TEST PLAY<>
112002<><>

The Sims Unleashed

Od kada su se Simsi pojavili i požnjeli ogroman uspeh na tržištu, neprestano ih prate dodaci. Tako smo imali prilike da igramo Livin’ Large (sa egzotičnom arhitekturom), House Party (žurke), Hot Date (novi vidovi komunikacije) i Vacation (Simići idu na odmor). Sada je pred nama novi dodatak, The Sims Unleashed, koji donosi priličan broj novina za jednu ekspanziju i veliku količinu novih akcija. Za početak, dodata je potpuno nova oblast, Old Town District u kojoj se nalaze prodavnice opreme za farme kao i kućnih ljubimaca, zahvaljujući čemu možete promeniti život svojih Simića.

Centralni deo ove ekspanzije i jesu upravo kućni ljubimci. U prodavnicama možete odabrati kučiće, mačke, papagaje, čak i reptile, ali i sve neophodne rekvizite poput ogrlica, hrane, igračaka... Međutim, kada jednom životinju dovedete kući, moraćete da pristupite mukotrpnom procesu njenog vaspitavanja i upoznavanja sa porodicom. To, kao što svi vi koji imate ljubimce verovatno znate, znači ohrabrivanje ukoliko životinja uradi nešto pozitivno ili kažnjavanje ukoliko se ponaša neprijatno. Srećom, zverke uglavnom umeju da se staraju same o sebi, ali ako ih prepustite vlastitom instinktu, teško da ćete uspeti da ostvarite prijateljstvo s njima. Ukoliko se pak u dovoljnoj meri bavite svojim ljubimcem, iznenadiće vas nivo vernosti i ljubavi koji ćete uskoro osetiti. Kucov će vas radosno dočekivati kada se vratite kući s posla, umiljavaće se, režati na svaku sumnjivu osobu... A, ukoliko vaša dresura bude dovoljno dobra, možete se prijaviti i na neko od takmičenja za kućne ljubimce.

Nažalost, ova novina ne menja sam gameplay u primetnoj meri. I dalje su pred vama sve one brojne svakodnevne sitnice kojima morate posvetiti pažnju (kupanje, hrana, bacanje đubreta, staranje o članovima porodice i slično), te će vam se često dešavati da naprosto nemate vremena da se bakćete s ljubimčetom. Ono je, u stvari, samo jedan mali dodatak koji vam može učiniti igru zabavnijom, ali i ne mora.

Druga velika novina, kao što smo pomenuli, jeste pojava prodavnica opreme za održavanje vaših farmi. Ove radnje mogu da vam pomognu i ako nemate farmu, već baštu. U radnjama možete kupiti seme za dosta vrsta rastinja, a dok god se redovno bavite zalivanjem i okopavanjem, biljke će veoma brzo rasti. To ne moraju biti samo ukrasne biljke, već i različito korisno povrće koje kasnije možete brati i koristiti u ishrani ili čak prodati na posebnoj vrsti pijace. Ovo je ujedno i jedan od retkih poslova koje zaista „ručno” obavljate (većina Simića, kada dođe vreme poslu, samo nestane i vrati se posle određenog vremena) jer morate stvarno zalivati, okopavati i đubriti svoje rasadnike da biste imali rezultate. Takođe, što više vremena provedete u bašti, to će vam nivo energije više opadati, a znojenje zbog rada na suncu znači neminovno kupanje.

Lokacija Old Town District je jedina zaista bitna novost u odnosu na originalne Simse i sigurno će vam doneti dosta zabave. Ako već ne želite da se zabavljate baštovanstvom ili uzgojem, uvek možete sesti i popiti kafu u kafiću, pa i sklopiti neka nova poznanstva. Pored toga ovde se nalazi i poveći broj prodavnica različite robe, mada su to uglavnom sitnice za ulepšavanje kuće ili za zabavu.

Za sve one koji se i inače satiru od igranja Simsa, ova ekspanzija će predstavljati lep skup novina i malo osveženje. Ipak, treba napomenuti, ovo je igra samo za njih (i ne samo zbog tog što zahteva instalirane originalne Simse). Ostalima je od sveg srca ne preporučujem jer su to, u suštini, i dalje oni isti stari Simsi.

Jovana ERČIĆ

 
No One Lives Forever 2: A Spy in H.A.R.M.’s Way
Hitman 2: Silent Assassin
Bandits: Phoenix Rising
Project Nomads
Archangel
Soldiers of Anarchy
Links 2003
NHL 2003
The Gladiators: The Circus Galactic Games
Stronghold: Crusader
Empire Earth: The Art of Conquest
Rollercoaster Tycoon 2
Beam Breakers
Heroes of Might and Magic IV: The Gathering Storm
The Sims Unleashed
Šta mislite o ovom tekstu?
The Sims Deluxe Edition
Total Club Manager 2003
Unreal Tournament 2003

MINIMUM:
Pentium 2/350 MHz, 64 MB RAM-a, 2 MB VRAM-a
OPTIMUM:
Pentium 3/500 MHz, 128 MB RAM-a, 16 MB VRAM-a

75

Oficijelni softver firme „Electronic Arts” ustupio uvoznik „Game Tech”
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera