Prikaži potpunu verziju : Euro Truck Simulator 2
bez ove zakrpe nećeš ni moći igrati dlc.
Да, то је прво што пише на њиховом блогу. ;)
Da li je neko probao ovaj patch?
Ja imam jedan problemcic sa radom one kazaljke za pokazivanje potrosnje goriva. Pogledajte na video snimku kako se kod mene ponasa. Kada kamion stane pokazuje punu potrosnju goriva. Nije mi jasno zasto??
?v=4fDE2tldvSM
Sta je tako na pravom?
Nemoj mi reci da kada kamion stoji da kazaljka pokazuje punu potrosnju? Ja ne verujem u to.
Inace, koliko sam provalio DLC je pusten za download i NEMA DEMO perioda. Verovatno ce traziti neki kod prilikom instalacije, koji se dobije kada se kupi-plati DLC. Mislim tako pise na Blogu da bolje da sada skinemo sa torrenta pa da rasteretimo download servere pa kada oni odluce da moze da krene prodaja onda samo kupimo Serial i to je to.
Sad cu bas da ga skinem da vidim o cemu se tu radi.
Sta je tako na pravom?
Nemoj mi reci da kada kamion stoji da kazaljka pokazuje punu potrosnju? Ja ne verujem u to.
Inace, koliko sam provalio DLC je pusten za download i NEMA DEMO perioda. Verovatno ce traziti neki kod prilikom instalacije, koji se dobije kada se kupi-plati DLC. Mislim tako pise na Blogu da bolje da sada skinemo sa torrenta pa da rasteretimo download servere pa kada oni odluce da moze da krene prodaja onda samo kupimo Serial i to je to.
Sad cu bas da ga skinem da vidim o cemu se tu radi.
Не знам да ли ниси видео или се правиш
And here is the interesting stuff. Please note that you should NOT download and install it unless you intend to purchase Going East! There is no demo mode for the DLC content.
Pa naći će ključ k`o što je i za osnovnu igru našao :rolleyes:
Znaci moderator moze da govori o ilegalnim kljucevima a mi obicni "ljudi" ne mozemo? Zanimljivo...
Inace, nisam instalirao DLC i verovatno ni necu... nema potrebe i ne zanima me. A necu ni da ga kupim. Tako da... nema sta da brines ;)
Izašlo :D
http://store.steampowered.com/app/227310/?snr=1_7_15__13
Takođe su snizili cenu osnovne igre sa 30 na 20 eura. Što znači da će na popustima biti još jeftinija...
ton_majstor
20.9.2013, 9:01
Модератор није говорио о илегалним кључевима, већ је поновио оно што си ти (а и многи други) овде причали месецима, док вас човек није довео у ред [respect].
Твоје одбијање ми звучи као: "Кисело ти грожђе".
Игра кошта 2500 динара овде у продавници, у Србији, и то у кутији. Многи од оних који кукају на цену више попију за 3-4 дана него што то кошта. Но, свету се не може угодити.
markos807
20.9.2013, 10:05
Многи од оних који кукају на цену више попију за 3-4 дана него што то кошта.
E vala si im reko! :)
Ma ne znam sta mi bi da spomenem uopste taj DLC i da uopste i pomislim da ga skinem jer mi, realno, ne treba. Znaci NISAM rekao da je glupost i "kiselo grozdje" nego jednostavno meni licno ne treba jer imam tu mapa koliko hoces a cak ni originalnu nisam otkrio ni 90%.
A ja vec ODAVNO nisam pricao o ilegalnosti moje igre i kako vi uopste znate da je ja na kraju nisam kupio mozda slucajno? Nisam od onih koji se hvale, ali kao sto vidite bez problema igram i ovaj najnoviji patch, i ne gubim prikolice kao neki. A i slusam online radio stanice bez problema iz igre. ;)
Ne osecam se prozvanim ali cu cisto da kazem da svaki vikend (petak obicno - znaci danas) izadjem sa drugarom/ima i popijem najvise 3-4 piva koje kosta 110 dinara. Sto je sasvim OK i svima to preporucujem. Niste trezni, niste ni previse pijani a niste ni previse para potrosili i bili ste u gradu (u kaficu) druzili se uz zivu muziku i lepe devojke ;)
I da, jos jedna stvar samo. Jesu ugradili onu kazaljku za trenutnu potrosnju goriva, ali su je jako lose simulirali iako smo im na tacni dali formulu koju bi trebalo da koriste... Znaci uopste mi nisu jasni... ali OK.
BanePetrovic
20.9.2013, 14:12
Bravo ksrele ti si moj idol ti si naj pametniji ovde od ovih.
Bez ove zakrpe nećeš ni moći igrati DLC.
Zakrpljeno na verziju 1.5.2.!
Wile E. Coyote
20.9.2013, 18:46
Ne osecam se prozvanim ali cu cisto da kazem da svaki vikend (petak obicno - znaci danas) izadjem sa drugarom/ima i popijem najvise 3-4 piva koje kosta 110 dinara. Sto je sasvim OK i svima to preporucujem. Niste trezni, niste ni previse pijani a niste ni previse para potrosili i bili ste u gradu (u kaficu) druzili se uz zivu muziku i lepe devojke ;)
Ali posle toga ne sedaj za volan. :dedica:
VELPRO Team
20.9.2013, 20:41
Na prvoj slici ovaj biciklist mi je napravio 9% štete, ima sam ga zadavit :n-cc2:
http://www.zaslike.com/viewer.php?file=9m7klailo3ycf4tuxuny.png
Na drugoj slici mala uzbrdica jedva vuče 14 khm :S
http://www.zaslike.com/viewer.php?file=1eelt0i52pvphag744ro.png
Od novih vozila vidio sam jedino onaj mali ovaj mercedes. Ima li još koje novo vozilo?
http://www.zaslike.com/files/ywbwfbdx7k8kq9gdm1.jpg
Jedno jako jako jako glupo pitanje :(
Kako da se sa 1.4.12 vratim na 1.3.1 ?
MasterChief2
20.9.2013, 23:10
Imam jedno pitanje.Pre mesec dana sam kupio Euro Truck Simulator 2.I sve je radilo kako treba sa novim patchevim-a.E sad skino sam demo od Going East DLC-A i kad udjem,napravim novi profil.Nema mi onih dodatnih gradova.Slike pri ucitavanju su druge,ali nema ovih 13 novih gradova,tj. mapa je ista kao i stara.Da napomenem trenutno ima patch 1.5.2.Znali neko u cemu je problem i da li ce biti ti dodatni gradovi kad kupim taj DLC i dobijem njegov serial?Demo sam skino sa eurotrucksimulator2.com sajta.Hvala unapred!!
Ne postoji demo za Going East DLC. Skinuo si DLC ali nije aktivan jer ga nisi kupio.
@CujaETS
Uninstall cele igre i novi profil jer ti ovaj sa novijeg patcha neće raditi na starom.
MasterChief2
21.9.2013, 0:37
http://eurotrucksimulator2.com/download_gold.php.Malo cas sam skinuo sa ovog sajta Euro Truck Simulator 2 Gold.Kolko sam skonto tu se nalazi cela igrica i DLC.Ali isto nem novih gradova.Ako moarm da kupujem DLC,da li onda kad ga kupim instaliram ga ukucam sifru i radice sve ok tj bice svi gradovi?I jle znas mozda gde ima da se kupi cela igrica sa DLC-om u Srbiji?
Sa DLC-om mislim da za sada nema nigde kod nas, može samo preko neta da se kupi. Ako naiđe ton_majstor on možda ima neke pouzdanije informacije u vezi ovoga.
Na prvoj slici ovaj biciklist mi je napravio 9% štete, ima sam ga zadavit :n-cc2:
http://www.zaslike.com/viewer.php?file=9m7klailo3ycf4tuxuny.png
Ja bicikliste namerno gazim, tj. "prolazim" kroz njih bez ikakve stete, jer su "duhovi". Ne znam kako ti je biciklista napravio stetu, ali obzirom da si vozio kroz Tiranu, sve je moguce. ;)
MasterChief2
21.9.2013, 7:25
Znali neko sa kog sajta mogu da skinem mod da mi nevreme bude realisticnije,ali da se grmaljavina cuje i u kabini.
ton_majstor
21.9.2013, 8:56
Тешко да ће цео пакет ускоро да се овде појави (осим ако неко не пише "GameS"-у или СЦС-у), јер прво штампају и дистрибуирају за оне земље које су у ДЛЦ-у. Хм, "ДЛЦ" и није најбољи израз, јер се продаје и као кутија, али ајде. Нажалост, немам више информација, јер их и ми добијамо на кашичицу.
Ксреле, ја сигурно не смем нити хоћу да гледам у туђе џепове, али твој пост је звучао тако како је звучао. А притом сам најмање мислио на тебе са остатком коментара ("2500 се очас уштеди"), јер си више пута рекао да си незапослен, да ти је и 500 динара пуно, и ја то поштујем и не ругам ти се. Уосталом, и ја умем да будем у тој ситуацији, иако сам домаћин и родитељ.
Дође ми да некако избоксујем десетак кључева за што мање пара, па да то поделим највећим троловима и овде и на нашој ФБ-групи, па да их видим после? Мада, чему? Вероватно ће ме и даље неки од њих мрзети, завидети ми или ме први напасти, што сам искусио и на ФБ-групи, нажалост.
Ево пар слика из ДЛЦ-а:
http://farm4.staticflickr.com/3671/9849377345_38dbbe1063_c.jpg
http://farm3.staticflickr.com/2817/9849403306_f9ae2fd462_c.jpg
А ове су направљене са новим фотоапаратом уграђеним у игру (у фази тестирања је):
http://farm8.staticflickr.com/7367/9849402576_1eca59bea2_c.jpg
http://farm4.staticflickr.com/3678/9849354444_5a6d34c031_c.jpg
http://farm6.staticflickr.com/5513/9849376775_52d3d4ce25_c.jpg
Да не испадне после да сам џаба долазио овде... :)
Lepe slike, svidja mi se novi "fotoaparat" ideja :)
@VELPRO Team (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=44339) Ja zaista ne znam koju ti mapu vozis, ali u novo patchu nema tog mercedesa. Od novih vozila su tu jedino Mini i Peugeot Boxter (to je kamionce koje lici na ovo tvoje sa slike ali si promasio proizvodjaca).
Ja uopste ne znam sta su ti DLC-ovi za iako sam ih pocesto sretao,kako se oni igraju ,sta su to,gde se i kako se preuzimaju i instaliraju.Citam vase postove i ne shvatam znam da to treba neki serial i nesto a dali su to nastavci za originalnu mapu i kako oni uopste funkcionisu.Mnogi od vas ce me sada shvatiti neozbiljno"sto je i cest slucaj"zato sto sam ja OSI osoba sa sporijim shvatanjem i slabijem razvijenijim mozgom.:ciao:
Alchemist
21.9.2013, 12:42
DLC - Downloadable Content.
http://en.wikipedia.org/wiki/Downloadable_content
ili prostije: http://www.gamespot.com/fight-night-round-4/answers/what-does-dlc-mean-80018/
Pozdrav kamiondzije! Imam jedan problem sa volanom, pa se nadam da neko od vas moze da mi pomogne...
Volan je Logitech Formula GP (dosta mator, 180*) i radi sve OK, ali kad npr. skrecem levo on je ''precizan'', ali kad nakon toga krenem da okrecem volan desno onda kao da imam lag, i preskoci par pozicija i onda krene u desno, i tako svaki put kad krenem da skrecem u suprotnom pravcu... :mad:
Meni to smrdi na los potenciometar ili ti volan negde unutra gubi kontakt.
1. A kako se ponasa kada je volan na sredini pa krenes da skreces desno?
2. Da li je problem samo kada smotas levo pa krenes da motas desno?
3. Sta se desava kada smotas desno pa krenes da motas levo?
1. Normalno, osim ako pre toga nisam skrenuo desno pa vratio na sredinu (motao u levo) pa krenuo desno
2. Ne, mogu ja da motam i u desno i radi normalno, ali kad krenem da motam levo (da ga vratim na sredinu) onda se desi taj ''lag'' (nece da ide ka levo dok ne predjem neku granicu, i onda ga pomeri za par pozicija levo i onda nastavi lepo precizno ka levo)
3. Isto kao ovo gore sto sam napisao
U control panelu gledam naravno, i isto se desava u igrici.
Lepo sam se ja navikao na ovih bednih 180* ali sad jos i ovo.... bas bude neprecizan :(
Hvala na odgovoru!
Izvini druze, ali ja ti ne mogu pomoci oko ovoga. Prvo, moram da priznam da mi i nije bas najjasnije u cemu je tacno problem, tj imam neku zamisao u glavi kako to izgleda ali nisam siguran da li je tako.
Ako je potenciometar los, on ce imati "rupe" na nekim delovima svog hoda, to se u audio sistemima reprodukuje kao krcanje i nagli skokovi jacine zvuka (ka jakom ili slabom).
A u volanima se ovo ogleda isto tako, kao skakutanje levo desno (ponekad i drasticno od min ka max). E sad, ako se kod tebe desava da u jednom slucaju nema problema a u drugom ima i to tako da ti citanje pozicije volana ne radi pa ti pokazivac stoji na jednom mestu iako ti pomeras volan pa onda skoci na poziciju, to onda VEROVATNO znaci da je negde prekid izmedju elektronike i potenciometra pa elektronika ne vidi nikakav otpor i onda je jednostavno u nedefinisanom stanju jer potenciometar UVEK ima neki otpor. Neke glupe elektronike bi ti onaj pokazivac pomerile skroz na min ili max a pametne ce jednostavno slati onu staru vrednost (dok je jos bilo nekog otpora) ka racunaru.
Da li da zadržim mapu skandinavije koja je odlična ili da kupim Going East? Ili mogu da idu oba?
Na njihovom forumu, tester je rekao da mogu obe mape...
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=41&t=40156
@CujaETS
Uninstall cele igre i novi profil jer ti ovaj sa novijeg patcha neće raditi na starom.
To sam i ja kontao al kad skinem igricu sa njihovog sajta opet bude 1.4.12? :facepalm
Jel moze link te mape Skandinavije? :)
Dugo nisam igrao pa sam sad opet krenuo, pa da vas pitam sta mi jos od modova treba (sta sam dobro propustio :D), trenutno imam fizika final (neko je ovde to napravio), logo za kamione, prikolice, pumpe.:p
Jel moze link te mape Skandinavije? :)
Dugo nisam igrao pa sam sad opet krenuo, pa da vas pitam sta mi jos od modova treba (sta sam dobro propustio :D), trenutno imam fizika final (neko je ovde to napravio), logo za kamione, prikolice, pumpe.:p
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1789637&postcount=7660
Promene na originalnoj mapi (ne pricam o DLC) se, najverovatnije, nece videti na skandinavskoj, sve dok skandinavci ne objave novu verziju mape.
Edit: Samo da, nicim izazvan, kazem i da se mapa Srbije i dalje radi. Dobro, ne bas nicim izazvan, par ljudi me je kontaktiralo, jer su valjda procitali negde da smo prekinuli sa radom. Ide malo usporeno, zbog raznih okolnosti, ali napreduje.
Dakle, zamolio bih one koji sire dezinformacije, da nas jednostavno zaobidju. I nas i ono sto radimo, jer to ih se ne tice.
Jednostavno, ...
Da ne reklamiram, ali ETS2 Gold u kutiji (igra + DLC) može da se uzme kod nas za 3.500 dinara u lancu prodavnica na G.
Pozdrav radni narode :) kupio sam DLC, i imam jedan mali problemcic. Ne mogu nikako da vidim krajnji desni dio mape :( ono kad idem da biram iz kojeg grada cu pokupiti teret, pa kliknem na taj grad da mi izbaci samo iz tog grada kompanije, odnosno terete.... tu ne mogu zoom out mape :(
pitanje za ton_majstora: u kojem dijelu si nasao ovaj off road dio mape koji se vidi na screenshotu? :) takve obozavam :D
Neki od modova pravi kuršlus sa zumiranjem mape. Koliko vidim na Steamu ljudima je proradilo kad su isključili mod za fiziku, nekima nešto drugo. Uglavnom pokušajte da nađete apdejtovane modove za najnoviju verziju igre.
Pozdrav radni narode :) kupio sam DLC, i imam jedan mali problemcic. Ne mogu nikako da vidim krajnji desni dio mape :( ono kad idem da biram iz kojeg grada cu pokupiti teret, pa kliknem na taj grad da mi izbaci samo iz tog grada kompanije, odnosno terete.... tu ne mogu zoom out mape :(
pitanje za ton_majstora: u kojem dijelu si nasao ovaj off road dio mape koji se vidi na screenshotu? :) takve obozavam :D
....probaj sa ovim modom,pa javi jel sve OK... http://www19.zippyshare.com/v/30049984/file.html
ton_majstor
23.9.2013, 15:29
То је Словачка, одмориште у брдима. Личи на Тару, Златар... :)
А за то зумирање мапе, баг произведен махом остацима туђих мапа или модова који утичу на њу (измена боје, позиција ГПС-а, итд.)
Следећи корак за ЕТС2 ДЛЦ - Скандинавија, по свему судећи.
Следећи корак за ЕТС2 - 1.6. Ускоро.
Onda da sacekam i taj 1.6 kad sam toliko pauzirao.:rolleyes:
Zanimljive slicice.
Bus i kombi zamenili mesta i sudar je neizbezan.
....probaj sa ovim modom,pa javi jel sve OK... http://www19.zippyshare.com/v/30049984/file.html
hvala drug :) ovo radi super.
@ton_majstor: provozat' cu se po slovackoj da pronadjem to mjesto :)
Da nema neko neki mod za jaca svetla ostalih vozila? Po noci npr. krenem u preticanje i vidim ga tek kad pridje na 50m...
Jel se ja tripujem ili kad je neko iza mene i ja se vucem, on krene da pretice kad ja dam desni migavac? Npr. vidim cist put, dam mu znak i on krene bas tad, sad ne znam dal se slucajno desilo ili ima ta fora :D
CoFigamer
24.9.2013, 16:39
Dodavanje osovina cemu sluzi? Primetio sam da se drugacije vozi sa 3 nego samo sa 2 osovine. Ima li efekta i da li trosi vise (ako uopste trosi) goriva?
Ja sam dugo vozio sa 3, sad sam stavio opet sa 2 i primetio sam da je kamion nestabilniji... (Volvo 750)
Alchemist
24.9.2013, 20:17
Dodavanje osovina cemu sluzi? Primetio sam da se drugacije vozi sa 3 nego samo sa 2 osovine. Ima li efekta i da li trosi vise (ako uopste trosi) goriva?
Sa 3 osovine je stabilniji, na pr. Volvo sa 3 osovine ide kao po šinama, generalno je bolje, bar meni. Što se tiče goriva, svaki kamion troši isto, bez obzira na masu i dinamiku vožnje, potrošnja zavisi samo od pređene kilometraže, tj. isto benzina troši za 5km uzbrdo i 5km nizbrdo.
Hehe, uzmi Renault Magnum sa dve i sa tri osovine i u punoj brzini uđi u oštriju krivinu (npr. silaznu rampu na raskrsnici) pa da vidiš ima li razlike :D
Sa 3 osovine je stabilniji, na pr. Volvo sa 3 osovine ide kao po šinama, generalno je bolje, bar meni. Što se tiče goriva, svaki kamion troši isto, bez obzira na masu i dinamiku vožnje, potrošnja zavisi samo od pređene kilometraže, tj. isto benzina troši za 5km uzbrdo i 5km nizbrdo.
Какав бензин ??? :paranoia: :paranoia:
Hehe, uzmi Renault Magnum sa dve i sa tri osovine i u punoj brzini uđi u oštriju krivinu (npr. silaznu rampu na raskrsnici) pa da vidiš ima li razlike :D
Откад Рено има три осовине у игри? :)
Откад Рено има три осовине у игри? :)
Jel` nema? E zato ga nisam ni vozio :D Lupio sam primer jer mi je Magnum sinonim za nestabilnost u ETS2.
magnum je sinonim za silu. :p sa makovim motorom u stvarnosti je dobar.
Alchemist
24.9.2013, 23:21
Какав бензин ??? :paranoia: :paranoia:
Jbg, Laxi, ja u RL-u vozim putnicki auto benzinac, pa mi je to prva asocijacija na gorivo. Odatle i lapsus. :to_care:
magnum je sinonim za silu. :p sa makovim motorom u stvarnosti je dobar.
Лепо речено. Мој стриц још увек има Магнума (додуше старијег) са Маковим мотором... Ух, машина и по! (наравно после ДАФа :d )
jbg, laxi, ja u rl-u vozim putnicki auto benzinac, pa mi je to prva asocijacija na gorivo. Odatle i lapsus. :to_care:
Хехе, познато ми је. :)
Мало шале није на одмет :)
CoFigamer
25.9.2013, 14:47
Koji mod za fiziku da skinem? I da li je bolje voziti s' njom?
Da li da zadržim mapu skandinavije koja je odlična ili da kupim Going East? Ili mogu da idu oba?
Mogu i oba zajedno. ;)
E da, i rezervoar je veci kad ima dve osovine, mada to ne znaci puno jer pumpi ima na svakom cosku... A i kamion lepse izgleda sa dve :)
Koji mod za fiziku da skinem? I da li je bolje voziti s' njom?
https://my.bitcasa.com/send/a0be94f33c96d27002abcfe3d08026f7f13551c52000ad6999 bfa8a4b2eea021/bbc02a583f51760ff3ec5d5721874bfeb08d41a2e759a0ddc4 3a9040dc1b7ad5
Скини ову, ради на свим верзијама и добра је. ;)
CoFigamer
25.9.2013, 22:55
E, hvala Laxi.
Dodavanjem dodatnih osovina povecavate potrosnju. Uporedjivao sam, sa 2 osovine ima goriva za 3000 km, a sa 3 ima samo za 1500 km. Tako da dodavanje osovina utice na potrosnju goriva.
A da nije zato sto sa dve osovine ima veci rezervoar nego sa tri?
Wile E. Coyote
25.9.2013, 23:06
Samo da, nicim izazvan, kazem i da se mapa Srbije i dalje radi. Dobro, ne bas nicim izazvan, par ljudi me je kontaktiralo, jer su valjda procitali negde da smo prekinuli sa radom. Ide malo usporeno, zbog raznih okolnosti, ali napreduje.
Lazarevac je gotov, a Ljig se nekako sam po sebi nametnuo da bude ukljucen u mapu (narocito zbog one patrole koja uvek dezura kod autobuske)...
Raska i Novi Pazar su zavrseni...
PREDATOR 011
25.9.2013, 23:41
Bas mi je drago da gurate sa mapom :aplauz:
CoFigamer
25.9.2013, 23:46
A da nije zato sto sa dve osovine ima veci rezervoar nego sa tri?
Da. OMG, kako ne razmisljam. :facepalm
Skandinavija promods mapa ne radi sa zadnjom verzijom ?
vitezkoja
26.9.2013, 10:19
Radi sa zadnjom verzijom ets-a
E da, i rezervoar je veci kad ima dve osovine, mada to ne znaci puno jer pumpi ima na svakom cosku... A i kamion lepse izgleda sa dve :)
kamioni sa 2 osovine nazad se jako jako slabo koriste u obicnom transportu u Evropi. Izuzetak su specijalni transporti jer samim tim ta osovina povecava nostivost na diferencijalu vozila. Sa jednom osovinom je 18-19 tona,dok je sa dve 24-33 tone. Otud i u nazivu kamiona 18xx gde 18 oznacava nosivost na diferencijalu (tezina samog tegljaca + tereta na prednjem delu prikolice) a xx snagu motora. Ona kompozicija gde se i drugoj osovini motaju tockovi koristi se u Britaniji.
Upravo tako, i zato sam se vratio na jednu osovinu pozadi jer je realnije (bez obzira sto je kamion nestabilniji i mnogo je lakse da ga prikolica u krivini povuce i prevrne). Ovo za Britaniju nisam znao :)
CoFigamer
26.9.2013, 13:35
A mi vucemo prikolicu od 25t na 2 osovine, a treba na 3. I da li ima tezih tereta od 25t? Nisam do sada naisao.
ja imam zadnju verziju sa going east.. skandinavija mi ne radi..neznam zasto
mozda neznam da instaliram,ja iskopiram fajlove u mods folder
jel zna neko sta treba da uradim da radi skandinavija?
Kad uđeš u igru, na ekranu za izbor profila sa kojim igraš, označi sve modove koje želiš da koristiš.
A gde se gleda tezina prikolice?
gde ti je to?
Uzgred,ne koristim nista od modova sem sto sam skinuo tu mapu i nece47360
Idi na Edit i sa desne strane će biti lista svega što se nalazi u mods folderu.
@Stupar
Pa piše ti težina kad uzimaš posao. Dok voziš možeš da vidiš na navigaciji sa F6.
ja imam zadnju verziju sa going east.. skandinavija mi ne radi..neznam zasto
mozda neznam da instaliram,ja iskopiram fajlove u mods folder
jel zna neko sta treba da uradim da radi skandinavija?
...morat ćeš da skineš i ubaciš verziju 1.01 ako misliš igrati na 1.5.2...
@Decoy ....Provalio sam 10 minuta pre nego sto si odgovorio..kapiram ko pandur jbg
nego...jel ima jos neka dobra mapa koja objedinjava sve ove?....da nabuzdim kartu pre nego sto pocnem da igram..zbog save-a
@lion 002 .. tu i imam
Ima TSM 4.0 ali ona ne verujem da može sa Going East jer se preklapa mapa u tim istočnoevropskim državama.
Teoretski, sa dlc mogu da se koriste sve mape koje nisu menjale "granicne" sektore originalne mape prema dlc i nisu zalazile u sektore koje pokriva dlc.
Tako da tsm ne moze jer su usli u Madjarsku.
Takodje, mogu da se kombinuju mape koje ne koriste iste sektore. Posto skandinavska i tsm sadrze sektore originalne mape, ne mogu da se kombinuju.
TSM v4.1 moze sa DLC,
"This map is playable version from version 1.5.2 ! The map should work with and without DLC."
http://ets2.lt/en/truck-sim-map-v4-1-0/
moze..ali nece sa skandinavijom
Evo konacno sam nabavio Going East, na njega sam presao sa verzije 1.2.5 tako da sam odmah primetio MNOGO poboljsanja :)
Naravno prebacio sam svoj stari profil i radi odlicno. E sad, vozim Volvo, i primetio sam da unutra nije vise luksuzno (bilo je kad sam igrao 1.2.5) i odem u servis i vidim da ima samo luksuzno za UK :confused:
I sto se tice menjaca, tek sam sad dobio opciju za transmisiju. Imam dve opcije, 12-tostepeni koji sam inace imao i neki drugi (skuplji), pa da vas pitam u cemu je razlika i po cemu je ovaj drugi bolji? Zvuk motora je sad MNOGO bolji... Treba li jos na nesto da obratim paznju? :)
Ako ima oznaku R onda taj drugi ima i retarder, mislim da je to osnovna razlika, nisam 100% siguran.
ako ima oznaku r onda taj drugi ima i retarder, mislim da je to osnovna razlika, nisam 100% siguran.
То је једина разлика... :)
Ok. A sto u Volvo-u ne mogu da stavim najvecu kabinu i lux enterijer, vec lux moze samo sa najmanjom kabinom?
Posto nisam davno upadetovao, mnogo je sve drugacije. Sad nema vise uzbrdo da juri 90 (750 KS) nego se vuce, menjac drugaciji.. Jel sad bolja fizika, imam mod a ne znam dal da ga skidam ili ne? Jel MAN i dalje nestabilan? To mi je omiljeni kamion ali sam morao da predjem na Volvo jer je dosta stabilniji (bar na 1.2.5). Istocna Evropa perfektno odradjena! Pre svega mi se svidja to sto nema mnogo autoputeva, a ja uvek trazim posao sa sto manje autoputeva, ne gledam sta vozim, vazno samo da je magistrala :a_whistli
A mi vucemo prikolicu od 25t na 2 osovine, a treba na 3. I da li ima tezih tereta od 25t? Nisam do sada naisao.
tezina celog tereta je 25t, ali na diferencijalu vozila je mozda 3-5 tona samo. Prikolica ima 3 osovine pride.
ok. A sto u volvo-u ne mogu da stavim najvecu kabinu i lux enterijer, vec lux moze samo sa najmanjom kabinom?
Posto nisam davno upadetovao, mnogo je sve drugacije. Sad nema vise uzbrdo da juri 90 (750 ks) nego se vuce, menjac drugaciji.. Jel sad bolja fizika, imam mod a ne znam dal da ga skidam ili ne? Jel man i dalje nestabilan? To mi je omiljeni kamion ali sam morao da predjem na volvo jer je dosta stabilniji (bar na 1.2.5). Istocna evropa perfektno odradjena! Pre svega mi se svidja to sto nema mnogo autoputeva, a ja uvek trazim posao sa sto manje autoputeva, ne gledam sta vozim, vazno samo da je magistrala :a_whistli
Ма мало је реалније да се вуче малкице, а не да јури 90 и узбрдо и на равном исто... Не знам шта ти је то са луксузним ентеријером, не би требало то да се дешава.
Стави мод за Физику што сам поставио ја овде пре неки дан, много је боље одрађен од СЦС-ове физике.
Jeste mnogo realnije, sad bas imam osecaj da vozim kamion... a ne da ja idem uzbrdo 80 a kola se vuku 30.... Probao sam taj mod, i po meni je suvise tvrd, kabina se skoro uopste ne pomera, tako da cu zadrzati onaj koji sam imao i ako se sa njim kabina previse ljulja...
Mozel pomoc od vas koji ste iskusniji ;) ? Pa glasi kako da postavim brzinomer i gps kad vozim iz kamiona pogled , da li uopste moze negde na ekranu da pokazuje Gps i brzinu? Hvala unapred :thumbup:
Sent From My UltraSpeed S.E Xperia Arc S 1,4GHz Gaming Edition
F3, pa onda F5 ako hoces GPS, F6 ako hoces da vidis detalje o poslu i F7 da vidis ostecenje kamiona i prikolice (ako je imas).
Da li se vama desava da poslednja verzija mape TSM krasuje?:paranoia:
Jel postoji nacin da se ubaci mapa srbije i amerike i ako postoji kako da se to uradi! E sad mozda sam preskocio tu stranu ali tema je jako opsirna da negresim dusu stvarno me mrzi da vracam strane unazad ;) ovako se nadam brzoj jednostavnoj pomoci od vas vec iskusnih truckera :thumbup:
Alchemist
2.10.2013, 21:43
Da ne gusim: ne moze. Mapa Srbije nije jos uradjena, a mapa Amerike je u stvari samo malo off road prosirenje oko Salcburga, ne znam zasto vam je to toliko zanimljivo.
Da ne gusim: ne moze. Mapa Srbije nije jos uradjena, a mapa Amerike je u stvari samo malo off road prosirenje oko Salcburga, ne znam zasto vam je to toliko zanimljivo.
Znaci trebala bi da bude :D mislim u sustini nisam striktno mislio samo na srbiju nego na balkan konkretno! Pa zanimljivo je meni iz razloga nadam se da u tom paketu dolaze i njihove masine Mack-ovi, Ford-ovi (bilo bi ultra) .... e.t.c a prerija tu i tamo kontam da bi se vise dobijalo po poslu zbog kilometraže ispravite me ako gresim al jos sam pocetnik u ovoj igri ;)
Alchemist
2.10.2013, 22:44
To o cemu ti pricas ce pokriti posebna igra - American Truck Simulator.
Znaci trebala bi da bude :D mislim u sustini nisam striktno mislio samo na srbiju nego na balkan konkretno! Pa zanimljivo je meni iz razloga nadam se da u tom paketu dolaze i njihove masine Mack-ovi, Ford-ovi (bilo bi ultra) .... e.t.c a prerija tu i tamo kontam da bi se vise dobijalo po poslu zbog kilometraže ispravite me ako gresim al jos sam pocetnik u ovoj igri ;)
Uzmi bilo koju igru iz 18 Wheels of Steel serijala i razbi se od američkih kamiona i predela...
Uzmi bilo koju igru iz 18 Wheels of Steel serijala i razbi se od američkih kamiona i predela...
Ma znam to (al jbg kako kazu ono ljudima nikad nemo'š ugoditi :cool: ) reko da sve bude u jednoj igri ako se moze al ok nastavljamo sa IVECO po EU :) u svakom slucaju hvala za brzi response & help ;)
UrbanLegend
4.10.2013, 19:00
Najpre, pozdrav svima!
Nov sam na ovom forumu i ovde sam da podelim neke utiske sa vama o Euro Truck-u 2... Naime, tek nedavno sam se susreo sa ovom simulacijom i odusevljen sam na koji nacin je ona odradjena. Nisam neki ekspert, imam tek 34 000 Km voznje, ali sam imao samo one osnovne mape, tj. osnovnu verziju igre...
Na kraju sam dodao GoingEast a uz nju i TSM 4.X koji je kompatibilan sa verzijom 1.5.2 ili tako nesto ako se ne varam .... Odlicno je sve uradjeno,ali sto se naknadnih verzija tice nadam se da ce na sve ove "zapocete" mape kao sto je Slovenija, Hrvatska, Albanija, neke africke zemlje itd. dodatno odraditi puteve, gradove i slicno... Naravno,jedva cekam da vidim kako ce i nasa mapa izgledati.
Ovo preti da mi postane najbolja stvar koju sam igrao u poslednjih ne znam koliko godina...Pustim online radio stanicu i piciiiiim,hahaha :qliranje:
Tebi TSM mapa ne krasuje?
Mnogo je zastarelo u odnosu na ETS2 u svakom segmentu.
Baš sam skoro instalirao jedan od delova ponovo i nisam mogao da igram...
offtopic je, ali ima neke veze sa kamionima :)
formula truck 2013 , nije lako za vožnju, još pogotovo po ušću :D
da li ima ovakav neki mod za ets2 da vidim kako povlači prikolicu haha
http://imageshack.us/a/img89/8965/r82a.jpg
http://imageshack.us/a/img824/7007/0blx.jpg
http://imageshack.us/a/img29/3338/d5i3.jpg
http://imageshack.us/a/img837/8321/ol5d.jpg
http://imageshack.us/a/img59/5614/1ema.jpg
8edpKC6_XI0
markos807
5.10.2013, 19:21
Imas modove za motor na svakom koraku, napucaj mu neki od 2000ks pa da vidis :D
Jovan111YU
5.10.2013, 20:52
Pozdrav svima! Imam jedan problem sa doticnom igricom koji je poceo opasno da me nervira! Naime, vozim verziju 1.4.8s sa modovima TSM Map 3.5 Animals Trailer, Baobab tree, chemical cistern trailer, schwerlast trailerpacket 1.7.5 pack 1-3, pandurski punto i to je to! E sad! Par puta mi se desilo da kada dodjem na naplatnu rampu da auti stoje u koloni, a da se rampa ne dize! Kada zapamtim igricu i samo ucitam load (bez izlaska iz igrice) onda svi auti prolaze normalno, a ja opet ne mogu da prodjem s tim sto se rampa neprestano radi dize-spusta cak i kad nema ni jednog auta ili kamiona! Tek kad izadjem iz igrice kompletno i ponovo udjem onda mogu da prodjem normalno ali, (opet ovo ali), onda su mi kamion i prikolica osteceni za po 7-18,20 % i onda mi dodje da polupam kompjuter!:nov_mad2:
P.S. Molio bih da mi neko direktno odgovori jer dugo nisam bio ovde na forumu pa ne znam jel imao neko slican problem, nisam nasao nigde unazad 20 strana, a iskreno mrzi me listati unazad ako je neko imao!
Unapred zahvalan svima na odgovorima!:n_klanja:
Problem ti moze biti (i verovatno jeste) zbog TSM mape. Cini mi se da sam i ja jedne prilike imao slican problem, samo se ne secam da li je bio do same igre (bug u igri) ili do neke custom mape.
Probaj da iskljucis TSM mapu i da probas da odes na tu naplatnu rampu gde si imao problema ranije da vidis da li se ponavaljaju.
Jovan111YU
5.10.2013, 23:43
jeste do mape je! sad cu ubaciti 1.5.2 samo ne znam koja mapa ide uz tu verziju igrice! moze pomoc
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=32&t=51471
Ne valja ni ta nova TSM i ona krasuje.
Meni ne krešuje TSM 4.1, ali svaka njihova verzija ima neke bagove. Meni su se na 3.5 pojavljivale raskrsnice sa nevidljivim blokadama, a jedno 50-ak km puta kroz Španiju je bilo prazno, bukvalno sam vozio kroz puknute teksture.
Uspešno sam stavio 4.1 mod/mape na 1.5.2 i posle predjenih 455km radi sve pod konac(nema bagovanja/izlaska iz igre) doduse malo kroz Španiju sam probao pa videćemo dalje.... :cool:
PREDATOR 011
8.10.2013, 10:39
Ne odustajem od TSM iako ima poneku bubu :opanachke
http://s6.postimg.org/7ldsjbwwd/ets2_00001.jpg (http://postimg.org/image/7ldsjbwwd/)
Najzad prikolice za mog Premijum-a :nov_guita
http://s6.postimg.org/7mnqcqyq5/ets2_00005.jpg (http://postimg.org/image/7mnqcqyq5/)http://s6.postimg.org/6ul2djuj1/ets2_00006.jpg (http://postimg.org/image/6ul2djuj1/)
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=41&t=53503
:qliranje:
evo i malo od moje drumske lepotice i jednog sp transporta.
http://www.dodaj.rs/t/17/mk/3kRQh2di/ets200001.jpg (http://www.dodaj.rs/?17/mk/3kRQh2di/ets200001.png)
http://www.dodaj.rs/t/D/oj/ArsScQg/ets200003.jpg (http://www.dodaj.rs/?D/oj/ArsScQg/ets200003.png)
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=41&t=53503
:qliranje:
Lepo je sto ljudi nesto rade - prave, ali je vecina opcija ovde nepotrebna.
Prve svega onaj extractor... Sta je tesko prevuci base.scs ili def.scs file na scs_extractor.exe ikonu i sacekati da se otpakuje?
A i ova druga opcija .tobj editor, takav program vec postoji.
Ali, ovaj deo za pravljenje prikolica je sasvim OK za one koji prave prikolice. Mada, dosadili su ljudi vise sa skinovima. Sve je isto samo drugaciji skin... Ali OK... ima i lepih skinova, ali ima i onih ljudi koji naprave skin za 2 minuta, samo da bi nesto napravili a to sto on ne lici ni na sta... to necemo komentarisati dalje.
ksrele, nemaš pojma koliko ljudi ima problem da im se objasni kako da raspakuju običnu .rar arhivu a kamoli ovo, tako da je svaka automatizacija procesa dobro došla ;)
Lepo je sto ljudi nesto rade - prave, ali je vecina opcija ovde nepotrebna.
Prve svega onaj extractor... Sta je tesko prevuci base.scs ili def.scs file na scs_extractor.exe ikonu i sacekati da se otpakuje?
A i ova druga opcija .tobj editor, takav program vec postoji.
Ali, ovaj deo za pravljenje prikolica je sasvim OK za one koji prave prikolice. Mada, dosadili su ljudi vise sa skinovima. Sve je isto samo drugaciji skin... Ali OK... ima i lepih skinova, ali ima i onih ljudi koji naprave skin za 2 minuta, samo da bi nesto napravili a to sto on ne lici ni na sta... to necemo komentarisati dalje.
Среле, ово је програм помоћу ког можеш да направиш САМОСТАЛНУ (Standalone) приколицу... Због тога је користан :)
ksrele, nemaš pojma koliko ljudi ima problem da im se objasni kako da raspakuju običnu .rar arhivu a kamoli ovo, tako da je svaka automatizacija procesa dobro došla ;)
Necu da zvucim grubo, ali ako neko ne zna da otpakuje .rar (sto normalno ako to radi prvi put) a pri tom nikako ne moze da shvati kako se to radi cak i kada mu neko to fino objasni, onda taj NIKAKO nije /zreo/ za kompjutere. Tj, nek on lepo samo igra igrice i neka nista drugo ne cacka.
Nisam ni ja znao da raspakujem arhivu u pocetku, ali mi je jednom drugar objasnio i ja nisam iz prve skontao ali ga ja nisam smarao ko nenormalan nego sam bio strpljiv i istrazivao i proucavao sta je to i kako bi trebalo da radi (tada nije bilo interneta da na njemu nadjem odgovor za moj problem) i na kraju skontao i nisam nikog smorio.
Nadam se da me niko nece pogresno shvatiti, ali meni su ljudi mnogo puta rekli isto ovo samo je tematika bila druga (sport ili sta vec sto meni ne ide) i brzo sam skontao da su 100% u pravu i zato se ja klonim sporta i svega sto mi ne ide i ne mogu da skontam.
To što vam kamion naprasno postane ružičast je samo još jedan način na koji vam SCS poručuje da ste ****** jer niste kupili igru (u prethodnom patchu je nestajala prikolica). Nemojte postavljati pitanja vezano za fix jer će biti obrisana.
To što vam kamion naprasno postane ružičast je samo još jedan način na koji vam SCS poručuje da ste ****** jer niste kupili igru (u prethodnom patchu je nestajala prikolica). Nemojte postavljati pitanja vezano za fix jer će biti obrisana.
Zar to nije SCS-ov protest zbog nedavnog otkazivanja "one" parade kod nas? Mislim, ako ****** oznacava neku rec koja se rimuje sa "Federi", onda je sigurno to.
То је једноставно решење да излуде људе све док они не попи**е па купе игру :p
darkfusion
9.10.2013, 12:39
То је једноставно решење да излуде људе све док они не попи**е па купе игру :p
I ja imam taj bug ajde da promeni u plavu ili neku drugu nego bas u ped****u boju...
Zamolio bih ako neko moze da mi da neku str. sa svim modovima i mapama , dodatcima za ets2 posto nisam dugo bio na ovom dijelu foruma a nabavio sam neki volan pa ako nije problem da mi neko neku str. preporuci .. :ciao:
markos807
9.10.2013, 20:01
Zamolio bih ako neko moze da mi da neku str. sa svim modovima i mapama , dodatcima za ets2 posto nisam dugo bio na ovom dijelu foruma a nabavio sam neki volan pa ako nije problem da mi neko neku str. preporuci .. :ciao:
Za pocetak www.ets2.lt :)
CoFigamer
9.10.2013, 23:25
Da li ima nekakve razlike da ja povremeno budzim najeftiniji kamion da bude luksuzan ili da kupim neki luksuzni kamion? S' tim sto sam 12 lvl.
da li ima nekakve razlike da ja povremeno budzim najeftiniji kamion da bude luksuzan ili da kupim neki luksuzni kamion? S' tim sto sam 12 lvl.
Ма исти ти ђаво...
Samo jedno pitanje. Jel igra optimizovanija sa svim ovim pecevima, odnosno jel manje zahtevna nego sa pocetka kad su se svi zalili na losu optimizovanost?
Jeste, od 1.4.x zakrpe ja sam dobio 10-15 FPS-a.
Hvala.
PS: Jel ima neko neki dobar Company mod za verziju 1.5.2?
jel neko cuo kad izlazi World of trucks i jel ce to biti update za ets2 il ce to biti nova igra
vitezkoja
10.10.2013, 21:25
World OF Truck nije igrica vec neki online servis za ets2 i to je to
ne,to ce biti multiplayer igra sa kamionima gde ce igraci moci zajedno da igraju,da se srecu u igri,saradjuju... kad nfs world samo sa kamionima,al ne znam kad izlazi ta igra
Objasniš čoveku, a on i dalje tvrdi suprotno. Pa šta si postavljao pitanje ako misliš da znaš odgovor?
World of Trucks is a new website and has NOTHING to do with any multiplayer game, no new game and no new multiplayer for ETS2.
dallyborr
11.10.2013, 23:31
ne,to ce biti multiplayer igra sa kamionima gde ce igraci moci zajedno da igraju,da se srecu u igri,saradjuju... kad nfs world samo sa kamionima,al ne znam kad izlazi ta igra
LOL:D...kao iz topa!
ton_majstor
11.10.2013, 23:35
jel neko cuo kad izlazi world of trucks i jel ce to biti update za ets2 il ce to biti nova igra
Излази до краја месеца, а то је портал за играче СЦС-симулација, није никаква игра.
ton_majstor
11.10.2013, 23:47
http://farm8.staticflickr.com/7413/10214978933_1618e9a1ed_c.jpg
Аман-заман... :facepalm
CoFigamer
12.10.2013, 14:09
Da nije malo cudno u Daliborovoj fizici da na autoputu pri velikim brzinama (ne preko 90km/h) da kada malo naglo skrenes da prikolica ode na desnu ili levu stranu tockova? Bukvalno kao da nema tereta.
dallyborr
12.10.2013, 14:33
Ne kapiram, kako ode na levu ili desnu stranu?
CoFigamer
12.10.2013, 15:21
Pa ako skrenes levo, prikolica ide na desnu, a ako desno onda na levu. Ne znam kako da napisem, ako skrenem levo onda prikolica mnogo nagne i bude na desnim tockovima, kao da je prazna, razumes?
Pa ako skrenes levo, prikolica ide na desnu, a ako desno onda na levu. Ne znam kako da napisem, ako skrenem levo onda prikolica mnogo nagne i bude na desnim tockovima, kao da je prazna, razumes?
Tako i treba da bude,to sto si opisao je za slucaj pune prikolice nagne se na suprotnu stranu od sile inercije i tezine tereta a ne zato sto je prazna,da je prazna ona bi proklizala(valjda):opanachke
Jel ta Daliborova fizka radi na 1.5.2? Ako radi dajte link, jer ja ne mogu da nadjem. Na netu ima samo 1 v7 tako nesto.
CoFigamer
12.10.2013, 16:50
https://my.bitcasa.com/send/a0be94f33c96d27002abcfe3d08026f7f13551c52000ad6999 bfa8a4b2eea021/bbc02a583f51760ff3ec5d5721874bfeb08d41a2e759a0ddc4 3a9040dc1b7ad5
MasterChief2
12.10.2013, 19:55
Jel mogu nastaviti da igram igru tamo gde sam stao kad ubacim mod za fiziku ili moram sve ispocetka igrati?
CoFigamer
12.10.2013, 20:04
Naravno da mozes. Samo ako sklonis mod mozda neces moci da nastavis savegame. Nisam siguran, ali kada sam ubacio drugi fiziku, kaze da nedostaje fizika i mozda nece da se ucita (tako nesto), nisam hteo da rizikujem i posle sam vratio, tu drugu fiziku sam hteo da isprobam. Ali ovako bez problema nastavljas.
dallyborr
12.10.2013, 20:25
Pa normalno je da se tako ponasa prikolica. U sustini ona se tako ponasa i bez moje fizike.
Nema potrebe startovati novi profil, a i ako je izbacite profil ce radeti normalno samo bez te fizike.
Naravno da mozes. Samo ako sklonis mod mozda neces moci da nastavis savegame. Nisam siguran, ali kada sam ubacio drugi fiziku, kaze da nedostaje fizika i mozda nece da se ucita (tako nesto), nisam hteo da rizikujem i posle sam vratio, tu drugu fiziku sam hteo da isprobam. Ali ovako bez problema nastavljas.
Može bez problema da skloni mod, samo igra upozorava da je raniji sejv imao modove koji više nisu uključeni i da možda neće raditi.
MasterChief2
13.10.2013, 12:47
Odaklen mogu da skinem mod za grmljavinu,ali da se cuje i u kabini?
World of Trucks v0.01
Portal počinje sa radom tokom ove sedmice...
http://blog.scssoft.com/2013/10/world-of-trucks-v001.html
1. Custom license plates
Using a selection of templates from countries featured in ETS2, you would be able to design your own plate. This new plate, after setting in up on the website, will automagically appear on your truck in the game.
2. Game avatar
You will be able to upload custom image serving as your in-game avatar. This avatar image will also be your representative on the World of Trucks portal.
3. Photomode
We have a new more advanced tool available if you want to grab cool screenshots from the game. You can pan the camera freely in the vicinity of the truck, play with DOF and change FOV. There is a also a management screen to work with your screenshots collection.
4. Publish the best shots using Screenshot Manager on your WoTr profile
Would you like to share your truck design with others, or maybe you want to share a particularly interesting route? Now you will be able to publish up to six screenshots using the built-in Screenshot Manager and share them with the others through your Profile screen.
5. User gallery
The place where your shots are visible for everybody. The other drivers can rate or share the images. The gallery will be accessible for unregistered users as well.
King SRB
15.10.2013, 13:33
Mislim oce ovo moci i na piratske kopije ako sam dobro razumeo mocicemo da sami sebi skrojimo avatar slicicu i ostalo??
:confused:
dallyborr
15.10.2013, 13:43
Neces moci da ga koristis ako nemas original. Mada sve to napisano vec odavno postoji kao mod...pa sad sto je to bolje...:icon_scra
PREDATOR 011
15.10.2013, 16:42
evo neka slicica mog iveka
http://s7.postimg.org/s453ijyuf/ets2_00024.png (http://postimg.org/image/s453ijyuf/) http://s7.postimg.org/7vhpwtzjb/ets2_00025.png (http://postimg.org/image/7vhpwtzjb/) http://s7.postimg.org/i840iwt2f/ets2_00026.png (http://postimg.org/image/i840iwt2f/)
lagano propinjanje
http://s7.postimg.org/b7g0q4raf/ets2_00033.png (http://postimg.org/image/b7g0q4raf/)
jbt' taj iveco ti ko konj, dize se na zadnje "noge" :D :D :D
Izasla verzija 1.6.0
Upravo sam je isprobao i imam samo jedan mod koji mi nije kompatibilan: moj mod za merac vazdusnog pritisaka u kocnicama.
Danas poslepodne cu ga prilagoditi novoj verziji mada su ovi iz SCS-a napravili neku njihovu verziju ovog meraca.
A kad smo vec kod toga, napravili su i novu stranicu na displeju koja pokazuje trenutnu potrosnju u litrama na sat (l/h) i prosecnu potrosnju u litrama na 100 kilometara (l/100km). Ne znam kako se racuna ta prosecna potrosnja, ali u pocetku moje probne voznje ta se cifra relativno brzo menjala, mada ne toliko brzo kao ona od trenutne potrosnje.
Fino, fino :) :alealeee:
I obratio sam malo paznju, na onom ekranu gde pokazuje koliko je jos ostalo goriva u rezervoaru i koliko se kilometara moze preci sa njim, sada se te vrednosti menjaju dinamicki, znaci potrosnja goriva iz rezervoara nije vise fiksna na 3km/l vec je dinamicna. Nisam ovo jos detaljno istrazio ali cini mi se da je to sada OK.
izasla verzija 1.6.0
upravo sam je isprobao i imam samo jedan mod koji mi nije kompatibilan: Moj mod za merac vazdusnog pritisaka u kocnicama.
Danas poslepodne cu ga prilagoditi novoj verziji mada su ovi iz scs-a napravili neku njihovu verziju ovog meraca.
A kad smo vec kod toga, napravili su i novu stranicu na displeju koja pokazuje trenutnu potrosnju u litrama na sat (l/h) i prosecnu potrosnju u litrama na 100 kilometara (l/100km). Ne znam kako se racuna ta prosecna potrosnja, ali u pocetku moje probne voznje ta se cifra relativno brzo menjala, mada ne toliko brzo kao ona od trenutne potrosnje.
Fino, fino :) :alealeee:
I obratio sam malo paznju, na onom ekranu gde pokazuje koliko je jos ostalo goriva u rezervoaru i koliko se kilometara moze preci sa njim, sada se te vrednosti menjaju dinamicki, znaci potrosnja goriva iz rezervoara nije vise fiksna na 3km/l vec je dinamicna. Nisam ovo jos detaljno istrazio ali cini mi se da je to sada ok.
А најбоље од свега је сајт... То ћемо тек да испробамо :)
ЕДИТ: .... и овај фото-мод, ЧУДЕСНА алатка! :)
Mogli su da ugrade neki web browser u samu igru pa da mozemo da otvaramo sajt iz nje a ne ovako posebno, ali OK.
Sto se tice photostudija ili kako li se vec zove, nije losa alatka, ali je kvalitet onog blura ocajan. Ne znam da li je to samo kod mene, pa bi zato voleo da postujete neke svoje screenshotove da vidimo razliku. Evo mog:
http://www.dodaj.rs/t/3o/jp/4donaUFK/ets200544.jpg (http://www.dodaj.rs/f/3o/jp/4donaUFK/ets200544.png)
Da imaš igru na Steam-u mogao bi to da radiš ;)
VELPRO Team
16.10.2013, 16:49
Nema par ovih za registracije, već samo ove što su u EU :mad:
Nek i nas Balkance malo pogledaju.
Upravo se skida 1.60 verzija, pa ćemo vidit te novine
Registracije su samo iz zemalja koje su pokrivene default mapom u igri.
Probam kako se postavlja link do slike, ovo je na minimumu minimuma tako igram, kad `vatam screenshotove povećam detalje :D
https://worldoftrucks.com/en/image_detail.php?id=0000000000000B89&back=online_profile.php#
Da imaš igru na Steam-u mogao bi to da radiš ;)
Hmmm... koliko ja znam Steam je program preko kojeg startujes igre. On u sebi istina ima browser ali da bi iz neke igre mogao da ides na neku web stranicu program mora da te izbaci iz igre i prebaci na browser. Opet ista stvar kao kada ja stisnem Alt+Tab dok sam u igri i predjem u omiljeni browser.
Mogli su da ugrade neki web browser u samu igru pa da mozemo da otvaramo sajt iz nje a ne ovako posebno, ali OK.
Sto se tice photostudija ili kako li se vec zove, nije losa alatka, ali je kvalitet onog blura ocajan. Ne znam da li je to samo kod mene, pa bi zato voleo da postujete neke svoje screenshotove da vidimo razliku. Evo mog:
http://www.dodaj.rs/t/3o/jp/4donaUFK/ets200544.jpg (http://www.dodaj.rs/f/3o/jp/4donaUFK/ets200544.png)
Ево, чисто неки тест на Брзом послу.
http://www.flickr.com/photos/100814173@N05/10313376553
http://www.flickr.com/photos/100814173@N05/10313380483/
Ne izbaci te iz igre, Shift+Tab daje UIOverlay koji pauzira igru i u posebnom prozoru (koji možeš da razvučeš na fullscreen ako želiš) otvara interni browser.
Registracije su samo iz zemalja koje su pokrivene default mapom u igri.
Probam kako se postavlja link do slike, ovo je na minimumu minimuma tako igram, kad `vatam screenshotove povećam detalje :D
https://worldoftrucks.com/en/image_detail.php?id=0000000000000B89&back=online_profile.php#
... кад помену ово DeCoy, ове слике су на неким средњим подешавањима, без фотошопа, значи дефаулт... Нисам још пробао на високим детаљима, али не верујем да је разлика толико приметна.
@Laxi:
Lep ti je kamion ali nekako previse beo :)
Salim se, ali vidi se da je blur loseg kvaliteta i kod tebe.
Inace, primeti se razlika kada pojacas podesavanja, ali nema potrebe jer onda samo bzv usporis igru.
Ja imam srece da imam relativno dobru masinu pa mogu da teram igru na nativnoj rezoluciji (1366x768) i scalling na 100% a ovo ostalo je na srednjim podesavanjima i iskljucen HDR, color correction, AA i ostale zezancije...
Nego, Laxi, jesi ti ono bese imao problema sa grafickom? Resi li ih?
@Laxi:
Lep ti je kamion ali nekako previse beo :)
Salim se, ali vidi se da je blur loseg kvaliteta i kod tebe.
Inace, primeti se razlika kada pojacas podesavanja, ali nema potrebe jer onda samo bzv usporis igru.
Ja imam srece da imam relativno dobru masinu pa mogu da teram igru na nativnoj rezoluciji (1366x768) i scalling na 100% a ovo ostalo je na srednjim podesavanjima i iskljucen HDR, color correction, AA i ostale zezancije...
Nego, Laxi, jesi ti ono bese imao problema sa grafickom? Resi li ih?
Па хбг, боље и то него да у фотошопу додајем онај још нереалнији блур.
Да, имао сам проблеме и успео сам оним твојим предлогом да решим тај проблем, али је само Display Driver инсталиран, све остало није успело, а за дивно чудо ради, Блендер је ОК, а игра не избацује више. Чак шта више, изгледа да ме је избацивало због 95ХФ, морам да је опет препакујем па да је убацим...
Filip89x
17.10.2013, 15:30
Ova politika SCS-a me odusevljava iz update-a u update. Na ovolikom trudu da se nesto odrzi i unapredi prema igracima i korisnicima mogu samo da im pozavide najveci "video game developer-i". Kada bi se svi ponasali kao SCS gde bi nam kraj bio.
Heh sad vishe slikam mog Merdzonija nego sto vozim:D.
http://imageshack.us/a/img208/1552/6s9h.jpg http://imageshack.us/a/img854/5056/9pn4.jpg
http://imageshack.us/a/img692/1807/k3ej.jpg http://imageshack.us/a/img29/7842/0bxv.jpg
I jedno pitanje, "Adaptive automatic transmission option " u patchu 1.6.0, jel ovo ima neka komanda da se podesava ili samo znaci da je unapredjn automatski menjac prema putu i teretu???
Sve pohvale za WOT, photo editor , original zvuk na novom Ivecu i naravno konaco realnu potrosnju goriva. Ko jos nije presao na 1.6.0 neka ne okleva:D
:ciao:
Пазите ове ретарде шта направише у ТСМ мапи :facepalm
ton_majstor
17.10.2013, 18:54
Толико о Црној Гори. :mad:
TCM - Tisućljetnja Croatia Map.
У верзији 5 нестаће и Србије, слутим?
Зато у Тирани правимо масакр :dzavo:
A jel ima novog Volvo-a u tom patchu?
MasterChief2
17.10.2013, 22:04
Kako si stavio podesavanja grafike u igrici?Meni je sve na maks,al mi se nekako cini da kod tebe grafika dosta lepse izgleda nego kod mene.
Filip89x
17.10.2013, 22:24
@MasterChief2 (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=48862)
Ufff, gde me citira napravicemo guzvu na forumu sa slikama:kreza: Ako moz i osh edituju poruku i obrishi ove moje slike da se ne dupliraju...:kreza:
A inace, stavio sam na MAX sve, a scaling na 125%. Konfa iz profila....
PREDATOR 011
17.10.2013, 22:46
@filip89x
nesto mi deluju iskrivljeno ovikamioni na slikama ,pogotovo daf i iveko na prvoj
@filip89x
nesto mi deluju iskrivljeno ovikamioni na slikama ,pogotovo daf i iveko na prvoj
Зато што се играо са fov опцијом. :)
Filip89x
17.10.2013, 23:57
@ Soneje Nema novi Volvo u 1.6.0 :(... Verovatno u novembru stize...
@ Laxi Upravo tako. Slike su pravljene u novom Photo editoru u igri. Igrao sam se sa FOV ali i sa ostalim podesavanjima...
Stare slike pravljne na f10 bile su dosta slabijeg kvaliteta nego grafika u igri, a ove nove sad malo i ulepsavaju stvarnu situaciju pa se nekome cini da je grafa bolja, a i slike su manje pa i to poboljsava utiska:D
Za one koji nisu ukapirali, upravo sam provalio sta znaci ona nova opcija "Adaptive automatic transmission".
Prvo, mora da se aktivira u opcijama igre tamo gde namestate kontrole, znam da vas vecina koristi na srpskom jeziku igru ali ja ne znam kako se taj deo zove na srpskom jer ja meni podesena na engleski "Controls".
E sad, kada vozite onda kamion konta koliko ste jako (koji ugao) ste pritisnuli papucicu gasa i ako ste je pritisnuli preko odredjenog ugla onda kamion prebacuje u tzv "kickdown" mod tj prebacuje u nizi stepen prenosa (ponekad preskoci cak i 2 brzine) i onda vam dopusta dopusta "sportsku" voznju.
Ovo je standard na automobilima ali na kamionima ne znam da li postoji, voleo bih da se javi neko ko pouzdano zna, i ne znam koliko je ova opcija uopste korisna u kamionima. Vise bi voleo da imam neki nacin da mogu da sam prebacim u nizi ili visi stepen prenosa manuelno a da sam u automatskom rezimu, znaci neka kombinacija.
Kako ovo izgleda u igri? Pa suntavo, blago receno. Tastaturom je NEMOGUCE igrati jer ste stalno u visokim obrtajima i nizim stepenima prenosa, tj stalno ste u "kickdown" rezimu voznje.
Ja imam papucice i vozim preko njih i mogu vam reci da mi se u pocetku cinilo zanimljivim, cak nije ni tesko voziti tako. Znaci drzite papucicu (ili je polagano pritiskate, smanjujete ugao) sve dok na obrtomeru ne vidite da su obrtaji presli preko 1500 onda samo otpustite papucicu i kamion prebaci u sledecu brzinu i vi onda polagano opet pritisnete papucicu i tako dalje... problem nastaje kada se zamislite pa odvalite papucicu malo jace, onda vas vraca nekoliko brzina nazad. Ja u mojoj Skaniji imam 14 brzina napred (ne znam da li je to standardno ili je to neki mod) i u 14. nikako da ubacim. Taman dodjem do 1500rpm i pustim papucicu kad ono ne prebaci u 14. kao sto sam mislio da hoce. Nista, probam ja opet kad, ovaj put da predje malo vise iznad 1500rpm kad ono on mene vrati u 11. Poludeo sam.
Tako da, sto se ove opcije tice, vracam se ja na default automatiku, ovo je bzv.
A sto se dinamicke potrosnje goriva tice, mislim da su sada sve OK napravili. Ona (plava) kazaljka (ispod obrtomera) ne znam sta pokazuje, ali nju ni ne gledam. Obicno pazim na prosecnu potrosnju, koja se, cini mi se, resetuje svaki put kada udjem u igru (ne znam ovo tacno, nisam istrazivao toliko detaljno) a jos mi je interesantnija ona vrednost koja pokazuje trenutnu potrosnju u l/h. Dobra im je formula za racunanje cini mi se.
Ali, ovo sve ne igra nikakvu ulogu na trosenje goriva iz rezervoara ukoliko ne aktivirate opciju u podesavanjima. Ja je u pocetku nisam aktivirao, nisam znao da treba, pa su mi se litre trosile isto kao i pre. Posle sam slucajno skontao da ima da se stiklira i od kada sam je stiklirao gorivo se trosi na osnovu trenutne potrosnje.
Gledam na SCS forumu koliko su ljudi odusevljeni sa ovom opcijom. Tek sada se javljaju. A kada sam se ja borio sa nju onomad, niko (ili retko ko) me je podrzao. Ali, nema veze, bitno je da je sada tu.
A ja sam napravio mod za displej, za one koji ga nisu skontali. Na istoj stranici na displeju se vidi i trenutna i prosecna potrosnja i trenutna brzina i podesena krstareca brzina (tempomat).
Kome treba, evo linka:
http://ets2.lt/en/new-scania-display-3/
MasterChief2
18.10.2013, 9:01
Da li da stavim rezoluciju 1920*1080 i scalling 125% ili 1600*900 i scalling 400%?Tacnije sa cim je bolja grafika?Pre sam imo monitor u rezoluciji 1280*1024,pa sam igro sa scallingom 400% u 40-55 fps-ova.Sad imam monitor sa HD-om i kad stavim rezoluciju 1920*1080 i scalling 400% igra mi radi u 30 fps-ova,pa onda primetim kako igrica radi usporeno(kad prolazim pored bandera ili znakova vidim kako neprodjem glatko nego sa zaostajanjem.(nadam se da me razumete:))
@KSRELE Zato nisam ni provalio jer igram preko tastature:o, al i zamislio da ce tako da radi. Meni tako radi na Minibusu Mercedes Sprinter automatic sa retarderom. Postoji "Kickback" i koristim ga kada preticem, vozim lagano sustignem sporaca isperd sebe i kad se ukze prilika jako pritisnem gas i on spusti za brzinu ili dve i lepo ubrza, sve utegnuto i profi. A moze da se koristi i na uzbrdici. Nisam video to na kamionu do sad, mozda na najnovjim ima ali oni nemaju tako proste menjace kao Sprinter. Sprinterov menjac vise podseca na automobilski automatic.
A vala mogli su i na tastauri to da odrade, da kad pritisnem 2x brzo napred prebaci u nizu brzinu... al aj... Mada je bolje da su ubacili posebne komade za kontrolisanje automatskog menjaca kao u RL a ne samo preko gasa al vec sam trazio to i pricao o tome i dosadilo mi vishe jedno 300 strana ranije ima o tome... Ko zna mozda i ubace kasnije....
Da li da stavim rezoluciju 1920*1080 i scalling 125% ili 1600*900 i scalling 400%?Tacnije sa cim je bolja grafika?Pre sam imo monitor u rezoluciji 1280*1024,pa sam igro sa scallingom 400% u 40-55 fps-ova.Sad imam monitor sa HD-om i kad stavim rezoluciju 1920*1080 i scalling 400% igra mi radi u 30 fps-ova,pa onda primetim kako igrica radi usporeno(kad prolazim pored bandera ili znakova vidim kako neprodjem glatko nego sa zaostajanjem.(nadam se da me razumete:))
Stavi na MAX sve ukljucujuci i rezoluciju, a skaling teraj do granice lepe igrivosti i to ti je to, bolje od toga ne moze:D
Ako ti je konfa iz profila, trebalo bi da ti grafika bude odlicna... :D
da li da stavim rezoluciju 1920*1080 i scalling 125% ili 1600*900 i scalling 400%?tacnije sa cim je bolja grafika?pre sam imo monitor u rezoluciji 1280*1024,pa sam igro sa scallingom 400% u 40-55 fps-ova.sad imam monitor sa hd-om i kad stavim rezoluciju 1920*1080 i scalling 400% igra mi radi u 30 fps-ova,pa onda primetim kako igrica radi usporeno(kad prolazim pored bandera ili znakova vidim kako neprodjem glatko nego sa zaostajanjem.(nadam se da me razumete:))
Превише је 400%, стави на 150-200% и остави исту резолуцију и биће боље, а када правиш слике, стави све на мах да би слика изгледала лепо... :)
MasterChief2
18.10.2013, 14:56
Превише је 400%, стави на 150-200% и остави исту резолуцију и биће боље, а када правиш слике, стави све на мах да би слика изгледала лепо... :)
Znaci da stavim rezoluciju 1920*1080 i scalling na 125 ili 150%?I jel primetna razlika izmedju 125% i 400%?
Filip89x
18.10.2013, 15:31
^^Lepo ti rekoh. Sve na max i rezoluciju isto koja je poslednja tu stavi:kreza:. Skaling teraj dok ne pocne sporo da radi. Trabao bi barem na 150% da mozes na tvojoj konfi. A mozda i 200%. I to da radi cisto ko suza.
Ako te zanima koja je razlika stavi na 400% pa ces i sam da vidish kako izgleda, ne mora niko da ti govori i prepricava. Nakrivi kapu i uzivaj.
VELPRO Team
18.10.2013, 17:23
Kako naljepit ove registracije svoje iz World Of Truck?
Automatski je, ako si registrovao igru na WoTr, tj. ako je original.
QMeVfdPmfOQ
EDIT: Upravo je skinuo 1.6.1 patch, nekih 14MB, ništa posebno...
(1.6.1) Fixed crash when a truck uses addons from removed mods
(1.6.1) Increased length of input in UI related to World of Trucks accounts
Dobro je da je neko odgovorio na moje pitanje ja jos uvek igram na verziji 1.3.1 na gobinu mapu smucila mi se vise,na novu verziju ne prelazim jer nema dobrih mapa za istu.Nego kad smo vec kod mapa da pitam sta se desava sa mapom Srbije?
Hahaha... eno neko je vec napravio crack za 1.6.0 verziju igre.
Nemojte mi traziti link jer niti ga znam niti me zanima, samo sam na FB-u video da postoji.
Sto se tice mape Srbije, ja sam jedan od onih koji rade na njoj i mogu vam reci da ide polako. Debeli ili Kojot vam mogu dati vise informacija ali ja sam vozio trenutnu verziju (da je nazovem pre alpha, znaci nije jos ni beta) i odusevljen sam!!! Ima nekih bugova koje treba ispraviti i na jos nekim mestima dodati po neku gradjevinu ili drva jer nekako fali, ali ono sto je uradjeno je uglavnom EXTRA! E sad, jedino sto je malo gradova napravljeno. Ali radi se polako sto je najbitnije.
Ja ozbiljno razmisljam da i ja pocnem da pravim jedan grad (Suboticu) ali nekako nemam vremena a ni znanja da radim u map editoru. A zivce da ni ne spominjem :)
Filip89x
18.10.2013, 20:17
Dobro je da je neko odgovorio na moje pitanje ja jos uvek igram na verziji 1.3.1 na gobinu mapu smucila mi se vise,na novu verziju ne prelazim jer nema dobrih mapa za istu.Nego kad smo vec kod mapa da pitam sta se desava sa mapom Srbije?
Ne razbiram dal si sarkastican :kreza: Ja ti odgovorih da nema Volvo u 1.6.0 u ovom postu #7919 (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1808291&postcount=7919) .
Pa ono, trabao bi da predjesh na 1.5.2 ili 1.6.0. Ima zanimljivih poboljsanja, bolje optimizacije i po meni naprednijeg AI, a i sama original mapa je dosta poboljsana . A trebao bi da probash Skandinavsku mapu, koja je odlicna i ne trzi novi profil, a kompatibilna je sa dosta modova cak i sa DLC i vrlo stabilno radi. Mapa iz DLC je takodje dobra. Ako ti je dosadilo, krajnje je vreme da predjesh na novije verzije i modove :kreza:
Ma ne samo sam rekao onako jer sam previse puta iskuliran a za verziju igre cekam neku dobru mapu,jel te mape sto si spomenuo mogu li one na 1.6.1?;)
ton_majstor
20.10.2013, 21:40
http://farm8.staticflickr.com/7329/10360495115_9489eddb6a_c.jpg
1.6.10.
:to_care:
ton_majstor
20.10.2013, 21:46
http://farm3.staticflickr.com/2882/10388237896_188f448b76_z.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7450/10388233826_9a0971aba3_z.jpg
http://farm4.staticflickr.com/3736/10388203554_0ab96a517a_z.jpg
За Ноћ Вештица... :a_whistli
Pozdrav svim kamionzdijama!:alealeee:
Dugo me nije bilo na ETS2, malo me..eh..izbacili iz takta WOW i neke druge igre.
Sad sam opet na ETS2, zbog patcha i najvise zbog novih mapa. Trenutno igram TSM mapu i super mi je. Skandinaviju i onaj GoEast addon nisam jos probao, Skandinavija i Poljska mi nesto nisu previse 'egzoticni' kao Grcka, Spanjolska i pogotovo Afrika. Ok, ima dosta copy&paste-a malo tu malo tamo ali kolicina novih podrucja/cesta je impresivna. Zasad uzivam u dugim voznjama (rekorder-tura je za sada 4900 km) :n_klanja:
Imam 1.5.2 i vidim da mi neki stari modovi ne rade, jednostavno nemaju efekta, iako su aktivirani u profilu.
Pitanje: kako da smanjim intenzitet (dodatnih) farova? Prije sam to radio na nekom modu za svjetla, podesavajuci boju, fokus farova, domet itd, sad taj mod ne radi nista. Ima li kakav novi mod za svjetla (Scania) da mogu prckati po njemu?
I jos: kako se nosite s onim bugom kad se otkrije xyz broj gradova igra puca kod pokusaja da se otvori stranica sa ponudjenim poslovima? Vidim da i ljudi koji su napravili Skandinaviju dobijaju puno pitanja na tu temu, niko nema pojma u cemu je problem?
Alchemist
21.10.2013, 0:47
http://farm3.staticflickr.com/2882/10388237896_188f448b76_z.jpg
http://farm4.staticflickr.com/3736/10388203554_0ab96a517a_z.jpg
За Ноћ Вештица... :a_whistli
Cekam novi Volvo ne znam ni sam vise od kada. Kad vidim ove slike podje mi voda na usta.
http://s23.postimg.org/z5v65loa3/ets2_00024.png
[QUOTE=tobra;
:ciao:[/QUOTE]
I sta si sad slikao???
Predpostavljam, valjda kamion sa prikolicom.
A šta si ti mislio?
Novi stupic pored ceste :to_care:
A, cudna li cuda.. Danas konacno skupim dovoljno para za kupnju drugog kamiona. I kupim naravno, Scaniu, 560 jer sam lvl 18 tek. I sa svoje 'stare' predjem u 'novu' a onu prvu dam Ralfu mom prvom i zasad jedinom soferu. I gle cuda: cim sam presao u novi kamion, proradili mi neki modovi koje je igra ranije posve ignorirala, kao mod za svjetla! Sad mogu mijenjati postavke kako hocu i radi! Konacno imam one dodatne krovne farove koji bacaju uzak ali dug snop, svjetlo iste boje kao i 'normalni' farovi,a ne ono bljestavilo koje baca svjetlo od brda na brdo!! :qliranje:
Ima li to smisla da ti mod proradi tek kad kupis novi kamion?? Mozda jer sam kupio nove farove? Ali stari su bili iste vrste, bas isti?!?!
nikolas984
21.10.2013, 21:59
Dobro vece drugari.
Lepo je videti da se ovde bas radi. Nije me bilo duze vremena.
Da pitam posto jako puno postova ima. Dali ima mapa Srbije ili balkana?
Hvala puno.
Ne, ali je u izradi mapa Srbije.
Predpostavljam, valjda kamion sa prikolicom.
A šta si ti mislio?
U stvarno:)
Zdravo svima!
Nije me bilo neko vreme.
Kojote, izvini sto ti ne poslah nazad fajl. Nisam uspeo da mu uradim sta smo pricali jer je fajl toliko mali da cak kad i samo jedan pixel izmenis, dodje do promene tezine. Ako je nekome uspelo, javite mi sta ste radili :eek:
Pozdrav!
A evo, i ja sam slikao stubice pored puta ovih dana :)
http://imageshack.com/a/img820/2451/vmme.jpg (http://imageshack.com/i/msvmmej)
Nije scs-ov, ali ide kao da jeste :D
Inace, da li ste imali problema sa stranicom foruma? Meni je neko vreme bila nedostupna.
Kakav file treba menjati? Mozda ja mogu da pomognem.
A i meni je stranica bila nedostupna.
Cimni Kojota.
Generalno, imas mali crni .BMP kvadrat od 17KB u koji treba ubaciti font u beloj boji a da velicina ostane ista originalu - 17KB. Sta god da uradis, promeni se velicina. Nesto mi je negde promaklo, mora da postoji fora, ali ja je ne vidim.
A sto je kriticno da se ne promeni velicina?
Ajd da ne smaramo ostale, Kojote javi se preko PM, mozda mogu pomoci.
McDobrica
24.10.2013, 0:12
Pozz ETS ljubitelji i truckeri. Vidim fino ste razradili temu i fino napredujete. Svaka cast. Nego baguje li vama ovaj forum? meni malo, malo pa nece da ga ucita, pa reko mozda je do mog neta, a mozda i ovde nesto zeza :)
Jel ste osetili mozda razliku da posle poslednijh nekoliko patcheva kad udjete u krivinu sa malo vecom brzinom kamion se prevrne? U prvim verzijama igre mi se to nije desavalo, sad mi se kamion sve cesce prevrce.
@McDobrica
Forum malo radi, malo ne radi... Crkao nam je dedicated server, pa su forum i sajt privremeno prebačeni na deljeni server kod provajdera koji, kao što se da videti, ne funkcioniše baš pouzdano :opanachke
@Typhoon
Uvek je bilo tako...
Ufff sto novi Volvo izgleda "inteligentno" slobodno mogu da mu stave ( i ) ispred naziva ( iVolvo ):kreza: Nadam se da nece :kreza:....
Pitam se da li ce u igru preneti standardizovane osobine koje nosi novi FH16 , I-see i unapredjenu verziju I-shift sada vec potpuno automatizovanog menjaca. I-see je brutalan system koji sam koci, sam menja brzine i prilagodjava i pamti topografiju puta prema GPS i tenutnim vremenskim uslovima tako da zna gde je uzbrdica ili nizbrdica i pre samog vozaca priprema menjac i gas u cilju bezbednosti i smanjivanja potrosnje goriva. kazu da oko 5% manje trosi goriva i manje zagadjuje vazduh.
Isto ima i nova Mecka MP4, al se zove PPC sisitem i isto je standard, znaci svaki novi mp4 ima taj system.
Ako bi tako nesto preneli u igru voznja bi bila krajnje dosadna :kreza:.
Zbog ovih novih sistema moram da idem na Seminare kako bih sacuvao svoj CPC sertifikat i sertifikat za ekolosku i ekonomicnu voznju....
Bilo bi fino da se mozda barem jedan deo tih novih sistema prikaze u igri kako bi se prenela i prosirila svest o kompleksnosti kamiona... U ETS 2 ni tahograf nema.... Mozd u ETS 3 bude, al do tad ce i kamioni u RL sami da voze bez zivog vozaca :rofl:
Al tu su cari modovanja i modova. Evo jos dve slike ( i necu vise) iz odlicne Skandinavske mape odlicnog MP4 Aktrosa. Svojski su se potrudili za oba moda:tapsh:
http://imageshack.us/a/img580/8058/d70x.jpg http://imageshack.us/a/img853/4492/z27s.jpg
Znaci novi Volvo mozemo da ocekujemo oko 31.10....:nov_guita
Koja je ovo mapa sa ovim krivinama bas mi se svidja moze link za download? Ja volim da se pentram po planinama i velikim krivinama.
^^Uff i ja istooooo:D Obozavam onaj Svacarski put.. scs mapa...
konkretno mislim na ovaj:
http://imageshack.us/a/img826/1501/13e9.jpg
A serpentine sa slike su iz Skandinavske mape, a ima i lepsih:D
Mapu sam skinuo sa njihovog foruma http://www.promods.net/index.php?sid=2a39cb8a534005fd76733f4ab2cee8e7
Treba da se registrujesh i skinesh iz downloads ( sve je besplatno naravno) , a tako onda mozes da pratish progress i verzije posto i dalje rade na mapi i bice unapredjenja. Stvarno se trude. Ne traba novi profil i radi na 1.6.1.
Serpentine sa slike su u Norveškoj, kad od Osla kreneš na sever. Norveški dvotračni putevi su baš simpa odrađeni, žuta razdelna linija i ove svetiljke pokraj puta :)
Extra. Koja je poslednja verzija ovog ProMods ETS2 Pack-a? Ja skidam trenutno 1.01 verziju sa drugog sajta posto njihov forum trazi registraciju.
Edit: Ustvari registrovacu se.
U TSM mapi, dolje na juznoj ruti kroz Alzir i Tunis imas serpentina, klanaca i gudura koliko zelis. Nigdje nema toliko :) Ja sam isao sa motorom od 620 KS i 25 tona teretom i na mjestima morao usporiti ispod 20KMH :)
Kolega je pokusao odvuci tuda onaj tenk (mod) ali nije uspio se izvuc na najgoroj uzbrdici pa je odustao od posla :)
Pozdrav ljudi, jel moguce objediniti sve mape na jednu verziju igre, tipa 1.5.2s. Posto imam Going East verizju gde nema Skandinavije, Rusije, Spanije, Grcke i severne Afrike ili to ide kao neki DLC za svaku verziju posebno. :)
Alchemist
24.10.2013, 14:49
Pozdrav ljudi, jel moguce objediniti sve mape na jednu verziju igre, tipa 1.5.2s. Posto imam Going East verizju gde nema Skandinavije, Rusije, Spanije, Grcke i severne Afrike ili to ide kao neki DLC za svaku verziju posebno. :)
Nije moguce. Neke mape su medjusobno kompatibilne i mogu se istovremeno voziti, tj. "objediniti", ali sve ne mogu nikako.
Imam verziju 1.5.2.1s i neka neko postavi linkove, mod tog novog mercedesa i volva ako postoje za ovu verziju. Hvala :)
Nije moguce. Neke mape su medjusobno kompatibilne i mogu se istovremeno voziti, tj. "objediniti", ali sve ne mogu nikako.
Hvala druze, bilo bi dobro ako bi mogla barem Skandinavija sa Going East na toj verziji ali i ovako je odlicno samo sto sam sve gradove obisao, pa rekoh malo za promenu. :)
To može zajedno, TSM je ta koja pravi probleme.
Filip89x
24.10.2013, 18:05
@gamer82 Moze Skandinavska mapa i DLC zajedno:D
@ETR1 Mercedes MP4 link ( radi na 1.6.1): http://ets2.lt/en/mercedes-mpiv-multimod-v1/
A evo i zvuk za Actros ( mada vishe lezi za Actros MP3 al je dobar, ja ga koristim i sa MP4)...http://www.ets-2.com/mercedes-actros-real-engine-sound/
A za novi Volvo bih sacekao par dana da izbace original ovi is SCS-a....:D
Dobro, hvala :) Na ovom pecu mi je par modova lepo kompletirano pa necu onda nista dirati. A bio je i mod za taj mercedes sa milka prikolicom ali ga ja nidje ne vidim u igri :D
EDIT: Pa sad vidim za mercedesa pise da radi na 1.4.1 i novijim verzijama, probacu kasnije da montiram, kad zavrsim posao sa scaniom :D
Ко има Стим игру може одмах да вози нови Волво!
http://blog.scssoft.com/2013/10/euro-truck-simulator-2-version-17-update.html
Ускоро стиже и за нас који не користимо Стим :)
ЕДИТ: Ускоро је било исувише брзо...
http://www.eurotrucksimulator2.com/update.php
Evo novog Volvoa :)
http://www.dodaj.rs/t/1S/zA/3WOnqv8K/2013-10-2400002.jpg (http://www.dodaj.rs/?1S/zA/3WOnqv8K/2013-10-2400002.jpg) http://www.dodaj.rs/t/1n/fw/2sQgeYGZ/2013-10-2400003.jpg (http://www.dodaj.rs/?1n/fw/2sQgeYGZ/2013-10-2400003.jpg) http://www.dodaj.rs/t/j/hz/1W8WbZsH/2013-10-2400004.jpg (http://www.dodaj.rs/?j/hz/1W8WbZsH/2013-10-2400004.jpg)
ЕДИТ: Ускоро је било исувише брзо...
http://www.eurotrucksimulator2.com/update.php
Znaci samo skinem ovaj od ~400 mb i mogu da ga instaliram preko bilo koje verzije i sta ce se desiti sa mojim profilom, da napravim backup? Trenutno imam 1.3.* verziju ,mislim.
Posao koji si započeo će biti poništen i kamion će ti se vratiti nazad u garažu.
Ako nemaš original moraćeš ponovo da se snađeš.
Znaci samo skinem ovaj od ~400 mb i mogu da ga instaliram preko bilo koje verzije i sta ce se desiti sa mojim profilom, da napravim backup? Trenutno imam 1.3.* verziju ,mislim.
I ja sam patchao direktno sa 1.3 na 1.5.2. Dosta je trajalo, profil mi je ostao netaknut, ali su se modovi koji su do tada radili perfektno poceli medjusobno klati, dosta njih vise uopce nisu radili, nikako.
Napravio sam novi profil, izbacio dosta modova i stavio neke nove, i sad vec 50.000KM radi sve ko puska. Valjda je najbolje otarasiti se 'starih' modova, vidim da u konzoli javlja greske o nekim formatima koji su 'prevazidjeni'.:rolleyes:
nikola1997
25.10.2013, 14:54
Ljudi da li je moguće konvertovati novog volvoa kao mod,da zameni starog u verziji 1.5.2?
Hmmm... puno posla ni za sta, stavi novu verziju i igraj ko covek.
nikola1997
25.10.2013, 16:02
http://img23.imageshack.us/img23/7545/h7w3.png
Zašto se ovo dešava na Mercedesu?Je l' neki mod u pitanju ili?Pre je sve bilo normalno...
VedranCG
25.10.2013, 16:52
Neki mod ti brljavi ..... mozda za enterijer izbacuj redom modove dok ne pronadjes:) onaj koji pravi problem .
Uzeo sam Going East za ~5€ na GMG-u, u pravo vreme jer sam potpuno izgustirao Skandinaviju :)
EDIT: Heh, download svega 34 MB :)
Sta dodje taj "Going east"? Jel to mapa Skandinavije ili nesto drugo?
Zvanični DLC koji obuhvata proširenje na ostatak Poljske, Češke, Slovačke i deo Mađarske.
Ima li netko kakav kvalitetan mod za motor za Scaniu? treba mi motor od oko 830-850KS. Nasao na netu svakakvih, ali, kad otvorim konzolu, javlja greske o kapacitetu cilindara?!?! I da su modeli stari, zamijeniti novima???!?!
Ne trebaju mi milijuni konja, samo malo vise od normalnih 730 da se mogu verati po onim Africkim gudurama ko covjek :p
Ima li netko kakav kvalitetan mod za motor za Scaniu? treba mi motor od oko 830-850KS. Nasao na netu svakakvih, ali, kad otvorim konzolu, javlja greske o kapacitetu cilindara?!?! I da su modeli stari, zamijeniti novima???!?!
Ne trebaju mi milijuni konja, samo malo vise od normalnih 730 da se mogu verati po onim Africkim gudurama ko covjek :p
Za to prebaci u skvencijalni menjac i icices i sa 500
Ne znam da li je neko ovo probao, ja jesam prvi put veceras i mnogo je podnosljivije. Nema stucanja, igra radi tecnije a i "prozor" se skoro i ne preimecuje.
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=30525996
Za to prebaci u skvencijalni menjac i icices i sa 500
Mozda. 5 km/h. Treba mi malo vise snage a igram tipkama, nemam mjenjac.
Vozi Turcin sleper, BAM zapne za nadvoznjak. Popne se na krov kamiona i pocne stemati nadvoznjak. Dodje policajac i kaze: sto ne ispusti malo zraka iz guma, spustit ce se prikolica. Kaze 'sofer' : ma ne fali meni dole, nego gore!!
Ne fali meni brzina, nego konja :a_bleh:
Danas sam presao sa 1.6.1 verzije na 1.7.0 i od tada su se pojavili neki bagovi. Ne cuje se vise zvuk racuna na naplatnim rampama, a nema ni ostecenja kad zveknem kamion, kao i kazni za sudare i ostecenja. Da napomenem da nemam krekovanih update-ova. Jel se to jos nekom desava?
Danas sam presao sa 1.6.1 verzije na 1.7.0 i od tada su se pojavili neki bagovi. Ne cuje se vise zvuk racuna na naplatnim rampama, a nema ni ostecenja kad zveknem kamion, kao i kazni za sudare i ostecenja. Da napomenem da nemam krekovanih update-ova. Jel se to jos nekom desava?
Toga se i ja plasim. Vec sam citao o tome, o problemima sa zvukom na 1.7.0. Mozda novi patch zahtjeva neke druge codece za zvuk??":confused:
Evo i meni se updatovao u najnoviju verziju (imam Steam verziju) i danas ga igrao nekoliko sati i sve je uredu nijedan od pomenutih problema nemam.
I kod mene nema problema. Presao sa 1.6.1 na 1.7.0. Sve radi savrseno.
Plus u mom slucaju rade i svi modovi jos od 1.4.x:tapsh:
Verovatno vas zeza neki mod ili gusarska verzija igre :kreza:
http://imageshack.us/a/img7/1524/krn5.png http://imageshack.us/a/img585/4548/s5ql.png
Novi Volvo izgleda odlicno ( model je odlicno odradjen ), al je zvuk nesto tunjav...:kreza:
Ja imam podeljena mišljenja oko novog kamiona. Super vuče, što je i za očekivati zbog jakog motora, ali mi se nekako čini da je mnogo manje stabilan nego ranija verzija, čak i troosovinski.
A, fizika je prica za sebe.... Meni se cini da teba da se doradi mod za fiziku. Jel ove sto koristim, jedan od Dalibora kad vozim MP4, a drugi onaj posldnji zvanican kad vozim MP3 i IVECO i VOLVO.. Oba kao da nemaju efekta na novom FH16:a_whistli A probao sam troosovinski i nekim cudom je bio nestabilniji nego obican. Al nije tolko strasno, ja ne prelazim 90km/h
Toga se i ja plasim. Vec sam citao o tome, o problemima sa zvukom na 1.7.0. Mozda novi patch zahtjeva neke druge codece za zvuk??":confused:
Radi sad sve. Par puta sam zapocinjao nove profile dok nisam sve podesio, na samom pocetku nije radilo, ali posle drugog nivoa je sve OK.
Ja imam podeljena mišljenja oko novog kamiona. Super vuče, što je i za očekivati zbog jakog motora, ali mi se nekako čini da je mnogo manje stabilan nego ranija verzija, čak i troosovinski.
Vala jeste manje stabilan. Malo veca brzina i veca krivina, cao zdravo.
Alchemist
28.10.2013, 21:45
Ovo i mene jako zanima. Secam se kad je tek izasao ETS2 da sam komentarisao da su neki kamioni stabilniji od drugih (konkretno, bas dosta sam izvozio Scaniu i Volvo i utvrdio da je Scania na brzinama preko 100km/h daleko nestabilnija). Da to nije subjektivni utisak vozaca potvrdjuju svi ostali koji su primetili istu stvar (nevezano za model i marku kamiona, vec prosto cinjenicu da kamioni nisu isto stabilni). Medjutim, secam se da mi je Dalibor odgovorio da je upravljanje isto za sve kamione (sto je i logicno, bas ce oni da rade posebno upravljanje za svaku marku), tako da ja stvarno ne razumem zasto Volvo ide kao po sinama, a neki se pri istim brzinama i teretu prosto izvrnu. Ako je ovo istina da je novi Volvo prilicno nestabilan, kao sto je nekoliko vas primetilo, bice mu to veliki minus, bar sto se mene tice.
Sve u svemu, zasto su neki kamioni pri istom upravljanju i istom teretu nestabilniji? :icon_scra
Sad cu ja pokusati to da vam objasnim.
Verovatno u samom enginu u klasi za fiziku postoji iskodirana podrska za masu odnosno za teziste tj centar te mase. E sad, ono sto vi mozete da podesavate u .sii fajlovima je samo vrh brega sta sve ta klasa za fiziku mora da izracuna i uracuna.
Recimo, svim kamionima na jednom mesto podesimo osnovne parametre fizike (preko .sii fajlova) ali se u samoj igri skroz drugacije tretira geometrijski oblik samog 3D modela i na osnovu toga se (verovatno) odredjuje teziste i onda sva fizika krece odatle i zato se kamioni razlicito ponasaju.
Ja nisam istrazivao ovo na kamionima, najvise vozim Skaniju ali sam u pocetku malo vozio i Volvo. Vozim Skaniju jer mi je napreglednija u svakom smislu i kroz prednju soferku se najvise vidi i pored retrovizora (mali je mrtav ugao) a i instrument tabla je najpreglednija nekako i bas po mom ukusu.
Ali sam ovu problematiku sa stabilnoscu i tezistem skontao kod jedmog AI vozila koje pripremam (oteglo mi se to BAS JAKO), u pitanju je dvotockas - motor. Njega samo malo dodirnete i on se lako izvrne :) jako realno. A to je zbog njegovog oblika. A i imam utisak i da je mnogo lagan jer se desi da nekad prosto poleti iznad asfalta a to nije moja greska vec jbg... ko zna zasto.
Zakljucak je da je geometrijski oblik 3D objekata dosta bitan u samoj fizici igre.
Sad cu ja pokusati to da vam objasnim. ...
Slažem se sa tvojom konstatacijom, u igri postoje kodeksi ponašanja kamiona a sii fajlovima samo podešavamo nekih 1-2%.
To je što se tiče igre, a u stvarnosti je sasvim drugačije, naravno tu zavisi i do tereta i tipa prikolice, naj gore je prevoziti toplokrvne životinje pa tečnosti i tako redom...
Malo ste se istripovali oko novog Volvoa.
Odlično leži na putu, sjajno drži pravac u krivinama. Ne znam kako vi vozite, pa se toliko žalite, Šumaheri :kreza:
Jedino mi je žao što nisu isprogramirali Volvoov I-Shift menjač, ali i dalje mu je automatski menjač najbolji u simulatoru. Inače, preferiram manuelni, ali, ako se ne varam, novi Volvo se ne isporučuje sa manuelcem (osim možda za tržište Nikaragve ili Nagorno-Karabaha) i besmisleno je da ne vozim sa automatskim prenosom.
http://imageshack.com/a/img546/5575/aco2.jpg (http://imageshack.com/i/f6aco2j)
A što se snage motora tiče, realno je dovoljan motor od 500-550ks za većinu poslova. Predhodnim Volvoom sa motorom od 540ks sam isporučivao sve terete na vreme i bez oštećenja. One moderske budževine i budalaštine od 1000 i 2000ks bolje da ne komentarišem...
Pozdrav! Imam pitanje u vezi volana. Koji je volan dobar za Euro Truck Simulator 2, osim Logitech g25 i g27, jer im je cena velika. Ne treba mi menjac i kvacilo i tako to, nego samo da je volan dobar i da mu je obrt 2.5 u obe strane?
Pozdrav! Imam pitanje u vezi volana. Koji je volan dobar za Euro Truck Simulator 2, osim Logitech g25 i g27, jer im je cena velika. Ne treba mi menjac i kvacilo i tako to, nego samo da je volan dobar i da mu je obrt 2.5 u obe strane?
Ja imam Logitech Formulu Force RX, kostao je oko 6000dinara pre 3 godine kad sam ga uzeo. Radi posao za sve pare, VEOMA izdrzljiv i kvalitetan.
http://www.google.rs/imgres?imgurl=http://www.eventus.si/iimg/483/volan_logitech_formula_force_ex.jpg&imgrefurl=http://www.eventus.si/i_18_volan-logitech-formula-force-ex&h=600&w=600&sz=37&tbnid=7uVO9700K6Y3gM:&tbnh=90&tbnw=90&zoom=1&usg=__UHn8WoZcTNrO-srYKY-KL6dvJEw=&docid=eBlF0F_c7BKPBM&sa=X&ei=rHxvUs7_CKro4QSj0oHIDg&ved=0CEQQ9QEwAg
PS. Malo obrtanje ima, to zaboravih da napisem.
Alchemist
29.10.2013, 16:45
Nema ga. Vrede jedino ovi koje si pomenuo. Jedini koji je bio jeftiniji, a imao je 900 stepeni obrtaj je ovaj i vredeo je svaki dinar, ali ga neces nigde naci:
http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-driving-force-pro-ps3/comp_comp_gamewheel/31/12
Ja imam Logitech Formulu Force RX, kostao je oko 6000dinara pre 3 godine kad sam ga uzeo. Radi posao za sve pare, VEOMA izdrzljiv i kvalitetan.
PS. Malo obrtanje ima, to zaboravih da napisem.
Meni je to Sizifov posao, voziti kamion sa volanima od 180-270 stepeni. To su volani za formulu, pravljeni za trkacke igre i za to su dobri, ali za kamion... Probao sam i nije islo, prosto to nije to bez volana od 900 stepeni.
Jbg, znam i ja sta valja, ali daj mi 300+ evra za g27 pa cu ga vrlo rado pazariti. Ja sam sa ovim volanom sto sam naveo igrao skoro sve igre, i uzivao. Bolje je sigurno nego bilo koji gamepad.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.