PDA

Prikaži potpunu verziju : Euro Truck Simulator 2

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Bujosh
6.11.2012, 20:18
@sasa s. Pokušaj (dok je u winraru) da promeniš završetak fajla u .scs

Boris Lozac
6.11.2012, 20:21
Nesto sam pobrljao, saljem opet.. hvala.

Boris Lozac
6.11.2012, 20:29
Evo ga, izvinjavam se, ladno je problem u nazivu bio, ne kapiram zasto al ajde.. :rolleyes: Dakle napravljen je za standardnu unutrasnjost, ne za luksuznu..

Mercedes Real Interior

Promenjeno (https://dl.dropbox.com/u/79017817/Mercedes%20Actros%20Real%20Intetrior.jpg)

Default (https://dl.dropbox.com/u/79017817/Mercedes%20Actros%20Default%20Interior.jpg)

Download (https://www.dropbox.com/s/vrqt0x1pi26gzkl/Vehicle%20Mercedes%20Real%20Interior.zip)

ton_majstor
6.11.2012, 20:35
У следећем печу ћете барем имати ДАФ оригинал логое, слајдер за јачину кочница и количину кише. Тако да ти модови неће више требати, тј. сметаће.

Рекох већ, игра сада упозорава да је модована и да су могући проблеми.

Што се тиче МП, ја бих исто волео да може као у Кантеру... неко дигне свој сервер, накачимо се нас пар и цепамо заједно, ако не предузеће, барем да се видимо и чујемо на друму. Али, то ћемо да почекамо подуже.

Ако ишта сазнам о неким великим плановима, сазнаћете и ви (или барем на Гејбуку, пошто се овде очас изгуби информација, сведоци сте). :cool:

1.1.20. малопре. :icon_stud

Boris Lozac
6.11.2012, 20:39
Ih smetace :) I to je jedan kamion, ovi ostali su katastrofa, nije da se sad nesto lozim ali stvarno su im katastrofalne teksture :) Ajde kvalitet nego se nisu trudili ni da boje lice na prave enterijere.. Spolja su odlicni ali unutra uzas. A i generalno ne bi mogao da igram ovo bez raznih modova koje imam. I ne bi se bezveze sam kreirao folder "MOD" kad instaliras igru :)

vitezkoja
6.11.2012, 20:54
Svaka cast super izgleda i hvala :)

nikolas984
6.11.2012, 21:58
de da skinem taj update 1 1 1 20. ili je to samo za kupljene verzije.

vitezkoja
6.11.2012, 22:05
Taj update je jos uvek u beta fazi i testira se

Ton_Majstor nas obavestava jer je on beta tester

nikolas984
6.11.2012, 22:48
znam da je tester nego reko mozda negde ima a mi neobavesteni ko kostunica :D

dallyborr
6.11.2012, 23:47
Nesto sto sam radeo danas popodne.

Svetlo za globetrotter znak na volvou:

http://www24.zippyshare.com/v/12165704/file.html

I svetleci Michellin za krov ( ovaj drugi nije moj mod, samo sam ga obradeo, i napravio da svetli ), originalni nema ni senke ni nista.

http://www13.zippyshare.com/v/63466522/file.html

Ovaj prvi mod od mene RASPAKUJTE! Ovaj Miselin nemorate samo ga stavite u mod folder.

44610

vitezkoja
7.11.2012, 0:13
Da li hocete da uradimo Srbiju za ets 2?

Nikola16789
7.11.2012, 0:48
Nije ti bitan redosled. Samo rokas one koje te zanimaju u My Documents/Euro Truck Simulator 2/ folder.

Nego, ja imam jednu ideju.
Gledam nesto ove modove i primecujem jedan poveci problem. Naime, vise pluginova koristi isti file sa drugacijim izmenama. Recimo, mod za fiziku menja game_data.sii file a i mod za (lupam) kocnice koristi modifikaciju istog fajla. Pa problem nastaje zato sto igra prihvati izmenu od samo jednog moda a ovaj drugi ignorise. Sto je i logicno.

E sad, moja ideja je da se napravi programcic za modovanje igre pa da se onda prave modovi za taj programcic. Tj, programcic koji ce automatski da "ukombinuje" dva moda. Lepo pita korisnika redom stavku po stavku koju uzima od kog moda.

Sta mislite o tome?

Evo, ja cu da pokusam da napravim takav programcic, mada nista ne obecavam jer nesto nemam vremena u poslednje vreme a i izasao sam iz fazona aplikativnog programiranja (davno je to bilo). U svakom slucaju ako ovde ima neko ko se dobro razume u programiranje moze slobodno da iskoristi moju ideju, nisam je zastitio nikakvim autorskim pravima :to_care: a ja cu mu pomoci koliko god mogu.

I ja sam razmisljao o necemu slicnom, ali kao zaseban mod. Znaci da se napravi aplikacija koja pita korisnika sta zeli da menja i koju vrednost da stavi i onda napravi .scs fajl koji se prekopira u mod folder.

Mada nije nerealna ni tvoja zamisao da se sastave 2 moda u jedan, s tim sto bi tu trebalo malo vise petljanja, sto smatram da je nepotrebno, jer jedan veliki mod koji omogucuje prosecnom korisniku ove igre (koji ne zna da otvara fajlove i menja vrednosti) da fino podesi svoju igru kroz normalan korisnicki interfejs, zamenjuje 10 drugih modova.

miregrobar
7.11.2012, 0:51
Како се пале сва светла, ова која могу да се додају? :icon_scra

DimkeBoy
7.11.2012, 0:57
Stisnes F4 pa namestas sve sto ti odgovara!

dallyborr
7.11.2012, 1:14

Ova dva moda sto sam ja stavio ne palis nigde, automatski se pale.

Edit
7.11.2012, 1:14
Da li hocete da uradimo Srbiju za ets 2?

Jos pitas, pa ja zivim za dan kad cu da teram mog ljubimca kroz Sumadiju, ijaaaaoooo :aplauz:. Ja jos mislio da je neko vec poceo da radi na tome/:nov_mad2:

Edit
7.11.2012, 1:18
A jel zna neko kako da se uradi, da umesto ono GLOBETROTTER na kamionu pise nesto drugo, npr.moje prezime ili ime kompanije ?:)

nikolas984
7.11.2012, 1:40
Jos pitas, pa ja zivim za dan kad cu da teram mog ljubimca kroz Sumadiju, ijaaaaoooo :aplauz:. Ja jos mislio da je neko vec poceo da radi na tome/:nov_mad2:

I ja sam mislio da neko vec radi malo o tome da se otvore srbija i ceo balkan, kao i spanija dole.

vitezkoja
7.11.2012, 1:53
Ako ima zainteresovanih neka mi se jave, ja cu ovih dana da krenem sa radom. Ne znam samo da li moze da se edituje ova mapa pa da dodamo samo srbiju ili moramo novu mapu da pravimo? Predlozite neke gradove koje da ubacimo, takodje i firme

miregrobar
7.11.2012, 2:08
Ako ima zainteresovanih neka mi se jave, ja cu ovih dana da krenem sa radom. Ne znam samo da li moze da se edituje ova mapa pa da dodamo samo srbiju ili moramo novu mapu da pravimo? Predlozite neke gradove koje da ubacimo, takodje i firme
Па за почетак Суботица, Зрењанин, Нови Сад, Београд, Крагујевац, Ниш, Ужице, Шабац, Зајечар, Ваљево...
А за фирме прелистај овај сајт па види који ти најбоље одговарају
http://www.serbianlogo.com/

И још имају све то у вектору што је одлично за скинове..

vitezkoja
7.11.2012, 2:18
Na toj listi gradova dodao bih Smederevo :). Nasao sam dobar tutorijal za editovanje mape i sve je lepo objasnjeno ali prvi deo ne razumem bas.
http://www.scribd.com/doc/58088565/Euro-Truck-Simulator-Map-Editing-Manual
Ovaj deo
5, Go back to your desktop and create a new folder, call this map1 orwhatever the title of your project is going to be. This will now be knownas
project
6, open project and create a def directory inside, now open the def directory and then go to base, open the def directory in base and copy theeconomy and world directories into project/def. This gives you a startingpoint when you need to start making definitions and declarations.7, Now browse to the game’s installation directory (usually C:\Programfiles\Euro Truck Simulator) and create a folder and call it base. This willnow be known as
mapbase.
Open mapbase and create a directory and callit map. It is here where your map will be saved.

Da li hoce neko da mi objasni pa da krenemo sa radovima?

nikolas984
7.11.2012, 2:40
Evo taj tutorial da moze da se skine

http://www.mediafire.com/?03p4ypebnhsee53

Porsche
7.11.2012, 2:42
Prvi put sam sad posetio ovu temu i instalirao sam igru. Možete mi reći neke dobre i zanimljive modove?
Možeš dodati i Loznicu :) ima veoma zanimljiva fabrika Viskoza ;)
Za detalje bi morao da ti pošaljem PM

vitezkoja
7.11.2012, 2:47
Prvo cemo da odradimo nekoliko gradova, pa cemo posle redom da dodajemo

Boris Lozac
7.11.2012, 2:54
Mislim da oko gradova ne bi trebali previse da se cimate, eventualno neka znamenitost da se vidi, u pozadini ili u prvom planu.. Daj neke dobre puteve, ja mogu da pomognem oko grafickih radova tipa znakova, firmi itd..

Boris Lozac
7.11.2012, 4:20
Blaga ispravka za Mercedesa, jedan fajl mi je otisao kao siv umesto krem, ona plastika oko soferke sto ide. I ubacio sam malo bolju teksturu za volan.

Mercedes Real Interior Ispravka (https://www.dropbox.com/s/6r6l3ef5ewvlf0c/Vehicle%20Mercedes%20Real%20Interior%20fixed.zip)

DimkeBoy
7.11.2012, 11:01
Evo ljudi ja sam se malo igrao sa Mercedesovim enterijerom pa da podelim sa vama!!!
http://www.dodaj.rs/f/2y/Rg/12tbidvm/igranje.jpg

PSP man
7.11.2012, 11:29
Ja SAM za da se koliko toliko naprav eneki veci gradovi po Srbiji sa nekim glavnim saobracajnicama.... Razmisljao sam kada bi moglo preko Garminovih mapa ili Google da se odradi nesto..

Vozac12
7.11.2012, 11:34
Vec se o tome pricalo u ovoj temi.Nema potrebe da se prave veliki gradovi, dosta je samo par ulicica kao sto imaju ovi gradovi u ets-u, al bilo bi dobro kad bi napravili nesto sto ce nas podsecati na Srbiju kao mostovi na primer :)

vitezkoja
7.11.2012, 11:48
Gradove cemo da uradimo kao ets nekoliko ulicica i to je to, za puteve cemo koristiti google maps

Zokifcrs
7.11.2012, 11:50
Da li je moguce, konkretno na gamepadu Xbox-ovom podesti komande kako ti zelis, znaci da mi pogled bude na desnoj palici, da migavce dajem preko lb i rb tastera i slicno...Ako moze pojasnjenje kako?
Hvala unapred!

vitezkoja
7.11.2012, 12:07
Ja koristim logitech f710 i podesio sam normalno kontrole

DimkeBoy
7.11.2012, 12:13
Jos nesto od mene godyear gume
http://www.dodaj.rs/t/W/Fo/Br0hPaF/ets200005.jpg (http://www.dodaj.rs/?W/Fo/Br0hPaF/ets200005.png)
ako nekom treba nek se javi!

ivecorps
7.11.2012, 12:16
ljudi,ako neko zna neka namesti ovakvu boju displeja,ova default je bezveze,i ne primecujes kada je upaljen

vitezkoja
7.11.2012, 12:20
Ako neko zna da edituje mapu neka se javi

ivecorps
7.11.2012, 12:30
e ovako da odgovorim u vezi mape,ja ne znam raditi mape,nikad nisam ni pokusavao,ali znam jednog coveka koji zna dobro raditi mape,verovatno znate i vi za njega ili ste culi,radi se momku Dejanu iz Sremske mitrovice,vec je radio igru pod nazivom Serbian Truck Simulator 1 i 2,dobro bih bilo da on to uradi,ako ga neko zna neka se cuje sa njim,ili cu se ja cuti sa njime pa cu vam reci odgovor

vitezkoja
7.11.2012, 12:34
Ako mozes prosledi mu link ove teme pa da porazgovaramo sa covekom :))

ivecorps
7.11.2012, 12:36
vazi,nema problema

miregrobar
7.11.2012, 12:42
Ја могу да помогнем око скинова за фирме, а могу да помогнем и око 3D модела тих знаменитости што се налазе у даљини, типа петроварадинска тврђава, нови мост преко аде итд. Радио сам моделе и анимације за CoD4 мод па ми моделирање није велики проблем.

Ево нешто одрађено за 2 минута. :)

DimkeBoy
7.11.2012, 13:14
malo ovoga....
http://www.dodaj.rs/t/2v/Nd/2cdlcvSd/ets200008.jpg (http://www.dodaj.rs/?2v/Nd/2cdlcvSd/ets200008.png)

Nikola16789
7.11.2012, 13:15
Velik je to posao, nije da ga radi samo jedan covek. Iz iskustva, na pocetku su svi raspolozeni da pomognu, a posle nekog vremena obicno projekat spadne na jednog ili dva coveka i onda propadne.

ton_majstor
7.11.2012, 13:26
Водите рачуна да засад, немамо путну везу ка Србији (осим код Братиславе) нити представу колика сме да буде мапа и где су њене тачне координате, да се тај посао не ради џаба, кад се и ако прошири званична мапа.

Мени је драго да иницијатива иде даље, али бринем да се не ради више пута исти посао.

Што се саме мапе тиче, дао сам неки предлог основне, прелиминарне верзије (аутопутеви и битни магистрални путеви) пре неког времена, овде:

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1635099&postcount=1334

Наравно да бих волео да мапа буде разрађена и детаљна и да обухвати што више градова, али је то немогуће, због величине "препуштеног" нам простора и количине посла, да се тако изразим.

Даље, ко од вас није пуно путовао Србијом, не може знати како изгледа пут и каква му је околина, па бих молио да се увек консултују реалне слике пута и околине где год је то могуће и не раде будалаштине на своју руку.

Главни аутопут кроз нашу земљу јако мало варира по висини, осим око Београда и, хм... Алексинца, те прати равнице и долине река ("досадан" је), па је бесмислено давати му "надркане" атрибуте и кривинчине без потребе.

Магистрале и регионални путеви су друга прича. Немамо Алпе, али имамо озбиљна брда и планине, свуда ван долине Мораве и Војводине.

Што се Новог Сада, Београда и Ниша тиче, сви знате да се они не могу представити са неким претераним детаљима, тим пре јер аутопутеви пажљиво ОБИЛАЗЕ те градове, па се могу евентуално одрадити периферни магацини/предузећа, као и понека грађевина у даљини.

Што се модела грађевина тиче, капирам да их има доста који се некако могу "мазнути" са ГЕ, па да се фино "назиру" у даљини. Не стављајте неке виртуелне, "наше" фирме, нити мењајте дифолте које даје СЦС, јер енџин неће моћи да генерише предузећа/послове ако одете предалеко у изменама.

Таблице исто... иако је Никола направио срБске таблице, капирам да се то мора додати у енџин који генерише таблице за целу Европу. Пажљиво и ту.

Само вас усмеравам, момци, не спречавам вас! :dedica:

Опет кажем, на Гејбуку (Фејсу) ће ово лакше да се испрати и одради... овако се већ губимо у садржају, или барем ја. Немам никакав проблем са СК, већ хоћу да имамо чист простор. Ако вам требају админ-налози тамо, реците. Мени је било довољно да то отпочнем, могу и да се склоним, очас посла.

miregrobar
7.11.2012, 13:45
Ја сам вала обишао аутопут уздуж и попреко од НС до ЛЕ (ту и престаје).
Пре Алексинца има један успон ал није неки превелики нити стрм. Онда има пре Београда кад се крене са југа оно брегаљничко брдо (http://www.vlajkoshjk.com/images/portfolio/pzp-beograd/28.jpg) где се мало рачвају смерови аутопута и успон је највећи колко сам запазио на целој деоници аутопута. После иде оно кривудаво брдо пре Београда, па иде са десне стране Калуђерица у долини и онда иде спуштање у БГ где се види добар део града. После иде мост па скретање за Нови Сад на новој деоници (стара је ишла преко Галенике)...

Е сад најбоље је урадити код Београда ову нову обилазницу због тога што ако се уради стари аутопут мора да се уради добар део града а то је тежак посао. Овако би се само видео град из даљине кад би се кренуло ка Новом Саду, а фирме би биле негде на средини те обилазнице. Једни да се ето види авалски торањ.

Нови Сад је лакша прича. Каћка петља па скретање ка граду, па ту негде могу фирме да се направе, или после каћког моста преко канала ДТД, где би се преласком тог моста у даљини назирале катедрала, и још пар цркава и тврђава као и 3 солитера код ж. станице. Толико је за НС довољно а и деловало би реално јер је стварно такав поглед кад се прелази тај мост.

Такође од БГ до НС има и мост код Бешке који је баш дугачак.

Ниш може исто да се лако уради. Улаз у град је доста дугачак и има фирме на улазу у град. Могла би она зграда у центру да се одради у даљини и она брда иза где су нека насеља.

Не заборавимо Јагодину и Параћин који леже покрај самог пута.

Ево овде има свега о нашим путевима.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1168459

sasa s
7.11.2012, 13:47
Ja ne znam nista sto se editovanja tice ali u svakom slucaju mogu da vam pomognem na bilo koji drugi nacin, dobrim savetima kada su putevi u pitanju i kako to izgleda u stvarnosti jer ipak sam dosta sedeo za volanom.

Sto ton kaze, auto putevi nisu problem, jednostavni su i nema mnogo posla, ali kada dodje do toga da radimo mapu racunajte na mene kada je ibarska magistrala u pitanju, znam svaki cosak napamet.

Znaci od Beograda, Lazarevca, Ljiga, Rudnika, G. Milanovca, Cacka, pa pravo od Cacka do Kraljeva pa sve do N. Pazara, pa na ovu drugu stranu Pozega, Ivanjica, pa gore do Sjenice, ili od Pozege do Uzica, pa Zlatibor, N Varos, pa sve do granice sa Crnom Gorom, znaci za sve ove puteve mogu da pomognem i da dam savet ako se slazete jel ih imam u malom prstu.

Toliko od mene, najvise sto mogu da vam pomognem a bilo bi lepo da znam i editovanje ali dzaba, ne ide volan i tastatura zajedno.

Nikola16789
7.11.2012, 14:04
Imajte u vidu da je mapa u ETS2 smanjena mnogo puta, tako da od pravljenja kompletne mreze puteva kao u stvarnosti nema ni govora.
Mozda je moguce da se uradi samo srbija u realnoj velicini odvojeno od ETS2 mape?

wroomster
7.11.2012, 14:20
Obavezno da se na mapi nađe Sićevačka klisura (između Niša i Pirota), pogotovo jer se nalazi na magistrali E-80 prema Sofiji, a fenomenalna je.
evo link koji sam skoro kačio sa puta...http://www.kinomap.com/#!km-27masp
zanemarite baljezganje putnika tokom vožnje :kreza:

sasa s
7.11.2012, 14:37
Jako lepa deonica puta ali opasna samo tako, najgori su mi Turci sa kamionima jer voze pun gas kroz one krivine, ali to se zove spedicija...

A video si i sam kako vozi ovaj ispred tebe :)

ton_majstor
7.11.2012, 15:04
Хаха, јесвала. :aplauz:

Кад смо већ код искустава, а и ти комшо... што познајеш "ибарску" у прсте, ево један мој блесави видео како изгледа пут Ваљево-Београд (може на мапу из цуга!), из визуре престрављеног путника у аутобусу.

Напомена: све је намерно... :opanachke:eek::dedica:

RE9uCKyOzRA

miregrobar
7.11.2012, 15:17
Него сад сам ушао у тај мап едитор и кад оћу да изаберем item кад кликнем на оно мало прозорче што изађе са избором разних опција оно само нестане са екрана...

Не знам колко ово може да послужи?
http://www.scribd.com/doc/58088565/Euro-Truck-Simulator-Map-Editing-Manual

Ево како је изграђен град. Значи део где су фирме и иза стављено пар знаменитости и зграда и готово :D

Nikola16789
7.11.2012, 15:25
El zna neko sta znace one oznake na kaminu - zeleni krug pa unutra neko belo slovo, recimo L ili C...
Koje sve zvanicne oznake postoje?

miregrobar
7.11.2012, 15:36
Ево нашао сам крај мапе код Братиславе. Овде би се могао наставити пут у Србију преко Мађарске. Мађарска може да се направи само да има аутопут и ништа више. :d

sens988
7.11.2012, 15:42
Peterbilt 387 u izradi :)http://www.youtube.com/watch?v=WgT_fpjcGxs&feature=g-all-lik

dallyborr
7.11.2012, 15:46
El zna neko sta znace one oznake na kaminu - zeleni krug pa unutra neko belo slovo, recimo L ili C...
Koje sve zvanicne oznake postoje?

-L - Vozila koja proizvode manje buke od 80 dB, (L-paket)
-U - Emisija stetnih gasova - EURO 2. (Übergrin-nem.) Istu važnost ima i oznaka "S" (Supergreen-eng)
-G - EURO 1, (Green-eng)
-3 - EURO 3,
A TIR znaci - trafic international par la route ili ti u prevodu - medjunarodni saobracaj na putu.

Ima sad i 4 i 5 za motore EURO 4 i 5, a postoji i H samo sto je zuta i vazi samo u Austriji da je vozilo registrovano da vozi preko 38 tona, van Austrije nema nikakvo znacenje. Mada za ovo H nisam siguran jer mislim da sada postoji i H zelena medjunarodna oznaka.

Evo Sale kad bude ovde pa neka potvrdi sve.

Nikola16789
7.11.2012, 15:50
TIR sam nasao, a ove ostale nisam imao ni ideju kako da pocnem da trazim. izgleda da je u pitanju G a ne C, verovatno nisam dobro video.

wroomster
7.11.2012, 16:01
Što se 'znamenitosti' tiče, treba pregledati Googleov 3D warehouse, ima dosta besplatnih modela, ali najbolji su, naravno, Željkovi (Ž.Zdravković - zexland) ali su i zaključani za download. Možda neko zna čoveka, da ga pita da li je zainteresovan da ustupi nekoliko svojih modela. Sve ostale objekte (raskrsnice, magacine, motele, pumpe) igra ionako koristi generičke modele koji se mogu samo drugačije mapirati i firmirati.

Moj je predlog da neko ko ima znanja i volje da krene sa pravljenjem mape u editoru, ali ne previše detaljno, za početak samo neki kostur, koncept, koji onda naš tonac pokuša da proturi u prave ruke i krene neko lobiranje. Sigurno Srbija neće doći na red u prvoj, pa čak ni u drugoj fazi proširivanja mape, ima tu dosta zemalja koje su i važnije i koncepcijski bliže sadašnjem jezgru mape, ali ne treba odustajati unapred...:icon_stud

miregrobar
7.11.2012, 16:04
Ја ево покушавам ал имам проблема са тим опцијама за неке ствари. Јердноставно кад изаберем new item само ми искочи на декстоп и ту стоји мали прозорчић са опцијама за тај item, а кад хоћу да кликнем на њега он једноставно нестане. :icon_scra

Nikola16789
7.11.2012, 16:11
Jos jednom, pitanje je sta zelimo, samo mapu Srbije ili da uklopimo Srbiju u postojecu mapu.

Ako je samo Srbija u pitanju, pitanje je da li je moguce napraviti full scale puteve?

Ako se ubacuje Srbija u postojecu mapu treba sacekati da se vidi sta ce SCS da uradi po pitanju prosirenja, u tom slucaju bi Srbija bila krajnje uproscena.

minist@r
7.11.2012, 16:39
Ako vas zanima da kontaktirate onoga sto je pravio one modove za ETS evo vam mejl.
dejanmgames@gmail.com
i sajt
http://www.dejanmgames.co.cc/

dallyborr
7.11.2012, 16:43
Ја ево покушавам ал имам проблема са тим опцијама за неке ствари. Јердноставно кад изаберем new item само ми искочи на декстоп и ту стоји мали прозорчић са опцијама за тај item, а кад хоћу да кликнем на њега он једноставно нестане. :icon_scra

Jer pokreces map editor u 800x600? Jer u toj rezoluciji treba i NIKAKO full screen...inace nece da radi kako treba.

wroomster
7.11.2012, 16:51
Ne, svakako pričamo o integrisanoj srbiji, makoliko evropske integracije sada bile nepopularne...:D
Svima nama je i prava Srbija tesna, a o igri i da ne pričam :rolleyes:
Ako je neko dovoljno lud da je pravi u krupnijoj razmeri nego što sadašnja evropa (mislim da je prostor/vreme u igri negde 1:25), tako da pokrije čitavu sadašnju Evropu, onda alal mu ćufte, ali misli da je to stvarno krvav posao, koji nikad neće biti dovoljno nagrađen.
Srbija kao dodatak sadašnjoj mapi, ni više ni manje uprošćena od ostalih zemalja. Trenutno su od većih država detaljne samo Britanija i Nemačka, ostale su ili majušne gde i ne bi moglo da stane puno dodatnih gradova i puteva ili nezavršene, kao Francuska, Poljska, Italija. Predpostavljam da je krajnji cilj da sve evropske zemlje budu pokrivene kao Nemačka i to od Finske do Turske (Istambul) i od Irske do Bugarske. Na bivše SSSR zemlje ne bih računao, ali obzirom da je ruska ETS zajednica jaka, ne bi me čudila jedna moćna modovana mapa i sa Ukrajnom i Rusijom...;)

dallyborr
7.11.2012, 16:59
Ja bi vam preporucio da lepo cekate jos malo, ovi jos nisu nijedan patch izbacili. Necu da racunam onaj 1.1.3 koji generalno nista ne donosi. Donosi...mamac za pirate...eto to je.:D

Sacekajte jos malo, nema jos ni mesec dana kako je igra u opticaju.

Markob85
7.11.2012, 17:03
Водите рачуна да засад, немамо путну везу ка Србији (осим код Братиславе) нити представу колика сме да буде мапа и где су њене тачне координате, да се тај посао не ради џаба, кад се и ако прошири званична мапа.

Мени је драго да иницијатива иде даље, али бринем да се не ради више пута исти посао.

Што се саме мапе тиче, дао сам неки предлог основне, прелиминарне верзије (аутопутеви и битни магистрални путеви) пре неког времена, овде:

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1635099&postcount=1334

Наравно да бих волео да мапа буде разрађена и детаљна и да обухвати што више градова, али је то немогуће, због величине "препуштеног" нам простора и количине посла, да се тако изразим.

Даље, ко од вас није пуно путовао Србијом, не може знати како изгледа пут и каква му је околина, па бих молио да се увек консултују реалне слике пута и околине где год је то могуће и не раде будалаштине на своју руку.

Главни аутопут кроз нашу земљу јако мало варира по висини, осим око Београда и, хм... Алексинца, те прати равнице и долине река ("досадан" је), па је бесмислено давати му "надркане" атрибуте и кривинчине без потребе.

Магистрале и регионални путеви су друга прича. Немамо Алпе, али имамо озбиљна брда и планине, свуда ван долине Мораве и Војводине.

Што се Новог Сада, Београда и Ниша тиче, сви знате да се они не могу представити са неким претераним детаљима, тим пре јер аутопутеви пажљиво ОБИЛАЗЕ те градове, па се могу евентуално одрадити периферни магацини/предузећа, као и понека грађевина у даљини.

Што се модела грађевина тиче, капирам да их има доста који се некако могу "мазнути" са ГЕ, па да се фино "назиру" у даљини. Не стављајте неке виртуелне, "наше" фирме, нити мењајте дифолте које даје СЦС, јер енџин неће моћи да генерише предузећа/послове ако одете предалеко у изменама.

Таблице исто... иако је Никола направио срБске таблице, капирам да се то мора додати у енџин који генерише таблице за целу Европу. Пажљиво и ту.

Само вас усмеравам, момци, не спречавам вас! :dedica:

Опет кажем, на Гејбуку (Фејсу) ће ово лакше да се испрати и одради... овако се већ губимо у садржају, или барем ја. Немам никакав проблем са СК, већ хоћу да имамо чист простор. Ако вам требају админ-налози тамо, реците. Мени је било довољно да то отпочнем, могу и да се склоним, очас посла.

U pravu si,ne treba odraditi Beograd previse detaljno,ali opet uzmite u obzir da imate luku Beograd na Dorcolu koja je mnogo bitni punkt za kamione,prakticno sva skladista vecih firmi su tamo...

miregrobar
7.11.2012, 17:15
Е а пазите идеју.
Шта мислите да се Србија физички одвоји од мапе као нпр Британија, па да се направи улазак у Србију преко аеродрома на 2,3 локације у Србији?

wroomster
7.11.2012, 17:45
Ma naravno, samo diskutujemo, znaš kako se kaže 'papir (ili modernija vezija - forum) trpi sve'
Ne znam kako ti Dalibore, ali meni je ETS2 došao kao neka zamena za stari TDU koji sam bukvalno godinama koristio kao izvor dnevnog opuštanja, zato bi mi multiplayer ovde baš legao

dallyborr
7.11.2012, 18:20
Ma ja ovo igram jos od PTTM, a posle katastrofalnog TDU2, ovo je kao kec na desetku. TDU2 sam deinstalirao kako bih sebe postedeo muka.

Multi bi legao samo tako, ali svaka cast momcima i za ovaj trud. Ovde bar mozes kad hoces da ispravis neku gresku, nekim modom. U tdu si trebao da molis developere samo da pogledaju forum, a kamoli da se nesto ispravi.

Boris Lozac
7.11.2012, 18:36
Dalibore, trazim postove vidim pisao si o kameri za Mercedesa da ces okaciti kad dodjes kuci, al ne nadjoh posle da si okacio :) Da bude malo spustenija, kao u MAN-u recimo.. Hteo sam i sam al ja ni nemam Def/Camera foldere.. :/

dallyborr
7.11.2012, 19:06
Aha evo kamere...tu je i MAN tako da onaj mozete da izbacite. Sad, ja sam namestao kako meni odgovara, ako nevalja nesto...

44621

RASPAKUJTE GA!

Nova kreacija...hromirane rampe i bulbarovi u boji kamiona...mogu da se farbaju...

44622

...nije jos gotov mod.

Boris Lozac
7.11.2012, 19:17
Fala, samo bi je jos malo spustio, ali ne bi FOV menjao, koja je stavka tamo da kao da misem malo spustim pogled dole?

dallyborr
7.11.2012, 19:30
camera_fov: 74
stereo_convergence: 0.52

near_plane: 0.2
far_plane: 1600

mouse_sensitivity: 0.2

head_offset: (0.0, -0.06, 0.04)

Ovo je bas Mercedes ali isto je svuda:

Field of view CRVENO GORE
Levo desno PRVO NARANDZASTO U ZAGRADI
Gore dole ZELENO
Napred nazad LJUBICASTO

Ali samo da znas, te brojke nisu da okrece pogled oko ose, nego cisto spusti, podigne, udalji...

Boris Lozac
7.11.2012, 19:57
To, zahvaljujem :) Zeleno na -10, to mi je trebalo..

https://dl.dropbox.com/u/79017817/mercedes%20kamera.jpg

ivecorps
7.11.2012, 20:47
cuo sam se sa Dejanom u vezi mape,dao sam mu link od ove teme,cekajte da se ukljuci u pricu

PSP man
7.11.2012, 20:53
A kada bi se i SCS mozda prikljucio pa da izbaci mapu Srbije kao jedan od oficijalnih update-a da g asvi na svetu imaju?

Laxi
7.11.2012, 20:59
a kada bi se i scs mozda prikljucio pa da izbaci mapu srbije kao jedan od oficijalnih update-a da g asvi na svetu imaju?

Треба доста земаља да се дода да би тек Србија дошла на ред :)

dallyborr
7.11.2012, 21:03
A kada bi se i SCS mozda prikljucio pa da izbaci mapu Srbije kao jedan od oficijalnih update-a da g asvi na svetu imaju?

"E taj film bogami nes' gledat...":kreza:

Ja vam opet kazem cekajte malo sa tom idejom, sta ako krenete da pravite i ovi izbace jos neki patch i jednostavno igra nece da ucita mapu...ocete ponovo da pravite sve?

Lepa je ideja ukljucicu se i ja, znam da radim sa map editorom, ali vam kazem jos je rano.

Laxi
7.11.2012, 21:17
ШТа ли се ово дешава, не знам... Стао сам да прође воз, подигла се рампа, био сам можда 3-4, таман прођоше сви, ја кренем и на пола рампе стигнем кад оно бап, спусти се рампа, право на кабину, оштећење 20% ... У року од 2 минута су прошла 2 воза, баш паметно
Да је бар остала спуштена рампа, него се подигла па се спустила за 20 сек

dallyborr
7.11.2012, 21:24
Ima jedna deonica gde pice vozovi non stop, malo jes bezveze nego sreca pa ih nema mnogo. Mislim na pruzne prelaze. Mene dva puta voz razvalio od zivota bas na tu foru koju si spomenuo.

EDIT: Mercedes MP4 u izradi...

http://www.trucksimsforum.de/viewtopic.php?f=232&t=15272

...by NeWs, tako da znam da ima da izgleda perfektno.

mikitruck
7.11.2012, 22:15
vozim sinoc neku deonicu,mrak je kad ono ide auto sa upaljenim svetlima preko neba eeeeee leti gore u vazduhu ko onaj deda mraz sa irvasima kad leti a prvi onaj rudolf nos mu svetli,prelti sa leva na desno, prvo sam se smejao ko lud i nestigoh ga uslikati od smeha :D :D :rofl:

vitezkoja
7.11.2012, 22:19
Upalim ets 2, kucam u konzoli edit otvorim europe.mbd i otvori mi se mapa samo sa putevima tj. mapa koja se otvara kada pritisnete m na tastaturi. Da li zna neko zbog cega se to desava?

EDIT: Zaboravio sam da napisem da sam provalio kako se generisu tablice :)

dallyborr
7.11.2012, 22:21
^^Prosao si kroz Belgiju ili Holandiju ili Italiju? To sto si video je avion kako polece ili slece sa/na aerodrom. Nije auto definitivno. Obrati paznju kad budes prosao preko dana.

ton_majstor
7.11.2012, 22:57
Авиона има код Лижа, Амстердама... чак се вози испод слетне писте.

Била је расправа око тих светала, али је одлучено да остану, иако се виде и преко дана, јер нема решења.

Живим на коридору према београдском аеродрому и светла им горе и дању, али се не виде као сноп, као у игри.

nikola1997
7.11.2012, 22:59
Da i ja sam video u Holandiji i kazem drugu pored mene,kuzi auto leti....on pogleda i kaze,majmune to ti je avion....

Nikola16789
7.11.2012, 23:02
Svetla na avionima su ok, cak su po mom misljnju nedovoljno jaka. Nisam obratio paznju, ali trebalo bi na levom krilu da ima crvena lampa, na desnom zelena lampa i na repu zuta/bela lampa, pored toga na vrhovima krila treba da budu trepcuca svetla, a na vrhu i dnu trupa crvena rotirajuca. Ovo sto se vidi su samo svetla za sletanje, pa se onda lako ucini da je u pitanju auto.

Naravno, svetla za sletanje (kao i ostala koja sam nabrojao) se pale i danju, taj snop ne smeta uopste. Jeste da nije simulacija aviona nego kamiona, ali ako vec postoji kao objekat nije neki problem da se napravi da svetli kako treba.

dallyborr
7.11.2012, 23:45
...Амстердама... чак се вози испод слетне писте.

Amsterdam Sipol, nije pista, taksi staza...aaa, FS cini cuda pa rekoh da te ispravim...:D

http://2.bp.blogspot.com/-5PiwzFl8f3g/TdKIQTJhyFI/AAAAAAAAAIc/p_XnQZ8IIEQ/s1600/Schiphol_Amsterdam_Airport_Cargo_Jumbo_on_viaduct_ crossing_highway_-_Photo_2010_Wolfgang_Pehlemann_IMG_226en.jpg

Ima i u Lajpcigu, ali mislim da nije u igri...

http://resources0.news.com.au/images/2009/10/06/1225783/206932-europe-mulls-carbon-tax-on-road-fuel.gif

vitezkoja
8.11.2012, 0:14
Ostala je jos slika tablica da se sredi

http://www.dodaj.rs/t/12/y9/1gycxZOB/ets200031.jpg (http://www.dodaj.rs/?12/y9/1gycxZOB/ets200031.png)

http://www.dodaj.rs/t/2Y/x/SlZ9Owh/ets200030.jpg (http://www.dodaj.rs/?2Y/x/SlZ9Owh/ets200030.png)

http://www.dodaj.rs/t/2n/YF/4lF2ozhY/ets200029.jpg (http://www.dodaj.rs/?2n/YF/4lF2ozhY/ets200029.png)

mikitruck
8.11.2012, 0:50
:rofl: a ja mislio auto leti neka greska hahaha evo i od mene mali doprinos faj sa domacim radio stanicama,ima ih 47 ima svega,od narodne,club i house muzike do pop i rock ma sve, samo zamenuti umesto onog postojeceg live-streams.sii fajla u my documents/euro truck simulator 2 folderu :D evo linka http://www31.zippyshare.com/v/62086874/file.html neki pisu radio 1,radio 2 njima nisam znao ime :boodala:

ton_majstor
8.11.2012, 1:00
Далиборе, слећу баш као на друм, нисам погрешио... ал ајде, није ово ФС. ;)

Модулаторе, што обриса мој апел да се не свађају по територијалној основи? А њихове тупаве свађе остави?

Ок, само да знам да надаље чешће клоним овог места.

dallyborr
8.11.2012, 1:01
Uskoro...by NewS...

http://imageshack.us/f/376/ets00001pu5.png/

...inace slika iz GTS ali ta Poluprikolica i ova

http://www.crockettsetshouse.org.uk/EuroSnapper/images/0cljlog4urxjj6tbhe8.jpg

...isto iz GTS..

Ma opusteno..."profesionalna deformacija" :)

Ready
8.11.2012, 1:26
@Boris Lozac

E jel mozes da mi posaljes ili da uploadujes negde to sto si spustio kameru na Mercedesu? Ali da je samo Mercedes promenjen, posto mi je kod ostalih polozaj kamere manje-vise ok.

Ivkemon
8.11.2012, 2:58
Nesto sto sam radeo danas popodne.

Svetlo za globetrotter znak na volvou:

http://www24.zippyshare.com/v/12165704/file.html

I svetleci Michellin za krov ( ovaj drugi nije moj mod, samo sam ga obradeo, i napravio da svetli ), originalni nema ni senke ni nista.

Ovaj prvi mod od mene RASPAKUJTE! Ovaj Miselin nemorate samo ga stavite u mod folder.

44610

kod mene ovaj prvi mod (globetrotter) ne radi ni spakovan ni raspakovan

dallyborr
8.11.2012, 3:09
Sad sam ga probao radi normalno. Kad raspakujes imas folder Volvo Globetrotter Light i unutra scs fajl sa istim nazivom...stavi samo taj scs fajl u MOD folder.

Pazi nemozes ti njega da upalis kad hoces, kako noc pada tako on svetli sve jace, samo sam mu zamenio shader u mat fajlu. Bukavalno upaljen je 24h, samo sto se preko dana ne vidi.

Boris Lozac
8.11.2012, 3:27
@Boris Lozac

E jel mozes da mi posaljes ili da uploadujes negde to sto si spustio kameru na Mercedesu? Ali da je samo Mercedes promenjen, posto mi je kod ostalih polozaj kamere manje-vise ok.

Izvoli.. https://www.dropbox.com/s/6oci9pbd31lirkn/def%20Mercedes%20kamera.zip

Uradih i ovo :D Probao par modela, iphone5 izgleda najbolje jer je dugacak, izgleda dobro samo na MAN-u, na DAF-u je lose odradjen taj deo..

https://dl.dropbox.com/u/79017817/preview%20iphone%205%20MAN.jpg

Download (https://www.dropbox.com/s/cjy9q6cahg8cays/Vehicle%20iPhone%205%20for%20MAN.zip)

dallyborr
8.11.2012, 4:01
Moze i taj;)...mada uz MAN TGX V8 kamione kao standardna oprema ide i NOKIA e51. Bas tu gde i jeste u igri.

http://trucks.autoreview.ru/archive/2007/05/man_tgx/p_tgs_ist_interior_01_750.jpg

http://images.intomobile.com/wp-content/uploads/2007/09/e51.jpg

Nisam ni ja to znao dok mi ovaj ortak koji ga stvarno gore vozi nije rekao.

Galaktikos
8.11.2012, 4:47
Он топик: Можда не би било лоше да понекад возачи које унајмиш слупају твој камион па да то изађе доста скупо да се разбије монотонија у економском дијелу игре :d
И једно питање, зар нису пјешаци требали бити избачени из игре читао сам неке постове на овој теми и видим да нису требали бити саставни дио игре, а често спазим по којег у градовима?? (можда сам вас и ја погрешно разумио)

Milos011
8.11.2012, 10:22
Он топик: Можда не би било лоше да понекад возачи које унајмиш слупају твој камион па да то изађе доста скупо да се разбије монотонија у економском дијелу игре :d
И једно питање, зар нису пјешаци требали бити избачени из игре читао сам неке постове на овој теми и видим да нису требали бити саставни дио игре, а често спазим по којег у градовима?? (можда сам вас и ја погрешно разумио)

Ma najjače da ti neradnici još i lupaju kamione....

Pešaka ima ali su zaštićeni ogradama.

Edit
8.11.2012, 11:39

http://www.dodaj.rs/t/12/y9/1gycxZOB/ets200031.jpg (http://www.dodaj.rs/?12/y9/1gycxZOB/ets200031.png)

http://www.dodaj.rs/t/2Y/x/SlZ9Owh/ets200030.jpg (http://www.dodaj.rs/?2Y/x/SlZ9Owh/ets200030.png)

http://www.dodaj.rs/t/2n/YF/4lF2ozhY/ets200029.jpg (http://www.dodaj.rs/?2n/YF/4lF2ozhY/ets200029.png)

Kojice kako se rade te tablice, nisam video neku diskusiju ovde, a interesuje me?

sasa s
8.11.2012, 11:40

Модулаторе, што обриса мој апел да се не свађају по територијалној основи? А њихове тупаве свађе остави?

Nisam u toku, sta se desava :confused:

miregrobar
8.11.2012, 12:43
Направио сам унутрашњост са махагонијем за сканију :dzavo:

Download: http://www.sendspace.com/file/5i2n5u

Milos011
8.11.2012, 12:45
http://www.kurir-info.rs/suludo-zbog-putarine-na-auto-putu-idu-kontrasmerom-clanak-499252

...a ja mislio da ja divljam u ETS2 kad uradim polukružno negde posle promašenog skretanja....

vitezkoja
8.11.2012, 12:52
Meni je trebalo 2 dana da provalim na koji nacin generise tablice :). Ako neko napravi mapu ja cu da pomognem za tablice..

Nikola16789
8.11.2012, 13:44
UBDgUdbLU9k

minist@r
8.11.2012, 14:14
Amsterdam Sipol, nije pista, taksi staza...aaa, FS cini cuda pa rekoh da te ispravim...:D

http://2.bp.blogspot.com/-5PiwzFl8f3g/TdKIQTJhyFI/AAAAAAAAAIc/p_XnQZ8IIEQ/s1600/Schiphol_Amsterdam_Airport_Cargo_Jumbo_on_viaduct_ crossing_highway_-_Photo_2010_Wolfgang_Pehlemann_IMG_226en.jpg

Ima i u Lajpcigu, ali mislim da nije u igri...

http://resources0.news.com.au/images/2009/10/06/1225783/206932-europe-mulls-carbon-tax-on-road-fuel.gif

Ima i u Frankfurtu, sad neznam ima li u igri.

soneje
8.11.2012, 14:39

Pa sto se zamlacujete sa pravljenjem tablica umesto da pravite neke korisne modove vi pravite beskorisne.:boodala::facepalm

Nikola16789
8.11.2012, 14:47
A ko si ti da procenis koji mod je koristan a koji ne?

dallyborr
8.11.2012, 15:32
Nisam u toku, sta se desava :confused:

Mmmm nista nisi propustio...:D

Jedni poceli nesto da pisu...Ton im skresao...a onda uso' Decoy i reko' "MOREEE!":kreza:

sasa s
8.11.2012, 15:46
Mmmm nista nisi propustio...:D

Jedni poceli nesto da pisu...Ton im skresao...a onda uso' Decoy i reko' "MOREEE!":kreza:

Ma sve je to ok ali ovo ne razumem, ipak nam je ton prva ruka i bez njega nema ni razvoja ove teme, od njega nam dolaze sve informacije i mislim da je vredan postovanja itekako

dallyborr
8.11.2012, 16:08
...onaj video sto si postavio...

Vidis to je problem i u ETS2. Milion puta mi se desilo da gledam nesto drugo a ne GPS i promasim skretanje.

I sad ja mora da vozim, i vozim, i vozim, kako bih nasao negde mesto da se okrenem i vratim nazad. Kako nikome tamo nije palo na pamet da to moze da ti se desi, a da na autoputevima nigde nema mesta izmedju traka, da se okrenes i vratis nazad. 800km samo barijera na autoputu izmedju dve trake, a ti idi iz Milana za Frankfurt preko Berlina...pa bar negde da je stavljeno da su spojene dve trake.

A okretanje na toj traci, pa vracanje u pogresnom smeru...ok nije problem, ali AI:nov_mad2:, pa ne gine ti F7 i pomoc na putu.

batakpudla
8.11.2012, 16:56
Да се похвалим, стигла ми је игра са Завија и ако будем био у стању вечерас ћу да кренем да се играм :alealeee:

Иако сам пратио тему од почетка морам да будем досадан. Занима ме које модове највише користите и који су поуздани? Видео сам да их је био мали милион на форуму са различитим верзијама.

Мене највише занима онај који поправља имена и логое камиона у свим сегментима игре (ако уопште постоји), као и онај који сређује права имена пумпи и фирма па вас молим или да окачите или да ме усмерите где могу да нађем модове за ово што ми треба :)

Такође занима ме каква је ситуација са модовима за физику и звук? Овде су се појављивали у неколико верзија па ако неко може да ме упути у најбољу био бих му захвалан.

Такође питање за Бориса, кажеш да ови врхунски ентеријери које си направио нису исти када се гледа из гараже и у вожњи, можеш ли да сликаш или да ми опишеш разлику?

Ако имате или користите још неке интересантне модове предложите :)

Иако ћу иначе користити енглески у опцијама, нејасно ми је како имам у понуди само енглески, холандски, италијански и румунски језик, а немам српски и остале...?

Ево вам и две сличице кутије :)

http://i370.photobucket.com/albums/oo144/batakpudla/08112012779.jpg

http://i370.photobucket.com/albums/oo144/batakpudla/08112012780.jpg

nikolas984
8.11.2012, 17:11
malo odudaram od ove teme koja se trenutno vodi, ali moze li mi neko pomoci kako da promenim za radio? :/ da stavim lepo TDI i S radio.. nmg da nadjem lep stream bre .. sve mi ide na download :D Hvala!

Evo ti Radio S i TDI radio kao i moj radio pri kraju liste.

prekopiraj ovaj file u: \Documents\Euro Truck Simulator 2

http://www.mediafire.com/?72gy4w6v0azqcim

McDobrica
8.11.2012, 17:12
http://www.facebook.com/groups/214026378729679/permalink/216011651864485/

Pozz svima. Pozz od ljubitelja simulacije kamiona. Ova simulacija je raritet isto kao sto su igrice sa diviljim zapadom raritet poput COJ itd.. ...nema koju simulaciju nisam igrao, naravno da je najbolji ETS sta god ljudi pricali, a ETS 2 najbolja simulacija do sada. Jeste da nije sve onako kako smo zeleli i da se nisu bas mnogo pretrgli od rada sto se tice engine-a, mape, gradova i samog dozivljaja ali od toliko ljudi u takvim zanru je vise nego dosta. ...retko ucestvujem na forumima, vise citam nego sto pisem jer me mrzi, ovaj nacin mi je nekako brzi :) Igrica - simulacija je ok spram ranijih verzija, ali i dalje je uzasno bagovita, lud i glup AI, mozda jos gori nego pre, a patch-evi im nista ne resavaju.. Bolje da naprave jedan valjan nego svake nedelje po jedan cisto da bi blokirali serijale a kao navodno ubacili nesto revolucionarno :D Optimizacija grafike je uzasna ali uzasna i to je najveca mana, pogotovo za nas sirotinju. E sada moj san... ...naravno da bi voleli da je mapa malo veca, da ima losijih puteva, struckanja, da se moze zagubiti, da ima vise firmi, da je makar vozac uradjen i da makar moze izaci da pisa, da sipa gorivo, da zakoraci 10 metara i udje u motel - makar toliko... Takodje kao u 18wheel da postoji jbn telefon i da se cujes sa kolegom ili nazoves da pitas za vreme, da ti kolega blica kada se mimoidjete ili cak zajedno idete na put. Jos je u nekim serijalima bilo i poplava na putu, barica, padne drvo, opljackaju te, svasta nesto i to pre dosta godina. Da postoje moteli, pored puteva, da vozac kao sto mora da spava tako mora i da jede! :) Voleli bi i da su gradovi veci, a ne svaki isti, svaki po 2 - 3 kvarta u krug, svaki motel u gradu isti, svaka firma lici jedna na drugu. Generalno i ljudi ima malo u simulaciji pa cak i u gradu, fizickih ostecenja nema uopste, gume ne pucaju, staklo ne puca :) Da su i ostale drzave ok uradjene poput Nemacke bez obzira sto ona zaista ima najivse velikih gradova. Da je makar EU uradjena cela sa vise gradova. Da sretnemo negde na alpima makar na jednoj deonici snega. Za AI da ne pricam, katastrofa cista. Zaista ne znam i sta je tesko napraviti kao u starijim simulacijama 18wheel serijala policiju da pojuri za tobom ili makar malu scenu kako te zaustavljaju. Cak su i neke mape tamo bile vece, gradovi da ne pricam a kada su te igrice napravljene ohohohooo... I kada se naprave kamioni i firme, zasto ne bi i jedna kucica gde vozac stanuje i jedan automobil, pa da moze covek da uzme godisnji(bar pola sata) i provoza se cisto da simulacija ne smori :D Naravno da necemo da se s'igramo GTA i da lupamo ljude, da se cepamo NFS ali bi bilo lepse za oko sresti i autobus, i ne 5 marki automobila u razlicitim bojama nego bar 50 - tak, motore, i sve ostalo sto vidjamo u stvarnosti. Generalno mislim kada bi cepali svaki dan par sati da bi za mesec dana simulacija dosadila ovakva kakva je. U svakom slucaju OK za ovaj zanr. Ipak je volim a za sve ostalo mozemo samo da sanjamo jer su taj sav sadrzaj mogli ubaciti i pre par godina. ..kakvih igrica danas ima ih bre, pa ako sada nisu ufatili lovu ne znam kada ce. Ovo im je buuum koliko vidim, bar da ih neko kupi i da simulacija postane redovnija... Malo coveka uhvati muka od silnih modova i njihovih kombinacija, isprobavanja, brisanja itd. ...a kada smo vec kod toga u 18wheels serialima je muzika odlicna, cak bi neki americki kamioni mogli da se prerade i ubace u ETS, ili da se vidi taj fazon sa radio vezom i panduracijom. ...a sto se tice mape srbije cisto sumnjam da ce SCS to da ubaci, pogotovo bez komsijkih drzava, a i za njih cisto sumnjam. Ako su Italiji ili Francusku uradili sa onoliko gradova, sta mislite da bi ubacili nasu mapu sa 20 gradova - tesko :) Mozda samo BG i dva putica i predjes Srbiju za 2 minuta :) Uostalom svi su gradovi isti osim sto su par simbola stavili u svaki :) Da mogu pomogao bih vam ali se ne bavim 3d modelingom, niti dizajnom, niti sam programer, niti umem to ali necu kao neki tu da vicem "Hajde ljudi da napravimo ovo-ono" pa da se zabodem na 3 koraku tutorijala oko pocetka rada u map editoru :) Drzim vam fige :) Bolje kontaktirajte lika koji je napravio "merlinitamapedit". Cak mislim da lik radi modove i za ETS 2. Evo i jedna informacija, posto realno grafika nije mnogo bolja nego na GTS, fazon simulacije je skroz isti, nista losija nije od ETS nabavite "merlinitamapedit 7 " (najnoviji, mod raspakovan preko 4 GB! ) i provozajte se po celoj evropi i sire, pogledajte puteve, sav sadrzaj, i sta je sve dodato! Svaka cast liku koji je to sve odradio ili likovima.. Probajte da ga kontaktirate. Mnogo realnije, bolje, zanimiljivije iako nije ni to savrseno - ipak ne smori kao ETS 2. ...ja se izvinjavam ja sam sve ovo sanjao pa sam morao podeliti sa vama :) ...iako je 21.vek i prave se fantasticno realne igrice bez epiteta "simulacija" :) PS: Izvinjavam se malo sam popio i ne znam sta sam napisao :) ...necu vise voziti kunem se :D Pozdrav svima i zelim vam puno uspeha. ...drago mi je makar da postoji ovaj zanr simulacije jos uvek. hrrr ...komentari su jos ludji :D :rofl:

Bujosh
8.11.2012, 17:19
^ Lupite "hvala".

Čim je ovoliko dugačko mora da je nešto pametno. :D

McDobrica
8.11.2012, 17:25
:D ...pametno i pijano :D ...a komentari na gejbuku su jos jaci :D ...ko hoce savete o mamurluku pre i posle voznje neka procita sve u nasoj gejbuk grupi: http://www.facebook.com/groups/21402...6011651864485/

wroomster
8.11.2012, 17:29
Vidis to je problem i u ETS2. Milion puta mi se desilo da gledam nesto drugo a ne GPS i promasim skretanje.

I sad ja mora da vozim, i vozim, i vozim, kako bih nasao negde mesto da se okrenem i vratim nazad. Kako nikome tamo nije palo na pamet da to moze da ti se desi, a da na autoputevima nigde nema mesta izmedju traka, da se okrenes i vratis nazad. 800km samo barijera na autoputu izmedju dve trake, a ti idi iz Milana za Frankfurt preko Berlina...pa bar negde da je stavljeno da su spojene dve trake.

A okretanje na toj traci, pa vracanje u pogresnom smeru...ok nije problem, ali AI:nov_mad2:, pa ne gine ti F7 i pomoc na putu.
Ma preteruješ, nije toliki problem ako se maši skretanje i meni se to puno puta desilo. Ima dosta mesta čak i na auto-putevima gde možeš ladno da napraviš polukružno gde nema ograde već samo postavljeni oni čunjevi i to na dovoljnom rastojanju da može šleper da se okrene.
Sem toga, ovo je simulacija i tih šoferskih muka, ne znam da li ti se ikad u životu desilo u Nemačkoj da promašiš izlaz sa auto bahna? Znaju to da budu mnogo veći problemi od ovih u igri, jer tamo ne možeš baš da divljaš kao na PC-ju :opanachke

^ Lupite "hvala".

Čim je ovoliko dugačko mora da je nešto pametno. :D
Ma u redu je to što je opširan ali mora da zna da su pametni ljudi smislili pasuse, pa je čoveku malo olakšano čitanje, da ne mora prstićem da vuče po ekranu :P

dallyborr
8.11.2012, 17:34
...retko ucestvujem na forumima, vise citam nego sto pisem jer me mrzi

E bas smo ti poverovali...:kreza:

Boris Lozac
8.11.2012, 17:43
Такође питање за Бориса, кажеш да ови врхунски ентеријери које си направио нису исти када се гледа из гараже и у вожњи, можеш ли да сликаш или да ми опишеш разлику?

Veca je rezolucija u garazi i ne utice nista na same teksture, kao sto je osvetljenje i ostalo, dakle malo losije sve to izgleda dok se vozi ali nista katastrofalno losije..

McDobrica
8.11.2012, 17:43
...sta tu ima da se veruje ili ne :D Kako ti kazes druze tak' ce bidne nikakva frka, no siki-riki :) Zivio ETS :) ...ae vrnimo se na temu, malo sam vas samo razdrmao :D ..mamuran sam :D

Nikola16789
8.11.2012, 17:49
Jbt, zasto za Renault ima najmanje dodataka? Malopre skoknuo do Skania salona i vidim da mogu da biram 10-15 motora recimo, a na Renaultu samo 2 za sad (mislim da ih ukupno ima 3).

dallyborr
8.11.2012, 17:58
Mislis na Premium? Iskreno meni enterijer istog izgleda odvratno. Jes da je ista tabla ko na Magnumu, ali samo tabla.

http://playtruck.2bb.ru/viewtopic.php?id=2585&p=2

Post 42, neki mod koji dodaje jod delova za tjuning, ali opet nista posebno. Ja taj kamion i Iveko uredno izbegavam jer mi je entirejer ocajno uradjen. Iveko maltene i ne lici na Iveko.

dallyborr
8.11.2012, 19:24
Evo jos jedan mod od mene. Mozete da ofarbate celu skaniju kako treba i u kojoj boji hocete.

http://imageshack.us/a/img717/6365/84907344.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/717/84907344.jpg/)
http://imageshack.us/a/img195/7043/24301885.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/195/24301885.jpg/)
http://imageshack.us/a/img854/7678/42971223.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/854/42971223.jpg/)
http://imageshack.us/a/img7/6678/73390128.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/7/73390128.jpg/)

http://www9.zippyshare.com/v/35281600/file.html

Ovae rampe sto su ofrbane za svetla, to nije u modu, mozda vam se ne svidja. Ako hocete pusticu i to.

Nikola16789
8.11.2012, 19:49
Mislis na Premium? Iskreno meni enterijer istog izgleda odvratno. Jes da je ista tabla ko na Magnumu, ali samo tabla.

http://playtruck.2bb.ru/viewtopic.php?id=2585&p=2

Post 42, neki mod koji dodaje jod delova za tjuning, ali opet nista posebno. Ja taj kamion i Iveko uredno izbegavam jer mi je entirejer ocajno uradjen. Iveko maltene i ne lici na Iveko.

Mislim na Magnum, meni se enterijer u magnumu najvise svidja, zato ga i vozim, ali kad pogledam sta sve mogu da ugradim na Scaniu, razmisljam se da prodam Magnum

=FI=Ghost
8.11.2012, 19:50
Batakpudla, jesi li i ti dobio neku greb greb srećku?

kolinsb
8.11.2012, 20:26
Pozdrav narode. Kako da promjenim FOV u igri? Je li to treba za svaki model ponaosob ili se promjenom neke varijable mijenja FOV za sve modele? Vozim Valiant-a :) :)

McDobrica
8.11.2012, 20:31
Pa vi bi extra igricu od par stotina MB ili giga - dva :D Pa kolike su igrice danas, na cemu ih igraju ljudi??? Stvar je u optimizaicji, ovako lose optimozovana igrica je prava retkost :) Mislim da zauzima sam vrh sto se tice lose optimizacije. Ne verujem da ljudi i ovo uspevaju da igraju valjano ni sa jakim masinama upravo zbog optimizacije, dok im druge igre mnogo bolje rade svedoci smo. Ok kontam da je mali tim radi i da je sve sto valja ostalo uskraceno pa i optimizacija. ...ali ako hoce da zarade jos vise neka se malo vise potrude. Sada im ide prodaja, pa dace Bog da pojacaju tim, malo vise prionu na posao ili se prodaju nekome vec, pa ne moraju da sljakaju a imace kakvu takvu kintu..

Laxi
8.11.2012, 20:40
pa vi bi extra igricu od par stotina mb ili giga - dva :d pa kolike su igrice danas, na cemu ih igraju ljudi??? Stvar je u optimizaicji, ovako lose optimozovana igrica je prava retkost :) mislim da zauzima sam vrh sto se tice lose optimizacije. Ne verujem da ljudi i ovo uspevaju da igraju valjano ni sa jakim masinama upravo zbog optimizacije, dok im druge igre mnogo bolje rade svedoci smo. Ok kontam da je mali tim radi i da je sve sto valja ostalo uskraceno pa i optimizacija. ...ali ako hoce da zarade jos vise neka se malo vise potrude. Sada im ide prodaja, pa dace bog da pojacaju tim, malo vise prionu na posao ili se prodaju nekome vec, pa ne moraju da sljakaju a imace kakvu takvu kintu..

ЕТС 2 им је највећи успех до сад, рекао бих, и на основу тога, контам да ће наставити са побољшавањем ЕТС-а, неће чим заврше једну игру, од тих пара које сакупе, да праве одмах другу игрицу, као што је био случај до сада.

McDobrica
8.11.2012, 20:58
To je ok razmisljanje sa njihove strane. Daj Boze da usmere energiju, trud i lovu na ETS, a ne da prave one sitne igrice i gluposti koje su uporedo radili. Bas bih voleo da tako bude. ETS generalno ima perspektivu jer nema konkurenciju u ovom zanru simulacija.

dallyborr
8.11.2012, 21:12
Ko je trazio "angel eyes" za svetla?:rolleyes:

44630

...jos samo malo da sredim teksturu na svetlima.

sasa s
8.11.2012, 21:17

44630

JA predlozio :aplauz:

minist@r
8.11.2012, 21:19
Moze neko da mi pojasni kako da editujem teksturu kamiona?Hteo bih neki svoj skin.

Vozac12
8.11.2012, 21:22

44630

Jel su takva i kad samo poziciju upalim? :kreza:

dallyborr
8.11.2012, 22:01
Ovo je kad ih upalis kao i do sada, kada su duga svetla upale se cela.

miregrobar
8.11.2012, 22:06
Ово није лоше, ал видим да није одрадио текстуре модела траве и дрвећа. Било би много реалистичнија зима.

http://s3.uploads.ru/R7Qlr.jpg

nikola1997
8.11.2012, 23:40
Ja mislim da treba ubaciti kratke pauze na odredjeno vreme,recimo 45-60 min...da racunamo da je za to vreme obavio sve te poslove...

Boris Lozac
9.11.2012, 0:39
Moze neko da mi pojasni kako da editujem teksturu kamiona?Hteo bih neki svoj skin.

Treba ti Photoshop i DDS plugin od Nvidia-e, ne znam da li postoji i jos neka kombinacija..

dejanm94
9.11.2012, 0:40
Pozdrav ljudi. :)
Ovako, ja sam Dejan koji je napravio Serbian Truck Simulator-e (STS), rekli su mi da vidim ovde u vezi pravljenja mape za ETS 2 , mogu vam reci da sam ja to planirao i sam da pravim pod imenom STS 3, ali zbog velikog napadanja fanova STS-a poceo sam praviti od German Truck Simulatora, a zbog previse svojih obaveza (posao) sam stao sa radom, mada nisam obrisao sto sam napravio. Od kako je ETS 2 izasao, anravno odma sam ga probao i dosao sam na ideju da stanem sa izdradom STS 3 od GTS-a, i da to uradim od ETS 2, Sad vidim da ima vas dosta zaiteresovanih i da pomognu i da rade na tome i koji znate i koji ne znate. Citajuci ovih par zadnjih stranica mogu vam reci da se slazem sa Daliborom koji kaze da je jos rano za pravljenjem mape za ETS-2 jer ce sada izlaziti patchevi stalno i nece mapa raditi u novim verzijama, treba sacekati bar do nove godine, pa onda se baciti na posao. Inace ne mogu cesto da proveravam poruke ali jednom dnevno cu odvojiti vremena. Pa da vidimo sta cemo za mapu.
Mozda sam malo smorio ali ne zamerite. Pozdrav, Dejan.

dallyborr
9.11.2012, 1:10
Pozdrav i tebi bratac i ziv mi bio sto godina.:ciao: Rekoh ja vec tu sam ako zatreba za mapu, no problemo, ali stvarno mislim da je jos rano.

Nego...

Evo sto sam obecao tu nekima...:a_bleh:

Angel Eyes efekat za svetla na krovu ili bulbarovima. Radi samo na onim kao plasticnim svetlima. Ona traktorska hromirana nisam dirao. Tekstura im je takodje promenjena i sredjena.

http://imageshack.us/a/img607/4808/angelgf.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/607/angelgf.jpg/)

http://www13.zippyshare.com/v/7691854/file.html

RASPAKUJTE ARHIVU pa onda u mod folder.

batakpudla
9.11.2012, 1:10
batakpudla, jesi li i ti dobio neku greb greb srećku?

Јесам, и награду од милион фунти на њој :d У једном низу три промашаја, у другом 3 ципелице, у трећем 2 јелке. А добио сам иначе и неки ваучер од 40 фунти за вина. Ма глупости :d

Него видим, за модове сте ми изашли у сусрет :d

Vozac12
9.11.2012, 1:15
Pozdrav i tebi bratac i ziv mi bio sto godina.:ciao: Rekoh ja vec tu sam ako zatreba za mapu, no problemo, ali stvarno mislim da je jos rano.

Nego...

Evo sto sam obecao tu nekima...:a_bleh:

Angel Eyes efekat za svetla na krovu ili bulbarovima. Radi samo na onim kao plasticnim svetlima. Ona traktorska hromirana nisam dirao. Tekstura im je takodje promenjena i sredjena.

http://imageshack.us/a/img607/4808/angelgf.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/607/angelgf.jpg/)

http://www13.zippyshare.com/v/7691854/file.html

RASPAKUJTE ARHIVU pa onda u mod folder.

Uf da nema tebe i tvojih modova ja ne bih ni igrao ets2.Stvarno znas da napravis, to je strasno....Hvala ti za sve modove koristim svaki tvoj mod osim one kise 24h.Da li postoji takav mod za noc 24h? :alealeee:

Boris Lozac
9.11.2012, 1:20
Него видим, за модове сте ми изашли у сусрет :d

Ja mislim da je na prethodnih nekoliko strana neko vec pitao i dobio odgovor. Vidi na Ets-srbija i ets2-mods.com Dakle mozes daliborovu fiiziku, prave benzinske pumpe, prave firme, onaj sto ispravlja imena i logoe kamiona, turbo zvuk, i sve moje unutrasnjosti :p

dallyborr
9.11.2012, 1:40
E taj ets2 mods malo kasni za svima a ima neke modove sacuvaj boze. Nas ovaj je tek poceo. Evo vam ovaj po meni najbolji za sada.

http://ets2.lt/en

I naravno best of the best:

http://www.trucksimsforum.de/viewforum.php?f=233

nikolas984
9.11.2012, 1:40
A dali ima nesto ono ko na mercedesovom testu da kad se priblizi kamion kolima da koci automacki? Ili da pisti. on valjda ima na sredini kamiona ono kao perce ili gresim

Slika:
http://awesomescreenshot.com/0d5lse7fa

Laxi
9.11.2012, 1:44
Да ли је пробао неко овај мод?
http://ets2.lt/en/europe-map-edit/

Или овај?
http://ets2.lt/en/europa-v1-map/

dallyborr
9.11.2012, 1:48
Nisam ni jedan ali jedan od njih ima neki opasan BUG, sad neznam koji tacno znam da ga pominju Nemci ovamo na forumu ali ne mogu da provalim koja od te dve.

mladenprive
9.11.2012, 2:32
da li moze neko da mi postavi mod da skloni one stelice na raskrsnicama sto blokiraju skretanje :n-cc2: .. ne mogu nigde da nadjem taj mod..hvala unapred

nikolas984
9.11.2012, 2:52
da li moze neko da mi postavi mod da skloni one stelice na raskrsnicama sto blokiraju skretanje :n-cc2: .. ne mogu nigde da nadjem taj mod..hvala unapred

Stranica 61, post br. 1218, mod ''End road signs''.

Debeli
9.11.2012, 4:20
Da i ja okacim par slicica

Debeli
9.11.2012, 4:22
I jos...

Boris Lozac
9.11.2012, 4:33
Uh, da li toliko losije izgleda na manjim detaljima..

Debeli
9.11.2012, 5:01
Mislis na kamion? Pa jeste malo jadan, ruzna mu je boja, a i nema rezervni tocak.

Boris Lozac
9.11.2012, 5:03
Pa ne, mislim sve generalno, i okolina.. izgleda ko igra iz 2001-e..

vitezkoja
9.11.2012, 10:29
Evo ti mod koji sklanja strelice
http://etssrbija.iz.rs/2012/11/blokade-puteva/

nikolas984
9.11.2012, 11:35
A jbg nemamo svi masinu od kompa. Ja vozim na najmanju i nista ne vidim :mad:

miregrobar
9.11.2012, 12:34
Дај да ме неко упуту на неки туторијал за едитовање и убацивање својих модела. Оћу мало да се зезам са ентеријером па да видим шта може да се дода. :d

nikola1997
9.11.2012, 12:43
A dali ima nesto ono ko na mercedesovom testu da kad se priblizi kamion kolima da koci automacki? Ili da pisti. on valjda ima na sredini kamiona ono kao perce ili gresim

Slika:
http://awesomescreenshot.com/0d5lse7fa

Taj uredjaj mu se nalazi na braniku napred,a to sto si ti oznacio je uredjaj za pracenje traka tj.kada izaje iz trake bez zmigavca on zapisti...a kako sam cuo negde,to moze biti i uredjaj za Elektronsku naplatu putarine...

sasa s
9.11.2012, 12:48
Taj uredjaj mu se nalazi na braniku napred,a to sto si ti oznacio je uredjaj za pracenje traka tj.kada izaje iz trake bez zmigavca on zapisti...a kako sam cuo negde,to moze biti i uredjaj za Elektronsku naplatu putarine...

Uredjaj za elektronsku naplatu putarine se ne ubacuje fabricki, to se ubacuje naknadno i lepi se na soferku i svaka zemlja kroz koju se prolazi ima zaseban uredjaj a ovo u manu ce pre biti to sto si i rekao za pracenje traka

sens988
9.11.2012, 13:54
moze li mi ko pomoci nikako ne mogu da uslikam svoj kamion probao prent screen i nista gledao na netu programcice ali nikako nisam uspeo na kraju cu uzeti tel i slikati od muke:nov_mad2:

DimkeBoy
9.11.2012, 14:18
moze li mi ko pomoci nikako ne mogu da uslikam svoj kamion probao prent screen i nista gledao na netu programcice ali nikako nisam uspeo na kraju cu uzeti tel i slikati od muke:nov_mad2:

stisnes F10 u igrici i posle potrazis screen u my documents/Eurotrucksimulator/screenshot

dallyborr
9.11.2012, 15:25
Дај да ме неко упуту на неки туторијал за едитовање и убацивање својих модела. Оћу мало да се зезам са ентеријером па да видим шта може да се дода. :d

http://www.youtube.com/watch?v=pAZO8xyJOzU&feature=related

Ovo je stariji zmodeler, ETS2 koristi Zmodeler3. Ali princip je isti.

http://forum.zmodeler2.com/

miregrobar
9.11.2012, 15:38
http://www.youtube.com/watch?v=pAZO8xyJOzU&feature=related

Ovo je stariji zmodeler, ETS2 koristi Zmodeler3. Ali princip je isti.

http://forum.zmodeler2.com/
Јел може Maya или 3Ds max?

neksi1991
9.11.2012, 16:10
pozz svima,imam pitanje jedno.
zasto nema spanija i portugal u mapi?dali ce biiti neki update mape?

Filip89x
9.11.2012, 16:40
Ton_majstoru i ostalima koji su u kontaktu sa SCS-om!!
Kada bi mogli da ocekujemo patch koji bi doneo bolju optimizaciju (graficku) Da li da ocekujemo uopste tako nesto? Slabo je otimizovana za ATI graficke na Nvidii bolje radi!

Ponavljam, bukvalno radi kao prva verzija Scania TDS koja je vec posle drugog patch-a mnogo bolje optimizovana!:icon_scra

:ciao:

batakpudla
9.11.2012, 16:56
И још једном да поставим питање, зна ли неко зашто у опцијама немам српски и остале језике у понуди већ само енглески, италјански румунски и холандски? Након инсталације, одмах сам печовао игру на 1.1.3.

Nikola16789
9.11.2012, 17:39
Verovatno si uzeo neku prepakovanu verziju.

batakpudla
9.11.2012, 17:44
Једино ако је ови са Завија одакле ми је стигла нису препакивали :kreza:

=FI=Ghost
9.11.2012, 18:16
Једино ако је ови са Завија одакле ми је стигла нису препакивали :kreza:

Ja nisam ni instalirao tu verziju koju sam dobio u kutiji. Uzeo sam samo kod i ubacio ga na verziju koju sam skinuo sa neta. Probaj i ti tako ako baš hoćeš naš jezik

Boris Lozac
9.11.2012, 19:16
Nego sta je "Knjaz"? :D To neki kamiondzijski izraz ili sta..

=FI=Ghost
9.11.2012, 19:19
Nakon petominutnog čekanja da se saobraćaj ispred mene pokrene (jer su sa desne strane stalno pristizala vozila) morao sam da se okrenem i idem drugim putem:

http://img842.imageshack.us/img842/9659/ets200001b.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/842/ets200001b.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Boris Lozac
9.11.2012, 19:22
Mogao si pored puta sa desne strane, kacio sam vec klip :)

dallyborr
9.11.2012, 19:32
Ja tu situaciju resavam na drugi nacin. Jes da mi naplate kaznu za pogresan smer...lepo uletim u traku odakle dolaze, pa neka cekaju oni mene dok se provucem.

Inace dve stvari koje me opasno nerviraju u ETS su ta i situacija kad kamion sa sve prikolicom od 25 tona stoji na uzbrdici/nizbrdici ko' ukopan...ni da mrdne, a ti niti drzis kocnicu niti je rucna dignuta...

minist@r
9.11.2012, 19:37
Moze neko da mi pomogne nemogu da raspakujem base.scs?

Boris Lozac
9.11.2012, 19:38
Treba ti SCS extractor, nadji ga na ScaniaDrivingGame (u google) pa download sekcija i nadjes tamo, posle treba preko CMD prompta da to otpakujes, ja sam uspeo ali ni sam ne znam kako :D Ko je spretniji s tim nece mu biti problem..

=FI=Ghost
9.11.2012, 19:41
Mogao si pored puta sa desne strane, kacio sam vec klip :)

Krenuo sam prvo tako ali se tamo nalazi znak.

Boris Lozac
9.11.2012, 19:44
Krenuo sam prvo tako ali se tamo nalazi znak.

Pa srusis znak sta :) Nema kazne za to http://www.youtube.com/watch?v=oc3nFLWbeFQ

mikineg
9.11.2012, 19:49
Borise dajes los primer "mladjim" kolegama :)

Meni se par puta desilo, al pre il kasnije pokrenu se :)

dallyborr
9.11.2012, 20:01
^^Ha, ha...pokrenu se...taman dok odgledas sva tri dela "Gospodar Prstena"...:D

sens988
9.11.2012, 20:12
jedan mali savet onima koji koriste trenere za novac,nemojte koristit prilikom kupovine kamiona online ili regrutovanaja vozaca jer igrica moze vam pobrljaveti i gurnuti vas u debeli minus,steta sto nisam slikao ali je iznosio preko 800 000 000 tako jedino load game vas spasava ps ovo se desilo mome bratu :alealeee:

Bujosh
9.11.2012, 20:16
44656

Mrcinedes :)

wroomster
9.11.2012, 20:39
Nakon petominutnog čekanja da se saobraćaj ispred mene pokrene (jer su sa desne strane stalno pristizala vozila) morao sam da se okrenem i idem drugim putem

Takvi čepovi se vrlo lako rešavaju. Izađi iz igre, ona pamti mesto gde si se zadesio, uđi ponovo, eto te na istom mestu, nigde nikog nema. ;)

Laxi
9.11.2012, 20:59
Takvi čepovi se vrlo lako rešavaju. Izađi iz igre, ona pamti mesto gde si se zadesio, uđi ponovo, eto te na istom mestu, nigde nikog nema. ;)

Кад би могао у реалном свету могао да изађеш из реалности па да се вратиш и да нема никог... :p

McDobrica
9.11.2012, 21:45
...bravo majstore ovo sam cekao :) ..kako ljudi ne razmisljaju :)

mikitruck
9.11.2012, 22:51
Ja tu situaciju resavam na drugi nacin. Jes da mi naplate kaznu za pogresan smer...lepo uletim u traku odakle dolaze, pa neka cekaju oni mene dok se provucem.

Inace dve stvari koje me opasno nerviraju u ETS su ta i situacija kad kamion sa sve prikolicom od 25 tona stoji na uzbrdici/nizbrdici ko' ukopan...ni da mrdne, a ti niti drzis kocnicu niti je rucna dignuta...

zato sto stoji u brzini,prebaci na manuelno saltanje i stavi u neutral pa ce krenuti sam na nizbrdici

kolinsb
9.11.2012, 23:52
zato sto stoji u brzini,prebaci na manuelno saltanje i stavi u neutral pa ce krenuti sam na nizbrdici
nece, probao sam ja. trebalo bi da krene nazad i kad je u rikvercu, ali nece...

opet imam jedno pitanje :) nisam tako cesto ovdje, pa ne mogu bas sve upratiti, a dnevno se nabere i nekoliko stranica postova. jedan od kolega je naveo ovo:

Iveco;
Wien, Torino, Hamburg, Grimsby, Brussel, Frankfurt am main.

Daf
Zurich, Salzburg, leipzig, Glasgow, Cardiff, Bremen, Amsterdam.

Volvo
Wrocіaw, Verona, Osnabruck, Nurnberg, Luxembourg, London.

Mercedes
Szczecin, Stuttgart, Rotterdam, Plymouth, Newcastle, Geneve, Bratislava.

Scania
Strasbourg, Milano, Manchester, Hannover, Dresden, Aber deen, Lille.

Renault
Rostock, Praha, Paris, Lyon, Felixstowe, Dusseldorf.

Man
Munchen, Edinburgh, Dortmund,Calais, Birmingham, Bern, Berlin.

docim, npr, ja u igri nemam Mercedesa niti Volva. U Osnabrűck imam Valiant. Da li je to zapravo isto, tj. Volvo=Valiant? Ili sam ja to nesh pomjesao :S Npr. on je naveo da u Rotterdamu ima Mercedesa, a ja imam Majestic. Da li je Majestic=Mercedes?? Koristim engleski prevod. Da li je fazon u prevodu, ili su Mercedes i Volvo ubaceni nekim modom? Evo kako to kod mene izgleda:

https://www.dropbox.com/s/zyu7oyt1jwxq0hb/eurotrucks2%202012-11-09%2023-06-21-13.jpg

https://www.dropbox.com/s/yao910ow0vvcrul/eurotrucks2%202012-11-09%2023-07-27-69.jpg

Da, i jos nitko da mi pomogne oko FOV-a :( kako da ga promjenim?

Ivkemon
10.11.2012, 0:35
nisi ubacio mod da ti pisu prava imena kamiona, zato ti pise majestic, valiant, ivedo itd, potrazi ovde mod za prava imena i samo kopiraj u mods folder

link: http://etssrbija.iz.rs/

i da pitam admina tog sajta, kako mogu da postavim neki mod posto nisam video opciju za UP

dallyborr
10.11.2012, 0:36
docim, npr, ja u igri nemam Mercedesa niti Volva. U Osnabrűck imam Valiant. Da li je to zapravo isto, tj. Volvo=Valiant? Ili sam ja to nesh pomjesao :S Npr. on je naveo da u Rotterdamu ima Mercedesa, a ja imam Majestic. Da li je Majestic=Mercedes?? Koristim engleski prevod. Da li je fazon u prevodu, ili su Mercedes i Volvo ubaceni nekim modom?

Da, i jos nitko da mi pomogne oko FOV-a :( kako da ga promjenim?

Za prvo pitanje strana 110, post 2192.

Za drugo pitanje strana 117, postovi od 2322 do 2325.

kolinsb
10.11.2012, 0:45
imam jos jedan problem. naime, kupio sam MAN-a. Ali mi se ne svidja nikako, sto volan pokrije dio ****** navigacije na komandnoj tabli. evo o cemu se radi:

https://dl.dropbox.com/u/79017817/ets2_00013.jpg

sad vidim da sam se podobro za**** sto sam uzeo man-a. kod Scanie je to dosta bolje rijeseno :(

dallyborr
10.11.2012, 0:51
Uh bratac...to je koliko vidim mod koji sam ja radeo. Da je default, video bi samo vrh od volana. Isto i kod Skanije, default je samo sto ne ispadnes kroz soferku.

Na kraju krajeva na tom displeju SVE pise. I koliko goriva imas, i koliko ces da predjes sa tom kolicinom, i koliko brzo vozis, u kojoj si brzini...samo menjaj na "I", a to sto ne vidis sta ima dole ispod veruj mi nista ti ne znaci jer su tu i onako samo sto su u pravom kamionu tamo.

mikitruck
10.11.2012, 0:53
meni uspelo ono kad ubacim u neutral u starni ide sam,bio sam tad u onom kamenolomu i morao sam pod rucnom krenuti :confused:

mikitruck
10.11.2012, 0:55
nego kamiondzije ko sta slusa od vas dok vozi, do kog ste levela stigli ali na posten nacin bez citovanja sa parama i sl. modovi dolaze u obzir? ja sam na 27 levelu imam 3 velike garaze po 5 mesta i 7 radnika i kamiona, kako vi napredujete, poceo sam 19tog kad je i izasla igrica :ciao:

kolinsb
10.11.2012, 1:09
dalibore, govorim o navigaciji, cijela lijeva strana se ne vidi, a x puta se desi da oznaka kamiona (plava strelica) nije u sredini mape na navigaciji, nego bas u lijevom cosku, i onda se od volana ne vidi na navigaciji gdje trebas smotati (zelene strelice)....
mislim da si za Scaniu u krivu, s obzirom na ovu sliku od kolege Borisa

https://dl.dropbox.com/u/79017817/ets2_00038.jpg

nisam nasao nacin da promjenim FOV, jer one parametre sto si ti dao, oni se vjerovatno mijenjaju u .scs fajlu, a njega ne mogu extractovati (dobijem error: *** ERROR *** : Failed to mount the archive!)

minist@r
10.11.2012, 1:26
Kolin imas PP.

Laxi
10.11.2012, 1:27
dalibore, govorim o navigaciji, cijela lijeva strana se ne vidi, a x puta se desi da oznaka kamiona (plava strelica) nije u sredini mape na navigaciji, nego bas u lijevom cosku, i onda se od volana ne vidi na navigaciji gdje trebas smotati (zelene strelice)....
Mislim da si za scaniu u krivu, s obzirom na ovu sliku od kolege borisa

https://dl.dropbox.com/u/79017817/ets2_00038.jpg

nisam nasao nacin da promjenim fov, jer one parametre sto si ti dao, oni se vjerovatno mijenjaju u .scs fajlu, a njega ne mogu extractovati (dobijem error: *** error *** : Failed to mount the archive!)
Није ништа "у криву" са Сканијом јер тај дисплеј има 3 лица да тако кажем, већ је рекао да мењаш на "И", а то са навигацијом мислим да је, назовимо, фабричка грешка и да не може да се исправи јер би се нарушио интеријер МАН-а, самим тим и реалност игре :)

dallyborr
10.11.2012, 1:34
Ma ok, ali niko te ne tera da koristis taj mod. Ja sam tamo napisao da sam pravio za sebe kako meni odgovara znam ja da nije perfektan.

To ti je isto kada bih ja seo recimo u Skaniju, ja bih spustio skroz sediste a volan namestio ko' u kolima. Ti kada bi usao ti bi namestio drugacije...

A to za scs, samo scs promeni u rar ili zip pa raspakuj lepo. Kad promenis tamo sta ti odgovara "add to archive" pa onda "store" ispod.

...i namestis kako ti odgovara.:ciao:

Cuja ETS
10.11.2012, 1:35
Pozdrav svima :D
Pratim ovu temu vec dugo i odlucio sam da se registrujem :D
Trenutno sam 20lvl i vozim :)
http://imageshack.us/a/img526/4804/ets200010.png

dallyborr
10.11.2012, 1:42
Dobrodosao ti nama...ako treba neka pomoc, ili mozda ti nama pomognes, tu smo.:)

dallyborr
10.11.2012, 1:57
dalibore, govorim o navigaciji, cijela lijeva strana se ne vidi, a x puta se desi da oznaka kamiona (plava strelica) nije u sredini mape na navigaciji, nego bas u lijevom cosku, i onda...

Cekaj, cekaj sad vidim sta hoces da kazes...ta strelica plava, koja pokazuje poziciju vozila NIKAD ali NIKAD nece da ode u levi cosak, ili u gornji desni, ili donji desni...ta plava strelica UVEK stoji u sredini. Jedino sto se okrece je mapa kao i na pravom GPS-u. Ja neznam kako kod tebe ode u levu stranu...evo ima ljudi ovde pa neka potvrde, ali GARANTUJEM da NIKADA nece da mrdne iz sredine.

P.A.I.N
10.11.2012, 2:09
Jel imate svetlo u kabini kad je mrak.Ja nemam mozda mora nesto da se posebno kupi ili da se ukljuci a ja ne znam?

Vozac12
10.11.2012, 2:19
Svetla u kabini nema a mislim da ni ne treba ioako bi izgledalo malo realnije.Cujo dobrodosao mislim da mene znas s ostalih foruma ja sam Bogdan12 :D

Nikola16789
10.11.2012, 2:46
Nakon petominutnog čekanja da se saobraćaj ispred mene pokrene (jer su sa desne strane stalno pristizala vozila) morao sam da se okrenem i idem drugim putem:

Danas imao istu situaciju u stvarnosti, kamion stoji i ne moze da se ukljuci, a ja iza njega u koloni. Pristojno sam stajao 20 minuta, a onda sam usao u suprotnu traku, obisao celu kolonu i ukljucio se na taj isti put gde kamion ne moze u roku od 15 sekundi.

mikineg
10.11.2012, 2:46
nego kamiondzije ko sta slusa od vas dok vozi, do kog ste levela stigli ali na posten nacin bez citovanja sa parama i sl. modovi dolaze u obzir? ja sam na 27 levelu imam 3 velike garaze po 5 mesta i 7 radnika i kamiona, kako vi napredujete, poceo sam 19tog kad je i izasla igrica :ciao:

ja sam lvl 32

imam 5 garaze i 16 sofera(radnika), s tim sto jedna garaza nema radnika, a jedna je na 3/5 ostale su popunjene

inace neznam kako da vidim kad sam poceo, al sam jedno vreme igrao po ceo dan pa mozda otud veci lvl

Laxi
10.11.2012, 2:51
Хмм, није ми јасно зашто не могу отворити моделе у Zmodeler-у? Неко рече да ЕТС 2 користи Zmodeler 3 али га нигде не нађох...

dallyborr
10.11.2012, 3:24
Хмм, није ми јасно зашто не могу отворити моделе у Zmodeler-у? Неко рече да ЕТС 2 користи Zmodeler 3 али га нигде не нађох...

http://forum.zmodeler3.com/

...e sad on kosta...ajd javljam ti se na PM kad stignem...internet je cudo.:D

dallyborr
10.11.2012, 8:31

Sta slusam...nesto normalno! Samo da nije neki turbo folk ili slicne gluposti tipa "nemoze nam niko nista...". Kao covek koji ima 37 godina, mene opustaju neke stvari koje su me opustale dok sam bio klinac...NE SLUSAM ove nase nazovi talente. Ali nista nase, jer mi je sve zesca smejurija. Jednostavno ne postoji neko iz Srbije ko' bi mi privuko' paznju kao kvalitetan pevac ili grupa.
Da Riblja Corba je totalna glupost za mene...

Cuja ETS
10.11.2012, 10:24
Да ли је пробао неко овај мод?
http://ets2.lt/en/europe-map-edit/

Или овај?
http://ets2.lt/en/europa-v1-map/

Jel probao neko ovo ? :icon_scra

Brzi82
10.11.2012, 12:09
Evo i moje masine

Laxi
10.11.2012, 13:26
jel probao neko ovo ? :icon_scra

Већ је Далибор рекао да један од та два има ОПАСАН БУГ, тако да нећу ниједан да скидам, а не бих ни теби препоручио :)

Cuja ETS
10.11.2012, 13:32
Znam,Znam :D
Nego sam mislio da je neko probao jednu od njih :)

wroomster
10.11.2012, 13:40
Sad sam tek uzeo da vozim IVECO i vidim da nije promenjen logo sa IVEDO, a vidim da i drugi ovde na forumu imaju sličan problem. Ubacio sam real logo mod i koliko znam svi su ok, sem IVECO. Haj ko zna...:ciao:

Cuja ETS
10.11.2012, 14:16
Bivsi kamioni :D
http://imageshack.us/a/img21/7369/ets200005x.png
http://imageshack.us/a/img100/4341/ets200000l.png
http://imageshack.us/a/img839/8210/ets200005.png
I jedan granicni prelaz koji se razlikuje od drugih :)
Samo,ne secam se gde se nalazi :(
http://imageshack.us/a/img600/9561/ets200007v.png

McDobrica
10.11.2012, 16:03
...jaoooj sta su ovi iz SCS-a objavili danas na blogu :) ...kao to nismo mogli preedpostaviti. Pa hajde vise neka se prosire, neka bude cak i skuplja igrica(ja je necu kupiti svakako jer je skuplja od moje masine i za sada ne vredi tih para), neka bude jaci tim i neka konacno rade na nekom prosirenju mape ma makar se i prodali nekome. Hajde ispravljajte greske, glupavi AI i optimizujte, makar toooo.

Boris Lozac
10.11.2012, 16:08
ja je necu kupiti svakako jer je skuplja od moje masine i za sada ne vredi tih para

Tvoj komp kosta 25 eura? :D

mikitruck
10.11.2012, 16:10
eh kad bi ova igra bila i za xbox360 ima nas koji i to imamo i igramo jer mi bolje pokrece igre nego komp :)

Boris Lozac
10.11.2012, 16:13
Nemoj molim te, dobijali bi se poeni pri preticanju, experience ako zakacis nekog, i naravno bonus ako ne gasis duge farove, "iznervirao si drugog vozaca, +20xp"

nikolas984
10.11.2012, 17:05
Jel probao neko ovo ? :icon_scra

Ja sam skino Edit europe Daniel123 ali ne vidim promenu ili razliku ili jos nisam naisao na to.

Cuja ETS
10.11.2012, 17:08
OD SCS-a

Not today
We wanted to release the 1.2.0 Euro Truck Simulator update today, but unfortunately we are not yet ready with the patch. While testing the release candidates over the last few days, we kept finding glitches with each new build. We weighted the pros and cons, but in the end we decided that it would be irresponsible for us to risk releasing a semi-broken patch. Please bear with us; we know that many of you are waiting for the numerous bug fixes and optimizations in this game update. The patch is almost here, but at the moment the best estimate for its release is "early next week."

The paragraph above may set negative tone to the comments on the blog, but let us risk opening a different topic.

We are thinking of creating the first DLC for the game - extending he game world by about a dozen cities. To put this into perspective, our older games like ETS1, GTS or UKTS all had below 20 cities in them, so when it comes to the effort required, this is quite a task, quite an investment.

Would you tolerate it if we put a price on such a game expansion and asked for your money to buy it?

Would you support us if we prepared a campaign on a site like kickstarter.com or indiegogo.com to help us finance the development and give you a chance to pre-order the expansion through it?

We are at a crossroads now. We are committed to improving Euro Truck Simulator 2 for a long time, but we also need to start new project(s) to keep the business going and have new games to sell in the years to come. These priorities are competing for our focus, for the available man power in the team. Crowd-funding may turn out to limit the risks a lot for us to give us the means to grow the team and grow our development capacity to take on more projects or to build our future games faster and with richer feature set. But it's an uncharted territory for us, and we would appreciate your feedback, so that we avoid costly public relations blunders and disappointments.

PSP man
10.11.2012, 17:08
Link:
http://www.mediafire.com/?rvb9ml8x67fmx9m
CREDITS
Autor: Vajo

Manual:

1.First Download the file
2. Second Install to mod folder.

MOD for only good and fast computers!

1. First Implement a new anti-aliasing
2. Second New vegetation - trees and flora
3. Third Roads and environmentally improved

before:
http://s2.uploads.ru/zoZkI.jpg
after
http://s2.uploads.ru/X0HFm.jpg

Streets
http://s3.uploads.ru/NEg2m.jpg
-------------------------------------------

Koristim ovo i mnooooogo mi se svidja... zaista je realno....

Boris Lozac
10.11.2012, 17:22
Jel ima neki klip sa tim, na toj poslednjoj slici mi se uopste ne svidja..

Laxi
10.11.2012, 17:48
Још је и .exe ...

mikitruck
10.11.2012, 18:09
ne volim te .exe fajlove pa to ti je, zaobilazim ih

Sava Ford
10.11.2012, 18:14
Zdravo svima drugari :) Vec neko vreme pratim forum i teme vezane za Euro Truck Simulator 2, pa sam odlucio da se registrujem i ovde. (ima me i na Benchu, vidjao sam Borisa tamo). Evo i ja par stvari da podelim sa Vama. Kupio sam igru preko origina,skinuo i krenuo da igram. Mogu reci da je igra fenomenalna, naravno svaka cast svima na onim modovima, koristim ih dosta, svaki je manje vise super, u zavisnosti kako kome odgovara. Sto se tice same igre, grafike, zvuka, odusevljen sam, stvarno dobar posao. Ima par stvarcica koje bi trebalo da se isprave/dodaju, ali je to svako od vas vec spomenuo. PoZzzZ:alealeee::aplauz:

Cuja ETS
10.11.2012, 18:22
Dobrodosao :D
Koji si lvl i koji kamion vozis?
Zasto se meni ne prikazuju slike koje sam postavio?:(

Sava Ford
10.11.2012, 18:29
Sada sam 18 lvl, vozim Man-a. Okacicu slike ;)

[img=http://imageshack.us/a/img5/4099/ets200027.th.png] (http://imageshack.us/photo/my-images/5/ets200027.png/)
[img=http://imageshack.us/a/img41/558/ets200024.th.png] (http://imageshack.us/photo/my-images/41/ets200024.png/)
[img=http://imageshack.us/a/img843/8679/ets200009mq.th.png] (http://imageshack.us/photo/my-images/843/ets200009mq.png/)

Vozac12
10.11.2012, 18:37
Ne znam al ti je najbolje da ih postavljas preko photobucketa.Evo slike mog kamiona :D (jedino mi je glupavo sto ne svetli onaj michelin :cool: )

http://i1249.photobucket.com/albums/hh512/bogdan1212/ets2_00001-1.png

Sava Ford
10.11.2012, 18:38
Bas je lep brate, ja sam se dugo razmisljao dal da uzmem Scaniu :)

Cuja ETS
10.11.2012, 18:45
Bio je problem do mog naloga :D Sad je u redu :D

dallyborr
10.11.2012, 20:08
Ne znam al ti je najbolje da ih postavljas preko photobucketa.Evo slike mog kamiona :D (jedino mi je glupavo sto ne svetli onaj michelin :cool: )

Imas na nekoj od predhodnih strana mod da svetli Miselinko ja sam ga preradeo.

Vozac12
10.11.2012, 20:27
Nisam bio siguran da li si to preradio a isao sam do 114 stranice i nasao sam jedan tvoj post vezan za to.Postoje sanse da sam preskocio taj gde si popravio to :D

Cuja ETS
10.11.2012, 20:30
Imas na nekoj od predhodnih strana mod da svetli Miselinko ja sam ga preradeo.

wroomster
10.11.2012, 20:35
Eo mojih screenshotova :ciao:
http://s231.beta.photobucket.com/user/wroomster/library/ETS2

nikolas984
10.11.2012, 20:47
Moja SCANIA

Cuja ETS
10.11.2012, 21:07
Trenutna statistika i moja Scania na putu za Wien :D

dallyborr
10.11.2012, 21:23
Zanimljiv mod...

pZ8H88MDEu4

Cuja ETS
10.11.2012, 21:47
Radi se Volvo F88 :D
E sad sta ce biti od toga ko zna :a_whistli

Bujosh
10.11.2012, 21:47
Dalje nećeš moć' ! :D

44678

Cuja ETS
10.11.2012, 21:49
Protestvujete zbog malih plata pa pravite blokade po putevima ? :D:D:D

Rade
10.11.2012, 22:16
Ajte ljudi recite mi ako boga znate kako da podesim da mi igra radi na slabijoj konfiguraciji. Znaci sta da smanjim sta da pojacam u podesavanjima?

bobi98
10.11.2012, 22:29
Na toj konfiguraciji iz profila.. mislim da ni na najslabijim podesavanjim nece raditi bez stucanja! :ciao:

Edit
10.11.2012, 22:30
Zanimljiv mod...

pZ8H88MDEu4

Jel ima neki mod koji otkljucava sva moguca podesavanja za kamione, ili se to samo otkljucava kako se kroz igru napreduje?

nikolas984
10.11.2012, 22:34
Kad budes Legenda onda je sve otkljucano. Meni je sve otkljucano:D

Edit
10.11.2012, 22:41
A dobro, cemo i to da budemo, vazno da se ne ubacuju modovi, dosta ih ima.

vitezkoja
10.11.2012, 22:56
Neko je pitao kako da ubacuje modove na sajtu pa evo da odgovorim. Na sajtu samo ja izbacam modove, nisam se nadao da ce biti ovoliko poseta na sajtu. Da li imate neki predlog za sajt?

www.etssrbija.iz.rs

Sava Ford
10.11.2012, 23:19
Rade, racunar ti je i previse slab za minimalno igranje, moras uzeti dr. konfogiraciju xD

Rade
10.11.2012, 23:22
Izvinjavam se, igram kod burazaera, ima amd athlon 2.4ghz, 2gb rama, ostalo ne znam. I secka mu cesto igra...

minist@r
10.11.2012, 23:31
Evo jedan zanimljiv mod
http://akdriver-avto-ls.ru/forum/213-6977-
Rusi prave mapu Rusije, Ukrajine i Belorusije.
http://akdriver-avto-ls.ru/forum/210-6935-1 ko razume ruski.

Cuja ETS
10.11.2012, 23:37

Moze i bez toga :D
http://www.multiupload.nl/U3CTSGTP0D
Samo ja ne koristim :)

Boris Lozac
11.11.2012, 0:12
Moja SCANIA

Ako imas sve to u ponudi, ne znaci da moras sve i da stavis..

Cuja ETS
11.11.2012, 0:45
Zanimljiv FAKE!
http://www.youtube.com/watch?v=tW73glKgH0M&feature=relmfu

Sava Ford
11.11.2012, 0:53
Rade, bez obzira to je takodje slaba konfoguracija, a nisi nam ni rekao koja je graficka karta u pitanju, a ona je pola posla. Jednostavno, potrebna su 2. jezgra, solidna graficka i tako, 2,3,4 gb ram memorije.

nikolas984
11.11.2012, 1:30
Ako imas sve to u ponudi, ne znaci da moras sve i da stavis..

Meni se to svidja mada cekam da izadje nesto novije ako bude.

Boris Lozac
11.11.2012, 4:47
Meni je SCANIA nezamenjiva, najprijatnija za voznju, pogotovo sad sa motorom od 500 konja, najlepsa unutrasnjost/pozicija GPS-a, zvuk, zvuk migavaca koji je diskretan a ne kao da neko udara o plastiku kao na drugim kamionima.. Mada nisam sve proizvodjace overio.

dallyborr
11.11.2012, 5:48
Iskreno svi su isti sto se upravljanja i fizike tice. Iz cistog razloga sto postoji jedan fajl koji oderdjuje sudbinu svim kamionima. Unutrasnjost je druga stvar, a i stvar ukusa.

Tri najomiljenija su mi Skanija, Volvo i Aktros. Volim i Magnuma po neki put da provozam, ali ova tri navedena su mi bas, bas. "Mali" Aktros mi je nekako bas...

Cuja ETS
11.11.2012, 10:04
Scania broj 1 :)

Ivkemon
11.11.2012, 11:08
I jedan granicni prelaz koji se razlikuje od drugih :)
Samo,ne secam se gde se nalazi :(
http://imageshack.us/a/img600/9561/ets200007v.png

ako je to isti granicni prelaz koji sam ja prosao i sinocnoj turi onda je na relaciji Berlin (D) - Poznan (PL)