Prikaži potpunu verziju : Euro Truck Simulator 2
Ne kapiras, napravi se mapa Srbije prema postojecoj mapi, a onda SCS na svoju mapu doda jos francuskih, ceskih, italijanskih, itd... gradova, ili Skandinaviju, Spaniju, Portugal...
I onda imas Srbiju na staroj mapi, ili kad obrises mod, imas novu mapu bez Srbije.
To sto ti kazes bi bilo OK samo kad bi SCS odmah ubacio Srbiju, ili Balkan, a to nece skoro, ako ce se uopste i desiti.
BlackArrow
29.10.2012, 23:37
Da li je bolje da odmah isplatim kredit-zbog kamate, ili da ulozim u kamion i radnika?
I da li Je bitno koji kamion uzimam za radnika ili je svejedno? :)
Nikola16789
29.10.2012, 23:48
Ja placam rate, ne oseti se, ostaje dovoljno za nove kamione, radnike...
Boris Lozac
30.10.2012, 0:01
Jos uvek se igram sa svetlima i putevima...za sad rezultati zadovoljavajuci. Izbacio sam one teksture sto neko rece da lice na TV u kvaru.:D
Daj sibni teksturu onda :) Moze i svetla ta..
dallyborr
30.10.2012, 0:16
E, sad si tu svetla OK.
Da li bi mogao da uploadujes podesavanja?
Da li je to samo za MAN ili vazi za bilo koji kamion?
Mislis podesavanja iz def fajla ili komplet mod?
Ne kapiras, napravi se mapa Srbije prema postojecoj mapi, a onda SCS na svoju mapu doda jos francuskih, ceskih, italijanskih, itd... gradova, ili Skandinaviju, Spaniju, Portugal...
I onda imas Srbiju na staroj mapi, ili kad obrises mod, imas novu mapu bez Srbije.
To sto ti kazes bi bilo OK samo kad bi SCS odmah ubacio Srbiju, ili Balkan, a to nece skoro, ako ce se uopste i desiti.
Aha mislio si da novu dodas ovo iz stare? Nemoze, barem mislim da ne moze.
Daj sibni teksturu onda :) Moze i svetla ta..
Nisam jos zavrzio sve, vozim pa gledam gde se sta i kako uklapa, ne uklapa...
EDIT: Evo novih puteva...svetla sam samoza MAN zavrsio kako treba...uskoro za sve.
Ubacite samo taj ceo fajl material.zip u MOD folder, NISTA NE RASPAKIVATI.
http://www.gamefront.com/files/22561778/material.zip
Boris Lozac
30.10.2012, 1:04
Nesto nece s tog linka..
Btw, novi, muski kamion.. :)
https://dl.dropbox.com/u/79017817/ets2_00012.jpg
MareDorcol
30.10.2012, 1:07
Kako da skinem speed limit sa 90 na nemodovanu igru? Znachi prochitao sam negde da treba da se edituje notepad-om neki game_rules.sii ili tako neshto, ali recimo ja taj fajl nemam nigde...predpostavljam da je to neki fajl iz mod-a za fiziku...
Necu josh da kachim slike, tek sam 15 lvl :)
Poz,
Mare.
p.s. i da, taj link za material.zip ti ne radi dalibore
Mislis podesavanja iz def fajla ili komplet mod?
Mislio sam na mod za svetla samo. Originalna kratka svetla su prekratka a ona prva modifikacija je neprirodna skroz. :)
dallyborr
30.10.2012, 1:22
A vidim...ovaj filefront je UZAS!:mad: Mediafire 15-ti put pise failed!:nov_mad2:
Dok ne vidim gde cu evo nesto sto sam iskopao sa nekog ruskog sajta.
16 brzina za sve kamione, i bas lepo rade.
http://s018.radikal.ru/i502/1210/e0/6ce0edac8ea0.jpg
Evo link
http://www.sendspace.com/file/ttq3ph
E sad posto taj mod koristi brzine a ja imam u onom modu za Fiziku koji smo radeli imam i brzine, evo prepravljeni. Samo fizika bez brzina. A menjac sad mozete da kupite u igri.
44516
EDIT: Evo putevi...
http://www10.zippyshare.com/v/13418160/file.html
Boris Lozac
30.10.2012, 1:30
A neki dropbox i to, nista? :)
dallyborr
30.10.2012, 1:32
Reseno eno Zippyshare.;)
Boris Lozac
30.10.2012, 1:34
To :) Aj okaci i ta svetla kad zavrsis, sta si tu sve radio, samo farove ili osvetljenje generalno, bas lepo izgleda..
dallyborr
30.10.2012, 1:57
Evo i svetla za sve kamione...
44517
Boris Lozac
30.10.2012, 2:36
Jel moze zajedno ovo i "man kamera i svetla"?
MareDorcol
30.10.2012, 2:47
Ok, nashao taj game_data.sii (raspakovao def.scs pomocu onog njihovog extractora), ali kad ga otvorim tu nigde nema ta linija za truck_speed_limit = 90.0, nema ni nishta slichno, pretrazhio sam ceo fajl sa 90, nema...wtf? :confused:
dallyborr
30.10.2012, 2:50
Jel moze zajedno ovo i "man kamera i svetla"?
Moze.;)
Ok, nashao taj game_data.sii (raspakovao def.scs pomocu onog njihovog extractora), ali kad ga otvorim tu nigde nema ta linija za truck_speed_limit = 90.0, nema ni nishta slichno, pretrazhio sam ceo fajl sa 90, nema...wtf? :confused:
Pa i nema taj red treba da se doda, imas moju fiziku na prethodnoj strani, gde je dodato. Samo zameni 90 na 120.
Makina...
44518
MareDorcol
30.10.2012, 2:56
Moze.;)
Pa i nema taj red treba da se doda, imas moju fiziku na prethodnoj strani, gde je dodato. Samo zameni 90 na 120.
da, to sam i uradio, hvala :)
Boris Lozac
30.10.2012, 3:58
Dalibore, jel mozes da posaljes samo kameru za MAN-a, bez svetala, malo su mi cudna, previse obasjaju kola ispred mene, stvori se neki prejak odsjaj, i volan mi nekako pocrveni (to mozda i nije do toga)..
dallyborr
30.10.2012, 5:40
Da nebi sad kacio ponovo na forum, raspakuj taj fajl, udji u folder def i izbrisi iz njega folder vehicle.
Onda klikni desnim klikom na folder def, add to archive, pa kad se otvori winrar, sa leve strane cekiraj zip, pa ispod selektuj store, pa OK. Posle taj zip preimenuj kako hoces cisto da znas sta je.
A dali neko moze da napravi KAMAZ-a posto ja imam jednog poprilicno detaljno modelovan kamion ali iznutra izgleda malo kockasto,e sad mozete li vi da ga prepravite mislim na pogled u kabini posto vidim da dosta znate ono kamera i to a ja cu da mu promenim zvukove i jos nesto.Dali da ga vam postavim ovde pa da ga malo edituete illi mi recite kako da to uradim sam ,hocu da mu promenim pogled u kabini ,malo preuredjivanja spolja i iznutra,neke zvukove ...?I da napomenem kamion je radjen za German Truck Simulator verziju 1.4 pa bi trebalo i da se konvertuje za Euro Truck Simulator 2.:icon_stud
ton_majstor
30.10.2012, 10:14
Само да вас упозорим да, када изађе следећи печ игре, поскидате те модове, па да их враћате један по један, оне који раде.
Десило се да су се тамо тестери напријављивали багова и падања, а испало је да су модовали игру, па су неке ствари испале некомпатибилне.
Ја морам да возим оригинал/немодовано, али је сада игра далеко течнија и физика ми се чини боља него у тој "вашој", старијој ревизији.
Иначе, баш сте вредни... :aplauz:
Aleksa123
30.10.2012, 10:37
Evo novi enterijer za Dafa http://www.mediafire.com/?037b55w2zkzyl9q
Milos011
30.10.2012, 11:20
Ja već duže vreme pokušavam da namestim grafiku. Probao da menjam scaling, da gasim i palim opcije u advanced opcijama za grafiku. Najviše što sam uspeo da poteram igru je bilo oko 30fps na računaru sa procesorom sa 4 jezgra, 4GB RAM DDR3 i Ati Radeon 5770 1GB RAM DDR5.
Slučajno sam provalio da kada se ugasi fullscreen igra počne da radi bolje i tečnije i fps se značajno povećao.
Nemam baš logično objašnjenje zašto je tako....ali je tako. Meni je desktop u istoj rezoluciji kao igra (1680 X 1050) i samo sam stavio auto hide za taskbar i opušteno sam uključio sve na ultra u svim opcijama.
Milos011
30.10.2012, 11:35
Šta mislite o volanu Genius TwinWheel 900 FF. Jedini u jeftinijoj klasi koji ima 900 stepeni okretanje.
http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16809&ctNode=165
Ja baš i nemam lepo iskustvo sa Genius proizvodima. Ne mogu ni da nađem neku kvalitetnu recenziju ovog volana. Da li vredi uzimati?
Evo još da prijavim da sam uzeo ovaj volan.
Veoma sam bio skeptičan, ali moram da priznam da me je prelomila cena (4000 din. nov - preko oglasa) i to što ovaj model ima 900 stepeni rotacije. Probao sam da igram ETS2 sa volanom sa 270 stepeni rotacije i nije to to. Ono što može da se nađe kod nas sa 900 stepeni je ili nenormalno skupo (G27) ili brzo ode polovno preko oglasa (G25, Driving Force GT i Pro).
Prvi utisci su odlični. Volan je dosta kvalitetno izrađen. Ima kožni volan, a plastika ne deluje baš jeftino. Papučice i volan imaju OK osetljivost. Jedino je menjač lošiji jer se lepi sa onim vakum gumicama koje ne hvataju. Volan se pričvršćuje stegom. Sam volan ima dosta dugmića (8 sa prednje i 4 sa zadnje strane) koji mogu da se programiraju za funkcije u igri. Ima i opciju za prebacivanje sa 900 na 270 stepeni i obrnuto... ovo ako zatreba za neke druge igre.
Inače, ova igra sa volanom dobija sasvim drugu dimenziju.... neuporedivo.
@ton_majstor hvala za napomenu ima logike, posto je menjano u igri treba videti sta od modova radi kako treba, a sta treba izmeniti
inace znas li mozda hoce li biti patch-a za nekih 10 tak dana? Oni rekose na blogu nekih 2 nedelje
wroomster
30.10.2012, 11:44
Najviše što sam uspeo da poteram igru je bilo oko 30fps na računaru sa procesorom sa 4 jezgra, 4GB RAM DDR3 i Ati Radeon 5770 1GB RAM DDR5.
Potpuno indentična konfigracija kod mene, čak i ista grafička, isto se muči sa rejtom, jedva neki put prebaci 30, a u glavnom je oko 25. U gradovima često pada i ispod 20, a u gradu po kiši i 15. Sve mi je uglavnom na high sem senki i retrovizora koji su na medium.
Igra je takva da i ne zahteva visoki frame rate, nisu to velike brzine koje zahtevaju reflekse i trenutni odziv kontrolera, ali jedina stvar koja mi direktno smeta je da su brojevi na saobraćajnim znacima često nečitljivi i desi se da mi radar odrapi kaznu jer nisam dobro pročitao da li je ograničenje 70, 80 ili 90.:a_whistli
da, i ja sam ovo htio pitati :) da li cemo mi dobiti taj 1.1.12 ili 1.2? :) i kad bi mogao biti u produkcijskoj fazi :) ja se stvarno moram pozaliti, da u igri nema uopste podrske za multi gpu sisteme. isto FPS-a imam kako sa jednom HD 7870 tako i sa dvije HD7870 :( :( to je presmjesno. i sto je jos gore, imam svega 50-60FPS-a sa ovim sistemom cccccc toliko imam i u Battlefield3. je li moguce da je ovo toliko zahtjevno, ili je toliko sugavo optimizovano....
wroomster
30.10.2012, 12:03
Pre će biti ovo drugo ;)
Rane verzije često pate od problema loše optimizacije, jer je to nešto što se manje više radi na kraju, kad retko ostane dovoljno vremena. Uvek se posle nekoliko patcheva stvari poprave i legnu na svoje mesto, pa će verovatno to i ovde biti slučaj. Samo je pitanje koliki im je to prioritet.
I sam ton_majstor je primetio da igra bolje gura sa novim patchom koji testira. Imaju i silni modovi uticaj na to, iako su samo neki direktno povezani sa grafikom. Ja sam recimo primetio da od kad sam ubacio mape prikolica sa stvarnim firmama, igra mi štuca samo tako. Možda se ne primeti posle svakog ubačenog moda, ali vremenom se to nagomila.
Milos011
30.10.2012, 12:22
Jel ste probali da merite fps sa isključenim full screen-om?
ton_majstor
30.10.2012, 12:34
Бета-тестери се жале на недостатак добре подршке за две графичке карте и чак је пао предлог да се АМД-у напише захтев да у следећим верзијама "Каталиста" дода ЕТС2 на листу, пошто сваки пут мора да се прави профил отпочетка... нисам баш све схватио.
Печ треба да изађе ускоро, али ће претходно ће нама сигурно дати неку бету, па ћу јавити кад изађе и како ради.
Мењали су главни фонт (фонтове?) у игри (Unicode), па су сад неки натписи расцентрирани, а и неки стрингови су сада предуги (хбт, који пут да скраћујемо?!), па сам пробао да опет то едитујем на преводу. Не знам док не видим.
Даље, ја имам Е4500 и 6670 (Win7 x64 SP1), па ми то ради пристојно, на јаким и ултра сетовањима, али скалирање је на 100%, нема МЛАА, нема ХДР, нема појачање боја, писао сам већ. Вратио сам она спољња светла, сада мигавци више не успоравају игру.
Људи се тамо питају зашто није убачен DX10 i 11, али ја мислим да је ово плафон са овим Prism3D енџином.
Има ту још доста посла, мисссссиииимммм:
http://farm9.staticflickr.com/8335/8137975747_ddfbddd8b4_b.jpg
:facepalm
hahahaha jesu ih i parkirali jebli ih oni, bus do pola u necijem dvoristu :rofl::rofl: Ton, AMD vrlo brzo nakon sto izda novu verziju drajvera za svoje graficke kartice, izda i profile za pojedine igre kad su u pitanju CrossFire setupi (cesto drajveri i CF profili izadju istovremeno), jer su neophodna dodatna podesavanja sistema i drajvera kad je u pitanju multigpu sistem, pa tako postoje profili za pojedine igre. Vjerujem da je ovo pravi put, da se SCS obrati AMD-u (a takodjer i NVIDIA-i), i da onda skupa nadju pravo rjesenje. Evo npr. zadnji drajveri koje je izdao AMD su 12.10:
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx
vidimo da postoje 2 fajla za svuci: Catalyst Software Suite with .NET 4 Support (http://www2.ati.com/drivers/12-10_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql_net4.exe) (ovo je drajver sa svim dodacima) i AMD Catalyst Application Profiles (http://www2.ati.com/drivers/hotfix/catalyst_application_profiles/AMD_Catalyst_12.10_CAP1.exe)u opisu stoji: This release of AMD Catalyst™ delivers support for the latest AMD CrossFireX™ and AMD Enduro™ profiles in a separate executable file ensuring users have access to the absolute latest set of profiles installed on their PC. (http://www2.ati.com/drivers/hotfix/catalyst_application_profiles/AMD_Catalyst_12.10_CAP1.exe)
dallyborr
30.10.2012, 13:20
Ta neoptimizovanost je od toga sto su za AA u igri izabrali najgori moguci. Najlakse je bilo da se strpaju dva fajla u igru sa neta i stavi u opcijama on/off.
I cemu senke rezolucije 4086x4086 na high, 2048x2048 na low...?:confused: Posle sto se ljudi zale na cimanje i seckanje...Veca rezolucija za senke nego za sam kamion.
Cackajuci tamo po fajlovima, ima mnogo stvari koje su radeli napamet. Nije uopste problem da se igra potera sa jednom grafickom karticom ili sto nije DX11.
wroomster
30.10.2012, 13:47
Pa jel predlažeš da spustimo senke na low? I kako onda objašnjavaš osetno bolji rad u windowed modu?
U svakom slučaju, nije to ništa što ne moglo lako da se ispravi jednim patchićem.:qliranje:
Milos011
30.10.2012, 14:11
Cackajuci tamo po fajlovima, ima mnogo stvari koje su radeli napamet. Nije uopste problem da se igra potera sa jednom grafickom karticom ili sto nije DX11.
Ajd izčačkaj nešto.... pa da je teramo normalno....60fps... oćoravih od ograničenja.....počelo bre da mi secka i u auto kad sednem da vozim.
dallyborr
30.10.2012, 14:22
^^Ma ne naravno, ko nema problema nema potrebe, a to full screen i windowed je normalna stvar. U windowed modu su mnoge stvari iskljucene zato je FPS veci.
Njima onaj Scaling u igri najvise utice na performanse. Nije mi jasno odakle im ta ideja da tako odrade AA pa jos u kombinaciji sa MLAA (od svih filtera najgori ) ode mas' u propas'.
To je po defaultu trebalo svima da bude zakljucano na 100%, a AA da bude 2x, 4x, 8x, 16x pa da biras koji hoces.
Cist primer iskljucite sve te gluposti, pa stavite AA i AF da graficka sama regulise a ne igra, i videcete razliku.
travis.bickle.srb
30.10.2012, 14:41
Mogli su da pokradu neke stvarčice iz ovog simulatora, bar što se tiče vožnje (okretanje kamere prema motanju volana..)http://www.youtube.com/watch?v=4LdW1s6wpP8
I mogli su da ubace REPLAY opciju, to mi se svidelo kod Scania Truck Driving Simulator (http://www.scssoft.com/scaniadrivergame.php)-u, mislio sam da će to ostati u ETS2... Zar ne bi bila fora da možeš odgledati reprizu svoje vožnje... :aplauz:. Možda može neki mod da se napravi (da se ukrade iz Scania Truck Driving Simulator (http://www.scssoft.com/scaniadrivergame.php)-a):icon_scra
dallyborr
30.10.2012, 14:53
Mogli su da pokradu neke stvarčice iz ovog simulatora, bar što se tiče vožnje (okretanje kamere prema motanju volana..)http://www.youtube.com/watch?v=4LdW1s6wpP8
Pa instaliraj TrackIR pa okreci glavu kao na tom videu.:D Vidis da on to koristi.
http://www.youtube.com/watch?v=KjBPaD7W8AI
Isto to moze i na ETS2 ako imas 300evra za Trackir.
wroomster
30.10.2012, 14:57
Za 'look to apex' opciju se slažem a pogotovo za replay, ali mislim da su oba nemoguća za modovanje, za replay sam 100% siguran. Zanimljivo je da ja ne znam ni jednu open world vožnju koja ima replay opciju. To utiče na performanse i dodatno opterećuje ceo sistem, koji je open world okruženjem ionako često preopterećen...
ja teram na pratarom Core 2 Duo sa 4GB rama i 6870 sve na ultra, high .. sa HDR jedino MLAA iskljuceno, sa MLAA radi lepo ali svakih recimo 30 sec stucne i nastavi i sve tako, ne radi tecno... nisam gledao tacan FPS ali mislim da je najcesce oko 50
vitezkoja
30.10.2012, 16:15
Da li moze track ir na ets 2? Ja imam homemade track ir pa me interesuje da li moze :D. Probacu da ga vratim u zivot jer je polomljen pa ako radi snimicu klip
da li moze track ir na ets 2? Ja imam homemade track ir pa me interesuje da li moze :d. Probacu da ga vratim u zivot jer je polomljen pa ako radi snimicu klip
Може на ЕТС2
vitezkoja
30.10.2012, 16:32
Sutra u toku dana ocekujte video :)
djuka006
30.10.2012, 17:11
imam mali problem, kad prikovcam volan, pokrenem igru, u opcije sve namestim, ali kad krenem da igram nece da mi da gas preko 15000 obrtaja, a kad smotam u neko stranu gas normalno radi, kako da napravim to?
dallyborr
30.10.2012, 17:19
Nisi kalibrisao volan u opcijama za podesavanje. Moras da definises u opcijama sta je sta.
Dajte ljudi te must have modove u jednoj temi, nema sanse da se snadjem ovako :)
wroomster
30.10.2012, 17:37
Primetio sam da mod koji stišava ili gasi zevanje takođe isto radi i sa zvukom kase prilikom kupoprodaja. Nije veliki problem, samo uzgred pitam može li to da se izoluje samo na zevanje...:a_whistli
djuka006
30.10.2012, 17:46
radio sam i kalibraciju i sve ali opet nece, na scania truck simulator radi extra ali vamo nece :)
Boris Lozac
30.10.2012, 18:16
Da nebi sad kacio ponovo na forum, raspakuj taj fajl, udji u folder def i izbrisi iz njega folder vehicle.
Onda klikni desnim klikom na folder def, add to archive, pa kad se otvori winrar, sa leve strane cekiraj zip, pa ispod selektuj store, pa OK. Posle taj zip preimenuj kako hoces cisto da znas sta je.
Uradio, hvala :) Nego opet mi crvenkast volan i brisaci, jel ovo normalno na MAN-u? :)
Jel ima sanse da malo modifikujes svetla, bas mi se svidja kako izgleda put i linije i sve, samo da ne sljaste kola i znakovi onoliko od mojih farova :)
https://dl.dropbox.com/u/79017817/ets2_00013.jpg
Uradio, hvala :) Nego opet mi crvenkast volan i brisaci, jel ovo normalno na MAN-u? :)
Jel ima sanse da malo modifikujes svetla, bas mi se svidja kako izgleda put i linije i sve, samo da ne sljasta kola i znakovi onoliko od mojih farova :)
Друже, "no offense", ал' где ти виде црвени волан? :D
Јесте црвенкаст, ал' не верујем да толико убада у очи. :opanachke
Boris Lozac
30.10.2012, 18:22
Pa to, crvenkast, malo mi smeta :) Ako bi neki laf mogao da ukloni to crvenilo bilo bi sjajno :D I sam bi, radio sam skinove i modifikacije za neke igre al ovde se nesto ne snalazim..
dallyborr
30.10.2012, 18:46
Jel ima sanse da malo modifikujes svetla, bas mi se svidja kako izgleda put i linije i sve, samo da ne sljaste kola i znakovi onoliko od mojih farova :)
Ma svetla sam ja zeznuo...:o Postavio sam ovde fajl koji mi sluzi za cackanje, pa je specular light mnogo jak i onda se dobija taj efekat, evo sad sam ga ja skinuo i video sta je. A to kod mana je tako, nisam nista tu dirao.
EDIT: Evo pravi fajl...sorry jos jednom
44536
=FI=Ghost
30.10.2012, 19:02
Ton majstore, možda da spomeneš i ovo developerima. Bilo bi sjajno kada bi ubacili trepćuće zeleno svetlo na semaforu, kao i u stvarnom životu. Ovako mi se (opet, kao i u prethodnim simulatorima) dešava da se zaletim i prođem kroz crveno jer ne stignem stati.
dallyborr
30.10.2012, 19:05
Nemoj samo da se zaletis na prelazu preko pruge...bad things can happen.:D:kreza:...izuo me voz iz cipela, nisam vise mogao ni da krenem.
ton_majstor
30.10.2012, 19:26
ton majstore, možda da spomeneš i ovo developerima. Bilo bi sjajno kada bi ubacili trepćuće zeleno svetlo na semaforu, kao i u stvarnom životu. Ovako mi se (opet, kao i u prethodnim simulatorima) dešava da se zaletim i prođem kroz crveno jer ne stignem stati.
Хехе, понашање семафора је универзално за игру, али није реално у многим земљама Европе. Жалили су се већ неки на смену светала, али ништа засад. Рецимо, у Холандији, Француској, Италији нема црвено+жуто, пре зеленог...
Ово твоје је универзално добро за све земље/играче, па сам им пренео као предлог, видећемо шта ће да кажу.
Ton_majstore, zasto nisu odradili Renault Premium da se moze vise "budziti" kao i ostali kamioni :confused: tek sam sada to primetio :eek:
Jel postoji neki specijalan razlog za to ili je to samo jedan od propusta?
Ovo je maksimum koliko moze da se "nabudzi"... :boodala:
EDIT: Mogu samo da se promene tockovi i retrovizori sa obicnih u aluminijumske i nista vise .....
ton_majstor
30.10.2012, 20:29
Тако је засада. Питали су и други, прегледао сам базу малопре.
Одговора или нема или су преусмерени на, отприлике - "видећемо".
:confused:
dallyborr
30.10.2012, 20:49
Taj Premium u igri je ceo nekako poremecen...u kabini mi izgleda kao da vozim TAMICA, ili neki kombi, mnogo mi je lose odradjen enterijer i mnogo nisko. Kad stane neki dzip pored mene na semaforu sve imam utisak da je pet puta veci od mene.
ton_majstor
30.10.2012, 21:23
1.1.13.
It contains mostly unicode related fixes and updated texts and should now work if your windows profile contains a non-english characters which was broken in the previous 1.1.10+ builds.
There is also a new slider in the options (its text is not at GetLocalization yet) which allows the player to tweak the intensity of the brakes.
Одох да пробам то. :odoK:
dallyborr
30.10.2012, 21:52
To je lepo, kod mene ce verovatno na najjace da stoji.:D
Nego kad smo vec kod toga, tamo u onoj fizici, raspakujte taj folder. Cisto da probate nesto. Udjite u def folder, pa otvorite onaj physic fajl sa notepadom.
Skrolujte malo na dole, nacicete red gde pise trailer_mass: ...... pa nesto 10 hiljada.
Promenite to u 45000, 45 tona u prevodu.
Izadjite na x, kad pita do you want to save, da save.
Vratite se na folder def, desnim klikom add to archive, cekirati zip, ispod store, ok.
Stavite to u folder MOD.
Ljudi...ja sam vuko' DVA IPO SATA prikolicu uz brdo od Torina ka Bernu. Prava tezina prikolice.:eek: Motor urla, 3, 4 brzina...30, 40 na sat...
Promenite to u 45000, 45 tona u prevodu.
...
Ljudi...ja sam vuko' DVA IPO SATA prikolicu uz brdo od Torina ka Bernu. Prava tezina prikolice.:eek: Motor urla, 3, 4 brzina...30, 40 na sat...
Otkud znas da je 45000 jedinica 45 tona? Mozda nije odnos 1:1.
dallyborr
30.10.2012, 22:21
Pa ako tamo pise za kamion da je oko 10 hiljade onda predpostavljam da je to to, posto je kamion u prirodi tezak oko 9, 9.5 hiljade sa punim rezervoarom. Evo Sale zna bolje verovatno.
nikola1997
30.10.2012, 22:23
Ja znam da je prazan sleper sa sve prikolicom tezak 15-ak tona,a ukupna tezina sme da bude do 40t po nasem zakonu,znaci tovari se oko 25 t tereta...
dallyborr
30.10.2012, 22:33
Dobro znam da po zakonu jeste toliko, ovo je cisto da probate kako se ponasa.;)
BAs ako vam se vozi po zakonu evo vam i tabela.:D
http://www.internationaltransportforum.org/IntOrg/road/pdf/weights.pdf
Pa ako tamo pise za kamion da je oko 10 hiljade onda predpostavljam da je to to, posto je kamion u prirodi tezak oko 9, 9.5 hiljade sa punim rezervoarom. Evo Sale zna bolje verovatno.
Tu su oko 8,9,10t i sve to zavisi od modela kamiona i kabine najvise
Ja znam da je prazan sleper sa sve prikolicom tezak 15-ak tona,a ukupna tezina sme da bude do 40t po nasem zakonu,znaci tovari se oko 25 t tereta...
Meni je komplet kamion izmedju 14 i 15 t ne znam tacno sada, bruto tezina koja je dozvoljena jeste 40t ali nasa policija i vaga tolerise 42-43t pa cak i 45t ako naidjes na "dobrog covek"
Ako je neko ima kaznu za pretovar to sam ja i evo sada ispastam tri meseca bez dozvole i to sve zato sto mi je kamion bio bruto tezak 64t i to sam kukao i molio da dobijem tako malu kaznu :eek:
A najveca nesreca u celoj toj prici je to sto nije moj kamion i sto moras da vozis sta ti se kaze ili radna knjizica ali nas zakon nema za to razumevanja udara po vozacu, sta smo mi vozaci u celoj toj prici krivi, moramo da radimo ili otkaz, tako je to :nov_mad2:
nikola1997
30.10.2012, 23:20
Nije mi jasan ovaj nas zakon nikako...ti izgubis dozvolu zato sto si morao da pretovaris kamion...panisi ga pretovario sto tako volis...strasno
Eh, nasi glupavi zakoni.
Nego, u vezi igre, meni nesto pade na pamet sada voleo bih da na displeju imam informaciju o trenutnoj potrosnji goriva.
Ima tamo u skilovima skil "Eco driving", koliko sam shvatio to je skil koji nagradjuje ekonomicnu voznju, tj ako manje potrosis goriva to se vise ceni.
Ne znam za vas, ali kada god imam opciju da dodam skil level ja nikad ne dodajem u "Eco driving" jer mi zaista nije jasno kako se obracunava to gorivo. Da li ide po kilometru ili kako?
NORTH SIDE BOYZ
30.10.2012, 23:33
Сад сам баш пробао ову фору од Далибора, и рекох најбољи тест је каменолом и узмем посао са стралисом додуше слаб 360 кс значи једва првом сам изгурао до врха али једва то је права ствар, добро си се тога сетио :D
А Сале шта си возио тад кад си имао толики претовар? :eek:
Hmmm... sta li je ovo?
oqnr3EJsXlw
hmmm... Sta li je ovo?
oqnr3ejsxlw
Видиш ваљда, нека глупа игрица за моб :Р
ton_majstor
30.10.2012, 23:58
http://farm9.staticflickr.com/8464/8139760346_eeb813e34c_b.jpg
Ето га слајдер за кочнице. Превод ће се накнадно радити.
Муљају брдо тога, видећемо шта ће све да се испили за следећи званичан билд.
Pozdrav svima. Novi Realistic Physics Mod v1.5, download ispod klipa http://www.youtube.com/watch?v=6FR18T56ayo
Ето га слајдер за кочнице. Превод ће се накнадно радити.
Муљају брдо тога, видећемо шта ће све да се испили за следећи званичан билд.
Обавезно да ми кажете када нешто има ново у преводу, да упоредо додајемо, да не буде после Лакси лењштиња :dedica:
Нови модови:
БРЖИ КАМИОНИ У САОБРАЋАЈУ: ОВДЕ (http://www.ets2-mods.com/other-mods/172-euro-truck-simulator-2-mods-ai-truck-speed-mod)
МОТОРИ ДО 1010 КОЊА: ОВДЕ (http://www.ets2-mods.com/other-mods/174-euro-truck-simulator-2-mods-tuned-up-1010-hp-engine-for-scania-r-by-jcv)
СКИН ЗА СКАНИЈУ: ОВДЕ (http://www.ets2-mods.com/skins/173-euro-truck-simulator-2-mods-scania-skin-by-parginos)
I sam ih koristim, svetla su brutal.. kome ne smeta za oci :) > Xenon Mod http://www.youtube.com/watch?v=c3UU8pgUnoI
ton_majstor
31.10.2012, 1:03
Саша, де ми реци да ли са "повученом" ручном твој камион може да крене из места (са или без приколице)?
У садашњем стању игре, камион ладно прегази повучену ручну (паркирну) и иде и напред и назад, што ми је нелогично!
Nadam se da ce u nekom pecu ispraviti to skretanje kamiona na svaki put koji je s desne strane.Taman lepo napravimo jedan konvoj od 3-4 kamiona kad ono svi odose desno jedino ja moram pravo da nastavim :mad:
dallyborr
31.10.2012, 1:57
I sam ih koristim, svetla su brutal.. kome ne smeta za oci :) > Xenon Mod http://www.youtube.com/watch?v=c3UU8pgUnoI
Kad resim da igram Need for Speed tad cu verovatno i ovaj mod da koristim.
Boris Lozac
31.10.2012, 3:37
Placam ko mi nadje fajl od obruca volana od MAN-a :D Izludjuje me ona crvenkasta boja :) Izvrteh sve .dds-ove, nigde ga.
edit: nije to do teksture, nesto su zabagovali unutrasnjost generalno, odnosno kako osvetljenje utice na nju.
A za moj predlog o Kamaz-u nista bar zasad,ionako nema veze igru necu igrati jos nekih mesec - dva dotad WRC 3.
А Сале шта си возио тад кад си имао толики претовар? :eek:
Vozio sam kamion sa plato-prikolicom i nije bio samo pretovar, imao sam tri prekrsaja, na prikolici je bio bager O&K a na kamionu neke metalne oplate tako da je bilo veselo a proizvod svega toga je ovo:
-previse tezak (64t)
-previse dugacak (22m) a policajcu i vagaru bila kratka pantljika pa su morali iz dva puta da me izmere :D
-previse sirok (nesto malo vise od 3m):cool:
-tri meseca bez dozvole i to svih kategorija :icon_scra :boodala:
-kazna 15.000 dinara (i to samo zato sto sam sarmirao sudiju a bila je zena:D inace su kazne katastrofalne pa cak i do 100 000 dinara a firma je morala da plati 1euro po kilogramu, znaci 24t pretovara = 24.000e)
-4 kaznena boda
-a najgore je sto sam ja najmanje kriv a optuzise mene kao glavnog krivca :boodala:
Саша, де ми реци да ли са "повученом" ручном твој камион може да крене из места (са или без приколице)?
У садашњем стању игре, камион ладно прегази повучену ручну (паркирну) и иде и напред и назад, што ми је нелогично!
Pa nema trika da krene, moze samo da se ugasi u mestu a pri tom je jos automatik ;)
nikola1997
31.10.2012, 11:27
Kamion kada krece bez vazduha ili sa povucenom rucnom,trebalo bi da mu izleti ona blokada,ili se varam?
Nego, u vezi igre, meni nesto pade na pamet sada voleo bih da na displeju imam informaciju o trenutnoj potrosnji goriva.
Ima tamo u skilovima skil "Eco driving", koliko sam shvatio to je skil koji nagradjuje ekonomicnu voznju, tj ako manje potrosis goriva to se vise ceni.
Ne znam za vas, ali kada god imam opciju da dodam skil level ja nikad ne dodajem u "Eco driving" jer mi zaista nije jasno kako se obracunava to gorivo. Da li ide po kilometru ili kako?
Ovaj skill ti smanjuje potrosnju od 10 - 35%,ne nagradjujete za smanjenu potrosnju.
Kamion kada krece bez vazduha ili sa povucenom rucnom,trebalo bi da mu izleti ona blokada,ili se varam?
Ne znam na koju blokadu mislis?
Kada se upali kamion i kada nema dovoljno vazduha odmah na bordu pokazuje da nema tj. koliko ima, postoji cak i zvucni signal, a ti mozes da ubacis u brzinu da pokusas da krenes i bez povucene rucne ali ce on i dalje da stoji, e tad stupa blokada jer su tockovi blokirani zbog nedostatka vazduha ako sam te dobro razumeo sta pitas, a ja koliko znam kada je povucena rucna i kada ubacis u brzinu i pustis kvacilo da ne dobijas nikakvo obavestenje nego se kamion jednostavno ugasi i to samo ako je neko lud pa ne vidi da krece tj. pokusava da krece pod rucnom :)
dallyborr
31.10.2012, 12:14
Placam ko mi nadje fajl od obruca volana od MAN-a :D Izludjuje me ona crvenkasta boja :) Izvrteh sve .dds-ove, nigde ga.
edit: nije to do teksture, nesto su zabagovali unutrasnjost generalno, odnosno kako osvetljenje utice na nju.
plastic_leather.dds trebalo bi da je ta.
A sta ti to toliko smeta, to se malo neka crvenkasta vidi na svetlima, nije ni crvena nego neka tamna trula visnja, nista nesto sto bas bode oci. Ali kazem ti pazi, mnogo kamiona koriste istu teksturu, bez obzira sto nije u share folder.
wroomster
31.10.2012, 13:04
-a najgore je sto sam ja najmanje kriv a optuzise mene kao glavnog krivca :boodala:
Pa nije ni firma baš prošla nekažnjeno, a ako im se isplati da plaćaju evro po kilogramu pretovara, moš misliti tek koliki im je profit od svih drugih pretovara koji im se provuku. A kako to sad ide, jel obavezno merenje za sve kamione ili je to kako te zapadne?
Znam da je u nekoj starijoj kamionskoj simulaciji bio fazon da kad prođeš pored merne stanice moraš na merenje ili te policija kažnjava.
dallyborr
31.10.2012, 13:07
Ova ulicna svetla imaju lose parametre u def fajlu, kao sto rekoh na prethodnim stranicama, SCS mnogo stvari radi napamet.
Ambient light color je totalno pogresan, umesto da daje crnu boju senkama on daje tu crvenkastu, trula visnja u stvari. Specular light je dobar posto obasjava belo, i light color je dobar posto svetlo nije prejako, mada moze da se potamni jos malo.
Ajd sredicu i to u toku dana.
Znam da je u nekoj starijoj kamionskoj simulaciji bio fazon da kad prođeš pored merne stanice moraš na merenje ili te policija kažnjava.
Neznam kako ovi nasi rade, ali po Evropi se kamion meri po zavrsenom utovaru odmah na depou. Mnogi depoi imaju cak odmah tu vagu gde se utovar i vrsi, gde je kamion parkiran, pa kako se tovari prikolica, on automatski pokazuje tezinu.
Pa nije ni firma baš prošla nekažnjeno, a ako im se isplati da plaćaju evro po kilogramu pretovara, moš misliti tek koliki im je profit od svih drugih pretovara koji im se provuku. A kako to sad ide, jel obavezno merenje za sve kamione ili je to kako te zapadne?
To se vodilo kao teski saobracajni prekrsaj a svi smo dobili po guzici i to svako posebno, firma, gazda, sef transporta, i ja
Merili bi oni sve kamione da mogu sve odjednom da zustave, jednostavno se vaga postavi na najboljem prosirenju pored puta pa koga zaustave, nekada imas srece a nekada ne, strance ne diraju samo nase i uglavnom muce najvise one privatnike sto su jedva sakupili pare za neke starije kamione, njima dusu uzimaju, ali to je tako kod nas sve po sirotinji puca :icon_scra
EDIT: Meni recimo moj kamion ima sopstvenu vagu, sve pokazuje na bordu tj. pokazuje ukupnu tezinu.
A postoje vage i kod nas na utovarnim i istovarnim mestima ali to je iskljucivo politika firmi da li hoce da mere ili ne i nema nikakve veze sa policijom, policija radi na ulici iskljucivo to merenje.
I najgore u celoj ovoj prici po meni je sto te vage nisu drzavne nego privatne, tj. samo jedna firma iz Beograda (da je ne imenujem sada) drzi te vage (za celu Srbiju) a saobracajna policija dodeljuje policajca odnosno sluzbeno lice
Znaci kombi, dva vagara i sva oprema je privatna plus sto na to dobiju od drzave sluzbeno lice
Ajde, ko tu uzima sada pare, da li je neko pametan :confused:
nikola1997
31.10.2012, 13:16
Ne znam na koju blokadu mislis?
Kada se upali kamion i kada nema dovoljno vazduha odmah na bordu pokazuje da nema tj. koliko ima, postoji cak i zvucni signal, a ti mozes da ubacis u brzinu da pokusas da krenes i bez povucene rucne ali ce on i dalje da stoji, e tad stupa blokada jer su tockovi blokirani zbog nedostatka vazduha ako sam te dobro razumeo sta pitas, a ja koliko znam kada je povucena rucna i kada ubacis u brzinu i pustis kvacilo da ne dobijas nikakvo obavestenje nego se kamion jednostavno ugasi i to samo ako je neko lud pa ne vidi da krece tj. pokusava da krece pod rucnom :)
Mislio sam na ono kada krenes bez vazduha,tj.kada ne nadruka dovoljno vazduha,a ti probas da krenes i iskoci onaj,,dilcik"(dugme neko)i ti ga samo pritisnes(odblokiras) ,nadrukas dovoljno i ides....
ton_majstor
31.10.2012, 14:06
Саша, пренео сам тамо твоје опаске о ручној, тј. искористио сам те као аргумент, јер сам то приметио још код СТДС, а сада већ није више смешно, како су то тада олако схватили.
Шеф тестера ми је тада рекао да је мотор јачи од кочница, па зато камион ипак иде и поред повучене ручне.
То неће да ради ни код аутомобила, а камоли на тим стрвинама. :n-cc2:
Видећемо. Хвала ти. :cool:
ton_majstor
31.10.2012, 14:09
Имам молбу.
Ако видите негде нешто што БОДЕ ОЧИ на мапи (летећи аутомобили, трава на друму, лоше спојене текстуре, недоследности сваке врсте)...
... снимите екран са shift+f11 и дајте ми то тако како јесте на ПП, да проследим тамо. На тај начин се снимају и координате на мапи тог бага/недоследности и лакше их је лоцирати.
Хвала.
dallyborr
31.10.2012, 14:13
Majstore...sa ovim modom za fiziku sto smo radeli, nece da krene kamion. Kocnice su slabe u samoj igri, ja neznam sta ce sa tim slajderom da urade i koliko su pojacali kocnice, ali ne verujem da su ih pojacali kao u ovom modu. Pa makaer taj slajder bio i na maksimum.
A to da je motor jaci od kocnice im je toliko glup izgovor da nemam reci. A posao da se kocnice pojacaju je 5 minuta.
Шеф тестера ми је тада рекао да је мотор јачи од кочница, па зато камион ипак иде и поред повучене ручне. :eek2::eek2::eek2:
Meni u celoj toj prici nije jasno da takvu glupost moze da lupi , u to su mogli da se uvere kada su uzivo testirali kamione a i najveci laik bi rekao da je tako nesto nemoguce, koliko god bile sitne te greske u igrici, ta njegova konstatacija je jako krupna i ozbiljna greska i postavlja se pitanje da li oni bilo sta znaju o kamionima :confused:
dallyborr
31.10.2012, 14:31
Ma opusteno...kako god da ga urade znam da ja takvo 100% necu da koristim jer je pogresno. A nije da ne moze da se sredi...
Namerno oni to ostavljaju moderima, jer su svesni da ce na blogu milion klinaca da im ostavi poruku zasto im se kamion NE ponasa kao u Need for Speed...ili zasto ide samo 90 a ne 150...to je kao ovaj mali rus sto pravi ove silne fizike, pa nam u videu pokazuje kako driftuje koliko ga je "iscepao" sa fizikom, i kako mu se kamion podize u nebesa kad da gas koliko je jak...
Neki balans mora da odrade...predpostavljam.
Opet se vracam na MS flight simulator i koliko su kocnice bitne...u realnom svetu, jedan motor aviona ima 24 000 konja, sad pomnozite to puta 4, za Boeng 747. Kad je kratka pista, pilot kod uzletanja daje "gas" motorima maltene do pola poneki put i vise u zavisnosti od duzine piste, a to do pola je MNOOOOGO jako, a pritom drzi kocnicu. Ta kocnica bukvalno drzi avion prikovan za pistu.
Sad kamion nive avion, ali nesto treba da zaustavi tih 50 tona. A ovo u igri default nije ni za auto od 2 tone kako treba a kamoli za kamion.
ton_majstor
31.10.2012, 14:32
Зато сам то и потегао да се истера на чистац.
За оно мало што сам возио камионе, аутобусе, џипове и остала борна кола (у војсци и полицији), сам научио шта је шта.
:opanachke
Ако хоћеш преписку, даћу ти је на ПП. Ако си за вопи (и остали из Бгд), исто.
:D
Namerno oni to ostavljaju moderima, jer su svesni da ce na blogu milion klinaca da im ostavi poruku zasto im se kamion NE ponasa kao u Need for Speed...ili zasto ide samo 90 a ne 150...
E za ovo ti svaka cast, istina, ali ako oni prave simulaciju voznje onda treba da bude poprilicno realna i treba da se drze toga, i ovde smo na forumu imali toga i izbacivale su se slike kako se vozi preko 90km/h, ok razumem i to i ne zameram, svako ima pravo na ono sto mu se svidja.
Siroka je to tema kada je uputanju SCS ali se opet pitam da li su i koliko ljudi strucnih imaju, jer definitivno mnogo gresaka su napravili do sada
ali nesto treba da zaustavi tih 50 tona.
i dalje potpisujem da je poprilicno lako zaustaviti takav kamion, toliko je danas to usavrseno da nemam reci, ono kako su oni napravili da koce kamioni u igrici pa i nas Fap bi pre ukocio a kamoli ovi novi kamioni, garantujem 100% da prazan kamion sa sve prikolicom koci bolje od 50% automobila
Ако хоћеш преписку, даћу ти је на ПП. Ако си за вопи (и остали из Бгд), исто.
Ako si mislio na mene onda posalji, zivo me iteresuje, a vopi moze uvek, opet kazem ako si mislio na mene ;)
dallyborr
31.10.2012, 15:05
Ma naravno...evo opet video. Isto Mercedes u glavnoj ulozi, ali generalno gledano svi kamioni su takvi. Ovo moze i Ton Majstor da im prosledi, cisto da vide koliko je mali zaustavni put sa 90 do 0.
Ja ovo sa default kocnicama u ETS2 mogu samo da zamisljam, a pokusaj se zavrsava skupljanjem svih vozila ispred sebe na gomilu...
Ap9BXQqKi6U
ma naravno...evo opet video. Isto mercedes u glavnoj ulozi, ali generalno gledano svi kamioni su takvi. Ovo moze i ton majstor da im prosledi, cisto da vide koliko je mali zaustavni put sa 90 do 0.
Ja ovo sa default kocnicama u ets2 mogu samo da zamisljam, a pokusaj se zavrsava skupljanjem svih vozila ispred sebe na gomilu...
ap9bxqqki6u
Знају они све, не би избацили онај клип где упоредо коче аутомобил, мотоцикл, камион са приколицом (пун) и камион са приколицом (празан), ваљда
Evo im najnoviji primer kada je novi Actros upitanju
I steta sto nisu ubacili ovaj kamion u igru a ako nista drugo nadam se da ce neko da odradi dobar mod
http://www.youtube.com/watch?v=efxPboWxtfM
a evo im i neka vide ponasanje kamiona
http://www.youtube.com/watch?v=fZp1vAxOcTo&feature=watch_response
http://www.youtube.com/watch?v=8tQxMQxd6rc&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=_Ef7vsAFY7g&feature=related
ton_majstor
31.10.2012, 15:36
Ти ниси "члан", ти си "designated driver", тј. "возач у казни". :to_care:
Да си код мене на форуму, одмах би добио ту титулу.:n_klanja:
dallyborr
31.10.2012, 15:36
Bice taj mod verovatno...evo za pocetak probaj ovaj. Fin kamion, verzija 2.0...
http://s018.radikal.ru/i504/1210/a6/c3ac62bdfe33.jpg
Link:
http://narod.ru/disk/63059603001.79b0b09152da7bad12d5b20cbd9e2c66/Mercedes_Benz_Axor_by_DANZ_v2_0_0.rar.html
Bice taj mod verovatno...evo za pocetak probaj ovaj. Fin kamion, verzija 2.0...
http://s018.radikal.ru/i504/1210/a6/c3ac62bdfe33.jpg
Link:
http://narod.ru/disk/63059603001.79b0b09152da7bad12d5b20cbd9e2c66/Mercedes_Benz_Axor_by_DANZ_v2_0_0.rar.html
Ја већ неколико дана покушавам да уђем на тај сајт (trucksims) али избацује грешку, као да не постоји више :mad:
ivecorps, тражио си реалистичнијег Ивека?
Овај изгледа добро:
http://img440.imageshack.us/img440/4969/eurotrucks2201210261222.jpg
ЛИНК:
http://www38.zippyshare.com/v/71877620/file.html
http://www.youtube.com/watch?v=hdgm-GQxerE
Ovo je nesto sto mnogo nedostaje ovoj igrici i bilo bi nam mnogo lepse da su odradili i ovo kako treba
Novi Mercedes Actros
http://imageshack.us/a/img834/1840/02truckoftheyear.jpg
Novi Iveco Stralis
http://imageshack.us/a/img442/5200/fotosdecamionesivecostr.jpg
Novi Volvo FH
http://imageshack.us/a/img837/2769/volvofh16750new2012with.jpg
Novi Daf XH
http://imageshack.us/a/img849/5812/dafxfeuro62012iaa2013mo.jpg
ton_majstor
31.10.2012, 16:23
1.1.14.
demo length has been decreased. 3000km or 8 jobs
Повећан угао управљивости точкова.
...
Има још.
У суштини, ВОЛВО и ИВЕКО су скоро исти као и претходници, само Мечка и Дафче промењени
Jelte, a kako se ubacuju ovi kamioni? Ovaj .rar samo da prebacim u mod folder? Onda odem u Mercedesov Shop i kupim kamion jel?
Za Iveka treba password.
Jelte, a kako se ubacuju ovi kamioni? Ovaj .rar samo da prebacim u mod folder? Onda odem u Mercedesov Shop i kupim kamion jel?
Za Iveka treba password.
Да, само убациш у мод фолдер и одеш у Мерцедесову радњу и купиш камион
Шифра за ивека је "Antique", поштујте велико А ! И шифра је без наводника
Nisam siguran al mislim da ima neka greska kod rotacije koja se nalazi na onim prikolicama na kojima se prevoze bageri itd...Kad upalim nocu rotaciju ona obasja ceo deo bagera a zapravo bi trebala da obasja onaj deo gde je postavljena rotacija (ona ograda sto se spusta kad se bager istovara) i mali deo bagera
ton_majstor
31.10.2012, 20:27
Кретен. :boodala:
Није shift+f11, него CTRL+F11! Извините.
ton_majstor
31.10.2012, 20:37
Три дана их ловим и ево га један...
http://farm9.staticflickr.com/8186/8142316186_fcf834cf78_b.jpg
dallyborr
31.10.2012, 21:04
Sve mi se cini da ce ti biciklisti biti "topovsko meso"...znas kad kazes ludom da prd** a on se use**, e to SCS sad radi. Bas ako su biciklisti trebali da se ubace onda ako su...
Nego dobro...prvo sto cu da izbacim iz igre kad taj patch bude izasao su ti "tour de france" gluposti....znas ljudi traze kocnice, podesavanje kamere, bolja svetla, bolje ponasanje AI...a ti onda potrosis vreme da bi ubacio lika koji vozi biciklu u simulaciji kamiona, i jos malo vremena oduzmes sebi kako bi naterao biciklistu da se "ponasa" u saobracaju...ma daj bre...sta sad prodala im se igra kako treba pa ajd sad da zavitlavamo narod ubacujuci bicikliste kao detalj koji bas fali...
Daj bre neka srede neke osnovne stvari...sta treba jos bicikla da me zeza na semaforu pored svih ovih vozila.
ima li neko mozda mod da je maximalna brzina veca od 120?:) video na youtube da ide i do 150 :D
Već je pisano o tome! Prelistaj malo temu u rikverc.
dallyborr
31.10.2012, 21:13
Imam ja do 423, ko Bugatti Veyron.:ciao: KAMIONI SU OGRANICENI NA 90kmh! NEED FOR SPEED JE DRUGOJ TEMI!:mad:
Prief Lirator
31.10.2012, 21:15
Sve mi se cini da ce ti biciklisti biti "topovsko meso"...znas kad kazes ludom da prd** a on se use**, e to SCS sad radi. Bas ako su biciklisti trebali da se ubace onda ako su...
Nego dobro...prvo sto cu da izbacim iz igre kad taj patch bude izasao su ti "tour de france" gluposti....znas ljudi traze kocnice, podesavanje kamere, bolja svetla, bolje ponasanje AI...a ti onda potrosis vreme da bi ubacio lika koji vozi biciklu u simulaciji kamiona, i jos malo vremena oduzmes sebi kako bi naterao biciklistu da se "ponasa" u saobracaju...ma daj bre...sta sad prodala im se igra kako treba pa ajd sad da zavitlavamo narod ubacujuci bicikliste kao detalj koji bas fali...
Daj bre neka srede neke osnovne stvari...sta treba jos bicikla da me zeza na semaforu pored svih ovih vozila.Hej, ti si se bas nalozio protiv bicikala. :D Ne mora znaciti da ce biti losi, ne mora znaciti da ce biti smetnja u saobracaju i pogotovo da zavitlavaju narod, kako kazes.
Neka ih, neka dodaju i to, meni se svidja ideja i mislim da ce unijeti malo zivosti i raznovrsnosti i igru.
dallyborr
31.10.2012, 21:21
^^Ma ne smetaju ni meni, ali ne treba trositi vreme na nesto sto jednostavno nikome ne treba...ko je trazio bicikliste da mu trebaju? Samo mi jos to treba da susrecem uz put, ako hoce na Kinesko trziste da se probiju OK....a ne sredjuju ono sto im se trazi...
Моја машина, мало сам је аматерски едитовао :o
http://img27.imageshack.us/img27/7011/ets200197.jpg
Drugari, koja je cena igre? I gde moze da se pazari?
ps. odgovore slicne, "prelistaj unazad napisane stranice" molim vas da zaobidjete, ako mozete da odgovorite napisite, da imam vremena prelistao bih svih 94 strana, hvala unapred. :Freddy:
Drugari, koja je cena igre? I gde moze da se pazari?
ps. odgovore slicne, "prelistaj unazad napisane stranice" molim vas da zaobidjete, ako mozete da odgovorite napisite, da imam vremena prelistao bih svih 94 strana, hvala unapred. :Freddy:
U Srbiji je neces kupiti;
Za "to drugo" pitas na pogresnom forumu.
A da si prelistao par stranica unazad nasao bi odgovore na oba pitanja :D
Nikola16789
31.10.2012, 21:51
Jbt kakko koci onaj mercedes na videoclipu, a u igri kad se upali zuto ja se ukucam u auto ispred.
ton_majstor
31.10.2012, 21:58
Хм, мени је сваки детаљ важан. Шта ће онда оне полуголе цице у осталим симулацијама вожње или тркања? Онда ми овде фали моја соба у гаражи са "Пирелијевим" календаром. :D
http://www.fashionologie.com/2012-Pirelli-Calendar-Mario-Sorrenti-Pictures-20749310
Нећете их срести на друму, они су вид "пешака", значи да су иза тараби и недоступни.
=====
Игра се купује ЛАКО преко Нета, треба вам Виза интернет картица неке банке, то се вади са личном картом и уплатом 20-так евра као депозита (плус цена тога што хоћете да купите). Идите на сајт било које банке и погледајте "интернет плаћање". Заиста је лако.
=====
Него, да се Лакси и ја мало похвалимо:
http://farm9.staticflickr.com/8331/8142474619_dffc6fd4b0_b.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8334/8142504064_a403016bba_b.jpg
:cool: :cool:
=====
Изашао 1.1.15.
- апдејтовани преводи
- поправке на мапи и возилима
- након спавања по лепом времену, не ресетује се каунтер за кишу, као досад. :boodala:
dallyborr
31.10.2012, 22:05
Bravo Darko Stanojevicu...Dalibor Stanojevic ovde....hvala...:D
P.S. Ako je tako za one bicikliste onda ok, ako su samo detalj kao pesaci. Ja rekoh i njih ce da uvrste u saobracaj. Zamisli da treba cekam kao sad na saobracaj da prodje pola sata...pa ti prolaze bicikle...prolaze, prolaze...
P.S. Ako je tako za one bicikliste onda ok, ako su samo detalj kao pesaci. Ja rekoh i njih ce da uvrste u saobracaj. Zamisli da treba cekam kao sad na saobracaj da prodje pola sata...pa ti prolaze bicikle...prolaze, prolaze...
:D:D:D:D:D:D:D:D al si me nasmejao u poslednja dva posta, HVALA TI ;)
Daj bre neka srede neke osnovne stvari...sta treba jos bicikla da me zeza na semaforu pored svih ovih vozila.
ima li neko mozda mod da je maximalna brzina veca od 120?:) video na youtube da ide i do 150 :D
Imam ja do 423, ko Bugatti Veyron.:ciao: KAMIONI SU OGRANICENI NA 90kmh! NEED FOR SPEED JE DRUGOJ TEMI!:mad:
DALIBORE KRALJU :to_care:
dallyborr
31.10.2012, 22:20
^^Pa stvarno, trazis jedno, i odjednom upadaju nekakve bicikle u pricu...:confused:...0.o...i onda ovaj momak, nemam nista protiv njega naravno, "dajte mod za jedno 200 i kusur kilometara..." Onda cela prica postaje totalno neozbiljna...
^^Pa stvarno, trazis jedno, i odjednom upadaju nekakve bicikle u pricu...:confused:...0.o
Ma razumem te, upravu si, slazem se sa tobom, mogli su mnogo toga drugoga da promene recimo da kamioni koji nailaze u susret isto budu malo "nabudzeni", ima dosta toga i kada bi nas bar u pola poslusali igrica bi bila sto puta bolja i zanimljivija za igranje.
Ali moram da ti kazem kada god budem nervozan ima da otvorim ovu stranu 94 i da procitam ona tvoja dva posta pa da se nasmejem do suza :D
MitraljezaC
31.10.2012, 22:51
Jel taj kljuc sto kupim moze da se aktivira na vise od jednog kompa u isto vreme.
Npr. na 2 moja kompa koja su zakacena na net?Da ne bude posle blacklist i slicno.Aj ton ako ne znas pitaj ih tamo.;)
Boris Lozac
31.10.2012, 22:54
Malo sam se igrao.. :)
https://dl.dropbox.com/u/79017817/MAN%20TGX%20v1.0.jpg
https://dl.dropbox.com/u/79017817/MAN%20default.jpg
Download (https://www.dropbox.com/s/pwh4ik8iycg2j7z/MAN%20Dark%20Interior%20v1.0.zip)
Dalibore, jel postoji mogucnost da pojacas svetla na instrumen tablama, previse je slabo svetlo jedino na volvu ubija, gledam i u skaniji kako je, mnogo je jace svetlo u stvarnosti?
dallyborr
31.10.2012, 23:34
Odradeo vec za Merdzu...i meni je bilo slabo. Ajd kad dodjem kuci, posto radim trecu smenu sad, pa u toku sutrasnjeg dana.
Samo treba da se u Photoshopu da malo kontrast jaci na dashboard teksture nista vise. Alfa kanal je manje vise ok.
Za MAN je recimo bas kako treba i za Renaulte...medjutim ovi su slabi. Kod Volvoa onaj displej sljasti ko lud a cajgeri nesto jedva tinjaju.
Ajde ako nije problem, mislim da svima treba pojacati osim Volva
ton_majstor
31.10.2012, 23:42
Ха, презиме моје! :alealeee: Лудаци се увек споје некако. :dzavo:
Велосипеди, бициклови & брецикле су, бре, УКРАС! :dedica: Шта ако туре и моторџије, па крену да нагињу по аутопуту са 200 км/ч? Уствари, добра идеја, идем тамо да предложим... :kreza:
=====
Саша, унели су "ручну" у багове, аргументација ти је била беспрекорна! ;)
=====
Митраљезац, требало би да ради на сваком компу на који инсталираш игру. Па ти после дели сериале наоколо, ако си блесав... ;)
E to bi bilo bolje da se ubace motori nego biciklisti i sto se mene tice neka voze 300 auto putem, ne zameram im zato sto i ja vozim motor, jedino mi tu policija ne moze nista :busted:
A sto se rucne tice hvala Bogu, jos kada bi oni slusali nas iz Srbije malo vise napravili bi cudo od igrice jer vidim da ovde ima par ljudi koji kada bi se spojili napravili bi mnogo bolju igricu nego sto je napravio SCS :)
nikola1997
1.11.2012, 0:07
Malo sam se igrao.. :)
https://dl.dropbox.com/u/79017817/MAN%20TGX%20v1.0.jpg
Download (https://www.dropbox.com/s/pwh4ik8iycg2j7z/MAN%20Dark%20Interior%20v1.0.zip)
A da li moze u DAF-u,ona obicna verzija enterijera da se umesto onog mahagonija stavi obicna crna boja plastike...bio bih ti zahvalan ako bi mi to uradio...http://www.daf.com/ImageBank/low_resolution/DAF-XF105-interior-20120073.jpg
Boris Lozac
1.11.2012, 0:28
Moze ovako?
https://dl.dropbox.com/u/79017817/daf.jpg
https://www.dropbox.com/s/kmizqvzq5sdpf6v/daf%20crna%20plastika.zip
nikola1997
1.11.2012, 0:45
Bravo majstore,hvala...nisam ocekivao da ce ovako brzo biti...
A jel bi mogla da se promeni ona tekstura od radija na njemu bas mu ona izgleda nekako skrnavo sva mutna i nikakva...:D
Boris Lozac
1.11.2012, 2:05
Ne moze sve da se menja izgleda, recimo krenuo sam da radim lepsi MAN logo i kad sam upalio u igri sve se poremetilo, sve na pogresnom mestu.. ne znam kako su to uspeli tako da urade.
A za ovaj DAF su se stvarno 'potrudili' extra :D
Ma katastrofalno su uradjeni ti dugmici a i na displeju jedva ista mozes procitati to nagadjas sta pise...:kreza:
Ne moze sve da se menja izgleda, recimo krenuo sam da radim lepsi MAN logo i kad sam upalio u igri sve se poremetilo, sve na pogresnom mestu.. ne znam kako su to uspeli tako da urade.
A za ovaj DAF su se stvarno 'potrudili' extra :D
Poremetio si ti teksturu kod sejva.;) Ili si alfa kanal zeznuo, ili si zapamtio u drugom formatu od onog koja je tekstura, ili si iskljucio mip-map.
Probaj ponovo save, pa opet otvori tu teksturu da vidis dali je zapamcena u originalnom formatu, i dali je alfa kanal kako treba. Oce i DXT bmp da brljavi po neki put pa ti preporucujem Nvidia tool plag in za fotosop.
Radi sve sto radi DXTbmp i jos 10 puta bolje i kvalitetnije.
Boris Lozac
1.11.2012, 2:29
To i imam.. Aj videcu sa opcijama nesto, ali sve druge rade normalno osim dashboarda.
edit: provalio sam foru, jos samo kad bi ti mogao malo da poboljsas ono osvetljenje ili sta bese, kao da se najgore odrazava u MAN-u, u garazi sve izgleda super, a na ulici ne toliko..
Kad vec radis to probaj da se zezas pa stavljas photoreal teksture, a ne te vestacke iz igre.
Na primer...metnes ova svetla na Actrosa...
http://www.hgvdirect.co.uk/catalog/images/actros-mp3-headlamp-lh.jpg
...pa stavis recimo diplej i cajgere na Volvou odavde...
http://www.volvotrucks.com/SiteCollectionImages/VTC/Market/Trucks/Simulator_Image_566x228.jpg
...probaj. Nista nemozes da zeznes moze samo bolje da bude.;)
Boris Lozac
1.11.2012, 3:50
Naravno, to i radim.. i ono su prave teksture sto sam stavio u unutrasnjost, sad budzim bolji GPS, hazard svetlo lepse, logoe na volanu.. Samo mi nije jasno sto onoliko bolje izgleda igra u servisu/garazi nego kad vozis :( Moze li to nesto da se promeni?
Dobro jutro svima...malo muzike...
vrbJwzuBeHM&feature=related
ton_majstor
1.11.2012, 9:17
Чуо сам за "trainspotting", ал нисам за "truckspotting". :tapsh:
Живим овде на југу Београда, на почетку Ибарске, али дебелима одавно није допуштено да се мувају овуда.
Хм Лазар Боjовић и Дарко Станојевиц bas dobra gramatika ,lepo ste
mi se potpisali.:paranoia::boodala:
wroomster
1.11.2012, 12:05
Hmmm....za desktop bi predložio prevod na Srpski....'ikonostas' :to_care:
da li neko zna cemu slzui ovaj mod http://www.eurotruck2.com/ets-2-mod-butun-modifiye-parcalarini-ve-araclarin-kilitlerini-acma/ ???
Nikola16789
1.11.2012, 12:39
google translate kaze ovako:
Модификовани откључали све нумере и возила
Овај режим закључава игра отвара све модификоване делове и атрактора. Ниво модификатори желите да урадите без да скочи.
Moze da se skapira.
Moze li vreme da se modifikuje ? Ova igra ima samo tri vrste vremena dan,noc i jaka kisa ! Bilo bi dobro kad bi postojala i slaba kisica,ili kad bi moglo da se vozi po oblacnom danu.Znaci ceo dan da bude oblacno i sivo bez kise. Mada i jutarnja izmaglica ne bi bila losa za videti ;)
batakpudla
1.11.2012, 14:53
Свака част Далибору, Саши, Борису, Тон мајстору, Лаксију... извињавам се ако сам још неког заборавио. Момци стварно је милина како сте посвећени овој игри а поготово унапређењу и исправљању недостатака :tapsh:
Ја игру још нисам пробао, а мислим да је то и боље с обзиром на поплаву модова и печеве који очекују игру. Ови са Завија су је послали коначно, па кад стигне кутија, тад ћу и да кренем да се играм :)
Хм Лазар Боjовић и Дарко Станојевиц bas dobra gramatika ,lepo ste
mi se potpisali.:paranoia::boodala:
Извини, а да те питам, где смо се то ми потписали? Ову захвалницу и све остало где стоје имена не попуњавамо Тон мајстор и ја већ SCS, мућни мало главом :dedica:
И да, моје презиме јесте БојовиЋ, не БојовиЧ или шта си већ замишљао, а код Дарка су погрешили и и ставили СтанојевиЦ, стварно велика грешка, много боде у очи :paranoia:
Djordje Turjacanin
1.11.2012, 15:54
Da li ikome ne može ući u igricu kada se odabere grad, stoji na početku samo onaj Loading bar. A radilo je sve do prije neki dan.
dallyborr
1.11.2012, 16:16
Moze li vreme da se modifikuje ? Ova igra ima samo tri vrste vremena dan,noc i jaka kisa ! Bilo bi dobro kad bi postojala i slaba kisica,ili kad bi moglo da se vozi po oblacnom danu.Znaci ceo dan da bude oblacno i sivo bez kise. Mada i jutarnja izmaglica ne bi bila losa za videti ;)
87 strana, post 1731 imas moj mod za kisu. Pise tamo sve sta i kako.
Kad se kamion ugasi na pola brda, a ne moze opet da upali :D Nije moj kamion ( jos crncim kod privatnika :D ). U tom polozaju je ostao i ni makaca...
http://www.dodaj.rs/t/1J/10S/2V94aW1m/ets200001.jpg (http://www.dodaj.rs/?1J/10S/2V94aW1m/ets200001.png)
kad se kamion ugasi na pola brda, a ne moze opet da upali :d nije moj kamion ( jos crncim kod privatnika :d ). U tom polozaju je ostao i ni makaca...
http://www.dodaj.rs/t/1j/10s/2v94aw1m/ets200001.jpg (http://www.dodaj.rs/?1j/10s/2v94aw1m/ets200001.png)
Позовеш помоћ :Р
Boris Lozac
1.11.2012, 16:55
Evo jos malo sam sredio MAN-a, necu vise, vecina tekstura promenjena, novi logoi na volanu, dugme za sva cetiri migavca, GPS tockici itd.. novi obruc volana (ovo deli sa DAF-om, ali nema veze, ionako je ocajna ta tekstura) (jos kad bi ovako sve izgledalo dok vozis kao u garazi :) ).
https://dl.dropbox.com/u/79017817/MAN%20dark%202.0.jpg
https://www.dropbox.com/s/kfksw8ixbg47voe/MAN%20Dark%202.0%20%28unpack%20and%20read%20the%20 text%20file%29.rar
dallyborr
1.11.2012, 17:05
Lepo izgleda, a to sto se u garazi lepse vidi nego napolju je do HDR i Color Correction. Jer mnogo malo uticaja imaju kad si u garazi, a napolju imaju uticaja i na kamion i na okolinu, pa tako napolju i crvena boja nije crvena nego nekako bleda...barem tako stoji u def fajlu, pogledaj HDR_intensity.
Galaktikos
1.11.2012, 17:09
Прво да кажем да је тренутно на greenman gaming-у попуст од 25% који може да се искористи и на ову игру, тако да ако неко још увјек није купио ето прилике.
Онда да се осврнем на неке ''проблеме'' са којима сам се сретао.
1. Кад год уђем у игру аутоматски ми пребаци на ниже резолуце иако у опцијама пише да играм на 1440х900, значи линије ми оне горе стоје док год не промјеним на неку другу резолуцију па вратим на ову.
2. Понекад заборавим прије него што кренем возити намјестити резолуцију и кад год то покушам у току игре избаци ми на десктоп и грешка ми искочи.
Ето то су ''недостатци'' на које сам наишао до сада, па ако неко зна ријешење нек говори :).
Boris Lozac
1.11.2012, 17:10
@ dallybor
Jesi uspeo mozda da se poigras s tim, da nema one crvenkaste izmedju ostalog..
Kad se kamion ugasi na pola brda, a ne moze opet da upali :D Nije moj kamion ( jos crncim kod privatnika :D ). U tom polozaju je ostao i ni makaca...
http://www.dodaj.rs/t/1J/10S/2V94aW1m/ets200001.jpg (http://www.dodaj.rs/?1J/10S/2V94aW1m/ets200001.png)
kada krenes uz brdo,i ugasi ti se,odmah povuci rucnu,kada se zaustavi,kreni napred i spusti rucnu
Boris Lozac
1.11.2012, 17:20
Ili uhvati zalet odozdo i ne pustaj gas :)
dallyborr
1.11.2012, 17:23
...ili ne idi uopste u kamenolom kao ja...:D
izasao je novi mod koji vam daje odabir vise slika prilikom pravljena novog acc http://www23.zippyshare.com/v/24839499/file.html
87 strana, post 1731 imas moj mod za kisu. Pise tamo sve sta i kako.
video sam taj mod ali tamo je kisa 24h,zato sam i pitao dali moze da se moduje vreme.Da bude odvojeno lepo vreme,slaba-jaka kisa,a odvojeno da bude izmaglica.Mislim da bi to bilo odlicno....
dallyborr
1.11.2012, 18:58
Moze ali u posebnim modovima.
:cool:...makina
44560
44559
Moze ali u posebnim modovima.
:cool:...makina
44560
44559
Ти то користиш "cheat money" ? :D
BTW: Правим инструмент таблу за ДАФ-а из овог новог ДАФ-а па кад завршим стављам линк :)
Laxi
pa sta mislis,da li se moze toliko para u srbiji posteno zaraditi,za samo 2 nedelje postojanja,a vec 6 miliona i to evra,ni manje ni vise
dallyborr
daj lecke na zajam :) ,ali bez kamatno,ako je moguce :rofl: ,barem jedno milionce,da se izvucem iz krize :D
ton_majstor
1.11.2012, 20:18
Онда да се осврнем на неке ''проблеме'' са којима сам се сретао.
1. Кад год уђем у игру аутоматски ми пребаци на ниже резолуце иако у опцијама пише да играм на 1440х900, значи линије ми оне горе стоје док год не промјеним на неку другу резолуцију па вратим на ову.
2. Понекад заборавим прије него што кренем возити намјестити резолуцију и кад год то покушам у току игре избаци ми на десктоп и грешка ми искочи.
Ето то су ''недостатци'' на које сам наишао до сада, па ако неко зна ријешење нек говори :).
Примећено је понегде игра неправилно запише резолуцију у config.cfg приликом затварања. Провери.
Такође, ако си твиковао графички енџин (FXaa, smaa injector), онда се то јавља. Избаци.
Или ако имаш неку Невидију :rolleyes: , па је фрка са драјверима, профилима и односом квалитета и брзине у њима. пријављено је тамо више пута. Чак најновији драјвери нису бољи по том питању. Жао ми је.
Пробај DirectX и Safe модове.
И остало је нерешено досад. Ако нешто сазнам, јавићу.
Ми АМД-овце имамо среће. Каталист 12.10 доноси још пар фрејмова. :nov_guita:qliranje:
Prief Lirator
1.11.2012, 20:33
Извини, а да те питам, где смо се то ми потписали? Ову захвалницу и све остало где стоје имена не попуњавамо Тон мајстор и ја већ SCS, мућни мало главом :dedica:
И да, моје презиме јесте БојовиЋ, не БојовиЧ или шта си већ замишљао, а код Дарка су погрешили и и ставили СтанојевиЦ, стварно велика грешка, много боде у очи :paranoia:Ok, nije bukvalno mislio da ste se vi potpisali. ;)
I nije ni pomenuo BojoviCH ili Bojovic, samo je rekao da fali crtica na Stanojevic. To sam i ja primijetio. :D Pisem sa moba, pa ne mogu nasa slova...
ETS 2 REAL COMPANY MOD
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d8HsmdiZWpw
http://www.mediafire.com/?ddo4k894dwy61g5
Koji program koristite za slike iz igre :confused:
koji program koristite za slike iz igre :confused:
f10
dallyborr
1.11.2012, 23:23
ETS 2 REAL COMPANY MOD
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d8HsmdiZWpw
http://www.mediafire.com/?ddo4k894dwy61g5
Prelistaj bratac pre nego sto pustis mod...imas na prethodnim stranama 10 puta bolje modove nego sto ti "kopas" po Youtube. Ako treba nesto javi se slobodno na PM.;)
nikolas984
2.11.2012, 1:01
http://www.postimage.org/image/678hz9kj5/
To je moja makina sa dobrim parama i dobrim lvl-om :alealeee:
lvl 157 i 97 milki sa manje od 15000km pređenih? I još se hvališ time? :boodala:
nikolas984
2.11.2012, 1:41
hehehehe bitne ove cifre. Sad se moze lepo voziti. I kad idem 120km/h sa 3 osovine lepo naleze i ne prevrce se, a kilometri ce se preci pre ili kasnije :)
Ma level i para koliko imate me ne interesuje..ali kad kazete 120 onda...
Ja evo tutnjim kroz Evropu, tempomat na 70, pada kisica, i slusam ovako nesto...
aCca5mPMp9A
Bilo bi dobro kad bi mogli da uzimamo prikolice s nekih radova na putu kao ove za pesak ili da na te radove dovozimo one prikolice s bagerima i tako to.Ne bi bilo lose da se to uradi u Engleskoj sad nzm koji je grad al uglavnom se radovi nalaze pred ulazak u grad tako da kad bih se ostavila prikolica, blizu bi bio grad tako da mozemo odma da uzmemo drugu prikolicu i da picimo :D
Evo ovde ima dovoljno mesta da se postave dve prikolice
http://i1249.photobucket.com/albums/hh512/bogdan1212/ets2_00017-1.png
Neko me pitao za tockove od Skanije na PM...
...eo svima ali ovo RASPAKUJTE nije moj mod.
http://www16.zippyshare.com/v/16120782/file.html
Boris Lozac
2.11.2012, 5:10
Daliboreee, ona crvenkasta svetlost po volanu, otkloni li je? :)
Vidis da me mrzi nesto da radim tonight....:p
nikolas984
2.11.2012, 9:51
Kako radi templomat? Ja sam video da je na O ali mi nesto nece ili sta treba da se uradi? I dali moze onaj prednji retovizor da se pomeri malo u levo da mi bude bas u cosku monitora da vidim kad pridjem drugim kolima?
ton_majstor
2.11.2012, 10:50
http://farm9.staticflickr.com/8464/8147152221_be2550b630_b.jpg
:dzavo:
I nije ni pomenuo BojoviCH ili Bojovic, samo je rekao da fali crtica na Stanojevic. To sam i ja primijetio. :D Pisem sa moba, pa ne mogu nasa slova...[/QUOTE]
Da to sam misleo ,nego kako se prave modovi hteo bih da napravim jedan kamion ali ne umem pa pitam koji su sve programi potrebni za to.Moze i na PP neki tutorijal nesto :n_klanja:
nikola1997
2.11.2012, 12:31
Kako radi templomat? Ja sam video da je na O ali mi nesto nece ili sta treba da se uradi? I dali moze onaj prednji retovizor da se pomeri malo u levo da mi bude bas u cosku monitora da vidim kad pridjem drugim kolima?
Nije na O nego na C
dallyborr ako neko zeli neka ga skine ako postoji bolji neka ga ali nisma video na drugim stranama da je izbacen i ovaj
ton_majstore
Evo ja sam jos malo analizirao igricu i trudim se da dam sve predloge koji su realni i koji su bliski pravoj stvarnosti, tako da zelim tebi da predlozim sledece i voleo bih da to preneses ljudima iz SCS-a
Igra kao igra je dobra ali ima dosta nedostataka i da igracima ne bi brzo dosadila ti nedostaci bi trebalo da se poprave.
- kao prvo i osnovno, da se na mapi moze videti svaki kamion koji posedujemo i njihovo kretanje (kao sto vidimo i nasu lokaciju tj lokaciju naseg kamiona)
- da se obavezno ubace kamioni u saobracaj i da mozemo sa njima da se susrecemo po putu, pri tom pozdrav da li sirena ili blicanje (tako je bilo u ranijoj verziji simulatora samo ne znam tacno koja), jer bez toga nema smisla farbati i budziti kamione nasih vozaca ako ih ne vidimo na putu
- da AI kamioni budu nabudzeni (ne svi naravno) i da se ubace kamioni sa tri osovine
- da se obavezno ubace jos neke sitnice za budzenje kamiona poput led dioda na haubi kamiona, reflektora koji kada su ukljuceni na poziciji imaju onaj krug ili ti "angel eyes", otprilike kao i na slici (a ovo je itekako zastupljeno u stvarnosti i itekako bi bila lepsa i zanimljivija igrica)
recimo ovako nesto
http://imageshack.us/a/img694/5527/mercedesbenzactrostunin.jpg http://imageshack.us/a/img846/8412/2831356143d1a4e314c8.jpg
- u igri imamo opciju "sekvencijalni menjac" kojeg moras ti da saltas, koliko ja znam i ispravite me ako gresim sekvencijalni menjac je poluautomatski menjac tj menjac koji salta sam a i ti mozes da ga presaltas kada hoces, kao kod mene na mojoj skaniji, iz N ubacim u D i on salta sam ali ja mogu da promenim brzinu na rucici retardera kada god pozelim, u sustini sve radi sam a nase je jedino da iz N ubacimo u D ili u R, a mi ovakvu opciju nigde nemamo u igrici ili ja nisam video. Znaci bilo bi lepo da imamo tu opciju da salta sam a i da mi mozemo da saltamo kada god pozelimo
I jedna stvar koju bi ja voleo jako da vidim u ovoj igrici
Ljudi koji voze kamione i koji su bili u spediciju znaju da postoji neki kodeks ponasanja koga se pridrzava 90% vozaca (u spediciji), kod nas u Srbiji je to malo drugacije i vecina je jako bezobrazna i ne znaju da se ponasaju kada su kolege upitanju, dovoljan primer su Turci koji su itekako kolegijalni i da te vidi pored puta u kvaru u evropi nema sansi da te prodje (a imam i zanimljivu pricu sa turcima pa zato i kazem)
Sta je sustina ove price, ovo pricam za sve one koji ovu igricu dozivljavaju kao pravu simulaciju voznje a ne voznje kao sto bi nas brat Dalibor rekao voznje bugatija vejrona od 423 km/h:D
Kada se krenem u preticanje drugog slepera ispred mene (nebitno da li je to regionalni put, auto put sa dve ili tri trake, svi vozimo krajnjom desnom trakom) onog trenutka kada zadnji kraj moje prikolice prodje pocetak kabine tog drugog slepera, svako od njih (ko se drzi tog kodeksa) blicne i ja istog trenutka ulazim ispred njega, znaci to je znak da sam ga prosao i to se bukvalno radi kada prodjem metar od njegove kabine, a moje je posle to da mu kao zahvalnost upalim "levi-desni-levi-desni" migavac (ne sva cetri jer je to u spediciji i uopste znak za naglo kocenje a kod nas u Srbiji se svi zahvaljuju sa sva cetri :boodala:) i naravno taj kolega jos jedno otpozdravlja blicanjem
evo da i pokazem otprilike i prakticno na sta mislim
trenutak kada zapocinjem preticanje
http://imageshack.us/a/img694/6499/ets200046.png
trenutak kada prolazim kabinu drugog kamiona i trenutak kada on blica da mogu da se vratim u desnu traku
http://imageshack.us/a/img443/6279/ets200047.png
i trenutak kada se vracam u desnu traku, zahvaljujem se sa "levi-desni-levi-desni" migavac i on mene jos jednom otpozdravlja ili drugacije receno blica
http://imageshack.us/a/img833/338/ets200049.png
Ovo bi me jako obradovalo kada bi ubacili u igricu, uglavnom sve ovo sto sam rekao a posebno ovo poslednje, neka oni to odrade, ko se bude ponasao po tim kodeksima neka i AI kamioni na to reaguju, a kolegijalnost mora da bude uvedena u igricu do maksimuma
To bi bilo za sada od mene sve ton_majstore a ti sada imas poprilicno materijala koji ces da posaljes na adresu SCS-a pa ako su iole pametni i zele da im igrica zivi duze neka poslusaju jako koristan savet :dedica:
nikolas984
2.11.2012, 13:25
Svaka cast Sasa S. Tako se radi to u svetu, valjda ce i kod nas, pa barem i ovde.
-Da se nadovezem na Sasu. Dobro bi bilo i da vozac ispred da desni zmigavac kad je moguce bezbedno preticati i da kad mi podjemo u preticanje da se blicne da bi bio upozoren da idemo u preticanje kako bi znali.
Sale de je bio Turcin kad je meni pukla guma kod Nisa. Niko da stane :)
dallyborr
2.11.2012, 13:31
dallyborr ako neko zeli neka ga skine ako postoji bolji neka ga ali nisma video na drugim stranama da je izbacen i ovaj
Ma ok, nego mislim da taj zabaguje igru posle nekog vremena, neka tekstura mu nije dobra ili vec sta. Ja sam ga izbacio.
nikola1997
2.11.2012, 13:32
Ja se ,Sasa potpuno slazem sa tobom samo sto sekvencinalni menjac nije poluautomatski(poluautomatik je automatik koji ima kvacilo),a ovaj sekvencijalni je ono kada na automatiku prebacis ono dugme A/M,tj.kada ga saltas u manuelnom modu...tu je najveci nedostatak ono dugmence sto kada prebacis on preskace brzine tj.ubacuje u svaku drugu...vozis skaniju ,znas na sta mislim,ovo sam napisao da bi Ton skontao o cemu se radi i da bi trebali da ubace to preskakanje brzina...
-Da se nadovezem na Sasu. Dobro bi bilo i da vozac ispred da desni zmigavac kad je moguce bezbedno preticati i da kad mi podjemo u preticanje da se blicne da bi bio upozoren da idemo u preticanje kako bi znali.
Sale de je bio Turcin kad je meni pukla guma kod Nisa. Niko da stane :)
Bravo, to sam zaboravio, i taj desni migavac da se uzme u obzir ton_majstore
A sto se Turcina tice ne znam sta se desava, nisu svi isti ni kod njih a ni kod nas.
A istinita prica se desava negde u Austriji na auto putu kada je jednom turcinu pukla guma, drugi kolega prosao pored njega i nije stao a to je sve video treci turcin, naravno taj treci turcin je stao i pomogao kolegi, doduse retkost ali taj treci turcin je imao blizu dva metra, igrom slucaja kada su krenuli dalje da voze, na prvoj pumpi taj visoki turcin primeti onoga sto nije hteo da stane i parkira pored njega i nalupa ga kao konja i rekao mu pa ti sledeci put nemoj da stanes :D
Ja se ,Sasa potpuno slazem sa tobom samo sto sekvencinalni menjac nije poluautomatski(poluautomatik je automatik koji ima kvacilo),a ovaj sekvencijalni je ono kada na automatiku prebacis ono dugme A/M,tj.kada ga saltas u manuelnom modu...tu je najveci nedostatak ono dugmence sto kada prebacis on preskace brzine tj.ubacuje u svaku drugu...vozis skaniju ,znas na sta mislim,ovo sam napisao da bi Ton skontao o cemu se radi i da bi trebali da ubace to preskakanje brzina...
Pa sta je moja Skanija onda, ima kvacilo, ima dugme A/M, salta sam brzine, mogu i ja da saltam i to kada je na A tj automatik modu, kako se onda taj menjac zove?
Koliko ja znam taj naziv je Opticruise kada je Scania upitanju
dallyborr
2.11.2012, 13:55
Nebi bilo lose i da se tempomat malo sredi...da onaj +/- na volanu ima funkciju da mogu fino da mu podesim brzinu.
Sretanje tvojih vozaca je bilo u Pedal To The Metal.
Nebi bilo lose i da se tempomat malo sredi...da onaj +/- na volanu ima funkciju da mogu fino da mu podesim brzinu.
Sretanje tvojih vozaca je bilo u Pedal To The Metal.
Шта је тај серијал био... Ццц.. Наиђеш, па ти блица, свира, па правите конвој... :rolleyes:
Da umesto da su nastavili tim stopama i da usavrsavaju to oni pola toga izbacili :tapsh::n-cc2:
dallyborr
2.11.2012, 14:57
Шта је тај серијал био... Ццц.. Наиђеш, па ти блица, свира, па правите конвој... :rolleyes:
...a kad ti se javi preko radio stanice? Ili pitas vozaca koji je malo ispred tebe "How is the weather up ahead?"
sjecam se toga jako dobro :) Rig'n Roll :)
Sa ruskog jednog torrent sajta skinuo sam sve moguce modove koji ne da kidaju, nego SABIJAJU MEGA ULTRA GIGA... rade super,odlicni modeli kamiona, itd...
bilo bi gorivnije kada bi jos ubacili neki online mod, i neki program koji real-time skida vremenske uslove onako trenutno sada kako je.... bilo bi jaaaaako moCHno :D
Galaktikos
2.11.2012, 15:58
Примећено је понегде игра неправилно запише резолуцију у config.cfg приликом затварања. Провери.
Такође, ако си твиковао графички енџин (FXaa, smaa injector), онда се то јавља. Избаци.
Или ако имаш неку Невидију :rolleyes: , па је фрка са драјверима, профилима и односом квалитета и брзине у њима. пријављено је тамо више пута. Чак најновији драјвери нису бољи по том питању. Жао ми је.
Пробај DirectX и Safe модове.
И остало је нерешено досад. Ако нешто сазнам, јавићу.
Ми АМД-овце имамо среће. Каталист 12.10 доноси још пар фрејмова. :nov_guita:qliranje:
Биће да је до Нвидије :boodala:, мада добро то и није толики проблем док ми не смета у вожњи нема везе што ми треба који тренутак више да наштимам резолуцију :D.
posto se tema oko ETS2 razvija,zasto ne bih napravili nas forum np Srbija ETS2 i da na tom forumu postavljamo slike iz igre,postavljamo modove,komentarisemo i drugo,ovde je sve tako nepregledno,ima dosta free foruma,za 5 minuta se moze napraviti forum,veoma pregledno i sve na jednom mestu
posto se tema oko ets2 razvija,zasto ne bih napravili nas forum np srbija ets2 i da na tom forumu postavljamo slike iz igre,postavljamo modove,komentarisemo i drugo,ovde je sve tako nepregledno,ima dosta free foruma,za 5 minuta se moze napraviti forum,veoma pregledno i sve na jednom mestu
Добра идеја, подржавам те
ton_majstor
2.11.2012, 17:09
Превише кошта тај луксуз специјализованог форума. Ја већ имам форум (ИТ, мултимедија, остало...) који има и део за игре (и тему за ЕТС2), па вас опет не зовем тамо, ипак смо овде гости. Није ред, рецимо.
=====
Саша, пренећу твој коментар од речи до речи, само да преведем... јако занимљиво.
=====
1.1.15. од јутрос.
Доста тога је додато и промењено, набоље, наравно. Но, видећете и сами.
=====
Читам ваше идеје и предлоге... и велим, већина је већ прослеђена од стране других заједница или се тамо налази одавно, а неке и ја проследим, наравно.
Заиста не могу да гатам да ли ће и шта СЦС имплементирати у следеће верзије игре. Само знам да велика нога не стаје у малу ципелу. Спустимо се на земљу и прихватајмо ствари редом којим стижу, без затрчавања.
Не бедачим, напротив. Видим да је фидбек према игри врло позитиван (и овде и другде) и да је много боље прошла него што су се надали и СЦС и ми. играчи. То је већ велики корак.
Наравно да имам замерки, али... хм, сваког дана услешно проведем пар сати возикајући се уоколо, док слушам музику са радија. И после сам миран, као да сам ишао на посао или урадио незнамшта. Мени доста (засад).
=====
Мој предлог за модове је да се повремено, рецимо... једном недељно или сваких неколико дана, скупе сви ВАЉАНИ у једну архиву и окаче негде, па да се овде да линк. Нека то ради онај ко их има највише или их је све ИСТЕСТИРАО, да не буде брљотина.
Ја од свега тога користим само турбо-звук и уклањање оних тараба на раскрсницама. Остало и не смем да користим, да не бих отишао предалеко од свог тестерског статуса.
Поздрав!
nismo mi ovde gosti vec clanovi,gost je onaj koji nije registrovan,i niko ovde ne reklamira niciji sajt i ne postavlja linkove ka drugom forumu,neko je ovde postavljao linkove ka nemackom forumu i ruskom pa se niko nije bunio,a ti sad meni pricas kao nije red,ja sam samo spomenuo da bih mogli da napravimo nas forum,koji je besplatan,niko ne trazi pare od nikoga,nemoj da se plasite,hvala bogu postoji i nesto besplatno,ima puno takvih foruma,napraviti forum koji je namenjen samo truck simulacijama,konkretno na GTS koji je jos uvek aktuelan i naravno ETS2,a da bih svima nama bilo lakse da se snadjemo i uzivamo u igri,ako mislite da vam ne treba bas me briga,meni licno nije potrebno,sve mogu sam da prepravim i napravim,pozdrav
ton_majstor
2.11.2012, 17:40
Не љути се одмах, шта ти је? :confused:
Боље је, можда, се прво направи ФБ-група, рецимо... "ЕТС2 Србија", па да онда тамо лагано планирамо рад, па ако треба и форум (зашто не?).
Овде смо ипак чланови, а и "гости", јер имамо домаћине којима је ово наше писаније само делић форума. Интензиван, али делић.
Са друге стране, СК (домаћин) се није никад у часопису озбиљније бавио (па ни сада, 11/12) нама омиљеним играма (онај "Скринфан" је СТДС напљувао за медаљу, идиоти), па задржавам право да говорим отворено и да се овде крећем само док има интереса.
Стога, размислите о мом предлогу. Овако само пунимо људима базу... :dzavo:
ma ne ljutim se,bitno da se razumemo i da mislimo na dobro svima nama,moze i to sto ti kazes za fb grupu,pa da se tamo okupimo i osmilslimo sta cemo dalje,kada mogu rumuni,bugari,poljaci,rusi itd da imaju forume mozemo valjda i mi,da svima nama bude lakse,da ne zatrpavamo ovaj forum,uz to je jos i veoma nepregledno,ima dosta novih igraca truck simulacije,i upadne ovde a ono komentara o svemu i svacemu,strana zilion pa se snadji,stvarno ne bih voleo da sam novi clan i da trebam traziti sto me interesuje,zelim pomoci,ako se slazemo svi,ako ne,nema problema,terajte kako je kome volja,pozdrav
vitezkoja
2.11.2012, 18:02
Ako hocete da pravimo forum ja hocu da obezbedim hosting i mozemo da koristimo iz.rs koji je besplatan..
ton_majstor
2.11.2012, 18:16
Направићу ја ФБ-групу. Ево:
https://www.facebook.com/groups/214026378729679/
Ако је ово линковање допуштено правилима форума. Ако не, наћи ћемо начина.
Оставићу је отвореном засад.
И даље ћемо овде да обављамо главну преписку, али најпре, да мало растеретимо форум.
ton_majstor
2.11.2012, 18:29
Тражио сам им моторцикле тамо... ;)
Три типа: са оклопом, чопер и веспа. Нек туре по једног моторџију (мрзим израз: "бајкер") са кацигом и нек само мењају боје мотора и кациге.
:to_care:
=====
Тражио сам им моторцикле тамо... ;)
Три типа: са оклопом, чопер и веспа. Нек туре по једног моторџију (мрзим израз: "бајкер") са кацигом и нек само мењају боје мотора и кациге.
:to_care:
Ako moze neka ovakvog jednog stave ja cu biti zadovoljan, a ovaj mi je izuzetno poznat, samo se ne vidi zbog kacige :to_care::n_klanja:
http://imageshack.us/a/img534/4792/img4395pc.jpg
Boris Lozac
2.11.2012, 19:21
Nema potrebe za nekim vestackim premestanjem na nove forume ili 'fejs' grupe, ovde ima dosta ljudi vec na jednom mestu i ne vidim sta fali temi, mozda jedino da postoji jos jedna samo sa nasim modovima, za druge modove vec ima dosta sajtova i foruma..
evo od mene jedna slicica
http://www4.picturepush.com/photo/a/11313902/640/11313902.jpg (http://picturepush.com/public/11313902)
dallyborr
2.11.2012, 19:54
Sta ce vam bre forum, i ovde moze da se diskutuje. Ja sam vise za to da neko napravi blog, pa tu da se kace modovi.
vitezkoja
2.11.2012, 19:57
Ja spremam blog
Meni su problem ovi linkovi od modova, juce sam dosta vremena proveo trazeci mod koji ukljanja one zute strelice sa puta (gde je zabranjeno ici) i jos ga na rkaju nisam nasao :boodala: Jel moze neko da mi ga posalje na pp?
Prief Lirator
2.11.2012, 20:17
Neki dan je isto to neko tražio pa sam mu upload-ovao.
Evo ti link: http://www.mediafire.com/?nlokmmtzx2zop3z ;)
vitezkoja
2.11.2012, 20:34
www.etssrbija.iz.rs
Evo ga blog
nikolas984
2.11.2012, 20:48
Trebalo ets2srbija.
vitezkoja
2.11.2012, 20:55
Bolje je ovako
Trenutno blog ne radi zbog problema sa hostingom koje ja ne mogu da resim jer nije do mene vec do njih. Nadam se da ce brzo resiti problem i da mogu nastaviti sa sredjivanjem istog. Ako imate neke predloge za blog slobodno recite. Hvala
Boris Lozac
2.11.2012, 20:57
Malo sam nad*kao i Scaniu, malo bolja koza i novi logo na volanu, ovo ostalo je ok..
Pre
https://dl.dropbox.com/u/79017817/pre.jpg
Posle
https://dl.dropbox.com/u/79017817/posle.jpg
Download: https://www.dropbox.com/s/1e1cib5h5myxzy2/SCANIA%20new%20leather%20and%20logo.zip
vitezkoja
2.11.2012, 20:59
Super izgleda svaka cast :aplauz:
Malo sam nad*kao i Scaniu, malo bolja koza i novi logo na volanu, ovo ostalo je ok..
Odlicno
Samo kada bi jos ovaj sivi enterijer malo potamnio bilo bi super jer je bar u mojoj Skaniji tamnije :n_klanja:
nikolas984
2.11.2012, 21:09
Verujem u vas da mozete ovo da izvedete da ja ne trazim. Samo da se premesti prednji retrovizor
http://awesomescreenshot.com/0bdl3tu18
tacnije kad pritisnem 1. da mi je u cosku
http://awesomescreenshot.com/035l3u1fb
Inace koristim rezoluciju 1366x768 a kamion MAN TGX XXL
Hvala
nikola1997
2.11.2012, 21:28
Pa sta je moja Skanija onda, ima kvacilo, ima dugme A/M, salta sam brzine, mogu i ja da saltam i to kada je na A tj automatik modu, kako se onda taj menjac zove?
Koliko ja znam taj naziv je Opticruise kada je Scania upitanju
Onda je tvoja scania poluautomatik,a Opticruise je marka,model sta vec scanijinog menjaca...tj.i jedan i drugi su isti samo ovaj pravi automatik nema kvacilo a ovaj ima....
dallyborr
2.11.2012, 21:29
www.etssrbija.iz.rs (http://www.etssrbija.iz.rs)
Evo ga blog
Slobodno pokupi sve ove moje modove i okaci...nemora da me pitas.:)
...:a_whistli
eaIl2iOwP_U
nikolas984
2.11.2012, 21:31
Ja sam imo ono polutke. Tako sam ih ja zvao. Prva pa prebacim perce nagore i posle samo kvacilo pa prebaci na 1,75. i tako sve dalje.
dallyborr
2.11.2012, 22:24
Pre
https://dl.dropbox.com/u/79017817/pre.jpg
Posle
https://dl.dropbox.com/u/79017817/posle.jpg
Download: https://www.dropbox.com/s/1e1cib5h5myxzy2/SCANIA%20new%20leather%20and%20logo.zip
Lepo izgleda ali da znas da ti se promenilo i u Volvou.;)
svaka cast dalibore vidim da si kod shwaba kacio modove, cak i dobio pohvale za fiziku da je bolje od 1.5 :)
samo bi oni da im ljulja hehe
nikolas984
2.11.2012, 22:50
I nista od mog mana. moracu sam.
dallyborr
2.11.2012, 23:14
svaka cast dalibore vidim da si kod shwaba kacio modove, cak i dobio pohvale za fiziku da je bolje od 1.5 :)
samo bi oni da im ljulja hehe
Ma odavno sam ja na tom forumu, eh pa uvek imas nekog ko je "gledao na Youtube" i "zna" da nije tako.:)
nikolas984
2.11.2012, 23:25
dalyybore daj kazi kako da promenim ovo na kamionu pa ja da sam. koji file da otvorim u photoshopu.
dallyborr
2.11.2012, 23:34
To se ne radi u Fotosopu sto hoces, zato ti niko i ne odgovara. To se radi u Zmodeleru, jer je to 3D model nije tekstura. A i realno to ogledalo tu i stoji na MAN-u.
ton_majstor
2.11.2012, 23:40
1.1.17.
Уз све обично сређивање, додат слајдер који контролише однос кише и лепог времена.
Хоћете више кише, изволте.
:alealeee:
Игра сада јавља на почетку да су учитани незванични/неауторизовани модови и да се не гарантује стабилност, те да проблематичне избаците.
:rolleyes:
nikolas984
2.11.2012, 23:43
da ali mislim da je na DAF-u na sredini i bas mi je taman. Ali necu DAF ocu MAN-a.
dallyborr
2.11.2012, 23:50
http://driving-dutchman.com/wp-content/gallery/man-tgx/2007-truck-tgx.jpg
Opet kazem...nije tekstura nego 3D model, nemozes tek tako da ga pomeris.
Boris Lozac
2.11.2012, 23:54
Sasa, jel moze ovako?
https://dl.dropbox.com/u/79017817/ets2_00033.jpg
nikolas984
3.11.2012, 0:02
e bem ga. ja reko da moze pa da izmenimo.
[EviL ClowN]
3.11.2012, 0:04
Au al ste se raspisali...
Za pocetak da kazem da sam tek juce nabavio igricu i da mi je mnogo bolja od prvog dela,po cemu nije bitno...
E sad,imam par pitanja.
Imam (da tako kazem) solidnu masinu,koja dobro radi na igricama tipa NBA2k12,Max Payne itd...pa sam primetio neku,hm,greskicu ili ti los detalj u ETS2. Nocu,kad upalim svetla iznad volana stvaraju se kockice,kao da je losa grafika ili sta vec,primetio sam da su iste te kockice vidljive i u nekim delovima kabine u toku dana. Sta moze da ne valja?
Nije da mi smeta,ali mi bode oci.
Ја од свега тога користим само турбо-звук
Majstore,ako je turbo zvuk ono sto mislim da jeste daj link neki,nesto i objasni samo na sta si tacno mislio pod tim turbo zvuk :)
Sasa, jel moze ovako?
Bravooooo :tapsh:
To je ta prica, svaka ti cast :tapsh:;)
ton_majstor
3.11.2012, 0:15
;1640172']Majstore,ako je turbo zvuk ono sto mislim da jeste daj link neki,nesto i objasni samo na sta si tacno mislio pod tim turbo zvuk :)
Високофреквентно пиштање турбо-пуњача. Ништа капитално, али даје дозу реалности. Тај звук је иначе у игри, али је био јако стишан.
Ако си мислио на неко режање, није. :a_whistli
nikola1997
3.11.2012, 0:39
;1640172']Au al ste se raspisali...
Za pocetak da kazem da sam tek juce nabavio igricu i da mi je mnogo bolja od prvog dela,po cemu nije bitno...
E sad,imam par pitanja.
Imam (da tako kazem) solidnu masinu,koja dobro radi na igricama tipa NBA2k12,Max Payne itd...pa sam primetio neku,hm,greskicu ili ti los detalj u ETS2. Nocu,kad upalim svetla iznad volana stvaraju se kockice,kao da je losa grafika ili sta vec,primetio sam da su iste te kockice vidljive i u nekim delovima kabine u toku dana. Sta moze da ne valja?
Nije da mi smeta,ali mi bode oci.
Majstore,ako je turbo zvuk ono sto mislim da jeste daj link neki,nesto i objasni samo na sta si tacno mislio pod tim turbo zvuk :)
Verovatno mislis na kockice na instrument tabli u MAN-u...to je tako i na pravom to su lampice(koje u igrici nemaju namenu)...
Ja ne znam da li je to samo kod mene slucaj, ali to pistanje turbine se prekine na sekund ukoliko ne prebaci brzinu u visi stepen prenosa. Najizrazenije je na uzbrdicama, kada polako dize obrtaje a ne ubacuje u visu brzinu. Jel primetio jos neko to?
Miroslav-91
3.11.2012, 0:44
Imam problem.. Odjednom ne mogu vise da koristim svoj profil u igri. Kad pokusam da otvorim svoj profil, pocne da mi ucitava igru i izbaci me i izadje mi ono obavestenje ETS2 has stopped working.. Poslednji put sam ulazio danas i vozio normalno, a sada nece. Znaci, samo moj profil ne funkcionise, dok na profil mog brata mogu da udjem normalno.
Ima li neko ideju sta da radim?
Da li hoce neko da postavlja modove na blogu?
www.etssrbija.iz.rs
Boris Lozac
3.11.2012, 1:11
Evo je onda SCANIA, mislim da je to to.. To sto deli teksture sa Volvo-om, jbg, kad nisu normalni :)
Download: https://www.dropbox.com/s/yv10p69l9ovwds8/SCANIA%20modified%20interior.zip
nikolas984
3.11.2012, 1:14
E tu mi treba taj retrevizor. sad raspakujem base.scs pa cu da vidim dal mogu ja nesto :)
[EviL ClowN]
3.11.2012, 1:20
Evo o cemu sam pricao,ovde se te kockice i ne vide toliko,ali kad nema ulicnog svetla,to je haos...Te kockice,crtice,vide se na volanu,tacnije na crtama preko sredine volana.
Mnogi ce pomisliti da sam lud,ali meni ovo nije bistro :D
http://www.dodaj.rs/t/3A/AN/2Xy6gccm/ets200000.jpg (http://www.dodaj.rs/?3A/AN/2Xy6gccm/ets200000.png)
I jos nesto,mali minus igri dajem jer je kad zvuk motora i previse slab,kad je kamera u kabini. Treba da se cuje da prede,da se cuje da radi,a ne da me uspava :(
Pa nije ti ukljucen AA, tj u igri MLAA u opcijama zato. Ja jos razmisljam kakve crte i kocke vidis...:D
Miroslav-91
3.11.2012, 1:55
Da odgovorim samom sebi, za slucaj da se jos nekome pojavi ovakav problem. Problem mi je bio u autosave-u. Morao sam da obrisem autosave u dokumentima i onda sam uspeo da udjem na profil ali sam morao da pocnem karijeru ispocetka. Sva sreca pa sam skoro bio sam sacuvao napredak u igri i ucitao i sad radi oke :)
miregrobar
3.11.2012, 1:58
Игра је покидала. Не играм ни bf3 више :to_care:
;1640215']Evo o cemu sam pricao,ovde se te kockice i ne vide toliko,ali kad nema ulicnog svetla,to je haos...Te kockice,crtice,vide se na volanu,tacnije na crtama preko sredine volana.
Mnogi ce pomisliti da sam lud,ali meni ovo nije bistro :D
http://www.dodaj.rs/t/3A/AN/2Xy6gccm/ets200000.jpg (http://www.dodaj.rs/?3A/AN/2Xy6gccm/ets200000.png)
I jos nesto,mali minus igri dajem jer je kad zvuk motora i previse slab,kad je kamera u kabini. Treba da se cuje da prede,da se cuje da radi,a ne da me uspava :(
Стави размеру на више од 100%. Мени на 400% овако изгледа
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/131321_242067999253009_1062480520_o.jpg
;1640215']
i jos nesto,mali minus igri dajem jer je kad zvuk motora i previse slab,kad je kamera u kabini. Treba da se cuje da prede,da se cuje da radi,a ne da me uspava :(
Друже, иди неколико страница уназад, тј неколико ДЕСЕТИНА страница, имаш мод за појачани звук у кабини
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.