PDA

Prikaži potpunu verziju : Euro Truck Simulator 2

Strane : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Prief Lirator
15.10.2012, 16:32
Da li na kamionima izlazi dim iz auspuha? :confused:Nije bitno jer se iznutra, iz kabine ne vidi dim. A kod upotrebe drugih kamera bi samo smanjivao frame-rate, pa zato nije bitan. :)

Vozac12
15.10.2012, 19:19
Aha onda je ovo bilo glupo pitanje :boodala: Izvinjavam se nikad nisam imao priliku da se vozim kamionom :)

dallyborr
15.10.2012, 20:35
Ово је проблем са СВИМ симулацијама (а и другим играма), када се досегне неки ниво. Нема више забаве, само осећај да РАДИШ као црнац.

Sto jes, jes...ali. Flight Simulator je tu u prednosti nad svim simulacijama. On "vuce" realne vremenske uslove za datu oblast sa interneta, pa tako klasicno sletanje na primer u Frankfurt moze za 5 minuta da se pretvori u pravi pakao, ukoliko krene jak vetar, pa jos pljusak, pa grmljavina...i zabava pocinje. Realni vremenski uslovi, ili mozda kvar na motoru ili nekom sistemu, zacas razbiju monotoniju.

Zato mi je i krivo sto nije ubaceno barem biranje vremenskih uslova, ili bar neki kvar na motoru, pucanje gume i slicno.

Ja evo vec 7 godina koristim FS, i stvarno mi nije jos uvek dosadio, bas zbog toga sto je ama bas sve izsimulirano.

Ovako je stvarno malo bezveze kad znam da su mi kamion i prikolica neunistivi, a kisa padne kad to igra predpostavi da treba.

ivecorps
15.10.2012, 20:55
meni je na primer glupo,sto kamion ne moze da se isprlja,pa na nekoj pumpi kada zelis da ga operes,ne verujem da je to neki zahtevan posao,ali mala stvar koja doprinosi realizmu

Prief Lirator
15.10.2012, 21:15
Bilo bi dobro da ima snijega i leda mjestimicno na putu, pa da moras paziti da ne naletis prebrzo, inace se gubi kontrola nad teretnim motornim vozilom marke Skania i onda si yebao jeza u ledja. :D

=FI=Ghost
15.10.2012, 21:34
Pao je jedan pre-order, sad ćemo da čekamo...

Nego, mislim da je zaista nerealno očekivati da u ovu simulaciju budu ugrađeni takvi detalji o kojima pričate. Upoređivati ETS na kojem radi desetak ljudi i koji igra ograničeni krug entuzijasta sa FS-om na kojem je radio daleko veći broj ljudi za ogromnu ciljnu grupu stvarno nema smisla. Naravno da bi bilo lepo sve to imati, i možda neki od budućih patcheva/dodataka donese i takve stvari, ali za sada nije fer to očekivati.

Laxi
15.10.2012, 21:55
Bilo bi dobro da ima snijega i leda mjestimicno na putu, pa da moras paziti da ne naletis prebrzo, inace se gubi kontrola nad teretnim motornim vozilom marke Skania i onda si yebao jeza u ledja. :D

Доста ми је тога било по сувом путу у ЕТС 1 и ГТС, улетим у кривину са 40 на сат и камион настави право :boodala:

ETS2
16.10.2012, 14:56
Volio bih kada bi stavili opciju da se mogu viditi ruke dok okrece volan(naravno u interijeru),mislim da bi mnogo bilo zanimljivije.

kolinsb
16.10.2012, 16:03
Dobio sam informaciju, da fizicke kopije igre u prodaju krecu 26.10 (sedmicu nakon zvanicnog izlaska igre), te sam radi toga otkazao preorder, i platio 5E skuplje igru na origin-u :) evo da se pohvalim :D

http://imageshack.us/a/img855/2474/ets2x.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/855/ets2x.jpg/)

pfcdejan
16.10.2012, 16:21
Koji je nacin placanja?

bobi98
16.10.2012, 16:24
Visa internet kartica , Mastercard ili PayPal :D

kolinsb
16.10.2012, 16:29
svi navedeni :D ja placam iskljucivo preko PayPal-a :) igra kosta 26,95E :)

mandarije
16.10.2012, 16:32
http://www.greenmangaming.com/s/rs/en/pc/games/simulation/euro-truck-simulator-2/

Sa popustom 23.99USD, ali zahteva njihov capsule client za instalaciju....

ton_majstor
16.10.2012, 18:44
Volio bih kada bi stavili opciju da se mogu viditi ruke dok okrece volan(naravno u interijeru),mislim da bi mnogo bilo zanimljivije.

Има руку, када се гледа споља камион, возач их окреће.

Унутра нису потребне, по мом мишљењу. Ако имаш волан, гледаш своје руке, а ако играш тастатуром, трзале би непријатно.

А ако у игру уђе избор голих руку или боја рукава, сат или не... или длакаве или не? Тетовиране да не спомињем. :opanachke

Свеједно, од тих руку се не би видели неки индикатори и прекидачи.

pfcdejan
17.10.2012, 16:11
Ima li opcija Cruise control? :D

Laxi
17.10.2012, 16:25
ima li opcija cruise control? :d

Па наравно да има, имала је до сада у свим серијалима :)

pfcdejan
17.10.2012, 17:32
Jbt ne secam se :D
Mada nisam dugo igrao ETS, isparilo mi iz glave... Iscekujem ETS 2... :)

Laxi
17.10.2012, 19:05
Још само 2 дана до изласка игре :))

ton_majstor
17.10.2012, 19:21
Тачније, сутра у поноћ...

Milan1997
17.10.2012, 21:59
Gledajući video snimke, sumirao sam neke utiske o igri, nisam hteo odmah da komentarišem igru kada su izašle prve informacije. Igra je jako dobro urađena (naravno bolje nego od svog prethodnika). Vidi se da se mnogo radilo na njoj, jako me je oduševila realnost, upravljanje kamionom i sami kamioni, stvarno mnogo dobrih stvari treba istaći doterivanje kamiona po svom ukusu. Postoje propusti kao na primer: nema autobusa (bilo bi dobro kada bi postojao i gradski prevoz), nema ljudi na ulicama (realističnije bi bilo kada bi ste stojali na semaforu dok ljudi prelaze ulicu), nedostaju motociklisti, pri udaru kamion se ne ulubi... Sve u svemu posao je vredno urađen i pod kakvim je uslovima rađen odlično je što imamo ovako dobru igru, jedva čekam da izađe i da probam veliku mapu kroz koju kada putujete možete videti razne pejzaže, to jako znači u ovoj igri, još kao prednost bih dodao preticanje (to smo već videli u Scania Driving Truck Simulator)... Kamioni su perfektno urađeni, posebna zahvalnost ide Ton_Majstoru za snimke i jako važne informacije oko igre...

Djordje Turjacanin
17.10.2012, 22:41
Za Autobuse se slažem, za gradski prevoz ne, pa iovako su gradovi mali te tu nema svrhe. Ljudi na ulicama nema zbog toga što bi neko se zapucavao u ljude a pošto ovo nije GTA neće da može, ista stvar i sa motorima. A što se tiče udaranja i uljubljivanja to je ton_majstor objasnio u STDS temi.

kolinsb
18.10.2012, 6:47
Ja se također ne bih bunio da vidim gradski saobracaj, tramvaje, trolejbuse, pješake kako prelaze zebru dok ja čekam na crvenom..... Sve je to realno, i mislim da bi to poboljšalo igru kao i sam užitak. To su implementirali u bus simulatoru :-)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Bujosh
18.10.2012, 8:48
Imam jedno pitanje, hoce li ETS2 biti zahtevnija od STDS-a?

kolinsb
18.10.2012, 10:19
trebao bi, ali ne drasticno. cisto radi vece mape.... ali u svakom slucaju pogledaj minimalne zahtjeve na ovom sajtu (http://eurotrucksimulator2.com/about.php) kad je u pitanju ETS2, pa uporedi :)

ton_majstor
18.10.2012, 11:27
t8ys6zmJQVk

Ево и последњег видеа пре вечерашњег изласка игре. Уживајте!

Дежураћемо... :to_care:

kolinsb
18.10.2012, 12:32
Ton, jesi i ti to kupio igru :to_care::kreza::kreza: nadam se, da ce je na Origin-u pustiti u 24h veceras :aplauz:

MitraljezaC
18.10.2012, 20:23
Probao sam ruski demo i mogu vam reci da je odlicno odradjeno.Jedva cekam ovo malo vremena da izadje full.

djuka006
18.10.2012, 22:55
probao sam ruski demo i odusevljen sam kako je igra odradjena :alealeee:

Vozac12
18.10.2012, 23:06
Odakle mogu da skinem taj ruski demo?

Laxi
18.10.2012, 23:59
Званично је изашао ЕТС 2 !!!
Имате га и за "download" овде (http://www.eurotrucksimulator2.com/download.php) :)

Prief Lirator
19.10.2012, 1:04
Evo, probao sam i prvi utisak je jako osakaćen zato što privremeno koristim 15'' CRT monitor (ostao bez svog monitora), tako da igru neću ni igrati dok ne nabavim nešto bolje. Volan imam. :D

Ukratko, igra je dobra (kratko - jasno), ali ima jedna stvar koja mi je odmah upala u uši, a to je jako tih zvuk motora u kabini. Razumijem da je to napravljeno da bi bilo što realističnije, ali mi jako smeta... skoro da ne čujem kamion, a onda kada promijenim kameru postane preglasno. U redu je što je zvuk dublji, prigušen, ali mislim da bi mogao biti glasniji. Brektanje motora od 12000 kubika može biti samo plus u ovoj igri (bar meni). :)

NORTH SIDE BOYZ
19.10.2012, 2:33
Управо сам одвезао пар тура, пробао Сканију, Ман, Волво и Мерцедес за сад... Игрица је као што сам и очекивао одлична, биће километара и километара...

Али ето и мени је прво засметало то што је превише тихо у кабини скоро се ништа не чује, Мерцедес можда ту и тамо али и то је лоше требало би доста гласније да буде ипак је то камион а не ауто па ма колико да је нов чује се, и онда кад појачам док сам унутра да се чује променом камеру и онда је прегласно. Надам се да ће порадити на томе...

И друга ствар што ми се не допада је то што нема сата са обртајима на спољној камери јер навикао сам на то...

Возим на волану иначе и осећај је прави, колико сам могао да видим за ових пар тура све је супер одрађено и све шљака одлично...

Prief Lirator
19.10.2012, 2:41
Али ето и мени је прво засметало то што је превише тихо у кабини скоро се ништа не чује, и онда кад појачам док сам унутра да се чује променом камеру и онда је прегласно.Bas to i meni smeta, dobro je da nisam jedini. :) U redu je da je nesto tisi, zagluseniji i dublji zvuk... ali ja skoro nista ne cujem. U prvom dijelu je, cini mi se, to bilo manje izrazeno.

NORTH SIDE BOYZ
19.10.2012, 2:50
Па баш је претерано тихо још имам 5.1 у соби и кад појачам да чујем камион (који се и тада једва чује) морам да смањим да би променио камеру јер је превелика разлика... Али ајде надам се да ће то још њих приметити па онда има шансе да пораде на томе.

Идем да возим још коју туру и да пробам још неки камион... :dzavo:

NORTH SIDE BOYZ
19.10.2012, 5:29
Ево управо сам испуцао свој први демо профил, не знам колико је вожњи било укупно али навозао сам се прилично....

Игра ми се јако свиђа ту нема шта да се прича, има ствари које могу да се поправе и верујем да ће SCS радити на томе као што су и рекли на свом блогу....

Вожња ми је јако интересантна, саобраћај је ок, графика је супер, мапа је одлична и сад је огромна а још ће да расте то је сигурно....

Е сад оно кључно а то су камиони, Рено Премиум је савршено урађен јако ми се допао а тај камион најмање волим иначе... Магним је ок исто... Сканиа као у СТДС дакле исто без мане, Ивеко јако добар и интересантан има добар неки звук... То су фаворити дефинитивно, а мислим да је могао бољи посао да се одради са Даф и Волво камионима иако немају лиценцу мислим да ћу њих најмање возити јер и унутра су лоши а звук је очајан. МАН иако има лиценцу мислио сам да ће некако бити бољи али може да прође...

У сваком случају ово све је тек почетак, поента је да је игра на одличним основама и да ће то сигуран сам полако све доћи на своје место.

У сваком случају сугурно је и то да се неће гасити код мене :alealeee:

ton_majstor
19.10.2012, 9:13
3.10. сам у систем пријавио следећи текст:

As a multimedia producer, sound engineer, and in possesion of some quality audio-equipment (and truck fan), may I suggest something about SOUND LEVELS (FX) in the game:

1. Overall sound level in game is too low, weak... so to say.

I'm using standard WDM diver on Win7, and I'm always had to turn volume to 66-75% to hear all the sounds. Not to mention that my other "window" sounds (and games!) on that level are pretty loud.

2. Sound of the truck engine (in all the trucks) is too quiet. IMHO sound is somewhat 2-2.5dB quieter than acceptable. Sound is good, just make it louder. STDS is better balanced, I think. And STDS have that great engine rumble and roar.

3. All the sounds regarding brakes (air, vents, etc) are too loud in the cabin. Trucks sound like steam engines, or oldies from the sixties. I suggest lowering them by (minimum) -2dB.

4. Thunders are almost whispering inside cabin. Outside, sound level is good, but inside is too low. Turn it up, significantly. Rain and wipers are good, especially in IVEDO.

5. Other traffic and environment sounds are too quiet inside cabin. I know that modern truck cabins are pretty quiet, but this is too quiet.

6. Overall difference between cabin and outside camera sound level is higher that acceptable. When you switch to outside view, sound slaps you in the face.

7. First sound that mark entering "desktop" (after pressing ESC while driving) is too loud, than, immediately after - normal.

8. Blinker sounds are, maybe, louder by 0,5-1dB than necessary.

I'm expressing my empirical values in (to me) friendly dB's. I don't know programmers terminology.Самном су се сложили и други тестери.

Уз доста натезања пристали су да појачају звук мотора (мало), укупну јачину и да утишају звуке компресора/кочница. Онда су ме питали шта сад мислим и рекао сам им:

Well, honestly, I've noticed some changes in few last revisions. Maybe I'm hallucinating, maybe you did something indeed, but here they are:

1. Overall sound level is now noticeable louder. I presume 20-25%.

2. Truck engine is louder, yes. That's VERY good. When I play with balanced music over driving, I can still hear roar and rotation of the engine. Without music, everything is as I expected in reality. Louder engine will take over other sounds, so I presume this is OK.

3. These sound are quieter now, and that is good. I really don't know real levels of these sounds in the modern cabin, but this more acceptable to the player.

4. Thunders are still too quiet inside cabin. If there is no lightning, I wouldn't know there are any thunders outside. Boost it by 3 dB (almost double scale). Wipers are good.

5. Still quiet. Passsing trucks and cars must be little louder. Few dB's.

6. Still there. Try to enter quarry for instance, and stay down there, or on some busy (24/7) places, like "Trameri" or "WGCC". In cabin, outside sounds are cool. But, if you exit cabin - BAM! Please, put it down by, at least, -3dB, just to try with that level in next revision.

7. Seems OK now. :/

8. Blinkers are OK now.

Sound levels are very hard to unify, since all people have different taste and many have own perception of natural sounds. Ok, some have troubled hearing, but I presume that most of our gamers are young, and not going to the discotheques too often... ;)

=====

Finally, you can be wiser and offer several sliders for precise control of sound levels to the player. For example: Engine, Other vehicles, Environment, Cabin sounds, Weather... just thinking. Како видим, некима је од ноћас исто засметало, тако да сам требао да још инсистирам на јачинама. Ипак, имам мод који појачава звук турбине у Сканији (дао ми га је један колега) и боље је.

Модови ће решавати БРДО детаља. Ко уме и сам, неће имати никакву замерку на игру, после неког времена, кад је напенали.

Богме, многи нису спавали ноћас, како видим... :paranoia:

La.Prestige
19.10.2012, 10:37
Evo i moji utisci posle desetocasovnog igranja. :to_care:

Igra je po meni pun pogodak! Sve radi glatko i kao podmazano, grafika je odlicna. Probao sam prvo na tastaturi da vidim promene i jako mi se svidja sto se volan ne vraca kada se stoji u mestu, i samo vozikanje kamiona u nazad je dosta realisticnije. A tek je perverzija igrati na volan, josi mam 40" led + 5.1 sistem i to su glavni razlozi koji su me zadrzali da igram do sada. :)

Tokom igre mi nije puno smetalo to sto je zvuk u kabini slabiji jer sam malo pojacao zvuk, ali slazem se da je razlika primetna u jacini u i van kabine.

To je to, odoh poraditi sto imam, malo odremati pa da nastvim. :ciao:

kolinsb
19.10.2012, 10:39
ja jos uvijek nisam dobio igru na origin-u. pricao sam sa EA supportom, i kazu da ce danas biti izbacena na Origin-u, pa sam se malo pozalio, jer nisu ispostovali vremensku zonu, ipak je igra uradjena prvenstveno za evropsko trziste, a meni je pustaju za download po americkom vremenu ccccc

batakpudla
19.10.2012, 11:03
Ја не почињем док не добијем своје физичко издање :kreza: Јбг, издржаћу још који дан, а можда избаце и неки печ до тад.

atlantis
19.10.2012, 11:16
Ima li ili da li ce biti regularan Demo sa oficijalnog sajta da se preuzme?

EDIT: Da li je to ovo?
http://www.eurotrucksimulator2.com/download.php

nikolapfc89
19.10.2012, 11:19
To je full igra,koja kad je pokrenes trazi CD key,ako nemas,automatski ti se otvara igra kao DEMO.

dallyborr
19.10.2012, 14:19
Koliko traje taj demo? Jer moze normalno da se igra ili su zakljucane neke funkcije?

Rekoh da probam, pa da pazarim ako je sve ok.

Miroslav-91
19.10.2012, 14:42
Ljudi, interesuje me na kakvim konfiguracijama igrate igru i kako vam radi? Igrica je super odradjena, ali me zeza sto ne mogu da je igram na laptopu na max detaljima. Moram dosta detalja da smanjim, ali onda to nije to. Imam i3 procesor, 3gb rama i ati radeon hd5470 1gb graficku.

ivecorps
19.10.2012, 16:16
dobra igra,ima li neka preporuka u vezi banke,koja je najbolje,ja mislim da je najbolja agrobanka,daje besplatne kredite,hehehe,dobra igra,svidja mi se upravljivost na tastaturi

Prief Lirator
19.10.2012, 16:37
@dallyborr: Imaš određen broj vožnji, dovoljno da pošteno isprobaš igru. Mislim da su sve lokacije dostupne.

@Miroslav-91: U suštini nije previše zahtjevna, ali za tu grafičku na tvom laptopu je ipak previše. Moraćeš se zadovoljiti smanjenim detaljima.

dallyborr
19.10.2012, 16:58
So far so good...malo iritiraju neki zvukovi, ali nista sto nebi moglo nekim modom da se popravi. Recimo zmigavci u Iveku kao da mi kljuca neko u glavu. Jer je 1.1.1 verzija gde je sredjen zvuk? Ja tu imam a i meni se slodino cuje zvuk motora u kabini.

niksiccable
19.10.2012, 18:20
Ljudi, interesuje me na kakvim konfiguracijama igrate igru i kako vam radi? Igrica je super odradjena, ali me zeza sto ne mogu da je igram na laptopu na max detaljima. Moram dosta detalja da smanjim, ali onda to nije to. Imam i3 procesor, 3gb rama i ati radeon hd5470 1gb graficku.

Mene radi super na 1280x1024 i na visokom ali ne ultra kvalitetu sa 2gb rama,dual korom 3.2ghz i sa nvidia n430gt 2gb ddr-3 mogla bi malo bolje bit optimizovana ali je dobro uradjena posebno upravljanje

dallyborr
19.10.2012, 18:35
Svetla na ostalim vozilima i na samom kamionu su bas slaba, jadva se vide nocu. Taj flare efekat je mogao bolji da bude. Nadam se da su samo teksture u pitanju, pa to mogu i sam da sredim. A i svetla nemaju nikakav efekat na znake pored puta, kao da svetla nisu ni upaljena.

Stefan754
19.10.2012, 18:48
Temu pratim odavno, sinoć skinuh demo izaista sam prijatno iznenađen.Jedino što mi smeta je velikarazlika u zvuku na koju se svi žale, mada ne menjam kameru mnogo pa i nije toliki problem.Ponašanje kamiona je odlično urađeno, a igru vozim na Logitech-u Rumblepad 2 game pad-u.

@dallyborr: Mislim da grešiš po pitanju svetla za kamion, mnooooogo su bolje urađena nego na ETS i GTS koji sam do sinoć vozio.

Laxi
19.10.2012, 19:45
svetla na ostalim vozilima i na samom kamionu su bas slaba, jadva se vide nocu. Taj flare efekat je mogao bolji da bude. Nadam se da su samo teksture u pitanju, pa to mogu i sam da sredim. A i svetla nemaju nikakav efekat na znake pored puta, kao da svetla nisu ni upaljena.
У вожњи, негде по "f" бројевима (ако се не варам) има као листа са 4 ставке, помоћна светла на возилу, додаци на крову, оборена светла и још нешто, е, па испод тога има јачина светлости, ту изабереш ако хоћеш да буду јака или слаба :)

dallyborr
19.10.2012, 19:52
@dallyborr: Mislim da grešiš po pitanju svetla za kamion, mnooooogo su bolje urađena nego na ETS i GTS koji sam do sinoć vozio.

Ih...pa bolje je uradjeno od pomenutih igara i to 100%. Nije u sustini nista sto smeta, kao sto rekoh teksture su u pitanju pa cu to sam da resim. Generalno za sad nisam naisao na neki veci bug ili nesto slicno, za sada je sve OK.

Jedna stvar ima samo. Zagledao sam se u TV slucajno i sleteo sa puta. E sad kada sam hteo da se vratim na put, nisam uspeo. Jednostavno nisam mogao da izadjem uz neku uzbrdicu. Dali je moguce da nema neki reset button ili back on the road ili ja nisam nasao?

pfcdejan
19.10.2012, 19:52
Sad primetih kada sma pravio profil u igrici i pise dole Modul--------------Europe ali to ne moze da se dira, predpostavljam da ce tu neke mape moci da se biraju?

Laxi
19.10.2012, 20:00
sad primetih kada sma pravio profil u igrici i pise dole modul--------------europe ali to ne moze da se dira, predpostavljam da ce tu neke mape moci da se biraju?

Наравно, причали смо већ о томе, прелистај мало ...

dallyborr
19.10.2012, 20:07
У вожњи, негде по "f" бројевима (ако се не варам) има као листа са 4 ставке, помоћна светла на возилу, додаци на крову, оборена светла и још нешто, е, па испод тога има јачина светлости, ту изабереш ако хоћеш да буду јака или слаба :)

Na F4 nasao sam ja to, sve je pojacano do kraja. Mada kazem opet, nista znacajno, meni se licno ne svidja.

Laxi
19.10.2012, 20:09
Na F4 nasao sam ja to, sve je pojacano do kraja. Mada kazem opet, nista znacajno, meni se licno ne svidja.

Какогод.
Оно што си причао за "Reset button" постоји. Када се скрцаш негде, кликни "F7" и показаће ти колико ти је оштећен камион а колико приколица. А испод тога пише "Позови помоћ на путу" и када стиснеш "Ентер" пита те да ли си сигуран и колико ће да кошта одабереш "Да" или "Не" и они те одвуку до најближег града

dallyborr
19.10.2012, 20:13
Какогод.
Оно што си причао за "Reset button" постоји. Када се скрцаш негде, кликни "F7" и показаће ти колико ти је оштећен камион а колико приколица. А испод тога пише "Позови помоћ на путу" и када стиснеш "Ентер" пита те да ли си сигуран и колико ће да кошта одабереш "Да" или "Не" и они те одвуку до најближег града

Aha...pa ja se ubi trazeci taster, pa sam poceo od pocetka na kraju.:D

Nicin
19.10.2012, 20:16
Kako da namestim full screen, imam gore i dole crni deo a stiklirano mi je full screen

Prief Lirator
19.10.2012, 20:18
Da li ti odnos rezolucije odgovara odnosu stranica mobitora?

dallyborr
19.10.2012, 20:18
Kako da namestim full screen, imam gore i dole crni deo a stiklirano mi je full screen

Pa promeni rezoluciju u igri. Stavi onu na koju ti je i desktop.

Nicin
19.10.2012, 20:23
Pa promeni rezoluciju u igri. Stavi onu na koju ti je i desktop.

Namesteno mi je tako :icon_scra

Markob85
19.10.2012, 20:29
Kupio igru danas,igra je EXTRAA!!!! Sve je super,leti mi na lap topu na najvisim detaljima,procesor Intel Pentium i5 2.50ghz,6 gb Rama,graficka GeForce GT520MX 1 gb ddr

Nicin
19.10.2012, 20:30
A i volan me zeza, cim pomerim malo u strano on ga namota do kraja :n-cc2:

dallyborr
19.10.2012, 20:30
Pa neznam onda. To bi trebalo da bude, probaj da cackas tamo po podesavinjima, ima tamo i onaj scaling, mada neverujem da je to u pitanju jer je to koliko sam skapirao je kao neka ostrina slike, AA, pitaj boga sta vec. Samo znam da je sve ispod 100% odvratno.

A i volan me zeza, cim pomerim malo u strano on ga namota do kraja :n-cc2:

Imas tamo u opcijama, sensitivity i non linearity. Prvo smanji skroz, drugo pojacaj skroz.

ivecorps
19.10.2012, 20:32
kao sto ton kaze,gasi se kamion na uzbrdici iz kamenoloma,zanimljivo

evo jedne slike od mene

http://s15.postimage.org/504mdt7fb/ets2_00002.jpg (http://postimage.org/image/504mdt7fb/)

Nicin
19.10.2012, 20:36
Hvala volan sam namestio ali ne i grafiku i rezoluciju. Evo vam karakteristike mog kompa mozda nije dovoljno jak :P

Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHZ, 2,66GHZ
RAM Memory 2GB
Windows 7 / 32bit
Graficka ASUS EAH5770

Jel ovo dovoljno?

http://imageshack.us/a/img824/317/ets200001.png

Sta da uradim da nemam ova 2 pravougaonika sa donje i gornje strane?

dallyborr
19.10.2012, 20:51
Pa kazem ti stavi u opcijama za grafiku scaling na 100% ili 125%, iskljuci HDR i MLAA ( ja to podesavam u panelu graficke kartice ), mozes cak i grass da stavis na low, i cepaj. Kod mene radi kao zmaj a imas moju konfiguraciju u profilu.

Nicin
19.10.2012, 21:02
Pa kazem ti stavi u opcijama za grafiku scaling na 100% ili 125%, iskljuci HDR i MLAA ( ja to podesavam u panelu graficke kartice ), mozes cak i grass da stavis na low, i cepaj. Kod mene radi kao zmaj a imas moju konfiguraciju u profilu.

Pitam za ovo crno sto imam sa donje i gornje strane

Laxi
19.10.2012, 21:11
Kupio igru danas,igra je EXTRAA!!!! Sve je super,leti mi na lap topuna najvisim detaljima,procesor Intel Pentium i5 2.50ghz,6 gb Rama,graficka GeForce GT520MX 1 gb ddr

Друже, ако мени на Intel Pentium 1.80GHz Dual Core, 3 GB ddr2, Windows 7 32 bit, NVidia GeForce 9400 GT 1 gb ради скоро све на најбоље (не ултра), и по нешто на средње, ти упореди на колико ти можеш да играш...

pfcdejan
19.10.2012, 21:37
@Nicin

Koji monitor imas, odnosno dijagonalu?

Kod mene kad stavim rezoluciju 1400x1050 (valjda tako nesto) onda mi se pojavi crno gore i dole.

Prief Lirator
19.10.2012, 21:42
To sam mu i ja rekao, rez. mora odgovarati odnosu stranica monitora...

Je li ti monitor 16:9, 16:10, 5:4 ili 4:3? I koju rezoluciju si postavio?

niksiccable
19.10.2012, 21:52
Pitam za ovo crno sto imam sa donje i gornje strane

Konacno sam i ja to napravio nije u igri nego na dugmatima monitora moras da povecas visino kod mene je v-size kod tebe neznam pogledaj sam

dallyborr
19.10.2012, 21:54
Konacno sam i ja to napravio nije u igri nego na dugmatima monitora moras da povecas visino kod mene je v-size kod tebe neznam pogledaj sam

To bas htedoh da kazem, auto adjust na monitoru bi trebalo da popravi situaciju, ako se rezolucija u igri i na desktopu poklapaju.

Nikola16789
19.10.2012, 22:37
Jel moguce podesiti FOV?

dallyborr
19.10.2012, 22:42
Moglo je pre preko konzole, neznam sad dali moze. Nisam nesto mnogo cackao. I meni smeta pogled u nekim kamionima, recimo u Renaultima je mnogo daleko, MAN i Scania pa mnogo blizu, Iveko mi nekako ima najbolji pogled. U Skaniji imam osecaj kao da cu da ispadnem kroz sofersajbnu i u MAN-u. Kao da mi je glava tik iznad volana.

Markob85
19.10.2012, 22:49
Друже, ако мени на Intel Pentium 1.80GHz Dual Core, 3 GB ddr2, Windows 7 32 bit, NVidia GeForce 9400 GT 1 gb ради скоро све на најбоље (не ултра), и по нешто на средње, ти упореди на колико ти можеш да играш...
Ja tebra sve na ultra igram,bez greske da secne a ni sekundu...

kolinsb
19.10.2012, 22:57
i ja igram sve na ultra :D :D upravo sam digao kredit od 400,000 E :) valja vracati rate sada haha :) btw, primjetio sam da igra koristi GPU maximalno, moju GTX580 zakuca na 100%, ali vidim da ne korise logicke jezgre, samo fizicke, znaci u task manageru koristi samo 4 od ukupno 8. zasto to? cudno bas....

Nikola16789
19.10.2012, 23:00
Moglo je pre preko konzole, neznam sad dali moze. Nisam nesto mnogo cackao. I meni smeta pogled u nekim kamionima, recimo u Renaultima je mnogo daleko, MAN i Scania pa mnogo blizu, Iveko mi nekako ima najbolji pogled. U Skaniji imam osecaj kao da cu da ispadnem kroz sofersajbnu i u MAN-u. Kao da mi je glava tik iznad volana.

Upravo to. Mozda je dobro da se napravi tako da na scroll na misu u realnom vremenu moze da se namesta FOV.

dallyborr
19.10.2012, 23:10
To bi bilo super, ja bih cak i spustio pogled u nekim kamionima. Ali otom potom, tek je izasla, napravice vec neko mod.;)

wroomster
19.10.2012, 23:36
Šta je sve zaključano u demo verziji? Probao sam par sati ali nešto nisam naišao ne nešto što se otključava kupovinom...

Inače igra je stvarno svojski urađena, ali što ti je subjektivni sud relativan: za milion puta jaču grafiku u WRC3 kažu da je jadna i zastarela, a ovde u ETS2 svi je hvale kao odličnu...:rolleyes:

Prief Lirator
19.10.2012, 23:40
Nije ništa od sadržaja zaključano, samo si spriječen da napreduješ dalje od nivoa 4 (valjda). Možeš odraditi dobar broj vožnji bilo gdje na mapi.

dallyborr
20.10.2012, 0:10
Da lvl4 i kraj. Ali te niko ne sprecava da vozis Insbruck Salcburg preko Engleske.:D

Prief Lirator
20.10.2012, 0:20
Osim cijene goriva. :D

Laxi
20.10.2012, 0:47
Него, мени помало смета што су избацили ону опцију CTRL + mouse за померање камере... Тј, када се игра преко тастатуре и миша (мислим на управљање мишем), у досадашњим серијалима је било CTRL + померање миша за померање камере, сада тога нема, преврнуо сам се на ауто-путу због тога...

ton_majstor
20.10.2012, 8:55
Imam i3 procesor, 3gb rama i ati radeon hd5470 1gb graficku.

Процесор је ОК, РАМ исто, али је графичка лоша. Поготово што је 64-битна... шта је ту је.

=====

Далиборе, мигавци су стишавани више пута. :eek:

Нивое звука нећу више да коментаришем, сви их чујете. Као да су миксали на слушалицама... :boodala: (а капирам и да јесу).

Та помоћна светла могу да обогаље фрејмрејт. Ако вам игра трза док мигавци раде, искључите их и добићете значајно побољшање. јесте да после тога нећете лепо видети мигавце или ротацију, али...

=====

Лакси, тај ниво осветљености је за инструмент-таблу.

=====

Ницин, какав год монитор да имаш, а да је 4:3, игра увек скалира на 16:9. Те црне траке су неизбежне.

Осетљивост волана се штелује, а постоји и подесива "мртва зона", која спречава волан да шаље "вишак" података.

=====

Оно са процентима и скалирањем је, уствари, мулти или оверсемплинг... колико процената ставите, толико пута се графика рескалира навише, па онда своди на вашу резолуцију. То побољшава приказ феноменално, али и ждере ресурсе као неман.

MLAA је обично умекшавање ивица.

=====

Подешавање седишта је остављено за неки печ, претпостављам. Постоје стрингови у игри за то, али их нема на екрану.

=====

Шта год будете писали овде (разумно), ја ћу то пренети тамо као фидбек играча. А ко шта не зна, нек пита овде јавно. Помоћи ћу колико могу.

Поздрав!

Bujosh
20.10.2012, 9:48
Ovako, kako da u "naprednim podesavanjima" za grafiku namestim da mi igra radi sa sto manje seckanja?
Za konfiguraciju iz profila.

ivecorps
20.10.2012, 10:08
ako nekoga interesuje da mu se klati kabina,napred i nazad,evo

Nikola16789
20.10.2012, 11:58
Pitanje za prevodioce, ne znam da li ste tako zeleli da napravite ili nije bilo mogucnosti: kada se stigne u novi grad na cirilici pise "otkriven"", pa onda ime grada na latinici, tj. engleskom. U duhu naseg jezika je da se strana imena pisu onako kako se izgovaraju kod nas.

Mislim da bi trebalo proveriti, ali cini mi se da je "novac" prikladnija reč nego "pare".

Bez obzira, pohvale za prevod. :aplauz:

Laxi
20.10.2012, 12:12
Pitanje za prevodioce, ne znam da li ste tako zeleli da napravite ili nije bilo mogucnosti: kada se stigne u novi grad na cirilici pise "otkriven"", pa onda ime grada na latinici, tj. engleskom. U duhu naseg jezika je da se strana imena pisu onako kako se izgovaraju kod nas.

Mislim da bi trebalo proveriti, ali cini mi se da je "novac" prikladnija reč nego "pare".

Bez obzira, pohvale za prevod. :aplauz:

Превод је направљен на основу "камионџијског речника"... Да ли си видео негде шоферчину који 20ч дневно проведе у камиону да каже "новац" уместо "паре" ? :opanachke
А што се тиче градова, намерно је тако остављено, договорићу се са Тон-ом, да ли да мењамо то или не :)

Nicin
20.10.2012, 12:13
@Nicin

Koji monitor imas, odnosno dijagonalu?

Kod mene kad stavim rezoluciju 1400x1050 (valjda tako nesto) onda mi se pojavi crno gore i dole.

Monitor je 19incha

ton_majstor
20.10.2012, 12:21
Мда, језик је специфичан, покушај да се буде интимнији и животнији, да није хладан, роботски...

Никола, што се тиче имена возача, градова и слично, то нису преводиви стрингови (замерено им је и тражено да се и то преведе) и тако је сада.

Ајде ми, са ћирилицом, него се многи градови у разним језицима пишу и изговарају другачије (Milano, Munchen, Strasbourg, Praha, Wien...) нпр. Замисли тек кад дођу и други градови по Европи... а Србија? :alealeee:

Такође km/h на Путном Рачунару је латинично, јер ако је "км/ч", онда неће да се покаже на оним дисплејима у камиону. Компромис.

Има тога још. Ако шта видите, ОДМАХ дајте овде да се исправља! Осим самог стила, то је Лаксијево и моје... макар толико смо заслужили.

:to_care:

Prief Lirator
20.10.2012, 12:22
Je li "kockasti", odnosno cetvrtasti? 5:4 ili 4:3 Onda je u tome problem, ako nije wide monitor. Ton majstor je objasnio da je to neizbjezno.

Prief Lirator
20.10.2012, 12:25

Bez obzira, pohvale za prevod. :aplauz:Pa sta ce ti srpski u igri? Ja ne volim srpski na kompu, programima, igrama... ruzno izgleda a ne moze se ni fino prevesti. Zapravo, navikao sam na engleski tako da srpski na kompjuterima i ne razumijem uopste. :)

Nikola16789
20.10.2012, 12:27
Превод је направљен на основу "камионџијског речника"... Да ли си видео негде шоферчину који 20ч дневно проведе у камиону да каже "новац" уместо "паре" ? :opanachke
А што се тиче градова, намерно је тако остављено, договорићу се са Тон-ом, да ли да мењамо то или не :)

Daleko od toga da tako govore samo šoferi, 99,99% ljudi u Srbiji će bar jednom novac nazvati parama, a dobar deo ni ne koristi reč novac. Ipak ako je u pitanju Srpski prevod moje mišljenje je da treba da bude što čistiji, što u suštini i jeste, osim eto možda jedne ili dve reči.
Meni se lično nije dopao ni prevod wizard u čarobnjak, ali ne smatram da je pogrešan, čak ne znam koju bih drugu reč upotrebio umesto čarobnjak.

Prevod nije ni malo naivna stvar kako se čini sa strane.

Pa sta ce ti srpski u igri? Ja ne volim srpski na kompu, programima, igrama... ruzno izgleda a ne moze se ni fino prevesti. Zapravo, navikao sam na engleski tako da srpski na kompjuterima i ne razumijem uopste. :)
Zato što postoji, zato što je dobar, i zato što su se ljudi potrudili to da naprave. Ja nisam neki veliki "negovatelj jezika", ali ako postoji lokalizacija, što da ne. Sa jednim izuzetkom, windows mora da bude na engleskom, prosto navika.

arki
20.10.2012, 12:40
ako nekoga interesuje da mu se klati kabina,napred i nazad,evo
Cinimi se posle tog moda,da motor i obrtaji motora ne funkcionisu lepo.

Laxi
20.10.2012, 12:54
daleko od toga da tako govore samo šoferi, 99,99% ljudi u srbiji će bar jednom novac nazvati parama, a dobar deo ni ne koristi reč novac. Ipak ako je u pitanju srpski prevod moje mišljenje je da treba da bude što čistiji, što u suštini i jeste, osim eto možda jedne ili dve reči.
Meni se lično nije dopao ni prevod wizard u čarobnjak, ali ne smatram da je pogrešan, čak ne znam koju bih drugu reč upotrebio umesto čarobnjak.

Prevod nije ni malo naivna stvar kako se čini sa strane.

Zato što postoji, zato što je dobar, i zato što su se ljudi potrudili to da naprave. Ja nisam neki veliki "negovatelj jezika", ali ako postoji lokalizacija, što da ne. Sa jednim izuzetkom, windows mora da bude na engleskom, prosto navika.

Нисам ја ни рекао да тако говоре само шофери, већ да сматрам да шофери (пошто је реч о симулацији камиона) не говоре новац већ паре :)
Него, какогод, лепо каже Тон, такав је превод да не би био превише "роботски" ...

niksiccable
20.10.2012, 14:19
Evo ako nekom trebaju nase radio stanice.Imaju sledece
1.radio pingvin
2.radio beograd 1
3.radio beograd 2
4.studio b
5.glas srbije
6.tdi radio
7.roud star
8.naxi radio

http://www66.zippyshare.com/v/11213358/file.html

Lala
20.10.2012, 14:30
Imam problem sa igrom!
Kada napravim profil i podesim kontrole, krene da mi učitava igru i ostane mi slika ''loading'' a čujem zvuk kamiona... Ne daje mi nikakve opcije što se tiče grafike niti bilo kog drugog podešavanja sem kontrola!
Imam i5 procesor, 4 gb rama i 8800gts. Jel imao neko slično iskustvo?

Simwor
20.10.2012, 15:15
Ljudi imam jedno pitanje. Da li ako sad krenem da prelazim, i kasnije skinem neki mod, da li cu posle morati ispocetka da igram ili cu moci da nastavim tamo gde sam stao?

Prief Lirator
20.10.2012, 15:22
Zavisi od moda, ali trebalo bi da možeš nastaviti. Bar za većinu to važi.

dallyborr
20.10.2012, 15:37
Има тога још. Ако шта видите, ОДМАХ дајте овде да се исправља! Осим самог стила, то је Лаксијево и моје... макар толико смо заслужили.

:to_care:

Ima tamo u opcijama, kad se izabere Srpski latinica, "levi zmigavac" pa onda ispod "desni pokazivac pravca",:D zar nije moglo i jedno i drugo isto da se zove. I ima ja mislim sirena dva puta, i ako je ustvari funkcija razlicita. To je sve u opcijama za tastaturu.

E da, evo i jos radio stanica, pa birajte sta vam je volja. :qliranje:
http://filtermusic.net/

Laxi
20.10.2012, 15:46
Ima tamo u opcijama, kad se izabere Srpski latinica, "levi zmigavac" pa onda ispod "desni pokazivac pravca",:D zar nije moglo i jedno i drugo isto da se zove. I ima ja mislim sirena dva puta, i ako je ustvari funkcija razlicita. To je sve u opcijama za tastaturu.

E da, evo i jos radio stanica, pa birajte sta vam je volja. :qliranje:
http://filtermusic.net/

За то са жмигавцима је заслужна госпођа која се умешала у превод, а о сиренама,опција под Ј је блицање (како би га ти другачије назвао? :p ) а опција под H је сирена (труба)

dallyborr
20.10.2012, 15:48
...под Ј је блицање (како би га ти другачије назвао? :p )

Sirensko ablendovanje...:kreza::biglaugh:

Boris Lozac
20.10.2012, 16:05
Poz kamiondzije, prvi put igram ovako nesto pa samo par pitanja. Na pocetku kad sam birao 'stil' kamiona izabrao sam po slici sto mi se cinio najlepsim, to je ispao IVECO, sad kad odem na dilere imam samo IVECO prodavca jednog, u Nemackoj, ako dignem kredit od banke da li cu imati jos neki izbor ili sam sada osudjen samo na njih?
Btw ako neko zaista vozi ili je vozio ovakve kamione, nek napise nesto o osecaju u volanu i da li je normalno da nema skoro nikakvog feedbacka? Samo pri udarcima u nesto..

dallyborr
20.10.2012, 16:18
Mercedes Logo...vise nije Majestic

http://www.mediafire.com/?3c9dmunalvatl4w

Nikola16789
20.10.2012, 16:35
Kako obilazis gradove tako ces naleteti na nove prodavnice drugih proizvodjaca.

Boris Lozac
20.10.2012, 16:43
Znaci jos uvek da ne uzimam kamion? Ne znam koji je redosled sta raditi ovde, vidim da svi odma uzimaju kredit :)

kolinsb
20.10.2012, 16:48
Ja sam uzeo 2 Majestica, s njima ću raditi pa kupiti nešto bolje. Ne moraš čekati dok ne otkrije ostale trgovine ya :-)

minist@r
20.10.2012, 17:35
Ja imam Mercedes i MAN.

Laxi
20.10.2012, 17:44
Дајте неки сајт са модовима :kreza:

NORTH SIDE BOYZ
20.10.2012, 17:51
Eво два сајта где ће бити модова:

http://www.ets2-mods.com/

http://www.eurotruck2.com.br/search/label/Mods%20-%20ETS%202

batakpudla
20.10.2012, 18:11
Аблендовање (најраспорстрањеније), блицање, блинкање. То су неки називи, е сад ја нисам набавио игру па не знам шта стоји понуђено...

Laxi
20.10.2012, 18:27
Аблендовање (најраспорстрањеније), блицање, блинкање. То су неки називи, е сад ја нисам набавио игру па не знам шта стоји понуђено...

Абленд је у овом случају ротација на приколици/камиону

Bujosh
20.10.2012, 18:39
Moze li nekako da se ukloni ogranicenje brzine na kamionima?

Laxi
20.10.2012, 18:42
Moze li nekako da se ukloni ogranicenje brzine na kamionima?

Може, помоћу мода (http://www.mediafire.com/?lyg7zvy2mo978kr)

Nikola16789
20.10.2012, 19:04
Kako se instaliraju modovi?

Bujosh
20.10.2012, 19:05
Samo iskopiras u My Documents/ETS2/mods.
Bar je tako u ostalim 'simulatorima :)

Filip89x
20.10.2012, 19:24
Probao ETS 2 danas! OK izgleda, OK se vozi preko tastature! Za sada je lose optimizovana sto se tice grafike (barem na ATI 4850 1gb) pa igram preko directX ikonice, kao sto sam i kod STDS u pocetku radio dok nisu izbacili PATCH koji je dosta ispeglao grafiku i posle koga igra radi glatko ( valjda ce i ovde biti ispravki i peglanja...)
Na GTX550 radi odlicno!
Stigao sam tek na LEVEL 2, za sada su utisci OK (8/10)...
Najbolja igra ovog tipa (voznja kamiona nazovi "simulacija") do sada!
Zahvaljujem se "TON majstoru" , "LAXI-ju" i ostalima koji su dali veliki doprinos i sve pohvale za prevod!:tapsh:

:ciao:

ton_majstor
20.10.2012, 19:25
Модови су мач са две оштрице, ако нису добро написани. Мада, све је више писмених људи/момака који не брљаве свашта.

Пробате их, па ако су корисни, оставите. Ако не, напишите овде.

=====

Ја сам раније профиле водио по принципу: "што више, што пре". Тј. после само пар вожњи дигнем први кредит-два и кренем да терам набуџотину и да гледам како ми зарада цури у рупу без дна. Ок, вратиш кредит, купиш још неки камион, па онда видиш да гаража може и боље, па удри!

Завршио сам са дневним дугом од 10.000.-, тј. укапирао сам да радим само за отплату кредита, а ови смрадови од запослених ни сви заједно не могу да ми донесу но 5000.-. Споро се напредује, а пуно се плаћа.

Онда сам кренуо у нови принцип. Возим за друге све док не скупим паре за први камион. Дижем само "велике удаљености" као вештину.

Онда купим свој први камион, буџим само мотор надаље и кренем да скупљам паре за проширење гараже и куповину камиона (све истог произвођача и боје).

Возачи напредују полако, али и ЖЕНЕ не узимам, оне су лоше у игри. Турили су их у игру само због ових феминистичких неолибералних идиоткиња и "родне равноправности", ја сам у животу видео жене возаче КАМИОНА само на слици. Чак и многе жене нервира када их гурају где им није место, али је то мода и недаовамБог да се побуните, постаћете мушка шовинистичка свиња (длакава и смрдљива по избору).

Кад гледам оне слепице у "Леденим путевима" и сличном смећу, види се лепо да им продуценти дају форе да се покажу, да их сликају нашминкане, итд... док би мушкарца на том месту са таквим учинком брзо отерали.

Чак ни женски род у преводу ЕТС2 није могао да се прилагоди, па су остале у мушком роду. Енглески језик нема "зарадила", "отказала", "возила"...

=====

А што се тиче превода, потрудио сам се да ћирилица буде скроз доследна. Латиница ме не занима превише, рекао сам то још на почетку. Лакси може да доради те недоследности, ако хоће (а хоће).

Успут, ја сам преправљао неке ситнице буквално до пре неки дан, па можда треба проћи опет кроз превод.

Тај "абленд" (из STDS) сам после лепо превео као "ротација", и пали се на "О", а блицање је на "Ј", беше? "Light Horn", "Beacon"... :rolleyes:

Госпођа ја сада небитна. Истина, рекла ми је да, нпр. "кенгуробран" није у духу нашег језика (А јесте возачки?), а њен превод је био "Предње заштитне цеви"... :facepalm

Понављам, ако шта видите, дајте да расправимо и променимо, ако треба! :icon_stud

===

Српски је у игри "шлаг на торту" и заиста не желим да расправљам о његовој употребној вредности или којечему, па био то и Вин 7 (имам га на ћирилици и ради као мина!). Неколико вас којима је глупо да програм или игра буду на српском, остаје избор туђих језика.

То што се догађа са ћирилицом и колико је кварно систематски уништена и представљена за некакво "црквено писмо", је за свако жаљење, али се ствари ипак крећу набоље. Драго ми је да све више младих види да неће бити мање "Еуропејци" ако пишу (и мисле) ћирилицом.

Стидети се свог, а једног од најсавршенијих писама на свету је нешто много компликовано и није за овај форум.

=====

Борисе, моћи ћеш да купиш и друге фирме после, то ти отварају салон да би имао одмах приступ омиљеној марци камиона.

Уф, ал се расписах... а сви ви у кабинама! :aplauz:

Nikola16789
20.10.2012, 19:45
Hehe, ja bas uzeo zenu za prvog radnika, ucinilo mi se da ima najbolje skillove. Videcemo kako ce to sa radnicima da se pokaze, ako ne bude zaradjivala kako valja, leti i ona i stari kamion, taman da se vrati kredit. :kreza:

Sto se tice prevoda, meni je cirilica pre svega lepsa graficki od latinice, samim tim i prijatnija za citanje.

dallyborr
20.10.2012, 19:48
Brate ko da ceka LVL18 da pazarim neku silu boziju...i ja budzim taj long distance isto. Jeli a jer moze i dalje da se iskljuci ono "fatigue" u cfg.? Smara me sa onim "umorni ste"...nisam ne smaraj!:cool:

pfcdejan
20.10.2012, 19:52
Kako se ubacuju radio stanice?

dallyborr
20.10.2012, 20:00
Zar nema tamo neki folder u My Documents/Euro Truck Simulator 2? :icon_scra

Meni licno winamp radi u pozadini sa stream-om, tako da ovo iz igre i ne pustam.

pfcdejan
20.10.2012, 20:03
Znam za mp3 da mzoe da se namesti, ali hocu da mi strimuje neku nasu stanicu...Video sam u jednom od onih mod sajtova neki turci su napravili svoje.

Bujosh
20.10.2012, 20:15
Moze videces u folderu ETS2 fajl "readme'' ima nesto objasnjeno .
P.S. Na drugom kompjuteru pokusavam da instaliram ovu igru ali mi se pojavljuje ovaj prozor:
http://www.dodaj.rs/?3J/PA/26yfVFIv/ets-2.png

pfcdejan
20.10.2012, 20:18
P.S. Na drugom kompjuteru pokusavam da instaliram ovu igru ali mi se pojavljuje ovaj prozor:

Bas sad hteo to da postavim sa pes-serbia da vidim jel zna neko odavde :D

Videcu to za radio...

Laxi
20.10.2012, 20:23

Није ти компитабилан Windows са игрицом, пробај оно у својствима да промениш и отвараш као Windows XP и сл.

Bujosh
20.10.2012, 20:28
Probao, instalirao drajvere, directX, i nece.
Inace 64bit mi je Windows.

pfcdejan
20.10.2012, 20:28
Stavio sam Radio S ali nista..ako neko uspe neka javi.

dallyborr
20.10.2012, 20:36
Probao, instalirao drajvere, directX, i nece.
Inace 64bit mi je Windows.

NET framework 1.1., 2.0, 3.0., imas instalirano? Oce cak i C++ da zeza ako ih nemas.

I ja igram na WIN7 x64, ali radi sve perfektno.

viktors
20.10.2012, 21:31
Ćaos ekipo, danas sam probao demo, ubrzo kupio i dobio kod za lepo igranje.
Sviđa mi se kako je odrađena igra, ali mislim da su na menadžmentu i organizaciji prevoza trebali za nijansu više da prepuste samom igraču da upravlja šta će da mu voze njegovi vozači.

Upravo sam našao i Level Edit cheat, ali ne znam hoće li vam raditi na demo igri. Ako nekog zanima neka pita. (potreban CE)

Pozdrav za sve moje bivše kolege i vozače dallyborra i wroomstera ;)

@pfcdejan

stream_data[62]: "http://radios64.streaming.rs:9100/|<font face=/font/cp1252/normal.font>Radio S - SRB</font> (128k)"

=FI=Ghost
20.10.2012, 21:40
Уф, ал се расписах... а сви ви у кабинама! :aplauz:

Ja još nisam, čekam da mi stigne igra :(

sasa s
20.10.2012, 21:57
Da i ja kazem moje vidjenje...

Generalno, najbolja simulacija do sada i vidi se da su se svi potrudili jako puno da usavrse ovu igru, narocito veliko postovanje za nase ljude koji su ucestvovali a posebno za ton majstora.:tapsh:

Koji su propusti po meni trenutno u igri:

- trenutno sam stigao do lvl 11, nijedan kamion koji je u saobracaju nije "nabudzen" kao sto mi mozemo da sredjujemo nase kamione, moramo da priznamo da bi mnogo bilo lepse kada bi se susretali sa "nabudzenim" kamionima kao sto i jeste slucaj u stvarnosti po celoj evropi.

- kada dolazimo u priliku da moramo naglo da kocimo zaustavni put je jako dug i smatram da je kocenje trebalo malo bolje da se odradi, jer to su sve novi kamioni i naravno u stvarnosti svi oni jako dobro koce pa cak i pod teretom, tu su diskovi i na kamionu i na prikolicama.

- ne svidja mi se ubrzanje kamiona vecih konjaza, da uzmemo kao primer Scaniu R 500, taj kamion je u stvarnosti azdaja od kamiona jer ga licno vozim i mnogo je brutalan kamion, ja sam odusevljen sa njim, u igrici cim vidi malo brdo on bas uspori sto u stvarnisti nije tako.

U svakom slucaju zadovoljan sam sa igrom i opet svaka cast svima koji su radili na njoj i kada bi se ove sitnice sredile dozivljaj same voznje bi bio poprilicno slican stvarnosti...

pfcdejan
20.10.2012, 22:01
Meni se Skanija kada sam izlazio iz nekog kamenoloma ugasila par puta :D

Prief Lirator
20.10.2012, 22:03
Ovo sto si naveo za zaustavni put i kocenje meni ne smeta jer je jako zanimljivo i otezava igru donekle. Bilo bi dobro da jos sporije koce. :)

Kada se sjetim starog Hard Truck 18 WoS, slabijim kamionima je trebala cijela vjecnost da ubrzaju i vise stotina metara da se zaustave. Cak se i trosio vazduh za kocenje, pa ako previse kocis ostajes bez kocnica. Bila je prava umjetnost zaustaviti se :)

ton_majstor
20.10.2012, 22:11
brate ko da ceka lvl18 da pazarim neku silu boziju...i ja budzim taj long distance isto. Jeli a jer moze i dalje da se iskljuci ono "fatigue" u cfg.? Smara me sa onim "umorni ste"...nisam ne smaraj!:cool:

Замор искључујеш у подешавањима (има лепо ставка тамо), онда те не смара.

Ипак, да не буде забуне, и да прегазите преко дремке, НИШТА ВАМ СЕ НЕЋЕ ДЕСИТИ (засад). Тестери су побеснели када смо схватили да нема мрака, губљења контроле и сличног, као раније. То су укинули недавно, да се тобож, не одбију играчи. Значи, полудели смо!

Детаљан предлог је дао један тестер, сви смо га подржали, али...

Рекли смо им да има лепо да се искључи тај замор, па ко то искључи, нека га. Ко воли СИМУЛАЦИЈУ, има да га се казни ако не поштује закон и заспе на путу. Да не спомињем да сам лично апеловао да игра има и едукативни карактер јер млађарију учи прописима и бон-тону, а игра ретко шта кажњава, осим прекорачења брзине и сударања, а и то је сумЉиво, кад се узме у обзир генерална појава тога у игри.

Но, оставише нас без одговора.

====

За радио ствар иде овако:

in documents (win7 style) is ets2 folder with live_streams.sii file in.

C:\users\xxx\documents\euro truck simulator 2\live_streams.sii

if you open with notepad, you will see some links to existing radios. If you have got own favourite, please place it in the game.

Example:
I like radio impuls - it has got link:

http://icecast5.play.cz/impuls128.mp3

i will edit line [5] from country radio to impuls
when i am done, i will save file, then run game and test it.

In game looks like this:
http://us.mg4.mail.yahoo.com/ya/download?mid=2%5f0%5f0%5f26%5f9026%5fal4iw0maaacou hvw%2fqx0vz08uqc&pid=2.3&fid=scs&inline=1&appid=yahoomailneo
http://farm9.staticflickr.com/8473/8106363781_bd4c26722c_b.jpg

http://farm9.staticflickr.com/8329/8106375244_e5c54f7fba_b.jpg

dont forget to note from which country each radio is, example impuls - cz (cz - czech republic) and send in this format:

stream_data[x]: "xxx url link xxx|<font face=/font/cp1252/normal.font>xxx name of radio - country of origin xxx</font> (xxx bitrate xxx)"
=====

Nikola16789
20.10.2012, 22:21
Mene za sada najvise nervira krajnje tupav AI, a sto je tragicno, ovo smatram za najbolji AI u simulacijama kamiona.
Jbt, skrecem levo ispred mene jedan automobil koji takodje skrece levo, iz suprotnog smera nikog. Automobil ispred mene krece, dolazi do pola raskrsnice i tu se ukopa u mestu; ja ga naravno oduvam jer ne stignem ni da pritisnem kocnicu.

Laxi
20.10.2012, 22:26
mene za sada najvise nervira krajnje tupav ai, a sto je tragicno, ovo smatram za najbolji ai u simulacijama kamiona.
Jbt, skrecem levo ispred mene jedan automobil koji takodje skrece levo, iz suprotnog smera nikog. Automobil ispred mene krece, dolazi do pola raskrsnice i tu se ukopa u mestu; ja ga naravno oduvam jer ne stignem ni da pritisnem kocnicu.

Баш сам ово хтео да пријавим, и мене излуде...

dallyborr
20.10.2012, 22:28
Замор искључујеш у подешавањима (има лепо ставка тамо), онда те не смара.

Ипак, да не буде забуне, и да прегазите преко дремке, НИШТА ВАМ СЕ НЕЋЕ ДЕСИТИ (засад).

Promakla mi je ta opcija...ja sam mislio da ce da krene da se tamni ekran kao i pre, a i zeznulo me tri cetiri puta kad treba da isporucim nesto na vreme. I to bas zbog toga sto sam mislio da ce da krene da se tamni ekran, da se nebih zakucao negde ajde "da odspavam".

Hvala u svakom slucaju.

Mene za sada najvise nervira krajnje tupav AI, a sto je tragicno, ovo smatram za najbolji AI u simulacijama kamiona.

Povremeno pomislim i ja da AI uopste ne obraca paznju na mene, a povremeno me i odusevi. Bas danas sam razvalio od zivota jedan kamion, ja 80 auto putem, baja izlazi na isti kao da niko ne ide ka njemu. I naravno zavrsio je u jarku.
A drugi me bas prijatno iznenadio, ja na raskrsnici skrecem polako u levo, vidim ga ide ka meni, i rekoh evo debila. Kad on lepo uredno ukoci, blicne mi svetlima kao "ajde prijatelju teraj to".:D

kolinsb
20.10.2012, 23:15
ljudi, ja imam bas cudan problem. naime, evo danas sam staru GTX580 zamjenio sa dvije HD7870 u crossfire-u. trebao bih imati skoro pa 100% bolji gpu u odnosu na gtx580, ali nemam. imam osjecaj da je FPS mozda cak i losiji (55-60FPS-a, naravno Vsync je off). zasto? ima li nekih posebnih podesavanja kad je u pitanju multi gpu sistem?

pfcdejan
20.10.2012, 23:25
Kad smo vec kod AI. Gledam na retrovizor i baja sa autom pretice automobile iza mene i lik nastavlja da ide suprotnom trakom , srecom kamiondzija iz te trake je zakocio pa nije doslo do sudara :D

Galaktikos
20.10.2012, 23:28
Ко од вас има steam нек подржи игру у оном greenlight-у, хтио бих имати оригинал ове игре а нећу да се заје**вам са осталим сајтовима за наручивање и слично, тако да ако неком није мрско нек гласа да већ једном дође и на steam. Хвала :)

kolinsb
20.10.2012, 23:37
Kad smo vec kod AI. Gledam na retrovizor i baja sa autom pretice automobile iza mene i lik nastavlja da ide suprotnom trakom , srecom kamiondzija iz te trake je zakocio pa nije doslo do sudara :D
ma preticu i kad das lijevi zmigavac za prestrojavanje u brzu traku cccccc katastrofa

ton_majstor
20.10.2012, 23:47
Мод за пиштање турбине мотора. Ради лепо.

http://www.mediafire.com/?cubs1cho24486tt

:cool:

Laxi
21.10.2012, 0:05
Мод за пиштање турбине мотора. Ради лепо.

http://www.mediafire.com/?cubs1cho24486tt

:cool:

Кад смо већ код модова, убаците мод који је поставио ivecorps, заиста се кабина помера веома реално када нагазите на кочницу, када стиснете нагло гас и слично

dallyborr
21.10.2012, 0:31
Daf, Volvo, Mercedes...logoi. Izbacite onaj prethodni koji sam postovao ako neko koristi, posto ima u ovome i on.

http://www.mediafire.com/?dg9tj51684mucwg

Nikola16789
21.10.2012, 1:00
Neke raskrsnice su malo cudno konstruisane -

npr. ide auto put i odjednom ukrstanje sa drugim putem u istoj ravni... sreca ima malo ovakvih.

Drugi tip je jako cest - autoput sa 2 trake (+zaustavna) pri cemu se desna odvaja za izlaz a leva nastavlja pravo, umesto da se odvoji nova traka pred izlaz kao sto je u vecini slucajeva. Jedina veca glupost od ovoge u igri je odvajanje za obilaznicu oko Beograda gde leve 2 trake sluze za odvajanje na obilaznicu koja je sa desne strane, a 2 desne trake se provlace ispod i nastavljaju pravo za Bgd.

I treci tip, jako usko skretanje za ukljucenje na autoput, potrebno je iz trake za pravo skrenuti da ne bi pokupili znak i bankinu prikolicom. Srecom, i ovih ima jako malo pa se da preziveti ako se primeti na vreme.

pfcdejan
21.10.2012, 1:28
Evo 20 strimova nasih radio stanica

http://www38.zippyshare.com/v/66475680/file.html

By Vlaxii

Prief Lirator
21.10.2012, 1:34
Ja sam stavio ''klimanje kabine tačka rar'' i jako je dobro, zanimljivo i realno. Super stvar. ;)

Boris Lozac
21.10.2012, 2:03
Ton Majstore, koliko primecujem i ti si ucestvovao u razvoju igre? Moze samo par pitanja/obzervacija. Mislim da je osecaj na volanu morao biti bolji, barem neki osecaj tezine prikolice, sto teza to veci otpor pri skretanju, pri kocenju, prelazenju preko neravnina, bar nesto da se oseca, ovako jedini feedback je kad se udari u nesto.

dallyborr
21.10.2012, 2:05
Ja sam stavio ''klimanje kabine tačka rar'' i jako je dobro, zanimljivo i realno. Super stvar. ;)

"tacka zip" je mnogo bolji...:kreza::D

Ton Majstore, koliko primecujem i ti si ucestvovao u razvoju igre? Moze samo par pitanja/obzervacija. Mislim da je osecaj na volanu morao biti bolji, barem neki osecaj tezine prikolice, sto teza to veci otpor pri skretanju, pri kocenju, prelazenju preko neravnina, bar nesto da se oseca, ovako jedini feedback je kad se udari u nesto.

Pa pazi nije da se ne oseca bas prikolica, pokusaj recimo da udjes malo brze u krivinu nego sto treba. Mene je dva puta bas prikolica izgurala iz krivine, cak sam je i odkacio pa probao istu krivinu samo sa kamionom. I naravno savladao sam je bez poteskoca.
Ali kao sto smo pricali, tek je drugi dan odkada je izasla igra, bice modova za sve zivo. Barem meni ova igra prosto MOLI da bude modovana.

Prief Lirator
21.10.2012, 2:15
U tom slučaju ovdje postavljajte modove koji stvarno popravljaju i unapređuju igru. ;) Ja pratim temu pa bih da upratim kvaliltetne i hajmo reći neophodne modove.

dallyborr
21.10.2012, 2:21
Fizika kamiona...

http://www.mediafire.com/?zr7qpxq3ddncblt

Boris Lozac
21.10.2012, 2:23
Pa pazi nije da se ne oseca bas prikolica, pokusaj recimo da udjes malo brze u krivinu nego sto treba. Mene je dva puta bas prikolica izgurala iz krivine, cak sam je i odkacio pa probao istu krivinu samo sa kamionom. I naravno savladao sam je bez poteskoca.
Ali kao sto smo pricali, tek je drugi dan odkada je izasla igra, bice modova za sve zivo. Barem meni ova igra prosto MOLI da bude modovana.

Da, ali bas jedva da se primecuje razlika :) Kad si pomenuo modove aj samo da pitam jer nije najjasnije, treba base.scs da prekopiram u My Documents? Taj fajl je i najveci a kuburim sa mestom na C. Ili nisam nesto dobro skapirao..

dallyborr
21.10.2012, 2:28
Ne, ne...base.scs je ustvari glavni fajl koji sadrzi sve sto je vezano za igru. On ostaje tamo gde jeste, gte ti je igra i instalirana. Ovo sve sto stavljamo ovde ide u MyDocuments/Euro Truck Simulator 2/Mod folder.

Tako ETS2 cita prvenstveno to, pa onda sve ostalo iz igre. Iz base.scs.

Boris Lozac
21.10.2012, 2:29
Znaci samo prekopiram u Mod folder sta god skinem? Recimo onu turbinu sam skinuo i stavio tamo ali nisam primetio razliku.

dallyborr
21.10.2012, 2:32
Raspakujes arhivu koju skines, winrar ili winzip, sta vec koristis, i onda taj scs fajl koji je u arhivi, "strpas" u folder MOD. To je to.

viktors
21.10.2012, 2:34
Da li postoji neka caka da dupliram već modovan svoj kamion ?

Nervira me što moram uvek da moddujem za ove moje vozače, znam da može isti za 1 garažu, ali kada hoću isti modovan kamion i za drugu, moram opet da se cimam sa dodacima. :to_care:

:kreza:

dallyborr
21.10.2012, 2:40
Da li postoji neka caka da dupliram već modovan svoj kamion ?

Nervira me što moram uvek da moddujem za ove moje vozače, znam da može isti za 1 garažu, ali kada hoću isti modovan kamion i za drugu, moram opet da se cimam sa dodacima. :to_care:

:kreza:

Pa jedino da zamenis neki drugi kamion sa tim modovanim. Na primer, imas Skaniju modovanu, ti zameni Renault. Ali tako sto ce ti svi modovani fajlovi biti preimenovani u imena fajlova kamiona koji menjas. Ako me shvatas.

Boris Lozac
21.10.2012, 3:05
Raspakujes arhivu koju skines, winrar ili winzip, sta vec koristis, i onda taj scs fajl koji je u arhivi, "strpas" u folder MOD. To je to.

To, testirao sam 120km, to radi, ono pomeranje kabine nesto ne primecujem doduse :)

Prief Lirator
21.10.2012, 3:16
Itekako se primijeti, samo naglo zakoči ma semaforu. :)

ton_majstor
21.10.2012, 8:48

Само као бета-тестер, нисам кодирао :eek:, нити одлучивао о ичему, као и остали.

Мислиш ли на "force-feedback" или уопште? Ако мислиш да волан постане "тежак" након качења приколице, то баш и не постоји у реалности. Серво-уређаји омогућавају да се волан тих стрвина врти као на Фијату "Панди/Пунту" у "City" моду. Лагано као перце.

Мене приколица прилично одвлачи, осећам је на оштријим кривинама, а ако претераш, завршићеш на боку. Дао сам и слике, пар пута. Зависи и од терета, нису сви истог утицаја. Немогуће да је не осећаш? Уосталом, сиђи у каменолом... :dzavo:

=====

Далиборе, шта ради тај мод са физиком?

=====

Модове РАСПАКУЈЕТЕ да буду у ime.scs облику и турите у ваш C:\Users\Ime\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod фолдер. Онда покренете игру и гледате шта се променило.

=FI=Ghost
21.10.2012, 10:10
Šta mislite o tome da se otvori nova tema gde bi se postavljali samo modovi?

sasa s
21.10.2012, 10:52
Šta mislite o tome da se otvori nova tema gde bi se postavljali samo modovi?

Ja se slazem, lakse ce biti da se prate sva desavanja

ivecorps
21.10.2012, 11:04
Jedan modic

Laxi
21.10.2012, 11:10
jedan modic

Је л' ово за све камионе или ... ?

nikola1997
21.10.2012, 11:22
Jedan modic

Meni na volvou nista nije promenjeno samo u meniju pisu prave oznake,ali na kamionu nista...

ivecorps
21.10.2012, 11:23
pa da,to je samo za meni,kako sam i napisao,imas drugi mod za logo i znak na kamionu

ton_majstor
21.10.2012, 11:38
Да, сада су логои како треба, али и даље имена фирми нису (део превода).

А то без одобрења нећу да мењам... :dedica:

DimkeBoy
21.10.2012, 12:28
Ljudi kako se edituje baza u ETS2? u ranijim verzijama je moglo to...igrica mi se jako svidja pa bih hteo malo da je editujem!

kolinsb
21.10.2012, 12:34
I od mene plus da se otvori podforum za modove u okviru ets2 foruma, kako bi se lakše snalazili :-) danas sam se naletio na jedan bugic. Naime, skoro 5min sam čekao da se uključim na autocestu, jer vozila na autocesti samo prolaze i neće da stanu a ispred mene također kolona. Trebalo je tu staviti semafor ali ga nema cccc

Nicin
21.10.2012, 13:05
Jel ima jos neko problem sa digitalnim brzinomerom? Uvek je na 0? :icon_scra

pfcdejan
21.10.2012, 13:22
Otisla ti elektronika, moras kod elektricara :D SAlim se...
Na I menjas digitalni displej na instrument tabli, pa vidi jel radi ostalo.

Simwor
21.10.2012, 13:31
ja ubacio mod za prave logoe kamiona a ono i dalje sve po starom ?
Otisao sam u documents, eurotruck simulator, mod i tamo stavio ali nista.

Bujosh
21.10.2012, 13:38
Ljudi do kog grada treba da vozim da bih pronasao "Majestic" i Scania kamione ?

nigga
21.10.2012, 13:46
Uzeo sam prvi kamion Ivedo najjeftiniju verziju i taman izlazim na ulicu rekoh da malo istrazim grad kad ono na onom digitalnom displeju stoji crveno, i pise warning odmah idite do najblizeg servisa,da se pomeri nece na semaforu.Odem u servis i oni mi tamo kazu otislo sve,steta 100%,a meni samo 10000 na racunu.Odrase me 70000 i odmah me bacise u minus od 59000,pozajmica od banke.Da ne bese starog sejva ... :nov_explo :kreza:.
Scania - Strazbur,Hanover,Drezden

Nicin
21.10.2012, 13:47
Otisla ti elektronika, moras kod elektricara :D SAlim se...
Na I menjas digitalni displej na instrument tabli, pa vidi jel radi ostalo.

xaxa :D Sve radi osim toga :n-cc2:

pfcdejan
21.10.2012, 13:51
Ljudi do kog grada treba da vozim da bih pronasao "Majestic" i Scania kamione ?
Pa ako si izabrao na pocetku igre neki od ta dva kamiona, stici ce ti na mejl poruka gde mozes da kupis taj kamion. Ja sam izabrao MAN i stiglo mi je na mejl gde mogu da uzmem kamion.
Ili vozi pa dok ne otkrijes mapu.

minist@r
21.10.2012, 14:05
Mercedes u Stutgartu.

Vozac12
21.10.2012, 14:15
Evo jedne slike s naplatne rampe :D

http://i1249.photobucket.com/albums/hh512/bogdan1212/ets2_00000-1.jpg

minist@r
21.10.2012, 14:46
Gde je ta naplatna rampa?Vozio sam po Belgiji,Holandiji,Nemackoj,Engleskoj jos nisam nasao naplatnu rampu.

Prief Lirator
21.10.2012, 14:50
Ja sam našao oko Ženeve, Bazela, Rimza... taj neki dio Swiss-France.

nikola1997
21.10.2012, 15:03
Naplatne rampe imas po Italiji,Francuskoj,Poljskoj,Českoj i Slovackoj...

Vozac12
21.10.2012, 16:14
Ova ti je negde kad ides od pariza ka engleskoj inace meni je to najlepsa ruta koju sam vozio :D

Nikola16789
21.10.2012, 16:24
Meni je ostrvo krajnje nepodnosljivo, izbegavam da idem tamo.

Laxi
21.10.2012, 16:24
Јаоо, молим те, стави линк за прави лого Daf-a, заљубљен сам у тај камион :dzavo:

dallyborr
21.10.2012, 17:08
Јаоо, молим те, стави линк за прави лого Daf-a, заљубљен сам у тај камион :dzavo:

http://www.ets2-mods.com/other-mods/148-euro-truck-simulator-2-mods-real-daf-logo-mod-by-womble

;)

viktors
21.10.2012, 17:24
Zamislite ovu igru u multiju ... al bi bilo dobro voziti sa vama sa SK :cool:

dallyborr
21.10.2012, 18:34
Meni je ostrvo krajnje nepodnosljivo, izbegavam da idem tamo.

Ja i ono malo para sto sam imao, ode na kazne. Odrase me za voznju u pogresnom smeru. Jbg zaboravi se covek...:kreza:

Jer zeza i vas ostale ALT-TAB povremeno? Par puta sam morao da ugasim igru na Task Menadzer, zatupavi se pa niti spusta igru nidi prikazuje desktop.

arki
21.10.2012, 18:47
Radovi na putu
http://imageshack.us/a/img826/7650/ets200003s.th.png (http://imageshack.us/photo/my-images/826/ets200003s.png/)

Vozac12
21.10.2012, 19:22
Ja takodje imam jedan problem :nov_mad2: Udjem u igricu i igram i sve je ok i nakon nekih 15-20 min igranja igrica mi se minimizira al se i dalje cuje zvuk i kad kliknem na ikonicu koja je minimizirana pojavimi se samo u levom gornjem cosku crni pravougaonik i nista se ne desava pa onda moram preko task menagera da iskljucim igru pa celu turu da odvozam ponovo :n-cc2:

P.A.I.N
21.10.2012, 19:25
Jel ima neki mod da ispravlja logo u igri svim kamionima,video sam ovo za daf-a ali da ne skidam tako jedan po jedan nego odma sve,skinuo sam onaj mod za menu...

P.A.I.N
21.10.2012, 20:13
gde se ubacuju modovi?

Bujosh
21.10.2012, 20:14
@ dallyborr uradio, i opet mi se desava isto :(...

Laxi
21.10.2012, 20:22
gde se ubacuju modovi?

My Documents / Euro Truck Simulator 2 / mod

lekamns
21.10.2012, 21:14
Ljudi molim za pomoc, savet, sta god! Imam laptop i5 procesor, 6 giga rama, nvidia gt555 (2 giga graficka) a na medium igra ide maksimum do 25 fps-a i plus je sve kockasto. Apdejtovao sam graficku, imam gamebooster i dalje isto. Stvarno mi se igra, ali ovo je cirkus. Terao sam battlefield 3 na maks, a ovo ide kao na komodoru. Jel ima jos neko ovaj problem, molim za savet. Hvala! :D

NORTH SIDE BOYZ
21.10.2012, 21:23
Наплатна рампа негде у Француској...

http://i.imgur.com/pyMPc.jpg

Vozac12
21.10.2012, 21:43
Treba mi pomoc hitno.Evo ovo mi se desava na svakih 15 min (izadje iz igre i pokaze ovo sto je oznaceno sa strelicom) u cemu je problem i sta da radim? :icon_scra

http://i1249.photobucket.com/albums/hh512/bogdan1212/KHKHG.png

Laxi
21.10.2012, 21:51
treba mi pomoc hitno.evo ovo mi se desava na svakih 15 min (izadje iz igre i pokaze ovo sto je oznaceno sa strelicom) u cemu je problem i sta da radim? :icon_scra

http://i1249.photobucket.com/albums/hh512/bogdan1212/khkhg.png

Ово ти је нешто у вези графичке, је л' си пробао да апдејтујеш драјвере за њу?

pfcdejan
21.10.2012, 21:52
Evo nesto i od mene :D

http://www.dodaj.rs/t/1E/Ef/4QpKh9nj/1/eurotrucks2-2012-10-21-2.jpg (http://www.dodaj.rs/?1E/Ef/4QpKh9nj/1/eurotrucks2-2012-10-21-2.jpg) http://www.dodaj.rs/t/8/HW/1auBTlDh/eurotrucks2-2012-10-21-2.jpg (http://www.dodaj.rs/?8/HW/1auBTlDh/eurotrucks2-2012-10-21-2.jpg)

Djordje Turjacanin
21.10.2012, 22:07
Drugi tip je jako cest - autoput sa 2 trake (+zaustavna) pri cemu se desna odvaja za izlaz a leva nastavlja pravo, umesto da se odvoji nova traka pred izlaz kao sto je u vecini slucajeva.

Ovo i mene nervira još iz ranijih simulatora, mislio sam da su konačno to popravili ali nisu. Kao i svugdje u Evropi većina izlaza za AP-a su sa dodatnom trakom,a i u STDS-u onaj autoput je imao izlaze sa dodatnom trakom. Ton_majstore, da li možeš da im to nekako preneseš?
Jel ima jos neko problem sa digitalnim brzinomerom? Uvek je na 0? :icon_scra
To nije brzinomjer već tempomat, kada pritisneš C pojaviće se brzina koju treba da održava.

dallyborr
21.10.2012, 22:15
Treba mi pomoc hitno.Evo ovo mi se desava na svakih 15 min (izadje iz igre i pokaze ovo sto je oznaceno sa strelicom) u cemu je problem i sta da radim? :icon_scra

Zadnji drajveri su 306.97, a ti imas neke stare pitaj boga od kad. Skini lepo zadnje drajvere instaliraj i nece to da te zeza.

Laxi
21.10.2012, 22:52
Evo nesto i od mene :D

http://www.dodaj.rs/t/1E/Ef/4QpKh9nj/1/eurotrucks2-2012-10-21-2.jpg (http://www.dodaj.rs/?1E/Ef/4QpKh9nj/1/eurotrucks2-2012-10-21-2.jpg) http://www.dodaj.rs/t/8/HW/1auBTlDh/eurotrucks2-2012-10-21-2.jpg (http://www.dodaj.rs/?8/HW/1auBTlDh/eurotrucks2-2012-10-21-2.jpg)

Па ти си прави шофер, бре... :D

Ех, кад би овако сви возили... :o

BlackArrow
21.10.2012, 23:09

Moze jos jedna strelica, nisam siguran na sta mislis.
Hehehe , probaj da instaliras novi drajver za graficku :)

DeCoy
22.10.2012, 0:14
Najozbiljnije vam kažem da pre nego što krenete da delite i tražite aktivacione kodove i "lekiće" bacite pogled na Pravilnik SK Foruma (http://www.sk.rs/forum/faq.php?faq=vb_faq#faq_faq_forum_rules)!

sasa s
22.10.2012, 8:30
Evo jos nekih zanimljivih modova

- Logo odradjen za sve kamione, ispravljeni nazivi u meniju, ispravljeni nazivi na zastavama ispred prodajnih salona

http://www.mediafire.com/?lwf331b3sm6venz

- navigacija za Mercedesove kamione

http://www.mediafire.com/?j88m9fx20tz82i4

- neavigacija za Renault kamione

http://www.mediafire.com/?i5hcx1aemqsn40b

http://www.eurotruck2.com.br/search/label/Mods%20-%20ETS%202http://www.eurotruck2.com.br/search/label/Mods%20-%20ETS%202

soneje
22.10.2012, 10:12
Evo i ja sam probao ruski demo igre utisci su odlicni,ali kod mene na laptopu graficka mi je nikakva tako da nisam isprobao i video sve sta ona nosi.Trenutno sam u rusiji i nemam desktop kompjuter koji to moze da podnese,tako da dok se ja vratim sigurno ce izaci brdo modova i update-a.Radio stanice ih pravim sam modove ne skidam jer igru ne igram dok se ne vratim u srbiju.I jedva cekam da probam i onaj WRC 3.:aplauz:

ton_majstor
22.10.2012, 10:23
Возач12, леп ти тај "Церак Виногради"... ;)

Модераторе, шта рећи... :tapsh:

Milos011
22.10.2012, 10:40
Potpuno sam nov sa ovom simulacijom i imam par pitanja.

Kako se otvaraju nove garaže u drugim gradovima?

Da li kvalitet parkiranja daje više XP poena? Primetio sam da je "dobro parkiranje prikolice" i ono koje gazi linije.

Da li ima neki mod koji pojačava glasnoću motora u kabini. Video sam samo onaj sa turbinom.

Laxi
22.10.2012, 10:52
Potpuno sam nov sa ovom simulacijom i imam par pitanja.

Kako se otvaraju nove garaže u drugim gradovima?

Da li kvalitet parkiranja daje više XP poena? Primetio sam da je "dobro parkiranje prikolice" i ono koje gazi linije.

Da li ima neki mod koji pojačava glasnoću motora u kabini. Video sam samo onaj sa turbinom.

Овако.. У сваком граду имаш гараже, значи кад скупиш довољно пара можеш да их купиш, нема никаквог отварања и сл.

Колико сам ја упућен, ти добијеш те поене свакако, не добијеш их само ако стисниш "Ентер" да сам паркира приколицу, ако ме разумеш :)

Па људи, не возите тракторе већ нове камионе, шта бисте ви? :D Мени је сасвим довољан онај са турбином :p

Milos011
22.10.2012, 11:30
Овако.. У сваком граду имаш гараже, значи кад скупиш довољно пара можеш да их купиш, нема никаквог отварања и сл.

Колико сам ја упућен, ти добијеш те поене свакако, не добијеш их само ако стисниш "Ентер" да сам паркира приколицу, ако ме разумеш :)

Па људи, не возите тракторе већ нове камионе, шта бисте ви? :D Мени је сасвим довољан онај са турбином :p

Hvala na brzom odgovoru.

Mislio sam da mora nešto posebno da se "otključa" za garaže.... a za parkiranje.... možda bi bilo bolje da se ocenjuje i sam kvalitet parkiranja....mada to su sitnice.

I još jedno pitanje. Nisam našao da postoji dugme na tastaturi za volume up/down za muziku u kabini. To bi trebalo da postoji.

Markob85
22.10.2012, 11:39
Hvala na brzom odgovoru.

Mislio sam da mora nešto posebno da se "otključa" za garaže.... a za parkiranje.... možda bi bilo bolje da se ocenjuje i sam kvalitet parkiranja....mada to su sitnice.

I još jedno pitanje. Nisam našao da postoji dugme na tastaturi za volume up/down za muziku u kabini. To bi trebalo da postoji.

Pritisnes "R" na tastaturi,to je komanda za ukljucivanje radia,pri dnu pleyera imas kontrolu za pojacavanje radia u igri.

Milos011
22.10.2012, 11:44
Pritisnes "R" na tastaturi,to je komanda za ukljucivanje radia,pri dnu pleyera imas kontrolu za pojacavanje radia u igri.

To sam video.... mislio sam da se ne izlazi iz kabine....

P.A.I.N
22.10.2012, 11:45
Vozio sam malopre po mraku i ladno niko osim mene nije upalio cak ni kratka svetla,ccc

Debeli
22.10.2012, 12:20
Cini mi se da brzina okretanja (osetljivost) volana nije ista kad je pogled iz kabine (kamera 1) i kad je neka druga kamera ukljucena. Kad "motam" u kabini brze okrece tockove, nego kad gledam kameru 2. Da li je to jos neko primetio?

dallyborr
22.10.2012, 15:00
Vozio sam malopre po mraku i ladno niko osim mene nije upalio cak ni kratka svetla,ccc

LOL, pa imas funkciju u opcijama "traffic lights", po defaultu je iskljucena, samo je ukljuci i eto ti svetla. Onda probaj da vozis sa dugim svetlima, da vidis kako ti svi blicaju da ih skratis.

Markob85
22.10.2012, 15:38
To sam video.... mislio sam da se ne izlazi iz kabine....

Nazalost,ne. Samo tako je moguce,ne postoji drugi nacin.

VELPRO Team
22.10.2012, 15:56
Evo i mog dojma za igru. Igra je naravno kupljena jer su zaslužili da se kupi.

Sve je perfektno osim jedino zvuka u kabini al to je sad nevažno.

Po meni je šteta kvarit ovu igru sa modovima jer i ovako je super.

Evo što mi se danas dogodilo kad sam išao iz Torina prema Metzu, priznajem u krivini sam stisnuo gas umjesto smanji i evo :

http://www.zaslike.com/files/ktjblcbiktg8t3jn4ip_thumb.jpg (http://www.zaslike.com/viewer.php?file=ktjblcbiktg8t3jn4ip.jpg)

:D

MitraljezaC
22.10.2012, 16:14
Evo nekih modova od mene tj. modova koje ja koristim.

1.Zvuk trubine
2.End Road signs (da poskida ono krajeve puta u gradu)
3.Klimanje kabine
4.Real Logos v0.1
5.Realna fizika
6.Jaci zvuk u kabini

http://www.sendspace.com/file/lj2578

Prief Lirator
22.10.2012, 16:25
Pojasni mi ovo pod 2. Je li misliš na one puteve koji nisu dozvoljeni za igrača, nego samo za AI, pa preko tih puteva imaš strelice koje se pomjeraju kroz vazduh, a kroz njih ne možeš proći, samo se odbiješ? :D

MitraljezaC
22.10.2012, 16:28
Pojasni mi ovo pod 2. Je li misliš na one puteve koji nisu dozvoljeni za igrača, nego samo za AI, pa preko tih puteva imaš strelice koje se pomjeraju kroz vazduh, a kroz njih ne možeš proći, samo se odbiješ? :D

Da na te puteve mislim.Nastaju te strelice, barikade sta vec ali da li ti mozes da prodjes tuda ne znam nisam testirao ali sa ovim modom mnogo lepse izgleda.

Prief Lirator
22.10.2012, 17:12
E to sam i mislio, hvala. Nisam ni mislio da prolazim kroz to, logično da ne može, ali vjerovatno bolje izgleda kada se uklone strelice. ;)

Prief Lirator
22.10.2012, 17:29
Drugi post: kako ''realnija fizika'' utiče? Je li smanjeno ubrzanje, oslabljeno kočenje, otežano držanje na putu i slično, odnosno je li otežava igru ili je olakšava na ''Need for Speed'' fazon tako što poboljšava trakciju, kočenje, brzinu? If you know what I mean. :)

dallyborr
22.10.2012, 17:32
Evo jedan mod on mene. Posto se meni licno nijedan pogled iz kabine ne svidja, negde je suvise daleko i visoko, negde pa blizu ali opet visoko, recimo default iz Skanije imam osecaj da samo sto ne izletim napolje kroz soferku kad ukocim. Renault kao da vozis iz kreveta pozadi.
Ima jedan mod na netu za sve kamione, sli onda sve izgleda jos gore.

Evo slike...

44383

Evo fajl...

http://www.gamefront.com/files/22506939/def.rar

E da, sad ako hocete sami da napravite pogled iz kabine kako vam odgovara, uradite sledece/

Ovaj def.scs prvo preimenujete u def.rar. I raspakujete ga normalno. Nacice te u folderu tamo fajl "interior_scania_rcab_2009.sii", kliknite dva puta na njega pa ga otvorite pomocu Notepad.

Pojavice se ovo:

vehicle_interior_camera: camera.interior.scania.rcab.2009
{
# basic def START
mouse_right_limit: -116
mouse_left_limit: 210
mouse_up_limit: 73
mouse_down_limit: -50

camera_fov: 76 <------------- OVO JE BITNA STAVKA!
stereo_convergence: 0.44

near_plane: 0.2
far_plane: 1600

mouse_sensitivity: 0.3
head_offset: (0.0, -0.10, 0.18) <----------...I OVO!
# basic def END

mouse_up_down_default: -8

shake_anim_step: 0.015
shake_anim_scale_min: 0.0008
shake_anim_scale_max: 0.01
shake_anim[]: (-0.0581639,-0.243802,0.375891)
shake_anim[]: (-0.9445,-1.27531,1.32335)
shake_anim[]: (-0.590479,-1.22611,1.0421)
shake_anim[]: (-0.998866,-0.291616,-0.50758)
shake_anim[]: (0,0,0)
shake_anim[]: (2.04924,1.5059,1.24094)
shake_anim[]: (2.17753,2.35703,1.18031)
shake_anim[]: (1.38745,2.92975,0.647993)
shake_anim[]: (0.342338,0.696978,-0.219261)
shake_anim[]: (0.217603,-1.99907,-0.170412)
shake_anim[]: (-0.391712,-2.20946,-0.665008)
shake_anim[]: (-0.184629,-1.66025,-0.310759)
shake_anim[]: (-0.00937454,-0.583986,0.0791465)
shake_anim[]: (0.134371,0.429192,0.0073652)
shake_anim[]: (0.119819,0.528947,0.577297)
shake_anim[]: (0.118208,0.174448,0.567321)
shake_anim[]: (-0.160733,0.170815,0.358096)
shake_anim[]: (0.147667,-0.0925476,-0.176833)
shake_anim[]: (0.118013,0.0182714,-0.0923972)
shake_anim[]: (0.00812901,0.0384921,-0.0889907)
shake_anim[]: (-0.0130762,-0.0010251,-0.0179988)
shake_anim[]: (0.00913631,-0.000334663,-0.0130952)
shake_anim[]: (0.00279858,-0.00609403,-0.000160845)
shake_anim[]: (0.000800094,-0.00396091,-0.000741665)
shake_anim[]: (-9.00386e-005,-0.000731371,0.000466767)

azimuth_overrides[]: _nameless.scania.rcab.2009.ar.80
azimuth_overrides[]: _nameless.scania.rcab.2009.ar.90
azimuth_overrides[]: _nameless.scania.rcab.2009.ar.115
azimuth_overrides[]: _nameless.scania.rcab.2009.ar.130

azimuth_overrides[]: _nameless.scania.rcab.2009.ar.r
}

camera_azimuth_range: _nameless.scania.rcab.2009.ar.r
{
start_azimuth: -30
end_azimuth: -120

outside: false

start_up_limit: 73
end_up_limit: 73

start_down_limit: -50
end_down_limit: -58

start_up_down_default: -9.5
end_up_down_default: -7

start_left_right_default: 0
end_left_right_default: 0

start_head_offset_offset: (0.0, 0.0, 0.0)
end_head_offset_offset: (0.0, 0.0, -0.5)
}

camera_azimuth_range: _nameless.scania.rcab.2009.ar.80
{
start_azimuth: 60
end_azimuth: 90

start_down_limit: -50

start_up_down_default: -9.5

end_left_right_default: 0

start_head_offset_offset: (0.0, 0.0, 0.0)
end_head_offset_offset: (0.0, 0.0, -0.2)
}

camera_azimuth_range: _nameless.scania.rcab.2009.ar.90
{
start_azimuth: 90
end_azimuth: 115

start_down_limit: -58

start_up_down_default: -7

end_left_right_default: 155

start_head_offset_offset: (0.0, 0.0, -0.2)
end_head_offset_offset: (-0.5, -0.1, -0.25)
}

camera_azimuth_range: _nameless.scania.rcab.2009.ar.115
{
start_azimuth: 115
end_azimuth: 130

outside: true

start_down_limit: -58
end_down_limit: -70

start_up_down_default: -7

start_left_right_default: 155
end_left_right_default: 155

start_head_offset_offset: (-0.5, -0.1, -0.25)
end_head_offset_offset: (-0.75, -0.1, -0.3)
}

camera_azimuth_range: _nameless.scania.rcab.2009.ar.130
{
start_azimuth: 130
end_azimuth: 190

outside: true

end_up_limit: 90

start_down_limit: -70
end_down_limit: -90

start_up_down_default: -20
end_up_down_default: -20

start_left_right_default: 180
end_left_right_default: 180

start_head_offset_offset: (-0.75, -0.1, -0.3)
end_head_offset_offset: (-0.85, -0.18, -0.3)
}

Ovo sto je obelezeno crveno, prvo je Field of View, veci broj veci manji je manji, druga crvena stavka je gore dole, u minus ide pogled dole u plus gore.

Kad podesite kako vam odgovara, zatvorite fajl, i kad pita SAVE vi zapamtite. Zatim se vratite na folder koji ste raspakovali "Def", desni klik, add to archive, i izaberete ZIP pa dole cekirate store. Zatim taj def.zip, preimenujte u def.scs, stavite u folder mod i cepaj.;)

MitraljezaC
22.10.2012, 17:37
Drugi post: kako ''realnija fizika'' utiče? Je li smanjeno ubrzanje, oslabljeno kočenje, otežano držanje na putu i slično, odnosno je li otežava igru ili je olakšava na ''Need for Speed'' fazon tako što poboljšava trakciju, kočenje, brzinu? If you know what I mean. :)

Kocenje je teze od kada sam stavio ovaj mod 5 puta sam se na semaforu ocukao xD Takodje je teze upravljanje lakse se kamion prevrce i to sam jedva 3 puta izbegao od kada sam ga stavio.

Preporucujem ga svakome ko zeli realniju voznju.

Prief Lirator
22.10.2012, 17:44
Kocenje je teze od kada sam stavio ovaj mod 5 puta sam se na semaforu ocukao xD Takodje je teze upravljanje lakse se kamion prevrce i to sam jedva 3 puta izbegao od kada sam ga stavio.

Preporucujem ga svakome ko zeli realniju voznju.To mi radi! :D Ovo je mod po pravoj mjeri za mene, odmah ću ga staviti.

Prief Lirator
22.10.2012, 17:51
Drugi post: ovaj mod za pojačavanje zvuka u kabini stvarno to radi, ali prilično i pojača zvuk vozila koji prolaze pored, tako da je glasniji auto koji me pretiče nego moćni motor mog kamiona... interesting enough. :kreza: Izbrisaću ga.

dallyborr
22.10.2012, 18:17
Zver je kupljena napokon!:dzavo:

44384

Laxi
22.10.2012, 18:29
Zver je kupljena napokon!:dzavo:

44384

Алал вама вера, ја једва стигао до 7 нивоа :o

ЕДИТ: Да ли неко зна да ли има ЕТС 2 у gameS-у ?

ivecorps
22.10.2012, 18:56
i ja stigao do 7,ali je zanimljivo,treba igrati po malo da igra ne dosadi,da li se negde pojacava svetlo displeja u kabini i da li se moze menjati boja displeja,konkretno mislim na mercedesa

Laxi
22.10.2012, 19:09
i ja stigao do 7,ali je zanimljivo,treba igrati po malo da igra ne dosadi,da li se negde pojacava svetlo displeja u kabini i da li se moze menjati boja displeja,konkretno mislim na mercedesa

Светло дисплеја може. Стиснеш Ф4 и испод свих оних додатака итд, на крају, скроз доле, имаш да одабереш јачину светлости :)

DimkeBoy
22.10.2012, 19:23
Nikako nece da mi otvori base.rar kaze da je korumpiran fajl!jel zna neko resenje????mozemo da krenemo da radimo nase domace firme? :)

dallyborr
22.10.2012, 19:28
Nikako nece da mi otvori base.rar kaze da je korumpiran fajl!jel zna neko resenje????mozemo da krenemo da radimo nase domace firme? :)

http://www.eurotrucksimulator2.com/mod_tools.php

Laxi
22.10.2012, 19:31

Скинеш овај scs_extrator одавде (http://download.eurotrucksimulator2.com/scs_extractor.zip), па узмеш направиш нови фолдер, негде, било где, и ту прекопираш base.scs и иконицу коју ћеш да скинеш са претходног линка, и лепо превучеш base.scs на ту иконицу и отвори се црни прозор и додаје фајлове у тај фолдер, што значи да НЕ ЗАТВАРАШ тај црни прозор, сам ће се затворити :)

ton_majstor
22.10.2012, 21:09
Мод за физику је донео слабије кочење, али мислим да је баланс бољи него код оригинала. Једноставно, било је прејако (причам за тастатуру). Око тога се водио рат, али су СЦС-овци победили, после дуже борбе. Ипак, овај мод је то решио, соломонски.

Љуљање кабине у том моду је прејако, барем мени. Као да је онај посебни био бољи?

Логои и заставе раде. :)

Пробаћу то са стрелицама, мада се ионако пречесто замислим и одем где не треба, па морам да будем опрезан.

Митраљезац, имаш грешку у архиви... :dedica:

=====

Изашао је 1.1.2.

Осим нешто крупних и ситних багова, враћена је симулација умора у праву меру, а и (не)употреба светала ће сада бити строжије кажњавана.

:aplauz:

=====

Сад имам две гараже и десет камиона. Паре стижу врло пристојно... :a_whistli

Laxi
22.10.2012, 21:13
Мод за физику је донео слабије кочење, али мислим да је баланс бољи него код оригинала. Једноставно, било је прејако (причам за тастатуру). Око тога се водио рат, али су СЦС-овци победили, после дуже борбе. Ипак, овај мод је то решио, соломонски.

Љуљање кабине у том моду је прејако, барем мени. Као да је онај посебни био бољи?

Логои и заставе раде. :)

Пробаћу то са стрелицама, мада се ионако пречесто замислим и одем где не треба, па морам да будем опрезан.

:dedica:

=====

Изашао је 1.1.2.

Осим нешто крупних и ситних багова, враћена је симулација умора у праву меру, а и (не)употреба светала ће сада бити строжије кажњавана.

:aplauz:

=====

Сад имам две гараже и десет камиона. Паре стижу врло пристојно... :a_whistli

Е, кад сте већ онлајн, да ли када запослим радника морам да имам и камион за њега јер већ 2-3-4 радника мењам и ниједан не ради, сви "одмарају" -.-

nikola1997
22.10.2012, 21:26
Убацио сам мод за турбину али не видим разлику у звуку мотора....

pfcdejan
22.10.2012, 21:42

Kod mene se cuje kad zapisti, sisti :D

sNip_92
22.10.2012, 21:45
Evo jedan od mene...

nikola1997
22.10.2012, 22:03
Kod mene se nista ne cuje...nego sad igram igricu i u Zenevi nalete na pesaka...zar pesaci nisu izbaceni???Nisam stigao da zveknem screenshoot....

ton_majstor
22.10.2012, 22:30
Е, кад сте већ онлајн, да ли када запослим радника морам да имам и камион за њега јер већ 2-3-4 радника мењам и ниједан не ради, сви "одмарају" -.-

Хм, не би смели... зависи шта имају од посла да раде. Ако су ниско са вештинама, ретко који посао могу и да прихвате. Ако немају камион, отићи ће ускоро, видео си у преводима.

Мада, ја сам једну кретенушу (Сузана) преместио из једне гараже у другу и још се "опоравља од шока".

Мислиш, не ЧУЈЕШ? :to_care: Чује се високо пиштање, како и треба.

Kod mene se nista ne cuje...nego sad igram igricu i u Zenevi nalete na pesaka...zar pesaci nisu izbaceni???Nisam stigao da zveknem screenshoot....

Има ту неки баг да они остану ПОНЕГДЕ и поред искључења. Пријављено је одавно. Мада, мени је нелогично да нестану и радници који буше компресором пут. Прођеш поред, звук се чује, а нема живе душе. Ионако је игра сабласна...

dallyborr
22.10.2012, 22:30
Nisu izbaceni, imas tamo u opcijama da ukljucis/iskljucis. Meni su ukljuceni cisto da se nesto desava kada naidjem na radove na putu. Mada jadni izgleda da rade 24/7.:paranoia:

rudulan
22.10.2012, 22:41
koristio sam do sada Scaniu R, pa je doslo vrijeme da pazarim novi kamion, pa reko da se konsultujem s vama koji bi mi najbolji bio. 12 lvl i po izgledu mi je najljepsi Magnum.

dallyborr
22.10.2012, 22:51
Ja Scaniju i Magnum samo i imam. Nego onaj mod za fiziku, a i ono ljuljanje kabine, nesto tu ne stima kod oba.:icon_scra

Nemoze tempomat da drzi 70 ili 80, a da brzine ne divljaju. Mislim drzi on 70 ili 80, ali onda krene haos sa menjanjem brzina, u automatskom rezimu, te 9 te 11 te 10, a to se jos manifestuje i na zvuk motora pa opsti haos postaje zagarantovan.

Bas sad cackam nesto da vidim da se brzine ne diraju, a da se ljuljuska lepo, a i kocnice malo da smanjim.

pfcdejan
22.10.2012, 22:59
Prvi put odem u Englesku i lepo se ukljucim na auto-put kad imam sta da vidim :a_whistli

http://www.dodaj.rs/t/1r/Id/2G5MNHQQ/wrong-way-truck.jpg (http://www.dodaj.rs/?1r/Id/2G5MNHQQ/wrong-way-truck.jpg)

:eek:

Bem ti engleze...i njihovo menjanje strana :D

rudulan
22.10.2012, 23:05
kad ubacih mod real logs v0.1 prestade da mi radi mod za skidanje limita brzine. moze li biti da je to zbog novog moda?

ton_majstor
22.10.2012, 23:51
koristio sam do sada Scaniu R, pa je doslo vrijeme da pazarim novi kamion, pa reko da se konsultujem s vama koji bi mi najbolji bio. 12 lvl i po izgledu mi je najljepsi Magnum.

Узми, рецимо, неки Ивеко, супер је занимљив. Такође, Волвои су стрвине, ДАФ... :opanachke (нисам ниједан МАН имао никада, без неког разлога)

Ја правим гараже са по пет камиона ИСТЕ фирме, а свака гаража има своју фарбу (једну од фабричких). Не буџим камионе ичим (научих се јаду!), осим мотора. Њих доведем на око 500 КС и тако остану најмљеним возачима.

Велика је грехота запосленима додатно буџити камионе (мада вас на то игра мами!), пошто им треба много времена само да вам исплате основни камион, а камоли да вам донесу зараду, па још ако им турате џиџа-биџе...

Уосталом, нећете их ни срести на путу.

Nemoze tempomat da drzi 70 ili 80, a da brzine ne divljaju. Mislim drzi on 70 ili 80, ali onda krene haos sa menjanjem brzina, u automatskom rezimu, te 9 te 11 te 10, a to se jos manifestuje i na zvuk motora pa opsti haos postaje zagarantovan.

Пријављено одавно, дискутовано, пенаљено...

У принципу, неки камиони не реагују исто на темпомат. Ја у Сканији држим 80 км/ч, а ако се случајно залуди негде и залауфа, припомогнем пипкањем кочнице, сачекам да се смири, па "Ц". Ако идем ка камерама, реагујем озбиљније.

=====

Него, неколико савета:

- светла палите у 20:00, гасите у 6:00 (паркирна). Средња могу и горе-доле по мало, али је то нека мера. Ја паркирна палим у 20:00, средња око 20:30, а гасим (средња) у 5:00-5:15, а паркирна у 6:00.

- палите светла по киши и у тунелима.

- 80 км/ч је сигурица на већини путева. Може негде и више, али се не препоручује. Преко 80 на локалним путевима је лудост!

- 30 миља је 48-50 км/ч, 50 је 80, 60 је 100... пазите у ВБ посебно.

- улице у градовима и пумпе се рачунају у мапу, али врло ситном бројком. Пожутите све што стигнете...

=====

Биће још. Оставимо ову тему исцела, а ко пита по 100 пута исто, дајте му само линк.

Сад гледам по мапи где све личи на Србију, па да крадемо... спремите се на то, тражимо програмере... ако треба и неку кинту да шибнемо ликовима. Мапу сам прелиминарно нацртао, видећете је.

:Freddy:

Debeli
23.10.2012, 0:07
Hm, ali kako ce se stizati do Srbije, kad je, na trenutnoj mapi, sve jugoistocno od Bratislave terra incognita? Dunavom?

wroomster
23.10.2012, 0:11
Изашао је 1.1.2.

:aplauz:i

Pa gde je taj patch? Ili je još i test fazi?

Prief Lirator
23.10.2012, 0:14
Мод за физику је донео слабије кочење, али мислим да је баланс бољи него код оригинала. Једноставно, било је прејако (причам за тастатуру). Љуљање кабине у том моду је прејако, барем мени. Као да је онај посебни био бољи?I ja bih prokomentarisao mod za ''fiziku''. U pravu si da je slabije kočenje i to mi se sviđa. U pravu si i da je prejako ljuljanje, ljulja se previše kod svake promjene brzine. To mi se ne sviđa. :kreza: I ne sviđa mi se ni slaba stabilnost kamiona. Kod ulaska u srednju krivinu u malo većoj brzini se kamion nakrivio i vozio na bočnim točkovima, zamalo se prevrnuo. To je pretjerano.

ton_majstor
23.10.2012, 0:15
Па, надајмо се најбољем... или да сами правимо "Велику Србију"? :a_whistli

Ако неко нацрта Мађарску, супер! Ако не, закачићемо са на Словаке. Не знам колико Хрвати имају разума за своју мапу (а имају СЈАЈНЕ путеве).

Има један Хрват тамо међ' тестерима, Жељко се зове. Не познајем га.

=====

Pa gde je taj patch? Ili je još i test fazi?

Тест-фаза. :a_whistli

=====

Јел прорадила некоме нека домаћа радио-станица? Нисам пробао, слушам "Јемне Мелодије", добра је музика за вожњу, а словачки језик је ВРЛО разумљив.

=====

Да вас упозорим да су сви подељени крек-кључеви нотирани (има их десетак) па ће у следећој ревизији бити бановани... ето.