PDA

Prikaži potpunu verziju : Euro Truck Simulator 2

Strane : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

soneje
22.4.2012, 22:10
još jedno pitanjce, da li neko zna da li igra podržava više kontrolera, pošto meni volan, pedale i menjač idu kao svaki poseban uređaj/usb ?

jel ima ovakvih izazova :D

GVVsVvsGAu0

Ako bas hoces ovakav isti izazov onda ti toplo preporucujem da skines German Truck Simulator sa modom za mapu koji se skida posebno (naravno).Taj mod mogu samo licno da ti kazem kako se zove pa da se dogovorimo jer nema ga nigde za download ni na jednom sajtu.Ukoliko si zainteresovan posalji mi privatnom porukom jer ne smem da objavim njegov naziv zbog autorskih prava.:)

batakpudla
23.4.2012, 0:00
odlicno, skoro trecina evrope. :rolleyes: :facepalm

Ајде реално, ниси ваљда очекивао целу Европу?

La.Prestige
23.4.2012, 13:28
Ne. Balkan nisam ni ocekivao, ali sam se iskreno nadao da ce ubaciti Pirineje i Apenine. A ni centralni/istocni deo nije bas sjajan.

minist@r
23.4.2012, 15:19
Pa cekajte jel ovo cela mapa ili je do sad toliko uradjeno

milosh-96
23.4.2012, 15:48
Kad izlazi ova igrica, bilo je reči da će se pojaviti u martu i ništa..

soneje
23.4.2012, 17:55
Kad izlazi ova igrica, bilo je reči da će se pojaviti u martu i ništa..

Pojavice se naletos tacnije 10 avgusta.

LemaX
23.4.2012, 18:42
@soneje

skinuo sam 18 WoS extreme truckers 2
ne znam kako ove ostale verzije, ali ovde kamionom prolazim sve te puteve sa punim gasom. uopšte ne osećam težinu kamiona. kao da ima spojlere :D
jedino mi je dobro što moram da motam baš kao da fozim fapa, haha

soneje
5.5.2012, 11:12
Zato sto u nijednoj od njihovih igara nema fizike, zato ne osecas tezinu.:dedica:

Filip89x
12.5.2012, 15:39
Shushka se da "Scania truck simulator" izlazi 25.5.2012. Bash im je dugo trebalo da izbace nesto novo, a ne vidim nekih velikih pomaka u izgledu igre... Prica se da ce zvuk biti izuzetno realan, ali mene mnogo vishe interesuje fizika... recimo autenticnost ubrzanja, kocenja, maksimalne brzine, pa ljuljanja i tezine samog kamiona i prikoloce... Nadam se da ce u" ETS 2 " ( a to ko zna kada ce da izadje) vratiti punktove za merenje tezine, mozda ubaciti neku carinu, naplatnu rampu i odraditi kao sto je u "Truck and trailers", da tamo gde se ostavlja teret, odnosno okolina magacina bude raznolika, pa da uvek mora malo da se manipulishe i manevrishe oko uparkiravanja, da bude i drugih kamina koji to rade, da vrate radio poruke i detalj da ti kolega trubne i mozda ablenduje kad se mimoilazi, da ostave pesake iz "Truck and trailers" .... Mnogo trazim, znam:to_care: ali barem nesto..... kad se vec ceka ovoliko dugo:ciao:

Sitno
13.5.2012, 3:46
Znaci odlaganjima nikada kraja,igrao sve nastavke,jedva cekam ovaj...
inace sam vozac kamiona:kreza:

soneje
13.5.2012, 15:17
To sa fizikom ce biti dosta unapredjeno ali ne realno, pesake i to cini mi se da je neko rekao da ce ih izostaviti.

Filip89x
13.5.2012, 16:32
Pa, videcemo, ko zna kako ce da izgleda ETS 2, mozemo samo da nagadjamo i zelimo, a ko zna sta cemo da dobijemo :opanachke Samo nesto odlazu i menjaju, dopunjuju i demantuju, izbacuju i ubacuju, a od igre ni traga ni glasa:nov_mad2: tu i tamo neka slika, neki polu fejk klip.... :aplauz:Haulin i ETS 1:aplauz:

La.Prestige
13.5.2012, 23:21
Mislim da je ocekivani izlazak za ETS2 Avgust mesec. A ovaj Scania Truck Driver ce im verovatno biti dopuna budzeta, kao sto je to bio slucaj sa T&T. Videcemo jos...

Vozac12
16.6.2012, 13:26
Valjda ce u ets2 da stave dim koi ce izlaziti iz auspuha i bilo bi vreme da promene zvuk vozila u saobracaju (svi se isto cuju (bilo da je auto il kamion) i ko da nemaju brzine pa ispadne da u prvoj brzini mogu ici oko 110 km/h)

soneje
17.6.2012, 11:43
Da da sve je to u pitanju fizika a i kontrole bi mogle da budu malo "malo teze" mislim na posebno dugme za paljenje a posebno za gasenje kamiona ili recimo posebno dugme za dugacka i kratka svetla da se uvede malo vise detalja kao u Bus Simulator 2012.

Laxi
17.6.2012, 12:07
Da da sve je to u pitanju fizika a i kontrole bi mogle da budu malo "malo teze" mislim na posebno dugme za paljenje a posebno za gasenje kamiona ili recimo posebno dugme za dugacka i kratka svetla da se uvede malo vise detalja kao u Bus Simulator 2012.
To što pričaš za kratka i duga svetla je već uvedeno u Scania Truck Driving SImulator što znači da će toga biti i u ETS 2. :dedica:

Vozac12
17.6.2012, 12:52
Na L su obicna svetla kolko ja znam, na K su duga i na J se blica.Da i u pravu si to az paljenje..mogli bi bar da stave da se kamion ne moze upaliti sa strelicom na gore..

Laxi
17.6.2012, 13:15
Na L su obicna svetla kolko ja znam, na K su duga i na J se blica.Da i u pravu si to az paljenje..mogli bi bar da stave da se kamion ne moze upaliti sa strelicom na gore..

Ovako. Prvi put stisneš L pali se samo pozicija, drugi put stisneš L pale se kratka svetla, treći put stisneš L gase se sva svetla. Na K su duga, a na J se blica, baš kao što si ti rekao.

Vozac12
17.6.2012, 18:03
još jedno pitanjce, da li neko zna da li igra podržava više kontrolera, pošto meni volan, pedale i menjač idu kao svaki poseban uređaj/usb ?

jel ima ovakvih izazova :D

GVVsVvsGAu0

Ima a evo i jedna slicica koja to dojazuje :D
http://i1249.photobucket.com/albums/hh512/bogdan1212/stds_00002.png
http://http://i1249.photobucket.com/albums/hh512/bogdan1212/stds_00002.png

Filip89x
18.6.2012, 10:50
E bash zbog tog puta i i takvih nizbrdica i krivina mogli bi da ubace retarder u komande, ne mora da bude mnogo kompleksan i slozen, cisto na jedan taster da se ukljucuje i povecava stepen, a na drugi taster da se smanjuje i iskljucuje... Koristio sam motorno koconje dok sam prelazio taj put, ali nije to to....:)

ton_majstor
22.6.2012, 23:23
http://youtu.be/qnMGPD6dlYY

Биће лепо.

ton_majstor
23.6.2012, 0:03
Да се допуним око превода.

Ако добијемо ЕТС2 на превод и тестирање, морамо да радимо две ИДЕНТИЧНЕ верзије, које се само разликују по писму. Овако, срБски, као досада, нејединствено... не сме више да буде. Брукамо се без потребе.

Такође, да подржавамо једни друге око превода, да нам неписмени не поједу контекст, пуким надгласавањем.

СК је добро место за контакт, а детаље ћемо на мејлове или већ како.

Ако се слажете, наравно?

=====

П.С. Нисам сигуран да ће ЕТС2 имати брдо текста. СТДС има мисије, које морају да се објашњавју. У ЕТС2 се то може решити генерички, са пар десетина стрингова. Видећемо.

П.П.С. Ово морам да имам, па макар купио. :)

Laxi
23.6.2012, 0:31
Да се допуним око превода.

Ако добијемо ЕТС2 на превод и тестирање, морамо да радимо две ИДЕНТИЧНЕ верзије, које се само разликују по писму. Овако, срБски, као досада, нејединствено... не сме више да буде. Брукамо се без потребе.

Такође, да подржавамо једни друге око превода, да нам неписмени не поједу контекст, пуким надгласавањем.

СК је добро место за контакт, а детаље ћемо на мејлове или већ како.

Ако се слажете, наравно?

=====

П.С. Нисам сигуран да ће ЕТС2 имати брдо текста. СТДС има мисије, које морају да се објашњавју. У ЕТС2 се то може решити генерички, са пар десетина стрингова. Видећемо.

П.П.С. Ово морам да имам, па макар купио. :)

Voljan sam da pomognem ako bude potrebe.
Videću kada izađe kod mene u Kragujevcu ETS 2 obavezno da kupim, da imam Original Version ! ;)

La.Prestige
23.6.2012, 12:55
Što se tiče kamiona, ako je ovo konačno onda sam malo razočaran. Prvo gde su 3 vrste kabina kao što su najavili, tj A, B i C klasa kamiona kao što je bila u GTS? Drugo, gde su Iveco, Man i Daf? Nije valjda da nisu dali licencu? Pa neka ih naprave bez © i ®, sa Ivedo, MAH i DAV, šta fali? :)

Laxi
23.6.2012, 13:44
Što se tiče kamiona, ako je ovo konačno onda sam malo razočaran. Prvo gde su 3 vrste kabina kao što su najavili, tj A, B i C klasa kamiona kao što je bila u GTS? Drugo, gde su Iveco, Man i Daf? Nije valjda da nisu dali licencu? Pa neka ih naprave bez © i ®, sa Ivedo, MAH i DAV, šta fali? :)

Dobro, to za kabine i nije nešto posebno, ali sam i ja stvarno razočaran (tek sam sad i primetio) što nisu ubacili DAF, MAN, Iveco. Što kažeš ti neka naprave tako, MAH, DAV i Ivedo pa će sve modovi to da isprave, tako je bilo i u prošlim serijalima

Filip89x
23.6.2012, 15:29
Ne verujem da je to konacno.... Barem se tako nadam...:o A nadam se i da ce moci da se moduje :n_klanja: a ne kao BUS SIMULATOR 2012, osudjen si na jedan autobus (i to nelicenciran):facepalm Mada, TML nema veze sa SCS:aplauz: Verovatno sve sto smo videli na snimku ima drugaciji zvuk i fiziku....

Laxi
24.6.2012, 15:28

Kolega, izgleda da smo pogrešno razumeli. Evo šta kažu na njihovom blogu:
For today, we have just a very quick glimpse at a few ETS 2 truck configurations...
Što znači da je ovo prikaz samo nekoliko kamiona.
Znači, imaće ih još.

Milan1997
24.6.2012, 20:06
Verujem da će ranije (i to mnogo ranije) izaći ova igrica. Mnogo je posla odrađeno. Nadam se da će barem dve nedelje ranije izađi igrica.

La.Prestige
24.6.2012, 20:24
Kolega, izgleda da smo pogrešno razumeli. Evo šta kažu na njihovom blogu:
For today, we have just a very quick glimpse at a few ETS 2 truck configurations...
Što znači da je ovo prikaz samo nekoliko kamiona.
Znači, imaće ih još.

Da, skontao sam i ja kasnije kada sam procitao. Neka, neka... samo neka rade. ;)

Laxi
24.6.2012, 21:06
Verujem da će ranije (i to mnogo ranije) izaći ova igrica. Mnogo je posla odrađeno. Nadam se da će barem dve nedelje ranije izađi igrica.

Dosta toga je urađeno ali dosta toga i ima da se uradi.. Ja ipak mislim da će izaći 10. Avgusta

ton_majstor
25.6.2012, 1:50
Ако буде интерних информација о томе, прво ћемо овде објавити, ми који смо (као) инсајдери...

Засад, пратимо главни блог.

soneje
28.6.2012, 22:22
Pa moguce je i da ce je odloziti malo.

ivecorps
28.6.2012, 23:31
igra je pomerena za jedan mesec koliko sam video,znaci septembar je za sada neki okvirni mesec

ton_majstor
29.6.2012, 10:03
Данас је постављен нови координатор за тестере и преводиоце ЕТС2. Павел иде даље да шљака "у руднику".

Надам се да ћемо лепо сарађивати.

Опет бих молио колеге званичне тестере и преводиоце (ко већ буде?) да наступамо заједно као НАЦИЈА, и да све дискусије око тога решавамо овде на форуму, за добробит свих играча из наше земље.

Тј. предлажем да ова тема буде неформални "зид" за наше међусобно координисање, а и сви остали ће имати вајде од тога, јер ће имати информације из прве руке, тј. нас.

Поздрав!

ivecorps
29.6.2012, 15:13
@ton_majstor

vidim da si u toku sa momcima iz SCS,pa me zanima znas li mozda dali ce biti Stralisa verzije AT u ETS2,znaci verzije AT/srednje klase/ ako znas na koji model mislim

ton_majstor
29.6.2012, 19:10
Веруј ми да засад немам појма ни о једној инсајдерској пикантерији, јер је ЕТС2 још увек у "лабораторији". Наравно, чим ишта сазнам, јавићу овде.

=====

Мене у ETS2 евентуално може да "забрине", штајзнам... премала мапа (STDS има реалну километражу, али је мапа ограничена) или одсуство неког минималног RPG-елемента. Нпр. да ја кажем ком возачу шта да покупи и превезе, а не да неком са четири звездице купим камион од 120.000 €, а он тера јабуке у локалу.

Рецимо, GTS ми је био дуго потаман, али ипак ме ни са тим квази-менаџерским делом није скроз купио. Зато то и спомињем.

Мени се више свиђало како је то било решено у оним старијим, "американским" симулаторима. Чак си имао и кривуљу рада, одмора и слободног времена за сваког возача.

=====

Што се тиче кићења камиона, капирам да ће сви испрва окитити камионе као за циганску свадбу, или барем налик на Турке који возе аутопутем по Србији.

Ма, ништа неће ваљати ако не ставе миље на инструмент-таблу и домаће завесице, које је сашила жена шоферова. :a_bleh:

sNip_92
29.6.2012, 21:59
Веруј ми да засад немам појма ни о једној инсајдерској пикантерији, јер је ЕТС2 још увек у "лабораторији". Наравно, чим ишта сазнам, јавићу овде.

=====

Мене у ETS2 евентуално може да "забрине", штајзнам... премала мапа (STDS има реалну километражу, али је мапа ограничена) или одсуство неког минималног RPG-елемента. Нпр. да ја кажем ком возачу шта да покупи и превезе, а не да неком са четири звездице купим камион од 120.000 €, а он тера јабуке у локалу.

Рецимо, GTS ми је био дуго потаман, али ипак ме ни са тим квази-менаџерским делом није скроз купио. Зато то и спомињем.

Мени се више свиђало како је то било решено у оним старијим, "американским" симулаторима. Чак си имао и кривуљу рада, одмора и слободног времена за сваког возача.

=====

Што се тиче кићења камиона, капирам да ће сви испрва окитити камионе као за циганску свадбу, или барем налик на Турке који возе аутопутем по Србији.

Ма, ништа неће ваљати ако не ставе миље на инструмент-таблу и домаће завесице, које је сашила жена шоферова. :a_bleh:

mislim da taj menadzerski deo ne ubacuju zato sto je to ipak truck DRIVING sim. Nije truck menadzer. Ono sto bi po meni moglo da poprave je to da svaki igrac kupi sebi i prikolicu pa tovari na nju. Po evropskom sistemu,a ne americkom.

====

nisam ljubitelj kicenja kamiona, moj prvi ce ovako da izgleda.

naravno u mp3 verziji sa lightbarom ;)

http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=img4329jt.jpg&res=landing

ton_majstor
30.6.2012, 1:32
http://lh5.ggpht.com/__zoKJ77EvEc/TO-9Wn4jWnI/AAAAAAAAJDk/8BU298mFWG0/dekotora%20%2812%29%5B2%5D.jpg

:facepalm

ton_majstor
30.6.2012, 18:54
Мислим да се око менаџерског дела можда непотребно бринемо, јер се лепо види да постоје нивои, а да се (неки) камиони могу купити тек после неког одређеног достигнутог.

Позивам се на слике из најновијег поста на СЦС-блогу.

sNip_92
30.6.2012, 21:59
posle nekolicinu slicica meni se nametnulo pitanje da li ce na lowspace cab moci da se ubaci recimo najjaci motor?

La.Prestige
1.7.2012, 13:14
^Dobro pitanje.

Ne verujem da staje u stvarnosti zbog samih gabarita, ali da li ce taj faktor uracunati i u igru, videcemo.

sNip_92
2.7.2012, 20:32
zasto zbog gabarita? evo ti slika (moj rad) mercedesa sa v8 motorom.

http://img692.imageshack.us/img692/8686/04052012773.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/692/04052012773.jpg/)

La.Prestige
3.7.2012, 2:35
Zato sto je V8 po dimenzijama veci od V6, pa sam mislio da ne staje u low cab zbog niskog poda. Ali izgleda da je to Mercedes resio... Znam da je, cini mi se Scania imala problem sa implementacijom jacih motora u low line.

Mungosets
3.7.2012, 10:21
Kada izlazi euro truck simulator 2?:confused::confused::confused:

Laxi
3.7.2012, 15:45
Kada izlazi euro truck simulator 2?:confused::confused::confused:
Septembar. Imao si na prosloj stranici

Thaedass
4.7.2012, 8:32
Zato sto je V8 po dimenzijama veci od V6, pa sam mislio da ne staje u low cab zbog niskog poda. Ali izgleda da je to Mercedes resio... Znam da je, cini mi se Scania imala problem sa implementacijom jacih motora u low line.

V8 ne mora nuzno biti mnogo gabaritniji od V6 agregata ako bi se zadrzala ista ili malo veca zapremina. Vise mi mirise na troskove R&D-a

soneje
7.7.2012, 17:48
To je uopste nebitan detalj.

sNip_92
9.7.2012, 14:02
To je uopste nebitan detalj.

ne budi smesan. Svaki detalj je bitan podjednako. Po meni realnost kamiona najbitnija.

Filip89x
9.7.2012, 15:13
Ma sve su to bitni detalji!!! ali cinimi se da pocinjemo mnogo da ocekujemo od ETS 2, ne verujem da ce ovi iz SCS-a imati vremena i novca da se pozabave svakom zeljom i detaljem, pogotovo ako budu licencirali svaki kamion i marku!! Ima tu dosta posla, a ako budu radili na tome da zvuk i kolko-tolko fizika budu autenticni bice tesko to napraviti da valja i da bude 100%realno... STDS je odlicna igra ,a nadam se da ce uspeti sve njene segmente da povezu u jednu celinu bez IZBACIVANJA detalja.... Videcemo... Ko dosta ocekuje moze dosta i da se razocara!!:to_care::D:ciao:

sNip_92
9.7.2012, 18:54
Ma sve su to bitni detalji!!! ali cinimi se da pocinjemo mnogo da ocekujemo od ETS 2, ne verujem da ce ovi iz SCS-a imati vremena i novca da se pozabave svakom zeljom i detaljem, pogotovo ako budu licencirali svaki kamion i marku!! Ima tu dosta posla, a ako budu radili na tome da zvuk i kolko-tolko fizika budu autenticni bice tesko to napraviti da valja i da bude 100%realno... STDS je odlicna igra ,a nadam se da ce uspeti sve njene segmente da povezu u jednu celinu bez IZBACIVANJA detalja.... Videcemo... Ko dosta ocekuje moze dosta i da se razocara!!:to_care::D:ciao:

verujem da ce oni na osnovu stds popravljati ets2. Neka ostave fiziku ovakva kakva je i bice dobro.

Laxi
10.7.2012, 16:07
Evo novog videa (http://www.youtube.com/watch?v=5lOz7eDfF1k&feature=player_embedded)

A kako oni kažu, trebalo im je par nedelja da izdvoje vreme i da naprave ovo :)

ton_majstor
11.7.2012, 9:55
Ти момци из "Silent Noise" су урадили одличан посао за STDS.

Ово мени говори другу ствар. Засад су сигурни модели/брендови Сканија, Мерцедес и Рено...

soneje
11.7.2012, 14:49
Evo novog videa (http://www.youtube.com/watch?v=5lOz7eDfF1k&feature=player_embedded)

A kako oni kažu, trebalo im je par nedelja da izdvoje vreme i da naprave ovo :)

Da muzika je strava.:nov_guita

Laxi
12.7.2012, 14:17
Evo još nekih scena (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_IMcglefutE) iz ETS 2 :)
Pokazuju kako će zapravo izgledati grad, kakvi će biti putevi i još mnogo, mnogo toga :)

ivecorps
13.7.2012, 22:23
evo pogledajte datum kada ce izaci ETS2

mozda ce se neki razocarati ali sta da se radi

http://www.simuwelt.de/game/euro-truck-simulator-2

Laxi
14.7.2012, 11:14
evo pogledajte datum kada ce izaci ETS2

mozda ce se neki razocarati ali sta da se radi

http://www.simuwelt.de/game/euro-truck-simulator-2

13. Novembar ?! :eek: :eek:

arki
14.7.2012, 11:41
Ja mislim da ovo nece izaci do kraja godine,negde tamo 2013-te Januar:facepalm

soneje
14.7.2012, 13:05
I ja isto mislim da ce izaci 2013-te

minist@r
14.7.2012, 15:42
Sto daju datum izlaska, pa ga menjaju.Bolje da su rekli da neznaju pa kad budu na pri kraju sa zavrsavanjem igre objave datum izlaska.

Johnny-24
14.7.2012, 19:25
Ovi ljudi iy SCS-a su nevidjeni debili kad se setim jos kad je bila prva najava za izlazak igrice stvarni sramota....

ton_majstor
14.7.2012, 21:25
Мислим да сте пресурови према том малом тиму искрених ентузијаста, али разумем и жељу да се то што пре игра.

Искрено, мени је "Сканија" досадила још у раној бети, јер ме не занима да возим тек да бих возио по неким полигонима и скупљао неке глупе поене, већ да градим "каријеру".

=====

Већина возача правих камиона нема намеру да се завитлава обарањем чуњева на паркингу, већ да заиста ради оно што уме. Пре неки дан сам гледао једног овде код мене који се упаркирава (Мерџа Актрос) у рикверц на гадном месту. Даса није ни трепнуо, а утерао га је (шлепер) баш где је хтео, ни жар са цигаре му није отпао. Пришао сам му и честитао на прецизности, а њега је зачудило да неко то примећује од "смртника".

Посао је посао, професионалац је професионалац... нема ту млатимудијалног чепљења.

=====

Кад год да изађе ЕТС2, биће сигурно ваљано. Како год да је направе, некима ће недостајати ово или оно, и прогласиће игру за смеће.

Тима препоручујем да упишу Ц и Е-категорију и возе праве машине, а да нас промашене камионџије оставе да се зезамо са виртуалитетом.

Laxi
14.7.2012, 23:08
Ovi ljudi iy SCS-a su nevidjeni debili kad se setim jos kad je bila prva najava za izlazak igrice stvarni sramota....

Kako možeš tako da kažeš?
-Logično je da će ljudi, koji nemaju sredstava za rad, odložiti igru na mesec-dva. Iskreno, razočaran sam što je najavljena za 13-ti novembar, znam da će se sigurno pomeriti datum izlaska, ali isto tako znam da će, ljudi koji su uložili ogroman trud i da će isti ti ljudi koji su dali skoro sve pare koje imaju, izbaciti igru, kad-tad. Ne možeš tako da pričaš jer, sudeći po tvom komentaru, uopšte nisi upućen u njihov rad i u njihovo zalaganje do sad.

sNip_92
16.7.2012, 10:57
kao prvo to nije zvanicna info od scs-a. ove prodavnice uvek daju neke datume. Secate se januara,pa juna,itd.. ne budite smesni.

Nikola16789
16.7.2012, 11:56
Већина возача правих камиона нема намеру да се завитлава обарањем чуњева на паркингу, већ да заиста ради оно што уме. Пре неки дан сам гледао једног овде код мене који се упаркирава (Мерџа Актрос) у рикверц на гадном месту. Даса није ни трепнуо, а утерао га је (шлепер) баш где је хтео, ни жар са цигаре му није отпао. Пришао сам му и честитао на прецизности, а њега је зачудило да неко то примећује од "смртника".

Посао је посао, професионалац је професионалац... нема ту млатимудијалног чепљења.

Pa sigurno se nije rodio naucen, morao je da guli po nekom parkingu dugo vremena da bi to moglo tako glatko da ide.

soneje
23.7.2012, 13:46
Jes i on je prvo :obarao: cunjeve na poligonu dok nije postao profi.

Milan1997
25.7.2012, 0:44
YffQuNk51ZY
Konačno imamo detaljniji video koji prikazuje igru. :tapsh:

La.Prestige
25.7.2012, 10:42
Sve je ok sem mape. Nadam se da nije konacna.

Milan1997
25.7.2012, 11:26
Sve je ok sem mape. Nadam se da nije konacna.

Mapa je užasna,a li ideja za mapu je dobra, ali ipak biće modova.

sNip_92
25.7.2012, 16:24
Mapa je užasna,a li ideja za mapu je dobra, ali ipak biće modova.

Druze Milane odrasti. Mapa je radjena nekoliko godina i kako mozes da kazes da je uzasna kad je nisi video/probao? Boze koliko klinaca ovde.

Milan1997
25.7.2012, 19:22
Druze Milane odrasti. Mapa je radjena nekoliko godina i kako mozes da kazes da je uzasna kad je nisi video/probao? Boze koliko klinaca ovde.

Svako ima pravo da misli i to što sam klinac to ne znači da se ne razumem.

VozacKamiona
25.7.2012, 20:27
E negde sam nasao da izlazi 10-og avgusta , pa eto to je za 15 dana :eek:

ton_majstor
25.7.2012, 21:04
Да те разуверим, ране бета-верзије нису ни у најави да се поделе тестерима (а у које спадам и ја, надам се, видећемо).

Тако да, не рачунај скоро на игру. :facepalm

Мислим, ни ја се не радујем томе, само кажем да ћете овде први знати када изађе ишта игриво, а да ја то сазнам.

soneje
26.7.2012, 11:16

A gde si to video da igra izlazi 10-og avgusta ?:confused:

Milan1997
26.7.2012, 13:12

SCS je najavio igru za septembar, možda su želeli igrače da zavaraju pa da daju daju malo ranije igru. :D

Laxi
26.7.2012, 15:10
SCS je najavio igru za septembar, možda su želeli igrače da zavaraju pa da daju daju malo ranije igru. :D

I STDS je samo "banuo".

Milan1997
26.7.2012, 16:42
I STDS je samo "banuo".

Mislim da SCS hoće da prestanemo da "mislimo" o igri i kao što kažeš da će banuti. Kroz ovaj video što sam postavio vidi se da nema skoro ničega da se radi, a kao što sam vide na blogu bio je post pod nazivom "Special guest" taj gost je igrao igricu, a ne bi mu dali sigurno da igra da igrica nije gotova. Imaj logike, jel tako?

Filip89x
26.7.2012, 19:54
Dobar klip:tapsh: Licno neverujem da ce izaci pre sredine septembra al mozda i "bane" ranije, videcemo jos...:o Super je sve ali najbolje da se suzdrzavamo komentara da je nesto ocajno ili pak mnogo dobro... Na osnovu klipovo od 2min ne mozemo mnogo da vidimo, a tek ce mozda prvi beta testeri moci da nam kazu vise i okace neki pravi gameplay:ciao: koji cemo moci da komentarisemo...

sNip_92
1.8.2012, 23:26
http://eurotrucksimulator2.pl/

sNip_92
2.8.2012, 15:00
I jedan gameplay od 9 min koji sam danas primetio.

http://www.youtube.com/watch?v=-vGhwm5kWe0&feature=channel&list=UL

soneje
3.8.2012, 12:06
Kul:nov_guita

ton_majstor
6.8.2012, 12:27
q3N0r7Fk5yI

I used to be a truck driver like you, but then I took an arrow to the knee. :D

soneje
6.8.2012, 23:41
Kul kul:aplauz:

Laxi
7.8.2012, 22:35
Treba im pomoć (http://blog.scssoft.com/2012/08/can-you-help-us-with-ets2-license-plates.html) oko tablica.
Novi video (http://www.youtube.com/watch?v=4lRBKkm9rf0&feature=player_embedded)

VELPRO Team
8.8.2012, 17:02
Lijep pozdrav svima. Evo ovu igru igram ETS1 i nigdje nisam naša forum do odi. Drago mi je što ima fanova koji vole ovu igru.

Laxi, koliko sam ja razumio moć ćemo sami pravit svoju tablicu ili..?

Laxi
8.8.2012, 20:21
Lijep pozdrav svima. Evo ovu igru igram ETS1 i nigdje nisam naša forum do odi. Drago mi je što ima fanova koji vole ovu igru.

Laxi, koliko sam ja razumio moć ćemo sami pravit svoju tablicu ili..?

Ja, iskreno, ništa nisam razumeo ovde...
Tablice možemo sami da pravimo, ali one tablice što idu iza šoferšajbne, one sa imenom...

ton_majstor
8.8.2012, 20:35
Не, већ они траже предлошке за земље које ће бити на мапи.

Направиће неки алгоритам који ће генерисати таблице за сваку земљу посебно, на основу онога што им доставе играчи из тих земаља. Значи, требају им званични изгледи таблица.

Пошто нас нема на мапи, тиче нас се мало или никако. Свеједно, доприноси уверљивости игре, у значајној мери.

Laxi
9.8.2012, 17:42
Već iz ovog (http://blog.scssoft.com/2012/08/playing-with-depth-of-field.html) posta se može zaključiti da će grafika biti zadovoljavajuća, čak šta više odlična. Pogledajte samo slike :a_whistli

VELPRO Team
10.8.2012, 16:05
Na stranici od Amazona ovako piše: released on September 28, 2012.

Nadam se da je nećemo dugo čekat još:paranoia:

Laxi
10.8.2012, 16:10
Na stranici od Amazona ovako piše: released on September 28, 2012.

Nadam se da je nećemo dugo čekat još:paranoia:

To nije zvanična informacija SCS-a.

Laxi
13.8.2012, 16:58
Još jedan video (http://www.youtube.com/watch?v=OooxYft0KaQ&feature=player_embedded)

ton_majstor
13.8.2012, 18:05
Мени се ово јако допада. Довољно је комплексно, а неће да се претвори у нешто из "Tycoon"-серијала.

Уосталом, ко хоће само да вози, ето му брзе мисије.

Laxi
13.8.2012, 20:19
Мени се ово јако допада. Довољно је комплексно, а неће да се претвори у нешто из "Tycoon"-серијала.

Уосталом, ко хоће само да вози, ето му брзе мисије.

Jeste da smo se načekali žešće, ali će se to čekanje isplatiti.
Pa da, kako i oni kažu, neće biti "Tycoon" ili nešto slično, ali će ipak poraditi što više na menadžmentu

ivecorps
13.8.2012, 23:41
verujem da ce biti dobra igra,videcemo tek kada izadje nasta ce da lici,ostaje nam samo da se nadamo i verujemo u njih

ton_majstor,jel si u kontaktu sa Pavel-om,ako jesi ajde pitaj ga hoce li biti verzije AT Stralisa,i da li ce biti novi model kiper poluprikolice,hvala

ton_majstor
13.8.2012, 23:57
Пошто путујем ускоро, МОРАМ да се чујем са њим око тестирања или превода (ако то почне, а ја нисам ту), па ћу га питати све то том приликом. Јавићу овде.

soneje
14.8.2012, 13:01
Ja koliko dugo igram German Truck Simulator tek sad sam provalio cemu sluzi onaj cruise control to jest "c" na tastaturi.:to_care:

Laxi
14.8.2012, 18:48
Ja koliko dugo igram German Truck Simulator tek sad sam provalio cemu sluzi onaj cruise control to jest "c" na tastaturi.:to_care:

Cruise Control - Tempomat
A inače, tempomat je elektronski limitator gasa, što verovatno znaš :D

Laxi
17.8.2012, 20:13
Novosti (http://blog.scssoft.com/2012/08/back-from-gamescom-2012.html)

ton_majstor
17.8.2012, 21:35
Леле, ал ће да буде стрингова за превођење... :boodala:

Мени се ово СВИЏА, искрено.

Laxi
18.8.2012, 4:28
Леле, ал ће да буде стрингова за превођење... :boodala:

Мени се ово СВИЏА, искрено.

Da budem iskren, i meni se sviDŽa :qliranje:

soneje
19.8.2012, 10:28
I meni :nov_explo

Laxi
21.8.2012, 22:40
Novi video (http://www.youtube.com/watch?v=gM3LrHRyhVQ&feature=player_embedded)

MitraljezaC
21.8.2012, 22:55
Steta je ovo igrati bez TrackIR-a i volana.

soneje
21.8.2012, 23:18
Je:odoK:

ton_majstor
22.8.2012, 1:27
Лик је лоше возио, мењао је камере у ходу, па је више пута замало кокнуо у околину. СТДС се много лепше понаша приликом вожње, судећи по овом видеу.

Занимљиво беше оно неуспело претицање АИ-а. Иначе, и у СТДС вас претичу.

Још нема извештаја о локализацији и бета-тестирању. Мислим да тестирање засад раде само они интерно и пар пробраних људи из издавачких кућа (мало им се увлаче, са разлогом).

Самим тим, мислим да је 28.9. помало преран датум да ово изађе.

ton_majstor
22.8.2012, 12:00
Тестирање ЕТС2 ван уског круга креће ове или следеће недеље.

Локализација исто тако, али, научени преко СТДС-а, неће свакоме давати да преводи. Не мислим на српску ћирилицу ("српску латиницу" више нико не преводи, одавно), већ на језике који су имали највише сукоба мишљења преводилаца. Сморили су за медаљу.

Такође, неки су се убили да код СЦС-а убаце свој језик у званичне преводе, а онда оставили недовршен посао или користили Гугл (идиоти).

Ово су готови преводи, нема их више:

http://farm9.staticflickr.com/8437/7837127634_da8119ac2d_z.jpg

Занимљиво је и да су Хрвати, Грци, Босанци, Турци... били врло активни на почетку, а сада имају врло недовршене преводе. Такође, гомила земаља није прешла ни 50% превода, а туткали су се да га имају, Скандинавци такође, осим Шведа, наравно.

=====

Пошто путујем за пар дана, газда-Павел каже да нећу ништа пропустити док нисам ту, а и да ћу постићи све и после одмора.

Ово кажем не да се пувам као бета-тестер ЕТС2 (мада ми прија!), већ само зато да се уверите да ни за две-три недеље неће бити никаквог превеликог помака напрам датума изласка ЕТС2.

Такође, лобираћу снажно за пар вас који су помагали и били активни да добију икакав тестерски статус за ЕТС2. Наравно, игнорисаћу све који се тек сада јављају, обратите се сами директно СЦС-у. Желим вам срећу.

Имам још понешто информација, па ако неко нешто хоће да пита, нек пита, док сам ту.

Milan1997
22.8.2012, 14:49
xV-kLIysPwU
Novi video

Laxi
22.8.2012, 15:15
Тестирање ЕТС2 ван уског круга креће ове или следеће недеље.

Локализација исто тако, али, научени преко СТДС-а, неће свакоме давати да преводи. Не мислим на српску ћирилицу ("српску латиницу" више нико не преводи, одавно), већ на језике који су имали највише сукоба мишљења преводилаца. Сморили су за медаљу.

Такође, неки су се убили да код СЦС-а убаце свој језик у званичне преводе, а онда оставили недовршен посао или користили Гугл (идиоти).

Ово су готови преводи, нема их више:

http://farm9.staticflickr.com/8437/7837127634_da8119ac2d_z.jpg

Занимљиво је и да су Хрвати, Грци, Босанци, Турци... били врло активни на почетку, а сада имају врло недовршене преводе. Такође, гомила земаља није прешла ни 50% превода, а туткали су се да га имају, Скандинавци такође, осим Шведа, наравно.

=====

Пошто путујем за пар дана, газда-Павел каже да нећу ништа пропустити док нисам ту, а и да ћу постићи све и после одмора.

Ово кажем не да се пувам као бета-тестер ЕТС2 (мада ми прија!), већ само зато да се уверите да ни за две-три недеље неће бити никаквог превеликог помака напрам датума изласка ЕТС2.

Такође, лобираћу снажно за пар вас који су помагали и били активни да добију икакав тестерски статус за ЕТС2. Наравно, игнорисаћу све који се тек сада јављају, обратите се сами директно СЦС-у. Желим вам срећу.

Имам још понешто информација, па ако неко нешто хоће да пита, нек пита, док сам ту.
Zašto se latinica ne prevodi ? :eek: Zar nije La Prestige (ako me služi pamćenje) prevodio latinicu ? Šta bi odjednom ?

VELPRO Team
22.8.2012, 17:48
premoćna igrica. jedva čekam da izađe:tapsh:

našao sam na jednoj stranici da izlazi 12.11. opet ćemo morat čekat dugo :(

ton_majstor
22.8.2012, 18:52
Лакси, немам појма. Има 50 непреведених стрингова (од 865).

ivecorps
22.8.2012, 21:59
@ton_majstor

moje pitanje i dalje stoji,da li ce biti Stralis AT/Active Time/ verzije i da li ce biti nove kiper poluprikolice

Laxi
22.8.2012, 22:03
Лакси, немам појма. Има 50 непреведених стрингова (од 865).

Pa hoće li se nastaviti sa prevodom ?! Dajte da se uključimo i da prevedemo to što fali, da imamo i ćirilicu i latinicu :eek:

ton_majstor
22.8.2012, 22:27
Иве, заиста не знам. Чим будем имао информацију, написаћу овде.

Лакси, ја тиме не могу да се бавим. Прво што нећу, рекао сам још на почетку, а друго - путујем.

Са друге стране, ништа није готово. Додаваће се још садржаја, па ће бити прилике да неко преузме превод на латиницу и прати га надаље.

Питајте прво овог дасу који је то преводио званично, није фер да га се прескочи. Ако га нема, тражићу од Михала да неког (тебе, рецимо) дода на листу.

Laxi
22.8.2012, 23:01
Иве, заиста не знам. Чим будем имао информацију, написаћу овде.

Лакси, ја тиме не могу да се бавим. Прво што нећу, рекао сам још на почетку, а друго - путујем.

Са друге стране, ништа није готово. Додаваће се још садржаја, па ће бити прилике да неко преузме превод на латиницу и прати га надаље.

Питајте прво овог дасу који је то преводио званично, није фер да га се прескочи. Ако га нема, тражићу од Михала да неког (тебе, рецимо) дода на листу.
Čekaj, zar SAMO ti prevodiš ćirilicu? Je l' to znači da će i na latinici raditi samo jedan čovek?

ton_majstor
22.8.2012, 23:12
Причамо о СТДС, а не о ЕТС2, да се разумемо.

Ћирилицу само ја, мада је један лик паралелисао неко краће време, али га после није било.

За латиницу не знам, велим. Не занима ме.

MitraljezaC
22.8.2012, 23:31
Pitaj ih da li je moguce da neko preuzme ako moze dobrovoljno se javljam.Mozemo ja i Laxi ako oce nije problem.

ton_majstor
22.8.2012, 23:47
Нема проблема, требаће ми онда ваши мејлови на ПП.

Питаћу Михала (шеф тест-екипе) сутра за СТДС, а за ЕТС2 то још није актуелно, али могу да му споменем.

Одмах да вам кажем да преводилачки статус не гарантује бета-тестерски. Ја сам ово друго стекао на врло компликован начин.

Само, опсетите се да онда морамо ТИМСКИ да преводимо ЕТС2. Нећемо бити распуштена банда, инсистирам. ;)

Laxi
23.8.2012, 0:12
Нема проблема, требаће ми онда ваши мејлови на ПП.

Питаћу Михала (шеф тест-екипе) сутра за СТДС, а за ЕТС2 то још није актуелно, али могу да му споменем.

Одмах да вам кажем да преводилачки статус не гарантује бета-тестерски. Ја сам ово друго стекао на врло компликован начин.

Само, опсетите се да онда морамо ТИМСКИ да преводимо ЕТС2. Нећемо бити распуштена банда, инсистирам. ;)

Hoću i mogu da se uključim u prevođenje STDS-a...
Da napomenem da se ja ne uključujem u prevođenje da bih besplatno dobio digitalnu verziju igrice ili neke tamo gluposti, već da time doprinesem bržem i boljem razvijanju STDS-a. Biće mi zadovoljstvo.

Ako budemo, Mitraljezac i ja, ikako upali u "tim" prevodilaca ETS-a, naravno da ćemo timski prevoditi i dogovarati se. Kompromis i solidarnost uvek.
Hvala ti za sve što ćeš uraditi unapred. ;)

MitraljezaC
23.8.2012, 0:33
Ma kakva free igra nije zbog toga nego ja ako vec ima srpski vise preferiram latinicu nekako vise pasuje barem meni nzm za vas :D.

Sto se tice prevoda naravno da cemo zajedno da sljakamo sad za STDS vec ima cirilica pa mozemo nju da koristimo da budu isti prevodi za oba pisma jer malo je glupo da se ne slazu :D

A pride imam i pregrst slobodnog vremena jer trenutno sam nezaposlen pa da ga malo i na taj nacin potrosim

kolinsb
23.8.2012, 7:35
a ne kontam sto vam je potreban poseban prevod za cirilicu/latinicu, kad se config fajlovi sa jednog ili drugog (pogotovo sa cirilice na latinicu) mogu prevesti za nekoliko sekundi koristenjem npr. translit dodatka za MS Office. Ispravno se prevede na cirilicu, i identican prevod sa latinicnim slovima dobijes u roku nekoliko sekundi. Naravno pretpostavljam da se radi o config fajlovima, u kojima su textualni stringovi. Ako nije tako, onda je malo teze, jer se mora string po string copy/paste, ali se makar ne mora kucati :)

ton_majstor
23.8.2012, 7:52
Не може тако, Колин. Постоји цео сајт који се бави локализацијама путем списка стрингова, а који СЦС званично користи.

Даље, стрингови имају контролне и специјалне карактере, ограничено место и дужину, итд, итд...

СЦС, такође, неке стрингове и не допушта да се преведу, јер су универзални за све верзије. И то мора да се зна, а без тог фронтенда не би знао.

kolinsb
23.8.2012, 8:24
pa kako ces ti nesto sto je na cirilici prevesti na latinicu samo, a da pri tom zelis zadrzati identican prevod? Doslovno prekucati u latinici, ako govorimo o istom jeziku, npr. srpskom. Uzeti taj string, provuci ga ga kroz translit (cisto da ne kucas cijeli string u latinici) i onda vratiti manuelno te specijalne karaktere ako ih je transilt poremetio (vjerovatno ih translit nece ni dirati, jer on prevodi samo iz jednog pisma u drugo, i ono sto mi je nepoznato, i sto nema smisla ni prevoediti, ce preskociti, kao ?, &, "", '.....)

ton_majstor
23.8.2012, 8:59
Опуштено, ја не преводим са ћирилице на латиницу или обратно, ја преводим са енглеског на српски језик.

Латиница није мој проблем, рекох више пута. То писмо је насилно озваничено као друго у Србији и ја се тиме више на овом форуму нећу бавити. Писао сам на почетку о том проблему овде и доста је:

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1575678&postcount=139

Што се тиче конверзије писама, имам додатак за ФФ ("Пресловар") који ми инстант пребацује из писма у писмо, ако имам потребе за тиме. Све друго ми је непотребно.

kolinsb
23.8.2012, 9:27
naravno da je opusteno, ali procitaj post kolege koji je izrazio zelju da se igra prevodi na srpski jezik i pri tome na LATINICU! i jos pri tome predlozio da koristi tvoje prevode na cirilici da bi bilo sve identicno. Da li ima netko ko prevodi igru na bosanski jezik? ako je isti uopste u ponudi jezika....

ton_majstor
23.8.2012, 9:52
Не могу да намаштавам ко ће све преводити ЕТС2 на српски, не зависи од мене, видећемо.

Ако све буде како треба, договараћемо се у ходу (и овде и тамо!) и ускладити преводе. Наравно да ми је драго да мој превод буде бољи, али нисам сујетан да буде и туђ. Ипак, само ако је језички исправан, у духу српског језика и прастаре шоферске терминологије, ради занимљивости. Роботски или надобудни преводи су смеће.

Босански (бошњачки?) је неко, видим, давно отпочео, али није превео ни пола. Мада, пре бих рекао да је ту испала нека ујдурма око "БХС"-bullshita, па су се и Хрвати и Срби повукли из тога. Иначе, недовршени језици не иду у игру.

Stefan S
27.8.2012, 16:26
Imam jedno pitanje,znam da je ova tema o Euro Truck Simulator 2 ali ja hocu da pitam da li neko zna,da li moze i da li ima opcija da se na Euro Truck Simulator 1,
volan ne vraca automatski vec da mogu sam da ga vracam jer pri skretanju je malo nezgodno.Hvala unapred.:)

soneje
27.8.2012, 16:56
Imam jedno pitanje,znam da je ova tema o Euro Truck Simulator 2 ali ja hocu da pitam da li neko zna,da li moze i da li ima opcija da se na Euro Truck Simulator 1,
volan ne vraca automatski vec da mogu sam da ga vracam jer pri skretanju je malo nezgodno.Hvala unapred.:)

Mozda moze to ali preko volana na tastaturi nikako.

bobi98
27.8.2012, 18:18
Na volanu se to moze podesiti , odnosno na onima koji imaju FFB , oni koji imaju opruge koje ih vracaju u sredinu , ne moze.

Na tastaturi se ne moze podesiti da volan ostaje u mesto gde smotas :ciao:

VELPRO Team
27.8.2012, 19:08
Tražim str di se može naručit prije no što izađe, pa ako ima nek senda link :)

Stefan S
27.8.2012, 19:12
Hvala na odgovoru ja imam volan i pre sam igrao na volanu je moglo, ali mi ga sestra pre mesec dana polomila.:boxing::boxing::boxing::(:boodala::n_kla nja:

Mihajlot
27.8.2012, 19:46

Jbg , nisi jedini koji ima taj problem,ali ja upalim tastaturu+mis pa mi lakse komandovati i izgleda realnije dok se vozi :)

Laxi
28.8.2012, 2:20
Video (http://www.youtube.com/watch?v=TzBpuN1KJok&feature=player_embedded)

ivecorps
28.8.2012, 11:43
odusevila me nova kiper poluprikolica,prelepa Smic kada,odlicno

Laxi
28.8.2012, 20:06
odusevila me nova kiper poluprikolica,prelepa Smic kada,odlicno
Lepo ja kažem pre nekoliko nedelja... Biće licenciranih prikolica

dallyborr
29.8.2012, 14:34
Ajd vec ako vas nekolicina ima uticaja tamo na SCS blogu ili vec gde...posto se nadam da je Scania TS, u sustini to sto treba da ocekujemo od ETS2, pa onda neka im skrene neko paznju na vremenske uslove.

Super je to sto je stavljeno da sat radi normalnih 24h, ali cemu ona kisa i pljuskovi na "blic"?!?

Mislim, moglo je to lepo da se postepeno naoblaci, pa onda polako da krene kisa koja predje u pljusak, a ne puknes prstima, provala oblaka, i to traje minut vremena, i opet puknes prstima, pticice vec cvrkucu sunce sija...za sat realnih vremena 15 puta padne kisa i razvedri se.

Ili neka barem stave funkciju ljudima da sami biraju u opcijama, promenljivo vreme, kisa, pljusak, sunce...sve u svemu, kazem ako je STDS "predhodnica" ETS2, sve je manje vise ok, ali ovi vremenski uslovi kvare utisak samo tako.

soneje
30.8.2012, 14:40
Video (http://www.youtube.com/watch?v=TzBpuN1KJok&feature=player_embedded)

Muzika je od Rammstein-a Stripped samo preradjena.

Laxi
30.8.2012, 19:10
Još jedan video (http://www.youtube.com/watch?v=ePzHP8P6zQk&feature=player_embedded)
Prikazuje se put od UK do Italije. Pogledajte, veoma dobar klip..

VELPRO Team
30.8.2012, 20:36
Sad ćemo koliko sam skuži napokon imat prave granice s rampama. Samo nek se požure jer ovako predobrooo izgledaa:)

Laxi
31.8.2012, 1:49
Sad ćemo koliko sam skuži napokon imat prave granice s rampama. Samo nek se požure jer ovako predobrooo izgledaa:)

Bolje da prave polako pa da dobijemo izvanredne rezultate, a ne da izbace za 10 dana i da igramo ETS 1, bukvalno...

VELPRO Team
31.8.2012, 14:25
Bolje da prave polako pa da dobijemo izvanredne rezultate, a ne da izbace za 10 dana i da igramo ETS 1, bukvalno...

Mi u VELPRO-a (Konzum) smo skupili 2000kn da kupimo svi. Nadam se da ti je to dovoljno koliko smo ludi za igrom i jedva čekamo da izađe

dallyborr
31.8.2012, 23:43
Još jedan video (http://www.youtube.com/watch?v=ePzHP8P6zQk&feature=player_embedded)
Prikazuje se put od UK do Italije. Pogledajte, veoma dobar klip..

UK-Italija 2 sata...uh sto znaci Austrija-Madjarska 5 minuta...:(

Laxi
2.9.2012, 14:06
UK-Italija 2 sata...uh sto znaci Austrija-Madjarska 5 minuta...:(

Kako je - tako je. Biće i modova, proširiće se mapa ;)

kolinsb
2.9.2012, 15:05
nadamo se da ce biti, a isto tako se nadam da nece biti bugoviti kao u ETS1 :( bar 75% modova i mapa nije radilo kako treba cccc

sNip_92
3.9.2012, 15:30
ovo je mesec izlaska igre. nece izneveriti valjda.

Mihajlot
3.9.2012, 15:31
Uuuu bre,samo da ne sje*u nesto :dzavo:
Ja se nadam najboljem :)

Laxi
3.9.2012, 19:56
ovo je mesec izlaska igre. nece izneveriti valjda.

Ma odložiće opet za 2-3 meseca, 100 % ...

VELPRO Team
3.9.2012, 20:34
http://www.eurotrucksimulator2.com/Evo i službene stranice, na kojoj možete glasovat igru na Steamu.

Euro Truck Simulator 2 features:

drive 8 highly detailed truck models with design based on real European vehicles
expansive virtual game world with over 60 cities connected by highways and local roads
game world spanning an area of Europe from the UK to western Poland, and from Germany to northern Italy and France. Further expansions are planned.
vast distances to drive to explore the whole map - the farthest points in the world are three hours of real time apart when driving at full speed
build your own logistics company from rags to riches - buy trucks and garages, hire drivers, manage your company for maximum profits
customize your trucks - wide selection of parts to replace and add to vehicles - bars, horns, beacons, smoke exhausts...

Koliko sam ja razumio, mapa će se dodatno proširivat, te da vožnja realno traje 3h od najdaljih točaka, osim ako ne vozite full brzo.

Nadam se super igri

Laxi
3.9.2012, 20:34
http://www.eurotrucksimulator2.com/Evo i stranice, na kojoj možete glasovat igru na Steamu.

Euro Truck Simulator 2 features:

drive 8 highly detailed truck models with design based on real European vehicles
expansive virtual game world with over 60 cities connected by highways and local roads
game world spanning an area of Europe from the UK to western Poland, and from Germany to northern Italy and France. Further expansions are planned.
vast distances to drive to explore the whole map - the farthest points in the world are three hours of real time apart when driving at full speed
build your own logistics company from rags to riches - buy trucks and garages, hire drivers, manage your company for maximum profits
customize your trucks - wide selection of parts to replace and add to vehicles - bars, horns, beacons, smoke exhausts...

Koliko sam ja razumio, mapa će se dodatno proširivat, te da vožnja realno traje 3h.

Nadam se super igri

Da li si ti pročitao tekst sa njihovog bloga?

bobi98
3.9.2012, 20:59
http://www.youtube.com/watch?v=32Em52gfKKA&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=vr7XpbRl_9A&feature=player_embedded

I kolko vidim pise 3h kad se ide punom brzinom , a ne normalnom brzinom :D

La.Prestige
4.9.2012, 12:02
Vidi se da su radili na mapi i da sada putovanje traje malo duze, sto je za pohvalu. Ne bi bilo dobro ni da traje predugo jer bi verovatno smorilo one newcomere posto bi morali igrati mesec - dva za novi kamion. Taman svaki dan 1-2 ture, umereno. :)

soneje
4.9.2012, 15:08
Ne radujte se previse igra je ista ko German Truck Simulator isti dokovi isto sve samo je graficki poboljsana.:dedica:

bobi98
4.9.2012, 17:35
A sta to fali GTS-u ? Povecana je mapa , bolje odradjena fizika voznje na volanu i na tastaturi , dodano budzenje kamiona i jos dosta stvari ...

soneje
4.9.2012, 22:41
Pa upravo to ali zivota nema dzaba sve.

sNip_92
4.9.2012, 22:43
sta ti to ocekujes.. ne budi smesan. Ovo sto su uradili je maximum i izgleda super.

soneje
6.9.2012, 11:25
Sto se igre tice sve je OK samo moraju dosta da rade na optimizaciji,mnogo je neoptimizovano s obzirom kakvog je tipa igra.

Djordje Turjacanin
6.9.2012, 13:29
Meni je bitno da naprave realan saobracaj, odnosno da ima dosta auta i kamiona na autoputevima, da bude nekih zastoja npr. kao i da se maksimalna brzina razlikuje od drzave do drzave, npr. u Njemackoj nema ogranicenja brzine na autoputu.

travis.bickle.srb
6.9.2012, 13:48
Samo ne kapiram da nema murije, radara, radova na putevima (ma da mi se čini da sam radove video u nekom videu), gužvi (obilaznice, zastoji) sudara, kvarova (pucanje gume, kvar...), snega (lanci), prljanja-pranja kamiona, ... Nemojte me pogrešno shvatiti, igra izgleda prelepo i pošto još nije izašla možda me iznenade i bar neke stvari se zaista pojave u finalnoj verziji igre, ali ako već rade na REALNOSTI, mogli bi da ubace i te SITNE stvarčice kako bi realnost bila još bolja. U prvim TRUCKING igrama bila je policija od koje se čak moglo i pobeći, pa se kasnije samo pojavljivalo upozorenje da ste prošli na crveno, a od bežanja nema ničega. Možda preterujem, ali svakako bi bilo lepo da porade na tim REALNIM stvarčicama koje se dešavaju na putevima, ako ne u ETS2, onda sigurno u ETS3.... :rolleyes:

Djordje Turjacanin
6.9.2012, 14:32
Pa realno murije i nema ni u stvarnosti, sve su to speed-camere, te i tu bi moglo biti zanimljivosti npr, kada ides brzo ne dobijes odmah upozorenje vec ti nakon voznje dobijes kaznu.

Mihajlot
6.9.2012, 15:34
bilo bi lepo da ima nesto od toga,al ne sve,npr. sta ce ti lanci dok je sneg? :D
inace bilo bi ekstra da ima "prljanja-pranja" kamiona ili eventualno neki zastoji na putevima...

Laxi
6.9.2012, 21:47
bilo bi lepo da ima nesto od toga,al ne sve,npr. sta ce ti lanci dok je sneg? :D
inace bilo bi ekstra da ima "prljanja-pranja" kamiona ili eventualno neki zastoji na putevima...

Kako šta će mu lanci dok je sneg? Nigde nisi video da na kolima/kamionu stoje lanci na zadnjim/prednjim gumama (u zavisnosti koja je vuča) ?

VozacKamiona
7.9.2012, 10:59
Ljudi , ovi zadnji postovi , oko voznje , oni voze 90 , ali ostali kamioni 70 , od prilike , to sam video i na par slika ;)

VELPRO Team
7.9.2012, 13:53
http://blog.scssoft.com/2012/09/ets2-vehicle-registration-plates.htmlNovosti u vezi registarskih pločica i u vezi još par stvari :to_care:

Mihajlot
7.9.2012, 15:39
Kako šta će mu lanci dok je sneg? Nigde nisi video da na kolima/kamionu stoje lanci na zadnjim/prednjim gumama (u zavisnosti koja je vuča) ?

naravno da sam video al mislim da ne treba da bude u jednom truck simulatoru

kolinsb
7.9.2012, 16:19
pa razumijes li ti onda uopste rijec simulator? sta ona za tebe zapravo znaci, ako ne simuliranje realnog kamiona, u realnim, svakodnevnim situacijama? kakva je to simulacija ako ti vozis po svim godisnjim dobima izuzev zime (zapravo vozis i zimi, ali s ćelavim gumama hahaha, jer eto po tebi ne treba ubaciti stavljanje lanaca, pa bi to moglo znaciti da ne treba ni gume mijenjati. vjerovatno bi ubrzo vozio na felgama :P)? :)

VELPRO Team
10.9.2012, 18:25
Imam pitanje: jel odi kao u German Truck-u da imaš određeno vrijeme da odvedeš robu il je kao u ETS1 da kad stigneš?

soneje
10.9.2012, 23:36
Jos se ne zna dok ne izadje igra.

sNip_92
11.9.2012, 9:13
imas odredjeno vreme. Evo jedan novi snimak za vas.

ovde sam dobio odgovor na moje pitanje dal rotacija radi. Specijalni transport.

http://www.youtube.com/watch?v=F2Cu-oEHEp4&feature=player_embedded

travis.bickle.srb
13.9.2012, 10:39
naravno da sam video al mislim da ne treba da bude u jednom truck simulatoru

Ma jok, u pravu si, šta će ti SIMULIRANJE realnih situacija u SIMULATORU...:rofl:

sNip_92
13.9.2012, 21:16
ako vas nesto interesuje o igri,pitajte. Trenutno imam informacije iz prve ruke :)

Djordje Turjacanin
13.9.2012, 21:28
Ајде ако имаш неке информације, реци да ли има застоја и гужви на аутопутевима код већих градова и да ли се плаћа аутопут?

VELPRO Team
13.9.2012, 21:42
sNip nemoj šutat, reci nam sve što znaš:confused:

ivecorps
14.9.2012, 0:07
pa naravno da se placa autoput,kako mislis da se vozis za dzaba,hehehe,da placa se putarina,video sam na nekom video klipu

Djordje Turjacanin
14.9.2012, 7:11
Znam da se placa, al u prvom dijelu nije toga bilo.

ivecorps
14.9.2012, 9:42
koliko sam video,Ivedo,DAV i MAN,ostaju isti kao i u GTS,znaci nema promene za te 3 marke,mada najvise sam se razocarao sa Ivedom jer ne lici na nista,potpuno isto kao u GTS,da li su videli kako izgleda pravi Iveco kamion,trebaju se zapitati

VELPRO Team
14.9.2012, 20:19
http://blog.scssoft.com/2012/09/final-stretch.html

:to_care:

sNip_92
14.9.2012, 21:28
Ајде ако имаш неке информације, реци да ли има застоја и гужви на аутопутевима код већих градова и да ли се плаћа аутопут?

ima zastoja,autoput se placa. Sto se tice benzinskih pumpi,i tu se mogu videti kako drugi kamioni sipaju. Inace prica ide ovako

Izaberes mod igre gde pocinjes sam i dobijes neku lovu,kupis kamion sa slabim motorom,i dobijes garazu koja lici na supu. Odatle kreces. Vozis i nailazis na razlicite Truck Dilers gde se kupuju vozila. Koliko znam,u toj prodavnici se nalaze samo jedna vrsta kamiona. Znaci npr, odes u frankfurt i tamo samo mozes man da kupis. Postoje 3 vrste kabina. U zavisnosti od proizvodjaca, Sleeper, Globetrother, GLobetrother XL kod volva npr. Kod truck dilera nailazis na razlicite varijante sa razlicitim motorima i konfiguracijom osovina. Sto se tice budzenja, nije nista specijalno. Dok si mali lvl, ne mozes sve da stavljas na kamion,tako isto ne mozes ni da kupis kamion sa najjacim motorom i najvecom kabinom ako si mali lvl. Ono sto mi se svidja jeste koriscenje dodatnikh svetala u igri,rotacije itd. Po meni je jadan izbor specijalnog tereta. FIrme su iste kao i u GTS, samo sto su modeli prikolica mnogo bolje uradjeni.

Sve u svemu skanija najbolje izgleda sa sve onim znakom v8 na kamionima sa motorima preko 500hp. Postavicu vam klip o budyenju kamiona sto sam nasao na nekom sajtu.

http://www.youtube.com/watch?v=4Lxa5Yy7wxw&feature=youtu.be

Mozda neki i prate ovog lika i njegov blog.

Zvanicni minimum za igru je

cpu DualCore 2,4 GHz
2gb rama
Grafika 256 (GF 7600GT i jace)
1,5gb prostora na hardu

ivecorps
14.9.2012, 21:34
konacno imamo i datum izlaska igre,a to je 19 oktobar :)

Laxi
15.9.2012, 1:39
ima zastoja,autoput se placa. Sto se tice benzinskih pumpi,i tu se mogu videti kako drugi kamioni sipaju. Inace prica ide ovako

Izaberes mod igre gde pocinjes sam i dobijes neku lovu,kupis kamion sa slabim motorom,i dobijes garazu koja lici na supu. Odatle kreces. Vozis i nailazis na razlicite Truck Dilers gde se kupuju vozila. Koliko znam,u toj prodavnici se nalaze samo jedna vrsta kamiona. Znaci npr, odes u frankfurt i tamo samo mozes man da kupis. Postoje 3 vrste kabina. U zavisnosti od proizvodjaca, Sleeper, Globetrother, GLobetrother XL kod volva npr. Kod truck dilera nailazis na razlicite varijante sa razlicitim motorima i konfiguracijom osovina. Sto se tice budzenja, nije nista specijalno. Dok si mali lvl, ne mozes sve da stavljas na kamion,tako isto ne mozes ni da kupis kamion sa najjacim motorom i najvecom kabinom ako si mali lvl. Ono sto mi se svidja jeste koriscenje dodatnikh svetala u igri,rotacije itd. Po meni je jadan izbor specijalnog tereta. FIrme su iste kao i u GTS, samo sto su modeli prikolica mnogo bolje uradjeni.

Sve u svemu skanija najbolje izgleda sa sve onim znakom v8 na kamionima sa motorima preko 500hp. Postavicu vam klip o budyenju kamiona sto sam nasao na nekom sajtu.

http://www.youtube.com/watch?v=4Lxa5Yy7wxw&feature=youtu.be

Mozda neki i prate ovog lika i njegov blog.

Zvanicni minimum za igru je

cpu DualCore 2,4 GHz
2gb rama
Grafika 256 (GF 7600GT i jace)
1,5gb prostora na hardu

Ako je sve ovo kako ti pričaš, ja sam više nego zadovoljan! :alealeee:
A to što kažu za minimum, jeste minimum za najbolje preformanse, ali ja imam 1.80 GHz Dual Core, 3 GB RAM, NVidia GeForce 9400 GT 1 GB i igrica mi ide perfektno na medium.

@Ivecorps
Nadam se da je to pravi datum izlaska, jer jedvaa čekam igru ! :D

ivecorps
15.9.2012, 10:55
da,izlazi 19 oktobra,ne sumnjam vise,to je konacno,to je odgovor SCS na sve vise zahteva za objavljivanje datuma izlaska,vise nema tajni i spekulacija,priblizilo se i ljudi trebaju znati datum,tako da su konacno dali datum izlaska

Laxi
15.9.2012, 12:52
da,izlazi 19 oktobra,ne sumnjam vise,to je konacno,to je odgovor SCS na sve vise zahteva za objavljivanje datuma izlaska,vise nema tajni i spekulacija,priblizilo se i ljudi trebaju znati datum,tako da su konacno dali datum izlaska

Haha, pa 'fala Bogu, je l' čekamo već godinu dana?

dallyborr
15.9.2012, 14:48
So far so good. Sto neko pomenu budzenje i izgled prikolica, ma ne brinite oko toga bice tu doooosta modova. Zasigurno znam coveka (NeWs) koji radi vec na ovom modu...

fZ6SwLXQQbU

...tako da ne brinem.:D

sNip_92
15.9.2012, 20:13
I da, mnogo su lepo uradjene benzinske pumpe i parkinzi uz autoput,takodje mnogo ostalih puteva. Malo dojadi voznja po autoputu. Jedina zamerka jos koju sam primetio je da u manuelnom modu, ne mogu da prebacujem po 2 brzine napred,nego samo po jednu.

soneje
16.9.2012, 17:07
Mislim da je nemoguce budziti kamion tako sto ces izmeniti celu karoseriju iz dvoosovinca u troosovinca.

sNip_92
16.9.2012, 19:18
jesi pogledao snimak od dole? Karoseriju mozes menjati.

ivecorps
18.9.2012, 16:05
igra nece biti losa,ali treba postaviti pitanje ovima iz SCS sto se tice kamiona,zasto nema srednje klase kamiona,tj Mercedes ima visoku,srednju i nisku sto je sasvim ok,Renault ima i Premiuma i Magnuma sto je isto ok,ali MAN TGX bez TGS,Iveco AS bez AT,DAF XF bez CF,mislim da je veoma velika greska sto nema srednje klase kamiona,kamioni srednje klase su najzastupljeniji kamioni na putevima,a njih nigde nema,na MAN,DAF i Iveco nista nije radjeno,potpuno isto kao u GTS,veoma bedno i zalosno

La.Prestige
19.9.2012, 12:37
Pa ne znaci da ih nece ni biti. Koliko sam video, enterijer je svima izmenjen i to sasvim lepo. Mozda sada rade na eksterijeru?

Laxi
19.9.2012, 13:53
Pa ne znaci da ih nece ni biti. Koliko sam video, enterijer je svima izmenjen i to sasvim lepo. Mozda sada rade na eksterijeru?

Da rade, ne bi nas obavestili?

ivecorps
19.9.2012, 15:08
Sta su uradili do sad na kamionaima to su i prikazali,radili su na 3-4 marke za koje verovatno ce dobiti licencu/proizvodjaci su kao jedan od uslova za licencu trazili da kamioni budu realno uradjeni/zasta su se i potrudili da realno naprave MB,Volvo,Scaniu i Renault sto smo i videli na video,a za Iveco i DAF izgleda nema nade u ETS 2 i da cemo bolje modele sacekati u ETS 3 kroz 3-4 godine ako bog da

VELPRO Team
19.9.2012, 19:18
Jesu li licencirali DAF i Iveco? jel tko možda zna?

Laxi
19.9.2012, 21:55
Jesu li licencirali DAF i Iveco? jel tko možda zna?

Ako mogu da stignu da urade do 19. oktobra, uradiće, ako ne, ostaće isti kao u GTS + će biti DAV i IVEDO :)

Laxi
20.9.2012, 15:07
Update (http://blog.scssoft.com/2012/09/development-update.html)

bobi98
20.9.2012, 15:26
@Laxi , uzeo si mi rec iz usta , to nije higijenski !

Filip89x
20.9.2012, 16:11
Stari dobri "Valiant i IVEDO kao i DAV":facepalm Scania je verovatno sigurna, mozda MAN i Renault... Ah, a nadao sam se pravim oznakama modela i motora kao i karoserije... To cemo kako stvari stoje ponovo prepustiti MODERIMA... No dobro, samo nek izadje ....

La.Prestige
20.9.2012, 17:29
Sta ste toliko zapeli za licence?? Valjda je vazno da su modeli kamiona dobro uradjeni i da se vidi boljitak u odnosu na prethodnu verziju. Logo kamiona moze napraviti ko hoce, a kontam da ce ih pro moderi izbaciti dan - dva posle izlaska igre.

batakpudla
20.9.2012, 19:30
Управо тако. Лиценце су најмањи проблем јер ће их модери лако средити. Мени се свиђа све ово око игре, а поготово радује најава да ће се рад на унапређењу игре наставити након изласка. Кога заниме пре-ордер, овде је за сада најјевтиније: http://www.dvd.co.uk/buy/catzzz47540/euro-truck-simulator-2-pc.htm

ivecorps
20.9.2012, 20:02
Sta ste toliko zapeli za licence?? Valjda je vazno da su modeli kamiona dobro uradjeni i da se vidi boljitak u odnosu na prethodnu verziju. Logo kamiona moze napraviti ko hoce, a kontam da ce ih pro moderi izbaciti dan - dva posle izlaska igre.

nije problem druze sa licencom za kamione,mislim na oznake kao problem,to se moze napravi za cas,problem je u tome da je za dobijanje licence bio jedan od uslova da kamioni izgledaju realno stvarnom modelu,zbog toga su oni i uradili realno modele Mercedes,Scania,Volvo,Renault,misleci da ce dobiti licence,zato i modeli izgledaju odlicno spolja i unutra,dok su modele Stralisa I DAF-a prepisali iz GTS,nisu ih ni hteli raditi realno stvarnom modelu sto me najvise nervira,ne razumem politiku,valjda trebaju raditi modele sto realnije,bez obzira da li ce dobiti licence ili ne

La.Prestige
21.9.2012, 11:28
Izgleda da ce samo Scania biti licencirana.

http://blog.scssoft.com/2012/09/development-update.html

dallyborr
21.9.2012, 14:48
Pa oni generalno gledano imaju vec odradjene modele sa pravim oznakama, odradece istu stvar kao i sa ETS i GTS. Proci ce par dana i neko od njih (SCS) ce pustiti mod sa pravim oznakama, predstavljajuci se kao moder.

Dugo sam na 3dartpool, bio sam i moderator jedno vreme, i kazem vam ne brinite oko pravih oznaka. Vec su to radeli do sada, odradice ponovo.

Laxi
21.9.2012, 19:02
Koji vam se wallpaper najviše sviđa? LINK (http://blog.scssoft.com/2012/09/euro-truck-simulator-2-wallpaper.html)

Laxi
22.9.2012, 11:14
Dobili su licencu za Renault !!!! Link (http://blog.scssoft.com/2012/09/success-at-eleventh-hour.html)

ton_majstor
22.9.2012, 13:27
Стигла најзад бета! :alealeee:

МАН, Сканија и Рено су лиценцирани. Остали нису (засад).

Ако кога шта занима, могу да одговарам на питања, али прво да озбиљније процуњам по овој прелепој игри.

kolinsb
22.9.2012, 20:23
Hajmo ljudi da se ovo malo ozivi, kad je u pitanju kupovina igre. Niko ne spominje gdje se moze kupiti igra, gdje ima najjeftinije (digitalna verzija, key i slicno).... Koliko sam ja uspio vidjeti, igra na vecini sajtova kosta 15 funti (~24$) + dostava. Je li netko nasao da je negdje jeftinije, a da je pouzdana kupovina?

Laxi
22.9.2012, 21:04
Hajmo ljudi da se ovo malo ozivi, kad je u pitanju kupovina igre. Niko ne spominje gdje se moze kupiti igra, gdje ima najjeftinije (digitalna verzija, key i slicno).... Koliko sam ja uspio vidjeti, igra na vecini sajtova kosta 15 funti (~24$) + dostava. Je li netko nasao da je negdje jeftinije, a da je pouzdana kupovina?

Polako, čekaj da izađe, lako ćemo kupiti ;)

kolinsb
22.9.2012, 21:31
Polako, čekaj da izađe, lako ćemo kupiti ;)
pa obicno bude popusta za preordere :) :)

dallyborr
23.9.2012, 4:49
Na kraju ce te i onako svi skinuti iz "zaliva" zato manite te price "ajd svi da kupimo".
Ajd zivi bili.;)

bobi98
23.9.2012, 8:21
Dalibore , sto uvek imas tako crne misli ?

Ako ces ti skinuti sa "zaliva" , skini , pusti ljude da pricaju o tome gde ima da se kupi ...

ton_majstor
23.9.2012, 10:02
The deadline for box editions is end of next week, while the deadline for translations for the digital release is about 2 weeks from now. (Digital needs less time to "get on the shelves").Значи, ствар се захуктава, ово су Павелове речи око превода и осталог.

=====

Тренутна бета-верзија је нешто као 0.092хх.х, и видим да се свакодневно нешто мења и убацује. Балансира се менаџерски део, сређују детаљи... довршавају преводи.

Графички енџин је као код "Сканије", али ипак није 100% идентичан, још увек, по мени. Користио сам DirectX верзију игре, код мене она најбоље ради.

Сама игра је врло завршена. Играо сам јуче десетак сати и нисам налетео ни на један баг спомена вредан. Осим неких ситних недоследности око преклапања текстура или висине подлоге пута, нисам приметио ништа посебно.

Наравно, мапа је преголема да би се обишла за тако кратко време. Уз нешто почетног луњања напред-назад по Чешкој, Словачкој и Аустрији, кренуо сам ка Ламаншу и за то време сам отворио тек око 7% мапе!

На почетку имате "чаробњака" за сетовање профила, графике, звука, основних појмова и око избора почетне локације. Такође, бирате и преферираног произвођача камиона, а та фирма вам је надаље увек доступна за пазар камиона у њиховом главном салону (не морате да откривате продавце сами).

После десетак вожњи као запослен код других (добијете СВЕ на тацни), подигао сам кредит од банке и купио основну "Сканију", мало је "окитио" и кренуо да зарађујем сам. Предузеће крстите сами, бирате лого и локацију гараже, која је метална шупа, али доста за почетак.

Кастомизација је постепена и на почетку немате велики избор опреме, али се после, левеловањем, отварају стотине андрамоља и џиџа-биџа, па камион очас постане цигански шарЛен. Нисам одолео ни ја. Ту спадају и мотори, број осовина... итд.

Светла су ЗЛО. Када се накаче све оне лампе и упале са великим светлима (то се да подесити), пут испред сија као по дану! Наравно, то смета свима испред вас, па нонстоп аблендују да то угасите. И јесам, ал после.

ГПС није само то, већ нешто као фронтенд за гомилу информација и функција у игри. Има доста начина да се он кастомизује и приказује друм или податке како ви хоћете.

Временски услови су супер одрађени, звучни ефекти исто. НЕМА ПОГЛЕДА КРОЗ ВОЗАЧКИ ПРОЗОР, као у "Сканији".

Возио сам ноћу по Француској и у једном тренутку имао осећај да сам на стварном друму. Дал је умор или не, али негде су се поклопиле моје визије или сећања са изгледом из игре, и то ме одушевило.

Аутомобили на друму су већ познати, уз нешто нових. Приметно је да имају таблице земље у којој сте тренутно. На све то, Чешка врви од Шкода, Француска од Ситроена, Немачка од Мерџи и Бембара. Наравно, то је урађено са мером и тек се касније примети.

Има наплатних рампи, има граничних прелаза (или барем остатака) и свака земља има своја правила о брзини саобраћаја. Камере су негде видљиве, негде не. У Немачкој их има и на аутобану, али је тај део посебно обележен/најављен. Проучите која земља колико допушта, јер ми се чини да сам због тога десетак пута учитавао игру поново, док сам научио да не гарим као пре.

Посебна посластица је прећи Ламанш и возити по оној идиотској Британији, а ту су и Лендровери...

Пут кроз Аустрију према Швајцарској је живописан до те мере да сам пар пута стао и уживао у погледу.

Менаџерски део је комплексан али, по мени, савршено урађен. Још га пенале, али је већ сад видљиво да ће ово ДУУУУГО да се игра.

Видели сте сви те скринове, да не качим овде?

=====

Мане?

АИ је или врло паметан или глуп као д*пе. Најпре бих рекао да другима ретко шта можете да верујете, осим ако стоје. Ок, пуштају вас, аблендују, али и претичу где се сме и не сме, улећу у маказе, набадају на семафорима... итд. Има загушења на семафорима и раскрсницама, а АИ има проблем са местима где се сужавају аутопутеви, јер кола стоје и пропуштају се међусобно као џентлмени, наизменце, па побесните од толиког бонтона.

Модери ће процветати!

Има још, али нећу све сада да пишем. Уосталом, нећу ни да вам правим зазубице, без неке потребе.

=====

Што се тиче расправе о куповини игре, мислим да није прескупа и да треба да се купи (ко хоће и може), тим пре јер се планира озбиљан наставак рада на њој од стране СЦС-а, а са пиратом се ризикује да буде проблема са агрејдовањем и губитком претходних, брижно грађених и чуваних профила, што се мени десило са неким претходним играма.

http://www.eurotrucksimulator2.com/

minist@r
23.9.2012, 10:30
Hoce li biti naseg prijevoda?

Djordje Turjacanin
23.9.2012, 11:18
Јао сад још више ишчекујем игру, стварно су добро одрадили нема шта.

Laxi
23.9.2012, 12:31
A čekaj, Ton, da li ja mogu da upalim u igri maglenke naprimer koje ja hoću ili se pale sve maglenke na kamionu? Mislim, stavm 2 para, 1 na krovu, jedan na roll baru, naprimer, i je l' mogu zasebno da palim ove na roll baru i ove gore?

ton_majstor
23.9.2012, 16:15
Биће нашег превода, министре.

Ђорђе, ипак ћу да поделим нешто од ове моје "раније среће" са вама овде, начинићу пар филмића у наредним данима. Али, не оне дуге и досадне вожње, већ са неким лепшим детаљима.

Лакси, у главном менију изабереш подешавање кабине (ту су и светла):

http://farm9.staticflickr.com/8462/8015556184_9f10332144_b.jpg

... а онда подешаваш како се која група понаша и када се пали:

http://farm9.staticflickr.com/8436/8015556579_e2ce333375_b.jpg

Када палиш велика светла, пале се и светла на крову. За предња доња светла још нисам пробао, нисам их монтирао, нити ротације. Ок, ово је довољно за неку малу представу о изгледу тога свега.

Има времена, велим... :)

Ах, да... радио свира и стриминг станице, има их десетак већ понуђених. А можете убацити и своје. Постоји и аудио-плејер.

Vozac12
23.9.2012, 16:53
Jedva cekam tvoje filmice.Takodje me mnogo zanima kako funkcionisu te rotacije :alealeee:

sNip_92
23.9.2012, 19:03
bas se ciganas sa skanijom. Uzmi mercedesa low space cab :D

ton_majstor
23.9.2012, 20:57
Мислиш - "Мажестик"? :opanachke

Ма, ред је био да почнем са "Сканијом", из поштовања према фирми, навозао сам се у СТДС-у са њом. Већ имам могућност да ово буџим са кабином и моторима, али ћу за шасију са три осовине да се навозам...

Радује ме појава "Реноа", испробаћу га одмах после овог.

Ево мапе, колико сам ја досад извозио (жути путеви):

http://farm9.staticflickr.com/8307/8016575737_a1ed96c72f_b.jpg

То што видите по Британији сам возио, ваљда, сат и кусур. Толика је мапа (и толика су ограничења брзине).

А овако изгледа УВЕЛИЧАНА Братислава на мапи, одакле сам почео ("родни град"):

http://farm9.staticflickr.com/8436/8016578770_bfc040628f_b.jpg

:dedica:

VELPRO Team
23.9.2012, 21:13
Slinim ko lud, nemogu dočekat 19.10 :(

daj još slika.

I di se može prijavit za prevest na Hrvatski, ako nemože, barem srpski (latinica)

soneje
23.9.2012, 21:21
A Srbije nema!:(

sNip_92
23.9.2012, 21:47
imam ja jedno pitanje koje mi nije jasno. Ako unapredjujes recimo heavy transport,da li imas vise tih tereta ponudjenih,ili ne :confused:

fantom92
23.9.2012, 22:10
ma jedva cekam da izadje igrica... veoma dugo je odlazu sto me nervira....
evo malo screenshoots ... zanimao sam semalo :D

http://www.youtube.com/watch?v=5NQB-xXG-A0

sNip_92
23.9.2012, 22:17
ja ne rayumem sto se mucite i gledate ss. Imate ovde sve.

http://www.twitch.tv/dirt_devil/videos

ton_majstor
23.9.2012, 23:16
Велпро, имаш на СЦС-блогу мејл за пријаве преводилаца. Чуди ме да досад нема твојих земљака, за СТДС су били хиперактивни.

Сонеје, нема ни Иберијског полуострва, нема Балкана, нема Скандинавије, фали већина Словачке, пола Италије и Пољске... капирам да ће мапе додавати временом. Судећи како изгледају оригиналне, не занимају ме модерске.

Снип, нисам те разумео? Ако повећаваш неку вештину ("skill"), расте број опција/могућности, као на овој слици:

http://farm9.staticflickr.com/8299/8017076468_a085f16f3d_b.jpg

Као што видиш, има пуно посла.

=====

Дијагностика (камион се константно квари помало!):

http://farm9.staticflickr.com/8446/8017073895_640de1f173_b.jpg

Банка (може да вам одузме камион, гаражу... нису нимало слатки, као и у реалности)

http://farm9.staticflickr.com/8318/8017074343_122d6181fa_b.jpg

Мапа продаваца камиона:

http://farm9.staticflickr.com/8176/8017075149_4836452e57_b.jpg

Доступне модификације (ово је само приказ, не купују и не монтирају се на овом екрану):

http://farm9.staticflickr.com/8180/8017075138_95d5144d8e_b.jpg

Ај, доста за сад слика. Нећу да кварим ваша ишчекивања. :odoK:

kolinsb
23.9.2012, 23:34
ima li mogucnost da se npr. preko radio veze cujes s nekim drugim vozacom, da ti on kao nesh preporuci (gdje je najjeftinije gorivo, najbolja cijena kamiona, zatvoren put i sl)??

ton_majstor
24.9.2012, 8:03
Нажалост, не.

kolinsb
24.9.2012, 8:45
Нажалост, не.
steta sto nema. ovo sam nekad davno vidio u Rig 'n' Roll dok sam ga igrao.

VELPRO Team
24.9.2012, 14:59
Ton ajd mi pošalji mail pa ću kad se vratim s puta napravit prevod.

mislim da nije skupo dat 20€ za ovakvu igru. Kratit će zimske dane :D

MitraljezaC
24.9.2012, 16:09
Ton_majstore na koji mail da posaljem prijavu za prevodjenje?Na blogu kazu da pogledam mail na sajtu a na sajtu postoje ovi mailovi.

info@scssoft.com

jobs@scssoft.com

webmaster@scssoft.com

kolinsb
24.9.2012, 18:33
pise da se posalje na taj info ;)

Laxi
24.9.2012, 18:48
Ton ajd mi pošalji mail pa ću kad se vratim s puta napravit prevod.

mislim da nije skupo dat 20€ za ovakvu igru. Kratit će zimske dane :D

Hahaha, da li si ti stvarno mislio da može tako? Zeznuo si se druže, komplikovan je to posao, ne verujem da može da se razmenjuje putem mejla :)

kolinsb
24.9.2012, 19:34
prevod se radi online, u odgovarajucem "web editoru" :) imas na sajtu primjer. nista komplikovano.

ton_majstor
24.9.2012, 22:17
Велпро, не знам за хрватски превод, видим да је неко то узео (као) тамо да преводи, али иде му споро. Јави им се на онај наведени мејл, али мислим да касниш. Преводи морају бити готови до викенда.

Митраљезац, жао ми је, не могу да ти помогнем. И сам сам упао (Павеловом грешком) у последњем тренутку, а мислим и да су апликације за српски језик затворене. Уосталом, остало је још само пар стотина стрингова (превели смо већину), па нема ни потребе.

Одмах да нагласим да превођење никако није бета-тестинг! Онај ко преводи уопште не може да зна како ће његов превод да "легне" у игру, што је глупо. Ја имам ту срећу да то могу да видим (и то користим), али за ЕТС2 ће то сачекати нас пар Србаља да завршимо превод (сутра-прекосутра, вероватно).

Колине, да, није тешко, али треба позивница.

stefag40
26.9.2012, 15:19
EE pozz ljudi mogu li ja da prevodim igru Postos am bosanac a cuo sam negdje da se trazi Bosanac neki???? i sta treba pisat u mail kad se salje???Hvala

Laxi
26.9.2012, 18:30
EE pozz ljudi mogu li ja da prevodim igru Postos am bosanac a cuo sam negdje da se trazi Bosanac neki???? i sta treba pisat u mail kad se salje???Hvala

Sve imaš na blogu...
blog.scssoft.com

stefag40
26.9.2012, 19:56
Sve imaš na blogu...
blog.scssoft.com

pa de malo detaljnije ja sam cito sam tamo al kako treba ja slao al nista :(((

Laxi
26.9.2012, 23:15
pa de malo detaljnije ja sam cito sam tamo al kako treba ja slao al nista :(((

Ne verujem ni da će biti bosanskog, druže, ni jedna jedina reč nije prevedena...

ton_majstor
26.9.2012, 23:58
Прекасно је. Питање је да ли ће и хрватски стићи до викенда. Само један човек га ради, а догурао је нешто преко пола...

=====

Него, ми завршисмо ћирилицу, а и латиница стиже ускоро. :tapsh:

Превод се већ види у игри (актуелна је 0.926.2 верзија), али има доста места где је српски рогобатан просторно (предуге речи или лоша подела од стране СЦС) а има и грешака, па све тражи да се крене још једном у едит.

Највећа невоља је што је (волшебно!) карактер "€" замењен са ћириличним "Ђ", па све са парама изгледа идиотски. Такође, недостају велико "Њ" и "Љ". Није до нас преводилаца, већ је нешто са њиховом кодном страном, а то ћу да се жалим тек сутра.

Иначе, има (тренутно) преведених тачно 1357 стрингова (додају сваки дан по неколико, мајкеимга), па је то трајало 4-5 дана. Лакси још ради, као црнац, да стигне.

Ја сам се трудио да пишем СРПСКИ и/или КАМИОНЏИЈСКИ:

Рецимо, банка вам пише да сте дужни и да ће да вам се нај...

Драги корисниче,

Због висине вашег дугорочног минуса на Вашем рачуну, морали смо да одузмемо и продамо Вашу имовину.
Наплаћена свота од xxx € је искоришћена да се измире Ваше обавезе.

Конкретно, следећа имовина Вам је одузета: (списак)

Жао нам је што је дошло до ове ситуације и надамо се да њене последице неће превише нашкодити Вашем пословању.

Са најбољим жељама,
Ваш рачуновођа
Банка:dedica::boodala:

Или, унајмљен возач вам пише:

Ало, газда,

Гаража у ххх, где сам био смештен, је затворена.

Дошли су неки људи из банке и рекли да морам да се иселим. Изгледа да ово твоје предузеће лоше послује у последње време.

Зато сам одлучио да одем. А ионако овде и нисам од неке користи, овако без камиона и посла. Испробаћу срећу негде другде.

Ајде здраво и не љути се, хххИли:

Здраво Шефе,

Не знам да ли си приметио, али чучим овде у ххх без посла већ хх дана.

Већ се озбиљно нервирам, јер ми требају паре да платим рачуне, а нећу их платити сигурно ако будем џеџио овде.

Молим те, набави ми камион у року од х дана тако да могу да радим, иначе ћу да одем где ме очи воде и ноге носе.
хххИ тако, тушта и тма порука, објава, саопштења, претњи, стрингови, стрингови... $$$ $$$$ $$$$$$

:facepalm

La.Prestige
27.9.2012, 11:40
Hhahahaha, odlican prevod. :D

Ja nisam imao vremena da ucestvujem u ETS2 projektu za prevodjenje latinice, a pretpostavljam da je sad kasno. :(

Uglavnom, bilo bi dobro da samo prekopirate cirilicni prevod i da bude takav i u latinici, bez razlika kao sto je bio slucaj u STDS.

Laxi
27.9.2012, 12:06
Hhahahaha, odlican prevod. :D

Ja nisam imao vremena da ucestvujem u ETS2 projektu za prevodjenje latinice, a pretpostavljam da je sad kasno. :(

Uglavnom, bilo bi dobro da samo prekopirate cirilicni prevod i da bude takav i u latinici, bez razlika kao sto je bio slucaj u STDS.

Pa šta misliš da radimo? :D
Uklapamo prevode, ne brini se ništa.

ton_majstor
27.9.2012, 12:32
Ја сад идем кроз ЦЕО превод и пасујем га према потреби и биберим где треба.

Мислим, неће овако да остане, верујте ми:

http://farm9.staticflickr.com/8180/8029288868_0dbdaaf4da_b.jpg

Лакси може да одлучи да ме прати или да смишља сам, али је правилније да будемо идентични. Засад, радимо као тим (respect!).

Увалио нам је Павел неку госпођу преводиоца, као трећу-срећу, па је кренула да преводи "џојстик" (ручица...) и "гејмпед" (играчка подлога...)...

... и да "shift down", уместо "степен преноса наниже", преводи као "нижа брзина", па смо решили (нас двојица) да је пустимо да крља, а онда да је надгласамо, где је преводила бзвзе. Мада, више је и нема... скапирала где је упала... :Freddy:

Узгред, жена нит се игра, нит је села у камион у животу. Јбт. :facepalm

ton_majstor
27.9.2012, 12:41
Узгред, имао сам јутрос прво убиство, и то баш несрећног "Пунта" (мој ауто)...

http://farm9.staticflickr.com/8458/8029308154_4a2476da61_b.jpg

:boodala:

kolinsb
27.9.2012, 14:27
nimalo fizike nema u tim sudarima. tebi ni karambolka nije otpala, a popeo si se na njega, a on nije ni ogreban a guro si ga s ceste nekoliko metara i prevrno na krov :boodala::boodala::kreza: to mi se nimalo ne svidja :( nigdje realnosti

soneje
27.9.2012, 14:49
Stvarno majku mu.:a_whistli

ivecorps
27.9.2012, 14:56
evo jedan lep video kako izgleda rotacija u igri

k5J0jkA3oC0

kolinsb
27.9.2012, 16:36
fino izgleda, nema sta :) kad koristiti rotaciju? za neke posebne terete tipa:

heavy load (nesto bas pretesko);
wide load (nesto sto je sire od same prikolice i strsi sa strana na prikolici;
dangerious load (vruce hemikalije, benzin, plin i sl.);

ili nema nekog posebnog pravila?

Laxi
27.9.2012, 17:09

Nema pravila, ja mislim, nisam siguran...

ton_majstor
27.9.2012, 19:32
Не очекујте видљива оштећења на камиону и околини (осим обарања знакова и тако нечег ситнијег). То је речено. Ни пешаке нећете моћи да дотакнете, крију их иза ограда (и то је ок).

Игра стварно тражи да се поседује волан и мењач. На тастатури све ради супер, али кад сам везао волан, педале и мењач (секвенцијални), осетио сам се баш како треба.

Ко има оне јаче Лоџитеке (G-serija) имаће и H-мењач, фора из реалне "Сканије".

А ко има TrackIR, може да викне туру пића! :alealeee:

http://www.naturalpoint.com/trackir/

=====

Поздрав из Алпа...

http://farm9.staticflickr.com/8179/8030264521_c461365425_b.jpg

kolinsb
27.9.2012, 20:39
Meni sutra dolazi Logitech Momo (trebao je doci prije 2 sedmice, ali se nesh iskomplikovalo :() :) to je taj sekvencijalni (bez kvacila) jelde?

stefag40
27.9.2012, 21:30
ton_majstor (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=462)

ti si Beta tester??/

ton_majstor
27.9.2012, 22:25
Јесам, Богу хвала. :)

=====

Колине, са њим ћеш моћи да возиш секвенцијално, као "simple range" или као аутоматик (једноставан или пун). И ја тако нешто имам.

Тај "range" ради са два комплета од по шест брзина, а дугметом мењаш који је активан.

Такође, постоји и јендоставнија варијанта, са парним и непарним брзинама, али видећете већ...

"Range-splitter" је најкомпликованији и најреалнији.

http://www.scania.com/products-services/trucks/main-components/transmissions/gearboxes/range-splitter-gearboxes/

Највише ипак спомињу Лоџитекове G25 i G27. :rolleyes:

=====

Народе, не тражите ми више активациони код, молим вас! Мој је везан за мене и можете мислити како бих се обрукао (и све остале) да то делим около? Уосталом, за сваки следећи "build" добијам посебан приступ, па то и није од користи.

П.С. Изађе малопре 1.0! :aplauz:

ton_majstor
27.9.2012, 22:58
Свађамо се цео дан око снаге кочења камиона у ЕТС2. Стално се пенали наовамо, наонамо... или је прејако или преслабо. Програмери избацују модове, прича се у неким бројкама (волани избацују неке цифре)... ма, никако да се сложимо... и изабраше СЦС-овци јаке кочнице, које се махом пипкају, а успоравање препуштате комбинацији инерције и гравитације. Ок, ја тако возим ауто, али камион?

Многи се и на то жалише (и ја), све док нам Газда не показа овај видео:

KfI4MBRsnok

Сад се више не свађамо, све је у реду...

soneje
28.9.2012, 10:13
Ali zasto je tako lose mislim na igru ne na upravljanje radili su na njoj punih 5 godina i vise?

Orvel
28.9.2012, 10:44

Naravno da postoji pravilo. Upotrebu žutog rotacionog svetla propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja:
http://usnimi.me/slike/1gjg.png

Johnny-24
28.9.2012, 11:43
Sta bi el izaso ETS 2..?