PDA

Prikaži potpunu verziju : Euro Truck Simulator 2

Strane : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

rudulan
23.10.2012, 1:00
Evo po mom misljenju najboljih kamiona: Najjaci Volvo, Najljepsi Magnum i zlatna sredina Man.

Slaze li se iko sa mnom? :D

i da dodam da mod `Volume` za pojacavanje zvuka motora i mod za skidanje limita brzine ne idu jedan s drugim (barem kod mene) :D

dallyborr
23.10.2012, 1:22
Пријављено одавно, дискутовано, пенаљено...

У принципу, неки камиони не реагују исто на темпомат. Ја у Сканији држим 80 км/ч, а ако се случајно залуди негде и залауфа, припомогнем пипкањем кочнице, сачекам да се смири, па "Ц". Ако идем ка камерама, реагујем озбиљније.

Ma da se srediti, evo vec sam pri kraju. Neko je ono ljuljuskanje lupao brojke tamo po def fajlu pa mu se ucinilo kao bas fino, ustvari sve je razyhebo.

I meni se ucinilo na pocetku kao dobar mod, medjutim kamion se ponasa nenormalno i neprirodno.

Ima ovde svasta sto moze bas da se dotera kako treba. Opet kazem evo bas cackama sve...dotero sam kisa pre nego sto treba da padne, da lepo polako krene da se oblaci, pa to traje, pa krene lepo polako da prska, pa predje u pljusak...isto kad prestaje...prestaje polako, a ne puknes prstima pljusak, pa blicnes ono vedro vec.

Samo polako, ima ovde MNOOOGO sto sta da se cacka.

P.S. Ali ovaj mesec, mislio sam da se Ton Majstor zeza onda kad je pricao za isti, ubicu ga na mesto, mislim na mesec! Isto i onu glupu foru da se oblaci odjednom vide nocu kad krene kisa, pa sve odjednom izgleda kao da je zora....cim kisa prestane "vrati" se noc u normalu. Nije mi jasno kome je tamo palo na pamet da to tako izgleda. A fora je toliko prosta da samo krene kisa nocu bez ikakvih oblaka...samo se zamraci celo nebo crnom bojom i kraj.

Prief Lirator
23.10.2012, 1:41
dotero sam kisa pre nego sto treba da padne, da lepo polako krene da se oblaci, pa to traje, pa krene lepo polako da prska, pa predje u pljusak...isto kad prestaje...prestaje polako, a ne puknes prstima pljusak, pa blicnes ono vedro vec.

Isto i onu glupu foru da se oblaci odjednom vide nocu kad krene kisa, pa sve odjednom izgleda kao da je zora....cim kisa prestane "vrati" se noc u normalu. Nije mi jasno kome je tamo palo na pamet da to tako izgleda. A fora je toliko prosta da samo krene kisa nocu bez ikakvih oblaka...samo se zamraci celo nebo crnom bojom i kraj.Ili su programeri bili lijeni, ili su živjeli dugo na Islandu... ;)

dallyborr
23.10.2012, 3:32
Opa...ja raspalio za Englesku, i kroz Holandiju kaze "engine malfunction please visit bla, bla...", i poce motor da se gasi i pali...op levo za Groningen pa u servis, jbga sat vremena vise voznje, ali uzitak potpun...jos kad mi i guma pukla negde....

=FI=Ghost
23.10.2012, 6:43
Poruka od Zavvi-ja jutros u inboxu:(:

We are aware that your order for the item(s) listed below has still not been sent and continue to work with our suppliers to get this to you as quickly as possible.

djuka006
23.10.2012, 9:28
gdje moze da se kupi igrica u srbiju?

DeCoy
23.10.2012, 9:44
^^
Nigde.

Možeš da kupiš digitalnu kopiju ili boxed varijantu preko više sajtova.

nikola1997
23.10.2012, 10:35
А зашто остали камиони по ауто-путу возе 60 км/ч...хоће ли то бити сређено у неком печу?

Laxi
23.10.2012, 10:39
^^
Nigde.

Možeš da kupiš digitalnu kopiju ili boxed varijantu preko više sajtova.

Значи у gameS-у је нема?

DeCoy
23.10.2012, 11:24
Ne, nijedna domaća prodavnica ne sarađuje sa SCS-om, pa tako nema ni njihovih igara u ponudi.

Ako baš želite možete da ih smarate na twitteru, pa možda i pokušaju da se iscimaju i nabave igru ako vide da je intereovanje prilično.

dallyborr
23.10.2012, 11:35
А зашто остали камиони по ауто-путу возе 60 км/ч...хоће ли то бити сређено у неком печу?

Pa ne idu bas 60. 70 do 80, na auto putu. To cak mozes i ti da im stavis brzinu preko def fajla koju hoces, moze i 20 da idu ako ti se tako svidja.

ton_majstor
23.10.2012, 11:44
ne, nijedna domaća prodavnica ne sarađuje sa scs-om, pa tako nema ni njihovih igara u ponudi.

Ako baš želite možete da ih smarate na twitteru, pa možda i pokušaju da se iscimaju i nabave igru ako vide da je intereovanje prilično.

Раније овде сам пренео да је Павел, на мој наговор, контактирао ту наведену фирму и да ће ми јавити шта је било. Очигледно је да од тога нема ништа.

=====

Камиони иду различито, неки се вуку а неки баш гаре. Понеке је тешко претећи и са 80.

nikola1997
23.10.2012, 11:58
Нисам видео те што гаре.Баш сам стао у једну колону камиона на аутопуту и ишао у стопу за њима 60 км/ч...

Markob85
23.10.2012, 12:21
Kod mene gare,bio sam na putu od Amsterdama do Verone,ja sam jedva stigao Scaniu koja je picila 90 km/h. :D

arki
23.10.2012, 12:27
Mod za Trailer Skin Pack---
http://playtruck.2bb.ru/viewtopic.php?id=2580

Evo i link za realne firme i prikolice
http://playtruck.2bb.ru/viewtopic.php?id=2585 ----skroz zadnji post

nikola1997
23.10.2012, 12:31
A ima li neki sem ovog za KRONE,da je za realna imena prikolica,recimo SCHMITZ i koje jos imaju u igri...

dallyborr
23.10.2012, 12:41
To KRONE je samo naslovna slika za temu koliko jua vidim, a skinovi su dole.

Milos011
23.10.2012, 12:41
Ako stavim onaj mod koji probija blokadu od 90 km/h da li ću na autoputu plaćati kaznu svaki put kada pređem 90 km/h ili to zavisi od onih obeleženih mesta gde se snima brzina?

sasa s
23.10.2012, 12:42
Najduza tura do sada:

Bratislava - Liverpool 1.953 km :)

Ready
23.10.2012, 12:47
@nikola1997
Pa imas na ovom linku od arkija, dva posta nize brdo prikolica medju kojima je i schmitz.

edit: a ovde imas schmitzovu kiper prikolicu : http://eurotrucksimulator2.quezz.com/?p=870

dallyborr
23.10.2012, 12:51
Ako stavim onaj mod koji probija blokadu od 90 km/h da li ću na autoputu plaćati kaznu svaki put kada pređem 90 km/h ili to zavisi od onih obeleženih mesta gde se snima brzina?

Neznam ne koristim taj mod, a i gde bi pa vozio toliko? Generalno u ETS2 su putevi takvi da je i 80 "mnogo".

Milos011
23.10.2012, 13:16
Vozio bih brže na ravnim deonicama auto puta.... recimo do 100 - 105... nije to nerealna brzina.

Samim tim bi se i unela malo dinamika u igri... ali ne vredi ako čim povećaš brzinu on naplati kaznu.

wroomster
23.10.2012, 13:49
Neznam ne koristim taj mod, a i gde bi pa vozio toliko? Generalno u ETS2 su putevi takvi da je i 80 "mnogo".
Ne znam o kakvoj blokadi brzine vi pričate, koliko ja znam nisam ubacio nikakav mod koji je skida a moj nenabudženi Volvo vuče prikolice i preko 130 po auto-putevima (doduše na nazbrdicama) a po običnim 'country' putevima na nekim deonicama ide i do stotke. Jedino što stvara problem pri takvom jurcanju jesu druga sporija vozila ili kolone koje stoje i koje je neki put problem uočiti na vreme, jer su zaustavni putevi pri tolikim brzinama ogromni, pogotovo sa modom sa realnom fizikom. Ipak, otprilike se zna gde su ti zastoji, uvek kod raskrsnica (onih pravih ali i lažnih, koje samo AI koristi).
Koliko sam skontao, kažnjavanje za prekoračenje brzine nije automatsko već 'tačkasto', sa postavljenim radarima koji uvek imaju odgovarajuće znakove upozorenja. Uglavnom su po autoputevima i to na mestima gde je ograničena brzina ispod uobičajenih 110-120km/h na 80km/h, obično na mestima suženja zbog radova ili slično. Takođe dosta radara ima po gradovima, tako da najmanje kontrole ima na međugradskim putevima sa dve trake.
Ne znam da li su lokacije radara promenjive ili fiksne, ali obzirom da je većina obeležena saobraćajnim znacima, pre bi rekao da su fiksne

Milos011
23.10.2012, 14:47
Ako je tako onda neću ni da stavljam taj mod. Ja sam iz dosadašnjeg pisanja skontao da postoji neka blokada i da ne može da se ide preko 90 osim na nizbrdicama.... jbg... još uvek vozim osnovni model i skupljam pare....

Nisam u fazonu da cheat-ujem ili da na silu preskačem nivoe....

kolinsb
23.10.2012, 15:09
hmmmmmm ja do sad nisam primjetio znak za radar ili sam corav. par puta sam kaznjen za prekoracenje brzine, i sve to u UK :nov_mad2::nov_mad2: svog Valianta sam sa ovim modom gurao 165kmh na nizbrdici :dzavo::dzavo::kreza::kreza::boodala:

ivecorps
23.10.2012, 15:28
ako nekome treba realni zvuk u kabini od 13db neka mi se javi na pp,ne mogu postaviti jer je tezak 7mb

Prief Lirator
23.10.2012, 15:32
Sad mi nije jasno o čemu pričate... @Milos011 kaže da blokada iz tog moda ne dozvoljava da se ide preko 90, a @kolinsb kaže da taj mod skida blokadu i omogućava veće brzine.

Jesu li dva moda u pitanju? :confused:

Milos011
23.10.2012, 15:50
Sad mi nije jasno o čemu pričate... @Milos011 kaže da blokada iz tog moda ne dozvoljava da se ide preko 90, a @kolinsb kaže da taj mod skida blokadu i omogućava veće brzine.

Mod koji sam pominjao je naslovljen da skida blokadu, a ne postavlja.

Markob85
23.10.2012, 15:51

Dva moda su u pitanju,jedan ogranicava brzinu do 92 km/h,drugi ogranicava brzinu na 120 km/h.

dallyborr
23.10.2012, 15:56
Pa pazi i u relnom zivotu su kamioni ograniceni na 90, a i uzeci u obzir da stvarno u igri putevi nisu za voznju preko stotke...sta ce ti taj mod.:)

Prief Lirator
23.10.2012, 16:03
Dva moda su u pitanju,jedan ogranicava brzinu do 92 km/h,drugi ogranicava brzinu na 120 km/h.Ok, onda kontam. Inače neću koristiti nijedan, po defaultu je okej.

ivecorps
23.10.2012, 16:04
evo ovako,da ne bih pojedinacno slao svakome

mod za jaci zvuk unutar kabine

http://www.sendspace.com/file/91ki3d

atlantis
23.10.2012, 16:11
Moram nakon svih vasih postova ipak da pitam, ako ne koristim bilo kakav mod, da li je moguce da sa nekim kamionom vozim preko 93 koliko sam maksimalno dostigao? Doduse vozim Valiant najosnovniji model ali sam mu kupio poslednji motor i 93 nisam mogao da predjem? Neko je ranije pisao da su Valiant brzi i ja uze, onda poslednji motor ali nista preko 93...

Ready
23.10.2012, 16:18
U mom slucaju dok nisam instalirao nijedan mod ogranicenje je bilo na 90 za svaki kamion. Kasnije sam stavio realistic physics, real logos i mod za turbinu. Posle toga sam mogao da idem i preko 90, tako da mi se cini da je u onom modu za fiziku ubaceno i to da se ide preko blokade.

atlantis
23.10.2012, 16:26
Fizika skida ogranicenje upravo sam testirao. To je jedini mod koji imam trenutno i odma 120! :D Malo mi je sada cudno kako se kabina "dize" pri ubrzavanju dok ne prebaci u sledecu brzinu ali ostavicu ga zbog brzeg napredovanja!

edit: Sada mi treba onaj mod koji gasi kaznjavanje za prekomernu brzin, volim da igram bez varanja ali to u principu vecina ne postuje u Srbiji. :)

Prief Lirator
23.10.2012, 16:35
Malo mi je sada cudno kako se kabina "dize" pri ubrzavanju dok ne prebaci u sledecu brzinu ali ostavicu ga zbog brzeg napredovanja!To prejako ljuljanje kod ovog moda me nervira. Takođe kamion postaje jako nestabilan, ako malo brže uletiš u krivinu, kamion će se nagnuti i voziti na bočnim točkovima... zamalo prevrtanje.

soneje
23.10.2012, 16:38
Pa vi svi toliko igrate brzo da ste igru vec pola presli i sta ce biti posle kad zavrsite,nece proci ni mesec dana a vi je vec zavrsili.:paranoia:

Nikola16789
23.10.2012, 16:42
Mislim da ovakav tip igara ne moze da se "predje" u klasicnom smislu. Da, mozes da otkljucas sve vestine i da otkrijes 100% puteva, ali i dalje mozes da vozis.

Jel neko primetio da su mesta za odmaranje malo ubagovana, 100 puta mi se desilo da se savrseno uparkiram, a ne dobijem poruku da pritisnem enter da spavam.

atlantis
23.10.2012, 16:47
To prejako ljuljanje kod ovog moda me nervira. Takođe kamion postaje jako nestabilan, ako malo brže uletiš u krivinu, kamion će se nagnuti i voziti na bočnim točkovima... zamalo prevrtanje.

Da, to i meni smeta inace je u redu mod. Samo da malo ublaze dizanje kabine pri kretanju, cini mi se da pri vecim brzinama nije toliko izrazeno.

Laxi
23.10.2012, 16:48
mislim da ovakav tip igara ne moze da se "predje" u klasicnom smislu. Da, mozes da otkljucas sve vestine i da otkrijes 100% puteva, ali i dalje mozes da vozis.

Jel neko primetio da su mesta za odmaranje malo ubagovana, 100 puta mi se desilo da se savrseno uparkiram, a ne dobijem poruku da pritisnem enter da spavam.
Имаш одређена места, колико ја знам

Та полемика од ограничењу.... По дефаулту је 90 км/ч максимално, као у реалном животу, а ја сам до сад играо са тим модом реалистичне физике и могу да вам кажем да 90 нисам прешао, а хоћу да игра има ту чар и да не може да пређе 90, баш као и "обични" камиони у реалном свету. Под "обични" мислим на фабричке камионе са блокадом на 90 км/ч

arki
23.10.2012, 17:38
To prejako ljuljanje kod ovog moda me nervira. Takođe kamion postaje jako nestabilan, ako malo brže uletiš u krivinu, kamion će se nagnuti i voziti na bočnim točkovima... zamalo prevrtanje.
Evo ovaj mod je najbolji po meni za to--
http://www.mediafire.com/?8tdplpo61meknli

kolinsb
23.10.2012, 18:37
pozdrav narode. pomagajte, ako boga znate. danas sam igrao, i igra mi se srusila, samo zaledila. hajde restartujem pc, i ponovo pokrenem, kad imam sta vidjeti, ****** igra mi nudi da KREIRAM ****** profil, onog mog nema :nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2: :nov_mad2: hajde napravi backup prethodnog u My Documents, i krenem da kreiram novi, kaze mi da profil s tim imenom vec postoji.... wtf ***** ti glupu retardiranu igru. dosao sam do 15 lvl, ako budem morao ponovo igrati od nule grrrrrrrrrr

Laxi
23.10.2012, 19:00
Пошто је већина вас наручила игру преко неког сајта, игра вам стиже брзом поштом или како?
И још једно питањце
Која је укупна цена свега тога, значи када преузимате игру колико плаћате?

wroomster
23.10.2012, 19:06
Skineš demo sa zvaničnog sajta. Kupiš serial key, takođe na zvaničnom sajtu i odmah ti mailom stiže key, kojeg ukucaš nakon pokretanja igre i igra ti je aktivirana. To je sve.

Vozac12
23.10.2012, 19:30
Jel zna neko u kom se gradu moze kupiti daf? :confused:

kolinsb
23.10.2012, 19:30
dajte ljudi je li se jos kome ovo desilo ba??? kako da vratim ****** profil???

Prief Lirator
23.10.2012, 19:32
Jbg, meni nije. Pa imaš li save file, nisam skontao da li je ostao u My Documents? Teško da bi se fajl sam od sebe izbrisao...

kolinsb
23.10.2012, 19:34
ma imam sve fajlove u my documents ba, samo nece da ucita ****** profil. kao da je ostecen fajl profile.sii

Prief Lirator
23.10.2012, 19:37
Probaj skloniti fajlove iz My Documents na neko drugo mjesto, pa onda pokreni igru, napravi neki bezvezni profil, zatvori igru, vrati svoje sejv fajlove, pa opet pokreni i možda ćeš uspjeti pokrenuti svoj pravi profil. Mislim da sam ja tako uspio u nekoj drugoj igri. ;)

Boyka
23.10.2012, 20:25
Samo da razrešim to u vezi tog moda Physic ima da se skine mod u 2 verzije, a to je da brzina bude po defaultu (90km/h) i da nema ograničenje (90+km/h) Tako da u zavisnosti koji ste mod skinuli toliko vam je i ograničenje. :D

Laxi
23.10.2012, 20:27
skineš demo sa zvaničnog sajta. Kupiš serial key, takođe na zvaničnom sajtu i odmah ti mailom stiže key, kojeg ukucaš nakon pokretanja igre i igra ti je aktivirana. To je sve.

Е, то сам хтео да питам, како се плаћа це-де кључ? Картицом?

ton_majstor
23.10.2012, 20:29
Jel zna neko u kom se gradu moze kupiti daf? :confused:

Имаш у Бремену, Цириху, Салцбургу и Кардифу мали салон, а велики у Глазгову.

Толико сам их досада пронашао. :cool:

Filip89x
23.10.2012, 21:24
Da prijavim BAG i upozorim kolege! Na Auto-putu broj 3 kroz Nemacku u jednom delu saobracaj je uzsno losh, jurcaju u svim trakama i udaraju vas od nazad, odjednom cujem snazan zvuk udarca ali nista nisam udario niti me je neko udario niti pishe da sam imao "damage", kada sam ostavio prikolicu dobio sam kaznu zbog 8% ostecenja itd... Vozio sam vishe puta i svaki put je bilo udaranja i problema!!!
p.s Tamo gde stoji znak za opasnu krivinu, nemojte da se junacite, znak je tu sa razlogom (proverio sam na tezi nacin):to_care:

Rancha
23.10.2012, 21:27
Pozdrav ljudi

Pratim temu od pocetka, al nikako nesto da napisem :D, mrzelo me valjda. :kreza:
Pošto trenutno igram ETS 2 rekoh da vam prenesem neke moje utiske...

Kao prvo igra me i nije nesto oduševila, bar po meni, nije napravljen neki veliki pomak. Grafika je malo bolje upakovana, kamioni malo detaljnije odradjeni, okoliš i priroda, i uglavnom neke sitnice...

-Najveći nedostatak, po meni je sam zvuk kamiona. Imam osećaj da vozim neki kombi. A kao veliki zaljubljenik u kamione to ne mogu da svarim.
http://www.youtube.com/watch?v=C7jj2NqZIH8 :alealeee: :nov_guita

Ipak je to V8 mašinerija ;)

-Definitivno veoma mala mapa, veliki nedostatak su Skandinavija, Španija, Portugal, Rusija... Italija samo severni deo, Francuska samo istočni, a Nemačka da se čovek izgubi. :D

- Upravljanje kamionom je poboljšano u odnosu na prethodne delove, tako da je tu od mene plus. AI, za koji kazu da je poboljšan, meni i dalje deluje izuzetno glupo.

Juče vozim ja, prav put, 89 na sat, cepa AC/DC, kad odjednom na 50m ispred mene istrča jedan idiot u suprotnom smeru, raskovao sam ga, i unuci će mu šepaju :D Ima i puno glupih čekanja na raskrsnicama, dok gospoda u putničkim automobilima razgledaju okolo.

Ne znam zašto niske kabine nemaju spojlere, konkretno msm na volvoa i skaniju i mana, druge nisam video, bar da ima opcija da može da ugradi.

-Al uglavnom ja cepam i dalje pun gas :D

E i još nešto, svaka čast Ton Majstoru i svima vama koji ste doprineli da igra bude bolja!!! :tapsh:

Prief Lirator
23.10.2012, 21:39
Samo da kažem da se slažem sa tobom po pitanju zvuka kamiona i po pitanju nedostatka Skandinavije i Rusije. Kako bi bilo fino voziti uskim, krivudavim putevima prema Tronhajmu ili Tromsu, razgledati norveške četinarske šume sa desne strane, a izvijugane, brdovite fjordove okružene hladnim morem sa lijeve strane. Španiju i Portugal ne volim baš. :)

Ivkemon
23.10.2012, 21:40
skinuo sam ets2 i mnogo mi se svidja i sve je kako treba samo neznam zasto nemogu da upalim dodatna svetla. Nece da se pale (na prednjoj masci ili na krovu) ni pod pozicijom i ni pod kratkim i dugackim svetlima, takodje sam probao na dugme gde se pali rotacija ali nista se ne desava (stavio sam one lumen mark II - cetvrtastog oblika)

Laxi
23.10.2012, 21:57
skinuo sam ets2 i mnogo mi se svidja i sve je kako treba samo neznam zasto nemogu da upalim dodatna svetla. Nece da se pale (na prednjoj masci ili na krovu) ni pod pozicijom i ni pod kratkim i dugackim svetlima, takodje sam probao na dugme gde se pali rotacija ali nista se ne desava (stavio sam one lumen mark ii - cetvrtastog oblika)

Додатна светла се пале на "f4", тј стиснеш f4 и доле при дну имаш "Додаци на крову" и нешто као предња помоћна светла, та два обележиш и бум, ето светла

Markob85
23.10.2012, 22:00
Е, то сам хтео да питам, како се плаћа це-де кључ? Картицом?
Da,iskljucivo kreditnom karticom Visa,Mastercard,American Express

Ivkemon
23.10.2012, 22:00
hvala @Laxi, probacu veceras kada budem igrao

tuborg
23.10.2012, 22:14
Imam problem, ne mogu da kupim kamion, znaci odem na mapu i izaberem prodavca i kad treba da me posalje u salon igra izleti i izbaci mi upozorenje ETS2 stop working...:confused:
Jel neko imao slicnih problema?
Taman sam uspeo da kupim par kamiona i sad me ovo zeza...:nov_explo:nov_mad2:

ton_majstor
23.10.2012, 23:07
Знам само да на тестерском сајту имамо све кодове који су изашли у јавност.

Пошто игра тражи онлајн-активацију, јелте... мислим да су ти кодови већ убачени и блокирани код њих. Одатле проблеми.

=====

Мени је јасно да су тешка времена и да је 3000.- некима пуно, али не могу никоме да помогнем.

Никада ми неће бити јасно да неко дели около својим парама плаћен садржај. Једно је делити музику, па чак и програме, ако ниси тај који је то први купио.

Ок, сви имамо понешто са торента, али бити примарни пират је у НАШИМ УСЛОВИМА чист"луксуз" и лудост.

=====

Лакси, узима се дебитна Виза интернет картица. Не знам да ли мораш бити пунолетан за то?

На тај рачун/ту картицу се уплати онолико колико хоћеш евра/девиза, затим дођеш кући, повежеш се на СЦС, одрадиш пријаву и платиш онлајн, дајући податке и одобрење да ти СЦС скине паре са рачуна.

Кад банка потврди СЦС-у да имаш толико пара да платиш игру, пребаци им их, а теби од СЦС-а стигне активациони кључ

Отприлике тако. Сва непријатност се своди да одеш у своју банку и уплатиш девизни кеш на рачун. 10 минута посла или мање.

Мудро је на том рачуну држати мало пара, тј. уплаћивати на њега само ако имаш намеру да нешто заиста и купиш и само мало више пара него што кошта производ.

NORTH SIDE BOYZ
23.10.2012, 23:31
-Najveći nedostatak, po meni je sam zvuk kamiona. Imam osećaj da vozim neki kombi. A kao veliki zaljubljenik u kamione to ne mogu da svarim.
http://www.youtube.com/watch?v=C7jj2NqZIH8 :alealeee: :nov_guita

Ipak je to V8 mašinerija ;)

То брате, ја ево све сам мање и мање играо због тог звука јер стално појачавам и стишавам све није то то, сад на срећу овај мод за појачавање звука у кабини коначно доста поправља ствари.

Нема код нас "Straight pipes" издува и онда људи не знају како риче V8, већина мисли ма то је ново то се не чује уопште а возили се никад у камиону нису...

А кад би само постојало да се уграде "Straight pipes" да камиони продишу то би била права ствар али можда ће неко од модера и то направити...

Prief Lirator
23.10.2012, 23:36
на срећу овај мод за појачавање звука у кабини коначно доста поправља ствари.Zar nisi primijetio da taj mod osim zvuka motora tvog kamiona, pojačava i zvuk prolazećih auta, ali tako da su auti glasniji od tvog motora? To mi smeta kod tog moda, motor je nešto glasniji, a kada prođe mali golf, kao da je raketa prošla...

NORTH SIDE BOYZ
23.10.2012, 23:42
Не онај први што се појавио тај је смеће, него овај. ;)

evo ovako,da ne bih pojedinacno slao svakome

mod za jaci zvuk unutar kabine

http://www.sendspace.com/file/91ki3d

dallyborr
23.10.2012, 23:45
Zato sto tamo u definicionom fajlu lepo pise:

Interior_Sound: ( pa tu ide cifra ) a u produzetku pise da na zvuk enterijera ide 5% zvuka okoline. Samim tim kada se pojaca enterijer pojacate i eksterijer zvuk.

interior_sound_volume: 0.05 // Interior sound attenuation value (the outside sounds will have 5% of original volume)
interior_sound_pitch: 0.6 // SOund pitch for outside sound group when camera is in interior

Zato vam se jace cuju i vozila i sve ostalo spolja. Jedino resenje da se pojaca zvuk unutra je da se STVARNO pojaca.

Znaci program za obradu zvuka, Sound Forge recimo, pa se taj ogg. fajl ili sta je vec pojaca.

ton_majstor
23.10.2012, 23:58
Пошто се ја бавим аудиом, можете ми екстраховати све те аудио-фајлове, па да видим који је колико гласан и да ли да појачавамо или стишавамо.

Али, то ми дајте на ПП.

=====

Звуци грома и возила споља су претихи. Мотор је тиши за нијансу, али ми више недостаје дубоки брум, који се у кабини више осећа него чује. Мигавци могу још тише.

Излазак из камиона (F2), поготово ако нема приколицу (близу је!) је прегласан, али је то теже решити.

=====

Мод за физику: Љуљање је само за нијансу прејако, кочење само за нијансу преслабо. Ипак возим са тим модом, јер је реалнији него оригинал.

=====

Приколице: многи траже приколице, и то оне дупле, а ја не видим како би се са њима улазило и излазило из многих ситуација. Оштећења ће бити неминовна.

=====

Видим на оном списку (на блогу) да Србије нема на листи купаца игре... или смо у оних пар процената "осталих".

=====

Имам предлог да овде једном недељно сви који хоће окаче колико је ко стигао и постигао (слика статуса). Такође, ако неко има неки луд камион, да се похвали њиме.

:a_whistli

BlackArrow
24.10.2012, 0:02
Nalozio sam cimera na ovo. Epilog- oko 7 sati konstantne voznje xD

Upravljanje misem je odlicno, precizno i lako.

Miroslav-91
24.10.2012, 0:53
Meni se desava nesto cudno na profilu. Uzeo sam od banke ukupno 500k evra, i prosla su 4 ili 5 dana u igri i banka mi uopste nije sama skidala svaki dan po oko 8k evra koliko je trebalo. Kad kliknem dole na banku izbaci mi da treba jos 500k da vratim. Evo sad sam skupio 101k evra i sad mogu da kliknem na ono dugme da isplatim dug i da mi skinu 100k. Jel jos neko ima ovakav bag?

dallyborr
24.10.2012, 1:20
Da prijavim BAG i upozorim kolege! Na Auto-putu broj 3 kroz Nemacku u jednom delu saobracaj je uzsno losh, jurcaju u svim trakama i udaraju vas od nazad, odjednom cujem snazan zvuk udarca ali nista nisam udario niti me je neko udario niti pishe da sam imao "damage", kada sam ostavio prikolicu dobio sam kaznu zbog 8% ostecenja itd... Vozio sam vishe puta i svaki put je bilo udaranja i problema!!!
p.s Tamo gde stoji znak za opasnu krivinu, nemojte da se junacite, znak je tu sa razlogom (proverio sam na tezi nacin):to_care:

Od Nirnberga ka Lajpcigu, drugo po redu odvajanje sa auto puta, prelaz preko dog mosta, lupi u nesto kamion i bukvalno preskoci nesto...:paranoia:...sta je nemam pojma ali mi odmah rokne 10% ostecenja.:mad:

Имам предлог да овде једном недељно сви који хоће окаче колико је ко стигао и постигао (слика статуса). Такође, ако неко има неки луд камион, да се похвали њиме.

Sa 730 konja ovaj je lud kao struja...:D

44394

Inace krecemo za Kardif...:cool:

Debeli
24.10.2012, 2:13
"Mod" za probijanje zvucnog zida, 2023 km/h.

NORTH SIDE BOYZ
24.10.2012, 4:40
Мајсторе ево нашао сам ти малу грешку овде :p

http://i.imgur.com/LP0lvl.jpg (http://imgur.com/LP0lv)

dallyborr
24.10.2012, 4:43
Patch 1.1.3 izasao.

http://blog.scssoft.com/

ton_majstor
24.10.2012, 7:51
Мајсторе ево нашао сам ти малу грешку овде :p

ХВАЛА! Исправљено, треба да пише "калијум". :tapsh:
=====

Само пријављујте, момци.

ton_majstor
24.10.2012, 8:15
Добио сам на ПП пар питања, па да одговорим:

- Активациони кључ, према мом сазнању, може да дели више рачунара. Игра само провери да ли је кључ валидан, па ако јесте, игра се активира. Није везана за специфичан рачунар нити налог на Нету.

- Српски превод у игри (оба писма) је интегрални део игре од самог почетка, није никакав бонус за пробране или тако нешто.

;)

Milos011
24.10.2012, 8:34
Jesen.

http://gamesmods.3dn.ru/load/25-1-0-20

Ruski moderi...

offhz87
24.10.2012, 9:15
moze li ko objasniti kako da ubacim neku svoju radio stanicu ?

pfcdejan
24.10.2012, 9:51
Jel zna neko zbog cega save pukne i ne moze da se udje na profil igraca, nego sve mora ispocetka?
Meni se jos nije to desilo, ali strah me :D

soneje
24.10.2012, 10:31
Igrajte malo sporije izaci ce brdo modova tako da kada ih ubacite u igru oni nece raditi jer ce vecina zahtevati karijeru ispocetka kazem vam jer vam posle nece biti interesantno i brzo ce da dosadi.Recimo uzmimo na primer German Truck Simulator kad se pojavio 2009-te a mod recimo merlinitamapedit 5.0 izasao je 2012.Sa tim modom vam se Euro Truck Simulator 2 uopste skoro nece ni igrati.:alealeee:

nikola1997
24.10.2012, 10:42
То брате, ја ево све сам мање и мање играо због тог звука јер стално појачавам и стишавам све није то то, сад на срећу овај мод за појачавање звука у кабини коначно доста поправља ствари.

Нема код нас "Straight pipes" издува и онда људи не знају како риче V8, већина мисли ма то је ново то се не чује уопште а возили се никад у камиону нису...

А кад би само постојало да се уграде "Straight pipes" да камиони продишу то би била права ствар али можда ће неко од модера и то направити...
Ovo nije pravi Skanijin zvuk i meni se uopšte ne sviđa,dobija se kada se stave ovi dugacki auspusi,meni je mocniji obican,pogotovu sa manuelnim menjacem...Jeste li culi nekada Skaniju 142 kako rice...bozanstveno...

Laxi
24.10.2012, 10:52
Можда на око делује слабо, али у њему се крије мотор од 700 коња
http://www.gophoto.it/view.php?i=http://imageshack.us/a/img443/6144/ets200041.png#.UIesRpN27N0

nikola1997
24.10.2012, 11:07
Мој тренутни возни парк...
http://imageshack.us/a/img687/5679/ets200055.png
http://imageshack.us/a/img15/6279/ets200047.png
http://imageshack.us/a/img802/8797/ets200013.png
http://imageshack.us/a/img809/2901/ets200039.png

sasa s
24.10.2012, 11:32
Trenutno imam jednu garazu u Cirihu i tri kamiona:

- moja zver SCANIA R 730

a moja dva vozaca voze:

- Mercedes Astros 598 ks
- MAN TGX 680 ks

Izasao sam im u susret i dodelio sa vozaceve strane tablicu sa njihovim imenom ali sa desne strane je pod obavezno tablica "SRBIJA" pa svidelo se to njima ili ne, takva je politika firme, inace :boxing:;)

Idem tom teorijom da svakom vozacu uzmem drugaciji kamion i da ih nasviram do kraja a sve to samo iz jednog razloga, a to je da ja mogu sve da ih probam i da vidim koliko koji valja....;)

ton_majstor
24.10.2012, 12:21
moze li ko objasniti kako da ubacim neku svoju radio stanicu ?

Аман, заман... http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1633744&postcount=1135 , узмите па претражите тему пре нових (истих, старих) питања.

Без увреде, али ја се више нећу оглашавати ако се питају једне те исте ствари, нека свако лута како уме, хоће и жели.

:nov_mad2:

ali sa desne strane je pod obavezno tablica "SRBIJA" pa svidelo se to njima ili ne, takva je politika firme, inace :boxing:;)БРАВО! :alealeee:

ton_majstor
24.10.2012, 12:33
Почетна идеја наше мапе. СВАКИ коментар је добродошао.

Црвено су аутопутеви, наранџасто - магистрале...

http://farm9.staticflickr.com/8332/8118690789_f6992cba0b_b.jpg

nikola1997
24.10.2012, 12:39
ali sa desne strane je pod obavezno tablica "SRBIJA" pa svidelo se to njima ili ne, takva je politika firme, inace :boxing:;)

I ja isto ;)

Nikola16789
24.10.2012, 12:45
Mozda jos samo dodati jedan put da ide na istok, Pozarevac, Negotin, Zajecar, Nis.
Samo nemam pojma koju kategoriju puta staviti posto je to nizi put od magistralnog.

sasa s
24.10.2012, 13:07
Koje su sanse da se mapa ubaci u igrcu, hoce li biti mod za to ili ce se dati SCS-u da to oni ubace?

Ovo izgleda super a dao bih dva predloga i nadam se da ce se i ostali sloziti samnom

- Smatram da treba da se napravi jedan put do Kosova i neka svi vide da je to Srbija.

- Mozda ne bi bilo lose da se napravi i put do granice sa crnom gorom

Ako gospoda iz KONAMI-A mogu da ubace u PES 2013 zastavu Kosova onda mi mozemo da napravimo u ETS2 put do naseg Kosova.

Milos011
24.10.2012, 13:25
Put do Crne Gore je zanimljiv... nije auto-put i brdovit je... pogotovo ono parče od Zlatibora do Nove Varoši.

Moj predlog je da se uradi i Dunavska magistrala... od Požarevca do Kladova npr. Put je izuzetno zanimljiv sa tunelima, a ide dobrim delom pored reke.

dallyborr
24.10.2012, 13:26
Mozda jos samo dodati jedan put da ide na istok, Pozarevac, Negotin, Zajecar, Nis.
Samo nemam pojma koju kategoriju puta staviti posto je to nizi put od magistralnog.

Podrzavam to kroz Negotin, ne zato sto sam iz Negotina, nego iskreno dnevno prodju pa najmanje 50 kamiona. Tu je granicni prelaz za Bugarsku i Rumuniju, a i svi oni koji idu sa juga, iz pravca Nisa recimo, a koji idu za Madjarsku i Austriju, prolaze kroz Negotin. Zato sto je za 200 i kusur kilometara kraci put kroz Rumuniju kada se ide za Budimpestu ili Bec na primer, nego preko BG-a pa na Horgos.
Ja kad vozim kod burazera za Nemacku isto preko Rumunije idem.

ivecorps
24.10.2012, 14:36
evo ako nekog zanima gde se nalaze prodavci kamiona

Iveco
Wien,Torino,Hamburg,Grimsby,Brussel,Frankfurt am Main.

DAF
Zurich,Salzburg,Leipzig,Glasgow,Cardiff,Bremen,Ams terdam.

Volvo
Wrocіaw,Verona,Osnabruck,Nurnberg,Luxembourg,Londo n.

Mercedes
Szczecin,Stuttgart,Rotterdam,Plymouth,Newcastle,Ge neve,Bratislava.

Scania
Strasbourg,Milano,Manchester,Hannover,Dresden,Aber deen,Lille.

Renault
Rostock,Praha,Paris,Lyon,Felixstowe,Dusseldorf.

MAN
Munchen,Edinburgh,Dortmund,Calais,Birmingham,Bern, Berlin.

Milos011
24.10.2012, 14:50
Već sam pitao na nekim drugim mestima...

Video sam da su neki imali problem oko seckanja igre. I ja imam isti problem... kako bih rekao... igra ne ide potpuno tečno, već ima blago seckanje, a povremeno ukoči na delić sekunde. Da odmah razjasnimo, nije do moje konfiguracije...

Probao sam više različitih setovanja i nisam dobio nikakve rezultate. Da li je do optimizacije, senki, slike u retrovizoru, anti aliasinga... ne mogu da provalim. Stavio najnovije drajvere, imam poslednji DirectX...

Markob85
24.10.2012, 14:58
Već sam pitao na nekim drugim mestima...

Video sam da su neki imali problem oko seckanja igre. I ja imam isti problem... kako bih rekao... igra ne ide potpuno tečno, već ima blago seckanje, a povremeno ukoči na delić sekunde. Da odmah razjasnimo, nije do moje konfiguracije...

Probao sam više različitih setovanja i nisam dobio nikakve rezultate. Da li je do optimizacije, senki, slike u retrovizoru, anti aliasinga... ne mogu da provalim. Stavio najnovije drajvere, imam poslednji DirectX...
Probaj da smanjis antialising,malo smanjis pogled retrovizora,i malo senke i to bi trebalo da bude to.

GameFREAK
24.10.2012, 15:09
Moze li da se iskljuci onaj levi retrovizor? Imam onaj kamionski, ne treba mi i ovaj lazni.

wroomster
24.10.2012, 15:10
Имаш у Бремену, Цириху, Салцбургу и Кардифу мали салон, а велики у Глазгову.

Толико сам их досада пронашао. :cool:
Imaš još jedan u Amsterdamu.

Da,iskljucivo kreditnom karticom Visa,Mastercard,American Express
Može i Paypalom, ali sve jedno, opet moraš da imaš karticu, samo je sigurnija varijanta. Prijaviš karticu na PP i gde god da imaš opciju plaćanja preko njega koristi ga, a on će automatski da povlači pare sa nje, bez provizije. Na taj način smanjuješ rizik.

DeCoy
24.10.2012, 15:23
A u Srbiji PayPal posluje već duži niz godina :rolleyes:

NORTH SIDE BOYZ
24.10.2012, 15:24
Ovo nije pravi Skanijin zvuk i meni se uopšte ne sviđa,dobija se kada se stave ovi dugacki auspusi,meni je mocniji obican,pogotovu sa manuelnim menjacem...Jeste li culi nekada Skaniju 142 kako rice...bozanstveno...

Шта хоћеш да кажеш? Шта није прави Сканијин звук? Па ти да ишта знаш о камионима знао би да су "Straight Pipes" и звук Сканиja V8 мотора њихов заштитни знак. И да је например у Шведској реткост видети камион који нема одрађен "Straight Pipes". И то нису "дугачки ауспуси" него је то комплетан нов издув од гране мотора који се ради без лонаца.

И контрадикторан си са тиме да ли смо чули 142 како риче а онај звук ти се не свиђа а може само да се чује слично и наравно да риче као и сви стариji камиони. Али овако риче само још лепше

http://www.youtube.com/watch?v=0aFzp4XbMPA

http://www.youtube.com/watch?v=b1Y9Js6tQPU&feature=related

sasa s
24.10.2012, 15:44
Moze li da se iskljuci onaj levi retrovizor? Imam onaj kamionski, ne treba mi i ovaj lazni.

Na F2 ti se nalazi ta opcija tako da neces vise imati tih problema ;)

wroomster
24.10.2012, 16:01
oops, u pravu si, ja sam vezao BH karticu sa PP-om. Iz Srbije ne možeš ni da otvoriš nalog kod njih, a da ne pričam dalje....:boodala:

dallyborr
24.10.2012, 16:08
..."Straight Pipes" и звук Сканиja V8 мотора њихов заштитни знак. И да је например у Шведској реткост видети камион који нема одрађен "Straight Pipes". И то нису "дугачки ауспуси" него је то комплетан нов издув од гране мотора који се ради без лонаца.

Da prodjes kroz neki Nemacki grad ili kroz Austriju, Svajcarsku, Francusku, Holandiju, Englesku...sa "straight pipes" izbacili bi te iz saobracaja, zato sto ti motor prelazi dozvoljenu granicu buke.
Ne kazem ja da to nije to. Jeste Skanija je bas prepoznatljiva po tom zvuku, ali sa takvim kamionom da se vozis po Evropi...tesko. Ovi snimci, sve su to kamioni za izlozbe i skupove.

Filip89x
24.10.2012, 16:10
Milos011@ , a i za sve kojima radi sporije...
startuj igru preko "Troubleshooting-directX" ikonice
iskljuci MLAA
Scaling probaj izmedju 75 do 100%
iskljuciti Secundary vehicle lights ( ovo sam saznao zahvaljujuci Ton_majstoru, a znacajno mi podiglo FPS )

Meni je to dosta pomoglo!:ciao:

NORTH SIDE BOYZ
24.10.2012, 16:20
da prodjes kroz neki nemacki grad ili kroz austriju, svajcarsku, francusku, holandiju, englesku...sa "straight pipes" izbacili bi te iz saobracaja, zato sto ti motor prelazi dozvoljenu granicu buke.
Ne kazem ja da to nije to. Jeste skanija je bas prepoznatljiva po tom zvuku, ali sa takvim kamionom da se vozis po evropi...tesko. Ovi snimci, sve su to kamioni za izlozbe i skupove.

Па баш зато сам навео Шведску као пример, и наравно да нису сви камиони за изложбе па погледај и сам има милион снимака где исти ти камиони са таквим звуком су прљави и раде у свим условима.

У сваком случају такве камионе сам и видео и чуо уживо у раду тако да је то тамо нормална ствар.

ivecorps
24.10.2012, 16:38

toliko o PayPal-y u srbiji,i nadamo se da ce zaziveti 2013 godine,ako bog da

http://www.mondo.rs/s258673/Komunikacije/PayPal_stize_u_Srbiju_2013.html

DeCoy
24.10.2012, 16:53
^^

Stara vest, banke su već obstruirale najavljene promene Zakona o platnom prometu i deviznom poslovanju i pokušavaju da odlože njihovo usvajanje.

ivecorps
24.10.2012, 17:02
znaci zvanicno pay pal postoji u srbiji,znaci moze se koristiti

dallyborr
24.10.2012, 18:43
Onaj mod za fiziku, ok pricali smo vec da se kamion mnogo ljulja i da je nestabilan u nekim situacijama, nego ja sam nesto gledao tamo po def fajlu.
Oni su maltene skroz oslabeli prednje amortizere da bi dobili taj efekat. Zato se kamion i klati "pola sata" kad stisnes kocnicu naglo na raskrsnici. Ili kad das gas a on samo sto ne poleti, mislim na kabinu.

Pusticu vam sutra isti taj mod samo sa pojacanim amortizerima, kabina se sad ponasa normalno, a i kamion se ne ljulja kao nenormalan na svakoj maloj neravnini.

Evo bas video sa snimanja zvuka za ETS2, i od 0:52 se lepo vidi kako se ustvari ponasa kad se "rokne" kocnica do daske...nista se ne ljulja jos minut posle toga...

y-9QFprsInA

Laxi
24.10.2012, 19:01
Почетна идеја наше мапе. СВАКИ коментар је добродошао.

Црвено су аутопутеви, наранџасто - магистрале...

http://farm9.staticflickr.com/8332/8118690789_f6992cba0b_b.jpg
Хохохо, ако ово заживи - на коњу смо
БРАВО за идеју, Тон :alealeee:

ton_majstor
24.10.2012, 19:10
Сви коментари за мапу су супер, али и мој предлог је само то - предлог.

Ја Н'УМЕМ да то направим, а знам да је било модова за ЕТС/ГТС са Балканом, па би било паметно да се потражи ко то уме да прави.

Ми једино можемо да тражимо по постојећој мапи сличне пределе као у свом крају, па да то проследимо модеру, да му/им буде лакше.

Мада, видим да и овде има модера, само се стиде... :Freddy:

=====

Милоше, мени игра (на маторој машини) сецка само док се не среде текстуре и повремено када учитава следећи предео.

Имам скалирање на 100%, искључен МЛАА, ХДР и "помоћна светла на возилу". Када је ово последње укључено, секца ми игра кад дајем мигавце и слично.

Остало је на Ултра или Високо.

=====

ГејмФРИК... :cool: тражио сам то одавно, да буде као у СТДС... оладише ме.

=====

Пејпал нећу ни да коментаришем, ми смо међу пар држава на свету који га немају. Чак и највеће белосветске парије (слепци) то имају. Ко је ту највећи слепац, закључите сами.

Сматрам да је неко одавде (политичар) некада гадно увредио људе из Пејпала, тражећи им кознашта као провизију, па су нас турили на блеклисту.

Слично, али не и исто, као што се сада иживљавају над безвизним режимом, због нешто безобразних шипија и гарија са КиМ.

Nikola16789
24.10.2012, 19:58
Ne znam koji je princip pravljenja mape, da li postoji neki paket alata (SDK) ili neki editor, ili nesto skroz drugacije?

nikola1997
24.10.2012, 19:58
Da ne citiram nikoga,odgovoricu ovako...daleko imam pojma o kamionima i zvuk sa onim auspusima je ruzan i NIJE zastitni znam SCANIA-e vec dodatak,mada nije istina da prelazi dozvoljenu granicu buke,samo je ostriji od obicnog a nije mnogo jaci...SCANIA 142 i 143 imaju najlepsi zvuk,a ove novije su kao utisane nekako,ali svakako da je lepsi od ovih ,,nabudzenih"...
Evo recimo pravog zvuka SCANIA-e R500
http://www.youtube.com/watch?v=uRCRSP6Kz0o
================================================== =
Dajte dodajte na tu mapu i Sabac i dole ka bosanskoj granici....

niksiccable
24.10.2012, 20:18
Сви коментари за мапу су супер, али и мој предлог је само то - предлог.

Ја Н'УМЕМ да то направим, а знам да је било модова за ЕТС/ГТС са Балканом, па би било паметно да се потражи ко то уме да прави.

Ми једино можемо да тражимо по постојећој мапи сличне пределе као у свом крају, па да то проследимо модеру, да му/им буде лакше.

Мада, видим да и овде има модера, само се стиде... :Freddy:

=====

Милоше, мени игра (на маторој машини) сецка само док се не среде текстуре и повремено када учитава следећи предео.

Имам скалирање на 100%, искључен МЛАА, ХДР и "помоћна светла на возилу". Када је ово последње укључено, секца ми игра кад дајем мигавце и слично.

Остало је на Ултра или Високо.

=====

ГејмФРИК... :cool: тражио сам то одавно, да буде као у СТДС... оладише ме.

=====

Пејпал нећу ни да коментаришем, ми смо међу пар држава на свету који га немају. Чак и највеће белосветске парије (слепци) то имају. Ко је ту највећи слепац, закључите сами.

Сматрам да је неко одавде (политичар) некада гадно увредио људе из Пејпала, тражећи им кознашта као провизију, па су нас турили на блеклисту.

Слично, али не и исто, као што се сада иживљавају над безвизним режимом, због нешто безобразних шипија и гарија са КиМ.

Ja umijem da radim mape radio sam na german crnu goru probao sam i na euro truck 2 princip je isti ako bi ko imao da mi pomogne da pravi modele

Rade
24.10.2012, 20:22
Ja umijem da radim mape radio sam na german crnu goru probao sam i na euro truck 2 princip je isti ako bi ko imao da mi pomogne da pravi modele

Na kom programu se prave modeli?

niksiccable
24.10.2012, 20:23
Na kom programu se prave modeli?

na programu zmodeler u pmg formatu

dallyborr
24.10.2012, 20:24
Ne znam koji je princip pravljenja mape, da li postoji neki paket alata (SDK) ili neki editor, ili nesto skroz drugacije?

Ne, map editor dolazi sa igrom, samo treba da se "odkljuca". U cfg. fajlu se stavi pod linijama "console" i "developer" umesto 0 broj jedan. I kad udjes u igru, pritisnes "~" tildu, da udjes u konzolu, pa onda ukucas "edit europe" bez navodnika, i igra te prebaci na map editor.

Posle je vec stvar snalazenja, dobre volje, i MNOOOGO zivaca....

niksiccable
24.10.2012, 20:25
Ne, map editor dolazi sa igrom, samo treba da se "odkljuca". U cfg. fajlu se stavi pod linijama "console" i "developer" umesto 0 broj jedan. I kad udjes u igru, pritisnes "~" tildu, da udjes u konzolu, pa onda ukucas "edit europe" bez navodnika, i igra te prebaci na map editor.

Posle je vec stvar snalazenja, dobre volje, i MNOOOGO zivaca....

Da,ali sve se moze nauciti ja sam naucio za manje od mjesec dana
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.scribd.com%2Fdoc%2F58088565%2 FEuro-Truck-Simulator-Map-Editing-Manual&ei=hjKIUKqqHMbOswbX8IGgAQ&usg=AFQjCNEPvk8NszS6dUsB6Au6KviGdnZnfQ
ovo je tutorijal za ets1 ali gotovo je indeticno sa ovim.

sasa s
24.10.2012, 20:25
Mislim da te skanije prelaze dozvoljenu buku, meni se to iskreno ne svidja, to ti je kao kada pustis naseg fapa u saobracaj bez komplet auspuha ;)

A sto se tice ovih novijih Skanija meni se iskreno jako svidja zvuk a pogotovo v8 motora za razliku od onih starijih modela, a ja licno vozim Skaniju R 500 2012 god.(a mogu da postavim i sliku njenu) i ima sta da se cuje kada se stisne "kick down", ne zna se sta je lepse, turbina, zvuk motora a na auspuh samo sto ne izlazi vatra :nov_explo;)

Neka ostane sve to postrani ali mislim da mercedesov zvuk nije prevazisao nijedan kamion, od cuvenih 35-ca pa do actrosa a da ne spominjem najnovijeg Actrosa i mislim da je taj kamion pobegao svima ostalima bar za generaciju i da ce morati svi da se bas potrude da mu stanu uz rame...

Kako samo ti mercedesi kada ih upalis sapucu... :)

dallyborr
24.10.2012, 20:30
Da,ali sve se moze nauciti ja sam naucio za manje od mjesec dana
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.scribd.com%2Fdoc%2F58088565%2 FEuro-Truck-Simulator-Map-Editing-Manual&ei=hjKIUKqqHMbOswbX8IGgAQ&usg=AFQjCNEPvk8NszS6dUsB6Au6KviGdnZnfQ
ovo je tutorijal za ets1 ali gotovo je indeticno sa ovim.

Ma generalno nije tesko uopste, nego sto je editor nestabilan, pa ako ne klikces "save" non stop mozes da osedis od muke i da odustanes lako. Pravis nesto 2 sata a zaboravis na save, on rokne, i zaboravi na sve sto si radeo...

Neka ostane sve to postrani ali mislim da mercedesov zvuk nije prevazisao nijedan kamion, od cuvenih 35-ca pa do actrosa a da ne spominjem najnovijeg Actrosa i mislim da je taj kamion pobegao svima ostalima bar za generaciju i da ce morati svi da se bas potrude da mu stanu uz rame...

Kako samo ti mercedesi kada ih upalis sapucu... :)

I u igri, barem ja imam Aktrosa, ima dosta drugaciji zvuk od ostalih koji mi se bas svidja. Jos sa ovim modom koji dodaje GPS pored volana, bas se nekako mocno osecam kad ga vozim. Ne zbog GPS-a naravno, nego sto mu on da bas to nesto sto mu fali unutra. A imam i odlicno modavani pogled iz kabine...made by me...ajd kad dodjem kuci pa vam postavim mod ako hocete.

ton_majstor
24.10.2012, 20:32
Измилео малочас 1.1.10. пре-билд за 1.2. :to_care:

This time it is a big build containing all the latest changes, unicode
support and updated languages & enabled in preparation for 1.2.

As the unicode changes influenced many things, it is possible that
something text related might become broken so please pay increased
attention to text related regressions.

Одо ја у кабину на пар сати, а и да проверавам превод поново. Лакси, спремај се... :icon_stud

Laxi
24.10.2012, 20:41
Измилео малочас 1.1.10. пре-билд за 1.2. :to_care:

Одо ја у кабину на пар сати, а и да проверавам превод поново. Лакси, спремај се... :icon_stud

Већ сам видео и сам неке грешке у мом преводу, исправљам то првом приколиком :) Без фрке :qliranje:

EDIT: Све грешке у преводу исправљене (што се тиче латинице).
Када излазите са плаћене деонице и прођете наплатну рампу, писало је "Путарина од $MONEYS$... плаћена" и није показивало колико новца, то је исправљено и исправљени су жмигавци који су били "Леви показивач правца" и "Десни жмигавац" :o

dallyborr
24.10.2012, 20:59
I u kamionima na displeju, barem u Mercedesu, ispod pokazivaca u kojoj je brzini kamion, pise "BRZINA"...malo bezveze, niste bas morali i to da prevodite. Neznam bas da Mercedes radi displej na Srpskom...:)

Rancha
24.10.2012, 21:04
@nikola1997 Ja mislim da grešiš, zato što je upravo ''straight pipe'' pravi zvuk motora. Nimalo se ne razumem u mehaniku pa ne mogu sa sigurnošću reći, ali trebalo bi da se skida katalizator, lonac ili šta već, i sve one drangulije za prečišćavanje... A mogu samo da kažem da je Scania 143 verovatno najbolji kamion koji je ikad napravljen :to_care:

@dallyborr Baš je stvar suprotna. U svim tim zemljama koje si nabrojao, a posebno Holandija, Belgija, Nemačka i Italija, ima veoma veliki broj transportnih firmi čiji kamioni za svakodnevi rad izgledaju kao za kamionske skupove i izložbe.
Prosto um da ti stane kad pordje pored tebe. Obavezni motori za EU su minimum EURO 3 standard, tako da ako imaju E3 mož da šibaju de oće :D

@sasa s Kako bre da uporediš FAPA i SKANDZU nije mi jasno :nov_mad2::D
Meni je Skanijin open pipe zvuk najjači zvuk kamiona na svetu :nov_explo:nov_guita :nov_explo:nov_guita

Da ne voziš slučajno tamno plavu R500?
--------------------------------------------------------------------------

A što se igre tiče, zaboravio sam da ukažem na nedostatak Tandema, koji čine bar polovinu transportne kombinacije a nema ih u igri, veliki nedostatak.

Propust za kabine: npr, uzmete najnižu kabinu MAN-a, uključite kameru unutrašnjosti, a ono iznutra XXL kabina??? WTF

Laxi
24.10.2012, 21:04
Абленд
Сирена
Ротација
Такође исправљено у преводу, пре је све било абленд :o

EDIT: Delete исправљен, такође

dallyborr
24.10.2012, 21:11
A što se igre tiče, zaboravio sam da ukažem na nedostatak Tandema, koji čine bar polovinu transportne kombinacije a nema ih u igri, veliki nedostatak.

Propust za kabine: npr, uzmete najnižu kabinu MAN-a, uključite kameru unutrašnjosti, a ono iznutra XXL kabina??? WTF

"Sheryo" i "News" preradjuju Skaniju BDF za ETS2, cekaju samo da Oleg sredi neki filter za export u Zmodeleru...evo iz ETS1 kakva je bila...

http://s2.imgimg.de/uploads0/screen0455f1c7d55jpg.jpg

Laxi
24.10.2012, 21:17
"sheryo" i "news" preradjuju skaniju bdf za ets2, cekaju samo da oleg sredi neki filter za export u zmodeleru...evo iz ets1 kakva je bila...

http://s2.imgimg.de/uploads0/screen0455f1c7d55jpg.jpg

Али је веома тешко.. Например, ти купиш такву Сканију, одеш у неку фирму по приколицу, да возиш, кад оно само полу-приколице имају... Шта ћеш онда? :Р

dallyborr
24.10.2012, 21:20
@Laxi Misle oni i na to, napravice dosta verzija prikolice, sa razlicitim skinovima, pa ce u svakoj kompaniji da stave da bude po jedna ili dve. Pricao sam ja sa njima i meni je to palo na pamet da ne jurim po drugim gradovima samo za prikolicu...;)

sasa s
24.10.2012, 21:33
@sasa s Kako bre da uporediš FAPA i SKANDZU nije mi jasno :nov_mad2::D
Meni je Skanijin open pipe zvuk najjači zvuk kamiona na svetu :nov_explo:nov_guita :nov_explo:nov_guita

Da ne voziš slučajno tamno plavu R500?

Ma brate ne poredim ja fapa i skaniju, govorio sam o tome koliko je to bucno, pa ako neko voli skaniju to sam ja jer od nje zivim ;)

A evo ovo vozim i ovako izgleda moj ljubimac (nadam se da nije problem sto sam okacio ove dve slike) ;)

Rancha
24.10.2012, 21:36
Ma brate ne poredim ja fapa i skaniju, govorio sam o tome koliko je to bucno, pa ako neko voli skaniju to sam ja jer od nje zivim ;)

A evo ovo vozim i ovako izgleda moj ljubimac (nadam se da nije problem sto sam okacio ove dve slike) ;)

Ma šalim se ja. :D

UUUUUUU Fenomenalna Scania. Svaka čast!!!

Laxi
24.10.2012, 21:47
ma brate ne poredim ja fapa i skaniju, govorio sam o tome koliko je to bucno, pa ako neko voli skaniju to sam ja jer od nje zivim ;)

a evo ovo vozim i ovako izgleda moj ljubimac (nadam se da nije problem sto sam okacio ove dve slike) ;)

Твоја или фирмина? Екстра камионче

Је л' неко помињао "ловце на осигурање" ? :D Престигну ме малопре човек (колима) и набоде на кочницу, да није била слободна супротна трака, остао би' ја и без ово мало муке што имам хd
Након тога му ја удари дуга светла, предњи додаци + додаци на крову, кад фрајер стисну гас и побеже, цццц :kreza:

ton_majstor
24.10.2012, 22:09
i u kamionima na displeju, barem u mercedesu, ispod pokazivaca u kojoj je brzini kamion, pise "brzina"...malo bezveze, niste bas morali i to da prevodite. Neznam bas da mercedes radi displej na srpskom...:)

Штајазнам... то код Сканије не постоји, без текста је. Код неких је језиво ситно, а негде се једва види, тамно је.

Код правих камиона, бираш језик на инструмент-панелу. Да сам власник превозничке фирме овде, тражио бих да исписује те податке на српском. :)

Стога је то ту, а и остали су преводили, зашто да се ми стидимо? ;)

dallyborr
24.10.2012, 22:13
@Laxi Ja obozavam da ih povremeno zezam, pogotovu nocu kroz Nemacku...mislim na AI.:D Stavim tempomat na 60, on da me pretekne, ja polako na njegovu stranu, on se jadan polomi da ukoci. Pa jos kad tako napravim kolonu od jedno 2yes vozila iza...jbg mora nekako da prekratim noc.:kreza:

@Ton Majstor Ma ne smeta mi nego samo kazem da niste morali i to.

@SALE S Druze vidim da vozis Skaniju stvarno. Jer ti nebi predstavljalo problem da udaris jednu fotku, sa onog mesta gde ti glava na sedistu? Naravno da ti ne sedis na njemu. Hocu da vidim kakav je pogled u stvarnosti, pa da napravim mod sa takvim pogledom. Ovaj default mi se nikako ne svidja, mnogo visoko i mnogo blizu, ja kao pravio nesto ali opet nije to to.

Vozac12
24.10.2012, 22:53
A u Mercedesu je kamera na kecu preblizu postavljena. :n-cc2:

djuka006
24.10.2012, 22:56
evo i moje masine :alealeee:
http://postimage.org/image/abf95ybyh/

dallyborr
24.10.2012, 22:57
A u Mercedesu je kamera na kecu preblizu postavljena. :n-cc2:

Sredio ja Mercedes...postavljam samo da dodjem kuci.;)

AcMilan91
24.10.2012, 23:12
jel imate vi volan?

rudulan
24.10.2012, 23:13
Imam ja jedan problem sa Volvo kamionom. Kada god ulazim u neku firmu on udari u lezeceg policajca sto se nalzi na ulazu i naravno ostetim kamion i prikolicu, takodje kada u krivini malo zakacim trotoar on ga zvekne posteno i osteti se. Moze li to kako da se rijesi?
Imam mod za fiziku, ali ne znam da li je to zbog toga

Vozac12
24.10.2012, 23:19
I moze li mi neko objasniti ovo.Jel moguce da sve ovo sa slike moze stati u ovako mali prostor?

http://i1249.photobucket.com/albums/hh512/bogdan1212/ets2_00017.png
http://i1249.photobucket.com/albums/hh512/bogdan1212/ets2_00018.png

dallyborr
24.10.2012, 23:22
@Radulan Volvo je malo nizak napred, samo pazi kako vozis i to je to. Ja konstantno udaram kad se penjem u Doveru iz voza pa kad treba da se popnem na put.

@AcMilan91 Ja imam G25, neznam ostali, ali uglavnom imaju.

ton_majstor
24.10.2012, 23:30
Возач, то је велика будалаштина СЦС-а. Поглед изнутра је по дифолту као да имаш највишу кабину... коју год да имаш.

Нерешиво, засад. :confused:

=====

Имам ја и волан и педале, рекох већ. Пробао сам, ради лепо (секвенцијални мењач). Али не возим са њим. Можда једном се и наканим.

lexoni
24.10.2012, 23:34
Pozdrav drugari nisam dugo bio na ovoj temi pratio sam redovno ali onda kad su poceli da odlazu rokove izlaska igrice odustao sam ali evo konacno je izasla pa sad imam par pitanja ako moze neko da mi odgovri. :confused: :)

I zanima me ima li neki sajt za skidanje modova kao sto je imalo za GTS , i moze li da se ubacuje nasa muzika i nase radio stanice nesto preko neta da se iskombinuje :qliranje:
P.S Koga ne mrzi da cita neka odgovor. :p

NORTH SIDE BOYZ
24.10.2012, 23:50
Ја просто не могу а да не одговрим на пост изнад....

Да си читао као што кажеш скапирао би да момци са овог форума раде превод и да смо ми наговестили на пар ситних грешака, минорних, није превод правио неки дивљак него момци професионално са пуно труда.

А ово остало ми не пада напамет да одговарам не знам за шта вам служе очи.

Prief Lirator
25.10.2012, 0:59
Ok, nema veze, pratio je temu prije nego što je izašla igra, onda je prestao...

Pazi, na nekoliko prethodnih stranica imaš odgovore na sva svoja pitanja. ;)

Laxi
25.10.2012, 1:01
pozdrav drugari nisam dugo bio na ovoj temi pratio sam redovno ali onda kad su poceli da odlazu rokove izlaska igrice odustao sam ali evo konacno je izasla pa sad imam par pitanja ako moze neko da mi odgovri. :confused: :)

i zanima me ima li neki sajt za skidanje modova kao sto je imalo za gts , i moze li da se ubacuje nasa muzika i nase radio stanice nesto preko neta da se iskombinuje :qliranje:
P.s koga ne mrzi da cita neka odgovor. :p
Прелистај мало тему, неколико страница уназад, видећеш објашњења за убацивање музике (имаш чак и наш радио да убациш итд (видећеш све)), а што се тиче српског, Тон_мајстор је радио ћирилицу, ја латиницу, има неких ситних грешака, исправљене су и сад чекамо печ да се убаци тај други превод који нема грешке :)

Laxi
25.10.2012, 1:03
Imam ja jedan problem sa Volvo kamionom. Kada god ulazim u neku firmu on udari u lezeceg policajca sto se nalzi na ulazu i naravno ostetim kamion i prikolicu, takodje kada u krivini malo zakacim trotoar on ga zvekne posteno i osteti se. Moze li to kako da se rijesi?

Ако имаш скроз доле на бранику као "Roll bar", могуће је да због тога удара, припазиш мало кад улазиш (тј улазиш полако и под косим углом, да иде један по један точак) и не би требало да прави проблем

Boris Lozac
25.10.2012, 1:08
Da li je moguce paliti svetla unutar kabine? A i na prikolicama, da ih bolje vidim u retrovizoru u mraku..

Laxi
25.10.2012, 1:10
da li je moguce paliti svetla unutar kabine? A i na prikolicama, da ih bolje vidim u retrovizoru u mraku..

Унутар кабине не, а на приколицама не разумем баш шта хоћеш да кажеш... Имаш габарите на приколицама, врло добро се види

NORTH SIDE BOYZ
25.10.2012, 1:20
Мод за снег: http://www.mediafire.com/?j141m9y9e894iqz

http://i.imgur.com/Cp05z.png

http://i.imgur.com/nKsml.png

Laxi
25.10.2012, 1:24
Најдужа тура досад
1.031 км :cool:

Praha (CZ) - Torino (IT)

NORTH SIDE BOYZ
25.10.2012, 1:30
Свака част ја сам неких 800-900 најдужу возио, муке су то ;)

sasa s
25.10.2012, 2:08
Твоја или фирмина? Екстра камионче

Firmin kamion, ima i natpis na krovu i na bunkeru samo sam prepravio sliku u paintu cisto da ih ne reklamiram :)

@SALE S Druze vidim da vozis Skaniju stvarno. Jer ti nebi predstavljalo problem da udaris jednu fotku, sa onog mesta gde ti glava na sedistu? Naravno da ti ne sedis na njemu. Hocu da vidim kakav je pogled u stvarnosti, pa da napravim mod sa takvim pogledom. Ovaj default mi se nikako ne svidja, mnogo visoko i mnogo blizu, ja kao pravio nesto ali opet nije to to.

Mogu da ti uslikam nije problem, sada sam trenutno na godisnjem tj na bolovanju (odatle ovoliko vremena za ETS2 a inace nema se vremena ni za sopstveni zivot kada se radi) ali mislim da ne moze to na taj nacin tako da se odradi, po meni na kraju ce isto biti kao sto su SCS-ovci odradili, sve zavisi i od aparata kada ga stavim u visini glave koliko moze realno da da sliku, sta ce da obuhvati aparat, kada bi uporedio stvarnost i ovu kameru iz igrice to bi negde otprilike i bio taj pogled, naravno ono sto oko vidi ne moze da se prenese na igricu ali smatram da bi kameru u igrici trebalo vratiti za nijansu u nazad da se vidi na volanu znak skanije i to bi bilo to ;)

Boris Lozac
25.10.2012, 2:29
Унутар кабине не, а на приколицама не разумем баш шта хоћеш да кажеш... Имаш габарите на приколицама, врло добро се види

Neka svetla sa strane koja bacaju na prikolicu, da je bolje vidim u retrovizorima u mraku..

Ivkemon
25.10.2012, 2:44

i ja imam volvo fh16 i imam taj rollbar dole i kod mene kaci ako ne prodjem polako, znaci samo polako ili pod kosinom sto rece @Laxi i nema problema

Milos011
25.10.2012, 9:49
Pitanje za one koji igraju volanom.

Da li imate odgovarajući hod volana koji je identičan hodu volana kamiona? Ranije sam igrao sa nekim volanima, ali su to bile sve trkačke igre i hod volana je bio isti kao i u igri. E sad.... hod volana kamiona je znatno veći od trkačkih automobila i formula.

I još nešto.... ako sam dobro razumeo... ne postoji feedback u igrici?

BlackArrow
25.10.2012, 10:24
Neka svetla sa strane koja bacaju na prikolicu, da je bolje vidim u retrovizorima u mraku..

Pritisnes L i upalis pozicije i upalice ti se crvene sijalice na prikolici i sijace ti instrument tabla. sto ne pogledas u kontrolama..

=FI=Ghost
25.10.2012, 11:36
Pitanje za one koji igraju volanom.

Da li imate odgovarajući hod volana koji je identičan hodu volana kamiona? Ranije sam igrao sa nekim volanima, ali su to bile sve trkačke igre i hod volana je bio isti kao i u igri. E sad.... hod volana kamiona je znatno veći od trkačkih automobila i formula.

I još nešto.... ako sam dobro razumeo... ne postoji feedback u igrici?

Ja koristim Logitech Momo Racing Wheel. Force feedback radi normalno. U kamiona se volan okreće 2.5 kruga, ako se ne varam. Moj "momo" ne može toliko da se okreće.

arki
25.10.2012, 12:03
Realistic Pshysics Mod v1.3
http://www.trucksimsforum.de/viewtopic.php?f=239&t=15127

Markob85
25.10.2012, 12:32
Najduza tura 1143 km ruta Poznan - Birmingham. :D

kolinsb
25.10.2012, 12:40
Postoji feedback u igri, ali se on najvise osjeti kad vozis po makadamu (kakav je npr. u onom kamenolomu, odnosno na ulazu u kamenolom (podloga je narandjaste boje, kao suha zemlja). kad se udari u branik pri vecim brzinama, volan mi samo malo zavibrira i to je to. dok se pri voznji makadamom pravo osjeti, i u tome najvise uzivam (ne u onom smislu u kojem zene uzivaju s vibratorom :dzavo::rofl::rofl:)

Milos011
25.10.2012, 13:23
A da li ti je hod volana isti kao u igri?

I uopšte, jel može neko da preporuči volan koji ima dovoljan hod kao na kamionu (a da nije g25).

Ako se ne varam... hod volana bi trebalo da bude 900 stepeni.

Brzi82
25.10.2012, 13:25
Kupio sam i prvi kamion pa me zanima da li novi vozachi koje ja unajmim imaju vec svoje mashine ili moram da kupim jos kamiona pa da ih unajmim?

Prief Lirator
25.10.2012, 13:40
@Milos011: mislim da ne postoji takav volan koji ima hod kao kod kamiona ili čak i kod auta. Možda i postoji, ali su rijetki. Recimo, moj volan se može okrenuti manje od pola kruga.

ton_majstor
25.10.2012, 13:48
kupio sam i prvi kamion pa me zanima da li novi vozachi koje ja unajmim imaju vec svoje mashine ili moram da kupim jos kamiona pa da ih unajmim?

Мораш да имаш своје камионе за запослене.

=====

Него...

НБС: „Пејпал“ може на тржиште Србије

Изменама и допунама Закона о девизном пословању, чија је израда у току, биће отклоњене све дилеме у вези с коришћењем услуга „Пејпала“ у Србији, пошто ће се недвосмислено прописати да резиденти могу да врше плаћање и наплату преко тог сервиса ради електронске куповине и продаје роба и услуга у иностранству, саопштила је НБС.

Иако прописима који уређују девизно пословање није у потпуности либерализовано држање девиза на рачунима код банке у иностранству, то не представља ограничење да резиденти користе услуге „Пејпала“.

Наиме, у случају куповине и продаје робе преко овог електронског сервиса, плаћања и наплате се врше преко наменских рачуна „Пејпала“, а не преко рачуна резидената код банке, што значи да у регулативи неће постојати препрека за долазак електронског сервиса и да ће он зависити од објективне заинтересованости „Пејпала“ за српско тржиште.
(Вести)

Milos011
25.10.2012, 13:57
@Milos011: mislim da ne postoji takav volan koji ima hod kao kod kamiona ili čak i kod auta. Možda i postoji, ali su rijetki. Recimo, moj volan se može okrenuti manje od pola kruga.

Postoji ... pogledaj snimke za Logitech g25 npr.

http://www.youtube.com/watch?v=BeN4VZ7WPlg

..... ali pogledaj cenu....

A i čuo sam da je Logitech prestao sa proizvodnjom volana za igranje. To mi je rekao čovek preko telefona iz Logitech Srbija i da ima samo g27 da se nađe.

EDIT: Evo našao sam i neki stari model Genius 900 FF. Ali to je ipak Genius.

Prief Lirator
25.10.2012, 14:01
I mislio sam ili da su rijetki, ili da su skupi. Ili oboje. :D

bobi98
25.10.2012, 14:23
Ja sam moj G25 uzeo sa 100 evra , sto mi nije puno , jer sam te pare dao prosle godine za neko *****e od telefona :kreza: G25 moze da se podesava od 90 do 900 stepeni.. Ako vas nesto zanima u vezi volana slobodno pitajte :ciao:

ton_majstor
25.10.2012, 14:34
Ја имам овај:

http://farm9.staticflickr.com/8183/8121877928_57851f5ddc_b.jpg

Јак подесив фидбек, мало послатог "смећа", тежак, бирање између мењача и ручица иза волана, два POV-a, доста дугмића (и са друге стране волана), шрафи се за сто, педале јаке... све је то било 50-60€ пре пет година. Кинез, наравно.

dallyborr
25.10.2012, 14:51

Kako bre druze ne postoji? A sta su G25 i G27? Ja imam G25, i kako ga ja okrecem tako se i u igri okrece...900 stepeni. Force feedback jeste malo lose odradjen, ne lose nego iskreno nista to nevalja, pa ga i ne koristim. A i generalno gledajuci, ti u igri vozis samo po asfaltu, retko gde imas bas neravnina osim u kamenolomu, a i moderni kamioni svi imaju servo volane tako da se nekakvo natezanje ili naprezanje uopste i ne oseca.
Ne vozis FAP-a pa da ti trebaju jos dvojica da bi okrenuo volan pun desno.:D

Ali bas ako hoce neko dobar volan, za male pare, preporucujem ovo:
http://www.progamingshop.sk/images/data/product_gallery/logitech-formula-vibration-feedback-wheel-963339-0914-big-1607.jpg

Nema feedback, nema menjac, ali ima iza volana leptire za menjanje brzina. Cena mu je oko 30 evra, ali vredi za sve pare. Ja i dan danas imam taj volan koji i dalje radi besprekorno, ali ne koristim ga vise jer imam G25...ne necu da ga prodam...

Prief Lirator
25.10.2012, 14:54
Napisao sam u postu poslije tog da postoje, ali su rijetki i skupi. Oni kinezi od 30-40 evra nisu tako dobri.

dallyborr
25.10.2012, 15:07
Pa pazi G25 maltene koristi pola igracke populacije, nije nesto redak. A i imas polovan i za 80 evra, sto za takav volan uopste nije skupo. Kazem moze dosta polovnih Logitech-a da se nadje za male pare, a bilo koji Logitech je dobar, mislim stvarno nema losih volana.

NORTH SIDE BOYZ
25.10.2012, 15:26
Ја исто возим са G25 али не вртим свих 900 степени пуно ми него 720 тако сам некако и навикао.

А имам и "Logitech WingMan Formula Force GP" он се врти само 90 степени али има добар FF јер исто иде у струју мада га не користим откад имам G25.

А неко је споменуо да се G25 више не производи па вероватно јер G27 је изашао има већ доста, једино што је G27 ређи код нас...

darconni
25.10.2012, 16:07
http://www.gophoto.it/view.php?i=http://www.progamingshop.sk/images/data/product_gallery/logitech-formula-vibration-feedback-wheel-963339-0914-big-1607.jpg

Imam ovaj volan, i trkacke igre igram bez problema. Molim za malu pomoc, kako da podesim podesavanja za volan, stalno mi je veoma neprecizan, i ne mogu da upravljam kamionom.

sasa s
25.10.2012, 16:21
Evo nasao sam sitnicu koju nisu odradili kako treba

- rucica sa leve strane volana (rucica za migavce, brisace, duga svetla) pomera se kada se daje i levi i desni migavac, odradjeno je i kada se pale brisaci, kada se upali dugo svetlo isto se pomera, znaci to je sve ok ali kada se ablenduje rucica stoji nepomicno, znaci NE RADI!

- sa desne strane je rucica na kojoj se nalazi menjac i retarder, ona nema NIKAKVU FUNKCIJU (moja najveca zamerka), ubacis u brzinu na njoj i dalje stoji N umesto D, upalis retarder ona i dalje stoji kao mrtva, ovo je sitnica ali ako su mogli da naprave da rade migavci i ostalo, nije mi jasno kako su onda napravili ovaj mali propust, sitan je ali je propust, a ja imam problem sa profesionalnom deformacijom zato ovo i pisem :)

- prekidac za paljenje pozicije i svetala radi, znaci i to je OK

- ovde se u skaniji ne vidi prekidac za sva cetiri migavca jel se nalazi sa leve strane odmah pored prekidaca za svetla tako da kada se upale sva cetiri ne vidim se od rucice za migavce i ostalo da li je taj prekidac odradjen,da li radi, neka neko to pogleda ko vozi drugi kamion pa neka kaze da li radi.

-kada se upali retarder, taj zvuk nema veze sa retarderom u skaniji i steta sto taj zvuk nisu odradili posto su vec imali priliku da dobiju novu skaniju da bi snimili sve zvukove sa nje, steta jer taj zvuk je jako mocan, mocniji od bilo kog drugog zvuka (nesto poput avionskog motora sisti, pisti i kako vec to da nazovem), ko je vozio skaniju zna o cemu pricam, osecaj je takav kao da ne vozis kamion nego blago receno avion :)

Vozac12
25.10.2012, 16:35
A zasto se u skaniji na kontrolnoj tabli ne pojavi onaj zeleni simbol kad se upale svetla?Jel tako inace u svim skanijama?Bas sam zato gledao ostale marke i na svakom sam upalio svetla i pojavila se zelene lampica :confused:

bobi98
25.10.2012, 16:40
Kad smo vec kod zmigavaca :D Srpski latinica , pise levi zmigavac i desni pokazivac pravca?

Bujosh
25.10.2012, 16:43
Kad smo vec kod zmigavaca :D Srpski latinica , pise levi zmigavac i desni pokazivac pravca?

Vec pomenuto :)

sasa s
25.10.2012, 16:44
A zasto se u skaniji na kontrolnoj tabli ne pojavi onaj zeleni simbol kad se upale svetla?Jel tako inace u svim skanijama?Bas sam zato gledao ostale marke i na svakom sam upalio svetla i pojavila se zelene lampica :confused:

Nema te zelene lampice;)

NORTH SIDE BOYZ
25.10.2012, 17:44
http://www.gophoto.it/view.php?i=http://www.progamingshop.sk/images/data/product_gallery/logitech-formula-vibration-feedback-wheel-963339-0914-big-1607.jpg

Imam ovaj volan, i trkacke igre igram bez problema. Molim za malu pomoc, kako da podesim podesavanja za volan, stalno mi je veoma neprecizan, i ne mogu da upravljam kamionom.

Имаш инсталиран "Logitech Profiler"?

Имао сам једно време и тај волан јако је лош по мени јер је у центру превише опуштен и слаб и стално мораш да вршиш корекцију капирам да ти је то и проблем.

VELPRO Team
25.10.2012, 18:25
Možda sam glup, al di treba kliknut za dat posao vozaču, odveo sam 7 tura dok od od "posla odmara"

Već se 7x prevrnuo na bok :nov_mad2:

Aleksa123
25.10.2012, 19:25
168 KM/H u Volvu FH16 750 :D

goranagf
25.10.2012, 20:00
Vidim, dugo si tako vozio...:D

Ivkemon
25.10.2012, 20:07
168 KM/H u Volvu FH16 750 :D

imam isti model kamiona ali sam ubacio mod da pomeri granicu brzine sa 90 na 120, ali preko 120 ide samo na nizbrdici ali ne prima gas ali do 120 puni ko blesav pogotovo kada nema prikolicu

ton_majstor
25.10.2012, 20:07
=====

И ја сам се бунио за показивач средњих светала, аили га Сканија нема, уверили су ме.

=====

Волво су зезнули, омогућили су да се купи наЈачи мотор одмах. Ок, добро је за мало навлаке, али ће да исправе.

=====

1.1.11.

* Updated languages
* Various map fixes
* The fatigue warning was tweaked to start latter.
* There are now several separate auto-save slots (desktop entry, each 5
minutes during driving, before taking a job) so, if something bad
happens, the player has better chance for recovery.
* Some formatting issues in advisor were fixed.

УРА за аутосејв, то сам тражио пре месец дана! :alealeee::aplauz:

Laxi
25.10.2012, 20:16
kad smo vec kod zmigavaca :d srpski latinica , pise levi zmigavac i desni pokazivac pravca?

Да си прелистао мало тему, знао би да се ради о већ поменутој грешци и да је исправљена, сад чекамо нови печ, кад он изађе, биће исправљено и у игри

nikola1997
25.10.2012, 20:18
Sasa,vidim da spominjes retarder...koliko ja kuzim retardera i nema u igrici,ono sto se pali na B je ,,Frena"tj.motorna kocnica...

arki
25.10.2012, 20:20
Primetio sam da kod Iveco promena sasije 6x2 skuplja od 6x4,dok kod ostalih modela je obrnuto:)

Laxi
25.10.2012, 20:34
Одмах пријавите ако видите неке грешке у преводу, небитно да ли је латиница или ћирилица, да што пре то исправимо :)

Vozac12
25.10.2012, 20:41
Ton majstore da li je neko prijavio tu gresku vezano za kabine i da li ce ona biti ispravljena?Mislim da je takva ista greska bila i u GTS

ton_majstor
25.10.2012, 20:56
Како видим овде да неко примети неку недоследност, грешку или баг, реагујем и "тамо", ако није пријављена.

Нажалост или срећом, много тога (све?) што ви овде примећујете је одавно примећено и "тамо", па ништа није урађено.

Онда ја немам шта паметно да напишем овде, а да се правдам нећу, јер нисам крив нити портпарол СЦС-а. :rolleyes:

Саша С би био кориснији као бета-тестер него ја, али... тек би се он живцирао, знајући да то у игри није као у природи, тј. у његовом радном сицу.

А рецимо, одсад, ако ћутим на нешто... значи: мрка капа. ;)

ton_majstor
25.10.2012, 20:58
Одмах пријавите ако видите неке грешке у преводу, небитно да ли је латиница или ћирилица, да што пре то исправимо :)

Поготово сад кад изађе нови печ, већ су забрљали са неким Unicode карактерима у неколико језика.

Ја ћу да сачекам да ви јављате, не могу да идем кроз ~1400 стрингова по 100-ти пут.

sasa s
25.10.2012, 20:59
Sasa,vidim da spominjes retarder...koliko ja kuzim retardera i nema u igrici,ono sto se pali na B je ,,Frena"tj.motorna kocnica...

Koliko ja vidim da u opcijama i u prevodu na srpskom pise RETARDER a ne MOTORNA KOCNICA ili ti "frena" ali ako ti tako "kuzis" onda da znas ni da se motorna kocnica ne cuje u stvarnosti tako!

dallyborr
25.10.2012, 21:10
I tako...vozim ja i uletim u maglu...:Freddy:

44419

Ivkemon
25.10.2012, 21:16
mnogo gadna ta magla, u pojedinim mestima se skoro nista ne vidi ispred kamiona (barem je kod mene to bio slucaj)

Laxi
25.10.2012, 21:19
mnogo gadna ta magla, u pojedinim mestima se skoro nista ne vidi ispred kamiona (barem je kod mene to bio slucaj)

Тако је и у реалном свету понекад. Хтели смо реалистичку игрицу - добили смо је

nikola1997
25.10.2012, 21:23
Koliko ja vidim da u opcijama i u prevodu na srpskom pise RETARDER a ne MOTORNA KOCNICA ili ti "frena" ali ako ti tako "kuzis" onda da znas ni da se motorna kocnica ne cuje u stvarnosti tako!

Pa pise RETARDER ,ali retarder ima vise stepeni i jaci je od frene...a zvuk se ne poklapa ni sa retarderom ni sa frenom....

sasa s
25.10.2012, 21:45
Pa pise RETARDER ,ali retarder ima vise stepeni i jaci je od frene...a zvuk se ne poklapa ni sa retarderom ni sa frenom....

posto vidim da si dobro upoznat sa tim i da sve znas a koliko stepeni ima taj retarder?!

sasa s
25.10.2012, 21:49
Саша С би био кориснији као бета-тестер него ја, али... тек би се он живцирао, знајући да то у игри није као у природи, тј. у његовом радном сицу.

E vala bas za to si upravu, svi mi koji smo za volanom smo malo vise :nov_explo:D

nikola1997
25.10.2012, 22:23
posto vidim da si dobro upoznat sa tim i da sve znas a koliko stepeni ima taj retarder?!

Zavisi,moze biti 4 i 6 koliko ja znam....a drugi dokaz da je ono u igri frena je sto se aktivira na ,,B"(brake-kocnica),a u ETS1 i GTS je pisalo ,,motor brake"(motorna kocnica)...ti si vec vozac i sigurno da znas bolje,ja sam kamione vozio samo onako malo neaktivno,i ne vidim razlog za ,,svadju" ovde,samo kazem retardera na zalost nema,a glupo je i sto moze obicnom kocnicom da se zakoci na nizbrdici,skoro sasvim normalno,a da se na sprze kocnice...

ton_majstor
25.10.2012, 23:12
Саша, провери онај мод за физику и види да ли се љуља кабина толико и у реалности. Такође, оцени снагу кочења у немодованој и у модованој игри, битно ми је да станем иза тога "тамо где треба".

Кад си већ ту, почуј колико је пригушен звук споља у игри, а колико је то код тебе у кабини.

Имам ја силесију "посла" за тебе, али је боље да прво седнемо негде у живо на пиво (ти сок, професионалац си). :rolleyes:

Хвала!

sasa s
25.10.2012, 23:26
Саша, провери онај мод за физику и види да ли се љуља кабина толико и у реалности. Такође, оцени снагу кочења у немодованој и у модованој игри, битно ми је да станем иза тога "тамо где треба".

Кад си већ ту, почуј колико је пригушен звук споља у игри, а колико је то код тебе у кабини.

Имам ја силесију "посла" за тебе, али је боље да прво седнемо негде у живо на пиво (ти сок, професионалац си). :rolleyes:

Хвала!

Iskreno da ti kazem probao sam taj mod citave dve sekunde jer kada sam video sta radi kabina odmah sam ga izbrisao, jer nto kako kabina ljulja nema veze sa vezom i sa stvarnosti, da je tako ja bih povracao 5 puta dnevno, a na ovo drugo nisam obracao paznju.

Bas cu sada da ga stavim opet pa cu obratiti paznju na sve to a "sok" uvek moze da se popije :)

Vozac12
25.10.2012, 23:36
A stvarno su ga malo preterali ko da vozim brod po nekim ogromnim talasima :D

wroomster
25.10.2012, 23:40
Iskreno da ti kazem probao sam taj mod citave dve sekunde jer kada sam video sta radi kabina odmah sam ga izbrisao, jer nto kako kabina ljulja nema veze sa vezom i sa stvarnosti, da je tako ja bih povracao 5 puta dnevno, a na ovo drugo nisam obracao paznju.
Čak i ovaj najnoviji?
Realistic Pshysics Mod v1.3
http://www.trucksimsforum.de/viewtopic.php?f=239&t=15127
Čini mi se da je sada dosta bolji, pa ako nisi već, probaj njega.
Inače, moj stari drug iz detinjstva je sad kamiondžija u Italiji i iako znam da je to krvav posao, često mu zavidim. Ipak je proputovao celu Evropu i svašta video, a ja ovde kao nazovi 'intelektualac' sam srećan ako odem do Grčke na dve nedelje..:boodala:.

I još jedno pitanje: koliko već dugo voziš, jer malo mi je čudno da koristiš odmor/bolovanje na simulaciju svoje svakodnevnice...:)

sasa s
25.10.2012, 23:54
Čak i ovaj najnoviji?

Inače, moj stari drug iz detinjstva je sad kamiondžija u Italiji i iako znam da je to krvav posao, često mu zavidim. Ipak je proputovao celu Evropu i svašta video, a ja ovde kao nazovi 'intelektualac' sam srećan ako odem do Grčke na dve nedelje..:boodala:.

I još jedno pitanje: koliko već dugo voziš, jer malo mi je čudno da koristiš odmor/bolovanje na simulaciju svoje svakodnevnice...:)

Vozim od svoje 18-te a sada mi je 26 leta ;) za svoje godine u saobracaju prosao sito i reseto, a inace vozim i motor i to je jedna ozbiljna prica jos, isao sam i ja do Grcke ali da bi vozio motor na trkackoj stazi, i moji me u kuci pitaju kada vide da sam na kompjuteru da li sam normalan i zar mi nije dosta sto vozim kamion pa jos i na igrici moram :)

Nemam ti odgovor na to pitanje, adrenalin mi prolazi kroz vene kada je voznja u pitanju i sve sto vozim vozim sa uzivanjem i srcem

Zelim da odem iz tog posla jer mi je dosta voznje i to preko glave, jako stresan posao a i postavio sam sebi malo vece ciljeve u zivotu tako da ne zelim da drzim u rukama volan ceo zivot, neka to ostane samo jedan hobi koji volim ;)

Probacu ovaj najnoviji mod pa cu vam reci svoje misljenje.

kolinsb
25.10.2012, 23:56
imam par prijedloga i zamjerki, pa bih zamolio ton_majstora da ih pribiljezi i prenese ako ima mogucnost da im to prenese :)

1. Prilikom snimanja igre, kad se upise naziv sejva, mora se bas kliknuti misem na dugmic spremi, umjesto da se to omoguci jednostavnije pritiskom Enter tipke (posto su ruke vec na tastaturi, da se ne mora mis uzimati extra samo da bi se kliknulo na Save button), kao sto je bilo u ETS1
2. Auta koja preticu, uopste ne reaguju na upaljen lijevi zmigavac, pogotovo kod prelaska u kranju lijevu traku. umjesto da odustanu od preticanja cim ukljucim zmigavac kao pocetak prestrojavanja, oni samo opale po gasu.
3. mislim da bi trebalo malo pojacati feedback. evo npr. ja isti osjetim na volanu u obliku vibracije jedino kad vozim po narandjastoj podlozi (valjda mu ga to dodje kao zemlja) i volan se stvarno trese, ali kad udjem npr. u rudnik, tu se mijenja podloga u sivu, po izgledu je opet zemlja (makadam) ali vibracije u volanu nema, kao da vozim po asfaltu, sto nije ok. evo slike i jedne i druge podloge:
http://imageshack.us/a/img40/3880/eurotrucks2201210251348.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/40/eurotrucks2201210251348.jpg/)

http://imageshack.us/a/img35/3821/eurotrucks2201210251347.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/35/eurotrucks2201210251347.jpg/)

znaci, na prvom screenshotu, na podlozi u rudniku nemam feedback-a u obliku vibracije na volanu, iako je ocito da se radi o neravnoj podlozi i da bi trebao biti feedback, dok na prilazu rudniku, drugi screenshot, volan vibrira. ili je u pitanju bug, ili su namjerno ispustili to iz nekih svoj razloga, ali ja ne vidim nijedan opravdan razlog sto se ne bi volan tresao i na prvoj podlozi. malo je takvih dijelova, i to mi fali. ne mozes nigdje naci ni rupicu na putu, a kamo li da negdje skidaju sloj asfalta prije postavljanja novog i sl.

ton_majstor
26.10.2012, 0:12
Čak i ovaj najnoviji?

Још црње се љуља, а кочење неретко завршава у буљи оног испред тебе.

Избацио сам све то, иако сам се трудио да ми се допадне.

=====

Колине,

1. Слажем се. Пренећу.
2. Понеки и одустане, али махом стрепим од промене траке, тим пре јер се у ретровизорима НЕ ВИДИ ауто који ти је паралелан! Идиоти.
3. Немам представу о фидбеку, пренећу ово твоје као такво, са све скриновима.

Markob85
26.10.2012, 0:19
I tako...vozim ja i uletim u maglu...:Freddy:

44419

Gde si nasao tu maglu,ja jos uvek nisam naleteo na nju :confused:,samo na prokletu kisu koja kad vozim kroz Nemacku,pada na svakih dva minuta bukvalno,sto je i dosta dobro,jer tamo i jeste tako,na svakih dva-tri dana kisa.

dallyborr
26.10.2012, 0:27
Kako sam ja ta kratka svetla sredio...brate default nit vidim znake pored puta, svetli kao da svetli 5 metara ispred mene.

Evo probajte, mada cekajte da padne mrak bas onako lepo, pa onda stavite mod da bi videli razliku. Duga nisam dirao jer su dobra. Za sad imate u ovom fajlu za Actrosa, Skaniju, Volvo i Magnum...jbg to vozim samo pa sam to i sredjivao.

E da nemora nista da raspakujete samo stavite ovo u mod, posto ETS2 cita i zip, i rar i scs.:opanachke

44420

A ova fizika...da je moji oci ne vide vise, sto kaze Sale pripade mi muka od ljuljanja, i ova nova sto je neko postavio je golo g****. Pa kad bi se ovako ljuljao kamion na svakoj neravnini ja mislim da bi kamiondzije u najmanju ruku popasle ili morsku bolest ili otisli u k**** za pet dana.

Gde si nasao tu maglu,ja jos uvek nisam naleteo na nju :confused:,samo na prokletu kisu koja kad vozim kroz Nemacku,pada na svakih dva minuta bukvalno,sto je i dosta dobro,jer tamo i jeste tako,na svakih dva-tri dana kisa.

I ja sam prvi put naisao, i odmah uslikao. Negde izmedju Ciriha i Zeneve, oko 5 ujutru...ako ti to nesto znaci.

wroomster
26.10.2012, 0:32
Pa dobro, hajd neko da postavi link za mod koji samo omogućava bržu vožnju bez menjanja fizike, da ne tražim sam, ipak sam čovek u godinama...:D
unapred hvala

dallyborr
26.10.2012, 0:34
To ti napravim za dva minuta...aj cekaj...

Evo...

44421

Isto kao i ovo gore, nista nemoj da raspakujes samo ubaci u mod folder.

sasa s
26.10.2012, 0:42
Evo pogledao sam ovaj novi mod

-po meni u celoj ovoj prici koliko toliko realno je samo krajnje zaustavljenje kamiona tj reakcija same kabine i sasije

-kocenje je katastrofa i uopste nema veze sa realnim zivotom

-prilikom kretanja kabina previse ljulja i zabacuje se u nazad sto opet nije kao u stvarnosti

-da ne pominjem to sto kamion moze da ide preko 90 km/h, lepo je to ali nije to taj dozivljaj, vise sam za tu varijantu od 90 km/h pa kada se naidje na nizbrdo da ide brze, ja sam u stvarnosti najvise vozio 115 km/h nizbrdo i brzina je strahovita za toliko cudo, mogu da zamislim kako je bilo onima u kolima koje sam preticao :) verovatno su me nazvali ludakom

A sada kako to izgleda u nemodovanoj verziji

-jedini mod koji sam ovde ubacio je onaj pod nazivom "klimanje kabine" i cini mi se da je bas ton_majstor postavio taj mod

- to mi je najbliza verzija klimanja kabine stvarnosti i mislim da bi samo za trunkicu mogla kabina da se omeksa, znaci da malko ali bas malko vise ljulja

- tu imamo klimanje kabine i lepo odradjuje posao kod naglog kocenja ali zato sasija stoji nepomicna, kada bi neko moga da upari ovo klimanje kabine i reakciju sasije iz moda 1.3 bilo bi super

- po meni posto u igrici imamo tri vrse kabine morala bi svaka da reaguje na svoj nacin, najvise ljulja najveca kabina zato sto je i najteza nema sta, meni u mojoj skaniji nekada pamet izadje iz mozga od klimanja ali to je po jako losem put punog rupa i ostalih za*****cija sto isto u igrici nemamo taj slucaj sa jako losim putem, znaci govorim o klimanju kabine kada se prolazi jako polako kroz rupu ili preko rupe, izbocina na putu itd

- kocenje je mnogo bolje nego u modu ali opet nerealno, i dalje kazem da je jako duugo treba da stane kamion prilikom naglog kocenja

- evo primera, vecina vas je mogla da vidi da vozim kadu na koju se tovari po 24 kubika i to je bruto tezine blizu 50t pa cak i nekada vise, zavisi sta se vozi i pri svoj toj tezini taj kamion koci jako, jako dobro, diskovi na truku, na prikolici, abs na truku i prikolici to koci kao ludo a da ne pominjem kada si prazan, ako nisi vezan izlece se iz kabine, bolje koce nego neki automobili

- kocenje treba da se poboljsa a evo i na ovom videu mozete da vidite celu sustinu, koliko je samo potrebno da se prednjim branikom dotakne asfalt, to je ta realnost i obratite paznju koliko je malo potrebno vremena da taj kamion stane

http://www.youtube.com/watch?v=7fdB0EA6kRo

- ja sam se u igri zeznuo milion puta jer sam na semaforu pokupio sve ispred sebe a isao sam cisto mojim osecajem ali me je kamion izdao ali u stvarnosti nije tako

- sto se tice zvuka ja sa stavio i taj mod da u kabini bude jaci zvuk, to je realno odradjeno ali spoljni zvuk bi trebao da se pojaca, trebalo bi da se cuje kada prodje neki auto pored a narocito kamion, mada ja u stvarnosti uvek drzim malo otvoren prozor bas iz tog razloga da bi cuo bilo koji zvuk, dal doslo do kvara nekog na kamionu ili bilo sta drugo prozor je dobro da uvek bude malo otvoren, to je profesionalna deformacija

toliko o ovomoe ako treba jos nesto tu sam ;)

dallyborr
26.10.2012, 0:45
- tu imamo klimanje kabine i lepo odradjuje posao kod naglog kocenja ali zato sasija stoji nepomicna, kada bi neko moga da upari ovo klimanje kabine i reakciju sasije iz moda 1.3 bilo bi super

Ako hoces i ti da pricekas jedno...ajd deset minuta, evo uparujem pa postavljam.:D

sasa s
26.10.2012, 0:51
Ako hoces i ti da pricekas jedno...ajd deset minuta, evo uparujem pa postavljam.:D

ajde, cekam ;)

kolinsb
26.10.2012, 0:57
Hvala majstore. Jos sam nesto zaboravio, a to je defaultni profil. Naime, bilo bi pozeljno da dodaju mogucnost da se jedan od profila u igri odredi kao defaultni, i da se pri startu igre odmah on ucitava, tj. da se malo promjeni ovaj koncept, i da se manipulacija profilima stavi negdje u opcije ili nesto slicno.

dallyborr
26.10.2012, 0:58
Eo ga...kabina iz Laxijevog fajla, sasija iz 1.3, i limiter na 90km.

44422

Samo stavite ovo u mod folder, bez raspakivanja.

Laxi
26.10.2012, 1:05
eo ga...kabina iz laxijevog fajla, sasija iz 1.3, i limiter na 90km.

44422

samo stavite ovo u mod folder, bez raspakivanja.

Уфф, опет ми се нешто много клима напред назад кад полазим, без љутње, не делује ми као да је то-то, да видимо шта ће други да кажу :)

dallyborr
26.10.2012, 1:17
Da zato sto sasiju nisam dirao. To se ona podize, a kabina samo prati. To je nesto u vezi sa amortizerima, da se i to srediti.;)

sasa s
26.10.2012, 1:21
Eo ga...kabina iz Laxijevog fajla, sasija iz 1.3, i limiter na 90km.

44422

Samo stavite ovo u mod folder, bez raspakivanja.

ovo je ok kada se koci, ali kada se krece ostalo je ono iz moda 1.3. jel moze to cimanje unazad da se resi? ako moze bilo bi pun pogodak, iamo rad sasije i rad kabine u dozi normale

pa ajde pokusaj, neka bude kada se krece da se podigne sasija malo, ne preterano i to je to i ako mozes probaj malo da omeksas kabinu

dallyborr
26.10.2012, 1:30
Evo bas cackam sad, to su mu oslabeli amortizere na gore kada se dizu, pa se zato dobija taj "ferari efekat".

Bas sam i onaj tvoj video gledao i video gde je greska. Amortizeri na dole treba meksi da budu, a na gore tvrdji. Ovi su stavili maltene jednako, pa se dobija efekat o kome pricamo. Kakve su kocnice? Malo sam ih pojacao. Ako treba mogu jos.

sasa s
26.10.2012, 1:32
Evo bas cackam sad, to su mu oslabeli amortizere na gore kada se dizu, pa se zato dobija taj "ferari efekat".

Bas sam i onaj tvoj video gledao i video gde je greska. Amortizeri na dole treba meksi da budu, a na gore tvrdji. Ovi su stavili maltene jednako, pa se dobija efekat o kome pricamo. Kakve su kocnice? Malo sam ih pojacao. Ako treba mogu jos.

pojacaj ih slobodno jos malo pa da vidimo kako ce da bude

Laxi
26.10.2012, 1:33
evo bas cackam sad, to su mu oslabeli amortizere na gore kada se dizu, pa se zato dobija taj "ferari efekat".

По мени, кочнице су добре, можда би требало за нијансу да буду јаче, Саша, исправи ме ако грешим

sasa s
26.10.2012, 1:37
По мени, кочнице су добре, можда би требало за нијансу да буду јаче, Саша, исправи ме ако грешим

Za nijansu jos malo da se pojacaju i Dalibore probaj da napravis kontra efekat, ono kako sada sasija ide na dole prilikom kocenja neka bude kada se krece a ovo sada kada se krece neka bude kada se koci, samo obrni i mislim da cemo dobiti dobar efekat i ako mozes samo malo omeksaj kabinu

dallyborr
26.10.2012, 2:08
Ovo je najveci balans koji sam uspeo da izvucem. Bez tog podizanja sasije, nece ni kabina da mrda. Evo fajl...mada je opet bolje nego default ili ove silne fizike. Ajd videcu ujutru da jos malo cackam. Jutro je pametnije od noci.

44423

Pojacao sam i kocnice jos malo.

EDIT: Bolje je ovo mnogo sada. Podize se kada se podje ali ne toliko kao pre, pre maltene na svaku brzinu on ode u nebesa, sad dva puta mozda i umiri se. I ne ljulja mi se kabina vise na nizbrdicama i uzbrdicama falim te boze. I lepo koci sad. Bez ovog podizanja definitivno nece ni kabina da se makne. Tako da mora malo.

Boris Lozac
26.10.2012, 4:52
Aj mi pokazite na koje to ljuljanje mislite jer ja to zaista ne primecujem, sve je taman (fizika je v1.0), imao sam i par naglih kocenja..

http://www.youtube.com/watch?v=6brb5K-rE34

arki
26.10.2012, 8:49
Fizika V_2

http://narod.ru/disk/62938814001.ce7371e49dbcaa1c7938e6f6db444357/Fizika_%20v2_Volume_Limit115.scs.html

ton_majstor
26.10.2012, 8:53
-jedini mod koji sam ovde ubacio je onaj pod nazivom "klimanje kabine" i cini mi se da je bas ton_majstor postavio taj modНисам ја, него Ивекорпс. Ја сам дао онај мод за звук турбине, иначе га је писао један од бета-тестера, Flemming.

Сале, хвала. Далиборе, хвала. :to_care:

Видим да нам и не требају страни форуми засад, модујемо и сами како-тако... :alealeee:

sasa s
26.10.2012, 9:37
Ovo je najveci balans koji sam uspeo da izvucem. Bez tog podizanja sasije, nece ni kabina da mrda. Evo fajl...mada je opet bolje nego default ili ove silne fizike. Ajd videcu ujutru da jos malo cackam. Jutro je pametnije od noci.

44423

EDIT: Bolje je ovo mnogo sada. Podize se kada se podje ali ne toliko kao pre, pre maltene na svaku brzinu on ode u nebesa, sad dva puta mozda i umiri se. I ne ljulja mi se kabina vise na nizbrdicama i uzbrdicama falim te boze. I lepo koci sad. Bez ovog podizanja definitivno nece ni kabina da se makne. Tako da mora malo.

To bi bbilo to, sve na svom mestu, hvala za trud :)

Jedino sto sam primetio sada da je cudno a to je kada vozis 90 km/h pocne da se gubi kamion, menja brzine tj iz D12 u D10 pa opet nazad u D12 i tako kao lud?

kolinsb
26.10.2012, 9:44
jedino, ako neko moze popraviti malo onaj mod sto pojacava zvuk unutar kabine. Renault i Majestic prde ko traktori kad se doda gas do daske :boodala::kreza: imaju zvuk isto ona vozila sa velim zadnjim tockovima sto nabiju velike brzine, pa se nekad i zapale (ne znam kako se ta cuda zovu) :D

Laxi
26.10.2012, 10:03
to bi bbilo to, sve na svom mestu, hvala za trud :)

jedino sto sam primetio sada da je cudno a to je kada vozis 90 km/h pocne da se gubi kamion, menja brzine tj iz d12 u d10 pa opet nazad u d12 i tako kao lud?

То је са сваким модом за физику већ проблем, питај Бога како то решити...

kolinsb
26.10.2012, 10:11
ko vas tjera da koristite automatic :D saltajte manuelno, pa se nece brzine same prebacivati :P :P

Laxi
26.10.2012, 10:48
Још једна грешка нађена у преводу и исправљена

atlantis
26.10.2012, 10:58
Jedino sto sam primetio sada da je cudno a to je kada vozis 90 km/h pocne da se gubi kamion, menja brzine tj iz D12 u D10 pa opet nazad u D12 i tako kao lud?

Da nije to zbog ogranicenja na 90 km/h?

44423

Ima li ovde sada ogranicenja ili ne posto ja volim bez?

Laxi
26.10.2012, 11:25
da nije to zbog ogranicenja na 90 km/h?

Ima li ovde sada ogranicenja ili ne posto ja volim bez?

Има ограничење

kolinsb
26.10.2012, 11:29
ne bi bilo loshe da se napravi isti takav, ali bez speed limita, pa neka uzme sebi kome sta odgovara :) je li itko kontaktirao admine foruma, sa prijedlogom da nam kreiraju podforum za modove? zaista je tesko naci modove objavljene ovako u postovima....

Laxi
26.10.2012, 11:42
Birmingham - Bratislava
1.824 km :alealeee:

ton_majstor
26.10.2012, 12:20
Далиборе, СЈАЈНО!

1. Светла су ТАМАН како треба. Ко је возач, зна да средња светла живот значе, а да велика служе повремено и са неком сврхом. Више немам проблема са тим.

2. Кабина је супер сада, не дирајте.

3. Лимитер постављен на 90 км/ч је РЕАЛНОСТ и одлично иде. Уме да прегази пар км нагоре, али се сада камион понаша као што би у природи. Сада сам подигао "темпомат" брзину на 85 и то је максимум да се лепо вози и контролише камион, а да се не "пију" казне.

Ипак, да не буде збуна, ја нисам камионџија, већ годинама путујем аутобусима на море и ЗНАМ како се понашају лимитери у њима. Мајстори гаре до даске, а лимитер држи на 90, оде понекад на низбрдицама до 92-93 и то је то. Али, за разлику од нас обичних возача аутомобила, они СВУДА иду око 90, па пре стигну него ми (а и смењују се). :dzavo:

4. "Потера" за брзинама D10-D12 је само то - проблем аутоматике. Ко има мењач, спуштаће сам надоле, а ми које то мрзи или немамо, држимо се мода.

=====

Велим, сјајно! :nov_guita

П.С: изрекламирао сам вас где треба, али су, изгледа... мало сујетни, па закључаше топик као - "решен". Сисе.

П.П.С: не тражите ми више крек, немам га, нити ћу више реаговати на ваше приватне поруке.

dallyborr
26.10.2012, 13:39
Evo radim i na brzinama, mislim da i to moze da se sredi. Za sad imam nekih rezultata...evo bar meni sad drzi 70 a da ne menja iz 10 u 12.

44427

Svetla sam morao jednostavno, jer mi ona kratka default, neznam...kratka su i spustena previse jednostavno nije to to. Znaci se ne vide uz put, moram da palim duga kako bih video kakva je krivina ispred mene.

Pojacao sam i intenzitet belih linija na putu, pusticu mod uskoro i za to samo da ga sredim jos malo.

dallyborr
26.10.2012, 14:38
Sorry za dupli post.

Da nebi odgovarao svima na privatne poruke...ovo sto postavljam ovde, ove modove NE MORATE DA RASPAKUJETE.

ETS2 ucitava i zip. i rar. i scs. arhivu. Samo skinite, barem ove moje modove, i stavite ih u MOD folder. To je to.

I ok, napravicu i ovo za fiziku do 120 nije problem.;)

=FI=Ghost
26.10.2012, 14:39
Može li sad neko da postavi koji su "must have" modovi trenutno za igru?

dallyborr
26.10.2012, 14:46
Da ne kacim ovde sve, okacicu na gamefront sve pa cu pustiti ovde ono sto ja koristim. Ceo moj mod folder. I napisacu sta je sta.

Vozac12
26.10.2012, 14:51
Dalibore jel treba da uzbrisem ona mod klimanje kabine i fizika pa da ubacim ovaj tvoj sto si sad napravio il treba da ostavim neki mod? :D:D

Milos011
26.10.2012, 15:04
Da li mod može da utiče na grafičke performanse u igri?

NORTH SIDE BOYZ
26.10.2012, 15:06
Ево мало глупирања од јутрос :p

NC1zNpvzCkk&feature=g-u-u

dallyborr
Dalibore jel treba da uzbrisem ona mod klimanje kabine i fizika pa da ubacim ovaj tvoj sto si sad napravio il treba da ostavim neki mod? :D:D

Da obrisi ih. Imas u ovom mom i fiziku i klimanje kabine.

Da li mod može da utiče na grafičke performanse u igri?

Zavisi koji mod. Ovo do sada nema veze sa grafickim performansama. Ne samo ovo sto smo postavljali ovde nego generalno svi modovi koji su do sada izasli za ETS2.

Falconbn
Pozdrav, nisam baš pregledao čitav forum, možda i postoji ta tema, ali jel moguće da radnici ovako kilavo rade i malo zarađuju, i ja im ne mogu pronalaziti posao nego oni sami nešto tamo kilave....

kolinsb
26.10.2012, 15:13
Pozdrav, nisam baš pregledao čitav forum, možda i postoji ta tema, ali jel moguće da radnici ovako kilavo rade i malo zarađuju, i ja im ne mogu pronalaziti posao nego oni sami nešto tamo kilave....
slazem se, malo je reci da su ljencuge. pa koliko zarade toliko na gorivo potrose :nov_mad2::nov_mad2: katastrofa ziva. ja zaradjujem do 30000E dnevno, a oni jedva 1000E dnevno... tim tempom ce im trebati jedno 10 god da isplate kamione sto im kupim cccccc samo djabe bacim pare :n-cc2:

dallyborr
26.10.2012, 15:15
^^Bolje rade ako imas veci level. Ja sam na level 43, i pice kao ludi. Samo mi "zvoni" ona registar kasa. Na kraju sam izbrisao taj zvuk iz igre da me ne smara.:n-cc2:

Boris Lozac
26.10.2012, 15:45
Samo da prijavim bug ili sta je, ovako su stajali zaglavljeni par minuta, nisam mogao da se ukljucim u traku sa sporednog puta, morao sam da izubijam kamion izmedju dva automobila, popijem kaznu i predjem u suprotnu traku, na kraju vidim da je sve bilo zbog ovog :)

mikineg
26.10.2012, 15:51
Liverpool - Bratislava moja najduza tura :)

http://s15.postimage.org/wq0ac0dtj/ets2_00019.png (http://postimage.org/image/wq0ac0dtj/)

http://s15.postimage.org/mh7t66prr/ets2_00020.png (http://postimage.org/image/mh7t66prr/)

Inace pozdrav kolegama, ja se navukao, pa se registrovao da bih mogao da pratim, vidim da ovde ima dosta ljudi ukljucenih u modovanje i hvala im na tome :)

soneje
26.10.2012, 16:02
Ma KAMAZ je zakon bre;)

atlantis
26.10.2012, 16:07
Nisam video da je bilo, koji je maksimalni Level koji se moze dostici?

Djonta
26.10.2012, 16:14
Pozdrav drugari,
Zanimame koja su najbolja podesavanja vizuelnog efekta igre, a da pritom ne secka/koci, konfiguracija je sledeca:

CPU: Intel® Core™2 Duo CPU E4600
Graphics: NVidia GeForce 8500 GT (512mb)
Memory RAM: 2gb DDR2
Monitor : IBM 17" CRT

Ja podesio nesto, ali mi se ne svidja, pogledajte kako to izgleda:(slika je u prilogu)

Ne verujem da je racunar preslab i da je grafika ovakva kakva jeste, u ETS 1 , sve je izgledalo veoma dobro, sada sam po malo razocaran.
Bilo kakav predlog bi mi dobro dosao. Hvala

wroomster
26.10.2012, 16:16
Samo da prijavim bug ili sta je, ovako su stajali zaglavljeni par minuta, nisam mogao da se ukljucim u traku sa sporednog puta, morao sam da izubijam kamion izmedju dva automobila, popijem kaznu i predjem u suprotnu traku, na kraju vidim da je sve bilo zbog ovog :)
Najbolja mi je fora kad se na auto-putu na mestima suženja sa 3 na 2 trake REDOVNO prave kolone u krajnjoj desnoj traci, jer jelte, AI-u treba jedna godina da se odluči da se prestroji i to rade jedan po jedan...:boodala:
Inače, hoću da zahvalim Daliboru i Saši na zajedničkom angažmanu oko najnovijeg moda, odličan ste tandem! :aplauz:
I pitanje: da li je sii fajl običan tekstualni fajl, da li možemo da se igramo sa parametrima bez posebnog editora? To bi najlakše bilo da svako sebi podesi kako hoće i da ne smaramo time dobre ljude ;)

dallyborr
26.10.2012, 16:21
Nece ovo ni na mediafire ni filefront...

Pusticu u toku dana posto je 70 megabajta.

Uglavnom, fiziku i svetla imate ovde na ovoj strani i prethodnoj.

Jos sto koristim je EU gas stations, Esso, Shell itd, sad gde sam ga nasao neznam samo nemojte da skidate onaj Brazilski jer je ocajan, Real logos ovaj http://www.trucksimsforum.de/viewtopic.php?f=239&t=15130, skinove za poluprikolice i neke poglede iz kabina koje sam sam pravio.

Kazem da proradi neki od ovih upload pa cu postaviti.

I pitanje: da li je sii fajl običan tekstualni fajl, da li možemo da se igramo sa parametrima bez posebnog editora? To bi najlakše bilo da svako sebi podesi kako hoće i da ne smaramo time dobre ljude ;)

Da. Samo open with Notepad ili Wordpad, i menjajte sta vam je volja. Kad izmenjate save i to je to.

EDIT:
Evo i benzinske pumpe.
http://www.trucksimsforum.de/viewtopic.php?f=239&t=15019