PHONE ZONE
Formulia
Vladimir PISODOROV
1. avgust 2022.

Kad se samo setimo vremena logaritamskih tablica, inženjersko-mašinskih priručnika, „postera” periodnog sistema elemenata... dođe nam da zaplačemo. Šta bismo dali da smo tada imali aplikaciju Formulia, koja je tehnički priručnik u malom koji adresira matematiku, hemiju i fiziku.

Kao što iz naziva možete da zaključite, radi se o formulama, prikupljenim na jednom mestu, koje postaju dostupne kada odaberete neku od oblasti od interesa. Međutim, to nije sve, jer tek tada počinjete da poimate koliko ova alatka pod svojim skutima čuva korisnog materijala. Podeljen je po oblastima, pa, tako, recimo, u slučaju matematike možete da birate čak 13 različitih oblasti. Od osnovne algebre, preko trigonometrije i integrala, pa sve do diferencijalnih jednačina. Svaka oblast, dalje, donosi „lekcije” koje joj pripadaju, što znači da se dostupni sadržaj grana do neslućenih granica. Sva je sreća što „lekcije” možete da pošaljete u grupu omiljenih, kako biste ih kasnije lakše locirali. Pored postupka izvođenja, na raspolaganju su i propratne opšte informacije, na primer, pristup vrednostima fundamentalnih konstanti, međunarodnom sistemu jedinica, ali i interaktivnim jednačinama koje će aplikacija biti dovoljno ljubazna da „sračuna” umesto vas. Potrebno je samo da upišete vrednosti nepoznatih.

Da stvar bude još bolja, ukoliko ne pronađete formulu koja vam je potrebna, možete sami da je unesete u aplikaciju i sačuvate. Inače, pomenute interaktivne formule odnose se isključivo na matematička izračunavanja i njima možete da pristupite i odvojeno, preko sekcije Math calculators. Kad smo već kod „digitrona”, valja napomenuti da pritiskom prsta na odgovarajuću ikonicu možete da pozovete inženjersku „računaljku”, tako da je i ova strana priče kvalitetno pokrivena.

Dodatnih alatki ne nedostaje; već smo pomenuli konstante kojima, takođe, može da se pristupi iz glavnog menija i to odabirom sekcije Universal constants. Tu su i pojašnjenja vezana za grčki alfabet, merni sistem jedinica (Measurement units), ali i svojevrsni konverter koji će vam pomoći da obavite konverziju među različitim tipovima jedinica. Posebna poslastica je interaktivna tabela periodnog sistema elemenata. Naime, kada kliknete na bilo koji element, na novom ekranu ispisuju se svi relevantni podaci vezani za njega, pa vam ostaje samo da počnete sa upijanjem znanja. Sve što smo do sada pomenuli deo je besplatne verzije aplikacije, ali ako hoćete pristup Premium sadržaju, autorima ćete morati da uplatite simboličnih 249 dinara. Dobija se dodatna pokrivenost integralima, tu je i termodinamika, statika, hidraulika i pneumatika, napredne „lekcije” iz trigonometrije... Kakav nedosanjani inženjerski san!

Platforma: Android • Veličina: 23,43 MB

Cena: besplatno • Adresa: Google Play


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
NOVEMBAR 2023
Counter Strike 2
Stari, dobri Kanter u osveženom ruhu je više veliki update, nego puna nova igra...
Intel Core i9-14900K i Core i7-14700K
Nema zime uz Intelove mašine
Da li je Raptor Lake Refresh samo još vrelija i neznatno brža verzija prethodne generacije?
Apple iPhone 15, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max
Petrovača, ajdared i zlatni delišes
iPhone 15 je „prepakovana” verzija modela 14 Pro, sa Appleovim čipsetom A16 Bionic „ispod haube”...
High tech igračke i razvoj naučnog razmišljanja
M’mera mpoyamba
Visokokvalitetne, a povoljne edukativne igračke postoje za svaku sferu interesovanja vašeg deteta...
Dell Alienware AW2724DM
Ponos na vašem stolu
Odličan monitor. Vrhunski! Međutim, kao što verovatno znate, Alienware je neka vrsta statusnog simbola...
Hisense 43A7KQ
VIDAA sa više smisla
Neobičan brak pametnog i tradicionalnog televizora, koji se lako koristi i bez ijedne napredne opcije za gledanje TV programa...
Finansijske tehnologije
Turbulencije ne prestaju
Da li nas očekuje recesija ili „meko prizemljenje”? Ključne kompanije sektora finansijskih tehnologija ne čekaju previše...
EmulationStation Desktop Edition 2.1.1
Vizuelna strana emulacije
Emulation-Station je frontend za emulatore, koji donosi mogućnost kastomizacije prikaza sadržaja...
Super Mario Bros. Wonder
Super Mario Bros. Wonder je dragulj u serijalu 2D Mario platformera, na koji se čekalo više od tri decenije...
Assassin’s Creed Mirage
Igra ima fokusiranu, vrlo linearnu priču kakvu su imali prvi naslovi u serijalu...
Forza Motorsport
Pre trka nije moguće voziti kvalifikacije, već sami birate startno mesto na gridu...
Marvel’s Spider-Man 2
Akciona komponenta Marvel’s Spider-Mana 2 je stravično dobra, mada su Majls i Piter previše slični...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama