AKTUELNOSTI
BlizzConline, 19-20 februar 2021.
Utabanom stazom, digitalno
D.K.
1. mart 2021.

Zbog specijalnih okolnosti usled pandemije, Blizzard Entertainment prošle jeseni nije održao Blizzcon, tradicionalno okupljanje oko 30 hiljada fanova u Anahajmu u Kaliforniji. Ipak, nakon što je ova kompanija 8. februara proslavila 30 godina postojanja, tokom 19. i 20. februara održana je digitalna varijanta ove konvencije, nazvana BlizzConline.

Sadržaj BlizzConlineanije nikoga iznenadio, a zvezda konvencije bio je očekivaniDiablo II: Resurrected

Ljubitelji Blizzardovih igara već godinama mogu uživo da prate dešavanja na Blizzconu putem strimova, a ovom prilikom je cela konvencija održana u tom obliku, sa sadržajem podeljenim u šest tematskih kanala: Blizzard, World of Warcraft, Hearthstone, Diablo, Overwatch i Strategy. Sve pojedinačne strimove možete da pogledate i sami ako posetite zvanični sajt Blizzcona (blizzcon.com), odakle će vas klik na željenu temu odvesti na odgovarajući klip na YouTubeu.

Tradicionalno, sve je počelo svečanim otvaranjem tokom kog se predsednik kompanije J. Alen Brak obratio fanovima i najavio sve šta će moći da se vidi tokom ove onlajn konvencije, a zatim su usledile manje ili više očekivane najave naslova na kojima ovaj studio trenutno radi. Najveće najave su, naravno i tradicionalno, procurele neposredno pred samu konvenciju, ali lepo je bilo dobiti više detalja tokom BlizzConlinea.

Prvo je predstavljen Blizzard Arcade Collection, paket koji sadrži remasterovane verzije Blizzardovih klasičnih igara: Rock & Roll Racing (1993), The Lost Vikings (1993) i Blackthorne (1994). Kolekciju dobija svaki kupac Celebration Collection BlizzCon Bundlea, paketa koji sadrže digitalne bonuse i nagrade za sve Blizzardove naslove, a koštaju od 20 do 60 dolara.

Igrači WoW-a obradovani su dvaput, prvo predstavljanjem patcha 9.1 za Shadowlands, nazvanim Chains of Domination. 9.1 donosi mogućnost letenja (sem u Mawu, ali tamo su sada otključani svi mountovi). Tu su i nova zona, skriveni grad Korthia, kao i nove tamnice, među kojima je i megadungeon Tazavesh. Novi raid je Sanctum of Domination, među čijih deset bossova nas čekaju Kel’Thuzad i Sylvanas. Zatim je usledila i zvanična najava ekspanzije The Burning Crusade za WoW: Classic. Igrači Classica će za svaki lik koji imaju moći da biraju da li će ga povesti u Outland i levelovati do 70. nivoa ili će ostati na 60. nivou u Azerotu, trajno vezan za originalni sadržaj. TBC Classic imaće pet faza, od Karazhana do Sunwella.

Hearthstone će prelazak u godinu grifona proslaviti novom ekspanzijom Forged in the Barrens, ali i značajnom reformom osnovne igre. Novi core set imaće 250 besplatnih karata i moderniji uvod u igru za nove igrače, ali će tu biti i opcija Classic, za sve koji žele da igraju Hearthstone u formi kao kada se pojavio pre sedam godina.

Overwatch 2 trebalo bi da se u prodaji pojavi 2021. godine, sa brojnim unapređenjima za sve likove (prikazani su detalji drveta talenata sličnog onima iz klasičnog WoW-a). Predstavljene su i nove mape i novi heroj, Sojourn, kao i dodatni detalji o PvE kampanji i kooperativnim izazovima.

Luis Bariga je u ime tima koji razvija Diablo IV, predstavio četvrtu klasu koja će biti dostupna igračima u sledećem poglavlju omiljenog aRPG serijala. Po prvi put od originalnog Diabla, igrači će moći da igraju kao rogue, bilo kao tajnoviti ubica sa mačem i bodežom ili precizni snajper sa samostrelima ili lukom i strelom. Bilo je reči i o kvestovima koji će biti dostupni samo klasi koju igrate i čije finalne nagrade će biti nove sposobnosti za tu klasu. Takođe, priča tih kvestova biće tesno povezana sa frakcijama unutar Sanctuaryja koje definišu različite aspekte pojedine klase. Takođe, za one koji ipak žele da daju šansu mobilnoj igri Diablo Immortal, najavljeno je da će tokom godine početi beta testiranje.

Za hard core fanove kojima Diablo počinje i završava se sa Diablom 2, Blizzard je konačno potvrdio da rade na remasterizovanoj verziji tog megahita koja bi, takođe, trebalo da se nađe u prodaji pre kraja godine. Diablo 2: Resurrected sadržaće sve elemente iz originalne Dvojke i ekspanzije Lord of Destruction. Glavni cilj razvojnog tima je da naprave igru koja će moći da se igra kao Starcraft: Remastered, sa trenutnim prelazom između klasičnog, 2D prikaza i novog, sa 3D modelima prilagođenim da prate duh originalnog izgleda. Najbitnije, Resurrected neće igračima obrisati originalni D2 iz battle.net kolekcije (kao nesrećni WC3 Reforged).


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
NOVEMBAR 2023
Counter Strike 2
Stari, dobri Kanter u osveženom ruhu je više veliki update, nego puna nova igra...
Intel Core i9-14900K i Core i7-14700K
Nema zime uz Intelove mašine
Da li je Raptor Lake Refresh samo još vrelija i neznatno brža verzija prethodne generacije?
Apple iPhone 15, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max
Petrovača, ajdared i zlatni delišes
iPhone 15 je „prepakovana” verzija modela 14 Pro, sa Appleovim čipsetom A16 Bionic „ispod haube”...
High tech igračke i razvoj naučnog razmišljanja
M’mera mpoyamba
Visokokvalitetne, a povoljne edukativne igračke postoje za svaku sferu interesovanja vašeg deteta...
Dell Alienware AW2724DM
Ponos na vašem stolu
Odličan monitor. Vrhunski! Međutim, kao što verovatno znate, Alienware je neka vrsta statusnog simbola...
Hisense 43A7KQ
VIDAA sa više smisla
Neobičan brak pametnog i tradicionalnog televizora, koji se lako koristi i bez ijedne napredne opcije za gledanje TV programa...
Finansijske tehnologije
Turbulencije ne prestaju
Da li nas očekuje recesija ili „meko prizemljenje”? Ključne kompanije sektora finansijskih tehnologija ne čekaju previše...
EmulationStation Desktop Edition 2.1.1
Vizuelna strana emulacije
Emulation-Station je frontend za emulatore, koji donosi mogućnost kastomizacije prikaza sadržaja...
Super Mario Bros. Wonder
Super Mario Bros. Wonder je dragulj u serijalu 2D Mario platformera, na koji se čekalo više od tri decenije...
Assassin’s Creed Mirage
Igra ima fokusiranu, vrlo linearnu priču kakvu su imali prvi naslovi u serijalu...
Forza Motorsport
Pre trka nije moguće voziti kvalifikacije, već sami birate startno mesto na gridu...
Marvel’s Spider-Man 2
Akciona komponenta Marvel’s Spider-Mana 2 je stravično dobra, mada su Majls i Piter previše slični...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama