PHONE ZONE<>
032019<><>

Insect Identifier

Pošto preko kamere na mobilnom telefonu možemo da prepoznajemo biljni, nema razloga da isto ne učinimo i sa životinjskim svetom – insektima, da budemo precizni. Možemo barem da pokušamo, s obzirom na to da se iza aplikacije Insect Identifier nalazi manji broj naučnika i ljudi dobre volje koji u svoje slobodno vreme nastoje da omasove projekat.

Identifikacija se obavlja na manje-više klasičan način – potrebno je da objektiv kamere uperite u pravcu insekta tako da ceo stane u oblast oivičenu zelenim krugom. Po pritiskanju shootera, slika se šalje u online bazu podataka i upoređuje sa dostupnim itemima kojih u ovom momentu ima nekoliko miliona. Po uspešnom prepoznavanju informacije se vraćaju do korisnika koji ima priliku da se pobliže upozna sa prepoznatom vrstom preko pripadajućih fotografija i teksta. Inače, identifikacija ne mora nužno da se obavi u „živom” režimu, s obzirom na to da je podržano prepoznavanje i sa ranije načinjenih fotografija.

U teoriji sve ovo zvuči lepo i ne odudara puno od ustanovljenih kriterijuma. Međutim, tokom perioda testiranja, ma šta radili, nismo uspevali da dobijemo pozitivnu identifikaciju i na kraju smo odustali. S obzirom na to da aplikacija nije besplatna, autori bi ozbiljno trebalo da razmisle o izbacivanju trial ili demo verzije na tržište kako bi zainteresovani mogli da provere da li je na terenu sve onako kako to piše na papiru.

Vladimir PISODOROV

 
Motorola Moto G7 Plus, G7, G7 Power i G7 Play
Alcatel 3L
Huawei P Smart (2019)
Gembird TA-ZL12X-01 12X Zoom Optical Lens for Smartphone Camera
Honor 10 Lite
Hold
Neon Photo Editor
ActionDash
Bitwarden
YouTube Kids
Remote Fingerprint Unlock
Skip Ads
PlantSnap
Houzz Interior Design Ideas
Insect Identifier
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
10 MB
Cena:
649 RSD
Adresa:
bit .ly /2TYQX3k
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera