NA LICU MESTA<>
032019<><>

mts-ov Regionalni app izazov

Senćani u Berlin

Podgorica, Crna Gora, 20. februar

Kompanije Telekom Srbija, m:tel Crna Gora i m:tel BiH organizovale su u Podgorici finale konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje, „Regionalni app izazov”, namenjenog talentovanim srednjoškolcima. Među mnogobrojnim kvalitetnim aplikacijama kao najbolje izdvojile su se aplikacije „Collector” tima iz Gimnazije „Bolyai” iz Sente, „Zvučna radionica” tima iz Gimnazije Banja Luka i aplikacija „Đee Bus” tima iz srednje Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić” iz Podgorice, koje kao glavnu nagradu dobijaju put u Berlin na „IDTechEx Show”, jednu od vodećih međunarodnih IoT konferencija. Specijalna nagrada za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović”, u vidu smart telefona poslednje generacije, dodeljena je timu iz Gimnazije „Svetozar Marković” iz Niša, za aplikaciju „virSpeak”.

Članovi pobedničkog tima iz Sente izjavili su da im je učešće na mts app konkursu i Regionalnom app izazovu bilo izuzetno dragoceno iskustvo. „Ovo je treća godina kako učestvujemo na takmičenju i presrećni smo što smo sada osvojili glavnu nagradu. Verujemo da ćemo u Berlinu videti puno novih stvari i zanimljivosti i proširiti naša znanja iz oblasti IoT tehnologija”, izjavili su gimnazijalci iz Sente.

Regionalni konkurs za izradu mobilnih aplikacija, prerasta u tradiciju Telekom Srbija grupe, koji kreativnim mladim ljudima, pobednicima nacionalnih finala, pored šanse da osvoje vredne nagrade, pruža priliku da se takmiče sa svojim vršnjacima iz regiona i razmene iskustva i znanja.

S.K.

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Inovacije koje očekujemo u 2019. godini

 NA LICU MESTA
Edukativna platforma „Bezbedni klinci”
Samsung Galaxy S10 promocija
mts-ov Regionalni app izazov
Šta mislite o ovom tekstu?

 KOMPJUTERI I FILM
The Hidden World
Captain Marvel
Filmovi, ukratko

 VREMENSKA MAŠINA
TOAW: Flashpoint Kosovo

 PRST NA ČELO
Muzika se čula napolju
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera