KOMPJUTERI I FILM<>
032019<><>

Filmovi, ukratko

The Queen’s Corgi

Belgijski režiser Ben Stasen (serijal „Turtle’s Tale”, „The Son of Bigfoot”) i njegov animatorski studio nWave Pictures spremili su nam novu kompjuterski animiranu akcionu komediju za sve uzraste. „The Queen’s Corgi” prati Reksa, omiljenog velškog Korgija britanske kraljice, koji igrom slučaja napušta dvor i gubi se u bespućima Londona. Dok pokušava da se vrati kući, Reks sreće nove prijatelje, ali i brojne opasnosti sa kojima se obični psi, koji ne uživaju pogodnosti života na kraljevskom dvoru, suočavaju svakog dana. Limovima glasove posuđuju glumci Džek Vajthol, Met Lukas, Rej Vinston, Sara Hedlend, Džuli Volters, Šeridan Smit i Tom Kortenej, a publika će sem titlovane moći da gleda i sinhronizovanu verziju filma.

Welcome to Marwen

 
Slavni režiser Robert Zemekis („Back to the Future”, „Who Framed Roger Rabit”) poznat je po filmovima koji pomeraju tehnološke granice filmske industrije. Tako je i sa filmom „Welcome to Marwen”, koji na specifičan način kombinuje igrane snimke i kompjutersku animaciju, a pojaviće se u bioskopima početkom marta. Film prati umetnika Marka koji gubi sećanje nakon što je napadnut i pretučen. U potrazi za svojim sećanjima Mark stvara fiktivni svet smešten u belgijski gradić Marven za vreme drugog svetskog rata. Glavne uloge tumače Stiv Karel, Lesli Men, Dajen Kruger, Merit Viver, Eiza Gonzales, Gvendolin Kristi i Žanel Mone. Digitalni specijalni efekti izvedeni su u studijima Atomic Fiction, Framestore i Method.

Psi umiru sami

Početkom marta na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se triler „Psi umiru sami”, debitantski dugometražni igrani film režisera i scenariste Nikole Petrovića. Priča prati Viktora, bivšeg programera koji je napustio haotični život u velikom gradu i vratio se da živi u miru u porodičnoj kući na Tari sa svojim psom, Aresom. Nedugo nakon što u kuću primi Milicu, naučnicu koja obavlja ekološka istraživanja na Tari, Viktor saznaje da je ubijen šef firme u kojoj je radio godinama. Glavne uloge tumače Srđan Petrović, Mina Obradović, Dragan Vujić, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srđan Todorović, Nikola Šurvanović i Andrej Šapetkovski. Specijalni digitalni efekti za ovaj film rađeni su u domaćem studiju Creative&Fullstop.

Dragan KOSOVAC

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Inovacije koje očekujemo u 2019. godini

 NA LICU MESTA
Edukativna platforma „Bezbedni klinci”
Samsung Galaxy S10 promocija
mts-ov Regionalni app izazov

 KOMPJUTERI I FILM
The Hidden World
Captain Marvel
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 VREMENSKA MAŠINA
TOAW: Flashpoint Kosovo

 PRST NA ČELO
Muzika se čula napolju
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera