NA LICU MESTA<>
102017<><>

Samsung pres-konferencija, IFA 2017

Nova normalnost

Nedelju dana nakon događaja „Unpacked” na kojem je predstavljen Samsung Galaxy Note 8, premium fablet uređaj i efektivni flegšip Samsungove game mobilnih uređaja za 2017. godinu (pogledati tekst u rubrici „Phone Zone” u ovom broju), došlo je vreme za pres-konferenciju koja će objediniti i pokriti kompletan portfelj kompanije u sferi potrošačke elektronike za drugu polovinu tekuće godine. Tradicionalno, ta pres-konferencija održana je na Berlinskom sajmu IFA, najvećem evropskom eventu tog tipa, dva dana pre njegovog oficijelnog otvaranja.

Definicija i ključna fraza kompletnog događaja bila je „nova normalnost” koja odražava težnju kompanije Samsung da „futur prebaci u prezent”, to jest da stvari koje su do juče smatrane naučnom fantastikom normalizuje u kontekstu svakodnevnog života. Predstavljanje friškog talasa njihovih novih proizvoda započeto je novim modelom Frame televizora: model dijagonale ekrana od 43 inča dopunio je ponudu koja se do sada sastojala od modela većih dijagonala. Novi model imaće kudikamo manje prepreka vezanih za prostornu instalaciju od giganata dijagonale 55 i 65 inča. U istom dahu, Samsung je najavio i partnerstvo sa muzejem Prado iz Madrida, kao i sa berlinskim ateljeom LUMAS i nekoliko drugih poznatih galerija u kojima će Frame televizori služiti kao okvir za projekciju umetničkih slika i drugih eksponata. Priča o televizorima nastavila se predstavljanjem premium serije QLED primeraka, sa modelima Q8F od 55 i 65 inča. Ponovo je podvučena tehnološka determinisanost kompanije da je QLED tehnologija budućnosti i u Samsungu je smatraju ekonomičnijom i superiornijom od klasičnog OLED-a (LG se, naravno, ne bi složio u pogledu superiornosti). Uz ova dva modela, ponuda Samsung QLED televizora porasla je na 14 trenutno dostupnih primeraka.

PC igračima koji ne žele da znaju za tehnološke i novčane limite predstavljen je 49-inčni HDR QLED gaming monitor oznake CHG90. Njegove osnovne karakteristike su sledeće: zakrivljeni ekran u formatu slike 32:9 (super ultra wide screen), vreme odziva od 1 ms i frekvencija osvežavanja od 144 Hz. Najavljena je tesna saradnja kompanije Samsung s razvojnim timovima kompanije Electronic Arts koji su obećali da će njihove nove igre (Star Wars: Battlefront II i Need for Speed: Payback) u potpunosti biti optimizovane za monitor te nesvakidašnje dijagonale.

Fitness, fashion i clever connectivity jesu ključne reči kojima je započeo deo konferencije u kojem su najavljeni novi modeli u „wearables” kategoriji. Samsung Gear Sport, Fit2Pro i Icon × donose sezonska osveženja u svojim kategorijama. Nama je posebno interesantan bio Gear Sport, vodootporni fitness sat s ugrađenim GPS-om i inteligentnim kružnim kontrolerom, namenjen svakome ko zdravlje i mišićni tonus stavlja na prvo mesto, ali i hipsterima.

S.K.

 
 PRIMENA
Kraj misije za sondu Cassini

 NA LICU MESTA
IFA 2017, Berlin, Nemačka
Samsung pres-konferencija, IFA 2017
Šta mislite o ovom tekstu?
LG pres-konferencija, IFA 2017
Lenovo launch keynote, IFA 2017
Sony pres-konferencija, IFA 2017
Huawei Road Show
BalCCon 2k17

 KOMPJUTERI I FILM
Blade Runner 2049
Geostorm
Filmovi, ukratko

 DOMAĆA SCENA
Katedra za animaciju u inženjerstvu, FTN Novi Sad

 VREMENSKA MAŠINA
Franjo i Katrina

 PRST NA ČELO
Inovacija mahinacije
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera