KOMPJUTERI I FILM<>
102017<><>

Blade Runner 2049

Nastavak legendarnog klasika naučno-fantastične kinematografije

Originalna verzija filma „Blade Runner” stigla je u bioskope širom sveta pre čak trideset pet godina. Kako je tokom decenija popularnost i uticaj ovog filma rastao, tako su se pojavljivale verzije sa manjim ili većim uticajem studija na originalnu viziju Ridlija Skota, da bismo tek 2007. godine, na Blu-ray diskovima dobili varijantu filma kojom je slavni britanski režiser potpuno zadovoljan. Početkom oktobra u bioskopske sale stiže nastavak ovog filma, „Blade Runner 2049” u režiji Denija Vilneva („Sicario”, „Arrival”) i po scenariju koji potpisuju Hampton Fančer (koji je adaptirao priču Filipa K. Dika za originalni film) i Majkl Grin („Logan”, „American Gods”).

Radnja novog „Blade Runnera” odvija se tri decenije nakon događaja iz prvog filma. Glavni protagonista je mladi policajac K, koji radi kao Blade Runner (lovac na odbegle replikante) u policiji Los Anđelesa. Dok radi na jednom od svojih slučajeva, K nailazi na korene opasne tajne čije otkrivanje bi moglo da baci već krhko stanje čovečanstva u potpuni haos. Kako bi dobio ključne delove slagalice na kojoj radi, K kreće u potragu za starim Blade Runnerom, koji je pre trideset godina nestao bez traga – Rikom Dekardom.

Dok Harison Ford i Edvard Džejms Olmos repriziraju svoje uloge iz originalnog filma, oko njih je potpuno nova glumačka postava. Tu su Rajan Gosling, Džared Leto, Robin Rajt, Mekenzi Dejvis, Silvija Hoeks i Dejv Bautista. Impresivni vizuelni efekti za „Blade Runner 2049” izvedeni su u studijima Double Negative, MPC, Framestore, Atomic Fiction i BUF.

Dragan KOSOVAC

 
 PRIMENA
Kraj misije za sondu Cassini

 NA LICU MESTA
IFA 2017, Berlin, Nemačka
Samsung pres-konferencija, IFA 2017
LG pres-konferencija, IFA 2017
Lenovo launch keynote, IFA 2017
Sony pres-konferencija, IFA 2017
Huawei Road Show
BalCCon 2k17

 KOMPJUTERI I FILM
Blade Runner 2049
Šta mislite o ovom tekstu?
Geostorm
Filmovi, ukratko

 DOMAĆA SCENA
Katedra za animaciju u inženjerstvu, FTN Novi Sad

 VREMENSKA MAŠINA
Franjo i Katrina

 PRST NA ČELO
Inovacija mahinacije
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera