TEST PLAY<>
092017<><>

Nidhogg 2

Blaženo jednostavnom, viralno zaraznom indie STAB STAB hitiću nastavak verovatno nije bio potreban, ali kapitalizam ima zakonitosti koje se poštuju bez pogovora. Nidhogg 2 je raskošniji, sadržajno nešto bogatiji i malčice nepotrebno zakomplikovan nastavak igre koja je prosto izmišljena za kežualno divljanje na žurkama i rasturanje višedecenijskih kumstava.

Kao drevni Wizard of Wor ili Barbarian sa Commodorea 64, i Nidhogg 2 je najbolji kad se igra u većem društvu koje dodatno soli atmosferu navijanjem i trolovanjem.

Gejmplej je identičan prethodnom nastavku: u ulozi ste mačevaoca koji treba da iznabada drugog mačevaoca dovoljan broj puta da bi postao pobednik i ritualna hrana za naslovnog crva, Nidhogga (i dalje nikome nije jasno zašto je to nagrada za pobedu). Drugi borac može da bude AI, neko ko sedi za istim računarom, stranac s interneta ili prijatelj sa Steam liste. Najkrupnija novina tiče se arsenala jer, pored mača, sada (možete da) imate bodež, klejmor ili luk i strelu. Svako oružje ima različit domet i brzinu napada i jedino luk i strela funkcionišu na totalno drugačiji način od sečiva. U modovima igre u kojima vam svaki spawn nakon pogibije dodeljuje drugačije oružje imaćete problema jer ćete instinktivno uvek reagovati kao da imate sečivo u rukama, što će vas, bar dok ne uđete u fazon, u slučaju spawna s lukom i strelom uvek koštati života.

Kontrole su ostale manje-više iste, uz izuzetke koji se tiču novog oružja. Klejmor, recimo, ima zamah kojim instant razoružavate protivnika, dok luk i strela funkcionišu na sebi svojstven način. Kao i pre, važi pravilo da će vam za iole kompetetivno igranje kontroler biti neophodan.

U redizajn vizuelnog stila igre otišao je najveći procenat budžeta za dvojku. Umesto monolitnog, spartanskog dizajna boraca i okoline, autori su se raspištoljili s koloritom i mnoštvom sitnih i krupnih detalja. Da li je igri bio neophodan ovaj brutalni šareniš? Verovatno ne, ali šta bi onda bila poenta drugog nastavka?

Nidhogg 2 je odlična igra za krkljanac protiv brata, žene ili kuma koji imaju visok prag tolerancije na gubljenje života i vaš smeh hijene koji prati svaki uspešan ubod. Kao drevni Wizard of Wor ili Barbarian sa Commodorea 64, i Nidhogg 2 je najbolji kad se igra u većem društvu koje dodatno soli atmosferu navijanjem i trolovanjem. Da nisam još 1735. prestao da pravim kućne žurke, mogao bih da ih obogatim ovim plemenitim ostvarenjem.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
LawBreakers
Sudden Strike 4
Pyre
The Long Dark
Ken Follet’s The Pillars of the Earth – Book 1: From the Ashes
Aporia: Beyond the Valley
StarCraft Remastered
>OBSERVER_
Hellblade: Senua’s Sacrifice
Immortal Planet
CMS 2018: Car Mechanic Simulator 2018
Strike Vector EX
Phantom Trigger
Sniper Elite 4: Deathstorm
Graceful Explosion Machine
Darkwood
Nidhogg 2
Šta mislite o ovom tekstu?
Solstice Chronicles: MIA
The Original Journey

Platforma:
PC (Windows), Mac, PS4
Potrebno:
Intel Dual Core ili ekvivalent, 1 GB RAM, 256 MB VRAM
Poželjno:
Intel Dual Core ili ekvivalent, 2 GB RAM, 512 MB VRAM
Veličina:
1,1 GB
Adresa:
nidhogggame .com
PEGI:
nema

82
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera