TEST RUN<>
012013<><>

Photo Calendar Maker 2.65

Personalizovani kalendar

Osnovni ekran programa deluje spartanski
Jedna od stvari kojih se setimo početkom godine su kalendari. Iako ih svi imamo u telefonima, na računarima i tabletima, ostala je navika da se u kući i u kancelariji, na stolu ili na zidu nalaze i njihove papirne verzije. Sigurni smo u to da ćete (ako već niste) dobiti bar jedan papirni kalendar za 2013. godinu. Verovatno će on biti izuzetno lep i atraktivan, ali ako već postoji šansa da biramo kalendar, mi bismo neki personalizovan, koji će nas podsetiti na lepe trenutke, drage osobe ili mesta koja želimo da posetimo.

Photo Calendar Maker je aplikacija koja će vam omogućiti upravo to – izradu personalizovanih grafičkih kalendara. Autori su se potrudili da maksimalno olakšaju posao, tako da se sa nekoliko klikova mišem mogu dobiti interesantno dizajnirani kalendari. Program dozvoljava generisanje mesečnih ili godišnjih kalendara. U najvećem broju slučajeva to jeste dovoljno, ali nam je žao što ne postoji malo veća fleksibilnost po tom pitanju. Za poslovne potrebe, recimo, može da bude koristan nedeljni kalendar, a često je zgodan i tromesečni prikaz, sa tekućim, prethodnim i narednim mesecom. Međutim, to će verovatno sačekati neku od narednih verzija programa.

Photo Calendar Maker omogućava fino podešavanje detalja na kalendaru
Ako se izuzme pomenuto ograničenje, druge opcije dozvoljavaju da se kalendari u velikoj meri prilagode konkretnim potrebama. Ukoliko niste previše zahtevni, najveći deo posla obaviće čarobnjak, uz vašu minimalnu asistenciju. Odabraćete dimenzije i tip kalendara (godišnji ili mesečni), listu praznika (o čemu će u nastavku teksta biti malo više reči), kao i šablon, i dobićete generisan početni dizajn kalendara. Tu možete da se igrate sa fotografijama, pozadinama, tekstom i da kalendar prilagodite konkretnim potrebama. Nešto napredniji korisnici mogu nakon ovakvog načina generisanja kalendara da uključe mod slobodnog editovanja, u kojem se dozvoljava puna sloboda prilagođavanja elemenata iskorišćenih u kalendaru. Naravno, ukoliko želite da imate potpuno personalizovani kalendar, možete da počnete od „belog papira” i da kreirate kalendar koji će u potpunosti biti u skladu sa vašim zamislima.

U kalendarima je korisno da se na neki način istaknu i praznici, pa i ovde postoji mogućnost definisanja važnih datuma. Za nekoliko država postoje definisane liste praznika, ali Srbija (po običaju) nije među njima. Srećom, uz malo guglanja možete da pronađete sve naše državne i verske praznike i da ih dodate u listu i na taj način prilagodite kalendar. Međutim, generisanje bitnih datuma ostavlja slobodu za mnogo više kreativnosti, jer u listu možete da dodate i datume koji su bitni lično vama. Na primer, voljenoj osobi možete da poklonite prigodno dizajniran kalendar sa jasno označenim datumom godišnjice ili njenog/njegovog rođendana. Možete da obeležite period kad treba da odete na godišnji odmor ili da jednostavno na jednom mestu imate sve datume koji su vam važni u toku godine. Nažalost, ne postoji mogućnost jednostavnog dodavanja opisa uz datum, mada to može da se simulira lepljenjem teksta u novom lejeru, pored brojčane oznake datuma.

Kalendaru možete da pridružite jednu ili više fotografija i da na taj način napravite kolažni prikaz. U posebnim podešavanjima vezanim samo za ovu opciju moguće je pripremiti različite načine kolaža. Ipak, moramo da kažemo da kolažni prikaz koji program generiše u praksi predstavlja samo polaznu tačku za dalje prilagođavanje. Pametnim razmeštajem i promenom veličina pojedinačnih fotografija, uz korišćenje odgovarajućeg šablona za kalendar, dobiće se znatno interesantniji kolaži od varijanti koje nudi program.

Naravno, generisani kalendari mogu da se odštampaju, ali i da se koriste u elektronskoj formi u vidu slike, pri čemu su ove dve opcije dozvoljene samo u registrovanoj verziji programa. Photo Calendar Maker je alat čija upotrebna vrednost naglo skače u ovom delu godine, a posle toga odlazi u hibernaciju do pred kraj naredne godine. Na vama ostaje da procenite da li treba da izdvojite novac za njegovu kupovinu.

Branislav BUBANJA

 
Alternativni internet pregledači
Epubor Ultimate Converter 1.50
CardRecovery 6.10
FastStone MaxView 2.5
Photo Calendar Maker 2.65
Šta mislite o ovom tekstu?
Microsoft Office 2013
Funny Photo Maker 2.2
AVG AntiVirus Free 2013
SnapPea 2.26 Beta
Razvojna programerska okruženja
WinMetro Beta
Presentation Pointer 1.3.2
Perfect Effects 4 Free
Save your videos
DesktopSnowOK 2.22
Browser Backgrounds 6.6
Search for cheap flights 1.1
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera