LAKI PINGVINI<>
082009<><>

SoundConverter 1.4.1

Konverzije zvuka

Sound Converter je, kao što mu i samo ime kaže, program namenjen promeni formata zvučnog zapisa. Namenjen je radu u GNOME okruženju i zahteva GTK+ biblioteke, kao i Gstreamer za čitanje ulaznih formata. U pitanju je jednostavan program, strogo specijalizovan za funkciju koju vrši.

Aplikaciju je moguće instalirati iz izvornog kôda, koji se preuzima sa zvanične prezentacije ili direktno iz skladišta distribucije. Nakon instalacije, program se poziva iz menija okruženja ili kucanjem naziva u terminalu. Već prilikom prvog pokretanja uočava se minimalistički dizajn, usled čega je snalaženje u radu veoma olakšano. Radni prozor aplikacije sastoji se samo iz dva dela – glavnog menija i linije alata, kao i liste numera. Iz menija ili alatnih prečica moguće je uvesti pojedinačnu pesmu ili ceo direktorijum i očistiti listu, dok se u spisku prikazuju izabrane audio numere. Nakon označavanja onih na kojima se želi raditi aktivira se komandna prečica za konverziju, što je zaista jednostavno i intuitivno.

Snaga Sound Convertera leži u tome što postoji mogućnost podešavanja parametara konverzije „u sitna crevca”. Usled korišćenja gstreamera za čitanje, moguće je uvesti bilo koji format koji čita ova biblioteka, a izlazni formati su ipak ograničeni na OggVorbis (6 stepeni kompresije), AAC (5 stepeni konverzije), Wave i FLAC losless, koji je zbog svoje osobine da zvuk ne gubi na kvalitetu posebno zanimljiv audiofilima (prilikom konverzije iz drugih visokokvalitetnih zvučnih zapisa, naravno). Uz dodatna podešavanja moguće je snimiti izlazne audio fajlove u MP3 format. Korisnik može da odabere izlaznu lokaciju, način na koji se kreira putanja iz embedovanih tagova, kalup za dodelu imena izlaznih fajlova, a treba istaći i opciju koja automatski uklanja neprimerene karaktere u nazivima kada se aktivira.

Sama konverzija je veoma brza usled optimizacije programa za višeprocesorske sisteme. U toku testiranja nismo naišli ni na tragove nestabilnosti, pa bismo zato Sound Converter preporučili svim korisnicima kojima je potrebna brza i stabilna aplikacija za audio konverziju.

Nikola BULJ

 
OGMRip 0.12.3
DoThisNow 1.2.0
Postr, Flickr Uploader 0.12.3
Specto 0.3
SoundConverter 1.4.1
Šta mislite o ovom tekstu?
VVV 1.0
luckyBackup 0.3.2

Platforma:
GNU/Linux
Licenca:
GNU GPLv2
Veličina:
96 KB source; 795 KB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
http://soundconverter .erlios .de
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera