CeDeTEKA<>
012009<><>

Cesar Millan’s Dog Whisperer

Sudeći prema onome što smo iskopali na Netu, Cesar Millan je neki veliki guru kada su psi u pitanju. Ima svoju TV emisiju, izdaje knjige, piše savete... U kompaniji Ubi Soft prepoznali su način za zaradu, pa su dotičnog gospodina angažovali kao domaćina svog najnovijeg multimedijalnog projekta. Dog Whisperer hoda po tankoj liniji koja razdvaja klasičnu igru i multimedijalno izdanje, jer u sebi sadrži elemente iz oba sveta. Možda bi najbolje bilo da ovo ostvarenje krstimo kao svojevrsni activity centar, koji svim ljubiteljima pasa treba da pomogne u boljem razumevanju svog dlakavog ljubimca.

Cesar Millan’s Dog Whisperer sastoji se iz dve celine – interaktivnog dela i svojevrsne enciklopedije, u kojoj se nalaze tekstualni članci o različitim temama vezanim za najboljeg čovekovog prijatelja. Ovde možete pročitati zanimljivosti o načinu ishrane pasa, vremenu predviđenom za igru, higijeni, šetnji, strahovima... Šteta je to što materijal nije malko bogatije ustrojen, već se sastoji isključivo od teksta, bez ijedne ilustracije ili audio/video zapisa. Jeste sve pregledno i lako dostupno, ali je nekako nepotpuno, prazno i nezaokruženo.

Kada je interaktivni deo u pitanju, stvari stoje unekoliko drugačije. Nailazimo na 40 „lekcija”, u kojima je potrebno posmatrati virtuelnog ljubimca, prepoznati njegove potrebe, pa zatim pokušati pravu stvar da sprovedete u praksi. Tu su opet lekcije o šetanju, strahovima, hiperaktivnosti... U ovom delu Cesar Millan će se svojski potruditi da vas nauči bitnim stvarima, kako putem ne baš kvalitetnog voiceovera tako i različitim tipovima vežbi. Bukvalno ćete imati prilike da šetate psa, igrate se s njim, mazite ga... Praktično, ovo je najzanimljiviji deo programa.

Na papiru, nabavka Cesar Millan’s Dog Whisperera čini se kao dobar potez – dobijate enciklopediju, interaktivni sadržaj, a sve to iz pera (valjda) poznatog stručnjaka. Međutim, u praksi stvari stoje malo drugačije, te ovo ostvarenje možemo da preporučimo samo najmlađima, koji još nemaju dovoljno iskustva u „baratanju” sa ovim slatkim čupavim stvorenjima.

Vladimir PISODOROV

 
Cesar Millan’s Dog Whisperer
Šta mislite o ovom tekstu?
Coolector

Potrebno:
Windows XP/Vista, Pentium 3 / 800 MHz, 512 MB RAM-a, grafička kartica sa 128 MB VRAM-a
Veličina:
1 CD, 502 MB na disku
Cena:
30 dolara
Adresa:
www .cesarmillaninc .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera