CeDeTEKA<>
052007<><>

Interaktivna auto-karta DDORMAP

Na ovogodišnjem sajmu automobila predstavljena je nova interaktivna mapa najvećih srpskih gradova, dosad najpotpunije CD-ROM izdanje ovog tipa kod nas. Projekat je sponzorisalo osiguravajuće društvo DDOR Novi Sad, mape je ustupilo kartografsko preduzeće MAGIC MAP d.o.o. iz Paraćina (www.magicmap.co.yu), a softverski deo posla poveren je stručnjacima Centra za automatizaciju i mehatroniku (www.cam.co.yu).

DDORMAP se strukturno ne razlikuje značajnije od programa MagicMap: Interaktivne karte studija mElite Software (SK 5/2005) ili elektronskog plana Niša, Beograda i Novog Sada, koji je takođe zasnovan na Magic Mapovim kartama. Prednost novog programa je u daleko bogatijem sadržaju, koji obuhvata mape i prateće podatke za 15 gradova u Srbiji i Crnoj Gori (Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Subotica, Zrenjanin, Čačak, Vršac, Užice, Smederevo, Sombor, Šid, Paraćin, Novi Pazar, Podgorica). Karte svakog od navedenih gradova upotpunjene su spiskom ulica i objekata koji se mogu pretraživati direktno na mapi ili preko indeksa. Pretraživanje može biti i okvirno, zadato nepotpunim nazivom koji služi kao putokaz za otvaranje stabla indeksa.

DDORMAP omogućuje četiri nivoa zuma, pri čemu se na većem uvećanju otkrivaju mnogi detalji: nazivi ulica, linije gradskog prevoza, tridesetak tipova objekata, od škola i benzinskih stanica, do bioskopa, manastira i, naravno, poslovnica osiguravajućeg društva DDOR Novi Sad. Delovi mape mogu se kopirati i koristiti kao objekti u drugim programima (tekst procesor, programi za obradu grafike, baze podataka, Web stranice i drugo). Postoji i opcija za direktno štampanje prikazanog dela mape.

Instalacija traje nešto duže usled velikog broja grafičkih datoteka koje se kopiraju na disk i dodatnih softverskih biblioteka čije se instalacije nalaze na disku (.NET Framework 1.1, MDAC 2.7). U internoj dokumentaciji objašnjena je kompletna procedura i izlistana su rešenja za probleme koji se mogu javiti tokom instalacije i korišćenja.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Interaktivna auto-karta DDORMAP
Šta mislite o ovom tekstu?
Garfield Typing Pal
Britannica Kids Encyclopedia
Netter Interactive Atlas of Clinical Anatomy 2.0

Potrebno:
Windows, Pentium 2, 128 MB RAM
Veličina:
1 CD, 450 MB na disku
Cena:
na upit
Adresa:
www .ddor .net
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera