PD KUTAK<>
021998<><>

NETMeter

Prilikom konektovanja na Internet veoma je bitno znati kolika je brzina uspostavljene veze. Nažalost, Windows inicijalno ne poseduje mogućnost prikaza stvarne brzine ostvarene veze. Doduše, neke podatke ipak možemo da vidimo - to je brzina na kojoj je veza uspostavljena, ali se tu sve završava. Međutim, poznato nam je da brzina veze može bitno da varira od trenutka do trenutka, tako da dati podatak sigurno ne može da bude verodostojan.

Nedavno se na Mreži pojavio mali uslužni program koji rešava ovaj problem. Njegovo ime je NETMeter, a osnovna i jedina svrha mu je praćenje stvarne brzine transfera podataka prilikom surfovanja Internetom. Karakteristično za ovaj program je da on nije vezan samo za standardne modeme - u stanju je da prikaže brzinu veze na Internetu, kako kod konekcije putem standardnog ili ISDN modema, ili pak preko direktne veze. Znači, radiće sa svakom vrstom TCP/IP konekcije koja može da se ostvari na računaru. Glavna karakteristika ovog programa je da je sve smešteno u jedan zanemarljivo mali izvršni fajl. NETMeter ne koristi nikakve DLL-ove, tako da ne predstavlja nikakvo dodatno opterećenje za procesor, a uz to uopšte ne koristi sistemske resurse. Drugim rečima, program može da radi i na slabijim mašinama sa malo memorije bez bojazni da će njegovo korišćenje uticati na rad drugih programa.

Podaci o brzini veze prikazuju se na dva načina: brojčano i preko dijagrama koji iscrtava brzinu modema u realnom vremenu. Pri tom se posebno mogu pratiti brzine primanja i slanja podataka. Naime, ove brzine se iscrtavaju različitim bojama, tako da je omogućeno jednostavno praćenje bilo koje od ovih njih, a uporedo je data i srednja brzina. Ovaj koristan program može se pronaći na Internetu, na adresi www.windows95.com.

Branislav BUBANJA

 
WinAMP
Cookie Pal
NETMeter
Šta mislite o ovom tekstu?
FloppyDevice
Equation Grapher
ReOrg

TIP:
Prikaz brzine konekcije u realnom vremenu
INFO:
Windows 95/NT (netm130.zip, 30 KB)
VER:
1.3
REGISTRACIJA:
freeware
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera