PDA

Prikaži potpunu verziju : Zaglavljivanje ili restartovanje računara

Strane : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

Flavio
9.3.2011, 14:33
I da su različiti ne bi trebalo da mu prave baš sve te i takve probleme a da su 100% ispravna oba ...

M_I_R_K_O
9.3.2011, 23:18
Razlicite su,evo koje su:
DIMM1: Kingston K 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-7 @ 166 MHz)
DIMM2: 256 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)

E sada danas sam ostavio da mi testira,na 62% je pocelo da izbacuje greske,skenirao je 12 sati i dalje je stojao na 62%,a imao je 30000 gresaka i prekinuo sam ga onda,jer mislim da bi jedno 3 meseca skenirao...:eek:

Flavio
10.3.2011, 0:11
Probaj jednu po jednu da testiraš pa izbaci koja nevalja ... nisu valjda obe gecvrct :eek: !?!

flamingos
10.3.2011, 2:06
nisu,nego se izgleda ne podudaraju latnecije..jedna od njih bezi sa lataneicjama onoj drugoj treba ih uskladiti..

vazquez
10.3.2011, 4:04
^ Chekaj, Kingston je na 2-3-3-7, a ona druga na 2.5-3-3-7, jer obe (logicno, ako nista nije ruchno namestano u BIOSu) rade na 333Mhz... Opet kazem, ako je u BIOSu sve na default vrednostima, konkretno za RAM bi ovde sva podesavanja trebala biti "by SPD", zar BIOS automatski ne bi 'naterao' i Kingstona da radi na CAS 2.5, jer je to limit sporije memorije???

Tvoj predlog, flamingo, ima smisla samo tako, ali jedino ako mu BIOS setovanja za RAM nisu by SPD. Opet, obzirom da je VIA chipset u pitanju (imao sam uvek samo pozitivna iskustva sa istim & volim VIA-u, ali znam da katkad hoce da se zaglupi), stoga Mirko, najbolje resenje ti je manuelno podesavanje memorije na CAS 2.5 (ili chak 3), iskljuci obavezno 1T (dakle podesi 2T), pa onda ponovo probaj, nista te ne kosta... Ako se opet zaglupi, jbga, onda je tu definitivno nesto vrisnulo...

M_I_R_K_O
10.3.2011, 22:54
Nista mi nije vise jasno,dakle izvadio sma memoriju jednu dans i sve je radilo normalno,zavrsilo testiranje bez problema,podigao sistem bez greske...
Znaci moguce je i da nije vrisnula...
Samo mi to podesavanje u BIOS-u nije jasno,konkretno koju opciju treba na sta podesiti?

flamingos
10.3.2011, 22:57
u odeljku timings trebas nadji deo cas latency i stavis na 2,5 a deo gde pise !t zaboravio sma kako se zove stavka stavis na 2t

M_I_R_K_O
10.3.2011, 23:16
nemam taj odeljak u BIOS-u nasao sam u bezi RAM memorija smao podesavanja frekvencije koje je bilo podeseno na automatski,probao sam na 266,33 i na400,ali onda nisam mogao ni da ih testiram jer na testu pise Stock i izbaci neke brojeve,a kada sam stavio na 400 izbacilo je nesto u fazonu da se CPU ne ocekivano umesao u test...
Kako je moguce da nemam taj odeljak u biosu?

M_I_R_K_O
10.3.2011, 23:37
Dosao sam do zakljucka da ovaj RAM ne radi...
Izvadio sma ovu prvu sto radi i ubacio ovu drugu samu i pokrenuo test,pocela je da izbaacuje greske,dakle verujemda je ona zaista neispravna,ali me kopka zasto nemam taj odeljak latency u BIOS-u...:confused:

Sass Drake
11.3.2011, 0:42
^ Potraži Memory Timings. ;)

Flavio
11.3.2011, 12:24
Dosao sam do zakljucka da ovaj RAM ne radi...
Izvadio sma ovu prvu sto radi i ubacio ovu drugu samu i pokrenuo test,pocela je da izbaacuje greske,dakle verujemda je ona zaista neispravna,ali me kopka zasto nemam taj odeljak latency u BIOS-u...:confused:
To je to,našao si problem :aplauz: !

Što se tiče Memory Settings sekcije u BIoSu ... To je Gigabyte ploča.
Moguće da treba kad uđeš BIoS stisnuti kombinaciju tastera Ctrl+F1 ii tako nešto.Odrađen broj GB ploča tako otktiva Advanced Menu.

Ili neka neko kaže šta tačno stisnuti od tastera (ja neznam :o ) ili izaberi koja je tačno tvoja ploča,skini manual pa vidi gde su ta setovanja za RAM :D

http://www.gigabyte.rs/products/select2/mb/socket_a/via_kt600/

M_I_R_K_O
12.3.2011, 2:17
Ahahahha..
Videcu vec sta i kako,narucio sma na netu jos jednu memorijsku od 256MB pa cu videti sta ce biti kad nu ubacim,hoce sve da funkcionise kako treba...:)

nexexcalibur
14.3.2011, 13:15
Pisao sam odavno o ovom problemu, pa je onda to prestalo i bilo u redu neko vreme, sad mi se opet desava...

Dakle, kad upalim komp, butuje se windows, sve ok i onda posle nekih 2-3 minuta samo zablokira, zamrzne se totalno...

Pre sam restartovao komp i situacija se pogorsavala, tipa restartuje se 5 puta i nista...

Dok sam sad izvalio da ga ugasim, pa posle 30ak sekundi upalim i normalno radi...

Da napomenem, da kad radi, komp je skroz OK, jedino to zabadanje (iznerviram se kad treba da upalim komp :n-cc2:)

Sta li pravi problem?!

Flavio
14.3.2011, 20:59
Prvo mi pada napamet ploča pa napajanje ...

Da uflešuješ zadnji BIOS ako već nisi ??

nexexcalibur
14.3.2011, 22:04
Prvo mi pada napamet ploča pa napajanje ...

Da uflešuješ zadnji BIOS ako već nisi ??

Nisam nista cackao oko biosa do sada...ali znam da se nekoliko puta prilikom restarta resetovao datum i vreme na defaultni, tipa 2008-e...

Flavio
17.3.2011, 2:54
Pregledaj da li su svi naponski konektori uštekani kako valja!

Jel to prob sa kompom iz profila ?
Ako jeste,uflešuj i poslednji BIOS.Lako je uz pomoć BIO-Flasher opcije .

flamingos
17.3.2011, 13:11
takodje promeni sata kabl za hdd,i polozaj ram memorije

vanja88
17.3.2011, 17:36
Imam jedan problem sa Windows 7....

Prilikom palenja kompa restartuje se i izbaci ono start windows repair (sto ,naravno,nema nikakvih efekata) i start in normal mode (tako nesto,ne znam tacno...) E sad...ranije se to desavalo ponekad,a u poslednjih nekoliko dana svaki put kada ga palim.Ranije se samo 1 restartuje,ja izaberem opciju start in normal mode i on podigne sistem,a sada se restartuje po 5 puta i tek onda podigne sistem.Inace,windows radi sasvim normalno,sve sljaka kako Bog zapoveda.Razmisljao sam da nije mozda uzrok to sto su komponente i vise nego prljave,nisam cistio komp nekih pola godine :to_care: A mozda je i zakacio neki virus :confused: Ako neko zna sta bih mogao da uradim neka pomaze...
Citiram sam sebe da se ne bi 2 puta ponavljao :D
I dalje imam ovaj problem-proverio sam hard i ovako "fizicki" i preko nekog programa,sve je ok,cak sam i ocistio kuciste i komponente detaljno.Sad se ponekad cak i u sred koriscenja restartuje i sam podigne sistem :confused: Stvarno nemam blage veze u cemu je problem. :eek:

Flavio
17.3.2011, 18:13
Hmmm :icon_scra ... klasičan simptom slabog-matorog napajanja mada,po opisu u profilu kao da nije do njega :icon_scra ...

A da isključiš "Automaticly Restart on system failure" pa da vidimo šta kaže BSOD ??

Da spustiš klokove na default (pošto vidim da je o/c) pa da vidiš onda da li će da luduje ??

aconi
17.3.2011, 18:55
A mogao bi i memoriju da testiras..Za svaki slucaj

--ComputerBoy--
19.3.2011, 17:11
Dakle, već ceo dan mi se isto dešava sa kompom. Usred rada, u potpunosti se zakuje. Ekran se zacrni i ništa ne reaguje, čak ni reset dugme. Jedino ga iščupam iz struje. Zna li iko u čemu je problem i šta treba da se radi? :( Inače, komp je praistorijski, 768 MB RAM, grafička RADEON 9250, AMD Athlon 2400+.

Sass Drake
19.3.2011, 17:31
Provjeri napajanje.

--ComputerBoy--
19.3.2011, 17:59
Ne'm ja to pojma. Kako da to izvedem? :icon_redf Evo, čekajući odgovor mi se opet isto desilo. :mad:

Sass Drake
19.3.2011, 18:03
Posudi od nekoga ispravno pa testiraj. Eventualno, očisti komp od prašine ako to već nisi.

vanja88
20.3.2011, 14:43
Mislim da je onaj moj problem od gore softverske ,a ne hardverske prirode-svaki dan mi izbacuje jednu od onih IMPORTANT MESSAGES
I stalno zahteva back up fajlova....e sad kojih i zasto -ne znam.Ja probam da uradim back up,izaberem lokaciju za back up,zahteva mozda 1,5 GB ili tako nesto a ja na external disku (D) imam oko 17 GB slobodno,i on mi posle nekih 600 MB back up-a izbaci da nemam dovoljno prostora na hardu i prekine ceo proces->i tako svaki put kad pokusam :confused: Da li to ima neke veze sa restartovanjem kompa (sto mi se sve cesce desava) i time sto iz 10. puta podignem sistem.Nesto me vuce da je to srz problema,zbog onog windows repair koj mi preporucuje svaki put...
Inace,napajanje je relativno novo,lepo radi,snazno je-ne bi trebalo da je ono problem.Procesor jeste klokovan,ali ne iznad njegovih granica,imam i dobar kuler pa su i temperature dobre.Memorija ne verujem da je problem,vidim da mi u properities prikazuje svih 3 GB...

aconi
20.3.2011, 17:34
A da nisi navukao neke viruse,probaj da prodjes antivirusom i malwarebytesom

vanja88
20.3.2011, 19:44
Eset Nod mi je pronasao 2 fajla,tj 2 virusa koja sam obrisao ali opet isto,evo dok ovo pisem restartovao se pa sam morao ispocetka :facepalm
Izbaci ono start in normal mode ili safe mod,a kad ga ujutro 1. put palim onda ono windows repair.Jedino se ne restartuje kad npr igram nba 2k11,kad je proc. pod punim optrecenjem,a kad sam na netu onda obavezno...Da li da probam mozda da procistim slotove za ram memoriju ili da testiram sa onim programom memtest 86? Samo ne znam kako radi taj program :to_care: Ili da izvadim onu bateriju iz maticne i resetujem BIOS ? :confused:

aconi
20.3.2011, 22:12
Svakako provrti memtest. Moras da ga skines kao bootabilni cd. Najbolje da skines Hirens Boot cd i tu ces naci dosta korisnih alatki,izmedju ostalih i Memtest 86.Znaci pustis cd ,bootujes da krene pre windowsa.

vanja88
24.3.2011, 13:15
E sad je moj problem kulminirao,kao kriza u Libiji :D
I dalje oni problemi,pa rek'o da probam da izmesam memoriju po slotovima,malo ocistim i da izvadim bateriju od maticne i tako resetujem bios i overclock procesora.I desilo se ono "Al' ga je opravio..svaka mu cast!" :to_care: Nije hteo ni da podigne sistem do onog windows repair,vec samo do one bele trepcuce crtice.Mogao sam normalno u Bios da udjem tako da verovatno maticna nije u pitanju.Uspeo sam i u Biosu da podesim da kuler tek na 45 C radi sa punim brojem obrtaja,sto znaci i da je procesor u redu.Medjutim,jutros kad sam pokusao da ga upalim-NISTA!Na monitoru pise kao da nije povezan sa kompom,i tako sam pokusao nekoliko puta i sve isto.
Sve mi se cini da je windows rekao svoje,mozda eventalno memorija ne valja.:confused: Evo sad pisem sa nekog krsa od kompa,ali taj krs radi vec 10 godina i ne restaruje se :p

Flavio
24.3.2011, 15:19
Ovo već miriše na ploču :( ...
Jel vrti kulere kad probaš da uljučiš ili je mrtva tišina ?

To je MSI ploča.Jel ima na sebi ili pozadi,kod izlaza za PCI slotove neke LE diode za diagnostiku ??

vanja88
24.3.2011, 22:56
Kuler normalno vrti kad ukljucim komp,a za ove diode stvarno ne znam,cini mi se da nema ali nisam siguran.Odneo sam komp kod jednog coveka,pa ce ga sutra pogledati.

Flavio
25.3.2011, 2:25
Ai seti se pa javi dijagnozu :D ??

Wasilije
27.3.2011, 22:08
Zdravo,
Imam problem s compom.Nakon nekoliko sati rada ugasi se.Ponekad javi gresku kod Microsoft Visual C++.Operativni sistem je Win7.Ako moze mala pomoc(ali brzo).:Battered:

water wizard
27.3.2011, 22:19
Zdravo,
Imam problem s compom.Nakon nekoliko sati rada ugasi se.Ponekad javi gresku kod Microsoft Visual C++.Operativni sistem je Win7.Ako moze mala pomoc(ali brzo).:Battered:
probaj da uradiš windows update

vanja88
29.3.2011, 19:28
J***o sam jeza u ledja..... :boodala::kreza: Rece mi covek juce da mi je vrisnula maticna.Bio sam uveren da je windows u pitanju,ako ne on onda ram,a tek na kraju maticna-kad ono najgora varijanta.Znam da nije mesto za ovakvo pitanje,ali da ne otvaram bzv novu temu zbog ovoga-jel moze neko da mi preporuci neku maticnu oko 50,60 evra?Sad mi trebaju pare za sve osim za to,ali jbg mora da se nadje.Neku koja bi odgovarala mojoj konfiguraciji i ovom procesoru.Od svog hardwera najmanje se razumem u maticne ploce.:)

Flavio
31.3.2011, 16:37
Pošto ti je trošak neplaniran skroz ... možda nešto jeftino,da premostiš do prilike za kvalitetan upgrade.
Npr. http://us.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1869#

dixy88
4.4.2011, 17:35
Pozdrav,
danas sam pozajmio memoriju od prijatelja, Transcend 1GB DDR2 800MHz. Postavio sam je u memorijski slot zajedno pored dve Kingston 1GB DDR2 na 400MHz.
Problem je sledeci, kompjuter ne moze da prodje memorijski test kada se upali. Zablokira i ne mogu pristupiti BIOS-u niti uraditi ista drugo osim resetovanja.
Ponekad uspe da udje u Windows, ali odma nakon toga se resetuje.
Konfiguracija kompjutera je Gigabyte P35-DS3L, Intel Core2Duo E4400 2GHz.
Moja sumnja je to sto su ove dve memorije koje ja imam u dual channel-u i slabije brzine, mada opet koliko ja znam to ne bi trebalo da pretstavlja problem za ovu koju sam pozajmio, jer bi trebala da se spusti na nizu brzinu, 400MHz.
Takodje sam pomislio da mozda moja maticna ne podrzava memoriju od 800MHz, mada to nigde nisam mogao da pronadjem na internetu.

Da li neko zna u cemu moze biti problem?

Hvala unapred.

aconi
4.4.2011, 17:49
Testiraj samo tu jednu memoriju,mozda je neispravna

dejanx
18.4.2011, 20:07
Ja sam imao sledeci problem.Kompjuter mi je nov kupljen sada u februaru ( gigabyte ga 31m-es2c, dual cre 2x2,6ghz,hdd-500gb,i odjednom posle nekih dve ipo nedelje, odjednom pocnu mi se pojavljivati BSODI, sa sledecim nazivima: Machine Check Exeption,Kernel Stack Inpage Erorr. i jos jedan sanazivom , mislim da je ovaj Iqrl Not Equal Or less, tako nesto.Ali mi se najvise javljao Machine Check Exeption, samo odjednom u toku rada, racunar se blokira tj. mis i pocne iz zvucnika da zuji kao kad stari radio dobije napon pa konstantno zuji-tako nesto.I ja sam trazio resenja, i jedan lik mi kaze da updejtujem drajvere za zvucnu, graficku, ja tako odradim i hvala Bogu vise se ne pojavljuju.Mene interesuje, sta je uzrok ovom javljanju BSODA, i da li je moguce da su drajveri bili u pitanju.

ivance95
18.4.2011, 20:13
Skini program bsod viewer i postavi log ovde. Moguce da je bilo do drajvera.

dejanx
19.4.2011, 19:41
Evo ss-http://www.dodaj.rs/f/2Q/v4/3WThvHBH/bl.jpg;http://www.dodaj.rs/f/2j/G1/9HjWq7b/bsod-kernel-inpage-stack.jpg;http://www.dodaj.rs/f/20/UD/4H3IOqig/dhll.jpg;http://www.dodaj.rs/f/1u/zS/4arX0RAk/gfgdfd.jpg;http://www.dodaj.rs/f/E/CC/pJWgvnp/kkkk.jpg;http://www.dodaj.rs/f/1G/A/47NGqrJl/mach2.jpg;http://www.dodaj.rs/f/N/7T/YZIAM1q/mach3.jpg;

ivance95
20.4.2011, 20:23
Ja sam imao skoro problem sa laptopom, izbacivao je bsod kada sam pokretao neke programe, i problem je bio u drajveru za citac kartica(:kreza:). Takodje je bio problem sa ntoskrnl. A hal sluzi za komunikaciju operativnog sistema i hardware-a. Tako da je verovatno to bio uzrok.:ciao:

Belphegor
1.5.2011, 15:39
Imam problem, tj. moja sestra ima. Kupila je nov komp pre par meseci i u zadnjih par dana je poceo da se gasi sam od sebe. Posto je pod garancijom nisam hteo da otvaram stranicu od kucista da pregledam da li je mozda zapusen od prasine. Instalirao sam HMonitor da proverim temperature i kad je sledeci put "prsko" i kad sam ponovo pokrenuo pokazivao je temperaturu procesora 91˚C :eek: pa se polako spustalo do negde 45 - 50.
Posto joj se to najvise dogadjalo dok je bila na facebook-u, postavio sam da HMonitor bude "topmost window" da bih video sta se dogadja dok igra igrice sa fb-a. Cim pokrene CityVile i sl. pocinje polako da raste i sve do nekih 80˚C pa se izlogovala i onda je pocela temperatura da pada.
Sta da radim, kako da joj pomognem? Da li da se cimam da nosim u servis?
Konfiguracija je bila vec sklopljena u servisu, odnosno nije birala kompoente kad je kupovala.

Sass Drake
1.5.2011, 16:06
^ A u kućištu se nalazi šta? :D

Belphegor
1.5.2011, 16:16
AMD athlon x2 250
asus m2n68-am se2
2gb ddr2 kingston (1 kartica)
ati 5450 (bez kulera)
hard 500gb wdc
dvd-rw lg

Sass Drake
1.5.2011, 16:57
Napajanje je? Koje temeprature je HWMonotiro priakzivao pod stavkama Core 0 i Core 1?

Belphegor
1.5.2011, 17:04
Pa pisalo je za plocu 49˚C i CPU1 91˚C (nema odvojeno core0/core1).
Evo sad igra Sims3 i minimizovao sam i pogledao u HMonitor pise
ploca 47˚C procesor 55˚C.:confused: Izgleda da ovaj komp nevoli FB igre.
Da nije mozda zabagovan Cool 'n' Quiet? Neznam da li da iskljucim ovo u BIOS-u?

Edit: Neznam koje je napajanje a da ne raskopam kuciste. Pogledacu sad po papirima ako nije izgubila.

water wizard
1.5.2011, 17:17
reklamacija...

Sass Drake
1.5.2011, 17:22
Najvjerovatnije zbog napajanja, ali nisam siguran. Reklamacija u svakom slučaju.

Belphegor
1.5.2011, 17:23
Nasao sam paprir. Mada ne mogu da razaznam od ovih silnih imena sta je konkretno napajanje pa cu komplet da ispisem:

Proizvodjac: ITM: Opis/Naziv:
Controlpoint CP-710B Miditower Case 710, 400W. 3x 5.25", 4+2x3.5", 2xUSB, Audio, FanControl. ATX. Mesh, Black
Cooler Master R5-L8S-18KB-GP Fan 8cm, Blue LED Case Fan 80x80
Blueberry SP872B Transparent Side Panel
...ostatak je u proslom postu

Koje je sad napajanje?

water wizard
1.5.2011, 17:25
pa možda je napajanje, ali dok se ne ispita u servisu možemo samo da nagađamo

Belphegor
1.5.2011, 17:48
Ok, servis onda...:(

Belphegor
2.5.2011, 19:41
Nismo jos nosili u servis. Malopre sam tek pogledao vrednosti u biosu pa imam pitanje. Jel normalno da pise cpu fan speed oko 11500rmp a temperatura procesora oko 65˚C?
Kad udjem u windows u hmonitor-u pise cpu fan oko 3000rmp? WTF?
Pre toga sam joj update-ovao sve drajvere tako da to ispada kao uzrok jer se dobijaju iste vrednosti. Jedino mozda baguje Cool 'n' Quiet pa neznam da li da probam to da iskljucim u bios-u?
Temperatura procesora raste samo kod odredjenih programa neznam sta ga boli tacno. Ako imate jos nekih ideja molim vas podelite.

aconi
2.5.2011, 20:10
Mozda je procesor uzrok svemu tome,ali ako je pod garancijom svakako servis

tinki
8.5.2011, 18:44
Kompjuter mi se restartuje svaki put kad igram neku igricu.Nekoliko puta sam pravio reinstalaciju i probao sa nekoliko OS ali i dalje isto.
U cemu bi mogao bit problem?

aconi
8.5.2011, 19:10
Dosta sirok pojam.Napajanje,pregrevanje neke komponente,memorija.Znaci treba da krenes tim redom.Prvo reci koje napajanje imas,pa okaci program za merenje temperature npr.HWmonitor,i testiraj memoriju sa Memtestom sa bootabilnog cd-a

tinki
8.5.2011, 22:13
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual
Core Processor 5000+
2.61 GHz, 3,00 GB of RAM
Physical Addres Extension
Nzm gde se gleda koje je napajanje.
Hwmonitor:
http://www.imageupload.org/?d=4DC6F7071

JohnnyNT
8.5.2011, 22:25
Nzm gde se gleda koje je napajanje.

Gleda se na napajanju.Otvori komp i očisti ga, možda se nakupilo prašine na nečemu...

tinki
8.5.2011, 23:25
Napajanje: Platinum MS-400ATX P4

MacGruber
9.5.2011, 8:46
Kinez najgori, nema sanse da to moze da gura dual core bez problema. Menjaj to pre nego sto ti napravi karambol sa racunarom.

tinki
10.5.2011, 2:48
Koje napajanje preporucujete?

Flavio
10.5.2011, 9:23
Da li si skoro čistio prašinu iz kompa ??

Vrlo verovatno da je oslabilo napajanje.Da bi dobio odgovarajuću preporuku za napajanje napiši šta još imaš u tom kompu ?

Procesor: ............................ Athlon X2 5000+

RAM memorija: ................... 3GB

matična ploča:

grafička kartica:

hard disk komada:

CD/DVD komada:

MacGruber
10.5.2011, 10:12
evo ti ovo napajanje LC POWER LC500H 500W
http://itsvet.com/proizvod/lc-power-lc500h-500w/comp_comp_powersupply/204/416

ostace ti i za buduci upgrade ako budes radio.

tinki
10.5.2011, 20:00
Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2,61 GHz

RAM memorija:DDR2 3,00 GB

matična ploča:M2N WS Profesional

grafička kartica:ATI Radeon x1550 series

hard disk komada:1kom. 600GB sata

CD/DVD komada:1 kom

Flavio
11.5.2011, 1:37
Sa zamenom grafike to još uvek ne bi bila mašina za potcenjivanje :D .
Ako planiraš upgrade grafike u neko buduće vreme onda uzmi bar LC Power LC600H ili AXP Simple Power 500 W .

U suprotnom,poslužiće i LC500H koje je predložio @MrGruber.

tinki
11.5.2011, 2:18
Hvala :)

sefke
17.5.2011, 15:29
Imam amd athlon xp 1700+1.46 ghz i 512 rama,i hard maxtor od 80 gb i stalno mi se restartuje kad prikacim stampac i kad otvaram google chrom,
jedino radi na mozili i to nesmem da otvaram vise od 1 prozora jer se odmah restartuje!
Da li moze da bude zbog hard diska koji je bucan i koci ali nema bad sector???
molim za pomoc!

MacGruber
17.5.2011, 15:51
Napajanje verovatno.

sefke
17.5.2011, 15:55
A zasto se onda ne restartuje kad igram igrice?
To mi nije jasno!
I ja sam mislio da je do napajanja ili hard!:confused:

MacGruber
17.5.2011, 15:57
Zato sto povuce vise struje onda nego sto tvoje napajanje moze da isporuci. Moze biti i pregrevanje takodje ili neispravan ram.

sefke
17.5.2011, 16:29
Merio sam mu temperaturu preko programa speed fan i nikad temperatura ne prelazi 43.
Takodje sam mu menjao i ram ali opet isto,jedino cu da mu promenim jos napajanje mozda je i slabo ovo napajanje atx 450W,to je napajanje koje trnutno ima!

dejanx
17.5.2011, 21:49
Merio sam mu temperaturu preko programa speed fan i nikad temperatura ne prelazi 43.
Takodje sam mu menjao i ram ali opet isto,jedino cu da mu promenim jos napajanje mozda je i slabo ovo napajanje atx 450W,to je napajanje koje trnutno ima!
Proveri temperature u Biosu i ja tipujem na napajanje.

MareZinjo
17.5.2011, 22:26
Ljudi izvinjavam se sto ovako ulecem ali imam isti problem. Znaci u igrama nakon 10 minuta racunar se resetuje uz blue screen. Pogledao sam po ovoj temi i po internetu naisao sam na sledece predloge:

-Pre svega sam reinstalirao Windows
-Instalirao sam poslednje drajvere za graficku i maticnu
-Proverio temperaturu kartice (ok)
-Ocistio racunar
-Iskljucio neki memory dump (to mi je dalo jedno 10 min igranja duze)
-Proverio programe koji rade u pozadini

Najpre sam pomislio da je napajanje imam LC Power Silent Giant LC6550GP 550W. Zatim sam video da probem moze da bude i "bad memory" simptomi da kazem toga su kolko sam video problemi kod reinstalacije operativnog sistema (imao sam ih), racunar se resetuje i zatim se to ponovi pri podizanju sistema jos par puta uz pistanje (desava mi se i to). Stvarno sam slabo upucen ne znam moze li se onaj memory dump povezati sa ovim ?

Opet s druge strane (odprilike u isto vreme kad je i BS poceo da se pojavljuje) pri startovanju racunara dobijao sam poruku "USB device over charge detected, pc will shut down in 15 seconds". Ovo predpostavljam ima veze sa napajanjem ?

Dakle sta mislite da je RAM ili napajanje ili nesto trece ? Hvala unapred.

I da evo mi konf.

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2,61GHz, 3,00 GB of RAM, NVIDIA GeForce 9500GT 512mb.

Belphegor
17.5.2011, 23:04
USB device over charge detected, pc will shut down in 15 seconds
Mozda nije to problem ali cu ti ipak predloziti posto mi ovo zvuci poznato.
Jedan lik mi je rekao da se ta poruka pojavljuje kod odredjenih ploca kad konflit pravi kabl sa prednjeg panela kucista koji je uboden u plocu, nesto u vezi napona u kablu.
Meni je to isto bio problem, mada nisam dobio tu poruku jer kako mi taj lik rece da to zavisi od ploce, u fazonu "to ima kod boljih ploca". Pa probaj iscupaj taj kabl, ako nista drugo i javi da li je uspelo.:ciao:

sefke
18.5.2011, 0:02
Temperatura u Biosu se krece od 35 do 41.
Ja sam mislio da se restartuje zbog hard diska jer sporo ocitava i jako je bucan,sta vi mislite da li je mozda i do toga?:confused:
Ali sad cu da probam da promenim napajanje,pa sta bude!:)

dule011
22.5.2011, 15:31
imam problem sa kompom koji je u poslednje vreme sve cesci
posle nekog vremena (nema odredjeno nekad je 10 min nekad je 3 sata) komp se blokira. ukoliko je pusten neki video cuje se zujanje iz zvucnika (oko 3 sec) i onda blokira. jedino sto mogu da uradim je reset i onda normalno radi... do sledece blokade. menjao sam memoriju, menjao sam hdd na kojem je win ali i dalje isto... ovo se desava i kada racunar radi i kada je samo upaljen i u idle
konfiguracija je sledeca
procesor amd 600+
ploca msi k9n2 sli platinum
graficka asus gf8600gt
memorija 2+1 gb kingstin 400mhz
napajanje cm 460w
hdd 3*1tb wd + 1*640gb wd
1 dvd
sto se tice temperatura cpu ne prelazi 45-50, graficka je oko 65 ali nema cooler pa ne znam da li je to normalno a kada radi nesto konkretno ume da se popne i do 100. na mb diode sve svetle zeleno kada se blokira....
hm monitor mi je jedino prijavio da mi aux napon pada na ispod 1v ali u momentu kada se komp blokirao taj napon je bio 1,05

na nekim forumima sam nasao da je najverovatnije napajanje ali mi treba potvrda i od vas :D

hvala

herrnikolic
23.5.2011, 1:35
graficka podesavnja the witchera 2 su na low spec,i igra cak mislim da ima potencijala za jača podešavanja jer radi bez seckanja.ali...posle jedno 10tak mituta komp se ugasi.tacnije pri ocitavnju u biosu tepretarura cpu je 80c.nigde u biosu nisam namestao da se recimo gasi ako je temp tolka i tolika.pastu sa stavio kad mi je,čini mi se,isključivao igrajući assassina.samo je ukljucen smart fun a i bez njega isto.proc athlon x2 5000,2gb rama,ati 3870 sa zelman ventilatorom,napajanje 650w lc power...e sad ako neko ima ideju zasto se gasi komp.

water wizard
23.5.2011, 8:19
zato jer se pregreva

a ti sa 8600GT bez kulera, pod hitno da namontiraš jedan ventilator na grafičku ako želiš da igraš igre i sačuvaš grafičku i ostale komponente od pregrevanja i crkavanja zbog visoke temperature

dule011
23.5.2011, 9:01
jel onda ne moram da uzimam novo napajanje?

hvala

water wizard
23.5.2011, 9:12
mislim da ne treba, ja sam moju 8600gt držao na cifteku od 400w

herrnikolic
23.5.2011, 9:21
zato jer se pregreva

a ti sa 8600GT bez kulera, pod hitno da namontiraš jedan ventilator na grafičku ako želiš da igraš igre i sačuvaš grafičku i ostale komponente od pregrevanja i crkavanja zbog visoke temperature

znači neki solidan cooler?!

dule011
23.5.2011, 9:33
hmmm pa ok
mene je u principu najvise brinulo 4 hdd-a graficka i sve ostalo sto je nakaceno na samo 460w a naponi se setaju samo tako.... tipa 12v je uvek oko 11.95v, a i onaj aux sto ume da padne na 0,95v:D
nego, graficka se od starta cudno ponasala pa cu na kraju da je menjam...
koji je predlog za do nekih 7k?

hvala

water wizard
23.5.2011, 9:44
baci pogled na temu šta da kupim... na moju Asus 8600gt je savršeno upadao 8ca kuler, šrafovi se uglave među rebra hladnjaka, da ne mrda, može i malo da se osigura da ne ispadne, ali kod mene se držalo tako uglavljeno

dule011
23.5.2011, 9:49
ok probacu svakako
a sada jedno jaaaaako glupo pitanje :D
obzirom da na bocnoj stranici ima jedan cooler 12cm koji duva direktno u graficku, taj sto ce biti na kartici jel treba da ubacuje vazduh ili izbacuje?:D

hvala

water wizard
23.5.2011, 9:53
treba da duva u hladnjak od grafičke i da ga hladi sa hladnim vazduhom

herrnikolic
23.5.2011, 9:54
da li je za mene odgovor neki solidan cooler za procesor ...

water wizard
23.5.2011, 10:11
pa ne bi bilo loše,mada prvo možeš da proveriš da se nije napunio sa prašinom pa je verovatno zbog toga

herrnikolic
23.5.2011, 10:17
pa ne bi bilo loše,mada prvo možeš da proveriš da se nije napunio sa prašinom pa je verovatno zbog toga

nije.pre jedno dva tri meseca,isključivao je na assassinu i ja otvorim(prilično je čist bio) i izduvam sve i stavim pastu.odo malo da ga otovrim opet,pa da vidim sta mi je raditi

dule011
23.5.2011, 13:38
kupio sam cooler 8cm i stavio ga na graficku, temperatura tokom igranja je bila 70, a tokom gledanja filma 67 i opet je blokirao...
sta sad?

hvala

aconi
23.5.2011, 19:28
Probaj drugo napajanje

Stefanknn
27.5.2011, 16:26
Imam problem racunar mi se restartuje posle nekih 15-20 minuta nakon startovanja i posle toga ne moze da se podigne sistem moram da sacekam jedno pola sata da ga startujem i onda opet ista prica. Proverio sam sve zivo(svi naponi su ok,hard disk isto,menjao mesta ram mem,sve temperature su ok, imam win 7 original verziju....) i nisam ustanovio kvar ne znam vise sta da radim ako neko moze da pomogne dobro bi mi doslo. Hvala unapred.

aconi
27.5.2011, 20:38
Ajde napisi konfiguraciju,posebno napajanje,mirise na to

dejanx
27.5.2011, 20:43
Napajnje 98%.Koje ti je napajanje?.

water wizard
27.5.2011, 20:54
može da bude i pregrevanje, mada on kaže da nije... ali možda da bude, na primer malo ga optereti za tih 15 minuta... i puf :D

Stefanknn
27.5.2011, 21:14
Ovako AMD Athlon II X4 640 maticna MSI 880GMS-E35 hard WD 500 GB ram mem kingston 2X2 GB i napajanje LC Power 600 W. Ja sam proverio napone svi su ok mada ne znam. Odmah se restartuje nakon 15 min iako cpu nije opterecen ni malo.

Stefanknn
27.5.2011, 21:28
A sto se tice pregrevanja u biosu i u dva programa sam proveravao temp ne prelazi 35-40 stepeni

aconi
27.5.2011, 21:29
Testiraj memoriju sa memtestom 86

Stefanknn
28.5.2011, 16:56
Jos samo da napomenem mozda ce nesto znaciti, komp sam uzeo pre nekih sest meseci u decembru negde a u februaru mi se prvi put desilo da se non stop restartuje i to je trajalo par dana i od tada do sad je sve bilo ok nije se restartovao ni jednom do pre neki dan Zasto nemam pojma?

aconi
28.5.2011, 18:25
Napajanje zeza najverovatnije,bilo bi dobro da probas drugo napajanje

dule011
30.5.2011, 0:24
imam problem sa kompom koji je u poslednje vreme sve cesci
posle nekog vremena (nema odredjeno nekad je 10 min nekad je 3 sata) komp se blokira. ukoliko je pusten neki video cuje se zujanje iz zvucnika (oko 3 sec) i onda blokira. jedino sto mogu da uradim je reset i onda normalno radi... do sledece blokade. menjao sam memoriju, menjao sam hdd na kojem je win ali i dalje isto... ovo se desava i kada racunar radi i kada je samo upaljen i u idle
konfiguracija je sledeca
procesor amd 600+
ploca msi k9n2 sli platinum
graficka asus gf8600gt
memorija 2+1 gb kingstin 400mhz
napajanje cm 460w
hdd 3*1tb wd + 1*640gb wd
1 dvd
sto se tice temperatura cpu ne prelazi 45-50, graficka je oko 65 ali nema cooler pa ne znam da li je to normalno a kada radi nesto konkretno ume da se popne i do 100. na mb diode sve svetle zeleno kada se blokira....
hm monitor mi je jedino prijavio da mi aux napon pada na ispod 1v ali u momentu kada se komp blokirao taj napon je bio 1,05

na nekim forumima sam nasao da je najverovatnije napajanje ali mi treba potvrda i od vas :D

hvala

hmmm pa ok
mene je u principu najvise brinulo 4 hdd-a graficka i sve ostalo sto je nakaceno na samo 460w a naponi se setaju samo tako.... tipa 12v je uvek oko 11.95v, a i onaj aux sto ume da padne na 0,95v:D
nego, graficka se od starta cudno ponasala pa cu na kraju da je menjam...
koji je predlog za do nekih 7k?

hvala

kupio sam cooler 8cm i stavio ga na graficku, temperatura tokom igranja je bila 70, a tokom gledanja filma 67 i opet je blokirao...
sta sad?

hvala

komp je sada poprilicno ohladjen... cpu je na oko 39-45, gpu je izmedju 51 i 60 (prilikom igranja je 60), a chipset je oko 55. komp i dalje blokira....

sta sada?

hvala

MacGruber
30.5.2011, 8:15
Testiraj ram sa memtestom.

dule011
30.5.2011, 10:48
uradio sam test i nije prijavljena ni jedna greska....

aconi
30.5.2011, 10:53
A da li si probao drugo napajanje

dule011
30.5.2011, 11:04
pa to sam od starta pitao ali svi kazu da je u pitanju pregrevanje graficke... a i napajanje je cooler master 460....

aconi
30.5.2011, 11:50
Imas moj post 1340,tamo sam ti vec pisao da probas drugo napajanje.

NmN1990
4.6.2011, 23:42
Ovo je jedan od najčešćih problema jer obuhvata mnogo potencijalnih uzroka. U slučaju potrebe, biće otvorena nova tema koja će se odnositi na konkretan slučaj. Ipak, prvo pročitajte ovu temu i vidite da li je neko imao sličan problem, jer je moguće da je objašnjenje već dato. U slučaju da već ne postoji rešenje za vaš problem, postavite pitanje i obavezno navedite vašu konfiguraciju.

Rocker

Edit:

Pre nego što postavite pitanje na forumu u ovoj ili nekoj drugoj temi, možete prvo i sami da odradite neke stvari (testirate vašu konfiguraciju)

Ima dosta faktora koji mogu da utiču na to da se računar čudno ponaša (da se restartuje/"ledi"/isbacuje BSD i sl.).

Postoji dosta stvari koje možete da probate pre nego što postavite novu temu ili pitanje, a to su:

1. Provera ispravnosti napajanja
Pošto su kod nas još najpopularnija "narodska" napajanja (KME, JNC i sl.), a ona znaju da najčešće budu uzrok "čudnog" ponašanja računara, takvo napajanje je najbolje zameniti (pozajmiti od nekog ili kupiti) za neko kvalitetnije i onda videti kako se računar ponaša. Promena napajanja rešava probleme u 70% slučajeva!

2. Provera vitalnih sistemskih komponenti (procesora, ploče (čipseta), grafičke karte, hard diska, memorije) na pregrevanje
- Kada je pregrevanje procesora u pitanju, prvo treba proveriti da li hladnjak dobro leži na procesoru i da li je ventilator ispravan. Takođe se, radi efikasnijeg hlađenja procesora, preporučuje da se ceo kuler očisti od prašine s vremena na vreme kako bi se dozvolio nesmetan protok vazduha kroz rebra hladnjaka

- Što se tiče provere matične ploče, tu treba obratiti pažnu na zagrevanje chipseta. Kod matične ploče treba pogledati kako izgledaju elektrolitski kondenzatori (kondenzatori moraju biti pravilnog oblika [valjkastog], ne smeju biti naduveni niti naprsli, niti oko njih sveju da se vide tragovi curenja elektrolita)
Evo i primera kako izgledaju oštećeni kondenzatori

8876
8877

- Kada je u pitanju grafička karta, i kod nje treba proveriti kondenzatore, proveriti ispravnost ventilatora (ako postoji) i obratiti pažnju da se kartica ne pregreva

- I hard disk može prouzrokovati nestabilnost. Kod njega valja proveriti sledeće stvari: da se HDD ne pregreva (da nije topliji od 60°C), proveriti da li je molex konektor (za napajanje) dobro postavljen, proveriti trakasti data kabl.

Freško

eee tebra aj pomozi meni se do jaja greje grafichka i zato mi izbacuje bsod i restartuje se ranije mi je bila temperatura 50-60 sa ide do 85 ne znam shta joj je..mislim da se restartuje zbog nje zato shto je sve ostalo u redu....nvidia 8500gt...pomozi pls.....xD

Flavio
5.6.2011, 0:22
Ako je pre bilo 50-60 a sad 85 onda je ili vent. na kartici prljav/prašnjav ili je pasta na GPU propala pa je treba obnoviti.
Proveri to pa da se vidi dalje.

Bujosh
6.6.2011, 13:01
ovako, nadam se da sam pogodio temu...idem od pocetka...Imam avast, comodo firewall, malwarebytes od antivirusa...do sad mi je komp radio uzasno sporo dok se pali, otkad sam dobio internet, ali sad sam probao da udjem u jednu igricu i opterecenje procesora mi je bilo non stop 100%.Usao sam u task manager i video da mi explorer.exe zauzima 50%processora sto nikako nije normalno.Usao sam igricu igrao jedno 15 minuta..seckala je nenormalno sto mi se dosad nije desavalo..Kada sam izasao na ekranu nije bilo ni jedne ikonice a opterecenje procesora je bilo i dalje 100%...probao sam opet da udjem u task manager ali nista se nije desavalo, zakovao je skroz...I odjednom mi je ekran postao skroz crn, posle cega je sledio restart, i posle je sve radilo OK...Kada otvaram mozilu treba joj vise od pola minuta da se otvori...Virusa koliko vidim nema jel sam sve skenirao nekoliko puta sa avastom i malwabytom...konf...AMD athlon 64 X2 2.20ghz dual core processor..graf..nvidia geforce 8600GT 256 vram....

Medvedenko
22.6.2011, 11:34
Wehehehy, eo i mene ovde. Nažalost :(
Problem. Imam novu desktop konfiguraciju koja mi zadaje muke.

Da počnemo od Toga šta imam pa ću opisati kvar.
http://www.winwin.rs/-altos-panter-%28ma2esp-3%29.66.html?productId=30693
*Khm* "narodna verzija Op-a, wind 7 ultimate, instaliran od strane rodjaka
(razume se u kompove) koji se kune da je verzija stabilna, i da je njemu do sada radila Ok.
Sve ovo gore sa jednim dodatkom, a to je da sam zamolio njihovog "servisera" iz podruma radnje da mi spoji u kućište moj stari HD od 500gb. Tako da imam sada 1500gb.
Spojio je HD na moje oči, nabrzaka, nikakav test stabilnosti nije izveden sem toga što je startovao komp bez problema.
Napomena, na starom HD-u sam imao instaliran wind XP i antivirusni NOD 32, njihov serviser mi je rekao da to neće praviti konflikt sa novim OP sedmicom, i da će komp normalno bootati sa main HD-a, što i jeste bio slučaj. Za svaki slučaj sam izbrisao posle foldere sa starim OP i antivirusnim programom.

Elem, problemi:

Zadnjih par meseci kako imam komp prisutno je konstantno zamzavanje/umiranje rada na kompjuteru. BSOD, vertikalne šarene linije preko celog ekrana, crkavanje radnje/zvuka uz prisutan bzzzzzzzzzzzz zvuk....itd :confused:

Kada se to desi?
Prvo sam primetio kada sam igrao Fallout 3 NW. Bude ponekad da ne crkne i posle par sati igranja, a nekad crkava i svakih! 15tak minuta. sada igram Runes of Magic MMORPGh, i tada isto, recimo pri učitavanjima i kada uđem na mesta gde je "gužva", pa mi PC pojača rad.
Alttabovanje, o da. Češči alttab u wind i nazad, gotovo sigurno posle nekog vremena će da mi prsne wind. Prostiji multitasking čak, napr surfanje uz pozadinski youtube, ili slično itd... Ili danas prepodne, pokretanje firefoxom neke internet stranice, i prssss.

Šta sam ja uradio do sada povodom ovoga?

Microsoft security ess kaže da nemam virusa. Updejtovan je.

Vido sam unazad na postovima da li mi se pregrevaa, ne pregreva se.
Hardvare sensor monitor kaže da mi nema iskakanja u extrem pri igrama i slično.

Napajanje???
Možda. Disk menadzer kaže samo 500W ====> no name? Ali novo je, i fercera tek par meseci. Da se pozovem na garantni rok, pad a mi pogledaju taj momenat?

Memorija.
U biosu sam našao opciju da komp sam istestira memoriju, posle pola sata analize kaže sve radi perfektno.

E sada, što vama može da pomogne. Instalirao sam WHO CRaSHED home edition, i posle analize izbacio mi je ovo za 50 crashova (za svaki isto piše)

On Mon 20.6.2011 18:36:44 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\062011-12417-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x4A587C)
Bugcheck code: 0x124 (0x0, 0xFFFFFA8004F398F8, 0x0, 0x0)
Error: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This bug check indicates that a fatal hardware error has occurred. This bug check uses the error data that is provided by the Windows Hardware Error Architecture (WHEA).
This is likely to be caused by a hardware problem problem. This problem might be caused by a thermal issue.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.

Pogledao sam objašnjejne na netu. Navedeno je Thermal issue, softver ili hardver greška.
Thermal issue nije proverio sam, drajveri grafičke su najnoviji....
Bio sam detaljan manje više, da imate što više informacija koje bi mogle da pomognu.
Svestan sam da imam opcije ili da sam (sa vama :) )popravim kvar, ili da reinstaliram wind ili da odem u servis pa da oni čačkaju.
Hvala unapred.

MacGruber
22.6.2011, 11:41
Uff ajmo redom..

MSE nije nikakva zastita, instaliraj neki ozbiljniji antivirus tipa Norton 2011 ili Kaspersky 2012 i snjim pregledaj. Ili ako te mrzi instaliraj Malwarebytes Antimalware, uradi update i fullscan.

Drugo, ja bih ipak uradio format na sistemskom hardu i stavio svez OS sa poslednjim drajverima cisto da eliminises softverski problem.

Dalje, vertikalne sarene linije su obicno znak pregrevanja graficke tj memorijskih cipova na njoj. Pipni graficku tokom opterecenja, ako je vrela na dodir treba joj bolje hladjenje.

Onda, 500w napajanje ne znaci nista.. otvori kuciste i pogledaj, ako je kinez onda je ono 90% uzrocnik problema posto kazes da si ram testirao.

aconi
22.6.2011, 20:05
Kuciste mu je Codegen a najverovatnije i napajanje unutra,tako da je 90 posto to

vazquez
23.6.2011, 1:19
@Medvedenko: Probaj sve ovo sto ti je Mac rekao, dakle prvo eliminishi moguci softverski problem, zatim proveri pregrevanje grafe (ako mozes probaj drugu)...

Sto se napajanja tiche - moguce, ali manje verovatno; Mac, aconi, chovek ima BSOD sa ntoskrnl.exe, sharene strafte preko ekrana??? Sve, sve, ali verovatno ga ne bi ljudi stavili u tu konfiguraciju (sa sve 3 godine garancije) da ne moze da je gura, a u krajnjem sluchaju, njegova konfa ne moze ni postenih 200W da povuche, tako da ako kinez kome na nalepnici pishe 500W isporuchuje realnih 250W - opet je dovoljno...

Nepotpisani Čitalac
23.6.2011, 2:12
Iako je to mašina niske potrošnje, mogao je da ode recimo filter kondenzator na 12V grani tog napajanja, koje bi u tom slučaju nastavilo da radi jer nema prekida u kolu, samo bi napon bio debelo van specifikacije (jer taj Codegen ima cela tri takva kondenzatora na toj grani), što bi moglo da objasni BSOD (procesor pogreši zbog loše struje) i štrafte (GPU se zabaguje zbog loše struje). Ja bih prvo probao sa drugim napajanjem, a onda sve ostalo.

I da, garancija ne važi za optički drajv (heh) i za napajanje - na oba je godinu dana. A i to je mnogo, realno...

aconi
23.6.2011, 9:47
Vazquez-Gledaj i ja sam se na pocetku zaleteo i kupio sastavljenu konfu.UNutra Kme napajanje,koji je bio uzrok nekih problema.I dan danas ista firma i to poznata,i prodavnica poznata prodaju konfe sa KME napajanjem,cak i one skuplje

water wizard
23.6.2011, 10:11
najbolje servis, pa nek gledaju šta mu je. Zato treba kupovati pojedinačno komponente koje su se pokazale dobre, a ne sklopljene konfe a-la čišćenje skladišta :D

Medvedenko
23.6.2011, 22:41
Hvala ljudi.
:)
Sada kada sam pročitao sve ovo vaše, setih se jednog momenta. Kada sam nosio taj komp kod rođaka na instaliranje, i on i ja smo primetili da je ceo komp sa sve kućištem neverovatno lagan.
Ako je u pitanju napajanje, tu bih možda mogao da imam rešenje sa drugim napajanjem. Na staroj konfiguraciji na kojoj je crkla matična 2x :-/
imam "Čiftekovo" :) original napajanje, teško kao tuč. Ne znam koje je snage, al da probam možda "turi vadi" sa njim?
+jel ima neki softver koji mogu da pokrenem da mi istestira komp, a sa kojim mogu da ukažem serviseru da imam opravdanu sumnju u ispravnost napajanja? Da me ne otkači u startu rečima, "narodni" ti je wind, pa je nestabilan...?
++znam za manji kvalitet sklopljenih desktop kombinacija, al ovako je bilo mnooogo lakše da navatam ženu i taštu pod ruku i da mi čekovima iskeširaju komp. Garancija od 3 godine i (mislim) 2 god na optički me privukla.

aconi
24.6.2011, 12:49
Furmark-za graficku
Linx -za procesor
Hd Sentinel-Za hard
Memtest 86-za memoriju
Imas i OCCT, tu testiras i proc i grafu,memoriju grafe posebno,i napajanje ali se ne preporucuje za Kineska napajanja

Zer0Maker
24.6.2011, 22:44
http://img535.imageshack.us/img535/6158/ssadasd.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/535/ssadasd.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Dali su ovo ok temperature?

Naime kompjuter mi se restartuje imam sledecu konf:
Procesor:Q6600 2.40Ghz
Ram:4GB
Graf:8800GT
Napajanje imam Cooler Master 400v cini mi se uzeo jos pre 3-4 godine

Probao da ubacim neko kinesko staro je oko godinu dana i opet mi se restartuje komp.
Memoriju sam testirao preko Gold Memory i MemTesta preko Hiren Boot Cd-a
Graficku danas ubacio 9600GS umesto ove 8800GT i opet se restartuje nekad kada igram igrice nekad i u radu.
Onda,pre par dana ubacio sam pastu na graficku na procesor i onaj chipset ili sta vec kod maticne ploce on mi je bio zagrejan jako,a paste je malo zaista bilo i na procesoru i na tom chipsetu,isto tako i na grafickoj,i kada sam stavio pastu opet se restartuje,cak sam ubacio i jos jedan kuler u komp ali izgleda ne vredi.Win7 64x sam imao OS probao da umesto njega instaliram XP SP3 al i dalje isti problem.Evo sad sam postavio temperature ove pa mi vi recite ako nesto ne valja.
I da isto mi recite sta bi jos mogao da uradim da uzmem neko novo napajanje pa da probam ili hard da testiram isto tako i procesor?

Zer0Maker
25.6.2011, 0:33
Evo malopre sam testirao HDD:

http://img685.imageshack.us/img685/1341/sadasdasdya.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/685/sadasdasdya.jpg/)

aconi
25.6.2011, 0:56
Okaci temperature kad opteretis komp

Zer0Maker
25.6.2011, 1:11
http://img16.imageshack.us/img16/1014/darhf.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/16/darhf.jpg/)

Mainboard max tem je bila 55
CPU1 max 39
CPU0 Max 68,sada je na 61 bez opterecenja

MacGruber
25.6.2011, 8:23
Trebace ti jace napajanje od tog cooler mastera. Pozajmi od nekog da budes siguran. A nemoj da se zezas da stavljas kineski djubar, moze da ti povuce sve komponente za sobom pa da se pozdravis sa racunarom.

Zer0Maker
25.6.2011, 18:39
Mozes li da mi preporucis neko napajanje?
Znaci moguce da mi je riknulo ovo cooler master napajanje?

aconi
25.6.2011, 20:34
Lc 6650 gp3,AXP 630,Chieftec ctg 550, a najbolje bi bilo neki Seasonic

Zer0Maker
25.6.2011, 21:40
Da li mogu za 50evra da uzmem neko od navedenih?
I sta je sa ovim temperaturama jel su ovo ok temperature nije mi niko jos odgovorio?

Bujosh
25.6.2011, 21:41
I sta je sa ovim temperaturama jel su ovo ok temperature nije mi niko jos odgovorio?

Temperature su ok otprilike, mada mozes da proveris kolika je optimalna temperatura za tvoju graficku....Ukoliko je pasivno hladjenje graficke, mada mozda je malkic povisena..

flamingos
25.6.2011, 21:48

dodaj jos malo i uzmi seasonic ss-500Et

aconi
25.6.2011, 22:57
Tu su oni svi otprilike,jedino Seasonic je skuplji ali i bolji

Zer0Maker
26.6.2011, 1:07
Onda moram definitivno napajanje da uzmem nema sta drugo biti sve sam pokusao jedino maticna :O

talenat
26.6.2011, 21:06
prilikom podizanja win7 normalno dodje do prikaza slike desktopa,medjutim posle toga se ne pojavljuju ikonice,mis vrti onaj krug kao da je komp zauzet nekom komandom,i nesta se ne desava,sve stoji tako.
ctrl+alt+delete ne pomaze :o shokantno
jel ima neko savet ili da bacim reinstal wina,iako mi se ne da jako :/
ako je bitno koristim dual boot 7+xp
i dosta dugo su mi brljavili driveri za grafu tako da nisam mogao da otvorim ati catalyst.takodje ponekada win7 nije hteo da se digne,dodje do welcome screena i baci restart :/

VojaM
26.6.2011, 23:35
e pa, sorry, ali izgleda da nećeš moći da izbegneš reinstalaciju.

Zer0Maker
27.6.2011, 7:52
Cudno je da mi se komp nije restartovao vec 3 dana...

phenom_81
27.6.2011, 15:40
msi ploca s754 + neki sempron 2.8 ,komp radio normalno i sad nece vise :)
naime zaglavi se na onom post ekranu pre biosa ispise samo koji je proc i to je to...menjao memorije ( vise komada ddr1) ,grafike (posto je ploca kombo ima i agp i pci-e),napajanja (od narodnog preko chifteca 550w) ,clear cmos,otkacinjao sve uredjaje itd...znaci ako uspe nekad iz 18-tog puta da udje u bios onda posle 30 sekundi zamrzne sliku a nije kvar do grafike...ploca ili proc nema trece el tako...ploca pregledana nije naduta ili sprzena nigde...mozda je proc sto da ne kad je mogao da mi rikne phenom II x4 sto ne bi i taj sempron budjavi el tako :)

Zer0Maker
30.6.2011, 18:24
Da li je ovo velika temperatura na maticnoj ploci?

http://img684.imageshack.us/img684/451/sadsdasds.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/684/sadsdasds.jpg/)

http://img17.imageshack.us/img17/3995/darsd.png (http://imageshack.us/photo/my-images/17/darsd.png/)

Belphegor
30.6.2011, 19:08
Dok cekas da ti neko od ovdasnjih strucnjaka odgovori...
IMO ovo su extremno velike temerature :eek:, vidi da ti nije prasina nagomilana mnogo na "rebarca" ispod kulera od procesora? Ako jeste, pod hitno da ga ocistis ili se pozdravi.

Zer0Maker
30.6.2011, 19:14
Skoro sam cistio celo kuciste i stavljao novu pastu na procesor graf,i onaj cipset od maticne...
Naveo sam vec sta je problem u prethodnim postovima al nisam siguran da mi je ovo napajanje Cooler Master od 450W otislo,a mozda i jeste ko ce ga znati staro je 3 godine...
Restartuje mi se komp nekad posle 2-3 sata nekad posle 1-2 dana.
Testirao sam memoriju preko mem testa i nije mi prijavio ni jednu gresku,hdd sam isto testirao graficku sam promenio i opet isti problem...

Zer0Maker
30.6.2011, 19:23
http://img402.imageshack.us/img402/4716/lolvtd.png (http://imageshack.us/photo/my-images/402/lolvtd.png/)

Probao sam i preko ovog programa da vidim temperature...
Nego sad sam pipnuo onaj cipset od maticne jako je vruc iako sam skoro stavljao pastu na to...

Belphegor
30.6.2011, 19:27
Po onome sto vidim rekao bi da kuler od proc-a ne moze dovoljno da ohladi pa se zbog toga najverovatnije i restartuje. To je bilo kod moje sestre slucaj ali je krivac bila prasina.
A za napajanje sacekaj strucnije misljenje posto ja neznam da li to ima ikakve veze sa visokom temperaturom na proc-u.

EDIT: Ja bih u svakom slucaju uzeo neki bolji kuler.

Zer0Maker
30.6.2011, 19:47
Evo sad sam ugasio komp i ponovo ga upalio sad su temperature ocigledno ok:

http://img87.imageshack.us/img87/8971/tempwd.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/87/tempwd.jpg/)

Belphegor
30.6.2011, 20:00
Imam jedan predlog, mozda je malo glupo posto nisam bas kompetentan za ovo ali cu probati.

Ako imas integrisanu grafu na ploci nakaci nju (umesto pci-e grafe) pa probaj neki program da opteretis procesor da vidis da li se dize temperatura preko ~80C? Po nekoj logici ako se ne dize onda je napajanje u pitanju u suprotnom je kuler ili nesto trece (gremlini?:kreza:).

Zer0Maker
30.6.2011, 20:32
Ovo mi je Konf:
Procesor:Q6600 2.40Ghz 4 core
Ram:4GB
Graf:8800GT
Napajanje imam Cooler Master 450W

aconi
30.6.2011, 20:36
Ajde pusti Furmark,i Linx pa okaci temperature,ali nemoj dugo da ti ne bi nesto sprzio

Zer0Maker
30.6.2011, 20:47
E da pustio sam bio Prime95 da testira i testirao mi je sva 4 jezgra i onda mi je posle toga bila ovako visoka temperatura,posle kad sam ugasio program opet je temperatura bila visoka,restartovao sam komp i sada su mi ok temperature.

aconi
30.6.2011, 20:55
Mozda nisi dobro stavio pastu, u svakom slucaju moras obezbediti bolje hladjenje za proc. A pusti i Furmark da opteretis graficku da vidis kako se napajanje ponasa

Zer0Maker
30.6.2011, 21:07
Koliko otprilike da mi radi to?

aconi
30.6.2011, 21:10
Pa trebalo bi oko pola sata,ali kad ukljucis videces na ekranu prikazuje i temperaturu grafe,nemoj preterati.Ja imam 9800 gt i ne prelazi mi 64 stepeni

Zer0Maker
30.6.2011, 21:15
Ok probacu pa javim sta sam uradio.Ne znam dal da uzmem neko kinesko napajanje cisto da vidim da li ce se komp i dalje restartovati?
Posto planirao sam da uzmem chieftec od 500W al necu da trosim bezveze 50evra jer nisam ustanovio jos dali je do napajanja pa sam mislio da ubacim neko kinesko da radi komp sa tim jedno 2-3 dana...

M_I_R_K_O
2.7.2011, 14:20
Razlog restarta su garantovano visoke temperature,ali kao što je već navedeno obavi ove testove pa da vidimo,ne verujem da je napajanje u pitanju...
Imaš ti u kućištu neki ventilator da si ugradio na svoju ruku???
Mozda bi trebao i o tome razmišljati..

ivanza
2.7.2011, 15:15
Ok probacu pa javim sta sam uradio.Ne znam dal da uzmem neko kinesko napajanje cisto da vidim da li ce se komp i dalje restartovati?
Posto planirao sam da uzmem chieftec od 500W al necu da trosim bezveze 50evra jer nisam ustanovio jos dali je do napajanja pa sam mislio da ubacim neko kinesko da radi komp sa tim jedno 2-3 dana...

Ostavi za sada taj Cooler Master u tvom kompu i ne kupuj kinesko napajanje.

Mislim da tebi definitivno treba neki bolji kuler za procesor. Imaš Cooler Master Hyper 212 Plus koji košta ispod 30e a mnogo daje za te pare.

Bilo bi celishodno da izmeriš širinu kućišta jer ovaj kuler ima visinu od 16 cm. Ukoliko je širina tvog kućišta 19 cm onda će kuler stati. Ukoliko je širina kućišta manja od 19 cm onda idi na Cooler Master TX3 koji je malo slabiji i košta ispod 20e ali svakako bolje rešenje od stock kulera.

I ja sam svojevremeno imao pregrevanje na mom nekadašnjem procesoru Amd X2 4000+ koji se sa stock kulerom grejao do 80 stepeni. Ranije nije tako bilo. Čiščenje prašine i zamena paste u servisu nije pomogla. Onda mi je bio pukao film i kupio sam Cooler Master Hyper 212 (prva verzija) i temperaturu je oborio za duplo tako da sa njim temperatura nije prelazila 40 stepeni pod opterećenjem u linx i prime95.

Isti ovaj Cooler Master Hyper 212 sada koristim za Amd Phenom II X4 955 koji na 3.6 ghz jedva prebaci 60 stepeni pod opterećenjem u linx i prime95.

analayzer
2.7.2011, 15:20
Dule11 za grafičku je mnogo 60 stepeni 55 stepeni je maximum jer se i njena memorija greje. 55 stepeni za je takođe mnogo za chipset. Moj overclokovan čipset 1,45V pa se greje 44 kada je u sobi 30+ stepeni. Restartovanje može biti usled napajanja ili memorije, pregrevanja procesora ili je overclokovan pa nema dovoljno struje...

Neko je pisao da ima 400 W napajanje što je jako malo 550W bi trebalo da je minimum.

Zer0Maker
2.7.2011, 17:28
Pa ne znam vise stvarno sta bi moglo biti 92% je bila temperatura kada sam ukljucio prime95.Kupicu kuler onda pa cu da vidim

Knindza
3.7.2011, 1:03
Ljudi imam problem.. Neznam mozda i pise odgovor u temi ali starno nemogu da citan 70 stranice sory...
Imao sam xp sp3 i sve je radilo normalno , onda sam instalirao jos jedan xp sp1 u upgadovao ga na sp3 (na drugu particiju) tako da sada imam 2 windowsa
e sada na ovom novom kada udjem u igricu psle odredjenog vremena komp se restartuje a na starom kada igram isru igricu NE .... Sve radi nije do hardwera ! jel mozda neko zna sta se desava... ?

ivance95
3.7.2011, 8:48
Skini malwarebytes i skeniraj protiv virusa.:ciao:

Knindza
4.7.2011, 0:53
Ma nije do virusa tek instaliran windows ! nemam virusa !:(

ivance95
4.7.2011, 7:33
Ako nije do virusa, onda je verovatno do drajvera. Nema veze sto je nov win, ipak ga ti skeniraj!:ciao:

MacGruber
4.7.2011, 11:51
Ако се рестартује сам од себе вероватно је напајање.

Иначе си направио грешку инсталирајући Хп са Сп1 па си га после дизао на Сп3. Скини и инсталирај чист ХП СП3.

ivance95
4.7.2011, 12:22
Kako napajanje, ako na jednom sistemu radi, a drugom:ciao: ne..

MacGruber
4.7.2011, 12:39
То што му се на првом или другом ос-у то није манифестовало може да зависи од више ствари, подешавања драјвера и на крају оптерећености где напајање може да посустане.

Да би му помогли пожељно је да напише комплет конфигурацију заједно са напајањем.

Knindza
4.7.2011, 23:29
Nezam konfiguraciju ali komp je dosta star ali napajanje mi je crklo pre nekih godinu dana pa sam ga mnejao...

MacGruber
5.7.2011, 8:24
TA-DA! verovatno si ga opet zamenio najjeftinijim kinezom

Knindza
5.7.2011, 12:11
Ne .. kupijo u nekom servisu oko 2 3 hiljade platijo.... 230v

MacGruber
5.7.2011, 12:22
Е та од 230v су баш добра...

Дај бре немој да нас зезаш него отвори кућиште и погледај шта пише на њему.

Knindza
6.7.2011, 0:06
MA NEPISE NISTA ! neka tabela i nista vise !

Nepotpisani Čitalac
6.7.2011, 0:32
Dve opcije, troll ili IQ < 80.

Zer0Maker
12.7.2011, 0:38
Pa ne znam vise stvarno sta bi moglo biti 92% je bila temperatura kada sam ukljucio prime95.Kupicu kuler onda pa cu da vidim

Da stavim kuler i na chipset od maticne ploce?
Jako mi se greje taj chipset probacu kuler tu da stavim da i to hladi valjda se nece onda restartovati....

Zer0Maker
23.7.2011, 4:18
Da li je moguce da je uzrok restartovanja pregrevanje cipseta od maticne ploce?

Sada sam pogledao cipset pipnuo sam i bas je vruc

MacGruber
23.7.2011, 10:05
Направи добру проветреност у кућишту и вежи каблове да не ометају проток ваздуха и чипсет ће ти бити охлађен како треба, као и свака друга компонента.

dodjidedi
29.7.2011, 14:57
Ovo je pitanje verovatno za kvarove/wow , ali možda neko zna komp (wow) mi je normalno radio par dana (pošto dugo nisam igrao(od 4.1 :)) i sad u Firelands kada sam hteo da instaliram omen,threat(tidy)plates,DBM,recount i atlas mi je 2,3 puta zaboo u tamnici odmah čim bih kročio u nju i slika bi zabola pa se to nastavilo i u normalnom wowu i na kraju u samom windowsu...
ps: nova memorija, novi hdd, pre možda godina zamenjena grafička, da li je moguće da sam neku bedu navukao sa addonima (pre toga je sve funkcionisalo besprekorno) ili možda je samo napajanje rešilo da rikne, a to se u wowu ispoljava brže/jače nego pri normalnom radu?

Unapred zahvaljujem na svakoj pomoći.

Zer0Maker
1.8.2011, 3:43
Danas sam ubacio u komp novu graficku i novo napajanje,i onda mi se opet restartuje imam takodje i novi hdd,memoriju sam testirao preko mem testa i gold memory i nije prijavilo ni jednu gresku.
Kao sto sam naveo chipset od maticne je jako vruc tako da je moguce da mi je otisla maticna ploca jer nema sta drugo biti?
Da menjam onda maticnu plocu?

vukoja
15.8.2011, 1:35
Imam problem, kada ubacim mts usb internet i ukucam pin code i kliknem connect pojavi mi se bsod. Ali kad laptop prikljucim na adsl sve normalno radi. Probao sam da stavim mts internet u drugi kompjuter i sve je radilo normalno. Skenirao sam laptop avastom i malwarebytes i nije bilo virusa. Da li postoji neko resenje sem obaranja sistema?

player1
15.8.2011, 8:03
Mozda nekompatibilnost drajvera za taj da "usb modem", koji koristi mts.

vukoja
15.8.2011, 21:34
Pa do juce je sve normalno radilo

Stefan754
23.9.2011, 2:13
Kofiguracija je sledeca:
MB: MSI 870-C45
PROC: AMD Athlon X2 3.0 Ghz
MEM: 2x2Giga ddr3 1333 mhz
GRAF: Ati x800 gto
HDD: Hitachi 400 giga
Napajanje: Chieftec 350w

Na win xp radi normalno.Muke pocinju od kada sam instalirao win 7 64 bit, u normalnom radu je ok, mada i tada se desi ponekad da trokne bez razloga, ali u igricama ne moze da radi duze od 2 min, samo zablokira i mora reset:nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2: .Ima li neko ideju sta moze da bude?

EDIT: Sve radi na defaultu, tj nista nije klokovano.

MacGruber
23.9.2011, 8:48
Verovatno je chieftec pri kraju i da je nov ustvari bio bi tu negde na limitu za tu konfiguraciju. Probaj sa jacim napajanjem. Imas LC Power 600w za 35e.

Stefan754
23.9.2011, 12:14
Da li ce to napajanje moci da izdrzi neku jacu graficku na primer ati 6850/6870, jer planiram da menjam ovog fosila(x800 gto).

MacGruber
23.9.2011, 12:40
6850/6870 bez problema na toj konfiguraciji.

Stefan754
23.9.2011, 13:12
Cudno mi je zasto radi na xp-u, a u win 7 blokira... Uzecu od drugara neko jace napajanje pa cu da probam da vidim sta se desava.

Flavio
23.9.2011, 13:20
Prastari hardver (X800) za dati OS.Meni to odmah signalizira na softverski problem.Da nije tako,verovatno bi imao sličan problem i na XPu ...
Moguće da je problem drajver za grafiku.Probaj neku drugu verziju Catalyst-a.

Stefan754
23.9.2011, 13:51
Probao sam sa raznim drajverima, bez drajvera, ali vreme od 2 min ostaje isto, kao da sam u igraonici:D. Krecem od zamene napajanja, pa cu da vidim kako se onda ponasa.

gamer82
3.10.2011, 11:39
Pozdrav ljudi,imam jedan problem sa kompom,naime,jos pre par meseci mi je komp poceo trokirati ali umereno,posle izvesnog rada samo se zablokira i moram ga resetovati,prvo sam mislio da je mozda do sistema odnosno nekog virusa pa sam skenirao i nije nista nasao ali sad vec verujem da je mozda hardver u pitanju,od pre neki dan ne moze da izdrzi duze od 5min a da nezablokira.Sta moze,biti,sumnjam na napajanje,posto imam neko ne bas kvalitetno napajanje ne znam ni kako se zove od 500W,dali da to prvo proverim ili nesto drugo...

aconi
3.10.2011, 11:50
Trebalo bi da najpre oboris sistem,ocistis dobro pa onda da vidis.Ako i dalje blokira onda proveri temperature da nemas pregrevanje neke komponente,pa testiras RAM,pa onda vidi napajanje.Uzgred napisi konfiguraciju

gamer82
3.10.2011, 16:55
Cistio sam ga jos pre u vise navrata,konfiguracija je:

MB: GIGABYTE GA-K8NF-9
PROC: AMD Athlon 64 3.0 Ghz
MEM: 4x512mb ddr1 400 mhz
GRAF: NVIDIA Geforce 8600GT
HDD: Maxtor 80 giga
Napajanje: Blueberry 400w

Temperature deluju u redu,sve komponenete su ispod 40C,graficka se malo vise greje (56C)ali neverujem da je to problem,inace nisam jos testirao memoriju,to cu veceras,mada ne znam koliko je Windows memory test pouzdan ili bolje da je testiram preko memtest86+ ionako je za to potrebno nekoliko sati.

aconi
3.10.2011, 17:04
Trebas svakako sa Memtestom da testiras memoriju,bilo bi dobro 6 sati.Mada mi ovde najvise mirise na Frontier.Bilo kako bilo ako je memorija ispravna treba da probas sa drugim napajanjem.Ovo ne moze da isporuci vise od 200-250W

Flavio
4.10.2011, 0:06
Ako imaš uslova,probaj najpre sa drugim napajanjem.Ovo 400 W što imaš je kršina i kao novo a kamo li kao matoro :kreza: .

RAM testiraj MemTest-om isl. mada msm da ovo nije do RAMa.

Treće po redu ja bi' reinstalirao OS.Ako i posle toga "problem persist" onda ... bih sumnjao na matičnu ploču :( ili event. procesor.

flamingos
4.10.2011, 1:19
meni vise mirise da je ploca pocela da odsluzuje svoje..i da je zrela za penziju.

gamer82
4.10.2011, 17:19
Nema gresaka u memorji po memotestu,ispitao sam i napajanje preko multimetra,na izlazu pinova su svi dozvoljeni naponi u toleranciji,inace komp je ponovo poceo normalnije da radi,ali se zakucava u razlicitim vremenskim intervalima,nekad izdrzi par sati,nekad se zakuca za par minuta i tako u krug.Napajanje jeste kinesko ali nemam trenutno novca da izdvojim za neko bolje,razmisljao sam ako ima neki cooler master polovan 350-400w do 1000 dinara,uzeo bi u skorije vreme,ovako nemora da znaci da je do napajanja kad sam ga ispitao i sve radi.Windows 7 bas i nije kompatibilna sa mojom plocom ali ne bi da se vracam na XP,mozda reinstalacija sredi stvar...

aconi
4.10.2011, 18:12
Da,pa tako sam ti i rekao.probaj prvo reinstalaciju pa vidi.A to napajanje je svakako nekvalitetno,pa bi trebalo da ga promenis u buduce vreme

Flavio
5.10.2011, 9:17
Provera napajanja unimerom i ne mora biti baš merodavna.Jedno je očitavanje napona u slobodnom hodu a drugo pod opterećenjem.Zato sam predložio probu zamenom napajanja .Ne moraš kupovati drugo samo za probu ;) .
U krajnjem slučaju,instaliraj XP ipak i provozaj nekoliko dana,čisto da otkloniš sumnju da je problem softverske prirode.

gamer82
13.10.2011, 15:27
Instalirao sam i XP pored 7-ice i radi ok vec nedelju dana,ali sam koristio i dalje 7-icu i nezakucava se vise,moguce da je nesto bilo do sistema ali svakako cu videti napajanje da promenim u skorije vreme...

vozar.b
15.10.2011, 22:23
drugar ima neki stari komp i problem je u tome sto mu se komp restartuje
intel celeron 2,4ghz
radeon 9200se agp
asus p4v8x-x
kinez 450w
koristi windows xp i rezoluciju 800x600
cim probamo da povecamo rezoluciju komp se odmah sam restartuje, isto tako kad oce da pokrene neku igru ili neki zahtevniji program takodje se restartuje, inace dobro radi komp (koristi samo za gledanje filmova).
do napajanja nije sigurno jer smo probali i lc600h-12 a problem je ostao isti.
pitanje je dali je to mozda do graficke ili moze biti nesto drugo ???

analayzer
23.10.2011, 14:33
Da nije memorija. Meni se slično dešavalo. Probaj da je testiraš memtestom.

JohnnyNT
23.10.2011, 15:02
^ I ovo je moguće, ali ja bih sumnjao na grafičku, možda sam subjektivan, imao sam istu kao i tvoj drugar i niz uvrnutih problema pre nego što je riknula.Pozajmite negde neku matoru AGP, čisto da vidiš da li radi.
Naravno, pretpostavljam da je sistem "čist" i odgovarajući drajveri instalirani.

Nemanja001
24.10.2011, 14:11
poz drustvo,skoro sam kupio lap-top asus k52jc-ex347...na njemu igram League of Legends
Recommended System Requirements
3 GHz processor
1 GB RAM
750 MB available hard disk space
GeForce 8800 or equivalent video card
naime sta se desava,kada u toku igre hocu da pokrenem neki drugi program pritiskanjem(Alt+Tab) da bih dosao na desktop igra se prekida crnim displejom i pise split bug-update your video card
instalirao sam zadnji drajver za ovu graficku,u cemu li je problem,i zasto imam intel integrisanu i + nvid 310m?da li je tu problem? hvala unapred

Danijel068
29.10.2011, 19:42
Evo sta je sve bilo i nadam se da mi mozete pomoci
Juce sam malo igro kanter i online igre, naravno komp mi ima 256mb rama, 32mb grafike sis661fx, 2.00 ghz intel celeron i hdd od 80 giga. Kasnije mi sinula ideja da
azuriram drajvere, naravno skinuo sam noviju verziju drajvera SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter i vga adapter i to novije verzije. Posle kad sam instalirao, odmah sam hteo da kliknem ,restart now, i eto problema bas kad sam hteo da kliknem restartovanje komp mi se jednostavno zamrznuo, nije hteo da reaguje na nista. I naravno resetovao sam ga (ne zelim da ga sokiram stalno, dosta sam ga sokiro) i on umesto da digne kao pre, ne on nista, nije ni podigo ni bios ekran a kamoli windows i posle 10 sekundi stalno se restartuje kao da zeli ponovo da podigne sve odpocetka ali i opet nista. Molim vas pomozite mi. Izvini te za temu samo mi nije jasno sta se to desilo, to je komp od moga tate star je 8 godina i nepitajte sta smop sve radili na njemu, komp je stvarno stabilkan i izdrzljiv evo vec nekoliko dana otkako je struja nestajala on se podigo ,hvala Bogu odlicno. plees pomozite mi

analayzer
30.10.2011, 9:06
To ti je to Danijele068 komp ti ne voli nove drivere. Oće to da se desi nekada lek ti je samo reinstalacija windowsa jer je kvar softwerski. Sledeći put kada instalirate XP napravite pomoću Akronisa ili Paragona Buck up to jest image wina i lako možete da ga povratite kada win rokne usled ovih stvari. Nema druge.

Danijel068
30.10.2011, 15:01
To ti je to Danijele068 komp ti ne voli nove drivere. Oće to da se desi nekada lek ti je samo reinstalacija windowsa jer je kvar softwerski. Sledeći put kada instalirate XP napravite pomoću Akronisa ili Paragona Buck up to jest image wina i lako možete da ga povratite kada win rokne usled ovih stvari. Nema druge.
pa sta bih mogao uraditi jer kad ga upalim on ne pisti negon nego vrti ali ne podize ni bios ni windows xp. sto da uradim reci mi bilo sto. unapred ti se zahvaljujem i svima koji mi budu pomogli

Danijel068
30.10.2011, 20:10
poz drustvo,skoro sam kupio lap-top asus k52jc-ex347...na njemu igram League of Legends
Recommended System Requirements
3 GHz processor
1 GB RAM
750 MB available hard disk space
GeForce 8800 or equivalent video card
naime sta se desava,kada u toku igre hocu da pokrenem neki drugi program pritiskanjem(Alt+Tab) da bih dosao na desktop igra se prekida crnim displejom i pise split bug-update your video card
instalirao sam zadnji drajver za ovu graficku,u cemu li je problem,i zasto imam intel integrisanu i + nvid 310m?da li je tu problem? hvala unapred
jel opet izbacuje taj bug ili error, jer kazete da ste instalirali najzadnji drajver a niste rekli da ima jos problema samo mi to recite i pomoci cu vam sto mogu :)

sandking
1.11.2011, 3:23
Ovako imam problem ali neznam koji je :D Igram warcraft dotu i samo mi se odjednom ugasi komp ali ne skroz nego zeleno svetlo sviti a crveno ugaseno i normalno crna slika se pojavi tj monitor se ugasi,po neki put se ugasi ali vrati me ali mi smanji rezoluciju sto moze bit to imam ventilator na graficku .

analayzer
6.11.2011, 12:07
Ovako imam problem ali neznam koji je :D Igram warcraft dotu i samo mi se odjednom ugasi komp ali ne skroz nego zeleno svetlo sviti a crveno ugaseno i normalno crna slika se pojavi tj monitor se ugasi,po neki put se ugasi ali vrati me ali mi smanji rezoluciju sto moze bit to imam ventilator na graficku .

da ti se grafička ne pregrejava ili pokazuje znakove otkaza bez obzira na ventilator. Ima i moja ventilator na starom kompu ali nije dovoljno pa je dodatno hladim. Probaj da ubrzaš ventilator sa nekim programom na maximum pa onda probaj.:dedica:

analayzer
6.11.2011, 12:15
Danijele068 da nije grafička crkla i na drugo mesto procesor inače je nemoguće ako je hardver ispravan on neće da dođe barem do učitavanja wina kada win proverava hardver i diže drivere onda može doći do nekompatibilnosti drivera sa hardverom ovako samo je nešto otkazalo grafička na prvom mestu.

Danijel068
7.11.2011, 19:52
Danijele068 da nije grafička crkla i na drugo mesto procesor inače je nemoguće ako je hardver ispravan on neće da dođe barem do učitavanja wina kada win proverava hardver i diže drivere onda može doći do nekompatibilnosti drivera sa hardverom ovako samo je nešto otkazalo grafička na prvom mestu.
ma moze biti i to ali hvala ti nisam se toga setio, neki kazu da je maticna ili napajanje ili gafa , mada ja imam integriranu grafu tj. na matcnoj

kristianmarkovic
18.11.2011, 2:05
Ljudi, treba mi pomoc, komp mi se cesto prilikom paljenja zamrzne, udje u win i dok jos ucitava samo se zamrzne. Nikada se nije restartovao sam od sebe ili zamrznuo u toku rada, samo prilikom paljenja se desava. Klok je stabilan i proveren 24 sata u prime 95, graficka testirana u fur marku, temperature odlicne. Primetio sam da se cesce zamrzavao kad kloknem graficku pa sam skinuo klok ali i dalje stoji problem. Ne bih da reinstaliram win, jer inace super radi. Ima li neko ideju?

ninon
20.11.2011, 13:58
Pozdrav drugari, e ovako problem je sledeci, prije neki dan kompjuter je poceo da me "zeza" znaci sve dobro radi, dok ne upalim neku igru, npr COD 4 mp, i posle nekih 5-10 minuta slika se jednostavno smrzne i u pozadini se cuje zvuk koji se samo ponavlja, pomoc u ctrl-alt-delete ne pomaze, jednostavno je zakovao da moram da restartujem na dugme, konfiguraciju koju imam je sledeca:

MB: MSI G41M-P28
GRAF: COLORFUL gts 250
CPU:Core 2 Duo E 6750 na 2.66 Ghz
HDD: Maxtor 80 Gb (hdd je dosta star,kupljen prije 3-4 godine)
Memory: 4 Gb DDR3 Kingston 1333
Napajanje: Codegen 450w

Unaprijed hvala na pomoci!

aconi
20.11.2011, 18:54
Moras okaciti neki program za temperature da vidis ima li nekog pregrevanja,dalje testiraj memoriju Memtestom 86 sa bootabilnog Cd-a,dalje kinesko napajanje uvek moguci uzrok problema.Idi tim redom pa vidi sta se desava

Cheguevara
21.11.2011, 6:41
Postovani problem je sledeci, jednom do dva puta dnevno, slika se zamrzne, strelica nepomicna, jedino restartom se budi... konfiguracija je:
MSI KT4
AMD Athlon 2500+
HIS AtiRadeon 9600XT
RAM 3x512 DDR1
HDD jedan 80 GB , drugi 20 GB
DVD-RW i DVD-R
mislim da je i floppy ukljucen
Napajanje ATX 300 W krs
Monitor 21.5" (radi na 1950x1080, mislio sam da ce to biti problem za graficku ali radilo je normalno)
Windows XP
3 Napajanja su riknula za sve ove godine, i sada koristim 4. za prvu pomoc, od jos starijeg kompa... Sve je radilo savrseno dok nisam kupio USB wireless adapter:
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WN722N#over

Mislio sam da je do Windowsa, reinstalirao i nista. Googlao sam malo, i rekose da treba instalirati nove drajvere, sto nisam uspeo :S, skinem drajvere sa sajta ali ne prepoznaje ih sa update iz device managera :S. Najvise sumnjam na napajanje, e sad da li je uopste moguce da se ispoljava zamrzavanjem slike? Crkavala su mi napajanja i ranije, i nijednom nije bilo nista slicno. Da li je neko imao slicnih iskustava i da li biste mi mogli pomoci nekim savetom? O:) Hvala unapred ... e da, internet radi, tu nema sta... samo eto izgleda opterecuje napajanje :S

aconi
21.11.2011, 11:30
Moj post iznad.Uradi tako i vidi.Mada ja mislim da je kod tebe napajanje.I da moze tako da se ispolji ,sa zamrzavanjem.70% nestabilnosti je zbog losih napajanja

Cheguevara
21.11.2011, 14:48
Bas sam tupan, covek iznad ima isti problem, samo sto mu se manifestuje u igricama... O:) Hvala

ninon
21.11.2011, 19:05
Temperature sam provjerio i one su ok, znaci CPU se vrti oko 30 C, a GPU oko 35 do 40 C, nego mi je bas sumjniv ovaj hard disk, juce sam ukljucio igru i minimizirao je, i posle nekih 10 minuta komp je zakovao i morao sam restart, i tako cesto, a primjetio sam i hard "cakce" ponekad, da li je to znak da mu je dosao kraj! Rekao sam vec da je dosta star sa ATA napajanjem

aconi
21.11.2011, 19:48
Testiraj sa Hard Disk Sentinelom pa vidi sta kaze

ninon
24.11.2011, 21:32
Uradio sam test sa hard sentinelom, i on mi pokazuje da je ok, da nema bad sectora, i ovi ostali testovi isto, nisu nista pronasli, evo upload sam 1 sliku http://www.zaslike.com/viewer.php?file=rvggutzx2ov3o5hkuqw.jpg , brine me isto i napajanje, da li ono isto moze biti razlog, da mi usred igre komp zakuje i da nemogu nista sem restart, slikao sam iz S.M.A.R.T http://www.zaslike.com/viewer.php?file=dbfwzt8zgvbl02n2d3jb.jpg, ako neko zna ovo da "ocita" ove rezultate

Borko Motorko
27.11.2011, 0:36
Ovako, da pocnem
Dok nisam poceo WoT komp mi se restartovao par puta dnevno al briga me upali se...
Sad kad igram u sred igre se ili restartuje ili ugasi. Posle toga upali normalno. Napajanje sam kupio pre max pola godine, i treba da tera moju konfu savrseno. Napajanje je LC POWER LC600H
Imam u kucistu 3 kulera, napred uduvava bocni uduvava i pozadi izduvava
Kuler na grafi ne radi od kad znam za njega, i temperatura je sad 104-108 stepeni :nov_explo:nov_explo
Da nije zbog toga?
Procesor je 50-60 stepeni
Maticna hladna, 37 stepeni
Hard isto kao maticna

Ne znam koji mu je djavo... Ima li pomoci?

ninon
27.11.2011, 14:47
"Kuler na grafi ne radi od kad znam za njega, i temperatura je sad 104-108 stepeni" :rofl::rofl:, pa 99% je do grafike, mijenjaj taj kuler:dedica:

Borko Motorko
27.11.2011, 19:29
Kupio sam adapter sto daje 12V i ukljucio u struju, prikacio kuler na bocnu stranicu da duva u grafu al mnogo drnda
Zato sam stavio prekidac i palim samo kada igram igrice, dok sam na FBu stoji ugasen. Temperatura oko 50 u IDLE a u WoTu oko 80ak

ninon
3.12.2011, 23:25
Uradio sam test sa hard sentinelom, i on mi pokazuje da je ok, da nema bad sectora, i ovi ostali testovi isto, nisu nista pronasli, evo upload sam 1 sliku http://www.zaslike.com/viewer.php?file=rvggutzx2ov3o5hkuqw.jpg , brine me isto i napajanje, da li ono isto moze biti razlog, da mi usred igre komp zakuje i da nemogu nista sem restart, slikao sam iz S.M.A.R.T http://www.zaslike.com/viewer.php?file=dbfwzt8zgvbl02n2d3jb.jpg, ako neko zna ovo da "ocita" ove rezultate

A ovo sam slikao danas,pogledaj te performance 41796

analayzer
5.12.2011, 21:25
ninon imam i ja maxtora i hitačija sa sličnim perfomansama ali se sistem ne zakuje zbog diska već će pre biti memorija. To ne znači da je neispravna već je moguće da igra svremena na vreme kad dođe do baga smrzne i ništa sem restarta ne pomaže dešava se to i kod mene svremena na vreme a može i da bude do windowsa da nije "legla" igra kako treba pa directX...
Disk možeš da testiraš kopirajući velike količine podataka sa jednog mesta na drugo i da zipuješ u isto vreme nešto veliko i zatim gledaš film sem drastičnog usporenja drugo ništa ne bi trebalo da bude.....ako bude testiraj memoriju memtestom86+....... pa redom.

Flavio
16.12.2011, 16:51
@ninon zameni taj kabal na disku,vidiš da ga ubija skroz!Vrlo moguće da ti se komp koči jer ga guši disk koji radi u prastarom-presporom ATA 33 modu!
Drugi vrlo jak razlog može biti slabo i nekvalitetno napajanje za taj komp (stariji C2D i GTS 250 !).Ako možeš,probaj sa drugim napajanjem šta se zbiva ...
Ili,izvadi GTS napolje pa testiraj malo kako radi komp sa integrušom samo (G41 ploča) ...

stojaO
16.12.2011, 23:49
Pomaaaaaaaagaaajteeeeeeeee
http://slike.milf-hosting.info/images/1324070391.jpg
Ovo mi se pojavljuje veoma cesto posle kratkog koriscenja racunara,da li iko zna u cemu je problem.

Flavio
17.12.2011, 9:52
Daj malo detalja ?
Sastav kompa?
Od kad se ovo dešava?
Jel dodavano-menjano nešto od delova pa je ovo počelo da se dešava ili ?

lionelmessi10
17.12.2011, 10:22
http://slike.milf-hosting.info/images/1324109606.jpg
Desava se od pre par dana, nista od delova nije menjano.. :/
Kada zabode, i pojavi se blue screen, restartujem i kada se dize sistem zabode na onoj slici od maticne ploce, i onda moram da ugasim i da upalim ponovo i pokrenem preko safe mode.

lionelmessi10
17.12.2011, 16:30
Bas niko nema neki odgovor?

Flavio
17.12.2011, 23:26
Biće da je ipak nešto do hardware-a ... čim zabada dok je u BIOSu još.
Šta piše na BSoD-u ?

Vidiš sliku BSoD-a što je postovao @stojaO ... Ee,šta tebi piše u donjem delu slike ??

Ono
Tehnical information:
** STOP: ... pa dalje

p.s.
Može biti da je stradao recimo kablić za podatke na hard disku.Zabada u BIOSu jer ploča ne detektuje disk zbog lošeg kontakta ...

lionelmessi10
17.12.2011, 23:58
http://slike.milf-hosting.info/images/1324070391.jpg
to je moja slika :)
samo sto je drugar stavio dok ja nisam dobio dozvolu da pisem na forumu

ps. kada pokrenem safe mode sve radi normalno, sem sto ja msm iskljuci drajvere za zvuk, grafiku itd...ali se ne gasi nikako, pa zato sumnjam da je softverska greska, mada nzm :/

Flavio
18.12.2011, 13:41
Ta 0x000004 greška upućuje na hardware problem.Posebno na grešku oko diska.

Proveri vizueno kablić za podatke odnosno utikače na njegovim krajevima ;).
Neki dan sam imao tešku havariju u kompu a sve zato što je prsla (bukvalno) utičnica na jednom kraju kablića!Labav spoj,disk često gubi kontakt i pravi sr&#a :n-cc2: !

Mogao bi da vidiš i šta HDD Sentinel kaže o stanju harda ;) .

p.s.
Ništa čudno što Win traži Safe Mode posle takvog iznenadnog reseta.

Mocko
18.12.2011, 18:07
Imam sledeci problem i vec pocinjem da cupam kosu. Naime, prije neki dan racunar nije htio da se "probudi" iz stand by-a, nakon resetovanja ni Windows nije mogao da se podigne samo bi stalo na znaku starting windows ili prijavio da je doslo do nekih izmjena na sistemu zbog kojih windows ne moze da se startuje. Safe mode takodje nije mogao da se pokrene. Zaglavio bi se na ucitavanju drajvera. Prilikom pokusaja instalacije novog windowsa racunar bi se samo zamrznuo prilikom izbora particije na koji hocu da instaliram ili u toku instalacije. Nakon ne znam ni ja kakvih pokusaja uspio sam da udjem u safe mod i da zakazem disk check particije na kojoj se nalazi sistem. Disk check bi stao pred sam kraj cetvrtog koraka i samo se zamrznuo. Probao sam sa novim sata kablom, kacio disk na druge sata portove nista nije pomoglo. Posumnjao sam na hard disk, prikljucio ga na drugi racunar, skinuo Seagate alat za testiranje posto se radi o Seagete disku. Nije pronasao ni jednu greski. Odradio sam i disk check koji je prosao bez greske. Nakon toga uspio sam da instaliram windows, medjutim posle instalacije cipset drajvera racunar je poceo random da se zamrzava bez ikakvog pravila. Samo se zamrzne windows tastatura ne reaguje, mis ne reaguje. U event logu stoji greska sa znakom Critical, Event ID: 41, Source : Microsoft-Windows-Kernel-Power. Probao sam zatim sa novim hard diskom, instalirao win, drajvere, opet isto.Graficke drajvere nisam stavljao da bi iskljucio graficku kao potenicjalan problem ali ni sa drajverima nista se nije promjenilo:n-cc2: Probao sa memtest, nema gresaka ni na RAM memoriji. Ima li neko ideju sta bi moglo da bude, ja licno sumnjam na plocu jer ne znam sta vise da provjeravam. Konfiguracija iz profila, Win 7 x64 Ultimate.

ivanza
18.12.2011, 18:47
Mocko :
Za početak, ukoliko ti je procesor i memorija overklokovana vrati sve na default. Ništa te ne košta da za svaki slučaj resetuješ bios preko cmos ili vađenjem bios baterije.

Mocko
18.12.2011, 18:51
Nista nije overklokovano, vec probao clear cmos, nisam doista vadio bateriju preko dzampera na ploci sam to odradio, nije urodilo plodom.

ivanza
18.12.2011, 20:04
Koliko dugo si češljao komp preko memtest ?

Mocko
18.12.2011, 20:41
Pa nisam nesto mnogo, oko sat ipo vremena, eventualno bi mogao jos da probam jedan pa drugi modul da stavim da vidim kako ce se onda win ponasati.

ivanza
18.12.2011, 21:24
To je mnogo malo. Pusti da radi bar 6 sati. Da li si isprobavao prime95 i linx 0.6.4 ? Ako nisi izaberi koji hoćeš program od zadnja dva i pusti da šljaka bar 6 sati.

Mocko
18.12.2011, 21:39
Pustio sam prime95 ali jako kratko cisto da vidim da nije problem u temperaturi. Win se obicno zamrzne 10-20 minuta poslije podizanja sistema ne zavisno od onoga sto se desava tj. uopste nije pod opterecenjem. Vidjecu veceras da pustim memtest preko noci a sutra ujutru prime. Ploca je pod garancijom tako da cu u krajnjem slucaju da je odnesem na servis pa neka se oni malo zanimaju.

ivanza
18.12.2011, 22:09
Ne mora da znači da je ploča u pitanju. Meni više miriše na nešto oko memorije. Svojevremeno sam i ja imao poprilično Kernel power BSOD-ova na sadašnjoj Amd mašini, tj.event ID 41 task category 63 koji sam problem rešio dodavanjem nekih napona u biosu. Isto su mi se BSOD-ovi dešavali i kada komp nije bio opterećen ničim i kada šljaka nešto. Prvo sprovedi testove.

Mocko
19.12.2011, 1:31
Probao oba modula samostalno, win radio normalno, vratio oba u dual chanel win opet zakucao, ostavio sam memtest da radi preko noci pa cu vidjetu ujutru sta ce biti.

Update: memtest radio citavu noc bez greske.

Gorias
22.12.2011, 16:38
Pozdrav, pre neki dan sam narucio od Emmija nov PC za kog sam licno odabrao sledece komponente uz pomoc dobrih ljudi sa foruma Sveta Kompjutera:

CPU: Intel i5-2500k
MB: LGA1155 iZ68 Asus P8Z68-V
PSU: Seasonic SS-660KM
Memory: DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX (KHX1600C9D3X2K2/8GX)
GPU: MSI GTX 570 Twin Frozr III
Case: Cooler Master HAF 912+

Nakon sto je masina stigla sacekao sam da se temperatura stabilizuje.
Povezao sam je i instalirao Windows 7 64bit.
Instalirao sam driver za plocu sa diska koji sam dobio uz nju, a driver za graficku sam skinuo sa nVidia sajta najnoviji.
Sve je lepo islo dok nije odjednom poceo da se restartuje sam od sebe istog dana.
Znaci masina je nova, a pocelo je da se desava nakon 1 sata otprilike nakon prve instalacije Windowsa.
Desava se da se restartuje za 3 sata, a neki put za 5 minuta.
Neki put se desi u igri, a neki put na desktopu.
Kad god se restartuje izbaci mi neku gresku kad pokrene Windows opet:
Event Name: Blue Screen, i stvara mi dump fileove.
Masina je poslata nazad da vide sta se desava sa njom, ali bih hteo ovde da proverim da li neko mozda zna sta moze da bude u pitanju.
Da li su sve komponente kompatibilne (memorija i ploca na primer)?
Hvala unapred!

Sumnjam u memoriju, tacnije u njenu kompatibilnost sa plocom.

Flavio
22.12.2011, 19:50

Na osnovu ovako nepreciznog podatka,može biti bilo šta :(

Gorias
22.12.2011, 20:04
Na osnovu ovako nepreciznog podatka,može biti bilo šta :(
Znam da nije bas najdetaljniji opis ali stvarno nemam apsolutno nikakvu predstavu sta bi moglo da bude...
Mislim masina je bila potpuno nova i u radnji su je sklopili, a i komponente su odlicne (na napajanje sam najvise ponosan).

analayzer
22.12.2011, 21:25
Može biti bilo šta a najverovatnije da je u pitanju nekompatibilnost pa je potreban update BIOSa. Ono što je važno da se isključi automatic restart prilikom Blue Screena jer na tom plavom ekranu obično pored onih nula i x-eva na dnu stoji šta je izazvalo pad sistema. I memoriju treba testirati prvu pomoću memtesta86+ pa je prvo isključiti radi - ne radi probati sa jednim modulom.....:confused:

analayzer
22.12.2011, 21:39
Mocko: ako ti win radi normalno sa memorijom u jednom kanalu a neće u dvokanalnom režimu onda je sigurno samo jedno da memorija nije kompatibilna sa pločom i da bi update biosa MOŽDA pomogao. Meni se slično dašavalo sa ovim DFIjem i Kingstonom na 1066 i to 4 modula po 1 GB koji nikako nije hteo da radi stabilno iako memtest86 nije prijavio nikakvu grešku. Update biosa nije mi pomogao samo prelazak na ocz memoriju na kojoj evo radi dok Kingston radi bez problema na asusu 5pkc mnogo starijoj ploči:a_whistli čudesni su putevi hardverski:odoK:

Gorias
23.12.2011, 14:39
Može biti bilo šta a najverovatnije da je u pitanju nekompatibilnost pa je potreban update BIOSa. Ono što je važno da se isključi automatic restart prilikom Blue Screena jer na tom plavom ekranu obično pored onih nula i x-eva na dnu stoji šta je izazvalo pad sistema. I memoriju treba testirati prvu pomoću memtesta86+ pa je prvo isključiti radi - ne radi probati sa jednim modulom.....:confused:
Kad sam iskljucio auto restart, ekran se zacrni i tako ostane...

analayzer
23.12.2011, 20:18
Nema ni plavog ekrana onda zaista ne znam. Mora se fizički testirati pa da se vidi ovako u etar.... dižem ruke. Samo je neka nekompatibilnost u pitanju ili je nešto zaboravljeno da se poveže možda labavo.... moralo bi se to pogledati. Zato sam sam postao serviser :D jer ne volim da mi drugi sklapaju računar već to radim sam. Sakupim delove i gotovo. Znam šta radim.

Jovica Stokic
24.12.2011, 12:49
Pozdrav, pre neki dan sam narucio od Emmija nov PC za kog sam licno odabrao sledece komponente uz pomoc dobrih ljudi sa foruma Sveta Kompjutera:

CPU: Intel i5-2500k
MB: LGA1155 iZ68 Asus P8Z68-V
PSU: Seasonic SS-660KM
Memory: DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX (KHX1600C9D3X2K2/8GX)
GPU: MSI GTX 570 Twin Frozr III
Case: Cooler Master HAF 912+

Nakon sto je masina stigla sacekao sam da se temperatura stabilizuje.
Povezao sam je i instalirao Windows 7 64bit.
Instalirao sam driver za plocu sa diska koji sam dobio uz nju, a driver za graficku sam skinuo sa nVidia sajta najnoviji.
Sve je lepo islo dok nije odjednom poceo da se restartuje sam od sebe istog dana.
Znaci masina je nova, a pocelo je da se desava nakon 1 sata otprilike nakon prve instalacije Windowsa.
Desava se da se restartuje za 3 sata, a neki put za 5 minuta.
Neki put se desi u igri, a neki put na desktopu.
Masina je poslata nazad da vide sta se desava sa njom, ali bih hteo ovde da proverim da li neko mozda zna sta moze da bude u pitanju.
Da li su sve komponente kompatibilne (memorija i ploca na primer)?
Hvala unapred!

Sumnjam u memoriju, tacnije u njenu kompatibilnost sa plocom.

probajte da instalirate winxp. ja imam xp i win7 64. xp radi bez problema dok win 7 cesto zaglavi i u eventu pise da je critical kernel 41.

dragonfly0
24.12.2011, 14:38
...Blue Screen, i stvara mi dump fileove...
Izbaci sliku blue screena...

Gorias
24.12.2011, 15:26
Ispostavilo se da je razvodnik problem jer ima samo 10A, a samo napajanje moje koristi 46A.
Gde mogu da kupim neki razvodnik sa visokom amperazom?

Mocko
24.12.2011, 15:36
Mocko: ako ti win radi normalno sa memorijom u jednom kanalu a neće u dvokanalnom režimu onda je sigurno samo jedno da memorija nije kompatibilna sa pločom i da bi update biosa MOŽDA pomogao. Meni se slično dašavalo sa ovim DFIjem i Kingstonom na 1066 i to 4 modula po 1 GB koji nikako nije hteo da radi stabilno iako memtest86 nije prijavio nikakvu grešku. Update biosa nije mi pomogao samo prelazak na ocz memoriju na kojoj evo radi dok Kingston radi bez problema na asusu 5pkc mnogo starijoj ploči:a_whistli čudesni su putevi hardverski:odoK:

Na kraju je zakucao i sa jednim modulom samo mu je trebalo vise vremena, kontaktirao sam servis gdje su mi preporucili da probam da ukljucim X.M.P. Od tada radi normalno ali nisam stigao da ga opteretim nicim ozbiljnijim.

VojaM
24.12.2011, 16:33
Ispostavilo se da je razvodnik problem jer ima samo 10A, a samo napajanje moje koristi 46A.
Gde mogu da kupim neki razvodnik sa visokom amperazom?
Mešaš babe i žabe.
Kad navodiš amperažu (struju) potreban ti je kao podatak i voltaža (napon).

Tih 46 ampera nije čak ni samo na 12 volti (već si sabirao, verovatno, izlaze raznih napona na napajanju), a razvodnik (ako misliš na onaj strujni razvodnik u koji utičeš kabl za napajanje kompjutera, monitora...) radi na 220 V.

Strujni razvodnici obično se prave za "10/16A", što znači da trajno mogu da izdrže struju od 10 ampera, a kratkotrajno 16 ampera. I jedno i drugo sasvim je dovoljno za kompjuter. Naravno, postoji i jeftino kinesko i tursko smeće na kome piše jedno, a kad otvoriš vidiš da su stavljene neke bedne žice i da često nema ni uzemljenja.

Ako si pak nesiguran u kavlitet razvodnika, možeš posebno da kupiš kabl a posebno razvodnu kutiju i utikač, pa da sam sklopiš. Bitno je da izabereš žice preseka bar 1,5 kvadratni milimetar, da ih dobro omotaš oko kontakt-šrafova u kutiji i šrafove dobro pritegneš. Isto tako i na utikaču.

Gorias
24.12.2011, 17:51
Mešaš babe i žabe.
Kad navodiš amperažu (struju) potreban ti je kao podatak i voltaža (napon).

Tih 46 ampera nije čak ni samo na 12 volti (već si sabirao, verovatno, izlaze raznih napona na napajanju), a razvodnik (ako misliš na onaj strujni razvodnik u koji utičeš kabl za napajanje kompjutera, monitora...) radi na 220 V.

Strujni razvodnici obično se prave za "10/16A", što znači da trajno mogu da izdrže struju od 10 ampera, a kratkotrajno 16 ampera. I jedno i drugo sasvim je dovoljno za kompjuter. Naravno, postoji i jeftino kinesko i tursko smeće na kome piše jedno, a kad otvoriš vidiš da su stavljene neke bedne žice i da često nema ni uzemljenja.

Ako si pak nesiguran u kavlitet razvodnika, možeš posebno da kupiš kabl a posebno razvodnu kutiju i utikač, pa da sam sklopiš. Bitno je da izabereš žice preseka bar 1,5 kvadratni milimetar, da ih dobro omotaš oko kontakt-šrafova u kutiji i šrafove dobro pritegneš. Isto tako i na utikaču.
Pa onda jedino moze da bude da je razvodnik neispravan.
Ali ako mi se desi opet kad utaknem u zid, gde mogu da potrazim drugo misljenje? (neki strucan servis)
Posto ovi iz Emmi kazu da je kod njih sve u redu (navodno celo vece su ga ostavili da radi).

Phylon
28.12.2011, 15:28
Pozdrav svima!
Da ne otvaram novu temu zelim da navedem jedan veoma interesantan i zanimljiv slucaj koja me muci vec mesecima:
- KONFIGURACIJA:

MSI K9N Neo V3
AMD Athlon 64 X2 5000+
Kingston HyperX 2GB DDR2
Asus 8600GT 512MB DDR3
SkyStar HD2 satelitska kartica
FlyDVB-T Duo TV kartica
Hitachi SATA HDD 640GB
LG DVDRW
USB Laserski stampac
USB wireless mis

FSP 450W napajanje
Ide preko UPS-a racunar

Racunar je poceo sa restartom posle nekog vremena, toliko i toliko da je na kraju samo izgubio sliku a ventilatori radili dalje. Posle par restarta on proradi ili samo se ukljuce ventilatori i tako stoji. Ostavi se racunar sat vremena bez struje, ukljuci se i od 50% proradi pa radi par sati bez problema i onda se opet restartuje ili nestane slika i tako radi kao da je graficka crkla.

Nakon svega toga promenjena je ploca i procesor na Intel verziju Core2Duo 6600 i Asus ploca. Stavljen nanovo ceo Windows. Simptomi su bili slicni.
Promenio sam memoriju i napajanje (izvadio sam iz svog racunara tj zamenio sam sa njima, a kod mene ti komponenti i dan danas rade) a greska se kad tad opet pojavila. Nakon toga promenio sam graficku, ubacio sam Gainward 8500GT silent 512MB i izvadio sam TV karticu i na kraju cak i satelitsku karticu. Racunar je radio 2 dana bez problema i eto danas opet vec 3 puta restartova, izgubio sliku itd itd...
Stvarno vec nemam ideju sta mogu da vidim sta moze da bude problem ali molim ako je neko imao takav problem da mi da ideju sta da uradim dok sve to ne bacim u djubre!

Hvala unapred!

player1
28.12.2011, 15:35
^A napajanje?

Phylon
28.12.2011, 15:38
Napisao sam da sam i to promenio sa mojim od 500W a kod mene radi taj drugi od 450W vec danima bez problema

VojaM
28.12.2011, 16:02
A neki potpuno glup spoljašnji uzrok, recimo loš kabl za napajanje i/ili loš napon, loša utičnica?

Phylon
28.12.2011, 16:15
Preko UPS-a je prikljucen racunar tako da ne bi smeo da pravi neki problem ali probacu da zamenim kablove od napajanja i od monitora pa eventualno to da vidim