Prikaži potpunu verziju : Zaglavljivanje ili restartovanje računara
Strane :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
@dejan10,probaj komp sa nekim drugim napajanjem.
Detaljno proveri da li su svi kablovi u kompu dobro ustekani u svojim lezistima!
Preventivno mozes da zamenis IDE kablove (oni siroki/tanki za HDD i optiku) novima.
Takodje,probaj da fleshujes BIOS ploce na poslednju dostupnu verziju.
Ako i posle svega problem postoji mislim da ces morati da trazis drugu s.462 plocu ili da pazaris nov komp :( ,zavisno koliko ti problem ide na zivce.
Mislim da je problem do maticne ploce.
lakistrike95
7.11.2010, 19:35
Pa reinstalirao sam driver već jednom kao i sve ostalo međutim radio 2 dana ok i opet isto a imam Nod32 ovaj novi Full sa update-om i nema virusa!
Resetovao sam BIOS i opet isto samo ne znam na šta misliš "da zamenim mesta onim zezalicama"?
Ma to ti je kod resetovanja BIOSA, izvadis bateriju, zamenis mesta dzamperima :) Ne znam sta jos da ti kazem, a da ti nije do monitora... Moze i to biti, jos jedno pitanja kada si radio sistem, jel si formatirao D arhivu?
lakistrike95
7.11.2010, 19:37
On nema sta ni da nadje ;). Zone Alarm je firewall, a taj malware sto imas po slanju podataka na net resetuje racunar. Posto ga ZA izblokira, program ostanen neaktivan, pa se ni windows ne resetuje.
To je stara boljka Windows XP i NT Authority. Cudno mi je samo da antivirus ne moze da nadje stetocinu. Zone Alarm nije resenje, ali ce ti omoguciti normalan rad, bez resetovanja... Samo obrati paznju kojim programima dozvoljavas pristup internetu, a kojim ne ;)
Ok, hvala ti puno :)
Ma to ti je kod resetovanja BIOSA, izvadis bateriju, zamenis mesta dzamperima :) Ne znam sta jos da ti kazem, a da ti nije do monitora... Moze i to biti, jos jedno pitanja kada si radio sistem, jel si formatirao D arhivu?
Pa naravno da sam formatirao sve particije a kakve veze imaju džamperi na HD i cd sa BIOS-om to me interesuje, naravno da sam uradio CMOS ali ti džamperi koje dovodiš u vezu sa BIOS*om mi nisu jasni??
@dejan10,probaj komp sa nekim drugim napajanjem.
Detaljno proveri da li su svi kablovi u kompu dobro ustekani u svojim lezistima!
Preventivno mozes da zamenis IDE kablove (oni siroki/tanki za HDD i optiku) novima.
Takodje,probaj da fleshujes BIOS ploce na poslednju dostupnu verziju.
Ako i posle svega problem postoji mislim da ces morati da trazis drugu s.462 plocu ili da pazaris nov komp :( ,zavisno koliko ti problem ide na zivce.
Mislim da je problem do maticne ploce.
To sa napajanjem ću probati i kablove a što se tiče fleshovanja ne znam da li se smem usuditi ali i meni smrdi da ploča nešto zeza!
lakistrike95
8.11.2010, 0:54
Ma nebtino, mislio sam na restartovanje biosa, kada se bios restartuje izvadi se baterija i zamene se mesta dzamperima, na te dzampere mislim :)
ja prvi put čujem da postoje džamperi na ili ispod baterije BIOS-a??????
blacklucifer90
8.11.2010, 11:13
evo ovako odjednom bez razloga komp zabode dok igram igricu ili gledam film ili neradim nista, i kada se to desi nemogu ni mis da pomerim niti da radim na tastaturi i jedino mi preostaje da ga ugasim na power dugme posto ni restart nece , kada pokusam da ga upalim posle ovoga izadje ovo na pacetku i tu isto tako zamrzne ...
http://img843.imageshack.us/img843/4195/dsc08678e.jpg
i kada se komp upali posle nekoliko pokusaja izlazi normalno ovako
http://img177.imageshack.us/img177/3493/dsc08679y.jpg
(i detektuje i hard i cd jedinicu ali je zeznuto da ga uhvatim u taj momenat xD)
sad me zanima odakle da krenem sa menjanjem delova dali prvo napajanje ili ram memorije ili ako je neko imao isti problem neka pomogne ovde
konfiguracija mi je :
MB LGA775 iG31 Gigabyte GA-G31M-ES2C
CPU LGA775 Intel E6300 DualCore 1066Mhz
MEM DIMM DDR2 2x2GB 1066MHz PatriotViper
VGA GeForce GT220 Leadtek 1GB DDR3
KUCISTE 450W Frontier Lucent LC0
imam od onih najvecih kulera na kucistu neznam velicinu i na procesoru Apache EP-CD901
evo ovako odjednom bez razloga komp zabode dok igram igricu ili gledam film ili neradim nista, i kada se to desi nemogu ni mis da pomerim niti da radim na tastaturi i jedino mi preostaje da ga ugasim na power dugme posto ni restart nece , kada pokusam da ga upalim posle ovoga izadje ovo na pacetku i tu isto tako zamrzne ...
http://img843.imageshack.us/img843/4195/dsc08678e.jpg
i kada se komp upali posle nekoliko pokusaja izlazi normalno ovako
http://img177.imageshack.us/img177/3493/dsc08679y.jpg
(i detektuje i hard i cd jedinicu ali je zeznuto da ga uhvatim u taj momenat xD)
sad me zanima odakle da krenem sa menjanjem delova dali prvo napajanje ili ram memorije ili ako je neko imao isti problem neka pomogne ovde
konfiguracija mi je :
MB LGA775 iG31 Gigabyte GA-G31M-ES2C
CPU LGA775 Intel E6300 DualCore 1066Mhz
MEM DIMM DDR2 2x2GB 1066MHz PatriotViper
VGA GeForce GT220 Leadtek 1GB DDR3
KUCISTE 450W Frontier Lucent LC0
imam od onih najvecih kulera na kucistu neznam velicinu i na procesoru Apache EP-CD901
testiraj HD da li ima bad sectore imas na hiren's cd alate
ps. hoce li se neko setiti meni da pomogne:confused:
@dejan10
Tvoj problem se dešava bilo da grafička radi u 2d (desktop itd) ili u 3d (igre, programi za modeling)?
naravno da sam uradio CMOS ali ti džamperi koje dovodiš u vezu sa BIOS*om mi nisu jasni??
Kako si uradio clear CMOS? Vadjenjem baterije? Premeštanje i vraćanje džampera na odgovarajuće pinove je drugi način da se to odradi (više o tome (http://www.wikihow.com/Reset-Your-BIOS))
blacklucifer90
8.11.2010, 18:09
nije bad sector na hardu posto sam pre dva meseca imao taj problem i sad sam kupio novi hard... ali sam primetio da kad stavim samo jedan od ovih ramova (bilo koji od njih) radi bez problema, ali kad probam da stavim oba upali se i posle nekog vremena zabode, a odvojeno rade.
sad mi je potreban neki ram tester koji je naj pouzdaniji
@dejan10
Tvoj problem se dešava bilo da grafička radi u 2d (desktop itd) ili u 3d (igre, programi za modeling)?
Kako si uradio clear CMOS? Vadjenjem baterije? Premeštanje i vraćanje džampera na odgovarajuće pinove je drugi način da se to odradi (više o tome (http://www.wikihow.com/Reset-Your-BIOS))
da to se dešava u svakom slučaju ali nekad radi ceo dan i sve ok a nekad nemože da sastavi 10minuta, da skidao sam bateriju na 5minuta pa sada kontam možda da zamenim beteriju?
Nekako mi ti simptomi ne "mirišu" na praznu bateriju, ali ako je komp stariji ne bi škodilo da se zameni (mada opet ako dobro radi nema potrebe).
Testiraj RAM module nekim od programa za tu namenu (nekoliko predloga i uputstava imaš ovde (http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/memorytest.htm)).I ja ti predlažem memtest.
lakistrike95
8.11.2010, 19:30
ja prvi put čujem da postoje džamperi na ili ispod baterije BIOS-a??????
Ne razumes me, nebitno je, idi u temu restartovanja biosa, o tome ja pricam........ Nebitno je to :)
Nekako mi ti simptomi ne "mirišu" na praznu bateriju, ali ako je komp stariji ne bi škodilo da se zameni (mada opet ako dobro radi nema potrebe).
Testiraj RAM module nekim od programa za tu namenu (nekoliko predloga i uputstava imaš ovde (http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/memorytest.htm)).I ja ti predlažem memtest.
Primetio sam još da sat stalno žuri ne znam da li ima to neke veze?
Hehe to je obično znak da baterija na ploči zeza, jer sta računara odatle crpi energiju.
Ali...s druge strane Win7 zna ponekad da brljavi što se tiče vremena (pojma nemam da li je i koliko tačno, nisam čuo detaljnije informacije).
A i ako ti je uključen automatska sinhronizacija vremena preko interneta, može da izgleda da on žuri, jer će "pomeriti sat" u trenutku kad sinhronizuje vreme tako da može da izgleda kao da žuri ili kasni (evo meni je upravo vratila sat za 5 sec).A ako sinhronizacija nije uključena, uključi je.
Hehe to je obično znak da baterija na ploči zeza, jer sta računara odatle crpi energiju.
Ali...s druge strane Win7 zna ponekad da brljavi što se tiče vremena (pojma nemam da li je i koliko tačno, nisam čuo detaljnije informacije).
A i ako ti je uključen automatska sinhronizacija vremena preko interneta, može da izgleda da on žuri, jer će "pomeriti sat" u trenutku kad sinhronizuje vreme tako da može da izgleda kao da žuri ili kasni (evo meni je upravo vratila sat za 5 sec).A ako sinhronizacija nije uključena, uključi je.
Da uključena je automatska sinhronizacija, znam da kada kasni sat onda je to indikacija da je baterija ali nisam znao da i kada žuri!?
Zašto da ne? ;) Udji i u BIOS i posmatraj sistemski sat, da li i on žuri?
Zašto da ne? ;) Udji i u BIOS i posmatraj sistemski sat, da li i on žuri?
Ovako testirao sam RAM sa memtest86+ i pisalo je da je prošla i nema grešaka a sat i dalje žuri i u BIOS-u i u win, kupio sam bateriju sada ću je zameniti ali malo me kopka da nema neke veze grafička sa tim mojim problemom?
ps. sada mi kad palim računar stalno traži da stisnem F1 da bi nastavio ili del da uđem u BIOS kako da to eliminišem?
Pritisni DEL i udji u BIOS, u njemu ne čačkaj ništa, samo pritisni F10 (Save configuration and exit~ili nešto slično).Posle toga ne bi trebalo da se pojavljuje.
Samo da proverim da li sam te dobro shvatio, taj problem ti se pojavio posle zamene baterije?
EDIT: Misim da grafička nema nikakve veze sa tim što sat žuri.Uostalom proveri kako se ponaša kad zameniš bateriju.
Ma nisam mislio da grafička ima veze sa satom nego mojim početnim problemom i da ovo sa F1 i del se pojavilo nakon menjanja baterije i i dalje stoji bez obzira što sam samo ušao u BIOS i samo save and exit opet se pojavljuje!?:confused:
a da nudi mi tu i nešto alt+F2 ADWflash utillities
Ako se ispostavi da i sa baterijom imas početni problem, a memorija je ispravna, moguće je da je do grafičke.
A što se tiče poruke, pokušaj da je ukloniš tako što u BIOS-u nađeš u "PnP/PCI Configuration" opciju "Reset configuration data" i staviš je na Enable.Zatim sačuvaj i restartuj računar, to bi trebalo da isključi tu opciju.
Ako ovo ne upali, možeš i da proveriš da li su svi kablovi na matičnoj i uređajima dobro priključeni (možda nisu do kraja gurnuti itd.).
EDIT: jel' izbacuje neku grešku pored f1 i del poruke? floppy drive eror ili slično?
ta opcija ne postoji u ovom BIOS-u(Award Phenix) a piše tamo još kao floppy drive fail(koji inače ni nemam) a piše i nešto kao secondary IDE 80 no installed
postaviću sliku ako uspem pa da vidiš:(
Heheh što ne reče pre za taj eror,to je važan detalj ;)
Nema veze što nemaš floppy (kao fizički uredjaj) , floppy disk kontorler je u BIOS-u verovatno uključen, nadji ga u BIOS-u i stavi na disable.To ti je negde u Integrated Peripherals.Takodje ga skloni sa boot sequence liste (ako se kojim slučajem pojavio tu).
I u Standard CMOS Features (valjda u main u tvom biosu), taj Secondary IDE stavi na none.
Heheh što ne reče pre za taj eror,to je važan detalj ;)
Nema veze što nemaš floppy (kao fizički uredjaj) , floppy disk kontorler je u BIOS-u verovatno uključen, nadji ga u BIOS-u i stavi na disable.To ti je negde u Integrated Peripherals.Takodje ga skloni sa boot sequence liste (ako se kojim slučajem pojavio tu).
I u Standard CMOS Features (valjda u main u tvom biosu), taj Secondary IDE stavi na none.
e ovako pise tacno
secondary IDE channel no 80 conductor cable installed
Edit: ebem mu .... od onog problema stvorim jos jedan ali sada sam ovaj poslednji rešio tj samo sam uradio ovo što si napisao za flopi i odma je nestalo a ono za ovaj secondary ...... je ostalo da piše ali ne koči više na tom mestu
Dobro, ovaj drugi problem je čekao da se dogodi, pre ili kasnije bi riknula baterija.
A ta poruka što je ostala, siguran si da je nisi imao i pre?
Pokušaj da HDD Smart Monitoring (ili S.M.A.R.T ili nešto slično) u biosu postaviš na enable.Ili imaš 40-pinski (u stvari žični, al nikako da se otarasim pogrešnog izraza :D ) kabl umesto 80-pinskog (sigurno nije ovo ako ti se poruka nije ranije pojavljivala).I uveri se da je kabl na optičkom uredjaju/HD i matičnoj dobro priključen (nije labav i slično).
A što se tiče početnog problema, pokušaj da probaš neku drugu grafičku.A i probaj da u Display Properties>Settings>Advanced>Troubleshoot podesiš Hardware Acceleration za stepen niže.
Kablovi svi stoje ok sve sam pregledao a što se tiče poruke nisam siguran da li je i ranije bila al to nema veze sada bitno da mi ovo ok radi e sad samo još da čekam neko vreme da vidim da li će da se opet pojavi isto ili sam rešio sa baterijom stvar(al ne verujem da će biti tako lako!)
http://yfrog.com/1stemphdj
e sada malo su neki naponi niži da li možda i to zeza?
JohnnyNT
10.11.2010, 16:03
Meni se čini da su ok, u dozvoljenim granicama, ali opet nek i neko upućeniji pogleda.
LoneWolf
11.11.2010, 21:58
Molim za pomoć i u ovoj temi, hitno mi je da sredim kompjuter (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1187212&postcount=33) :paranoia:
Sekundica
15.11.2010, 9:58
Pretragom nisam našao rešenje problema za moj računar pa da pitam...
Poslednjih dana dolazi do iznenadnih gašenja računara. Radi eliminacije mogućih uzroka softverske prirode reinstalirao sam Win XP (sa formatiranjem) što i inače radim periodično, godinama unazad. Problem je i nakon toga javlja bez promene.
Prvo sam pomislio da je napajanje jer se umereno greje (mada ventilator radi) ali su naponi na konektorima regularni (kako mi je rečeno naknadno u servisu). Menjao sam naponski kabal, HDD (u racku), proverio napon baterije na ploči, ležanje kartica i RAM-a u slotovima, optički pregledao kondenzatore, kompresorom isterao prašinu (redovan postupak)... i odneo u servis.
Nakon testiranja (šestočasovnog) serviser nije našao problem osim jednog bad sectora na HDD-u (koji je popravljen). Pošto se računar gasi i sa drugim HDD-om koji je testiran i ispravan, jasno je da to nije uzrok. Serviser je pomenuo da se napajanje i procesor greju nešto više od uobičajenih vrednosti ali ne preko kritičnih, da je RAM modul ispravan, kao i da na ploči nema nikakvih problema.
Konfiguracija je stara ali ako je moguće produžiti joj život za još neko vreme...
Procesor: AMD Athlon XP 1600+ (radi na 1400, default)
Grafika: ATI Radeon 7500 (RV200)
MB: MSI K7T266 Pro2-A
RAM: 256 MB
Čini mi se da je bitno pomenuti da nakon tih iznenadnih gašenja kompjuter ne može da se uključi standarnim načinom (Power) dok se fizički ne isključi sa napona. Utikač se izvuče i vrati i tek onda Power Button reaguje.
Intervali gašenja nisu pravilni, nekad radi satima bez problema, nekad ne stigne da digne OS...
Ako neko ima ideju...
Taj Athlon je Palomino,prilicno se greje by default.
Kako se kod tebe krece njegova temperatura ?
Mozda je matora/sasusena pasta na procesoru,mada ...
Problem koji tebe muci mi prvenstveno ukazuje na problem sa napajanjem (ipak) ili sa samom maticnom plocom.
Ako nisi probao vec,fleshuj BIOS ploce na poslednju verziju.
http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=495
Meni je to par puta pomoglo da se resim slicnih bugg-ova.
Ako ne pomogne,probaj da pozajmis od nekoga drugo napajanje pa da vidis sa tim napajanjem da li ce se gasiti komp.
Moguce da je napajanje prob i pored svih provera,posebno ako je vrsnjak sa ostatkom kompa pa jos ako je neki JNC,Asti ili slican Brus Li :D .
Sekundica
15.11.2010, 11:44
Napajanje nije vršnjak sa ostatkom mašine, staro je nekoliko meseci (ostatak je negde iz 2002.) i do pre nekoliko dana je radilo korektno. I meni je ovo najsumnjiviji uzrok ali ako je verovati serviseru...
Procesor... SpeedFan kaže da je Temp1 39C, Temp2 48C i HD0 31C.
Flešovanje BIOS-a nisam radio, a ne znam ni koliko je uputno sa mogućim prekidom rada na pola procesa...
Po svemu ću izgleda morati da probam sa drugim napajanjem, pozajmljenim ili kupljenim. Ne znam da li su naponi standardni (moguć konflikt stara mašina vs novo napajanje)...
Hvala na odgovoru:)
Mozes temp. da proveris/pratis i sa http://www.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=4854&type=utility
Rane verzije su brljale a ova,zadnja radi OK,bar je meni na par razlicitih MSI K7 ploca.
Ako nisi nacisto za flesh vidi neka ti serviser ili iskusnije drugar uradi to ;) .
Konflikata zbog novijeg napajanja ne bi trebalo da bude,ako je sve ispravno :) .
Napajanje ili ploča, ako je RAM lepo testiran. Moraćeš da pozajmiš drugo napajanje i da probaš a i taj serviser se polomio od posla kad nije mogao da proba sve sa drugim napajanjem nego ti je "izmerio napone i rekao da su u redu."
Lol.
Čisto da se javim o onom mom problemu izgleda ga je rešila zamena baterije na ploči tj za sada radi savršeno a videćemo za ubuduće!!:alealeee:
JohnnyNT
16.11.2010, 12:13
^ 'sam ti rek'o :D A za onu poruku prilikom dizanja sistema, možeš uključiti SMART mada nije toliko bitno (tj. nije neki problem).
da. ma to nije bitno sada tj bitno da radi nesmetano za sad ali mi nikako u glavu ne ide kako je baterija mogla tako na cudan način da utiče da ledi sliku i prekida je???
:confused:
LuckyDzone
18.11.2010, 19:06
imam problem koji ne znam kako da počnem da rešavam pa bi mi trebala vaša pomoć
u vezi je konfiguracije iz profila....
računar mi uglavnom dobro radi mada ga ne forsiram previše ni sto se tice igara niti programa... Dešava se sledeće:Ponekad igrajuci wc3 (dotu) slika zna da zaledi,zvuk iz igre se i dalje normalno cuje ali jedino sto mogu posle toga da uradim je da ga fizicki restartujem,ne znam sta da radim...
evo uradio sam report u everestu i posto je velicine oko 200kb a ne znam ni sta da gledam u njemu jedino sto mi je zapelo za oko je kod Debug - Video BIOS gde mi ne izbacuje nizove uglavnom nula,brojeva i slova vec ovako nesto (deo):
x...........................IBMd.............. 761295520......
C000:0040 ................01/14/10,21:21:15...............................
C000:0080 ....................113-B43106-X11.RS880.PCI_EXPRESS.DDR2...113-
C000:00C0 B43106-X11 RS880 DDR2 200e/500m
i da everest mi je izacio da mi je mb unknown mada joj je našao oznaku
ako možete pomagajte
Kada hocu da startujem racunar, sistem stane sa butovanjem kod Windows logo-a, tj samo vrti plave kockice, a sistem se ne podigne. Kada se tako nesto desi, ugasim ga na dugme, zatim istekam iz struje, ustekam ponovo i upalim - sistem se tada butuje bez problema i mogu da radim.
Posle odradjenog posla (ne bitno bio to 1min, 1h, 5h ili citav dan) racunar ugasim bez problema, ali onda pri sledecem paljenju nece da butuje sistem sto necu da odradim gore navedenu proceduru "1. gasi na dugme, 2. istekaj iz struje 3. upali".
Da li neko zna u cemu je problem i naravno kako da ga rijesim???
Konf.: Compaq Evo D310 Microtower
Imam slican problem ... dok sacekam da mi se upali racunar mora barem 3-4 puta da se restartuje i pojavi se plavi ekran sa nekim tekstom oko 2 sec ... ? i onda kada se upali racunar imam opciju za restartovanje (check later i cancel) ? ako bi neko znao bio bih mu zahvalam
Pozdrav svima.
zeleo bih pomoc,ako moze... Naime komp mi se restartuje ali samo kad ostane da radi a niko nije za njim.To se desava posle recimo 5 -10 min.
Dok sam za njim,ma koliko to trajalo,1-2 sata pa i vise,nema restarta.
Da li neko zna u cemu je problem,mozda u nekim podesavanjima,neko je nesto poremetio izgleda.
MacGruber
23.11.2010, 10:13
Okaci specifikaciju, verovatno ram ili napajanje.
Dok sam za njim,ma koliko to trajalo,1-2 sata pa i vise,nema restarta
Sindrom zubara
Kad krenes kod njega,zub vise ne boli.Tako i komp,dok sedis ispred njega on radi k'o sat :rofl: .
Shala mala :o .
LM,dechekiraj opciju na slici pa nam kazi sta pishe kad ti izbaci BSoD ;) .
Hmm... a koja su podesavanja za stvari tipa screensaver, kad se gasi ekran (power options) i dal je podesen sleep mod posle nekog vremena neaktivnosti.
Sindrom zubara
Kad krenes kod njega,zub vise ne boli.Tako i komp,dok sedis ispred njega on radi k'o sat :rofl: .
Shala mala :o .
LM,dechekiraj opciju na slici pa nam kazi sta pishe kad ti izbaci BSoD ;) .
Evo sta meni pise kada dechekiram onu opciju
milan84091
23.11.2010, 20:03
Imam problem sa lap topom acer extensa 5220. racunar se upali posle 5 sekunde se ugasi. resetujem bios, on se upali normalno. cim resetujem racunar opet ista stvar. molim za pomoc ako neko zna. Hvala unapred.
da ne otvaran novu temu,i ja imam slican problem. od pre par
dana pc nije hteo da se upali kako treba. krene da se pali i kada
seupali odmah se restartuje i posle par restartovanja se upali . ali
danas se restartovao 50puta i nista. kada se konacno nekako
upalio ,cim se win startovao ekran se iskljuci. sta god da uradim
nista ili se non stop resetuje ili,ako se upali ostane bez slike. da li
je za servis il ja da probam jos sta. win xp mi je
Moze biti bilo sta,jesi li proverio temperature?
@Vlado_M,slika je premala,nista nevidim(o) sta pise :( .
@kojicm,daj sastav i starost konfiguracije (nezaboravi i napajanje) ?
ma ko zna koliko je star. taj pc mi dao komsija,ali 7 meseci koliko je kod mene je dobro radio. evo konfa: kt 133 ploca. 768 mb ram (tri modula). athlon 900 mhz, makstor 40 gb. nVidia m460. ovo nije vredno servisa al ako ja sta mogu. moguce da je graficka jer cim probam da otvorim neku igru npr san andreas ili blokira ili restart. evo sad nece ni da pocne da se pali samo pisti. napajanje stvarno ne znam
@Vlado_M,slika je premala,nista nevidim(o) sta pise :( .
Evo sta pise,citiram;
"If the pagefile on volume C : has an initial size of less than 3071 megabytes
then the system may not be able to create a debugging information file if a STOP error occurs.Continue anyway?"
Ajde bre :)) Jer zna neko? Podesavanja screen savera su dobra,monitor se iskljucuje posle 20 min, ostalo (hard,system stand by) never,racunam da je to ok
E sad,stvarno radi super,ali cim ga ostavim posle 5-10 min restartuje se.
Odradi "disc cleanup",cekiraj da obrise "system restor history" i event. izbrisi nesto od tvojih podataka sa sistemske particije.Koliko kapiram veliki je prostor za upis "system restore" podataka i isti je prilicno pun podataka pa ti zato izbacuje tu poruku.
Uradi to,onda skloni onu stiklicu pa da cekamo BSoD ;) .
p.s.
U "power sheme" ja stavljam "minimal power management" : screeensaver pali posle 3 min,monitor gasi posle 5,hard(ove) posle 25 min i ide u stand bay posle 45 min.Hibernaciju nekoristim.
Ovo kazem cisto poredjenja radi ;)
Pedja_Nbg
4.12.2010, 15:39
Имам један проблем...систем уопште неће да се подигне, приликом паљења се чује једно дуго бип, а затим три кратка. Отворим комп, очистим га, вратим га, упалим - све ради. Угасим га, па га опет упалим - не ради.:paranoia:
kovac rudolf
4.12.2010, 19:24
Pozdrav svima!
Imam problem sa kompom dakle kada ga pokušam upaliti on počinje da podiže sistem i posle 10-tak sekundi se jednostavno ugasi i nereaguje na nijedno dugme ni za restart, niti na power!
Znači kada mu izvadim (dekonektiram) kabal za napajanje i posle 5-6 sekundi ga vratim mogu ponovo da ga startujem (komp).
I dešava se isto, računar je dosta stariji mada je lepo radio.
Dakle pogledao sam mu matičnu,nema pregrevanja čipova, niti naduvanih kondenzatora, grafička kartica je "hladna", hard diisk takođe, ram memorija ispravna.:confused::confused::confused:
Sass Drake
4.12.2010, 19:36
Stavi drugo napajanje pa onda vidi kako će se ponašati.
kovac rudolf
4.12.2010, 21:05
Stavi drugo napajanje pa onda vidi kako će se ponašati.
probam sutra, hvala!:ciao:
Имам један проблем...систем уопште неће да се подигне, приликом паљења се чује једно дуго бип, а затим три кратка. Отворим комп, очистим га, вратим га, упалим - све ради. Угасим га, па га опет упалим - не ради.:paranoia:
Komp iz profila ili ?
Biće da je do RAMa ... ciji je BIOS na matičnoj (vidi se čim upališ komp,ono Award bla,bla) ??
Award bios...Консултовао сам се са једним ортаком и рече ми да тастатура зеза. Ја променим тастатуру, кад оно ради.:alealeee:
Ljudi i ja imam problem,imam racunar:
Intel pentum4 DCPU 2.8 (2 CPUs)
Maticna:775dual-VSTA
Ram memorija:2048mb 2 takeMS plocice
Graficka:16mb NVIDIA RIVA TNT2/TNTPRO crkla 256-ica 8600 GT
Eh sada kada koristim comp.za net ili filmove nekada radi bez greske i sve je ok poslije par sati prvo pocne da se zasteka;mis stane,alt-tab ne pomaze,cak ni ctrl-alt-delete.Nego ga moram restartovati pa ako se hoce upaliti nekad ocita error na disku pa pise pritisni ctrl-alt-delete da restartujes,a nekad samo ucita sistem i onda izbaci crni ekran i crticu koja blinka,onda naravno opet restart i dok ne upali.A kada se zagrije onda pocne da steka sa nekim brzo-ponavljajucim zvukom nest kao ddddddddddd prije mi je izbacivao blue screen ali sad nista samo zasteka i samo ga na dugmetu mogu restart ili ugasiti,mijenjao sam sisteme isto sve.Neznam sta bi vise pokusao ako ima neko ko se razumije u moj problem da mi pomogne jer se ja bas ne razumijem u racunare a nemam kesha da kupujem novi.Unaprijed hvala :(
Zanimljiva ploča,dual combo :D .
Da li si,posle zamene grafike,proverio jesu li svi konektori napajanja korektno utaknuti u komponente?
Dakle,reinstalirao si Windows i opet isto ?
Da li si resetovao BIOS jumper-om?
Da probaš fleš BIOSa ?
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775Dual-VSTA&o=BIOS
Koje marke,koliko staro i koliko jako je napajanje te mašine ?
Da nije 8600GT crkla zbog njega pa ono sad dalje pravi probleme ili je možda načelo još nešto (HDD,ploču,...) :icon_scra .
Ako imaš uslova,da probaš kako bi komp radio sa drugim napajanjem ??
Zanimljiva ploča,dual combo :D .
Da li si,posle zamene grafike,proverio jesu li svi konektori napajanja korektno utaknuti u komponente?
Dakle,reinstalirao si Windows i opet isto ?
Da li si resetovao BIOS jumper-om?
Da probaš fleš BIOSa ?
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775Dual-VSTA&o=BIOS
Koje marke,koliko staro i koliko jako je napajanje te mašine ?
Da nije 8600GT crkla zbog njega pa ono sad dalje pravi probleme ili je možda načelo još nešto (HDD,ploču,...) :icon_scra .
Ako imaš uslova,da probaš kako bi komp radio sa drugim napajanjem ??
Hvala ti na informacijama.
Napojna:MS PLATINUM MS-400 ATX P4 400 W strarije je vise od 2 god.
Ma graficka je prva pomoc,dok se ne snadjem ,konektori su ok mada nekada kada nece da se upali dodirnem kablove od HDD i onda cudom krene,windows sam reinstalirao vise od 9,10 puta,isao i na vistu,pa na black edition xp sp2,pa se vratio opet na xp sp2 standardnii sve isti simptomi.Prije zadnjeg obaranja sistema pojavilo mi se pri paljenu racunara da nema Bios-a.Za reset Bios-a cujem prvi puta od tebe sada takodje i flesh.na napojnoj mi je cak bio crko cooler i radio je mozda dan dva tako dok nisam primijetio,ali ubacio drugi i radi ok ne pregrijaje se sada.:icon_stud:facepalm
Ako možeš,pozajmi od nekoga drugo napajanje i probaj sa njim par sati/dana kako se ponaša komp.
Vrlo je bitno da je svaki utikač od napajanja lepo uglavljen u svoje ležište na uredjaju.Isto važi i za onaj sa 20 žica,što ide na ploču.
Ako možeš,pozajmi od nekoga drugo napajanje i probaj sa njim par sati/dana kako se ponaša komp.
Vrlo je bitno da je svaki utikač od napajanja lepo uglavljen u svoje ležište na uredjaju.Isto važi i za onaj sa 20 žica,što ide na ploču.
Zahvaljujem ti se na pomoci a od koliko napajanje moze na moju konfiguraciju
Sad za probu i dok korisitš tu Rivu može bilo koje od 400 Wati ili jače.
Ako uspeš da rešiš trenutni problem i kasnije planiraš neku adekvatnu zamenu za bivšu 8600 računaj da bi bilo pametno neko kršteno napajanje od bar 450 Wati.Ako ništa ono bar neki LC Power ali,o tom-potom,u odgovarajućoj temi na forumu ;) .
Sad za probu i dok korisitš tu Rivu može bilo koje od 400 Wati ili jače.
Ako uspeš da rešiš trenutni problem i kasnije planiraš neku adekvatnu zamenu za bivšu 8600 računaj da bi bilo pametno neko kršteno napajanje od bar 450 Wati.Ako ništa ono bar neki LC Power ali,o tom-potom,u odgovarajućoj temi na forumu ;) .
Probati cu to jos danas moram od nekog frenda otet hehe lol jos jednom se zahvaljujem covjece zlata vredis niko mi od mojih ajd nazovi poznavaoca racunara nista konkretno nije znao reci a ti si mi dao nadu comp sve ispravno a nista nevalja hvala covjece:n_klanja::tapsh:
Imam jedno pitanje u vezi problema sa kompom,naime mislio sam da je do hard diska pa sam proverio preko HDD sentiel programa ali nije nasao bad sektore,temperatura je ok ali opet ne mora da znaci da nije do njega ili neceg drugog.Radi se o tome da povremeno kao da mi se hard diska zakuca led dioda (crvena) na kompu je non stop uklucena znaci ne treperi kao kad obradjuje podatke,uglavnom se to desava neposredno kad udjem u windows i pokusam da otvorim neki program.Nece da ga otvori i tu pocne da ucitava do neiznemoglosti,mis mogu da pomeram ali posle izvesnog vremena se i on zakuca jedino sta mi preostaje da resetujem komp ali i tada pri samom podizanju sistema led dioda non stop radi pa nece da podigne sistem tek kad iskljucim komp i ponovo ukljucim sve normalno radi,podigne sistem i krene sve normalno da ucitava.Znaci ovo se nedesava konstantno nego povremeno inace koristim Windows 7 i ploca mi bas nepodrzava sve drajvere za njega pa nisam siguran dali je samo zbog toga ili je nesto drugo u pitanju pa ako neko zna sta moze biti hvala unapred! :ciao:
Neke ideje:
-kabovi do diska (posto je sam disk ispravan po testovima, a ipak se javlja problem)
-napajanje (moglo bi da objasni: ugasim, upalim, pa radi)?
Proverio sam i sa drugim rezervnim napajanjem koje je ispravno i isto se desava,mislim kabl za disk (sata) tesko da moze biti problem ispitao sam ga na multimetru i nema nigde prekida.Ovakve greske nisam jos imao pa ne znam sta moze biti,jedino da redom ispitujem komponente.Koji je jos dobar program za hardversko dijagnostikovanje odnosno da ima sve u jednom kad se ispituju komponente pa da vidim dali ce nesto naci...
nijesam znao dje da pitam,pa reko da probam odje.modovi slobodno neka premjeste kasnije.zanima me koliko je everest ultimate edition (sa lijekom naravno) mjerodavan kad je test hardvera u pitanju?kompovi na kojem su pokrenuti testovi hardvera - nekih 2-3 sata,su izbacali blue screen,jedan komp bash cesto,a drugi jednom,dvaput.
water wizard
13.12.2010, 11:39
znači da kompovi ne rade kako treba, čim se malo opterete bacaju blue screen i resetuju se
znači da kompovi ne rade kako treba, čim se malo opterete bacaju blue screen i resetuju se
heh,pa to znam...ovo mene zanima:
'zanima me koliko je everest ultimate edition (sa lijekom naravno) mjerodavan kad je test hardvera u pitanju?'
water wizard
13.12.2010, 12:10
pa ne previše ako se to dešava samo sa everestom, ali ako se dešava i dok igraš igre i ostalo onda jeste, jednostavno počne da računa nešto i optereti komp i on se gasi, onda nešto ne valja,nisam probao lečen everest, pa ne znam
pa ne previše ako se to dešava samo sa everestom, ali ako se dešava i dok igraš igre i ostalo onda jeste, jednostavno počne da računa nešto i optereti komp i on se gasi, onda nešto ne valja,nisam probao lečen everest, pa ne znam
bs se deshava kad krenem da sacuvam neki video fajl preko softvera koji se zove milestone (kupljen,licenciran...) sluzi za snimanje video i audio materijala.znaci snimi,i kad krenem recimo da podesim end time fajla,izbaci bs.dok sam everest nije nishta nashao kad je pokrenut test hardvera koji je traja 2-3 sata.jer,koliko sam shvatio kad everest nadje neku nepravilnost kod hardvera automatski se izgasi komp i pri sljedecem podizanju os-a u log-u valjda,prijavi koji je hardverski dio neispravan.inace su kompovi 'teske masinerije ;) ' i nakaceni su na ups-ove.na jednom kompu je bs bio bash ucestao a na drugom samo jednom,mozda 2x,ne znam.
simulator
15.12.2010, 17:12
ASUS K61IC laptop
Procesor : Intel Core 2 Duo T5900 2M KES
Takt procesora : 2.2GHz
Grafička karta : NVIDIA GeForce Go GT220M 1GB
RAM memorija : 4GB : 2*2GB
Kapacitet hard diska : 320 GB 5400 obrt./min Hitachi
Od prvog dana kupovine imam seldeci problem: u toku rada na racunaru (internet, muzika, filmovi, igrice itd) desava se da racunar blokira sve operacije na 10-20 sek. U toku gledanja filma, posle blokade od 10-20 sek, nenormalno ubrzvava video. Prilikom odblokiranja, cuje se ( verovatno) hard disk koji krece sa radom. Probao sam svaki moguci OS ( XP, Win 7, Vista, Lin), flesovao BIOS novom verzijom, azuriram nove drajvere, bukvalno sve!!! Pronasao sam iste probleme kod velikog broja ljudi, vecina kaze da je problem u Hitachi HD. Da li moze neka pomoc ili savet?
Pada mi napamet samo rekalmacija,ako još važi garancija ...
simulator
15.12.2010, 19:41
Da vazi garancija jos 15 dana. Smucio mi se vise, letece kroz prozor. Koji bi problem mogao da bude??? Ja mislim da je problem do HD!
Luka Filipovic
23.12.2010, 20:23
Imam problem sa restartovanjem racunara.Odjednom se pojavi plavi ekran i neka bela slova,pocne nesto da ucitava do 100 i resetuje se :facepalm!
Kolko sam ja uspeo da procitam pise nesto vezano za ram memoriju i da je windows pronasao problem i da kompijuter mora da se ugasi.E sad sta je problem,ne znam.:(
Testiraj ram sa Gold Memory.
Luka Filipovic
23.12.2010, 21:11
Testiraj ram sa Gold Memory.
Ne znam kako se koristi ovaj program,valjda ima nesto veze sa flopijem.:confused:
Testiraj sa Memtest86,tako sto ces iso fajl narezati na CD.
Luka Filipovic
23.12.2010, 21:24
Testiraj sa Memtest86,tako sto ces iso fajl narezati na CD.
Znaci samo narezem to na obican Cd i restartujem komp?:)
Tačno tako, ili (za ubuduće, ne daj Bože) skini Hiren's Boot CD i tamo ćeš među hrpom ostalih alata za testiranje imati i Memtest (i za njega važi isto, nareži ISO, butuj i testiraj RAM minimum 6h).
Help help help ;).Imam racunar(xp sp2) i bez ikakvog razloga jednostavno se zamrzne kada koristim jedan tab tada rijetko ali hoce i tada ali ak pocnem da koristim vise tabova(media player,facebook,imesh,msn,youtube)onda mu ne treba 1-2min da bi se zamrznuo,promijenio sam napojnu ms 400W u ms 550W,kada sam skidao staru napojnu primijetio sam da onaj manji jack sa 4 zice dvije su kao nagorjele,cooleri su cisti.a ovo su mu komponente:
Procesor:intel pentium4 D cpu 2.80GHz (2CPUs)
Naziv matične ploče:ASRock 775Dual-VSTA
RAM memorija:2o48 mb MS
HDD:160 gb
graficka:NVIDIA vanta/vantaLT crkla 256 8600GT
Ako ima neko ko se razumije u moj problem molim da mi pomogne unaprijed hvala:icon_scra
Pheh, testiraj RAM sa memtestom i HDD sa MHDD (oba imaš na Hiren's Boot CD).
Takođe preporučujem instalaciju SP3 ili reinstalaciju komplet OS-a (opet SP3).
hvala na odg DOCTORE ja sam testirao HDD u nekom programu Recoveri HDD ili tak nest ne razumijem se bas ali uglavnom nije imao bad sectors a ovo za memtest je li ima neki link za download jer ja ga nest bas i ne mogu naci hvala:n_klanja::facepalm:D
Skines Hirens boot cd, i kao iso fajl narezes na cd i pokrenes ga pre windowsa.Kad ti otvori videces pregrst programa a medju njima i memtest 86 i pokrenes ga i vrtis 10-tak sati
[QUOTE=aconi;1217716]Skines Hirens boot cd, i kao iso fajl narezes na cd i pokrenes ga pre windowsa.Kad ti otvori videces pregrst programa a medju njima i memtest 86 i pokrenes ga i vrtis 10-tak sati[/QUOT
zahvaljujem se znaci skinem to sprzim na cd i onda boot-ujem kao kada hoces sistem oboriti onda se otvora dalje hvala domah cu to probati pa se javim o5 :ciao:
xp professor
26.12.2010, 15:21
Pre neki dan monitor mi odjednom pocne menjati boju. Postane na neki način roz. Rekli su mi da je najverovatnije do monitora. E sada, ja sam taj problem skoro zanemario sve dok od jutros kad sam uključio komp sve je bilo ok. Posle ekoliko vremena on se odjednom restartuje. Posle restarta, podigne se sistem, sve lepo radi dok mi ne izbaci poruku vezanu za NOD32 (antivirus):
http://www.dodaj.rs/t/3p/u1/4t5ibuFt/untitled-1-copy.jpg (http://www.dodaj.rs/?3p/u1/4t5ibuFt/untitled-1-copy.jpg)
Ikonica dole desno koja označava NOD, promeni boju u crveno (nema veze sa problemom monitora) i kaže da je nemoguće startovati system file monitor:
http://www.dodaj.rs/t/1s/pY/3YyAlzf5/untitled-1-jh.jpg (http://www.dodaj.rs/?1s/pY/3YyAlzf5/untitled-1-jh.jpg)
http://www.dodaj.rs/t/1Y/kE/2uUBr7Bf/untitled-1-kj.jpg (http://www.dodaj.rs/?1Y/kE/2uUBr7Bf/untitled-1-kj.jpg)
E pitanje je šta sada raditi kako da se komp više ne restartuje sam od sebe.
Da li da skinem novi antivirus, da li da odnesem monitor u servis, da li da kupim novi kompjuter- što je najjednostavnije. Meni je ipak u planu da ja rešim ovaj problem, tako da nemojte mi molim vas govoriti novi PC. Znam ja to sve, ali koristim svaki dan komp, pa bih zaista voleo da prvo popravim ovo, pa tek onda novi PC kupovati.
EDIT: problem sa monitorom možete videti ovde:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=1215249#post1215249
xp professor
26.12.2010, 20:21
Bilo ko? :)
Sass Drake
26.12.2010, 20:27
Ta verzija koju imaš je priličo bahata pa bih ti preporučio da staviš najnoviju verziju.
xp professor
26.12.2010, 21:40
Ta verzija koju imaš je priličo bahata pa bih ti preporučio da staviš najnoviju verziju.
Oce li mi onda traziti one licence i gluposti?
A koliko vidim da na njihovom sajtu nema free verzije.
Sve su payware ili free-trial do 30 dana
Sass Drake
27.12.2010, 0:03
Uvijek možeš da pređeš na avast! Home ili Avira Free ili CIS ako ti se ne daju novci. ;)
xp professor
27.12.2010, 14:10
Uvijek možeš da pređeš na avast! Home ili Avira Free ili CIS ako ti se ne daju novci. ;)
Evo obrisao sam stari i instalirao novi. ESET Smart Security.
Sve lepo radi. xD
Pedja_Nbg
29.12.2010, 0:06
Имам проблем да кад у последње време покренем неку захтевнију игру, попијем плави екран. Кад се систем подигне, могу нормално да је покренем.:confused:
Конфигурација из профила.
Унапред хвала на помоћи.:icon_stud
Sass Drake
29.12.2010, 0:11
Skini HWMonitor pa okači ovdje temperature.
Pedja_Nbg
29.12.2010, 0:56
http://img827.imageshack.us/img827/6889/helptemp.png
Temperature deluju ok. Skini BlueScreenView (http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html), ako je Win7 u pitanju, pa vidi sta stoji u dump fajlu.
EDIT: Jel ti 8500GT ima pasivno hladjenje? To moze biti uzrok, zbog visoke temperature u igrama...
Ovo su verovatno temperature kad kompijuter nije u opterećenju, a tempereture grafike je visokih 69°C za idle režim. Koliko li dostiže u full load-u?
Pedja_Nbg
29.12.2010, 11:07
Имам xp и 8500 има пасивно хлађење.
Значи да је дошло време да мењам графичку?:mad:
Ne mora da znaci za sigurno, znam da sam ja morao 8600 da menjam kad su krenuli BSOD-ovi zbog temperature da se pojavljuju.
Trebalo bi da pokusas da proveris kolika je temperatura grafe pod punim opterecenjem. Znaci da igras nesto zahtevno, odredjeno vreme, i onda brzo da prebacis na monitor temperature da vidis kolika je.
MacGruber
29.12.2010, 11:11
Izvadi graficku, ocisti ventilator na njoj detaljno, ako ga nema nabudzi joj neki osmicu i resio si problem.
Znaci da igras nesto zahtevno, odredjeno vreme, i onda brzo da prebacis na monitor temperature da vidis kolika je.
Ili vrti 2-3x zaredom neki 3D Mark ... ili skini FurMark pa probaj za 60 sec
koliko se usija.
Ja sam imao jednu GF7300 sa pasivnim hladjenjem koja je u idle nabijala skoro 80*C a kad je pustim u FurMarku na minut nabije temp na 120*C :eek: !
Skinuo sam hladnjak i zatekao skroz sasušenu termalnu pastu :boodala:.Stavio sam novu pastu i temp je sišla u idle na 60-ak stepeni a u loadu je malo išla preko 80 stepeni :alealeee:.
Pa da, to isto moze da bude resenje. Pod uslovom da cip nije vec odapnuo.
Skinuti pasivan kuler, sljustiti matoru pastu, staviti novu, vratiti nazad i preko toga montirati ventilator po potrebi. A kompletna VGA hladjenja, takodje, mozes da nadjes u bilo kojoj opremljenijoj prodavinici racunarskih delova.
MacGruber
29.12.2010, 11:48
Da a ta hladjenja su skuplja nego njega graficka, tako da je to potpuno neisplativo.
Moj stari x1600pro radeon je nabijao do 105C (max) i nikad mu nista nije bilo.
Naravno, to samo po sebi ne znaci nista. Od chipa do chipa zavisi koliko je tolerantan na visoke temperature, tj. dal ce da radi normalno, il da ispucava artefakte.
Pedja_Nbg
29.12.2010, 17:31
Хвала свима на помоћи.:tapsh:
Ипак ћу гледати да у скорије време заменим графу.
Zameniš pastu i nakačiš neku osmicu ili dvanaesticu (običan vent) i verovatno ćeš da spustiš temperaturu na neku normalnu vrednost. I to jeftino :)
Luka Filipovic
30.12.2010, 14:05
Imam problem sa restartovanjem racunara.Odjednom se pojavi plavi ekran i neka bela slova,pocne nesto da ucitava do 100 i resetuje se :facepalm!
Kolko sam ja uspeo da procitam pise nesto vezano za ram memoriju i da je windows pronasao problem i da kompijuter mora da se ugasi.E sad sta je problem,ne znam.:(
Testirao sam memoriju i nema problema,da li moze napajanje da zeza?
PS: sad mi se ovaj problem mnogo cesce desava:(
ivance95
30.12.2010, 16:05
A da probas da uradis test stabilnosti pomocu prime95 I test memorije.
Luka Filipovic
30.12.2010, 16:10
A da probas da uradis test stabilnosti pomocu prime95 I test memorije.
Testirao sam RAM i nije nasao problem,izmerio sam i temperaturu ali se ne razumem kolika je noramlna
http://img156.imageshack.us/img156/7030/newpicture007.png
a cime si testirao mamoriju.Voltaza ti ne valja,skini drugi program za ocitavanje i vidi voltaze,mozda te zeza napajanje
Luka Filipovic
30.12.2010, 19:57
a cime si testirao mamoriju.Voltaza ti ne valja,skini drugi program za ocitavanje i vidi voltaze,mozda te zeza napajanje
Imam win 7 na cd-u i isao sam na repair i na test memory i nije nasao problem.Koji program za voltazu da probam?
Inace trebam da kupim lc 6650gp3
HWinfo,CPUID hardware monitor,PC Wizard. zA memoriju Memtest 86 sa boot cd-a
@Luka,uzmi Everest Ultimate i sa njim proveri sve stavke.
Ako je ovaj HW sa slike tačan (a verovatno jeste) hitno menjaj napajanje !
Proveri samo šta će Everest da očita!
Na 12V grani treba da bude 12 Volti.Do 12,3 je sve OK ali ... 13,4 :eek: !!
Luka Filipovic
31.12.2010, 1:12
@Luka,uzmi Everest Ultimate i sa njim proveri sve stavke.
Ako je ovaj HW sa slike tačan (a verovatno jeste) hitno menjaj napajanje !
Proveri samo šta će Everest da očita!
Na 12V grani treba da bude 12 Volti.Do 12,3 je sve OK ali ... 13,4 :eek: !!
Sa everestom 13.44v (0.4v vise)
Jel moze taj problem da ugrozi moje ostale komponente i koliko je hitno menjanje napajanja?:boodala:
Na tvom mestu ja bih expresno menjao napajanje !!
Posebno što vidim da ti ni komponente Asus P5K i GF GT220 nisu nikako bezvredne pa da nehaješ toliko za visoke napone!
A taj reset uz odbrojavanje do 100 :icon_scra ... meni malo liči na neki malware isl. :icon_scra ...
Sass Drake
31.12.2010, 2:17
Nije vam palo na pamet da je to očitavanje najvjerovatnije pogrešno. ;)
Tačno je da ploča neprijavljuje uvek prave napone ali baš ovoliko odstupanje teško da je toliko pogrešno.
Ja se nebih igrao time.Samo ploču da mu zvekne,druga nova košta koliko i napajanje koje i tako planira da menja pa sad ... bolje sprečiti nego lečiti ;) .
Sass Drake
31.12.2010, 3:17
Hoćeš li da ti pokažem moja očitavanja napona? ;)
12V grana, čas 3V, čas 15V, čas 9 V i variraju svake sekunde, a i komp ne bi radio normalno ako bi napon bio 13V.
Luka Filipovic
31.12.2010, 11:06
Kad smo vec kod toga,lc 6650gp3 650w ili CHIEFTEC gps-550ab-a 550W
Razlika cene je 1000 dinara za chief.
Luka Filipovic
31.12.2010, 11:23
Lc 6650gp3
Mozes li da mi napises zbog cega.Da bih mogao da dokazem bratu da je lc bolji.
Egzaktno je teško dokazati, pošto testova tih jeftinih napajanja baš i nema.
LCP je odlično zastupljeno kod nas i provereno može da gura i vrlo snažne konfiguracije. GPS serija kod Chief-a je škakljiva tema. Nekad budu vanserijski dobra (kao moj stari GPS :)), a nekad crkavaju iz čista mira. Kvalitet umnogome zavisi od originalnog proizvodjača napajanja, a Chief ih ima više za GPS seriju.
Mene bas taj chief sluzi bez problema (originalni proizvodjac za taj model je Delta).
Mada daleko od toga da mi je nesto posebno zahtevna konfiguracija (Phenom II X3 720 + 4850 GS).
Ja sam nedavno uzeo taj LC i lepo gura phenom x4 i 9800 gt
Luka Filipovic
31.12.2010, 17:21
Kupio sam lc 6650gp3 i opet daje 13,4v,jel to problem do ploce?
Izmeri unimerom to ti je najtacnije, a najverovatnije je do ploce LC power drzi oko 12v provereno
Luka Filipovic
31.12.2010, 19:50
Izmeri unimerom to ti je najtacnije, a najverovatnije je do ploce LC power drzi oko 12v provereno
Sigurno je do ploce,jer mi 13.38 stoji i ne pomera se.:o
Moj racunar dok se upali mora min. 2 puta da se restartuje ..
Pa cesto se desi da se na ekranu posle paljenja desi HARD DISK CHECKING ...
Config.
RAM:2gb
Procesor: Gigabyte Dual Core 1.8 GhZ
HDD:320 gb
Graficka: ATI 256 mb
Zna li ko sta moze biti
druze ram sam test pise da je ok hdd nema bad sectora a ni stanje mu je super tak pise a instalirao sam windows 7 i par dana je radio ono ok ali sad je poceo opet da izbacuje blue screen i nesh odbrojaje do 100 i onda restart.unaprijed hvala
Ne znam da li znas da namestis kad se pojavi BSOD da ti ostane na ekranu pa da napises sta ispisuje
Ovo sto ti odbrojava do 100 ,to ti toliko vremena drzi plavi ekran pa za to vreme ispisi error codove ili postavi ovde
Ne znam da li znas da namestis kad se pojavi BSOD da ti ostane na ekranu pa da napises sta ispisuje
Ovo sto ti odbrojava do 100 ,to ti toliko vremena drzi plavi ekran pa za to vreme ispisi error codove ili postavi ovde
ne neznam to a to traje nekih 3,4,mozda 5sec brzo broji bash ima neki zvuk nesto kao ddddddd ali pokusati cu nekako da popisem za sta su vezani ti error-i,uglavnom su se desavali na xp sistemu dok sam na fb ok ali ak otvorim youtube i media player i neznam jos nest ma za pola minute a nekad i radi mada sad na windows 7 nemogu mu upratiti,je li moze smetati ak malo paste fali na procesoru mozda manje od 2mm na jednom mjestu kada sam cistio cooler slucajno zakacio niko mi nemoze rec u cemu je fazon :mad:
Idi ovako,My Computer->Advanced->Startup and Reccovery->pod System Failure ugasi satvku Automatic.Tamo onda mozes namestiti koliko vremena da ti stoji plavi ekran.Onda ispisi kodove
Idi ovako,My Computer->Advanced->Startup and Reccovery->pod System Failure ugasi satvku Automatic.Tamo onda mozes namestiti koliko vremena da ti stoji plavi ekran.Onda ispisi kodove
ok hvala uradim to pa napisem sta se desava :)
ok hvala uradim to pa napisem sta se desava :)
ehh evo ga desio se i ostalo je kako si rekao samo zvuk ddddddddddd i stoji BSoD,ehh sad gore mi je izbacilo nesto MEMORY_MANAGEMENT i onda klasika sto pise na BSoD pa dole
TEHNICAL INFORMATION: XX STOP:0X0000001A(0X00041287,0X00B944A8,0X00000000,0 X00000000)
to je taj error javim ak se sta promijeni unaprijed hvala
Izbacilo mi je i ovo na desktop:
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\010411-14171-01.dmp
C:\Users\Fatko\AppData\Local\Temp\WER-98046-0.sysdata.xml
Po onome sto sam procitao najverovatnije da se radi o memoriji.Ako si testirao sa memtestom jeno 1o sati i nije nista nasao probaj da izvadis memoriju pa ocisti ili stavi u drugi slot na ploci pa probaj tako.Eventualno moze neki hardver ili softver da pravi problem koji si naknadno instalirao.
Po onome sto sam procitao najverovatnije da se radi o memoriji.Ako si testirao sa memtestom jeno 1o sati i nije nista nasao probaj da izvadis memoriju pa ocisti ili stavi u drugi slot na ploci pa probaj tako.Eventualno moze neki hardver ili softver da pravi problem koji si naknadno instalirao.
ehhh ovakk ja imam dvije plocice od po 1 gb MS,a bratee 10 nisam ti ja to toliko test nisam znao da toliko treba imam na cd hirens boot cd skinuo i tamo ima neki mem test ali on kaze da testira samo slobodnu memoriju nekih 1500-1600 mb tak nesh,ak je to taj program znaci pustim ga nekih 10-tak sati??a probao sam da zamjenim mjesta plocicama nest ne radi a kada vratim na isto mjesto hoce onda opet
Zove se memtest 86+ i namesti da ti cd krene pre windovsa i ukljuci ga da radi najmanje 6 sati ali sto duze to bolje
Zove se memtest 86+ i namesti da ti cd krene pre windovsa i ukljuci ga da radi najmanje 6 sati ali sto duze to bolje
pregledao sam sada ovaj cd i na njemu nema memtest86+ ima neki memtest.gz i memdisk nista vise sa mem ehh ja sam otisao na net i skinuo samo memtest86+ valjda moze on sam da radi???izvini sto smaram :paranoia:
moze.isto ga pustis pre windovsa
hvala brate MOJE SI SVJETLO U TAMI :) stvarno mi znaci puno ovo narezem ga kao iso file i onda boot i test to e sve ???min 6h a moze i 10 h aaa??hvala jos jednom :n_klanja:
Luka Filipovic
6.1.2011, 15:30
Evo zamenio sam napajanje i opet isti problem...:nov_mad2:
Evo sta mi windows izbaci kad ponovo upalim komp
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional information about the problem:
BCCode: 19
BCP1: 00000003
BCP2: 82D86A98
BCP3: 82F96A98
BCP4: 82D86A98
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\010611-20467-01.dmp
C:\Users\Luka\AppData\Local\Temp\WER-36878-0.sysdata.xml
ev nasao sam memtest86+ i pusti sam ga da radi ali sada mi se pojavilo nesto kada ga upalim on pokazuje da nesto radi i kada kliknem na neki program ono malo zaskripo u HDD i onda korz par sec izbaci nesto MEMORY COULD NOT READ i tako sa svakim programom kada idem na UGASI ne reaguje znaci samo nasilan restart ili gasenje na dugme....:icon_scra:paranoia:
Ne moze drugo da ti radi jer memtest pustas pre windowsa.Namestis da ti cd sa memtestom krene pre podizanja windowsa
ev nasao sam memtest86+ i pusti sam ga da radi ali sada mi se pojavilo nesto kada ga upalim on pokazuje da nesto radi i kada kliknem na neki program ono malo zaskripo u HDD i onda korz par sec izbaci nesto MEMORY COULD NOT READ i tako sa svakim programom kada idem na UGASI ne reaguje znaci samo nasilan restart ili gasenje na dugme....:icon_scra:paranoia:
Fatmire imao sam isti problem kao i ti samo sto ja imam 2X2 GB memorije a ti 2X1 GB ako se ne varam. Izvadi jednu karticu i probaj da upalis racunar samo sa jednom karticom od 1 GB. Ako ti se ne pojavi slika na monitoru (a racunar se upali normalno) onda ti je otisla ta memorija. Probaj i drugu karticu mada sumnjam da su ti obe mem. kartice neispravne.
I ja sam dobijao plave ekrane s vremena na vreme koji su dovodili do ludila, pa sam (po tvom opisu problema) skoro siguran da ti jedna od te dve kartice neispravna.
Fatmire imao sam isti problem kao i ti samo sto ja imam 2X2 GB memorije a ti 2X1 GB ako se ne varam. Izvadi jednu karticu i probaj da upalis racunar samo sa jednom karticom od 1 GB. Ako ti se ne pojavi slika na monitoru (a racunar se upali normalno) onda ti je otisla ta memorija. Probaj i drugu karticu mada sumnjam da su ti obe mem. kartice neispravne.
I ja sam dobijao plave ekrane s vremena na vreme koji su dovodili do ludila, pa sam (po tvom opisu problema) skoro siguran da ti jedna od te dve kartice neispravna.
Hvala ti druze sto si mi pokusao pomoci,ali to sam vec probao i rade obadvije plocice znaci jedna bez druge pokrecu normalno,cak sam i memtest86+ odradio(8:55:05h)je test trajao i nije naslo ni jedan error ali sada mi se pojavljuje to da nemoze podignuti sistema ili ako podigne jednostavno nemogu uci ni na jedan program mis radi ali ne ulazi,takodje se je i usporio dosta comp.skeniaro sam i MHDD takodje je nekoliko puta odradio test sve je ok.Je li ima jos neka stavka da je isprobam unaprijed hvala i jos pitanje je li moze ram od 512 pokrenuti windows 7 jer do tog rama mogu doci pa da isprobam sa tim RAM-om hoce li onda zaglavljivati jos jednom hvala...
Skeniraj da mozda nemas neke viruse
Skeniraj da mozda nemas neke viruse
hvala skenirao sam sa AVAST free i sva skeniranja koja su moguca i nema ni jedne prijetnje je li sada sam skinuo neki test za CPU(CPU Burn-in-v1.01 pa sam stavio da skenira 2 h,takodje mi se pojavljuju i neke smetnje u zvuku to nije do sada nikada kada neki spot na you tube ili na media player hoce kao da zvuk isparanog cd pa ono kad zasteka ali kod mene traje oko sec ili dva pa ponovo pjeva normalno,ima li kakav program koji prati sve temperature i CPU i HDD,graficke,itd..ak ima molim da mi date ako znate link ili kako se zove taj program unaprijed hvala..:facepalm
Skeniraj i sa Malwarebytes Anty Malware. A programi preko kojih pratis temperature su HWinfo 32,PcWizard 2010,CPUD HW monitor bilo koji mozes skinuti kod mene svi pokazuju isto. E sad taj zvuk sto ti stuca ,da li to radi onda kada testiras procesor,jer je onda masina opterecena .
Skeniraj i sa Malwarebytes Anty Malware. A programi preko kojih pratis temperature su HWinfo 32,PcWizard 2010,CPUD HW monitor bilo koji mozes skinuti kod mene svi pokazuju isto. E sad taj zvuk sto ti stuca ,da li to radi onda kada testiras procesor,jer je onda masina opterecena .
Skinut cu te programe pa cu test hvala,a ja mislim da jeste bio pokrenut a trenutno mi procesori rade na oko 58%(CPU Burn-in v1.01,forum sveta racunara,disk defraggmeter,i media player)eto to je to odo sada skidati pa se cuujemoo:aplauz:
ehh sada mi se desava o5 onaj zvuk malo zsteka a ne test nista uspio sam testirati sa Malware i nasao mi je crva(Worm)izbrisao sam ga ali i dalje mi se je comp dosta usporio kako me ovakvi bed-ovi napadaju sta da radimmm sve u redu a nista nevalja sada sam pokusao skinuti sound driver za moju plocu (775 dual/vsta)ima samo za Vista ili xp nema za windovs 7 uppppoooooomoc :n-cc2::facepalm
to je As rock maticna.Izgleda da nepostoji driver za sedmicu.Moj savet je da stavis xp pa da vidis kako se ponasa
to je As rock maticna.Izgleda da nepostoji driver za sedmicu.Moj savet je da stavis xp pa da vidis kako se ponasa
Ohhhh ponsa se jos gore sada sada mu bas treba sitnica na(XP sp2)da se zaledi,evo ovo mi je ocitavanje struje ja se ne razumijem ali ako ti nije problem da mi kazes je li ok ovo sto pise,primijeto sam da mi nesto oko you tube tu bas hoce najbrze zalediti(memtest86+ je ok,HDD sam provjeravao performansa mu je 98% a zdravlje 89%)znaci sta jos ostaje da moze zezati...
Chip za Nadzor : Winbond W83697HF
Processor Voltage : 1.23 V
AUX : 3.34 V
+3.3V Voltaza : 3.01 V
+5V Voltaza : 4.95 V
+12V Voltaza : 11.61 V
TMPIN0 : 33 °C
TMPIN1 : 40 °C
FANIN1 : 3125 rpm
:
Hard Disk Monitoring : S.M.A.R.T
Hard Disk WDC WD1600JS-00NCB1 : 28 °C
Ajde skini hard disk sentinel i skeniraj hard.Mora biti 1oo %.Inace temperature i voltaza su ok ,moyda je amalo manja na 12 volti ali ti programi i ne ocitavaju dbas tacno.A da li si menjao driver za zvucnu
[QUOTE=aconi;1230861]Ajde skini hard disk sentinel i skeniraj hard.Mora biti 1oo %.Inace temperature i voltaza su ok ,moyda je amalo manja na 12 volti ali ti programi i ne ocitavaju dbas tacno.A da li si menjao driver za zvucnu
Ehh ovako:Skinuo sam hdd sentinel i PERFORMANCE 100% A i health je 100% eh sad koji test da odradim od koliko sati ima onaj od 8 h da li je on najbolji da njega ukljucim?Ali ovo mi nesto bode oci pa ako bi mi moga reci je li ovo sta problematicno Problems occurred between the communication of the disk and the host 27782 times.
unapred hvalaa..:aplauz:
hmm... onako laicki: problem sa data kablom za HDD?
P.S.
Pretpostavljam da je u pitanju "Ultra ATA CRC Error Rate" vrednost (C7 u SMARTu). Inace, cak i da se zameni kabl, ta vrednost se nece smanjiti, jer je u pitanju ukupan broj takvih greski, od pocekta radnog veka tog diska. Ono sto je bitno je da se ta vrednost vise ne povecavaja, sto se nadam moze uraditi zamenom kabla. ;)
hmm... onako laicki: problem sa data kablom za HDD?
P.S.
Pretpostavljam da je u pitanju "Ultra ATA CRC Error Rate" vrednost (C7 u SMARTu). Inace, cak i da se zameni kabl, ta vrednost se nece smanjiti, jer je u pitanju ukupan broj takvih greski, od pocekta radnog veka tog diska. Ono sto je bitno je da se ta vrednost vise ne povecavaja, sto se nadam moze uraditi zamenom kabla. ;)
znaci malo crveno sto ide sa maticne na HDD izvinite na ne strucnim izrazima(LAIK)hehehe,znaci ono bi mi moglo praviti ova zaledjivanja i BSoD ak bude to zahvalan sam do neba
Nista te ne kosta da zamenis kabal,to je jeftino. A kod hdd-a ne trebas nista.On ti ispisuje stanje.Eventualno pogledaj tamo gde pise SMART ali treba da je sve u redu
Meni se pojavljuju weak sektori na hardu...i to puno...al i dalje radi...sta je to uopste?
Nista te ne kosta da zamenis kabal,to je jeftino. A kod hdd-a ne trebas nista.On ti ispisuje stanje.Eventualno pogledaj tamo gde pise SMART ali treba da je sve u redu
ma nije skupo zamijeni to brzoo(2.41KM)a u S.M.A.R.T mi pokazuje neke stavke pod tacno(nike znak)a neke ne.evo koje su pod znakom 1,3,5,7,10,196,197,198,200,a niste mi odg.je li moze da se pojavljuju zaleđivanja i BSoD hvalaaa
^Pokazi sliku sa SMART.
Sta znace neka pokazivanja u smartu:
http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
Ako su sva ona navedena pod upozorednjem, disk je u veoma losem stanju, i mislim da mu nema spasa (bekapuj sta mozes sto pre!!!). Mada bi trebalo proveriti koje tacne vrednosti su u pitanju.
1 - Read Error Rate
5 - Reallocated Sectors Count
7 - Seek Error Rate
10 - Spin Retry Count
196 - Reallocation Event Count
197 - Current Pending Sector Count
198 - Uncorrectable Sector Count
200 - Multi-Zone Error Rate ili Write Error Rate (zavisno od proizvodjaca)
S obzirom na samu raznolikost gresaka (i losi sektori, i spin/seek greske), cini mi se da mehanika diska crkvava.
Moze ako je neispravan kabal ili ako ima prekid.
Prekid tesko moze da dovodi do seek ili spin greska. Jedino mozda da je i kabl za napajanje diska poblenavio (a ne samo onaj za podatke), pa da se mehanika diska ponasa nepredvidivo.
EDIT:
Inace, treba imati u vidu da su SMART atributi jedna vrsta loga dosadasnjeg rada diska. Tj. neke od vrednosti, cak i da se otkloni razlog njihovog javljanja, nikad se nece vratiti u pocetno "zdravo" stanje.
Prekid tesko moze da dovodi do seek ili spin greska. Jedino mozda da je i kabl za napajanje diska poblenavio (a ne samo onaj za podatke), pa da se mehanika diska ponasa nepredvidivo.
EDIT:
Inace, treba imati u vidu da su SMART atributi jedna vrsta loga dosadasnjeg rada diska. Tj. neke od vrednosti, cak i da se otkloni razlog njihovog javljanja, nikad se nece vratiti u pocetno "zdravo" stanje.
uredu je to ali kod mene ovi NIKE znakovi su zelene boje je li bi trebali biti neke druge(mozda crvene)ili nesto slicno ili je to takva obavijest nezz ak crkava da dzaba ne ganjam kablo da ganjam HDD hvallaaaaaaa...
Meh.... verovatno si mislio na nesto ovako:
http://images.clipartof.com/small/28696-Clipart-Illustration-Of-A-Set-Of-Peeling-Square-And-Circle-Green-And-Red-Check-Mark-And-X-Mark-Stickers.jpg
A zeleno je da je u redu. Tj. da nema problema. Lazna panika, jbga.
P.S.
A sto je u pitanju sa ostalim parametrima?
HUHHHH znaci lazna panika a ostali parametri nemaju ni jedno ni drugo znaci broj parametra i to je sve;znaci nije bed HDD ili... da se bacim na to pisljivo kablo da napomenem na windows 7 mi se je isto desavalo ali malo slabije znaci a na xp oce bas cesto takodje sam setao od viste do xp sp2,xp black edition sp2,i windows 7,a sada sam opet na xp sp2
Pozdrav svima,evo i ja da iznesem svoj problem oko kompa u nadi da ce mi neko pomoci.
Naime,malo malo pa mi komp ukoci i pojavi se plavi ekran i prijavi cuveni ati2dvag.To se desava iz cista mira,znaci ne kada samo igram igrice vec i kada citam najobicnije vesti na netu.
Nosio sam ga u servis 3 puta do sada zbog toga u roku od 10 dana,prvo su uradili reparaciju sistema,pa zatim kompletan windows,pa i kada mi se posle toga ponovo to desavalo,odneo sam ga ponovo i oni su (tako kazu) drzali upaljenog 19 sati,cackali svasta po netu,drzali procesor,hard i graficku pod najvecim opterecenjem,neki program koji im je nije prijavio nikakvu gresku u sistemu ili sta vec i za to vreme ni jednom im nije prekinuo! Ja doneo kuci i posle 15 minuta opet!:nov_mad2:
Promenio sam neke kablove,ne kacim nikakav usb na njega i opet mi se to desava! Da poludis!:n-cc2:
Jer postoji neko resenje,sta da radim.Ostalo mi je samo jos kabal iz monitora u komp sto ide da zamenim i uticnicu,mada sa istim kablovima drugi komp mi radi sasvim normalono?
a napajanje
Nisam bas nesto "vican" sa kompovima pa mi reci kako to da proverim,kako uopste da vidim koje imam napajenje i ostalo?
Komp mi je pod garancijom i pricao sam sa njima o napajanju,ali oni ne mogu da ga zamene jer se kod njih u servisu nista ne desava da bi rekli da je to to,odnosno crklo ili sta vec napajanje.
Pomagajte kako znate i umete:nov_explo
Napisi kompletnu konfiguraciju,a na napajanju ispisi sta ti pise na nalepnici pa cemo videti dalje
HUHHHH znaci lazna panika a ostali parametri nemaju ni jedno ni drugo znaci broj parametra i to je sve;znaci nije bed HDD ili... da se bacim na to pisljivo kablo da napomenem na windows 7 mi se je isto desavalo ali malo slabije znaci a na xp oce bas cesto takodje sam setao od viste do xp sp2,xp black edition sp2,i windows 7,a sada sam opet na xp sp2
pozzz Promijenio sam sata kablo,i isti problem znaci opet se zaglavljuje :nov_mad2: .Sad neznam da li da sumnjam na hdd ili mi moze i maticna da pravi takve probleme molim vas da mi izolujete koji hardweri mogu da prave BSoD i zaglavljivanja.Unaprijed hvala
da ne otvaram novu temu,da pitam ovde.u 10-tak dana 2 puta mi se dešava da se na kompu u toku rada pojavi plavi ekran piše nešto psihical memory(tako nešto) i restartuje se,posle podizanja sistema imam ovo u grešci
http://www.dodaj.rs/t/B/DT/2dwEeGp8/noname.jpg (http://www.dodaj.rs/?B/DT/2dwEeGp8/noname.jpg)
ovu prvu grešku sam izbrisao,drugu nisam našao.zna li ko možda šta bi moglo biti?
Provrti sa hirens boot cd-a Memtest+ jedno 6 sati ,za pocetak da proveris memoriju
Dark Magician
24.1.2011, 22:46
Nakon nekog vremena PC se zakuca, crn ekran, kroz zvucnike krene drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrr. Odmah ga restartujem i radi, pa onda opet kroz neko vreme. Vratio sam sve na default da nije nestabilan OC ali i dalje ista glupost. Vrsio sam sve moguce testove i sve ih prodje a onda rikne dok pusta muziku :qliranje:.
Ili ti je RAM neispravan (vrlo verovatno), ili memorijski kontroler/procesor ne dobija dovoljno ''đusa''.
Poteraj Memtest na par sati, pa vidi šta se dešava.
Ili ti je RAM neispravan (vrlo verovatno), ili memorijski kontroler/procesor ne dobija dovoljno ''đusa''.
Poteraj Memtest na par sati, pa vidi šta se dešava.
Takodje isti slucaj i kod mene sve sam test ali i dalje neznam sta mu je slaba tacka.U mom slucaju sam primijetio da se temperatura procesora dize na oko 64 i obicno se tu pojavljuje BSoD ili zaledivanje,ja sam nekako uspio pomjeriti gasenje na 80 stepeni c i sada mi radi na oko 50-65 stepeni non stop,neznam koliko je to stetno za procesor pa molim za savjet.Takodje da napomenem da mi je pasta prilicno siromasna i da na sredi ima kao da se je razrijedila ili kao vode da je dospjelo(nemoguce) je li mi to mozda uzrokuje probleme???
Dark Magician
25.1.2011, 23:05
Pred kraj prvog prelaza ekran je postao crn. To se pre nije desavalo da predpostavim da je RAM?:eek:
Beast Master
27.1.2011, 11:14
Meni se danas desilo nesto nije zaglavljivanje ili restart ali opet me zabrinjava dok sam igrao GTA 4 primetio sam da se procesor zagrejao na 68 stepeni i iz kompjutera par puta uzastopno se culo zzzzzzzz pa posle par 10ak sec opet i tako par puta....? :paranoia:
optimus Z600
27.1.2011, 13:30
Par puta se desilo da kada sam ja za racunarom(game-zahtevnije) komp radi odlicno.....ali kada je moja sestra za kompom ide na fb, yt, office odjednom se zamrzne slika, nista ne reaguje alt+f4, esc, windows taster....pomaze samo restart i posle lepo radi.Skenirao-nema virusa, radim defragmentaciju mesecno. Sumnjam na stari hdd od 160gb star 5 godina, kada ukljucim komp cuje se kao kada dvd rezac ocitava disk i hdd dioda svetli po par minuta neprestano + windows 7 se podigne za 50sekundi?
Meni se danas desilo nesto nije zaglavljivanje ili restart ali opet me zabrinjava dok sam igrao GTA 4 primetio sam da se procesor zagrejao na 68 stepeni i iz kompjutera par puta uzastopno se culo zzzzzzzz pa posle par 10ak sec opet i tako par puta....? :paranoia:
Ocisti za pocetak dobro komp ,ocigledno procesor nema adekvatno hladjenje
Ocisti za pocetak dobro komp ,ocigledno procesor nema adekvatno hladjenje
Kako nema dobro hladjenje, 68°C nije mnogo, a pogotovo za GTA4.A to za zzzzzzz verovatno je do kulera, ili neki kabl zakacinje u kuler.:ciao:
U pravu si za kuler i kabal,mada meni i kad pustim OCCT sat vremena ,nije nikad bilo preko 62 stepena
optimus Z600
28.1.2011, 14:11
Da li je moj problem do HDD-a? :)
Post 1181...gore:D
Testiraj ga sa HD sentinel,eventualno HD tune pa vidi sta kaze
optimus Z600
30.1.2011, 15:49
Evo sta kaze HD Tune:
razumem samo prvu sliku http://www.dodaj.rs/t/12/V2/1KiiQgNb/hdd1.jpg (http://www.dodaj.rs/?12/V2/1KiiQgNb/hdd1.png) ne valja kabal?
http://www.dodaj.rs/t/3x/jX/3KUYVIDg/hdd2.jpg (http://www.dodaj.rs/?3x/jX/3KUYVIDg/hdd2.png)
http://www.dodaj.rs/t/a/11w/2FQPL2NC/hdd3.jpg (http://www.dodaj.rs/?a/11w/2FQPL2NC/hdd3.png)
http://www.dodaj.rs/t/2v/oq/1vyCn8WE/hdd4.jpg (http://www.dodaj.rs/?2v/oq/1vyCn8WE/hdd4.png)
http://www.dodaj.rs/t/3V/5T/3iO3Kcru/hdd5.jpg (http://www.dodaj.rs/?3V/5T/3iO3Kcru/hdd5.png)
http://www.dodaj.rs/t/l/ME/1pyKGyVc/hdd6.jpg (http://www.dodaj.rs/?l/ME/1pyKGyVc/hdd6.png)
http://www.dodaj.rs/t/3J/Na/3kbbH3en/hdd7.jpg (http://www.dodaj.rs/?3J/Na/3kbbH3en/hdd7.png)
http://www.dodaj.rs/t/c/8k/80avyeF/hdd8.jpg (http://www.dodaj.rs/?c/8k/80avyeF/hdd8.png)
edit: Sorry sto ispalo ovako dugacko :kreza:
Ukljuci error scan,i pusti da zavrsi,da vidimo da li je samo kabal problem
optimus Z600
30.1.2011, 17:55
http://www.dodaj.rs/t/1y/BQ/4BjZKpdg/hdd9.jpg (http://www.dodaj.rs/?1y/BQ/4BjZKpdg/hdd9.png)
testirao sam na: Unit gB
Sass Drake
30.1.2011, 17:59
Najvjerovatnije je kabl u pitanju.
optimus Z600
30.1.2011, 18:27
Imao sam rezervni kabal i zamenio, ali stanje u programu opet isto?
have an idea? :confused:
Skini program Ultra DMA CRC error count-Atribute information,imas ga na sajtu Ariolic.com pa vidi sta kaze
Borko Motorko
2.2.2011, 1:16
Da vas pitam ljudi. Ovako, kupio sam danas napajanje, LC Power LC600H. Ali opet mi se resetuje komp kad izlazim iz igrice pa se pojavi onaj crn ekran, tu ne izadje na desktop nego na reset. Sistem sam podigao jutros, kad sam prikacio napajanje. Temperature su sledece:
Graficka:40-42
Hard:31
Procesor:30-34-42
Maticna: 34
Ovo sam pogledao u Everestu, za ove neke ima po 2-3 temperature.
Sta moze da bude?
Borko Motorko
3.2.2011, 16:24
Može li neko da mi odgovori?
Ljudi pomagajte, šta može da mu bude?
water wizard
3.2.2011, 17:04
znači igre ti rade, ali neće da izađe iz igre? :icon_scra
optimus Z600
9.2.2011, 21:42
Prodje 2-3 dana i komp se zaglavi, zamrzne se slika. Pomaze samo restart.
1. Ja sumnjam na mis koji sam kupio pre 5 meseci kostao je do 500 dinara:kreza:, igram CS 1.6 ili UT2004 i na trenutak ne mogu da pomeram nisan, pa se vrati u normalu?
2. Sumnjam i na stari HDD od 80GB star 5 godina, jer ona dioda na prednjoj strani kucista za hdd cesto puta dugo svetli crveno?
Skeniraj HD sa HDTuneom ili HDSentinelom.
optimus Z600
12.2.2011, 13:31
Skeniraj HD sa HDTuneom ili HDSentinelom.
To sam vec odradio, pogledaj post 1187 i 1189. :confused:
Odnedavno imam problem sa laptopom - Asus X59SL. Kada je na bateriji dešava se da se zamrzne i samo nasilan restart prekida stanje "zamrznutosti" (i na Win7 i na Ubuntu 10.10). Ovako nešto se ne dešava kada radi preko adaptera. Jel imao neko slično "iskustvo"? Kako rešiti ovaj omanji problem, tj. šta može biti uzrok?
Dakle, kompjuter "zabode/zaglavi se" kad pokušam da bilo startujem, bilo instaliram, bilo učitam neku snimljenu poziciju nekoliko igara.
Problem prvi:
CoD:Black ops. Uspješno instalirao, pokrenuo, igra fino krene, do prvog ekrana. Čim kliknem na bilo koju od opcija, igra, a i računar s njom zabode i pokrene se tek kad ga restartujem. Ok, nešto sam zahebao, nema veze, igraću nešto drugo.
Za svaki slučaj apdejtujem drajvere za grafičku.
Call of Juarez
Ista priča, meta, odstojanje.
Trapped Dead
Isto. Ovdje sam već vratio stare drajvere, i igra se pokrenula. Međutim, kad sam pokušao da učitam poziciju koju sam snimio, opet zabada. Tu sam primjetio da mu CPU usage ide do 90%, jer sam uspio da pokrenem Task Manager.
Crysis, Crysis Warhead
Zabada nasred instalacije. Pet puta pokušao, kopiraju se fajlovi negdje do polovine, i onda sve stane.
Komp je do skora radio kao zmaj. Dešavalo se da zabode kada pustim neki video fajl, ali to rijetko.
Uglavnom, meni se čini da je problem u grafici, temperatura joj je oko 48 stepeni bez loada, što mi izgleda previše. Jesam li u pravu?
Ovo je konfiguracija:
Intel E6500
ASUS P5Q SE2
4GB DDR2 800MHz
500GB HDD nov
HD5770 512MB GDDR5
DVD-RW
Zito ATX
500W Codegen
Sass Drake
22.2.2011, 1:17
Problem ti pravi najvjerovatnije loše napajanje.
Jesi siguran? Sve je radilo kako treba do nedavno. A brine me temperatura grafike bez opterecenja. Zadnjoj grafickoj karti koja mi je imala takvu temperaturu trebalo je svega dva mjeseca da crkne u potpunosti.
Ajde okaci sve temperature za pocetak
Procesor se grije normalno, temperatura mu je oko 30. Za hard disk pojma nemam, ali i on je nov, iznenadilo bi me da nešto sa njim ne valja.
Ta temperatura za graficku je visoka za iddle, znaci problem ti pravi ili graficka ili napajanje koje nije brendirano,pa znaju zezati iz cista mira.Moj savet je da pozajmis napajanje od nekog druga cisto da probas ,da ne bi kupovao bezveze,mada bi to napajanje svakako trebalo menjati
optimus Z600
23.2.2011, 0:15
Action Center mi prijavio problem, skenira on i evo sta kaze
http://www.dodaj.rs/f/1c/z0/NEa17Fl/1/problem.png
i ovo
http://www.dodaj.rs/t/1S/el/GnobQ4M/problem1.jpg (http://www.dodaj.rs/?1S/el/GnobQ4M/problem1.png) :icon_scra
Meni mirise da je HDD u pitanju ali opet nisam siguran?
A da li imas neki problem u radu sa racunarom
optimus Z600
23.2.2011, 0:39
A da li imas neki problem u radu sa racunarom
Desi se da na trenutak npr. u cs-u i u ut2004 nisan zastane(ukoci se) na 1-2 sekunde + racunar zablokira-zamrzne se slika na 2-3 dana + opet da napomenem da ona dioda na prednjoj strani kucista za hdd cesto svetli i po 10-15 sekundi.
Temperature su ok
cpu~28 ~ 42max
gpu~55-60 ~75max
ploca~30
hdd~34
Hoce to i od napajanja,mada nemas neku zahtevnu konfiguraciju,meni je isti tako crvena lampica nekad ostajala da svetli,malo sam prodrmao kablove i proradilo je,a imao sam i zamrzavanje slikeitd..kad sam promenio napajanje sve je prestalo. Imao sam teskog Kineza
Ako ti hard krci dok svetli LED, onda je verovatno dotrajao. Na kom je hardu system?:ciao:
optimus Z600
23.2.2011, 9:57
Ako ti hard krci dok svetli LED, onda je verovatno dotrajao. Na kom je hardu system?:ciao:
Sistem je bas na tom od 80GB, da kad duze svetli dioda za hdd (10 i vise sekundi) cuje se, kao kada dvd rezac pokusava da ocita izgreban/umazan dvd?
Ne sumnjam na napajanje iako je sto ti kazes ''teski'' kinez, zato sto npr. zaboravio sam da napisem kada sam igrao mafia 2 (preso celu igru-3 dana :D ) nista sto se tice grafike nije zezalo iako je to bila verzija **** pogadjajte ;)
Najverovatnije je onda hard
Prosle nedelje sam kupio nov hdd od 500gb, pa sam instalirao nfs undercover jer jos nisam igrao...radio je bez problema, seckanja.
Posle sam instalirao nfs hot pursuit 2010, isto je radio bez seckanja i odjednom je zablokirao ceo komp. na nista NE reaguje....morao sam da ga resetujem al nije hteo da ukljuci...ispise da ubacim cd za instalaciju windowsa...skoz sam iskljucio masinu i ponovo upalio...sporo, al je ukljucio...
Igrao sam i split second velocity.... (BEZ IKAKVIH SECKANJA) sve na max i odjednom i ova igra se zaustavila! PRE NEGO STO SAM INSTALIRAO nfs hot pursuit 2010 ova igra nije zablokirala...Opet ja resetujem...ali kad ucitava,ili radi nesto odma zablokira komp...
IMAO SAM WINDOWS XP DARK EDITION V.6! Juce sam instalirao windows 7 i igru split secon koja se uopste nije kacila kad sam uzeo hard disk, a sad mi isto zablokira i na windows 7! Bilokoju igru ukljucim....radi....par minuta a kasnije stane! mora restart a pola sata se mucim da upali komp, izbacuje mi neke greske kod bootovanja....SAD NISAM USAO NI U JEDNU IGRU JER CU TESKO UKLJUCITI KOMP...OVAKO U WINDOWSU JOS RADI...(JOS NIJE BLOKIRAO) NEMAM VIRUSE!!!
:eek:
STO JE TO??? Sta je problem? Ovako nesto jos nisam imao...
Konfiguracija mi je : AMD ATHLON 2.7GHz single core
MSI RADEON HD 3850 256mb
2GB rama
HDD 500gb! Nemam posebno particiju samo za windows 7, dali je to problem?AKO NEKO SLUCAJNO ZNA STA JE PROBLEM NEKA MI SE JAVI!!! Hvala....pozdrav:opanachke
Pogledaj kablove od hdd-a,a najverovatnije napajanje zeza.Nisi naveo koje napajanje imas
Kabel hard diska je nov, i hdd je nov, prosle nedelje sam kupio! western digital caviar blue 500gb, a napajanje sam kupio isto novo pre mesec dana...LC power lc-5550 550w! Ili da probam da zamenim sata kabel?
Pa na kraju krajeva,moze vise stvari biti, trebalo bi da vidis temperature za pocetak da ti se ne pregreva nesto,pa da testiras memoriju,moze biti i do drivera za graficku,pa i procesor:confused:
Sad sam skinu neki program za tempereture hardvera, i sve je oko 30~42stepeni... Sad sta dalje da radim? Kako da testiram memoriju?
EEEEEEE sad sam instalirao CPU speed PRO i testirao mi proc a ispise da je 1914Mhz, a kad sam ga kupio, i onda sam testirao i dogurao je do 2700Mhz. Evo CPU-Z pokazuje da mi core speed skace sa 1000Mhz na 2700 i to celo vreme... DALI JE PROCESOR ZAVRSIO SVOJE?
Kad nije optercen onda smanjuje taktove,ali sad bas ako non stop skace gore dole ,ne znam..., a memoriju testiras tako sto narezes Hirens boot cd, i tu imas program memtest 86,znaci bootujes cd ,podizes pre windowsa.I taj program memtest 86 pustis jedno 6 sati da radi
Danas sam probao processor u drugi komp...tamo radi... ne skace na 1000mhz a kod mene celo vreme! Onda je ploca problem!
Jesam u pravu?
Resio sam problem! U biosu je bio ukljucen cool & quiet mod, pa se zato smanjivala brzina procesora! Sad je sve u redu!:)
Imam jedan problem sa Windows 7....
Prilikom palenja kompa restartuje se i izbaci ono start windows repair (sto ,naravno,nema nikakvih efekata) i start in normal mode (tako nesto,ne znam tacno...) E sad...ranije se to desavalo ponekad,a u poslednjih nekoliko dana svaki put kada ga palim.Ranije se samo 1 restartuje,ja izaberem opciju start in normal mode i on podigne sistem,a sada se restartuje po 5 puta i tek onda podigne sistem.Inace,windows radi sasvim normalno,sve sljaka kako Bog zapoveda.Razmisljao sam da nije mozda uzrok to sto su komponente i vise nego prljave,nisam cistio komp nekih pola godine :to_care: A mozda je i zakacio neki virus :confused: Ako neko zna sta bih mogao da uradim neka pomaze...
Pogledaj jel hdd dobro povezan,i testiraj ga sa HDD Sentinelom.Ne verujem da su virusi,bas zbog te randomnosti..
Imam jedan problem koji nikako da resim,menjao sam celu konfiguraciju,ali me izgleda neki maler prati...
Problem se sastoji manje vise iz nestabilnosti sistema,i naglom preopterecenju procesora kada se bilo koji browser otvori,ali bilo koji...
Pocnimo sa sistemom:
Prilikom dizanja sistema na kopiranju osnovnih fajlova mi uvek izbaci bar 4 ili 5 greskih od kojih 4 na ponovnom pokusaju prodju,a jedna ne...
CD je potpuno ispravan,probao sam sa 4 diska da podignem uvek isto,stim sto se nekad prilikom dizanja sistema on i restaruje u sred procesa...
Menjao sam 3 citaca i nista nisam postigao,osim sto menja te greske,ali bez njih ne prolazi,zamenuo sam i 3 harda sam isprobao,neznam sta da radim vise.
Uspem ja da podignem sistem i pored tih greski,ali nekada mi pravi problem na pokretanju instalacija nekih programa,izbacuje da je fajl neispravan,ostecen itd,a kada ponovo pokusam onda radi ok,neznam sta mu je.
U pitanju je sledeca konfiguracija:
Procesor AMD Sempron, 1500 MHz (9 x 167) 2200+
Naziv matične ploče Gigabyte GA-7VT600P-RZ(C) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)
Chipset na matičnoj ploči VIA VT8377 Apollo KT600
Sistemska memorija 512 MB (DDR SDRAM)
Grafička kartica GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB)
Napajanje JVC 450W
Znaci kupio sam ga cisto da bih sa njega isao na net,za sve ostale potrebe imam bolju mahinu...
Ali ovaj nece da radi ono sto ja hocu..:confused:
A sada predjimo na drugi deo problema,dakle browseri:
Radi sve normalno sa njima prvih 5 minuta zauzece procesora nekih 6-8% sa ostalim programima,a onda od jednom browser zablokira,zauzece procesora 100%,ali sto je najgore sve ostalo radi normalno,dakle mogu da ga minimiziram i da nastavim rad na racunaru,i ako je procesor zauzet totalno...
E sada opet problem sa tim browserima sto su poceli da izbacuju grske i cim pokrenem posle par minuta izleti greska da je doslo do problema i da mora da se zatvori,nekada nece ni da se pokrene iz slicnih razloga...
E sada da kazem,pre ove konfiguracije sam imao jednu malo bolju neki procesor 2 GHz, 512 RAM,128Mb graficka,neznam tacne nazive ploce i to,taj komp mi ziveo samo 1 dan...
nije imao napajanje kupio sam ovo pomenuto JVC 450W novo,i isto sam na toj konfiguraciji imao problema prilikom dizanja sistema,i odnesem u servis,oni kazu da radi,kao povadili sve i vratili i radi,ja dosao po njega on ceo otkazao,dobro maistori...:D
I onda sam kupio ovu konfiguraciju,dakle kompletno je sve izmenuto jedino sto je ostalo od ovog prethodnog jeste ovo napajanje i kuciste...
E sada kazite mi sta sve moze biti problem,i da li mozda ovo napajanje ima veze sa tim???
Administratori ako misle da je ovo za novu temu neka je otvore i premeste sadrzaj...
Hvala u napred...:)
Došlo vreme da i ja zakukam u ovoj temi :kreza: !!
Imam problem sa kompom kod rođaka i kod drugara ... imam ja jer čim nešto zapne odmah mene zivkaju :rolleyes: .
U jednom kompu je Gigabyte Radeon 2400 XT a u drugom MSI Radeon 2600 Pro.
Čim sam ugradio HD2600 instalirao sam Catalyst 10.12 i ubrzo su krenuli problemi.Ostavio sam podešeno da izbacuje BSoD umesto reseta u slučaju potrebe.
Dešava se sporadično a najčešće dok se gleda video na You Tube da samo zvizne BSoD a uzrok greške je ati2vga koliko se sećam da je pisalo !
Reinstal istog drivera za grafiku nije pomogao ...
Na drugom kompu,gde je Radenko 2400 XT ugrađen pre nekih godinu dana,sve je radilo glat uz Catalyst 9.2 instaliran još tada.
Pre 20-ak dana sam reinstalirao Win XP (SP3) i ubacio tad još aktuelni Catalys 10.12 .
Expresno je počelo isto dešavanje ... Čim krene klip na YT,nestigne ni do pola i pljas ! BSoD :mad: !
Greška,pogodite ati2vga :eek: !!Na ovom kompu sam izbacio 10.12 i instalirao najnoviji Catalyst 11.2 .Prva da klipa su odgledana kako treba ali onda ponovo po starom :n-cc2: ati2vga !
Pošto sam ludnuo načisto :n-cc2: :nov_mad2: danas smo izbacili i 11.2 i u naletu besa :opanachke ubacili fabrički Gigabyte CD .
Trenutno sve work fine :D mada ... instaliran je Catalyst 8.6,iz doba Jure :boodala: !
Dajte neki predlog šta da se radi ???
Očigledno da VGA driver ima neki problem sa flešom ali u čemu je štos ???
p.s.
Na oba kompa je XP SP3,hardverski su OK i bez OC ... i nemaju Kung Fu napajanja :D .
nije u fleshu vec u tom drajveru sa tim starijim grafikama..na zalost poslednji stabilan drajver za te grafiek je upravo pomenuti 9.2 i preporucio bih ti da ostanes na njega. takodje..cisto radi probe,osvezi i vidi da budu aktuelne verzije ms frejmvorka,catalyst control centra i flesh playera. Ukoliko se i dalje desava,znaci da grafika nema vise suport na novim driverima sto me i ne cudi pored toliko novih serija..
e da mozda je malo glupo ali preko kog browsera gleda youtube?
@M_I_R_K_O prilično sam siguran da imaš problem ili sa RAM memorijom ili sa samom matičnom pločom.
Za početak,uzmi MemTest86 ili Gold Memory pa istestiraj RAM .
Imao sam slican problem na nekoliko racunara na kojima sam dizao sisteme...
Problem sam resavao apdejtovanjem drajvera za graficku...
E sada da li ima jos neko resenje,nisam siguran,ali meni je sve ovo resavalo...:)
Neznam sta ti treba to uskracivanje restarta...
jednom ce ti se dogoditi neki problem da ce komp morati da se restartuje a nece moci zbog ovoga pa ces ostati bez nekog dela,kao sto sam ja ostao bez harda...:facepalm
jel ti skace zauzece? Definitivno ces morati da proveris ram vec poemnutim programima. Takodje uzrok mzoe biti i nesto veca radna temperatura,predlozio bih ti promenu paste,ubacivanje nekog venta,pozeljno ako kuciste prima dva komada. Isto sam imao nedavno sa komsijinim kompom,i obroio sam mu sistem,promenio pastu,ugradio dva venta spreda i pzoadi po jedan,ocistio od prasine i eno ga radi ko sat. uzrok je bio pregrevanje.
@M_I_R_K_O prilično sam siguran da imaš problem ili sa RAM memorijom ili sa samom matičnom pločom.
Za početak,uzmi MemTest86 ili Gold Memory pa istestiraj RAM .
E da mali moj propust,zadrzao sam i RAM iz one prethodne konfiguracije koja je pukla...
Nisam valjda toliki baksuz da sam opet naleteo na losu plocu...:facepalm
Sad cu probati da testiram RAM...
jel ti skace zauzece? Definitivno ces morati da proveris ram vec poemnutim programima
Da skace zauzece procesora naglo,i to kad mu dodje od jednom...
Ne mogu da ubacim antivirus zbog toga,jer malo vise da treba neki sken ili nesto,zamrzne se kao riba...
ih nisi ti baksuz da ti neko isprica sta se mom kompu desava..ti bi se krstio..zato..proveri sta sam ti rekao pa javi..e da sto se program tice flavio ti niej naveo da je pzolajno da ti programi budu u iso tj bootable formatu da se sami podiognu i izvrsavaju sa diska putem comand prompta.
S druge strane imas te alate na skupu alata za dijagnostiku.
p.s. kolko imas rama?
@flamingo,na jednom kompu se troši :kreza: Firefox 3.5.x a na drugom 3.6.x i ponekad Google Chrome nzm koja v. .
Flash player-i su friški na oba.
Uz 11.2 nisam ni instalirao CCC .Samo obavezno display drv.,HDMI drv i Avivo pack.
Zanimljivo da HD2400 glatko vrti 3D Markove (inače je komp u htpc fazonu upotrebe).Takođe,HD2600 isto vozi testove glat kao i igre ... Rome:TW,Age of Empires (ili tako nešto :opanachke ),Test Drive Unlimited I .
ih nisi ti baksuz da ti neko isprica sta se mom kompu desava..ti bi se krstio..zato..proveri sta sam ti rekao pa javi..e da sto se program tice flavio ti niej naveo da je pzolajno da ti programi budu u iso tj bootable formatu da se sami podiognu i izvrsavaju sa diska putem comand prompta.
S druge strane imas te alate na skupu alata za dijagnostiku.
p.s. kolko imas rama?
Imam samo jednu RAM memoriju od 512 Mb...
Preporuci mi neki dijagnostik program koji ima test za RAM,posto nemam bas iskustva sa ovim programima da bih ih napravio botabilnim itd.
Imao sam slican problem na nekoliko racunara na kojima sam dizao sisteme...
Problem sam resavao apdejtovanjem drajvera za graficku...
E sada da li ima jos neko resenje,nisam siguran,ali meni je sve ovo resavalo...:)
Neznam sta ti treba to uskracivanje restarta...
jednom ce ti se dogoditi neki problem da ce komp morati da se restartuje a nece moci zbog ovoga pa ces ostati bez nekog dela,kao sto sam ja ostao bez harda...:facepalmž
Videću još malo al izgleda da je Flamingo u pravu što će reći da će pomoći samo downgrade drivera za grafu :( ...
Što se tiče tvog problema ... imao sam više puta takav problem na različitim kompovima.
Neki put je ploča a neki put RAM ...
Za početak probaj spusti klok RAMa na 333 ili čak 266 pa probaj onda reinstal Windowsa ... jer si od samog početka imao problema zbog RAMa.
Butabilan CD ... ako imaš neki Live CD Ubuntu,Knoppix i sl. imaš i tu integrisan MemTest86.
Za ukidanje restarta me izgleda nisi razumeo.
Ne uskraćujem ga bukvalno nego tamo u podešavanjima pod XPom,My computer,Properties maknem štiklicu :D sa opcije "automatic restart sistem if ... " .
Koliko znam ova memorija mi vec radi na 333.
Najveci problem mi je sto nemam ni jedan drugi disk ni linux,nista,samo XP...
A nemam prazan CD da bih narezao to,imam pisi brisi DVD ,ali nisam siguran da ce da botuje sa njega,jer XP-SP3 nije hteo da ocita sa pisi brisi DVD-a...:mad:
Ima neko neki drugi predlog?
Evo ga opet problem,naime cim sam ovo prethodno napisao i okacio post,jos ga nisam procitao kako treba komp mi se restartovao iz cista mira,dakle smao od jednom crn ekran,ali upalio se bez ikakvih greski,e ko ce ga znati koju on vodi politiku...
@Mirko, http://www.memtest86.com/
Skini image i nareži sa Img Burn programom na taj DVD-RW .Butuješ komp sa njega kao i kad Win instaliraš.
Pogledaj na linku pod Free download,ima i verzija za boot sa Floppy-a .Skini RAR file,raspakuj pa unutra imaš Read Me .
Probaj to ako si kratak za CD momentalno ;) .
Ja nisam to probao,uvek sam koristio test sa Knoppix CDa ...
E sad ti skini štiklicu,ukini Restart :D pa vidi šta ti kaže BSoD ;) .
Jeste samo sto on nece da se restartuje kad ja hocu nego kad on hoce...
Kad mu odgovara on radi,kad mu ne odgovara on neradi...
Evo od kada sam se registrovao ovde veceras,jos nijednom mi nije zablokirao sem sto se restarovao malo pre..:D:D:D
Pa zato i makneš štiklicu.
Da bi se on spucao kad mu volja :D pa da se umesto podizanja automatskog pojavi BSoD na kome piše šta je razlog pucanja Win-a ;) .
Evo kako izgleda rezultat MemTesta
http://www.dodaj.rs/t/2z/Cm/4x3BZ2In/dsc00005.jpg (http://www.dodaj.rs/?2z/Cm/4x3BZ2In/dsc00005.jpg)
Nije mi trenutno dostupan komp na kome mi je XP da ti pokažem šta tačno da uradiš :( ... Ovde mi je Win 7 u radu.
objasnite vi meni postupak rezanja na ovaj DVD,koristim Neru...
A skinem dva fajla,prvi za bot,a drugi je za testiranje,ali kada ubacim taj iso u NERO ne mogu nista vise da dodajem,on hoce smao njega da nareze jer omah samo izleti opcija burn...
Tako da mi to malo pojasnite,i jel se ovaj test ekstraktuje pa reze bez ili sa folderom?
To je taj rad ;)
Nema šta više da dodaješ nego odmah i reži.Samo,ako može,izaberi neku nižu od Max brzinu rezanja .
Znači,u Nero ubaciš samo taj jedan Memtest86_3.5a.iso fajl bez foldera i ništa više.
p.s.
Upiši glavnu mahinu u profil :D
Snasao sam se,testiranje nije gotovo jos uvek,ali evo slike do sada...
Koliko vidim moja RAM je propast...
Evo slike:
http://prntscr.com/1mayn
Sta imate da mi kazete,ima li sta od nje,i da li mi je zbog nje propala prva konfiguracija???
Osim toga koliko traje ovo skeniranje,presao sam za drugi komp sad...:eek:
Test obično ostave po celu noć da se vrti mada,pošto je već počeo da javlja greške ... neka ga jedno sat vremena još pa gasi.
Da budeš 100% siguran da ti je RAM za Recycle Bin :kreza: ili nabavi neki drugi ispravan DDR modul da njime proveriš da nije ploča ili ovaj tvoj sadašnji proveri istim ovim testom na nekoj drugoj ispravnoj ploči.
E sad,pošto kažeš da si jedan komp već škartirao zbog sličnih problema ... 99% je ovaj modul za đubre :( .
Za ovaj 1% do 100,prebaci modul u drugi slot na ploči pa probaj onda opet malo Mem da vrtiš.
Toliko od mene noćas :)
10-4 :kreza:
Hvala puno na odgovorima,vec sma prekinuo test dosao na 6000 greski dalje mi se ne gleda...:D
Ubacucu je sutra u ovaj drugi komp,mislim da imam 1 slot za DDR-1 memorije..
Ako bude ona idem da zadavim onog sto mi je prodao,pa zbog nje sprzih jedan komp...:facepalm
Momci veliki propust od moje strane,ja u kompu imam dve RAM memorije od po 256 Mb,a obe su iz prethodnog kompa...
E sada vise nisam siguran da je samo RAM u pitanju,ali se molim da jeste...
E da treba mi neko d ami ispise podesavanja za bios,imao sam neki problem pa sma morao da ga resetujem na default,a sad bih da ga podesim kako treba...
Evo vam verzija i sve:
Tip BIOS-a Award Modular
BIOS verzija F5
Tip Award BIOS-a Award Modular BIOS v6.00PG
Nema veze što su 2x256 ... Izvadi jednu pa pusti Test.Onda nju vrati a onu prvu izvadi pa opet udari Test.Ne mora da znači da su obe crkle ;) .
Što se tiče podešavanja BIoS-a ,teško će ti neko pomoći ovako na daljinski.Nije komplikovano ali opet,sve je to slično ali dovoljno različito da bi se objašnjavalo ovim putem,ako me razumeš.
Podaci koje si dao su generalni i za to što tebi treba,slabo pomažu :kreza: .
Najbolje da sa sajta proizvođača skineš Manual za ploču,proučiš malo pa prešteluješ gde šta treba :D .
ima veze ako su ta dva modual razlicta sto po marki sto po latencijama ;) koje su marke memorije?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.