Prikaži potpunu verziju : Zaglavljivanje ili restartovanje računara
Strane :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
Uros Ducic
1.7.2009, 11:31
U igrama je sve u redu, ali mi nema NVIDIA control panela.:confused:
A nema ni nvidia nview desktop menagera.U cemu je problem?
A kada udjem u nvidia physX pojavljuje se greska:File not found NvCplUI.exe
Pa izbriši C:\NVIDIA, to je keš koji pravi instaler i ne služi ama baš ničemu. Šta li si ti tu radio sve... :to_care:
Uros Ducic
2.7.2009, 10:51
Instalirah ove 186.18 po stoti put.NVIDIA settings su tu, a klok mi je vise nije na defalutu.:to_care:
Mozda nije bila prava tema, ali sta cu kad su se problemi nadovezali.:D
Kada igram GTA 4 nekoliko sata(2-3h)i kad ga gasim nalegnem ESC pa onda game(nisam siguran da je game),pa onda Quit i onda mi se komp restartuje.
Maticna:GA-P31-S3G
Procesor:Duo Core 2 (4GHz)
RAM:2GB
Graficka:Nivdia GeForce 9500GT (1GB Video RAM)
OP:XP sp 3(ali ovde sam isao na jedan program za FIX to sp 3 od sp2)To je uradeo i moj drugar ali mu se ne rastartuje pa zato ne sumnjam u ovaj problem)
Napisite mi resenje sta da radim jer kad je gasim ponistim sva skidanja,zanimljivo je da ako igram za npr:2min onda mi se ne rastartuje.
PoZz iz Pirota
Sass Drake
2.7.2009, 16:51
Kada igram GTA 4 nekoliko sata(2-3h)i kad ga gasim nalegnem ESC pa onda game(nisam siguran da je game),pa onda Quit i onda mi se komp restartuje.
Maticna:GA-P31-S3G
Procesor:Duo Core 2 (4GHz)
RAM:2GB
Graficka:Nivdia GeForce 9500GT (1GB Video RAM)
OP:XP sp 3(ali ovde sam isao na jedan program za FIX to sp 3 od sp2)To je uradeo i moj drugar ali mu se ne rastartuje pa zato ne sumnjam u ovaj problem)
Napisite mi resenje sta da radim jer kad je gasim ponistim sva skidanja,zanimljivo je da ako igram za npr:2min onda mi se ne rastartuje.
PoZz iz Pirota
Kojе имаш напајање?
Imam problem sa ovim vec duze vreme,instalirao sam update i kada sam restartovao racunar pojavio se crni ekran,sve radi normalno ali cim stavim pozadinu izbrise se posle 15 minuta i jedna poruka stoji u donjem desnom uglu
you may be a victim a software counterfeiting this copy of windows did not pass genuine windows validation
To znaci da treba da kupis nov Windows.
Ja nemam problema sa restartovanjem racunara,ali imam sa DVD/RW uredjajem,pogledajte temu Problemi sa CD/DVD uredjajima,i ako mozete odg na moje pitanje....:o
To znaci da treba da kupis nov Windows.
kako to da uradim
paulvandyk68
5.7.2009, 8:13
kako to da uradim
Pogledaj po prodavnicama racunara, oni obicno prodaju i operativne sisteme kao sto su "Windows...".
Grrr, doslo i do mene ovo zaglavljivanje. Stvarno neznam sta moze biti :( Naime manifestuje se nekim ''cvrck'' ili ''click'' u kucistu samo, nesto cukne, zatim se zaglavi racunar na jedno 5 sekundi i radi 10sekundi pa se opet zaglavi(uz to cvrkanje) na 5 sec itd itd. Rad je nepodnosljiv, zakucava takodje i kad na netu otvorim vise stranica, ili jednu koja se duze ucitava :(
Sve je pocelo od skoro i sumnjam na virus, jer kada sam ubacio usb prijavio mi je neki, a posle formatiranja usba nakon nedelju dana isti virus je nasao na usbu kao autorun.
Probacu da skeniram avirom, malwarebytesom, comodom(ako on uopste moze da skenira) i da defragmentujem racunar.
Imate li vi ideju sta to jos moze da bude i kako da se resim problema?? Hvala unapred, pozz.
Izgleda da je problem nestao tako sto sam cuknuo hard disk par puta :S Svasta... mada opet, mozda mi se cini, ali nista nisam radio od gore pomenutih operacija koje sam planirao, samo sam ispomerao kablove i... :) Nadam se da je reseno...
Dj o r dj e
8.7.2009, 10:02
Pozdrav svima....Moj drug se zali na jedan konstantan problem zbog cega je par puta obarao sistem ali nista...Problem je u tome da se racunar posle nekog vremena igranja bilo koje igre restartuje...Nije cistio particiju ,,D'' nego samo onu na kojoj je sistem....Ako moze neki savet sta da radi....????
hvala...
neka proba da promeni napajanje il tako nesto
Dj o r dj e
8.7.2009, 13:21
Konfa mu je: Amd Sempron 2800+ 1.6ghz
1gb ram
Ati 9800pro
Napajanje-ANS model: SY - 300ATX ??
Imam problem sa properties(desni klik na desktop) kada kliknem izbacuje mi
rundll32.exe-entry point not found
the procedure entry point_except_handler4_common could not be located in the dynamic link library msvcrt.dll
kada sam promenio temu nije hteo da je prihvati i od tad prijavljuje ovu gresku
isto tako kada udjem u control panel pa display nece da se otvori
Konfa mu je: Amd Sempron 2800+ 1.6ghz
1gb ram
Ati 9800pro
Napajanje-ANS model: SY - 300ATX ??
Menjaj napajanje !
Imam problem sa properties(desni klik na desktop) kada kliknem izbacuje mi
rundll32.exe-entry point not found
the procedure entry point_except_handler4_common could not be located in the dynamic link library msvcrt.dll
kada sam promenio temu nije hteo da je prihvati i od tad prijavljuje ovu gresku
isto tako kada udjem u control panel pa display nece da se otvori
Utepao si Win. najverovatnije ćeš morati ili Repair ili Reinstall ....
Prenego se latiš reinstalacije skini sa sajta DLL-files.com (http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.dll-files.com%2Fdllindex%2Fdll-files.shtml%3Fmsvcrt&ei=O4ZUSvqJEIGqngPr0uUE&rct=j&q=msvcrt.dll&usg=AFQjCNH8RXJ0PbiWX4Jr1uwYPpkFzZ6pAQ) msvcrt.dll i iskopiraj ga u direktorijum na putanji c:\windows\system\ , ako to ne pomogne moraš da reinstaliraš sistem .
Menjaj napajanje !
Utepao si Win. najverovatnije ćeš morati ili Repair ili Reinstall ....
Prenego se latiš reinstalacije skini sa sajta DLL-files.com (http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.dll-files.com%2Fdllindex%2Fdll-files.shtml%3Fmsvcrt&ei=O4ZUSvqJEIGqngPr0uUE&rct=j&q=msvcrt.dll&usg=AFQjCNH8RXJ0PbiWX4Jr1uwYPpkFzZ6pAQ) msvcrt.dll i iskopiraj ga u direktorijum na putanji c:\windows\system\ , ako to ne pomogne moraš da reinstaliraš sistem .
Kada probam da kopiram taj fajl izbacuje mi cannot copy MSVCRT it is being used another person or program kako da nadjem taj program
pentium dual core 2.5 GHz, 2.0GB RAM ostale podatke ne znam.
problem je taj što neće da se ugasi komp. razmeštao sam nameštaj, sve odkopčao, pa ponovo prikopčao i sve je bilo normalno dok ga nisam hteo ugasiti. krene se on gasiti i piše windows is shoooting down i tako stoji do besvjesti. pa ga ja fino ugasim na dugme za paljenje. šta bi moglo biti njemu? :confused:
Kada probam da kopiram taj fajl izbacuje mi cannot copy MSVCRT it is being used another person or program kako da nadjem taj program
Pokreni racunar u safe modu (pritiskaj F8 kad krene bootovanje XP-a), i probaj tada da ga iskopiras....
pentium dual core 2.5 GHz, 2.0GB RAM ostale podatke ne znam.
problem je taj što neće da se ugasi komp. razmeštao sam nameštaj, sve odkopčao, pa ponovo prikopčao i sve je bilo normalno dok ga nisam hteo ugasiti. krene se on gasiti i piše windows is shoooting down i tako stoji do besvjesti. pa ga ja fino ugasim na dugme za paljenje. šta bi moglo biti njemu? :confused:
Slican problem kod drugarice pre nekog vremena, izgleda da je bio virus u pitanju, tek je reinstalacija resila problem.
Slican problem kod drugarice pre nekog vremena, izgleda da je bio virus u pitanju, tek je reinstalacija resila problem.
Može biti i to , a može biti i da je neki usb uređaj tipa webcam stavljen na produžni USB kabli , imaosam indentičan problem pre nekoliko godina kada sam nakačio webcamprodužni usb od 2 metra računar se isto ponašao kao i uu njegovom slučaju (sve normalno radi dok ne krene shutdown) . Naravno rešenje problema u mom slučaju je bilo vraćanje webcam-a direktno na usb bez produžnog kabla .
Može biti i to , a može biti i da je neki usb uređaj tipa webcam stavljen na produžni USB kabli , imaosam indentičan problem pre nekoliko godina kada sam nakačio webcamprodužni usb od 2 metra računar se isto ponašao kao i uu njegovom slučaju (sve normalno radi dok ne krene shutdown) . Naravno rešenje problema u mom slučaju je bilo vraćanje webcam-a direktno na usb bez produžnog kabla .
Takve stvari jednostavno dovode do zakljucka da na racunaru bilo koji faktor moze da dovede do kvarova. Place mi se :kreza:
Probaj da iskopcas sve osim misa i tastature pa da ugasis pc. Pa probaj samo misa da iskopcas ili samo tastaturu...Ako ne ne gine ti reinstall.
Dalje moze da bude i servis/program koji windoza ne moze da "ubije".
Jednostavno ima previse faktora koji mogu da dovedu do ovoga; izduvaj prasinu sa svih konektora... Ne znam... :):opanachke
hvala ljudi! izgleda da je fora baš oko ovih usb kablova, fakat ih imam previše!
Uros Ducic
13.7.2009, 18:35
Ovo mi se desava 2. put.Prvo u GTA IV kada sam menjao rezoluciju komp se restartuje.Pojavi se plav ekran na sekundu i onda se restartuje.A evo i malopre kada sam hteo da pokrenem FIFA 09 isto.Ja mislim da je to zbog napajanja,ali sam odlucio da pitam vas.
Promenio napajanje, reinstalirao drivere za graficku, testirao memoriju i CPU u Orthosu 3 sata, i ponovo isti problem u Overlordu II.Poceo sam da igram, i izasao iz igre preko windows task menagera(:boodala:).Kada sam usao u igru ponovo, uzasno je seckalo, nastavih da igram i kada sam hteo da izadjem ponovo se to dogodilo.Nisam stigao da procitam sta pise na tom plavom ekranu.Ima li ko ideju?
Promenio napajanje, reinstalirao drivere za graficku, testirao memoriju i CPU u Orthosu 3 sata, i ponovo isti problem u Overlordu II.Poceo sam da igram, i izasao iz igre preko windows task menagera(:boodala:).Kada sam usao u igru ponovo, uzasno je seckalo, nastavih da igram i kada sam hteo da izadjem ponovo se to dogodilo.Nisam stigao da procitam sta pise na tom plavom ekranu.Ima li ko ideju?
System Properties>Advanced>Startup and Recovery>Settings i iskljuchi Automatically Restart, pa javi shta pishe na plavom ekranu. Tipujem na zvuchnu karticu, drivere za plochu, ili chak grafichku karticu, zavisno od toga da li si potpuno brisao drajvere.
Uros Ducic
13.7.2009, 20:16
Iskljucio.:)
Iskljucio.:)
Pa dobro shta pishe? :opanachke
King James
14.7.2009, 3:37
Ajd' ne znam gde cu,pa cu ovde pitati. Naime,vec neko vreme kad palim komp izbaci mi crn ekran i pise Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key,i ja samo restartujem i onda se normalno upali,bez toga. E sad, ja znam sta on trazi od mene, ali ne znam zasto? Kompjuter funkcionise odlicno, i nisam primetio nikakve smetnje,samo me zanima zasto ovo izbacuje.
Ajd' ne znam gde cu,pa cu ovde pitati. Naime,vec neko vreme kad palim komp izbaci mi crn ekran i pise Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key,i ja samo restartujem i onda se normalno upali,bez toga. E sad, ja znam sta on trazi od mene, ali ne znam zasto? Kompjuter funkcionise odlicno, i nisam primetio nikakve smetnje,samo me zanima zasto ovo izbacuje.
BIOS ti bljavi , apdejtuj ga najnovijom verzijom sa sajta proizvođača matične ploč .
Uros Ducic
14.7.2009, 12:21
Pa dobro shta pishe? :opanachke
Jos se nije pojavio, pre se restartovalo mozda jednom u 15 dana.Ako se pojavi javicu sta pise.:)
Uros Ducic
21.7.2009, 12:56
Pojavio se BSoD, mislim da ovako izgleda, ali nisam siguran.Sta da radim da se vise ne pojavljuje?http://curlywurlygurly.files.wordpress.com/2009/04/bsod.jpg
Kako "mislish" da tako izgleda? Je li sigurno gore "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" ? Ako jeste, koji antivirus koristish, i koje programe za odrzhavanje rachunara?
Uros Ducic
21.7.2009, 15:07
Kako "mislish" da tako izgleda? Je li sigurno gore "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" ? Ako jeste, koji antivirus koristish, i koje programe za odrzhavanje rachunara?
Zato sto nisam video sta pise na mom BSoD-u.Pa sam nasao naslicniji.:kreza:
Skinuo sam RegCure, i skenirao disk.Pre sam imao 800 gresaka a sada samo 2 koje ne mogu da se obrisu.Svi kazu da RegCure 100% popravlja BSoD :alealeee:,nadam se da je tako.:)
Zato sto nisam video sta pise na mom BSoD-u.Pa sam nasao naslicniji.:kreza:
Skinuo sam RegCure, i skenirao disk.Pre sam imao 800 gresaka a sada samo 2 koje ne mogu da se obrisu.Svi kazu da RegCure 100% popravlja BSoD :alealeee:,nadam se da je tako.:)
Koliko ja probrljah po netu, ovo se najcheshce deshava na sistemima chuvanim od strane nekih levih antivirusa, ili Nortona ili McAfee, tako da uzrok bash mozhe da bude tako neshto. Ne postoji nijedan program koji garantovano popravlja BSoD, jer on mozhe da se tiche bilo kog dela hardvera/softvera, tako da je to prilichno hrabra izjava.
Uros Ducic
21.7.2009, 15:52
Mislim da ipak nije pisalo da je problem u antivirusu vec u driverima .Sto se tice antivirusa, ja koristim ESET NOD 32.Skoro svaki put kada skeniram disk ne pronadje nijedan virus.
Uros Ducic
23.7.2009, 14:00
http://img452.imageshack.us/img452/7831/pict9499hu7.jpgPotpuno sam siguran da je ovakav BSoD, ponovo mi se pojavio.Jedina razlika je u tome sto meni umesto pci.sys pise nv4 display.Znaci da je do drivera.Da li bi reinstalacija ovih drivera pomogla?Sta mislite da bi trebalo da radim?:paranoia:
jozvan_Kg
23.7.2009, 15:16
Use google, google is your friend. :)
Очигледно је да имаш проблема са драјвером за дисплеј, пробај реинсталацију. Ако ни то не помогне, покушај да набавиш другу картицу па пробај са њом. Такође можеш пробати и са реисталом система.
Sass Drake
25.7.2009, 12:56
Уроше, за почетак очисти прашину из кућишта и ако ти опет се буду јављали тестирај радну меморију или провјери како се понаша са другим модулима.
Uros Ducic
25.7.2009, 13:02
Уроше, за почетак очисти прашину из кућишта и ако ти опет се буду јављали тестирај радну меморију или провјери како се понаша са другим модулима.
Kuciste mi je cisto kao suza :D, testirao sam memoriju i sve moguce u Orthosu 3 sata.Reinstalirao drivere...
I evo konacno reinstalirah sistem.Sada imam windows 7 RC .
Ako se ponovo bude pojavio:n-hang:.Interesantno je da se pojavljivao samo u Warheadu, i to na 82 % ucitavanja igre.Mislio sam da je nekakav bug, ali kakav je to bug sa BSoD?
Sass Drake
25.7.2009, 20:12
Kuciste mi je cisto kao suza :D, testirao sam memoriju i sve moguce u Orthosu 3 sata.Reinstalirao drivere...
I evo konacno reinstalirah sistem.Sada imam windows 7 RC .
Ako se ponovo bude pojavio:n-hang:.Interesantno je da se pojavljivao samo u Warheadu, i to na 82 % ucitavanja igre.Mislio sam da je nekakav bug, ali kakav je to bug sa BSoD?
Ја сам у прве 2 и пол године имао скоро сваки дан BSoD и увијек сам сматрао да је то због Windows-a све док нисам пазарио Corsair VS512MB400 и ставио је умјесто оне од 256 МiВ која је била у компу и све је радило ко швајцарски сат. Стара меморија је била исправна и то сам сконтао кад сам стару клоковао на 333 MHz и тестирао у другом рачунару на 400 MHz. Онда сам уживао у 768 MiB на 333 док нисам набавио Kingston 1 GiB DDR400.:dzavo:
Povremeno mi se resetuje komp sam od sebe, zablokira jedno 5 sekundi i onda sam ode u reset. Pokrenuo sam chkdsk i on mi izbacio poruke DELETING INDEX ENTRY FROM INDEX... OF FILE... Onda MISSING OBJECT ID INDEX ENTRY OR DUPLICATE ID OBJECT DETECTED FOR FILE RECORD SEGMENT...
ERRORS FOUND. CHKDSK CANNOT CONTINUE IN READ ONLY MODE
Sta znace ove poruke i sta treba da uradim?
Sass Drake
26.7.2009, 14:08
Povremeno mi se resetuje komp sam od sebe, zablokira jedno 5 sekundi i onda sam ode u reset. Pokrenuo sam chkdsk i on mi izbacio poruke DELETING INDEX ENTRY FROM INDEX... OF FILE... Onda MISSING OBJECT ID INDEX ENTRY OR DUPLICATE ID OBJECT DETECTED FOR FILE RECORD SEGMENT...
Za početak uđi u My Computer,desni klik na sistemsku particiju,Tools,Check now,uključi obe ponuđene opcije i klikni na Scan i restartuj računar.
Ako se i dalje to bude dešavalo uzmi Hiren's Boot CD i testiraj hard disk.
Dj o r dj e
28.7.2009, 12:43
Imam problem kada gasim ili restartujem racunar, on se jednostavno ,,zaglavi'' i nista se ne desava tako da ga moram gasiti na dugme???Sta bi to moglo da bude??
P.S. operativni sistem nije piratski..
Imam problem kada gasim ili restartujem racunar, on se jednostavno ,,zaglavi'' i nista se ne desava tako da ga moram gasiti na dugme???Sta bi to moglo da bude??
P.S. operativni sistem nije piratski..
Za početak poskidaj sve periferije koje su na mkomp zakačene preko usb-a (printeri, štampači, web kamerice i slično). Pa vidi dali se to isto događa...
Imam jedan problem kada otvorim youtube nadjem bilo koji video normalno ga gledam a kad hocu da uvelicam restartuje mi se kompjuter sinoc sam radio instalaciju sistema
need help
ovo bas nije potpuno zaglavljivanje ali jako smeta...kada hocu da listam neku stranicu u browseru, pdf document, word document bilo sta koci mi kursor i lista u talasima kao da secka:eek:...jutros je sve radilo normalno a kada sam racunar upalio popodne rezolucija je bila promenjena na najmanju i ovo je pocelo da se desava..nadam se da ste bar nesto shvatili..ako neko zna u cemu je problem nek javi...
ovo bas nije potpuno zaglavljivanje ali jako smeta...kada hocu da listam neku stranicu u browseru, pdf document, word document bilo sta koci mi kursor i lista u talasima kao da secka:eek:...jutros je sve radilo normalno a kada sam racunar upalio popodne rezolucija je bila promenjena na najmanju i ovo je pocelo da se desava..nadam se da ste bar nesto shvatili..ako neko zna u cemu je problem nek javi...
Ovo mi najvishe lichi na rikavanje drajvera za grafiku (to sa rezolucijom). Baci reinstall drajvera pa javi shta bude. Gotovo sam siguran da je to u pitanju.
ako ja budem reinstalirao drivere bice komp samo za "genralku"...a na facebooku ne koci tako kad pomeram gore dole stranicu...
Dj o r dj e
31.7.2009, 1:32
http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.1c0f962d76.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?1c0f962d76.jpg)Mislim da je moj problem identican kao i problem ,,Urosa Ducica'' komp se jednostavno restaruje i pojavi se cini mi se slika koju je on postavio????Sta da radim, nisam bas shvatio???
pci.sys BSOD mozhe da se javi zbog losheg RAM-a (ochisti prashinu, promeni slotove, testiraj module memtestom 86+), drajvera za karticu (reinstaliraj uz Driver Sweeper), a ako imash stariji XP (recimo SP1), ovo je chest sluchaj, instaliraj SP3. To je bar najcheshce shto meni pada na pamet, prvo Service Pack pa onda RAM.
Dj o r dj e
31.7.2009, 2:40
pci.sys BSOD mozhe da se javi zbog losheg RAM-a (ochisti prashinu, promeni slotove, testiraj module memtestom 86+), drajvera za karticu (reinstaliraj uz Driver Sweeper), a ako imash stariji XP (recimo SP1), ovo je chest sluchaj, instaliraj SP3. To je bar najcheshce shto meni pada na pamet, prvo Service Pack pa onda RAM.
Promenio sam sliku vidite dole tacno mi ovako izbacuje uslikao sam a,to mi se pojavilo nakon reinstalacije drivera za grafiku i nema prasine pogledao sam...????imam vistu buisness???
Pogledaj ovo (http://www.vistax64.com/vista-hardware-devices/93467-solution-stop-0x00000124.html), vezano za 0x124 greshku, izgleda da je neshto oko drajvera za zvuk najcheshci problem, ali prochitaj ceo post obavezno. Ne chudi me, neverovatan je broj drajvera bash za zvuchnu karticu koji imaju problema sa Vistom/Windowsom 7.
P.S. Ako se nekim sluchajem samo meni obracash i persirash (poshto smo nas dvojica jedini u konverzaciji), mada sumnjam, nemoj, molim te, to me izuzetno iritira, pogotovo na forumima :)
Dj o r dj e
31.7.2009, 10:16
Pogledaj ovo (http://www.vistax64.com/vista-hardware-devices/93467-solution-stop-0x00000124.html), vezano za 0x124 greshku, izgleda da je neshto oko drajvera za zvuk najcheshci problem, ali prochitaj ceo post obavezno. Ne chudi me, neverovatan je broj drajvera bash za zvuchnu karticu koji imaju problema sa Vistom/Windowsom 7.
P.S. Ako se nekim sluchajem samo meni obracash i persirash (poshto smo nas dvojica jedini u konverzaciji), mada sumnjam, nemoj, molim te, to me izuzetno iritira, pogotovo na forumima :)
Ma opusteno obracam se svima ako jos neko moze da pomogne...;)
da li da reinstaliram audio drivere??
Ponovo mi se pojavila slicna slika nisam stigao da slikam...?
Baci reinstall, pa vidi da li ce da pomogne... to je prvi korak. Obavezno reinstall i drajvere za chipset (matichnu plochu)
Dj o r dj e
4.8.2009, 3:42
Obrisao sam znaci sve moguce drivere!
Pri pokusaju instalacije novog chipset drivera..pise ,,completed'' i kada treba komp sam da se restartuje pojavi se http://img195.imageshack.us/img195/9684/22010680.jpg
Kada se komp restartovao driveri nisu instalirani ??
mojdezanin
8.8.2009, 16:45
taman sam bio instalirao gta 4 i stvarno puno puta sam mjenjao detalje i rezoluciju sve je normalno radio graficka je bila hladna ,mada mi je ko kulera od procesora bilo dosta toplo a kuler mi je bas prljav ....nego kada sam zavrsio sa gta 4 izgasio sam ko mp normalno i sada kad ga pokusam upali komp i siste m se krene dizat meni se komp restartuje......pomagajte!!!1
:Konfiguracija:
MSI K7N2delta2 platinum
Sempron 2400+
|Kingston DDR1 400 Mhz 1Gb + 2x 512 isto kingston na 400 Mhz
ATI Radeon 9600 XT
Bratov komp je u pitanju. "Zabode" posle nekog vremena u principu kaze brat obicno kad upali neku igru ili vise programa odjednom.Sistem je nov.Inace kompjuter je do pre nedelju dana radio sasvim ok dok je bio kod mene a sad... :) . Navodno je bio neki problem sa memorijom, nije radila po deklarisanim brzinama, drug je nesto "cackao" u biosu i od tada zabada.
Ja sam testirao hard (instalirao sistem na dtugom hardu) i menjao mem. module i testirao i slotove na ploci i mislim da je to ok.
Sto se tice memorije i biosa tu sam slab pa vam samo prenosim podesavanja pa mi recite jel tu sve ok posto nakon sto je nesto promenjeno se problem sa zabadanjem javio.
CPU CLOCK 1666 Mhz
CURRENT DRAM CLOCK 200 Mhz
CPU FSB FREQ 166 Mhz
CPU RATIO x10.0
DRAM FREQ (FSB:RAM) BY SPD
E ovako, s vremena na vreme, pri ulasku u igre, tj. pri zavrsetku loadinga i pocetku nivoa, racunar :nov_mad2: se sam od sebe gasio a tek za nekoliko sekundi i palio. Nisam mogao da pretpostavim o cemu je rec i verovao sam da je u pitanju slucajnost ili da je problem do same igre ili slicno...Sad mi se pri ulasku u igru (Fuel), pc opet ugasio i nije se kao obicno sam od sebe upalio. Probao sam da ga vise puta ukljucim ali nije vredelo. Otvorio sam ga i nisam primetio nikakvu anomaliju... Da napomenem da radna temperatura procesora, graficke i ostalog nije prelazila 70c a prosek je bio 50ak c -to sam redovno pratio...
Moja pretpostavka je da je otislo napajanje, mada nisu iskljucene i havarije procesora ili maticne ploce. Sto se tice ostalih komponenti, ne verujem da bi prouzrokovale ovakvu situaciju. Ja bih najradije nabavio novo napajanje, ali to veoma lako moze biti bespotrebni trosak, jer kao sto sam napomenuo, procesor ili maticna takodje mogu biti problem.
Treba mi vas savet i misljenje sta da preduzmem.
Za početak uđi u My Computer,desni klik na sistemsku particiju,Tools,Check now,uključi obe ponuđene opcije i klikni na Scan i restartuj računar.
Ako se i dalje to bude dešavalo uzmi Hiren's Boot CD i testiraj hard disk.
Hiren's Boot CD kaze da je sa diskom sve ok. I sa memorijom, testirao sam je 5 casova. Ali jos uvek mi se javlja problem sa resetovanjem. Jos neka ideja sta da uradim?
Ima jedan program pomaze u ovakvim slucajevima ponekad. Zove se TheNovoNapajanje.Kupi :D Nazalost bice da je napajanje.
Isto tako mislim da bi ti pomogao i KupiNoviHDD.exe :D
Ne znam, ali mi se cini da jedna od ove dve komponente pravi frku. Dodao bih i memoriju na spisak ali si rekao da si testirao pa...
Polako sa kupovinama. Prvo ti iskljuchi Automatically Restart, a onda nechim slikaj i postavi ovde tvoj BSOD. Kako se gasi restart - necu da ponavljam, na zadnjih 5 stranica sam 25 puta napisao.
Konfi.. amd sempron 3000+ radi na 1800 .... 1 gb DDR1 Graficka 7600 GT napajanje 350 W . Kad igram neku malo zahtevniju igru (taman za moj komp) desi se da mi komp stane na 2 sec posle 5 min igranja i restart Napr... Igram Pes 09 sa drugom 2,3 sata nista sve lepo ili WC3 pre Oblivion IV igrao bez problema sada posle 5 min igre restart Graficka kartice Dodje i do 70C kad se desi Rr NEZNAM STA DA RADIM POMAGAJTE!!!
Sass Drake
18.8.2009, 23:09
Konfi.. amd sempron 3000+ radi na 1800 .... 1 gb DDR1 Graficka 7600 GT napajanje 350 W . Kad igram neku malo zahtevniju igru (taman za moj komp) desi se da mi komp stane na 2 sec posle 5 min igranja i restart Napr... Igram Pes 09 sa drugom 2,3 sata nista sve lepo ili WC3 pre Oblivion IV igrao bez problema sada posle 5 min igre restart Graficka kartice Dodje i do 70C kad se desi Rr NEZNAM STA DA RADIM POMAGAJTE!!!
Које ти је напајање?
Prvo da promeniš napajanje jer je 90% ono uzrok tvojih problema.
Које ти је напајање?
Napajanje MOdel: Lc-B400ATX ako je to to :nov_exploDanas cu da promenim napajanje pa videcu .
file:///C:/DOCUME%7E1/Devil/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpgfile:///C:/DOCUME%7E1/Devil/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg
Napajanje MOdel: Lc-B400ATX ako je to to :nov_exploDanas cu da promenim napajanje pa videcu .
file:///C:/DOCUME%7E1/Devil/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpgfile:///C:/DOCUME%7E1/Devil/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg
da probali i sprzili ga......ebem ti zivot ode 2000 rsd.....!!!!!:nov_explo:nov_explo:nov_explo
Sass Drake
20.8.2009, 13:25
da probali i sprzili ga......ebem ti zivot ode 2000 rsd.....!!!!!:nov_explo:nov_explo:nov_explo
A koje si napajanje pazario?
:nov_explo:nov_explo:nov_explo...evo problema koji se javlja u zadnja 2-3 meseca... Pri podizanju sistema komp jednostavno ,,zakuje'', ili se to isto desi odmah pri podizanju sistema ili u toku rada... Cesto se desava ako ne zakuje onda se restartuje u toku rada.. Prvo sam mislio da je do OS-a... medjutim i posle 2 reinstalacije javlja se isti problem... Konfiguracija je AMD Duron 1.1 GHz, 256 Mb ram... Kontam da nije ni zbog virusa,(Avira i mbam ne pokazuju nista) jer sam uradio sistem pre 2 dana i opet se pojavio problem... Temperature su isto ok, oko 35 stepeni, kuciste i procesor...sve lepo ocisceno, nema prasine...\
Da li je moguce da je neka komponenta na izdisaju:eek:...mozda CPU..napajanje...:paranoia:
ok...
vidim da se vecina odgovora na problem pucanja mashine svodi na kupovinu novog napajanja...
prvi problemi sa mashinom su pocheli da se javljaju pri pokushajima instalacije OSa novijeg od XPa [win familije]-konstantno je izbacivao BSoD! shto pri pokushajima sa 32b,a isto je radio i sa 64b OSovima...
e a onda je pocheo samostalno da se 'obara',a nakon toga je nekada odmah mogao da se podigne,nekad nakon odredjenog vremena... BSoD je izbacivao samo nakon pokushaja instalacije novog OSa,a XP vishe i ne mozhe da se instalira jer pri pochetku instalacije se komp samo ugasi,bez BSoDa.
mashina se najcheshce gasila kada bi se na netu gledao flesh sadrzaj...mada ni to nije pravilo...
kuciste detaljno ocisceno,nishta se posebno ne greje,a kupljen je novi kuler i novo napajanje!
ima li iko ideju shta bi bio problem???
evo i BSoDa koje je izbacivao,jedno je bilo za vistu,a drugo za win7... ne secam se koji je za koji OS izbacivao...
http://i170.photobucket.com/albums/u248/_Cenobite/30082009611.jpg
http://i170.photobucket.com/albums/u248/_Cenobite/30082009610.jpg
Kolega je kupio novi laptop i pri pokusaju instaliranja sistema po prvi put javlja se sledeci problem... OS je original...
Kolega je kupio novi laptop i pri pokusaju instaliranja sistema po prvi put javlja se sledeci problem... OS je original...
Ako instaliraš XP na prenosivi računar , ili ubaci SATA drajvere u XP instalaciju ili isključi AHCI u BIOS-u.
Ako instaliraš XP na prenosivi računar , ili ubaci SATA drajvere u XP instalaciju ili isključi AHCI u BIOS-u.
To ti je zato sto maltene svi novi laptopovi izlaze sa podrskom za vistu ili win7. Ako ti ne uspe ovo sto je Sass drake napisao moras da stavis neki od ova dva OS-s.
Kolega je ugrabio i odneo laptop u neki servis da mu to odrade...
Ipak hvala, dopunio sam svoje znanje......:ciao:
Master Neo
22.9.2009, 16:21
Aj i ja da se javim, problem je sledeci: u toku standardnog rada, nebitno da li je to igranje igrica, surfovanje po netu, slusanje muzike, rad u exploreru, iz cista mira komp zabode, ekran se zamrzne i zvuk krene da loop-uje. Dakle ponavljam, cak i pri minimalnom opterecenju procesora i graficke, komp zabada. Probao reinstalaciju, ocistio kompletno ceo komp od prasine, proverio sve konektore, ram probao drugi ali ne vredi... Da napomenem, komp je 24/7 upaljen, star oko 3godine.
Konfiguracija:
amd x2 4000+
msi k9n neo-v2
1gb ddr2 667 kingston
gainward 7600gs
wd2500ks
wd640aaks
2 pci karte, mada mislim da to nije relevantno.
napajanje codegen 400w
Nista nije klokovano.
Hvala unapred na svakoj pomoci
@Neo
Jesi li proverio sve elektrolite na ploči da nisu naduveni ili još gore procurili !
Master Neo
22.9.2009, 19:57
probaj da loadujes bios na defaulft vrednosti.
Probao, vadio cmos, vadio bateriju, nista ne pomaze.
@Neo
Jesi li proverio sve elektrolite na ploči da nisu naduveni ili još gore procurili !
E to nisam proverio, a nesto ni ne znam kako? Neko uputstvo, link? Vrlo je moguce da je nesto tako, posto je komp 24/7 upaljen, a jedno godinu dana je radio i pod maximalnim klokom od oko 50%. Ne znam koliko to ima veze, ali vrlo je moguce da ima.
E da, jos jedna stvar, imam 2x1gb rama koji nikako nece da rade zajedno, dakle ili nece da se butuje komp ili zabode posle par minuta. A kad stavim 1gb radi normalno nekih 12-24h komp. Napominjem, memorije su ispravne 100% posto su nove. Imao sam i stare i pravile su isti problem. Probao sam i da menjam slotove za ram i da ubadam na sve moguce nacine, ali nista ne radi.
Pa, ako su naduveni, to je bar jasno ;) Elektroliti su namerno oslabljeni na gornjoj strani za slučaj da nešto krene kako ne treba - onda će da "puknu" nagore, a neće, recimo da eksplodiraju na dnu pa da odvale i usvinje pola štampane ploče.
Dakle, ako su naduti, onda na vrhu neće biti zaravljeni nego manje ili više ispupčeni.
Ako su procurili, u na štampanoj ploči oko elektrolita ćeš obično primetiti stvrdnutu "baricu" žućkaste ili braonkaste boje.
U tvom slučaju kvar može biti i u omatorelom napajanju. Napajanje, koliko vidim, uopšte nisi uzimao u obzir. Probaj da od nekog pozajmiš ispravno napajanje sličnih ili boljih karakteristika od tvog pa da vidiš šta se dešava.
Mala pomoc: izgled elektrolitskog kondenzatora :)
http://17slon.com/blogs/slovoni/images/Adventniekoledar7kondenzator_11CFD/image_thumb_3.png
Rekoh, mozda ne znas :D
Master Neo
22.9.2009, 23:47
@ Voja
Provericu kondenzatore sutra. Sto se tice napajanja, moguce da je to, ipak je to samo 400w a brdo hardvera unutra. Videcu da pozajmim od nekog na par dana neko bolje, pa cu da izvrtim testove da vidim kako se ponasa...
@ doctor
Pa to sam i mislio da su kondenzatori, al me mrzelo da guglam da potvrdim :)
Master Neo
24.9.2009, 3:50
Da dopunim sebe, proverio sam kondenzatore, normalni su. Znaci jedino napajanje... Mada generalno vreme je da se menja ceo komp...
E ovako imam problem sa restartovanjem,nisam stigao da prolistam stranice da vidim dal je neko vec imao slican problem...
Dakle,kompjuter se restatuje cesto,bilo da sam konektovan na net ili ne,bilo da npr. gledam slike ili da ne radim nista na kompu. Kad se restatuje, krece standardno ucitavanje i ne retko se desi da se i tad restatuje,znaci posle 5,6 secundi. Kad se restatuje cuje se zvuk u kucistu,e sad da li je to toga... I da,to se desava jedno vreme i onda se smiri nekih mesec dana,dva i onda ponovo krene restartovanje nekih nedelju dana.
E sad da li je zbog virusa,kvara ili neceg treceg,nadam se da ce mi neko pomoci. Unapred hvala!
napajanje, RAM a mozda i nesto trece. Kao prvo probaj skinuti http://www.goldmemory.cz/download.php pa testiraj
Mozda je na ovo pitajne vec dat odgovor ali me mrzi da trazim. Imam stari krsh od kompijutera star 4-5 god.
Konfiguracija: IntelCeleron 2400+ 1.8Ghz
512MB RAM
ATI Radeon 9250
Je*****ga ne secam se ostalog. Uglavnom u zadnje vreme jednostavno zakuca dok igram igre CS 1.6 Warcraft bilo shta. Slika se zamrzne, zvuk ukoci,
tastatura i mish ne reaguju iako imaju napajanje jedini lek restart button.
Nekad blokira posle 2 sata igranja nekad posle 5 min. Sad tako blokira i na desktop-u. Shta mu je i kako najjeftinije otkloniti kvar bez noshenja u servis poshto sam kupio noviji kompjuter pa mi ovaj nije prioritet. Ocigledno nema garanciju i problem nije softverski reinstall windowsa ne pomaze.
Testiraj RAM, resetuj BIOS, promeni napajanje (idi redom :D )
EDIT: @Milos :)
napajanje, RAM a mozda i nesto trece. Kao prvo probaj skinuti http://www.goldmemory.cz/download.php pa testiraj
Moze mala pomoc za ovaj program,kad ga skinem trazi mi da ubacim flopy??
Snimi ga na floppy,butuj sa flopija komp i tad se pokrece GoldMem.Testira se RAM pre ucitavanja OSa ;).Ima vise testova pa pusti svaki bar po malo da se vrti.Ako RAM nije u redu prog ce vec u prvim minutima testiranja poceti da prijavljuje greske RAMa.
Moze mala pomoc za ovaj program,kad ga skinem trazi mi da ubacim flopy??
Preporucio bih ti MemTest a ne GM... :) Mada ce verovatno i on obaviti posao :)
@Miloš
Prenego bilo šta kreneš da menjaš u kompu pogledaj našta liče kondenzatori na ploči i grafičkom. Može lako da se desi da su naduveni ili da su probili pa se zbog njih dešava zamrzavanje kompa. U prvom postu ove teme imaš dve slike na kojoj se jasno vidi kako izgledaju loši kondenzatori. Ako je pak sa kondenzatorima sve ok verovatno da ti problem pravi loše napajanje a manje moguće je da je loš ram u pitanju.
imam problem,racunar pocne da blokira posle 15-20 minuta bilo kakvog rada na njemu, na 10sekundi i onda radi 5 sekundi i opet zablokira,i tako stalno,nece da se ugasi,a i tesko podize sistem i nekad ga moram po nekoliko puta restartovati da bi podigao sistem.Hard disk stalno nesto kao "radi" i kada nekoristim nijedan program.molim vas pomozite...
Koliko je stara instalacija Win-a i koliko detaljno je odrzavas?
Koji je sastav masine (ploca,cpu,ram,grafika i napajanje) i koliko je stara?
Hard disk stalno nesto kao "radi" i kada nekoristim nijedan program.molim vas pomozite...
Skini shtiklicu :D sa indeksiranja
http://s4.postimage.org/v96i9.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=aVv96i9)
Kad te pita,izaberi "sve fascikle i pod fascikle takodje" da ne indexira,takodje kad pita izaberi "ignorre all".Sto je stariji win potrajace duze unindexing ali ne predugo ;).
Probaj pa vidi.
JohnnyNT
13.11.2009, 16:58
Hvala što me podseti, uvek isključujem indexing, a sad pođoh da vidim-kad ono uključeno.
Instalirao sam sistem pre 2 meseca, unindexing na obe particije mi je trajao oko 5 minuta, na staroj konfi iz profila ;)
ljudi pomagajte , kad ukljucim kompjuter ne može da se podigne windows.prvo bipne dva puta, a onda se pojavi crni ekran i pokaže mi opcije: podići u safe modu , podici u safe modu bez mreže podici normal modu i podići u posljijednjoj sačuvanoj konfiguraciji tako nesto. sto god da odaberem on se restartuje i pokazuje opet iste opcije. sto to može biti?:eek:
JohnnyNT
19.11.2009, 23:11
Šta si radio pre nego što se desilo ovo?Koliko imaš iskustva sa instaliranjem Windowsa?
Evo par mogućih rešenja, dok ne dobijemo detaljnije informacije:
1.) Ako si pokušavao overklok, vrati sva podešavanja u biosu na default.
2.) Uradi repair Windowsa (sa windows instalacionim diskom, naravno), neće ti se obrisati podaci sa c particije za razliku od reinstala.
3.) Probaj da resetuješ BIOS (iliti clear cmos).Tada probaj da uključiš komp.
Koristiće ti ovo (http://www.wikihow.com/Reset-Your-BIOS)
e imam tehnickih poteskoca sa kompom kada ga zelim upaliti izbaci mi poruku kako neka memorija se promijenila i da je sacuvam sa pretiskom na f1 ali kada to uradim procesor nastavi raditi ali se monitor ugasi oborio sam sistem i ponovo digao al ga opet nemogu upaliti kako treba i pri restartu komp se ugasi polovicno tj ugasi se monitor ali se negasi centralna sta je moguci uzrok tom kvaru.trenutno je komp upaljen i radi ali kad ga ugasim sve po starom palim ga instalacijom windowsa jedino tako ga uspijem pokrenuti i tako u krug heh nemislim ga gasiti dok nenadjem neko rijesenje
Wile E. Coyote
30.11.2009, 13:22
Pročitah celu temu, ali tek sad znam da ništa ne znam.
Imam ovaj komp:
AMD Sempron 2800+
Gigabyte K8NE Triton
ASUS GeForce 7300GS 256 MB DDR2 PCI-E 16x
DDR 1 PQI 1 GB 400
Maxtor 7200 40 GB
550W MSI
Pre par meseci mi je otkazala mrežna karta, pa sam ADSL priključio na USB. Juče mi se samo zaledio i ne reaguje. Moram da isključim iz struje i posle nekoliko pokušaja ga podignem. Isključim, sve rasturim, očistim, sastavim i isti problem. Podigne se sistem i posle par minuta zaledi. Čupao sam svaku komponentu, isto. Napajanje je staro možda godinu dana, a memorija oko pola godine. Temperatura ne prelazi 40 stepeni (gledao u BIOS-u). Pretpostavljam da ploča nastavlja sa riknjavanjem, samo ne znam kako bih to još mogao da proverim?
E da, još i ovo: u poslednje vreme sam primetio da komp usporava. Reinstalacija sistema (XPSP3) nije mnogo popravila situaciju.
Izvinjavam se ako je već bilo, pišem sa moba pa ne mogu da se snađem. Imam veliki problem; naime, kad upalim komp pojavi mi se info: We apologize for inconvinence, but Windows did not start successfully. A recent hardware or software change might have caused this. Dalje stoji ako je se s vašim kompom dešava to i to uradite to i to itd., da ne nabrajam.
Zatim imam opcije da ga startujem iz:
Safe Mode,
Safe Mode with Networking,
Safe mode with Command Prompt,
Last Known Good Configuration, i
Start Windows Normally.
Zatim info
Seconds until Windows starts: 30.
E caka je u tome koju god opciju da izaberem, šta god da uradim Windows počinje da se učitava i ponovo se restartuje, i tako svaki put iznova.
Dešavalo mi se to i pre pola godine ali tada sam mogao da ga pokrenem.
Pomozite molim vas kako znate i umete, samo da ne moram reinstalirati smeće od Windowsa i da ne izgubim sve fajlove sa HDD-a.
Ima li iko bilo kakvu ideju?!
Ako koristiš WindowsXP, možeš da uradiš repair, ostace ti sacuvani svi podaci i programi.
E sad, ako su uzrok virusi, ovo ti neće mnogo pomoći, jer ce oni ostati na hard disku.
Ako koristiš WindowsXP, možeš da uradiš repair, ostace ti sacuvani svi podaci i programi.
E sad, ako su uzrok virusi, ovo ti neće mnogo pomoći, jer ce oni ostati na hard disku.
Da, koristim XP, ali
problem je u tome što nemam Win CD.
Imam problem sa notebookom (HP 6715s),
instalirao sam Windows7 Ultimate i svaki put kada se vraca iz sleep moda potpuno se sve blokira!
Posle toga moram da ga gasim na dugme i ponovo pokrenem Windows, nakon cega sve radi bez problema do sledeceg odlaska u sleep mod.
Prosto nemam ideju sta bi moglo da ga zeza,razmisljao sam da update-ujem Bios ali video sam na HP sajtu da nemam mogucnost update-ovanja trenutne verzije Biosa!?
Svaka sugestija i pomoc je dobrodosla, hvala.
Ima jedan program pomaze u ovakvim slucajevima ponekad. Zove se TheNovoNapajanje.Kupi :D Nazalost bice da je napajanje.
Isto tako mislim da bi ti pomogao i KupiNoviHDD.exe :D
Ne znam, ali mi se cini da jedna od ove dve komponente pravi frku. Dodao bih i memoriju na spisak ali si rekao da si testirao pa...
Još uvek mučim isti problem. Nekad mi se desi da se pri uključivanju računar ugasi odmah posle 10tak sekundi, pa ponovo uključi i krene da diže sistem. Da li i ovo liči na loše napajanje?
Ih brate, ako se ja secam tvog problema... Cek, cek, secam se necega :)
Pa, jesi li probao sa drugim napajanjem uopste? Sta cekas? :D
analayzer
9.12.2009, 13:21
Dule-DJ malo je to podataka jer win radi dobro ako hardware radi dobro ili ako nema nekompatibilnosti među aplikacijama ili čak pačevi mogu da sdrndaju xp kao što je slučaj sa xp 64 bit-nom varijantom. nisi rekao kad je to počelo da se dešava i skini neki xp sa interneta da ga imaš tada bi mogao da ga reinstaliraš sa opcijom live current file system tako da dobiješ nov win i sačuvaš podatke ili ga instaliraš na novu particiju i imaš pristup driverima ako ti trebaju.
Dule-DJ malo je to podataka jer win radi dobro ako hardware radi dobro ili ako nema nekompatibilnosti među aplikacijama ili čak pačevi mogu da sdrndaju xp kao što je slučaj sa xp 64 bit-nom varijantom. nisi rekao kad je to počelo da se dešava i skini neki xp sa interneta da ga imaš tada bi mogao da ga reinstaliraš sa opcijom live current file system tako da dobiješ nov win i sačuvaš podatke ili ga instaliraš na novu particiju i imaš pristup driverima ako ti trebaju.
Rešio sam juče taj problem, konačno, tako što sam formatirao C disk i instalirao Windows 7 Ultimate (pre toga sam pomoću Hiren's boot CD-a prebacio sve bitne podatke na D particiju).
Zasad radi bez problema (Win7), dosta je brz, u svakom slučaju zadovoljan sam njime. Tako da će verovatno biti da sam verovatno nakačio nekakve gadne viruse dok sam koristio XP, ili pak da su Win apdejtovi s*ebali čitavu stvar, ili šta već, pošto nikako nisam mogao da ga pokrenem.
Kako god, sad ću malo češće da ga skeniram mada mi nije jasno ako su uzrok pada sistema bili virusi kako su uspeli da prođu pored Avasta... Zato sumnjam da je do virusa, al' ko zna šta se tu sve nakupilo, iako sada nije toliko ni bitno, mada sam se bio strašno iznervirao.
U svakom slučaju, hvala na savetu :-)
prije nekog vremena poceo sistem da "zabada", ja reinstaliram win, ista stvar(posto sam instalirao drivere antivirus itd. poceo ponovo da koci), i sad kad god da ga upalim desava se sledece :
http://www.imagesforme.com/upload/f4d75a5b.jpg
imam 2 gb rama (dva modula po gb ) , izvadio sam jedan , ista stvar , tako sam uradio za drugi jer mislim da je do rama.....ali izgleda nije
sad ne znam da nije procesor , sta li vec....?
CIJENIM SVAKO MISLJENJE I POMOC!
HVALA
savatije@live.com
msn
A u Safe Mode ne mozes da udjes?
probacu da udjem u safe mode , i ako udjem sta treba da vidim ?
Pa ako udjes ("Safe Mode with networking" odaberi) onda skini najsvezije drajvere za sve uredjaje i reinstaliraj antivirus...
Ovakoooo...pre mozda 2 meseca ja sam instalirao Call of Juarez - Bound in blood...i igram ja,kad komp crashuje,zvuk se loopuje u krug,samo restart na dugme pomaze...e sad,ja kao "je*es jednu igru,mozda je do igre" ,onda se to desilo i sa Sims 3...pa sam ja opet kulirao,pa se pre neki dan desilo sa Ozbiljnim Simom visoke definicije,a pre 15 min se desilo sa Tropicom 3...da li iko ima bilo kakvu predstavu,zasto,i sta da uradim?
Proveri da se ne pregreva neka komponenta (prevashodno CPU i GPU) i izduvaj prasinu iz racunara. Ako ne pomogne update-uj drivere za chipset i audio i graficku karticu. Ima jos potencijalnih resenja problema ali za sad probaj ova.
U ovom slučaju može dosta stvari da napravi problem.Moj glas ide pregrevanju grafičke, otvori kućište i uperi ventilator u grafičku, i probaj neku igru.Ja sam jednom na ovaj način privremeno rešio identičan problem, dok nisam kupio još dva venta za kućište.
Pa,i ja sumnjam na isto,zato sto nisam skoro cistio prasinu,a kuciste nema bas idealan protok vazduha ali u sustini,nisam pre imao problema...hvala svima na odgovorima,resicemo to...:)
E,ovako...ukljucio sam Sims 3,koji crashuje za 15 min...i ukljucio sam GPU-Z da belezi temperaturu u pozadini...
Evo ga log,bice izgleda da se graficka pregreva...
Isecen je dobar deo loga,ali nebitno,bitno je da se vidi deo kada komp crashuje...
Otvorio kuciste,usisao kilo i po prasine,Sims radi bez crasha, GPU-Z kaze da temp ne prelazi 90,mission succesful...naravoucenije,cistite racunar cesce...
Add-on: nabaci neki pristojan kuler na graficku to je pretoplo nastavice da te za*ebava :)
JohnnyNT
15.12.2009, 22:19
I možda u kućište, ako je protok vazduha loš, a i ne bi škodilo da središ kablove u kućištu ako već nisi.
Pozdrav svima
Da li mozete da mi pomognete?
Komp mi se gasi bez razloga, nije odredjeno vremenski kad se gasi.Kada pokusam da ga ponovo pokrenem preko dugmeta na kompu ne moze,onda moram da citav produzni gde mi je komp prikljucen, ugasim pa da upalim e tek onda mogu da ponovo pokrenem komp.
Povremeno se gasi.
Onda opet mi se ugasi kad gledam film ,slusam muziku.........
Slabo se ja razumem o kompjuterima,ne znam kao da vam ovo opisem ali kada bilo sta kliknem,otvorim cujem zvuk kako se nesto brzo okrene pa stane (znam da nisam dobro objasnio).
Ah da skoro sam ubacio windows 7 i otad mi je pocelo,a tada sam nabavio i 2gb rama 667mhz tako pise na kutiji da vam dam pune informacije :)
konfiguracije koliko ja znam :
3.33 ghz intel celeron
2.5 rama
9200 ati radeon se family 128 (ko ***** od deteta)
napajanje ne znam koliko je mozda 500mhz
i need help!!!!!!!!!!!!!:confused::confused::confused:
samo pozurite dok mi se opet komp ne ugasi
paulvandyk68
19.12.2009, 10:28
Moze biti da ti je hladnjak na procesoru pun prasine, pa da se celeron gusi i preventivno gasi. :alealeee:
Najverovatnije pregrevanje procesora. Ocisti kuler.
JohnnyNT
19.12.2009, 17:54
napajanje ne znam koliko je mozda 500mhz
Nije MHz već W (vati) ;)
Očisti komp kao što ti rekoše u prethodnim postovima.
Pokušaj da staviš nečije napajanje da vidiš da li je do napajanja.Ili probaj tvoje kod nekoga.
Ako ne upali, instaliraj XP ponovo.
Ne bi trebalo da je do pregrevanja, konfiguracija je starija i ne zagreva se previše, ali ako si kloknuo procesor, vrati ga malo dole pa vidi šta se dešava moguće je da je neka nestabilnost ili slično.
Rešen je problem
Upitanju je bilo napajanje,dosao mi majstor i rekao da mi je iscurio kondezator iz napajanja,srecom sam imao staru maticnu plocu pa poskidao kondezatore i stavio u napajanje
HVALA PUNOOOO
:n_klanja::D
Dobro da si resio prob :D a mogao si i nov kondenzator da pazaris.Ja sam platio 20 dinara prosle zime elektrolit od 16uF koji sam menjao na jednoj FX5200 ...
Komp mi se sam od sebe prebacuje u stand-by. Pre nekoliko sati sam reinstalirao windows zbog trojanca, ali se problem sa stand-by-jem javio jos pre nego sto sam fasovao trojanca. Ima neko slican problem?
Ode u stand by dok nešto radiš ili kad je neaktivan neko vreme?Ako je ovo drugo, podešen je da nakon odredjenog vremena ode u stand by, treba promeniti vreme ili potpuno isključiti tu opciju-na način koji je doctor ispod napisao...
Proveri da nije "kvarno" "Sleep" dugme na tastaturi... I vidi da nemas ipak negu gamad na kompu sa MBAM i Avastom.
Takodje nesto banalno, ali, desni klik na desktop, Properties->Screen Saver->Power... i podesi sve na Never.
Dok radim. Evo, dok sam kucao ovo, prebacio se u stand-by dva puta.
EDIT: Jeste krivo dugme na tastaturi :) Ne razumem zasto mi se sad to desava, kad ovu tastaturu koristim vec oko 5 godina, i zaglavljeno je skoro isto toliko :) Hvala :)
Onda skini Avast i Malwarebytes Antimalware (kao što reče doctor ;)) i skeniraj sa njima komp.Prvo sa malwareom, pa ako reši problem neće biti potrebe za avastom. EDIT: sad sam video tvoj edit, sredi ga, ispravi ga, iščupaj ga ili tako nešto...
polarnimeda
28.12.2009, 12:56
eh... ovako...
sekin komp zablokira posle pola h- 1h rada i nista ne pomaze osim restarta...
ram (sa slotovima) i napajanje su provereni [zamenjivanjem], a komp je ociscen od prasine (temp su ok)... os menjan... i nista...
u stvari, kombinacije sa drugim napajanjem i vrtenjem rama- samo cine da komp radi slabije (a zvuk postaje skripa)... :confused:
do sad je radio sasvim normalno vise godina, a i do tih blokiranja radi kako treba. :)
Asus a8v-se
geforce 7300gt
2 x 512 DDR2
Win XP SP3
:confused:
Dj o r dj e
28.12.2009, 15:07
Imam porblem koji mi se desavao i dok sam imao vistu sad imam win 7.
Problem je taj da se ekran ,,zamrzne'' npr u sred igre, prilikom ulaska u igru, nekad i u toku obicnog rada...Komp se restratuje i pojavi se ,,blue screen'' uz ,,treperenje''(ako neko razume) zvuka sa nekom greskom 0x000124 ???
Ne znam kako to da resim???
Reinstalirao sam win 7 vec jedno i opet???
PLS pomozite..
Procedura je uvek ista.
Prvo se proverava zagrevanje celog računara pa zagrevanje grafičke kartice.
Bez obzira na sve, računar se otvori i očisti prašina sa svih ventilatora, sva svih rebara kulera i iz napajanja.
Ako se problemi dešavaju i kada je sve očišćeno, treba locirati deo koji se greje pa proveriti kako kuleri stoje, eventualno staviti još koji ventilator na kućište, možda bolji kuler na procesor i/ili grafičku...
Ako je kompjuter malo stariji, problem može biti u napajanju koje je jedva dovoljno da napaja tu konfiguraciju ili je pred otkazom, zatim u stanju cele ploče (da li su elektrolitski kondenzatori u naponskoj sekciji ploče naduti ili iscureli) i slične stvari.
Postoji i varijanta sa hard diskom koji otkazuje. To se često najbolje manifestuje pri puštanju filmova - ako se desi da slika stane i zamrzne se, a toj još jedno vreme radi (naravno, kad se pušta fuilm sa harda), onda to često znači da hard štuca i da će uskoro potpuno da crkne.
U tvom slučaju može biti svašta. Počni sa čišćenjem, zatim nabavi neki program koji prikazuje temperature pojedinih komponenti i dalje kreni redom sve ono što sam ti napisao.
Dj o r dj e
28.12.2009, 16:56
Procedura je uvek ista.
Prvo se proverava zagrevanje celog računara pa zagrevanje grafičke kartice.
Bez obzira na sve, računar se otvori i očisti prašina sa svih ventilatora, sva svih rebara kulera i iz napajanja.
Ako se problemi dešavaju i kada je sve očišćeno, treba locirati deo koji se greje pa proveriti kako kuleri stoje, eventualno staviti još koji ventilator na kućište, možda bolji kuler na procesor i/ili grafičku...
Ako je kompjuter malo stariji, problem može biti u napajanju koje je jedva dovoljno da napaja tu konfiguraciju ili je pred otkazom, zatim u stanju cele ploče (da li su elektrolitski kondenzatori u naponskoj sekciji ploče naduti ili iscureli) i slične stvari.
Postoji i varijanta sa hard diskom koji otkazuje. To se često najbolje manifestuje pri puštanju filmova - ako se desi da slika stane i zamrzne se, a toj još jedno vreme radi (naravno, kad se pušta fuilm sa harda), onda to često znači da hard štuca i da će uskoro potpuno da crkne.
U tvom slučaju može biti svašta. Počni sa čišćenjem, zatim nabavi neki program koji prikazuje temperature pojedinih komponenti i dalje kreni redom sve ono što sam ti napisao.
Sve sam ocistio jos pre par dana...kuciste mi je otvoreno..
Imam programe za odredjivanje temperatura i msm da je sve ok.Pogledao sam maticnu i nista mi ne izgleda ne ispravno.Komp je star svega godinu i po a napajanje je Lc6660 sto mislim da je dovoljno??
E, sad sto se tice harda to ne znam kako da proverim mada ne znam zasto on ne bi valjao???
Sta da radim?
Ja imam dva problema:
1. je da mi se kompjuter iz cista mira restartuje, a kada se pali pise Windows isn't shut down correctly.(tako nesto)...
2. je sto kompjuter kada pritisnem dugme za gasenje kompa, on se cesto restartuje, ali se i nekad ugasi... molim vas za pomoc... :)
P.S Ja ne umem nista da cackam oko kompjutera, da cistim, da skidam delove i slicno, jer imam 13. godina i ne razumem se bas najbolje...Kad bi me video tata da radim nesto tako...bilo bi :boxing:
Ako bi bilo:boxing:. Onda je najbolje u servis!!!
1. verovatno napajanje
2. verovatno je neki kratki spoj izmedju kablova za gasenje
Pozdrav,
Ivan:ciao:
joj...to je najgora opcija....doneo sam ga sa servisa pre 15 dana...i cim sam ga upalio, kad sam trebao da ga ugasim, on se restartuje...a napajanje cu morati da menjam, imam neko krs od 450W kinesko...
P.S a sta bih mogao da mu uradim kad bih ga "malo" otvorio? jel trebaju neki kablovi da se prespajaju, menja nesto....
Za prvo mozes samo odvijes 4 srafa ubodes kabli i to je to. A za ovo drugo nisam siguran ali mislim da ce morati da se skida i prednja maska pa da se provere kablovi.
Pozdrav,
Ivan!:ciao:
Hitno mi treba savet sta da radim sa kompjuterom.
Prva masina je bila sledeca
AMD Athlon2 x2
MSI 770 c45
4gb ddr3 1033 kingston
WD 500gb
WD 1000gb
Samsung DVD/RW
Napajanje 450w
Na drugoj masini je promenjena ploca i sada je
Gigabyte ga-m720-us3 sa 1gb ddr2 800mhz kingston, sve ostalo je isto.
Problem koj se pojavio jos na prvoj masini je sledeci:
Sve je radilo normalno, onda je jednog dana poceo da se pojavljuje plavi ekran smrti. U pocetku je bilo dosta retko, ali se dosta dosta brzo to ubrzalo do trenutka dok vise sistem nije mogao da se digne. Reinstalacija windowsa (w7 i xp) nije bila moguca jer se instalacija kocila jos na samom pocetku (nekad je to bilo ranije, nekad kasnije ali nikad nije mogla da se prekine). Testirao sam hard i memoriju sa par testova i nije naslo nikakavnu gresku. Promenio sam hard i ostavio samo njega da radi i dalje instalacija nije htela da se pokrene. Stavio sam jace napajanje (600w) ostavio samo hard i dvd i dalje nista. Greska je bila sledeca stop:0x000000124. pogledao na netu, svi saveti su bili da je greska do maticne, poslao maticnu na servis gde su i potvrdili da je ona u pitanju (i dalje cekam da mi posalju novu maticnu). Drugu maticnu sam uzeo kao hitnu zamenu jer imam puno posla koj treba hitno da se zavrsi (maticna ne podrzava DDR3, zato sam morao da uzmem DDR2). Instalirao sam XP i opet se pojavljivao isti BSOD. Oborio sam sistem i instalirao 7, 4 dana je sve radilo kako treba a onda je odjednom sve otislo do djavola i sada je sve opet isto. Sistem ne moze da se digne niti da se preinstalira.
Da li iko zna resenje problema?
Ako imas mogucnosti,probaj sa drugim RAMom.
Zadnjih par dana imam slicnu situaciju sa jednim 512 DDR modulom.Brlja jedna masina,prebacim taj modul u drugu pa sad i ona brlja dok prva naprasno radi OK sa RAMom iz druge masine.Probao sam taj modul sa MemTestx86 i za nekih pola cuke rada nije prijavio greske ali ...
p.s.
Mrzelo me da cekam duze MemTest :boodala: :kreza:.
Ne znam na kojoj temi da pitam, pa cu ovde: Kako da namestim da mi se ne iskljucuje internet i da mi se ne restartuje modem kad ukljucim stand-by?
jager ronald
8.1.2010, 13:02
Cpu mi je na 100% non stop pa je računar postao užasno spor,da li je kvar u pitanju ili virus?
Moze biti i kvar a i virus, ali je najverovatnije virus. Avast! Boot-Scan odradi, zatim Malwarebytes' Anti-malware i ako ne pomognu ni jedan ni drugi-ComboFix.
Mozes i da nam kazes koji to proces "vuce" 100%.
jager ronald
8.1.2010, 17:46
Moze biti i kvar a i virus, ali je najverovatnije virus. Avast! Boot-Scan odradi, zatim Malwarebytes' Anti-malware i ako ne pomognu ni jedan ni drugi-ComboFix.
Mozes i da nam kazes koji to proces "vuce" 100%.
Hvala uspeo sam sa Anti-malware otklonio je 10virusa proces je bio svchost.exe
Skeniraj sa Avast! u boot-scan modu, Malwarebytes' Anti-malware a ako ne pomognu - ComboFix.
A otkud mi znamo koji kabl i šta si ti petljao po računaru? Još nismo naučili da čitamo misli. Nešto iz iskustva nije baš poznato da se takve stvari dešavaju zbog tamo nekog kabla.
Uostalom, idi tako gde su ti rekli pa pitaj koji kabl je u pitanju.
Nece niko da mi odgovori, koji je problem sto kompjuter sam od sebe se restartuje kad ja idem da ugasim...Nekad se ugasi, a nekad ne...! Rekli mi samo da utaknem kabal, a nisu rekli koji... :( molim pomooooooc:odoK:
Nisam mislio da utaknes nego da proveris da neki nije odgoljen i da nema kratki spoj. Ja sam imao jedan stari kompjuter na tavanu i misevi su mu odgolili kablove za gasenje i restart(i dobio je kratki spoj) pa nije mogao ni da se upali!!!
:ciao::ciao:
Pinball Wizard
26.1.2010, 1:48
Problem sa novom masinom...
Konfiguracija je sledeca:
------------------------
MSI P55-GD65
Intel Core i5 750
WD Caviar Black 500Gb 5001AALS
Seagate 160Gb st3160827AS
Sapphire Radeon HD 5770
LC Power 650W 6650GP3
Kingston KHX1600C9D3K2/4GB (2x 2Gb)
Nakon sastavljanja racunara iskrsao je prvi problem.
Racunar se upali,a nakon par sekundi pocne sam da se gasi i pali.
Nakon servisa, rekli su mi da je problem bio u neispravnim sata kablovima koji su zamenjeni.Kad sam doneo racunar kuci, stvarno je sve radilo kako treba.
Na racunar je nakon toga instaliran win 7 ultimate x64 (legalan).
Par puta se racunar zamrznuo bez nekog posebnog razloga (tipa: otvorena je mozilla i vuze i iskljucim vuze i zamrzne se komp), 2-3 puta u igrama, medjutim nakon nekog vremena je to stvarno postao izuzetak.
Ono sto je postalo pravilo sa druge strane, je to da kad god pustim neki film, samo je pitanje vremena kad ce racunar da se zakuca.
Nekad izdrzi par minuta, nekad malo duze, nekad cak pusti i ceo video.
Takodje dolazi do freeza nekad i pri strimovanju videa i prelasku u full screen.
Pritom nije bilo bitno da li je video fajl na hdd-u ili dvd-u, u oba slucaja se desavalo.Temperatura procesora je u idlu oko 39C.
Pri zakucavanju najcesce se pojavi gomila vertikalnih linija i preostaje samo restart.Nikad se nije pojavio BSOD.
Igre su radile normalno, par dana visesatnog maratona Batman Arkham Asyluma i Mirror's Edge itd, sve na maximumu u 1920x1200.Mozda se jednom restartovao,ali kazem,to je vise bio izuzetak.
Racunar je maksimalno ociscen pre sastavljanja, svi kuleri rade lepo i tiho.
Imam dva dodatna kulera, jedan koji hladi diskove i jednu dvanaesticu dodatnu.
Ne budem lenj te vrsljam po netu i vidim podosta threadova gde se pominju problemi sa radeonom 5770 i win 7 x64.Ukratko zvuce isto kao moji, pokusao sam dosta stavri koje su ljudi preporucili tamo...Iskljucivanje atijevog audia u device manageru,instalacija samo drajvera bez CCC-a, probao sam drajvere 9.11 i 9.12, cak i underclock kartice i nista nije pomoglo.
Odneo sam karticu kod prodavca gde sam je uzeo i bice poslata na servis da se proveri.Kao privremenu zamenu sam dobio gainward gts 250 i instalirao poslednji drajver za nju..Svi filmovi idu normalno, zasad nikakvih problema.
Medjutim,usred igranja Betmena, komp se zakuca,pusti kratak zvuk,i izadje mi BSOD koji nisam mogao lepo da vidim i restartuje se racunar.
Testirao sam memoriju sa memtest x86+ v 4.0 oko sat vremena i sve je bilo u redu.
Bio bih zahvalan za bilo koju pomoc,ideju,preporuku.
Hmh, redom:
-audio drajveri ako imaš na toj maticnoj VIA/Realtek.
-matična,
-napajanje.
Neka serviser odradi update BIOS-a i ako ne pomogne (a pritom neće ni sa drugim napajanjem) onda uzmi drugu matičnu.
I pomeri komp ako je blizu prozora ili 'vata vlagu ili može da dodje do kondenzacije i slično ;)
povremeno mi se restartuje pc i to kada koristim mozilu 3-4 puta mi se desilo kad pokusavam da otvorim neku stranu, znaci ne desava se stalno samo ponekad,kad koristim google chrome nije se bar do sada restartovao! posle restarta win patrol mi izbaci ovo obavestenje: http://i48.tinypic.com/2e3pora.jpg mislim da ovo bas ima veze sa paljenjem i gasenjem racunara ali neznam sta da radim! ako neko ima neki savet!!! p.s.ja uvek u win patrol izaberem no,neznam mozda treba yes!!!
Sass Drake
27.1.2010, 2:08
povremeno mi se restartuje pc i to kada koristim mozilu 3-4 puta mi se desilo kad pokusavam da otvorim neku stranu, znaci ne desava se stalno samo ponekad,kad koristim google chrome nije se bar do sada restartovao! posle restarta win patrol mi izbaci ovo obavestenje: http://i48.tinypic.com/2e3pora.jpg mislim da ovo bas ima veze sa paljenjem i gasenjem racunara ali neznam sta da radim! ako neko ima neki savet!!! p.s.ja uvek u win patrol izaberem no,neznam mozda treba yes!!!
To je Windows-ov program za izvještavanje nakon BSOD-a i možeš slobodno da ga uključiš ili ne uključiš.
Pokušaj pokrenuti Firefox u Safe Mode-u. Start\Mozilla Firefox\Mozilla Firefox (Safe Mode)
druze otvara se mozila iz safe moda,nego nesto sam primetio da od kada je poceo da se restartuje pc i kuler na napajanju u radu menja zvuk,pa da se pc ne restartuje mozda zbog napajanja!!??
Sass Drake
27.1.2010, 19:18
druze otvara se mozila iz safe moda,nego nesto sam primetio da od kada je poceo da se restartuje pc i kuler na napajanju u radu menja zvuk,pa da se pc ne restartuje mozda zbog napajanja!!??
Ajde opiši ovdje svoju kompletnu konfiguraciju i desni klik na (My) Computer/Advanced/Startup and Recovery i isključi „Automatically restart” i napiši ovdje kod greške kad ti izbaci BSOD.
Ako ti se to samo dešava u Firefox-u sumnjam da je do napajanja, ali opet.
msi k9n neo v2 amd athlon 64x2 4200 apacer 2x1gb 250gb maxtor sata2 gigabyte rx2400pro linkworld 550w iskljucio sam automatski restart pa kolko sam ukapirao sada da cekam da mi se pojavi bsod pa da ga snimim! evo danas mi se restartovao nevezano za mozilu,a evo kakvo obavestenje mi povremeno izbacuje kad mi blokira mozila cak ovo sam hteo sliku da odstampam pa mi je i foto menager blokirao a kada sam isao preko windows wiewer odstampao je,znaci ne desava se stalno samo ponekad!! http://i46.tinypic.com/35k05rc.jpg
Sass Drake
27.1.2010, 22:26
^ Nisi baš detaljno opisao konfu, al' ajd'. Koji ti je proizvođač i koja ti je oznaka napajanja? Skini EVEREST i provjeri temperature. Moguće da je i neki malware u pitanju, ali za sada provjerimo ovo.
evo ako moze sa siw-a. http://i47.tinypic.com/313kswp.jpg http://i49.tinypic.com/66fez8.jpg http://i48.tinypic.com/xggr68.jpg http://i49.tinypic.com/2cg0w2r.jpg http://i46.tinypic.com/28ml941.jpg http://i47.tinypic.com/j08e43.jpg napajanje je teska kinescina ali neznam gde da pogledam tu oznaku a da ne rasturam kuciste!! za malware ne bi trebalo da bude komp je proveren sa hijackthis,combofix,malwarebites, spyware terminaror, dr web curelt,trend micro housecall,a-squared,kaspersky,avast,imam no script,spywareblaster,flashblock,panda usb vacine itd... jbmlga dal windowsu nije dosao kraj!!!
Sass Drake
28.1.2010, 0:47
Za sada ti jedino mogu predložiti da testiraš sa drugim napajanjem i da radnu memoriju testiraš sa Gold Mem Test. Temperature bi trebale biti normalne..
ok.hvala puno druze na pomoci!! javljam u svakom slucaju sta sam uradio!!! evo posle restarta izbacio je ovu informaciju!!! http://i47.tinypic.com/n50x9e.jpg
Sass Drake
28.1.2010, 14:43
0x000000c5 je kod za loše ili oštećene drajvere sudeći po Google-u. Da li ti je ADSL ili kablovski modem (ili šta već korsitiš) vezan sa kompjuterom preko USB kabla ili preko Ethernet kabla? Ako ti je preko USB kabla, izbriši drajvere za taj modem i priljuči ga preko Ethernet kabla. Da li si još nešto priključivao od uređaja i instalirao drajvere za njih?
ovako druze imam adsl telekom,vezan je preko lan kabla,ruter huawei hg 510,osim moje fleske i digitalca nisam nista prikljucivao a drajvere zadnji put sam instalirao pre 5 meseci i to za tv karticu,jedino da nije sto sam radio oporavak sistema iz safe moda putem CHKDSK recovery sistema sa istim Windowsom kao na pc! pustio sam program uniblue driver scaner i evo sta je nasao ali neznam dali smem preko njega da instaliram drivere!!! http://i50.tinypic.com/2j0jj2w.jpg
Sass Drake
28.1.2010, 15:45
^Taj program ti nije potreban. A s obzirom da su se neki fajlovi zabrljali jer si morao da radiš CHKDSK iz konzole za oporavak, taj oporavak po tvojim problemima nije bio 100% učinkovit.. Jedino što ti sada mogu da kažem je da napraviš rezervne kopije tebi svih bitnih podataka na fleševima ili na optičkim diskovima. Pokušaj ponovo instalirati sve potrebne drajvere ručno, a ako to ne pomogne Windows-u ne gine reinstalacija. naravno, ovo se odnosi samo ako je u pitanju softverski kvar, ali ja sumnjam na hardverski kvar. Javi kad probaš sa drugim napajanjem i testiraj hard disk ovim programom (http://www.hdsentinel.com/hdsentinel_setup.zip).
ok.vec sam sve prebacio na diskove skinuo bookmarse,itd.. napajanje mi je jos u garanciji pa cu da ga odnesem na proveru! probacu i ostalo pa javljam!! evo za hard: -- Physical Disk Information - Disk: #0: MAXTOR STM3250310AS -- Hard Disk Summary ------------------- Hard Disk Number . . . . . . . . . . . . . . . . : 0 Interface . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : S-ATA Disk Controller . . . . . . . . . . . . . . . . : Standard Dual Channel PCI IDE Controller (ATA) Disk Location . . . . . . . . . . . . . . . . . : 0, Device: 0 Hard Disk Model ID . . . . . . . . . . . . . . . : MAXTOR STM3250310AS Firmware Revision . . . . . . . . . . . . . . . : 3.AAC Hard Disk Serial Number . . . . . . . . . . . . : 9RY2H6NQ Total Size . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 238472 MB Power State . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Active Current Temperature . . . . . . . . . . . . . . : 36 °C Power On Time . . . . . . . . . . . . . . . . . : 259 days, 23 hours Estimated Remaining Lifetime . . . . . . . . . . : more than 1000 days Health . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Excellent) Performance . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Excellent) The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors. No actions needed.
Sass Drake
28.1.2010, 18:33
Ako napajanje bude ispravno, testiraj memoriju sa MemTest programom. Ako se ispostavi da je i ona ispravna. Instaliraj ponovo sve drajvere, a ako ni to ne pomogne reinstal je jedino rješenje. Usput, hard disk je u redu.
nesto nece da testira memoriju izbacuje ovo neznam sta znaci!!! . http://i49.tinypic.com/34osj1i.jpg
Sass Drake
29.1.2010, 0:28
Izvini, ali zaboravio sam da kažem da se taj test radi van Windows-a. Skini Hiren's Boot CD, boot-uj sa njega i pokreni MemTest i pusti ga jedno pola sata.
http://i47.tinypic.com/aowc4j.jpg skinuo sam Hiren's Boot CD narezao na disk, pokrenuo nasao mem test,gde trazi da se upise koliko mb po difaltu pise sav raspolazivi ram tada nije htelo da krene pa sam ja upisao 100,neznam dali je tako trebalo!!! ovo je posle 50 minuta stanje!!!
Sass Drake
29.1.2010, 18:51
AKo si ga narezao kako treba (ako si išao na burn image, a ne na data) neka ostane u optičkom uređaju i kad restartuješ računar i ako je podešen da prvo boot-uje sa CD-a, vidjećeš opciju Mem Test.
dobro sam narezao,ali nisam podesio bios da podize sa diska,nego sam otvarao u windowsu,odradicu i ovako,a uz put sam u safe mode odradeo Last Known Good Configuration,pa cu vidim sta se desava!!!! odradjen mem test bez gresaka sve u redu!!!
evo ako moze sa siw-a. http://i47.tinypic.com/313kswp.jpg
Nesto mi ovde ne stima. Kako 5.13V napon na +12V grani?!?
Sass Drake
30.1.2010, 15:33
Kada su ovi programi uopšte pokazivali realne napone? :D
Oduvek. Pitanje je samo dal je sonda neispravna (to je ono sto citaju, zar ne?), il je pak napajanje debelo podbacilo.
izgleda da samo mozila restartuje racunar,evo ceo dan sam ga topio sa google chrome po10 prozora sam otvarao download-ovao,uz put snimam disk,gledam film i nista radi kao sat cim krenem sa mozilom posle nekog vremena pc se restartuje instalirao sam novu mozilu i opet isto sta li je ko bi ga znao!!!
Sass Drake
1.2.2010, 13:58
Ajd' ovako. Izbriši Firefox, izbriši njegov folder ovdje „C:\Documents and Settings\ime tvog naloga\Application Data”. Opet instaliraj najnoviju verziju sa www.mozilla.com i javi da li je stanje popravljeno.
odradeo sam sve kao sto si rekao,pa evo sada testiram ce vidimo sta ce kaze!!!
Problem je sledeci. Komp se zamrzne i ne mogu nista sem rucnog restarta. O ovom problemu sam pisao u temi windows 7 64bit .
Predhodnih par dana mi se desava da se sistem zamrzne. Ne restartuje se i ne izbacuje bsod-ove, vec u tim situacijama moram rucno da restartujem komp. Prilikom jednog od zamrzavanja i i pokusaja rucnog restarta mi se desilo da se kopm iskljucio i posle par sekundi ukljucio. Sve je proslo ok, ali je sistem dizao bar minut duze nego uobicajeno, da bih malo kasnije u cpu-z primetio da je takt procesora na 1,4 ghz (fsb 133). Vratio sam podesavanja na default i za sada radi ok.
Evo ih greske iz event log-a
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="EventLog" />
<EventID Qualifiers="32768">6008</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-01-18T02:25:49.000000000Z" />
<EventRecordID>20226</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>Arsa-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>3:22:20 AM</Data>
<Data>1/18/2010</Data>
<Data />
<Data />
<Data>46999</Data>
<Data />
<Data />
<Binary>DA070100010012000300160014009F01DA0701000100120002 00160014009F013C0000003C00000000000000000000000000 0000000000000100000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-01-18T02:25:42.593217700Z" />
<EventRecordID>20231</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Computer>Arsa-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>
Ako neko zna da mi kaze nesto vise, neka govori. Ja sumnjam da je napajanje na izdisaju.
Posle kraceg eksperimentisanja dosao sam do zakljucka da kad dodirnem kuciste sa malo naelektrisanom duksericom ili trenerkom komp zakuje i ne mogu nista, sem da ga rucno restartujem. Prosto zvuci neverovatno.
Mislim da je napajanje, ali nisam bas siguran. Ako zna neko sta je, neka govori
Problem je sledeci. Komp se zamrzne i ne mogu nista sem rucnog restarta. O ovom problemu sam pisao u temi windows 7 64bit .
Posle kraceg eksperimentisanja dosao sam do zakljucka da kad dodirnem kuciste sa malo naelektrisanom duksericom ili trenerkom komp zakuje i ne mogu nista, sem da ga rucno restartujem. Prosto zvuci neverovatno.
Mislim da je napajanje, ali nisam bas siguran. Ako zna neko sta je, neka govori
Prvo proveri uzemljenje (na stekeru, produznom kablu itd). I to zna da pravi probleme.
Probao sam sve sto si mi rekao. Menjao sam kablove i pokusao na vise uticnica i ne vredi:n-cc2:. Opet, sumnjam da je napajanje. Ima li resenja ili ide u servis?
moj problem sa restartom racunara je resen,po instrukcijama sass drake-a,velika zahvalnica za njega!!!!
p.s.znaci pc se vise ne restartuje,mozila je bila problem!!!
Moj problem i dalje se javlja. Komp se ponekad zamrzne ili restartuje iz cista mira. Da bih proverio da li je napajanje klokovao sam procesor na 3,7 uz napon od 1,31. Testirao sam sa ortosom 5 sati i sve je proslo ok uz najvisu temperaturu od 68. E sad drugi deo price. Flesujem bios i probam da klokujem procesor ali nece dalje od 3,2. Vidim da je eist ukljucen, iako sam ga ja u biosu iskljucio. Dakle, posle flesa biosa ne mogu da iskljucim eist. Vratim stari bios i eist funkcionise kako treba. Iz radoznalosti da li ce se komp restartovati stavio sam majicu ,koju sam nosio na sebi, preko kucista i komp se zamrznuo, i svaki put tako. Ako neko ima neki savet neka predlaze
Sass Drake
4.2.2010, 12:58
Moj problem i dalje se javlja. Komp se ponekad zamrzne ili restartuje iz cista mira. Da bih proverio da li je napajanje klokovao sam procesor na 3,7 uz napon od 1,31. Testirao sam sa ortosom 5 sati i sve je proslo ok uz najvisu temperaturu od 68. E sad drugi deo price. Flesujem bios i probam da klokujem procesor ali nece dalje od 3,2. Vidim da je eist ukljucen, iako sam ga ja u biosu iskljucio. Dakle, posle flesa biosa ne mogu da iskljucim eist. Vratim stari bios i eist funkcionise kako treba. Iz radoznalosti da li ce se komp restartovati stavio sam majicu ,koju sam nosio na sebi, preko kucista i komp se zamrznuo, i svaki put tako. Ako neko ima neki savet neka predlaze
Imaš li laminat u prostoriji gdje ti je kompjuter?
Nije laminat, parket je. Nisi mi rekao nista sto se flesa biosa tice.
Takodje sam primetio kada je ukljucen eist i nista zahtevno ne radim voltaza je 1,14. Cim pokrenem npr. sound forge i nesto pocnem da radim voltaza ide do 1,33. Kad iskljucim eist voltaza je non stop 1,14-1,16 sta god radio. Da li je to u redu?
Imam problema sa laptopom lenovo N200. Naime, nakon formatiranja diska i svježe instalacije winXP-a sve radi savršeno par dana, a onda počinu problemi. Neki put sistem uopšte neće da se podigne, nekad se podigne do welcome ekrana i tu zakuca, nakon zadnjeg reinstala sistem se podigne, ali sve stane čim bilo gdje kliknem mišem (što je čudno kursor miša mogu da pomjeram). Napominjem da nakon svježe instalacije XP sve radi bez problema ali nakon par dana sistem se ruši. Više puta sve pregledano Kasperskim, NOD-om i sa još par alata i nema nikakvih virusa i sl. Ako ko ima ideju pomoć dobrodošla.
Hmh, imao sam slican problem sa desktopom... Ali se ne secam kako sam ga resio... Uglavnom mislim da je ovo problem hardverske prirode... Probaj sa flesom BIOS-a, jedino mi to pada na pamet... Ne pregreva se? A da ga ocistis?
BIOS je zadnja verzija sa sajta proizvođača, a temperatura je normalna.
Izgleda da za mog ljubimca nema niko nikakvo resenje i predlog:(
JosJedanKorisnik
6.2.2010, 12:01
da ne postavljam novu temu, rekoh da postavim pitanje ovde. A problem je u sledecem. Konfiguracija je malo starija: Athlon 64 3000+, GA K8NF9 Ultra, 2gb ram, 160gb HDD, ATI HD3850 i napajanje 450W NEO tadasnji (danas je valjda Blueberry).
Kada se komp upali, ploca daje normalan signal, POST ekran je OK, ali kada dodje do Windows Load screen-a tu stane i vrti status bar do beskonacnosti (provereno je ovo radio 8 sati bez prekida).
Windows je 32bit XP sa SP2. Kada se Win startuje u Safe modu onda ga komp podigne bez problema. Komp je skeniran od virusa (u safe modu - Kaspersky 2010) i nije pronasao nista. Takodje je unutrasnjost temeljno ociscena, tako da ne postoji mogucnost da neki od hladnjaka ne radi.
Izgleda da za mog ljubimca nema niko nikakvo resenje i predlog:(
Testirao si komp na opterećenje, i nije se zakucao, dakle dakle to možemo da otpišemo.
Veoma je zanimljiv ovaj deo kad kažes da pri dodiru kućišta sa naelektrisanim predmetima, komp zakoči.E sad, pozovi nekoga ko se razume u elektrotehniku, i nek ti kaže da li je uzemljenje u redu.Uzemljenje moze da bude neispravno u čitavoj zgradi/kući tako da nemoj previse brzo da otpisuješ to.Možda da odneseš kućište kod nekoga i da isprobaš.
Ako se i posle toga isto dešava, ako možeš pozajmi od nekoga napajanje i stavi ga u svoj komjuter.
matrix_ninja
7.2.2010, 2:50
Није баш заглављивање и рестартовање, ал је слично, значи имам проблем и мислим да је кривац графичка, после неких 15-20 минута играња почне да се прегрејава и на екрану се појаве некакве коцкице и глупости, и слика забоде на кратко и врати се у нормалу или на исто то али углавном после 20 минута постаје не игриво, па ме занима да ли има неки програм за убрзаванје вентилатора на граф. јер прије је она сама то радила, ал откако имам windows 7 неће, пробао сам рива тунер, или ја незнам да намјестим ил ме неслуша, ставио на 30% или на 100% исто је. И још да кажем да није клокована и има онај залман кулер ако има икаквог значаја...
Hmh, novi kuler? Da ga ocistis od prasine?
matrix_ninja
7.2.2010, 3:10
То сам свеједно планирао ових дана, ал изгледа да ће морати одма сутра, ал бојим се да ми то неће ријешити проблем ако не убрзам кулер, шта ће тек бити љети кад је овакво стање на -5 :D
А то за нови кулер нисам ни знао да се у граф. може замијенити :o
Pozdrav svima,nov sam ovde,nadam se da neko moze da mi pomogne.Restartuje mi se kompjuter zadnjih 10-ak dana iz cista mira,posle pola sata ili sat rada,i to od kada sam promijenio plocu i napajanje,valjda su bili crkli od napona,tako su mi rekli u servisu (ranije mi se to nikad nije desilo).Nisam dobro pogledao da li je vec pisano o sl. situaciji,ako ima izvinjavam se.Ako ima neko ideju sta moze da bude problem,bio bih beskrajno zahvalan:)
Ajde prvo jednu stvar da razjasnimo. Da li je Win postavljen da se restartuje u slučaju greške ili ne? Ako jeste, treba to isključiti tako da se, umesto restartovanja, pojavi znameniti BSOD, u tom slučaju se često može prilično precizno na osnovu koda greške otkriti gde je problem. Ako je postavljen da se restartuje ne znamo ništa (moguće da Win negde i tada zapisuje kod greške, ali nemam pojma gde, iskren da budem, ako neko zna neka kaže).
Zapisuje negde u event logeru (Control Panel -> Administrative Tools), ali isti je prepun logova, pa traba znati pod kojim kodovima se nalazi.
zlatkobar
10.2.2010, 19:03
Imam problema sa laptopom lenovo N200. Naime, nakon formatiranja diska i svježe instalacije winXP-a sve radi savršeno par dana, a onda počinu problemi. Neki put sistem uopšte neće da se podigne, nekad se podigne do welcome ekrana i tu zakuca, nakon zadnjeg reinstala sistem se podigne, ali sve stane čim bilo gdje kliknem mišem (što je čudno kursor miša mogu da pomjeram). Napominjem da nakon svježe instalacije XP sve radi bez problema ali nakon par dana sistem se ruši. Više puta sve pregledano Kasperskim, NOD-om i sa još par alata i nema nikakvih virusa i sl. Ako ko ima ideju pomoć dobrodošla.
Pusti proveru hard diska i vidi ima li bad sektora... Problem je definitivno Hardverske prirode!
zlatkobar
10.2.2010, 19:28
Pozdrav svima,nov sam ovde,nadam se da neko moze da mi pomogne.Restartuje mi se kompjuter zadnjih 10-ak dana iz cista mira,posle pola sata ili sat rada,i to od kada sam promijenio plocu i napajanje,valjda su bili crkli od napona,tako su mi rekli u servisu (ranije mi se to nikad nije desilo).Nisam dobro pogledao da li je vec pisano o sl. situaciji,ako ima izvinjavam se.Ako ima neko ideju sta moze da bude problem,bio bih beskrajno zahvalan:)
A sto im lepo ne vratis racunar pa nek se oni malo poigraju kad si im vec dao pare :)
Da bi nesto mogli da ti pomognemo morao bi da nam das system log. Ovako mozemo svi nagadjati do prekosutra.
Srdacan Pozdrav
Ne znam moze li ovo nesto da znaci,ali juce kad sam igrao igricu u windowed mod-u,nije mi se restartovao nijednom(inace skoro uvijek se desi restart kad je igram normalno).A komp. je sledeci(nadam se da sam dobro stavio,ne snalazim se sa oznakama nikako:) ) : AMD SEMPRON 3000+,ASUS K8N4E-SE,WESTERN DIGITAL 80 GB,KINGSTON DDR 400,EAX 550 HM 512.
P.S. Hvala puno svima koji pokusavaju da pomognu:ciao:
Sta kazes na @Wizard-ovo pitanje?
Mozemo li da vidimo BSOD?
Znacilo bi ;).
Onako,napamet ... posto je menjana ploca,moguce da problem pravi neki driver.
Nisi napisao koje i koliko jako napajanje sada imas?
Pozdrav svima, ovom prilikom vas pozdravljam jer sam novi na forumu, i forum je po meni idealan, hvala vam.
E sad imam jedan problem, koji me nervira vec duze vreme. Ukratko cu o njemu, pa cu vam dati konfiguraciju, i usput reci da se nesto preterano ne razumem. Ovako, graficka mi se grijala propeler mi je crkao, nisam mogao u nasem mestu da nadjem, ni dalje, pa sam kupio novu graficku ATI Radeon HD 4550 ddr3 (512) mb. Ubacio sam, pre toga sredio i procesor, i napajanje, sve fino ocistio. Uglavnom problem je u tome, sto ne mogu da igram ni jednu igricu, posle 5 minuta mi zasteka (counter) i tako ponavlja zvuk stekanja dok ne pritisnem ctrl+alt+delete, ali moram ga restartovati jer ne mogu nastaviti bilo kakav rad na racunaru. Kada sam video da nema od igranja nista, batalio sam sve to, ali sada mi se javlja novi problem. Restartuje ga dok surfam po internetu, ili se smaram na fejsbuku, samo restart, upali se i ok. Proveravao sam temperature, sve je ok. Koristio sam everest ultimate. Sada cu vam napisati konfiguraciju:
Procesor: Intel celeron d-351 3200 mhz (24x133)
Maticna: Asus P5VD2-X
Ram memorija:ddr2-533 512mb (266mhz)
Graficka: Ati radeon HD dd3 512 mb
E sad, kao prvo, kupio bih ram, jer stvarno ga imam malo, i bojim se da nije do memorije. Ali prvo bih se posavjetovao sa vama sto znate. Jednostavno, znam da mi je maticna kanta, da moze 4gb memorije max, 1 pci express slot i slicno, ali trenutno nemam para za novi, i ne znam kad cu moci priustiti sebi neku bolju masinu. Ovu bih da sredim, pa vas molim da pomognete. Pozdrav, Srdjan.
I izvinite na duzini posta, tesko je objasniti pisanjem recenica na forumu.
Hvala unapred
Pa, prvo pocni sa testiranjem RAM memorije programom memtest. Ako nema gresaka, ja bih licno prvo posumnjao na napajanje. Od koliko vati je napajanje i koja je "marka" osim ako nije kinez? :)
Ako je neki kinez od cca 400W ja bih prvo na njega sumnjao...
A ja bih :D rekao isto sto i u prethodnom postu tj. daj nam sliku BSODa ;) ?
Hocu, ali kada mi objasnih sta je bsod i kako da ti dam :confused: Stvarno ne znam :) kazem ne razumem se bas najbolje.
@ a napajanje je jbg, mislim da je od 400w, nisam ga menjao kako sam uzeo racunar. A ram cu proveriti kada okacim bsod ovde.. poz
edit: ako je to to evo link
http://img62.imageshack.us/img62/6091/aaaaan.jpg (http://img62.imageshack.us/i/aaaaan.jpg/)
http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Screen_of_Death
Hocu, ali kada mi objasnih sta je bsod i kako da ti dam :confused:
Dobio si objasnjenje by @ivanza za BSOD :D.Sad sacekaj da se pojavi,uslikaj ga (fon,digitalac,...) pa nam postavi ovde sliku kako bi probali da rastumacimo sta ti pravi problem ;).
Bilo bi dobro da otvoris kuciste i pogledas specifikaciju na napajanju (nalepnicu) pa i to iskuckaj ovde.
Nakon sto nam das BSOD, skini memtest i istestiraj RAM sa njim, nece da skodi :)
A to napajanje je relativno slabo...
Ovako, bsod mi ne izbacuje, izbacivao mi je dok nisam kupio novu graficku, dok je bila stara, i izbacivao je nesto nv4 panel ili tako nesto, i kada sam kupio, to je prestalo da izbacuje.
@napajanje: MS Platinium 400ATX p4 ...
@bas se upravo restartovao, pa vam mogu malo jasnije objasniti. Znaci kada se restartuje, u prvi mah cuje se kao prekidas ono, paljenje gasenje, i to ponavlja 3-4 puta, a ne bip. Tek kad se restartuje, onaj zvuk kao prekidac kad upalis ugasis, ponovi ga 3-4 puta, i cim digne sistem opet se restartuje, i izbaci CPU fan fail speed, iako sam u biosu stavio da radi na 1200 rpm, opet to radi. Ako mozete malo da mi objasnite o tom fan fail speed-u, kako da ga fino podesim, mozda bas procesor pravi sra nje. Pre neki dan sam ga ocistio kada sam uzeo graficku, skinuo ga skroz i ono jezgro aluminijumsko skroz cisto, paste nemam, niti je ko u mom mestu imao, da podmazem, a i vent je cist.
@memtes ja ne znam stvarno pokrenuti, poslao sam coveku PM pa ce mi on objasniti...
Poz i hvala vam sto svoje slobodno vreme provodite pomazuci drugim ljudima.
Hmm :icon_scra ...
Ploca je ova http://asus.com/product.aspx?P_ID=XBaz6qrKSpOJhQ18&templete=2 .
A da probas u BIOSu da iskljucis Asus Q-Fan (disable)?
Neka vrti cpu vent punom brzinom pa da vidis onda.
Ako si lepo napisao,skidao si cooler sa Celerona a nisi stavio pastu kad si vratio cooler sto ce reci da ti je sada izmedju cpu i hladnjaka ... nista :eek:??
Ako je tako,hitno nabavljaj bilo kakvu termanu pastu!!!
Kako ti se ponasa ventilator na cpu kad ga okrenes malo prstom?Jel se lako obrce,zapinje ili nesto trece ?
To (matoro) napajanje je 99% "MS Industrial" (=shit :(,mom frendu su 2 crkla u istom kompu).I pored toga ne mora ono da bude trenutni problem.Ako imas od koga da pozajmis drugo napajanje pa da probas tako dan-2 kako se ponasa komp ?
hmm, potrudicu se da nadjem, pa cu da vam javim sta i kako.. mada tesko tako. Najbolje bi bilo nekim programima da skeniramo u cemu moze biti problem, pa da onda idemo na resavanje... :(
Supreme.50
14.2.2010, 18:09
Elem, posle ciscenja kucista i cable managementa, komp se zabo. Kad uguram kabl za napajanje, komp krene da radi, svetle sve lampice konstantno (floppy, dvd drive, crvena za hdd i zelena ne znam ni za sta je, nije moje kuciste), i komp ne reaguje. Monitor je u stand by kao da je komp ugasen (lampica na monitoru blinka). Dugme za paljenje (gasenje) ne reaguje uopste, pritiskam, drzim 5 sec... nista, dok dugme za restart reaguje normalno, komp se restartuje i sve lampice se ugase na nekih 2 sekunde i onda ponovo. Ne vidim nista na screenu, pa ne mogu da kazem dokle je stigao ako je uopste krenuo...
hitno mi treba zato plz pozurite, i naravno unapred hvala :n_klanja:.
Izgleda ces morati da povadis pa vratis sve u kuciste...
Probao si reset BIOSa, pretpostavljam?
Supreme.50
14.2.2010, 18:37
Kako to da uradim? izvadim i vratim bateriju predpostavljam?
Uros Ducic
14.2.2010, 21:17
Imas objasnjeno ovde (http://www.wikihow.com/Reset-Your-BIOS).
Supreme.50
14.2.2010, 21:45
Povadio sam sve, setio sam se hebenog jumpera tek posle... nista nije pomoglo. Stavio sam napajanje iz drugog kompa i sve je normalno radilo. Ustanovio sam da je napajanje, pa reko da vidim sta ce se desiti ako to napajanje povezem na drugi komp. I tako i uradim. I radi :paranoia:. I ja uzmem lepo vratim "pokvareno" napajanje na stari komp gde je i bilo, kad ono sve radi normalno... necu ni da ga diram vise :D.
Uros Ducic
14.2.2010, 21:50
Povadio sam sve, setio sam se hebenog jumpera tek posle... nista nije pomoglo. Stavio sam napajanje iz drugog kompa i sve je normalno radilo. Ustanovio sam da je napajanje, pa reko da vidim sta ce se desiti ako to napajanje povezem na drugi komp. I tako i uradim. I radi :paranoia:. I ja uzmem lepo vratim "pokvareno" napajanje na stari komp gde je i bilo, kad ono sve radi normalno... necu ni da ga diram vise :D.
Imao sam ja slicnu situaciju.:D
Najbolje bi bilo nekim programima da skeniramo u cemu moze biti problem
Zato smo i trazili sliku BSoD-a ;).
Pastu (ikakvu) mozes da potrazis u nekom ozbiljnijem Radio/TV servisu.Tako sam nabavio neku madjarsku svojevremeno.Nije nesto al je bolja nego nista :D.
Koje je napajanje??
Zapisuje negde u event logeru (Control Panel -> Administrative Tools), ali isti je prepun logova, pa traba znati pod kojim kodovima se nalazi.
Nisam, čak, ni u to siguran. Jer, kad nastupi exception CPU pokreće servisnu rutinu. Ona ima dovoljno potencijala da ispiše elementarne podatke na ekranu, ali pitanje je da li može da izvrši relativno složen zadatak kao što je zapisivanje u Windows event log. Ne tvrdim da je tako, samo hipoteza.
Ja ti kazem, zato sto sam tu licno nalazio te logove u par slucajeva. Cak ti i pokaze dge se nalazi crash dump, pa uz odredjeni alat mozes da debagujes problem, il bar da vidis sta je bilo problematicno.
Da, ali da li je uvek tako? O tome ja pričam. Ja ne znam, ima li neko ko tačno zna šta se dešava? Ili da krenem da kopam po Rusinovičevim knjigama? :D
Pozdrav
Moj problem je vezan za tzv "dumping physical memory", to mi se desava na svaka 3 do 4 dana. Nakon odredjenog vremena koriscenja kompa samo se pojavi tzv plavi ekran gde odbrojava neko vreme i nakon cega moram da rucno restartujem komp posle cega sve radi opet ok. Da li je neko imao slicnih problema?
Konfiguracija je sledeca:
maticna-gigabyte x38-ds4
procesor:core2duo na 2.66
grafa:ati 3850 512mb dd3
hdd:samsung spinpoint f3 1tb i seagate baracuda 320 gb
memorija:4gb kingmax
Reci nam koja se greska pojavljuje na BSOD, ili nam daj njegovu sliku (uslikaj cime god mozes).
I koje ti je napajanje?
Ok sledeci put kad se dogodi BSOD cu probati da ga uslikam ili bar da zapisem detalje o erroru. Napajanje je Thermaltake od 500w.
Mikailo82
21.2.2010, 23:12
Imam sledecu konfiguraciju:
-Procesor QuadCore Intel Core i7 920, 2700 MHz (20 x 135)
-Matična ploča Gigabyte GA-EX58-UD5 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 3 PCI-E x16, 6 DDR3 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
-Grafička kartica NVIDIA GeForce GTX 285 (2048 MB)
-Hard disk ST31000528AS ATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
-DDR3 2GB PC10600 (1600MHz), Kingmax (cetiri komada)
-LC1200 V2,2 Monolith X - Metatron Series
-Operativni sistem Microsoft Windows 7 Ultimate Build 7600
E sada... Desava mi se da se racunar u toku igranja sam od sebe restartuje.
Bez palvog ekrana... U Event Viewer-u mi stoji sledece:
Critical 19.2.2010 23:58:25 Kernel-Power 41 (63)
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 19.2.2010 23:58:25
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer:
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-02-19T22:58:25.691612600Z" />
<EventRecordID>18485</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Computer>Gella-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>
Sta god to znacilo...
Reinstalirao i update-ovao sam drivere ali ni to nije pomoglo....
Pa ako neko ima neku Ideju sta moze da se uradi, bilo bi mi drago da je cujem, posto mi je pocelo bas ici na zivce....
Unapred zahvalan....
Pozz. Evo kako je doslo do problema...
Komp je dobro radio. Instalirao sam sinu igricu sa CD. Ali ona nije htela da radi kako treba. Zatim sam je deinstalirao, ocistio komp sa CCleanerom i 1-Click Tuneup jer je nesto poceo da koci. Zatim sam isao na My computer-desni klik particiju C-proprtis-Check Now. Oznacio sam obadve stavke, kliknuo da pocne, zatim, posto kaze da mora da se resetuje da bi proveru odradio na Yes i iz svega izasao. Sve sto je bilo otvoreno sam pozatvarao i resetovao komp (nije mi prvi put da proveravam racunar na bad sectors). E, tada je poludeo. Izlista drajvere, Windows sa "gusenicom" se pojavi jedan sekund, displej bljesne plavo na kojem nesto pise, samo neznam sta (ne mogu da vidim jer se to desava za manje od sekunde), odmah se sam resetuje i pocinje ispocetka. Ali ovaj put ne pokazuje "gusenicu" vec mi izbacuje:
Safe mode
Safe mode with Networking
Safe mode with command prompt
Last known good comfiguration (your most recent settings that worked)
Start Windows Normally (ovde odbrojava).
Kada ga pustim da dodje do kraja sa odbrojavanjem, On se resetuje i ponovo isto izbaci. I tako u krug.
U safe mode sam beckapovao filove koje je CCleaner izbrisao kada sam brisao posle igrice, ali opet je isto. Vratio sam pomocu Sistem restore (u safe modu) komp, ali je hteo da vrati samo kada sam oznacio Install Shilled (cini mi se tako se pise) Restore Point. Samo na toj tacki je hteo da vrati, nj na jednoj drugoj. Kada resetujem komp i opet udjem u safe, prihvatim tacku vracanja, nastavim rad u safe modu, a zatim resetujem komp, opet sve bude kao na pocetku mog posta.
Toliko od mene za sada. Nadam se da ce neko moci da mi pomogne jer sam ocajan (skoro mi je majstor digao novi sistem). Hitno mi je. Unapred hvala.
Sacekaj ako se javi jos neko ali mi sve mirise na svezu kafu skuvanu za "pc majstora" :( ...
Pozdrav
Core 2 duo, 2x500GB Seagate, nVidia 7900GS, 2GB RAM-a, win7 ultimate...
Uglavnom problem je sledeci...
Prilikom nekog veceg "taska" kao sto je ekstrakcija rar fajlova od 10 i vise GB, skeniranja hard diska zbog dupuliranih fajlova, kopiranje s jednog diska na drugi vece kolicine podataka... komp se samo "zakuca" tj, zaledi se, totalna "smrt" Pomaze samo restart na dugme
Napominjem da se isto desava i kada se vrsi operacija sa externim hard diskom (na njemu sam pokrenuo pretragu za dupliranim fajlovima)
Zna li neko da li je to do sistema, ili su diskovi pri kraju, ili nesto sasvim trece?
Hvala
Skini memtest i pusti da testira RAM.
Mozes i da pustis MHDD da odskenira diskove.
Moguce je i da je napajanje slabo (omatorelo), a mozes da probas i sa drugim kablovima
Da,nisi rekao koje (i koliko Wati) napajanje vozi svu tu tehniku :D ??
Pozdrav
Core 2 duo, 2x500GB Seagate, nVidia 7900GS, 2GB RAM-a, win7 ultimate...
Uglavnom problem je sledeci...
Prilikom nekog veceg "taska" kao sto je ekstrakcija rar fajlova od 10 i vise GB, skeniranja hard diska zbog dupuliranih fajlova, kopiranje s jednog diska na drugi vece kolicine podataka... komp se samo "zakuca" tj, zaledi se, totalna "smrt" Pomaze samo restart na dugme
Napominjem da se isto desava i kada se vrsi operacija sa externim hard diskom (na njemu sam pokrenuo pretragu za dupliranim fajlovima)
Zna li neko da li je to do sistema, ili su diskovi pri kraju, ili nesto sasvim trece?
Hvala
Skini everest i proveri temperaturu harda!!!
Takodjee !! ... kad vam se komp restartuje i utvrdite da je to zbog zagrevanja !! u 30 % slucajevaa to je zbog nagomilane prasine na ventilatorima napajanja kao i procesora.
NAJBOLJE resenje je kompresor :)) znaci uzmete kompresor odmaknete na neku odredjenu daljinu koju probate na svojoj ruci da vidite dali ta jacina moze da osteti komponete i kad ga dunete ima da mu nebude dobro :) xaxa ocisti gaa kao da je sad sklopljen ... onda radi kao san .. stim sto treba boditi racuna kada duvate u ventilator od napajanja moze da se desi da ga pomerite sa lezista paa da se posle cuje ko traktor :P onda bi morali otvarati napajanje ..
eto :)) xaxa ovo sam sve ja radio pa zato pisem:P
Ko to radi obavezno da pazi na ventilatore.Nepaznjom sam slomio 4-5 peraja na Spire cpu ventilatoru usled jakog pritiska duvanja (4-5 [At] ):boodala:.
Ko to radi obavezno da pazi na ventilatore.Nepaznjom sam slomio 4-5 peraja na Spire cpu ventilatoru usled jakog pritiska duvanja (4-5 [At] ):boodala:.
Kako si to uspeo.:confused::D
Da,nisi rekao koje (i koliko Wati) napajanje vozi svu tu tehniku :D ??
napajanje je fortron 350W, inace, jedan prijatelj mi rece da moze biti i do rama, stvarno ne znam, nije bas situacija za eksperimentisati, posto ne mogu odmah vidjeti rezultate, ne desava se svaki put...
Hmh, slabo je to napajanje... Bez nekih kineskih 450W neće ovo da valja, bar ja tako mislim :)
Ništa se ne pregreva? Testirao si HDD sa MHDD i RAM sa memtest?
da, diskovi u u redu, napominjem da mi se isto desavalao i s drugim diskovima koji su bili prije ovih u kompu, kao i sa jednim ATA od 120gb koji je u fioci, i kojeg kacim po potrebi, odnosno, isti simptomi su se desavala prilikom "silovanja" 4 razlicita diska, sto internih, sto ovih preko usb, eksternih.
nadam se da nisam zakomplikovao objasnjenje :)
Pozdrav svima, pisao sam prije 10-ak dana , u vezi restartovanja racunara. Bilo je mnogo dobrih ljudi koji su htjeli da pomognu(i hvala im) al sta cu kad sam duduk pa ne znam ni sta me pitaju:boodala: Uglavnom,posto imam 2 RAM memorije ,jednu od 512 mb i drugu koju sam kupio posle nje od 1 gb,ovu staru od 512 mb sam izvadio,jer mi je neko rekao da je ona mozda problem.Posle toga je kompjuter par dana radio OK(naravno,malo sporije),ali se nije restartovao,sto mi se ranije cesto desavalo. Samo me interesuje moze li biti da je stara RAM memorija oslabila,i da je u njoj bio problem? P.S.Sorry zbog predugog posta :)
Ne mora da znači da je ona oslabila ili ti da se kvari, nego jednostavno da se ne uklapaju ta dva mamoriska modula jer je obično to u pitanju.
Najbolje je imati dva ista modula.
Dosad su radile dobro,jer im je ista frekvencija(istina,razliciti su proizvodjaci).To restartovanje mi se pocelo desavati,posto mi je zbog napona crklo napajanje i ploca pa sam ih promijenio.Vidio sam da ima neki test za RAM memoriju kojim mogu da provjerim je li u redu,ali ne znam gdje to da skinem i kako funkcionise.Hvala na odgovoru u svakom slucaju:ciao:
Dosad su radile dobro,jer im je ista frekvencija(istina,razliciti su proizvodjaci).To restartovanje mi se pocelo desavati,posto mi je zbog napona crklo napajanje i ploca pa sam ih promijenio.Vidio sam da ima neki test za RAM memoriju kojim mogu da provjerim je li u redu,ali ne znam gdje to da skinem i kako funkcionise.Hvala na odgovoru u svakom slucaju:ciao:
http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/Memtest86.shtml
Skini raspakuj u winzip tu imas jedan .iso fajl. Narezi ga uz pomoc Alcohol 120%(ili nekog drugog softvera)samo nemoj kao data disk, vec kao image fajl. Restarkuj komp, namesti red butovanja...:ciao::ciao:
poz
desava mi se da ostavim komp ukljucen i niko nista ne radi,da posle nekog vremena kad hocu da nesto pogledam na kompu ekran mi je crn,komp zabaguje
nista se ne desava jedina mogucnost mi je da resetujem komp i posle toga je sve u redu
napominjem da se ovo ne desava stalno vec povremeno
kada je pocelo da se desava posle nekog vremena meni je crko monitor koji je sad u servisu(sreca pa je pod garancijom)
sad imam privremeno neki drugi monitor i jutros mi se isto to desilo i sa ovim monitorom pa sad vise nisam pametan da je bas monitor u pitanju vec nesto drugo ali neznam sta
kome je jasno o cemu pricam neka pomaga
Prvo nadji najsvežije drajvere za grafu i čipset, pa vidi da li se ponavlja.
Drugo, idi desni klik na desktop-Properties-Screen Saver-Power-podesi sve na "Never".
Prvo nadji najsvežije drajvere za grafu i čipset, pa vidi da li se ponavlja.
Drugo, idi desni klik na desktop-Properties-Screen Saver-Power-podesi sve na "Never".
sto se tice drajvera za grafu oni su zadnji koji su izasli a za cipset neznam, to nisam do sad dirao i ne bih znao gde da skinem
i sve mi je podeseno na never
Ne znam šta da ti kažem, ali meni deluje kao da se računar "baca" u stand by i onda ne može da se probudi. Da nemaš neki setting u BIOSu vezan za to? Mislim na stand by/sleep.
Najbolje bi bilo da rucno proba da ga stavi u stand by (il sleep, ime zavisi od verzije windowsa), pa da vidi dal moze da ga probudi. Ako nece, onda zna da tu nesto zeza, pa moze lepo u power options u control panelu da iskljuci odlazak u sleep.
Najbolje bi bilo da rucno proba da ga stavi u stand by (il sleep, ime zavisi od verzije windowsa), pa da vidi dal moze da ga probudi. Ako nece, onda zna da tu nesto zeza, pa moze lepo u power options u control panelu da iskljuci odlazak u sleep.
u BIOSu nista nisam cackao jer ne znam a u power optionsu mi je sve podeseno na never,koristim SP 2
Ok sledeci put kad se dogodi BSOD cu probati da ga uslikam ili bar da zapisem detalje o erroru. Napajanje je Thermaltake od 500w.
Plavi ekran se ponovo pojavio :/, njegov uzrok je rltkhaud.sys to je verovatno neki fajl za zvucnu karticu.
Idi na sajt proizvođača svoje matične, nađi svoj model i skini najsvežije dostupne drajvere za zvučnu. Prvo obriši stare pa instaliraj te nove.
Pozdrav svima
Imam problem, i ne razumem se nesto mnogo u ove stvari pa ako neko moze na osnovu ovoga da mi kaze u cemu je problem. Svaki put kad npr neku igricu ukljucim preko celog monitora, monitor pocrni i komp ne reaguje ni na sta, osim na dugme da ga iskljucim i posle radi normalno ali se stalno to desava kad ukljucim full screen. Komp je star par meseci.
Hvala unapred
Skini najsvežije drajvere za grafičku. Ako ne možeš da se snađeš kaži nam koja ti je grafulja i koji OS pa ćeš dobiti detaljno uputstvo :)
Hvala na odgovoru :)
A da pitam samo ovo pre nego sto uradim nesto od toga.
Komp. je trenutno spojen sa malim lcd-tv umesto monitora za komp. Ima li to mozda neke veze sa mojim problemom?
Imam problem:otkazao mi je hard disk ali se tu problem ne zavrsava komp se sam pri startovanju iskljuci iz struje,ne restartuje se vec se iskljuci,kad se to desi vise ne moze da se ukljuci na dugme vec mora da se iskljuci prekidac na napajanju i onda se uvek ukljuci.Nisam imao hard ali kad se ukljuci ulazi u bios pritiskom na delete.Maticna ploca ne gubi napon kad se ono sam iskljuci vec sve izgleda kao da je iskljucen na dugme.Hard je bio master a cd i dvd slave.Takodje mi je otkazao ali zbog mehanike dvd pa sam i njega izbacio.Znaci to se desilo i desavalo kad mi je bio ukljucen cd-slave drugi dvd-master.Nikako nisam uspeo da napipam da li je negde nesto u kratkom spoju-mozda ili neki labav kontakt a mrdao sam sve konektore namaticnoj i na napajanju.Ima li neko ideju sta moze da bude.Jer kasnije premestanjem cd-a i dvd-a sve je normalno radilo ukljuci iskljuci bez problema.Zanima me da li da samo kupim hard ili ???
Hvala na odgovoru :)
A da pitam samo ovo pre nego sto uradim nesto od toga.
Komp. je trenutno spojen sa malim lcd-tv umesto monitora za komp. Ima li to mozda neke veze sa mojim problemom?
To već mogu samo da te lažem :) Mada možda može da bude i do njega... Za početak DriverSweeperom očisti drajvere od grafe i instaliraj najsvežije pa ćemo da vidimo :)
Imam problem:otkazao mi je hard disk ali se tu problem ne zavrsava komp se sam pri startovanju iskljuci iz struje,ne restartuje se vec se iskljuci,kad se to desi vise ne moze da se ukljuci na dugme vec mora da se iskljuci prekidac na napajanju i onda se uvek ukljuci.Nisam imao hard ali kad se ukljuci ulazi u bios pritiskom na delete.Maticna ploca ne gubi napon kad se ono sam iskljuci vec sve izgleda kao da je iskljucen na dugme.Hard je bio master a cd i dvd slave.Takodje mi je otkazao ali zbog mehanike dvd pa sam i njega izbacio.Znaci to se desilo i desavalo kad mi je bio ukljucen cd-slave drugi dvd-master.Nikako nisam uspeo da napipam da li je negde nesto u kratkom spoju-mozda ili neki labav kontakt a mrdao sam sve konektore namaticnoj i na napajanju.Ima li neko ideju sta moze da bude.Jer kasnije premestanjem cd-a i dvd-a sve je normalno radilo ukljuci iskljuci bez problema.Zanima me da li da samo kupim hard ili ???
Mislim da imaš slabo napajanje. Daj nam celu konfu i napajanje koje poseduješ.
Muke pocinju posle preseljavanja.
Napajanje je :MIDI TOWER ATX 350W P4, CPu Intel Pentium4 2,4 GHz,Asusova maticna ,HDD 80 Gb maxtor,CD i DVD.
Sad kad rekoste slabo napajanje a ranije mi se takve stvari nisu desavale znaci li to da je u proslom stanu bila jaca struja? Upravo danas nemestaju neke naponske zastite u zgradi.
Da apsolviram moze li da se desi da je sve ispravno ali slabo,naravno sem onog sto znam da je stradalo??
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.