Prikaži potpunu verziju : Zaglavljivanje ili restartovanje računara
Strane :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
aerochivija
19.8.2008, 22:41
Racunar mi radi bez ikakvih problema, ali onog trenutka kada ukljucim utorrent da bih nesto skidala, tog trenutka restartuje.Nekad restartuje posle par minuta,nekada pole sat vremena. Procesljala sam sve forume i ne znam sta da radim. Dodje mi da ga bacim kroz prozor koliko me nervira. Da li je neko imao slican problem.
Da li se restarti dešavaju samo kada radi utorrent?
Da li koristila neki drugi torrent klijent, i ako jesi, da li se PC i tada restartovao?
Da li imaš instaliran/aktivan ZoneAlarm ili sličan program? Moguće je da neki takav program sprečava sa se utorrent "sruši" normalno, što prouzrokuje restart sistema.
Da li imaš ADSL ili kablovski modem, i da li povezuješ modem i računar preko USB porta, ili mrežne karte (ako je ovo drugo, da li imaš on-board ili neku drugu mrežnu kartu, i koliko su stari driveri za nju? Potraži eventualno novije drajvere za mrežnu kartu i uradi update).
paulvandyk68
19.8.2008, 22:42
Sa Via cip setom je sve moguce. Nicemu se nemoj cuditi.
Da li se restarti dešavaju samo kada radi utorrent?
Da li koristila neki drugi torrent klijent, i ako jesi, da li se PC i tada restartovao?
Da li imaš instaliran/aktivan ZoneAlarm ili sličan program? Moguće je da neki takav program sprečava sa se utorrent "sruši" normalno, što prouzrokuje restart sistema.
Da li imaš ADSL ili kablovski modem, i da li povezuješ modem i računar preko USB porta, ili mrežne karte (ako je ovo drugo, da li imaš on-board ili neku drugu mrežnu kartu, i koliko su stari driveri za nju? Potraži eventualno novije drajvere za mrežnu kartu i uradi update).
1. Koristim samo utorrent klijent.(Pre sam koristila i Azureus i nije mi pravio problem)
2.Nemam instaliran Zone Alarm.
3. Imam ADSL i modem i racunar su mi povezani preko USB porta.
Restart se desava samo kada ukljucim utorrent. Dotle je sve ok., ali onog trenutka kada ukljucim utorrent on mi restartuje.
Nisi odgovorila coveku, imas li mreznu kartu na masini? Ako imas, povezi modem preko LAN-a, veza preko USB-a je sklona misterioznim glupostima...
Nisi odgovorila coveku, imas li mreznu kartu na masini? Ako imas, povezi modem preko LAN-a, veza preko USB-a je sklona misterioznim glupostima...
Nisam razumela, ali sada jesam. Hvala na odgovoru, probacu.
Uh, uh, ljudi nova sam ovde pa se ne snalazim bas najbolje, ali moram da probam...
Imam problem sa restartovanjem, i to gadan:
pre 10tak meseci sam kupila kompjuter, par puta reinstalirala Windows, izuzetno vodila racuna o samom kompu cak ga i nosila u servis (gde su mi samo uzeli pare), ali nista - masina se i dalje restartuje na svakih par sati. Kada igram igrice, uglavnom se samo restartuje ali kada samo surfujem po netu ili slusam muziku, uglavnom se pojavi plavi ekran pa onda ja moram da ga restartujem. Plasim se da je sve ovo do hardware-a, a u to se bas i ne razumem moram priznati...
Stvarno sam ocajna i zbunjena, ne znam sta vise da radim i u koji servis da ga nosim a da mi tu pritom poprave komp a ne samo otmu pare ni za sta!
Hvala puno unapred!
P.S. Postovacu sliku konfiguracije:
http://i5.photobucket.com/albums/y200/simona_2112/111-1.jpg
S obzirom na ostatak konfiguracije, ja sam prilično siguran da ti je napajanje preslabo. Frontier je kršware i nema ni približno tih 400W koliko piše na etiketi. E, sad, pošto kažeš da se ne snalaziš najbolje sa hardverom, najbolje bi bilo da odneseš komp u neki servis, ali da im naglasiš da ti provere napajanje i da probaju sa nekim drugim (kvalitetnijim i jačim). Mada, pošto je komp kupljen pre 10-ak meseci, trebalo je da ga odneseš tamo gde si ga kupila jer mora da ima garanciju od bar godinu dana. Možda da probaš prvo tamo, mada ako je kućište bilo zapečaćeno, onda je garancija poništena još kad ga je neko drugi prvi put otvorio.
Uh, sad mi je lakse :), mislila sam da se mozda komponente ne slazu bas najbolje ili ko zna sta...
Ma odnecu ga u neki servis jer sam kompjuter uzela u firmi koja vise ne postoji! Bas nemam srece, sta da radim :)
Da li znas mozda neki dobar servis gde bih mogla da ga odnesem i koliko bi odgovarajuce napajanje moglo da kosta?
Imam i ja jedan problem.Kada ukljucim kompjuter stalno mi se pojavljuje kao neko obavestenje od Genuine Windows ili tako nesto i pise You may be a victim of software counterfelting.I onda mogu samo da kliknem na resolve now i tu se kompjuter normalno ukljuci.I onda kasnije,posle jedno pet minuta se ponovo pojavi to You may be.... i kompjuter krene nekako da baguje i kasnije se samo zaglavi ili restartuje.Ima nekog da pomogne?:confused:
La.Prestige
26.8.2008, 13:05
Imam i ja jedan problem.Kada ukljucim kompjuter stalno mi se pojavljuje kao neko obavestenje od Genuine Windows ili tako nesto i pise You may be a victim of software counterfelting.I onda mogu samo da kliknem na resolve now i tu se kompjuter normalno ukljuci.I onda kasnije,posle jedno pet minuta se ponovo pojavi to You may be.... i kompjuter krene nekako da baguje i kasnije se samo zaglavi ili restartuje.Ima nekog da pomogne?:confused:
da nije ikonica kao mala zvezda plave boje,koja lici na pahuljicu??:)
A jeste.Ustvari bilo je.Resila sam problem.:D
La.Prestige
26.8.2008, 13:35
A jeste.Ustvari bilo je.Resila sam problem.:D
Kako si ga se resila??;)
@Irena93 :boodala: :rolleyes: ...
@piumini,napajanje 40-50e ;) .
Juče mi se u toku rada računar "zaledio" sam od sebe, jednostavno je prestao da reaguje na bilo šta, pa čak ni kursor miša nisam mogao da pomerim. Resetovao sam mašinu na dugme, ali posle toga nije hteo da detektuje Primary master i Primary Slave devices. Pošto mi je na primary master-u hard sa kog treba da podigne sistem, odmah sam ga restartovao opet, ali pošto ni tada nije registrovao primary master i slave, ugasio sam komp na dugme da vidim da li će sve biti ok kada ga ponovo upalim. I bilo je ok i sve mi sad radi normalno osim što, kao što u naslovu kaže, ne mogu da ugasim komp nikako osim na dugme. Kada odem na shutdown opciju, on sve odradi kako treba ali umesto da se komp ugasi, on se restartuje. Pokušao sam čak i da mu "ručno" zadam komandu za gašenje iz command prompt-a i opet ništa. Uradio sam scan, nema virusa ni spyware-a i odštiklirao sam automatically reset u My Computer/Properties/Advanced/Startup & Recovery/Settings ali ne vredi, i dalje se resetuje umesto da se ugasi. A da, da napomenem samo da je sistem star oko mesec dana, tako da verujem da nije "pobrljavio" ili tako nešto...
Šta mi je raditi?
Meni tu smrdi napajanje. Probaj da stavis neko drugo, ili ako umes da baratas voltmetrom (digitalnim), meri napon dok se komp gasi. Daj malo vise detalja, kakvu konfiguraciju imas?
Shutdown preko GUI-a je isti kao i shutdown preko cmd-a, s tim sto command prompt ima jos nekoliko korisnih opcija. Auto reset je opcija kod BSOD-a, sto nije tvoj slucaj. Da bi potpuno eliminisao softverske probleme podigni sistem sa nekog live cd-a (imas brdo takvih linuxa) i probaj odatle da regularno ugasis kompjuter.
Da, predloženo mi je da probam to sa nekim live os-om da uradim, pa će tako i biti.
Hm... pa nisam baš u situaciji da menjam napajanje, nemam ni jedno u rezervi... Heh... umem da baratam, mada nemam digitalni... ali svejedno, gde bih tačno trebao da izmerim napon kad probam da ugasim komp?
A što se konfiguracije tiče - malo je matora mašina, AMD XP1800+, Abitova ploča... sad iskreno ne mogu da nađem tačnu oznaku, 512 DDR ram-a, GeForce 4 MMX 400 grafička, itd...
Voltmetar bi trebalo da bude digitalni jer on brze reaguje na promene (mada ni on ne moze sve da uhvati, najbolje je osciloskopom), ali probaj i analognim. Meri napon od 12V, crne zice su 0V, a zute +12V, najlakse je na slobodnom molexu.
Posto ti je i ploca stara moguce je da su otisli elektroliti na njoj, vidi da li je neki kondenzator nabubreo, oksidirao, ili se preterano greje (ako moze da se drzi rukom onda je OK).
Ok, hvala na savetima. Probaću ipak prvo da vidim da nije nešto softverski, pa ako nije, onda ću da se bacim na operisanje kompa hehe...
Šta može da se uradi ako je eventualno crkao neki elektrolit ili kondenzator? Može li to da se sredi nekako ili bih morao da menjam kompletnu ploču?
Ako se ispostavi neki kondenzator,uglavnom moze da se zameni.Bice veci prob da nadjes nekoga ko bi se time "igrao" :rolleyes: .Ako je nesto drugo na ploci,verovatno joj sledi kanta ...
p.s.
Elektrolit = jedan od tipova kondenzatora ;) .
Probao sam to sa Live operativnim sistemom i ništa, ponovo se resetovao. Tako da stvar izgleda ipak nije software-skog karaktera. Uzeću danas/sutra drugo napajanje da probam sa zamenom toga... pa ako ni to ne reši stvar onda ću da vidim šta mi je činiti po pitanju ploče.
Sad mi se, izgleda, pojavio i novi problem... kada npr. izlazim iz BIOS-a opcijom Save & Exit setup, komp bi trebao da se restartuje, ali ekran mi se samo zamrači i ne desava se ništa dok ne resetujem na dugme, posle toga sve radi ok... Jel možda nekome sad jasnija priroda ovog mog kvara :confused:?
Evo ja opet imam problem...nije bas nesto veliki problem ali me strasno nervira.Kada sam npr. na msn-u kompjuter krene da baguje i nakon nekog vremena mi se pojavi nesto kao da posaljem problem Microsoftu.I tu mogu da idem da posaljem i da ne posaljem,i onda se msn iskljuci.Evo slika.
http://img114.imageshack.us/img114/1436/61719911uc1.th.png (http://img114.imageshack.us/my.php?image=61719911uc1.png)
EDIT:Sad cu da popravim sliku.Sta sam ja uradila sa slikom,stvarno ne znam...
EDIT 2:Nece sad,ostalo je onakvo.Valjda se vidi nesto....
Basa Mrkalj
4.9.2008, 18:35
Irena imas li mozda neki dodatak za msn, recimo msg plus ili MSN BackUp ili nesto slicno.
Eh,evo me.Ja potpuno zaboravila na ovo.Budala.Da,imam msg plus.
Ja samo da javim da sam sredio ovaj svoj problem sa ne gašenjem kompa... problem je bio u napajanju, zamenio sam ga i sad je sve ok :)! Hvala puno svima koji su mi pomogli oko rešavanja problema :)!
Imam jedan problem :
Imam Dell Inspiron 1520 , Intel core 2 duo t7250 , 3gb rama , HD samsung HM160HI sa Sigma Tel hi def Audio . Znaci , na kompjuteru sve radi normalno : filmovi ( i divx i dvd ) , igre , office , neki strucni programi , itd . , i to sve dok ne pustim muziku . Koristio sam Winamp , AIMP2 , Windows media player , KMPlayer , ali uvek isto . Program za muziku postaje katastrofalno spor , pesme blokiraju i ponavlja se jedan deo po minut - dva , pa nastavlja rad uz povremeno seckanje nekoliko minuta , pa opet zakuje , pokretanje bilo cega drugog je skoro nemoguce . To se desava i sa mp3 fajlovima od 128+ kbps , kao i sa FLAC-om i sl. Sto se tice drajvera , svi su instalirani ; pokusavao sam i sa starijim i sa novijim verzijama . Virusi i spyware nisu ( nod redovno updateovan , kao i Search & Destroy i AdAware , pa cak i onaj anti spyware u Outpost firewallu , i ni jedan nista ne nalazi ) . Komp nije pretrpan raznim glupostima i nekih 70 procenata harda je prazno . U msconfigu na startupu sam sve poiskljucivao , na servisima vecinu nepotrebnog . Memtest ne nalazi nista , pa ni oni Dell-ovi testovi osim za hard disk na kome prijavljuje da jedna adresa ne moze da se procita . Moze li to biti uzrok ovoga ili je to nesto drugo ?
Unapred hvala .
nighthawk
13.9.2008, 10:23
Hard disk skoro nikako ne moze da bude uzrok ovoga. Posto kazes da si probao sve drajvere za zvuk, probaj da bootujes sistem sa nekog live linux diska, uzmi recimo Austrumi, on je mali, a podrzava mp3, ogg... jedino sto startuje na litvanskom, ali snaci ces se. Probaj iz njega da pustas muziku. Ako radi normalno, onda je problem u windowsu, odradi repair ili kompletnu reinstalaciju. Ako se opet javlja isti ili slicni problem onda je hardver u pitanju.
pharaon.92.bc
13.9.2008, 17:30
Imam jedno pitanje.Naime sada sam bio kod drugarice da joj instaliaram Antivirus i pri podizanju comp-a pojavi se plavi ekran na kome pise da analizira hard.Ona kaze da joj se to stalno desava i da ona samo klikne enter i sistem se normalno podigne.Da li je to neki virus ili sta?Ako je virus onda nema problema jer sam joj sada instalirao Kasperskog i pustio da analizira(valjda bi trebalo da ga ukloni)
Mozda je neko instalirao neki tamo program koji ce dize sa Win-om. A mozda je i virus, ali ako sve radi normalno posle toga, onda verujem da nema mesta za paniku. Skeniraj ti to za svaki slucaj ;).
nighthawk
13.9.2008, 20:52
Tesko da je u pitanju bilo kakav program, mada postoji mala verovatnoca da je u pitanju virus.
Ovo skeniranje diska se pokrece kad windows posumnja da je neki od diskova ostecen, najcesce zbog nasilnog gasenja kompjutera (restart na dugme, nestanak struje...). Sve sto drugarica treba da uradi je da jednom ne pritisne nista i saceka dok se to skeniranje zavrsi. Posle vise ne bi trebalo da se javlja, a ako se javlja opet (posle jos nekoliko sneniranja) onda je moguce da nesto hardverski nije u redu sa HDD-om, i u tom slucaju bi trebalo da bekapuje sve vazne stvari i potrazi pomoc od nekog ko se dobro razume u hardver.
@Pharaon,preporucio bih tvojoj drugarici da instalira hd tune i skenira da vidi ima li ostecenih mesta na hardu,ako nema onda moze da bude i softverski bag da radi chkdsk na svakom butovanju,to se lako resava,a ako ima to je vec druga prica.
@Kisr
Citaj pazljivije prvi post. Drugarica svaki put stiska enter i time sprecava chkdsk da odradi svoj posao (to je ono kad se pojavi "Press any key to skip...).
Pa naravno,treba da ga pusti jednom da odradi do kraja ali mislio sam da je vec jednom odradio chkdsk pa se sad stalno pojavljuje a ona uvek pritiska enter da preskoci,kao sto se meni desavalo.
CAO SVIMA
extra forum, svaka cast
ovako...moj problem je PES 2008...nisam nikakav zaludjenik za igre,cak ni neigram nista posebno,al ova me jednostavno *****ava najstrasnije:mad:
kad sam je uzeo pre 10tak meseci posle odredjenog vrem ona prosto ZAKUCA( zamrzne...) sad sam je o5 instalirao,pre 2 dana,sa drugog cd-a,i o5 isti problem...skroz mi zamrzne racunar...btw juce sam instalirao crime of war i imam isti problem...
za PES sam 100% siguran da imam ok konfiguraciju...mislim CRYSYS sam odigro na skoro sveee maximum cak mi nije ni seckao a kamoli ovo da mi radi....
u zabunu sam...dal neki neznam drajver za igrice nije instaliran ili sta neeznam(zato se i vama obracam:D)
nerazumem....
hvala unapred dobri poznavaoci personalnog cuda 21veka
Imam AMD 5200+ klokovanog na 3.23 GHz...Ne znam dal je zbog kloka nestabilan pretpostavljam da jeste, ali nije mi jasno kako prodje test u orthosu i occt-u, ali nekad se sam pri radu(ili igranju kad stavim npr. COD4 na max podesavanja) resetuje, pa ne moze da se upali moram na dugme da ga resetujem...Imam Lc power 550W, kuler Hyper TX2, ploca gigabyte ma770-ds3...ili je do graficke? (9600GSO 768MB SONIC) nju sam prvo preklokovo, stalno mi se resetovo komp, pa sad drzim na default,redje se sad resetuje ali opet me nervira...da nije do toga sto nemam kuler za northbridge?? mad skillz ga je preporucio
skino sam najnovije drajvere za grafu...sad, dal je problem sto sam instalirao preko ovih sto sam imo na disku(ne znam, mozda ih je instaler sam deinstalirao-ali tokom instalacije nije pisalo da brise)-u control panelu stoji samo da je jedan nvidia drivers instaliran...jel moram to sad da brisem, pa opet da instaliram?ili je ok ovako POMOC?!?
Moze bolje al' moze i tako ;).
Pitanje:
Kum ima staru kantu koja se resetuje cesto i to samo kad se ubaci CD u CD-ROM i krene citanje diska.Znaci,samo u takvom slucaju se resetuje comp i to ne uvek.Ostalo radi OK.Problem je takav da sam mu juce jedva reinstalirao WinXP :mad:.Uspeo sam tek iz 4. pokusaja.U prethodna 3,samo se resetuje comp usred instalacije XPa :confused:.
Sta mislite da je problem?
Inace,komp je:
AMD Duron 850 (s.462),Asus A7V133(Via KT133) ploca,Kingston 256MB SDR RAMa(133MHz),Quantum FireBall 20GB HDD,LG CD-ROM 52x(prve serije LG na 52x),ELSA nVidia Riva TNT2 16MB.
Od kad je kupljen kao nov (u ovo vreme 2000. ili 2001. :confused:-placen ~1.800DM :eek: tada),nista nije menjano sem napajanja,pre jedno 2 godine,i uz par ciscenja prasine sa coolera.
Help ?!?
Imam sledecu konfiguraciju:
Asus p5k se
2 gb twinmos ddr2 800mhz
gainward 8600gt 256ddr3
hitachi 250gb sata2
winfast leadtek tv expert global
Problem je sledeci: prilikom igranja igara (pes 6, CoD4, Sins of a solar empire, world in conflict...) komp zabode i posle toga se desava jedna od sledece dve stvari:
1) ubrzo nakon sto zakuca pojavi se plav ekran na sekundu nakon cega se restartuje i ponovo zabode u nekom neodredjenom trenutku neke igre (prilikom surfovanja, slusanja muzike i sl kao i kod igranja nekih drugih igrica (pes 2008) ne dolazi ni do kakvih problema, sve radi ok)
2) ako zakuca i ne restartuje se, nakon pritiskanja Ctrl+Alt+Del, Alt+F4, Alt+Tab, igra se ugasi i izbaci me na desktop i u donjem uglu iz opcija za zvuk Realtek HD Audio Manager-a izbaci oblacic u kome pise da sam utakao zvucnike u dzek!
Zbog ovog poslednjeg sumnjam da je u pitanju zvucna (koja je integrisana - Realtek High Definition Audio). Ne znam sta da radim kako bih popravio ovaj problem! Svaka pomoc je dobrodosla.
Za početak skini nove drajvere za zvučnu, ili sa Realtek-ovog ili sa Asus-ovog sajta.
Možda i nešto nije u redu sa utičnicom/bananicom za zvučnike, pa proveri i to, utakni u neki drugi ulaz.
Neka ideja sta je problem sa kompom u mojoj prethodnoj poruci (u temi) ???
Znam da je stari ali sluzi skoro samo za surf.
Steta da se baci ceo ako je neka sitnica u pitanju ...
MC WyYt ?1
6.10.2008, 23:36
Neka ideja sta je problem sa kompom u mojoj prethodnoj poruci (u temi) ???
Znam da je stari ali sluzi skoro samo za surf.
Steta da se baci ceo ako je neka sitnica u pitanju ...
Pa za comp takvog staza,ne verujem da je sitnica,mozda je pocela da otkazuje lektronika na cipu koji kontrolise opticke uredjaje,mozda je tipa PIO/DMA mod...mali milion `sitnica...za pocetak,probaj taj CD rom,DVD-sta god da je,na nekom drugom compu,ako tamo radi,bar ces eliminisati da ti on pravi problem...ako nije do njega,onda mislim da ti comp polako crkava....nazalost....pozz
Irena 93
12.10.2008, 16:55
Evo ja opet imam problem..sa zaglavljivanjem.Stalno mu se desava da zaglavi onako *totalno*.Cak i po 5-6 puta zaredom.Ja sam ga skenirala,i nema virusa uopste....stvarno ne znam u cemu je problem.Jel ima neko da pomogne?:confused:
^^
Nekompatibilni RAM moduli, raznorazni HW konflikti, OS pred raspadom, virusi koje tvoj AV ne prepoznaje, neki procesi (FW+AV+AntiSpyWare npr.) koji se međusobno ne slažu.. može da bude mali milion razloga.
Ako dugo nisi reinstalirala Win, sad je prava prilika :D to je verovatno i najjednostavnije rešnje koje će ti najverovatnije i pomoći pošto ćeš time srediti par potencijalnih problema (kao antibiotici širokog spektra :D:D).
Ah da.. u profilu vidim i da se za OC zanimaš.. smanji neke od taktova ako si dizala, možda je i to u pitanju.
+ dotrajalo/lose/slabo napajanje za veliki klok. Moze da bude svasta.
Dakle problem je u sledecem...Deshava mi se kad-kad da iskochi BSOD neobjashnjivo i bez razloga, inache sveze instaliran je sistem,inache stabillan i sve temperature su OK.A redovnno iskache BSOD i kad narezem dvd, pa posle taj isti ubacim i pokusham da kopiram/pustim - sve jedno,a inache ne pravi problem sa bilo kojim diskovima...Sad kapiram ja da je neshto sa rezachem, ali zashto bi zbog toga izlazio BSOD!?
Guglao sam neshto, i sad koliko ja kapiram problem je bvaljda u rezachu koji pogreshno upisuje podatke na dvd iz nekog razloga i kasnije oni kada treba da se upishu izazivaju neki konflikt...Ali opet,zashto BSOD!??Mislim zar ne bi trebalo neshto da izadje kao read.write error i to je to...
nighthawk
14.10.2008, 22:46
Prvo iskeniraj memoriju memtestom za svaki slučaj, a onda pogledaj event log/system. Probaj te diskove koje režes da odneseš kod nekod drugog. Probaj update drajvera, instaliraj sp3 ako već nisi uradio. Probaj update firmware-a tog rezača. Nešto od ovoga bi trebalo da uspe.
Instaliran je sp3 i to je taj fresh instal, sa firmwareom sam vec probao i iz nekog razloga nece da se instalira...A videcu da odnesem kod nekog diskove i odradim taj memtest..Tnx!;):)
Imam problem sa komp. da je nacisto pao sistem.To mi se isto desilo pre nekoliko dana pa sam jedva uspeo da uradim sistem i posle toga je radio normalno sve do juce kada sam prebacivao neke fajlove sa cd-a restartovao se i posle toga nije hteo da podigne sistem.Ustvari kad ga pokrenem ukluce se svi ventilatori kao da pokrece sistem ali nista,u pocetku je uklucivao monitor i kad pocne da podize bios opet se restartuje a sada nece ni da ukljuci monitor.Znaci ne cuje se ni onaj bip koji se ranije cuo kad podize sistem vec kao da hard pokusa da se pokrene i onda se ucuti.Menjao sam i bateriju na ploci ali isto.Konfiguracija je:
Athlon 2800+ barton,
a7n8x
xfx 7900gs 256
80gb
cd-rw,dvd-rw
tv karta
1gb ram (2x512 kit)
napajanje je 300w +12V 15A
Imam problem sa komp. da je nacisto pao sistem.To mi se isto desilo pre nekoliko dana pa sam jedva uspeo da uradim sistem i posle toga je radio normalno sve do juce kada sam prebacivao neke fajlove sa cd-a restartovao se i posle toga nije hteo da podigne sistem.Ustvari kad ga pokrenem ukluce se svi ventilatori kao da pokrece sistem ali nista,u pocetku je uklucivao monitor i kad pocne da podize bios opet se restartuje a sada nece ni da ukljuci monitor.Znaci ne cuje se ni onaj bip koji se ranije cuo kad podize sistem vec kao da hard pokusa da se pokrene i onda se ucuti.Menjao sam i bateriju na ploci ali isto.Konfiguracija je:
Athlon 2800+ barton,
a7n8x
xfx 7900gs 256
80gb
cd-rw,dvd-rw
tv karta
1gb ram (2x512 kit)
Aaarrrrrrrr, vidim xfx 7900gs 256 i napajanje 300W. Imam nekoliko pitanja.
1.Koje marke je to napajanje ?
2.Koliko je staro ?
3.Koliko dugo ti je ta konfiguracija radila ?
Napajanje sam uzeo polovno prosle god. sa nekog brend racunara i marke je DELTA ELECTRONICS tako da neznam koliko je staro,inace sam grafu i procesor ubacio pre 5-6 meseci.
paulvandyk68
18.10.2008, 15:54
Napajanje sam uzeo polovno prosle god. sa nekog brend racunara i marke je DELTA ELECTRONICS tako da neznam koliko je staro,inace sam grafu i procesor ubacio pre 5-6 meseci.
Napajanje uzmi novo pod hitno i to najmanje 500w. Kartica 7900gs zna da povuce dosta struje pri 3d akceleraciji.
DarkNemos
19.10.2008, 21:09
Imam problem.
Naime pre par meseci sam zamenio procesor i plocu. (konfiguraciju imate u mom profilu) Stavio sam intelov quad i gigabyte plocu. Nekako cini mi se od tada imam problem sa povremenim zamrzavanjem kompa. To se desava na redovnoj bazi. Mozda dvadesetak puta dnevno. Prvo se zamrzne osnovna linija, pa browser, pa onda kursor zakuca i sve se povrati u normalu nakon mozda 20-ak sekundi. Mozda i malo vise. Operativni sistem XP 64bit (koji se nekim cudom posle skidanja SP2 sa mikrosoftovog sajta preimenovao u Windows Server 2003 pa mi pola programa ne rade). Sa vistom x64 ova zamrzavanja su trajala po 15 minuta.
Sad nemam pojma u cemu je problem. Par puta mi se ugasio komp bez najave (samo puf i ugasi se) kada sam radio 3D rendere neke zahtevne(pre neki dan sam zamenio i napajanje, izbacio brus li koje je doslo uz kuciste od 400W i stavio od 500W) koji jedu ram i procesorsku moc. Posto 64bit sistemi nemaju memoriski limit jedino mi pada na pamet nekompatibilnost nekog modula. Procesor je nov, mozda par meseci (valjda avgust bese).
Proverio sam hard preko onog sistema iz drugog posta u ovoj temi (CMD) i nema bad sektora.
Iz drugog posta gde je Freshko postavio one programe jedino sam uspeo da pokrenem GO - ORTHOS BETA koji mi u ovom momentu radi. Ono sto sam tada primetio a takodje i pri renderovanju u 3D programu je ovo:
http://img129.imageshack.us/img129/4887/92460132vc5.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=92460132vc5.jpg)http://img129.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
Temperatura procesora ide do 63 stepena. Po mom znanju ovo je previse. E sad cistio sam ga relativno skoro tako da ne bi trebalo da ima bilo kakve znacajnije prasine. Sumnjam da je procesor u pitanju ali evo i dok kucam ovaj tekst temperatura je 63 stepena a opet se komp NE zamrzava. :eek: Nista mi nije jasno.
Elem ako neko zna u cemu moze da bude problem nek rekne. Mozda i neki savet za kupovinu hladnjaka za procesor jer 63 stepena je mnogo.
Athlon 2800+ barton,
a7n8x
xfx 7900gs 256
80gb
cd-rw,dvd-rw
tv karta
1gb ram (2x512 kit)
Kad sam pokusao da izvucem konektor napajanja na ploci jedva sam uspeo jer su se nekoliko nacisto istopila tako da je sigurno napajanje crklo, sutra pravac Pakom po novo. Hvala puno svima na pomoci!
@DarkNemos (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=7472)
Prijatelju za početak bi ti preporučio da istestiraš svaki od ta 4 memoriska modula , MemTest86 je pogodan za tako nešto . Takođe bi ti preporučio da iz konfiguracije izbaciš tih 512mb koji ferceraju na 533MHz jer nije isključeno da baš oni prave problem . Još jedna intere santa stvar koju sam primetio kod gigabajtovih ploča u zadnje vreme bilo da su za AMD/Intel platformu je da se ploče mnogo bolje snalaze sa memoriskim modulima na kome su čipovi kvadratnog oblika , dok daleko lošije rade ili čak neće da se upale ako na ploču stavim module na kojima moduli pravougaonog . Koji je razlog za tako nešto starno neznam ali je jednostavo tako (praksa je to pokazala i dokazala) . Na napajanje ne sumnjam preterano jer moja nova mašina sa Q6600 + GA-EP45-DQ6 + 8GB RAM + 3X500GB + NV9600 .... radi bezprekorno sa 400w Chiftek napajanjem . A inače pre nekoliko meseci sam na testu imao veoma sličnu gonfiguraciju kao što je ova gore pomenuta i ona je radila za test 7/24 pod punim opterećenjem i to sa Silencer 310 ATX (http://www.pcpower.com/power-supply/silencer-310-atx.html) pod stresom (Prime95 , verzija za sva 4 jezgra) mašina je radila i nije pokazala nikakvu nestabilnost . Sve u svemu quad u nekoj normalnoj konfiguraciju bez neke preterano jake grafike sasvim izlazi na kraj i sa malo normalnijim napajanjima od ~400w . Tako da sumnjam da je napajanje problem osim ako opet nisi stavio neko kinzče od 500w tipa Codegen , Frontier , SunPower ili slično . Što se tiče temperature Q6600 opet iz iskustva ti mogu reći da ~65°C pod punim opterećenjem nije uopše nije mnogo ja kod kuće imam 2 mašine sa Q6600 procesorima e sad ova koja ima vodeno hlađenje ona je van konkurencije jer je proc u iddle ~20°C dok pod full opterećenjem ne prelazi 45°C druga mašina sa P45 pločom mi nije podvodom ali zato quada hladim TT GoldenOrb II kulerom i tu procesor ne prelazi 55°C šta god da radim . Kolega sa posla ima 3 indentične mašine sa Q6600 + GA-EP45-DQ6 + 8GB RAM + 8X500GB + NV8500 U Chiftek Big Towerr kutijama , sve hlađeno štok kulerima i njegovi kvadovi ne prelaze 60-65C°C tako da nevidim razloga što tebe brine temperatura procesora kada je ona u granicama normale ... Daklem da rezimiramo po meni tvoju mašinu mož da kolje ta petstodvanaestica na 533MHz ili eventualno generalno nnekompatibilni moduli sa GA matičnom pločom . Ili eventualno napajanje ako si opet uzeo neku jeftinu petstotku kineza .
paulvandyk68
1.11.2008, 20:27
Sad nemam pojma u cemu je problem. Par puta mi se ugasio komp bez najave (samo puf i ugasi se) kada sam radio 3D rendere neke zahtevne(pre neki dan sam zamenio i napajanje, izbacio brus li koje je doslo uz kuciste od 400W i stavio od 500W) koji jedu ram i procesorsku moc.
To tvoje napajanje je po svemu sudeci kvazi 500w.
DarkNemos
5.11.2008, 15:20
Hvala na odgovorima.
Napajanje je odlicno tako da je to iskljuceno.
Taj problem je resen. Memorijski modul od 512/533 je pravio problem.
Hvala jos jednom.
Imam problem kod ortaka, kupio dvd rezac pioneer 216D sata i uradili smo win, sada se desava da kad ubaci cd u rom i otvori komp se restartuje. Sistem je instaliran i sa starim dvd rezacem i sad je izbacen stari a on ga i dalje prijavljuje u win,kada vratimo stari koji je inace ata iz njega cita diskove bez restarta. Maticna je GA K8N51 GMF.
Imam problem kod ortaka, kupio dvd rezac pioneer 216D sata i uradili smo win, sada se desava da kad ubaci cd u rom i otvori komp se restartuje. Sistem je instaliran i sa starim dvd rezacem i sad je izbacen stari a on ga i dalje prijavljuje u win,kada vratimo stari koji je inace ata iz njega cita diskove bez restarta. Maticna je GA K8N51 GMF.
Da nije u bios-u slucajno hdd mode prebacen iz native ide u AHCI mode ? :icon_scra
Imam problem sa zamrzavanjem kompjutera u igrama. Odjednom mi zakoci, to se desava i kada smanjim rezoluciju. Npr mass effect mi odmah posle nekih 5-10 min igranja zakoci i nista ne mogu da uradim sem da restartujem komp, i sa crysisom se isto desava. To je pocelo da se javlja posle tri dana od kad sam kupio kompjuter. Imam instaliran Win XP profesional SP2, nove drajvere za graficku. Konfiguracija je sl:
intel core duo E8500
DFI LP DK T2RS PLUS
2Gbram ocz 1066
Saphire radeon 4870
chifteck 620w
Konfiguracija je nov novcijata, i sve radi normalno sve dok ne pocnem da igram neku igru. Mislio sam da je do graficke jer se kao grije previse, ali nije jer sam povecao brzinu coolera na njoj i temperatura joj spadne na 40c, ali nista i dalje blokira.:confused: Nadam se da ce neko od vas moci da mi pomogne,hvala.
Imam problem sa zamrzavanjem kompjutera u igrama. Odjednom mi zakoci, to se desava i kada smanjim rezoluciju. Npr mass effect mi odmah posle nekih 5-10 min igranja zakoci i nista ne mogu da uradim sem da restartujem komp, i sa crysisom se isto desava. To je pocelo da se javlja posle tri dana od kad sam kupio kompjuter. Imam instaliran Win XP profesional SP2, nove drajvere za graficku. Konfiguracija je sl:
intel core duo E8500
DFI LP DK T2RS PLUS
2Gbram ocz 1066
Saphire radeon 4870
chifteck 620w
Konfiguracija je nov novcijata, i sve radi normalno sve dok ne pocnem da igram neku igru. Mislio sam da je do graficke jer se kao grije previse, ali nije jer sam povecao brzinu coolera na njoj i temperatura joj spadne na 40c, ali nista i dalje blokira.:confused: Nadam se da ce neko od vas moci da mi pomogne,hvala.
Za ati 4870 gpu treba da radi na 750mhz a memorija na 900mhz (efektivnih 1800 mhz).
1. Ako slucajno imas toxic verziju 4870 onda spusti gpu mhz na 750 a memoriju sa 1000 mhz (efektivnih 2000mhz) na 900 mhz (efektivnih 1800 mhz).
2. Ako si sam overklokovao grafu vrati sve kako je bilo.
DarkNemos
18.11.2008, 23:49
Hvala na odgovorima.
Napajanje je odlicno tako da je to iskljuceno.
Taj problem je resen. Memorijski modul od 512/533 je pravio problem.
Hvala jos jednom.
Morao sam sebe da citiram.
Elem nije problem u ramu. Skinuo sam neki program koji testira ram i radio je 12 sati bez greske. Jedino mi preostaje da sumnjam u graficku. Nazalost nemam opciju da pozajmim drugu pa da zamenim.
Da nije ona suvise slaba za ostali hardver? q6600 i 3,5gb rama a graficka 128mb.
Ovako se manifestuje problem. Najbolje se primecuje kada pustim muziku. Komp zablokira, muzika bruji (non brrrrrrrrrrrrrrr :D) ponavlja se delic pesme u delicu sekunde ako sam to dovoljno dobro objasnio. Onda proradi muzika i kursor, pa muzika zacuti i ukoci se opet kursor, posle sekunde proradi kursor i posle 2 sekunde proradi i muzika i sve ostalo. I tako jedno najmanje 50 puta dnevno. Svo vreme dok ovako bug-uje (oko 20-ak sekundi) crvena lampica na kucistu svetli bez prestanka (hard). Instalirao sam i program koji ispituje hard (Hard Disk Sentinel) i kaze da je 100% funkcionalan hard tj u perfektnom stanju.
Ja sam ostao bez ideje.
A da ti ipak probas kako ti radi masina kad maknes van tih 512/533 ??
Da nije neki softverski problem,obzirom da kazes da ti je Win postao Server2003 sam od sebe(putem MS Update)?
Reinstalirao si Win posle H/W upgrade-a ?
Morao sam sebe da citiram.
Elem nije problem u ramu. Skinuo sam neki program koji testira ram i radio je 12 sati bez greske. Jedino mi preostaje da sumnjam u graficku. Nazalost nemam opciju da pozajmim drugu pa da zamenim.
Da nije ona suvise slaba za ostali hardver? q6600 i 3,5gb rama a graficka 128mb.
Ovako se manifestuje problem. Najbolje se primecuje kada pustim muziku. Komp zablokira, muzika bruji (non brrrrrrrrrrrrrrr :D) ponavlja se delic pesme u delicu sekunde ako sam to dovoljno dobro objasnio. Onda proradi muzika i kursor, pa muzika zacuti i ukoci se opet kursor, posle sekunde proradi kursor i posle 2 sekunde proradi i muzika i sve ostalo. I tako jedno najmanje 50 puta dnevno. Svo vreme dok ovako bug-uje (oko 20-ak sekundi) crvena lampica na kucistu svetli bez prestanka (hard). Instalirao sam i program koji ispituje hard (Hard Disk Sentinel) i kaze da je 100% funkcionalan hard tj u perfektnom stanju.
Ja sam ostao bez ideje.
Imao sam isti takav problem i meni je bio u napajanju.Idi na Start<run<eventvwr.msc<system i vidi sta ne radi.Izvinjavam se voddoooo-u za ovoj post a on zna zasto :D
DarkNemos
1.12.2008, 22:43
Imao sam isti takav problem i meni je bio u napajanju.Idi na Start<run<eventvwr.msc<system i vidi sta ne radi.Izvinjavam se voddoooo-u za ovoj post a on zna zasto :D
@FlavioPO
Probao sam druze. To mi je prvo bilo sumnjivo. Izvadio sam samo njega, pa sam izvadio sva 4 modula i stavljao jedan po jedan pojedinacno. Potpuno isto je radio i sa svakim modulom posebno i sa svih 4 zajedno.
MS Update jeste s**** nesto ali mislim da problem nije u tome. Otkako sam se prebacio na 64bit sisteme taj problem se javlja. Jel moguce da mi graficka nije kompatibilna sa 64bit sistemima? Malo verovatno al ajd da pitam. Pravi problem i na Vista x64 i XP x64. A sve mi se cini da je neka nekompatibilnost ati-evih driver-a sa 64bit sistemima.
@Sh@m@n
Promenio sam dva napajanja od tad i isti problem. Nemoguce da su i stari i novi losi ;)
Eeeeeee vidi ima gooooooooomila error-a al nemam pojma sta znaci ni jedan od tih.
Uglavnom su error-i na JRAID i DCOM i to Svuda gde su ta dva su error-i. Covek dao si mi truncicu nade za spasenje :)
Evo eksportovah txt file pa mozes da pogledas.
water wizard
1.12.2008, 23:13
JRaid ti je verovatno drajver za raid, da nisu drajveri?
Jel možeš bez njih? Trebalo bi da su drajveri za vvindows bolji
a dcom, nisam baš siguran
DarkNemos
1.12.2008, 23:50
JRaid ti je verovatno drajver za raid, da nisu drajveri?
Jel možeš bez njih? Trebalo bi da su drajveri za vvindows bolji
a dcom, nisam baš siguran
Ako mi verujes nemam pojma ni sta je JRAID ni sta je DCOM. RAID drajvere u zivotu nisam instalirao niti znam cemu sluze :D
water wizard
2.12.2008, 1:17
Dok se toga nisam rešio, ata diskovi su mi bili usporeni i kočili ceo sistem
U hardver menadžer ga nađi ;) i uninstaliraj, pa posle pusti windows da instalira svoje
Naravno, to je bilo kod mene, kod tebe možda nije tako:confused:
DarkNemos
2.12.2008, 11:48
Dok se toga nisam rešio, ata diskovi su mi bili usporeni i kočili ceo sistem
U hardver menadžer ga nađi ;) i uninstaliraj, pa posle pusti windows da instalira svoje
Naravno, to je bilo kod mene, kod tebe možda nije tako:confused:
Sata je hard disk mada me ne cudi da je do njega. Poceo je da krci u poslednje vreme. Ajde ako ti nije problem napisi mi gde se nalazi to nemam vremena da trazim nije zato sto necu nego sam zatrpan poslom a posao mi je vezan za kompjuter pa vidi koliki mi to problem stvara :)
Imam sledeci problem:
Dakle, vec dve godine mi se poprilicno cesto resetuje kompjutor.
Sada imam i druge komponente, novo napajanje [CM Real Power 450w],
mislio sam da je problem do ranijih chinese napajanja.
Ali avaj, i dalje se to desava.
I sad poenta - koliko sam primetio, to toga dolazi samo kad legnem da spavam, pa je komp u idle-u, tj. nista se ne desava.. sem downloada koji se zbog reseta prekine :|.
Sta bi moglo biti po sredi ?
Fala.
Imam sledeci problem:
Dakle, vec dve godine mi se poprilicno cesto resetuje kompjutor.
Sada imam i druge komponente, novo napajanje [CM Real Power 450w],
mislio sam da je problem do ranijih chinese napajanja.
Ali avaj, i dalje se to desava.
I sad poenta - koliko sam primetio, to toga dolazi samo kad legnem da spavam, pa je komp u idle-u, tj. nista se ne desava.. sem downloada koji se zbog reseta prekine :|.
Sta bi moglo biti po sredi ?
Fala.
Postoi dosta toga što bi moglo da ti pravi problem:
Dotrajali sistem, virusi, pregrevanje računara, pad strujnog napona (EPS će nas stradati).
DarkNemos
15.12.2008, 20:08
Izgleda da sam konacno provalio u cemu je problem. Treci slot za ram na ploci pravi problem. A kad sam isprobavao pojedinacno ramove bas sam u taj slot gurao svaki :D
Anyway cupao sam sad jedan po jedan pa sam tako provalio. Komp mi treba non stop a zamena toga (pod garancijom je) moze da traje i mesec dana tako da mogu samo da se oprostim od tog slota dok ne osposobim stari komp. Ili mogu nesto da uradim povodom toga?
Anyway nije bio u pitanju taj famozni 512 nego slot na ploci :)
Tnx svima!
Nov komp. 4 dana rada, od 2 se gasi bilo u igrici ili na filmu. Posle toga nece da se upali, ne reaguje na dugme za paljenje ili restart. kad se resetuje iskljucivanjem kabla pokusava da podigne sistem al ne moze vrti seu krug. Posle nekog neodredjenog vremena se upali i radi a onda opet na neodredjeno vreme. Nikad se nezna kad ce da capne.
Windows vista, AMD 3400+
Mene najvise zanima dal je moguce ga je to softverski kvar.
Navedi čitavu konfiguraciju. Mada, ako je tako, nosi ga tamo gde si ga kupio, pošto još nije prošlo nedelju dana, dužni su da ti ga zamene odmah, tj. nećeš čekati 40 radnih dana da bi ostvaio pravo na reklamaciju.
Milan Maverick
17.12.2008, 13:36
Help, please! Tek mesec dana koristim racunar, a konstantno me izludjuje "zakucavanjem". Komponente su Sampron 1,6GHz, 1GB RAM, NVIDIA GF 7300LE, Asus ploca... Prilikom gledanja DVD filmova ili igranja, racunar se "zaledi" uz prodoran piskavi zvuk i ne reaguje na komande misa i tastature, tako da je moguce samo resetovanje na kucistu. Prijatelji su mi savetovali da izmerim zagrevanje komponenti, ali procesor ne prelazi 30 a graficka 47 stepeni u rezimu igranja osrednje zahtevnih igara poput CoD1 ili MOHPA. Ocistio sam svaku trunku prasine, ventilatori rade normalno. Da li je tacna "konstatacija" jednog prodavca i servisera racunara da je u pitanju memorija, odnosno da moram promeniti slotove? Ovo mi je treci racunar od 1998. godine, prethodna dva sam redovno cistio, pazio od virusa i radili su mi besprekorno. Plasim se ozbiljnijeg "riknjavanja" sistema od cestog resetovanja, a u ovdasnjim servisima su mi rekli da su zatrpani pa da ce popravku izvrsiti tek pocetkom januara. Da li mogu samostalno da nesto ucinim? Unapred zahvalan
aerochivija
18.12.2008, 0:58
/\ Možda su samo loši drajveri za zvučnu kartu (zaglavljivanje uz piskavi zvuk i to pri gledanju filmova i igranju igara)?
mozda glupo pitanje,ali moram vas pitat,plavi ekran sa obavjestenjem prilikom restarta kompjutera,i to se desava samo prilikom forwardovanja ili rewinda video sadrzaja na bs playeru,se pojavljuje zbog neispravne memorije?ili je napajanje u pitanju posto se desilo jednom prilikom prebacivanja fajlova sa mog kompa na eksterni hard da se se restartuje,ali taj put nije bilo zloglasnog blue screen-a ;)
Djordje Turjacanin
19.12.2008, 21:23
Mislim da to BS player brlja...
Jesi probao u drugim playerima.
Probaj neki drugi player kao npr KMplayer ili Real. Jel se samo dešava kod određenog formata ili kod svih. Ako se dešava kod jednog mogući loši kodeci... mada najvjerovatnije da je do BS-a
Mislim da to BS player brlja...
Jesi probao u drugim playerima.
Probaj neki drugi player kao npr KMplayer ili Real. Jel se samo dešava kod određenog formata ili kod svih. Ako se dešava kod jednog mogući loši kodeci... mada najvjerovatnije da je do BS-a
koristim samo bs player i desava se sa svim formatima,a cesto se desi-sto sam zaboravio da kazem,da prilikom ekstraktovanja fajla i gledanja recimo klipa,filma u isto vrijeme,komp isto zaglavi,tj.restartuje se.inace kodeci su novi,k-lite-ovi,zadnja verzija,a desavalo se i kad nijesam imao tu verziju.nekako mi mirise na napajanje ili se sad lupam,mozda pregrije neka komponenta pa se desi nesto takvo?u servisu su mi mijenjali memoriju-tako kazu,ako lazu rak ih raskuba,i kazu da se sve to desavalo zbog nekompatibilnosti memorije i maticne,ali se ista stvar i dalje desava,istina ne tako cesto da bih gubio zivce,ali opet me zanima misljenje ljudi sa ovoga foruma.
Djordje Turjacanin
20.12.2008, 14:46
Pa jesi probao u nekom drugom playeru skini ga sa neta. Ako i kod njega brlja onda je moguće do memeorije.
A ako misliš da je u ptanju napajanje(to jest da ventilaotr ne hladi) vidi Everest (http://www.softpedia.com/progDownload/Everest-Home-Edition-Download-16369.html) pa vidićeš situaciju tememperature.
Znači imaš tri mogućnosti:
Prvo, provjeri BS player to jest instaliraj nbeki drugi player.
Provjeri temperaturu pomoću everesta.
Ukoliko imaš mogućnost zamijeni memoriju sa nekom drugok pa vidi kako se ponaša.
Ukoliko nije ništa od toga onda Uflashuj najnoviji BIOS za ploču ako kažu neije kompatibilna memorija oni iz servisa
Mada je mislimm da to BS player brljaaaa.
ma koristim ponekad klasik media plejer,imam gomilu toga,vlc,kristal...ali me mrzi da da instaliram jedno pa drugo pa da premotavam filmove,klipove ka lud i da cekam restart :) ,ionako bs koristim ko zna otkad,memorija je vec 2 puta mijenjana,i rekli su da je bilo do nje,ali s obzirom na strucnost tih servisera...(da te ne davim) ,nemam dje uzet drugu da probam,a i ne vjerujem da bi se slozila sa maticnom,sad sam skinuo everest pa cu probat,javicu ti rezultate,koja je normlana temperatura?
inace,hvala ti na odgovorima care. ;)
Djordje Turjacanin
20.12.2008, 16:08
Ček malo, jel ti to bude svaki put kad u BS-u forwaduješ ili samo ponekad. Pa ako ti u VLC-u ne restartuje komp. Mislim ako ti je u pitanju BS, batali ga. I ja sam batalio winamp pa sam preživio. Koristi neki plaer. VLC. Ukoliko ti je bitan interface onda koristi real ili KMplayer. Vjerujem nećš ae pokajati. Pusti BS;)
Ček malo, jel ti to bude svaki put kad u BS-u forwaduješ ili samo ponekad. Pa ako ti u VLC-u ne restartuje komp. Mislim ako ti je u pitanju BS, batali ga. I ja sam batalio winamp pa sam preživio. Koristi neki plaer. VLC. Ukoliko ti je bitan interface onda koristi real ili KMplayer. Vjerujem nećš ae pokajati. Pusti BS;)
ne cesto,jednom u mjesec dana,a jednom se desilo i prilikom(da se citiram):'ili je napajanje u pitanju posto se desilo jednom prilikom prebacivanja fajlova sa mog kompa na eksterni hard da se se restartuje,ali taj put nije bilo zloglasnog blue screen-a' .
btw,Everest sam skinuo,ali u zipovanom fajlu nijesam nasao setuo,samo bin fajl koji mi alkohol nije mogao mauntovat.
Djordje Turjacanin
20.12.2008, 17:08
Ne nema setupa. Smo extractuješ taj folder i pokreneš everest. Nema instalacije.
Ne nema setupa. Smo extractuješ taj folder i pokreneš everest. Nema instalacije.
jeste,evo sad vidim,reci mi kako da pogledam temp.napajanja i kolika bi trebala da je normalna?
Djordje Turjacanin
20.12.2008, 23:18
Slušaj uđi u everest. Klikni na computer pa na sensor. I tu vidi temeperaturu matične, temperaturu hdd-a. Broj obrtaja ventilatora i Voltage sve do Debuga pa zapiši na forum
ljudi pomagajte, nesto mi nije u redu s kompom...
mislim da nije nista do hardwere-a ali nisam siguran...
radim na kompu standardno i ono odjednom stane sve, bilo gde da se nalazim, bukvalno zakoci i ne moze da se nista desava... to mi se prvo desavalo dok sam igrao najnoviji pes 2009-u i nije me cudilo jer mi je ram slab prema igri. Posle kocenja resetujem i on mi usred paljenja kompa (znate kada ide ono ucitavanje XP i to) odjednom zakoci i tako nema vajde da ga resetujem. Moram da ga iskljucim i da cekam odredjeno vreme. U pocetku je to bilo vrlo retko ali je to sada zaista cesto, ne moze komp ni 10 min da radi kako treba...Nesto mi je pisalo neposredno pre nastanka problema da je ostecen Win32 fajl ili tako nesto...Pomagajte ljudi da ne nosim dzabe na popravku da mi uzimaju pare ako je neki sitan problem
A o PES-u vise nema ni govora, ne mogu ni poluvreme da odigram, a ranije je tako zakocilo svaku 15 utakmicu...
Iz prilozhenog bih rekao da ti je otishla grana napajanja za plochu, pogledaj napon na CPU i uopshte razlike u svim naponima, a i plocha je na 51 stepen zagrejana shto je prilichno mnogo (meni preko 28-29 nikad nije preshla), znachi 99% je napajanje. To pod Voltages sa leve strane su ti vrednosti priblizhno kojih treba da ti budu vrednosti napona, kad je to u redu to izgleda ovako nekako...
Iz prilozhenog bih rekao da ti je otishla grana napajanja za plochu, pogledaj napon na CPU i uopshte razlike u svim naponima, a i plocha je na 51 stepen zagrejana shto je prilichno mnogo (meni preko 28-29 nikad nije preshla), znachi 99% je napajanje. To pod Voltages sa leve strane su ti vrednosti priblizhno kojih treba da ti budu vrednosti napona, kad je to u redu to izgleda ovako nekako...
tacno sam znao,nekako sam imao osjecaj,hvala ti na misljenju,jos samo da pricekam sto ce rec Đorđe Turjačanin,ipak sam sa njim u 'zestokoj' :) prepisci,pa da onda sumiram utiske.DooMchE,tnx once again! ;)
Mislim da je napajanje definitivno u kvaru, ako to jeste sluchaj onda bi bilo lepo da ga shto pre zamenish da ti ne povuche josh neshto sa sobom, a takodje nema garancija da to vec nije uradilo, ali to cemo znati kad se zameni...
Djordje Turjacanin
21.12.2008, 12:15
Pa šta me čekaš dobro ti je DooMche rekao. Nažalost nisam bio u stanju odgovoriti sve d danas. Sad se slažem defintive napajanje. Brže bolje u servis:D
EDIT:Daj dommchetu zahgvalnicu
evo kako je moje:
sve je to lepo, nego kad bi neko meni odgovorio bilo bi super nego me svi kuliraju :eek:
Djordje Turjacanin
21.12.2008, 13:36
Ja te ne foliram nego nemam pojma
@uepex93: problem ti je najverovatnije do hardvera, ali postoji toliko mnogo razlichitih uzroka takvih problema da me je dosad mrzelo da pishem :D.
- Pregrevanje kompjutera, skini Everest i daj screenshot isti ovakav kakav je dao ILEW
- Loshe napajanje, posluzhice isto ovo ko i za pregrevanje
- Losh Overclock, ako si dirao Overclock, to bi trebalo da se vrati na default, a to se radi tako shto otvorish kucishte i izvuchesh onu bateriju od 2cm na jedno 5 minuta, i posle je vratish i ponovo upalish komp, i BIOS ce biti opet na default-u, a ako je overclock kartice u pitanju onda verovatno morash manualno da vratish u Riva Tuner-u ili ATI Catalyst Control Centru
- Mozhe da bude i do falichne RAM memorije, shto se testira uz pomoc memtest86
Za pochetak ti nama lepo okachi ovaj screenshot, za ostalo cemo videti. Najcheshce sam ovo vidjao zbog pregrevanja graf. kartice, ali pokazace Everest
kURSULA(:
23.12.2008, 20:34
hoće li neko već odgovoriti nama što se računar zaglavi i nemožeš mu ništa, a sa zvučnika dolazi samo piskav zvuk. i to se sve najčešće dešavalo dok sam igrao igrice i gledao filmove. sad mi se dešava i kad radim neke obične stvari. računar restartujem, i treba mi bar 5 puta (ponekad i 10-15 puta) da ga ponovo restartujem da bi pokrenuo win xp.vidim ovde dosta ljudi sa istim problemom, a niko im ne odgovara. sve ovo pišem očekujući da se ponovo pojavi, već me dva puta sprječavalo da napišem ovu poruku. i everest sam tri puta pokušao pokrenuti, i sva tri puta je zablokirao računar. pozz
water wizard
24.12.2008, 0:10
hoće li neko već odgovoriti nama što se računar zaglavi i nemožeš mu ništa, a sa zvučnika dolazi samo piskav zvuk. i to se sve najčešće dešavalo dok sam igrao igrice i gledao filmove. sad mi se dešava i kad radim neke obične stvari. računar restartujem, i treba mi bar 5 puta (ponekad i 10-15 puta) da ga ponovo restartujem da bi pokrenuo win xp.vidim ovde dosta ljudi sa istim problemom, a niko im ne odgovara. sve ovo pišem očekujući da se ponovo pojavi, već me dva puta sprječavalo da napišem ovu poruku. i everest sam tri puta pokušao pokrenuti, i sva tri puta je zablokirao računar. pozz
Čišćenjem, otvaranjem kućišta prvo probaj
Posle obriši malware, viruse i ostalo
Na kraju neka pogleda neki stručnjak
kURSULA(:
24.12.2008, 19:26
wizard, jel' misliš na čišćenje hardware-a od prašine ili na čišćenje sistema?
Misli i na jedno i na drugo... proveri temperature grafike i CPU-a, takodje i proveri memoriju kad skinesh memtest86+ imash i uputstva kako
kURSULA(:
24.12.2008, 19:56
ne mogu da dođem do temperature grafičke, a cpu temeratura se krće od 20C do 26C hd oko 31C,
Skini Everest, on ce ochitati temperaturu grafe, to ume da bude chest problem a reshava se ili spushtanjem kolkova grafe (ako si overklokovao), ili ubrzavanjem coolera (malo buchnije reshenje ali pomazhe), ili detaljnim chishcenjem...
ako moze neko da proceni konfiguraciju i da kaze misljenje sto se tice cene
hvala.
Procesor: Intel Pentium Dual-Core E2200 (2.2GHz, FSB 800MHz, 1MB L2)
Matična ploča: MSI - čipset: Intel P31
RAM memorija: Kingston ValueRAM 2 x 1024MB DDR2 667MHz (dual channel)
Grafička kartica: XFX GeForce 9500GT 256MB DDR3 Alpha Dog Edition
Hard disk: Western Digital 320GB 7200rpm 8MB cache SATA 3.0Gbit/s
DVD rezač: NEC AD-7200S SATA
Modem: 56K V.92
LAN: 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN
Višekanalni high definition audio
Kućište: midi tower, Cooler Master elit 332 350Wcena 24990 din.
kURSULA(:
24.12.2008, 20:24
everest mi blokira sistem svaki put kad ga pokrenem, skinem novi i on isto, ima li neki drugi program za to?
Nutsbre@ker
24.12.2008, 23:02
hvala.
Promasio si temu ovde su samo kvarovi probah u "sta da kupim" ili "brbljaonici"
everest mi blokira sistem svaki put kad ga pokrenem, skinem novi i on isto, ima li neki drugi program za to?
RivaTuner, kad kliknesh na chip imash sekciju Hardware Monitoring
kURSULA(:
25.12.2008, 1:11
povodom ovog problema, samo sam defragmentovao sistemsku particiju, na kojoj mi je ostalo samo 2GB prostora, pošto sam vidio na drugoj temi da je nekome to pomoglo. danas sam igrao cs i šljaka sve. da li je moguće da je ovo uzrok problema? isto tako everest ne blokira sistem.
pozdrav svima imam dva problema sa racunarom...jedan sam resio zahvaljujuci DooMchE-u...ostaje jos jedan sa zapucavanjem, naime moj racunar ne zapucava samo na "jakim" aplikacijama i programima vec i na winamp-u dok slusam muziku, samo odjednom zapuca slika i zvuk...primetio sam, posto imam dve lampice na kucistu plavu i crvenu, racunar zapucava kada je crvena upaljena non-stop. isto tako zapucavanje ima dva "nivoa" privi kad mogu da pomeram kursor kad zvuk "krupnije secka":confused:, a drugi nista ne mogu da uradim i zvuk "sitno secka":confused: kod drugog nivoa samo restart na dugme pomaze....ako neko ima resenje nek se javi....
paulvandyk68
29.12.2008, 0:02
pozdrav svima imam dva problema sa racunarom...jedan sam resio zahvaljujuci DooMchE-u...ostaje jos jedan sa zapucavanjem, naime moj racunar ne zapucava samo na "jakim" aplikacijama i programima vec i na winamp-u dok slusam muziku, samo odjednom zapuca slika i zvuk...primetio sam, posto imam dve lampice na kucistu plavu i crvenu, racunar zapucava kada je crvena upaljena non-stop. isto tako zapucavanje ima dva "nivoa" privi kad mogu da pomeram kursor kad zvuk "krupnije secka":confused:, a drugi nista ne mogu da uradim i zvuk "sitno secka":confused: kod drugog nivoa samo restart na dugme pomaze....ako neko ima resenje nek se javi....
Naj verovatnije imas problema sa procesorom (cpu). Ili je pregrevanje u pitanju ili nesto drugo.
Partybreaker
29.12.2008, 0:13
@ Radule
Od te dve lampice na kućištu, jedna je indikator da je računar upaljen, a druga je za hard disk. Dakle, prva je stalno uključena ukoliko ti je računar uključen, a druga se pali samo povremeno, kada hard disk nešto radi. Iz toga možemo zaključiti da kompjuter počinje da brljavi kada je hard disk opterećen nekom aplikacijom. E sad, valjalo bi da proveriš razne stvari, počevši od virusa, spyware-ova, bad sectora i sl. pa javi da li je nešto pronašao. A kad ga budeš očistio, defragmentuj disk. To ti je software-ski način i on se uvek prvi praktikuje.
Imam problem koji se pojavio juce. Posle nekoliko partija PES 2009 slika mi se zamrzne i nakon 15-tak sek. mi se kompjuter sam restartuje. Ja mislim da je do napajanja.
###agent_47###
6.1.2009, 12:00
hvala.
Za ove pare bolje idi na Kopaoik i odmori se ko kralj :kreza:
La.Prestige
6.1.2009, 16:57
Imam problem u vezi windowsa,naime kada upalim računar,izbaci mi "NTLDR is missing",to piše ispod onog booting cd/dvd.I piše press ctrl+alt+delete,da restartujem komp.Zna li neko u čemu je problem?
Hvala unapred!:(
Nisam te bash najbolje razumeo, je li regularno paljenje rachunara ili bootujesh sa cd-a XP ? Izgubio si deo boot sektora na disku, obichno zbog loshe narezanog bootabilnog diska (ako bootujesh sa cd-a), ili je jednostavno pukao na Windowsu. Probaj da narezhesh ponovo bootabilni disk XP-a, ako ne mozhe copy ISO-a, probaj ovo uputstvo samo malo modifikuj za novije verzije Nero-a.
http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297
Ako je u pitanju Windows, repair bi trebalo da reshi posao. Takodje probaj i da prikljuchish disk kod nekog drugog i defragmentujesh metadata na njemu, ali sumnjam da bi to mnogo pomoglo.
Imam problem u vezi windowsa,naime kada upalim računar,izbaci mi "NTLDR is missing",to piše ispod onog booting cd/dvd.I piše press ctrl+alt+delete,da restartujem komp.Zna li neko u čemu je problem?
Hvala unapred!:(
Ctrl+Alt+Delete otvara "Windows Task Manger" koji služi za upravljanje procesima i samog računara.Sigurno uzimate diskove sa igricama koji imaju virus!Tako vam odu neki sistemski fajlovi i računar samo ono poznato: "ERROR!RESTART COMPUTER!FILE MISSING!"
:icon_stud:icon_stud:icon_stud:cool::cool:
Ctrl+Alt+Delete otvara "Windows Task Manger" koji služi za upravljanje procesima i samog računara.Sigurno uzimate diskove sa igricama koji imaju virus!Tako vam odu neki sistemski fajlovi i računar samo ono poznato: "ERROR!RESTART COMPUTER!FILE MISSING!"
:icon_stud:icon_stud:icon_stud:cool::cool:
Ne lupaj majke ti. CTRL ALT DEL ne sluzhi samo za task manager, u sistemima pre windows 2000 ako ga pritisnesh 2 puta dobijesh restart kompjutera, isto dobijesh i ako ne dignesh sistem a BIOS pronadje error u hardveru. A postoji milion drugih nachina da se pokvari kompjuter osim "cd sa igricama ima virus". Uostalom ja sam imao iskustvo sa ovim problemom i googlao ga 2 dana i dobio 3 reshenja:
1) Loshe narezan butabilni disk (ovo je u stvari i bilo reshenje)
2) Crkao boot sektor na hard disku (predlagali repair, u suprotnom ceo format i reinstall windowsa)
3) Losh SATA kabal koji ne mozhe da prochita butabilni sektor i NTLDR (ovo je toliko malo verovatno da ga nisam ni spominjao)
Eto probaj pa javi shta bude.
Pozdrav!
Imam jedan problem. Imam laptop Acer 5520g star oko 10 meseci. Sve je bilo OK, ali u poslednjih nekoliko dana, prilikom paljenja racunara, Windows logo se ucita, i kada treba da se pojavi welcome screen, stoji kursor i crni ekran. Windows se startuje tek nakon 3 ili 4 puta. Inace, koristim WinXP SP3.
Uradio sam chkdsk i kaze da nemam bad sektora. Zna li neko u cemu je problem?
Unapred hvala!
paulvandyk68
24.1.2009, 23:42
Pozdrav!
Imam jedan problem. Imam laptop Acer 5520g star oko 10 meseci. Sve je bilo OK, ali u poslednjih nekoliko dana, prilikom paljenja racunara, Windows logo se ucita, i kada treba da se pojavi welcome screen, stoji kursor i crni ekran. Windows se startuje tek nakon 3 ili 4 puta. Inace, koristim WinXP SP3.
Uradio sam chkdsk i kaze da nemam bad sektora. Zna li neko u cemu je problem?
Unapred hvala!
Reinstaliraj os.
Reinstaliraj os.
Joj, bi ja, ali kada pomislim na podesavanje ADSL routera, intalacije programa i sl, muka mi je. Znam da je to neophodno, mozda, jedino da probam sa repair Windowsa.
Djordje Turjacanin
24.1.2009, 23:50
Nema druge opcije osim reinstala. A sad ako ti hoćeš da restartuješ računar nekoliko puta da bi uspio bootoati win onda u redu
Ljudi pomagajte . . Imam veliki problem sa racunarom a u mom gradu par " majstora" koji su ga proveravali pojma nemaju sta mu je. Naime, problem je sledeci. Od pre mesec dana poceo je da blokira iz cista mira. . I tada mu nista ne mogu, ne reaguje na pokrete misa, tastaturu, pa cak ni reset dugme. Jedino pomaze kada ga iskopcam iz uticnice. Tada sam ga odnela majstoru prvi put. Uradjena je kompletna reinstalacija Windowsa, dodali su jos jedan kuler na grafickoj i vratili mi ga, kao sve je sada u redu. . Medjutim, nedavno se sve ponovilio ali jos crnje i gore, da cak nisam mogla vise ni da startujem Windows. . Pre toga je povremeno ponovo blokirao, pogotovo pri igranju neke igrice koja pri tom nije zahtevna. . Skinula sam u medjuvremenu dva programcica za pracenje temperature, voltaze i brzine rada kulera a to su PC Wizard 2008 i Speedfan. . . Ova dva programa mi pokazuju da mi je temperatura procesora cak 127 C!!!!!!! Pa da li je to uopste moguce? Da napomenem u elektroniku se ic ne razumem ali bas 127C???? Ali najvise me zbunjuje sto mi tu temperaturu ocitavaju i cim startujem racunar i posle par sati rada na njemu. Pre par dana ponovo sam ga nosila majstoru, koji mu je povadio sve komponente i ponovo iste vratio. Od tada radi, ali je blokirao par puta kada sam programom PC Wizard htela da testiram stabilnost sistema i rada procesora. Pa nista mi nije jasno. Ako neko ima pojma o cemu se ovde radi, molim za neki predlog. . Unapred zahvalna.
By the way konfiguracija je sledeca:
Mainboard : Biostar Group P35D2-A7
Chipset : Intel P31/P35
Processor : Intel Pentium E2160 @ 1800 MHz
Physical Memory : 1024 MB (1 x 1024 DDR2-SDRAM )
Video Card : NVIDIA GeForce 8400 GS
Hard Disk : WDC (160 GB)
DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-7191A
DVD-Rom Drive : GLEJQTM WLIZ8523WD SCSI CdRom Device
DVD-Rom Drive : GLEJQTM WLIZ8523WD SCSI CdRom Device
Monitor Type : LCD MONITOR - 42 inches
Network Card : Realtek Semiconductor RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC
Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5. 01. 2600 Service Pack 3
DirectX : Version 10. 00
a evo i prikaza te famozne temperature:
Hardware Monitoring : ITE IT8718F
Voltage CPU : 1. 30 V
+3. 3V Voltage : 3. 38 V
+5V Voltage : 5. 07 V
+12V Voltage : 12. 20 V
VTT : 1. 28 V
VBAT : 3. 23 V
Processor Fan : 873 rpm
Chassis Fan : 10 rpm
Power/Aux Fan : 10 rpm
Processor Temperature : 127 °C
Mainboard Temperature : 25 °C
Power/Aux Temperature : 22 °C
ACPI Thermal Zone : 40 °C
:
Processor : Thermal Diode
Intel Pentium (Core 1) : 46 °C
Intel Pentium (Core 2) : 46 °C
:
NVIDIA GeForce 8400 GS : nVidia Driver
GPU Temperature : 42 °C
:
Hard Disk Monitoring : S. M. A. R. T
Hard Disk WDC WD1600AAJS-60PSA0 : 32 °C
Da ne bih otvarao novu temu,mislim da moze i ovde da spada.
Imam intel dual core E2160 1.8 GB procesor
Ge Force 8500 GT 512 MB graficka
1 GB RAM
probacu najjednostavnije da objasnim u cemu je problem,odnosno da li su problemi povezani ili nisu.Uglavnom kada ostavim komp da radi po dva tri dana desava mi se da se slika jednostavno zamrzne,odnosno pojave se tackice po ekranu i strafte kao kada bi na TV nasao los kanal i jedino sto mogu je da restartujem kompljuter.NE desava se cesto ali otprilike uglavnom kada nisam za kompom,ili u toku noci.Nekada jednostavno zaglavi i u toku rada,kada ukljucim task manager,posle ni njega ne mogu da iskljucim nego ostane 'nalepljen' na desk top...JEdino sto mogu je da ga restartujem i nista vise...
Druga stvar koja se desava je da ne mogu da obrisem neki folder,nego ga u isto vreme i prebaci u recycle bin i ostane gde je i bio,posle taj folder ne mogu da obrisem,nego kada restartujem komp on sam nestane.KAda hocu korpu da ispraznim,obrise sve iz nje ali i dalje ikona stoji kao da je puna,kada ponovo hocu da je obrisem izabi mi 'Are you sure you want to delete WINDOWS'.
Ne znam da li je neki virus ili je nesto drugo u pitanju,odnosno da li su ove dve stvari povezane.Uservisu mi kazu da nisu imali do sada takav slucaj i da jednostavno ne znaju sta bi moglo da bude.Bio je tri dana tamo ali mu se u ta tri dana to nije desilo i cim sam ga doneo kuci,posle dve dana je ponovo zbagovao i sada se to desava otprilike na nekoliko dana,dok se problemi sa korpom desavaju cesce.ako neko ima neku ideju,bio bih mu zahvalan.Inace od antivirusa koristim aviru,probao sam i sa Malwarebytes' Anti-Malware da ga skeniram ali nista nije nasao....
U svakom slucaju,hvala ako neko ima neku ideju
Da ne bih otvarao novu temu,mislim da moze i ovde da spada.
Imam intel dual core E2160 1.8 GB procesor
Ge Force 8500 GT 512 MB graficka
1 GB RAM
probacu najjednostavnije da objasnim u cemu je problem,odnosno da li su problemi povezani ili nisu.Uglavnom kada ostavim komp da radi po dva tri dana desava mi se da se slika jednostavno zamrzne,odnosno pojave se tackice po ekranu i strafte kao kada bi na TV nasao los kanal i jedino sto mogu je da restartujem kompljuter.NE desava se cesto ali otprilike uglavnom kada nisam za kompom,ili u toku noci.Nekada jednostavno zaglavi i u toku rada,kada ukljucim task manager,posle ni njega ne mogu da iskljucim nego ostane 'nalepljen' na desk top...JEdino sto mogu je da ga restartujem i nista vise...
Druga stvar koja se desava je da ne mogu da obrisem neki folder,nego ga u isto vreme i prebaci u recycle bin i ostane gde je i bio,posle taj folder ne mogu da obrisem,nego kada restartujem komp on sam nestane.KAda hocu korpu da ispraznim,obrise sve iz nje ali i dalje ikona stoji kao da je puna,kada ponovo hocu da je obrisem izabi mi 'Are you sure you want to delete WINDOWS'.
Ne znam da li je neki virus ili je nesto drugo u pitanju,odnosno da li su ove dve stvari povezane.Uservisu mi kazu da nisu imali do sada takav slucaj i da jednostavno ne znaju sta bi moglo da bude.Bio je tri dana tamo ali mu se u ta tri dana to nije desilo i cim sam ga doneo kuci,posle dve dana je ponovo zbagovao i sada se to desava otprilike na nekoliko dana,dok se problemi sa korpom desavaju cesce.ako neko ima neku ideju,bio bih mu zahvalan.Inace od antivirusa koristim aviru,probao sam i sa Malwarebytes' Anti-Malware da ga skeniram ali nista nije nasao....
U svakom slucaju,hvala ako neko ima neku ideju
Reinstaliraj sistem ako to vec nisi ucinio.....i onda instaliraj Nod 32 ili Kaspersky 2009.....ako je do software-ra onda ce ovo rjesiti problem...
Ljudi pomagajte . . Imam veliki problem sa racunarom a u mom gradu par " majstora" koji su ga proveravali pojma nemaju sta mu je. Naime, problem je sledeci. Od pre mesec dana poceo je da blokira iz cista mira. . I tada mu nista ne mogu, ne reaguje na pokrete misa, tastaturu, pa cak ni reset dugme. Jedino pomaze kada ga iskopcam iz uticnice. Tada sam ga odnela majstoru prvi put. Uradjena je kompletna reinstalacija Windowsa, dodali su jos jedan kuler na grafickoj i vratili mi ga, kao sve je sada u redu. . Medjutim, nedavno se sve ponovilio ali jos crnje i gore, da cak nisam mogla vise ni da startujem Windows. . Pre toga je povremeno ponovo blokirao, pogotovo pri igranju neke igrice koja pri tom nije zahtevna. . Skinula sam u medjuvremenu dva programcica za pracenje temperature, voltaze i brzine rada kulera a to su PC Wizard 2008 i Speedfan. . . Ova dva programa mi pokazuju da mi je temperatura procesora cak 127 C!!!!!!! Pa da li je to uopste moguce? Da napomenem u elektroniku se ic ne razumem ali bas 127C???? Ali najvise me zbunjuje sto mi tu temperaturu ocitavaju i cim startujem racunar i posle par sati rada na njemu. Pre par dana ponovo sam ga nosila majstoru, koji mu je povadio sve komponente i ponovo iste vratio. Od tada radi, ali je blokirao par puta kada sam programom PC Wizard htela da testiram stabilnost sistema i rada procesora. Pa nista mi nije jasno. Ako neko ima pojma o cemu se ovde radi, molim za neki predlog. . Unapred zahvalna.Ono što si opisala jesu verovatno simptomi problema sa napajanjem, koliko vidim iz priloženog na računaru su dva skazija i jedan DVD rom tako da je veliko opterećenje kako napajnja tako i naponskih jedinica na matičnoj ploči. Taj procesor koji imaš nema toliku temperaturu na početku rada i bez kulera, tako da ti je verovatno to što vidiš bag pri očitavanju. Po mojoj proceni je 60 posto napajanje 40 posto matična ploča.Za početak probaj sa drugim napajanjem ali ti savetujem da uzmeš neki brand name od 500w pa naviše, npr Termal take,OCZ ili Cooler Master. Ako problem bude postojao i pored zamenjenog napajanja onda je jasno da je neispravna matična ploča.
St.Rudnoglavski
29.1.2009, 22:53
Imam lap top ACER Aspire 5100 series (dobio sam ga od sina pre 2 godine) i sada je neispravan. Problem se vidi tako sto startuje Windows XP i kada treba da se ulogujem, kursor se ne moze pokrenuti ni na koji nacin (ni preko tuch pad-a, ni misem). Ne reaguje ni na jedan taster sa njegove tastature, niti sa eksterne USB tastature.
Problem ima predistoriju. Najverovatnije je na tastere (procena od F1 do F5) prosuta nes-kafa (iako osusena miris podseca na to). U pocetku su se ti tasteri sa teskocom pokretali i vracali u pocetni polozaj. Onda je pocelo sa zaglavljivanjem kursora na opisani nacin, ali je posle visestrukih restarta, racunar ipak proradio (naravno preko jedinog tastera koji je reagovao, a to je glavni prekidac). Zatim je radio samo ako ga ukljucim posto ga postavim u vertikalni polozaj. Posle svega vise nije ni na taj nacin mogao da se natera da proradi, tj. da nastavi rad.
Ima li neko ideju sta je uzrok ovome i predlog sta da preduzmem?
Imam jedan problem sa racunarom koji me jako iritira tj dovodi do ludila :n-cc2:
Kada igram neku igru,nije bitno koju (recimo GTA 4,Assassin's Creed,NFS Undercover) sve radi lepo i odjednom racunar izleti u Windows i kada ja kliknem na status bar ili Alt+Tab da je maximize-ujem i nastavim da igram racunar se istog trenutka restaruje!!!:n-cc2:
Nema pravila kada se desi izletanje u Windows.Nekad se desi posle 10 minuta nekad posle pola sata ili sat,a nekad se i ne desi uopste ali nije mi jasno zasto se restaruje?!
Prvo sam mislio da je do klokovanja CPU-a,ali i kada sam vratio na default takt problem je nastavio da se desava (trenutno je na default-u).Onda sam pomislio da nije mozda nesto do OS-a pa sam uradio reinstall,ali je problem opet ostao.
Nisam siguran,ali mislim da mi se ovo nije desavalo sa starom grafikom (ATI 2400XT) vec samo od kada sam zamenio grafiku!
Pomagajte molim vas ne znam sta da radim!
Konfiguracija je sledeca:
Asus P5Q PRO
Intel C2D E7200
Geil Black Dragon 2x1GB 1066MHz
Asus 4850 TOP
Chieftec GPS-550AB-A 550W
Seagate Barracuda 500GB
Leadtek TV2000 XP Expert
Pioneer 215d
P.S. Napisao sam sve sto imam u kucistu,ako neko misli da napajanje nije dovoljno da zna sta sve imam prikaceno na njega.Pored ovoga imam jos i 5 ventilatora.
Izvinjavam se na malo duzem postu.
Hvala unapred.
Chieftec GPS nije bash neki kvalitet, ali drzhi on to, sumnjam da je u njemu problem. Mislim da je u drajverima za grafu, koje si sve probao za 4850 ? Ima na http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp novi 9.1 drajver pack, mozhda on reshi problem ako ga nisi vec instalirao...
Nazalost nije do drajvera.Skinuo sam te 9.1 drajvere i opet se isto desava :mad:
Jel imas jos neku ideju sta bi moglo da bude?
Da li da probam sa drajverima sa Asusovog sajta,mada ne verujem da bi to unelo neku promenu...
Ti drajveri obichno izazovu vishe problema nego shto daju reshenja... obichno izletanje u Windows ima veze ili sa drajverima (instaliraj najnovije za sve, ne samo karticu) ili direktno sa igrom... tako da ne znam shta josh da ti preporuchim, jesi li probao iste igre kod nekog drugog, mozhda je falichna verzija ?
Imam problem sa pokretanjem WarCrafta 3. Imam laptop acer Extensa 5220. Kad ukljuchim WC3, igra se pokrene i posle par sekundi se ili zakuca (pa moram da je "ubijem" preko Task managera) ili mi izadje BSOD sa error kodom 0x000000ea.
Inace igrao sam CS i nisam imao problema. Igrao sam ga u OpneGL modu doduse, za WC treba D3D ali opet, nista mi nije jasno. Imam instalirane najnovije drivere za grafichku (pokushao sam i sa starijim drajverima, ali se situacija nije menjala). Imam WinXP SP3, i sledecu konfiguraciju:
http://i244.photobucket.com/albums/gg29/tjirko/ae5220.jpg
http://www.sk.rs/forum/%5BIMG%5Dhttp://i244.photobucket.com/albums/gg29/tjirko/ae5220.jpg%5B/IMG%5D
Moracesh da nam okachish ceo BSOD, ali prvo probaj da reinstallirash wc3 ako vec nisi ?
Moracesh da nam okachish ceo BSOD, ali prvo probaj da reinstallirash wc3 ako vec nisi ?
Reinstalirao sam ga par puta. Ne mogu da okachim BSOD, ali ovi kodovi su stajali u zagradi pored onog koji sam vec naveo: 0x88fa7bc8 0x8927bef60 0xba4ebcb4 0x00000001. Ako ne pomaze slikacu BSOD, ali moram opet da instaliram igru... A nisam nesto raspolozen za to cimanje :opanachke
Pa svakako pomazhe, pored tih kodova pishe i ime jednog fajla koji u 95% sluchajeva odredi u chemu je problem. Mislim da sam video vec jedan ovakav problem sa zvuchnom karticom...
@ Doomche
E snashao sam se. Ladno su novi drajveri pravili problem, morao sam da instaliram neke od pre-ko-zna-kolko :) Hvala u svakom sluchaju.
Blood Raven
8.2.2009, 15:03
Imam komp star 4 godine koji se u zadnje vreme blokira pri pokretanju .Potrebno je da ga resetujem i po 5, 6 puta da bi se konacno podigao sistem .Nakon toga desava se da radi i po celo pre podne a da ne dodje do novog ledjenja .A nekad ne prodje ni pola sata .Do padova njacesce dolazi dok gledam filmove , slusam muziku ili surfujem netom .Do sada nije ni jednom pao u toku koriscenja neke igre .:confused:
Procesor: Intel Pentium 4 Celuron 2.4 GHz box 320D
Maticna : MB-S478 Intel i848P Asus P4P800S-X
512 rama
Hard Disk: Maxtor 80GBCase Diamond Max+9 SATA
Graficka :Ati Radeon 9550
Kuciste Midi 300W EC ML-541OZ
Poznati su simptomi, najverovatnije je dotrajalo napajanje. Probaj sa nekim novim ako si u mogucnosti. Takodje mozhe da bude i do ploche ili RAM-a ali prvo pogledaj napajanje, mozhesh da testirash RAM uz pomoc memtest86+
Imam komp star 4 godine koji se u zadnje vreme blokira pri pokretanju .Potrebno je da ga resetujem i po 5, 6 puta da bi se konacno podigao sistem .Nakon toga desava se da radi i po celo pre podne a da ne dodje do novog ledjenja .A nekad ne prodje ni pola sata .Do padova njacesce dolazi dok gledam filmove , slusam muziku ili surfujem netom .Do sada nije ni jednom pao u toku koriscenja neke igre .:confused:
Procesor: Intel Pentium 4 Celuron 2.4 GHz box 320D
Maticna : MB-S478 Intel i848P Asus P4P800S-X
512 rama
Hard Disk: Maxtor 80GBCase Diamond Max+9 SATA
Graficka :Ati Radeon 9550
Kuciste Midi 300W EC ML-541OZ
Meni je za oko odma zapala graficka.. Jel si menjao mozda drajvere? Moguce da imas i ti infinite loop.. I koju gresku ti prijavljuje u windowsu kad uspes da ga podignes? Pogledaj u event viewer koji se nalazi u administrator tools u control panelu..
Blood Raven
8.2.2009, 15:42
http://www.mediafire.com/?sharekey=5d73867cc55b4d1700d27174b47c6657e04e75f6 e8ebb871
Ovo je prijavio u vreme zadnjeg paljenja kompa
A gresku u vreme zadnjeg blokiranja nisam nasao
Bio je na reinstalaciji pre mesec dana .
Hm.. Probaj da ustekas HDD na drugu granu napajanja i promenis mu SATA slot.. Ako opet bude pravilo problema probaj da ga zamenis.. Takodje reinstaliraj drajvere za plocu sa najnovijim sa sajta i ne instaliraj nikakve dodatke za ata ili sata.. Takodje mozes probati i format itd..
Proveri i temperature graficke i CPU
EDIT
I updatuj bios
POMOZITE
Imam problem kad ukljucim kompjuter prikaze mi se prozor
i pise:"YOU MAY BE A VICTIM OF SOFTWARE COUNTERFEITING.
SKORO SAM DOBIO ADSL I UKLJUCIO SAM DA MI SE WINDOWS APDEJTUJE
KAD JE YAVRSIO APDEJT ONDA SAM INSTALIRAO TO STO SE APDEJTOVALO I DOBIO SAM OVO *****E
A KAD GASIM KOMPJUTER NECE DA MI SE UGASI NITI DA RESTARUJE PA MORAM RUCNO
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za pochetak nema potrebe da pishesh velikim slovima, vecina nas ovde sasvim dobro vidi.
U pitanju je "narodna" verzija Windowsa, znachi ili da nabavish original ili da nadjesh "lek" koji ce od nje da napravi genuine... trece nema.
gde da nadjem lek ???????
skidao sam neke peceve ali nista
Blood Raven
14.2.2009, 13:55
Neispravno napajanje mi je pravilo probleme.Hvala jos jednom svima na savetima:ciao:
Hephaestus
14.2.2009, 15:03
gde da nadjem lek ???????
skidao sam neke peceve ali nista
Ili reinstaliraj windows i nemoj da ukljucujes automatic update.
iskljucio sam update moze sad da mi se uslkljuci kompjuter ali kad ga ukljucim imam u donjem desnom uglu http://www.mydigitallife.info/wp-content/uploads/2007/03/wga_notification.jpgfile:///C:/DOCUME%7E1/1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg
Ili probaj na nekom od warez sajtova da nadjes "zakrpu" ili reinstaliraj OS i posle ga "pravilno" podesi.
Hmm,nisam dolazio do sad u ovakvu situaciju ... probaj Control panel/Security centar pa u levom delu imas "promeni nacin za sigurnosna obavestenja" (tako nesto pise na eng :kreza:).Vidi dal tu mozes da iskljucis notifikaciju,kao sto moze za w/f,a/v i auto update ;).
uspeo sam da resim problem hvalvam a posebno se zahvaljujem IVANZI
uspeo sam da resim problem hvalvam a posebno se zahvaljujem IVANZI
Misli na mene. :D
- TERMINATOR -
15.2.2009, 14:17
E pa ono sto imam 252 virusa kad sam disablovao KIS i instalirao bilo koji drugi AV, sam mi se restartovao. Nema na mom kompu spasa, a o mojoj zarazi procitajte na podforumu Zastita.
Ovo je pocelo da se desava pre nekolio dana.Kad ukljucim komp cuje se onaj prvi beep a onda nesto tisi i kraci drugi beep i pojavi se ona prva stranica gde pise ime biosa i tu se zakuca.Kad pritisnem restart taster isto se stane tu.A kad ga iskljucim na power taster i ponovo ukljucim normalno se podigne sistem.Konfa je iz potpisa a imam winxpsp2.Hteo bih da proveriim memoriju uz pomoc memtest86 i GMtest.Koliko obicno traje provera ispravnosti RAM-a sa ovim programima.Inace ne pravi problem kad ga stavim u S3 pa vratim
Imas temu "BIOS error codes" pa pogledaj sta znaci tacno takav zvucni signal kod Awardovog BIOSa (treba da je i kod tebe Award).MemTest bi trebao vec u prvih 15-20 minuta da prijavi greske u RAMu ako je neispravna (memorija).Za pouzdaniju proveru ostavi da se test provrti jedno 2-3 sata bar.
Imas temu "BIOS error codes" pa pogledaj sta znaci tacno takav zvucni signal kod Awardovog BIOSa (treba da je i kod tebe Award).MemTest bi trebao vec u prvih 15-20 minuta da prijavi greske u RAMu ako je neispravna (memorija).Za pouzdaniju proveru ostavi da se test provrti jedno 2-3 sata bar.
Kod mene je Phoenix bios.Bio sam na ovoj temi i posetio ove linkove ali mi nije jasno kada pogledam tamo gde pise beep codes u tabeli za Phoenix bios stoje brojke recimo 1-3-1-4 i slicno.Ne mogu da razumem sta im to znaci posto nema opisa zvucnih tonova kao kod drugih biosa.
Posto tamo nije drugacije naznaceno a poredeci sa listama za druge BIOSe (na istoj stranici) zakljucio sam da 1-1-2 npr znaci:1 dugi beep-1 dugi beep-2 kratka beep .
Dalje,tamo je tabela za "PHOENIX BIOS Q3.07 OR 4.X".Na mojoj MSI K7N2G-L ploci je Award Phoenix 6.00 BIOS.Posto je tvoja ploca novija od moje,verujem da je i kod tebe neki noviji Award BIOS.Prema tome,kod tebe je:
Any other beep(s) RAM problem.
*Mislim da je pre nekog (sad vec duzeg) vremena,firma Award asimilirala Phoenix.Zato i mislim da je i kod tebe Award Phoenix BIOS ;).
Dalje,ranije sam imao na 2 compa slicne probleme.Kod oba je privremeno pomogla zamena slota u kome je RAM modul i Clear CMOS.Oba su imala 1X256MB RAMa.Kod jednog (Duron 850,Via KT133 ploca,SDR) se ispostavilo da je napajanje bilo gotovo.Zamenjeno je i eno ga i dan-danas radi.Drugi komp (AthlonXP 1700+,Via KT400,DDR) je posle nekog vremena opet poceo da brlja slicno kao i tebi sad,uz beep koji znaci problem sa RAMom.Trajno resenje nisam nasao jer je vlasnik tog kompa stipsa :rolleyes: za nove delove(RAM,PSU).
Sve u svemu,probaj prvo MemTestx86.Ako on NE prijavi greske,probaj zamenu mesta RAM modula + reset BIOSa.Ako ni to ne pomogne,pozajmi od nekoga drugo napajanje pa vidi kako komp radi sa njime.Ako ni to ne pomogne ... E,onda ne'am pojma :kreza: ...
Da li imas uz plocu onu dijagnostiku sa LED diodama, "D Bracket 2"?
Ako imas,sta ona javlja?
Flavio PO hvala.Kad pogledam preko PC Wizarda pise da je Phoenix bios,ali si u pravu jer kad se podize sistem pise Award Phoenix.Probacu prvo memtest86,pa ako sve bude u redu probacu da zamenim mesta Ram modulima.Ne znam da li mislimo na isto ima onaj bracket na kome pise USB i kome su upaljene 4 zelene led diode.
EDIT:Sad sam skinuo ovaj memtest86 iso el moguce da ima samo 1MB.El moze da se mauntuje u Demonu i tako proba ili mora da se reze
Da,to je "D bracket 2".To sa 4 diode.Kad ti zabode comp a ti zvirni pozadi kucista i vidi kako svetle.Ako imas knjizicu od maticne,tamo imas tumacenje.Ako nemas,baci ovde pa cu pogledati ja kkod mene u knjizici ;).
MemTest radi pre podizanja OSa.Obicno se baci na floppy pa boot-ujes comp sa diskete.Ako si skinuo ISO image mislim da to trebas da narezes na CD pa boot sa njega ;).
Ja ga koristim sa CDa jednog od Ubuntu Live CDa.
Edit
Dakle,nista od Deamon-a :opanachke.
Evo danas posle dvadestak dana zaglavio se sistem pri podizanju i pozadi one 4 diode na D-bracket-u su upaljene gornji red . crvena .zelena
donji red .crvena .zelena
Imam knjizicu od maticne ali tamo gde pise o tome ima JLED1 pin Definition.Sad ima tabela gde pisu levo pin 1do10. a desno signali
Pin Signal
1 DBG1(high for green color)
2 DBR1(high for red color)
3 DBG2(high for green color)
4 DBR2(high for red coor)
5 DBG3(high for green color)
6 DBR3(high for red color)
7 DBG4(high for green color)
8 DBR4(high for red coor)
9 key
10 NC
Da li bi mogao da rastumacis ovo :icon_stud
Uhh,tek sad vidim post :boodala:..
Gledao si pogresnu stranu u knizici :opanachke.Skinuo sam manual.pdf za tvoju plocu.Stvarno nema tumacenje za D-Bracket :icon_scra (a ima raspored pinova :rolleyes:).
Kako god,kod mene ima toga.Tamo kaze (za tvoj slucaj):
Testing Base and Extended Memory
-Testing base memory from 240K to 640K and extended memory above 1MB using various patterns.
Ovde nisam bas nacisto na sta se tacno misli :icon_scra.Na RAM ili mozda na cash memoriju procesora (L1,L2) :icon_scra ...
Sve u svemu,probaj prvo MemTestx86.Ako on NE prijavi greske,probaj zamenu mesta RAM modula + reset BIOSa.Ako ni to ne pomogne,pozajmi od nekoga drugo napajanje pa vidi kako komp radi sa njime.Ako ni to ne pomogne ... E,onda ne'am pojma :kreza: ...
Pre promene napajanja,mogao bi da probas sa zamenom RAM modula (za probu) ;) (zaboravih to :rolleyes:).
Koje marke,model i starosti ti je napajanje?Isto i za RAM?
p.s.
Evo cele tablice sifara za D Bracket 2 ;):
http://www.pixudo.com/files/baaj0b2whcdod0k2f2wk_thumb.png (http://www.pixudo.com/viewer.php?file=baaj0b2whcdod0k2f2wk.png)
http://www.pixudo.com/files/zh8c1reerp0s16o6j0el_thumb.png (http://www.pixudo.com/viewer.php?file=zh8c1reerp0s16o6j0el.png)
Imao sam neko kung fu napajanje od 350W pa kad sam pazario AIW X800XT kupio sam neko KME od 400W 9kung fu again:D).Mislim da je OK osim sto ima neki drndavi vent.
Testing Base and Extended Memory
-Testing base memory from 240K to 640K and extended memory above 1MB using various patterns.
Po ovome i ja mislim da je memorija problematicna.Kad budem imao vremena cu da zavrtim testove pa cu da postavim rezultate..Za sad nemam neke probleme u radu.Vise ne gasim komp vec ga samo stavim u S3 mod.Nadam se da ova stara raga nece da me izda jos jedno godinu dana kada ide u zasluzenu penziju (kad padne cena Phenomu II i plocama sa DDR3 koje ce nadam se do tada imati sredjeni BIOS).Hvala na pomoci:ciao:
You welcome :ciao:.
p.s.
Moja "raga" je V'03. :alealeee: :opanachke.
evo mog problema.. Komp se restartuje prilikom paljenja igrice,cak i nekih potpuno nezahtevnih online minigamesa, posle par minuta,a neretko i posle par sekundi, blokira zvuk pri pustanju muzike, gledanja klipova na youtube, i diskonektuje se sa interneta prilikom paljenja nekih aplikacija na facebook npr. a nastavi normalno da radi... dok ponekad samo ukoci i mora se restartovati.. Formatiran je komp ali su se problemi nastavili.. konfiguracija je stara, amd 1800+, g-force mx 460, zvucna c-media....
Desni klik na My Computer -> Properties -> Advanced -> Startup and Recovery -> Settings i iskljuchi "Automatically Restart". E onda kada ti se pojavi tzv. Blue Screen Of Death, slikaj aparatom pa postavi ovde sliku. To u vecini sluchajeva kazhe u chemu je problem.
@sandro: proveri napone u BIOS-u, ako takva sekcija postoji, moguce da je napajanje dotrajalo. Ako je no-name a staro koliko i konfiguracija, to ti je glavni osumnjiceni. Dalje testiraj RAM memoriju i HDD za lose sektore, tim redom.
A kako ja to da proverim..:) da li je post za plavi ekran vezan za moj problem:)
Ako je hardverski problem (a tipujem da jeste, tim pre sto si ponovo instalirao sys a nista nisi uradio), nista korisno neces procitati na BSOD-u.
A kako da proverim napon, ram i lose sektore?
Za napone,odi u BIOS pa pogledaj sekciju "Hardware health","H/W monitor' ili tako nesto(neznam(o) koja ti je maticna ploca).Tu vidi koliko je koji napon.Imas default 3.3V,5V i 12V pa vidi da li sta i koliko odstupa od toga.
Za RAM upotrebi MemTest x86.
Vidi prvo ove stavke.
OWERKLOKER
24.3.2009, 21:39
Za napone,odi u BIOS pa pogledaj sekciju "Hardware health","H/W monitor' ili tako nesto(neznam(o) koja ti je maticna ploca).Tu vidi koliko je koji napon.Imas default 3.3V,5V i 12V pa vidi da li sta i koliko odstupa od toga.
Ako ne mozes da nadjes u BIOS-u skini Everest pa pogledaj,ima u njemu...
Vucko 146
30.3.2009, 20:56
Ne znam da li ovo moze da se ubraja u restart ali imam problem sa HDD-om,pre nekoliiko dana sam reinstalirao Win i od tada je poceo HDD da se jednostavno u toku rada ugasi i posle dve sekunde ponovo upali i sve pocinje od pocetka kao restart...probao sam da menjam mesta memorijskim modulima,ocistio sam sve od prasine i zamenio pastu na procesoru,probao sam da iskljucim DVD rezac ali opet ista stvar?!? Vizuelno je sve ok,na ploci i u napajanju nema naduvanih elkosa.
Ima li neko ideju sta da jos da probam?:confused:
Clear CMOS pa podesi opet parametre,pregledaj (probaj) kako su utaknuti svi utikaci od napajanja u uredjaje.Eventualno zameni naponske grane na kojima su zakaceni optika i HDD pa vidi onda.
Vucko 146
30.3.2009, 22:39
Resetovao sam Bios i podesio sve ali opet ista stvar...menjao konektore ali opet nista...zaboravih da napomenem napajanje (znam da je djubre) Frontier 400W i kako god menjao opet je sve na istoj grani...:)
Frontier je medju boljim djubretom :opanachke ;) a masina iz profila nije prezahtevna.Nemora da bude ali ipak sumnjam na HD.Da ga probas u drugoj masini ?
Vucko 146
30.3.2009, 23:19
Moram da razmislim ko ima Sata plocu...ako ne onda da pozajmim od od druga onaj adapter. Meni je cudno zasto se vise gasi kada imam oba memorijska modula(sada radi samo sa jednim) pa zbog toga vise sumnjan na napajanje...veca potrosnja. :icon_scra Inace HDD je jos u garanciji tako da i ako je on na meni je samo da izvuce podatke pa posle oni neka rade sta znaju...:D
Cek,cek...Flavio ARCS jel da?:D
Yep (take a look to a public profile :D).
LM,mozda je i napajanje.Mozes i njega da zamenis za probu-ako ti je manje cimanje nego za HD.
Nepotpuna ti je masina u profilu,ubaci ovde podatke pa vidi orientaciono http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp mada ipak misim da je (neka) neispravnost u pitanju.
Izracunao sam sve i ispada negde oko 295w znaci i ovo napajanje je dovoljno..
Ma 100% je nesto otislo e sad da li HDD ili napajanje videcu za koji dan...
pozdrav:ciao:
8interista9
31.3.2009, 1:42
prvo da se izvinim sto se slican ili isti prolem nalazi negdje ranije na temi ali evo 3-4h googlam i nemam srece pa sam lijen ove predhodne postove da citam...
naime, prilikom igranja igrice na net-u komp mi se iznenada restartuje (primijetio sam da cpu usage skoci i do 90% par trenutaka prije mada imam dosta slobodnog ram-a), pojavi se prvo cuveni blue s. s porukom da nesto nije u redu s bios memory onda stop: 0x0000008e (0xc0000005, 0x8054b16a, 0xf3afd89c, 0x00000000)
kao i begining dumping of physical memoru i dump of physical memory...
nisam imao problema sa istom igricom dok nisam instalirao "novu" mreznu karticu (stara je crkla)... to je d-link dfe-528tx... da li je moguce da ti drajveri prave problem? nisam mogao da nadjem update tih drajvera na netu...
hvala unaprijed :dedica:
syncromatic
31.3.2009, 4:37
prvo da se izvinim sto se slican ili isti prolem nalazi negdje ranije na temi ali evo 3-4h googlam i nemam srece pa sam lijen ove predhodne postove da citam...
naime, prilikom igranja igrice na net-u komp mi se iznenada restartuje (primijetio sam da cpu usage skoci i do 90% par trenutaka prije mada imam dosta slobodnog ram-a), pojavi se prvo cuveni blue s. s porukom da nesto nije u redu s bios memory onda stop: 0x0000008e (0xc0000005, 0x8054b16a, 0xf3afd89c, 0x00000000)
kao i begining dumping of physical memoru i dump of physical memory...
nisam imao problema sa istom igricom dok nisam instalirao "novu" mreznu karticu (stara je crkla)... to je d-link dfe-528tx... da li je moguce da ti drajveri prave problem? nisam mogao da nadjem update tih drajvera na netu...
hvala unaprijed :dedica:
probaj prvo sa vadjenjem ram memorija iz slotova i vracanja istih nazad, a zatim bih ti preporucio da probas u drugi pci slot da stavis mreznu karticu. Nakon obavljenog skini najnovije drajvere za bukvalno sve komponente. I onda probaj da pikash...
Ako se opet iznova desava sve.... probaj recimo da skines neki stariji drajver za tu mreznu karticu. Mozda ne postoji noviji, ali verovatno ima neki stariji i desava se da su nekad oni i ispravniji.
8interista9
31.3.2009, 13:33
ok, probacu to sve, ako ne uspijem javljam ti se, hvala...
8interista9
31.3.2009, 22:51
uradio sam sve sto si rekao ali i dalje imam isti problem...
Ау,по****************************************о сам.
Избрисао сам преко Add/remove windows components WMP,и сад ми је неколико пута зарибао комп.Поново сам га вратио али ништа,исто ***ње.Нормално подигне систем и онда некад када било шта покренем зариба.До сада је радило све ок.Пробао сам и оно F8,last good configuration(ако сам добро рекао) и исто.
Ево сада ради нормално али следећи пут када га будем палио ко зна.
Јел морам баш да реинсталирам систем или ....Мада мислим да ћу морати.
Који ме ***** терао да радим то,рекох да инсталирам 11-ку.
:n-cc2:
Јел постоји нека варијанта Repair windows?!?
Решио сам.Reinstall и то је то.
Nisam imao vremena da ispobam za sada nista,ali sada sam resetovao ADSL modem da bi promenio IP i kada sam ga ukljucio HDD se ugasio a posto sam iskljucio opciju za automatski restart kada se javi neka greska,pojavio mi se plavi ekran:( i u svemu tome nista mi pametno nije rekao osim koda greske... 0x00000019(0x00000020,0x89a9d000,0x89a9d648,0x0ac9 0000) da li neko zna sta znaci ovaj kod? Dok ne ugrabim malo slobodnog vremena i ne isprobam HDD i Windows....:icon_scra
Nisam imao vremena da ispobam za sada nista,ali sada sam resetovao ADSL modem da bi promenio IP i kada sam ga ukljucio HDD se ugasio a posto sam iskljucio opciju za automatski restart kada se javi neka greska,pojavio mi se plavi ekran:( i u svemu tome nista mi pametno nije rekao osim koda greske... 0x00000019(0x00000020,0x89a9d000,0x89a9d648,0x0ac9 0000) da li neko zna sta znaci ovaj kod? Dok ne ugrabim malo slobodnog vremena i ne isprobam HDD i Windows....:icon_scra
Pa sad...bas resetovanje modema i gasenje HDD nekako ne ide jedno sa drugim, mislim nebi trebalo da ima veze jedno sa drugim. Pre ce da bude da ti se u datom trenutku nesto sa hardom desilo. Resetovao si modem, mislis ugasio pa upalio ili bas resetovao na "reset" dugme? Ako si ovo drugo, neznam kakve si potrebe imao to da uradis, posto kada ugasis pa upalis modem, normalnom procedurom on/off, on automatski promeni IP adresu. Ali opet, neznam kakve to veze ima sa hardom.:confused:
Samo je bilo on/off ne pravi reset..i meni je cudno kakve veze modem ima sa hardom,ali izgleda da ima...nije bila slucajnost desilo mi se jos 4-5 puta!:mad:
Zakljucak je da modem ne valja,jer ga juce nisam palio pola dana i sta god da sam radio HDD se nije gasio...sada samo treba da odem do telekoma...:)
<<bombash>>
10.4.2009, 12:28
ljudi...ja se ne razumem bash oko kompova...ali imam jedan problem...:confused:...kada palim komp,jedva se upali...stoji mi ovako:
Verifyng DMI Pool Data...........
Boot from CD:
Boot from CD:
DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Ako neko zna shta je u pitanju,neka mi pomogne...HVALA!!!!!!!!!!!!!
Mislim da ti je u BIOS-u, pod "1st Boot Device" (ili kako vec ti pise), namesten CD-ROM. Znaci treba ti butabilni CD (npr. instalacioni disk Windowsa/Linuxa) :)
Ako si vec instalirao operativni sistem, namesti da ti 1st boot device bude HDD i (valjda) nece biti problema.
<<bombash>>
11.4.2009, 10:29
hvala ti... :ciao:
Imam problem oko restartovanja kompjutera, konfiguracija je stara nekih 4 godine i do pre jedno 3 meseca je sve izvanredno radilo, naime, dolazi do dosta cudnih restartovanja racunara.
Evo samo nekih od primera gore navedenih:
1. Prvo i osnovno obozavam da igram igrice, a u poslednje vreme ne mogu ni jednu da pokrenem jer se racunar istog sekunda restartuje
2. Zena radi neke projekte u Corel-u i Photoshop-u i on se odjednom restarujte naravno ne sacuva ono sto je do tada uradila, pa je nervoza u kuci na vrhuncu
3. Dok razgovaram sa drugarom preko skype-a on kaze e sad cu da ukljucim kameru, a uz to i upali istu, moj racunar se restaruje?????????!!!!!!!!!
4. Dok gledam film secka mi sliku na pocetku, dok se narodski receno ne ugreje!!!
5. Evo i najzanimljivije od svega, kad udjem na sajt youtube i hocu da uvecam sliku snimka, full screen, on se istog momenta restartuje, prosto neverovatno :eek::eek::icon_scra:icon_scra
E sad posto nisam u mogucnosti da uzmem novi komp, preostaje mi da se borim sa ovim sto mi je ostalo, zato vas molim ako imate neku ideju o cemu se radi da mi pomognete da resim ovaj problem. Nosio sam komp kod majstora koji je ocistio hladjenje i stavio novu pastu, tako da znam da sigurno nije problem sa hladjenjem, a nemam ideju sta bi moglo da bude, verovatno je nesto u vezi napajanja ili graficke, ali ne znam sta je pa ako neko drugi zna bio bih mu zahvalan da mi kaze u cemu je problem
p.s. Uradio sam reinstalaciju windows tako da iskljucujem svaki uzrok koji je vezan za sve oblike virusa
hvala
Idi u System Properties -> Advanced -> Startup and Recovery Settings i odcheckiraj Automatically Restart. Onda slikaj aparatom ili nechim slichnim plavi ekran koji se pojavi umesto restarta, da bude chitko pa postuj. Mislim da ce biti problem ili oko grafichke kartice ili napajanja, verovatno ovo prvo.
Jesi li testirao ram memoriju? Osim toga valjalo bi da probaš i drugi drajver za grafičku kartu osim tog sa kojim ti se javljaju problemi.
Idi u System Properties -> Advanced -> Startup and Recovery Settings i odcheckiraj Automatically Restart. Onda slikaj aparatom ili nechim slichnim plavi ekran koji se pojavi umesto restarta, da bude chitko pa postuj. Mislim da ce biti problem ili oko grafichke kartice ili napajanja, verovatno ovo prvo.
posto nemam fotoaparat pri ruci prepisao sam na papir pa iskuckao, ako ti nesto znaci!!!
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer
If this is the first time youre seen this Stop error screen, restart your computer. if this screen apprears again, follow these steps:
Check to be sure you have adequate disk space. If a driver is identified in the Stop message, disable the driver or check with the manufacturer for driver updates. Try changing video adapters.
Check with your hardver vendor for any BIOS updates. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer prees F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode
Tehnical information:
*** STOP: 0X0000008E (0XC0000005, 0XBFA87ACD, 0XB2727EB8, 0X00000000)
*** ati3duag.dll - Address BFA87ACD base at BFA32000, DateStamp 3f627fb6
Beginning dump of pysical memory
Psysical memory dump complete.
Contact your system administrator or techical support group for further assistance
Jesi li testirao ram memoriju? Osim toga valjalo bi da probaš i drugi drajver za grafičku kartu osim tog sa kojim ti se javljaju problemi.
Reci mi kako da testiram ram memoriju i gde da skinem drajvere za graficku karticu, mislim da je ati9250 128 mB
hvala
ati3duag.dll - Address BFA87ACD base at BFA32000, DateStamp 3f627fb6
Itekako znachi, problem jeste u grafichkoj kartici. Instaliraj najnoviji ATi Catalyst 9.4), ili ako ga vec imash probaj neku verziju pre njega (recimo 8.12). Takodje reistaliraj DirectX, imash na forumu link za March 2009 izdanje DX 9.0c. Javi ako shta od ovoga pomogne, a trebalo bi.
Reci mi kako da testiram ram memoriju i gde da skinem drajvere za graficku karticu, mislim da je ati9250 128 mB
hvala
Za drajver http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx povedi računa da li su najnoviji drajveri kompatibilni i koji je zadnji kompatibilan sa tom karticom
Za testiranje memorije
http://www.memtest86.com/
E vidish, nisam video da je napomenuo da ima 9250. U tom sluchaju, zadnji kompatibilni su valjda 6.11...
Za drajver http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx povedi računa da li su najnoviji drajveri kompatibilni i koji je zadnji kompatibilan sa tom karticom
Za testiranje memorije
http://www.memtest86.com/
na gornjem linku gde je support nasao sam drajvere za moju karticu i dowmloadovo sam, ali mi izbacuje mali prozorcic u kojem pise
Severe
Setup was unable to complete this instalation.
Try to set up your display adapter with a standard VGA driver before running setup.
ne znam sta je ovo, zar treba i standardne drajvere za karticu ostaviti, jer sam ih pre instalacije drajvera koje sam skinuo sa neta uninstalirao ili je fora u necem drugom meni nepoznatom???
Za početak bi trebao da sa nekim drajver klinerom očistiš ranije instalirane drajvere za grafičku , pa zatim da instaliraš net frame work 1.1 i 2.0 i nakon toga instaliraš drajvere za tu grafičku koje si skinuo. http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745 obrati pažnju na uputstvo za čišćenje drajvera za grafičku da ne bi napravio nove problem, imaš ih read me fajlovima
Za početak bi trebao da sa nekim drajver klinerom očistiš ranije instalirane drajvere za grafičku , pa zatim da instaliraš net frame work 1.1 i 2.0 i nakon toga instaliraš drajvere za tu grafičku koje si skinuo. http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745 obrati pažnju na uputstvo za čišćenje drajvera za grafičku da ne bi napravio nove problem, imaš ih read me fajlovima
Radi se o tome da nisam restartovao komp posle uninstall svih prethodnih drajvera za graficku, hvala ti najlepse, sad sam probao da odem na youtube, otvara mi celu sliku, instalirao sam taj najnoviji directx9 za mart mesec i drajvere sa linka koji si mi postavio za support i sad sve radi kako treba, hvala vam jos jednom, cudna stvar kako je odjednom sam od sebe stvorio tako bezazlen kvar a ranije je sve bilo kako treba, redovno odrzavam i reintaliram windows, ne znam kako je to moglo da se desi, ali opet hvala vam i pozz
E ljudi imam isti problem...isto 0x0000008E,posto mi driveri nisu jaka strana ako mozete da ih nadjete...graficka je asus extreme ax 550.Hvala unapred
Catalyst 9.3 je zadnja verzija koju tvoja kartica podrzhava.
Skini ih ovde (http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.20&lang=English).
Taj deo BSOD-a nishta ne znachi, najbolje kad bi kopirao celu poruku, jer ne mora problem da bude iskljuchivo do VGA drajvera.
imam sledeci problem kad pocnem da igram neke malo zahtevnije igre
jednostavno racunar stane alt+ctrl+delete ili alt+tab ili cak alt+f4 nece da radi samo mogu da resetujem komp neznam sta vise da radim i nov sistem sam stavio i isto se desava:n-cc2:
Mogao si da dodas i sastav kompa koji te zeza ;) ... Kad ga vec nisi upisao u profil :rolleyes:.
Mogao si da dodas i sastav kompa koji te zeza ;) ... Kad ga vec nisi upisao u profil :rolleyes:.
amd athlon 64 3000+ 1gb rama msi k8 neo2-fx ati radeon 1650 pro 512 mb rama
Za pochetak proveri temperature pri stresu, koristi recimo Everest Ultimate.
mislio sam da sam resio svoje probleme sa racunarom, ali sam se prevario, dosao sam do fotoaparata i uslikao onaj plavi ekran koji se pojavljuje kad se racunar iznenada restartuje, ubacio sam nove drajvere za graficku, ponovo, ali ponavljam ponovo reinstalirao windows i opet se restartuje, ne znam sta da radim ,ako neko zna neka mi pomogne, a evo i slike
http://img17.imageshack.us/img17/3800/dscn3240o.jpg
pomozite mi molim vas, ako znate recite mi sta treba da uradim
hvala
Jesi probao da flesujes bios ili da promenis neki od hardvera?
SorrowScavenger
16.5.2009, 11:01
Imam, kako sam do sada shvatio specifican problem sa kompom. Nisam citao sve strane, tako da je moguce da sam propustio nesto bitno i sto bi mi pomoglo, ali jbg.
Uglavnom, imam sledecu konfiguraciju:
MSI K9N Neo V3
AMD Athlon X2 4800+
2 x1GB Kingstona od 800mhz
XFX 8600 GTS 512MB DDR3
Pioneer 216D
Seagate 250GB
napajanje neko sklj, od 700W.
imam i TV karticu Gigabyte-ovu neku, ali se problem desavao i pre nego sam je stavio.
I rezac i hard su mi na SATA. XP SP3 je sa zadnjim driverima tako da do toga ne verujem da je problem.
Naime, desava mi se da komp jednostavno stane. Zablokira u potpunosi. Ako pri tome ide muzika ili igram neku igru onda uhvati neki zvuk u trajanju od pola sekunde mozda i ponavlja ga jedno vreme, recimo trrrrrrrrrrrrr, ne znam kako drugacije da opisem :/
Posle toga, zvuk stane, prekine da se ponavlja, komp stane i moram da ga restartujem fizicki, tj preko dugmeta. Ponekad, jako retko mi se desi da stane i posle par sekundi nastavi da radi.
Najveca je fora to sto uopste nema nekog obrazca po kojem se to desava. Ponekad je bas opterecen, ako igram neq igru, pustam film i rezem... i on ne stane. Ponekad samo visim na netu i slusam muziku i on stane.
Nisam probao da menjam napajanje posto mislim da moze izdrzi sve ovo.
Komp sam sastavljao sam, sa par ortaka koi se razumeju koliko i ja, i smatram da je sve ok sastavljeno. Vec sam par puta rastavljao komp, sastavljao opet zbog straha da nisam mozda nesto skopacao kako ne treba. Kulere cistim svakih mesec, dva. Temperatura proc ne prelazi preko 35 stepeni, a i nista nie klokovano.
Ako neko ima neku ideju do cega bi moglo da bude...
Imao sam sličan problem kada sam svojevremeno imao 8600GT grafiku. Problem je bio što se grafika pregrevala. Ukoliko si u mogućnosti, probaj da zameniš grafiku i vidi da li će blokirati sa novom. Kada se komp samo zamrzne, to može biti i grafika, procesor, ili matična ploča, nažalost.
Probaj najprostijim sistemom eliminacije - prvo grafika
Jesi probao da flesujes bios ili da promenis neki od hardvera?
Nisam menjao nista od hardvera a i kad bi menjao ne znam sta da promenim, a pored toga nisam flesovao bios jer ne znam kako se to radi, a i pravo da ti kazem bez nekog dobrog uputstva se ne bi nikad ni odlucio to da uradim, reci mi sta treba da uradim da bi flesovao BIOS i kakve posledice snosi to flesovanje BIOS-a?
Imas ovde nesto vise (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=19526) o tome
Naime, desava mi se da komp jednostavno stane. Zablokira u potpunosi. Ako pri tome ide muzika ili igram neku igru onda uhvati neki zvuk u trajanju od pola sekunde mozda i ponavlja ga jedno vreme, recimo trrrrrrrrrrrrr, ne znam kako drugacije da opisem :/
Posle toga, zvuk stane, prekine da se ponavlja, komp stane i moram da ga restartujem fizicki, tj preko dugmeta. Ponekad, jako retko mi se desi da stane i posle par sekundi nastavi da radi.
Najveca je fora to sto uopste nema nekog obrazca po kojem se to desava. Ponekad je bas opterecen, ako igram neq igru, pustam film i rezem... i on ne stane. Ponekad samo visim na netu i slusam muziku i on stane.
Indentican problem,a konfiguracija sa izuzetkom harddiskova je stara oko mesec dana:
Biostar TA790GXB,Phenom II 720,Gigabyte GV-R485MC-1GI,2x2Gb DC Geil Black Dragon 1066,LC Power LC7560 PowerSilent V2.0 560W,Samsung DVDRW,WD ATA diskovi 160 i 320 i Stara TV kartica iz prethodnog racunara koja trenutno nije cak ni u upotrebi.
Sve radi na fabrickim setovanjima sem rama kojem je ploca po defoltu dala suvise mali napon oko 1,6V i spustila takt na 800Mhz pa sam ja rucno podigao na 2,2V(na zvanicnom sajtu je naznacen radni napon 2,2-2,4V) i podigao takt na 1066.Kasnjenja su ostavljena da se automacki podesavaju u BIOS-u,inace ovo sam uradio kao moguce resenje mog proble koje nije uspelo ali su setovanja ostala.
Operativni sistem je Vista Ultimate,bios i drajveri su najsveziji dostupni.
Naponi procesora,maticne i rama(ram je podesavan direktno u Bios-u ne preko ovog softvera):
http://img2.imageshack.us/img2/5919/naponi.jpg (http://img2.imageshack.us/my.php?image=naponi.jpg)
Everest -Summary:
http://img2.imageshack.us/img2/6434/everest2.jpg (http://img2.imageshack.us/my.php?image=everest2.jpg)
i Everest -Sensor nakon dva maltene uzastopna blokiranja:
http://img2.imageshack.us/img2/5765/everesta.jpg (http://img2.imageshack.us/my.php?image=everesta.jpg)
Svaka pomoc je i vise nego dobrodosla.Hvala!
Ovo mi je drugi put da pokusavam da postujem ovu poruku posto je prvi put zakucao a radila je samo Oprera,torent i Aimp.
Mala ispravka u vezi napajanja:nije LC Power LC7560 PowerSilent V2.0 560W nego LC Power Super Silent LC6550 v2.2 550W.
Inace danas sam dodao jos tri ventilatora(osmice),dva na zadnjoj strani i jedan na vrhu kucista i sva tri su okrenuta da izduvavaju posto mi se cini da nemam neko zgodno mesto da postavim neki da uduvava) i nakon paljenja mi je blokirao a malo kasnije i kad sam kucao poruku. :n-cc2::n-cc2::n-cc2:
Ovo mi je drugi put da pokusavam da postujem ovu poruku posto je prvi put zakucao a radila je samo Oprera,torent i Aimp.
Mala ispravka u vezi napajanja:nije LC Power LC7560 PowerSilent V2.0 560W nego LC Power Super Silent LC6550 v2.2 550W.
Inace danas sam dodao jos tri ventilatora(osmice),dva na zadnjoj strani i jedan na vrhu kucista i sva tri su okrenuta da izduvavaju posto mi se cini da nemam neko zgodno mesto da postavim neki da uduvava) i nakon paljenja mi je blokirao a malo kasnije i kad sam kucao poruku. :n-cc2::n-cc2::n-cc2:
Za pocetak pokusaj da vratis memoriju na 1.6V i brzinu na 800mhz. Na ovaj nacin mozda problem i resis ali razliku u brzini neces osetiti. Javi da li te komp zeza i nakon ovakvog poduhvata.
Ako problem ostane sledece sumnjivo lice je PSU mada necu da trcim pred rudu. Prvo uradi ovo sa memorijom.
Kao sto sam vec naveo problem sam imao i pre menjanja napona i takta i upravo je to trebalo da bude resenje problema ali ocigledno nije bilo.Kasnije sam probao i sa samo podignutim naponom a taktom na 800 ali ni to nije uspelo pa sam na kraju vratio 2.2V i 1066Mhz.
Imam Acer Extensa 5630 star 5 dana. Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2,
BIOS: Ver 1.00PARTTBL
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5800 @ 2.00GHz (2 CPUs)
Memory: 2042MB RAM
ATI Mobility Radeon HD 3470
Svi drajveri su sa diska dobijenog uz racunar.
Od instalacije nemam language bar, posle 10 setovanja na control panel-u, kucanja run-ctfmon.exe, ubacivanja langbar restore. Volsebno se pojavio samo jednom, u gornjem delu monitora, i nestao kada sam pokusala da ga prevucem.
Uspesno se upali svaki drugi put. Prvi put izbaci vertikalne linije, onda monitor predje u belo iako se cuje zvuk podizanja XP-a. Ugasim ga i ponovo upalim, i tad je sve u redu.
Iako je podeseno da se hard disk ne gasi, posle screen savera je monitor beo. Ne mogu da ga 'probudim', jedina varijanta je gasenje na silu i ponovno paljenje.
Sve ovo je postalo ustaljena procedura koja beskrajno iritira. Molim za pomoc! Je li problem mozda u losoj instalaciji potrebnih drajvera, nedostatku odredjenih programa, ili hardverski? Ako su potrebni jos neki podaci o sistemu, recite.
Jesi li dobila sa instaliranim sistemom ili si ti instalirala XP(postoji problem kompatibilnosti novih NB i XPa)?
Jesi li dobila sa instaliranim sistemom ili si ti instalirala XP(postoji problem kompatibilnosti novih NB i XPa)?
Sama sam instalirala.
Imao sam sličan problem sa mojim laptopom istog brenda, problem je bio jednostavno u drajverima za XP. Probaj da pojuriš bolju verziju drajvera i to što ti se gasi to je sleep mode ali sam imao isti problem, kako da ga probudim iz sleep moda. Problemi su prestali instaliranjem Vista OS. Jednostavno reinstaliraj drajvere i obrati pažnju na podešavanje u XP i u Biosu za paljenje, gašenje i stand by računara.
Dj o r dj e
23.5.2009, 14:05
Pozdrav svima...imam jedan problem....
Desava mi se ne toliko cesto ali se desi da u vreme igranja ekran naglo pocrni izgubi se slika i pise ,,VGA no signal'' nezmogu nista drugo da uradim nego restart...
strasno me nervira...zeleo bih ako postoji nacin da mi pomognete...??
Hvala...
Pozdrav svima...imam jedan problem....
Desava mi se ne toliko cesto ali se desi da u vreme igranja ekran naglo pocrni izgubi se slika i pise ,,VGA no signal'' nezmogu nista drugo da uradim nego restart...
strasno me nervira...zeleo bih ako postoji nacin da mi pomognete...??
Hvala...
Koje bese napajanje imas ?
Dj o r dj e
23.5.2009, 15:11
Koje bese napajanje imas ?
Platinum MS - 400ATX P4
??
Platinum MS - 400ATX P4
??
Uzrok tvojih problema je lose napajanje.:Freddy: Tacan njegov naziv je MS Industrial 400W Platinum a napajanja firme MS Industrial su jedna od najgorih napajanja na nasem trzistu.
Obzirom na tvoju konfu napajanje koje koristis nije dovoljno snazno, cak je toliko slabo da moze da povuce neku komponentu sa sobom. :eek: Posto imas graficku ati 4850 moras da znas da takva graficka ne trpi napajanja od 1000 i kusur do 2000 dinara i naravno da ti se to desava kada pocnes da se igras jer napajanje ne moze to da izdrzi.
Da rezimiramo. Napajanja koja nisu dovoljno snazna za tvoju konfu, bez obzira koliko vati imaju, i obicno kostaju do 2000 dinara, su : MS Industrial (MS kako pise kod tebe), KME, JNC, ANS, Codegen, Blueberry, Vito, Zito. Ako ponovo uzmes jedno od ovih nabrojanih napajanja onda ces napraviti veliku gresku i ponovo ces imati probleme sa kompjuterom.
Napajanja koje mozes da uzmes u obzir prilikom odabira, kostaju od 50 eura pa navise (tvoja grafa trazi takvo napajanje), snage od 500W pa navise, su : Chieftec, Cooler Master, Antec, Thermaltake, LC Power (od modela LC6600GP2 pa navise), OCZ, Corsair, Enermax.
Dj o r dj e
1.6.2009, 16:48
Zbog prethodnih problema kupio sam novo napajanje radi se o Lc power 6600
sve je radilo bez problema do danas kad se desilo isto kao pre da u sred igre dolazi do gasenja ekrana..... i pise ,,vga no signal''
pomoc....:(
Posle mi je u widnowsu prikazao neke greske ,,Image error,,...tako nesto??? rundl32
Prvo mi se pojavi ovo:
http://img20.imageshack.us/img20/631/asgvage.png
Pa zatim ovo:
http://img20.imageshack.us/img20/4698/agagag.png
pomoc...:((((((
:mad: Posedujem jedan stariji racunar, koji je pre 2-3 meseca poceo blokira. Bilo da se nesto radi na njemu ili da se ceka da se ulogujes na nalog za ulazak u Win XP on nakon odredjenog vremena blokira. Prvo sam mu promenio maticnu plocu, pa zatim pricesor, pa SDRAM i sada ne znam vise sta da mu fali, jer i dalje isto blokira! Ako neko zna neka mi malo pomogne!!!:confused:
Zbog prethodnih problema kupio sam novo napajanje radi se o Lc power 6600
sve je radilo bez problema do danas kad se desilo isto kao pre da u sred igre dolazi do gasenja ekrana..... i pise ,,vga no signal''
pomoc....:(
Posle mi je u widnowsu prikazao neke greske ,,Image error,,...tako nesto??? rundl32
pomoc...:((((((
Taj win je izgleda zreo za jedan format C: i reinstall od nule. :Freddy: Uradi tako i ako opet bude problema javi se, mada se nadam da neces.:D
:mad: Posedujem jedan stariji racunar, koji je pre 2-3 meseca poceo blokira. Bilo da se nesto radi na njemu ili da se ceka da se ulogujes na nalog za ulazak u Win XP on nakon odredjenog vremena blokira. Prvo sam mu promenio maticnu plocu, pa zatim pricesor, pa SDRAM i sada ne znam vise sta da mu fali, jer i dalje isto blokira! Ako neko zna neka mi malo pomogne!!!:confused:
A da li si eventualno probao prvo da reinstalises windows ?
Ma probao sam i to!!!:mad:
Uros Ducic
16.6.2009, 17:54
Ovo mi se desava 2. put.Prvo u GTA IV kada sam menjao rezoluciju komp se restartuje.Pojavi se plav ekran na sekundu i onda se restartuje.A evo i malopre kada sam hteo da pokrenem FIFA 09 isto.Ja mislim da je to zbog napajanja,ali sam odlucio da pitam vas.
Potencijalno da ali sacekaj jos neki komentar ;).
Jovica Stokic
16.6.2009, 23:53
Moze biti i CD-rom ili hard, pozajmi od nekog komponente pa ispitaj.
Imao sam gadnih i slicnih problema sa starim PC-jem. Zamenio sam napajanje a zatim BIOS bateriju. Od tada sve radi extra. Znaci probaj prvo zamenu BIOS baterije (CR2032 valjda) a ako to ne upali, onda izvadi npr CD-ROM, pa vidi kako se ponasa, zameni IDE kablove, probaj drugi hard hard, napajanje.. (to sve redom). Stari racunari su nezahvalni sto se tice opravki jer ni posle toga ne nude skoro nista :D
Imam veliki problem. Kompjuter se jednostavno ugasi u sred igranja igrice. Izdrzi 20 minuta i to je to. Do pre par dana mi je zujao kada igram, onda sam ga odneo u servis. Tamo su mi rekli da se CPU pregreva, sredili mi cooler i stavili pastu. Rekli su da ce sve biti OK. Medjutim desilo se to gasenje. Zeleo bih da napomenem da se gasi napr. u FIFI 06 a ne gasi se kad igram PES 2009 a PES 2009 je mnogo zahtevnija igrica. Moja konfiguracija je:
AMD Athlon X2 2.62 GHz
ATI Radeon HD 3850 512 GDDR 3
GIGABYTE S-Series GA-M52L-S3
2 GB RAM
Hvala unapred svakom ko je spreman da pomogne.
Vise od mesec dana racunar mi se zamrzne na 5-20 sec svakih par minuta a ponekad i vise puta u minutu...Problem se javlja samo dok igram igrice, pogotovo online. Znam sta mislite...drajver..Imam sve up to date drajvere i problem je jos uvek tu. Ne igram se puno na kompu zato mi to nije ni smetalo , ali posle vise od mesec dana stvarno me iritira kad ne mogu da sastavim ni 5 min igre bez problema...
Ako mozete pls pomognite, hocu malo da se opustim... :)
Uros Ducic
18.6.2009, 11:57
Imam veliki problem. Kompjuter se jednostavno ugasi u sred igranja igrice. Izdrzi 20 minuta i to je to. Do pre par dana mi je zujao kada igram, onda sam ga odneo u servis. Tamo su mi rekli da se CPU pregreva, sredili mi cooler i stavili pastu. Rekli su da ce sve biti OK. Medjutim desilo se to gasenje. Zeleo bih da napomenem da se gasi napr. u FIFI 06 a ne gasi se kad igram PES 2009 a PES 2009 je mnogo zahtevnija igrica. Moja konfiguracija je:
AMD Athlon X2 2.62 GHz
ATI Radeon HD 3850 512 GDDR 3
GIGABYTE S-Series GA-M52L-S3
2 GB RAM
Hvala unapred svakom ko je spreman da pomogne.
Ja sam imao slicnih problema na starom racunaru,a resio sam ih tako sto sam zamenio napajanje.;)
Operativni sistem Microsoft Windows XP Professional
Instalirani Service Pack Service Pack 2
AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Matična ploča Asus K8V-XE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Chipset na matičnoj ploči VIA K8T890, AMD Hammer
Sistemska memorija 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Tip BIOS-a Award (05/24/07)
Grafička kartica ASUS EAH3450 Series (256 MB)
Zvučna kartica Realtek ALC861 @ VIA VT8251 High Definition Audio Controller
Tvrdi disk WDC WD1600JB-00REA0 (149 GB, IDE)
Optički uređaj TEAC CD-W540E (40x/12x/48x CD-RW)
Optički uređaj TSSTcorp CDDVDW SH-S203D
Graficka, procesor i ploca su "hladni".
3d Igre rade odlicno
Citav sistem funkcionise odlicno...
Problem 1. hibernacija ili stand by (S3 ili S1&S3 u biosu) odrade svoje do kraja ali racunar se gasi ili ne gasi tj. ponekad ostane ukljucen (cuju se kuleri samo, monitor je crn). Tada mogu pritisnuti power dugme 4 sec ili jednostavno iskljuciti 220V. Ako pritisnem reset, naravno sve iz pocetka. Sve isto se desava ponekad ako racunar normalno gasim na shut down.
-ako pokusam "resume" posle S3 standby, racunar se ukljuci, napajanje radi -rade kuleri monitor crn i sistem nece da se povrati u XP sve dok nekoliko puta ne pritisnem dugme reset.
Problem 2. ako je racunar iskljucen, sam se ukljuci posle izvesnog vremena iako sam u biosu iskljucio sve opcije u pOWER MENAGEMENT (ako izvucem utp kabl iz mrezne kartice isto se ne desava>znaci racunar ostaje iskljucen
Sta bi mogao biti uzrok navedenih problema?
kinda_pedja
19.6.2009, 21:31
pozz svima,
naime,vec dugo ssam suocen sa dosadnim i nervirajucim plavim dead prozorom i frustrirajucom porukom "DRIVER IRQ NOT LESS OR EQUAL" i konstantnim restartovanjem racunara ,posebno pri upotrebi torrenta,p2p programa,mada je i bez toga bio slucaj ali moram priznati dosta redje...
dovoljno je samo pokrenuti torrent i restart je neizbezan kroz vec par minuta...
uradio sam uncheck automatski restart u opcijama i snimio da mi u tom plavom prozoru ispod vec pomenutog irq-q ispisuje poruku sadrzine:
NDIS.SYS-ADDRESS b9cf2508 base at b9cef000,date stapm 47e277dd
pomozite,vucem se sa ovim problemom vec toliko ,izludjuje me a komp je relativno mlad,par meseci...
unapred zahvalan!!!
Pedja
-------
ploca:gigabyte p35 ds3l
intel e2180
gforce 9600 gt
2gb mem.
altec 500 w...
Sass Drake
20.6.2009, 1:18
pozz svima,
naime,vec dugo ssam suocen sa dosadnim i nervirajucim plavim dead prozorom i frustrirajucom porukom "DRIVER IRQ NOT LESS OR EQUAL" i konstantnim restartovanjem racunara ,posebno pri upotrebi torrenta,p2p programa,mada je i bez toga bio slucaj ali moram priznati dosta redje...
dovoljno je samo pokrenuti torrent i restart je neizbezan kroz vec par minuta...
uradio sam uncheck automatski restart u opcijama i snimio da mi u tom plavom prozoru ispod vec pomenutog irq-q ispisuje poruku sadrzine:
NDIS.SYS-ADDRESS b9cf2508 base at b9cef000,date stapm 47e277dd
pomozite,vucem se sa ovim problemom vec toliko ,izludjuje me a komp je relativno mlad,par meseci...
unapred zahvalan!!!
Pedja
-------
ploca:gigabyte p35 ds3l
intel e2180
gforce 9600 gt
2gb mem.
altec 500 w...
Ако повезујеш кабловски/ADSL модем преко USB конектора, од сад га повезуј мрежним каблом.
kinda_pedja
20.6.2009, 1:46
Ако повезујеш кабловски/ADSL модем преко USB конектора, од сад га повезуј мрежним каблом.
hvala ti na brzom odgovoru,druze...
da,idem sbb-om,modemom preko usb-a....
ne znam kako da povezem drugacije!?
moze pomoc...
hvala puno,samo da se resim ove napasti..uhhh...
Povezi ga lan/mreznim kablom. To je onaj drugi (siri) prikljucak sto se nalazi pored usb-a na modemima iz sbb-a. Taj kabal obicno stize uz sam modem, pogledaj u kutiji sto ti je dosla uz modem, zabica na tom kablu je malo veca od one za telefon.
http://www.herwell-asia.com/computer/Lan%20Cable_JPG.jpg
P.S. u citatu ti je odgovor :)
kinda_pedja
20.6.2009, 22:19
e momci,hvala vam puno...spasli ste me ove muke i misterije a ko bi rekao da je tako banalan problem pravio tolike glavobolje:)
svaka vam cast,sjajni ste!
hvala jos jednom!!!cheers!!!
Uros Ducic
29.6.2009, 16:57
Ovo mi se desava 2. put.Prvo u GTA IV kada sam menjao rezoluciju komp se restartuje.Pojavi se plav ekran na sekundu i onda se restartuje.A evo i malopre kada sam hteo da pokrenem FIFA 09 isto.Ja mislim da je to zbog napajanja,ali sam odlucio da pitam vas.
Promenio sam napajanje, i sada kada sam igrao Crysis racunar mi se opet restartovao.Sta moze da bude:confused:
probaj sa reinstalacijom drajvera za grafu....
Uros Ducic
29.6.2009, 20:32
Ima li jos neko ideju u cemu bi mogao da bude problem?
Skini ovaj program orthos i pusti ga da ti masira komp minimum 3 sata. Za to vreme komp nije u stanju da radi bilo kakvu drugu radnju. Ako izbaci neku gresku onda postoji mogucnost da te zeza memorija.
http://sp2004.fre3.com/beta/orthos_exe_20060420.cab
jozvan_Kg
29.6.2009, 21:33
А можеш да пробаш и ГолдМем, пусти га да ради једно сат-два, и прати шта се дешава. Ако почне да црвени, меморија је у квару.
Uros Ducic
30.6.2009, 17:03
Testirao sam RAM i Procesor u Orthosu 3 sata i 21 minut.Rezultat je 0 errors, 0 warnings.Sada cu reinstalirati ove najnovije drivere, pa cu ponovo poceti nesto da igram, da bih video da li je u tome problem.Pomisljao sam na HDD (daj boze da nije).A mozda je i neki od optickih uredjaja.Imam neki citac star 6, i nesto godina, ali ne znam da li je on problem.
Uros Ducic
30.6.2009, 19:35
Pomoc ljudi, izbrisao sam drivere 186.18,i ponovo ih instalirao,ali mi se pojavila RUNDLL greska,i sad sam ponovo izbrisao drivere, ali se bojim da ih ponovo instaliram jer mi se pojavilo da isti driveri postoje.Sta da radim, pomozite?!Da li da skinem 185.85:paranoia:
Da nije do NvCplDaemon? Probaj da ga iskljucis iz msconfig-a. MS ima slicnu prijavljenu gresku (http://support.microsoft.com/kb/330159) i savetuje da se skinu najnoviji drajveri ali ne kaze sta ako ih vec imas pa probaj v185 ako ne uspes sa iskljucenjem demona. :)
Uros Ducic
1.7.2009, 10:49
Izbrisao sam najnovije drivere prvo preko driver sweepera, a zatim u device menageru.Sada mi se vise ne pojavljuje RUNDLL.32, ali opet kada pokusam da instaliram ove 186.18, kaze da vec postoje ti driveri u C/NVIDIA/Display driver.I stvarno ima tamo jedan folder gde pise 186.18.Kako to moze kada sam ih izbrisao, i expert tool pokazuje da nemam drivere.Doduse, u GPU-Z pise da su mi driveri 186.18:confused:
I slova od ikonica su mi uska kao sto su bila na pocetku, kada sam skinuo i instalirao neke drivere sa sajta nvidia, nisu bila takva(imale su i senke iza slova).Mozda je ipak najbolje resenje da skinem 185.85 ili da sacekam da izadju jos noviji.Sta vi mislite da bi bilo najbolje da uradim?
Uros Ducic
1.7.2009, 11:21
Evo sad mi svi programi za to pokazuju da imam drivere 186.18 :to_care:, sad cu probati da igram nesto pa cu videti da li je u redu.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.