TEST DRIVE<>
042014<><>

HP Webcam HD-2200

Svevideća glavica

Poznati gigant, Hewlett-Packard, oduvek se trudio da bude odličan konkurent ostalima na IT tržištu. Ovoga puta ćemo to predstaviti u obliku web kamerice. U pakovanju se dobija, pored web kamere, CD sa softverom, uputstvo za upotrebu i, naravno, garancija od prodavca. Kvalitet izrade je dobar, a dizajn klasičan, okrugla „glava” koja stoji na postolju. Kabl je dovoljne dužine za kućnu upotrebu. Kamerica se može zakačiti na monitor, ali isto tako možete da je postavite da stoji i na nekoj ravnoj površini, jer se pored glave kamerice koja se okreće 360° horizontalno i 60° vertikalno, pod uglom može podešavati i postolje koje ima odlične žabice koje čvrsto drže da se kamerica ne ljulja.

Fokusiranje slike se radi automatski i pokazalo se dobro. Rezolucije kamere je četiri megapiksela i slika je veoma dobra, pogotovo kada sedite u dobro osvetljenoj prostoriji, ali pri dosta slaboj svetlosti i kvalitet opada, ne mnogo, ali se ipak primeti. HD-2200 podržava i video-snimanje, a maksimalna rezolucija tada iznosi 1280 x 720 px pri 30 fps, koji će dosta opterećivati vaš računar, a „ukrašće” malo gornjeg i donjeg dela slike kako bi ona bila widescreen. Na glavi kamere postoji lampica koja vam pokazuje da je ista uključena. Nešto iznad te lampice postavljeno je i fizičko dugme ako želite da napravite fotografiju, kamerica poseduje i integrisan mikrofon.

Na računarima na kojima smo je mi isprobali nismo morali ručno da instaliramo drajvere koje smo dobili u kutiji, kamerica je sve to sama uradila, ali nije na odmet imati ih. Mada, ako koristite neki manji računar koji nema CD čitač, a oni vam zatrebaju, moraćete da ih guglate. Softver koji se dobija u pakovanju vam može biti zanimljiv ako želite malo da se igrate, odnosno da ubacujete ramove na fotke, menjate ili deformišete lice što mislimo da je malo kome potrebno.

Kamerica traži određene hardverske i softverske uslove, mada smo i na dosta slabije konfiguracije uspeli da je koristimo.

Alessandro TOSCANO

 
AMD Radeon R9 290 4 GB
Canon PowerShot S120 i G16
Kingston SDHC UHS kartice
Toshiba Portégé Z30-A-12N
LC-Power LC-ADA-525-35-SWAP
HP Pavilion x360 (11t-n000)
APC SurgeArrest P1, P5B i PF8VNT3
LG 23MP65HQ-P i 24MP76HM-S
HP Webcam HD-2200
Šta mislite o ovom tekstu?
Trust Jukebar
Graphtec Silhouette Cameo
N’joy GMK310, Aneex E-K709, Intex Keyboard Slim Corona, Gigatech GT-430L i MS Dynamite Gaming Wired Keyboard
Asus PCE-AC66, PCE-AC68, RT-AC66U, RT-AC68U i TP-Link Archer C7
Artengo Personal Coach

Osnovno:
rezolucija 4 Mpx, USB veza
Ostalo:
ugrađen mikrofon, CD sa softverom
Proizvođač:
HP
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera