CeDeTEKA<>
072005<><>

Družina znanja – Magi i Cica

U izdanju beogradskog Centra za brigu o deci nedavno su objavljena dva kompakt diska s kolekcijom zanimljivih interaktivnih igara za najmlađe. Pod brendom popularnog dečjeg časopisa i edicije knjiga Družina znanja distribuiraju se dva CD-ROM izdanja, namenjena dečacima (Magi) i devojčicama (Cica). U njima se nalaze igrice, bojanke, lavirinti, zadaci, pogađalice i kviz pitanja iz raznih oblasti.

Interaktivni diskovi Družina znanja osmišljeni su tako da zabave, ali i potpomognu razvoj različitih sposobnosti deteta, u prvom redu pamćenje, vizuelnu percepciju, sluh i reflekse, koristeći se svim prednostima računara kao savremenog učila bez kojeg se obrazovanje više ne može zamisliti ni u najranijem uzrastu. Kroz igru se deca neposredno upoznaju i s osnovnim funkcijama računara odnosno principom upravljanja programom i korišćenja tastature i miša. Diskove Magi i Cica čine kviz znanja sa 100 pitanja iz istorije, poznavanja prirode, književnosti, kulture i zabave, 60 pogađalica, četiri slagalice, pet bojanki i isto toliko oblačilica, preko 30 tangrama, kao i nekoliko igara: pogađanje kartica, crvić (varijanta Snakea, popularne igre s mobilnih telefona), lavirint i tražilica – sve u svemu, više od 200 igara za proveru znanja, refleksa, memorije i sluha.

Korišćenje programa je krajnje jednostavno i zabavno, zahvaljujući dobro uobličenom interfejsu, atraktivnim grafičkim elementima, raznovrsnoj zvučnoj podlozi i „domaćinima” koji čine vezu između programa i mladog korisnika. Sve u svemu, iako igre u globalu nisu naročito sadržajne niti bogzna koliko originalne, vreme provedeno uz Družinu znanja deca će iskoristiti da „razmrdaju vijuge” i da se upoznaju s prednostima interaktivne zabave.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Moj ljubimac
The Ultimate 3D Skeleton
Prozor u svet – divlje životinje
Družina znanja – Magi i Cica
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, Pentium
Veličina:
1 CD, 0 MB na HD
Cena:
350 dinara
Adresa:
www .centar .org .yu
Kontakt:
Extreme
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera