CeDeTEKA<>
012004<><>

EuroTalk World Talk Intermediate: German

Britanska kompanija EuroTalk Interactive je najplodniji izdavač višejezičnih multimedijalnih alatki za učenje stranih jezika – prema podacima koje pruža kompanija, svi programi edicije Ward Talk prevedeni su na više od šezdeset svetskih jezika. U katalozima ove kuće nalaze se programi koji su na osnovu stručnog nivoa grupisani u četiri kategorije: početničku, srednju, naprednu i dečju. Koncept učenja kroz igru i zabavu EuroTalk primenjuje u svim svojim kursevima, oslanjajući se na više puta potvrđenu činjenicu da se strani jezik najbrže uči slušanjem i aktivnim učešćem u konverzaciji.

Paket srednjih kurseva obuhvata programe za savladavanje osnova holandskog, francuskog, nemačkog i španskog jezika i u velikoj meri se oslanja na korisničko okruženje programa iz edicije Talk Now! koja je namenjena apsolutnim početnicima. Centralno mesto zauzimaju ruletni točak s poljima koja predstavljaju tematske celine (vreme, opisivanje ljudi, davanje instrukcija o kretanju, hrana i piće i tako dalje) i „dugme” kojim se pokreće zabavan interaktivni kviz. U odeljku Recording Studio korisnik stiče uvid u kvalitet izgovora i akcentovanja, tako što svoj govor snimi i potom ga poredi s originalnim dijalogom. Uvežbavanje pravilnog pisanja obavlja se putem kratkih diktata ili tako što korisnik preslušava kratku priču, a potom daje odgovore na određena pitanja u vezi s tekstom.

Kursevi World Talk Intermediate nemaju klasične lekcije, već naročite interaktivne opcije koje obuhvataju kratke da/ne pitalice, vežbe prepoznavanja predmeta i pojmova, funkcije za učenje strukture rečenice i drugo. Dobra strana ovako sklopljenih vežbi jeste to što vokabular nije ograničen tematskom strukturom i što korisnik nije prinuđen da u okviru jedne lekcije stalno odgovara na monotona pitanja, služeći se određenom grupom reči. Najzanimljiviji deo programa svakako je kviz, u kojem pored korisnika učestvuju i drugi „igrači” koji se ponašaju kao da su realne osobe. Princip odgovaranja se zasniva na pažljivom slušanju pitanja i brzoj reakciji jer bodove nosi onaj igrač koji prvi pritisne taster kraj tačnog odgovora.

Korisničko okruženje programa izuzetno je prijatno, odlikuje se bogatim i kvalitetnim grafičkim elementima i vrlo dobrom zvučnom podlogom. Opcije su jasne i dobro raspoređene, čime je obezbeđena jednostavna navigacija. Nedostaci ovog paketa primetni su na polju interakcije programa s korisnikom, budući da ne postoje dovoljno precizna i temeljna objašnjenja gramatičkih pravila i semantike, kao ni rečnik koji bi obuhvatio barem one pojmove koji se koriste u kursevima. Manje probleme pričinjava i to što složenost jezika kojim se služe naratori značajno varira, što neke partije programa čini teško razumljivim. Kuriozitet u vezi s Euro Talkovim jezičkim paketima predstavlja činjenica da se na spisku kurseva World Talk nalazi i jedan namenjen učenju srpskog jezika, koji uživa veliku popularnost među strancima koji studiraju na našim univerzitetima.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Ivana princeza
Igrajmo se...
Moj prvi nemački rečnik
Knjiga o Bahu
EuroTalk World Talk Intermediate: German
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, Pentium 233 MHz, 64 MB RAM
Veličina:
1 CD, 0 MB na HD
Cena:
16 evra
Adresa:
www .eurotalk .co .uk
Kontakt:
Ultra
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera