CeDeTEKA<>
012004<><>

Knjiga o Bahu

Johan Sebastijan Bah, najznačajnija figura barokne epohe u muzici, ličnost je o kojoj istoričari uvek rado govore i pišu. Koliko je s aspekta muzičkog stvaralaštva ovaj veliki umetnik bio plodotvoran i inovativan, toliko je i njegov život bio bogat, dinamičan i pun velikih obrta. Budući da se na našem tržištu ne može naći nijedna sveobuhvatna monografija o Bahu, renomirana domaća izdavačka kuća Extreme je u svoj distributivni lanac uvrstila zanimljivu multimedijalnu knjigu o ovom kompozitoru.

Knjiga o Bahu je dvojezična (srpska i engleska) prezentacija Bahovog života i dela, dobro zamišljen i solidno urađen disk studija Solarius iz Sombora. Budući da je većim delom sastavljen u HTML kodu upotpunjenom Flash elementima, program je konstrukcijski jednostavan i nema naročito atraktivno grafičko okruženje (izuzimajući stilizovani ekran glavnog menija, koji predstavlja crtež Bahove radne sobe), što nije naročit hendikep ako se uzme u obzir karakter prezentacije. Upravljački interfejs je intuitivan i uključuje ikonice za listanje sadržaja i otvaranje eksternih modula (slika i video odlomaka) i menije u vrhu ekrana putem kojih se takođe obavlja navigacija i aktivira opcija za pretraživanje pojmova.

Pregled sadržaja knjige može se vršiti po sekvencama, jednostavnim listanjem ili izborom jednog od šest poglavlja iz glavnog menija. Sadržaj obuhvata Bahovu biografiju, dela, rukopise, portrete, porodično stablo, vremensku tabelu i pregled mesta u kojima je Bah boravio. Tekstovi su relativno kratki, s manjim brojem hiperveza na odgovarajuće reference koje se ispisuju u zasebnom prozoru. Članci su ilustrovani crtežima, shemama i portretima gradova i Bahovih savremenika, kao i video odlomcima odabranih stavova iz mise u G-duru.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Ivana princeza
Igrajmo se...
Moj prvi nemački rečnik
Knjiga o Bahu
Šta mislite o ovom tekstu?
EuroTalk World Talk Intermediate: German

Potrebno:
Windows, Pentium 2 350 MHz, 32 MB RAM
Veličina:
1 CD, 0 MB na HD
Cena:
690 dinara
Adresa:
www .solarius .co .yu
Kontakt:
Extreme
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera