CeDeTEKA<>
012004<><>

Igrajmo se...

Zanimljiva zbirka zadataka namenjena deci predškolskog uzrasta projekat je studija Dexsoft (Malo seoce, SK 4/2002), sve aktivnijeg domaćeg izdavača multimedijalnih izdanja za najmlađe. Igrajmo se... je kolekcija velikog broja interaktivnih igara zasnovana na radnim sveskama iz oblasti matematike i poznavanja prirode i društva, kojima se služe deca u Mađarskoj. Pažljivo odabranim zadacima i kvalitetnim multimedijalnim rešenjima, ovaj program ima cilj da pomogne mališanima da prebrode teškoće u čitanju, da se upoznaju s brojevima, svojom okolinom, razviju umne sposobnosti i da se dobro zabave.

Na disku se nalazi 120 zadataka koji su grupisani u dve celine. Izbor željene oblasti odvija se putem lepo napravljenog menija sa animiranim sličicama. Zadaci iz oblasti poznavanja prirode i društva obuhvataju teme kao što su okolina, odeća i obuća, zanimanja, životinje, alat i pribor, prevozna sredstva i drugo. U delu posvećenom matematici nalaze se zadaci s brojevima. Izbor zadatka se vrši putem pokretne trake s ikonicama, a sam princip korišćenja programa je jednostavan. Na primer, dete treba da među ponuđenim objektima odabere one koji se koriste u kuhinji ili u kupatilu, da ih prebroji ili da oboji sliku. Igre su raznovrsne i mogu dugo da drže pažnju mladog korisnika, a zahvaljujući dobro osmišljenom korisničkom okruženju, dete se programom može služiti bez ičije pomoći.

S tehničke strane, Igrajmo se... se može pohvaliti dobrom zvučnom podlogom, lepim crtežima i simpatičnim animacijama koje razbijaju monotoniju i učenje čine prijatnijim.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Ivana princeza
Igrajmo se...
Šta mislite o ovom tekstu?
Moj prvi nemački rečnik
Knjiga o Bahu
EuroTalk World Talk Intermediate: German

Potrebno:
Windows, Pentium 200 MHz MMX, 32 MB RAM
Veličina:
1 CD, 0 MB na HD
Cena:
599 dinara
Adresa:
www .dexsoft .co .sr
Kontakt:
Extreme
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera