CeDeTEKA<>
062003<><>

Cosmos: Voyage Through the Universe

Kompakt disk Cosmos: Voyage Through the Universe je vremešno, ali još uvek aktuelno izdanje kompanije „Montparnasse Multimedia”, namenjeno široj populaciji korisnika koji žele da se upoznaju s osnovama astronomije. Bernar Peleker, direktor francuske opservatorije „Aniane Geospace” i autor programa, potrudio se da jednostavnim jezikom i bogatim ilustracijama predstavi neka od najvažnijih saznanja nauke o nebeskim telima.

Sadržaj diska podeljen je na četiri celine: Laboratory, Heavens, Planetarium i Sphere of Knowledge. Odeljak Laboratory sastoji se od detaljnih fotografija, video-odlomaka, animacija i prateće naracije kojom su objašnjeni fenomeni vezani za Sunčev sistem, zvezde i udaljena tela. Tu je i virtuelna laboratorija u kojoj je moguće meriti i upoređivati kosmička tela, obilaziti planete i njihove satelite i analizirati površinu Jupitera, Marsa i Venere. Heavens je deo u kom se nalazi istorijski pregled razvoja odnosa između ljudi i kosmosa, gde je naročita pažnja posvećena mitologiji, sazvežđima i legendama o kosmičkim telima. Sphere of Knowledge sadrži odgovore na neka najčešće postavljana pitanja o galaksijama, istoriji astronomije i drugim temama. Konačno, u virtuelnom planetarijumu može se videti vrlo dobra trodimenzionalna mapa noćnog neba za aktuelni datum, onako kako se vidi sa izabrane lokacije. U spisku gradova nalazi se i Beograd, a moguće je uneti i bilo koju željenu geografsku širinu i dužinu.

Korisničko okruženje je dobro dizajnirano, a korišćenje je jednostavno i odgovara, kao i sama tema, mlađim korisnicima. Tehničke karakteristike su ispod proseka za današnje prilike, što je i jedina veća zamerka koju ne treba shvatiti previše ozbiljno.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Learn to Speak German V9
3D Home Architect Professional 5.0
Kopija kopije
Ivana
Cosmos: Voyage Through the Universe
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows/Mac OS, Pentium 90 MHz, 16 MB RAM
Veličina:
1 CD, 40 MB na HD
Cena:
20 funti
Adresa:
www .montparnasse .net
Kontakt:
Gametech
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera