CeDeTEKA<>
062003<><>

Kopija kopije

Nezavisna umetnička asocijacija „Remont” objavila je nedavno zanimljiv multimedijalni projekat pod nazivom Kopija kopije. U pitanju je jedinstven omaž digitalnih radova većeg broja umetnika, okupljenih oko ideje Lutera Blisea, koji je jednom prilikom savremenu kulturu okarakterisao kao „samo jedan ogroman, beskrajan plagijat u kojem niko ne izmišlja ništa – ljudi samo prerađuju, kombinuju i ponovo otkrivaju”. To je jednostavna, ali upečatljiva Flash prezentacija za opuštanje koja se gleda u jednom dahu.

Autori ističu da CD, u skladu s originalnim konceptom, ima otvorenu strukturu i univerzalnu poruku koja treba da nađe put do što većeg broja korisnika. Štaviše, želja im je da se Kopija kopije brzo nađe na tzv. piratskom tržištu, odakle će najlakše naći put do domova velikog broja ljudi. Što se sadržaja tiče, disk će biti zanimljiv kako teoretičarima što se bave medijima i umetnošću, tako i običnim korisnicima koje prosto zanimaju duhovite slike, karakteristična dizajnerska rešenja i interesantna muzika. U odeljku Bonus nalaze se obimna kompilacija tekstova o savremenoj umetnosti, bootleg remiksi i duhovit crtać s oštrim tekstom koji će vam namamiti osmeh na lice. Naročito primamljiv segment programa jeste karaoke plejer s većim brojem MIDI matrica raznovrsnih muzičkih žanrova.

Kopija kopije zaslužuje pažnju kao neobičan program, jedinstven projekat na domaćoj multimedijalnoj sceni koji će vas zabaviti svojom „originalnošću”.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Learn to Speak German V9
3D Home Architect Professional 5.0
Kopija kopije
Šta mislite o ovom tekstu?
Ivana
Cosmos: Voyage Through the Universe

Potrebno:
Windows, Pentium 233 MHz, 64 MB RAM
Veličina:
1 CD, 0 MB na HD
Cena:
300 dinara
Adresa:
www .remont .co .yu
Kontakt:
www.zanapoliakov.com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera