TEST PLAY<>
062002<><>

The Italian Job

Davne 1969. godine snimljena je kultna akciona komedija „Posao u Italiji” sa Majklom Kejnom u ulozi Čarlija Krukera, dovitljivog prevaranta koji namerava da od mafije ukrade četiri miliona dolara tako što će izazvati saobraćajni kolaps i iskoristiti nastalu konfuziju da pobegne s novcem. Dobra glumačka ekipa, sjajne akcione sekvence sa tada popularnim „Mini-Morisom” i prijatan humor učinile su ovaj film svevremenskim hitom koji se i danas traži. Zato nije čudno što se kompanija „SCi” odlučila da trideset i tri godine nakon premijere pruži igračima priliku da zaigraju ulogu gospodina Krukera i pokušaju da ispred nosa torinske policije otuđe pozamašnu sumu zelenih novčanica.

The Italian Job je „ispeglana” konverzija istoimene igre s PlayStation konzole i predstavlja interesantno koncipiranu akcionu simulaciju vožnje koja na prvi pogled najviše podseća na Midtown Madness i Driver. Igra se odvija na tri velika nivoa, od ulica Londona, preko Torina do vrhova Alpa, i sastoji se iz većeg broja sekvencijalnih zadataka koji prate radnju filma. Iako postoji nekoliko režima vožnje, zadaci su uniformni i uglavnom se svode na vremenski ograničenu vožnju od tačke A do tačke B, uz izbegavanje organa reda, pri čemu se vreme obnavlja prolaskom kroz kapije ili sakupljanjem novčića rasutih po putu. Povremeno će se pojavljivati i sporedni zadaci, kao što su trke oko otpada i slične zavitlancije, a za upoznavanje s rasporedom ulica Londona i Torina predviđena je opcija Free Ride. Glavna zvezda među četvorotočkašima koji se pojavljuju u igri svakako je Mini Cooper S, zaštitni znak filma, a tu je i desetak drugih vozila, među kojima su terenci i jedan autobus. Režim za više igrača nije dovoljno razvijen i svodi se na naizmenično igranje u Checkpoint režimu, što nije dovoljno. Srećom, svaki nivo donosi nešto novo, pa igranje u solo varijanti neće tako brzo dosaditi.

Upravljački sistem je jednostavan, dok fizički model pokazuje niz sitnijih propusta koji se mogu i zanemariti ako se uzme u obzir da su akcija i dinamičnost ipak u prvom planu. Detekcija oštećenja postoji i o tome treba voditi računa, a posebna obazrivost potrebna je tokom jurnjave s policijom, koja ponekad može biti pravi test za živce. Grafika je u okvirima proseka za ovu vrstu igara, s relativno detaljno modeliranim automobilima, dobro dizajniranim gradovima i nešto izraženijom pikselizacijom koja je naročito vidljiva na teksturama drveća i zgrada. Zvučna podloga je kvalitetnija i raznovrsnija. The Italian Job svakako treba uvažiti kao igru kakvih bi na PC računarima trebalo da bude daleko više.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
The Elder Scrolls III: Morrowind
Zoo Tycoon: Dinosaur Digs
V8 Challenge
2002 FIFA World Cup
Duke Nukem: Manhattan Project
Grand Theft Auto III
The Italian Job
Šta mislite o ovom tekstu?
Solaris 104
The Partners
Star Wars: Galactic Battlegrounds
Hotel Giant
Jane’s Attack Squadron

MINIMUM:
PentiumII/300 MHz, 64 MB RAM-a, D3D 16 MB
OPTIMUM:
PentiumII/500 MHz, 128 MB RAM-a, D3D 32 MB

79
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera