CeDeTEKA<>
111998<><>

Cosmopolitan Virtual Makeover

Pre nekoliko meseci na stranicama ove rubrike predstavili smo Wig Out, simpatični programčić za isprobavanje perika. Krajem leta „Sega Soft” je napravio novi program po sličnom kalupu, ali na znatno višem nivou. Kao oficijelni „Cosmopolitenov” softver za isprobavanje šminke i frizura, Virtual Makeover je već ove jeseni dostigao popularnost kakvoj se malo ko nadao. Uz osnovni disk već se nudi i nekoliko Style Packova sa dodatnim modnim detaljima, a u pripremi je i nova verzija programa namenjena ženama tamne puti koja će se pojaviti tokom novembra.

Koncept programa je jednostavan. Skenirate ili preko kamere prenesete svoju fotografiju u računar u nekom od najpoznatijih formata (preporučljiv je JPG), skalirate lice u odnosu na datu shemu (posebno se potrudite da se oči što bolje „uglave” u model) i zabava može da počne. Frizure, senke, rumenila, pincete, krejoni, ruževi za usne, šeširi, naočare, sve to može u rukama veštog šminkera pretvoriti vašu izanđalu fotografiju u lice sa naslovne strane jednog „Cosmopolitena”. Pa ako se i odlučite za radikalnu promenu izgleda, lakše je kod frizera otići s fotografijom i reći: „E, ovako bih da izgledam!”. Muški deo populacije danima će se zabavljati uz ovaj program menjajući u trenutku lični opis. Iz priloženih sličica jasno je da su mogućnosti programa sasvim zadovoljavajuće za amatersku upotrebu. Jedina veća zamerka odnosi se na nemogućnost istovremenog kombinovanja naočara i frizura.

Za kraj prijateljsko upozorenje: nikako ne dozvolite osobi ženskog pola da se nađe u sobi u trenutku dok gledate Virtual Makeover! U suprotnom, uzmite godišnji odmor ili kupite novi kompjuter, jer će u naredna tri dana pristup računaru braniti dva besna dobermana, dok traje isprobavanje svih mogućih kombinacija šminke i frizura. Ne pali ni onaj fazon sa izjavama tipa „Pa ti inače savršeno izgledaš” ili „Šminka ti samo kvari lepotu” (verujte, provereno je u praksi). Zato, oprez!

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Ce De Bukvar
Webster’s World Encyclopedia 1998
Cosmopolitan Virtual Makeover
Šta mislite o ovom tekstu?
Encarta Encyclopedia 99 DeLuxe

CD-ROM izdanje ustupio je „Extreme Plato”
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera