Prikaži potpunu verziju : Xbox 360
Strane :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
zanimame imali negde u beogradu da se kupi xbox 360 i kolika mu je cena ???
tesko da ima u Srbiji....sanse su 0.00001%
admini jel znate vi dal ce se pojaviti do nove godine u srbiji
Do@ OldSchool
19.8.2006, 21:13
I mene zanima ako ima i na koje mesto moze da se nadje Xbox 360 i koja mu je cena?
U avgustovskom SK-u u rubrici I/O Port je postavljeno pitanje o nabavci ovog proizvoda. Međutim, odgovor Kuzme je bio da ni on sam ne zna gde se može nabaviti XBox 360 i da on takođe traži ovo. Pa, ukoliko neko zna, nek javi :)
ja isto mrzim konzole i priznajem spalio bih sam sebe shto cu da kupim xbox 360. Ali moram jel su ovi iz capcoma izdali igru koju sam cekao godinama da izadje "Dead Rising" samo za xbox 360.Al kad ga vec uzimam zadrzacu ga za josh mnoge naslove koji su samo za 360 [takozvani exclusive]
Vishe O Igri Ovde:http://www.gamespot.com/xbox360/action/deadrising/index.html?q=Dead%20%20Rising
Pogledajte na emulejšngalaksiju, na par mesta je spomenuto gde (legalno) može da se kupi 360.
Mada kad se sve sabere i oduzme (prevelika cena za premium paket, osnovni core koji je praktično neupotrebljiv, ekstremno slaba podrška za xbox igre i nemogućnost istih u core varijanti), treba triput razmisliti pre kupovine.
E hvala ti ko bogu.A jel iz kog dela si ti NBGD-a
sad sam video i nema jel mozesh da mi dash direktan link ka temi
ja isto mrzim konzole i priznajem spalio bih sam sebe shto cu da kupim xbox 360. Ali moram jel su ovi iz capcoma izdali igru koju sam cekao godinama da izadje "Dead Rising" samo za xbox 360.Al kad ga vec uzimam zadrzacu ga za josh mnoge naslove koji su samo za 360 [takozvani exclusive]
Vishe O Igri Ovde:http://www.gamespot.com/xbox360/action/deadrising/index.html?q=Dead%20%20Rising
Iskreno, ja za to ne bih davao toliki novac. Za samo jednu igru? Siguran sam da postoji emulator za Xbox 360 kako bi mogli da igramo na našem kompjuteru. Ukoliko još nema, ima vremena, sigurno će neko napraviti :).
LOL josh nema emulator za xbox koji radi normalno.Al jbg kad ga kupim necu da ga zadrzim za samo 1nu igru,
Kakva bi to mashina trebala da bude da bi mogla da emulira xbox 360... :n_klanja:
Mozda za par godina...
E hvala ti ko bogu.A jel iz kog dela si ti NBGD-a
sad sam video i nema jel mozesh da mi dash direktan link ka temi
http://www.emulationgalaxy.co.yu/emuforums/viewthread.php?tid=19854
ok valjda ce cena da padne na 399E do nove godine
Evo, tražeći nešto o xbox_u360, dođoh do ovog foruma i samo hoću da kažem da posedujem jedan isti. Stigao je iz Nemačke pre desetak dana i plaćen je oko 400 €. Uz njega je stigao i disk "Dead or Alive 4" i to je za sada jedina igra koju imam. Xbox je prikačen na Pioneer plazmu od 50 inča i radi u HD_u. Slika je savršena...
Skinuo sam par igara sa Interneta (Emule) ali iako su skinute u iso formatu ne rade!!! Ako ima još korisnika Xboxa360 i ako su spremni na neku razmenu neka mi se jave na mail.
Pozdrav!
DukeofSerbia
1.9.2006, 23:39
@gufi
Pošalji mi PP, pa ću ti...:dedica:
Moram i ja da kupim jedan taki!!! Prosto mi ispadaju pare iz dzepova! Kod nas ce to da dodje barem do Nove Godine...
DukeofSerbia
2.9.2006, 1:43
Problem je taj što je Xbox 360 deficitaran i u SAD. A mi smo jako, ali jako malo tržište da bi ovde neko uvezao. Cena od 399$ u SAD - mogu misliti kolika bi ovde bila - dodaj carinu, pa PDV, pa maržu uvoznika, ne daj Bože da još neko uđe u lanac prodaje i ode cena u nebo.
optimus_prime
2.9.2006, 11:31
Pa bice uskoro i u Srbiji, ja sam ga uzeo letos i to Core varijantu, koja je super, rade sve igre cak sam ga i modifikovao da moze da pusta moj Home Video i igre koje mu ja recnem. Uzet je u Austriji i pare je vredan. Nabvio sam pre 2 dana org Oblivion za njega ma nema da secne. Sacekajte bice to znam, i to vrlo uskoro.
The Evil Batman 2
23.9.2006, 14:31
E a dali neko zna gde ima obican XBOX.Nemam para za 360,ali bih isprobao konzolu kao pogled u buducnost:dedica: mozda jednog dana uzmem i 360.
Sto se tice emulatora,postoje ali su u razvoju...jedan moze da pusti samo Halo Combat Evolved,a drugi neku tamo igru
http://www.emulator-zone.com/doc.php/xbox/
i ja imam od skoro xbox 360. imam samo stoni tenis a narezane igre nece da rade jer moras da hakujes konzolu. Rizik postoji da je ne unistis pa neznam sta da radim. ajde da probamo da menjamo igre
Možeš da je uništiš jedino ako uzmeš i razbiješ je.
Odnesi nekom iskusnom ko zna da ugrađuje mod čipove pa nek ti to završi.
molim vas jedno pitanje.
imam prijatelja koji dolazi iz nemacke i mislio sam da gfa zamolim da mi uzme xbox360 i igre ali onda sam se setio sta ako je sve lokalizovano na nemacki?
koliko sam razumeo konzola jeste a kod par igara je pisalo ako su english edition ili ne.
da li da g a onda zamolim da kupi na amazon.co.uk pa da donese?
nadam se da ce neko brzo odgovoriti posto covek uskoro dolazi.
novost!
extreme ima u ponudi xbox360 konzolu.
u nemackoj na amazon.de kosta 385 evra kod njih 550 evra!!!
lepo lepo meni stize opsle nove iz nemacke.
na konzoli i dodatnom kontroleru razlike se penje na 200 evra.
stvarno lepa zarada nema sta.
Pa kod nas je sve uvek skuplje, naročito taj egzotičniji hardver koji se ne prodaje u svakoj radnji.
Uglavnom, mislim da ne bi trebalo da bude problema sa lokalizacijom. Sve i ako ima, verovatno ćeš morati da flešuješ patchovani dashboard da bi mogao da igraš kopije, a on je na engleskom.
Nasao sam XBOX 360(i stari XBOX) u prodavnici ... cak imaju i nintendo Wii - utisak je extra a kosta 370e.
Pozdrav svima! :alealeee:
I zaboravio sam da kazem, kad vec ima konzola gde da se kupi(i XBOX360 i Nintendo Wii) sto ih ne bi opisali u nekom od sledecih brojeva SK?
:icon_lol: :icon_roll
Pa u SK 1/2007 je i opisan XBox360 (tekst je Kuzmin, naravno).
^^Mogu da se kladim da se on ne oodvaja od konzole trenutno. :S
Mesni narezak
10.1.2007, 14:53
ma ovi prodavci kod nas peru sa cenama...a i pitanje je sta uzeti PS3 ili xbox360???vecina nasih ljudi je navikla na PS u bilo kojoj verziji...
Dugoročno PS3 a trenutno XBox360. Ovaj drugi ipak može da se nađe (mada skuplje neko preko grane) i ima više igara. Igre za PS3 su na BR diskovima dok će za XBox360 ubrzo i kod nas da proradi - Bog da prosti - piraterija.
Na duže staze, globalno za PS3 vlada prava pomama a Sony je uspeo da u prošlosti potuče i Segu i Nintendo, samo da srede proizvodni proces i regulišu cenu konzole. Pa PS2 je prodat u oko 100 miliona primeraka! Pročitao sam negde vest da je u prvih mesec dana u Japanu prodato 200.000 komada PS3 što je celokupna serija pripremljena za Japan. Microsoft je za godinu dana, uprkos vrlo agresivnoj reklamnoj kampanji, prodao u istoj zemlji "samo" 183.000 primeraka XBox360. Jedino što može da omete Sony je eventualni neuspeh BlueRay-a kao naslednika DVD-a.
Ja bih se lično ipak držao PC-a. Ići i na kompjuter i na konzolu je mnogo skup sport.
I jos nesto ovo ne moze da se poredi sa Pc-jem a prednost u odnosu na PS3 je sto su diskovi jeftini i mislim da bi kod nas trebalo da se "primi"
Zdravo svima,
Imam Xbox 360 i desetak igara za isti.
Ko hoce da se menjamo nek mi se slobodno javi
martinubi
27.4.2007, 21:41
pogledajte ovo: xbox360 laptop uradi sam
http://www.engadget.com/2007/04/25/how-to-make-an-xbox-360-laptop-part-2/
andrijaster
7.6.2007, 20:04
hteo bih da pitam u cemu se razlikuje unutrasnje komponente xbox 360 konzole i ps3 konzole. Trenutno razmisljam shta da kupim. Cuo sam da je ps3 bolji ali zasto???
Drastično se razlikuju, ali ne po brzini.
Trenutno pametnija kupovina je Xbox 360, jer je jeftiniji i mogu da se igraju kopije.
PS3 je skuplji i nema BluRay rezača, a da daješ 70 evra po igri, mnogo je.
andrijaster
9.6.2007, 19:57
Ako se ne razlikuju po brzini po cemu se onda razlikuju??? I kada bi trebalo da se pojave prve kopije za ps3???
p.s Izvini ako te smaram
Po brzini su jako slične. U protivnom, ne bi izlazile iste igre i za jednu i za drugu, koje pritom gotovo identično izgledaju i rade.
Kopije za PS3 će se pojaviti kada hakeri naprave funkcionalni loader, i kada se pojave jeftini BluRay rezači i diskovi, što neće biti skoro.
andrijaster
10.6.2007, 21:17
1.pa u cemu je onda stos zashto ps3 kosta 200 evra skuplje od xboxa . Da li je to samo zbog blue ray-a ili je u pitanju jos nesto???
2.Da li mi mozes malo bolje objasniti prednosti ps3 nad xbox 360
p.s Izvini shto te ponovo smaram
Glavni razlog je, između ostalog, BlueRay, kao što si i i sam rekao. To je i jedna od prednosti PS3. Na njemu možeš gledati i filmove koji dolaze na BD.
pa cena je zahvaljujuci Blu Ray playeru, CELL procesoru, dodarnim zezalicama kao sto je card reader i naravno mnogo kvalitetnijoj izradi.
Prednosti PS3
Pre svega bi rekao da su to SONY-evi razvojni timovi koji su mu dali najvece hitove i na PS2 (osim naravno GTA serijala)
Hardver ce takodje biti sve bolje i bolje iskoristen tako da ce grafika i zvuk naperdovati vremenom
Blue Ray player
Besplatan online
Ali kao sto rekoh pre svega razvojni timovi. Sony je u zadnje vreme stvarno poceo da izbacuje inovativne naslove. Ili totalno ili one koji na totalno nove nacine obradjuju nesto staro.
andrijaster
11.6.2007, 10:53
na primer kada bi izasao neki fudbal za ps3 ili kada bi izasao mgs4 ??? I kada ce da se pojave prvi puta kopije za ps3 da li ce to biti do goine ili za nekih 3-4 gdine ??
@Carnex: Slažem se, ali je Xbox 360 sada bolja kupovina. Za godinu dana biće druga priča, ali za godinu dana može da se obrne mnogo igara.
che daboli guz
11.6.2007, 11:35
Drastično se razlikuju, ali ne po brzini.
Trenutno pametnija kupovina je Xbox 360, jer je jeftiniji i mogu da se igraju kopije.
PS3 je skuplji i nema BluRay rezača, a da daješ 70 evra po igri, mnogo je.
Sto se tice cijena igrica,postoji nacin da se i to eskivira ali ne u smislu piraterije.Preko ineta se mogu naci stranice koje su po cijenama mnogo jeftinije nego u radnjama.E sad je samo zvrk u nama koji smo bojazljivi prema placanjima preko i-neta ,mada uvjek postoji opcija sa faxom ili postaru u ruke.
Insecticide
24.6.2007, 23:59
Gde da pocnem?...
1.Gde se moze kupiti x360 i koliko kosta (novi sad po mogucnosti)i da je flesovan.
2.Da li na njega moze se staviti moj adsl internet i koristiti kao na PC?
3.Da li se na njemu mogu koristiti programi kao xfire,uTorrent?
4.Da li se planira pravljenje mmorpg,strategija(rts,tbs) igara za xbox360 ?
zato sto sam zaljubljenik u takve igre.Npr:da li ce izaci civ5 za xbox360 ili WoW?
5.Koristio bih mis+tastaturu umesto joysticka jer ja smatram da je joystick teska debilana osim za Sportske igre.Gde se moze kupiti adapter+mis+tastatura?
6.Imam monitor samsung 740n ,da li ce to lepo terati xbox360?
7.Da li se moze skinuti igre sa neta na HD i onda odatle igrati?
8.Kakva je situacija sa piratskim cd-ovima?da li ih je lako nabaviti i kolika im je odprilike cena
Cene,linkove prodavnica itd..mozete mi mailova
1. Koliko znam, jedini veći distributer kod nas je Extreme CC, koga možeš naći na Googlu. Postoje i jeftinije varijante, pročešljaj domaće forume koji se bave emulacijom.
2. Može da se stavi
3. Samo ako instaliraš neki Linux. Ne znam kako ovo ide, nisam se interesovao, al čujem da može.
4. C&C Tiberium Wars, na primer, je u planu.
5. Taj adapter se baš nije dobro pokazao. A inače, Xbox 360 kontroler je nešto najbolje što se pojavilo od igračkih upravljača, a ja inače ne mirišem baš naročito džojpede.
6. Preko VGA kabla, hoće. S tim što se on, koliko znam, kupuje dodatno. Najbolji je zvanični Microsoftov jer daje najkvalitetniju sliku. E sad, kako je u pitanju običan monitor, može doći do razvlačenja slike preko celog ekrana (nativne xbox 360 proporcije su inače u wide odnosu, tj. poželjno je da ga koristiš na wide monitoru, i tu nema apsolutno nikakvih problema).
7. Mogu da se skinu, ne mogu sa hd-a.
8. Lako ih je nabaviti, cene nema jer niko ne prodaje već svi skidaju sami ili razmenjuju međusobno, što i tebi preporučujem.
samo da pitam posto nisam najupuceniji.
koliko kosta xbox360 sa 2 gamepada i nekim vecim hdd-om i koliko kosta ta tastatura i mis?
xbox360 ce te izaci oko 530e. Joypad 40-50e (ne prodaju kod nas kablovane).
Veci HDD... ne zna prodaju li ovde 120GB HDDali to ce te zadovoljsvo papteno izaci 150-200e
Tastatura i mis idu bilo koji PS2/USB modeli samo moras da kupis i adapter koji je 50e. Ne zaboravi mnoge igre nece moci lepo da igras na tastaturi jerbo nisi hobotnica. joypad ima 14 tastera + start i back (select na PS joypadima) i dva nalogna kontrolera i sve ti je pod prstima. na tastaturi moras biti hobotnica za ovo. Pluc mis nece biti gladak zbog ogranicanosti "analognih" stickova (samo Nintendo ima analogne stickove i sada PS3 SIXAXIS joypadi. do sada su bili kvazianalogni sa 5-7 nivoa otklona/brzine zbog robusnosti kontrukcije) i imace malo kasnjenje ko stari bezicni misevi.
a za sve ostale ovo jednog posta koji sam dao kao odgovor insekticidu (brojevi ne odgovaraju ovim pitanjima jer sam odgovarao na drugu postavku)
1. XBOX360 ce te u bg izaci oko 530 spreman za pirate
2. neces se naigrati RTSova i MMORPGova na konzolama. Cak i PS3 ima vise u najavi naslova od XBOX360 a ima 2 Jedini najavljen MMORPG za XBOX360 za sada je Final Fantasy XI sa PS2 i PC-a. Jedini RTS za sada je Command And Conquer 3. A sto se joypada (a ne joysticka, to su razlicite stvari) tice ako neces da se navikavas na njega ne uzimaj konzolu. toliko. na tastaturi ne mozes da brzo reagujes na svij 14 tastera i 2 analoga koliko mozes na joypadu a igre su pravljene za joypad. Osim toga preko konvertora mis ce ti imati mali lag a nece biti opet precizan kao na PCu jer XBOX360 joypad ima ste "analogne" kontrole kao i XBOX i PS2 a to nije analog vec 5 brzina u zavisnosti od otklona. Jedini analogni joypadi su nintendoovi i SIXAXIS za PS3. Tastatura i mis ne mogu da zamene joypad za sve. Narocito za arkadne igre i voznje npr.
3. Ne postoji ni jedan nacin da se popkrene ni jedan kod koji nije pisan za XBOX360 na XBOX360. WoW ne izalzi ni za jednu konzolu. (ako bas oces PC na konzoli uzmi PS3, instaliraj linux i neki emulator. samo pazi XP se dize 35 minuta )
4. pogledaj tacku 3
5. mozes ali preko rutera. on ce te izaci 20ak eura stoga nije frka
6. Sasvim pristojna
7. mozes da je skines preko torrenta ali daigras sa HDa neces moci. moras rezes na dual layer DVD (DVD-9 inace se kaze). Moguce da ce i za ovu generaciju napraviti loadere ali niko jos nije napravio
jos par informacija za tebe
8. Online igranje za XBOX360 se placa. XBOXLive silver je besplatan ali preko njega nema igranja vec samo pristup prodavnici. Za XBOXLive gold placas 50e godisnje. A kako sve te pare dajes u stvari M$-u boli koji MMORPG ces morati dodatno da placas.
9. XBOX360 ima jednu mnogo lepu osobinu. Da mozes u igri da pustas svoju muziku umesto one iz igre ali pazi. Ne mozes da kopiras MP3-ove sa harda, diska i flash drivea (mada mozes da ih preslusavas sa tih medija). Jedini nacin za snimanje muzike na hard (pored kupovine sa interneta) je grebovanje audio diskova. Uzmes dakle 2 RW-a i jedan rezes kao audio a drugi grebujes... davez ali izvodljivo
10. XBOX360 ce se pokazati u pravom svetlu tek na HD ekranima. Jeftino resenje za to je neki 19" widscreen monitor i VGA kabl. Naravno moze i veca dijagonala.
11. Ako igras piratovane igre online pre ili kasnije ce te banovati (konzolu ne nalog). ako predjes na drugu, legalnu konzolu i ponovo uplatis live (brisu ti staru pretplatu) vretice ti se sve sto je bilo na tvom nalogu.
12. NAjVAZNIJE. XBOX360 se prokleto lako kvari. u nekim prodavnicama (velikim porodavnicama) cak do 30% konzola je reklamirano. isto je i za Core i Premium i Elite. Ja sam zbog ovoga odustao od kupovine. Nije to sve. Ima tendenciju i da grebe diskove a kako XBOX360 zvanicno ovde ne postoji nemate pravo na "zamenu" (pod navodnicima jel tu "zamenu" placate 10 US$)
Postoje naravno i nacini kako da smanjite rizike od crkavanja i banovanja
Za sada M$ moze da provali samo piratovane igre a ne i flashovane konzole. Ako online idete samo originalima poprilicno ste sigurni
Glavni uzrok crkavanja XBOX360 je pregrevanje a za 25e (napolju je toliko kod nas ne znam) mozete da dokupite dodatno kladjenje koje se kaci umesto maske i efikasno hladi xbox.
Stose grebanja diskova tice imaju odmetaci ali sam citao da i slickovi za miseve rade posao mada grebanje je retko dovoljno da osteti disk do necitljivosti (jednom mom ortaku na original PGR3 disku konzola ne moze da procita neke staze i neka kola...)
andrijaster
28.6.2007, 21:56
hteo bih da kupim fleshovan xbox 360 sutra.DA li znate neko mesto osim virtual mastera koji prodaje fleshovane xbox 360 konzole. U virtual masteru moram da cekam do ponedeljka :( hitno potrebna pomoc. HVALA U NAPRED xD
Dickinson
29.6.2007, 15:50
Pozdrav svima.
Uzeo sam x360 na kutiji mi pise dvd region3(konzola je iz Hong Konga).Zanima me iz koje cu regije moci pokrenuti igre?Imam Gears of War i on radi.Da li ce raditi usa igre na toj konzoli?
Hvala
za ovakvo nešto bi ubio:kreza:
http://adultgamingenthusiasts.com/blogs/age/archive/2007/05/16/gamer-interview-gbo-possum-and-his-awesome-3-screen-forza-setup.aspx
andrijaster
17.7.2007, 22:50
moja xbox 360 konzola nema tri puta da se upalila. Kupio sam je pre dve nedelje a vec je prestala da radi. Slika joj se zamrzava. Moram li da nosim konzolu u servis ili imate neku drugu ideju i da li se to jos nekom desilo???
ne razumem se mnogo u konzole ali na forumu ima tema u kojoj je receno da je MS priznao da su sve konzole napravljene sa nekim defektom tako da me ne cudi sto ti nesto ne radi.
tema je:http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=17932
Imas garanciju? Odnesi je u servis na popravku ili cekaj da ti se pojave tri crvena svetla. Kad ti se to pojavi, znaci da ti je konzola :n-hang:
Izgleda da se 65nm Xbox 360(Falcon) vec nalazi na trzistu ali da to nije resilo probleme:
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13624
nemojte se cuditi ako vam se konzola kvari veoma brzo, microsoft je priznao da je napravio SVE konzole sa greskom u dizajnu, cija bi popravka kostala njih mnogo para.
Da, ali su mnogi ostali ubedjeni da je to zbog pregrevanja jer su se chipovi radili u 90nm pa su mislili kako ce prelazak na 65nm sve to srediti, a to se nije desilo.
nisam tacno citao to samo sam pogledao naslov, ali sigurno je tako nesto
andrijaster
6.8.2007, 11:24
kao da udkljucim xbox360 bez wireless adaptera ako mi mozete objasniti.Imam kablovski net.
Pa prosto LAN kablom spojiš izlaz kablovskog modema sa LAN portom Xboxa.
adrijanchica85
7.8.2007, 20:58
hteo bih da kupim fleshovan xbox 360 sutra.DA li znate neko mesto osim virtual mastera koji prodaje fleshovane xbox 360 konzole. U virtual masteru moram da cekam do ponedeljka :( hitno potrebna pomoc. HVALA U NAPRED xD
pogledaj,na benchmark forumu,mislim da tamo ima lik koji prodaje fleshovane,nove konzole i daje garanciju,a cena je oko 450eu...
andrijaster
29.8.2007, 18:31
lol popravih xbox 360 pre 1 dana evo sada krenula crvena lampica poovo idem u vm da ga popravim na garanciju :mad::mad:
NikTehGeek
11.9.2007, 1:14
Evo i ja sam se regovao na ovaj svemocni forum , i posle duzeg citanja istog , htedoh da priupitam nesto u vezi pomenute konzole(Xb paox 360) ako bi neko mogao i hteo da mi odgovori bih bih mu vise nego zahvalan:
1) Da li je neko probao konzolu na normalnom TV-u , i ako jeste kakvi su utisci (da li je i tako exstra)
2) Da li postoji mogucnost da se u Srbiji kupi xbox 360 sa 80 ili 120gb ako ima moze li neki sajt ili kontak
3) Kakva je situacija sada nakon skoro 10 meseci posto je izasla konzola, da li se kvari i koji su kvarovi najcesci (igrao bih samo originale , prventveno assassains creed )
Hvala na svim odgovorima, unapred zahvalan.
Nikola
donator99
11.9.2007, 13:37
1)Ja sam probao Xbox360 na obicnom TV-u, igrao sam NFS:Carbon, i mogu reci da izgleda apsolutno fantasticno.Takodje, moram napomenuti da od Carbona ima mnogo lepsih igara, npr. GoW(ako ju kupis ovo ti je must-have) i Lost Planet.
2)Koliko ja znam prodaje se samo Premium pack sa 20GB HD.Elite sa 120GB ja nisam video, a Xbox360 ne postoji u verziji sa 80GB HD-om.Uostalom sta ce ti vise od 20GB?
3)Da, kvari se i dalje u strasno velikom procentu(preko 30%!).
NikTehGeek
11.9.2007, 13:56
1)Ja sam probao Xbox360 na obicnom TV-u, igrao sam NFS:Carbon, i mogu reci da izgleda apsolutno fantasticno.Takodje, moram napomenuti da od Carbona ima mnogo lepsih igara, npr. GoW(ako ju kupis ovo ti je must-have) i Lost Planet.
2)Koliko ja znam prodaje se samo Premium pack sa 20GB HD.Elite sa 120GB ja nisam video, a Xbox360 ne postoji u verziji sa 80GB HD-om.Uostalom sta ce ti vise od 20GB?
3)Da, kvari se i dalje u strasno velikom procentu(preko 30%!).
:( Koji su kvarovi?
A da li ima da se kupi taj sa 120gb kod nas? i Gde je najbolje kupiti?
I da ja sam odusevljen igrom Assassains Creed za tu igu bih ubi :d cekam je da izadje.
1.imam xbox (obican) i slika na TV je odlicna iako imam relativno mali televizor,mislim da je 52-jka.Gran Turizmo izgleda odlicnooo!!!
2.mislim da u BG ima da se uzme nov xbox 360 premium pack sa cenom oko 40000dindzi...
3.moj se jos nije kvario...da kucnem u drvo...
1.imam xbox (obican) i slika na TV je odlicna iako imam relativno mali televizor,mislim da je 52-jka.Gran Turizmo izgleda odlicnooo!!!
Gran Turismo na XBoxu? Nešto si pobrkao. Da nije PGR?
hmm...mislim da je bas GT,pogledacu veceras kad dodjem kuci...
Jok. Gran Turismo je Sonijev first party naslov. Poliphony je njihova programerska kuća.
donator99
11.9.2007, 16:33
Nema GT za Xbox360.
Kvarovi koji su?Pa, ima lista...
Dakle:
Metal kojim je zalemljen graficki cip(Xenos) na maticnu plocu puca(koristili su neki metal bezveze samo da bi dobili RoHS nalepnicu).Neki tvrde da je ovo uzrok 95% ROD-ova.Mislim da mozes da odes u neke servise da ti poprave ovu "fabricku gresku".To kosta oko 3000din.
Zatim desava se mislim da se isti taj Xenos i pregrejava.
Onda, neke serije DVD driveova grebu diskove.
Desava se i da napajanje crkne.
Cak sam procitao na nekom forumu da se desava i da maticna ploca crkne.
Medjutim, imas garanciju od 3 godine(Be warned, neki prodavci i dalje daju samo 1 godinu.Njih izbegavaj) tako da i ako ti se to desi odneses ga u servis i oni ti ga poprave.Nista strasno.
Pozdrav.
Koliko je opasno to grebanje diskova? Znači, da li napravi havariju ili su samo sitne ogrebotine koje ne utiču na čitanje?
NikTehGeek
11.9.2007, 17:32
Nema GT za Xbox360.
Kvarovi koji su?Pa, ima lista...
Dakle:
Metal kojim je zalemljen graficki cip(Xenos) na maticnu plocu puca(koristili su neki metal bezveze samo da bi dobili RoHS nalepnicu).Neki tvrde da je ovo uzrok 95% ROD-ova.Mislim da mozes da odes u neke servise da ti poprave ovu "fabricku gresku".To kosta oko 3000din.
Zatim desava se mislim da se isti taj Xenos i pregrejava.
Onda, neke serije DVD driveova grebu diskove.
Desava se i da napajanje crkne.
Cak sam procitao na nekom forumu da se desava i da maticna ploca crkne.
Medjutim, imas garanciju od 3 godine(Be warned, neki prodavci i dalje daju samo 1 godinu.Njih izbegavaj) tako da i ako ti se to desi odneses ga u servis i oni ti ga poprave.Nista strasno.
Pozdrav.
Postoji li dodatna opcija kao prevencija protiv grejanja , ali oficijelna, ne neka srpska budzevina :D??
donator99
11.9.2007, 17:47
@Voodoo
Znam da je bila neka prica na nekoj Holandskoj televiziji da su se ljudi zalili da neki xboxovi opasno grebu diskove.Oni su to objavili i onda je valjda Microsoft priznao da zameni/refundira unistene diskove.Mislim da su neke serije Toshiba Samsung DVD driveova to radile.I, da, desavalo se da diskovi postanu potpuno necitljivi.Imas sve to objasnjeno na wikipedii(xbox360 clanak).
@NikTehGeek
Koliko sam ja procitao nije samo zagrevanje uzrok njenih problema.
Neki tvrde da je upravo taj problem sa lemljenjem uzrok 95%(!) kvarova, drugi tvrde da brojka nije ni priblizno tolika.Naravno, cudno mi je, ako je problem tako jednostavan, da ga nisu vec resili, ali ko ce ga znati, ipak govorimo o Microsoftu...
Mozes da ga izdignes sa povrsine i stavis neki veliki ventilator da duva na donju stranu konzole(govorim o horizontalnom polozaju), mislim da ce to resiti problem pregrejavanje maticne ploce, a istovremeno je i najeftiniji :).
pogresio sam...u pitanju je TOCA...fu*k uvek mesam ta dva naslova
Anaxander
16.9.2007, 13:32
Znaci jos uvek nema resenja. I ja planiram da ga kupim, ali cekam da izbace ispravan. Cudi me da SK ne pise nista o tome.
Metal kojim je zalemljen graficki cip (Xenos) na maticnu plocu puca (koristili su neki metal bezveze samo da bi dobili RoHS nalepnicu). Neki tvrde da je ovo uzrok 95% ROD-ova. Mislim da mozes da odes u neke servise da ti poprave ovu "fabricku gresku". To kosta oko 3000 din.Pa sad, neki elektroničar ne bi odobrio terminologiju, ali shvatamo da su problem loši (tzv. "hladni") lemovi.
Uzgred, znam da majstori za elektronske sprave zarađuju relativno malo prema uloženom trudu i materijalu, znam i da i tu važe tržišni zakoni (kad se nešto mnogo traži, cena mu raste), ali naplaćivati 3000 dindži za popravku toga čista je pljačka. Popravka se svodi na tačno 25 sekundi zagrevanja štampe "duvaljkom" sa toplim vazduhom. Pa čak i ako se uračuna relativno nezgodna i pipava operacija otvaranja, rasklapanja i zatvaranja uređaja, 3000 mi se čini previše.
Ljudi sa neta su to rešavali umotavanjem konzole u peškire (!) i puštanjem u rad radi ostvarivanja što veće temperature :)
Inače ovi naši uzimaju više desetina evra i za flešovanje DVD drajva, iako je u pitanju još trivijalnija operacija od elektronike...
Anaxander
16.9.2007, 19:50
Pa sad, neki elektroničar ne bi odobrio terminologiju, ali shvatamo da su problem loši (tzv. "hladni") lemovi.
Uzgred, znam da majstori za elektronske sprave zarađuju relativno malo prema uloženom trudu i materijalu, znam i da i tu važe tržišni zakoni (kad se nešto mnogo traži, cena mu raste), ali naplaćivati 3000 dindži za popravku toga čista je pljačka. Popravka se svodi na tačno 25 sekundi zagrevanja štampe "duvaljkom" sa toplim vazduhom. Pa čak i ako se uračuna relazivno nezgodna i pipava operacija otvaranja, rasklapanja i zatvaranja uređaja, 3000 mi se čini previše.
Ok, to znaci da ako se popravi vise se ne kvari. Da ili Ne?
donator99
16.9.2007, 20:05
Pa, ako ti poprave lemove oni ti se vise ne bi trebali pucati.
Znaci, otklanja se samo jedan uzrok problema.A ima ih puno vise...
Znaci, odgovor je NE.
Anaxander
16.9.2007, 20:40
Taj odgovor sam trazio. Sada mi ostaje samo da citiram Cartmena: Goddammit!!!
Imam i ja jedno pitanje, koliko koshta sada kod nas ova konzola? (mislim na premium package)...na pcberzi sam nashao, ali traze citavih 530 eura !!!...daj u inostranstvu premium koshta 300 eura (Ł249.99)
Imam i ja jedno pitanje, koliko koshta sada kod nas ova konzola? (mislim na premium package)...na pcberzi sam nashao, ali traze citavih 530 eura !!!...daj u inostranstvu premium koshta 300 eura (Ł249.99)
Nazalost je ta cena kod nas. Ja sam pre par dana razgledajuci po gradu (cini mi se da je to bilo juce) video da prodaju na jednom mestu xbox 360 a i cena mu je bila oko 500 eura. Brate to je puno... ko danas daje toliko para za konzolu kada u inostranstvu mozes da nabavis u skoro upola cene???
Pa sada, nemamo puno izbora :( Xbox360 je nazalost, kao shto si mogao da procitash, jako bolesljiv...nebi da ga kupim u inostranstvu samo zbog garancije..
donator99
16.9.2007, 22:04
Ja sto sam najjeftinije nasao bilo je, mislim 38-39 hiljada.
Ja sam mislio da nabavim u inostranstvu, ali sta da radim ako mi crkne...?
Tu si u pravu. Nije vredno zivaca. A treba opet da je vracas u inostranstvo i tako ukrug. Baci pogled na Halo oglase, veliki broj ljudi prodaje xbox360. Niko ga vise ne zeli.
Tu si u pravu. Nije vredno zivaca. A treba opet da je vracas u inostranstvo i tako ukrug. Baci pogled na Halo oglase, veliki broj ljudi prodaje xbox360. Niko ga vise ne zeli.
ja moj ne zelim ne zato sto ne valja ili ne radi,naprotiv,vec jednostavno sto ne igram igre i zato ga prodajem,a para za upgrade kompa nikad dosta.Btw,imam obican Xbox ne 360.
andrijaster
20.9.2007, 21:47
Ma kao shto rekoh posle velikih kvarova i zamenjivanja konzole x360 mi odlicno radi.Na obicnom tv-u po mom misljenju grafika je 00000,1% a na HDTV 100%.Naravno spadam u ovu drugu kategoriju na srecu:D
Aj reci mi koliko te je kostalo sve ukupno, sa popravkama i menjanjem?
Sol-Badguy
27.9.2007, 9:13
Ma kao shto rekoh posle velikih kvarova i zamenjivanja konzole x360 mi odlicno radi.Na obicnom tv-u po mom misljenju grafika je 00000,1% a na HDTV 100%.Naravno spadam u ovu drugu kategoriju na srecu:D
EPIC! ROFLMAO!
Doduše, ne razumem šta si time hteo da kažeš, iako ne znam da li si sam svestan svoje greške. A, jel se igra neko koristeći monitor?
wolfologin
13.10.2007, 13:45
Video sam Halo 3. Izgleda fantastichno :dedica:
Usput kako se pokazao Xbox 360 Elite poshto uskoro kupujem
Xbox 360 pa rekoh da chujem josh nechije mishljenje ?
donator99
13.10.2007, 13:56
Pa, sta ima da se vidi?120GB hard umesto 20GB, HDMI, crna boja i 7k dinara vise od premium.
Pa ako kupujes u inostranstvu xbox360, to i nije toliko strasno(ti problemi). Inace jedna nasa firma nudi 6 meseci garancije na sve probleme ako kupuite konzolu kod njih... Evo vec sada kod nas ima da se kupi kuler za x360! Kaci se na zadnji deo kucista konzole, i ljudi kasu da nisu ilamli problema sa lemovima, itd..
Mada, sada kada sve pogledam, ja bih od ovih novih kozola jedino uzeo Wii...
wolfologin
13.10.2007, 21:50
WII imam e sad bih Xbox 360 . :dedica:
A jel samo u velichini HD-a razlika a :eek:
WII imam e sad bih Xbox 360 . :dedica:
A jel samo u velichini HD-a razlika a :eek:
Nije. Sem u velicini HD, novi ima i HDMI i manje problema sa pregrejavanjem i crvenim prstenom smrti... Mada bilo koji da uzmes obavezno uzmi taj kuler sto je izasao za njega...
wolfologin
14.10.2007, 13:02
Nije. Sem u velicini HD, novi ima i HDMI i manje problema sa pregrejavanjem i crvenim prstenom smrti... Mada bilo koji da uzmes obavezno uzmi taj kuler sto je izasao za njega...
Pa jel se taj kuler dobija u kompletu sa xbox360 ili moram
naknadno da ga jurim ?
Pa jel se taj kuler dobija u kompletu sa xbox360 ili moram
naknadno da ga jurim ?
Moras da ga juris... Ali cim ima kod nas u inostranstvu ces ga verovatno lako naci
djavolak
23.10.2007, 12:08
Izasao je xbox 360 arcade umesto core pakovanja...sa WIFI controlerom i HDMI portom...evo linka
http://gizmodo.com/gadgets/xbox-360/xbox-360-arcade-is-official-313819.php
Da li da kupim Xbox360? Ili da cekam da na PS3 padne cena pa da razmislim oko kupovine.Ali sam cuo da kod nas nema ps3 ja cipom koji cita kopije a drugmi je rekao da Xbox360.Pa sad neznam sta da radim:icon_scra
I jos jedno pitanje koliko ce me kostati da konzolu narucim preko neta?
npr.IZ AMERIKE U SRBIJU?:confused:
donator99
11.11.2007, 21:34
Nema za PS3 chipa, a nema ni za xbox.Medjutim, ako hoces da igras pirate na xboxu to se moze uraditi tako sto ces flashovati firmware DVD-ROM-a.Jedina stvar koja bi(pored trolova sa carine) mogla da te odvrati od kupovine konzole iz SAD-a, jeste to sto na njoj neces moci da igras originale iz Evrope(NTSC vs. PAL).Dakle, ako si mislio da igras online(i da te ne bannuju zato sto koristis flashovanu konzolu) moraces u Srbiji da kupis.Mislim da je cena oko 40k dinara sa flashovanim driveom.
Ne mogu da ti kažu gde jer bi to bilo reklamiranje što je zabranjeno na forumu. Pročitaj prethodne poruke su neki korisnici napisali otprilike gde bi mogao da nađeš.
marin251086
29.11.2007, 0:34
pazi samo u obicnim xbox360 svaki drugi ima gresku na ploci,mnogo je bolji elite
wolfologin
29.11.2007, 20:25
pazi samo u obicnim xbox360 svaki drugi ima gresku na ploci,mnogo je bolji elite
Ja nisam imao dovoljno kinte pa uzeo taj obichni i BUKA da poludish.
Originalni Xbox je zakon :dedica:
donator99
29.11.2007, 20:34
Ja nisam imao dovoljno kinte pa uzeo taj obichni i BUKA da poludish.
Originalni Xbox je zakon :dedica:
Pa, mislim da je buka na Elite modelu identicna buci na Premiun modelu :)
donator99
3.12.2007, 13:23
Hitler get's banned from Xbox Live!
http://www.youtube.com/watch?v=AI-rHCpA3dU
:rofl::rofl::rofl:
wolfologin
8.12.2007, 20:30
Na Xbox360 sam nabacio NME360 V2 ali...
NIkako da backupove MOJIH IGARA nateram da rade :dedica:
Zna li neko da mi objasni kako i shta uraditi ali molim bez slanja na drugo jezichni forum jer ja imam takve ali u poznavanju stranih jezika izgleda da negde zatajim. Hvala unapred :dedica:
donator99
8.12.2007, 20:50
Rezi ih na Verbatim DL medijima maksimalno na 2,4x.
wolfologin
9.12.2007, 11:30
Rezi ih na Verbatim DL medijima maksimalno na 2,4x.
Josh samo da imam Verbatim pa i to da probam,uskoro bice.
Puko sam 15 nekih drugih a izgleda da sve drugo izvedem kako treba
sem toga shto sam bio siguran da su moji prazni dvd +r dl verbatim
( naravno ne gledajuci dal su ) kad ono corak sve drugo samo ne to.
Hvala :ciao:
donator99
9.12.2007, 13:26
Ako nece na 2,4x probaj na 2x, mada mislim da bi trebalo da radi na 2,4x...
wolfologin
10.12.2007, 18:57
Ako nece na 2,4x probaj na 2x, mada mislim da bi trebalo da radi na 2,4x...
Nisam josh nashao prazne dvd-e poludeh od zelje da vidim kako radi :icon_scra
donator99
10.12.2007, 19:23
Nisam josh nashao prazne dvd-e poludeh od zelje da vidim kako radi :icon_scra
Pogledaj u Halo oglasima.Trazi Dual Layer(DVD-9 medije) naravno.Verbatim nek ti bude prioritet.
wolfologin
11.12.2007, 19:52
Pogledaj u Halo oglasima.Trazi Dual Layer(DVD-9 medije) naravno.Verbatim nek ti bude prioritet.
Hvala brate ali ja sam preko i tamo gde sam bio 100 posto siguran da mogu sve da nadjem eto tako neshto nisam nashao.
Usput ( nadam se da mi se neki ovakav post nece obrisati jer sam opaljeni kolekcionar svega i svachega a prvobitno igara,konzola i starih kompjutera )
Trampio bih sve za sve a i kupio neshto kao npr. Amiga bilo koja,Amstrad bilo koji,Commodore bilo koji,286,386,486 i ovima slichne stare komjutere. A konzole Sega Master Sistem,Sega Saturn,Sega Game Gear,Gamepark 32,Playstation Pocket i tome slichno,naravno u shto boljem stanju.
A da dodam da skupljam i stare brojeve SK i da sam poke znao napamet josh dok nisam imao nikakav kompjuter.
Sol-Badguy
11.12.2007, 20:24
Hvala brate ali ja sam preko i tamo gde sam bio 100 Playstation Pocket
ROFL! :rofl:: Misliš Playstation Portable xD
wolfologin
11.12.2007, 21:34
ROFL! :rofl::rofl::rofl::rofl: Misliš Playstation Portable xD
Hahahahaha
Ne ne mislim vec Playstation Pocket naravno. Proguglaj malo :dedica:
:odoK:
ROFL! :rofl:: Misliš Playstation Portable xD
Čovek je mislio baš na Pocket Playstation. To je bio dodatak za PS1 koji se prodavao samo u Japanu. Samo uz njega si npr. mogao da igraš mini igru sa čokoboima u FF8.
Nego, odosmo mi u off...
wolfologin
11.12.2007, 21:55
Čovek je mislio baš na Pocket Playstation. To je bio dodatak za PS1 koji se prodavao samo u Japanu. Samo uz njega si npr. mogao da igraš mini igru sa čokoboima u FF8.
Nego, odosmo mi u off...
:tapsh::tapsh::tapsh:
A sad ajmo na ON :dedica:
Sol-Badguy
13.12.2007, 22:46
Izvinjavam se, nisam znao da je čovek na to mislio. Inače, igrao sam FFVIII pa pomalo i znam o čemu se radi, ali mislio sam da se čovek prebacio.
Jel ima neki survival horor na x360 sem dead rising-a?
donator99
20.1.2008, 18:02
Jel ima neki survival horor na x360 sem dead rising-a?
Jericho,Condemned 2: Bloodshot.
E ovako, imao bih par pitanja pa bih molio da mi odgovore oni koji znaju:
Hteo bih da kupim Xbox 360 ili obicnu verziju ili arcade.Obicna je kod mene u NS 500 evra(350 u Evropi), a Arcade 400 evra(300).Hteo bih da pitram u cemu je tolika razlika osim u memoriji?I da li obe konzole imaju jednako jaku masinu?To jest da li bi GTA IV sljakao na Arcade?
Isto bih molio da mi neko odgovori:
1) sta znaci flesovati Xbox?
2) Kako se memorija popunjava, da li svaka igra koja se igra zauzima jedan njen deo?
3) Da li Xbox 360 moze da se koristi samo sa TV-om ili moze monitor od kompa(Samsung LCD 19 incha)?
Hvala unapred:alealeee:
crossover
31.1.2008, 13:46
Radio bi GTA sigurno, kolko ja znam Arcade ima manje memorije ali sve ostalo je isto.
1. znači izmeniti interni software DVD čitača da bi se mogli koristiti kopirani diskovi
3. Ja mislim da se može spojiti i na TFT ali očekuj niži kvalitet slike.
A kontra-pitanje za tebe, ne brine te RROD? Ja isto razmišljam da uzmem Xbox ali jako brine to pregrevanje...kažu da sredinom godine stiže nova revizija konzole koja će (valjda) rešiti to.
Hvala ti crossover.Sto se tice RROD nisam bas upucen puno u to.A da li to flesovanje mogu da odradim u toj radnji na licu mesta i koliko kosta.I da li je pametno i preporucljivo raditi to?
donator99
31.1.2008, 14:37
Xbox 360 konzole crkavaju u 60% slucajeva.Znas da ti je crkla kad se pojavi Red Ring of Death(RRoD).Ako hoces da igras backupovane igre moras da flashujes konzolu.Medjutim, ja mislim da se kod nas uopste ni ne mogu kupiti obicne, tj. nefleshovane konzole.Cena je 500 eura za flashovanu konzolu, Premium(Arcade nemoj da kupujes, previse je osakacen).
Sto se tice popunjavanja hard diska(pretpostavljam da si na to mislio kad si rekao ovo memorija) arcade ga uopste nema, tako da neces moci da skidas demo itd. sa Xbox Livea.Igre, za razliku od PS3, se ne instaliraju, tj. delovi se ne kopiraju na hard, pa je tako loading time duzi nego kod Playstationa.
Xbox mozes povezati na monitor VGA kablom, ali ako je moniot 4:3(znaci ako nije Wide) doci ce do deformacije slike(igra ce ili biti razvucene ili ce imati crne linije na vrhu i dnu ekrana).
Ovako ti izgleda RRoD:
http://www.eppo-ombouw.nl/catalog/images/xbox_360_kapot_rrod.jpg http://tbn0.google.com/images?q=tbn:eKyBAkokt-oFYM:http://www.planetcrushers.com/img/heide/3rrod_320.jpg
Razlika izmedju Arcade i Premium, osim u nedostatku hard diska kod Arcade je:
Arcadeov gamepad ima zicani kontroler, dok Premium ima bezicni.
Arcade nema hard disk od 20GB.
Kod arcade dobijas drugaciji kabl(nema digital out optical).
Mada, samo prisustvo HD-a je dovoljan razlog da kupis Premium, posto na 360 ne mozes da stavis bilo koji hard, vec samo MS-ov koji su jako skupi.
crossover
31.1.2008, 14:41
Čak 60%? Zar nije to smanjeno na ispod 15-20%?
donator99
31.1.2008, 14:42
Ako nadje Falcon da.Ali kad sam ja planirao da kupim Xbox 360, Falcona uopste nije bilo u Srbiji...
Ako nadjes Falcon(znaces tako sto ima i HDMI port) failure rate je oko 10-15%.
Mozes naci FALCON u N.S. za 450e (premium, naravno), 6 meseci garancije. Ja sam ga kupio pre 10ak dana i radi fino.
crossover
31.1.2008, 15:47
Mozes naci FALCON u N.S. za 450e (premium, naravno), 6 meseci garancije. Ja sam ga kupio pre 10ak dana i radi fino.
Pretpostavljam da znam i gde si uzeo, ali dotični prodavac nije bio raspoložen da podeli samnom tu informaciju kad sam ja bio da pitam. Iako ih generalno ne volim, izgleda da ću na kraju ipak kod njih uzeti 360. Hvala na informaciji ;)
donator99
31.1.2008, 15:51
Pretpostavljam da znam i gde si uzeo, ali dotični prodavac nije bio raspoložen da podeli samnom tu informaciju kad sam ja bio da pitam. Iako ih generalno ne volim, izgleda da ću na kraju ipak kod njih uzeti 360. Hvala na informaciji ;)
Sta, nije hteo da ti kaze da li je flashovan ili ne?
Auu, ako nastave ovako uskoro necete moci da kupite igru kod pirata ako ne zadovoljavate PEGI/ESRB age rating :S
Da li je xbox360 hardverski slabija konzola od ps3?
donator99
31.1.2008, 15:53
Da li je xbox360 hardverski slabija konzola od ps3?
Da.
5char
Dobro predpostavljas, ni ja ih ne volim. Sam sam pogledao datum proizvodje konzole (mada nema potrebe cim ima HDMI) a kad mi je stigla kuci proverio sam i kaleme kojih na starim konzolama ima tri a samo na FALCONu ih ima dva. I to se poklapa. :)
Auu, ako nastave ovako uskoro necete moci da kupite igru kod pirata ako ne zadovoljavate PEGI/ESRB age rating :S
Nije hteo da kaze da li je falcon ili ne.
crossover
31.1.2008, 16:01
Ne, nego je došao (kako, to ne znam) do zaključka da pojma nemam o konzolama i nije hteo da ulazi u diskusiju o revizijama matične ploče Xboxa 360. Ne znam, imali su i ranije sličnih ispada (recimo, kad sam uzimao PS2, rekao mi je da od kopiranih diskova mogu SAMO njihove da koristim, iako koštaju 2-3x nego kod drugih), i izgubili su skoro sav kredibilitet kod mene.
donator99
31.1.2008, 16:02
Nije hteo da kaze da li je falcon ili ne.
Ni meni nisu to hteli da kazu u BG-u...
Zbog toga sam odustao od kupovine Xboxa.
:kreza:Samo jos jedno pitanje:
STA JE HDMI?
donator99
31.1.2008, 16:04
To ti je prikjucak za povezivanje na HD televizore.
Kao sto se npr. Multi AV koristi za prikljucivanje konzole na SD televizore, tako se HDMI koristi za prikljucivanje na HD televizore.
http://www.e-daewoo.com/product_detail.asp?productid=125
Da li se na ovom TV-moze igrati Xbox 360 i koliko bi slika bila kvalitetna?
crossover
31.1.2008, 16:45
Može, ali će slika biti dosta lošija nego na HDTVu...
donator99
31.1.2008, 17:06
Razlika je u rezoluciji.Na tom TV-u ce biti 720x576, dok ce na HD Ready ekranu biti 1280x720(FullHD je 1920x1080).Dakle, HD Ready daje mnogo bolju sliku(Otprilike, razlika je kao kad sa 640x480 prebacis na 1024x768).
crossover
31.1.2008, 18:11
A kad smo već kod toga, kolika je razlika između 720p i 1080p? Ja imam 33" HDTV ali nije full HD i zanima me kako bi Xbox izgledao na njemu.
donator99
31.1.2008, 18:17
1280x720 vs. 1920x1080 :)
Xbox 360 upscaluje vecinu igara na 1080p(znaci, igre se renderuje na manjoj rezoluciji, pa se upsacluju na 1080p.Npr. Halo3 se renderuje u 600p(neka custom rezolucija) pa se onda upscaluje na 1080p).Mada, i dalje izgledaju odlicno(CoD4 izgleda strasno u 1080p, iako je upscalovan sa 960x1080, tj. uradjen je samo vertical upscale, horizontala nije dirana).
Pretpostavljam da native 1080p izgleda bolje od upscalovanog 1080p...
Razlika je u rezoluciji.Na tom TV-u ce biti 720x576, dok ce na HD Ready ekranu biti 1280x720(FullHD je 1920x1080).Dakle, HD Ready daje mnogo bolju sliku(Otprilike, razlika je kao kad sa 640x480 prebacis na 1024x768).
A kolika bi bila rezolucija na devetnaestoincnom WIDE monitoru?
Otprilike, razlika je kao kad sa 640x480 prebacis na 1024x768.[/quote]
Sto dovodi do zakljucka da je debilno kupovati Xbox a da pritom ne kupim nov TV
donator99
31.1.2008, 18:36
720p, dakle 1280x720.
Ta rezolucija dalje odlican kvalitet slike(ja ju koristim na PS-u, pa znam :)).
720p, dakle 1280x720.
Ta rezolucija dalje odlican kvalitet slike(ja ju koristim na PS-u, pa znam :)).
Izvini molim te da li si to meni odgovorio za wide monitor?
Nisi citirao pa sam se zbunio :ciao:
donator99
31.1.2008, 18:42
Da, za Wide monitor.
Npr.
mozes li da mi uporedis npr.
COD 4 na mom wide 19 incha 1024x768
i
ista igra na istom monitoru na Xbox 360 sa 720p (1280x720)
)
:eek:
donator99
31.1.2008, 19:07
Npr.
mozes li da mi uporedis npr.
COD 4 na mom wide 19 incha 1024x768
i
ista igra na istom monitoru na Xbox 360 sa 720p (1280x720)
Dakle, racunica je:
1024x768=786432
1280x720=921600
921600 podeljeno sa 786432 = 1,171875
Dakle, na ekranu ce biti prikazano 1,171875 puta vise piksela.
Znaci nesto bolja slika...
Naravno, ako nemas high end PC igra ce na 360 izgledati mnogo bolje, iz prostog razloga sto Xbox 360 ima prilicno jak hardware(bolje osvetljenje, detaljnije teksture itd.).
1280x720 vs. 1920x1080 :)
Xbox 360 upscaluje vecinu igara na 1080p(znaci, igre se renderuje na manjoj rezoluciji, pa se upsacluju na 1080p.Npr. Halo3 se renderuje u 600p(neka custom rezolucija) pa se onda upscaluje na 1080p).Mada, i dalje izgledaju odlicno(CoD4 izgleda strasno u 1080p, iako je upscalovan sa 960x1080, tj. uradjen je samo vertical upscale, horizontala nije dirana).
Pretpostavljam da native 1080p izgleda bolje od upscalovanog 1080p...
Naravno da native izgleda bolje mada ni upscale nije los zbog upscale chipa koji ima X360 (mislim da ga PS3 nema mada mozda i gresim).
donator99
31.1.2008, 19:26
PS3 poseduje upscale cip, koji osim igara, upscaluje i DVD filmove(zbog toga je PS3 jedan od najboljih DVD playera, upscaluje mu je bolji od mnogih standalone DVD playera).
PS3 poseduje upscale cip, koji osim igara, upscaluje i DVD filmove(zbog toga je PS3 jedan od najboljih DVD playera, upscaluje mu je bolji od mnogih standalone DVD playera).
Eto, zato sam i rekao da ne znam. Pa bilo bi i glupo da ga nema. Mislim da i x360 upscaluje DVD filmove (ali opet nisam siguran) :)
Da li neko koristi ovaj cooler za svoj x360 i da li zaista pomaze? Buka mi nije toliko bitna, bitno je da je konzola hladna.
Hvala u napred!
Ako nabavis najnoviju verziju, onda je ok.Xbox ce biti hladan bez obzira koliko igras.
Medjutim, sta kod radio NE STAVLJAJ stariju verziju.Ona je odgovorna za mnogo unistenih konzola(nije dobro napravljena, pa se desavalo da pritisne neki deo u Xboxu i spali ga).
Interesuje me da li ima nekih indicija da se cena Xbox 360 u naredna dva do tri meseca promeni (po mogucstvu smanji :kreza:)?Planiram da ga kupim krajem aprila.
Nema takvih informacija.A i da pojeftini u inostrantstvu, ovde najverovatnije nece.
Ako nabavis najnoviju verziju, onda je ok.Xbox ce biti hladan bez obzira koliko igras.
Medjutim, sta kod radio NE STAVLJAJ stariju verziju.Ona je odgovorna za mnogo unistenih konzola(nije dobro napravljena, pa se desavalo da pritisne neki deo u Xboxu i spali ga).
Video sam da ne valja ta stara verzija, los je kontakt sa napajanjem pa dodje do kratkog spoja i ode sve u ..... To su popravili kod te nove (koliko sam video po netu) Znaci stvar radi posao... Znas li nekog ko koristi, interesuje me sta kazu ljudi koji su probali?
Pa, gledao sam neke review na netu, i ako ti ne smeta strasna buka(ali je stvarno strasna, to su ipak 3 osmice koja se vrte dosta brzo), odlicno ce vrstiti posao.Koliko vidim i nakon visecasovnog igranja Xbox je hladan.
Pa, gledao sam neke review na netu, i ako ti ne smeta strasna buka(ali je stvarno strasna, to su ipak 3 osmice koja se vrte dosta brzo), odlicno ce vrstiti posao.Koliko vidim i nakon visecasovnog igranja Xbox je hladan.
Buka mi ne smeta iz prostog razloga sto cu Xbox da zakacim za neki fin 2.1 sistem koji cu da napanjim kad nema nikog, a kad je neko tu imam i jako dobre sluske (koje bih naravno zakacio za doticni 2.1). A posto mi se konzola sve jedno manje greje (koliko bar vidim po forumima, ljudima koji nemaju FALCON se greje cak i od gore gde je meni potpuno hladna a od dole se greje manje nego PS2 slim) uz taj cooler uopste necu morati da brinem. :D
E da. Jos nesto u vezi tog coolera; video sam ga samo u crnoj boji, ima li i u beloj (nije mi to toliki problem ali ono...) i ima li ga negde u NS? Video sam da u GameS imaju onaj stari, mozda su u medjuvremenu dobili i taj. Zna li neko ista?
Ima u beloj boji 100%.
Moze li neki screenshot tog novog coolera sa neta?
Da nije ovo?Da li je to novi ili stari?Koliko to kosta kod nas?
Ako mislis na Nyko Intercoolert EX(ja ne znam ni za jedan drugi) on izgleda ovako:
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:RxJWRaLdODmKsM:http://image.blog.livedoor.jp/famicomplaza/imgs/6/2/6277d705.jpg
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:LFplG0T1DtUCYM:http://www.pinpointce.co.uk/Images/Nyko/intercooler%2520EX-only.jpg
Ne znam, ja samo pitam za ovaj drugi, noviji cooler za koji kazete da sa njim nema nikakve brige sto se tice pregrejavanja.
Bilo koji intercooler da stavis, resices brige sa zagrevanjem.E sad, da ne bi doslo do nekih problema(guza je vec objasnio sta se desavalo sa ranijim verzijama Nykoa) i da biste buku koju cooler proizvodi smanjili na najmanju mogucu meru, treba izabrati sto bolji cooler.Koliko sam ja video niko se nije zalio na nove verzije Nyko Intercoolera, tako da bi on trebao biti prioritet pri kupovini.Istina, buka je stvarno zastrasujuca, ali ako ce to produziti zivotni vek konzole, mislim da je to razuman trade off.
wolfologin
5.2.2008, 23:16
Iako neki ovde tvrde na nece ipak ... :D
Far Cry 2. se radi za Xbox 360 a za ostale platforme neznam i ochekuje se pojavljivanje igre tokom iduce godine. :dedica:
Naravno da izlazi i za PS3.
Dali je neko pokusao da je moduje? Prijatelj mi rece da taj intercooler i nije
bas jeftin. Buku mozete smanjiti preko Zalmanovog fan mate( regulacija
br.obr.) ili sami da napravite. Kad mu istekne garancija uradicu modding.
Evo jedan primer.
Prijatelj mi rece da taj intercooler i nije
bas jeftin.
Kosta 2600din.
Ljudi pomagajte, nemam vremena da se zekim vise sa kompom, trening.........nije ni bitno ali ono sto je bitno jeste da zelim da kupim dobru konzolu, video sam da ima da se nadje xbox360 za jedno 400evra. E xbox360 ima bolje naslove od sony3, gears of war.....:aplauz: E sad ako kupim onaj falcon sa onim hdmi portom da li ce biti problema, tj da li ce mi se pokvariti?:icon_scra
I koji su razlozi kvarenja? Ako je pregreavanje u pitanju na tom novom modelu onda to nije neki problem, i have a big fan at home:to_care:
i da li ce na ovoj novoj reviziji raditi one trans-gusarske igre?
I koji su razlozi kvarenja? Ako je pregreavanje u pitanju na tom novom modelu onda to nije neki problem, i have a big fan at home:to_care:
i da li ce na ovoj novoj reviziji raditi one trans-gusarske igre?
Razlozi kvarenja svakog Xboxa je pregrevanje. Novije konzole - Falcon se manje greju. Procenat ucestalosti kvarova kod starijih konzola je bila oko 33% (ne znam tacno razliku izmedju prve i druge revizije ploce). Kod trece revizije (Falcon) ucestalost kvarova je manja od 10%. Jos ako dodatno obezbedis hladjenje mislim da ces biti miran neko duze vreme.
Razlozi kvarenja svakog Xboxa je pregrevanje. Novije konzole - Falcon se manje greju. Procenat ucestalosti kvarova kod starijih konzola je bila oko 33% (ne znam tacno razliku izmedju prve i druge revizije ploce). Kod trece revizije (Falcon) ucestalost kvarova je manja od 10%. Jos ako dodatno obezbedis hladjenje mislim da ces biti miran neko duze vreme.
Pa ako obezbedim bolje hladjenje hoce li trajati oko 1 godinu bez kvarova?
Gde može da se nađe ta novija verzija intercoolera?
Xenon i Zephyr su se kvarili u oko 60% slucajeva, Falcon je to spustio na 10-15%.
Stavi mu intercooler i bice valjda ok.
Osim toga, drzi Xbox sto dalje od zidova(ni slucajno manje od 25cm)...
Pa ako obezbedim bolje hladjenje hoce li trajati oko 1 godinu bez kvarova?
Trebalo bi i duze. U sustini ili se brzo pokvari ili traje.
A sta ima bolji graficki prikaz xbox360 ili ps2 na obicnom samsungu crt tv-u?
I recimo da zelim da kupim xbox 360 sutra da ga je veoma tesko naci ili? / Falcon verziju i kako prepoznati falcon verziju?/ Hvala na odgovorima
A sta ima bolji graficki prikaz xbox360 ili ps2 na obicnom samsungu crt tv-u?
I recimo da zelim da kupim xbox 360 sutra da ga je veoma tesko naci ili? / Falcon verziju i kako prepoznati falcon verziju?/ Hvala na odgovorima
Pa, Xbox ima nekih 12 puta jaci procesor i ko zna koliko puta jaci GPU, tako da je logicno da Xbox ima bolji prikaz na CRT-u...
Mada, bez Wide monitora ili HDTV-a neces ni izbliza iskoristiti sve mogucnosti Xboxa 360...
A Falcon verziju prepoznajes tako sto ima HDMI port, dok ga Xenon i Zephyr nemaju...
Pa, Xbox ima nekih 12 puta jaci procesor i ko zna koliko puta jaci GPU, tako da je logicno da Xbox ima bolji prikaz na CRT-u...
Mada, bez Wide monitora ili HDTV-a neces ni izbliza iskoristiti sve mogucnosti Xboxa 360...
A Falcon verziju prepoznajes tako sto ima HDMI port, dok ga Xenon i Zephyr nemaju...
A da li ga je lako naci, bas tu odredjenu falcon verziju?
I sta podrazumevas pod time da necu iskoristiti sve mogucnosti xboxa???
A u ostalom smislio sam hladjenje, posto xbox ima heatpipove kao pc cpu onda se na gornji pokpopac mogu montirati 12-stice i lepo ohladiti ti heat pipovi i eto resenja :D
A da li ga je lako naci, bas tu odredjenu falcon verziju?
U Novom Sadu je lako. E sad, ne znam za BG.
I sta podrazumevas pod time da necu iskoristiti sve mogucnosti xboxa??? Pod tim se podrazumeva da ce sve svakako izgledati bolje u odnosu na PS2 ali da opet moze mnogo bolje na nekom monitoru ili HDTVu. Ti ces na CRTTVu imati sve te senke, bolje teksture (od PS2), fino osvetljenje itd. a na monitoru ce sve to biti jos bolje (bolja rezolucija, jos ostrije teksture itd.)
P.S. Ako sam nesto propustio, tu je donator99. :D
donator99
10.2.2008, 11:26
Ja ne znam koliko sam vec puta objasnio razliku izmedju SDTV-a i HDTV-a, ali nema veze :S
SDTV-720x480(interlaced)
HDTV-1280x720(progressive)
Naravno, ako imas 1080p televizor(u sta sumnjam) mozes izvuci i 1920x1080 u nekim igrama.
Mozda ti ovo bolje objasni:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a2/Common_Video_Resolutions_2.svg/700px-Common_Video_Resolutions_2.svg.png
Sto se tice hladjenja, mozes li da objasnis na koji ces poklopac montirati taj fan?
To bas nisam najbolje shvatio...
Naravno, ako imas 1080p televizor(u sta sumnjam) mozes izvuci i 1920x1080 u nekim igrama.
Samo sto je to u 95% slucajeva upscalovana 720p slika.
Ja ne znam koliko sam vec puta objasnio razliku izmedju SDTV-a i HDTV-a, ali nema veze :S
SDTV-720x480(interlaced)
HDTV-1280x720(progressive)
Mozda ti ovo bolje objasni:
Sto se tice hladjenja, mozes li da objasnis na koji ces poklopac montirati taj fan?
To bas nisam najbolje shvatio...
Pa mislim na onaj gornji poklopac koji je odozgo kada okrenete vas xbox vertikalno. Jer sta je tu tesko ipak su to heat pipovi sa nekih smesnih grafickih kartica, bar tako podsecaju i da bi ih ohladili samo obezbedite spoljni napon za te kulere i eto srece, podignete ga horizontalno skinete gornju stranu/onu gornju kad je vertikalno :D/ i kao na kompu onda vam netrebaju kuleri da izvlace vazduh. Extra resenje a ne da mi nesmeta sto bi mi xbox bio otvoren sa jedne strane nego......a plus prasina ne bi mogla da udje jer stoji vertikalno. Evo jedne slike da vidite kako to ide.
http://img338.imageshack.us/img338/9708/bxbox360xavboxbu1.jpg
Znaci montiram kulere ovako........
http://img338.imageshack.us/img338/2033/xbox360ck6.jpg
I onda onu zaokruzenu stranu skinem skroz, i stavim xobox360 bas u ovaj polozaj:icon_stud To je jedan lik uradio i xbox mu radi vide od godinu dana cak nije imao nikakve probleme sa xboxom:)
Evo videa kako se otvara xbox 360. http://www.youtube.com/watch?v=LXwXC1IE_ck
donator99
10.2.2008, 12:34
Brate, to je Hard disk.
Brate, to je Hard disk.
Zaokruzena strana ne ona gornja vidis zar ne:a_bleh:
Problem resen samo jos da nabavim xbox......ah,vreme, mrzim vreme:rolleyes:
donator99
10.2.2008, 12:45
Pa, napisao si kad stavis Xbox vertikalno.Trebao si da napises horizontalno.
Pa mislim na onaj gornji poklopac koji je odozgo kada okrenete vas xbox vertikalno
Kad stavis 360 vertikalno, gore je hard disk.
Anyway ja to ne bih ni u ludilu radio.
Mislim, koliko sam shvatio, ti hoces da skines jednu stranu Xboxa i jos da nabudzis dodatne kulere unutra?
Na sta bi to licilo.Unakazio bi konzolu, a kasnije bi ti bilo zao.Ne smaraj se sa tim.Stavi intercooler, nista vise.
Pa, napisao si kad stavis Xbox vertikalno.Trebao si da napises horizontalno.
Kad stavis 360 vertikalno, gore je hard disk.
Anyway ja to ne bih ni u ludilu radio.
Mislim, koliko sam shvatio, ti hoces da skines jednu stranu Xboxa i jos da nabudzis dodatne kulere unutra?
Na sta bi to licilo.Unakazio bi konzolu, a kasnije bi ti bilo zao.Ne smaraj se sa tim.Stavi intercooler, nista vise.
Pa zasto bi mi bilo zao, i kako to mislis unakazio?
Samo bih skinuo stranicu i sve bi lepo radilo bez previse buke a ako stavim taj int.... ima popodne da probudim pola zgrade jer sam cuo da je buka strasna tako da je ovo mnogo bolje resenje.... Uostalom to ti je kao na kompu kad skines jednu stranicu.....
Pa zasto bi mi bilo zao, i kako to mislis unakazio?
Samo bih skinuo stranicu i sve bi lepo radilo bez previse buke a ako stavim taj int.... ima popodne da probudim pola zgrade jer sam cuo da je buka strasna tako da je ovo mnogo bolje resenje.... Uostalom to ti je kao na kompu kad skines jednu stranicu.....
To je naravno dok mi ne istekne garancija a kasnije mogu da nabudjim nesto profi na onoj skinutoj stranici ili pak mogu da odem kod nekog metalca da mi on posebno od nekog lima....napravi stranu za xbox, to je naravno sve da ne bi posle bilo a sta sad red......s..t:odoK:
donator99
10.2.2008, 12:59
Pa, nije konzola kompujter.
Mislim, zasto bi se uopste sa tim smarao?
Probaj da ju i overclockujes kad vec radis sve to.Mozda ti uspe.
Nema smisla.Konzola je za igranje, ne za modovanje.Ubacis igru i igras.
Ne da se smaras sa volt modom i ugradnjom fanova.
Zasto jednostavno ne kupis intercooler za 2600 dinara i resis se smaranja sa modovanjem i brige da li si sve pravilno uradio?
Zasto jednostavno ne kupis intercooler za 2600 dinara i resis se smaranja sa modovanjem i brig da li si sve pravilno uradio?
Ma ne brini ja cu se zezati jedan dan ali zato ce se to posle isplatiti, jer ja sam optimista.:D Tako da......
@yahhoo: Skidanjem stranice sa racunara gubi se normalan protok vazduha (provereno). To sve sto si napisao da hoces da radis sa 360 zaista nije potrebno i samo moze doneti stetu. Kao sto donator99 lepo kaze:
Zasto jednostavno ne kupis intercooler za 2600 dinara i resis se smaranja sa modovanjem i brig da li si sve pravilno uradio?
POSLUSAJ COVEKA!!!
wolfologin
10.2.2008, 15:53
A shta fali ako Xbox 360 stoji uspravno :confused:
A shta fali ako Xbox 360 stoji uspravno :confused:
Ne valja da tako stoji zato sto mu onda zatvaras ventilaciju (koja je dole kad ga stavis uspravno).
wolfologin
10.2.2008, 19:07
Hvala ti puno choveche sad sam pogledao pa stvarno je tako.
Kako to nisam primetio a shljaka mi vec 2 meseca bez problema.
Josh jednom hvala :n_klanja:
@yahhoo: Skidanjem stranice sa racunara gubi se normalan protok vazduha (provereno). To sve sto si napisao da hoces da radis sa 360 zaista nije potrebno i samo moze doneti stetu. Kao sto donator99 lepo kaze:
POSLUSAJ COVEKA!!!
o skidanju stranice no coment jer samo tako mozes obezbediti hladan komp provereno. /sa najmanje kulera/
A sto se tice xbox-a i to je proverenio jer samo tako moze da se lepo izvede ovaj mod. Veruj mi imam iskustva u modovanju. pogotovo hladjenja za kompjuter.:ciao:
Ne valja da tako stoji zato sto mu onda zatvaras ventilaciju (koja je dole kad ga stavis uspravno).
Pa vec sam otvorio stranicu i sad kako mogu da mu zatvorim ventilaciju???
To nema logike.:aplauz:
donator99
10.2.2008, 23:49
Taj komentar je bio upucen wolfologinu koji je pitao zasto ne valja drzati Xbox u vertikalnom polozaju.
A i dalje mislim da su tvoje modding ideje uzasno glupe.
Mislim, jel ti toliko frka za 2600 dinara, koliko kosta intercooler, pa si odlucio da radis volt mod i instaliras dodatne fanove?
Ne provaljujem sta zelis da nam dokazes?Da se sve to moze uraditi?Znamo da moze, ali ne mislimo da je pametno.
Ako vec hoces nesto da dokazes, instaliraj H20 cooling sistem :D
Taj komentar je bio upucen wolfologinu koji je pitao zasto ne valja drzati Xbox u vertikalnom polozaju.
A i dalje mislim da su tvoje modding ideje uzasno glupe.
Mislim, jel ti toliko frka za 2600 dinara, koliko kosta intercooler, pa si odlucio da radis volt mod i instaliras dodatne fanove?
Ne provaljujem sta zelis da nam dokazes?Da se sve to moze uraditi?Znamo da moze, ali ne mislimo da je pametno.
Ako vec hoces nesto da dokazes, instaliraj H20 cooling sistem :D
Pa fino ali ja nisam mislio da radim volt mod vec da napravim eksterno napajanje.......a za h2o hladjenje, pitam se koliko ono moze da kosta? Iskreno moje moding ideje su prvo neka radi kako treba a posle nek lepo izgleda ali neki ljudi koje znam vole da im nesto ne radi a da im lepo izgleda :D
Da, ali ZASTO???
Dodatni airflow koji bi ti intercooler pruzio je bolje resenje od fanova na heatpipeova.
Temperatura bi sigurno bila manja.
Da, ali ZASTO???
Dodatni airflow koji bi ti intercooler pruzio je bolje resenje od fanova na heatpipeova.
Temperatura bi sigurno bila manja.
A da te pitam kolika je buka tih osmica?????????? Veruj mi cuo sam i sto je glasno glasno je, cuje se kao fen :(
Na intercooleru ili ugradjenih?
Na defaultu, Xbox je glasan.
Sa intercoolerom je jako glasan, ali bar znas da da ce Xbox biti mnogo hladniji, a samim tim i nesto bezbedniji od ROD-a...
Na intercooleru ili ugradjenih?
Na defaultu, Xbox je glasan.
Sa intercoolerom je jako glasan, ali bar znas da da ce Xbox biti mnogo hladniji, a samim tim i nesto bezbedniji od ROD-a...
Od takvog xboxa ne bih cuo tv:D
Pazi sad pokusacu again....... Otvoris stranu, samim tim nema zadrzavanja vruceg vazduha u xbx-u, jer hladis procesor i gpu i nema sta drugo, to su stvari koje se pregrejavaju. Montiras 12-stice na heatpipove i dobijes led xbox. A napajanje je eksterno sto znaci neki adapter od 12v. Resen problem. I najveci plus sto se necuje kao onaj tvoj predlog. Jeste da ruznije izgleda ali onaj ko dodje kod mene sigurno nece da gleda u xbox, vec da ga igra:ciao:
E, najbolje da ti posaljes PM ljudima sa ovog foruma koji su radili modding(Pain, mad skillz i ostali), da ih uputis na ovu temu, i da ih pitas sta je najbolje...
Znaci, pitaj ih da li je bolje da otvaras stranicu kucista i ugradjes fanove na heat pipeove ili da nakacis intercooler sa 3 osmice sa ogrominm airflowom...
To bih ja uradio da sam na tvom mestu...
E, najbolje da ti posaljes PM ljudima sa ovog foruma koji su radili modding(Pain, mad skillz i ostali), da ih uputis na ovu temu, i da ih pitas sta je najbolje...
Znaci, pitaj ih da li je bolje da otvaras stranicu kucista i ugradjes fanove na heat pipeove ili da nakacis intercooler sa 3 osmice sa ogrominm airflowom...
Dobro ali svakako ovo ima neku poentu, jer sto bih se mucio da izvlacim vazduh iz male kutijce sa turbinom kad mogu lepo direktno sa nekim kvalitetnim kulerima da ohladim xbox:boodala:
najpametnije je nišda da ne diraš. Xbog je odličan komad hardvera koji jedino možete pokvariti nestručnim rukovanjem. Ako nije pokvareno ne treba popravljat.
najpametnije je nišda da ne diraš. Xbog je odličan komad hardvera koji jedino možete pokvariti nestručnim rukovanjem. Ako nije pokvareno ne treba popravljat.
Xbox 360 ja najgore proizvedena konzola ikada.
Prve verzije su imale neverovatnih 60%kvarova, da bi sad to bilo smanjeno na 10-15%(sto je i dalje previse).
Odakle ti ideja ja da je to odlican komad hardwarea?
@yahoo
To sto bi ti ohladio pajpove, mislim da ne bi previse uticalo na temperaturu xboxa(kao sto bi kacenje intercoolera dramaticno uticalo na airflow i time drasticno smanjio temperaturu cele konzole).
Daj mi sliku u maticne ploce boxa na kojoj ces zaokruziti deo na koji hoces da stavis fanove, pa da vidimo koliko bi to uticalo na temperaturu...
Xbox 360 ja najgore proizvedena konzola ikada.
Prve verzije su imale neverovatnih 60%kvarova, da bi sad to bilo smanjeno na 10-15%(sto je i dalje previse).
Odakle ti ideja ja da je to odlican komad hardwarea?
Zbog 2 sata igranja u frenda. Na prvi pogled odličan. On nikakve kvarove nije imao.
Izgleda Xbox lepo, ali kad zaviris unutra, provalis o kakvoj se katastrofi radi.
Unutrasnjost Xboxa:
http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2005/1210/xbox62.jpg
Sramota me je da ovde bilo sta dalje postujem neko vreme.
@yahhoo: tvoja konzola - radi sta hoces
@donator99: to sto si rekao da je 360 krs je jedino pametno sto je ovde neko rekao u poslednjih par postova
Dalje ne komentarisem.
Nisam nikada obraćo pažnje za konzole. Imam brata konzolaša(prokleti ps2). Po onome što sam sada pročito xbox je 'malo' defektan. Bar sad mogu zaj...:dzavo: prijatelja jer ga je uzeo. Mislio je se između ps3 i odabro ovoga.
Sony se nije zezao kad je rekao da je pravio konzolu "da traje"... u PS3-ojci sve sami solid kondenzatori, u Xboxu obični jeftini elektroliti...
Ljudi, ovo nije tema o PS3 već o XBox360. Da ne idemo dalje u off...
ili da nakacis intercooler sa 3 osmice sa ogrominm airflowom...
To nisu 3 osmice jer ne mogu da stanu max. su 5-ce zato su i bucne toliko.
Ja licno nikad ne bih dao za tri venta i malo plastike 2600din. U pravu si da
ne skida stranicu, treba samu stranu da modne kacenjem fana iznad hladnjaka i unutra ako nema, koji ce da izbacuje topao vazduh napolje.
Ovo je sigurno bolje resenje nego intercooler koji kroz rupice (koje guse protok) izbacuje topao vazduh. I drugo sve se moduje ako mozes da stavis u bolju funkciju i ulepsas.
Pozdrav.
wolfologin
13.2.2008, 0:05
Pojavio se Lost Odyssey i igra ide na chak 4 DL DVD-a :dedica::dedica::dedica:
donator99
13.2.2008, 16:54
Evo ga H20 Xbox 360.
Jbt, kad sam prvi put video sliku, jedva sam provalio da je u pitanju 360 >_>
http://img3.imagebanana.com/img/mg0aov8/DSC00066.jpg
Sol-Badguy
14.2.2008, 1:31
Pojavio se Lost Odyssey i igra ide na chak 4 DL DVD-a :dedica::dedica::dedica:
Samo neka kukaju ljudi na BluRay posle.... :rolleyes:
donator99
14.2.2008, 15:30
Samo neka kukaju ljudi na BluRay posle.... :rolleyes:
Sto je najtuznije, ovo je tek 2. generacija Xbox 360 igara.
Sta li ce biti tamo pred kraj zivotnog veka(2009-2010)?
Hocemo li imati igre na 8 DVD-9 medija? http://www.emuglx.net/emuforums/images/smilies/lol.gif
Sto je najtuznije, ovo je tek 2. generacija Xbox 360 igara.
Sta li ce biti tamo pred kraj zivotnog veka(2009-2010)?
Hocemo li imati igre na 8 DVD-9 medija? http://www.emuglx.net/emuforums/images/smilies/lol.gif
Jbg, tu nas je Microsoft fino za*ebao... Mada do 2009-2010 cu uveliko imati i PS3 tako da...
donator99
18.2.2008, 10:32
Rumours were circulating today that Microsoft is set to dump HD DVD and bring out a Blu ray Xbox 360 by as early as May 2008. The move will allow the Company to go head to head with the Sony PS3 gaming console which has been credited with being one of the main reasons that retailers have preferred Blu ray over Toshiba’s HD DVD.
Insiders at Microsoft in the USA have told SmartHouse that Microsoft have already configured a standalone Blu ray player that can be connected into an Xbox 360 and that subject to internal marketing and sales approvals the model could be on sale within 3 months.
The Company has also been working on a built in Blu ray player however insiders are claiming that Microsoft see the HD format battle moving online with consumers offered 1080p movie and content files as a download as opposed to having to buy a HD or Blu ray DVD.
Both Intel and Microsoft have been supporters of the HD DVD format that is set to be killed off this week.
The Company has also held discussions with several OEM manufacturers of media centres with nearly all of them telling the software Company that they are set to move to Blu ray configured Media Centres within the next month.
Late last week US Media Centre maker Niveus dumped HD DVD in favour of Blu ray.
The Company VP of marketing Brian Paper said that Niveus had received support from Microsoft and Intel when implementing HD DVD. The format wasn't pushed on Niveus, he said, adding that the commitment in both Intel and Microsoft "isn't religious For HD DVD".http://www.smarthouse.com.au/Gaming/Console/J7L7H2R4
A MS-ov odgovor na prituzbe ljudi koji su vec kupili HD DVD player?
FU!
http://www.neogaf.com/forum/images/smilies/laugh.gif
wolfologin
18.2.2008, 11:17
Eto i to je proshlo. Mada VHS VS. BETA je bio sasvim konstruktivan rat dok
HD VS. BD je stvarno prljavo. :dedica:
Zna li neko da li ce sve BD koristiti samo kao externi player za video sadrzaje ili i za igre ?
donator99
19.2.2008, 11:04
Kad je izdao HD DVD addon Microsoft je rekao da ce do kraja zivotnog veka konzole, igre izlaziti samo na DVD-9 medijima.Znaci, od BluRay igara nema nista...
Ali pazite ovo:
http://www.bbc.co.uk/blogs/technology/2008/02/red_ring_of_death_returns.html
Microsoftova demo masina na GDC-u popila RRoD.
:rofl:
Ovaj M$ stvarno ne zna nishta dobro da napravi, ni Win ni XBOX, a opet monopolisti :mad:
Shto bi rekao Kalimero: Nepravda :D
donator99
19.2.2008, 12:14
Ne daj boze da Sony odustane od Playstationa...
Ostaje Microsoft.
Evo poredjenja Windowsa i Xboxova.
Win95-Xbox=Odlicno
Win98-Xbox 360=Katastrofa
WinXP-XboxNext=Bolje od 98, losije od 95(failure rate na launchu=15%, pocinje borba protiv piraterije)
Win Vista-XboxNext2=Prva konzola kojoj se upgraduje GPU i CPU...(+nastavlja se borba protiv piraterije)
Mada, kad vidim da su prodali manje konzola od Sonya 2007. koji je imao ocajne ekskluzive(a 2007. je bila najbolja godina za Xbox od 2001.), dobijam nadu da se ovakav scenario nece ostvariti :)
Ne daj boze da Sony odustane od Playstationa...
Ostaje Microsoft.
Evo poredjenja Windowsa i Xboxova.
Win95-Xbox=Odlicno
Aj mi objasni shta je tu odlichno (mislim na windows)? :D
donator99
19.2.2008, 13:44
Pa, Win95 je bolji od bilo kog Wina objavljenog od '98 do danas :)
A prvi Xbox je stvarno bio odlicno napravljena konzola.Maltene ju je bilo ne moguce unistiti :)
Za razliku od 360...
Pa, Win95 je bolji od bilo kog Wina objavljenog od '98 do danas :)
A prvi Xbox je stvarno bio odlicno napravljena konzola.Maltene ju je bilo ne moguce unistiti :)
Za razliku od 360...
Choveche, ja se kao kroz maglu secam Windowsa 95, i njegovih silnih tripova (probaj samo da instalirash USB uredjaj na njega), a ti si mladji od mene pet godina (ako si ostavio tachne informacije) i znash da je on najbolji win :confused:
donator99
19.2.2008, 20:30
Choveche, ja se kao kroz maglu secam Windowsa 95, i njegovih silnih tripova (probaj samo da instalirash USB uredjaj na njega), a ti si mladji od mene pet godina (ako si ostavio tachne informacije) i znash da je on najbolji win :confused:
Pazi, 2002. godine sam dobio neki stari racunar(P1 133/16MB RAM-a/S3 GPU sa 1MB VRAM-a).
NJega sam koristio preko godinu dana(do spetembra 2003.) i ne mogu se setiti nitijednom da mi je izasao BSoD, usporavanja u radu, problema sa podesavanjem bio cega.
Na racunar koji sam dobio 2003. bio je instaliran Windows 98SE sa kojim sam se strasno namucio.Ne znam ni ja zasto mi je stalno iskako BSoD, zasto nesto nije htelo da radi i slicno.
A uostalom, razgovorao sam sa mnogo starijim ljudima od sebe i oni imaju slicno misljenje.
Windows 3.1>Windows 95>Windows XP>Windows 98.
Ja nisam pokusavao da instaliram USB uredjaje na Win 95, pa ne znam da li je bilo problema.Ovo sam napisao iz sopstvenog iskustva.
Svaki put kad MS dobije monopolisticki polozaj u nekom segmentu, njihovi proizvodi postaju sve losiji i losiji...
Zato me plasi da ce se to desiti ako Xbox postane dominatna konzola.
Mada, kako su stvari krenule to se nece desiti.
Ljudi, koliki je otprilike prosecni vek jednog Xbox 360 FALCON?
donator99
19.2.2008, 22:24
Uz bozju pomoc, godinu i po, mozda dve.
Intercooler takdoje pomaze :)
Mada, moze se desiti i da ti radi 3-4 godine...
Sve zavisi o sreci.
Sve zavisi o sreci.
Znaci, obicno se ne desava da RROD zasvetli do nekih godinu dana?
donator99
19.2.2008, 22:29
Ako ti RRoD ne zasvetli za par dana, obicno izdrzi bar godinu dana...
wolfologin
19.2.2008, 23:48
Sve zavisi o sreci.
Ja cu biti zadovoljan da me 360 slusha 2 godine uz maksimalnu upotrebu :dedica:
simakosmos
20.2.2008, 16:37
Sve zavisi o sreci.
lol, smesni su ovi sony fanboy-si :a_bleh:
ili predvidjaju buducnost?
da ih malo "osvezimo" :
XBOX release date (http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_launch#Release_dates_and_pricing) 22 novembra 2005
a "xbox falcon" je pusten u septembru 2007.
i onda oni znaju koliki je vek Xbox-a?
Ne kazem da se ne kvari, ali ne treba tako olako zakljucivati i lupetati gluposti.
U pravu si, ne treba brzopleto donositi zaključke. Falcon ima "samo" 16% defektnih konzola (http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/display/20080218224641_Warranty_Costs_Triple_for_Microsoft _Xbox_360_Failure_Rates_Revealed.html). A dodaj tome i da je samom Mikrosoftu crkla konzola na GDC-u (http://kotaku.com/357951/microsoft-lights-up-gdc-with-red-ring-of-death). To je tek priča za sebe. ;)
donator99
20.2.2008, 19:37
lol, smesni su ovi sony fanboy-si :a_bleh:
ili predvidjaju buducnost?
da ih malo "osvezimo" :
XBOX release date (http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_launch#Release_dates_and_pricing) 22 novembra 2005
a "xbox falcon" je pusten u septembru 2007.
i onda oni znaju koliki je vek Xbox-a?
Ne kazem da se ne kvari, ali ne treba tako olako zakljucivati i lupetati gluposti.
Ti ocigledno nemas pojma o cemu govoris, tako da te molim da prestanes da pises ovakve postove, da te ljudi ne bi vise ismejavali.
Falcon je uzasno proizvedena konzola.A kakva je situacija bila sa Zephryrom ili ne daj Boze launch konzolama?Jos gora.A to je tesko uopste i zamisliti.
Ogroman broj Xbox 360 konzola je umrlo do danasnjeg dana.Pogledaj sta ljudi pisu na stranim forumima, pre nego sto nastavis da pises ovakve neistine.
Ako ti Xbox ne crkne za par dana, najverovatnije ce izdrzati godinu-godinu i po.Tako je bilo sa starim revizijama.Falcon je bolji po tom pitanju.Ne previse, ali jeste.
Mada, kad se setim failure ratea launch revizija, ovo i ne izgleda tako lose.Ali kad se poredi sa Sonyevom konzolom, izgleda smesno.
Falcon vise lici na prototip buduce konzole, nego na konzolu namenjenu prodaji...
A ovih 16% je potvrdjeo i od strane jedne od americkih osiguravajucih kuca.Prema njima, failure rate je 16.4%.
wolfologin
20.2.2008, 20:24
Hteo sam 360 koji je inache bio zakachen preko komponentnog kabla na LCD TV da zakachim preko HDMI kabla ali neshto nece. Krene ali ubrzo nema signal i tako fleshuje,pochnem igru pa me izbaci i sve tako. Da li mi je kabal losh ili Tv :confused:
Da dodam da je kabal HAMA i nije originalni znachi.
donator99
20.2.2008, 20:26
Ne verujem da ti je do TV-a.
Uzmi kabl i idi do nekog prijatelja koji ima LCD TV i PS3/360, pa probaj kod njega.
wolfologin
20.2.2008, 21:20
Zbog ushtede od 25 E eto sad nemam kabal kako treba. Originalni je koshtao 50 a ovaj 25 E. Zato cu obavezno da kupim originalni HDMI kabal za PS3 pa cu sigurno znati.
donator99 Hvala :dedica:
KiB0rG3000xII
20.2.2008, 23:54
Pazi xbox 360 ima dobre titlove.Medjutim kvalitet nije dobar stoga ja bih se drzao PS3 je u njemu ima kvaliteta za koji se xbox 360 jednostavno bori.Jedino ako ti ne treba Konzola,Fan i grejanje u jednom
:dedica:
simakosmos
21.2.2008, 9:26
Sve zavisi o sreci.
Ti ocigledno nemas pojma o cemu govoris, tako da te molim da prestanes da pises ovakve postove, da te ljudi ne bi vise ismejavali.
Falcon je uzasno proizvedena konzola.A kakva je situacija bila sa Zephryrom ili ne daj Boze launch konzolama?Jos gora.A to je tesko uopste i zamisliti.
Ogroman broj Xbox 360 konzola je umrlo do danasnjeg dana.Pogledaj sta ljudi pisu na stranim forumima, pre nego sto nastavis da pises ovakve neistine.
Ako ti Xbox ne crkne za par dana, najverovatnije ce izdrzati godinu-godinu i po.Tako je bilo sa starim revizijama.Falcon je bolji po tom pitanju.Ne previse, ali jeste.
Mada, kad se setim failure ratea launch revizija, ovo i ne izgleda tako lose.Ali kad se poredi sa Sonyevom konzolom, izgleda smesno.
Falcon vise lici na prototip buduce konzole, nego na konzolu namenjenu prodaji...
A ovih 16% je potvrdjeo i od strane jedne od americkih osiguravajucih kuca.Prema njima, failure rate je 16.4%.
Nisam ja rekao da se ne kvari :mad: .
Ali ti da lupish :Mada, moze se desiti i da ti radi 3-4 godine...
Koje 3-4 godine? xbox izashao pre koliko? i TI znash da ce raditi 3-4godine???:rofl: Bacao si u pasulj?? Ne lupaj ;)
I ako nekom radi par dana/godinu dana pa crkne, RROD moze da se reshi. Kosta ALI moze. I to cak i ovde u srbiji. Cena je <=originalne igre.
A po iskustvu domacih igraca, vlasnika X360 , ko god je imao problem sa "odlepljivanjem chipa" ovde u srbiji reseno mu je i "problem" se nije pojavljivao.
donator99
21.2.2008, 10:35
Ako nisi primtio napisao sam rec mada, sto znaci da SE MOZE DESITI da Xbox 360 radi i dugi niz godina bez problema, ukoliko vlasnik ima srece.Nije potrebno da prodje 5 godina od launcha da bi se takav zakljucak doneo.Razumes?
A RRoD se ne moze uvek popraviti.Sta bude kad pukne maticna?Nema popravke.
Moze li neko da kaze kakva bi bila slika na ovome?
donator99
21.2.2008, 15:58
Posto je u pitanju Wide monitor, slika bi bila ok.HD Ready rezolucija :)
Ko kaze da je Xbox 360 slabija konzola od PS3 onda se grdno vara:
http://www.youtube.com/watch?v=FF7Q0xLRJ-8&feature=related
donator99
23.2.2008, 16:53
E, ne siri dezinformacije, jer ako ja pocnem da postujem o realnoj moci konzola, zatrpacu ovaj topic, ali cu dokazati da je PS3 jaca konzola od Xboxa 360(kopiracu vam moje postove sa Bencha).To sto si ti nasao neki YT video nekog fanboya koji tvrdi da su po performansama jednaki, ne znaci nista.Svi devovi su slazu u konstataciji da je PS3 jaci od Xboxa 360.Nema tu vise sta da se raspravlja.BTW ovo si trebao u Versus temu, posto se tamo uglavnom prepucavamo :)
E, ne siri dezinformacije, jer ako ja pocnem da postujem o realnoj moci konzola, zatrpacu ovaj topic, ali cu dokazati da je PS3 jaca konzola od Xboxa 360(kopiracu vam moje postove sa Bencha).To sto si ti nasao neki YT video nekog fanboya koji tvrdi da su po performansama jednaki, ne znaci nista.Svi devovi su slazu u konstataciji da je PS3 jaci od Xboxa 360.Nema tu vise sta da se raspravlja.BTW ovo si trebao u Versus temu, posto se tamo uglavnom prepucavamo :)
E sory nisam nikakvu raspravu hteo da podstaknem.Nisam znao da je ovo neki fanboy.
King James
23.2.2008, 16:58
Ma stoji to da je PS3 bolji od kutije,i ja bih radije uzeo PS3 ...Ali igre...Na primer sad kad izadje GTA 4 kutijasi ce dati 300-500 dinara a PS3-jevci 6000+ dinara...Samo da nije tih glupih kvarova :(
donator99
23.2.2008, 17:11
Ma, nema frke.Problem je sto ljudi koji kace video klipove na youtubu stalno porede multiplatform naslove, sto nema veze sa mozgom.Samo ekskluzive uspevaju da izvuku maksimum performansi neke konzole, tako da se na osnovu njih trebaju porediti konzole, a ne na osnovu multiplatformi koje se uvek prave kako bi radile na slabijoj konzoli.PS3 ima najavljene odlicne ekskluzive za 2008. tako da bi ove godine trebao da potvrdi hardversku superiornost...
Videcemo kako ce MGS4 ispasti(sa graficke strane, posto mu je gameplay odlican), mada ja najvise ocekujem od Killzonea 2(Resistance 2 ce definitivno pruziti odlicnu grafiku, ali za sad nema screenshotova, pa je ne moguce izvrsiti poredjenje sa KZ2).
P.S.
Izvini zbog mog prethodnog posta(nisam trebao biti toliko agresivan).
Par nedelja sam se prepucavao na Benchu sa ljudima koji uopste ne poznaju hardverske sklopove ove konzole, i ciji su jedini argumenti bili "PES secka na PS-u" ili "EA kaze da je PS3 pretezak za programiranje", koji su me prilicno iznervirali, pa mi se sad desava da svaki put kad neko napise da je 360 hardverski mocnija konzola od PS3 povilenim i odmah pocnem da kopam po beyond3d forumu trazeci protivargumente. :)
Expressionism
23.2.2008, 20:54
Kako nema screenshots za Pesistance 2? ima ih 6 ili 8 trenutno.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.