PDA

Prikaži potpunu verziju : Xbox 360

Strane : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9

Leonida
4.6.2008, 13:31
Ubicu se ko ratni zlocinac,sad sam nasao sta je problem.Ako imas leaked verziju i benq drive , posle otprilike 35 sati ce se desiti taj problem (texture - pop outs i duzi loading time) ... Znaci mora original za BENQ drive,jer se posle odprilike tridesetak sati SVIMA koji imaju BENQ i leaked verziju to desi...Meni pare nisu problem,ali problem je to da u mom gradu nemam NI JEDNU prodavnicu igara pa ne znam kako da je kupim...Mozda idem za BG na vikend pa cu videti...Hvala svima na pokusaju da mi pomognu , i izvinjavam se sto sam vas smorio bez potrebe (posebno Donatoru i Geniju : ) ) .

genius
4.6.2008, 14:38
Nisi me smorio... nego sad nemam volju nizasta... a bas sam mislio da cu preko leta da ganjam kutiju, al izgleda nema nista od toga.

SirDuck
4.6.2008, 14:42
Nisi me smorio... nego sad nemam volju nizasta... a bas sam mislio da cu preko leta da ganjam kutiju, al izgleda nema nista od toga.

Čudno da baš ne može da se čipuje. Mora da može, samo treba sačekati malo da nekome uspe.
Mislim, ako ne može taj da se čipuje onda je ovo ozbiljno, može da znači kraj piraterije za konzole.

donator99
4.6.2008, 14:46
Vec postoje 2 verzije OS-a za Xbox 360 koje je MS objavio, a koje sadrze exploit(e) za pokretanje nepotpisanog koda.
Ako bude frke sa ovim novim DVD-ROM-ovima, pretpostavljam da ce se ici na downgrade OS-a konzole, a zatim na pisanje .iso loadera.

genius
4.6.2008, 15:10
Nije problem u tome. Do sada je islo na foru da se stavi custom firmware na drajv i onda moze da cita kopije. Znaci laka i bezbolna operacija. Sada novi drajv ima elektroniku (cip) koji ne moze da se vidi uobicajenim programima za flesovanje fw-a. Ili je napravljen kao write once, ili je jednostavno neka druga fora kako je zasticen od upisivanja na cip. Custom cip (kojeg nema) bi to resio ali je to komplikovano a i jos uvek ga nema. Medjutim, jasno je da samo pitanje vremena da se to resi. Nazalost, to moze biti i vise meseci.

A downgrade i iso loader mi nesto ne deluju da ce skoro da se pojavi kao resenje, jer ce svi prvo da pokusaju da "obrade" drajv.

SirDuck
4.6.2008, 15:30
Inače čip pojačava snagu lasera i tako omogućava da čita pirate, kolko sam ja shvatio.
Ne vidim u čemu je ovde caka:)

donator99
4.6.2008, 15:32
Ovde je caka, da ima vise nivoa zasite, ukljucujuci i jednu verziju Hypervisora, pa tako, pojacavanje snage lasera ne daje zeljene rezlutate(citanje backupa).

genius
4.6.2008, 16:24
Ne ne... nije to problem. Ovde se ne stavlja nikakav cip nego se samo modifikuje firmware od drajva koji onda ima jaci laser i onda cita kopije. Sva mudrost je da se procita firmware u drajvu i onda da se uflesuje novi firmware. Medjutim LiteOn drajvovi koji se od skoro ugradjuju imaju zastitu od flesovanja. Ako neko provali tu zastitu, resice problem. Osim ako cip na drajvu nije takav da jednostavno nije moguce da se upisuje u njega, u kom slucaju mora da se radi mod chip da bi citao kopije. Ali po slikama se vidi da ima nekakva plastika na nozicama od cipa, sto bi valjda trebalo da oteza ikakvo petljanje sa hardverom... sto znaci da ce verovatno da se radi mod chip a ako imamo mnogo srece, to nece biti potrebno nego ce moci i flesovanje kao i do sada...

donator99
4.6.2008, 16:39
Ne ne... nije to problem. Ovde se ne stavlja nikakav cip nego se samo modifikuje firmware od drajva koji onda ima jaci laser i onda cita kopije. Sva mudrost je da se procita firmware u drajvu i onda da se uflesuje novi firmware. Medjutim LiteOn drajvovi koji se od skoro ugradjuju imaju zastitu od flesovanja. Ako neko provali tu zastitu, resice problem. Osim ako cip na drajvu nije takav da jednostavno nije moguce da se upisuje u njega, u kom slucaju mora da se radi mod chip da bi citao kopije. Ali po slikama se vidi da ima nekakva plastika na nozicama od cipa, sto bi valjda trebalo da oteza ikakvo petljanje sa hardverom... sto znaci da ce verovatno da se radi mod chip a ako imamo mnogo srece, to nece biti potrebno nego ce moci i flesovanje kao i do sada...

Koliko ja znam, custom FW je vrlo slican default FW-u, sa tim, da su opcije za proveru originalnosti diska izbacene.Mislim da custom FW uopste ne povecava snagu lasera...

genius
4.6.2008, 17:53
E pa moguce... nisam analizirao fw tako da neznam sta radi stvarno...

donator99
4.6.2008, 20:48
Live activty for week 5/26:
Xbox 360 Top Live Titles (based on UU’s)
1 Call of Duty 4
2 Halo 3
3 GTA IV
4 Guitar Hero III
5 Gears of War
6 Rock Band
7 Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2
8 FIFA 08
9 Forza Motorsport 2
10 GRID Demo

Top Arcade Titles (Full Versions)
1 Penny Arcade Episode 1
2 Buku Sudoku
3 Warlords
4 UNO
5 DOOM
6 Assault Heroes 2
7 N+
8 Brain Challenge
9 Worms
10 Ikaruga

The above arcade list is based on full versions purchased.

Original Xbox Top Live Titles (based on UU’s)
1 Halo 2
2 Star Wars: Battlefront 2
3 Fable
4 Counter-Strike
5 Ninja Gaiden Black
6 Battlefield 2: MC
7 Splinter Cell Chaos
8 Gauntlet Seven Sorrows
9 Call of Duty 3
10 Conker: Live Reloaded

http://majornelson.com/archive/2008/...k-of-5-26.aspx (http://majornelson.com/archive/2008/06/04/live-activity-for-week-of-5-26.aspx)

genius
7.6.2008, 13:52
Evo ajde da se malo i ja pohvalim. Uzeo sam Falkon xbox360 ali Arcade... kao sto rekoh i ranije, live me ne interesuje, najvise ce da mi sluzi za hd filmove (ako smislim kako da vezem titl na film) i poneku igru... Kasnije idem za USA pa cu da mu dokupim tamo asesoare (za male pare)...

E sad, moze samo neko da mi kaze ako zna ima li hardverskih razlika izmedju arcade i premium. OK, kontam da kad nema hard teksture i verovatno jos nesto ide sporije (to mogu da podnesem). A ako stavim hard onda se to anulira? Ima li jos nesto?

Sto se tice rrod-a to je verovatno lutrija i nema mnogo veze dal je arcade ili premium... u sustini imam godinu dana garanciju pa se nadam da necu da imam problema sa tim...

Platio sam 260 evra.

donator99
7.6.2008, 14:02
Nema razlika, osim hard diska(tj. nedostatka istog u Arcade verziji), posto, za razliku od Corea, Arcade ima bezicni kontroler(Core je imao zicani).

wolfologin
11.6.2008, 17:46
Evo ajde da se malo i ja pohvalim. Uzeo sam Falkon xbox360 ali Arcade... kao sto rekoh i ranije, live me ne interesuje, najvise ce da mi sluzi za hd filmove (ako smislim kako da vezem titl na film) i poneku igru... Kasnije idem za USA pa cu da mu dokupim tamo asesoare (za male pare)...

E sad, moze samo neko da mi kaze ako zna ima li hardverskih razlika izmedju arcade i premium. OK, kontam da kad nema hard teksture i verovatno jos nesto ide sporije (to mogu da podnesem). A ako stavim hard onda se to anulira? Ima li jos nesto?

Sto se tice rrod-a to je verovatno lutrija i nema mnogo veze dal je arcade ili premium... u sustini imam godinu dana garanciju pa se nadam da necu da imam problema sa tim...

Platio sam 260 evra.

(ako smislim kako da vezem titl na film)Javi se mislim da znam kako :dedica:
Uspeshno konvertujem filmove koji rade na ps3 ( valjda ce da moze i X360 )
sa zalepljenim titlom koji malo i uvecam poshto ne mogu da sedim blizo tv-a od metar i plus.
Ponavljam Za Ps3 provereno funkcionishe a za X360 nek neko ispita pa obelodani ili cu opet ja :dzavo:

genius
11.6.2008, 17:58
Evo pogledao sam. Ima vobsub plugin za VirtualDub sa kojim moze da se lepo zalepi titl na film. Onda sve to snimim kao DivX a moze i WMV ili neki drugi kodek, normalno narezem nazad na disk i pustim preko boxa u 720p bez problema. Ima i 1080p ali oni moraju na dual layer a kazu da to nije bas nesto i da je bolje da 1080p bude bar 12 giga, sto je vec mnogo ali probacu da odgledam neki film i na 1080p.

Jel moze neko da potvrdi da xBox pusta 1080p rezoluciju ?

donator99
11.6.2008, 18:21
Pusta Xbox 360 1080 preko HDMI-a, za ostale kablove ne znam.

genius
11.6.2008, 18:26
Imam HDMI ali nisam ukapirao da li je stvarno 1080p ili 1080i...

donator99
11.6.2008, 18:31
Moras da skines film u 1080p da bi stvarno video 1080p.
1080p podrska je na Xbox dodata naknadno, i to prilicno lose, pa cak ni Dashboard nije uradjen u native 1080p, sto automatski znaci losiju sliku.

genius
11.6.2008, 19:19
Ok razumeo sam... a i nasao sam vec mnogo 1080p filmova tako da nece biti problema...

Leonida
13.6.2008, 9:59
Zbog ove igre vrediti kupiti Xbox 360 (ako nemate JAK pc ): Alan Wake

http://www.youtube.com/watch?v=mV2AYoKc1u8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0x1WX16vgf0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CLEBOn9K5Nk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0BzdBFADMyo&feature=related (ovo je Xbox 360 verzija,tako ce izgledati)

Igra izlazi za PC/Xbox 360. Radi je Remedy,oni su takodje pravili Max Payne 1 i Max Payne 2 , pa verujem da ce od ove igre takodje napraviti remek delo.

Nadam se da ce igra izaci ove godine,previse su je odlagali.
Igra koristi jedan od najnaprednijih grafickih endzina ikad vidjeni.

Videcemo kako ce igra ispasti,ja sam licno veliki optimista sto se tice ove igre.

donator99
13.6.2008, 10:42
Igra je najavljena davne 2005. pre Killzonea 2, a do dan danas nisu objavili jedan jedini gameplay snimak, osim ovih tech demoa iz 2006.
Engine im je odlican, imaju fantastican tim, koji se dokazao praveci Max Paynea, imaju ogroman budzet, i nakon 4 godine rada, nemaju sta da pokazu. >_>
Sto je najgore, MS nece pokazivati ovu igru na predstojecem E3 sajmu, a o release dateu niko ni ne govori.
Oh, well, valjda ce dobro utrositi to silno vreme. :)

astro
13.6.2008, 11:39
da li je intercooler ex neophodan uz falcon? kakva su vasa iskustva?:confused:

genius
13.6.2008, 12:56
Ne... samo ga drzi na normalnom mestu (znaci ne u nekoj polici ili zatvorenoj kutiji ili tako nesto) i ne bi trebalo da bude problema.

Dodatni hladnjaci pomazu da se falcon jos manje greje ali dobijas i vecu buku na ionako bucnu konzolu i na kraju se postavlja pitanje ima li smisla. Sem ako nisi neki extremni gamer, mislim da ti ne treba... al nije skup pa mozes i da ga uzmes cisto da se osecas bolje.

astro
13.6.2008, 13:51
on bi morao da bude u polici povezan za hd dvd plejer ili da vadim i stavljam na stocic kad kod gledam film ili igram igricu. da li je neko postavljao neki drugi kuler iza konzole? u sobi imam i klimu tako da leti nece sigurno biti toplo. posto konzola dolazi od preko mozda je bolje ipak da ga uzmem i mirno spavam. u svakom slucaju hvala genius :) .

p.s.

da li neko igra virtual tennis 3 preko livea?

genius
13.6.2008, 17:42
Ako ga budes drzao u zatvorenom prostoru nikakav kuler ti nece pomoci...

astro
13.6.2008, 18:00
nije potptuno zatvoren, sa strane je otvoreno, gore je tv, a pored xboxa bi bio dvd plejer.

genius
13.6.2008, 18:21
A iza? Ako je zid, vec mirise da nece da izadje na dobro... Odnosno, mozda mu ne bude nista ali... mozda najbolje da ga drzirs gde god hoces cisto da lepo izgleda a kad hoces da se igras na duze ga lepo spustis na sred poda ili tako nesto...

donator99
13.6.2008, 18:26
Minimalno 40cm od svih zidova.
Sve manje od toga nikako nije dobro.

astro
13.6.2008, 18:50
u pravu ste momci, hvala vam. kada budem igrao ili gledao filmove onda cu lepo da je stavim na stocic ili pod. da li i onda da kupim kuler? cisto radi mirne glave.

Leonida
13.6.2008, 19:32
Ja ne bi kupio...radi kako hoces...

astro
13.6.2008, 23:11
neki poseban razlog ili smatras da u ovom slucaju nije potreban?

Boris Lozac
13.6.2008, 23:26
neki poseban razlog ili smatras da u ovom slucaju nije potreban?

Astro, vidjam po netu da problemi sa X360 nisu vezani samo za pregrevanje, nekad se desi RROD iz vedra neba, bas danas citam covek dobio popravljen X360 od Microsofta i istog dana ga ponovo zadesi RROD, tako da bolje nemoj da trosis dodatni novac i opusti se dok traje garancija..

astro
14.6.2008, 0:28
borise problem je sto je xbox kupljen preko amazona i dolazi iz austrije, tako da od garancije nema nista...mogu samo da cimam coveka koji dolazi jednom u mesec dana, i to mozda toliko, da ga posalje tamo u servis, jer je inace i kupljen box na njega. ali to je smor.

donator99
14.6.2008, 0:52
Onda kupi kuler, ali iskljucivo najnoviju verziju.
Znacajno povecani air flow ce dovesti da smanjenja temperature, ali ce to biti kompenzovano bukom na nivou fena za kosu...
Ponovo ponavljam, ako se odlucis za kupovinu kulera, kupi iskljucivo najnoviju verziju, prva verzija ne dolazi u obzir, jer je vise konzola brickovala, nego ste je spasila...

guza88
14.6.2008, 2:54
Ja imam Falcon i uzeo sam kuler. Dosta se manje greje mada stoji da je kuler bucan... E sad, imam i dobar 2.1 sistem tako da ne smeta. Konzola sljaka tako nekih sest meseci bez greske i u osnovi sam zadovoljan. Ali obavezno uzmi novu verziju kao sto i Donator rece, dakle: Nyko Intercooler EX

astro
14.6.2008, 13:32
obavezno EX verziju, na to sam i mislio. taj sam i video u radnjama u bgd, stari ne.

Boris Lozac
14.6.2008, 20:34
Kazu neki da taj cooler samo odmaze u hladjenju, sad bas citam, sprecava izlaz vazduha ili tako nesto. Jedan je pitao da li da kupuje taj cooler i bilo je jedno 10 odgovora da nikako ne uzima, samo jedan se javio da mu cooler hladi konzolu... tako da, mozda ti pomogne pri odluci..

astro
15.6.2008, 1:04
cudno, on bi trebao da izvlaci vruc vazduh iz konzole, ili sam barem tako nesto negde procitao...

donator99
15.6.2008, 1:06
cudno, on bi trebao da izvlaci vruc vazduh iz konzole, ili sam barem tako nesto negde procitao...

Pa, da, to mu je svrha.
Ima 2 ventilatora koji povecavaju protok vazduha kroz konzolu, i tako je efikasnije hlade.

Leonida
15.6.2008, 12:31
http://www.youtube.com/watch?v=mtwf6YZdmfU

Trejler za Battlefield-Bad Company Xbox 360 verziju.

Tek sam sad cuo da igra ne izlazi za PC :(

Sreca moja pa jos nisam iskoristio mesec dana free gold live :D .
-----------------------------------------------------------------
Evo jednog game-play snimka iz Gears of War 2 , igra izgleda odlicno!
http://www.gametrailers.com/player/33775.html#comments_top

wee man
15.6.2008, 13:05
Imam jedno pitanje-kako bi izgledala slika sa xbox-a na samsungu 940nw?A na obicnom CRT-u?

guza88
17.6.2008, 22:27
Kazu neki da taj cooler samo odmaze u hladjenju, sad bas citam, sprecava izlaz vazduha ili tako nesto.

Tesko da sprecava izlaz posto vazduh prosto tutnji kroz konzolu sa tim kulerom.

Takodje da opet napomenem da konzolu nikako ne treba drzati uspravno!!! To ozbiljno sprecava protok vazduha.

guza88
17.6.2008, 22:30
Imam jedno pitanje-kako bi izgledala slika sa xbox-a na samsungu 940nw?A na obicnom CRT-u?

Ne znam kakav je taj monitor u praksi ali definitivno ce bolje izgledati na njemu nego na CRT-u (ako mislis na CRT TV, a sto se tice CRT monitora slika je ok ali je problem sto je monitor 4:3 a slika 16:10 tako da koliki god CRT da imas dijagonala ispadne jako mala).

astro
18.6.2008, 15:26
za live, da li su potrebne originalne sluske ili mogu bilo koje?

genius
18.6.2008, 17:20
Ne mogu bilo koje jer je konektor nestandardan...

astro
18.6.2008, 19:03
svaka cast microsoft...

genius
18.6.2008, 21:36
All your money are belong to us :)

Meni je nebitno za live ali me nervira jer volim da igram igre na sluske... ali preko leta planiram da vuzmem i headset i hard i jos jedan djojstik tako da necu da se uzrujavam....

astro
18.6.2008, 21:44
ja sam u trenutku imao pare samo za arcade, tako da i meni treba hard disk. memorijska kartica je super je podaci su na njoj i lakse je nositi, cak sam i skinuo neki demo za igricu na nju, ali prava stvar je imati i jedno i drugo. ima kod nas da se uzme hard? ja sam polse dokupio jos jedan joystick, i 2 play and charge. greota za sluske jer sam cuo da su njihove krs.

genius
18.6.2008, 21:52
Ima hard i kod nas al je skup. Ja cu da uzmem u USA preko leta ako budem isao.

I ja nisam hteo da kupim premium odmah...

Jel moze da se skinu one arcade igre sa live servisa na memorijsku karticu ?

guza88
19.6.2008, 1:17
Ne mogu bilo koje jer je konektor nestandardan...

Kako nestandardan? Zar nije obican 2.5 mm a sa strane ima samo plastika za pricvrscavanje i volume/mute?

http://assets.xbox.com/en-us/support/_images/Headset_diagram.jpg

genius
19.6.2008, 6:24
Pa 2.5 nije standardno nego 3.5

Jedino da nadjem neki adapter pa da probam da vidim sta ce da se desi.

astro
19.6.2008, 13:21
Jel moze da se skinu one arcade igre sa live servisa na memorijsku karticu ?

ja sam skinuo demo za aces of the galaxy i elements of detruction. oni su free a cele verzije ne znam koliko microsoft poena kostaju. moguce da ima igrica koje cele staju na karticu. ja sam i skinuo par trejlera i neki HD kratki klip o nekom kosarkasu cisto da vidim kako izgleda. bilo bi super da uzmes sve u americi, tame je drasticno jeftinije nego u evropi, koja je opet drasticno jeftinija od nas.

Freeloader
20.6.2008, 23:50
Sjutra mi stize konzola :alealeee: :qliranje:

Ajde izbacite mi jedno deset igrica koje da uzmem,ali bez GTA IV :)

Expressionism
21.6.2008, 2:19
Call Of Duty 4
Gears Of War
Project Gotham Racing 4
Burnout Paradise
Mass Effect
The Darkness
Guitar Hero 3
Condemned 1 & 2
Bioshock
Ace Combat 6 (ako volis jurnjavi avionima)

guza88
21.6.2008, 3:23
Pa 2.5 nije standardno nego 3.5

Jedino da nadjem neki adapter pa da probam da vidim sta ce da se desi.

oftopic:
3.5 je mozda zastupljeniji ali pogledaj samo vecinu mobinih telefona i mnogih PDA uredjaja. Svi forsiraju 2.5. Inace ima adaptera koliko hoces. Kontam da bi tako radilo 99%.

genius
21.6.2008, 8:16
Od ovih sto nisu pomenute:

Ninja Gaiden II
Sid Meier's Civilization Revolution
Race Driver GRID
Dragon Ball Z Burst Limit
Dead or Alive 4
Devil May Cry 4

A kasnije stizu

Alan Wake
Soul Calibur 4
Star Wars Force Unleashed
SPORE

I takodje, fantasy RPG uradjen u Sony japanese fazonu - Blue Dragon. Igra je vec izasla na 3 dupla dvd-a pa ako volis Final Fantasy i tako to, eto ti jedan mali mega hit.

Freeloader
21.6.2008, 14:14
Uh,ima da se unistim od igranja,hvala momci :):alealeee:

genius
21.6.2008, 15:19
E da zaboravio sam. I Street Fighter 4 uskoro izlazi :D

A nasao sam program (opisan u SK) mkv2vob koji moze da napravi full hd video filmove da se pustaju na xBox. Extra stvar. Cak moze i titlove da nalepi. Perfektno...

dodgeme
21.6.2008, 15:48

Ninja Gaiden II
Race Driver GRID
Dead or Alive 4
Devil May Cry 4

A kasnije stizu

Alan Wake
Soul Calibur 4
SPORE

I takodje, fantasy RPG uradjen u Sony japanese fazonu - Blue Dragon. Igra je vec izasla na 3 dupla dvd-a pa ako volis Final Fantasy i tako to, eto ti jedan mali mega hit.

Um spore ne izlazi na xbox 360...

astro
21.6.2008, 17:18
A nasao sam program (opisan u SK) mkv2vob koji moze da napravi full hd video filmove da se pustaju na xBox. Extra stvar. Cak moze i titlove da nalepi. Perfektno...

to zvuci super, a kom broju sveta kompjutera je pisano o tome?

genius
21.6.2008, 20:41
Ovaj zadnji...

@dodgeme - I apologize... nesto sam se utripovo... Mada je Will rekao da razmatra mogucnost pravljenja posebne verzije za konzole...

MISA*
23.6.2008, 16:42
Ljudi sta znaci ovo"HDMI"?

A M G
23.6.2008, 17:09
Ljudi sta znaci ovo"HDMI"?

High Definition Multimedia Interface, sluzi za prenos nekompresovanog digitalnog signala, slika i zvuk.

donator99
23.6.2008, 17:13
Call Of Duty 4
Gears Of War
Project Gotham Racing 4
Burnout Paradise
Mass Effect
The Darkness
Guitar Hero 3
Condemned 1 & 2
Bioshock
Ace Combat 6 (ako volis jurnjavi avionima)

Ninja Gaiden II
Race Driver GRID
Dead or Alive 4
Devil May Cry 4

A kasnije stizu

Alan Wake
Soul Calibur 4
SPORE

OMG nabrojali ste skoro sve bolje igre sto su ikada izasle za Xbox 360, a niko nije pomenuo najbolji jRPG za 360 - Lost Odyssey.

MISA*
23.6.2008, 17:21
A bez tog HDMI prikljucka moze li xbox da radi?

genius
23.6.2008, 17:27
Naravno. Poenta je da je dobro ako konzola ima HDMI na sebi jer te konzole se sigurno manje greje i kvalitetnije su. Sto se tice TV-a, ne brini jer svaka konzola moze da se zakaci. Ta konzola sa HDMI isto moze preko kabla da se zakaci na TV koji ima samo tri chincha tako da nema frke.

donator99
24.6.2008, 0:20
HDMI je, po meni, mnogo bitna stvar, jer uz pomoc njega mozes da zakacis konzolu na ogroman broj risivera, LCD televizora i monitora i tako ucinis svoj zivot laksim. :)
Da ne pominjem kvalitet slike, koji je donekle bolji, nego kod digitalnih kablova.
Ja, licno, ne bih uzimao 360 bez HDMI porta.

genius
24.6.2008, 7:37
Pa odavno ih i ne proizvode bez HDMI. Jedino neki polovnjak bez HDMI ali to onda sigurno nije ni Falcon ploca a takav polovnjak ne treba uzimati.

Expressionism
24.6.2008, 8:33
HDMI VS VGA je neprimetna razlika. Jedino ako neko ima TV od 50" i blue-ray film pa da kazhe da su boje malo bistrije sa HDMI. Ali realno, razlika je gotovo neprimetna pa cak i ide u korist VGA. Nekad VGA izgleda bolje, nekad HDMI a najvishe izgledaju isto. Ja sam uzeo VGA jer je jeftiniji kabl i nema poente bacati pare na HDMI.

genius
24.6.2008, 8:56
Pa zavisi i od TV koji imas. Ako TV ima HDMI ipak je bolje koristiti HDMI... pogotovu zbog rezolucije. Sa HDMI mozes da izbacis i 1080p (za filmove) a sa VGA ne mozes vise od 720p.

donator99
24.6.2008, 18:02
Posto DVI daje bolju sliku od VGA porta, a HDMI je ustvari DVI sa mogucnoscu prenosa i slike i zvuka(dok DVI prenosi samo sliku), logicno je zakljuciti da HDMI daje bolju sliku od VGA porta.
A pod br.2, kao sto je genius vec rekao, HDMI moze da izgura 1080p@60FPS, dok se VGA zaustavlja na 720p. :)

King James
24.6.2008, 23:24
Ovakva situacija je kod mene...Sad,gde treba da se uglavi X360 da se ne bi rrodova?

http://img2.imagetitan.com/img2/small/13/13_gaming.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=13_gaming.jpg)

Ja sam mislio spustiti kuciste dole a na njegovo mesto staviti kutiju ili tako nekako...

Freeloader
24.6.2008, 23:39
Ako ti ne smeta,stavi ga na TV,tako nece biti zatvoren sa strane,pa mozhe da "dise" :)

King James
24.6.2008, 23:40
Al' gornja strana tv-a nije ravna...

Freeloader
24.6.2008, 23:51
Sledece resenje,stavi kuciste gdje su ti flase sa sokovima,a xbox na mjesto gdje ti je stojalo kuciste :)

King James
25.6.2008, 0:14
Sledece resenje,stavi kuciste gdje su ti flase sa sokovima,a xbox na mjesto gdje ti je stojalo kuciste :)

Pa to sam i ja mislio,vidi moj post,ispod slike sam to napisao ;) I jos cu okrenuti ventilator da duva u njega xD

King James
26.6.2008, 3:11
Ima li jos neko ideju :o ?

Ja sam odlucio da sto od kompa pomerim sto levlje do peci,kuciste spustim dole i na njegovo mesto stavim X360 (polozen) ,tako ce sa obe strane imati jedno bar 40 cm i mozda nesto manje ce biti udaljen od zida...Sad ako neko ima nesto pametnije neka predlozi...

M.C.
26.6.2008, 14:41
Meni su konzole uvek bile na podu sto i tebi preporucujem. Dok igras nek ti bude na stolici gde sedis za kompom i kad zavrsis sklupcas ga izmedju kreveta i tv-a.

King James
26.6.2008, 15:44
Meni su konzole uvek bile na podu sto i tebi preporucujem. Dok igras nek ti bude na stolici gde sedis za kompom i kad zavrsis sklupcas ga izmedju kreveta i tv-a.

Heh,ovo uopste ne zvuci lose :)

King James
2.7.2008, 2:26
E,ljudovi,da li je neko igrao kutiju i na SD TVu i na HD TV pa da kaze kolika je razlika.Znam da se dosta gubi na grafici,medjutim mene najvise zanima da li gameplay ostaje isti.Neam para za HDTV a monitor necu da uzimam jer sliku sj*be tako da nema druge solucije...I kako kontroler od X360 radi na PCu? Bezicno ili treba kabl?

donator99
2.7.2008, 2:38
Umm, izbor TV-a ne utice na gameplay...
Medjutim, izbor TV-a itekako utice na grafiku.
LCD TV > PC monitor > CRT TV.

Pioneer Kuro > Sve ostalo

BTW Grafika na CRT-u je, IMHO, ocajna, i ja jednostavno nisam uspevao da igram Burnout i GT5 u 576i.
Jednostavno, navikao sam se na HD i u ovoj, niskoj, rezoluciji sve mi je izgledalo nepregledno, a objekti u daljini su bili tesko uocljivi, bas kao i minimapa.

King James
2.7.2008, 2:43
Umm, izbor TV-a ne utice na gameplay...
Medjutim, izbor TV-a itekako utice na grafiku.
LCD TV > PC monitor > CRT TV.

Pioneer Kuro > Sve ostalo

BTW Grafika na CRT-u je, IMHO, ocajna, i ja jednostavno nisam uspevao da igram Burnout i GT5 u 576i.
Jednostavno, navikao sam se na HD i u ovoj, niskoj, rezoluciji sve mi je izgledalo nepregledno, a objekti u daljini su bili tesko uocljivi, bas kao i minimapa.

Cek,ti ono bese igras na LG 204WT...Ja sam vrsio neka istrazivanja pa sam sliku 720p i 1080p rezolucije prebacivao u 1680x1050 i izgledala je ocajno,da li je bas tako i kad se igra? Posto ja lako primetim cim je slika malkice drugacija tako da ce mi itekako to smetati na monitoru...

donator99
2.7.2008, 2:46
Cek,ti ono bese igras na LG 204WT...Ja sam vrsio neka istrazivanja pa sam sliku 720p i 1080p rezolucije prebacivao u 1680x1050 i izgledala je ocajno,da li je bas tako i kad se igra? Posto ja lako primetim cim je slika malkice drugacija tako da ce mi itekako to smetati na monitoru...

Slika je vidno losija na svakoj non-native rezoluciji.
Sto je rezolucija manja, to je slika losija.
Dakle, da, na 720p rezoluciji slika je dosta losija od native 1680x1080 rezolucije.
Mada, cak i takva-kakva je, slika na ovom mom monitoru je daleko bolja od bilo cega sto ce ti CRT i 576i rezolucija ikada pruziti. :)

King James
2.7.2008, 2:51
Slika je vidno losija na svakoj non-native rezoluciji.
Sto je rezolucija manja, to je slika losija.
Dakle, da, na 720p rezoluciji slika je dosta losija od native 1680x1080 rezolucije.
Mada, cak i takva-kakva je, slika na ovom mom monitoru je daleko bolja od bilo cega sto ce ti CRT i 576i rezolucija ikada pruziti. :)

Pa dobro,ja za grafiku i ne marim bas,meni je najbitnije da gp ostane kakav jeste,i nek grafa bude kao na PS2 meni ce biti ok,bolje nego da mi Garnett bude zdepast :) (valjda je bolje od PS2 :kreza: )

Elem,aj ako te ne mrzi uslikaj monitor tijekom igranja PS3 cisto da vidim kakva je slika,ne moras sad,kad stignes

A M G
2.7.2008, 2:57
^

Nece nista biti zdepasto ako se igras na widescreen tv-u, sve igre su prilagodjene 16:9 formatu.

donator99
2.7.2008, 2:59
Pa, tokom igranja na PC monitoru dolazi do manjeg stretcha, posto svi PC monitori imaju 16:10 odnos stranica, dok su X360 i PS3 pravljeni za 16:9 odnos stranica.
Meni, licno, ne smeta, ali znam neke ljude koji su se zalili na to...
Televizori, sa druge strane, nemaju takvih problema...
Znaci, ako ces igrati X360 na TV-u, onda je sve ok.
Na monitoru ce doci do manjih anomalija...

King James
2.7.2008, 3:07
A je l' grafika kad se igra na sd tvu bar bolje od grafike na PS2 :kreza: Jes' n00b pitanje,al' sta da se radi

donator99
2.7.2008, 3:10
A je l' grafika kad se igra na sd tvu bar bolje od grafike na PS2 :kreza: Jes' n00b pitanje,al' sta da se radi

Jeste.

King James
2.7.2008, 3:17
Jeste.

E,odlicno znaci... :)

Zna li nego mozda ono drugo pitanje,kako kontroler od X360 radi na PCu? Da li bezicno ili mora preko kabla?

donator99
2.7.2008, 3:19
Mora preko kabla.

King James
2.7.2008, 3:24
Mora preko kabla.

A kakav kabl treba? Neki poseban ili obican UjeSBre ?

zdravkelja
2.7.2008, 12:03
Pa, tokom igranja na PC monitoru dolazi do manjeg stretcha, posto svi PC monitori imaju 16:10 odnos stranica, dok su X360 i PS3 pravljeni za 16:9 odnos stranica.
Meni, licno, ne smeta, ali znam neke ljude koji su se zalili na to...

Da dodam da se kod nekih monitora umesto stretcha, pojave dve crne linije sa strane, pa onda slika bude u 16:9 i normalno izgleda.

Sol-Badguy
6.7.2008, 22:26
Mora preko kabla.

Ima, beše, da se kupi neki dodatak za PC pa da može i wireless?

E, da, i, pošto možda u Oktobru uzmem Arcade konzolu, kakav će mi trebati kabal da bih je povezao na ASUS VW192s? Also, je l' može neko da baci one linkove kako se po kutiji proverava je li konzola Falcon?

donator99
7.7.2008, 22:59
Ima, beše, da se kupi neki dodatak za PC pa da može i wireless?

E, da, i, pošto možda u Oktobru uzmem Arcade konzolu, kakav će mi trebati kabal da bih je povezao na ASUS VW192s? Also, je l' može neko da baci one linkove kako se po kutiji proverava je li konzola Falcon?

Da, ima dodatak koji moze da se kupi kako bi umesto zicane koristio bezicnu konekciju.
Sto se tice kabla, mozda ti ova slika pomogne:
http://sky2k.com/shop/images/xbox_360_vga_cable.jpg

King James
8.7.2008, 0:12
Jel ima neka jeftinija varijanta za kontroler za X360...Ovaj originalni je stvarno skup,a nije fazon sve igrati sam...

yahhoo
8.7.2008, 13:45
Idem uskoro u inostranstvo pa me zanima kad fleshujem konzolu,i platim popravku da li ce opet da se kvari? (tj da li se kvar desava samo zbog pregreavanja...)

I da li neko zna cenu ps3-jke u grckoj?

Hvala

Boris Lozac
8.7.2008, 13:52
Idem uskoro u inostranstvo pa me zanima kad fleshujem konzolu,i platim popravku da li ce opet da se kvari? (tj da li se kvar desava samo zbog pregreavanja...)

Zasto placas ako ti je u garanciji? Popravka nista ne znaci, gledaj malo po netu, ljudi ga popravljaju po 5, 6 puta a ne kvari se samo zbog vrucine izgleda, nova Falcon serija ima manje kvarova ali jos uvek nije imuna...
A PS3 u grckoj, sta znam, ne bi trebalo da je nesto mnogo jeftiniji nego ovde, verovatno ce te vise ispasti zbog carine ako ih nekako ne prevaris ili ga ne sakrijes negde...

yahhoo
8.7.2008, 13:58
Zasto placas ako ti je u garanciji? Popravka nista ne znaci, gledaj malo po netu, ljudi ga popravljaju po 5, 6 puta a ne kvari se samo zbog vrucine izgleda, nova Falcon serija ima manje kvarova ali jos uvek nije imuna...
A PS3 u grckoj, sta znam, ne bi trebalo da je nesto mnogo jeftiniji nego ovde, verovatno ce te vise ispasti zbog carine ako ih nekako ne prevaris ili ga ne sakrijes negde...

A u usa-u kosta samo 250 evra, pa to je da se ubijes, i plus placas carinu 20% od cene znaci moras da imas racun..... No zato i pitam....A taman sam mislio da kupim ps3 posto videh da je u grckoj arcade xbox360 200 evra! A elite 350-380 evra...

Evo kako bih nazvao svoj xbox: "Hot xbox360 rod!" :D

http://img34.picoodle.com/img/img34/4/5/9/f_4m_5d46950.jpg

Ali ukoliko nemate garanciju, mada na xbox360 forumu sam citao da 90% kvarova rrod-va ima veze sa pregreavanjem, cak je moj prijatelj merio temperaturu sa "Nekim istrumentom", i temperatura je bila cak do 120c. E sad znate zasto bi popili rrod da igrate svaki dan po 6h, a to vam je prosek u svetu konzolasa. A na ovom modu temperature su ko na mom procesoru. E sad vam je jasno zasto je "moranje" modovati hladjenje, bas ovako jer sa onim malim zvrndalicama niste nista uradili, potrebni su veci heat sinkovi, a ne samo bolji kuleri, i naravno bolja pasta. Ali 120c kad igrate ako dodate intercoller temperatura se provereno spusta na 95-90c, a to je "kao" dovoljno, u svakom slucaju i nije, jer to je kao na danasnjim grafikama ako nemate custom hladjenje niste nista uradili, zalosno ali istinito.

Mil00rad
9.7.2008, 19:49
Da li je dobra kupovina polovnog xbox-a 360 za 90€(konzola i transport)+18€(carina od 20% cene konzole)=108€?Ovakvu ponudu sam video na engleskom eBay-u(naravno tamo je bilo izraženo u funtama ali sve sam pretvorio u evre),nemam tačan link da pokažem...

P.S.Inače...Kako bi sve to"leglo"na Philips 170X5(u pitanju je TFT 17-ica)?
http://www.comparestoreprices.co.uk/images/ph/philips-170x5.jpg

donator99
9.7.2008, 20:02
Ponuda je skoro neverovatna.
Ali dobro proveri sve o konzoli, posto mi ta cena smesno zvuci.
Slika ce biti ok, bolja nego na CRT TV-u.

SirDuck
10.7.2008, 0:12
Ponuda je skoro neverovatna.
Ali dobro proveri sve o konzoli, posto mi ta cena smesno zvuci.
Slika ce biti ok, bolja nego na CRT TV-u.

http://newmedia.funnyjunk.com/pictures/ebay-is-cheaper-for-a-reason.jpg

genius
10.7.2008, 21:28
Ne lupaj glavu sa eBay :) Zaobidji u sirokom krugu. Ne isplati se. Niko normalan ne bi prodao ispravan xBox 360 po toj ceni. xBox kec mozda ali 360 ne sigurno.

Postoje i jeftiniji kontroleri za xBox (u USA original 39 dolara a kopija 29 dolara). Kopije su licencirane od microsofta tako da nemas brige ali mislim da ih u Srbiji neces naci...

Mil00rad
11.7.2008, 0:48
Ne lupaj glavu sa eBay :) Zaobidji u sirokom krugu. Ne isplati se. Niko normalan ne bi prodao ispravan xBox 360 po toj ceni. xBox kec mozda ali 360 ne sigurno.
Pa ne znam šta da kažem...Par stvari koje sam kupio sa navedenog sajta su mi uvek stizale(uz duži dogovor sa prodavcem pošto nismo poželjna zemlja za trgovinu)bez problema.
Čovek osim što je stavio aukciju u oglasu je naveo da je konzola korišćena oko 2 godine što znači da su joj"strindžeri"baš j**ali kevu.

astro
11.7.2008, 14:53
i onda sigurno nije falcon. bolje je izbeci takve konzole.

Expressionism
15.7.2008, 20:18
Novi NYKO Intercooler....

http://www.joystiq.com/2008/07/15/nyko-introduces-intercooler-ts-for-xbox-360-and-ps3/

genius
15.7.2008, 21:54
Puno radosnih vesti za jesenji apdejt :

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=6910&Itemid=1

Posebno raduje mogucnost snimanja igara na hard radi brzeg ucitavanja :) Kao i partnerstvo sa netflixom :D

JCDenton
23.7.2008, 11:32
Allllrighty, then! Nije me bilo davno na SK forumu, pa eto rešio ja da navratim i postavim jedno pitanje.

Nosim se mišlju da pazarim Xbox 360 Arcade (da, savršeno me boli uvo za demoe, live i marginalno brža učitavanja ;)), te me interesuje sledeće: Prilično sam dobro upoznat sa pojavom zvanom RROD, međutim nikako da ukapiram da li RROD "popije" baš svaka konzola bez obzira na sve, ili samo one koje intenzivno rade po 5-6 sati dnevno? Aj da budem konkretan: Ja ne nameravam da konzolu "akam" više od 2 sata dnevno (jer, realno, nemam vremena, a ni volje da previše gubim vreme :dedica:), pa uzevši u obzir da ću juriti ISKLJUČIVO konzolu sa Falcon revizijom matične (ili Jasper ako baš naletim, mada teško) i da bih je držao u idealnm uslovima, bez intercooler-a (za koji sam pročitao više loših nego dobrih stvari), da li bih mogao da računam da će konzola raditi normalno barem 2 godine?

Ukratko: Falcon Xbox 360 Arcade, 2-3 sata dnevno u idealnim uslovima, bez intercooliranja - šta mogu da očekujem (u smislu da li sam bezbedan od RROD-a)?

'fala vi svima unapred! :D

Leonida
23.7.2008, 11:42
Nema bas puno veze kolko ces je igrati dnevno , RROD je stvar (ne)srece.Mozes ga cuvati kao da je od stakla , igrati sat vremena dnevno , i dobiti RROD , a mozes i da ga igras 5 - 6 sati bez prestanka i ne dobijes .

Preporucujem ti , vec ako hoces Xbox 360 , da cekas jos mesec dana da izadju ovi novi modeli (sa novom plocom i hladjenjes).

Ali ako uzmes Falcon i dalje ima preko 15 % sanse da dobijes RROD ili neki drugi kvar,pa cekaj da izadje ovaj nov...

astro
23.7.2008, 22:23
ja sam se nosio mislju da mi hard nije potreban i zato sam uzeo arcade. medjutim, s obzirom da skidam sad demoe sa xbla igrice video sam koliko je dobro imati hard. ja bi sada skinuo demo za milion regularnih igara ali to nece stati na 256mb karticu. jos sam poceo da skidam trejlere i ostale klipove. moj ti je savet da sacekas da se pojavi verzija od 60gb i to uzmes. a arcade dolazi bez slusalica i samo sa kompozitnim kablom i scart adapterom. verzija sa hardom ima i komponentne kablove i samim tim mozes da ustedis neku kintu jer nisi obavezan da uzimas hdmi kabl da bi imao HD sliku. sta bi radio za ton? cincevi ili optickim kablom?

genius
24.7.2008, 13:38
I ja sam uzeo arcade i kad sam cuo da ce od jeseni moci da se igre snimaju na hard (znaci ove normalne sa diskova, ne sa xbla) shvatio sam da mi hard treba ko leba :) i zbog ultra brzog ucitavanja a i zbog xbla - ima tamo dosta toga sto vredi imati - plus od jeseni preko netflix ce moci da se skidaju hd filmovi direktno na konzolu. Dakle.... ili uzmi premium ili uzmi arcade pa planiraj apgrejd u buducnosti. Konretno, ako uspem uzimam 120 gb hard jer je ovde trenutno gde se nalazim cena ista kao za 20 giga kuci... znaci oko 100 evra.

JCDenton
24.7.2008, 20:35
Uzgred, da li i koliku garanciju daju naši maloprodavci na Xbox 360 (Flash-ovan, naravno)? S obzirom na to da ljudi kažu da ako se RROD ne pojavi u prvih nedelju-dve-dana, da je velika verovatnoća da konzola potraje, jako mi je bitan podatak u vezi sa garancijom...

Carnex
24.7.2008, 20:44
To sa prvih nedelju dve nema veze sa pamecu

JCDenton
24.7.2008, 20:58
To sa prvih nedelju dve nema veze sa pamecu

U kom smislu?

Ocelot
24.7.2008, 21:00
U smislu da može da se desi bilo kad. Nema nikakvog pravila.

JCDenton
24.7.2008, 21:03
OK, to je, dakle, dezinformacija. Hvala!

EDIT:

Posle intenzivnog pretraživanja raznih foruma (od Xbox-Scene, pa nadalje uključujući i SK forum), odlučio sam da se, barem zasada, manem "ćorava posla" i ne kupujem Xbox 360 u bilo kojem izdanju. Ispada da je daleko veća verovatnoća da će konzola crći, nego da će raditi. Zaista mi ne treba u životu da "pljunem" 350 EURa za konzolu za koju treba, pri svakom uključivanju, da se molim Bogu da ne zasvetli RROD. Pa ako nema RROD, onda da ne bude "Error E74". A ako mi ne dođe glave ni "E74", onda da se pomolim da mi ne grebe diskove..............:eek:

Zaista, još uvek isuviše nepouzdan proizvod. Ispravite me, slobodno, ako grešim negde...

donator99
25.7.2008, 13:57
Uzmi Falcon i najnoviji Nyko Intercooler.
Imas kod par ljudi Xbox 360 Premium za 310 eura, flashovan, sa jednom godinom garancije.
Falcon primerci se kvare u dosta manjoj meri od ranijih revizija (Zephyr itd.).

LebronMVP
28.7.2008, 21:21
Da li neko ima statistiku koji je failure rate kod X Box 360 premium konzole?

genius
28.7.2008, 21:36
Nazalost statistika ne pokazuje nista znacajno. Sta te briga za statistiku ako tvoj primerak radi lepo i nikad se ne zakuca ili na primer zakuca posle prvih sat vremena. Zato lepo uzmi tamo gde si siguran da imas godinu dana garancije i voziiiii misko...

Trenutno sam u USA i jos nisu pale cene konzola ovde... arcade je oko 270 dolara a premium ni nema...

Ali nasao sam hard od 120 giga za 110 evra (ima da se nadje i jeftinije) i ima kontroleri vec za 20 dolara (1000 dinara) ali nisu original... originali su izmedju 40 i 50 dolara (2000 - 2500 dinara).

donator99
28.7.2008, 21:37
Da li neko ima statistiku koji je failure rate kod X Box 360 premium konzole?

Sve zavisi od revizije.
Postoje pouzdani podaci da su se prve revizije (pre-Falcon era) kvarile u oko 70% slucajeva (od tih 70% vecina je imala vise od jednog kvara).
Nova Falcon revizija se kvari dosta manje, i prema najnovijim analizama oko 15-20% primeraka umire od RRoD-a.

astro
28.7.2008, 23:30
Ali nasao sam hard od 120 giga za 110 evra (ima da se nadje i jeftinije) i ima kontroleri vec za 20 dolara (1000 dinara) ali nisu original... originali su izmedju 40 i 50 dolara (2000 - 2500 dinara).

nazalost mnogi originali su zonski kodirani ali za one koji nisu, to je znacajna usteda u odnosu na evropske a da ne govorimo o nasim bezobraznim cenama. da li se vec pojavio soulcalibur 4 tamo? kakvog su kvaliteta ti kontroleri koji nisu microsoft?

genius
28.7.2008, 23:37
Navodno istog su kvaliteta... ali ne verujem. Nisam ih probao. Izgledaju na oko slicno, samo sto nema MS znak i ostalo...

Nisam video SC4... nisam jos isao u te prodavnice... ovo sam nasao u Targetu...

Igre su zonski kodirane ali hard diskovi nisu, tako da moze da se kupi hard disk ovde a koristi i u Srbiji.

JCDenton
29.7.2008, 9:56
Sve zavisi od revizije.
Postoje pouzdani podaci da su se prve revizije (pre-Falcon era) kvarile u oko 70% slucajeva (od tih 70% vecina je imala vise od jednog kvara).
Nova Falcon revizija se kvari dosta manje, i prema najnovijim analizama oko 15-20% primeraka umire od RRoD-a.

E, sa ovime se ne bih složio. Koliko sam pročitao na netu, prema najgorem scenariju, failure rate pre-Falcon i pre-Zephyr modela je bio oko 33%, a da je u 70% slučajeva krivac bio RROD. Pouzdani podaci za Falcon još uvek ne postoje, ali procene su da se broj "preminulih" kreće oko 16%. Naravno, daleko od toga da su ove cifre prihvatljive, ali one koje si naveo su uglavnom sa anti-M$/pro-Sony orjentisanih sajtova. ;)

donator99
29.7.2008, 14:58
E, sa ovime se ne bih složio. Koliko sam pročitao na netu, prema najgorem scenariju, failure rate pre-Falcon i pre-Zephyr modela je bio oko 33%, a da je u 70% slučajeva krivac bio RROD. Pouzdani podaci za Falcon još uvek ne postoje, ali procene su da se broj "preminulih" kreće oko 16%. Naravno, daleko od toga da su ove cifre prihvatljive, ali one koje si naveo su uglavnom sa anti-M$/pro-Sony orjentisanih sajtova. ;)

Podatak o 33% failure rateu pre-Falcon konzola je brojka koju je Microsoft priznao i koja je notorna laz.
Failure rate je mnogo veci, oko 70%, a IGN nije pro-Sony/anti MS site. ;)
Falcon je podnosljiviji po tom pitanju, 15-20% je i dalje ogromna cifra, ali u odnosu na starije revizije mnogo pouzdanije.

voodoo_
1.8.2008, 20:19
Shacknews reports (http://www.shacknews.com/onearticle.x/53976) that id Software's upcoming shooter, Rage (PC, PS3, 360, Mac) will suffer from asset compression on the Xbox 360 version due to Microsoft's high licensing fee's for each DVD.

According to Carmack, the royalty fees to include a third disc in the Xbox 360 version would be so high that it simply isn't a feasible solution, with the programmer hoping for Microsoft to make a concession. He stressed that the issue is merely a storage problem and has nothing to do with the power of the Xbox 360 hardware, while adding that the PlayStation 3's Blu-ray format is Sony's one leg up on the competition.

genius
1.8.2008, 23:02
Hmm... what a slap in our faces... Dokaz da je bluray prava stvar... Ipak, mislim da ce MS vrlo verovatno preispitati svoju politiku oko ovakvih stvari.

player1
2.8.2008, 0:45
Pitanje oko kompresije je preuvelicano. To sto su za PS3 veome slabo ili nimalo kompresovani sadrzaji je zato sto im se moze a ne toliko sto se u igri to stvarno primeti.

Bolje je ovako nego da PS3 izdanja budu srezana zato da bi izgledala isto ko na XBOXu.

donator99
2.8.2008, 0:54
Pitanje oko kompresije je preuvelicano. To sto su za PS3 veome slabo ili nimalo kompresovani sadrzaji je zato sto im se moze a ne toliko sto se u igri to stvarno primeti.

Bolje je ovako nego da PS3 izdanja budu srezana zato da bi izgledala isto ko na XBOXu.

Kako preuvelicano, iz GTA4 je moralo dosta sadrzaja da se izbaci kako bi sve stalno na Xboxov DVD (koji je manjeg kapaciteta od obicnog DVD DL diska).
Sad se doslo u situaciju da igre sa iD Tech 5 engineom, koji koristi Megatexture tehonologiju, imaju problem sa skladisnim prostorom, a MS uzima ogroman royalti ako igra izlazi na preko 2 DVD-a.

Ali da je ovo bolje resenje, jeste.Umesto da se oduzme od kvaliteta PS3 verzije, naucice MS pameti.Ako vec hoce staru tehonologiju da ugradjuju, morace tako da se i ponasaju, a ne da deru sa royaltijem.

player1
2.8.2008, 1:16
Kako preuvelicano, iz GTA4 je moralo dosta sadrzaja da se izbaci kako bi sve stalno na Xboxov DVD (koji je manjeg kapaciteta od obicnog DVD DL diska).

Nije moralo, nego im je bilo lakse. Da su se potrudili mogli su i da tu malo vise kompresiju za XBOX, umesto da sakate obe verzije.

genius
2.8.2008, 2:54
A mogli su da izbace i na dva diska... Mislim, nadam se da ce da im se upali sijalica iznad glave i da ce da se normalizuju po ovom pitanju. Pogotovu sto od jeseni ce moci da se snima igra na hard pa je onda svejedno koliko diskova uzima jer nema swapovanja i ucitava se hyper brzo...

Mad_Russian
8.8.2008, 22:26
Nazalost statistika ne pokazuje nista znacajno. Sta te briga za statistiku ako tvoj primerak radi lepo i nikad se ne zakuca ili na primer zakuca posle prvih sat vremena. Zato lepo uzmi tamo gde si siguran da imas godinu dana garancije i voziiiii misko...

Trenutno sam u USA i jos nisu pale cene konzola ovde... arcade je oko 270 dolara a premium ni nema...

Brate,posto pretpostavljam da si jos u Americi s obzirom na datum tvog posta htedo da te priupitam nesto.Moj cale treba da ide u Ameriku za jedno mesec dana i uzece mi tamo Xbox 360 arcade,e sad sta me brine?Sto se tice struje,to je lako resiv problem samo kupis adapter i gotovo , e sad ako mi bude doneo xbox 360 "preko bare" a kod nas ne moze da slika bude u koloru ili nesto slicno sto se tice pal i ntsc problema.Prvo to , drugo:kolika je garancija xbox 360 arcade konzole,ako znas molim te podeli tu informaciju samnom , da znam ako mi se (ne daj boze )pokvari(RROD) da li cu imati vremena da ga vrnem?Znam da ima region lock i to me malo brine ali... videcemo.

Zahvalan unapred

genius
8.8.2008, 23:16
Ima garanciju i to mislim da je Microsoft povecao na 3 godine ali nemoj da me drzis za rec. Za godinu dana sam siguran da je garantovan tako da godinu dana nemas brige. Ono sto ce te obradovati je da ce arcade u septembru kostati svega 199 dolara odnosno oko 130 evra :D Sto se tice garancije, pitacu u prodavnici kad budem isao opet.

Sto se tice PAL NTSC, nisam probao ali mislim da na LCD TV nema veze dal je NTSC ili PAL. Takodje, mislim da mozes da ga zakacis na monitor u kom slucaju opet ne bi imalo veze (ako nemas LCD TV to ti je najpametnije - kupis VGA kabl za xbox i zakacis na widescreen monitor i uzivas). Sem toga, mnogi televizori noviji kod nas (samsung i slicni) su kombinovano PAL NTSC tako da opet trebalo bi da ima boju. Ali sve ovo ne vredi da ti pricam jer nisam probao tako da neznam iz prve ruke.

Ono sto je isto malo nepoznato trenutno je da li ces uspeti da flesujes drajv da bi mogao da cita kopije. Noviji boxovi imaju novi drajv koji ne moze da se flesuje. Mada mozda ce u septembru moci. Ako ne budes mogao da flesujes onda si ogranicen da igras samo originale i to samo one kupljene u USA tako da... ne bi bilo lose da ti cale kupi par igara ovde kad je vec u USA da mozes da igras nesto...
Kazu da ce kasnije mozda moci da se kupuju igre online i da se skidaju na konzolu ali ne verujem da ako to i omoguce ce biti skoro a i sigurno nece moci sve igre tako...

BTW, i ja sam rus :D

Mad_Russian
9.8.2008, 8:22
Ma naravno da ce da mi kupi jendno 2-3 igrice mada je meni dosta samo jedna (GERAS OF WAR!!!!:n_klanja:).Ja stvarno nemam para da kupim LCD monitor i imam samo obican tv zato mi je to bilo najbitnije da li ce mi lepo raditi na obicnom tv-u , zasto pitam?Zato sto sam vec imao taj problem sa ps2 koju sam dobio 2004,nije imala boju vec je sve billo zeleno sve dok nisam ugradio neki cip,ne znam kako se zove da te ne lazem.Kazes u septembru snizenje?E jbg!Moj cale se vraca 9. septembra!!!Tako da...koliko kosta sad arcade verzija?E da, da li sve arcade verzije imaju taj FALCON ili kako vec?I ajde ako ti nije problem da proveris za tu garanciju?

Hvala unapred

P.S. Zao mi je sto cu te razocarati , ali ja nisam Rus - to mi je samo nadimak:)

genius
9.8.2008, 16:20
Snizenje bi trebalo da bude valjda 7 septembra. Za garanciju cu da proverim. A koji monitor imas? Mislim, imaces valjda para makar za 19" widescreen monitor. On kosta oko 150 evra... Ako kacis na obican tv koji nije hteo da radi ni sa PS2 onda 99% ti nece imati boju ni sa xBox. Trenutno cena je 250 dolara...

Mad_Russian
9.8.2008, 17:42
Imam najobicniji monitor Samsung SynkMaster 793df,nije falt vec najobicniji ,sad ne znam...Ako bih nekako nabavio 19 widescreen ne bi trebalo da ima problema kod nas,zar ne?Ma raspitacu se jos malo sto se tice televizora , u svakom slucaju hvala,i samo mi kazi kada vidis za garanciju...A sto se tice 7.septembra odlicno,ja mislim da ce moj cale imati vremena da ga kupi.Pa i da nema boje izguracu neko vreme valjda dok ne sakupinm kintu za monitor .Puno sam ti zahvalan za sve informacije.E da,koju konzolu imas ti ,ako je uopste imas?

Leonida
9.8.2008, 17:58
Ima xbox 360 arcade :)

genius
9.8.2008, 21:51
Da.. ali sam dokupio 120 giga hard tako da je to sad skoro pa kao Elite :)

dokupio sam i kontroler... ovde je to sve maltene dzabe u odnosu na kuci...

Mad_Russian
10.8.2008, 1:48
vidi za garanciju molim te...

Pjanovic
11.8.2008, 5:02
Ortak ima stari Xbox (znaci NE 360 verzija). Crko mu je laser.
Jel ima neki nacin, da se poveze preko usb-a ili kako vec, na pc, pa da se a njega prebace neke igre (image-i), ako uopste xbox moze tako da pokrece image-e.

genius
11.8.2008, 5:07
Koliko ja znam... nema sanse...

Sto se tice garancije, proverio sam i tri godine je garancija na rrod...

Show_Man
11.8.2008, 13:03
A jel najavljeno neko snizenje za Evropu.Koliko ce recimo u Nemackoj kostati arcade verzija od 7. septembra?

genius
11.8.2008, 15:42
Nisam video nista za Evropu.. ali verovatno ce da pojeftini... mozda jedno 20-30 evra u odnosu na ovo sad koliko kosta...

DeCoy
12.8.2008, 1:46
Cene u UK, od 15. avgusta...

Arcade(bez HD-a) - £159
sa HD-om od 60GB - £199
Elite(HD od 120GB) - £259

genius
12.8.2008, 4:33
Uh... preskupo... ovde je mnogo jeftinije... Ovaj od 60 giga je 250 dolara a to mu dodje 125 funti otprilike...

dodgeme
12.8.2008, 15:21
199 funti je 19,999 dinara, tako da def nije jeftinije ...

Show_Man
14.8.2008, 15:09
Jedno pitanje sto se tice naslova koji su izasli i za pc i x360.Kolika je stvarna,vidljiva razlika izmedju igara nasviranih na max na pc-u i iste te igre na x360?Da li je recimo Assasins Creed na PC-u puno lepsi od AC na x360?Da li je
Grid na pc-u puno lepsi od istog na x360?Interesuju me iskustva i u drugim igrama DMC4,Flatout.....?
Ovo pitam samo zato sto sam shvatio da puno vise volim da igram igre sa dzojstikom nego sa tastaturom i misem,vise sam tip koji se zavali i igra a fps me preterano ne interesuje,ali ujedno volim i lepu grafiku.:)

donator99
14.8.2008, 15:17
Ima razlike, posebno ako imas nekog monstruma od kompa (88xx serija minimalno), pa nasviras detalje i rezoluciju.
Mada, ja bih ti preporucio Xbox, posebno zato sto volis sve sa gamepadom da igras...

yahhoo
14.8.2008, 15:21
Ima razlike, posebno ako imas nekog monstruma od kompa (88xx serija minimalno), pa nasviras detalje i rezoluciju.
Mada, ja bih ti preporucio Xbox, posebno zato sto volis sve sa gamepadom da igras...

A recimo da imas ati 4870x2 i sve nasviras do kraja? ( Sa nekom zverinom od kompa) Tj da li ce biti kvalitetnije na pc-u ili xbox360?

donator99
14.8.2008, 15:23
Na PC-u definitivno.

paulvandyk68
14.8.2008, 15:26
A recimo da imas ati 4870x2 i sve nasviras do kraja? ( Sa nekom zverinom od kompa) Tj da li ce biti kvalitetnije na pc-u ili xbox360?
Pc definitivno.

genius
14.8.2008, 15:40
Ali najvise u pogledu rezolucije jer tvoj monitor fakat ima bolju rezoluciju nego tvoj TV.... sem toga, desava se da teksture na box budu vise kompresovano (nekad se vidi a nekad i ne - uglavnom ne). Na kraju, nekad su kontrole na box gluplje resene nego na pc zbog dzojstika (na primer mass efect)...

Medjutim, igre koje se prevashodno igraju na dzojstik (na primer borilacke, neke akcione i slicno) se cesto ni ne pojave na PC a ako se i pojavi bude na primer los port... Tako da proceni kakve igre volis da igras, kakav TV imas i na osnovu toga mozes da procenis da li bi ti bilo lepse da se igras na box ili PC. Trenutno je box jos uvek pametna kupovina...

Show_Man
14.8.2008, 16:36
Pa imam C2D na 3ghz i 3850 i 90 % igara igram u full-u,ali primetio sam da u zadnje vreme puno vise volim da igram igre koje se igraju pomocu gamepad-a malo odmaknut od pc-a i na pc-u nema bas veliki izbor hach and slash igara koje volim da igram.Ne bi mi smetalo da su igre na box-u 10 procenata ruznije od igara na pc-u sa nasviranim detaljima ali ne bi voleo da mi se desi da uzmem x360 i da se razocaram i da kazem u pa ovo je puno ruznije nego na kompjuteru.Znaci spreman sam na kompromise ali ne bih bas da se odreknem grafike:).A kapiram pricu o rezoluciji i ona meni stvarno ne igra veliku ulogu u samoj grafici igre.Mozda je to do mene ali 720p mi je ok.

donator99
14.8.2008, 16:41
Pa, idi kod nekog ortaka koji ima Xbox, pa probaj Gears i Halo 3. :)
Ne verujem da ces se preterano razocarati, ali ko zna.
Naravno, LCD TV koji je HD Ready bi mnogo pomogao po pitanju kvaliteta slike, posto su oni daleko ispred LCD monitora u svemu, a posebno u rescalingu piksela.
Naravno, izgledace Xbox odlicno i na obicnom monitoru, ali daleko bolje izgleda na LCD TV-u.

paulvandyk68
14.8.2008, 16:47
Pa imam C2D na 3ghz i 3850 i 90 % igara igram u full-u,ali primetio sam da u zadnje vreme puno vise volim da igram igre koje se igraju pomocu gamepad-a malo odmaknut od pc-a i na pc-u nema bas veliki izbor hach and slash igara koje volim da igram.Ne bi mi smetalo da su igre na box-u 10 procenata ruznije od igara na pc-u sa nasviranim detaljima ali ne bi voleo da mi se desi da uzmem x360 i da se razocaram i da kazem u pa ovo je puno ruznije nego na kompjuteru.Znaci spreman sam na kompromise ali ne bih bas da se odreknem grafike:).A kapiram pricu o rezoluciji i ona meni stvarno ne igra veliku ulogu u samoj grafici igre.Mozda je to do mene ali 720p mi je ok.
Manja rezolucija? Podsetis me na nekog lika koji je svojevremeno kupio 8800gts i hvalio se kako mu u "potrebi za brzinom podzemlju" sve radi super podeseno sve do panja u rezoluciji 800x600???? Zamisli samo kako bi ta grafika mnogo lepse izgledala recimo u 1280x1024, ili recimo 1600x1200. Ni nezna sta propusta a ta graficka bi izgurala tu rezoluciju bez problema.

Show_Man
14.8.2008, 16:48
Pa, idi kod nekog ortaka koji ima Xbox, pa probaj Gears i Halo 3. :)
Ne verujem da ces se preterano razocarati, ali ko zna.
Naravno, LCD TV koji je HD Ready bi mnogo pomogao po pitanju kvaliteta slike, posto su oni daleko ispred LCD monitora u svemu, a posebno u rescalingu piksela.
Naravno, izgledace Xbox odlicno i na obicnom monitoru, ali daleko bolje izgleda na LCD TV-u.

Gears,Mass Effect,Assasina sam presao na pc-u i to su ujedno ponajbolje igre koje su izasle za pc u zadnje vreme.Al sve te igre treba da dobiju nastavke koje bi rado igrao na kutiji.A ne moju zalost nijedan ortak nema x360,vidjao sam ps3 ali on je vec druga prica a i na njemu sam samo video pes2008.
I eto bas bi voleo da sad na primer cujem nekog ko je igrao recimo GeOW na pc-u i na x360 i da iznese svoj utisak.

Show_Man
14.8.2008, 16:50
Manja rezolucija? Podsetis me na nekog lika koji je svojevremeno kupio 8800gts i hvalio se kako mu u "potrebi za brzinom podzemlju" sve radi super podeseno sve do panja u rezoluciji 800x600???? Zamisli samo kako bi ta grafika mnogo lepse izgledala recimo u 1280x1024, ili recimo 1600x1200. Ni nezna sta propusta a ta graficka bi izgurala tu rezoluciju bez problema.

Hehe.Nisam neznalica kapiram sta je rezolucija i cemu ona sluzi ali jedno su zelje drugo mogucnosti.Samo sam rekao da Xbox zadovoljavajucu rezoluciju bar za moje potrebe.

donator99
14.8.2008, 16:52
Onda idi kod ortaka koji ima PS3 i probaj Assassin's Creed.
Izgleda isto kao na Xboxu, pa ti donesi zakljucak da li ti je grafika ok ili ne. :)

paulvandyk68
14.8.2008, 17:08
Da se nelazemo za personalce se jos vek prave najbolje igre, a to sto mikrosoft i sony upiru sto bolje naslove za njihove konzole negde prolazi negde ne. Njihov kavalitet je sve losiji. Problem kod konzola je to sto nema nadogradnje kako graficke tako i svega ostalog memorije itd. Pa su cesta i stucanja grafike ogranicene rezolucije itd.

donator99
14.8.2008, 17:11
Da se nelazemo za personalce se jos vek prave najbolje igre, a to sto mikrosoft i sony upiru sto bolje naslove za njihove konzole negde prolazi negde ne. Njihov kavalitet je sve losiji. Problem kod konzola je to sto nema nadogradnje kako graficke tako i svega ostalog memorije itd. Pa su cesta i stucanja grafike ogranicene rezolucije itd.

Ne zasmejavaj nas.

zdravkelja
14.8.2008, 17:25
Ovoliko gluposti u jednom postu nisam davno video...

paulvandyk68
14.8.2008, 17:29
Ovoliko gluposti u jednom postu nisam davno video...
Sacekaj jos koju godinu, pa ces mi reci dokle se doslo sa hardverom za personalce i zabavnim softverom kako za njih tako i za konzole, uostalom ako pamtis Amigu cd32 sve ce ti biti jasno.:) Jos samo da dobijemo amigin os za pc i bog da nas vidi. Ako se nevaram xbox360 tera win 2000-darka.

DeCoy
14.8.2008, 17:41
Amiga CD32 je bila osuđena na propast i u momentu kad se pojavila (Commodore u ogromnim dugovima), nema poente porediti je sa današnjim konzolama iza kojih stoje jake, solventne kompanije kao što su Micro$oft i $ony!

Ocelot
14.8.2008, 19:18
Ok ljudi, dosta je bilo. Tema je XBox 360, a ne PC.

genius
14.8.2008, 20:35
Uzmi xbox360... neces se pokajati jer prvo, grafika je bajna i ne brini nista, drugo kontroleri su sjajni i trece nije skup i na kraju to sto se i pojavi na PC na box dodje pola godine pre a sem toga ima dosta lepih stvari koji na pc se i ne pojave...

Dakle uzimaj i ne brini... jos ako imas LCD TV, nema potrebe da razmiljas...

shin-bojan
14.8.2008, 22:21
Ja mu ipak ne bih savetovao da uzme xbox.
Rrod jos nije sredjen, pitanje je da li ce uopste biti, a novi drajvovi ne mogu da se flashuju.

genius
14.8.2008, 22:41
To si u pravu... E pa onda, ili nek kupi sa starim drajvom (ako nadje) ili neka uzme PS3... Ali ja sam kupio xBox i ne osecam se kao da sam pogresio...

Sto se tice rroda, ima garancija tako da ni to nije mnogo strasno... Sto se tice drajva... ljudi koji imaju PS3 igraju originale pa im nista ne fali... mozemo i mi boxeri tako :)

shin-bojan
15.8.2008, 0:34
Koju verziju si kupio, koliko traje garancija i koja je cena?
I meni je x360 prvi izbor, ali je skoro pa nemoguce u Srbiji naci korektnu ponudu.

genius
15.8.2008, 0:42
Arcade - 260 evra - nov - godinu dana garancije - flesovan ...

Ovde u Americi sam dokupio 120 giga hard i kontroler...

Ovde je arcade nekih 180 evra ali nemoze da se fleshuje verovatno...

genius
15.8.2008, 0:46
Jel moze HD video? Ako ne - nisam zainteresovan :)

Bodibiber
15.8.2008, 1:40
Nameravam da kupim xb 360 pa me interesuje koje su cene original igara. Takodje bih vas pitao da li postoji mogucnost igranja piratskih igara na x boks livu posto sam procitao na nekom forumu da lik moze opusteno da igra. Imam jos pitanja za vas ali to kasnije kada mi odg na ova. Hvala svima unapred

genius
15.8.2008, 1:51
Originali su 5-6 hiljada dinara. Pirati na live moze ali kad-tad moze da se desi da te uhvate i banuju ti konzolu... A opet neki kazhu da stelt pecovane igre mogu na live i navodno nece da ti banuju konzolu...

Bodibiber
15.8.2008, 2:02
kako mislis da mi banuje konzolu sta to zznaci. I kakve su to stelt pecovane igre.

Bodibiber
15.8.2008, 2:24
Po meni je nova generacija konzola mnogo bolji izbor od kompjutera. Xbox 360 i PS3 trenutno ne koriste ni 50 posto svojih mogucnosti jer igre to ne zahtevaju(pogotovo ps3). Tako da ce se na konzolama naredne 3 godine terati igrice sa jednakom kvalitetnom grafikom kao na kompu od 800 evra stim sto se konzola jednom kupi i ne mora se o njoj vise razmisljati dok ce se za komp da bi mogao terati grafiku kao na konzolama morati stalno kupovati nove komponente sto je mnogo skupo. Druga stvar je to sto za konzole izadje 3 puta vise igara a one koje i dodju na pc dodju za pola godine(npr. gta4).

genius
15.8.2008, 3:41
Microsoft ti skenira konzolu kad je zakacis na internet (live). Ako igras samo piratske igre offline (ne ides na live) imas velike sanse da ti se nista ne desi. Ali ako igras piratske igre na live, sanse su ogromne da posle nekog vremena Microsoft to provali i onda te banuje. To znaci da nikada vise ne bi mogao da se zakacis na live a to znaci da nikada ne bi mogao da skines update, igre sa live arcade i jos dosta toga. Naravno ne bi mogao ni da igras na live...

Mnogi zato igraju offline pirate jer je jeftino a kad im se neka igra svidi i zele da igraju online onda kupe original i sa njom igraju na live...

Postoje piratske igre koje su navodno pecovane tako da MS ne moze da ih provali na live i neki ljudi smatraju da ako ih igras nista ne moze da ti se desi. To nije 100% sigurno. Jednostavno ko igra pirate pre ili kasnije bude banovan. To sto neko bude banovan mnoooogo kasnije je cista sreca, ako tako moze da se kaze...

Sto se tice flesovanja, to je mala i bezopasna stvar koja u stvari samo modifikuje softver od optickog drajva tako da time ne menjas nista oko same konzole (nema nikakav chip ili tako nesto) pa microsoft navodno ne moze da zna ako imas flesovanu konzolu, ali ako igras pirata, to mogu da provale. Neki misle da cak i offline igranje pirata ostavlja log o tome na konzoli tako da cak i u toj varijanti mogu da te banuju ali se to mnogo retko desava tako da neki misle da je bezbedno...

Bodibiber
15.8.2008, 7:00
Da li to znaci da ako flesujem konzolu mogu da igram piratske igrice a i originale. Znam da je sony 2 u slucaju cipovanja mogao da pokrece samo pirate a da originale vise nije mogao.

M.C.
15.8.2008, 11:06
Naravno da ces moci, genius je lepo objasnio. A to za PS2 apsolutno nije tacno, ne znam gde si to cuo/procitao.

Bodibiber
15.8.2008, 11:55
To je bas super stvar. Igram pirate za 800 din a onda kada mi se neka igra bas svidi kupim original i igram je live. Koji xbox preporucujete jer se plasim zbog red ring-a. Vidim da je nedavno na e3 sajmu predstavljen xbox sa hardom od 60 gb pa pretpostavljam da su dosta i uradili po pitanju red ringa i da ce se manje kvariti jer su noseni negativnim iskustvom sigurno nesto popravili. Koja bi bila cena flesovanog xbox i gde ima uzeti. Hvala

donator99
15.8.2008, 11:58
Bitno je da je Falcon i da ima hard disk.
Flashovanje je 50 eura, mada, mozes to i sam da uradis, pa da ustedis te pare.

Bodibiber
15.8.2008, 12:11
a sta mu dodje to falcon posto ja znam da imaju premium elite i arcade verzija. Jel se ta verzija falcon kvari

A M G
15.8.2008, 12:16
a sta mu dodje to falcon posto ja znam da imaju premium elite i arcade verzija. Jel se ta verzija falcon kvari

To je revizija konzole u smislu da je nesto imunija na RROD nego sto su te prethodne verzije bile, te se kvari manje.

Evo i jednog malog tutorijala kako vrsiti prevenciju pojavljivanja RROD-a.

http://revver.com/video/832025/gamergeek-review-how-to-prevent-the-rrod/

Bodibiber
15.8.2008, 12:19
a kako ja bas da znam da je falcon. Kako bi to mogao proveriti kada bi kupovao.

Leonida
15.8.2008, 12:25
Pa sada su svi maltene falcon...pogledaj na kutiji kolka je voltaza...ako je 125 , onda je Falcon (valjda :) ) ... svi Xboxovi koji su proizvedeni posle decembra prosle godine imaju falcon plocu.

Bodibiber
15.8.2008, 14:47
gledao sam bas sada xbox360 arcade za 24000 ali arcade ima samo 256 mb hard. Ima li se jos gde uzeti xbox i kolika bi cena sa vecim hard diskom.

shin-bojan
15.8.2008, 14:56
Falcon ima hdmi.

genius
15.8.2008, 15:00
Arcade ima samo memorijsku od 256 tako da to nije hard disk nego memorijska kartica.

Verzija konzole sa 60 giga nije menjana u smislu hladjenja tako da je ista sansa za rrod kao i sa starijim modelima.

Jeftinije od toga mozes da nadjes samo od ljudi koji prodaju tako sto idu za Madjarsku, tamo kupe, prosvercuju i onda ti prodaju. Kod njih je recimo arcade 260 evra, koliko znam... Premium je valjda 310 evra... Ja sam namerno uzeo arcade jer sam znao da dolazim za usa i da cu ovde da kupim hard jer sam ovde po ceni od harda od 20 giga koliko kosta kuci dobio 120 giga....

Bodibiber
15.8.2008, 15:19
jel to znaci da se hard moze kupiti odvojeno ako sam te dobro razumeo genius. Koja im je cena kod nas(tom od 20 gb)

genius
15.8.2008, 15:39
Oko 100 evra je 20 giga. Mozda negde ima i za malo manje. U USA je toliko otprilike 120 giga a 20 kosta negde oko 70 evra.

Da, hard moze odvojeno.

Boris Lozac
16.8.2008, 1:32
U jbt, 100 eura 20 giga? :paranoia: 70 evra kosta 250gb hard disk za PS3..

genius
16.8.2008, 2:19
Uh kako si pametan :) Ali si i u pravu. xBox ne koristi obicne hardove kao PS3. Moras da imas poseban hard koji je pakovan u posebnom kucistu i koji jedino tako moze da se nakaci na konzolu. Nije lepo od MS-a ali su tako smislili kako da zarade na hardver, obzirom da konzolu prodaju za manje od 200 evra.... zapravo, arcade je 12.500 dinara... doduse u Americi... ali ne mozete da mislite da je moguce da takav hardver kosta zaista 12.500 dinara (od septembra ce biti 10.000 dinara). To je maltene cena po kojoj se prodaje PS2 kod nas... nekako moraju da nadoknade i zarade...
Inace.... 100 evra kosta u Srbiji jer je svercovan i nema pravog uvoza preko distributera... Prava cena je manja (mada je i dalje nerealno veca po gigabajtu jer jednostavno u pitanju je poseban hard pakovan tako da ne mozes da koristis bilo koji hard disk). Kod Sony i ne postoji njihov hard vec mozes bilo koji obican za PC da ubacis...

Ovako izgleda hard koji sam kupio pre par dana:

http://img376.imageshack.us/img376/2438/dscn0122eo7.th.jpg (http://img376.imageshack.us/my.php?image=dscn0122eo7.jpg) http://img502.imageshack.us/img502/4168/dscn0123xs9.th.jpg (http://img502.imageshack.us/my.php?image=dscn0123xs9.jpg) http://img391.imageshack.us/img391/48/dscn0125gt9.th.jpg (http://img391.imageshack.us/my.php?image=dscn0125gt9.jpg)

Zato je pametnije uzeti odmah premium ili ko ide za inostranstvo arcade pa kasnije doplata za hard...

Od jeseni ce biti jako jako pozeljno imati hard jer ce sve igre moci da se prekopiraju na hard. Na primer, onda ce GTA IV konacno bolje izgledati na xbox jer je na vecoj rezoluciji i bice mnogo brze ucitavanje tekstura i svega. Takodje, ovo ce stimulisati developere da prave igre sa manjom kompresijom tekstura jer ce se igra manje oslanjati na optiku i sa brzim ucitavanjem i grafika ce biti bolja...

I vest za kraj... xBox se ovog meseca prodavao dva ipo puta vise nego PS3 i to u Japanu !!! :D Ovo je cista flejmersko/fanbojska vest koju uzmite sa rezervom. Ovo je samo zato sto se pojavio jRPG Tales of Vesperia koji je boostovao ovakvu prodaju. Sto se tice USA i drugih regiona, iako se prodalo vise igara za xbox, PS3 se bolje prodavao od xBox.

Boris Lozac
16.8.2008, 2:26
Takodje, ovo ce stimulisati developere da prave igre sa manjom kompresijom tekstura jer ce se igra manje oslanjati na optiku i sa brzim ucitavanjem i grafika ce biti bolja...

Jasno ti je da nece praviti dve razlicite verzije igre, odnosno jednu losiju za Arcade i jednu bolju za one koji imaju HDD? :) Tako da odpada ta prica o manjoj kompresiji jer sta da rade onda korisnici Arcade-a koji nemaju i ne nameravaju da kupe hard?

M.C.
16.8.2008, 2:29
Pa...da promene misljenje. :kreza:

genius
16.8.2008, 2:55
Ne samo to... jednostavno igra ce da izadje na vise diskova i kome ne smeta da mu se igra ucitava po pola dana i da non stop swapuje diskove moze da igra tako ili ce biti perfidno primoran da se apgrejduje i to skupo. U sustini, to im je pametna fora. Navuku te na jeftinu konzolu i onda naprave da se osecas ko hendikepiran i uzmu ti jos para na kvarnjaka.

Ali da se ne lazemo. Arcade se stvarno ne isplati jer je nedostatak hdd-a ozbiljna mana. Tako da niko i ne kupuje arcade... a taj ko kupi, kasnije ce se isprsi za jos kinte i to je to...

Dokaz je GTA IV. Napravljena je samo jedna verzija. Ko je imao hard sve mu se ucitavalo mnogo brze iako navodno igra ne koristi hard. A zapravo izgleda da je ipak koriscen hard za keshiranje jer kako drugacije objasniti zasto se korisnicima sa arcade teksture vukle ko puzhevi dok su premium mogli da igraju prilicno normalno. PS3 je naravno bio dva koplja ispred zbog instalacije (delimicne) ali ce konacno i boxeri moci da urade istu stvar (u stvari jos bolje jer cemo moci bukvalno 100% sadrzaja da igramo sa hard diska). To je kao da igras na PC.

Boris Lozac
16.8.2008, 4:25
Ne samo to... jednostavno igra ce da izadje na vise diskova i kome ne smeta da mu se igra ucitava po pola dana i da non stop swapuje diskove moze da igra tako ili ce biti perfidno primoran da se apgrejduje i to skupo. U sustini, to im je pametna fora. Navuku te na jeftinu konzolu i onda naprave da se osecas ko hendikepiran i uzmu ti jos para na kvarnjaka.

Ali da se ne lazemo. Arcade se stvarno ne isplati jer je nedostatak hdd-a ozbiljna mana. Tako da niko i ne kupuje arcade... a taj ko kupi, kasnije ce se isprsi za jos kinte i to je to...

Dokaz je GTA IV. Napravljena je samo jedna verzija. Ko je imao hard sve mu se ucitavalo mnogo brze iako navodno igra ne koristi hard. A zapravo izgleda da je ipak koriscen hard za keshiranje jer kako drugacije objasniti zasto se korisnicima sa arcade teksture vukle ko puzhevi dok su premium mogli da igraju prilicno normalno. PS3 je naravno bio dva koplja ispred zbog instalacije (delimicne) ali ce konacno i boxeri moci da urade istu stvar (u stvari jos bolje jer cemo moci bukvalno 100% sadrzaja da igramo sa hard diska). To je kao da igras na PC.

Nisi me razumeo, neces dobijati kvalitetnije teksture u buducnosti zbog mogucnosti instaliranja na HDD jer uvek moraju da razmisljaju o Arcade verzijama koje nemaju HDD i da po njima prilagodjavaju igre..

genius
16.8.2008, 5:59
A ja ti kazem da su vec sa GTA IV napravili veliki hendikep vlasnicima arcadea jer je na njemu gta maltene neigriv... Dakle, vec su poceli sa tendencijom da noviji naslovi pocnu da te nezvanicno ali fakticki forsiraju da kupis hard ako ga vec nemas.

crossover
16.8.2008, 8:36
A ja ti kazem da su vec sa GTA IV napravili veliki hendikep vlasnicima arcadea jer je na njemu gta maltene neigriv... Dakle, vec su poceli sa tendencijom da noviji naslovi pocnu da te nezvanicno ali fakticki forsiraju da kupis hard ako ga vec nemas.

Malo sutra. Ja sam odigrao GTA IV na Arcade-u i nije uopšte "neigrivo", istina je da štucne s vremena na vreme ali to je to.

Uh kako si pametan :) Ali si i u pravu. xBox ne koristi obicne hardove kao PS3. Moras da imas poseban hard koji je pakovan u posebnom kucistu i koji jedino tako moze da se nakaci na konzolu. Nije lepo od MS-a ali su tako smislili kako da zarade na hardver, obzirom da konzolu prodaju za manje od 200 evra.... zapravo, arcade je 12.500 dinara... doduse u Americi... ali ne mozete da mislite da je moguce da takav hardver kosta zaista 12.500 dinara (od septembra ce biti 10.000 dinara). To je maltene cena po kojoj se prodaje PS2 kod nas... nekako moraju da nadoknade i zarade...
Inace.... 100 evra kosta u Srbiji jer je svercovan i nema pravog uvoza preko distributera... Prava cena je manja (mada je i dalje nerealno veca po gigabajtu jer jednostavno u pitanju je poseban hard pakovan tako da ne mozes da koristis bilo koji hard disk). Kod Sony i ne postoji njihov hard vec mozes bilo koji obican za PC da ubacis...

Košta puno jer je SSD (solid-state disk). Cena za 120GB je 130€ svugde u Evropi, jedino se u Americi može naći za ~$100.

genius
16.8.2008, 15:45
Ok.. ja ga nisam igrao ali su mnogi koji su imali arcade sa zalili kako im se sporo ucitava...

Sto se tice harda, 100e traze za 20 giga kod nas, sto je cista pljacka jer je kao sto si rekao cena za 120 giga samo 30 evra vise... ali kod nas se i tesko nadje 120 giga a i ko zna koliko traze za njega... I u americi je 180 dolara sto znaci da je malo vise od 100 evra...

crossover
16.8.2008, 17:17
Ok.. ja ga nisam igrao ali su mnogi koji su imali arcade sa zalili kako im se sporo ucitava...

Sto se tice harda, 100e traze za 20 giga kod nas, sto je cista pljacka jer je kao sto si rekao cena za 120 giga samo 30 evra vise... ali kod nas se i tesko nadje 120 giga a i ko zna koliko traze za njega... I u americi je 180 dolara sto znaci da je malo vise od 100 evra...

20GB je svugde 100€, verovatno će ga povući iz proizvodnje pa su zato stavili da 120GB bude tek nešto skuplji.

Boris Lozac
16.8.2008, 17:24

Pa onda nemam komentara :) Bice dosta srecnih Arcade vlasnika :paranoia: :)

A M G
16.8.2008, 17:30
Kad vec govorimo o hardovima za konzole...trebaju li oni uopste da se defragmentuju ili je to "ekskluziva" samo kompjuterskih hardova? :confused:

M.C.
16.8.2008, 17:34
Naravno da mogu da se defragmentuju, a da li trebaju... Pa, pretpostavljam da je situacija slicna kao kod Wina i da treba da se odradi posle odredjenog vremena.

genius
16.8.2008, 21:56
20GB je svugde 100€, verovatno će ga povući iz proizvodnje pa su zato stavili da 120GB bude tek nešto skuplji.

Nije istina... ovde je malo preko 60 evra:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16874103014

A povucice ga. Zamenica ga onaj od 60 giga... i to mozda po slicnoj ceni. Tako da je pametno mozda kupiti arcade (jer ova serija sto moze da se nadje je jos uvek moguca da se flesuje) i posle dokupiti hard od 60 giga jer model sa 60 giga nece moci da se flesuje neko vreme...

Kako god... Arcade je stvarno mnogo jeftin ali bez hard diska nije to to. Moze da se igraju igre normalno ali meni na primer smeta sto ne bih mogao da skidam sa XBLA neke igre (street fighter na primer i mnogo toga jos - kao na primer Bionic Commando). Sem toga, moci ce da se skidaju filmovi na hard, moci ce da se igraju igre direktno sa hard diska... Prakticno od jeseni ce arcade da bude skroz neinteresantan. Ali daleko od neupotrebljivog. Ipak je to next gen konzola po slicnoj ceni kao Wii a daleko kvalitetnija od njega...

Bodibiber
17.8.2008, 0:50
evo sad sam bas nasao sajt prodavnice u hrvatskoj u kojoj moze da se kupi premium verzija za 29500 dinara(hdmi izlaz). Daje se godina garancije a mislim da njihova garancija vredi puno vise nego nasa. Ako se kupi u kesu dobija se popust na kupljenu igru od 100 kuna tako da gears of war 1 izadje 2000 dinara. Oni vrse i modifikaciju i to ne utice na garanciju.

Ja mislim da ova ponuda uopste nije losa i da je daleko isplativija nego kod nas kada bi se uzelo

genius
17.8.2008, 5:42
Ponuda je skroz korektna... U principu mozes u Srbiji da nadjes i za manje ali ne u prodavnici...

adrijanchica85
18.8.2008, 8:26
riknula mi konzola po drugi put..prvi put je bio "rod" i nosila sam ga u "virtual" u BG-u..pre dve nedelje mi je istekla garancija,i on je sad tek riknuo,kao da je bio podesen da otkaze..u poslednje vreme ga nisam mnogo forsirala,igram u proseku po 1.5h dnevno,a kupila sam mu i dodatan kuler,i nije pomoglo.pred samo crkavanje,poceo je da koci igre,a filmove je normalno pustao..jel zna neko dal ima jos neki dobar servis osim virtual-a,ili mozda neki servis u nisu..unapred hvala

vozdovcanin
18.8.2008, 14:50
opste je poznato da se xbox mnogo cesto kvari,tako da je daleko isplativiji sony 3 i po meni mnogo bolji

genius
18.8.2008, 15:24
Bolji... jeste (ima jaci hardver).

Isplativiji.... nazalost nije. Em je on malo skuplji, em su igre mnooogo skuplje. xBox kosta koliko 5 igre za Sony... tako da... cak ako mi i rikne (ne daj Boze) hard, kontroler i rezervni delovi mi ostaju. Samo kupim novi arcade za 250 evra i opet sam dobar...

Leonida
18.8.2008, 16:19
Igrice za Xbox 360 i PS3 kostaju INDETICNO(multyplatformske tj.)!Ne znam odakle ti to da su za PS3 skuplje , cak su neke za Xbox 360 mnogo skuplje nego za PS3, npr. Pro Evolution Soccer 2008.

A ako je tebi " SAMO " svake godine dati 250 evra za konzolu u slucaju kvara...ili je bolje dati 390 evra za nesto sto ce trajati preko 5 godina min. i neces se strecati dal ce crci svaki put kad je upalis ?

Ali nemojmo pretvoriti ovu temu u jos jedan console war :) , poz!

M.C.
18.8.2008, 16:23
Mislim da je mislio na pirate.

Leonida
18.8.2008, 16:26
Mislio je na originale...tvrdi da su originali za PS3 mnogo skuplji nego za Xbox 360 ...

Boris Lozac
18.8.2008, 17:11
Mislio je na originale...tvrdi da su originali za PS3 mnogo skuplji nego za Xbox 360 ...

Mislio je na pirate naravno :) Za Xbox korisnika u Srbiji "original" nije u recniku ;)

Bodibiber
18.8.2008, 19:30
leonida nemoj da lupas momak je mislio na pirate koji kostaju 500 do 800 dinara zavisi gde nabavis. Mislim da su xbox i ps3 konzole za igranje a ako je tebi cilj da kupis ps3 i da igras jednu igru mesecno najvise ili 1 igru u 2 meseca onda ok samo ne znam koja je fora u tome. Xbox jeste da se kvari ali zato sto kaze genius dok ti kupis 6 igara ja imam novi xbox. Da vidimo racunicu na godisnjem nivou
ps3-500 evra
12 igara(znaci jedna mesecno)-840 evra jer je cena nove igre u proseku pet i po hiljada

xbox arcade u hrvatskoj(vrlo ga je lako nabaviti)- 330 evra
da crkne jos dva puta u toj jednoj godini kupis jos dva xbox-a 2x330 jednako 660 evra
kupis 5 pirata mesecno ukupno 60 igara godisnje izadje te oko 370 evra(igre gde moj drug kupuje su 500 dinara) sto znaci 500 puta 5 mesecno puta 12 meseci sve ukupno 370 evra.
Sada da saberemo
ps3-1340 evra godisnje
xbox360-1360 evra godisnje u najgorem slucaju jer sam uracunao 2 crkavanja.
Za xbox se znaci da 20 evra vise na godisnjem nivou ali se zato naigras ko covek dok za ps3 jednu igru igras mesec dana tako da mislim da je xbox za nase uslove puno puno bolja stvar. Za svet je vec druga prica tamo ne postoje pirati tako da su cene igara iste te je tamo bolje uzeti ps3.

Bodibiber
18.8.2008, 19:39
Zaboravio sam-u slucaju kvara xbox ne bi ni trebalo uzimati novi jer je garancija godinu dana tako da i ako crkne dobijes novi ili se popravi i super tako da mozemo oduzeti onih 660 evra tako da je xbox solucija jeftinija za 600 evra a o igranju da ne pricamo. Mada i da kupis 2 ili 3 u istoj godini opet se vise naigras. A da ne pominjem da ce kad tad microsoft sigurno dobrano srediti xbox-ove kvarove

voodoo_
18.8.2008, 19:52
Sa druge strane, novi Xboxovi imaju Lite-On drajvove koji još nisu razbijeni niti će uskoro...

Bodibiber
18.8.2008, 19:55
Ali zato koje uzeo pre ima da se naigra celu godinu samo tako dok mu ne istekne garancija.

genius
18.8.2008, 20:39
Ma... ne vredi da mnogo pametujemo. Svako ima mozak i zna sta mu je najbolje i sta mu odgovara. Neko vise voli igre za Sony i ima novac za toliko i sto da ne uzme Sony. Neko vise voli da igra pirate i ne smeta mu da rizikuje sa rrod i uzece xbox. Mislim, adrijanchici je crkla jednom pa je logicno da je postojala mogucnost da se to opet desi. Ali koliko ima onih kojima nikad nije crkla i normalno igraju i nemaju nikakvih problema? Mnogo, samo niko ne dolazi i hvali se svaki cas kako mu konzola radi.

U sustini, poenta je da svako kupuje ono sto voli, vise se isplati ili jednostavno nema para za nesto drugo... U mom slucaju ja sam imao para i za PS3 i za xBox ali mi se box vise svideo kao sistem pa sam uzeo njega. To je cela prica. A da je PS3 bolji kao sistem, slazem se, bolji je... ali ja ne volim PS i to ti je cela prica oko toga... neko drugi razmislja drugacije i to je sve super...

Inace, ovo sto kaze voodoo_ - time je jedan jak argument u korist xboxa otpao i trenutno je pitanje sta je objektivno pametnije kupiti. Iskreno neznam. Da sam sad u situaciji da kupujem i da nikako ne mogu da flesujem box, vrlo je verovatno da bih uzeo PS3 zbog pouzdanosti i opsteg kvaliteta, obzirom da je cenovno slican...
Ma u stvari ne bi. Jednostavno vise volim xbox i dzabe mi rezon kada mi srce vece od mozga :)

Boris Lozac
18.8.2008, 20:40
leonida nemoj da lupas momak je mislio na pirate koji kostaju 500 do 800 dinara zavisi gde nabavis. Mislim da su xbox i ps3 konzole za igranje a ako je tebi cilj da kupis ps3 i da igras jednu igru mesecno najvise ili 1 igru u 2 meseca onda ok samo ne znam koja je fora u tome. Xbox jeste da se kvari ali zato sto kaze genius dok ti kupis 6 igara ja imam novi xbox. Da vidimo racunicu na godisnjem nivou
ps3-500 evra
12 igara(znaci jedna mesecno)-840 evra jer je cena nove igre u proseku pet i po hiljada

xbox arcade u hrvatskoj(vrlo ga je lako nabaviti)- 330 evra
da crkne jos dva puta u toj jednoj godini kupis jos dva xbox-a 2x330 jednako 660 evra
kupis 5 pirata mesecno ukupno 60 igara godisnje izadje te oko 370 evra(igre gde moj drug kupuje su 500 dinara) sto znaci 500 puta 5 mesecno puta 12 meseci sve ukupno 370 evra.
Sada da saberemo
ps3-1340 evra godisnje
xbox360-1360 evra godisnje u najgorem slucaju jer sam uracunao 2 crkavanja.
Za xbox se znaci da 20 evra vise na godisnjem nivou ali se zato naigras ko covek dok za ps3 jednu igru igras mesec dana tako da mislim da je xbox za nase uslove puno puno bolja stvar. Za svet je vec druga prica tamo ne postoje pirati tako da su cene igara iste te je tamo bolje uzeti ps3.

Izvini ali pricas gluposti... PS3 nije 500 evra vec oko 420, 430, igre ako porucujes sa interneta su oko 3200, 3300 dinara... Igru kad predjes (ako nema dobar multiplayer) mozes zameniti sa nekim za drugu igru, i tako u krug, pa za cenu jedne igre mozes preci 10... Ako pogledas ponudu igara, video bi da ni na jednom sistemu ne izlazi svaka 2, 3 meseca dobra igra, a kamoli svakog meseca... Zavisi koliko imas slobodnog vremena i kakve igre hoces da igras. Neki ljudi hoce da igraju samo hitove i vrhunske igre, sa dobrim i dugotrajnim multiplayer-om, pa onda placati za original jednom u 2, 3 meseca nije nikakav problem...

genius
18.8.2008, 20:57
Ma nema veze bre... nemojte se svajdate bezveze. Poenta je sto je svima do sada sve postalo jasno ko sta nudi, i svako zna sta njemu najvise odgovara i nema svrhe da se ubedjujemo dalje....

Ocelot
18.8.2008, 21:01
Ma nema veze bre... nemojte se svajdate bezveze. Poenta je sto je svima do sada sve postalo jasno ko sta nudi, i svako zna sta njemu najvise odgovara i nema svrhe da se ubedjujemo dalje....

Poslušajte geniusa i vratite se na temu. ;)

astro
19.8.2008, 2:41
u jednoj beogradskoj prodavnici sam danas prisustvovao kako prodavac laze potencijalnog kupca xbox koji pita za falcone i o cipu od 65nm. prodavac mu kaze kako ne zna za falcone i kako oni jos nisu to resili, ni delimicno. naravno na kraju mu kaze kako je mnogo bolje uzeti vec znate sta i da ima pravu stvar. tuzno je kako je prodavac previse pristrasan jer ionako se malo boxova prodaje kod nas a o tome kakva je ponuda igrica i kako se prodaju da ne govorimo.

genius
19.8.2008, 6:31
Cekaj bre... jel znas koliko malo prodavnica uopste ima xbox (po bezobrazno visokim cenama). S druge strane PS3 ima gde oces. Garant taj sto mu uvaljivao nije ni imao xbox pa pokusao da mu proda sta ima... Sto je ok... ali nije lepo...

Leonida
19.8.2008, 7:39
Covek je samo bio iskren , rekao je sta je bolje :) .

M.C.
19.8.2008, 11:24
Rekao bi ti da je PSOne trenutno najbolja konzola da samo nju ima na lageru i da mora da je uvali... Zbog takvih se treba dodatno informisati ako ne poznajete tematiku. Oglasi u novinama tipa "P4 za samo 250e sa monitorom" mi prvi padaju na pamet.

astro
19.8.2008, 12:40
Cekaj bre... jel znas koliko malo prodavnica uopste ima xbox (po bezobrazno visokim cenama). S druge strane PS3 ima gde oces. Garant taj sto mu uvaljivao nije ni imao xbox pa pokusao da mu proda sta ima... Sto je ok... ali nije lepo...

tako je, ima ih svega u nekoliko lanaca i par prodavnica. ovaj je imao od arcadea do elita, tako da nije pokusao da mu uvali ono sto ima. ja pre nego sto sam uzeo box, odlazio sam i u tu prodavnicu, gde su mi napljuvali najstrasnije box tipa da cak ni na net ne moze da se prikljuci kod nas, kako mu je grafika ocajna u poredjenju sa trojkom, kako su i hitovi kao halo 3 losi, a kad sam ga pitao da li je igrao kaze da nije. jednostavno lepih reci uopste nije imao. sad da li je on zaljubljen u ps ili mrzi microsoft nije ni bitno, moras da budes ok prodavac.

za leonidu, jeste svi znamo da je trojka bolja, ali ni xbox nije toliki krs koliko on to zeli da predstavi.

wolfologin
20.8.2008, 19:09
Za borbu protiv pregrejanosti i BUKE ! potrebno je ovo
http://www.engadget.com/photos/lian-lis-xbox-360-rrod-relief-chassis-now-shipping/975727/

A M G
20.8.2008, 19:30
Za borbu protiv pregrejanosti i BUKE ! potrebno je ovo
http://www.engadget.com/photos/lian-lis-xbox-360-rrod-relief-chassis-now-shipping/975727/

Zasto imam utisak da ovo kuciste vredi vise od same konzole? :rolleyes:

Izem ti konzolu kojoj treba dodatno kuciste da bi radila kako treba! :kreza:

genius
20.8.2008, 20:03
Nije dodatno. Ovo je umesto osnovnog kucista. Nista cudno...

To bi bilo ko kad bi reko, izem ti PC kome treba ovakvo kuciste :) Ne treba, radi i bez njega, ali svi mi kupujemo ponekad i malo bolja kucista kad hocemo da ohladimo konfu kako treba...

wolfologin
20.8.2008, 20:10
Nije dodatno. Ovo je umesto osnovnog kucista. Nista cudno...

To bi bilo ko kad bi reko, izem ti PC kome treba ovakvo kuciste :) Ne treba, radi i bez njega, ali svi mi kupujemo ponekad i malo bolja kucista kad hocemo da ohladimo konfu kako treba...
Bash to sam hteo da kazem. :dedica:
Shto si tiche buke,jednom me je PS3 zeshce iznenadio da je kada sam ga upalio X360 bio milina u odnosu na mlin koji sam chuo iz trojke.
Nobody's perfect :kreza:

A M G
20.8.2008, 20:40
Ako sam dobro razumeo, treba rastaviti osnovno kuciste i prebaciti svu elektroniku u novo? :confused:

Bas me interesuje koliko ljudi je spremno na takav poduhvat, pogotovu oni koji se "razumeju" u te stvari...

genius
20.8.2008, 21:19
Ma to je za entuzijaste... amateri mogu i dalje da se igraju normalno. Niko nije rekao da je ovo obavezno, ali ce mnogi raspolozeni za modovanje verovatno da prihvate izazov...

Zabla
28.8.2008, 12:29
e ja sam skoro kupio xbox 360 , ali izgleda da sam se zestoko za***** , jer nemoze da se ugradi chip zbog nekih novih drajvera.:boodala:Mnogi kazu da je samo pitanje vremena , ali i mnogi kazu da uopste nece ni izaci!?

genius
28.8.2008, 12:43
Ukratko... nema cipova. Ovi flesovani su citali pirate tako sto se usnimi drugaciji firmware (program) u DVD drajv, znaci bez modifikovanja konzole.

Strpi se malo jer po nekim vestima, ima pomaka na tom planu i izgleda da ce za neko vreme moci da se sredi. Nazalost niko ne zna kad tacno. Mozda bude za mesec, mozda za dva...

U medjuvremenu igraj originale, kao i sav normalan svet :a_whistli

Trebao si da pitas pre nego kupis... ali iskreno, nije strasno da povremeno kupis neku igru. Kako ovi sa PS3? Oni nikad nisu ni imali pirate pa im nista ne fali...

donator99
28.8.2008, 12:51
To je zato sto ima veliki community koji menja igre. :)
Nisam nesto primetio da iko menja Xbox 360 originale, pa ce morati da stackuje igre, a to nije bas pametno sa finansijskog aspekta posedovanja konzole...

astro
28.8.2008, 12:57
bez kupovine originalnih igara ni ne moze da se napravi ikakav community za razmenu takvih igara. mora od nekud da se pocne.

voodoo_
28.8.2008, 16:52
Pa vi kupujte igre koje imaju velik replayability ili se bar dugo igraju (npr. PES/FIFA/NHL, Oblivion i slično), a ove naslove što se prelaze za 8 sati iskulirajte do pravog trenutka :)

Bodibiber
28.8.2008, 19:34
Sta si mislio pod tim naslovi koji se prelaze za 8 sati(nijedna igra nema tako mali singleplayer uobicajno je 15 -ak sati)

Insecticide
28.8.2008, 19:39
Sta si mislio pod tim naslovi koji se prelaze za 8 sati(nijedna igra nema tako mali singleplayer uobicajno je 15 -ak sati)

Bukvalisto :)

8sati...15sati...isto ti dodje,jer ti je isto da li ces ti nju preci posle jedan ili dva dana.
Oblivion,PES mozes igrati bukvalno dok ne puknes a da ne gledas jednu te istu stvar over and over again.

genius
28.8.2008, 21:33
Pa i GTA i Mass Effect isto... Pogotovu sto se neki zazlili da im GTA nije lepo radio pirat...

Insecticide
29.8.2008, 2:01
Pa i GTA i Mass Effect isto... Pogotovu sto se neki zazlili da im GTA nije lepo radio pirat...

Ne znam,ali ja sam instalirao Mass Effect i moram priznati da nije imao nikakav pozitivan effect..Jes' da je malo ot ali cisto malo zanimljivih informacija iz zemlje :)

Bodibiber
29.8.2008, 20:09
Jel zna neko nesto o igri champions online. Sada sam gledao i deluje mi dosta zanimljivo to sve ali bas ne kontam koji ce biti fazon igre

Zabla
30.8.2008, 21:03
E hteo sam da pitam , da li je sigurno da ce xbox 360 sa novim drajverima moci da se flashuje u bliskoj buducnosti?Jer sam se ziv smorio cekajuci da mogu da igram pirate(sto verovatno ni necu moci),

genius
30.8.2008, 21:11
Postoji velika sansa da nece moci da se flesuje, ali... mozda ce i moci...

Ne moze reklame o radnjama... ali ima na par mesta pa pozovi.

Jel moze da se skida DLC na ne-banovanu konzolu iako se igra sa recmo piratom (naravno ne igra se na live)???

Bodibiber
31.8.2008, 12:39
Evo bas sam sada video da se premium verzija sa hardom od 60 gb pojavila u hrvatskoj. Cena 27500.

genius
31.8.2008, 13:05
Deluje skroz posteno :)

donator99
31.8.2008, 13:09
Steta sto nije flashovana. :)

genius
31.8.2008, 13:26
Pa i nije toliko strasno... Nego jel video neko da ima da se narucuju originali preko neta??? Nesto tipa kao vi za PS3 sto nabavljate... Mislim, kad bi bilo po ceni kako je u Americi (2000-2500 dinara) to bih kupovao i da ne mislim, plus imam live koji je onda bezbedan...

I jos jednom. Sta je sa DLC i piratima. Jel to radi?

Bodibiber
31.8.2008, 13:48
Ta prodavnica je skroz profesionalna. Odradjuju i flesovanje a garancija ti ostaje. Na sajtu pise da jos nisu uspeli da je flesuju ali kada to budu uradili da ce obavestiti sve preko internet stranice. Odnese se tada konzola sa racunom i odrade ti flesovanje(naravno ako nadju nacin da ga odrade) garancija ti ostaje(daju godinu dana garanciju). Cak mislim da i flesovanje rade besplatno posto nigde ne spominju njegovu cenu.

donator99
31.8.2008, 13:50
Pa, sta sad ljudi treba da rade, da kupe konzolu u Hrvatskoj, igraju originale na njoj, pa ponovo nose u Hrvatsku na flashovanje? :)
Kad dodas gorivo/autobusku kartu mnogo jeftinije ti ispadne da uzmes ovde.

Bodibiber
31.8.2008, 14:01
Pa sacekas da bude moguce flesovanje jer ti do tada ni ne vredi uzimati novi box. Isplati ti se pre onda ps3(pogotovo sto se originali mogu razmenjivati sa drugim likovima a i psn je besplatan). Ako flesovanje bude moguce onda je 100 puta bolje uzeti box tada ga lepo kupis. Sto se tice kvara ja mislim da to vise nece biti toliki problem i da je to u velikoj meri vec reseno. Sto se tice goriva- osijek ti je nekih 60 km od Sombora(moj gradic). Novi Sad mi je 100 km a Beograd 200 tako da mi je bolje otici u osijek

genius
31.8.2008, 16:44
Tacno... a onda mozes ovde po Srbiji da ga preprodajes preko poste :) Tako to radi masa ljudi iz Vojvodine :)

Bodibiber
2.9.2008, 18:10
Izlazi nova igra za xbox ninja blade evo trejlera
http://www.jeuxvideo.com/videos_editeurs/0001/00018107/ninja_blade_f1q0.htm
meni izgleda po ovome da ce biti jako dobra igra

King James
3.9.2008, 12:24
Jel izasao onaj Jasper,ili sta vec,u glavnom RRoD free 360-ka?I ako je izaslo,ima li toga u zemlji Srbiji?Izvinite,al' nisam u toku.