PDA

Prikaži potpunu verziju : Xbox 360

Strane : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

Zulum
30.1.2010, 19:11
Ne znam puno o xbox-u pa zato pitam :icon_wink Ali puno njih se zali na kvar takozvani RROD(red ring of death) A ne planiram da kupim konzolu koja ce mi riknuti posle par meseci ;)

Budi spreman na to, svaka xbox konzola barem jednom u zivotu rikne.
Ako se to ne desi danas onda se to desi sutra, i zato Microsoft daje 3 year warranty:D

3LANCER
30.1.2010, 19:54
Da li se nekome desavalo da igra zakucava na samom pocetku i to uvek na istom mestu? Nabavio sam za ortaka Brutal Legend, nasnimio na Verbatim (2.4x itd itd) medjutim u momentu kada Edi pokupi mac zamrzne igra. Starije igre rade odlicno (probali smo Soul Calibur 4, Batmam Arkham Asylum, Dead rising, Crash Mind over mutant), a BL je wave3 koliko sam video pa bi trebalo da radi na konzoli (1.6 fw Falcon).

Thunderman
30.1.2010, 20:30
Meni se isto dogodilo sa L4D-om,kocio mi se na meniju,samo sam ponovo narezao igru i resio problem.

Thunderman
30.1.2010, 20:32
Budi spreman na to, svaka xbox konzola barem jednom u zivotu rikne.
Ako se to ne desi danas onda se to desi sutra, i zato Microsoft daje 3 year warranty:D

Jao mili boze,sta pricas ti?
To se desavalo na starijim revizijama,na novim se nikad to ne desava.
To je jedino sto je usporavalo X360,i sto su PS3 Fanboy-evi koristili.

Evo,ja imam Box vec godinu dana i nisam imao nikakvih problema sa njim.

genius
30.1.2010, 20:56
Ja isto... skoro 2 godine :)

3LANCER
31.1.2010, 2:07
Meni se isto dogodilo sa L4D-om,kocio mi se na meniju,samo sam ponovo narezao igru i resio problem.

Na kojoj brzini rezati igre? Svuda citam kako treba 2.4x ali eto rezah tako igru i nije radilo.

Eddy
31.1.2010, 3:41

Nekako mi se cini da niste shvatili sta je covek hteo reci.

Thunderman
1.2.2010, 18:37
Nekako mi se cini da niste shvatili sta je covek hteo reci.

Pa ne kvare se vise Xboxevi sa novim plocama milion posto.

Inace 3LANCER,svi kazu da igre rezes na 2.4,ja rezem na x4 i sve mi radi.

Eddy
1.2.2010, 18:53
Izgleda da ja nisam dobro razumeo, meni se cinilo da je hteo reci da se svaki novi xbox otprilike kvari kao i ps3, tj jednom ce se pokvariti sigurno, nista ne traje zauvek. A posto se daje trogodisnja garancija (ako je ovo uopste i istina), onda to znaci da je ms dosta popravio kvalitet svojih konzola.

Expressionism
3.2.2010, 2:53

U ala ti merilo kvaliteta...godinu dana radi znaci nece da mu se nista desi :rofl: . Evo ja sam imao 360, drzao ga u najsavrsjenijem prostoru da dishe sa svih strana, nisam igrao duzhe od 2 ipo sata za redom. Polse tacno 13 meseci, upalio ga posle 3 dana i odjednom RROD. Aj sto mi bilo dovoljno smor sto moram da platim 50E poravku, ali meni se nije pokvario nego CRKO! Znaci ploca se vremenom krivila i na kraju skroz prsla.

Znaci bacio sam ga u kantu kao i svojih 400E tada. ***** se u hardware koji se kvari posle samo godinu dana a kamoli da crkne nakon toga. Xboxd360 never again :to_care:

GojaS
3.2.2010, 10:52
Xboxd360 never again :to_care:

A kad si ti to imao xbox? Koju reviziju, nisi spomenuo koju si reviziju imao kad vec pametujesh. Jasper sigurno nisi.

Expressionism
4.2.2010, 3:39
Naravno da Jasper nisam imao. Imao sam Falcon. Oces da kazes da se xbox vishe ne kvari ??? Molim te... Ne pametujem ja nista, samo govorim iz licnog iskustva. Ako ti mislis da je konzola sa najvishe kvarova na svetu pametno uzeti iako potajno znas da ce se kad tad pokvariti, slobodno izvoli.

Kad smo vec kod revizija, bas me zanima koju i kada si kupio ti

mniz
4.2.2010, 4:37
Naravno da Jasper nisam imao. Imao sam Falcon. Oces da kazes da se xbox vishe ne kvari ??? Molim te... Ne pametujem ja nista, samo govorim iz licnog iskustva. Ako ti mislis da je konzola sa najvishe kvarova na svetu pametno uzeti iako potajno znas da ce se kad tad pokvariti, slobodno izvoli.

kupci koji zele da kupe xbox360 ce se bas obradovati kad procitaju ovakav neki post "znas da ce ti se kad tad pokvatiti"nemam reci stvarno :facepalm .a prosto su ti rekli da se to vise ne desava sa novim revizijama konozle i naravno kad je pocelo to masovno da se kvari.da su uzeli da rekonstruisu "iz pocetka" da se to ne bi desavalo i dalje.jok rekli su sta ima veze.brate pa niko im ne bi kupovao . :boodala: ja imam Jasper. kupio pre mesec ipo dana :)

irreal
4.2.2010, 8:19
haha, verovao ili ne, sta god da kupis ce pre ili kasnije da se pokvari.

bilo koja konzola, racunar, frizider, toster....

pitanje je da li novi xbox moze da izdrzi dovoljno dugo da bez sumnje bude isplativa investicija ?
odgovor je - da, svakako.
(a ja, eto, nisam fan xboxa, niti posedujem jedan, al sam upoznat sa stanjem)

doctor
4.2.2010, 17:13
Koliko je Xbox 360 kod nas, nov, koliko polovan, a koliko u insotranstvu, i kako doci do njega u inostranstvu? I gde kupiti? Moze i na PM, ako mislite da je reklama :)

GojaS
4.2.2010, 18:39

Pa znam da jasper nisi imao, jer josh nisam cuo da se nekom jasper pokvario. I nemoj smatrati "pametuj" uvredom, nisam tako mislio ;)

Pa naravno da ce se pokvariti ali izdrzace sigurno duze od tih godinu dana. Ako neko misli da kupi konzolu sad je pravo vreme jer je Jasper zaista u velikom procentu smanjio broj kvarljivosti.

Evo ja sam pre par meseci slucajno ostavio xbox ukljucen sa sve u igri ne istalirana na hardu. Znaci vrteo je igru citavu noc od 6 poslepodne do 10 ujutru. I dan danas prede ko macka :)

N3n0
4.2.2010, 21:07
Koliko je Xbox 360 kod nas, nov, koliko polovan, a koliko u insotranstvu, i kako doci do njega u inostranstvu? I gde kupiti? Moze i na PM, ako mislite da je reklama :)
Computer Land Terazije :icon_stud
Xbox 360 Elite Jasper (lite on 74850) 28999 din

H4wkeye
5.2.2010, 0:33
Jedno pitanje. Posto LIVE zvanicno nije zastupljen u Srbiji, kako to onda funkcionise kod nas?Da li moze nesmetano da se igraju igre online odavde? Pozz.

mniz
5.2.2010, 3:42
Pa jel ti citas,ili si prirodno glup?
IMAS STARI FIRMWARE,ili upgrejduj firmware Xbox-a ili promeni wave igre na wave 2.

EDIT:Ah,mod je izbrisao postove,najverovatnije zato sto je piraterija zabranjena.

jedno me pitanje mnogo zanima.zasto modovi ovde brisu kad su postovi okrenuti vise ka hakovanom Firmware i tako tim stvarima.a kad se to sve prica u temi PSP .u kojem se maltene u svakom postu pomene piraterija.tamo se "nista"ne brise .hvala :D

Ocelot
5.2.2010, 15:41
Zato što se ovde priča o piratskim igrama, kao što ti i piše u tom citatu. Da si se potrudio da malo pročitaš ne bi ni postavljao ovo pitanje.

chris
6.2.2010, 18:40
Ljudi ima li neko ideju gde naći one silikonske/plastične matice za xclamp fix(i da li mogu i gumene) i koji šrafići tačno trebaju. Nemam net, pišem s fona :)

Ph0r3w3r0
9.2.2010, 15:23
Poshtovanje,

Imam par pitanja vezanih za xbox360 i nadam se da mozhete da mi pomognete. odluchio sam da uzmem sa najmanjim hardom, ne mogu sad da se setim koji je (elite, pro, arcade), jer prema vashim preporukama, tishi je i manje se greje.

Koliko sam chitao ovaj topic , za sada je jasper najsigurniji i najmanje ima problema.
1. samo jedan problem kod mene, poshto ne znam shta je jasper.
2. da li mogu da gledam dvdijeve sa subtitlom?
3. da li mogu da gledam divx/sa subtitlom?
4. da li je ok da uzmem polovni?
5. za koliko i da li da ochekujem da se pokvari?
6. da li crackovane igrice mogu da se igraju online? prochitao sam neshto o mogutjem banu konzole.
7. da li xbox360 ima WiFi?
8. da li je lako prenosiv i nema problema kod povezivanja na razlichite tv?

ako se setim josh nekog pitanja, netju se ustruchavati da postavim.

hvala

Dejan Simic
9.2.2010, 17:14
Poshtovanje,

Imam par pitanja vezanih za xbox360 i nadam se da mozhete da mi pomognete. odluchio sam da uzmem sa najmanjim hardom, ne mogu sad da se setim koji je (elite, pro, arcade), jer prema vashim preporukama, tishi je i manje se greje.

Koliko sam chitao ovaj topic , za sada je jasper najsigurniji i najmanje ima problema.
1. samo jedan problem kod mene, poshto ne znam shta je jasper.
2. da li mogu da gledam dvdijeve sa subtitlom?
3. da li mogu da gledam divx/sa subtitlom?
4. da li je ok da uzmem polovni?
5. za koliko i da li da ochekujem da se pokvari?
6. da li crackovane igrice mogu da se igraju online? prochitao sam neshto o mogutjem banu konzole.
7. da li xbox360 ima WiFi?
8. da li je lako prenosiv i nema problema kod povezivanja na razlichite tv?

ako se setim josh nekog pitanja, netju se ustruchavati da postavim.

hvala
1.Jasper je maticna ploca XBOX-a
2.Ovo nisam siguran mislim da moze
3.Divx ne moze
4.Za polovan moras da znas od koga uzimas,radi tvoje sigurnosti. Ne vredi ti nase misljenje ja sam ipak za novu stvar
5.I cena i rok trajanja su pitanje sa mnogo odgovora(ima za 200eur.),al koliko ce da traje:icon_scra
6.Za ovo pitanje o cra... pazi za tvoj ban drugarski savet;)
7.Pogledaj odgovor Irreala
8.Naravno povezujes ga na sve moguce tv aparate i monitore.Ali najbolji ugodjaj je na nekim od tv-a visoke definicije (LCD;Plasma):ciao:

irreal
9.2.2010, 17:23
7.Da xbox360 ima bezicni kontroler, jako dobar opseg,:cool:probao ga

ispravite me ako gresim, ali XBox-ovi kontroleri rade na nekom zatvorenom protokolu, i i ako xbox ima wireless kontrolere, nema ni bluetooth (kao Wii / PS 3) ni Wifi.

Wifi, koliko ja znam, moze da se doda tako sto se odvojeno kupi dodatak koji se ukljucuje na USB.

pitanje je bilo da li xbox podrzava Wifi (pretpostavljam za konektovanje na net) i odgovor je : ne bez dodatka koji se kupuje odvojeno.

Ph0r3w3r0
9.2.2010, 18:18
hvala na brzim odgovorima.
setio sam se josh jednog pitanja.

Kod flashovanih xboxova, ako kupim original igricu jel tje i onda postojati problem kod live-a?

mvasic
9.2.2010, 18:54
Xbox 360 pamti sve sta si radio sa diskovima i to apdejtuje na Live nalog. Recimo, igras pirata offline, zatim se ulogujes sa originalom na Live i popijes ban. Ovo je provereno i potvrdjeno na nekoliko xbox i torrent foruma. Za sada jedini koliko toliko siguran nacin igranja na Live sa piratom je da je firmware disk drajva updateovan na najnoviju verziju i da je sama kopija piratskog diska obradjena na odgovarajuci nacin (ne bih da sad ulazim u detalje).

Schnak3
10.2.2010, 11:32
Ne kapiram zasto bi gledao filmove na konzoli :confused:.
Sto bi moj rodjak rekao, ne arči čitač.

Dejan Simic
10.2.2010, 15:11
ispravite me ako gresim, ali XBox-ovi kontroleri rade na nekom zatvorenom protokolu, i i ako xbox ima wireless kontrolere, nema ni bluetooth (kao Wii / PS 3) ni Wifi.

Wifi, koliko ja znam, moze da se doda tako sto se odvojeno kupi dodatak koji se ukljucuje na USB.

pitanje je bilo da li xbox podrzava Wifi (pretpostavljam za konektovanje na net) i odgovor je : ne bez dodatka koji se kupuje odvojeno.
U pravu si prevideo sam sa wireless:facepalm a Wi-Fi је: бежична локална racunarska mreza(WLAN) која почива на стандарду IEEE 802.11. Сви уређаји који су повезани на ову мрежу су у близини (пар десетина метара) антене (уређаја) која прима и предаје потребне сигнале.

irreal
10.2.2010, 16:07
nemoj da te buni to sto kaze "racunarska" mreza. (posto vidim da si bas to podvukao, iz nekog razloga)
to ne znaci da samo PC ima wifi ili slicno :)

Schnak3
10.2.2010, 16:20
U pravu si prevideo sam sa wireless:facepalm a Wi-Fi је: бежична локална racunarska mreza(WLAN) која почива на стандарду IEEE 802.11. Сви уређаји који су повезани на ову мрежу су у близини (пар десетина метара) антене (уређаја) која прима и предаје потребне сигнале.

Moze i vise kilometara, a ne metra :)

JoXa
10.2.2010, 20:37
Ne kapiram zasto bi gledao filmove na konzoli :confused:.
Sto bi moj rodjak rekao, ne arči čitač.

Logicno- ako imaju dobar TV,a komp im je povezan sa monitorom.

Elem,ima neka stvarcica koja povezuje Xbox sa kompjuterom,kosta oko 30 jura (imaju likovi sa Xbox republike), that might do the job.

EDIT:Izvinjavam se,taj wireless receiver sluzi za povezivanje gamepada,volana itd.

Freeloader
18.2.2010, 18:59
Jel ko igrao Dante's Inferno, ja sam ga presao u jednom dahu i bruuuuuka je dobar!!!! Odlicno je odradjen, ima dovoljno da se igra, sve pohvale developerima za ovu igricu!!!

mniz
18.2.2010, 21:08
Jel ko igrao Dante's Inferno, ja sam ga presao u jednom dahu i bruuuuuka je dobar!!!! Odlicno je odradjen, ima dovoljno da se igra, sve pohvale developerima za ovu igricu!!!

ja sam igrao.nije los

ssin
5.3.2010, 15:18
Pozdrav svima. Registrovao sam se na forum jer imam problem sa konzolom a čini mi se da ovde ima pametnih i iskusnih glava. :dedica:

Juče sam na poklon dobio nov xbox 360 Arcade iz SAD. Verovatno je mnogima već jasno koji problem imam. U SAD je napon 110V a kod nas 220V. I utičnice za struju su drugačije, ali ok, za to već od ranije imam onaj mali adapter, to nije problem. Nadam se da neko ima iskustva ili ideju u vezi ovoga. Znači, da li je dovoljno samo da nabavim nekakav konverter da bi stvar proradila? Ili možda da kupim napajanje za evropski xbox a ovaj bacim u smeće? Ili da dignem ruke i pokušam da prodam celu konzolu? Help. Napominjem da sam totalni neznalica po pitanju tehnike i elektronike. Ja samo znam da li nešto dobro radi ili ne radi. :o

Takođe me interesuje da li ovo znači da ću morati da nabavljam isključivo igre iz Amerike? :icon_scra

Hvala svima unapred.

federer
5.3.2010, 17:31
Pozdrav svima. Registrovao sam se na forum jer imam problem sa konzolom a čini mi se da ovde ima pametnih i iskusnih glava. :dedica:

Juče sam na poklon dobio nov xbox 360 Arcade iz SAD. Verovatno je mnogima već jasno koji problem imam. U SAD je napon 110V a kod nas 220V. I utičnice za struju su drugačije, ali ok, za to već od ranije imam onaj mali adapter, to nije problem. Nadam se da neko ima iskustva ili ideju u vezi ovoga. Znači, da li je dovoljno samo da nabavim nekakav konverter da bi stvar proradila? Ili možda da kupim napajanje za evropski xbox a ovaj bacim u smeće? Ili da dignem ruke i pokušam da prodam celu konzolu? Help. Napominjem da sam totalni neznalica po pitanju tehnike i elektronike. Ja samo znam da li nešto dobro radi ili ne radi. :o

Takođe me interesuje da li ovo znači da ću morati da nabavljam isključivo igre iz Amerike? :icon_scra

Hvala svima unapred.
Da,mozes jedino igrice koje su radjene u americkom NTSC sistemu slike a ako si iz Srbije,100% koristis evropski PAL sistem. Dzaba ti je,pravo je mucenje koristiti NTSC XboX u Evropi.Prodaj Ameru (Ameri placaju neke stvari vise nego sto mi,javi mi se na PM da ti objasnim zasto). I onda ces dobiti pare za Premium Xbox ,jos ti ostane kusura za igrice.

Misone
5.3.2010, 18:28
zar ne moze da flashuje dvd drive i igra skinute igre sa neta?

ssin
5.3.2010, 19:43
Hvala na odgovorima, bio je tu jos jedan, najkorisniji odgovor, odjednom je nestao ?! :)

Raspitacu se jos malo... konsultovacu jos ponekog. U sustini uopste me ne zanima online igranje tako da bi ga fleshovao bez mnogo grize savesti. Ostaje ovaj problem s naponom... Ne drugim sajtovima sam video da moze da se koristi ispravljac od evropskog xboxa, negde opet kazu da ne moze...najradije bi to uradio kad bih znao da ce funkcionisati.. i ako je to uopste moguce pronaci.

Eddy
5.3.2010, 19:48
Izgleda da su mi obrisali. Poslao sam ti info na PM.

federer
5.3.2010, 20:33
Hvala na odgovorima, bio je tu jos jedan, najkorisniji odgovor, odjednom je nestao ?! :)

Raspitacu se jos malo... konsultovacu jos ponekog. U sustini uopste me ne zanima online igranje tako da bi ga fleshovao bez mnogo grize savesti. Ostaje ovaj problem s naponom... Ne drugim sajtovima sam video da moze da se koristi ispravljac od evropskog xboxa, negde opet kazu da ne moze...najradije bi to uradio kad bih znao da ce funkcionisati.. i ako je to uopste moguce pronaci.
Mozes ti mjenjat napajanje ali igre NE MOZES. Ja nigdje nisam reko da se piratske ne mogu igrati.Dabome da mogu al te mogu banovat. E sad sto me svi smatraju kretenom to je druga prica. Ja sam ovdje pricao samo o REGION LOCKU,a vi to mozete po zelji prihvatiti ili odbiti,mene ne zanima.Uglavnom,ssin,javi mi se na PM,mogu ti pomoci

ssin
5.3.2010, 20:51
Mozes ti mjenjat napajanje ali igre NE MOZES. Ja nigdje nisam reko da se piratske ne mogu igrati.Dabome da mogu al te mogu banovat. E sad sto me svi smatraju kretenom to je druga prica. Ja sam ovdje pricao samo o REGION LOCKU,a vi to mozete po zelji prihvatiti ili odbiti,mene ne zanima.Uglavnom,ssin,javi mi se na PM,mogu ti pomoci

Ma ok, mozda ponekad i narucim neku US igru sa amazona ;)
Najvise me trenutno zanima da li uopste moze da radi evropski xbox ispravljac na americkom xboxu. Veoma cenim tvoj odgovor na moje pitanje, ne znam ko te smatra kretenom ali ja sigurno tu ne spadam.

btw, da ponovim, flesovao bih xbox bez mnogo grize savesti. ;)

astro
8.3.2010, 1:49
axelmusic.com je dobar izvor za ntsc xbox 360 igre.

federer
9.3.2010, 20:47
Imam jednu dilemu. Znaci koju fighting igru izabrat: FightNightRound4 sigurno,al dal da uzmem StreetFighterIV,Tekken 6,Dead Or Alive 4 il pak Virtua Fighter 5? Sta je bolje?

Misone
9.3.2010, 21:48
tekken 6

N3n0
11.3.2010, 14:25
Imam jednu dilemu. Znaci koju fighting igru izabrat: FightNightRound4 sigurno,al dal da uzmem StreetFighterIV,Tekken 6,Dead Or Alive 4 il pak Virtua Fighter 5? Sta je bolje?
Uzmi Tekken 6 i Mortal Kombat vs DC Universe - nećeš se pokajati :boxing:.

zdravkelja
11.3.2010, 23:32
Od toga je SFIV najbolji, ali bih ja cekao Super SFIV...

3LANCER
14.3.2010, 15:10
@federer
Tekken 6 ako planiras dugo da se zanimas igrom. SF4 cisto iz nostalgije, mogucce da ce ti brzo dosaditi. DoA4 samo zbog bouncing-boobs (heh). Novi MK obidji u sirokom luku ukoliko si fan 2D MK-ova. Iskreno, od svega sto si pobrojao Tekken jeste najbolji (jedino sto mu parira je Soul Calibur 4), mene licno je FightNight nevidjeno smorio jer je troma igra i borbe predugo traju.

federer
14.3.2010, 18:05
@federer
Tekken 6 ako planiras dugo da se zanimas igrom. SF4 cisto iz nostalgije, mogucce da ce ti brzo dosaditi. DoA4 samo zbog bouncing-boobs (heh). Novi MK obidji u sirokom luku ukoliko si fan 2D MK-ova. Iskreno, od svega sto si pobrojao Tekken jeste najbolji (jedino sto mu parira je Soul Calibur 4), mene licno je FightNight nevidjeno smorio jer je troma igra i borbe predugo traju.
OK. Igram Mortal od prvog nastavka,SF od drugog. A sta ce meni bouncing boobs or seeses :D? A sta mislite o VirtuaFighter5?

3LANCER
14.3.2010, 20:06
VF mi je uvek bio nekako bleh, igra mi nije imala taj smek i licnost koju imaju MK, SF i Tekken.

spacecow
16.3.2010, 13:47
Pozdrav svima!
Ovako skupio sam neku kintu i sada se razmisljam koju konzolu da uzmem, posto mi je vise dosadilo da stalno upgrade-ujem pc itd.. znate i sami.. -_- Igra mi se MW2 preko neta (sabani, nisu stavili dedicated servere za pc..) a igra mi se i god of war 3, i to mnooogo :D

Nego ovako, da pocnem :P

Da li moze da se instalira cip u ps 3 ? U 360(elite) mislim da moze - Jedino sto bih uzeo od originala je MW2 ^^

Da li ima kod nas da se uzme Xbox live (60$ - Godisnja subsrkipcija, u Americi, neznam ovde..)

Ja bih uzeo ps3 (jedino zbog GoW3, trenutno) mada gledao sam neke tako reci "testove" (ps3 vs 360) i kazu da je 360 bolji za FPS igre (MW2 :P ), kazu ima bolji kontroler a i kazu da ima "malkice" bolju grafiku :) Kad smo vec kod kontrolera kazu isto da traje duze od ovog (40h > 20h ps3) mada mi se ne svidja sto cu morati da kupim punjac za baterije -_-

Taman se zagrejem za 360, i onda me uhvati zelja da igram GoW3 i ne mogu da odlucim :/

Dajte neki savet nesto, posto sam, jbg, ne mogu da se odlucim :/

Hvala i ziveli :)

federer
16.3.2010, 14:02
Pozdrav svima!
Ovako skupio sam neku kintu i sada se razmisljam koju konzolu da uzmem, posto mi je vise dosadilo da stalno upgrade-ujem pc itd.. znate i sami.. -_- Igra mi se MW2 preko neta (sabani, nisu stavili dedicated servere za pc..) a igra mi se i god of war 3, i to mnooogo :D

Da li moze da se instalira cip u ps 3 ? U 360(elite) mislim da moze - Jedino sto bih uzeo od originala je MW2 ^^

Da li ima kod nas da se uzme Xbox live (60$ - Godisnja subsrkipcija, u Americi, neznam ovde..)

Ja bih uzeo ps3 (jedino zbog GoW3, trenutno) mada gledao sam neke tako reci "testove" (ps3 vs 360) i kazu da je 360 bolji za FPS igre (MW2 :P ), kazu ima bolji kontroler a i kazu da ima "malkice" bolju grafiku :) Kad smo vec kod kontrolera kazu isto da traje duze od ovog (40h > 20h ps3) mada mi se ne svidja sto cu morati da kupim punjac za baterije -_-

Taman se zagrejem za 360, i onda me uhvati zelja da igram GoW3 i ne mogu da odlucim :/

Ne moze u PS3 da se ugradi chip. Samo XBOX360 moze da se flashuje za pirate. MOras placat pretplatu za LIVE kod XBOXa ali vrijedi novca; bolji je od besplatnog PSNa,vjeruj mi. Onda imas revizije XBOXa :

Xenon
neki tamo
Falcon
Jasper.

Jasper je najbolji zbog maticne i manje se kvari. E sad nemoj to da mjesas sa paketima: Xbox360 Arcade,Elite,Premium.Oni se razlikuju samo po opremi. Arcade nema HDD.(a HDD nije neophodan). U vezi rezanja igrica javi mi se na PP (PM). I da, americki XBoX prima samo americke igrice i koristi americki NTSC sistem dok se u Srbiji i Bosni koristi PAL sistem.Tako moras imati PAL konzolu i PAL igrice.Ne moze se menjati. (kod Wiija moze,ali ne pricamo o Wiiju nego o Xboxu).Za ostalo javi mi se na PM. :ciao:

spacecow
16.3.2010, 14:15
E sta mislite o ovom ? http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=8480 Meni izgleda ok, pomalo jeftino :D

federer
16.3.2010, 16:53
Ma kaki jeftino. Uzimaj i suti.

spacecow
17.3.2010, 17:18
E uzimam ga ovo neki dan 100%

Nego hteo sam da vas pitam jos nesto (Srki nema te na skype-u :p )

Jel ima neki "program" ili slicno tome, kao npr Word ili Notepad, bilo sta za pisanje ? Ali da ja to mogu da sacuvam kada napisem itd, znate kako vec ide ;-) Za Facebook sam video da treba aplikacija da se skine, mada to nece biti problem

I da, ima li Xbox live ? :)
Kada ja prikljucim internet da li cu moci da ga koristim, ili cu morati prvo Xbox live da kupim ?

federer
17.3.2010, 19:42
E uzimam ga ovo neki dan 100%

Nego hteo sam da vas pitam jos nesto (Srki nema te na skype-u :p )

Jel ima neki "program" ili slicno tome, kao npr Word ili Notepad, bilo sta za pisanje ? Ali da ja to mogu da sacuvam kada napisem itd, znate kako vec ide ;-) Za Facebook sam video da treba aplikacija da se skine, mada to nece biti problem

I da, ima li Xbox live ? :)
Kada ja prikljucim internet da li cu moci da ga koristim, ili cu morati prvo Xbox live da kupim ?

Prvo spji s netom,kupi napravi acc i ajmo..Postoje homebrew programi a i tastatura i mis se mogu prikljucit na XBOX.(a ima i posebna tastatura koja se prikljucuje na dzojstik kao dodatak pa bude ko masinerija). Na Skajpu me nema,crko mi komp (a juce reinstaliro win7) sad na laptopu koji ne moze sa skajpom radit

spacecow
18.3.2010, 0:12
I jos jedno pitanje :)
Jel mi treba nesto kao Memory Card ? Za igrice (save game's tipa) ?
Posto vidim na 360 sajtu da ima neka kartica 512mb pa se pitam zasta je :icon_scra

3LANCER
18.3.2010, 10:41
Pozdrav svima!

Ti si hteo PS3, a za tu lovu mozes da uzmes sasvim dobar gamerski komp al ajd...

Kutija i PS3 su totalno isti oko pokretanja igara, jedino sto se desi (npr. kao sa igrom Bayonetta) da na PS3 framerate bude zakljucan na 30 a na 360-ivi je standardnih 60fps. Grafika... ne znam koliko ocekujes od konzole posto su to kompjuteri stari preko 3 godine. MW2 nema dedicated servere ni na konzolnoj verziji :)

A sad sta uzeti. Iako sam ja (po pitanju konzola) uvek za Sonyjeve proizvode (imam PS2 i PSP), PS3 se za nase uslove ne isplati. Ima zanimljivije ekskluzive ali pred cinjenicom da Kutiju mozes da "osposobis" da cita i kopije normalno da svako razuman radije uzme x360.

edit: mem. kartica ti ne treba ako uzimas model sa hard diskom, a vec dolazi uz Arcade (koji preporucujem da uzmes, jer je oko 22k) tako da nije potrebno da je dokupljujes

spacecow
18.3.2010, 14:01
MW2 nema dedicated servere ni na konzolnoj verziji :)
Kako bre nema aman ? Ja znam da ima i na 360 i na ps3 :mad:

EDIT : Ja imam odlican komp i rade mi sve igrice na high bez problema, fps mi je sasvim ok..Nije mi do toga, neko hocu da igram malo MW2, normalno ako znate nasta mislim..ovo na pc je uzas (multiplayer), svi hackuju i niko ne banuje..zabole ih :mad: Zato hocu da igram na konzoli, a pored toga hocu i neke igrice koje nemaju za pc

mvasic
18.3.2010, 14:09
Nema dedicated, nego XboX Live servis. Ako hoces na Xbox Live, onde flashovanje konzole nije bas preporucljivo.

federer
18.3.2010, 15:04
Da jer te mogu banovat. 2. ja sam kupio XBOX zbog ekslkluziva ,bolje grafike,bagova,LIVEa,M$a,zbog punjenja ku*ca stalnom nadogradnjom PCa,zbog SKa itd.

Djordje Turjacanin
18.3.2010, 15:33
MW2 ćeš se baš naigrati na Xboxu. Nedavno je izašao onaj hack što imaš infinite ammo visoko skakanje i slično. Bilo je i na forumu.

federer
18.3.2010, 21:49
Ste culi da izlazi Xbox 360 Slim? Vidjoh na XBR. Malo poboljsana arhitektura i dolazi sa vecim hardom. Uglavnom nema nekih razlika osim sto se mnogo manje kvari,kako navode. :nov_guita
MW2 ćeš se baš naigrati na Xboxu. Nedavno je izašao onaj hack što imaš infinite ammo visoko skakanje i slično. Bilo je i na forumu.
Zaboravio si ko odrzava LIVE.

Djordje Turjacanin
18.3.2010, 22:06
Pa? Otkud onda onaj da skače po mapi i rafališe iz RPG-a na serveru. Ima na jutjubetu.

astro
22.3.2010, 11:45
u jednoj radnji sa kompljutersko opremom u gornjem delu palmoticeve, kod kosovske, prodaju pretplatu za LIVE i microsoft poene.

White Ripper
22.3.2010, 23:33
Zivo me interesuje da li bi core i7 mogo pokrenut emulator za 360,odnosno neku igru sa 360?

3LANCER
22.3.2010, 23:47
Samo treba prvo napisati emulator ;)
(a verovatno ga nece biti posto nije zavrsen ni emu. za prvi xbox)

WhenDarknessFalls
23.3.2010, 0:21
Jedan od glavnih razloga zasto emulatori za xBox nisu toliko razvijeni je cinjenica da ni nema potrebe za time. Vecina xBox igara je portovana na ps2 i/ili pc, i ima svega par ekskluziva... Slicna prica ce verovatno biti i sa x360, za jedno 5-6 godina ;)

3LANCER
24.3.2010, 22:20
Ispostavilo se da cu ipak konzolu morati da nosim na servis jer zakucava i na originalima (probao sam sa Tekken 6,zakuca uvek tokom prvog fajta). Da li je neko imao iskustva sa domacim servisima za Kutiju i koji bi mi preporucio (u Beogradu)?

federer
25.3.2010, 14:23
Pa kontas sad,los FW moze bit problem.

irreal
19.5.2010, 8:39
Može par pitanja za vas Xbox gurue ? :)

Posedujem trenutno Nintendo Wii sa celim band hero bendom, Nintendo DS lite, i računar koji može da pokrene šta god da mi se igra.
Ono što ne posedujem je slobodno vreme, radim jako puno a kada ne radim onda nadoknađujem nedostatak socijalne interakcije.

elem, stižemo i do moje nedoumice.
naime, uletele su mi neke pare viška i pomislio sam da ne bi bilo loše da nabavim konzolu koja se po mom mišljenju jako lepo dopunjuje sa Wii-jem, Xbox360.

Xbox je po mojim nekim iskustvima odličan, ali zaista ne znam koliko ću vremena imati da u njemu uživam. da li mi se isplati da kupujem nov xbox ili je pak bolje uzeti polovan?
ja jako naginjem ka polovnom jer stvarno mi je bezveze da dam velike pare a da koristim jednom-dvaput nedeljno na sat - sat i po.

Kakvo je generalno iskustvo sa polovnim konzolama? ima li nešto na šta treba da obratim posebnu pažnju pri kupovini? (osim naravno da je falcon ili jasper)
Znate li kako se kreću realne cene (za arcade i premium, elite mi je ružan)?

i poslednje pitanje, ako dođe do takvog izbora: novi arcade ili polovni premium sa drugim kontrolerom (i možda čak i nekom orig igrom)

možda su neka od ovih pitanja odgovorena i ranije. začudilo bi me da nisu, ali ja ne pronađoh ništa konkretno.
izvinjavam se zaista ako jesu, ali nažalost nemam vremena da pročešljam celu temu.
Hvala unapred :ciao:

GojaS
19.5.2010, 13:19
Može par pitanja za vas Xbox gurue ? :)

Xbox je po mojim nekim iskustvima odličan, ali zaista ne znam koliko ću vremena imati da u njemu uživam. da li mi se isplati da kupujem nov xbox ili je pak bolje uzeti polovan?
ja jako naginjem ka polovnom jer stvarno mi je bezveze da dam velike pare a da koristim jednom-dvaput nedeljno na sat - sat i po.

Kakvo je generalno iskustvo sa polovnim konzolama? ima li nešto na šta treba da obratim posebnu pažnju pri kupovini? (osim naravno da je falcon ili jasper)
Znate li kako se kreću realne cene (za arcade i premium, elite mi je ružan)?

i poslednje pitanje, ako dođe do takvog izbora: novi arcade ili polovni premium sa drugim kontrolerom (i možda čak i nekom orig igrom)

Hvala unapred :ciao:

Naravno uzmi polovan, i to obavezno trazi Jasper, flashovan (zbog pirata:dzavo:). Uz to ne znam dal ces ici na banovane ili ne banovane konzole, tako da ako ces na Live uzimaj premium, ako ne arcade.
Polovne arcade mozes naci za oko 150e. Za premium verovatno morash dodati 30-40e.
To ti je ustvari i cela logika :D

irreal
19.5.2010, 13:55
pa icicu na live, kolko sam cuo godisnja pretplata je 50-60 evra ?
to je smesno na godisnjem nivou.

jel postoji mogucnost da 3-4 igre kupim originale, ono sto bi igrao online ?

a koja je prica sa arcade-om i live-om ?
znam da mogu da se igraju igre online i sa arcade, jel ogranicenje igranje onih mini igara sa marketplace-a i slicno ?

znaci sa 200 evra mogu da zavrsim posao da uzmem premium ne banovanu ?

mvasic
19.5.2010, 14:02
Oprezno sa flashovanom konzolom na Live-u. Prilikom poslednjeg "ban hammer"-a (Decembar 2009) ljudi su popili banove i sa flashovanim konzolama i piratima, i sa flashovanim konzolama i originalima.

Neki konsenzus trenutno je da je svaki update kritican po flashovane konzole. Pretpostavlja se da u momentu update-a konzola komunicira dvosmerno sa serverom i tada server detektuje neispravan (flashovan) firmware.

irreal
19.5.2010, 14:36
e bedak.

znaci ispade ili da igram offline i cutim ili sve sto hocu da igram da kupim originale ?

hmm, ovo sad ozbiljno menja situaciju, moracu da razmislim o celom poduhvatu.

kakva je situacija sa narucivanjem original igara preko neta ?
za kolko stizu, kolko kostaju ?

federer
19.5.2010, 15:54
pa icicu na live, kolko sam cuo godisnja pretplata je 50-60 evra ?
to je smesno na godisnjem nivou.

jel postoji mogucnost da 3-4 igre kupim originale, ono sto bi igrao online ?

a koja je prica sa arcade-om i live-om ?
znam da mogu da se igraju igre online i sa arcade, jel ogranicenje igranje onih mini igara sa marketplace-a i slicno ?

znaci sa 200 evra mogu da zavrsim posao da uzmem premium ne banovanu ?

Nije tačno.

A Arcade i Elite se samo razlikuju po onome što dobiješ u paketu i po boji. Nema realne razlike osim HDDa.

Ako imaš najnovije flešovan LT firmware možeš da ideš na Live sa najmanjim strahom od bana jer je LT najsličniji originalnom FWu Xboxa te su male šanse za ban. Za sve informacije javi se meni na PM,imam vremena i svega. I NE UZIMAJ POLOVAN! Zlatno pravilo sa Xboxom. Ovo što su ti dole pisali nije opširno i pola je tačno ..Javi se na PM.

irreal
19.5.2010, 16:01
javicu se na pm za neke stvari, druge diskusije mogu i ovde.

i ja sam u početku mislio da ako kupis arcade i naknadno ugradis hdd, imaš istu stvar kao i premium. onda sam počeo da čitam od raznih ljudi da ima razlike i u mogućnosti downloada softvera sa live-a i ostalo.
heh, znači ništa od toga.

a može li elaboracija zašto ne nikada polovni, ako je u pitanju recimo jasper?

malo mi je mnogo premium novi, s' obzirom kolko cu ga malo koristiti.

GojaS
19.5.2010, 16:41
Ako imaš najnovije flešovan LT firmware možeš da ideš na Live sa najmanjim strahom od bana jer je LT najsličniji originalnom FWu Xboxa te su male šanse za ban. Za sve informacije javi se meni na PM,imam vremena i svega. I NE UZIMAJ POLOVAN! Zlatno pravilo sa Xboxom. Ovo što su ti dole pisali nije opširno i pola je tačno ..Javi se na PM.
hahaha
A ti si jeli pametan, pa sve znash, pa te zbog toga i redovno banuju sa Xrepublike, polovan xbox nego sta treba da uzme. Da ne bi slucajno davao 220e za nov??? Ja nikako nov ne bi kupio, zato sto bi kupio polovan Jasper, koji hvala bogu radi odlicno.
LT firmware je za SADA neprimetan, provalice njih Microsoft, ili mozda vec znaju pa navlace ljude. Nemoj da si naivan federer.

Tebi bi irreal i falcon polovan dobro lezao, ali jasper je jasper. ;)
A sto se tice cena ja sam mislio na banovane konzole, ne banovane su verovatno i skuplje..

federer
19.5.2010, 16:48
javicu se na pm za neke stvari, druge diskusije mogu i ovde.

i ja sam u početku mislio da ako kupis arcade i naknadno ugradis hdd, imaš istu stvar kao i premium. onda sam počeo da čitam od raznih ljudi da ima razlike i u mogućnosti downloada softvera sa live-a i ostalo.
heh, znači ništa od toga.

a može li elaboracija zašto ne nikada polovni, ako je u pitanju recimo jasper?

malo mi je mnogo premium novi, s' obzirom kolko cu ga malo koristiti.
To što su ti rekli u vezi downloada softvera sa livea apsolutno nije tačno.
Slobodno kupi Arcade i dogradi HDD,nema razlike.Inače možeš kupiti hard od 250 GB maskimum .. Ako imaš fleš većeg kapaciteta ,minimum 8GB ,možeš ga koristiti umesto HDDa samo ga formatiraš u FAT32 ,ubodeš i šljakaš ,tako možeš da instaliraš igre ,stavljaš update itd,mada opet HDD ima više memorije. Ima trikova da kupiš neki WD hard za komp od 320 ili 250 GB pa uradiš nešta tamo i priključiš u XBOX i radi..
Arcade je jeftin. A oko polovnog,zato što su to stariji Xboxovi koji nisu najnovniji jasper revizije nego falcon ,zephyr ,xenon i ostali i time se manje kvari,pregrijava i savija mu se ploča (matična). Najčešći kvar je tzv.RRoD iliti Red Ring Of Death koji nastaje usled pregrijavanja konzole ili savijanja ploče. Jasper se preporučuje jer ima 3% šansi da dobiješ na njemu RRoD. A da,oko savijanja ploče. Na matičnoj ploči XBoxa tj.na okviru njenom postoje dva vel'ka slova X (tzv. X-Clamp)koja savijaju matičnu i može da pukne. Zato se radi X-Clamp Fix koji mesto ta velka X stavlja obične šarafe.

O tome ko prodaje Xbox najjeftinije i ko radi flešovanje i pomenuti XClamp fix,javi se na PM meni.

mvasic
19.5.2010, 18:48

Pazi, FW se ne zove LT, nego ixtreme 1.x LT (Lite Touch). Mislim da je trenutno aktuelna 1.7 za sve drajvove. Koliko znam, C4eva (autor) ne garantuje 100% stealth na Live-u sa FW-om, nego uvek savetuje na oprez.

irreal
19.5.2010, 19:26
sto se tice kupovine polovnjaka. ako ustanovim da je u pitanju jasper, da li onda ima nekih problema ili da uzimam?

inače, ako stvarno može fleš disk, o la la! 16 giga fleš + polovni arcade i ćao zdravo.

večeras bi otišao da kupim, kad bi našao negde :D

aj drugari, ko naleti na oglas, PM ili nek napiše ovde :)

-EDIT-
E sad sam u frci. raspitao sam se, nov arcade flashovan 24 999din, ne fleshovan 22999, kolko me izadje samostalno fleshovanje ?
joj, ne znam dal da uzmem tako nov pa da ide zivot, ili da se strpim da nadjem oglas za polovni.
ni jedan oglas ne nadjoh za sada :(

GojaS
19.5.2010, 20:26
Niposto ne uzimaj tu xbox. 25000din!!! Lopovluk, ako hoces nov Xbox arcade poslacu ti PM. 22000din flashovan, jasper.
Mada stvarno, onako iskreno ti kazem kupi polovan Jasper, isto ti je to, veruj mi.
PoZz

irreal
19.5.2010, 20:38
baci PM za svaki slucaj.

inace, uzeo bi ja polovni, al ako bi nasao oglas neki danas - sutra - prekosutra.

nedelju dana vec ne mogu i necu da cekam.

ja kad odlucim nesto da kupim, strpljenje mi je 0, vozio bi 300 kilometara veceras da odem da preuzmem polovni xbox 360.

jednostavno sam takav, jebga :)

worm4
19.5.2010, 23:46
Znam za update koji omogućava korišćenje USB flash diskova umesto HDD-a, ali sam čitao nešto da je izašao još noviji update koji to onemogućava, molim za info :D
Ako stavim USB kao HDD, instaliram igru, kako će se ponašati što se tiče performansi, znam da su fleš diskovi dosta spori u odnosu na HDD, a i DVD, mada sama tišina u radu i manje grejanje hardwera bi nadomestilo sporo učitavanje. Imao sam problema u Oblivion-u, gde se uvek nešto učitava s diska, pa je stalno opadao frame-rate, izletali LOD modeli, texture i sl.

@ irreal
Ja sam tako isto, dobio keš, odlučio i kupio. Nema čekanja, vreme je novac! :ciao:

irreal
20.5.2010, 0:01
e kamo lepe srece da sam dobio, krv sam propi**o da bi te pare zaradio :)

inace, sutra je dan d, ili cu kupiti i zavrsiti s' time ili cu zauvek zaboraviti na xbox 360.

jos se lomim vredi li 22 000 din uloziti kad vec imam wii i pc.
i to sam wii bas lepo podesio, imam na njemu prenosni hard sa mnoooooogo igara, samo prosetam kroz listu, izaberem sta mi se igra, picim.

malo me smara sama pomisao kupovine dvd-eva (pa jos double layer), rezanja, ubacivanja, smenjivanja na xbox-u...

jako teska odluka :|

worm4
20.5.2010, 0:08
Ako si povremeni igrač, onda je Wii odlično rešenje, ali ako hoćeš da igraš najnovije ''mainstream'', ''hardcore'' igre, onda ti treba Xbox 360. Zavisi od toga koje igre hoćeš, to je najvažnije, pogledaj kojih igara ima za X360, pa odluči.
Što se tiče rezanja ''backup'' :dzavo: igara, nije nikakva nauka, neko će ti objasniti ko se razume u to na PM, ako ti treba. DVD+R DL diskovi su oko 100 din, Verbatim, naravno, režeš na što manjoj brzini (meni je najmanja 4x, ali trebalo bi i sporije, na 4x traje rezanje 20-ak minuta, više ako hoćeš da program proveri dal' se dobro narezalo)
Za smenjivanje diskova ne brini (pogotovo ako instaliraš igre na 2 i više DVD-a na HDD ili fleš), većina je 1 DVD, ubaciš i igraš.

irreal
20.5.2010, 0:12
ma znam i kako se reze i kako se skida i kako se proverava layer break i da li je stealth, sve je to ok.

jednostavno ne mozes da verujes kolko me smara pomisao da moram da baratam sa dvd-ovima, razmisljam da li imam praznih, rezem po 20-30 minuta, vadim jedan ubacujem drugi svaki put kad menjam igru

razmazio me je wii ! preko 50 igara na jednom hdd-u, listam, razgledam slike, odlucim sta mi se igra - klik klik - igra krece

worm4
20.5.2010, 0:31
irreal ti si ''casual'' igrač! :qliranje: Najvažnije je uživanje u igrama. Razmisli, pa odluči. Nemam Wii, pa ne znam sve ''features''-e, ali na Xbox-u je bolja grafika, veća rezolucija, pogotovo važno ako imaš veliki HDTV ili monitor, igre su dosta ''zrelije'' i tehnološki naprednije. Sa druge strane, upravljački sistem je još klasični gamepad.
Postoji veliki izbor kvalitetnih i zabavnih igara, verovatno znaš kojih, ja sam, recimo, zbog Grand Theft Auta 4 kupio Xbox.

mvasic
20.5.2010, 4:42
@worm4 Mislim da ne moze instalacija na USB, samo na hard. Na USB ide samo save game i media fajlovi.

Ako neko moze da demantuje, bilo bi super.

irreal
20.5.2010, 8:30
ma koji crni casual igrac.

ja sam u trenutku kupovine Wii-ja bio prezasicen hardcore igara koje sam picio do besvesti na kompu (jbg, tad nisam radio)

i onda sam uzeo wii za malo opustene zabave u drustvu, tako, s' vremena na vreme.

i Wii zaista jeste ODLICAN, mnogo ga volim.

ali, sad mi se opet igra nesto malo ozbiljnije, a xbox me privlaci najvise zbog mogucnosti da pozovem drugare i da opicimo celu noc, zbog igara koje nema na pc-u i zbog jednostavnosti u poredjenju sa pc-em, online multiplayer, sve.

umem ja na pc-u sve da odradim, pa i multiplayer na vecini igara da zbudzim preko vpn-ova, ali ovo mi je nekako mnogo opustenije, ne razmisljam, samo dodjem kuci umoran, upalim, izigram se, batalim, idem dalje.

ne znam, mozda gresim, al cini mi se da bi mi xbox dobro legao.

u svakom slucaju danas do kraja dana cekam da mi se jave neki ljudi sa povoljnim ponudama, a ako se oni ne jave, moracu da kupim tamo gde sam nasao za 24 999 :)

worm4
20.5.2010, 9:03
Super, nađi dobru cenu i vozi!

Na xbox.com forumu piše da mogu da se instaliraju igre na USB, ali je podrška proizvođača malo neodređena, neki rade, neki ne. San Disk (proizvode licencirane USB fleš diskove za M$) fleševi imaju veće šanse da rade. Moguće da glupi ameri ne znaju da formatiraju fleš, ali neki ne rade ni u NTFS ni u FAT32 formatu. Ne znam dal' da rizikujem sa kupovinom, pa ako neko ima preporuku, neka kaže.

Kada se uključi USB u USB (jelte, :D) treba otići u Memory Settings i uraditi configure itd, jel tako? Neki samo uključe fleš u usb i ne radi im, možda treba da se podesi prvo.

edit: potvrda da mogu igre da se instaliraju na usb, performanse su iste kao hdd, naravno zavisi od fleša
(sa xbox.com), preporuka je bilo koji SanDisk, jer ostali proizvođači ili nisu podržani, ne rade ili je sporija brzina od potrebne. Uzimam danas SanDisk usb, pa ću da raportiram iskustva :ciao:

irreal
20.5.2010, 16:54
eh, smorih se.
imam odlicnu ponudu za novi arcade, flashovan + jedan kontroler + wireless receiver + neke orig igre za 25900 din, ali moram da cekam do prekosutra ! :(

ko ce da ceka do prekosutra :/

a alternativa je sve to ali bez wireless receiver-a za 29 iljada i nesto, veceras.

teske muke, videcu sta cu.

worm4
20.5.2010, 17:18
Wireless reciever? Misliš Wi-Fi koji se priključuje pozadi? Ne treba ti ako imaš ruter bez Wi-Fi-a ili ako konzolu povežeš sa ruterom preko kabla.

Ja sam kupio SanDisk Cruzer Micro 16 Gb, priključio konzolu na ruter i uključio. Nije se ''sign in'' na Xbox Live automatski, pa sam ručno... konzola banovana, zbog prekršaja ''terms of use'', kako, zašto, ne znam, nisam uključivao konzolu na net 6 meseci (nisam ni imao net). Nisam se nešto koristio sa Live-om, sem update-a, koji ću sada da skinem, pa snimim na USB. Čudan slučaj, nisam ni igrao MP kada sam imao net pre 6-7 meseci. Nisam ni koristio Live, osim update-a za Dashboard, koji može da se skine sa xbox.com.

irreal
20.5.2010, 17:58
Wireless reciever? Misliš Wi-Fi koji se priključuje pozadi? Ne treba ti ako imaš ruter bez Wi-Fi-a ili ako konzolu povežeš sa ruterom preko kabla.

ne ne ne ne.

naravno da imam ruter sa wireless-om, kaci mi se 10 gedzeta na wifi :D (wii, mob, ppc, laptop, ojha) ali cu xbox konkretno povezati kablom (da ne bi bacao pare na wireless za xbox)

ovaj receiver sluzi da xbox kontrolere mogu da povezem i na pc, po potrebi!
a u ovoj kombinaciji za 25000 njega dobijam dzaba, tako da sto da ne!

worm4
21.5.2010, 1:36
http://www.xbox.com/en-ca/hardware/x/xbox360wirelessgamingreceiver/
http://www.amazon.com/Xbox-Wireless-Gaming-Receiver-Windows-Pc/dp/B000HZFCT2

A to... Ja sam kupio još jedan ži(v)čani kontroler, MadCatz, radi na windowsu, samo treba da se instalira xbox 360 softver sa xbox.com. Uzmi sa risiverom, ako planiraš da koristiš gamepad na PC-ju.

Skinuo sam update za Dashboard, ubacio USB fleš, podesio i radi bez problema, nisam dobio poruke o nekompatibilnosti, zadovoljava xbox potrebe što se tiče brzine. Ima 15 Gb (što je više od 12 Gb na HDD-u) slobodno posle podešavanja. Instalirao sam GTA 4, radi neverovatno, pre je stalno učitavao sa diska i pravio strašnu buku, sada je tišina, disk se zavrti samo kad se pokrene igra. Ne znam kako radi sa HDD-a, ali u odnosu na DVD, nema više iskakanja textura/objekata, nema nestajanja asfalta, ne znam dal je brže učitavanje, nisam igrao gta odavno, ali trebalo bi.

Što se tiče bann-ovanja, mislim da sam pogrešio zbog toga što sam skidao system-update preko Live-a sa starim firmware-om (početak 2009), verovatno su tada provalili, a krajem 2009 sam čuo da je bio talas banovanja, čak i konzola na kojima je bio instaliran crackovan firmware, ali su igrane originalne igre. Nisam imao net 6 meseci, ali verovatno sam banovan od novembra-decembra 2009, samo nisam znao :kreza:

Ah, da. Meni je isto važno što sada mogu da igram igre sa prvog Xbox-a, pošto kad sam ubacio San Andreas iskočila mi poruka da mi je trebao HDD, treba da skinem update sa xbox.com i teraj! :qliranje:

irreal
21.5.2010, 16:12
Eh, završi se i ta priča :)

nisam hteo da čekam do sutra, već sam danas seo u kola i otišao do šapca, platio xbox 25800 din, jasper, flashovan najnovjim fw-om, original igru dobio, drugi wireless kontroler i receiver za kačenje na pc.

čini mi se da sam dobro prošao, put do šapca i nazad me izašao cirka 1000 din gorivo i 240 din putarina.

sve u svemu, ja sam zadovoljan, mogao sam da ustedim 1000 din da sam čekao do sutra, al kad sam odlučio da kupujem nisam mogao da se smirim dok nisam i kupio :)

što bi rekla ona čuvena segina reklama iz 90-ih "i u i, i u i, i uživanje može da počne"

GojaS
21.5.2010, 18:49
Odlicno, uzivaj u igranju. :tapsh:

DarkoPatic
24.5.2010, 0:58
Eh, završi se i ta priča :)

nisam hteo da čekam do sutra, već sam danas seo u kola i otišao do šapca, platio xbox 25800 din, jasper, flashovan najnovjim fw-om, original igru dobio, drugi wireless kontroler i receiver za kačenje na pc.

čini mi se da sam dobro prošao, put do šapca i nazad me izašao cirka 1000 din gorivo i 240 din putarina.

sve u svemu, ja sam zadovoljan, mogao sam da ustedim 1000 din da sam čekao do sutra, al kad sam odlučio da kupujem nisam mogao da se smirim dok nisam i kupio :)

što bi rekla ona čuvena segina reklama iz 90-ih "i u i, i u i, i uživanje može da počne"

Voleo bi da vidim tu reklamu, imali je na youtube-u? Ja je nisam nasao.

irreal
24.5.2010, 7:27
cisto sumnjam da je ima, evo, probao sam i ja da potrazim al nista.

sve u svemu, za one koje ne znaju (a iz nekog cudnog razloga ih zanima) reklama je prikazivala kako se sega povezuje na televizor. dok je na slici demonstrirano kako se kaci adapter za napajanje, kabl za sliku i zvuk na tv i kontroler u samu segu, narator je ljubazno objasnio "i u i, i u i, i uzivanje moze da pocne"
a zatim bi krenula montaza sega igara, od kojih sam se ja najvise palio na sliku iz neke formula1 igre, jer za razliku od verzije koju sam ja tada gurao na PC-u, Sega verzija je prikazivala ruke vozaca kako drze volan, sto je za mene bio vrhunac realizma :) :) :)

mciggzy
26.5.2010, 13:42
Koje igre preporucujete da se obavezno moraju probati na ovoj konzoli? uz kratak opis, tnx

GojaS
26.5.2010, 21:58
Koje igre preporucujete da se obavezno moraju probati na ovoj konzoli? uz kratak opis, tnx

Po meni must play je Gears of War 2, a ako nisi igrao keca na PC-u i to obavezno. Zatim Fable 2, akcioni RPG, veoma zanimljiva igra. Halo 3 i Halo ODST. Uh prodao xbox pa niceg vise ne mogu da se setim, ali ovih 5 su po meni najbolje ekskluzive za Xbox360..
I da ja sam se silno proveo igrajuci Dirt2 na Live-u :D

DarkoPatic
26.5.2010, 22:54
cisto sumnjam da je ima, evo, probao sam i ja da potrazim al nista.

sve u svemu, za one koje ne znaju (a iz nekog cudnog razloga ih zanima) reklama je prikazivala kako se sega povezuje na televizor. dok je na slici demonstrirano kako se kaci adapter za napajanje, kabl za sliku i zvuk na tv i kontroler u samu segu, narator je ljubazno objasnio "i u i, i u i, i uzivanje moze da pocne"
a zatim bi krenula montaza sega igara, od kojih sam se ja najvise palio na sliku iz neke formula1 igre, jer za razliku od verzije koju sam ja tada gurao na PC-u, Sega verzija je prikazivala ruke vozaca kako drze volan, sto je za mene bio vrhunac realizma :) :) :)

MOLIIIIIIIIIM TEEEE nadji mi tu reklamu. Mora da je ima negde :)

worm4
26.5.2010, 23:06
To je bila reklama za ''original'' Segu? Ja i moje društvo smo svi imali Денди:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dendy_%28console%29
Kakvo je to iskustvo bilo... koštala je konzola 10 DEM, ''ketridži'' su koštali 100 din, uglavnom sam ih kupovao na pančevačkom buvljaku kad sam išo s mamom... A kad bi došli brat i sestra iz Novog Sada, doneli bi njihove igre, pa smo šibali Mortal Kombat, Marija (Super Mario Bros 1, sada sam nabavio New Super Mario Bros za Wii, preko Dolphin emulatora, pa ćemo opet da šibamo!)
Imao sam 3-4 komada, crkavali su žestoko, nisi mogao da igraš duže od sat vremena zato što se pregrevao adapter... To mi je bila prva konzola :kreza:

DarkoPatic
26.5.2010, 23:06

Tekken 6, mortal kombat ovaj novi, ako volis tuce i cekaj Crysis 2 :) . Ne znam da li je izasao i God of war 3 za xbox 360. Proveri jer nisam siguran.

worm4
26.5.2010, 23:08
Koji novi MK, jel vs DC Universe?
''U procesu sam nabavljanja'' MK Deception za prvi Xbox.

3LANCER
27.5.2010, 9:30
Ako si die-hard fan starih (2D) Mortal Kombata onda bolje da zaobidjes MK vs DC. Fable 2 je ok, mada negde pred kraj postaje dosta smora, u GoW nisam mogao da se uzivim jer 1)ne igram shutere na gamepadu i 2)likovi su mi previse urnebesno zvucali i zavrsavao bih partiju valjajuci se po podu u smehu. Nije lose probati Bayonettu, Brutal Legend, Soul Calibur 4, Alan Wake (iako kratak), Dead rising, a cuo sam da je Left 4 Dead jako zanimljiv u split-screenu (opet, ako mozes da se nateras da igras fps na gamepadu).

DarkoPatic
27.5.2010, 13:40
Mozes da probas i ove naslove, meni su odlicni: GTA 4, Street fighter 4, Call of duty 6 MW, Prototype, novi fudbal svetsko prvenstvo u Juznoj Africi (igra je specijalno napravljena samo za XBOX 360 :) ) i novi Batman.

federer
27.5.2010, 14:41
hahaha
A ti si jeli pametan, pa sve znash, pa te zbog toga i redovno banuju sa Xrepublike, polovan xbox nego sta treba da uzme. Da ne bi slucajno davao 220e za nov??? Ja nikako nov ne bi kupio, zato sto bi kupio polovan Jasper, koji hvala bogu radi odlicno.
LT firmware je za SADA neprimetan, provalice njih Microsoft, ili mozda vec znaju pa navlace ljude. Nemoj da si naivan federer.

Tebi bi irreal i falcon polovan dobro lezao, ali jasper je jasper. ;)
A sto se tice cena ja sam mislio na banovane konzole, ne banovane su verovatno i skuplje..
Mene nikad nisu banovali. Jednom su na mjesec ali to je bilo zbog jednog PS3 fanboya.

GojaS
27.5.2010, 19:49
Mene nikad nisu banovali. Jednom su na mjesec ali to je bilo zbog jednog PS3 fanboya.

Pa znaci jesu te banovali :ciao:

@mciggzy

Meni se npr GTA IV nikako nije svideo, dok sam uzivao igrajuci Saints Row 2, dosta je zabavnija igra.

DareCare
28.5.2010, 18:33
Ok je GTA 4 na XBOX-u evo ja ga igram svaki dan, i meni se bas svidja ;) e sad ukusi su razliciti :)

worm4
28.5.2010, 19:25
Saint's Row 2 je odlična igra (mada je meni bolji SR1, ima neki ''šmek''), ali GTA 4 je sigurno jedna od najboljih igara koje sam igrao, jedino me je tada nerviralo što nisam imao HDD, pa su iskakale texture i objekti, ali sada je sređeno, tako da čim položim ispite u junu, krećem da prelazim ponovo :n_klanja:

DarkoPatic
30.5.2010, 21:50
Saint's Row 2 je odlična igra (mada je meni bolji SR1, ima neki ''šmek''), ali GTA 4 je sigurno jedna od najboljih igara koje sam igrao, jedino me je tada nerviralo što nisam imao HDD, pa su iskakale texture i objekti, ali sada je sređeno, tako da čim položim ispite u junu, krećem da prelazim ponovo :n_klanja:

Kako vam se cini GTA 4 da igrate na game pad-u?

doctor
30.5.2010, 23:31
Da vas pitam, čuo sam da GoW na Xboxu radi na 30 FPS... Koji još naslovi ne "guraju" preko 30 FPS već su zakucani na toj cifri? Ima li ih mnogo?

DarkoPatic
30.5.2010, 23:34
Da vas pitam, čuo sam da GoW na Xboxu radi na 30 FPS... Koji još naslovi ne "guraju" preko 30 FPS već su zakucani na toj cifri? Ima li ih mnogo?

Pa meni do sada svaka igra radi odlicno mada nigde nisam nasao igru God of War za xbox 360??? Ne znam da li je ima uopste???

Vulee
30.5.2010, 23:52
Gears of War...

DarkoPatic
31.5.2010, 0:00
Gears of War...

Aaaaaaaa pa tako napisi :). Kada napisete GoW odmah pomoslim na God of War 3 :) . Nisam jos uvek igrao Gears of War. Slab sam sa vremenom......

irreal
31.5.2010, 8:26
Gears of War je zakucan na 30fps svugde, ne samo na box-u.

zapravo, gomila igara je zakucana na 30fps, na svim konzolama.
nisam bas naleteo na neku konkretnu listu sta je na 30 sta na 60, ali uvek mozes za konkretan naslov da ukucas na google i pogledas sam.

doctor
31.5.2010, 12:07
zapravo, gomila igara je zakucana na 30fps, na svim konzolama.
Upravo zato sam i pitao, jer se na PCu ipak igramo na više FPS :)
I, da, mislio sam na Gears of War :) Ali on valjda na PC radi preko 30 FPS :confused: Mislim, imam ga, ali mi je uvek radio glatko pa mi nikad nije palo na pamet da merim FPS.
A što se tiče rezolucije - je l' istina da se baš sve igre prosto skaliraju sa 720p uz AA na sve ostale rezolucije ili ne?

irreal
31.5.2010, 12:17
ne, kolko sam ja razumeo, neke se skaliraju a neke ne (vecina da).

inace, 30 fps je sasvim glatko i dovoljno i tesko da ces ikada pomisliti "vau, ovo je super igra, samo steta sto ide na 30 fps a ne 60". jednostavno neces. to je smesno ko i ljudi koji odbijaju da igraju na 60 jer im ispod 100 fps nikako ne valja.

puh-leeeeazee, :facepalm

doctor
31.5.2010, 12:21
Aham, okej :)
Što se tiče FPSa ja se inače i igram na cca 30 FPS jer posedujem takvu konfu koja vapi za upgradeom :) Ali svakako da primećujem razliku između 60 i 30 FPS, tek na 45+ mogu da vidim da sve teče glatko, ali lično smatram da je sve što je iznad 25 FPS igrivo :)

Kad napravim poređenje, ja na mom kompu igram većinu igara na Medium/High, većinu na 30 FPS, većinu u 720p... Isto kao da imam konzolu :D

irreal
31.5.2010, 12:31
Isto kao da imam konzolu :D

ne bas. :)

doctor
31.5.2010, 12:40
Ok, skoro isto kao da imam konzolu. :D

irreal
31.5.2010, 12:46
ne bas. :)

svetovi su totalno drugaciji, ne mozes da poredis neku pc konfiguraciju, i sta ona tera, sa nekom konzolom.

kao kada bi sad usli u diskusiju da li je bolji motor ili automobil ili recimo letovanje ili zimovanje.

worm4
31.5.2010, 16:01
Kako vam se cini GTA 4 da igrate na game pad-u?
Odlično, ima ugrađen auto-aim sistem koji može da se isključi, ako želiš veći izazov (kao ja :dzavo:). Što se tiče kretanja i nišanjenja, analogne palice rade pos'o bez problema, čak mi je udobnije nego M+K (im'o sam za PC, al je seckala igra na minimum)

Meni se čini da je drugačiji subjektivni osećaj 30 fps na PC-u i na konzoli, irreal je u pravu, to su totalno drugačiji uređaji, ne mogu se lako upoređivati.

DarkoPatic
1.6.2010, 15:17
X BOX 360 ima jedinu manu,( barem je meni to mana), sto je palica tj. upravljac za gore,dole,levo i desno tamo gde bi ja voleo sa je krstic, posto ja igram na krsticu :) . Ostalo mi je sve OK :)

irreal
1.6.2010, 15:41
to je iskljucivo stvar navike, uglavnom ljudi preferiraju ono sto su prvo probali ili ono na sta su se navikli.

inace, jako ti je lose da igras na D-Pad-u igre koje su predvidjene za analog.

analog ipak ima veliki opseg mogucih vrednosti, a D-Pad je osam smerova i to ti je sto ti je.

DarkoPatic
1.6.2010, 16:02
to je iskljucivo stvar navike, uglavnom ljudi preferiraju ono sto su prvo probali ili ono na sta su se navikli.

inace, jako ti je lose da igras na D-Pad-u igre koje su predvidjene za analog.

analog ipak ima veliki opseg mogucih vrednosti, a D-Pad je osam smerova i to ti je sto ti je.

Da upravu si :). Ali verovatno je to zbog SEGE, navikao sam na taj krstic (sto ti kazes D-Pad) i ne mogu da igram bez njega :) . Nekako mi je lakse :)

voodoo_
1.6.2010, 23:24
Većina igara može da radi preko 30 frejmova, ali teško koja može da ide u 60 frejmova zakucano (zapravo, ako igra radi u 60 frejmova zakucano, to je znak lošeg dizajniranja, odnosno da je tu bilo lufta za bolju grafiku, jer nije logično da igra i u najzahtevnijim i u najprostijim scenama radi podjednako brzo). Elem, poenta zakucavanja na 30 frejmova je da se izbegnu oscilacije u frejmrejtu, problemi sa vertikalnom sinhronizacijom i slično od čega "boluju" iste te igre za PC. Ovako sve radi podjednakom brzinom, a 30 frejmova nije problem ukoliko se ne radi o nekoj igri sa čestim i brzim okretanjem kamera.

Emix
2.6.2010, 17:37
Ljudi sta vam je to Jasper ako neko moze da mi odgovori!? I za sta mi sluzi ovaj hard disk sem za instaliranje igara? Da li ima jos neku namenu? Uzeo sam prekjuce konzolu pa nisam bas upucen! (Znate kad se predje sa dvojke na ovo cudo :kreza:).
I jos jedno pitanje,ne igram igre online i necu ih ni igrati nikada: Da li postoji nacin da me banuju!? Hvala

worm4
2.6.2010, 19:15
Jasper je trenutno aktuelna revizija hardvera, CPU i GPU su izrađenu u 60 nm tehnici, manje se greju i troše manje energije.
Hard disk služi, osim instalacije igara, i kao cache memorija (umesto RAM-a), takođe možeš skidati igre sa Xbox Live-a ili DownLoadable Content (razne expanzije i dodaci za igre), naravno možeš kopirati filmove i muziku.
Ako ti konzola nije povezana na internet, onda nema šanse da te banuju, ali mene su banovali čak i ako nisam koristio Live za multyplayer, već samo za update-ove i sl. Znači, najsigurnije je da isčupaš Ethernet :D

Emix
2.6.2010, 19:56
Jasper je trenutno aktuelna revizija hardvera, CPU i GPU su izrađenu u 60 nm tehnici, manje se greju i troše manje energije.
Hard disk služi, osim instalacije igara, i kao cache memorija (umesto RAM-a), takođe možeš skidati igre sa Xbox Live-a ili DownLoadable Content (razne expanzije i dodaci za igre), naravno možeš kopirati filmove i muziku.
Ako ti konzola nije povezana na internet, onda nema šanse da te banuju, ali mene su banovali čak i ako nisam koristio Live za multyplayer, već samo za update-ove i sl. Znači, najsigurnije je da isčupaš Ethernet :D

Hvala ti puno! A kako da proverim da li je moj Jasper?

worm4
3.6.2010, 0:38
Pogledaj na poleđini konzole:
http://cache.gawker.com/assets/images/kotaku/2008/12/jasperamps.jpg
Takođe mislim da je napajanje Jasper-a 150W.

mvasic
3.6.2010, 4:34
Evo ti link sa najkompletnijom informacijom:

http://www.360-hq.com/xbox-tutorials-81.html

voodoo_
3.6.2010, 18:33
Skinuo sam update za Dashboard, ubacio USB fleš, podesio i radi bez problema, nisam dobio poruke o nekompatibilnosti, zadovoljava xbox potrebe što se tiče brzine. Ima 15 Gb (što je više od 12 Gb na HDD-u) slobodno posle podešavanja. Instalirao sam GTA 4, radi neverovatno, pre je stalno učitavao sa diska i pravio strašnu buku, sada je tišina, disk se zavrti samo kad se pokrene igra. Ne znam kako radi sa HDD-a, ali u odnosu na DVD, nema više iskakanja textura/objekata, nema nestajanja asfalta, ne znam dal je brže učitavanje, nisam igrao gta odavno, ali trebalo bi.
Planiram da kupim Arcade pa da isto koristim USB flash kao storage, o kakvim to nekompatibilnostima treba da vodim računa kad budem kupovao flash?

I zanima me da li Arcade ima običan VGA izlaz, pošto planiram da igram na monitoru (koji ima samo VGA)?

edit: aha, rekao si da treba uzimati SanDisk, mada vidim da su prilično skupi, valjda će onaj od 8 giga raditi posao... Koliko uopšte zauzimaju te instalacije, jel on skine ceo disk ili samo neke fajlove?
Pitanje za VGA out ostaje :)

mvasic
3.6.2010, 19:17
Instalacije kopiraju ceo disk, znaci oko 6-7 giga po jednoj.

irreal
3.6.2010, 22:07
vga out se NE dobija uz xbox 360. moras da kupis kabl odvojeno.

kvalitetni su oko 20 evra (1999 din sam ja platio)

sto se tice flasheva, moj kingston od 8 giga radi najnormalnije, a probao sam i jos jedan kingston drugi model, takodje je radio. trebala bi vecina da radi opusteno.

voodoo_
3.6.2010, 22:50
Čekaj, VGA u VGA kabl, ili nešto drugo u VGA? Pitam zato što sam guglao slike zadnjeg panela Xboxa i nisam video da ima klasičan VGA izlaz, a običan VGA u VGA kabl već imam od nekog monitora.

irreal
3.6.2010, 23:00
Čekaj, VGA u VGA kabl, ili nešto drugo u VGA? Pitam zato što sam guglao slike zadnjeg panela Xboxa i nisam video da ima klasičan VGA izlaz, a običan VGA u VGA kabl već imam od nekog monitora.

ma kakvi, xbox ima svoj unikatni izlaz, i imas 3 vrste (ili mozda vise ?) kablova.

jedan sa xbox-ovog retardiranog na scart (odnosno, dva cinca za zvuk i jedan za sliku)

drugi sa xbox-ovog retardiranog na VGA

i treci sa xbox-ovog retardiranog na DMI

tako da svakako moras da kupis VGA kabl, on ti da VGA za monitor i dva cinca za zvuk (koje opet mozes adapterom da prebacis na 3.5 mm konektor za slusalice / zvucnike)

voodoo_
3.6.2010, 23:05
Uf, vidim ja da će troškovi narasti skoro ko za regularan Xbox...
Ali hvala!

Emix
3.6.2010, 23:14
Ja imam jos par pitanja! :)
Posto imam monitor od 22" full hd a ima samo vga da li mogu da povezem xbox i igram na monitoru?! Posto nisam dobio kabl da li moram da kupim original za xbox?
Da li xbox podrzava full hd rezoluciju ili samo razvuce sliku? I kako izgledaju igre na vecim rezolucijama posto pretpostavljam da ne podrzava hd vec samo 720p?! Hvala

3LANCER
3.6.2010, 23:24
Pogledaj dva posta iznad tvog oko povezivanja na vga. Xbox igre (u 99% slucajeva) su obican hd tj. 720p pa eventualno razvuku u 1080i/p

voodoo_
4.6.2010, 11:34
Gde u Beogradu ima da se kupi VGA kabl za Xbox? :(
Odrah tabane tražeći, jedino mesto gde me nisu gledali belo kad sam ih to pitao je Game-S, a i tu mi kažu da ga nisu dobijali sto godina.

irreal
4.6.2010, 14:40
poslao sam ti PM jer je reklamiranje zabranjeno

Emix
4.6.2010, 19:31
Koliko vam traju baterije?
Koje koristite?
I kako ih punite? :kreza:

Thunderman
4.6.2010, 20:05
Pa obicne alkalne su mi u proseku trajale po 2 nedelje.
Ove dopunjive baterije mi jos traju,nisam ih punio,a kupio sam ih pre mesec dana.

irreal
4.6.2010, 20:07
znaci da si verovatno manje igrao. punjive baterije generalno manje traju od obicnih alkalnih.

evo, ja imam xbox nekih 10-ak dana, na jednom kontroleru sam vec menjao alkalne baterije pre 4-5 dana, na drugom se jos uvek drze, al su pri kraju.

Emix
4.6.2010, 21:16
Mene bas nervira to sto moram da ih menjam! Sony je odradio bolji posao sa usb punjenjem!
A sta mislite hoce li microsoft konacno najaviti xbox 360 slim za 10-ak dana na E3!? Kao sto mnogi pricaju! Ako da,onda sam se bas zeznuo lol!

worm4
4.6.2010, 22:21
Može da se kupi Play & Charge kit sa dopunjivom baterijim koja se nakači pozadi, puni se preko USB-a, ne znam kolko košta.

Emix
4.6.2010, 22:52
Ma ima svakakvih dodataka samo da uzmu pare! :)
Ja znam da je ovo pitanje postavljeno verovatno nekoliko puta ali ne mogu da citam sad sve strane i da trazim pa vas pitam:
Koje su igre must play po vama za xbox 360!? Nema veze koje godine su izasle! Znaci sta je to sto mi preporucujete da odigram? (ne volim pucacine i sportske igre,sem skateboard igara)

DarkoPatic
4.6.2010, 23:01
Ma ima svakakvih dodataka samo da uzmu pare! :)
Ja znam da je ovo pitanje postavljeno verovatno nekoliko puta ali ne mogu da citam sad sve strane i da trazim pa vas pitam:
Koje su igre must play po vama za xbox 360!? Nema veze koje godine su izasle! Znaci sta je to sto mi preporucujete da odigram? (ne volim pucacine i sportske igre,sem skateboard igara)

Igraj novi mortal kombat EXTRA JE :)

irreal
4.6.2010, 23:06
Igraj novi mortal kombat EXTRA JE :)

ako mislis na Mortal Kombat VS DC Universe, to bas i nije novo, izaslo je 2008. godine.

inace, igra je ok, ali sigurno nije medju TOP xbox igrama.

voodoo_
5.6.2010, 11:35
Kako se 360 ponaša kao media plejer? Pretpostavljam da pušta regularne DVD-ove (originale i rezane), a što se tiče ostalih fajlova, jel dovoljno da ih samo nasnimim na disk ili flash i on pušta odatle, ili ima neka složenija procedura?

edit: Našao,
http://www.afterdawn.com/guides/archive/what_will_xbox_360_play.cfm

irreal
5.6.2010, 16:06
čisto da znaš, ako ti je računar u mreži sa xbox-om, i imaš windows xp media center, windows vista ili windows 7, možes na xbox da instalriaš media center extender, i sa njega da streamuješ sve što imas u media centru na kompu, a tu je izbor formata koje može da pušta daleko veći.

ja lično sve filmove gledam preko xbox media center extendera. još mi je kul što ne moram ni da prebacujem na fleš / dvd

worm4
5.6.2010, 22:05
Ja ne koristim Media Center (valjda) već samo stream-ujem sa kompa, u Video ''slide-u'' u My Xbox se pojavi ime PC-ja (može da se bira current disk, usb storage itd.) Ako koristim Xbox kao Media Extender, ne mogu da puštam DivX filmove. Primetio sam da filmovi mnogo bolje izgledaju na TV-u nego na monitoru, isprani su i mutni na PC-u.

Da li neko ima backup-ovane igre sa prvog Xbox-a (na DVD+R DL), znam da je potreban HDD da bi se igrale, ali sam probao da pokrenem Mercenaries, iako imam USB za instalacije, kaže mi da je potreban HDD da bi se igrale. Da li je moguće da je USB fleš dovoljno dobar za instalaciju i igranje novih igara, a nije dovoljno dobar za prethodnu generaciju? Kad sam kupovao USB umesto HDD-a, nadao sam se i da će stare igre raditi.

Emix
5.6.2010, 22:28
Ja ne koristim Media Center (valjda) već samo stream-ujem sa kompa, u Video ''slide-u'' u My Xbox se pojavi ime PC-ja (može da se bira current disk, usb storage itd.) Ako koristim Xbox kao Media Extender, ne mogu da puštam DivX filmove. Primetio sam da filmovi mnogo bolje izgledaju na TV-u nego na monitoru, isprani su i mutni na PC-u.

Da li neko ima backup-ovane igre sa prvog Xbox-a (na DVD+R DL), znam da je potreban HDD da bi se igrale, ali sam probao da pokrenem Mercenaries, iako imam USB za instalacije, kaže mi da je potreban HDD da bi se igrale. Da li je moguće da je USB fleš dovoljno dobar za instalaciju i igranje novih igara, a nije dovoljno dobar za prethodnu generaciju? Kad sam kupovao USB umesto HDD-a, nadao sam se i da će stare igre raditi.

A sta vi to koristite usb flash memorije za instalaciju igara!? Nisam znao da moze!!! Kako to da uradim!? Mada ja imam hdd od 120gb mislim!

irreal
5.6.2010, 23:59
kako to moze ? najnormalnije, zvanicno je podrzano od microsofta.

prvi put kada ubacis fles, izaberes koliko ces prostora na njemu odvojiti za xbox (maksimum 16 giga) i nakon toga se ponasa identicno kao i hard disk

worm4
6.6.2010, 20:11
^Da, ali, da li neko ko ima HDD i USB može da proveri da li mogu da se pokrenu igre sa prvog Xbox-a (tako što će skinuti HDD i probati samo sa USB-om), znači one sa ''backward compatibility'' liste. Imam najnovji Dashboard update, našao sam i stari update koji se morao skinuti da bi se pokrenule (valjda je sada objedinjen sa dashboard update-om). Znam da USB (verovatno) ima manje read/write brzine, al bi bilo glupo da ne mogu da se pokrenu... il je M$ zaboravio da omogući ovo, u tom slučaju, barem što se tiče starih igara, fleš se ne ponaša identično kao HDD, sa novima je druga priča.

voodoo_
6.6.2010, 20:46
Pročitao sam na nekom forumu da jedan nije uspeo da instalira Oblivion Goty na USB sa novim dashboardom...

DareCare
10.6.2010, 19:42
Da li je X BOX 360 Elite najbolji???

voodoo_
10.6.2010, 20:10
Najbolji od čega?

DylaN
14.6.2010, 12:24
http://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/Natal-kao-Kinect.jpg
Microsoft je dan pre otvaranje E3 sajma konačno predstavio svoje motion kontroler rešenje za svoju Xbox 360 konzolu, i to uz do sad neviđeni šou koji po organizaciji, efektima i resursima, može da parira otvaranju Evrovizije.

http://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/kinetic-e3-world-premiere001-rm-eng.jpghttp://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/kinetic-e3-world-premiere002-rm-eng.jpghttp://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/kinetic-e3-world-premiere003-rm-eng.jpghttp://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/4698726642_1b93634fec_b.jpg

Do jutros poznat kao Project Natal, ovaj uređaj sa tri kamere se sada zove Kinect i ne zahteva bilo kakav dodatni kontroler u rukama – sve se izvodi pokretima tela igrača.

http://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/microsoftkinetica_5.jpg

Upakovan u sjajnu crnu plastiku, Kinect više podseća na neku periferiju za PS3.

http://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/kinetic-e3-product001-rm-eng.jpg
http://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/kinetic-e3-product003-rm-eng-1.jpghttp://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/3.jpghttp://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/4.jpg

Uređaj je demonstriran u jednostavnim sportskim i avanturističkim igrama koje od igrača ne zahtevaju nikakvu napornu gimnastiku, već pokrete kao što su trčanje i skakanje u mestu, zamahivanje rukama i slično. Očigledno je da je glavni cilj MS-a da zabavi klince ili celu porodicu, odnosno da konkuriše Nintendovoj Wii konzoli.

ET6PqZtYd4&feature=player_embedded

Kinect je u stanju da prati pokrete dva igrača istovremeno, ali ekipa sa Engadget (http://www.engadget.com/2010/06/13/microsoft-kinect-gets-official/)sajta navodi da su gotovo sve sportske igre koncepirane drugačije, odnosno da poteze izvodi jedan igrač, a zatim drugi i sve se svodi na “individualne momente”. Jedino u igri sa vožnjom kajaka oba igrača učestvuju istovremeno.

Interesantan detalj je da kada drugi igrač uđe u “kadar” Kimtec-a, uređaj automatski aktivira split screen opciju, kada obojica mogu da krenu sa igranjem.

U najavi je gomila “dance” i “Rock Band like” igara koje definitivno najbolje leže ovom uređaju.

http://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/Dance.jpg

Softver, odnosno meni je jednostavan za korišćenje, a navigacija i odabir opcija se vrši jednostavnim pokretima ruku, pomocu velikog svetlećeg kursora.

http://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/Kintec-Navigation.jpg

Neki izvori tvrde da će postojati dve verzije “kontrolera” i da će skuplja koštati 189$.

Ako je suditi po slici ispod, Kimtec će biti dostupan u novembru, ali se ipak čeka zvanična izjava iz Microsoft-a.

http://www.whatsgamingon.com/wp-content/uploads/2010/06/500x_november.jpg

Emix
14.6.2010, 12:35
Wow svaka im cast jos jedan zestok udarac za ps3,mislim da ce sada prodaja kutije porasti jos vise! Dakle nista od slim konzole,izgleda da se ms usredsredio na ovaj projekat i da zeli da "produzi zivot" kutiji! Meni ovo deluje jako zanimljivo,a o prezentaciji necu ni da govorim,ovo je bolje i zanimljivije od svake evrovizije! Ali mislio sam da ce biti bele boje,mozda kasnije dobijemo i belu varijantu! Bravo za ms!!

voodoo_
14.6.2010, 12:45
Slim konzola stiže uskoro:

http://www.youtube.com/watch?v=xRyl_p1z9Nw

Mada i nije nešto slim...

DylaN
14.6.2010, 12:56
Slim konzola stiže uskoro:

http://www.youtube.com/watch?v=xRyl_p1z9Nw

Mada i nije nešto slim...

Death - Spirit Crusher?

worm4
14.6.2010, 12:57
^Pogrešan link?
Po veličini dvd-tacne u odnosu na kućište ne izgleda nešto manji od sadašnjeg, možda 2 cm po dužini i širini.

voodoo_
14.6.2010, 16:08
Opa, pogrešan link, evo ga pravi:

http://www.viddler.com/simple_on_site/60149f26

mojdezanin
15.6.2010, 4:13
planiram da kupim xbox360 sada ali ne znam kad ce izaci xbox720 jer mi je glupo da sad uzmem 360 ako ce za pola godine izaci 720..................................ako neko zna neke informacije recite da ne bacam pare a i da li neko zna ima li mish za 360 to sam nedje chuo........?????:D......je li pametno sad ga kupovat(xbox360).........???????????'

Emix
15.6.2010, 8:27
Nema jos nikakvih naznaka ili traceva kada ce sledeca generacija konzola ali izgleda da nece jos dugo (bar 2 godine). Pogledaj ms najavljuju kinect koji izlazi tek u novembru a igre koje ga podrzavaju se tek prave! A ima i puno "obicnih" igara koje izlaze 2011. Juce je takodje najavljen novi crni xbox 360 koji se jedino razlikuje po dizajnu,ima hdd od 250gb i puno je tisi (kazu da se uopste ne cuje),a mocice da se kupi za nedelju dana! Tako da ako mozes i imas para sacekaj tu kutiju (kod nas nece tako brzo)

irreal
15.6.2010, 8:35
i kada god da izadje novi xbox (a nece pre 2013), 99.9 % se nece zvati xbox 720, odakle ti ta glupost ?

kazi brate lepo "novi xbox", kolko glupo zvuci 720... kada saopste kako ce novi xbox da se zove, tad mozemo da ga zovemo novim imenom.

mojdezanin
15.6.2010, 12:57
ma procitao na net-u pa zato 720.............vidim izlazi 360 slim 16 jula......sta mislite kolika ce cijena biti......??:opanachke

irreal
15.6.2010, 13:29
ma procitao na net-u pa zato 720.............vidim izlazi 360 slim 16 jula......sta mislite kolika ce cijena biti......??:opanachke

identicna kao i prethodni model sa hdd-om od 250 giga.

u inostranstvu je to nekih 300$, ne znam kolko je ovde.

mojdezanin
15.6.2010, 13:49
ja sam gledao kada ga raspakuju na e3 i onaj kaze da je malo manji,da vise ne bruji kada uchitava cd-ove......onda da se lakse spaja na kinect zbog nekog prikljucka....... a reci mi ima li ikakve razlike u konfiguraciji.....???:).......i kolika je otprilike cijena xboxa 360 u srbiji......ja bi ga mozda uzeo preko tetke gore...

Thunderman
15.6.2010, 17:49
http://img.photobucket.com/albums/v247/DrForester/HarryPotterKinectimalsOfLOLS.gif
:D

voodoo_
15.6.2010, 18:02
ja sam gledao kada ga raspakuju na e3 i onaj kaze da je malo manji,da vise ne bruji kada uchitava cd-ove
Teško, DVD mora da bruji dok radi pa mora, osim ako mu ne ograniče brzinu čitanja, a onda će da učitava sto godina.
Igre na Xboxu ionako mogu da se instaliraju na hard disk ili USB, tako da to i nije bitno.

Emix
18.6.2010, 10:08
Drug hoce da kupi arcade verziju (nema dovoljno para za elite),ali sada se dvoumi da li da saceka ovu novu kutiju! Ja mu kazem da kupi ovej beli Jasper i da nije neka razlika. Sta vi mislite hoce li biti arcade verzija nove crne kutije (bez hdd-a) i hoce li to moci odmah da se flashuje kao postojeca konzola? Da li ce ms da nastavi proizvodnju stare bele serije ili ne? I kada bi trebala nova kutija da dodje kod nas? Meni se bela konzola vise svidja i ako je veca,ne volim onu gloss plastiku i touch komande!

voodoo_
18.6.2010, 10:13
Sigurnije mu je da ide na postojeće modele, sa njima se bar zna šta je i kako je što se tiče flešovanja.

mojdezanin
18.6.2010, 10:59
ma u pravu ste sto se zna znase ......bolje da ne eksperimentishem sa slim......ionako su se te slim verzije uvjek brze kvarile od originala barem ja takomislim (ps2)...........i izvinite sto gnjavim nego da li se verzije sa razlicitim dvd-driveom razlicito fleshuju?

irreal
18.6.2010, 11:06
ionako su se te slim verzije uvjek brze kvarile od original

au contraire!
slim verzije se "po pravilu" manje kvare i duze traju.

e sad, dok ne bude dostupno malo vise informacija o ovom novom xboxu, ne mozemo znati zasigurno, al jasper se zaista jako malo kvari i siguran je izbor za nekoga ko nece da ceka.

ko hoce da ceka rizikuje da ceka par meseci, ustanovi da se novi xbox teze flesuje / nema adekvatnu verziju / nema ga na trzistu / cena kod nas je nenormalna, pa da svejedno mora da kupi stari.
a moze i da mu se itekako isplati ako je novi xbox izdrzljiviji, bolji, podjednako se lako flesuje... ko ce ga znati.

jasper je svakako sigurna opcija, ja bi uzeo njega i kraj.
s' tim sto mozda ja i nisam totalno objektivan jer sam uzeo jasper-a mesec dana pre nego sto su najavili ovaj novi, mozda pokusavam sebe da utesim :D

Emix
18.6.2010, 11:19
irreal a sta bih ja trebao da radim (kupio xbox 15-ak dana posle tebe) a oni najavili slim! Ali nije mi zao i ne tesim se,zadovoljan sam sa ovim i nekako mi je lepsi ali ozbiljno! Nemam pojma zasto! Za sada nema nikakvih problema! Ja mu isto kazem da uzme arcade i cao,jer je hardware nove konzole drugaciji i ko zna kakva ce biti situacija sa flashov. plus ko zna kada dolazi kod nas (ako arcade i dodje) jer on ne namerava da daje 300-350e za konzolu! A sta mislite jos koliko ce kutija i ps3 biti aktuelni?!?

Emix
18.6.2010, 11:24
Mojdezanin a i ti kupujes kutiju? Pa ja mislim da je bolje uzeti ovaj postojeci model (za nase trziste) takva je situacija! Znate na sta mislim!

irreal
18.6.2010, 11:59
Pisano je već sto puta, baš novi modeli konzola (sledeća generacija) neće sigurno pre 2014.

inače, nikako mi se ne sviđa što svi ovaj novi xbox zovu slim.

slim je naziv koji je sony izmislio za revizije svojih konzola, microsoft ovaj novi xbox zvanično naziva "Xbox 360 250GB" nema slim, nema ništa fensi u nazivu.

jbg, jeste teže zaključiti ko o čemu priča, tako da nam ostaju izrazi novi/stari xbox, totalno mi je glupo zvati slim.

inače, ovaj novi xbox mi izgleda lepše od starog elite-a, ali mi generalno "ne leži" crna boja.
ja kada sam uzimao, dobio sam sa strane neke ne planirane pare, apsolutno mi je bilo svejedno da li ću dati 210 ili 350 evra za xbox, uzeo sam Arcade samo zato što mi je beli lepši od crnog. (Uzeo bi premium, ali nije bilo, morao da uzmem Arcade)

Emix
18.6.2010, 12:32
Eto ja prvi put nazvah slim nemam pojma sta mi bi! Svi kazu slim pa mi se otrglo! I tacno je da ms nije nazvao novu konzolu slim ali eto nekako je lakse da se kaze slim jer ima toliko verzija,izdanja,reizdanja...

A sto se tice pitanja o aktuelnosti, i ja sam rekao isto ali samo pitam za vase misljenje to je sve!

mojdezanin
18.6.2010, 15:12
ja bash nisam informisan ali moze li mi neko objasniti sta znachi to JASPER????........ima li to kakve veze sa dvd .drive .......mozda jeste glupo pitanje ali stvarno nisam informisan........:o....

voodoo_
18.6.2010, 15:37
Revizija matične ploče. Xenon, Zephyr, Falcon, Jasper. Jasper je poslednja generacija.

federer
18.6.2010, 16:47
Eto ja prvi put nazvah slim nemam pojma sta mi bi! Svi kazu slim pa mi se otrglo! I tacno je da ms nije nazvao novu konzolu slim ali eto nekako je lakse da se kaze slim jer ima toliko verzija,izdanja,reizdanja...

A sto se tice pitanja o aktuelnosti, i ja sam rekao isto ali samo pitam za vase misljenje to je sve!
Xbox360 S je nova verzija. Znači nije Slim nego S. Vrlo maštovito.
Xbox novi se neće zvati 720..Kad je izlazio 360 ,svi su govorili da će se zvati Xbox 2 pa..Tako sada neki noobovi /novajlije kažu da će sledeća Nintendova konzola biti Wii 2..Pa kako kada svaka konzola Nintenda ima drugo ime ,nije to Sonyjev Playstation pa sve ide 1,2,3..
P.S. Ovih dana se osjećam kao MS Xbox Tehnical Support radnik..Svi me zovu na PM i Skype da im objašnjavam oko Xboxa..

Emix
18.6.2010, 22:48
Xbox360 S je nova verzija. Znači nije Slim nego S. Vrlo maštovito.
Xbox novi se neće zvati 720..Kad je izlazio 360 ,svi su govorili da će se zvati Xbox 2 pa..Tako sada neki noobovi /novajlije kažu da će sledeća Nintendova konzola biti Wii 2..Pa kako kada svaka konzola Nintenda ima drugo ime ,nije to Sonyjev Playstation pa sve ide 1,2,3..
P.S. Ovih dana se osjećam kao MS Xbox Tehnical Support radnik..Svi me zovu na PM i Skype da im objašnjavam oko Xboxa..

Nista cudno,vidim ljudi masovno kupuju xbox 360 posledjih meseci! I konzola je jako popularna! A ja nikada nisam rekao xbox 720 meni je to smesno! Pa hoce li onda sledeci biti 1440?! Ali dobro youtube i google cine svoje! A sta im znaci to s nemam pojma meni je glupavo! Ja bih ga nazvao xbox 360 touch recimo,ili xbox 360 smart,lupam!

voodoo_
19.6.2010, 16:02
http://www.electronista.com/articles/10/06/18/xbox.360.teardown.details.new.chip.power.use/

Emix
19.6.2010, 16:55
http://www.electronista.com/articles/10/06/18/xbox.360.teardown.details.new.chip.power.use/

Znaci novi xbox trosi manje struje...a da li su performanse u igrama ostale iste!?

irreal
19.6.2010, 17:38
Znaci novi xbox trosi manje struje...a da li su performanse u igrama ostale iste!?

ne! manje su !

zapravo, novi xbox ne moze da pokrece novije igre. prevashodno je predvidjen za xbox live arcade i starije xbox 360 naslove...[/sarkazam]

ja stvarno ne znam, svugde je ponovljeno po 50 puta, al neki ce uvek morati da pitaju... hardver ima identicne performanse!

Emix
19.6.2010, 17:47
ne! manje su !

zapravo, novi xbox ne moze da pokrece novije igre. prevashodno je predvidjen za xbox live arcade i starije xbox 360 naslove...[/sarkazam]

ja stvarno ne znam, svugde je ponovljeno po 50 puta, al neki ce uvek morati da pitaju... hardver ima identicne performanse!

Ne vidim gde je ponovljeno!? Samo sam pitao ako neko zna da mi odgovori da li se igre ucitavaju brze! Ne moras da skaces!

player1
20.6.2010, 0:27
Nema ijedan razlog da ima drugacije performase od starih modela jer to ne bi imalo smisla.

Igre sa prave za XBOX 360, a ne konkretne revizije XBOXa. Tako da ako bi nova verzija imala jace performase, iste bi bile neiskoriscenje, jer bi se i dalje pravile igre tako da rade na svim varijantama XBOXa kako treba.

Ono sto ova revizija donosi je dodatna miniturizacija, koja dovodi do manjeg grejanja i potrosnje.

DAKINS
20.6.2010, 13:54
Console nece biti promenjene izgleda do 2014 po nekim strucnjacima sto je rekordno .
Sve sto novi model Xbox 360 donose su bolja potrosnja lepsi dizajn nekim je to bitno ne znam zasto . Veci hard disk itd nista sto se tice samih performansi igranja .
Jos jedan dokaz da razvoj hardvera usporava
Istovremeno znaci i da su ps igrice sputane :o jer Console su sad glavni vid igranja i nece uraditi nista veliko sto se tice igrica do izlaska nove generacije .:rolleyes:

voodoo_
20.6.2010, 13:57
Sputane su možda grafikom, ali dizajneri odavno imaju prostora da naprave igru gameplaya kakvog god hoće. Još kad bi to i radili, bilo bi super.

irreal
20.6.2010, 15:40
nista sto se tice samih performansi igranja .
Jos jedan dokaz da razvoj hardvera usporava

kako mislis razvoj hardvera usporava ?

oni da hoce mogu da izbace konzole vise nego duplo jace od ovih postojecih.
nije problem sto nije razvijen hardver s' kojim bi se napravile nove konzole vec je razlog ne izbacivanja nove generacije sto trenutna nije dovoljno izmuzena.

iskreno, ne vidim ni zasto bi sada sve islo ispocetka, novi hardver znaci da svi moramo da kupimo nove konzole, da svi developeri moraju ponovo da uce kako da 100 % iskoriste konzolu, da sve mora opet u krug ispocetka, a zasto ?
sta fali danasnjim igrama?

uopste se ne bunim sto jos par godina necemo imati ultra mega giga fensi fotorealisticnu grafiku, bitno je da svi tolko dobro poznaju trenutne konzole da ce ih iskoristiti na zanimljive nove nacine i dati nam mnostvo odlicnih igara.

a onda kada se izigramo svega toga, onda krug krece ponovo :)

DAKINS
20.6.2010, 16:11
Usporio je razvoj .
Ranije je svake god snaga racunara bila udvostrucena sada vise ne .
Razlog priblizavanje granici od 16nm .
Cak novi intelov Sandy Bridge ne donosi nista novo cista nadogradnja plus bolja integrisana grafika zbog koje kao mora novi Socket plus citat kad izadju oni sa 6 jezgra krajem 20011 i oni ce traziti poseban Socket:facepalm
Amd ce fusion i buldozerom ladno dostici intel :D .Mada neki nece da priznaju vec sa phenom su se priblizili .
Pa u principu svima odgovara sem prodavcima opreme ova situcija omogucuje da konzole i ps traju duze nego ranije .Doduse mi smo tako nerazvijeno trziste da nisi prodavci nemaju brige cim ekonomija krene.
Inace po meni konzole postaju sve vise bolje resenje za igranje .
Kad izadje sledeca generacija konzola verovatno cu i sam uzeti jer sada sa obzirom da imam dobar ps i mogucnost nadogradnje bi bilo neracionalno .
Inace ko ima stariji kompjuter i dalje ga moze koristiti za sve ostalo sem profesionalni rad i igre i konzola za njega postaje sve vise logicno resenje :)
Pravi je potez sto su povecali hard disk na 250 gb na novom Xbox 360 .Mogli su jos i vise pa makar vise trosio .

mojdezanin
20.6.2010, 22:57
vooodo svaka cast ......napokon nesto pametno da cujem....GAMEPLAY......ma oni jednostavno nece da izbacuju novu konzolu u sred ekonomske KRIZE.....to bi bio totalni promasaj..... nikako im se ne bi isplatilo......promasaj....a nema nikakve potrbe jer eto konzla sa najlosijom grafikom WII po prodaji cjepa i kutiju i ps3......doslo iz guz... u glavu....:alealeee:

voodoo_
21.6.2010, 13:10
Btw ne radi drugi disk Oblivion GOTY na Arcade bez obzira na USB storage, kaže "Attach an Xbox 360 hard disc" :(

NIx Car
17.7.2010, 19:35
Imam jedno pitanje: drug ce da dobije xbox 360 za par dana i skinuo je fifa street. Moje pitanje: kako da igra igru kada igra zauzima preko 6 giga i ide na 2 dvd-a?

irreal
17.7.2010, 20:08
velika velika vecina xbox igara (99.9 %) se reze na DL (Double Layer) DVD-ove, na koje staje 8.5 gigabajta.

morace da kupuje DL Diskove pa na njih da reze.

inace, treba mu iskljucivo DVD+R DL, preporucuju se Verbatim i eventualno par drugih proizvodjaca, ali slobodno nek cepa Verbatim.

o svemu ovome je pisano sto miliona puta, al sta ces...

P.S.
Taj fifa street je popio jako lose kritike i generalno se smatra losom igrom, nemojte se razocarati u xbox zbog budjave fife street :)

GojaS
17.7.2010, 21:31
Imam jedno pitanje: drug ce da dobije xbox 360 za par dana i skinuo je fifa street.

Cek cek, pretpostavljam da znate da mora biti flashovana konzola?

A inace losh pocetak za prvu igru :), preporucujem vam gears of war...;)

federer
18.7.2010, 12:34
Meni je prva Xbox igra bila FIFA.

irreal
18.7.2010, 13:47
Meni je prva Xbox igra bila FIFA.

fifa street ?

federer
18.7.2010, 14:27
Jok, obicna FIFA.

irreal
18.7.2010, 14:56
pa kakve to onda veze ima sa time sto mi pricamo ?

NIx Car
18.7.2010, 15:47
Cek cek, pretpostavljam da znate da mora biti flashovana konzola?

A inace losh pocetak za prvu igru :), preporucujem vam gears of war...;)

naravno flesovana je bez brige :dzavo:

Cofi
21.7.2010, 19:48
Pošto ću uskoro dobiti xbox (nedelju do 10 dana), molim vas da mi preporučite neke dobre igre kojih nema na PC-u.

wario
22.7.2010, 21:08
Imam jedno pitanje za konzolase. Jel vi koji imate hd ready tv igrate na 720p ili 1080i ?

Sh0m1
22.7.2010, 21:39
@
Gears of war 2
WC 2010
Red Dead Redemption
Burnout serijal(Revenge obavezno)
Eto to su neke koje nisu na pc-ju i koje cu ja igrati kad uzmem xbox

astro
26.7.2010, 0:44
stavi na 1080i.

Thunder
16.8.2010, 15:20
Izgleda da je i novi xbox 360 hakovan.:)

http://www.engadget.com/2010/08/15/new-xbox-360-hacked-to-play-backup-discs-public-release-under/

mojdezanin
19.8.2010, 11:57
kupio sam xbox elite...sve odlicno radi moja preporuka za njega...zanimame ako neko iz iskustva zna neki dobar monitor za xbox ne tv nego monitor sa hdmi ulazom.........??..:opanachke

Giallo
1.9.2010, 11:47
Izvinjavam se na po malo glupim pitajima ali me zanima jer bih zeleo da kupim xbox...
1. U vezi interneta, da li se placa internet? :) I cena npr 1nog meseca...
2. Da li mogu banovati konzolu ako igram original igru na cipovanoj konzoli?

Hvala u napred. :))

Cofi
1.9.2010, 11:53
1. Plaća se XBOX live, 19 € tri meseca.
2. Mislim da ne, neka me ispravi neko ako grešim.

GojaS
2.9.2010, 16:25
Izvinjavam se na po malo glupim pitajima ali me zanima jer bih zeleo da kupim xbox...
1. U vezi interneta, da li se placa internet? :) I cena npr 1nog meseca...
2. Da li mogu banovati konzolu ako igram original igru na cipovanoj konzoli?

Hvala u napred. :))

2. Da.
Nema na cemu :)

mojdezanin
2.9.2010, 18:34
ja koliko znam ne mozes igrati original na live a da te ne banuju....

Giallo
2.9.2010, 23:53
Moze li se igrati ili ne? :)) Ja sam nacuo da moze.

irreal
3.9.2010, 11:32
apsolutni odgovor tesko da moze neko da ti da.

u principu, ne mozes da racunas da sigurno neces popiti ban, e sad, mozda ti malo smanjuje sanse mozda i ne.

medjutim, ako si razmisljao da kupujes iskljucivo originale za online, onda kupi i jednu ne flesovanu konzolu i nema sta da brines.

a ako igras pirate offline a originalne online, opet ce te banovati pre ili kasnije, samo si bacio pare na original igre.

federer
3.9.2010, 22:10
Neće,samo će flagovati,a posle BENG u glavu.
Više nema bana na XBL - zapravo ima ali više ne zaključavaju HDD kad te banuju tako da..

FrankRibery
6.9.2010, 13:17
Cuo sam danas pricu da neke verzije konzole XBOX 360 imaju takozvano "dugme smrti" Znaci kod onog on-off dugmeta koje je zelenog svetla, kada se pojavi crveno svetlo mozes da ga bacis. Koliko je to tacno ne znam ali sam citao razne price i da je to neki bag kod nekih verzija XBOX-a 360. Koliko je sve ovo istina, ima li neko iskustva sa ovim?

mvasic
6.9.2010, 13:50
U pitanju je tzv. "Red Ring of Death". Svetla oko on/off dugmeta sluze da daju informaciju o podizanju sistema. Ako je sve u redu pojavi se zeleno svetlo, ako nesto nije u redu, umesto zelenog, pojavice se jedno do tri crvena svetla. Uglavnom je problem bio sa pregrevanjem maticne ploce, medjutim Microsoft je to resio u narednim revizijama (Falcon i Jasper). Trenutno je nemoguce kupiti nov Xbox koji ima losu maticnu plocu. Ako slucajno imas stariju maticnu plocu, potrebno je obratiti paznju da se Xbox propisno hladi (ne drzati ga na tepihu, obezbediti dovoljno prostora za protok vazduha oko konzole, iskljucivati ga s vremena na vreme, i sl.).

FrankRibery
6.9.2010, 22:24
U pitanju je tzv. "Red Ring of Death". Svetla oko on/off dugmeta sluze da daju informaciju o podizanju sistema. Ako je sve u redu pojavi se zeleno svetlo, ako nesto nije u redu, umesto zelenog, pojavice se jedno do tri crvena svetla. Uglavnom je problem bio sa pregrevanjem maticne ploce, medjutim Microsoft je to resio u narednim revizijama (Falcon i Jasper). Trenutno je nemoguce kupiti nov Xbox koji ima losu maticnu plocu. Ako slucajno imas stariju maticnu plocu, potrebno je obratiti paznju da se Xbox propisno hladi (ne drzati ga na tepihu, obezbediti dovoljno prostora za protok vazduha oko konzole, iskljucivati ga s vremena na vreme, i sl.).

Koji je najbolji Xbox 360? Falcon ili Jasper ili Arcade ili Elite??? Koji vredi kupiti i koje su razlike?

mvasic
6.9.2010, 22:37
Pazi ovako: Falcon i Jasper su nazivi maticnih ploca koje se nalaze unutar Xbox-a. Koliko znam, poslednjih dve godine (ili nesto manje) se proizvode samo Jasper maticne ploce. Ako kupujes konzolu, pre kupovine idi na google, i ukucaj recimo "is xbox jasper or falcon" ili nesto u tom fazonu, da bi znao da prepoznas pri kupovini.

Arcade i Elite su razlicite kombinacije Xbox konzola. Arcade je bez hard diska, a Elite je sa hard diskom i nekom, boljom, igrom. Logicno, Arcade je jefitiniji.

FrankRibery
6.9.2010, 22:51
Pazi ovako: Falcon i Jasper su nazivi maticnih ploca koje se nalaze unutar Xbox-a. Koliko znam, poslednjih dve godine (ili nesto manje) se proizvode samo Jasper maticne ploce. Ako kupujes konzolu, pre kupovine idi na google, i ukucaj recimo "is xbox jasper or falcon" ili nesto u tom fazonu, da bi znao da prepoznas pri kupovini.

Arcade i Elite su razlicite kombinacije Xbox konzola. Arcade je bez hard diska, a Elite je sa hard diskom i nekom, boljom, igrom. Logicno, Arcade je jefitiniji.

Znaci Arcade i Elite ima razliku samo u hard disku?

mvasic
6.9.2010, 23:10
Malko sam se zaje...o :)

Sada se modeli drugacije zovu, ovde su ti najkompletnije informacije:

http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360

Ne zivim u Srbiji trenutno, ako neko zna da je situacija "na terenu" drugacija, neka dopuni :)

I, da, jedina razlika izmedju Arcade i Elite je u hard disku. Recimo, ja sam kupio Arcade, i kasnije na njega ubo hard.

FrankRibery
7.9.2010, 9:40
Znaci, kupim novi Arcade za 200e sa Jasper maticnom plocom, cipovan i nemam sta da brinem? Jel' tako?

Sad sam zvao sve radnje koje znam i niko ne daje garanciju vecu od 6 meseci na nov uredjaj pa to je SRAMOTA :(. Ja toliku garanciju dam na polovne stvari kad prodam a za novo da dobijes 6 meseci garanciju, to je strasno :(.

sportista
7.9.2010, 9:52
Tako je... :)
Isto tako sam i ja uradio i sada uživam. ;)

wario
7.9.2010, 16:04
Ja bi ti savetovao da kupis konzolu sa sto vecim hard diskom. I da igras igre sa hard diska.

FrankRibery
7.9.2010, 23:07
Ima li na Xbox-u igara kao sto su: Super Mario, Zelda, Klonoa, Mario Kart, i tako razne sarene platformice i avanture?

irreal
8.9.2010, 1:19
Ima li na Xbox-u igara kao sto su: Super Mario, Zelda, Klonoa, Mario Kart, i tako razne sarene platformice i avanture?

nemas bas te fransize, jer su copyright nintendo, i generalno imas manje takvih naslova, ali ih ima dosta.

e sad, ogromna vecina, ako ne i svi takvi naslovi su na XBLA, xbox live arcade, a ne na diskovima.

tako da tu uglavnom ne pomaze piraterija, moras da kupis (osim ako nemas JTAG-ovanu konzolu, a u poslednjih par dana se pojavljuje i neki hack sa profilima)

wario
8.9.2010, 14:00
Imam ja jedno pitanje. Sta je jtag-ovana konzola i kako da znam koja je moja?

voodoo_
8.9.2010, 14:28
Ako ne znaš šta je, onda sigurno nije :)
To je proces totalnog otključavanja konzole, da joj se može pristupati sa mreže, pokretati nepotpisane i home-made programe itd. Naravno, ne sa Live-a će te sa njom banovati "on sight".

federer
8.9.2010, 18:19
Ako ne znaš šta je, onda sigurno nije :)
To je proces totalnog otključavanja konzole, da joj se može pristupati sa mreže, pokretati nepotpisane i home-made programe itd. Naravno, ne sa Live-a će te sa njom banovati "on sight".
JTAGom razbijaš sve moguće zaštite. I ne mogu banovati,tj. KADA BANUJU VIŠE NE ZAKLJUČAVAJU HARD.

Cofi
8.9.2010, 18:49
Jel onda možeš da napraviš novi gamer tag i da igraš online, ili..?

irreal
8.9.2010, 19:14
JTAGom razbijaš sve moguće zaštite. I ne mogu banovati,tj. KADA BANUJU VIŠE NE ZAKLJUČAVAJU HARD.

nije bitno sto se hard ne zakljucava, naravno da te banuju, ne mozes da igras online, to je ban.

da, ranije su i zakljucavali hard a sada vise ne, al to ne znaci da to nije ban.

federer
11.9.2010, 11:44
Nova verzija Xboxa 360, XBox360 S, nakon 3 mjeseca, napokon je hakovana. TeamJungle i ostali su radili , i eto sad..

BbRvrwWoSJY

EDIT: Microsoft je predstavio novu reviziju kontrolera Xboxa, što je malo neočekivano jer je skoro pravio novu verziju uz XBox 360 S.. Elem, imaće pobošljšani d-pad, bolje stickove, i tasteri A,B,Y,X će biti sivo-bjelo-crni,što je kul, ali je loše za novajlije koje su tastere raspoznavali po bojama, a i kad igrate GTA npr. pa kad vam kaže da pritisnete neko dugme a imate mali ekran,jedino vam boja može pomoći da razaznate,dok ovdje...
http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim//2010/08/31/New_controller_610x537.jpg
Ovako izgleda. Ima neku novu tehnologiju koja omogućava prebacivanje DPada iz Disc u Plus mod, tj. u DISC modu je kao i stari Xboxov dpad sa 360tke,samo bolji odziv,a u PLUS modu izgleda kao Nintendov D-Pad..Baš me zanima kako bi se ovo uklopilo sa Xbox 360 S,jer je on crn, valjda će biti crne verzije ali baš bi bilo kul. Početna cijena je 65 dolara, a sam kontroler dolazi u paketu sa Play&Charge Kitom , koji je odvojeno 20 dolara,što znači da sam kontroler vrijedi negdje oko 45 dolara. U Americi se počinje prodavati već 9.novembra ove godine, dok u Evropi počinje s prodajom tek u Februaru 2011.godine..

irreal
11.9.2010, 17:21
svidja mi se dosta novi kontroler, pogotovo poboljsani dpad.

to za boje da novajlije znaju samo po bojama i da je problem u gta na malom ekranu, to si odvalio glupost, realno.

pa nisu svi tasteri isti, jasno se vide razlike i u roku od 30 sekundi neko ko nije nikada video xbox moze da nauci koji od ova cetiri je "zeleni" koji "zuti" koji "plavi" i koji "crveni"

i ako su svi nijanse sive, lako se raspoznaju.

federer
11.9.2010, 18:57
svidja mi se dosta novi kontroler, pogotovo poboljsani dpad.

to za boje da novajlije znaju samo po bojama i da je problem u gta na malom ekranu, to si odvalio glupost, realno.

pa nisu svi tasteri isti, jasno se vide razlike i u roku od 30 sekundi neko ko nije nikada video xbox moze da nauci koji od ova cetiri je "zeleni" koji "zuti" koji "plavi" i koji "crveni"

i ako su svi nijanse sive, lako se raspoznaju.
Ja odvalio? Barem je kod mene u gradu ta situacija,svi idemo na male lose LCDove, i nije samo gta. Oces da ti dam sliku?

irreal
11.9.2010, 19:26
Ja odvalio? Barem je kod mene u gradu ta situacija,svi idemo na male lose LCDove, i nije samo gta. Oces da ti dam sliku?

aman covece, ne kazem ja da nema ljudi koji znaju samo po bojama, ja ti kazem da dugmici nisu identicni i ako vidis plavi taster na ekranu jako lako ces provaliti gledanjem u kontroler koji je bio plavi.

a ako i ne provalis, naucices sva cetiri koje su "boje" za manje od minut.

federer
12.9.2010, 10:58
aman covece, ne kazem ja da nema ljudi koji znaju samo po bojama, ja ti kazem da dugmici nisu identicni i ako vidis plavi taster na ekranu jako lako ces provaliti gledanjem u kontroler koji je bio plavi.

a ako i ne provalis, naucices sva cetiri koje su "boje" za manje od minut.
Jes ali na ekranu će sada na novijim igrama biti sivi znakovi, a ja još uvijek imam 2 stara džojpeda sa tasterima u boji..Konfuzija za mog malog brata.

irreal
12.9.2010, 13:43
Jes ali na ekranu će sada na novijim igrama biti sivi znakovi, a ja još uvijek imam 2 stara džojpeda sa tasterima u boji..Konfuzija za mog malog brata.

zasto mislis da ce biti sivi tasteri ?

zasto ljudi vole da izvlace informacije iz d****?!

Ni ja ni ti ne znamo kako ce ko odluciti da prikaze tastere u novim igrama, niti sta ce biti Microsoftova preporuka dizajnerima, ni nista!

i sada ima nekih igara koje ne prikazuju u boji nego samo pise slovo koje treba da stisnes.

a da prikazu sive tatere ne verujem da ce ikada uraditi, ali opet, ne mogu nista da tvrdim.

wario
12.9.2010, 17:09
Ne razumem majkrosoftov potez da ukloni boje sa dugmica...

Bratori
13.9.2010, 17:25
Zdravo,

Jel igra(o) neko Halo Reach? "Izasla" je ranije pa pitam... Ocekivalo se od Bungie vrhunska igra, ali stvarno svi recenzenti kazu da je fenomenalna. 10/10 dobija od OXM, 9.5 na IGN i CVG dao 9.2

Nisam mogao da se sakrijem od svih reklama i marketing kampanje koje MS vodi oko Hao Reach. To je najveca marketing kampanja za neku igru na X360 kaze MS. Svuda oko mene Halo Reach... Ako je cilj MS-a bio da proda svoju konzolu na ovaj nacin ja sam dobio jos jedan razlog za nabavak stalne konzole(a ne da idem kod drugih i da igram, nije to to.... ali ipak imam odlican PC i ostajem mu veran)

Takodje, Microsoft tvrdi danas da je Halo serijal najveca(citaj: najbolja) igra ikada na svetu u svakom smislu te reci i predvidjaju odlican uspeh i za Halo Reach. Veca i od COD i od GTA i od FIFE i od GOW i od onog Super Maria. :kreza: Bas tako tvrdi MS i poredi uspeh Halo...

"When it comes to the size and scope of a franchise and especially the dedication of the fans, no game is bigger than Halo.

Pa ako vam nije tesko, dajte mi vase utiske o igri...

NjegovaWisost
14.9.2010, 18:54
Da li Xbox 360 može da radi na običnom CRT ekranu?

irreal
14.9.2010, 21:00
crt monitor ili televizor ?

odnosno, ako mozes da povezes neki ekran preko SCART-a, VGA kabla ili HDMI kabla, onda moze.

crt monitori su malo zeznutija prica. sigurno mozes da zbudzis preko nekih adaptera.

inace, crt monitor / televizor ce da radi, ali uzivanje jednostavno nije na nivou.

bice jako tesko (u nekim igrama cak i nemoguce) citati tekst, detalji ce biti mutni i sitni.

svakako ne bi preporucio tako da igras.

3LANCER
15.9.2010, 1:43
@Bratori
Halo je veoma uspesna reklama. Koliko se secam u prvom delu imao si dve zaracene strane - ljude i vanzemaljce koji ratuju oko... necega... Bilo je smesno zalepiti sticky na one malene koji sa sve mlataranjem rukama trce unaokolo (btw posle mi je bilo debilno jer je igra pokusavala da bude ozbiljna). Secam se da je Halo u stvari ona prsten-planeta na kojoj si vecim delom igre i tu bese nekakvo oruzje. E sad kako su oni to nastavili u jos 5 igara (ako racunamo Halo wars) je "beyond me", nisam imao volje taj famozni prvi deo da zavrsim onomad na PCu i moze MS da prica i da je igra veca od boga (ko Bitlsu sto su tvrdili, ispravite me ako gresim) kad cu ja uvek naci nesto zanimljivije da igram.

@Visost
Da, sasvim lepo radi na obicnim televizorima, samo je nekada nezgodno citati tekst ali to nije neki razlog da sa zgrazavanjem izbacis TV kroz prozor i otrcis u radnju po LCD od 500+ evra. Igre izgledaju jednako kao i na HD displejima samo zbog manje rezolucije dodje do zamucenja teksta ili izgleda natrpano (recimo malo je nezgodno igrati Rock band sa celim bendom ali se naviknes)

irreal
15.9.2010, 9:49
da je igra veca od boga (ko Bitlsu sto su tvrdili, ispravite me ako gresim)
gresis :)
nisu tvrdili Bitlsi nego "samo" Dzon Lenon. Takodje, nije tvrdio da su veci od boga nego da su verovatno trenutno popularniji u Americi od Isusa Hrista.

ali to nije neki razlog da sa zgrazavanjem izbacis TV kroz prozor i otrcis u radnju po LCD od 500+ evra.

daleko od toga da bi bilo kome savetovao da baci stari tv i otrci po lcd od 500+ evra, ali bi i te kako savetovao ako se vec upustate u pricu zvanu Xbox 360, skrpite barem jos 80-ak evra za solidan 19" tft monitor.

upravo sam ja tako poceo, prvo vece kupio xbox i povezao na CRT tv, smorio se, sutradan kupio VGA kabl, povezao na 19" monitor, odusevio se.

dakle, ne, ne mora neko cudo od 50 inci, bilo sta sto nije smesnih 640x480 na crt televizorima.

federer
15.9.2010, 15:00
Xbox je prava MUKA na televizoru mom, koji je CRT.. Inače nema 5 nego 6 Halo igara..
Halo:Combat Evolved
Halo 2
Halo 3
Halo 3: ODST
Halo Wars
Halo: Reach..
Jeste vidjeli ono za jetpack što su nabili nekom liku u spartan odelu?
Inače ja sam igrao Halo 2, super je igra, pričajte šta oćete. Odigraj Reach. Uskoro ću ga nabaviti pa ću javiti kakav je. IGN US dao je ocenu 9.5, IGN UK dao 10.0, OXM dao 10.0, u suštini, nigdje nije dobio ocenu ispod 91%.. Pogledajte na Wikipediji. Halo Reach nema konfuznu priču kao prije, i nema Master Chiefa,jedino ako skinete njegovu neku zvučnu traku pa mu barem čujete glas..

NjegovaWisost
15.9.2010, 15:47
Imam priliku da jeftino nabavim nov xbox 360 ili skoro nov Play station 3, cca oko 200e ili jedno ili drugo, pa mi se ništa ne ulaže, a imam solidan najobičniji CRT ekran. PA zato kažem, nisam siguran da li uzimam...

Psycho13
19.9.2010, 11:41
Ljudi znam da je piraterija,ali kolike sanse postoje da me 'uvate ukoliko koristim pirate?Koristio bih samo za Single player.
@NjevogaWisost
Koliko sam ja cuo na CRT TV-u je grafika neuporedivo losija.

mvasic
19.9.2010, 14:41
Ako ne igras online i ne logujes se na Live, bezbedan si. Uopsteno: Live skenira DVD drajv konzole, ako se informacija ne poklopi sa onom u bazi, nalog se banuje sa Live servisa i to je to.

Na CRT-u preko A/V kabla grafika je sasvim ok, medjutim preko HDMI je neuporedvio bolja. Meni grafika nije najbitniji faktor u igrama, tako da mi nije smetao CRT, ali od kada sam nabavio LCD ne mogu vise da se igram na CRT-u.

FrankRibery
25.9.2010, 21:35
Jedno pitanje: Da li je pametno kupiti konzolu polovnu sa Limunda koja ima RROD? Hocu da kupim ali ne znam koliko je to pametno i mogu li kasnije da igram normalno kada je popravim? Ponuda ima jako mnogo, ne znam zbog cega. Moze li se svaki RROD popraviti i koliki je rizik uzimati takvu konzolu?

mvasic
26.9.2010, 13:16
Rizik se ne isplati. Najcesci uzrok RRoD je bilo pregrevanje konzole, znaci deo maticne ploce je spaljen.

Za one RRoD kod kojih je bilo moguce popravljanje, RRoD se pojavljivao ponovo. Batali.