PDA

Prikaži potpunu verziju : Xbox 360

Strane : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

Bodibiber
3.9.2008, 13:42
Ne znam gde sam to procitao ali znam da je jedan lik rekao kako u madjarskoj ima da se nadje xbox360 pro znaci sa 60 gb hardom (jasper verzija valjda) i da je flesovana ili modifikovana kako vec sve u svemu mogu da se igraju pirati. Sad koliko je to tacno, mada ne znam zasto bi neko lagao po pitanju toga. Mene najvise zanima kada ce se nasi upraksirati da odrade taj posao, daj Boze sto pre pa da uzmem box.

genius
3.9.2008, 13:48
Nije. Izasla je samo Premium verzija sa 60giga hard ali je to i dalje Falcon. Novi boxovi ne mogu da se flesuju (jos uvek). Znaci mora originali. Cene padaju, tako da u USA ima arcade za 10.000 dinara. Naravno, kod nas to jos uvek nema sanse da se desi da cena bude ta. Jos nije izasao apdejt za dashbord ali kada se bude desio donece mnogo novina (najvaznija snimanje igre direktno na hard radi brzeg ucitavanja).

Konkretno, sacekaj da se pojavi dzasper jer ce biti bolji od falcona. Dotle ce mozda moci i da se flesuje. Takodje, uskoro ce se pojaviti arcade sa motion kontrolerom (ona fora sto ima Wii i sixaxis) i bice jeftin a moci ce da se dokupi hard od 60 giga za nekih 80-ak evra sa godinu dana live servisa u tu cenu.

Bodibiber
3.9.2008, 14:21
Sta kazes za 80 evra ce se moci uzeti hard od 60 gb i jos uz to dobijes godinu dana live-a. Oce li ta ponuda moci i kod nas da se kupi ili samo negde preko grane.
Sta kazu kada ce onda izaci ta jasper verzija

genius
3.9.2008, 14:36
To je ponuda za Evropu - http://www.xbox360fanboy.com/2008/08/20/60gb-hdd-headset-3-months-live-79-euros/

sto znaci da ce moci da se nadje na primer i u Madjarskoj sto znaci da ce i nasi "crnoberzijanski" dobavljaci imati ovo u ponudi :) Samo pogresio sam. Nije godinu dana live nego 3 meseca... Sorry :)

Bodibiber
3.9.2008, 14:39
svejedno ok je ponuda skroz i jos dobijes i slusalice uz to

Gangula
5.9.2008, 11:47
Xbox360 sa lite-on drajvom moze da se modifikuje, to jest da se lite-on zameni sa drugim drajvom npr sa BenQ... i onda "narodnjaci" mogu da sviraju bez problema:qliranje:
Problem je u tome sto ne znam da li je to kod nas neko poceo da radi posto modifikacija nije laka a i nece bas ni da bude jeftina.

shin-bojan
5.9.2008, 12:14
Nije jos niko poceo, a bas me zanima koliko bi ovi nasi to naplacivali :).

genius
5.9.2008, 12:26
Pa zeznuto je jer mora da se iscita kljuc iz novog drajva i da se posle usprica u stariji drajv... Znaci sem maltretiranja moras jos i drajv da platis... Smislice sigurno i nesto jednostavnije kasnije :)

Pedja Nis
5.9.2008, 18:48
Kupio sam pre 2 meseca najsiromasniju verziju xboxa 360. Tj. konzolu bez harda i sa samo 1 jojsticom. Naknadno sam kupio hard disk od 20gb tj 13.9gb(Lopovi):) E sad me zanima koja je njemu ustvari uloga? i dali on poboljshava performanse konzole,poshto mi se deshava na nekim igrama da mu treba i do 5-6 sec da iscrta sve teksture(kod gta4)npr? Unapred zahvalan na odgovoru!

Leonida
5.9.2008, 19:26
Ako ti treba 5 - 6 sekundi u GTA 4 , da prikaze sve teksture , onda je problem sto nemas O R I G I N A L igru i BenQ driver...Neke piratske igre ce imati taj problem...

genius
5.9.2008, 19:37
U sustini ne menja performanse (navodno) ali kad izadje novi apdejt za softver (dashboard) imace i te kako svrhe jer ces na primer taj isti GTA moci da iskopiras na hard disk (kompletno) i onda ucitavanje ide sto Qzma rece, svetlosnom brzinom (bice brze nego na PS3). Sto se tice ostalog, vredi imati hard jer mozes ponekad da skines neki dodatak za igre, ili skines nesto od onih arkadnih igara (ima ih dosta koje su bas dobre).

Ja sam uzeo 120 giga hard (isto prvo uzeo konzolu kao i ti pa dodao posle) i mogu da primetim da GTA mi radi perfektno i nikad nisam video da se teksture sporo ucitavaju, tako da mislim da ipak ima razlike iako navodno ne bi trebalo da bude razlike imao ili nemas hard. Praksa je pokazala da hard znaci dosta i da ga treba imati. Samo sto si trebao da sacekas sa kupovinom jer se uskoro pojavljuje 60 giga hard po slicnoj ceni, ali dobro... nemoj da se nerviras, i 20 giga ce biti dosta ako ne tovaris filmove na njega i ne kopiras vise igara odjednom na hard.

Sto se tice kapaciteta :) to je tako. Moj od 120 ima samo 100 prazno (ali doduse to je zato sto je dosao preinstaliran sa 15-ak igara i nesto multimedije koju jos nisam pobrisao).

Ako ti treba 5 - 6 sekundi u GTA 4 , da prikaze sve teksture , onda je problem sto nemas O R I G I N A L igru i BenQ driver...Neke piratske igre ce imati taj problem...

Kaze se drajv (drive) a ne drajver :) Nema veze...

Inace, od kako sam poceo da se igram na konzoli potpuno te sad razumem oko onoga za PC. Bukvalno nemam volje da se igram na PC-u. Neverovatno. A mislim da vise nikad i necu da igram igre primarno na PC (sem par FPS multiplejera kad se pojave). Ovo sve ostalo, konzola mi je mnogo bolja nekako.

donator99
5.9.2008, 20:10
Isti osecaj kod mene.
Ne mogu da se vratim na k&m sa bezicnog gamepada, nikako ne ide. :E
Jednostavno je konforniji osecaj kad igras odakle god hoces, a i da ne pominjem vec pripremljenu infrastrukturu za mp, bez ikakvog smaranja oko bilo kakvih podesavanja(+ dedicated serveri kod PS-a 3, pa je i lag manji).
Jednostavno, udobnije mi je da igram konzolne igre, a mislim da je i takav osecaj kod vecine vlasnika istih sa ovog foruma, sto je definitivno bitan faktor kod izbora gaming platforme (cak je i Kuzma pisao o ovome u Xbox 360 reviewu).

Bodibiber
11.9.2008, 13:31
Ne razumem francuski ali na ovom sajtu se spominje nesto u vezi little big planet igrice za xbox. Znam da je igra ps3 ekskluziva ali ko zna sta to na francuskom uopste i pise
"Nous n'aurions pas pu faire LittleBigPlanet sur 360"

Link je http://www.jeuxvideo.com/news/2008/00028743--nous-n-aurions-pas-pu-faire-littlebigplanet-sur-360.htm

Boris Lozac
11.9.2008, 13:33
Evo na engleskom: http://www.psu.com/Media-Molecule--LittleBigPlanet-impossible-on-360-News--a0004778-p0.php

Bodibiber
11.9.2008, 13:53
Samo ne razumem kako moze izaci za xbox kada prava na igricu ima sony a ne media molecule

Leonida
11.9.2008, 14:05
Samo ne razumem kako moze izaci za xbox kada prava na igricu ima sony a ne media molecule

Igrica izlazi samo za Sony...

donator99
11.9.2008, 20:34
Sony poseduje LittleBigPlanet IP, tako da mozete slobodno da zaboravite na izlazak istog na Xboxu 360 (ili na bilo kojoj drugoj konzoli koja ne nosi Sonyev logo). :)

Sol-Badguy
14.9.2008, 16:01
Nego, da vas pripupitam, može li se nekako prepoznati koja konzola ima LiteOn a koja se drži starog Benqa i cracked družine?

Also, kako beše za Falcon da se prepozna bez otvaranja kutije? HDMI port? I, može li se to videti bez otvaranja? Stižu mi pare za nekih nedelju-dva at max, pa ću verovatno uzeti box, posle jučerašnjeg obilatog testiranja kod ortaka..

Also, na priču o nekomforu K&M.... ne mogu da verujem da kada se setim joypada i BF Bad Company i sad razmišljam kako će biti igrati ga tastaturom/mišem skučen ispred monitora.... (ne kažem da će izaći za PC, nego zamišljam :)) .... cursed be the wireless controler T_T

donator99
14.9.2008, 16:07
Za Falcon je bio fazon da gledas potrosnju struje na kutiji.
Koliko se secam, 185W je bio Falcon, a 203 Zephyr&Xenon.

Also, na priču o nekomforu K&M.... ne mogu da verujem da kada se setim joypada i BF Bad Company i sad razmišljam kako će biti igrati ga tastaturom/mišem skučen ispred monitora.... (ne kažem da će izaći za PC, nego zamišljam ) .... cursed be the wireless controler T_T
/signed

Sol-Badguy
14.9.2008, 16:12
A, mogu li prepoznati koja ima razbijene drajvove a koja lite on bez otvaranja kutije? Pošto, idem za mesec dana u Grčku, pa ako u SRB ne nađem dobru ponudu za konzolu (premium, arcade, doesn't really matter, tho premium would be nicer) tamo ću uzeti, pa, da znam da li da prevrćem police sa artiklima, ili da se nadam ludoj sreći da ću dobiti crackable drajv?

donator99
14.9.2008, 16:16
Mislim da ne moze, posto je jedina razlika izmedju Boxova sa Liteonom i Boxova sa starim driveovima bas u optickom pogonu (znaci, potrosnja struje je ostala nepromenjena, pa se ne moze saznati da li je u pitanju nova revizija ili ne).
Lurk on xbox scene, mozda nadjes bolji info tamo.

Sol-Badguy
14.9.2008, 16:27
Oh well, thx for the info, nadaću se dobrom polovnjaku do 250€ :)

genius
14.9.2008, 17:22
Pa ima i nov za toliko arcade ali mislim da nema vise krekovanih. Sto rece donator pogledaj na xBox scene jer tamo ima izvestaja o tome do kog broja su krekabilni a posle kog nisu (zaboravio sam, ali ima neki kao serijski broj po kome to moze da se pretpostavi) ali sve sad koje mozes da nadjes, 99% sam siguran da ces uzeti onaj novi koji se ne krekuje. Ali srecom, ima pomaka pa ce izgleda i novi moci da se krekuju.

Bez otvaranja kutije neces moci da provalis...

Sol-Badguy
14.9.2008, 18:16
Pa, pare stižu kroz nedelju-dve at max, pa onda čekam povoljnu ponudu za polovnjaka, pa, ako ni to ne naiđe, čekam da razbiju LiteOn, pa da krajem oktobra pazarim u Grčkoj... pa ako ni to ne uspe, opet čekam povoljnu ponudu.... :S

donator99
16.9.2008, 16:43
http://www.gamesindustry.biz/article...encer-part-one
Phil Spencer: Well, there’s more than one team building Halo games right now. There are more than two or three teams building Halo things right now. Some of them we will own, some of them we won’t. It’s never been, for me, about who you own or don’t own - it’s about working with the best creative talent in the industry.

Overmilk FTW!

GaleOm
17.9.2008, 13:14
Bice skoro propast sveta :D
Xbox 360 Outsells Wii and PS3 in Japan (http://www.incgamers.com/News/13783/)

genius
17.9.2008, 13:21
A ne bi me zacudilo da se uskoro slicno desi i u Evropi:

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=7603&Itemid=1

U Americi je xBox tradicionalno jak ali cak i tamo mislim da ce ove cene znacajno da uticu...

Bre... da je PS3 ovde 200 evra mozda bih ga cak i kupio... iako mi ne treba... Tako da kontam da sa ovakvim cenama svako ce da kupi konzolu i to upravo sad kada je najavljen novi dashboard, nekoliko dobrih igara, podrska za netflix, itd. itd...

renegade_of_funk
17.9.2008, 14:28
Koliko je sada kod nas u Srbiji Xbox i jel je moguce gledati HD materijal sa najjeftinijm Xboxom.

genius
17.9.2008, 14:36
Da da... samo ga pripremis (video) i snimas na DVD disk i onda mozes da gledas 1080p jer i najjeftiniji ima HDMI i podrsku za full HD...

Neznam stvarno koliko je sad kod nas (bio je oko 250) ali sam siguran da ce pojeftiniti jer taj covek od koga sam ja uzeo nabavlja iz inostranstva i ugradjuje se ali korektno tako da ne bi me cudilo da bude oko 220 (mozda i manje) arcade kod nas... Jedino sto je krekovanje jos uvek malo problematicno za nove, ali valjda ce i to da se resi...

To nema veze sa filmovima, krekovanje je bitno samo zbog igara koliko ja znam...

renegade_of_funk
17.9.2008, 14:38
Sad samo ostaje pitanje buke i gledanja filmova , jel bas toliko bucan ili je to samo prica?Ili su to bili samo prvi primerci?

genius
17.9.2008, 14:47
Moj nije bucniji od obicnog DVD drajva koji imam u kompjuteru... Sem drajva, njegov kuler je prilivno necujan... Mada uz premium verziju sa hardom od 60 giga (koji ce isto kod nas da pojeftini na ispod 300 najverovatnije - 270 ili tako nesto) bi to bilo jos lepse jer je onda necujan skroz... Ali i arcade je ok. Kazem moj drajv nije nista specijalno bucan... Kad se igram ni ne cujem ga...

Dickinson
23.9.2008, 16:02
Pozdrav svima,nedavno sam uzeo monitor sa dvi izlazom a imam xbox arcade pack pa bih hteo da ga spojim na taj monitor.Jasno mi je da mi treba hdmi-dvi kabl ali neznam kako da dobijem zvuk.Imam altec 5.1 zvucnike pa bih voleo i njih da spojim na xbox ali neznam kako tj.koji mi jos kabl treba?
Hvala

Boris Lozac
23.9.2008, 17:55
Pozdrav svima,nedavno sam uzeo monitor sa dvi izlazom a imam xbox arcade pack pa bih hteo da ga spojim na taj monitor.Jasno mi je da mi treba hdmi-dvi kabl ali neznam kako da dobijem zvuk.Imam altec 5.1 zvucnike pa bih voleo i njih da spojim na xbox ali neznam kako tj.koji mi jos kabl treba?
Hvala

Obicnim audio kablom, kao sto bi ih spojio sa PC-em, na PS3 postoji takav ulaz, mora da ima i na xbox-u...

Dickinson
23.9.2008, 21:36
Ako ima ja ga nevidim.

Expressionism
23.9.2008, 22:14
Nema nista na xbox-u. Ja imam VGA kabl tako da iz njega ide josh jedan audio kabl sa 2 izlaza. Posto su mi zvuchnici sve zajedno povezani sa samo jednim kablicem koji ulazi u komp, morao sam da nabavim taj dodatak toji ima 2 chinch na sebi. Znachi audio kabl od zvuchnika gurnem u njega.....a onda u ona 2 chincha udju 2 vga kabl izlaza. E sad dal isto vazhi i za DVI, dont know.

Dickinson
23.9.2008, 22:44
Onda tu treba neki poseban hdmi-dvi kabl ili sta vec.Nemam pojma.

genius
23.9.2008, 23:06
Ne moze jer monitor nije TV i nema zvucnike...

donator99
23.9.2008, 23:20
Ja sam to ovako resio na PS-u 3:
HDMI to DVI kablom sam povezao PS3 i monitor.
Kupio sam "banana" adapter i sa njim konvertovao 3.5mm port u cinceve.
Povezao cinceve na PS3 i namestio da mi oni budu izvor zvuka.

Banana adapter:
http://www1.dealextreme.com/productimages/sku_2636_1_small.jpg

Bear in mind da je ovo resenje za 2.1 sisteme, posto, koliko ja znam, ovo radi samo sa 2 zvucnike.
Dakle, nista od surrounda na tom sistemu.
Drugo resenje je da optickim kablom (ako ga ti zvucnici poseduju) prikacis Xbox sa zvucnicima (valjda Xbox 360 ima port za opticki kabl).

renegade_of_funk
23.9.2008, 23:25
da i mene zanima, ima li Xbox360 optical out?

genius
23.9.2008, 23:46
Nema... ima samo HMDI i njegov nestandardni pljosnati izlaz koji moze da se pretvori u cinceve...

donator99
23.9.2008, 23:51
Found it:
...S obzirom na to da smo na testu imali premium pakovanje (osakaćeni „Core” sistem ne bi trebalo ni da bude opcija za kupovinu) uz koje je došao kompozitno-komponentni kabl sa optičkim audio-izlazom, spajanje na digitalni Logitech Z-5500 zvučni sistem proteklo je bez ikakvih problema.
http://www.sk.rs/2007/01/sitj01.html

genius
24.9.2008, 0:20
E onda je jedan od tih "chincheva" :) koje se nalaze na drugom kraju opticki... Ja sam odmah kacio na HDMI pa nisam ni isprobavao te kablove pa ni neznam sta sve ima.

Znaci boxov univerzalni izlaz podrzava i opticki audio... dobra stvar...

Dickinson
24.9.2008, 0:39
Jel to znaci da treba da imam ukljucena oba kabla?Hdmi za sliku a ovaj kompozitno-komponentni kabl za audio?Mada ja izgleda ni nemam taj kabl nego obicni av jer neide uz arcade pack.

genius
24.9.2008, 9:02
Pa postoji jedan kabl koji ima VGA (koje kacis na monitor) i chincheve koje sa onakvim adapterom koje ti je donator pokazao mozes da zakacis na stereo zvucnike... jel tako donatore? moze li sa onom bananicom da zakaci zvucnike... meni deluje da mu treba za zvucnike zenski konektro za malu bananicu a ne onako kao na slici... ali nisam probao pa iskreno nemam pojma...

donator99
24.9.2008, 9:09
Moze, u jedan kraj banane ide 3.5mm stereo port za PC zvucnike, a u drugi cincevi, koji se dobijaju sa onim HD AV VGA kablom.

donator99
26.9.2008, 10:34
http://www.edge-online.com/files/imagecache/article_content_360x270/xbox_live_you_moment.jpg

Microsoft has made the single largest marketing investment in Xbox history for its largest global ad campaign, spending more money on a series of promotions that it did for the launch of the Xbox 360 or Halo 3.

The campaign theme is “Live your Moment” and is targeted at “the casual and social segments”, illustrating Microsoft’s desire to evolve the Xbox 360 from a gaming platform to a mainstream entertainment platform. According to the company, “It’s about real people having emotional and connected Xbox gaming and entertainment experiences with their friends and family.”

The pre-Christmas marketing blitz is set to include television, billboard and print ads, as well as retail displays and digital marketing around the world, supported by PR outreach, social networking and direct customer communication efforts.

The marketing kicked off on Friday in the US and will debut in Europe this Thursday, emphasizing the relatively cheap Xbox 360 entry price of $199 / £129.99, the “New Xbox Experience” launching this fall and the system’s lineup of upcoming titles.

Microsoft said in a press release that “the campaign will be particularly critical in EMEA, where we are focused on shifting brand perception and driving re-appraisal of the platform in a very competitive region with entrenched competition.”

As in the US, European ads will air during top-rated shows across TV networks in the UK, France, Germany, Italy and Spain.

http://www.edge-online.com/news/ms-l...arketing-blitz

Bice veselo za Bozic. :S

Expressionism
30.9.2008, 10:18
"Jumping over to TVG, Bleszinki told the website that there are no plans for a PC version of Gears Of War 2. "Here's the problem right now," he said, "the person who is savvy enough to want to have a good PC to upgrade their video card, is a person who is savvy enough to know bit torrent to know all the elements so they can pirate software.""

During an interview with TVG, Mr. Epic himself, Cliff Bleszinski revealed that they have absolutely no plans to release Gears of War 2 to the PC due, in part, to the fact that the PC market has been dealing with piracy issues.

--------------

Koji glupan, a sta mi sa 360 kao ne znamo sta je bit torrent? 125 din za igru FTW!

player1
30.9.2008, 12:14
Koji glupan, a sta mi sa 360 kao ne znamo sta je bit torrent? 125 din za igru FTW!

Sto jes. Prakticno je izvredjao korisnike konzola da nisu sposobni da koriste pirateriju.

genius
30.9.2008, 14:12
Samo je hteo da nas zbuni :) Ali fora je sto Ameri koji imaju konzole se ne skidaju sa live pa tamo i ne igraju pirate u toj meri kao ovde, tako da im je tamo procenat konzolne piraterije zanemarljivo mali...

Sem toga, verovatno laze :) A ako ne laze onda razlog nije piraterija nego marketing... da ne bude da mi nemamo nijednu ekskluzivu...

donator99
30.9.2008, 17:12
Peter Molyneux potvrdio nadmocnost Livea nad PSN-om. :D

When asked if he has ever fancied making a game for the PS3, Molyneux replied: "I um and ah because, OK, it's a quite sophisticated piece of tech. These days I don't get involved so much with shaders and the actual 3D design any more, the actual programming. It looks very complex. The 360 and the PS3 technically seem neck and neck. Sometimes I look at a title on the 360 it looks fantastic, sometimes I look at a title on PS3 and it looks fantastic. I can't see a difference.

"What I would say, and this is not just me being the good company man, I'd say the thing I love about the 360 more than anything is nothing to do with the hardware, it's all to do with LIVE. LIVE is still underexploited for a game mechanic. Some of the stuff in Fable II we're doing with co-op is only possible because of the way that LIVE is structured. I love playing around with that stuff as a designer. Whereas PS3 doesn't seem to be quite so mature on that side. They haven't got quite the same infrastructure and service but, you know, yeah, I'd love to get games on every platform."

http://www.videogamer.com/news/30-09-2008-9509.html

Leonida
1.10.2008, 19:44
Ode jos jedna eksluziva za Xbox 360 , FABLE 2 ;) ... Ovaj intervju je postavljen na mnogim sajtovima ... sad ce neki reci da nije rekao ZVANICNO da ce IZACI , ali ...

http://www.n4g.com/pc/News-207469.aspx

crossover
1.10.2008, 21:52
Ode jos jedna eksluziva za Xbox 360 , FABLE 2 ;) ... Ovaj intervju je postavljen na mnogim sajtovima ... sad ce neki reci da nije rekao ZVANICNO da ce IZACI , ali ...

http://www.n4g.com/pc/News-207469.aspx

Perhaps, ali zaboravljaš činjenicu da će vlasnici kutije Fable 2 igrati već za mesec dana, dok će za PC i da izađe sačekati barem 6 meseci. Na kraju će svi biti srećni i zadovoljni, isto kao što je to bilo sa kecom: vlasnici 360 su igrali mnogo pre vlasnika PC-ja, a PC verzija kad je izašla imala je dodatan sadržaj.

donator99
3.10.2008, 16:56
Kad genius nece da postuje vesti o Xboxovom flasgship naslovu za 2009. ja cu. :D

What's taking so long?
- We want the game to be good, it takes time
- Relatively small studio even though we have hired more staff
- Our expectations are high and we want to meet them
- Our team is ambitious
- Doing open-ended games is hard
- If everything worked out the first time, it wouldn't take so long (Trial and error)
- Competition is hard
- After Max Payne we thought that it would be easier but for example technologically things have gone forward really fast

What was ready when you first showed the game in E3 2005?
- concept, vision, technology, game world, game engine
- actual gameplay in prototype-state
- we were showing people the idea, vision behind the game (they were still looking for publisher at that time)

Has the game changed?
-The vision behind the game is still the same
-Gameplay mechanics lives and changes throughout the development cycle as we test and try new stuff
-We are trying different stuff to find the perfect Alan Wake -game
-For example, the bullet time feature in Max Payne was perfected just months before the game shipped

Why is the team size so small?
-Control over development
-We want that things work
-Aggressive recruiting while in a big project is a risk, lots of examples of this
-Making the game is the priority

Trailer
-The idea of making a trailer to be shown before Max Payne movie started off as a joke
-We probably wouldn't have done a trailer had the movie not came out.
-Remedy's games are cinematic
-Funny idea to see Alan Wake on "big screen"
-The idea of "between friends only" as it's shown only in Finland
-It was easy to work things out with the film's distributor
-The basic idea behind the trailer is to show an atmospheric trailer and a glimpse of how the game looks today and to remind people about the game
-"Hands-on gameplay stuff" coming a bit to the future, we don't want to show it "just yet"

Max Payne Movie
-Surrealistic vibe, really cool when you think that we made something that interested Hollywood so much that they have made their own version of it
-I'm a little nervous because it's a project in which I haven't been involved in any way and everything we have done with Max Payne before has been under our control
-We have no idea what's coming
-Mark Wahlberg is an excellent choice for Max
-We sold the movie rights before the first game came out
-We'll wait and see what we want to do with Alan Wake's movie rights

Alan Wake's storytelling:
-Lot of cinematic and plot elements to be included as part of the game
-Trying to be much like a modern TV series
-Thriller, atmosphere is a bit like in Max Payne, has it serious side but some humor as well
-Totally different type of story and genre than in Max Payne
-Crazy people and strange stuff going on in the village where the game is taking place

Episodic?
-goal: same type of experience you get from a season dvd box of a tv series
-the game is divided into episodes
-pacing, development of plot is structured the same way than in a tv season
-cliffhanger moment at the end of an episode
-we want to have players to get the feeling of "just one more episode and then I'll stop playing"
-the ending leaves some things open for a sequel but ties up the main plot, just like in tv series

When is it coming out?
-When it's done
-We have a good vibe about the game and the current development process

Screenshotove mozete naci ovde (http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=13056052&postcount=152).

genius
3.10.2008, 17:08
hehe :) ako ako... ja nemam vremena za skupljanje i objavljivanje... delom zbog posla a delom zbog toga sto kad ne radim i nisam sa prijateljima na pivu, obicno se igram... tako da ono.... nisam bas nesto aktivan fan boy...

donator99
3.10.2008, 17:13
Koje skupljanje, ovo je copy-paste sa Neogafa. : P

genius
3.10.2008, 18:57
Zaista ne pratim i ne interesuju me vesti... :) Pratim samo newzbin i kad se tamo pojavi nesto sto mi se igra... dva klika i to je to :)

Expressionism
5.10.2008, 17:55
Nove slike RE5:

Wesker

http://www.cng4u.com/games/2008/10/03/biohazard01.jpg

http://www.cng4u.com/games/2008/10/03/biohazard07.jpg

Excella Gionne

http://www.cng4u.com/games/2008/10/03/biohazard02.jpg

http://www.cng4u.com/games/2008/10/03/biohazard08.jpg

genius
5.10.2008, 18:26
Au brate sto ovo izgleda lepo :p

genius
8.10.2008, 15:15
Cesljam temu vec pola sata i ne mogu da nadjem... kako se zove onaj program sto priprema video fajlove da mogu da se pustaju na konzoli?

donator99
9.10.2008, 10:31
To the delight of devoted fans across the world, at the Tokyo Game Show Microsoft debuted Halo 3: Recon, developed exclusively for Xbox 360® by acclaimed developer Bungie. This new chapter in the Halo saga lets you experience events leading up to the epic story told in Halo 3 through the eyes of a new hero in the Halo universe.

The stand-alone expansion, set to release in fall 2009, extends the award-winning Halo® 3 experience with hours of new campaign excursions and multiplayer gameplay. In addition, attendees were given an all-new glimpse of the Xbox 360 exclusive strategy game Halo Wars from Ensemble Studios. The campaign mode provided a thrilling taste of the revolutionary gameplay and new perspective of the Halo universe. Enjoy the full experience when Halo Wars hits retailers in early 2009.
Game Details

This new chapter in the Halo universe includes the following:

* All-new campaign content: The Halo 3: Recon campaign is an intriguing side story that takes place during the terrifying events leading up to the Master Chief’s return to New Mombasa in Halo 3. Experience the fate of Earth from the brand-new perspective of a special forces ODST (Orbital Drop Shock Trooper), adding a unique outlook and new gameplay elements to the events that unfold in the trilogy’s finale. While the feel of this new chapter greatly resembles that of previous Halo experiences, Halo 3: Recon will require you to employ more elements of stealth and cunning than ever before.
* Prepare to drop: Known for their courage, valor and, at times, insanity, ODSTs are among the fiercest UNSC soldiers, priding themselves on being the first unit deployed into hostile situations. While not as large or supernaturally gifted as their Spartan comrades, these "Hell Jumpers" more than compensate with their ferocious attitudes and unwavering nerve.
* Expanded multiplayer collection:No Halo experience would be complete without groundbreaking multiplayer content, and Halo 3: Recon gives fans more of what they love. With exclusive new maps and expanded Forge options, Xbox LIVE® Gold members will find more multiplayer content than ever before with Halo 3: Recon.
* Ever-growing community options: Enjoy all the great Halo 3 technological innovations, including Saved Films, screenshots, Campaign Scoring, and four-player co-op. All of the new multiplayer maps fully support the Forge editor, offering endless gameplay customization possibilities.
http://www.xbox.com/en-US/community/...conpreview.htm

Osim ovoga, Tekken 6 (ili T6: Blood Rebelion, nisam siguran) je potvrdjen za Xbox 360.
NXE izlazi 19. novembra 2008.

genius
9.10.2008, 14:25
Divne vesti...

A sto se tice programa za pravljenje filmova, isprobao sam besplatni open source koji se zove xenonmkv. Brz je i odlicno radi svoj posao. Preporuka!

Leonida
9.10.2008, 14:42
Sta , TGS je poceo ? Donatore , gde pratis konferencije i sve?

yahhoo
9.10.2008, 16:42
Imam par pitanja u vezi xbox-a, zelim da ga nabavim ali nisam bas upucen u sve stvari. :)

1. Da li xbox moze da radi vise sati ako je modovan? (Hladjenje, i svi moguci fixovi...)
2. Da li sa xbox livo-m (pocetnim, valjda silver) mogu da igram online?

Hvala na pomoci.

genius
9.10.2008, 18:54
1. Naravno... Meni radi i po 5-6 sati i cak se ni ne greje previse. Sve zavisi od konkretnog primerka. Moj se nit greje nit je bucan a nije nista modovan.

2. Ne. Za igranje mora gold

Pogledajte ovo. GoW2 multiplejer. Ima neke stvari koje nikada nisam video do sad. Ima na primer mod slican CTF ali umesto zastave cilje je da ukrades jednog od protivnickih igraca i drzis ga kao zivi stit i odvuces do baze. Mocno. Onda takodje ako te napune mnogo ne umres odma nego mozes da puzis i nadas se da ces da dopuzis do svojih da te ozive ali ako te stigne protivnicki igrac, sledi egzekucija. Neki nivoi su dinamicki - ima kao planina pa random moze da se desi da naidje lavina koja pobije sve na svojoj putanji ali sneg koji se nagomila omogucava pristup visim nivoima mape koja inace nije dostupna. Uostalom pogledajte. Ima stvarno mnogo interesantnih detalja koji ranije nisu vidjeni u multiplejeru. Izgleda cu morati da pazarim original :). Mislim da zato se ne plase piraterije na konzoli jer ce ovo svi da kupe original zbog multija...

http://www.xbox360fanboy.com/2008/10/08/video-how-gears-of-war-2-does-multiplayer/

yahhoo
9.10.2008, 19:09
E hvala ti, a koliko kosta live godisnje i da li mora karticom ili kako?

genius
9.10.2008, 19:30
Moze da se kupi i onaj kao vaucher ali neznam koliko kosta kod nas i ima li ga.

Oko 30 evra godisnje je valjda... nisam siguran za to...

Expressionism
9.10.2008, 20:22
Live kosta 50E godishnje.

yahhoo
9.10.2008, 20:25
A jer postoi taj vaucer?

astro
10.10.2008, 12:38
ako se prijavis na live preko xboxa dobijas mesec dana gratis.

astro
10.10.2008, 12:40
Divne vesti...

A sto se tice programa za pravljenje filmova, isprobao sam besplatni open source koji se zove xenonmkv. Brz je i odlicno radi svoj posao. Preporuka!

kakva masina je potrebna da bi program radio kako treba?

chris
21.10.2008, 22:24
Zna li neko kolike su od prilike cene hard diska za xbox360?

<flash>
22.10.2008, 16:01
Zna li neko kolike su od prilike cene hard diska za xbox360?

ja mislim da moze bilo koji HD da se ubode u xbox...progooglaj malo na tu temu

genius
22.10.2008, 16:33
U stvari... i nije bas tako... Moze da se nesto karabudzi pod uslovom da vec imas hard disk pa da menjas u veci ali ako imas arcade onda ne mozes nista da uradis sem da kupis disk.

Cene kod nas su bile oko 90-100 evra za 20 giga i neznam koliko za 120 dok su napolju 50 evra 20 giga i 120 evra 120 giga (toliko sam ja platio moj). E sad, sve ti to ne znaci nista nego gledaj gde uopste ima i koliko ti traze. U svakom slucaju u inostranstvu su mnogo mnogo jeftiniji.

Veljko the King
22.10.2008, 21:55
E ovako planiram da uzmem jedan xbox.Sad ne znam da li da chekam pro ili da uzmem premium, posto ne verujem da ce pro skoro kod nas?Jos me zanima ta falcon ploca, jel na kutiji pise voltaza ili na samoj konzoli?

chris
22.10.2008, 22:06
U stvari... i nije bas tako... Moze da se nesto karabudzi pod uslovom da vec imas hard disk pa da menjas u veci ali ako imas arcade onda ne mozes nista da uradis sem da kupis disk.

Cene kod nas su bile oko 90-100 evra za 20 giga i neznam koliko za 120 dok su napolju 50 evra 20 giga i 120 evra 120 giga (toliko sam ja platio moj). E sad, sve ti to ne znaci nista nego gledaj gde uopste ima i koliko ti traze. U svakom slucaju u inostranstvu su mnogo mnogo jeftiniji.

Ima ortak ebay account, nego me interesovalo koliko ovde deru :D i izgleda da baš deru

genius
22.10.2008, 22:15
E ovako planiram da uzmem jedan xbox.Sad ne znam da li da chekam pro ili da uzmem premium, posto ne verujem da ce pro skoro kod nas?Jos me zanima ta falcon ploca, jel na kutiji pise voltaza ili na samoj konzoli?

Svi su falconi... nemas sta da gledas sad. Ako je nov, onda je Falcon...

Uzmi onaj za koji imas pare... Ako mozes sacekaj 60 giga verziju a ako ne, jos bolje uzmi lepo arcade pa kasnije ako ti zatreba hard dokupi 60giga iz inostranstva po normalnim cenama. Arcade cak i kod nas nije skup.

driver
23.10.2008, 1:55
Daj genius, ne shiri dezinformacije :)

1) Nove konzole se ne mogu fleshovati, samo kombinacija sa novim drajvom, a ne znam ko to radi kod nas i za koje pare (ispod 60-70e sigurno nije)
2) Ne moze bilo koji HDD u X360, mora WD, i iskljuchivo BEVS serija.
3) 2.5" HDDovi su kod nas dzabe, kao i u svetu, za 50e se moze uzeti 160GB, ukljuchujuci i BEVS.
4) Nove konzole nisu imune na RROD, E74 i sve ostale greshke, greshka u dizajnu i dalje postoji i ako se ne uradi Xclamp fix, pre ili kasnije ce i te konzole riknuti. Zato je najbolje uzeti stari premium sa 20GB, uraditi xclamp i zameniti HDD za veci.

genius
23.10.2008, 6:54
Pa pogledaj malo bolje. Nista sto sam ja rekao nije u kontradikcija sa ovim sto si ti napisao.

1) Nisam ni rekao da mogu il ne mogu da se fleshuju a ovo sto si ti rekao je istina.
2) Rekao sam da mora da ima bar neki originalni hard pa onda njega da budzi, ali nisam znao detalje i drago mi je sto si napisao.
3) Ok. To je lepo
4) Nisam ni rekao da su imune. Stari premium ce tesko da nadje. Fix neznam ko radi ali bas me briga. Konzola mi se ne greje i radi lepo i ne razmisljam o rrod. Ako vec nesto hoces, napisi vise o tom fixu.

<flash>
23.10.2008, 9:38
zato lepo decace moj join us on the dark side :dzavo: kupi PS3 i uzivaj

Veljko the King
23.10.2008, 13:08
Verovatno cu uzeti taj premium, zbog wireless joystick-a i ostalih zezancija.Nego aj malo ispricaj o tom fix-u da vidim dal da stavljam ili ne.PS3 sigurno necu uzeti, jer ce kad tad liteon biti razbijen :) a do tad kupujem org i uzivam xD

Dickinson
23.10.2008, 14:22
Ako imam arcade pack tj konzolu bez hard diska,da li mogu da stavim taj WD bevs serije umesto original harda?

genius
23.10.2008, 14:39
Pa i ne mozes jer hard disk kod xboxa se kaci eksterno i nalazi se u posebnom plasticnom kucistu koje se natakne na konzolu a arcade nema to i onda ne mozes. Mozes jedino da kupis konzolu sa malim hardom pa da umesto malog stavis veci ili da na neki drugi nacin iskombinujes nesto ali ako imas samo arcade ne mozes da kacis hard tek tako kao sto mozes na PS3 recimo.

Veljko the King
25.10.2008, 16:49
Da li neko moze da objasni x clamp i kako to da uradim a da mi ne ode garancija, ako moze?

donator99
25.10.2008, 22:43
Ne moze, mora konzola da se otvara.

Veljko the King
26.10.2008, 9:52
E uzeh juce xbox.Nisam do sad pisao njakao sam je malo i prezadovoljan sam.Jes da nisam uzeo halo3 jer nije bilo ali rekli su da ce stici.Dobio sam neke demo igre pa to cepam neko vreme.Konzolu sam drndao juce oko 2 h, igrao sam tdu, i na jednoj strani je bila skroz ladna dok se na jednom malo zagrejala, tako da ne verujem da ce biti problema oko pregrevanja zato sto ne njakam igre vise od 2 - 3 h.

Sve u svemu ja prezadovoljan i bas mi je drago sto sam uzeo!

Edit: e ljudi nesto me zeza live.Kada stavim postal code pise da nije validan.A lepo sam stavio city Novi Sad i postal code 21000.Kako to da sredim?

genius
26.10.2008, 11:41
A pa Srbija nije podrzana :) Ja sam stavio UK a postal code sam stavio SW1A 0PW i radi :D To je inace kuca lordova u Engleskoj, samo njihov post code i radi zato sto izgleda da to ne utice ni na sta... nego moras nesto da ubacis... sve ostalo sam ubacio moju ulicu i tako dalje tako da mislim da to nema veze nikakve...

Veljko the King
26.10.2008, 13:11
Ma napravih preko net-a i nije bio postal code obavezan.Ostala je moja adresa i sve.Tako da sam to sredio, samo jos halo da nadjem i da se ne skidam sa box-a :)

daniloBG
28.10.2008, 11:04
e ljudi,posto nameravam mozda da kupim xkutiju u bliskoj buducnosti a nov sam u svemu ovome tako da imam jedno ptanje:
kolko cesto se pojavljuje rrod i da li ga mogu izbeci na neki nacin?...i dal je to bas zaebano ako mi se cesto pojavljuje posto sam cuo da ljudi muku muce s tim?
ako moze jedan detaljan odgovor...hvala

genius
28.10.2008, 12:43
Meni se nije desio nikad... tako da neznam koliko cesto se desava.

Ako vidis da ti se konzola preterano greje stavi je na neko bolje provetreno mesto. Ako se cak i tad preterano greje mozes da dokupis intercooler koji dodatno hladi...

ako ne igras po 5 sati odjednom tesko da ce uopste da ti se zagreje...

Moja se samo blago zagreje ali to je da kazemo mlako... nikad nije bila vruca i nikad nisam imao nikakvih problema...

Imas ljude koji su debilli pa je stave u neku vitrinu ili uza zid ili tako nesto i onda kad nema normalno hladjenje normalno je i da se pregreje...

U sustini rrod se sad retko desava i ako ti uleti takav baksuz menjaj dok je u garanciji. Ako ti uleti dobar komad ne vidim sto bi razmisljao o rrod. Neki boxovi rade normalno sta god da im radis...

Leonida
28.10.2008, 12:55
e ljudi,posto nameravam mozda da kupim xkutiju u bliskoj buducnosti a nov sam u svemu ovome tako da imam jedno ptanje:
kolko cesto se pojavljuje rrod i da li ga mogu izbeci na neki nacin?...i dal je to bas zaebano ako mi se cesto pojavljuje posto sam cuo da ljudi muku muce s tim?
ako moze jedan detaljan odgovor...hvala

RROD ima velike sanse da se desi , iako ga cuvas , ili ne ( normalno onda vece ) . Konzolu stavi MINIMUM 10CM od svakog dela zida ( ako ga drzis na otvorenom ) i nemoj slucajno ga staviti u vitrinu .Svaki put kad zavrsis sa igranjem izvadi igricu iz traya i vrati je u kutiju ... da se ne bi nagomilavala prasina , a i nije preporucljivo drzati igrice dok je iskljucena.

Ne pratim vec dugo desavanja u vezi Xbox-a (od kad sam ga prodao) ali kolko sam cuo uskoro treba da izadje verzija sa JASPER plocom , pa ti preporucujem da uzmes nju.Bolje je hladjenje i sve.Ali ako vec moras sad uzmi Falcon verziju , smanjuje sanse RROD , mada ne puno...Falcon prepoznajes tako jer ima HDMI port...

genius
28.10.2008, 13:37
Ne slusaj Leonidu... on je ostrascen :)

Falcon ima mnogo mnogo manje sanse za rrod nego prve verzije koje su izbile na los glas. Jednostavno to se sad ne desava kao nekad, a ako se i desi imas garanciju i u tom periodu ces da vidis koji te je primerak zapao. Da li je dobar i ne pravi probleme ili je u pitanju los komad...

daniloBG
28.10.2008, 14:15
ok...hvala vam svima na odgovorima...leonida,sto si prodao xbox?...jel zato sto nije valjao ili je trebala kinta?

genius
28.10.2008, 14:39
Da bi igrao MGS4 :) trebala mu kinta za PS3 i to ga prodo bud zasto :)

Veljko the King
28.10.2008, 15:44
Evo, ja imam nekoliko dana sexkutiju i xtra je.Juce sam igrao oko 3h i zagrejao se tek blago, kao sto genius kaze.Ma meni je xtra, samo jos halo 3 da uzmem kad stigne...

daniloBG
28.10.2008, 20:49
e imam jos samo 3 pitanja:
2.koliko se krecu cene kod nas novih fleshovanih xbox-ova u prodavnicama sa recimo sa pristojnom velicinom hard diska?
3.ukoliko bih primetio da xbox cesto dobija rrod i da ne radi svoj posao adekvatno,da li bi mi zamenili xbox za novi ukoliko je u garantnom roku?
izvinjavam se sto smaram ali mi je ovo jako bitno...hvala

wolfologin
28.10.2008, 21:20
Napomena za potencijalne kupce Xbox-a 360 :dedica:

Ukoliko kupujete konzolu pazite da ne budete prevareni za cenu.
Cena paketa u EU koshta 239,90 E i ukljuchuje Xbox360 pro pack 60 gb HD plus dve originalne igre ( Kung Fu Panda i zaboravio sam koja je druga igra )

Veljko the King
29.10.2008, 16:12
1. Ako uzmesh nov neces se naigrati pirata jer su skoro svi sad lite on optickim uredjajem koji jos nisu razbili.
2.Ne znam, ja uzeo original nekako mi sigurnije.
3.Verovatno bi, ali ako si dobio sa falcon plocom, dobicesh rrod samo ako igras vise od 5 sati dnevno i to bez prestanka. :)

@wolfologin
Pa u srbiji nema officijalni distributer tako da za tu cenu mozes samo naci arcade dok pro jos ni nema kod nas.

genius
29.10.2008, 18:16
U Pozarevcu moze da se iznajmi PS3 na ceo dan... dostava na kucnu adresu sa 4 gamepada i igrom po izboru... Sad mi tek nije zao sto sam uzeo box jer i ovih par exkluziva cu da odigram za male pare :a_bleh:

Veljko the King
29.10.2008, 19:31
Hehe secam se kad sam ja sa burazerom iznajmivao ps2, fora kao preko noci, pa celu noc pikamo sony dok na oci ne ispadnu.E nego mene zanima onih mesec dana free igranje.Nemam pojma kako to da namestim?Mozda zato sto sam acc pravio preko neta?Gledao sam neki kod tamo da onim papirima i nema ili ja to pogresno gledam?

genius
29.10.2008, 19:46
Meni je odma kad sam napravio akaunt ponudio da mi aktivira mesec dana gold... neznam kako si propustio...

Veljko the King
29.10.2008, 20:08
Pa rekox mozda zato sto sam radio preko neta, a ne preko box-a?Moze jos jedan acc da se napravi i da bude gold?Nego da bi se preko boxa snimali klipovi treba mi onaj uredjaj na d...(ne mogu da se setim kako se zove), i ako mora koliko to kosta kod nas?

Edit: Ponovo sam napravio acc i kad imam da izaberem silver sto se ne placa, ali nigde nema month free.Samo jos ima redeem code al koda nema tako da to nije.Sta sad? :)

Edit2: Nadjoh nista ne treba.Samo jos ovo cudo za snimanje.

daniloBG
29.10.2008, 22:44
Xbox 360 Elite

20gb hdd,flesovan,ugradjen kuler za hladjenje GPU-a(Napaja se preko adaptera),uradjen X clamp fix,1 wireless joypad,1 zicani,dvadesetak igara(Gta4,Grid,AC...).

Cena-330e

jedam lik prodaje na jednom forumu ovo pa vas pitam dal je ovo ok ponuda?

Veljko the King
29.10.2008, 22:55
A koja je ploca?Ovako izgleda ok, eh sad veca je mogucnost da ces pre dobiti rrod zato sto konzola nije nova.Al dobro je sto je ugradjen cooler i x clamp.Samo je prob ako popijes rrod daces dosta para za popravku.

daniloBG
29.10.2008, 23:45
znam,svestan sam nedostataka polovnjaka:(...a recimo kolko bi para puko za popravku?

genius
30.10.2008, 1:34
Pa u nekom rangu oko 50-ak evra... mada meni ovo lici na neku zestoku budzevinu od masine... probaj da skapiras sto ga prodaje. Takodje elite ide sa 120 giga, proveri da li je stvarno crni elite sa zamenjenim hardom i u cemu se tu radi zapravo.

Sto se tice ploce vaznije je da ima hdmi nego da ima kulere. Normalan falcon se u normalnim uslovima skoro i ne greje. Pitaj bilo koga od nas na forumu koji imamo kutije. Samo bude mlako toplo, definitivno ne vrelo. Monitor mi se greje vise od njega...

daniloBG
30.10.2008, 12:13
trenutno sam u velikoj dilemi sta mi je ciniti:icon_scra...s jedne strane imam radnje gde mogu kupiti kutiju samo sa liteon drive-om koji jos nisu uspeli da fleshuju a i pitanje dal ce,a opet je dosta smanjena sansa da se desi RROD...s druge strane mogu da kupim fleshovanog jeftinijeg polovnjaka bez garancije sa mozda povecanom sansom za RROD i jos plus se plasim da me neko ne *****e zato sto se ne razumem u hardware...:(
a taj lik prodaje belu kutiju (ne crnu ko sto kazes da treba) i rekao mi je da ce pogledati koja mu je ploca...ako nije falcon mislim da bi trebao da odustanem od kupovine al mislim da nije zato sto je i on sam kupio polovno pre mozda pola godine...jos sto taj lik zivi u valjevu...
sta mi se najvise isplati da uradim?...novi mozda nece moci da se fleshuju a ovi polovni sa strarijim flashovanim drajvovima ce da nestaju polako...ne znam...mozda i nisam u pravu...

genius
30.10.2008, 12:29
Pa... novi ne moze da se flesuju jos uvek a kad ce i dal ce... nezna se...

Sto se tice polovnjaka... ja sam mnogo toga kupio polovno ali nisam imao problema vecih nikada, tako da generalno nisam protiv polovnjaka...

Ali kad je xBox u pitanju opcija bez garancije mi se ne svidja. Sem toga ja trenutno sam u poziciji da i ako mi se ukvari bacim i uzmem drugi dok tebi verovatno tako nesto nije opcija u ovom trenutku tako da neznam sta da ti kazem.

Mozda ipak da uzmes nov... i dalje je jeftiniji od PS3... igras po neki original dok ga ne razbiju i tako... U sustini svi ce sad da kupuju novu konzolu tako da ce vise originala poceti da se vrti u opticaju pa ce mozda moci da se radi menjaza kao ovi za PS3 sto rade... a sem toga pitaj donatora, mislim da mozes jeftino da narucis originale za box po ceni od 1000-1500 dinara tako da je cak to i najbolje mozda. Ne brines da li ce da ti banuju konzolu, imas online i sve super. Ja imam flesovanu konzolu ali ozbiljno razmisljam da nabavim par originala koji vrede...

daniloBG
30.10.2008, 12:44
nisam te bas shvatio sta ti znaci "donator"...koliko standardno kostaju original igre za xkutiju?

Boris Lozac
30.10.2008, 13:21
nisam te bas shvatio sta ti znaci "donator"...koliko standardno kostaju original igre za xkutiju?

Kostaju isto ko za PS3, od 55-59.99 dolara. Ne znam odakle mu te cene od 1000-1500 dinara, mozda polovne... Za te pare mozda nadjes novu igru iz 2006-e...

zdravkelja
30.10.2008, 13:26

donator99 (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=7395) je clan ovog foruma :)

daniloBG
30.10.2008, 13:40
ok,nesporazum je bio:)...nego,ako su cene takve i ako ne uzem fleshovanu kutiju vise mi se isplati onda da uzmem ps3...znaci u prodavnicama prodaju samo sa liteon drajvovima?:(
EDIT:a da pitam jos nesto...da li postoje neke razlike u performansama izmedju benq i liteon optickih uredjaja?

genius
30.10.2008, 15:31
Nema razlike....

A sto se tice cene originala... neznam stvarno koliko su ali znam da ih donator99 i Leonida i jos neznam ko narucuju kao preko interneta i placaju mnogo manju cenu nego sto je u radnji kod nas, a isto to vazi i za xbox valjda...

A to da li ti se vise isplati xBox ili PS3 - to vec moras da procenis sam...

Boris Lozac
30.10.2008, 15:37
A sto se tice cene originala... neznam stvarno koliko su ali znam da ih donator99 i Leonida i jos neznam ko narucuju kao preko interneta i placaju mnogo manju cenu nego sto je u radnji kod nas, a isto to vazi i za xbox valjda...

Pa lupio si, kakvih 1000-1500 dinara :) Najjeftinije te moze izaci oko 3.700 recimo, zavisi od igre.. Uglavnom, sa postarinom, nova igra oko 4000 din prosek.. sto je ok.

genius
30.10.2008, 15:53
A ok onda :)

Onda je ono sto sam ja video u stvari polovnjaci... a to je bezveze...

Ma stvarno sve mi je normalnije da se igraju originali... Kazem... nije to ono kao tesim se pa kao posto ne mogu pirate cenim originale. Naprotiv imam konzolu koja sljaka pirate ali jednostavno hocu da kupim par originala koje planiram i da igram. Jedino je dobro sto mogu prvo da probam pirata i vidim da li mi se uopste neka igra svidja pre nego bacim pare na nju...

Boris Lozac
30.10.2008, 16:12
Pa dobro, postoje demoi, opisi, gameplay filmici... tesko da mozes da se zeznes za neku igru..

genius
30.10.2008, 16:15
More moze... ja sam tako gledao Call of Duty WaW i mislio da ce igra da bude zakon a na kraju kad sam probao betu razocarao se... ali sacekacu final da ipak vidim kakva je, mada ne mirise na dobro...

simakosmos
30.10.2008, 16:17
Pa dobro, postoje demoi, opisi, gameplay filmici... tesko da mozes da se zeznes za neku igru..

Gameplay filmove, preview , review , screenshotove zaboravi.
Dok ne probaš igru ili njen demo, nećeš biti siguran u kupovinu.

Boris Lozac
30.10.2008, 16:21
Gameplay filmove, preview , review , screenshotove zaboravi.
Dok ne probaš igru ili njen demo, nećeš biti siguran u kupovinu.

Eh sad, pa ako znas istoriju izdavacke kuce/programera, tesko se mozes prevariti, pogledas gomilu review-ova, gomilu filmica, mislim moze dosta da se sazna... Ali recimo Mirrors Edge, nju nema sanse da provalis tako, mora da se proba demo, jer je totalno novi koncept... ali za vecinu stvari ne treba demo da bi znao sta da ocekujes..

Freeloader
30.10.2008, 23:45
360 je majka,ja se ubijam od igranja od kad sam ga uzeo,radi perfektno :)

Freeloader
2.11.2008, 22:36
Jel neko instalirao ovaj novi dashboard update. Ja jesam,i mogu samo da ga pohvalim,cak je i brzi odziv u odnosu na stari :D

Sol-Badguy
2.11.2008, 23:45
^Evo, ja ću, ako može da mi stane na karticu XD pošto večeras ionako planiram da se kačim na live po prvi put.

Nego, malo pitanja - koju ste državu odabrali za live, i pretpostavljam da ste random dali adresu?

Freeloader
3.11.2008, 2:08
^Evo, ja ću, ako može da mi stane na karticu XD pošto večeras ionako planiram da se kačim na live po prvi put.

Nego, malo pitanja - koju ste državu odabrali za live, i pretpostavljam da ste random dali adresu?

Ako ubacis ovaj novi update za dashboard,nemoj da se kacis na Live jer ce te banovati. Tek od 19 Nov. ces moci nekaznjeno da prodjes :D

driver
3.11.2008, 2:16
A koja je ploca?Ovako izgleda ok, eh sad veca je mogucnost da ces pre dobiti rrod zato sto konzola nije nova.Al dobro je sto je ugradjen cooler i x clamp.Samo je prob ako popijes rrod daces dosta para za popravku.

Xclamp fix postoji da vishe ne bi bilo RRODa, i ako je uradjen kako treba, vishe problema sa tim ne moze da ima. Konzola kojoj je skinut Xclamp je bolja od bilo kakve nove konzole.

Odaberi USA i nadji neku adresu na google-u ;)

Veljko the King
3.11.2008, 14:56
Ja sam stavio Uk i onaj postal code koji mi je genius reko, posto mora biti validan ne moze neko lupanje i radi ko sat :)

Sol-Badguy
3.11.2008, 15:29
Ja sam bzvz dao adresu GameStopa ^^

Expressionism
3.11.2008, 23:01
Evo upravo zavrshih GeOW 2. Fuckin EPIC! : ) Tri puta sam mislio da sam doshao do kraja kad ono ima josh. Ocu reci, igra je sigurno duplo duzha od prethodnika. Bossovi su ogromni kao i okrshaji. Jedina zamerka sto je zadnji "boss" prelak. Mnogo vishe sam se namuchio sa drugim. Mada mozda ovaj zadnji i nije trebao da bude tezhak jer je samo sluzhio da kao pokretach necheg drugog. Graficki, igra je prelepa. Ne nesto preterano bolja od prvog dela, ali sto se tiche osvetljenja i meshavina mraka, svetla,crvenog svetla, detalji bash dolaze do izrazhaja.

Yey sada mogu da pichim Dead Space.

ddak
4.11.2008, 5:26
AKo mi mozete odgovoriti-iako ce se mnogima biti smijesno- da li moze Xbox 360 da radi na CRT tv-u i kako je to iskustvo? Moram li plazmu uzimati, tj HD tv?

Expressionism
4.11.2008, 10:52
Mozhesh. Na HDTV-u dobijash oshtriju sliku i vedrije boje ali grafika je ista samo nece sve izgledati kristalno cisto sto ti verovatno nece ni smetati.

donator99
4.11.2008, 12:12
Moje misljenje je potpuno suprotno, tj. nemoj ni da kupujes Xbox, ako nemas HD LCD.

Sol-Badguy
4.11.2008, 12:53
Ili lepo kupiš neki 19" TFT za 170€ (a za ove pare se garant može naći i veća dijagonala) i kabal za 2000 dinara i voila. Nisi potrošio toliko para na HDTV koji je IMO i dalje bacanje para (s obzirom da nećeš moći da uživaš u punom sjaju istog jer programi kod nas i dalje ne idu u HD signalu a nemaju svi mogućnost Telekomovog IPTVa). Inače, ja igram atm na CRT TVu, i ajde što je mutno donekle, nego npr Bad Company je izuzetno nepregledan jer je slika sužena (16:9) a neke igre će ti raditi lepo i u 4:3....

Sol-Badguy
5.11.2008, 12:31
Izvinjavam se za double post, ali treba mi bump:

Dogovorim se sa ortakom da mi on proda njegov VGA HD kabal, pošto ga ne koristi jer se igra na HD Ready TVu, ali pošto je iz BGa, zamolio sam ga da testira na svom monitoru pre nego što mi pošalje. Šta se dešava? Kaže, ubo je kabal, ali konzola odbija da prikaže sliku. Nije isto kao kada izvučete AV kabal iz same konzole, već, ona nađe joypad (ne znamo za dalje paljenje, jer nema gde da ubode činčeve za zvuk). Znači, monitor ostaje crn. Kaže da je proverio i svi kablovi lepo leže, ali nema slike? Dakle, u čemu je problem, ako neko zna?

Model monitora je: ASUS MM17DE - http://itsvet.com/proizvod/asus-mm17de/comp_comp_monitor/20/315

donator99
5.11.2008, 12:54
Mozda mu je TV Full HD, pa je konzola namestena da pusta 1080p signal, sto ne moze preko tog kabla?

daniloBG
5.11.2008, 13:58
evo ja kupih polovno za 330 evra i zasad sam prezadovoljan...i to na obicnom TV-u...

Leonida
5.11.2008, 14:04
evo ja kupih polovno za 330 evra i zasad sam prezadovoljan...i to na obicnom TV-u...

Taj lik te je zesce opljackao , pa to je skuplje nego nov!

Veljko the King
5.11.2008, 16:10
Nov je 400 yura,mislim na premium.A to sto ga je opljackao to jeste, al sad zavisi mozda je elite.

daniloBG
5.11.2008, 16:45
sad kao pljacka a?...a kad sam napisao ponudu svi su rekli da je ok:icon_evil...

Freeloader
5.11.2008, 17:49
Xbox 360 Elite

20gb hdd,flesovan,ugradjen kuler za hladjenje GPU-a(Napaja se preko adaptera),uradjen X clamp fix,1 wireless joypad,1 zicani,dvadesetak igara(Gta4,Grid,AC...).

Cena-330e

jedam lik prodaje na jednom forumu ovo pa vas pitam dal je ovo ok ponuda?

Nije ga opljackao

Expressionism
5.11.2008, 20:09
Nije ga niko opljackao, cak je i dobra ponuda. Kod nas flashovani 360 Premium su skoro 500E. A on je dobio i josh jedan zhichni dzhojstik i preko 20 igara. Cestitam na kupovini daniloBG. Ne slushaj ove negativce koji misle da moze svako da donese za 200E iz inostranstva a da nije lite-on drive.

Carnex
5.11.2008, 20:19
Polovne kutije obicno se prodaju za 350e
I ja sam svoju paltio toliko iako je i nisam zeleo. Ali kada ti ortak duguje 350e a kaze ti u lice da ne zna kada ce imati kutija je bolja nego nista.

daniloBG
5.11.2008, 20:42
e hvala sto me podrzavate...i meni se cini da je ovo sasvim ok ponuda bila...raspitivao sam se oko cena i nisam isao grlom u jagode tako da mislim da nisam pogresio...:)

Leonida
5.11.2008, 21:29

Izvini prijatelju nisam video tvoj drugi post :) ... pomislio sam samo da si kupio Xbox 360 za tu cenu :) ...

Veljko the King
5.11.2008, 21:43
Pa rekox ja on, ako je elite onda je ok.Al i da je nov premium bilo bi super zato sto sam ja za moj dao 33k din-a.

Sol-Badguy
5.11.2008, 23:56
Mozda mu je TV Full HD, pa je konzola namestena da pusta 1080p signal, sto ne moze preko tog kabla?

Ne verujem, nisam skorije bio kod njega, ali mislim da nije. Ali ono, sinoć nismo imali vremena, pa ću mu večeras reći da prvo promeni settingse u samom display settingu konzole pre nego što proba da prikači...

Veljko the King
6.11.2008, 16:12
A mozda je na onom vga adapteru namesteno hdtv.Ja kad to namestim samo crna slika, posto nema hdtv, al kad vratim na tv sve normalno radi.

Sol-Badguy
8.11.2008, 19:52
Stigao kabal kod mene, radi sve lepo ^^ Sad još da vidim da li da idem sa 1280x720 ili 1360x760 (ili tako nešto), pošto ne mogu 1920x1080....
Slika je daleko bolja, stvarno, ali opet, postaju vidljivije neke stvari, jer TV dosta zamuti sliku i onda neke oštrije ivice se i ne primete toliko dok se ovde itekako primete....

wolfologin
14.11.2008, 22:32
Stigao je novi Need For Speed,Tomb Raider,Mortal Kombat :D

Fable 2 je zaista izuzetna,izuzetna igra - za svaku preporuku :dedica:

Show_Man
16.11.2008, 17:13
Ljudi treba mi mala pomoc.
Hocu da povezem xbox360 sa tft-om samsung 2032bw ali na dvi ne na vga.
E sad imam konzolu sa hdmi i samo mi treba potvrda da je neko probao da poveze konzolu sa monitorom sa hdmi to dvi kabl-om i da to radi i izgleda bolje od vga varijante.

Freeloader
17.11.2008, 23:14
"Nezvanicno" izasao The Last Remanat :)

BrutaLiS
18.11.2008, 0:52
Ljudi treba mi mala pomoc.
Hocu da povezem xbox360 sa tft-om samsung 2032bw ali na dvi ne na vga.
E sad imam konzolu sa hdmi i samo mi treba potvrda da je neko probao da poveze konzolu sa monitorom sa hdmi to dvi kabl-om i da to radi i izgleda bolje od vga varijante.

Kakav glup zahtev :D pa imas sve pa probaj ...

wolfologin
18.11.2008, 7:10
"Nezvanicno" izasao The Last Remanat :)

I Left 4 Dead :dzavo:

Sol-Badguy
18.11.2008, 10:28
Fable 2 je zaista izuzetna,izuzetna igra - za svaku preporuku :dedica:

Još samo par dana.... samo par dana T_T

daniloBG
18.11.2008, 20:25
e ako nije problem moze neko da mi preporuci igru za x360...mislio sam da kupim recimo fallout 3 ili fable 2...mozda ipak fable 2?ili sta?

Veljko the King
18.11.2008, 21:13
Halo 3.Fun never ends.I meni se svidja left4dead, sad igra koje ces ti je tvoj izbor.Tesko da ce ti neko odavde pomoci sta ti volish.

donator99
18.11.2008, 21:27
Gears.
Mass Effect.
Fable 2.
Bioshock.
Lost Odyssey.

daniloBG
18.11.2008, 22:02
hvala u svakom slucaju...videcu nesto od toga da uzmem:)

BrutaLiS
18.11.2008, 22:09
gta 4.

daniloBG
18.11.2008, 22:14
gta 4.
imam vec:)...

izgleda da cu uzeti fable 2,a mozda i ne...jel igrao jos neko ovu igru osim wolflogin-a i jel ima neko neke utiske da kaze

Sol-Badguy
18.11.2008, 22:26
Dude, ja sam box uzeo sa neflashabilnim drajvom, spreman da kupim samo tu jednu igru i posle da se snalazim kako znam i umem ili eventualno prodam. :) Znači, ako si igrao keca, ovo ti je upgraded verzija, sa nešto više lažne slobode. It r awesum ^^

donator99
18.11.2008, 22:32
Zasto svi kad traze preporuku za igre sa PS360 uvek navode da imaju GTA4?!
I'm getting sick of teh hype.

Anyway, ako ti se svidja GTA4, probaj i Crackdown ili Saints Row (2).

daniloBG
18.11.2008, 22:41
ok hvala svima na savetima i odgovorima:n_klanja:

Sol-Badguy
19.11.2008, 0:57
Zasto svi kad traze preporuku za igre sa PS360 uvek navode da imaju GTA4?!
I'm getting sick of teh hype.

FUCK YEAH!
To pričam otkako se igra očekivala i igrao sam je i opet nisam oduševljen. Whats so fuking special ab00t it? Ali ajde da ne idemo u OT. Probaj i Merceneries najnoviji, kao GTA samo sa znatno više demoliranja.

Freeloader
19.11.2008, 23:21
Zasto se odlaze Sonic Unleashed? Trebao je 18,pa 19 pa 20,sad 24...?

happy tree
20.11.2008, 16:50
Malo pre pisem pola sata,kad kaze da nesto nije u redu...Dobro je sada radi:).Dakle moram opet:).Jedno pitanje.Posto imam zelju da igram PES 2009 na konzoli novije generacije,a do sada sam je,ne znam zasto, vezivao samo za PS3(koja je bezobrazno skupa kod nas prim.aut),pomislih zasto je ne bih igrao na nekoj drugoj konzoli,podjednako dobroj,a uz to i za prilicno manje para.Dakle moje pitanje glasi da li postoji PES za XBOX?Ako postoji odmah ga kupujem!Hvala unapred!Svaka pomoc vezano za ovo mi je dobrodosla.Pozdrav.

Freeloader
20.11.2008, 17:34
Malo pre pisem pola sata,kad kaze da nesto nije u redu...Dobro je sada radi:).Dakle moram opet:).Jedno pitanje.Posto imam zelju da igram PES 2009 na konzoli novije generacije,a do sada sam je,ne znam zasto, vezivao samo za PS3(koja je bezobrazno skupa kod nas prim.aut),pomislih zasto je ne bih igrao na nekoj drugoj konzoli,podjednako dobroj,a uz to i za prilicno manje para.Dakle moje pitanje glasi da li postoji PES za XBOX?Ako postoji odmah ga kupujem!Hvala unapred!Svaka pomoc vezano za ovo mi je dobrodosla.Pozdrav.

Ima PES 2009 ZA xbox 360.

http://games.teamxbox.com/xbox-360/2047/Pro-Evolution-Soccer-2009/

Sol-Badguy
21.11.2008, 1:20
Igra li se neko na liveu? Upravo sam dobio "sređen" box i srezao Fable, pa probao Co-Op ali ne znam kako tačno radi, pa, ako hoće neko da opičimo malo zajedno da pravimo bahanalije po Albionu ^^

Freeloader
21.11.2008, 10:12
igram ja, Vax Rex mi je id na Live,pa se javiakose sretnemo online :)

Sol-Badguy
21.11.2008, 11:59
Mettuck je moje ime, pa ko hoće, nek me adduje :)

A, da, je l' mi za MP treba gold? Pošto, Gold mi ističe 3eg decembra ^^'

Veljko the King
21.11.2008, 14:53
Da.I meni, al prvog moram da uplatim a para nigde :)

worm4
24.11.2008, 22:04
Imam nameru da kupim XBOX360 oko Nove Godine, pa me interesuje par stvari:
-Koliko košta nova konzola sa novim firmwareom;
-Da li se firmware menja samo jednom, ili se mora updateovati;
-Da li konzola može da se priključi na TFT monitor sa VGA ulazom;
-Da li igre mogu da se igraju sa običnih DVD-R diskova?

Veljko the King
24.11.2008, 23:12
-400 yura premium
-??? Sta naprica sad
-Koliko ja znam moze, reci ce ti neko strucniji
-Ne mogu novi firmware nije jos razbijen tako da samo originali, ali filmovi mogu da se gledaju

astro
25.11.2008, 0:59
da li je iko sa americkog marketplacea downloadovao neki film?

driver
26.11.2008, 0:26
Imam nameru da kupim XBOX360 oko Nove Godine, pa me interesuje par stvari:
-Koliko košta nova konzola sa novim firmwareom;
-Da li se firmware menja samo jednom, ili se mora updateovati;
-Da li konzola može da se priključi na TFT monitor sa VGA ulazom;
-Da li igre mogu da se igraju sa običnih DVD-R diskova?

- Ako se pojavi firmware sa nekim bitnim updateom (recimo protiv banovanja na liveu), da, treba upgradeovati, kod mene na svaki sledeci flesh dobijesh popust 50%.
- Moze, samo ti treba VGA kabl.
- Diskovi moraju da budu Dual Layer.

worm4
28.11.2008, 19:34
Koliko je u stvari važan Hard Disk za 360?
Šta uopšte može da se radi s njim, sem ripovanja igara sa novim Dashboard-om?

donator99
28.11.2008, 19:48
Mozes da rippujes muziku sa Audio CD-ova (NE MOZES da kopiras muziku sa mp3 playera i slicnih mass storage deviceova), da skidas demoe sa XBL-a (da probas neku igru sa demom od par stotina MB-a, umesto da se smaras sa skidanjem cele od 5+GB) i sto je najvaznije, HDD sluzi kao cache nekim igrama, tako da postoje igre koje je bez njega potpuno nemoguce pokrenuti, dok su druge potpuno neigrive (in before GTA4).

wolfologin
29.11.2008, 16:23
Mortal Kombat Vs DC Universe deluje kao kvalitetnija igra od Soul Calibur 3.
Neochekivano ali eto,moje mishljenje :Freddy:

Sol-Badguy
1.12.2008, 11:39
Još manje od jednog dana do releasea Princea.... šta mislite, hoće li iako ripovana sa NTSCa, igra biti Region Free?

Sol-Badguy
6.12.2008, 2:56
RE5 Demo utisci:

Grafički, fantastično, iako sam imao problema sa "cepanjem" ekrana. Inače, odlično izgleda, teško je zaključiti šta je prerendered a šta in game jer sve tako glatko i dobro radi da je to neverovatno. Gameplay je isti kao u RE4 (mada, pitanje je hoće li se to pokazati dobrim na duge staze jer je 90% identičan i ne samo gameplay, već dosta animacija i fale neke malo finije stvari tipa ragdoll ili oštećenja od metkova makar i sl), jedino mi se možda inventar tj način postavljanja istog ne sviđa, ali ajd sad. Fenomenalno. Čak na Liveu (koji je krcat igračima) nisam imao praktično nimalo lagovanja (mind you, samo sa jap accom možete igrati na liveu). Jedva čekam full verziju. Nisam igrao MGS4, niti ću verovatno skorije, a ni KZ2, tako da je sirovo grafički gledano (pošto i nema neke prilike za demonstraciju breathtaking art stila) ovo za mene najlepša igra.

Show_Man
6.12.2008, 21:02
tako da postoje igre koje je bez njega potpuno nemoguce pokrenuti, dok su druge potpuno neigrive (in before GTA4).

Apsolutno netacno!!!
Gta4 radi fino na arcade-u jedini problem je sto ponekad dolazi do sporijeg ucitavanja textura a igra je 100% igriva.Ostale igre rade savrseno.

Sol-Badguy
7.12.2008, 0:25
^Evo, ja imam arcade konzolu, ali sam uzeo HDD, pa ću u ponedeljak instalirati igru na hard i videti da li ima problema (pošto je kod druga sa premium pre NXEa imalo problema sa popupom).

neko73
7.12.2008, 11:46
igra je region free

neko73
7.12.2008, 11:49

Naravno, PES je fenomenalan na box-u. Od killer naslova nemas meta gear solid 4 i gran turismo 5, to su sonyjeve exkluzive, ostalo ima cak i vise.

neko73
7.12.2008, 11:57

To nema nikakve veze, jer kompozitnim kablom mozes da dobijes maximum 720p a HDMI-em full HD tj 1080p. Znaci full HD samo HDMI-em.

Leonida
7.12.2008, 11:59
Naravno, PES je fenomenalan na box-u. Od killer naslova nemas meta gear solid 4 i gran turismo 5, to su sonyjeve exkluzive, ostalo ima cak i vise.

Evo ga nov Xbox fanboy na forumu.Ako se ne razumes mnogo o PS3 nemoj postovati izmisljotine.

Metal Gear Solid 4 , LBP , Killzone 2 ,Resistance 1/2 , Motorstorm 1/2 , Uncharted , Haze , VC , GTP5 ... to su samo NEKE eksluzive...a sta imas na Xbox-u(jos plus da ne nabrajam sta ce sve izaci)??

Gears of War 2 i Fable 2 ?? Pa to je sve...to su dve igre naspram desetak.Jos racunaj da sve ostale igre koje imas na Xboxu , imas i na PC-u , i PS3.

Ovo da si rekao pre godinu dana , pa ajde dobro ... ali stvari su se dosta promenule od tada..

zdravkelja
7.12.2008, 12:04
Tacno.
A to sto se tice igara od 4 evra... Kupiti next gen konzolu, a ne igrati preko neta...
A igre mogu da se naruce i preko neta, a onda ispadnu dosta jeftinije, cak i kad se uracunaju ostali troskovi.

Sol-Badguy
7.12.2008, 14:27
Što ne igrati preko neta? :) Ja sam igrao bez ikakvih problema (1.4 fw + stealth patching = 99% šanse da vas neće provaliti). A to što se MP plaća jeste sr*nje, slažem se, ali opet, platiti 1 godišnju pretplatu na Live Gold ispadne jeftinije od jedne igre za PS3 :P

Ne mora da znači da je čovek fanboy, možda su MGS4 i GT5 igre koje za njega vrede na PS3, možda se ne loži na Resistance, Motorstorm, LBP....

Evo, npr. mene PS3 zanima samo zbog MGS4, Uncharted, Heavy Rain, ona jedna nova igra sa cell shaded jap artsy dizajnom (ne mogu da se setim kako se zove, pa da me ubijete), GoW III i možda još 2-3 naslova (ekskluzivnih).

Ali nemam para za PS3, niti za originale, pa mi je Xbox odlično rešenje, jeste da nema puno nekih ekskluziva, ali za gomilu multiplatform naslova dušu dao jer se developeri sve bezobrazniji i PC Portovi ne ispadaju dobri + ovako stignem da odigram igru par meseci ranije na konzoli nego na PCu.

Leonida
7.12.2008, 15:50
Što ne igrati preko neta? :) Ja sam igrao bez ikakvih problema (1.4 fw + stealth patching = 99% šanse da vas neće provaliti). A to što se MP plaća jeste sr*nje, slažem se, ali opet, platiti 1 godišnju pretplatu na Live Gold ispadne jeftinije od jedne igre za PS3 :P

Ne mora da znači da je čovek fanboy, možda su MGS4 i GT5 igre koje za njega vrede na PS3, možda se ne loži na Resistance, Motorstorm, LBP....

Evo, npr. mene PS3 zanima samo zbog MGS4, Uncharted, Heavy Rain, ona jedna nova igra sa cell shaded jap artsy dizajnom (ne mogu da se setim kako se zove, pa da me ubijete), GoW III i možda još 2-3 naslova (ekskluzivnih).

Ali nemam para za PS3, niti za originale, pa mi je Xbox odlično rešenje, jeste da nema puno nekih ekskluziva, ali za gomilu multiplatform naslova dušu dao jer se developeri sve bezobrazniji i PC Portovi ne ispadaju dobri + ovako stignem da odigram igru par meseci ranije na konzoli nego na PCu.

Ne kazem sad da ti nisi u pravu , ali kao prednosti jedne konzole u odnosu drugu ne treba navoditi to sto na jednoj rade pirati na drugoj ne.To sad sto ljudi iz okolnih i nase drzave nemaju para za PS3 igre je druga stvar.

I pre bi kupio jednu pouzdanu konzolu , za koju ne trebam da se plasim svaki put kad je upalim dal ce raditi , nego konzolu ciji je failure rate 33.3 % .

A i ne preporucujem ti da igras sa piratom preko live , jer ce te kad tad provaliti...i onda ce te banovati za sva vremena sa live :D

Meni se moj Xbox 360 (premium verzija) pokvarila posle 4 dana(gle kojeg cuda , RROD).Hladnjaci su mu se culi kao da u njemu radi kosilica.Morao sam da nagarim TV do kraja da bi uopste cuo sta likovi pricaju :D ...ali srecom sam ga uvalio kasnije nekim pacenicima za 3 vise para nego sto sam ga i kupio.:D I sad sam kupio PS3 i ne zalim ni dinar koji sam dao za njega :) ... igrati MGS 4 i sve te next-gen eksluzive na HDTV-u ... :love:

driver
7.12.2008, 16:50
33.3% ? Konzole koje nisu crkle je chista sreca i splet okolnosti, i to vazi i za najnovije revizije.

Sol-Badguy
7.12.2008, 17:00
@ Leonida, pa naravno da ne treba kao merilo za popularnost jedne i druge konzole u svetu uzimati pirateriju. Ipak, mi smo malo dalje od sveta :P I, napisao sam da meni odgovara :)

A, što se tiče banovanja, pfft, i da me banuju neće me biti puno briga (ali bilo bi mi ipak malo krivo :P). Demoe mogu i da režem na DVDjeve, a sem toga Live mi (i sem MPa) ni za šta drugo ne koristi. A trenutno nemam para da platim Gold, tako da ni MP ne mogu da koristim :(

Inače, ja moj Xbox imam već nešto više od mesec dana i tokom radnih dana igram jedno 2 sata dnevno bez pauze, dok subotom možda 4 - 5 sati ,zavisno od toga imam li šta da igram.

donator99
7.12.2008, 17:45
Na ovom forumu je dovoljno da jedan lik sa 3 posta napise neku glupost da bi se otisao u off topic od 3 strane, koje sadrze recenice dosad napisane 17 puta...
@Sol Badguy
Da ne mislis mozda na Valkrya Chronicle?

astro
8.12.2008, 2:08
ninja gaiden 2, lips...ima jos exkluziva za boxic :p. a kompozitnim kablom ne mozes ni da sanjas o HD slici. sto se tice GTA 4 na arcade, kod mene radi odlicno. za burnout paradise doduse bez harda nije moguce igrati online.

wolfologin
8.12.2008, 14:39
Posle instalacije Novembarskog apdejta konzola radi kao sat.
Izgleda fantastichno,igre se mogu kopirati na HD i da ...
U konzoli mi je NME 2.0 chip i sve je ostalo kako treba. :to_care:

Imam oko 200 igara za Xbox 360 pa mi je zasmetalo shto neko reche da Xbox360 nema ekskluziva
i tako to. Poshto mi je mrsko sad da napishem koje su sve to ekskluzive ,uradicu drugi put kao i preporuku nekih igara a i izbegavanje nekih.

Jack Sparrow
11.12.2008, 3:04
Izvinjavam se shto ovako upadam u temu :D , ali da li moze neko da mi kaze kako sada stoje cene i gde mogu da kupim Xbo360 u Srbiji , (Bg,Ns) ili bilo gde .. , i da li je pouzdano , ugradjuju li chipove (za kopije) ili moram posle da se zezam i sa tim ? POzz

filip.v
12.12.2008, 19:03
kad se prikljuce mis i tastatura na xbox 360,dali se lik kontrolise isto kao i na PC-u!

driver
12.12.2008, 20:10
Ne, Xbox 360 ne podrzava misha i tastaturu u igrama.

Ocelot
12.12.2008, 20:15
Opet pravite vs. temu. Poruke su obrisane.

Phat
13.12.2008, 18:02
e ljudi sto se tice fles cipova koji je najbolji ?
i gde uopste ima da se nabavi jel provadaju modovane?
i jel se taj cip automatski onesposobi kad udjem na live ili nesto moram da petljam po kablovima(citaj:otfikariti ethernet kabl) ?

driver
13.12.2008, 21:30
Chak i da provalish koji je najbolji, necesh naci ni jedan kod nas...

neko73
15.12.2008, 8:03
e ljudi sto se tice fles cipova koji je najbolji ?
i gde uopste ima da se nabavi jel provadaju modovane?
i jel se taj cip automatski onesposobi kad udjem na live ili nesto moram da petljam po kablovima(citaj:otfikariti ethernet kabl) ?

Nema chipova, flashuje se dvd drajv, igre za box su stealth pachovane i ides na live ladno. Cak i da te upecaju (mada cisto sumnjam) dobijes ban. Konzola i dalje vari pirate.

yahhoo
16.12.2008, 3:31
Sta mislite koliko bi ploca na xbox360 mogla da traje? znaci samo ploca...

Freeloader
16.12.2008, 3:33
Najnovija Vijest: Provaljen Lite-on drajv :) firmware za Katolicki Bozic :)

simakosmos
16.12.2008, 10:40
Sta mislite koliko bi ploca na xbox360 mogla da traje? znaci samo ploca...

Imam ja jednu matičnu iz AT računara nekog. Stara je više do 20 godina. visi na zidu kao ukras.
Ne brini se, traju ploče dugo...

Kakvo je to pitanje?
Sony fanboyevi će ti reći da može da traje i samo pet minuta.
MS PR manageri će ti reći da će trajati doveka.
Istina je negde između.

Kupi Xbox360, igraj.
Kad kupiš Xbox360, treba da si svestan rizika da će konzola kad-tad morati na servis i da će te to koštati recimo 50e. Naglasak je na kad-tad. Što je priznaj, mnogo isplativije nego da pazariš PS3 i toliko platiš dve neke krš polovne igre.

I da odmah sprečim da odgovore oni koji MENJAJU igre. NEKE igre NISU ZA MENJANJE.
COD4, GTA4, PES, FIFA i slične, bi prosečno veći deo igrača VOLEO da ima u stalnoj kolekciji.

Sol-Badguy
16.12.2008, 10:54

Pa i nije toliko nova...

Phat
16.12.2008, 23:50
e sad sam se raspitao izgleda da ako flesujes xbox sa iXtreme 1.4 mogu da te banuju ima fazon samo sa novijim igrama
ako kupis modcip-nme 2.0,spear ili xtractor nema teoretske teorije da ti banuju konzolu cip salje microsoftu 100% identicne podatke sa firmware-a

znaci ako oces online trebalo bi da imas cip da bi bio 100% siguran ako pikas single dovoljan je flash

donator99
16.12.2008, 23:52
Izasli novi screenshotovi za Halo Wars. :)
http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=14032804&postcount=1

Sol-Badguy
17.12.2008, 10:50
^Haha, čudno da TI daješ link za Halo Wars :P. Enivej, video sam, još samo da nabavim Halo 2, paddovan za X360, da konačno pređem i onda trojku, pa možda i shvatim hype oko istog. Ali, pošto je ovo strategija, koju radi Ensemble.... ftw.

e sad sam se raspitao izgleda da ako flesujes xbox sa iXtreme 1.4 mogu da te banuju ima fazon samo sa novijim igrama
ako kupis modcip-nme 2.0,spear ili xtractor nema teoretske teorije da ti banuju konzolu cip salje microsoftu 100% identicne podatke sa firmware-a

znaci ako oces online trebalo bi da imas cip da bi bio 100% siguran ako pikas single dovoljan je flash

Link? Dokaz?

donator99
17.12.2008, 14:27
Zasto, Ensemble Studios mi je jedan od omiljenih devova. :)
Nisam mogao da verujem kad je M$ objavio da ce da ih ugasi. :(
A sto se tice Haloa, igraj multiplayer. Zbog toga ga ljudi kupuju. :)

Phat
17.12.2008, 15:36
Link? Dokaz?

probaj da koristis gugl malo link za to je http://www.google.com (http://www.google.com/)

a sto se tice banova evo izdvojio sam 2 sekunde na trazenje i EVO (http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=633933&pid=4177973&st=0&#entry4177973)

ps izgleda da je modcip isto sto i flesovana konzola to sam se ja zeznuo

worm4
21.12.2008, 15:51
U zadnje vreme sam se malo ''informisao'' o X360, i mogu da kažem da je baš &$%#&.
Najveći problem je otkazivanje hardvera. RRoD (1 crvena lampica znači Exx greške, 2 crvene lampice-konzola se pregreva, 3 crvene lampice-odkazivanje hardvera, svih 4-konzola ne vidi AV kabl), grebanje diskova (doduše, samo ako se konzola pomera sa diskom unutra).
RRoD (3 crvene lampice) se dešava zato što:
-Kada se konzola pregreva, varovi između GPU-a i ploče mogu da popucaju, zato što tokom dužeg izlaganja promenama temperature materijal koji je korišten za zavarivanje postaje krhk i puca. (X-clamp fix čvršće spaja GPU i ploču, ali opet, može doći do pucanja varova, ispravite me ako grešim.)
-Drugi razlog, kada se ploča pregreje, može da se izvije, varovi između memorije i ploče pucaju.
Meni na pamet pada da otvorim kućište konzole, kao na PC-ju i da stavim ventilator sa strane, pa da se coolira kako treba, ili neko mod kućište.
Kada kupim X360, tražiću Jasper ploču zbog manjeg zagrevanja i manje potrošnje, i nadam se, veće pouzdanosti.

che daboli guz
21.12.2008, 18:18
U zadnje vreme sam se malo ''informisao'' o X360, i mogu da kažem da je baš &$%#&.

Ne bih se bas mogao sloziti sa tobom bas iz razloga...zar nije lijepo imati konzolu koja ima intelegenciju i da kaze kad je nesto tishti...kad ima glavobolju,problem sa varenjem ili reumu ili pak osmi nervni slom.
Pa zar to nije lijepo od chika super Bilija?!
A ne kao ovaj japanez koji bez imalo emocija radi ono za sta je i stvoren.
I ukoliko imade nesto za reci on ne spominje ,nego taji i svestrano odbija da izvrsi harakiri ili sepuku ili u najmanju stvar ... koji prst.

...dakle biti ili ne biti pitanje je sad?!

worm4
21.12.2008, 19:55
Arcade ima za 23 999 din u GxxxS, mislim da uzmem pa da mi neko zameni lite-on ili flešuje ako se pojavi novi firmware, pa šta bude.
A PS3, nemam ja te pare...:ciao:

che daboli guz
21.12.2008, 19:57
:);):ciao:

driver
21.12.2008, 20:11

Najnovija vest 15 dana kasnije :)

Imam ja jednu matičnu iz AT računara nekog. Stara je više do 20 godina. visi na zidu kao ukras.
Ne brini se, traju ploče dugo...

Kakvo je to pitanje?
Sony fanboyevi će ti reći da može da traje i samo pet minuta.
MS PR manageri će ti reći da će trajati doveka.
Istina je negde između.

Kupi Xbox360, igraj.
Kad kupiš Xbox360, treba da si svestan rizika da će konzola kad-tad morati na servis i da će te to koštati recimo 50e. Naglasak je na kad-tad. Što je priznaj, mnogo isplativije nego da pazariš PS3 i toliko platiš dve neke krš polovne igre.

I da odmah sprečim da odgovore oni koji MENJAJU igre. NEKE igre NISU ZA MENJANJE.
COD4, GTA4, PES, FIFA i slične, bi prosečno veći deo igrača VOLEO da ima u stalnoj kolekciji.

Nisi bash u toku :) Veliki je rizik da se konzola pokvari sa nemogucnoshcu popravke, a shta onda ? :) Ako mislish da je 50e popravka u Virtualu neshto sigurno, varash se. Oni samo josh vishe unishte konzolu, evo mi ovde trenutno 9 komada takvih koje su bile u virtualu i sa kojima se maltretiram da ih ozivim. Jeste isplati se da ga bacish i kupish novi X360, opet je jeftinije od PS3 + originali, ali samo nenormalnom choveku to moze da bude normalno, i na kraju X360 nije PS3.

Ko igra sve redom, igra se po ceo dan, bolje je da kupi X360, ali ko igra samo najbolje jer ima staz i ne moze sto puta da igra jedne te iste igre, PS3 je mnogo bolja kupovina i uz razmene i kupovine online, moze se odigrati sve za skoro svakom pristupachne pare.

Boris Lozac
21.12.2008, 22:22
Arcade ima za 23 999 din u GxxxS, mislim da uzmem pa da mi neko zameni lite-on ili flešuje ako se pojavi novi firmware, pa šta bude.
A PS3, nemam ja te pare...:ciao:

Super kupovina, plus HDD koji ce ti sigurno trebati, plus flash-ovanje i izadje skuplje od PS3 ;)

worm4
21.12.2008, 22:26
A koliko koštaju originali?... :a_whistli

zdravkelja
21.12.2008, 22:42
Ako narucis iz inostranstva, ne prelaze 4.500 sa sve troskovima.

worm4
21.12.2008, 23:23
To je bilo retoričko pitanje iz očiglednih (za neke) razloga, ali nema veze, ima i kod nas za 2000 din, ali starije igre od pre godinu-dve. Za nove nema dileme, kod nas su i po 7000 :paranoia:

astro
22.12.2008, 19:33
od skora mogu da se narucuju originali sa nemackog amazona, tamo sam kupio ace combat 6. slanje kosta 6 evra.

Kone
22.12.2008, 19:34
Imam neka pitanja u vezi Xboxa 360.
Planiram da ga u skorije vreme uzmem.Cale mi svakih nedelju dana ide u Nemacku pa bi uzeo jedan Xbox 360 Arcade.Znaci tamo ima za dzaba cenu od oko 15500 dinara Xbox 360 Arcade sa 1 Wireless Controller,256 MB Memory Unit i 5 igrica,naravno sa garancijom.Znaci dzaba,jos meni cale stalno ide tamo tako da ce provuci preko granice da ne platim ni carinu ni PDV znaci samo konzolu koja kosta oko 15500 dinara.Kod nas je najjeftiniji Xbox 360 Arcade 24000.Pa me interesuje sledece:
Posto verovatno imaju lite on drajv (koji ne moze da se flashuje) da li su provalili za novije kako se flashuju?Sta bi trebao da uradim i koliko bi me kostalo da odradim nesto da bi mogao da igram "narodne igrice"?I ako moze da mi objasni sve oko konzole tj sta treba da uradim i koliko bi me izaslo kesa sve to?Ajte ljudi pomozite ako uspem slobodno mi se javite ima da vam nabavim konzole za ovu cenu od oko 15000-16000 dinara kome treba da vas\nas ne deru ovde za 24000.

worm4
22.12.2008, 20:06
Lite-on sam čuo oko 24. decembra bi trebalo da razbiju, možda kasnije. Ako ne, ne gine ti zamena za neki drajv što se flešuje.

Boris Lozac
22.12.2008, 21:33
od skora mogu da se narucuju originali sa nemackog amazona, tamo sam kupio ace combat 6. slanje kosta 6 evra.

Ozbiljno, sa kojom karticom si narucivao, znas mozda koje kartice sljakaju?

wolfologin
23.12.2008, 14:59
Lite-on sam čuo oko 24. decembra bi trebalo da razbiju, možda kasnije. Ako ne, ne gine ti zamena za neki drajv što se flešuje.
Imam IExtreme 1.5 za Lite-on drive ako nekome treba moze na pm a ja ga nisam testirao poshto nemam lite on :ciao:

astro
23.12.2008, 15:39
Ozbiljno, sa kojom karticom si narucivao, znas mozda koje kartice sljakaju?

visa virtuon raiffeisen banke. igrica je kostala 15 evra, onda su oduzeli PDV pa je to bilo nekih 12 i nesto plus 6 evra slanje. salju izgleda i kontrolere a i konzole, mada bas da mi salju konzolu to i ne bi smeo. ako budes uzimao, uzimaj do dva diska jer to prolazi na carini pa ne placas nista.

Boris Lozac
24.12.2008, 11:55
visa virtuon raiffeisen banke. igrica je kostala 15 evra, onda su oduzeli PDV pa je to bilo nekih 12 i nesto plus 6 evra slanje. salju izgleda i kontrolere a i konzole, mada bas da mi salju konzolu to i ne bi smeo. ako budes uzimao, uzimaj do dva diska jer to prolazi na carini pa ne placas nista.

Thanks... narucujem i ja preko neta, skoro sam Blu-ray film sa engleskog amazona, nego sam od vise njih cuo da sa Amazona mozes samo filmove, muzicke cd-ove i knjige da porucujes, da ostalo ne radi... tako da super informacija sto mogu i igre :ciao:

astro
24.12.2008, 13:52
ja sam to slucajno provalio da moze. ali nazalost samo sa nemackog za sad. inace vec godinu dana narucujem sa amazona UK. meni obicno odatle stize za par radnih dana tako da od njih najvise volim da narucujem. nemci su se ubrzali sada im treba oko nedelju dana, ranije im je trebalo oko dve.

Thunderman
28.12.2008, 22:51
Ljudi,jel ima negde u Srbiji da se kupi XBOX 360 nov (onaj arkade),ali sto jeftiniji,to bolje.Please odgovorite pre Nove Godine,ali da bude jeftin,u Evropi 180 $,kod nas ne znam kolko je...

Kone
29.12.2008, 14:10
Ljudi,jel ima negde u Srbiji da se kupi XBOX 360 nov (onaj arkade),ali sto jeftiniji,to bolje.Please odgovorite pre Nove Godine,ali da bude jeftin,u Evropi 180 $,kod nas ne znam kolko je...
Ja uzimam oko februara nov Xbox 360 Pro (60 gb) iz Nemacke.
Znaci nov,full paket (verovatno i Jasper revizija ploce).
Cale mi svake nedelje ide u Nemacku pa ce provuci kroz granicu bez dodatnog placanja PDVa,taksi,postarine i prevoza znaci samo konzola.
Tamo su ti cene sledece:
Xbox 360 Arcade (sa nekim igricama,full oprema) kosta od 200 eura do 220-230 eura.
X-Box360 Pro (60GB) kosta od 220 eura do 260 eura.
Xbox 360 Elite kosta oko 300 eura (nisam siguran jer i nisam bas nesto zaitneresovan za taj model).
Cene koje vidite na raznim online prodavnicama nisu takve kao sto se prikazuju.Tu idu razni dodatni troskovi koji ponekad predju i polovinu placene konloze.Govorim iz licnog iskustva (bio sam tamo i moj cale svaki put kad ide proverava cene) ali sad ne mogu da idem,treba da sredim papire.Ali tu je moj cale i on moze sve to da obavi.
Cene nisu svuda jednake pa sam zato naveo raspon cena konzola a i zavisi od tog u kojoj radnji u Nemackoj ce moj cale uzeti konzolu.
Ako hoces mozemo da se dogovorimo da kad uzmem i meni da uzmem i tebi konzolu,ali ako mozes da docekas oko februara kad ja budem uzeo.
Isto vazi i za sve ostale,tu sam da pomognem ako neko hoce da uzme neka mi javi na pm.

Pogledajte koje su cene kod nas na ovom linku (u pitanju je XBOX 360 Premium 20GB).
Cista pljacka!!!
Kod nas neces naci jeftin Xbox 360.
Najjeftiniji Xbox 360 Arcade ti je 24000 rsd.
http://www.itsvet.com/proizvod/microsoft-xbox-360-premium-20gb/comp_comp_console/43/6

Sol-Badguy
29.12.2008, 14:50
^Pitaj ćaleta, ako može, da proveri kolika je cena joypadova tamo. :)

worm4
29.12.2008, 16:01
@Kone (http://www.sk.co.yu/forum/member.php?u=18753) Jel to piše 558€ za Premium sa 20Gb HDD?!
Ma daj, ko će to da kupi, pogotovo što ima mnooogo jeftinije i kod nas, a još jeftinije preko granice.

P.S. ''Čekam neku šemu iz Nemačke,
Smestili mi zbog neke banke pljačke''
Ajs

Kone
30.12.2008, 14:51
@Kone (http://www.sk.co.yu/forum/member.php?u=18753) Jel to piše 558€ za Premium sa 20Gb HDD?!
Ma daj, ko će to da kupi, pogotovo što ima mnooogo jeftinije i kod nas, a još jeftinije preko granice.

P.S. ''Čekam neku šemu iz Nemačke,
Smestili mi zbog neke banke pljačke''
Ajs

Taj Premium sa 20Gb HDD ti se prodaje kod nas u Srbiji.
Cene iz Nemacke sam ti naveo u prethodnom postu,imas tacno sve cene evo ponovo cu ti navesti:
Znaci ovo su cene u Nemackoj:
Xbox 360 Arcade (sa nekim igricama,full oprema) kosta od 200 eura do 220-230 eura.
X-Box360 Pro (60GB) kosta od 220 eura do 260 eura.
Xbox 360 Elite kosta oko 300 eura (nisam siguran jer i nisam bas nesto zaitneresovan za taj model).
Cene koje vidite na raznim online prodavnicama nisu takve kao sto se prikazuju.Tu idu razni dodatni troskovi koji ponekad predju i polovinu placene konloze.Govorim iz licnog iskustva (bio sam tamo i moj cale svaki put kad ide proverava cene) ali sad ne mogu da idem,treba da sredim papire.Ali tu je moj cale i on moze sve to da obavi.
Samo nemoj ni u kom slucaju da uzimas polovan jer uopste nije sigurno kako ga je on koristio i da li je dobijao RROD.Dok ja budem kupovao (februar) do tada cu 100% naci Jasper reviziju ploce tako da je to jos bolje od Falcona i isplati se svaku paru (i jos je jeftino).

Kone
30.12.2008, 15:09
^Pitaj ćaleta, ako može, da proveri kolika je cena joypadova tamo. :)
Ići će moj ćale u Nemačku tek posle nove godine pa ću mu reći da proveri cene Wireless Controllera.

driver
30.12.2008, 16:10
Samo nemoj ni u kom slucaju da uzimas polovan jer uopste nije sigurno kako ga je on koristio i da li je dobijao RROD.Dok ja budem kupovao (februar) do tada cu 100% naci Jasper reviziju ploce tako da je to jos bolje od Falcona i isplati se svaku paru (i jos je jeftino).

Pa taj novi moze da ti RRODuje za mesec dana, isto kao kada bi kupio neki star dve godine :) Kod X360 starost ne znachi nishta, vec njegovo stanje, kada je uradjen xclamp fix, kako je uradjen, itd.

Kone
30.12.2008, 16:20
Pa taj novi moze da ti RRODuje za mesec dana, isto kao kada bi kupio neki star dve godine :) Kod X360 starost ne znachi nishta, vec njegovo stanje, kada je uradjen xclamp fix, kako je uradjen, itd.
Moj ortak je uzeo polovnu Xkutiju i posle nepune 2 nedelje mu je crkla konzola.
Na kraju se ispostavilo da je bio popravljan jako puno puta i da su ga vec zeznuli.To zavisi i od majstora koji radi.Postoje oni koji dobro rade i oni koji ti samo jos vise zaje$u konzolu.Novije konzole imaju manje sansi za dobijanje RROD a ali sve to zavisi koliko cuvas konzolu.

worm4
30.12.2008, 21:43
http://www.itsvet.com/proizvod/micro...p_console/43/6 (http://www.itsvet.com/proizvod/microsoft-xbox-360-premium-20gb/comp_comp_console/43/6)
Tamo piše 554€ sa leve strane.
RRoD kod prvih 33%, Falcon 16%, Jasper X%, Valhalla 0%(:opanachke) Uostalom, ja ću moj da ladim u tečnom azotu na -275°C.

donator99
30.12.2008, 21:50
Te statistike nisu pouzdane, nemoguce je tacno proceniti broj RRoD-ovanih Xboxova, bez uvida u Microsoftove podatke.
Inace, tecni azot ima temperaturu izmedju -195 i -210 celzijusa. :d
BTW Ne postoji supstanca koja moze da ostvari temperaturu od -275 celzijusa, jer je apsolutna nula priblizno -273 celzijusa. :D

worm4
30.12.2008, 22:10
Ok, al novo je bolje; Ajd može -200°C, Šta me briga kolko je apsolutna nula kad će lepo da mi radi X na -100°C? Sigurno neće da se pregreje. :ciao:
P.S. Bilo bi super da mogu da se ugrade termalne diode na CPU i GPU, pa da se postavi displej, nešto kao na Logitech G7 tastaturi. :icon_scra Kad počne da treperi crvena lampica, kasno eee...

donator99
30.12.2008, 23:14
Nisam bas siguran da ti treba tecni azot da bi ohladio Xbox 360 kako treba.
Mislim, greje se on dosta, ali nije mu potrebna supstanca koja bi ga ohladila na -196 da bi radio kako treba.
Dodaj mu najnoviju verziju Nyko Intercoolera i to bi trealo biti dovoljno.

worm4
30.12.2008, 23:52
Kad ga kupim...
Zar Nyko ne prži napajanje od boxa? Ima i novi sa samostalnim napajanjem.

donator99
30.12.2008, 23:53
Stari su pravili probleme, nove revizije su ok.

worm4
31.12.2008, 1:11
OK, ima i kod nas Nyko da se nabavi, nego dal se može jednostavno otvoriti (skinuti) sva ona plastika, i jednostavno kao PC, otvori se kućište konzole, da bi mogao lakše da struji vazduh, znam da se tako gubi garancija.

donator99
31.12.2008, 1:12
Pa, mozes, ali to ni na sta nece liciti.
Nemoj to da radis.
Stavi Nyko Intercooler i to bi trebalo da ti resi probleme sa zagrevanjem.

wolfologin
31.12.2008, 1:13
OK, ima i kod nas Nyko da se nabavi, nego dal se može jednostavno otvoriti (skinuti) sva ona plastika, i jednostavno kao PC, otvori se kućište konzole, da bi mogao lakše da struji vazduh, znam da se tako gubi garancija.
Shta ce ti sve to choveche. Novije konzole rade besprekorno.
Bez razloga panichish,veruj mi :dedica:

worm4
31.12.2008, 1:29
Nadam se stvarno. Plus još, ako dobijem keš, biće knap, neću imati ni za onaj VGA kabl...teško meni, a ne još intercooler.

Expressionism
31.12.2008, 9:52
Od kad je Nyko Intercooler reshenje? Ako je nesto ta glupost uradila, jeste da je napravilo zvuchnu bombu od konzole koja skoro sigurno umire veoma brzo. Ja imam najstariju verziju vec godinu dana i radi kao i prvog dana. Izbegavajte intercooler, to su bapske priche.

Kone
31.12.2008, 14:04
Pitao sam za cenu Xbox a 360 pro u jednom Nemackom Hipermarketu u kom moj cale stalno kupuje tehniku i najverovatnije ce mi i tamo uzeti konzolu (nisam mogao da sacekam da on ode pa sam uzeo stvar u svoje ruke).
Evo odgovora

Hello

For the Moment the XB360 is sold out.

Our Price for the 60GB is 199,-€ up to the 3. of January. After this time the Price is back on 239,-€

Guarantee is 12 months. We can prolong this time up to 4 Years (50€ separate)

Thank you for your interest

Za praznike je cena 199 eura a od 3 januara 239 eura!Sad mi je jako zao sto nisam uzeo za 199 eura (to je bio popust za praznike).:boodala:
Koliko je onda bio Arcade za praznike kada je Pro bio 199 eura?:eek:
Pitao sam ga koja je revizija ploce i poslao sam mu sliku kako da razlikuje Jasper i Falcon i sad cekam odgovor.

wolfologin
31.12.2008, 14:13
Xbox360 Arcade + Lips sa dva mikrofona + Memory = 179,99 E :ciao:

Kone
31.12.2008, 14:30
Xbox360 Arcade + Lips sa dva mikrofona + Memory = 179,99 E :ciao:
Da ali tu idu i troskovi prevoza,PDV,takse i ostala zezanja i niko ti ne garantuje da li ce stici na tvoju kucnu adresu i u kom stanju.
Te cene po raznim sajtovima su samo za konzolu a troskovi mogu da iznose i polovinu same konzole.
Znam jer sam jako puno puta isao u Nemacku i video sam cene tamo (trenutno ne idem jer treba da sredim papire).Ovako ja odem (u mom slucaju moj cale) kazem hocu tu konzolu,platim i lepo donesem kuci bez ikakvog dodatnog placanja PDV a,taksi i prevoza.
Placanje troskova zavisi isto i od carinika (to ima samo u Srbiji).Narucis nesto i platis troskove 50 eura,drugi put narucis istu stvarcicu platis 90 eura.Tako je to kod nas...
Njima se isplati da uzimaju jer ne placaju nikakve dodatne troskove.
Tamo kod njih jedna igrica kosta oko 50-60 eura i ustede za 4 igrice i eto nov XBOX 360.
Imaju kesha pa mogu i da kupuju,a polovne konzole mozes naci i za 100 eura licno sam gledao ali nisam se usudio da uzmem.
Menjaju konzole svakih par meseci...

Leonida
31.12.2008, 21:03
http://www.youtube.com/watch?v=sj1aH3L7c2E

http://www.youtube.com/watch?v=LVw36q6ad8g&feature=related

Zrelost Xbox Gamera :qliranje:

Thunderman
3.1.2009, 0:19
jer zna neko gde ima da se kupi XBOX 360 u CG,postom imam tamo rodjake,i koliko kosta tamo?

Kone
3.1.2009, 16:35
Imam jedno pitanje.
Posto uskoro dobijam XBOX 360 zeleo bih da uradim ovo.
Video sam negde cooling mod koji je uradjen pomocu pc coolera.
Da li bi neko mogao da mi kaze koliko coolera bih trebao da uzmemi gde da ih postavim (da li da imam jedne da duvaju a drugi da izvlace vazduh)?
Ako moze neko da mi postavi i slike koji treba da uduvavaju vazduh a koji da izbacuju i ukratko sta bi mi trebalo od materijala i koliko bi kostalo?
Da li je to dobro,da li se isplati i da li treba posebno da pazim zbog necega?
Znaci nikakvo srafljenje na Xkutiju,samo onako da ih stavim na te izlaze.
Trazio sam na Youtube i nasao sam mali milion tutoriala ali skoro svaki radi nesto razlicito tako da nisam siguran koji je najefikasniji i najsigurniji nacin.
Hvala

daniloBG
3.1.2009, 17:12
x-clamp fix vredi kao 10 coolera,samo da kazem...