Prikaži potpunu verziju : Xbox 360
Strane :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
za killzone 2 se potpuno slazem.
kada sam video njiihovu prezentaciju (tada sam imao samo xbox360)
apsolutno mi je postalo jasno da je ta igra daleko najsavrsenija.
isto kao sto je gears of war bio potpuno neprikosnoven.
sto se tice koja je bolja moj xbox360 je na kraju pandrknuo pa je reklamiran na amazon.de i vratili su mi pare.
uzeo sam pred kraj prosle godine ps3 i sobzirom da sam puno vremena proveo sa obe mislim da mogu napraviti poredjenje.
uredjaj kao uredjaj i sam interfejs je daleko daleko bolji na ps3.
igre su bile stvar kojih je bilo vise na xbox360 to je sigurno ali se ta situacija totalno menja.nije vise ista prica kao pre godinu godinu i po dana.
King James
24.2.2008, 13:21
Da li moze na X360 da se prikljuci dzojstik od prvog Xboxa ? Posto ne daje mi se jos 65 evra na ovaj bRezicni dzojstik,a bedak nekako igrati sve sam :)
donator99
24.2.2008, 14:23
Imaju razlicite portove, tako da je najverovatnije nemoguce(znajuci M$ postoji 2% sansa da je moguce).
Mada, pored ni u ludilu ne bi uzeo stari Xboxov gamepad, pored ovog novog.
BTW Na listu prioriteta stavi play&charge kit, da ne bi potrosio bogatstvo kupujuci baterije...
King James
24.2.2008, 16:14
Imaju razlicite portove, tako da je najverovatnije nemoguce(znajuci M$ postoji 2% sansa da je moguce).
Mada, pored ni u ludilu ne bi uzeo stari Xboxov gamepad, pored ovog novog.
BTW Na listu prioriteta stavi play&charge kit, da ne bi potrosio bogatstvo kupujuci baterije...
Ovo i nisam bas razumeo...
donator99
24.2.2008, 16:17
Gamepad Xboxa 360 se napaja iz obicnih baterija koje mozes kupiti u prodavnici. Play&Charge kit se sastoji od s punjive baterije i kabla kojim povezujes gamepad sa Xbox 360 konzolom putem USB porta i tako punis tu bateriju.
Znaci, da ne bi morao stalno da se cimas do trafike da uzmes nove nepunjive bateriju, uzmi taj Play&Charge kit.Ako puno igras konzolu isplatice ti se za par meseci.
King James
24.2.2008, 16:18
Gamepad Xboxa 360 se napaja iz obicnih baterija koje mozes kupiti u prodavnici. Play&Charge kit se sastoji od s punjive baterije i kabla kojim povezujes gamepad sa Xbox 360 konzolom putem USB porta i tako punis tu bateriju.
Znaci, da ne bi morao stalno da se cimas do trafike da uzmes nove nepunjive bateriju, uzmi taj Play&Charge kit.Ako puno igras konzolu isplatice ti se za par meseci.
OK,hvala :) Samo mi reci koliko to kosta?
wolfologin
24.2.2008, 16:27
Play&charge kit je dobro imati mada baterije na X360 Dzojpadu traju jako,jako dugo ( ja moje nisam menjao vec tri meseca i josh uvek je OK ) shto nije sluchaj za WIImote koji guta baterije i tu je Play&charge kit apsolutno neophodan :dedica:
Ljudi da li ovi zvucnici mogu da se prikljuce na Xbox 360?Planiram da ga kupim i prikacim na wide monitor.
Da li nesto smeta ako se na Box prikljuce monitor i zvucnici koji su korisceni na PC-u?
donator99
26.2.2008, 17:18
Mislim da ti ovo treba:
http://img149.imageshack.us/img149/6720/dsc00077qm5.th.jpg
http://img264.imageshack.us/img264/9018/dsc00077qm5mr6.jpg
Cena je oko 150 dinara...
Mislim da ti ovo treba:
http://img149.imageshack.us/img149/6720/dsc00077qm5.th.jpg
http://img264.imageshack.us/img264/9018/dsc00077qm5mr6.jpg
Cena je oko 150 dinara...
OK. Da li mozes da me uputis malo u to (kako se to zove sta je itd.)?Da li mi za Xbox treba jos nesto osim monitora, zvucnika i ovog cuda?
donator99
26.2.2008, 17:26
Trazi u prodavnici adapter koji 3.5mm pretvara u cinceve...
A sto se tice dodatno opreme, preporucujem ti da kupis i Play&Charge kit za punjenje gamepada, da se ne smaras sa kupovinom baterija...
Mislim da je mnogo isplativije uzeti komplet 2 ili 4 punjive baterije (NiMH) sa punjacem. To kosta negde oko 1000din. Em je jeftinije em te baterije traju do 50% duze nego battery pack (samo ako su preko 2000mAh recimo 2400 ili vise posto je battery pack negde oko 1400 ili 1700). Ukupna voltaza u obe varijante je ista - 2.4V.
Trazi u prodavnici adapter koji 3.5mm pretvara u cinceve...
@djapens: Ovo je najbolje resenje ali samo u slucaju da zvucnici iimaju ulaz sa cincevima. Ako ne, terba ti, pored tog adaptera i zensko-zenski 3.5mm adapter da bi mogao sve da spojis. A imas i onu varijantu sto sam ti poslao na PM pa vidi sta ti vise odgovara.
donator99
27.2.2008, 14:42
Zvucnici trebaju da imaju samo 3.5mm :)
3.5mm pretvori u cinceve, poveze na konzolu i namesti da to bude sound source.
Ovo radi na Playstationu 3(znam, jer ja tako dobijam zvuk), pa bi trebalo i na Xboxu da radi...
Zvucnici trebaju da imaju samo 3.5mm :)
3.5mm pretvori u cinceve, poveze na konzolu i namesti da to bude sound source.
Ovo radi na Playstationu 3(znam, jer ja tako dobijam zvuk), pa bi trebalo i na Xboxu da radi...
Evo sad sam slikao ulaz pa ako mozete kazite mi koja je mogucnost...
:ciao:
I da, da li neko moze napisati naziv tih cinceva na srpskom da ne ispadnem seljak (činčevi, itd.)?
donator99
27.2.2008, 15:31
To je 3.5mm.
Znaci, idi u prodavnici u trazi adapter koji 3.5mm pretvara u chincheve(ch kao chacak :D).
King James
29.2.2008, 21:06
Elem,ima li neki jeftini dojstik za kutiju od ovog originalnog ?
Zanima me kako se Na Xbox 360 prikljucuje internet, da li se to radi preko X live-a ili ako ne tako onda kako?Da li ima neka mogucnost za instalaciju nekog Anti Virusa i slicno?
Ne.Prvo povezes Xbox na internetu putem LAN kabla ili wirelessa(za to moras da kupujes poseban adapter).Medjutim, Xbox nema browser.Njemu internet sluzi za povezivanje na Xbox live odakle mozes da skidas trailere za filmove, demoe igara, a ako hoces da igras multiplayer igre preko interneta moras da upgradujes account na gold verziju, sto kosta 50 eura godisnje.Dakle, ako nemas gold account, ne mozes da igras MP igre preko interneta sa drugim ljudima.
Najgori slucaj RRoD-a(za sad) (http://www.gametab.com/news/2514868/)
Stvarno uzasno.Jadan decko, 2 godine nosio svoj Xbox 360 sa sobom na putovanja, imao potpise pola Bungiea, i neki debil iz tech supporta mu sve to izbrise, iako je dobio garancije da ce mu 360 biti poslat u istom stanju kako je primljen(sa popravljenim hardverom naravno).Toliko o profesionalnosti...
Elem,ima li neki jeftini dojstik za kutiju od ovog originalnog ?
Ima. Za nekih 1500 do 2000 din (ali nisam siguran 100%).
Stvarno uzasno.Jadan decko, 2 godine nosio svoj Xbox 360 sa sobom na putovanja, imao potpise pola Bungiea, i neki debil iz tech supporta mu sve to izbrise, iako je dobio garancije da ce mu 360 biti poslat u istom stanju kako je primljen(sa popravljenim hardverom naravno).Toliko o profesionalnosti...
E ja bi njih tuzio, uzeo jedno 100.000.000 miliona zelenih i kupio Bungie za sebe :odoK:
Ja mislim da je taj decko vec uzeo neke pare od Sonya. :)
Znaci samo da sazna ko mu je "ocistio" konzolu, pa da mu istu razbije o glavu, kupi k'o covek jedan PS3 od para koje bi dobio od odstete (il' jednu fabriku konzola :D ) i da da mu potpisu i oslikaju konzolu (ili fabriku :D ) ponovo! ;)
e ljudi,da zamolim za par odgovora,ako moze? :)
Gde mogu da odnesem box da mi ga fleshnu?i koliko to otprilike kosta?i gde onda ima da se uzmu igre za flasahovan box?jel i dalje rade originali na fleshovanom?
mozda ima malo vise pitanja,ali mi trebaju odg plz...
Unapred hvala:)
P.S. Neki kazu da se box brze kvari,kad se fleshne...jel to isitina?
E da, ovaj me prethodni post podseti da pitam:Da li se na fleshovanom Xbox-u mogu igrati i originalne igre?
Mogu.Na fleshovanom Xboxu 360, osim originala rade i backupovane igre. :)
e ljudi,da zamolim za par odgovora,ako moze? :)
Gde mogu da odnesem box da mi ga fleshnu?i koliko to otprilike kosta?i gde onda ima da se uzmu igre za flasahovan box?jel i dalje rade originali na fleshovanom?
mozda ima malo vise pitanja,ali mi trebaju odg plz...
Unapred hvala:)
P.S. Neki kazu da se box brze kvari,kad se fleshne...jel to isitina?
Zabranjeno je reklamiranje, tako da odgovore na ovo pitanje mu saljite na PM.
King James
3.3.2008, 23:57
A kad jednom dodje do RRoD-a,kolike su sanse da se to opet desi ? Na Falconu.
I da li je neko na kutiji igrao igru Skate ? Citam danas u SK-u da je dobila nagradu za naj sportsku igru...
Expressionism
4.3.2008, 1:25
A kad jednom dodje do RRoD-a,kolike su sanse da se to opet desi ? Na Falconu.
I da li je neko na kutiji igrao igru Skate ? Citam danas u SK-u da je dobila nagradu za naj sportsku igru...
Pa navodno nece vishe da ti se desi RROD. Ali ima ljud kojima se i po 3 puta pojavljivao posle popravke. Radi se o klasicnom pregrejavanju. Ako ga silujesh po 6-8 sati bez prestanka kad tad ce opet da ti se desi rrod.
Sto se tiche SKATE-a, odlicna igra a onda sam je bacio kroz prozor. U pocetku teshka ali posle pocnes da cenish tu tezhimu i da uzhivash svaki put kada predjes neku deonicu. I tako ja doshao do jednog dela, svaki put promashim trik i cao zdravo forever. Da te barem ko THPS vrati na pocetnu poziciju zadatka kada ga ne predjesh ili promashish...ali NE, ako ****es trik, nastavis da vozis i moras sam da se vratis na pocetak i onda opet...i tako 200 000 puta jer igra nije laka. A da ne pricam o RETRY opciji za koju treba kratki loading..pa onda to pomnozhi sa 200 000 i sve ce ti biti jasno.
Kako se na box-u igraju igre koje dolaze na vise DL-DVD (na primer Lost Odyssey)?
Kako se na box-u igraju igre koje dolaze na vise DL-DVD (na primer Lost Odyssey)?
Swapuju se diskovi.Otprilike, na prvom disku imas 8 sati gameplaya.Kad to zavrsis ubacis drugi i nastavis.
Pa navodno nece vishe da ti se desi RROD. Ali ima ljud kojima se i po 3 puta pojavljivao posle popravke. Radi se o klasicnom pregrejavanju. Ako ga silujesh po 6-8 sati bez prestanka kad tad ce opet da ti se desi rrod.
Sto se tiche SKATE-a, odlicna igra a onda sam je bacio kroz prozor. U pocetku teshka ali posle pocnes da cenish tu tezhimu i da uzhivash svaki put kada predjes neku deonicu. I tako ja doshao do jednog dela, svaki put promashim trik i cao zdravo forever. Da te barem ko THPS vrati na pocetnu poziciju zadatka kada ga ne predjesh ili promashish...ali NE, ako ****es trik, nastavis da vozis i moras sam da se vratis na pocetak i onda opet...i tako 200 000 puta jer igra nije laka. A da ne pricam o RETRY opciji za koju treba kratki loading..pa onda to pomnozhi sa 200 000 i sve ce ti biti jasno.
Znaci nista od nabavljanja toga ;)
King James
5.3.2008, 22:38
Nego,je l' se moze onaj gamepad od 360 da se prikljuci na PC ? Vidim u NBA Live 08 u podesavanjima kontrola ima X360 gamepad :)
Koliko ja znam, treba samo da USB kablom prikacis Xbox 360 gamepad na PC i on ce savrseno raditi...
Nisam neki fan Bungiea i Halo fransize, ali zbog ovoga im treba odati pocast:
Bungie have sent out a huge Halo swag bag out to a gamer, after Microsoft wiped off artwork and signatures made on his Xbox 360 console while it was in for service. Bungie kindly sent the gamer tons of Halo 3 goodies including a Legendary Edition Helmet signed by most of the studio staff and a Halo 3 Soundtrack signed by Marty O’Donnel. Microsoft have said that consoles go through a wash-down process before they’re shipped back and also said "There’s no way to replace what you had exactly, but we’re going to try to get you something similar, if not even more awesome.”
http://hawtymcbloggy.com/2008/03/07/...screwed-gamer/ (http://hawtymcbloggy.com/2008/03/07/bungie-unscrews-previously-screwed-gamer/)
http://i28.tinypic.com/28qxi12.jpg
http://i28.tinypic.com/1zgah6u.jpg
http://i28.tinypic.com/5k0ho6.jpg
DO NOT ERASE! :D
wolfologin
8.3.2008, 17:05
Ma OK ali ipak on nije dobio ono shto je imao. Ovako Microsoft samo hoce da se izvadi od tuzbe ali u svakom sluchaju LEPO :dedica:
Koliko sam shvatio, osim ovog Bungevog poklona dobice od M$-a nesto slicno, a po njihovim recima mozda jos i more awesome.
Quercusmaster
9.3.2008, 23:41
Posto cu mozda kupiti ovu konzolu, mene interesuje sta mi je najbolje da uzmem(gde da je kupim tj. gde je najpovoljnija, a da je flashovana, nemam para da stalno uzimam originale).
Postoje 3 verzije.Arcade, Premium i Elite.Ja ti licno preporucujem Premium.
Cena mu je pala ispod 500 eura.Postoji nekoliko stvari o kojima moras da vodis racuna.
Konzola mora imati HDMI port, jer je to jedini nacin da znas da li je Falcon ili ne.Ili da pogledas na kutiji.Ako pise da trosi 175W onda je ok.Inace ces morati da se smaras sa kvarovima.
E, sad.Postoje jos neke stvari.Kupi Nyko EX intercooler(da ti smanji zagrevanje konzole) koji je 2500 dinara i Play&Charge Kit, da ne bi morao da kupujes stalno baterije.
Sve to ce te ispasti oko 500 eura u prodavnici ciji sam ti info poslao na PM.
Expressionism
10.3.2008, 0:39
Opet..bio unutra Falcon ili ne, kvarovi su neminovni. A Intercooler EX idalje ne predstavlja reshenje jer ljudi idalje dobiju RROD. Naravno u manoj meri (navodno). Neko ima 360 od launch-a i idalje radi ko nov, dok je neko dobio RROD posle mesec dana na Falcon konzoli. Its a gamble baby : )
Da, ali je ovak Xbox hladniji, pa ce mu nakon RRoD fixa, imati duzi zivotni vek...
King James
10.3.2008, 0:43
Ma batalio kutiju...Trenutno neam para toliko pa cu nesto jeftinije uzeti...Ipak sigurnije mi je da stekam pare i da se nadam kada ce razvaliti PS3 nego da uzmem kutiju i da strepim,a i PC ponovo dolazi u obzir... :a_whistli
Veruj mi na rec, cak i kad razvale PS3 to nece biti bas toliko jeftino koliko se ljudi nadaju.
Zasto?Image PS3 igara ce biti po 25GB, kasnije i vise, pa ces morati da kupis 2 HD-a od po npr. 500GB.Na jednog downloadujes, na drugog kopiras i onda igras na PS-u...
To je ekstra trosak od preko 100 eura...
King James
10.3.2008, 1:05
Pa necu je ja skidati,ja cu kupovati od pirata :D Pa i da je do 20-25 eura bice dobro :)
Onako sa originalima necu odigrati pola igara sto mislim
Ljudi, cena Xbox 360 ce su u Evropi evih dana smanjiti (sve tri verzije).Premium ce umesto 350 sada kostati 270 evra, sto je vise nego povoljno.E sad, da li ce se cena i kod nas smanjiti, pitanje je sad?:kreza:
http://gamerscoreblog.com/team/archive/2008/03/10/emeaannouncedrop.aspx
Imam jedno pitanje:da li se moze fleshovati konzola kupljena u inostranstvu (Nemackoj) kod nas i ako moze za koliko para (odprilike)?
donator99
12.3.2008, 19:20
Moze, za oko 50 eura.
crossover
12.3.2008, 20:14
S'obzirom na pad cena planiram kupovinu u inostranstvu...kako da razlikujem različite verzije Xboxa pošto mi treba onda sa najnovijom revizijom matične ploče? Negde sam pročitao da je moguće na osnovu potrošnje da se vidi...?
donator99
12.3.2008, 20:15
Tacno, preko potrosnje.
Ako trosi 175W(Power Consumption) onda je Falcon.Ako trosi vise od toga(starije verzije trose preko 200W), onda je neka od starih verzija(Zephyr npr.).
crossover
12.3.2008, 20:35
Gde se nalazi ta informacija na kutiji?
Tacno, preko potrosnje.
Ako trosi 175W(Power Consumption) onda je Falcon.Ako trosi vise od toga(starije verzije trose preko 200W), onda je neka od starih verzija(Zephyr npr.).
Mada ne mora da bude tako. Moze da se desi da bude Falcon i sa 203W (kao moj npr.) Dosta je pouzdano gledati i datum izlaska konzole i da li ima HDMI izlaz.
Ovde mozes naci sve vezano za to kako da znas da li je Falcon:
http://forums.xbox.com/1/15804553/ShowPost.aspx#15804553
Pomoglo je mnogima pa i meni. :)
donator99
12.3.2008, 20:41
Na kutiji je sigurno.
Verovatno pozadi, tamo gde su ona upozorenja i one slicice za koje niko ne zna sta znaci(tipa Not for kids under 3 years i te gluposti).
Look for the value in the lower-left corner of the label, just left of the taller product UPC symbol, and you should see a line that reads "~100 - 127Vac, 4.7A, 47-63Hz, 175W". That 175W is the 175 Watt power supply indicator. People everywhere are reporting that this is a sure indicator that you have a new Falcon-based XBOX360 console.
Meni je neko vreme bilo cudno to sto mi je PSU 203W a konzola ima HDMI. Nisam znao sta da mislim. :) Ali kad sam pogledao plocu sve je bilo jasno. :D
Na zalost, to se ne moze pri kupovini...
Naleteh na ovo, ako imate potrebu da proveravate za koje je sve regione neka igra/ISO i da li je patchovana (i sa čim), koristite ovaj korisni programčić: LINK (http://rs182.rapidshare.com/files/58933334/XDVDMulleterBeta10.1.rar).
donator99
13.3.2008, 15:58
Microsoft odbacuje glasine da ce 360 dobiti BluRay addon:
http://www.reuters.com/article/reute...BrandChannel=0 (http://www.reuters.com/article/reutersEdge/idUSN1224707720080313?pageNumber=2&virtualBrandChannel=0)
The comments by Aaron Greenberg, group product manager for Xbox 360, poured cold water on recent speculation that Microsoft could support Blu-ray after Toshiba Corp (6502.T: Quote, Profile, Research), backer of the rival HD DVD format, gave up when key movie studios and retailers abandoned the technology.
"Xbox is not currently in talks with Sony or the Blu-ray Association to integrate Blu-ray into the Xbox experience," Greenberg told Reuters in an interview.
Microsoft, which has stopped making an HD-DVD add-on for the Xbox 360, would continue to invest in its Xbox Live online service that already lets users rent hundreds of movies, including ones in high-definition.
"We're the only console offering digital distribution of entertainment content," Greenberg said.
The software giant also expected that supply problems for the Xbox 360 meant the machine was outsold in the U.S. market by Sony's PlayStation 3 console in February for the second month in a row.
"We definitely expect we will trail in February as a result of our supply constraints," Greenberg said, adding: "By April, we will be in a very healthy inventory situation."
That would be in time for the April 29 launch of Take-Two Interactive Software Inc's (TTWO.O: Quote, Profile, Research) "Grand Theft Auto 4" game, which is widely expected to be one of the best-selling titles of 2008 and could drive purchases of the Xbox 360 and PS3
Greenberg spoke a day ahead of the planned release of U.S. video game sales data for February by market research firm NPD, whose monthly reports are pored over by game companies eager for bragging rights.
The PS3 struggled last year due to its high price and lack of must-have games, but sales have picked up in recent months thanks to price cuts in late 2008 and a slate of anticipated upcoming games.
"We still think we have a great value, that we have significantly better value than Sony. Every month we've actually been in stock we've outsold them by a 2 to 1 margin," Greenberg said.
Poslednja recenica me najvise nasmejala.
LOL 360 ima vecu vrednost za novac od PS-a 3. :rofl:
Kolko sada odprilike kosta Xbox 360 kod nas ?
I PS. hteo bi samo da pitam ,vas iz Beograda,dal mozda u Knez Mihajlovoj negde ima da se kupe original igre?Planiram da za vikend mozda kupim xbox 360 pa bih hteo znati unapred gde ih mogu naci...(prvenstveno sam zaintersovan za Mass Effect i Halo 3 ) . I da ,zamalo da zaboravim,kolko odprilike kostaju originali za xbox 360?
Hvala unapred i poz :)
donator99
19.3.2008, 20:47
Spustili su cenu na oko 450 eura.
Originali kostaju dosta.Od 5000 dinara, pa navise.Ali ako ces vec uzimati originale uzmi Playstation 3.
Xbox 360 je za backupe...
Sol-Badguy
19.3.2008, 21:05
Microsoft odbacuje glasine da ce 360 dobiti
Poslednja recenica me najvise nasmejala.
LOL 360 ima vecu vrednost za novac od PS-a 3. :rofl:
Heh, stvarno su arogantni. Gledao sam na GTu interviewe na GDCu sa Nintendo, Sony i M$ zvaničnicima - Ovaj lik iz Nintenda sa voditeljem opušteno, igrali WiiFit, baš u duhu konzole. Sony malo ozbiljnije, suzdržano na pitanja M$ vs $ony, dok je lik iz M$a bio u fazonu "omg, we gonna pwn sony!!!lololol!!!111!eleven!".
BTW, ovim samo prenosim moje utiske, ne mislim na same konzole i kvalitet istih, već samo na stavove ljudi koji ih predstavljaju.
Kolko sada odprilike kosta Xbox 360 kod nas ?
I PS. hteo bi samo da pitam ,vas iz Beograda,dal mozda u Knez Mihajlovoj negde ima da se kupe original igre?Planiram da za vikend mozda kupim xbox 360 pa bih hteo znati unapred gde ih mogu naci...(prvenstveno sam zaintersovan za Mass Effect i Halo 3 ) . I da ,zamalo da zaboravim,kolko odprilike kostaju originali za xbox 360?
Hvala unapred i poz :)
Igrati originale na X360 je bacanje para! Za to je PS3. :D
:to_care:Jel ima neke mogucnosti da Microsoft sazna da igram pirate na multyplayeru i banuje ma zbog toga?
donator99
20.3.2008, 14:26
:to_care:Jel ima neke mogucnosti da Microsoft sazna da igram pirate na multyplayeru i banuje ma zbog toga?
Ako budes koristio pirate na Liveu, banovace te kad-tad...
prepravi banovace te kad-tad igrao pirate live ili ne
OS testira diskove s vremena na vreme i zapisuje rezultate. Kada se nakacis na live rezultati se poslju pa HQ udluci piratujes li ili ne
prepravi banovace te kad-tad igrao pirate live ili ne
OS testira diskove s vremena na vreme i zapisuje rezultate. Kada se nakacis na live rezultati se poslju pa HQ udluci piratujes li ili ne
Neki dokaz?
Da li neko zna da mi objasni:
Kako se ostvaruje veza sa Xbox Live-om preko onog ethernet kabla koji dolazi u pakovanju zajedno sa Xbox 360?
Da li treba da se prikljuci na ruter koji imam za ADSL na PC-u ili treba nesto dodatno, itd. itd. ... unapred hvala
Da li neko zna da mi objasni:
Kako se ostvaruje veza sa Xbox Live-om preko onog ethernet kabla koji dolazi u pakovanju zajedno sa Xbox 360?
Da li treba da se prikljuci na ruter koji imam za ADSL na PC-u ili treba nesto dodatno, itd. itd. ... unapred hvala
Na ovoj strani imas detaljno uputsvo i par nacina da se nakacis na Live:
http://support.microsoft.com/kb/908885/
Ja sam koristio ovaj poslednji nacin: "Shared connection with Microsoft Windows Internet Connection Sharing" i fino radi.
Neki dokaz?
Sta da ti kazem sem da citas neke forume kao NeoGaf, MaxConsole i sl.
mada sumljam da ce takvi topici opet izroniti. Opet nikada se ne zna.
e jos jedno pitanje da vas pitam...sad kad sam fleshovao box...jel i dalje moze da se ide na net i tako to?mislim,ne mogu da te provale da je flashovan ili nesto?
donator99
26.3.2008, 14:24
Moze, ali ako budes koristio pirate, jednom ce te banovati sa Livea.
Sa originalima bi trebalo bezbedno da bude.
Microsoft pravi kontroler kao wii-ijev :
http://www.gametab.com/news/2560687/
Citam na mnogim forumima da je Microsoft smanjio cenu Xbox 360 na 150 evra , prvenstveno zbog izlaska gta 4(da bi prodali sto vise konzola), jel to istina?
Neka Xbox 360 Arcade verzija?Jel ta ima kod nas da se kupi?
donator99
18.4.2008, 13:32
Xbox 360 Arcade je sada 189 u Evropi, i dosta vise kod nas(kao i svi ostali SKU-ovi).
Ima da se kupi...
Posalji mi molim te na PM gde ima da se kupi arcade... Meni je i on dovoljan. Kasnije mogu da dokupim hard disk ako zatreba...
Interesuje me da li zaista mogu da fleshujem Xbox sama tj uz pomoc nekog vec uputstva ili da se ipak otvorim za 50 evra i prepustim to iskusnima :)
Imam Xbox Elite kupljen u Italiji
i obzirom da chitajuci ovaj forum i dalje se teshko snalazim, saveti ce mi mnogo znachiti.
...dakle, da li isto treba da stavljam te coolere, koji konkretno itd.
Hvala na savetima
Mene samo zanima da li moze na arcade da se zakaci hard disk (postoji bas hard za xBox)...
donator99
19.4.2008, 16:07
@genius
Moze na Arcade da se zakaci hard disk, ali ne bilo koji, vec iskljucivo Microsoftov, koji je papreno skup, a prodaje se samo u 2 verzije(20GB i 120GB).
Nisam siguran da li se moze naci u Srbiji.
@zmarija
Xbox-ov DVD-ROM se flasuje tako sto se poveze na racunar na kojem se pokrene program specijalno napisan za odredjenu vrstu Xbox-ovog ROM-a(Samsung, BenQ itd.) koji promeni fabricki firmware sa novom, modovanom verzijom.
Internet je prepun upustava kako se to radi.
Generalno, to nije teska procedura, samo se mora paziti da se flasuje firmwarom napisanim za vas model ROM-a.
Nasao sam vec za nekih 40-50 evra hard za xbox. Uzecu ga kad odem u USA naleto... al zato mogu da uzmem arcade i kod nas...
@genius: Ne vidim svrhu uzimanja Xboxa bez harda. Ne isplati se. Pogotovo sad kad izlazi GTA koji ce imati mogucnost da se instalira na dotican HDD. Dobro razmisli!!!
@zmarija: Kao sto rece kolega donator99, nije tezak postupak ali moze biti problem to sto je Elite Xbox360. U velikom broju slucajeva Elite ne moze da se flesuje. Ali opet zavisi od toga koji je citac u pitanju. Postoji mali broj Elite-a koji imaju bas taj citac koji moze da se flesuje...
Dal ovi noviji modeli Xboxa 360 premium (20Gb) su podlozni tom Red Ring of Death?
donator99
20.4.2008, 20:10
Svi Xboxovi su podlozni RRoD-u. :)
Neki manje(Falcon), neki vise(sve revizije pre Falcona, Zephyr npr.).
Gledaj da uzmes Xbox 360 sa HDMI portom, posto je to siguran znak da je konzole iz Falcon revizije.Ili pogledaj kutiju, ako pise da trosi 175W, onda je ok, ako pise 203W izbegavaj.
@genius: Ne vidim svrhu uzimanja Xboxa bez harda. Ne isplati se. Pogotovo sad kad izlazi GTA koji ce imati mogucnost da se instalira na dotican HDD. Dobro razmisli!!!
Ne daju mi se pare trenutno ali ako nije neka razlika uzecu jaci... trenutno sam slab s kintom pa ne mogu nijednu... videcu kako ce stvari da se odvijaju...
Evo konacno sam narucio Xbox 360 Premium 20GB (flashowan normalno) i trebao bi da stigne za dan-dva.Sa konzolom stizu neke 2(original) igrice za koje u zivotu nisam cuo : Viva Pinata(Wtf) i Forza (neke trke) i vec sam ''kupio'' Mass Effect.Jel bi mi mogli preporuciti neke dobre xbox 360 igre , a da nisu izasle na kompjuteru?Uvece planiram ''kupiti'' Saints Row , a za koji dan i Halo 3. Joj jedva cekam GTA 4 za nedelju dana,mada cu nazalost kad izadje biti na moru :( .
I da,znam da su Xbox 360 podlozni Red Ring of Death , mada dal postoji neki nacin da umanjim sanse da ce se pojaviti?
Pozdrav (i da,donatore dolazi sa HDMI portom sta god to bilo )
donator99
21.4.2008, 17:48
Viva Pinata je simulacija, gde je glavni cilj pravljenje baste gde ce ziveti pinjate.Ako imas devojku, obozavace ovu igru. :)
Igru je napravio Rare.
Od igara koje nisu izasle na PC-u, imas npr. Crackdown(ovo ti preporucujem da uzmes) i Dead Rising.
Kupi i Nyko EX Intercooler.Jeste da razvaljuje koliko je bucan, ali barem ti ohladi boks i tako smanji sansu za Crveni Prsten Smrti(tm).
Ako volis RPG-ove, uzmi Blue Dragon i Lost Odyssey.Jeste da zauzimaju dosta diskova, ali su ok igre(posebno ova druga).
Znaci hladjenjem se produzava vek konzoli? Super...
Nazalost od mog xBoxa nema nista. Zvao sam danas i cena je ok ali moj tata je izricito protiv konzola tako da nista od toga :(
I moj cale je protiv konzola mada sam ga ja lako ubedio :boxing: :qliranje: .
donator99
23.4.2008, 22:14
Prvi deo:
Rumors have abounded regarding an upcoming motion control device for the Xbox 360, purportedly codenamed "Newton" — first, a loquacious anonymous source told MTV that such a controller is in development with support from developer Rare, and next 8bitjoystick pegged patents from Gyration, the same company responsible for Nintendo's Wii remote technology, as the likely tech behind Microsoft's top-secret project.
Gyration, however, unequivocally denied yesterday that it has any such project in development with Microsoft. However, talking to Rare, Microsoft and a company called Motus revealed more items of interest regarding the "Newton" —
"There's absolutely no truth to the rumors, and I have no idea where they're coming from," said a genuinely perplexed-sounding Zac Rivera, the PR rep for Movea Inc., the company that purchased Gyration in January 2008. He added, "Gyration is working on some game-related projects, but it won't be announced until later this year, and it is not related to the Xbox 360."
However, when it comes to motion controls, Gyration is not the only game in town. Boston-based Motus also develops motion controller tech for games, and, looking into the company for possible information on the "Newton," we learned that it has an existing product on the market already called the "Darwin."
Coincidence?
Motus calls its Darwin controller "the evolution of the Wii" (Darwin, evolution, SEE WHAT THEY DID THERE?), but Motus chairman Satayan Mahajan says he's not trying to trash-talk: "We really admire the Wii; we think it's a great device. It's done a lot for us... in bringing motion sensing out to the rest of the world. Darwin offers the next generation of Wii."
Mahajan says he's never heard of a project codenamed "Newton," but while Gyration offered an outright denial of a relationship with Microsoft, Mahajan refused to comment on what companies are currently using its technology. "There are publishers in studios using it right now, but we have not announced our relationships."
So does Motus' Darwin aim to compete with existing motion controls, or add that kind of technology to products that don't currently have it?
"That's a tough question," Mahajan says. "We're doing what we're doing; we've created motion-based technology that offers wonderful control. Competition is kind of a natural part of doing business. Our goal is not to compete, but to do what we do and do it very well. We're not knocking down the Wii; we respect it and we admire it."
So where is Darwin aiming? "Darwin will work on console as well as PC. One [console] has very good motion controls... the PlayStation's Sixaxis struggled a little bit, and I think the other consoles, as well as PC, are looking for full motion-based solutions too," said Mahajan. "If you look at the rumor mill... it looks like Microsoft is coming up with something, and we have something... So motion-based control is needed on the other consoles, as well as PC."
The other consoles? You mean, other than PC, PlayStation and the one with "very good motion controls"? Isn't that just one console?
Motus has a previous relationship with Microsoft, too. Its iClub technology encompasses motion analysis and capture, and they've been at that for nearly five years now. The iClub technology was used in Microsoft's Links golf title in 2005. Is Motus continuing to work together with Microsoft?
"I couldn't tell you that," Mahajan said. "I would love to tell you that, but I can't."
One point Mahajan made is that when publishers release Wii titles where motion plays a key role - say, a Harry Potter - they lose "two thirds of their revenue" because without the motion controls that make magical wand-waving what it is, those titles don't sell as well on Xbox 360 and PS3.
donator99
23.4.2008, 22:15
Drugi deo:
We talked to Aaron Greenberg, director of product management for Xbox 360 and Xbox Live to see how concerned Microsoft is about losing the attention of that waggle-loving, more casual market.
"Nintendo's success is great for us," says Greenberg. "It's helped broaden the industry, and we feel like we're a part of that effort. I think that Xbox 360 is a great compliment to that experience; our belief is we offer an experience that has a broad appeal from teens to adults and even young adults... what we're seeing right now, coming out of last holiday, is that the fastest-growing segment for us is teenagers and teenage girls. With Guitar Hero, Rock Band, Dance Dance Revolution... the music genre has really exploded and those titles are selling best on Xbox 360."
In Greenberg's view, the all-inclusive motion-based Wii experience is a gateway drug for young consumers who eventually "graduate" to the Xbox 360. But the Wii has the broadest install base among current consoles — how much of that does Greenberg feel is due to the Wii's controls? "Motion control in particular... I wouldn't say that has been the differentiator. It helped contribute to the Wii's success but it created a backlash for Sony. It's not necessarily about motion or no motion, but it's about the implementation of that experience."
He continues, "People buy your console to be entertained, and they buy it for an entertaining gaming experience. By having motion, that doesn't make the gaming experience any better. There's certain types you've seen where it's definitely been unique... and some where you don't want a motion control, like when playing GTA or Madden or a racing game or an RPG. Wii Sports worked well, but in this industry, people want a lot more variety beyond the whack-a-mole type of experience that you get with that."
Does that mean Microsoft has plans to add motion controls only for certain kinds of games? "We haven't announced anything like that," he said. "We really don't comment on those types of speculative rumors."
But does the company think it's necessary to take a cue from Wii and loop in more of the casual audience? Not necessarily, says Greenberg, implying the hardcore gamer is still the platform's main priority. "The fact is, if you look at the top selling and best-rated games in the industry, you'll find that majority of those titles are on Xbox 360," he says. "Four genres drive 80 percent of sales. We've got the top-rated games and the most exclusives in those genres. If [gamers] are only going to buy one system, we feel like we offer the complete experience."
Leaked documents on a possible upcoming Rare title called The Fast And The Furriest, featuring surly squirrel Conker, suggested that the game might include a Wii-like motion control scheme. But an anonymous source inside Rare says that game is just a rumor, noting, "A new Conker game doesn't really factor that high up on our agenda."
Apparently, says the source, lead designer and Conker creator Chris Seavor is sick to death of the character and the franchise, and prefers to back-burner any title featuring the Rare mainstay. "We really don't want to run the risk of being pigeonholed as a casual games developer," adds the source. However, Rare belongs to Microsoft now. "They own us outright, but they still respect our creative integrity," stresses the source.
Still, our source could neither confirm nor deny rumors that the game was once or is currently in development, and nor would the source comment on the waggle rumors. "Many things are possible, but that's not to say that any of them could be true," the source says.
In fact, adds the source, "All this speculation couldn't have come at a worse time for us." Why? Rare would prefer fans focus not on rumors, but on the very true impending launch of Banjo 3, about which the whole team is enormously excited. "Don't expect a traditional platformer," promises the source, "We've gone away and invented a game mechanic that's never been in any game before."
So Microsoft may feign disinterest in the women, kiddos and seniors who've caught the Wii-waggle bug, Rare may be sick of Conker and prefer not to be a "casual developer," and Gyration swears it's not involved. But Darwin developer Motus is keeping the truth close to its chest, so it's unlikely the rumors about the "Newton" will die down anytime soon.
-http://kotaku.com/382637/microsoft-r...-remote-rumors (http://kotaku.com/382637/microsoft-rare-gyration-talk-360-wii-remote-rumors)
Nintendrones am cry. :D
Neću da flejmujem, ništa, dakle potpuno opušten post kako stvari stoje sa moje tačke gledišta:
Ovo pokazuje kolko je Wii zeabao i Xbox i PS, kad su došli dotle da im kradu idelju i prave istu foru.
Sad će biti fora kad Nintendo izbaci jaču konzolu za svoje kontrolere :D
Inače, Wii kupujem sutra, još jedan razlog da me mrzite :D
Me donts hates you :)
Inace nije Wii izmislio Wiimote... on je samo licencirao vec postojecu tehnologiju... slicno kao sto ce i xBox uskoro da uradi nadam se...
Na kraju ce xBox jos da ispadne i najbolji. Ce da ima motion kontrole, dobru grafiku i povoljnu cenu. P$3 ce da zivi od exkluziva... jer multiplatformske ce se uvek prilagodjavati xBoxu...
Ne znam šta MS pokušava ovim? Zar stvarno misle da će uspeti da doživi uspeh kao Wii? Izgledaju mi potpuno rastrzano, ne znaju na koju stranu da idu.
donator99
23.4.2008, 22:46
Ne, nece se prilagodjavati Xboxu.
Devovi su shvatili da forsiranje Xboxa kao lead platforme multiplatform igara nije dobra ideja zbog nekoliko razloga.
Prvo, Cell iz PS-a 3 ne trpi los kod, kao sto to Xbox radi.
Drugo, kada se PS3 uzme kao lead platforma, multithreading je must.Bez toga nema dobre grafike.Kod Xboxa nije tako.Kada se napise engine za PS3 sa multicore podrskom, lako se portuje na Xbox.
Tako se na kraju dobiju bolji rezultati na obe platforme kada je PS3 lead, a kada je Xbox 360 lead, dobri rezultati se dobijaju samo na-Xboxu 360.
Zato svi devovi za nove projekte biraju PS3 kao lead.
Mada, to je potpuno nebitno.Ionako(multiplatform) igre izgledaju isto na obe konzole.
A za cenu su zeznuli samo tako.Naime, M$-ov tim je uvek imao manjak inzenjera, pa je tako obaranje cene proizvodnje jako tezak zadatak za MS-ov tim(sto su i potvrdili na prvom Xboxu).Za ove 2 i po godine koliko je na trzistu cena Xboxa je oborena za $50.
Za godinu dana i po dana cena PS-a 3 je obore za $100.Zasto?Zato sto Sony ima ogroman broj inzenjera i dizajnira konzolu tako da joj se lako spusta cena.
Mada, ovaj Xbox 360 Arcade zvuci zaista primamljivo.
Da u Srbiji kosta 20,000 kupio bih ga odmah, cisto da imam nesto za multiplatforme.:)
Me donts hates you :)
Inace nije Wii izmislio Wiimote... on je samo licencirao vec postojecu tehnologiju... slicno kao sto ce i xBox uskoro da uradi nadam se...
Na kraju ce xBox jos da ispadne i najbolji. Ce da ima motion kontrole, dobru grafiku i povoljnu cenu. P$3 ce da zivi od exkluziva... jer multiplatformske ce se uvek prilagodjavati xBoxu...
Znam da nisu oni smislili, ali zašto Xbox nije prvi počeo da koristi tu tehnologiju? :)
Na kraju će stvarno Xbox biti najbolji, mada verujem i da će Sony krenuti istim stopama, kad shvati da mu ekskluzive nisu dovoljne, već da ljudi hoće i da se zabave uz igre :)
Sad, kocka je bačena, sutra kupujem, ako me zaebe Microsoft biće veselo :D
Inače, ipak mislim da mi je Wii bolja opcija. PC mi je za ozbiljne igre, a Wii je dušu dao za razonodu svojim veselim igrama i atmosferom, jednostavnošću :)
Za Xbox će verovatno izlaziti neke "manly" igre sa "I eat lions" glavnim likovima, a to mi se ne sviđa :)
Dakle PC za ozbiljne stvari, Wii za razonodu, i eto ti kombinacije :)
PS: Opet bez hejta, moje mišljenje, kulturno pričamo, odgovarajte fino a ne flejmom ili ismejavanjem neke od konzola. (ili PC-a)
Ne znam šta MS pokušava ovim? Zar stvarno misle da će uspeti da doživi uspeh kao Wii? Izgledaju mi potpuno rastrzano, ne znaju na koju stranu da idu.
Seems so, ali opet nije isključeno, ako dobro izvedu mogu čudo da naprave. :)
donator99
23.4.2008, 23:11
Sony ima sve multiplatforme i najbolje ekskluzive.
Sony ima SIXAXIS.
Sony ima Bluray.
Sony ima Cell.
Sony ima besplatan online.
Sony nece napraviti Wii-style kontroler.
I ne provaljujem odakle vama ideja da su Wii i Xbox 360 uber zabavne konzole, a da PS3 nije.
Mislim, ne provaljujem sto vi mislite da je PS3 uopste.Koliko vidim, ovde vlada misljenje da je PS3 "The dark side", konzola za neke opake hardcore igrace koji ceo dan pikaju FF i slicne stvari.
Sony ima sve multiplatforme i najbolje ekskluzive.
Sony ima SIXAXIS.
Sony ima Bluray.
Sony ima Cell.
Sony ima besplatan online.
Sony nece napraviti Wii-style kontroler.
A poenta ovog posta je?
Izgleda da ti ne znaš kulturno da raspravljaš, ajde ne moraš odmah da udariš po tome kako je PS3 allmighty. :)
donator99
23.4.2008, 23:17
Ne, vec ti pises o stvarima o kojima ocigledno nisi dovoljno informisan.
Da jesi, ne bi pisao odvale u fazonu "PS3 nije zabavan za igranje" i slicne nebuloze.
Na kraju će stvarno Xbox biti najbolji, mada verujem i da će Sony krenuti istim stopama, kad shvati da mu ekskluzive nisu dovoljne, već da ljudi hoće i da se zabave uz igre :)
Mislim, po tvojoj prici ispada da je PS3 sve, samo ne sistem za igranje i zabavu.
Sto nema veze sa istinom.
Ne, vec ti pises o stvarima o kojima ocigledno nisi dovoljno informisan.
Da jesi, ne bi pisao odvale u fazonu "PS3 nije zabavan za igranje" i slicne nebuloze.
Mislim, po tvojoj prici ispada da je PS3 sve, samo ne sistem za igranje i zabavu.
Sto nema veze sa istinom.
Aman zaman, ne kažem da PS nije zabavan, samo je klasičan. Osim grafike nema ništa revolucionarno. Kada ovo kažem mislim da hardverski deo, igre mogu da budu revolucionarne ali to je druga priča.
Meni je mahanje štapom daleko zabavnije od sedenja u fotelji sa džojstikom :)
Inače:
1.Sony ima sve multiplatforme i najbolje ekskluzive.
2.Sony ima SIXAXIS.
3.Sony ima Bluray.
4.Sony ima Cell.
5.Sony ima besplatan online.
6.Sony nece napraviti Wii-style kontroler.
1. Da li su najbolje ili nisu je subjektivna stvar :)
2. Ako sam dobro shvatio to je osnovna funkcija Wiimotea :)
3. Imaću ga i ja kad mi bude trebao :)
4. So what?
5. Ima i Wii :)
6. Njihov gubitak :)
Edit: @Ocelot, okok :)
Ljudi, da se vratimo mi na temu o X360. ;)
Bez obzira da ko ce da bude najbolji i sta ce Sony da radi, ova misao lepo ilustruje sta je bitno u igrama, a to je zabava. Glavni uspeh Wii-ja je taj sto su mu igre zabavne. Dzaba XBoXu i PSu3 gomila nabudzenih igara kada im nedostaje mojo.
crossover
24.4.2008, 17:46
Hajd' da čujem i vaša mišljenja. Hoću da kupim Xbox 360. E sada, prvo pitanje je, da li Arcade ili Premium? Jedina razlika je da Arcade nema HDD, a koliko sam uspeo da pročitam to nije prepreka za nijednu igru. Odmah da kažem da me ne interesuje nikakav multiplayer, Xbox Live, skidanje DLCa, demoa i slično. Našao sam prilično dobar deal za novi Arcade (320€ sa HDMI kablom, nov), pa bih možda išao na tu varijantu. Druga mogućnost jeste kupovina konzole u inostranstvu gde je mnogo jeftinije (Arcade je 200€, Premium je 270€) ali naravno nije flashovan, za šta bih morao da dam dodatnih ~65€, + pojma nemam da li ću dobiti primerak sa Falconom i sa DVD uređajem koji se može flashnuti u servisu. 360 mi treba isključivo da bih odigrao ekskluzive, i nizašta drugo. Da li je Arcade dovoljan za to ili ne?
Je... dovoljan je
Ako si se slucajno zayebo, kasnije u inostranstvu mozes da dokupis hard za nekih 50-ak evra ako ti je to bitno...
donator99
24.4.2008, 19:15
Posto ti je Xbox 360 prva konzola, ja bih isao na Premium, zbog hard diska koji ce ti dosta znaciti(za download demoa i ripovanje muzike za custom track).
Sa tih 256MB memorije se neces bas usreciti...
crossover
24.4.2008, 19:46
Posto ti je Xbox 360 prva konzola, ja bih isao na Premium, zbog hard diska koji ce ti dosta znaciti(za download demoa i ripovanje muzike za custom track).
Nije mi prva konzola, imam PS2 i PSP. Takođe:
Odmah da kažem da me ne interesuje nikakav multiplayer, Xbox Live, skidanje DLCa, demoa i slično.
I za snimanje pozicija. :D
Evo jedan koristan film da se spreci red ring of death (umanjuje sansu da se pojavi ukoliko sve uradite za min. 70% )
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/175507.html
Poz
Nije mi prva konzola, imam PS2 i PSP.
Mislio sam na 7th gen konzole, ali posto vidim da nisi zainteresovan za Xbox Live i sve prednosti koje on nudi, Arcade je odlican izbor.
Expressionism
25.4.2008, 10:32
Evo jedan koristan film da se spreci red ring of death (umanjuje sansu da se pojavi ukoliko sve uradite za min. 70% )
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/175507.html
Poz
Znachi prvi "TIP" mu je mega giga pogreshan. A ima i par drugih. A ako si citala komentare tog vide-a, videla bi da je taj isti lik koji je napravio taj klip, dobio RROD kasnije. 2 stvari su bitne: sto dalje od zida i sto manje stvari da ga okruzhuju, nemoj igrati 6 sati bez prestanka. Sve ostalo je cista sreca.
donator99
25.4.2008, 10:38
Znachi prvi "TIP" mu je mega giga pogreshan. A ima i par drugih. A ako si citala komentare tog vide-a, videla bi da je taj isti lik koji je napravio taj klip, dobio RROD kasnije. 2 stvari su bitne: sto dalje od zida i sto manje stvari da ga okruzhuju, nemoj igrati 6 sati bez prestanka. Sve ostalo je cista sreca.
Ovo je ubedljivo najvanije.
Znaci, sto dalje od zida.Nedostatak prostora za ventilaciju UBIJA Xbox 360.
Neki minimum je 40 cm(znaci, sa svake strane minimum 40cm slobodnog prostora).
Staviti Xbox 360 blizu samoubistva je potpisan death sentence za isti... :)
Klip stvarno nema veze sa mozgom... Tip1: "Stavi konzolu vertikalno jer topao vazduh onda izlazi sa strana". Bas me zanima kuda onda ulazi vazduh ako izlazi na obe strane i naravno pozadi a jedini deo gde jos ima ventilacije je sada zatvoren "ispod" xboxa. Ko god ima xbox ili planira da ga kupi neka se ni slucajno ne pridrzava tog videa!!!
crossover
25.4.2008, 15:54
Klip stvarno nema veze sa mozgom... Tip1: "Stavi konzolu vertikalno jer topao vazduh onda izlazi sa strana". Bas me zanima kuda onda ulazi vazduh ako izlazi na obe strane i naravno pozadi a jedini deo gde jos ima ventilacije je sada zatvoren "ispod" xboxa. Ko god ima xbox ili planira da ga kupi neka se ni slucajno ne pridrzava tog videa!!!
Ne znam, ja sam čuo iz više izvora da je poželjno držati ga u vodoravnom položaju. Ali što jeste glupo iz videa jeste ono za adapter, mislim kakve veze ima da li se on nalazi na tepihu ili ne???
Ne znam, ja sam čuo iz više izvora da je poželjno držati ga u vodoravnom položaju. Ali što jeste glupo iz videa jeste ono za adapter, mislim kakve veze ima da li se on nalazi na tepihu ili ne???
Pa ranije su se adapteri jako grejali pa verovatno zbog toga. Ali i dalje ne shvatam da ljudi misle da treba da se drzi konzola vertikalno. Ko ima konzolu i ne veruje mi neka sam proba. Dovoljno je samo uzeti upaljac i upaljenog ga prineti desnom delu konzole (ili donjem ako je vertikalno). Videcete da vazduh tuda ulazi k'o blesav. A i kad se stavi u horizontalni polozaj konzola je sama po sebi napravljena tako da je ustvari blago izdignuta od podloge i dozvoljava i donjem delu da dise.
King James
26.4.2008, 12:20
Je l' ima ovde neki vlasnik X360 a da ga je strefio RRoD ? :o
donator99
26.4.2008, 13:01
Je l' ima ovde neki vlasnik X360 a da ga je strefio RRoD ? :o
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=298176#post298176
crossover
26.4.2008, 16:49
Par pitanja:
1. Kad se odradi flash, jel se nabavljaju PAL ili region free igre?
2. Kešira li Xbox na HDD, drugim rečima skraćuje li nedostatak HDDa životni vek DVDa?
3. Memory stick kod Arcade-a se može menjati, tj. može se uzeti više komada kao kod PS2 recimo? I ima li za tim potrebe uopšte?
donator99
26.4.2008, 16:51
Par pitanja:
2. Kešira li Xbox na HDD, drugim rečima skraćuje li nedostatak HDDa životni vek DVDa?
3. Memory stick kod Arcade-a se može menjati, tj. može se uzeti više komada kao kod PS2 recimo? I ima li za tim potrebe uopšte?
2.Ne.Core i Arcade nemaju hard disk, pa tako devovi ne mogu da ga koriste u izradi igara.
3.Postoje memorijske kartice od 256MB, ako ti zatreba jos prostora za saveove, ili ako hoces da ih odneses kod prijatelja sa Xboxom.
wolfologin
26.4.2008, 17:43
1. Kad se odradi flash, jel se nabavljaju PAL ili region free igre?
Ako ti je konzola Pal normalno je da ti treba Pal ili Region Free ali postoji mogucnost pri nabavci igara da ti neshto zasmeta ko meni a to je PAL ali bez Engleskog jezika. Pa zato budi obazriv kad nalazish igre.
Par pitanja:
Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim ali GTA IV bi trebao da kesira. Imas opciju na pocetku da li hoces da je instaliras ili ne. Vise detalja o tome mogu da dam u utorak. Tada mi stize GTA IV. :D
Eh, kako god. U svakom slučaju uzimam HDD u avgustu, do tada ću drljati DVD.
Expressionism
28.4.2008, 9:21
Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim ali GTA IV bi trebao da kesira. Imas opciju na pocetku da li hoces da je instaliras ili ne. Vise detalja o tome mogu da dam u utorak. Tada mi stize GTA IV. :D
Ja nisam dobio nikakvu opciju za instaliranje deo igre na HDD. To jest kliko ja znam, za GTA 4 na 360-u ne postoji ta opcija.
donator99
28.4.2008, 10:06
Zar nije Microsoft zabranio instaliranje igara na hard disk?
Tj. zar nije devovima zabranjeno to da rade?
ljudi xbox bi trebao da je mnogo jeftiniji od PS3 a ps3 sam nasao za 400 evra dok za xbox moram da iskesiram 550 sta je to ???
simakosmos
28.4.2008, 16:45
možda zakon ponude i potražnje ?
sigurno ćeš naći i povoljnije xbox, samo traži ;)
ma kolko ja znam xbox 360 i nema generalnog zastupnika, hteo sam bas da uzmem xbx360 za gta4 zato sto ima i ostalih dobrih exclusiva al jbg izgleda cu morati ps3...
King James
28.4.2008, 17:44
Ima X360 Arcade za 320 jevreja...
crossover
28.4.2008, 18:05
Ima X360 Arcade za 320 jevreja...
Taj sam i ja šmeknuo :)
Ja nisam dobio nikakvu opciju za instaliranje deo igre na HDD. To jest kliko ja znam, za GTA 4 na 360-u ne postoji ta opcija.
Hmm... A ja negde procitao da ima opcija da se instalira... JBG, izgleda da je bila dezinformacija...
King James
29.4.2008, 10:19
Koliko sam ja citao nedostatak HD i nije neki hendikep? Sve igre mogu da rade bez problema i da save gameove bacas na one mem. kartice od 256 mb. Jesam li u pravu?
crossover
29.4.2008, 10:47
50-ak evra ali nema ga kod nas koliko ja znam...
HDD od 20 GB je 100€ ;)
HDD od 20 GB je 100€ ;)
Par jer je solid state pa toliko kosta.
crossover
29.4.2008, 12:19
Ama bre u Americi sam video za nekih 50-60 evra... to ovi kod nas se uglavljuju pa ispadne toliko iako ne kosta stvarno...
http://tinyurl.com/66qkvn :|
donator99
29.4.2008, 13:11
Par jer je solid state pa toliko kosta.
Nije, obican hard disk u plasticnom pakovanju sa malo elektronike. :|
Isto tako, wireless adapter za Xbox 360 kosta $100...
Accessories za Xbox 360 imaju stvarno paprene cene...
Bez reklamiranja firmi. Za detalje, preko pm.
Nije, obican hard disk u plasticnom pakovanju sa malo elektronike. :|
Isto tako, wireless adapter za Xbox 360 kosta $100...
Accessories za Xbox 360 imaju stvarno paprene cene...
Bio je ironičan.
King James
30.4.2008, 16:13
Je l' probao neko da spoji kontroler sa PC-em ? Vidi da u NBA Live 08 ima kod podesavanja kontrola medju onim konfiguracijama pise Xbox 360 Controller...
donator99
30.4.2008, 16:45
Je l' probao neko da spoji kontroler sa PC-em ? Vidi da u NBA Live 08 ima kod podesavanja kontrola medju onim konfiguracijama pise Xbox 360 Controller...
Radi bez problema.Spaja se preko USB porta.
Xbox 360 HD-DVD player za 10 eura:
http://i25.tinypic.com/2m6tzbp.jpg
Imam nekoliko pitanjca :D
1. Posto imam na laptopu HDMI prikljucak , da li mogu da xbox 360 prikljucim na laptop i da mi laptop bude monitor za xbox.?
2. Gde u Bg-u ima da se kupi xbox 360,nesto ne mogu da nadjem.? ( na pm , odgovor)
I da li bih mogao da uzmem xbox u inostranstvu(imam mogucnosti) i posle ga donesem ovde, da li treba da se nesto radi sa njim ( da ga nesto "flashujem" ili sl. da bih mogao da igram igre ). Posto nemam pojma kako to ide sa konzolama :D
3. Ako se jos necega setim pitacu.
Unapred hvala. Pozz
1.Mozes da koristis ekran od laptopa, ako kupis Falcon reviziju sa HDMI portom.
2.Poslacu ti PM asap...
Jesi siguran... ja mislim da je taj HDMI na lapu samo izlaz da se kaci na hd tv a ne i obrnuto... Mislim, nemoj da predjes coveka ako nisi siguran...
Jesi siguran... ja mislim da je taj HDMI na lapu samo izlaz da se kaci na hd tv a ne i obrnuto... Mislim, nemoj da predjes coveka ako nisi siguran...
Hmm.Onda bolje da se posavetuje na benchu...Tamo ce neko znati.
Mene su vec presli :D ,salim se.
Malo sam guglao i video da ne ide , laptopov hdmi port je samo out ali ne i in.
http://forum.notebookreview.com/archive/index.php/t-155838.html
Moze SVideo ili composite in preko nekog konvertora.
icrosoft Gears Up to Release Xbox 360 with New Chips.
Microsoft Corp. reportedly plans to release a new version its Xbox 360 video game system code-named Jasper in August and has already assigned IBM and Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. to make chips for the new game console. However, there are other important rumours: TSMC got orders to produce the chip for code-named Valhalla Xbox 360 design, which is rumoured to combine microprocessor and graphics chip in a single piece of silicon.
The code-named Jasper design of the Xbox 360 game console will use ATI Xenos graphics and memory controller hub (GMCH) made using 65nm process at TSMC as well as IBM Xenon central processing unit (CPU) produced at IBM’s 65nm nodes. The new system design is projected to consume less electricity, use less complex cooling systems and also produce less noise.
By contrast, current Xbox 360 design named Falcon utilizes GMCH and eDRAM cores manufactured using 90nm process technology at TSMC as well as CPU built at IBM using 65nm fabrication process. The first-generation Xbox 360 used 90nm chips.
TSMC is chosen to make the 65nm GMCH chips, Advanced Semiconductor Engineering (ASE) is contracted to package and test the chips, and Nanya has won orders to supply flip-chip packaging substrates, reports China Economic News Service.
What is, perhaps, more important than the facts that TSMC again got orders to produce ATI Xenos GMCH and IBM land orders on IBM Xenon CPU at expense of Chartered Semiconductor (which once promised to start making 45nm chips for Advanced Micro Devices in 2009), is that “chips” for next-generation Xbox 360 code-named Valhalla will also be made at TSMC. Earlier rumours transpired that Valhalla features a chip that combines CPU and GMCH. In order to build such chip at TSMC, Microsoft either needs to disclose certain design rules of IBM’s fabrication process to the Taiwan-based semiconductor manufacturer, or completely rework the CPU according to fabrication process of TSMC.
Microsoft did not comment on the news-story.
Microsoft Xbox 360 console is based around triple-core microprocessor developed by IBM, high-definition visual processing unit designed by ATI Technologies, I/O controller engineered by SiS and some other key components. The gaming machine provides a broad set of multimedia capabilities in addition to games. Currently Microsoft Xbox 360 is available for $279, $349 or $449 in the USA depending on the version.
-http://www.xbitlabs.com/news/multime...New_Chips.html (http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/display/20080507132302_Microsoft_Gears_Up_to_Release_Xbox_ 360_with_New_Chips.html)
http://i6.photobucket.com/albums/y247/Wollan/improvement.jpg
http://www.emuglx.net/emuforums/images/smilies/lol.gif http://www.emuglx.net/emuforums/images/smilies/lol.gif http://www.emuglx.net/emuforums/images/smilies/lol.gif
Hmmm... ovaj novi dizajn obecava... :)
Imam samo nekoliko pitanja u vezi Xbox 360 (pocetnicka pitanja):
1)Dal me mogu banovati sa Xbox live ukoliko mi je flashovana konzola?
2)Dal se Xbox live silver account placa i dal preko njega mogu da skidam:demos,patches itd.
3)Ukoliko me banuju sa Xbox live,dal mi samo gase podrsku da idem preko njega (preko neta) ili uopste da se igram na njemu?
4)Dal preko tog silver accounta (ako je besplatan) mogu se igrati igrice?
POz.
Expressionism
10.5.2008, 16:59
1: Mogu te banovati ako igras piratsku igru online, mada to znaci da imas i flashovanu konzolu.
2:Sa silverom mozes samo odredjene stvari da skidash. trenutno ima dosta restrikcija sto se tiche demo-a ako nemash gold account.
3:Neces vishe ikad moci da igrash online.
4:Ne, silver samo sluzhi za skidanje patcheva,tema,klipova itd.
Ako ne planiras da placas 50E godishnje za online onda koga briga dal ce ti jednog dana banovati live. Iskoristi dok ga imash. Meni konzola stara 6 meseci pa me idalje nisu banovali...zato se skidaju igre sa stealth patchom, a danas su to skoro sve igre koje se nalaze na netu tako da su teshke shanse da te banuju.
Imaš program po imenu XDVD Mulleter koji ti kaže da li je skinuta igra stealth-patchovana ili nije.
1: Mogu te banovati ako igras piratsku igru online, mada to znaci da imas i flashovanu konzolu.
2:Sa silverom mozes samo odredjene stvari da skidash. trenutno ima dosta restrikcija sto se tiche demo-a ako nemash gold account.
3:Neces vishe ikad moci da igrash online.
4:Ne, silver samo sluzhi za skidanje patcheva,tema,klipova itd.
Ako ne planiras da placas 50E godishnje za online onda koga briga dal ce ti jednog dana banovati live. Iskoristi dok ga imash. Meni konzola stara 6 meseci pa me idalje nisu banovali...zato se skidaju igre sa stealth patchom, a danas su to skoro sve igre koje se nalaze na netu tako da su teshke shanse da te banuju.
Ja bi rado platio tih 50 evra da imam kreditnu karticu (imam samo 16 god.....) .O well,imam komp za to...
E ovako... trenutno najjeftinije sto sam nasao konzolu xbox-a je u madjarskoj (necu da imenujem prodavnice koje postoje ali postoje na zvanicnom sajtu xbox.com (na madjarskom)). Xbox 360 Arcade kosta 54 990,00 Ft = 220 evra, Xbox 360 (premium) kosta 74 990,00 Ft = 300 evra, Xbox 360 Elite 99 990,00 Ft = 400 evra... ako se jos pogleda da se moze prilikom prelaska na granici traziti nazad afa (pdv) sve te cene padaju na 20% nize... znaci 176Eur, 240eur i 320eur... Nadam se da sam nekome pomogao!!! Ako nekog interesuje u kojim prodavnicama se moze kupiti po tim cenama neka mi se javi na PM!!!
Brate... sem ako nemas nekog ko moze da nam ih dovuce do Srbije, dzaba nam info... plus moramo da pljunemo kintu da flesujemo (ako uopste moze) ili da rizikujemo i sami to odradimo...
Može da se flešuje svaki, mislim da ovde košta oko 50 evra... al svejedno izađe jeftinije nego kupovina ovde (ko ima da mu dovuče).
mozes i sam da ga flashujes!!! samo ti treba jedan sata kabel!!! za uputsva mi posalji PM i poslacu ti link!!!
A ja sam inace iz Subotice i meni je madjarska tu da pljunem!!! i imam vizu tako da onima koji su blizu grane ova informacija pomaze!!!
Ok care... hvala ti... ja uzimam konzolu uskoro ako sve bude kako treba pa cu ti se javiti (za savet i ostalo ;) ).
Ok care... hvala ti... ja uzimam konzolu uskoro ako sve bude kako treba pa cu ti se javiti (za savet i ostalo ;) ).
Zar nisi rekao pre nedelju dana da nema sanse da ces je uzeti jer nemas para i ''cale ti ne voli konzole'' ?
Ako je budes uzimao budi sigurna da je falcon i da ima hdmi plocu da ti se ne bi pojavio Red Ring of Death.
Od igara,ako kupis xbox,obavezno uzmi:
1)GTA 4
2)Gears of War
3)Saits Row
4)UEFA EURO 2008
5)Posto znam da volis COD 4,cuo sam da je bolje uradjen za konzole...(:icon_stud)
Nemam jos pare ali sam se prijavio za neki kviz pa mozda uleti neka kinta. A i Tata je uzeo u razmatranje pa mozda bude i tako ako mi ne uleti "djak petak" :)
Ma uzecu ga nekako.
5)Posto znam da volis COD 4,cuo sam da je bolje uradjen za konzole...(:icon_stud)
Da je neznam ti ja koliko bolje odradjen za konzole, sigurno ce ga nastaviti igrati na PC-ju.
Nego posto vidim da je X-Box 360 i kod nas u Republici Srpskoj sve vise zastupljen. Zanima me dali se on stvarno toliko kvari koliko se prica?
Poznajem 2 druga koji ga posjeduju i do sada nisu imali problem.
E sada sta ako se pokvari posle garancije? Gdje i kako ga servisirati?
Pa Xbox 360 sa falcon plocom se znatno manje kvari nego onaj originalni,jer ima:bolje hladjenje,trazi manje struje (sto znaci manje zagrevanja) itd.Ja moj imam skoro 1 mesec i za sada nisam imao apsolutno nijedan problem (da kucnem u drvo).Samo mu treba obezbediti neko mesto gde cirkulise vise vazduha (znaci ne neko zatvoreno).
wolfologin
11.5.2008, 10:00
Pa Xbox 360 sa falcon plocom se znatno manje kvari nego onaj originalni,jer ima:bolje hladjenje,trazi manje struje (sto znaci manje zagrevanja) itd.Ja moj imam skoro 1 mesec i za sada nisam imao apsolutno nijedan problem (da kucnem u drvo).Samo mu treba obezbediti neko mesto gde cirkulise vise vazduha (znaci ne neko zatvoreno).
I posle 6 meseci ni ja nisam imao ni jedan problem,takodje :dedica:
Ma ja cu da ga drzim na stolu pored kompa a i freak sam kad je hladjenje u pitanju pa cu da izmuntam nesto i ima da radi :)
Smislio sam da ga koristim na monitoru (19" wide) a ponekad cu i na starom TV-u. Necu jos skoro da pazarim hdtv jer nema smisla jos uvek...
http://www.tech-industry.co.rs/story/3977/
Zbog lošeg dizajna matične ploče koji je bio uzrok brojnih kvarova na Xboxu 360, Microsoft je još ranije rešio da probleme ublaži ugrađivanjem procesora proizvedenog u 65-nanometarskom procesu, koji se značajno manje grejao od originalnog 90-nanometarskog CPU-a. Sada je došao red i na "smanjenje" grafičke jedinice - kako javljaju Tajvanske ekonomske vesti, Microsoft je od TSMC-a naručio 65-nanometarski grafički čip koji će se ugrađivati u model kodnog imena "Jasper" (onaj sa 65nm CPU-om i 90nm grafikom zvao se "Falcon"). Ipak, to ne znači da će problemi sa "crvenim prstenom smrti" potpuno nestati, ali će biti smanjeni na zanemarljiv nivo i procenat kvara karakterističan za svu ostalu tehničku robu.
Evo sad sam pokusao da se registrujem na xbox live silver medjutim trazio je od mene da skine neki CONSOLE UPDATE...sad ne znam sta hoce da mi updajtuje...jel bezbedno to da skinem sa obzirom da imam flashovanu konzolu?nece mi zeznuti taj "flash"(firmware) il nesto?
jel iko moze da odgovori brzo , jer planiram da ''kupim'' halo 3 preko neta pa ne bi bio u mogucnosti da koristim net za xbox dan-dva...?
Expressionism
11.5.2008, 15:15
Slobodno pusti da skine update..samo poboljshava neke gluposti, nema veze sa tvojim firmware-om.
donator99
14.5.2008, 21:26
Gears of War has sold at least 5M units
Sam Houser is pushing the GTA4 DLC as a standalone game
Too Human trilogy to come out over the next 7 years -> Kim believes the 360 will have a long life compared to Xbox.
regarding DVD size: we might see "additional capabilities to the current format" - no decisions made yet. They're probably looking into VMD... but I don't know if it's viable for a firmware update.
we may see more multi-disc games, onus is on developers to reduce the need for disc swapping
Halo Wars and Alan Wake are simply not ready to be shown
regarding the Peter Jackson project: It is not about a movie guy making a game. It is about how to introduce episodic interactive story-telling via Live.
Japan: hoping on developers to consider making 360 titles based on the global success of the platform. i.e. Capcom's current model, in that they still have a business to run.
Kim implies that they may be developing their own versions of Singstar/Buzz.
Izvor (http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=188949).
Dakle, izgleda da ce Microsoft ispostovati dato obecanje i da ce zaista podrzavati Xbox 360 7 godina.
Medjutim, to niposto ne znaci da Xbox Next nece izaci u naredne 4 godine, vec da ce Xbox 360 dobijati igre te naredne 4 godine.
Sada vlasnicima Xboxa 360 ostaje nada da ce ova podrska biti na visem nivou od one koju je originalni Xbox dobio nakon izlaska 360ke. :)
Ma dok traje-traje... posle ga prodas u staro gvozdje i uzmes nesto novo :) PS3 ce da traje dosta duze sigurno :)
donator99
15.5.2008, 23:08
Ovo Microsoftu nije trebalo...
MS Selling Old Consoles as "New" (Europe) - Buyers Beware!
"French website logic-sunrise who is usually pretty clued up on these things indicates that Microsoft's new 199 Euro's Xbox 360 packs with 2 games and 2 wireless controllers are in fact OLD machines. After opening 10 of them, they found that the machines have been converted to new and all have non-falcon motherboards, old Hitachi 47 or Samsung MS25 drives and the repair center sticker on them. They suggest that you do not buy these packs and if you want a brand new machine, then fork out 199 Euro's for the arcade pack or 269 Euro's for the premium pack"
http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=27711
O boze. Ala ce ih neko tuzi za ovo. I to jos u evropi gde si vec kaznjavani sa toliko prokletih kazni da im se dup3 pusi!
A za Buzz/Singstar nemam reci. Kada se setim samo bombasticnih najava iz 2005/6 da SONY ne zna nista osim da kopira druge a sada SVE pokusavaju da iskopiraju. Eyetoy, Wiimote, Buzz, Singstar...
I da. Sto se Alan Wake tice sve mi se cini da je ta igra waporware. Najavljena je PRE Killzone 2 i bratije i jos nismo vdeli ni jedan screenshot iz igre niti su date ikakve informacije o istoj.
Sve u svemu XBOX brendu se smesi svetla buducnost, ali samo u USA
Stvarno su g*veda! :n-cc2: Vec sada vidim RROD na svakoj drugoj konzoli i gomilu prevarenih, ljutitih korisnika koji im "**** sve po spisku"! Dace Bog da ih EU opet kazni, izgleda da uzimanje onolikih miliona od M$-a nije imalo mnogo efekta, cenim da bi milijarda evra bila adekvatna za ovu bolesnu prevaru! :icon_evil
Kakva prevara :) pa vi bi ste trojezgrani 3.2GHz procesor i dva wireles kontrolera po ceni 2 malo jaca provoda na splavovima :) Pa nema to brale...
Nego, koje su multimedijalne mogucnosti xBoxa? Mogu li da gledam hd filmove i kako? Sta jos moze da se radi sa njim osim igranja?
donator99
18.5.2008, 15:26
Mozes da gledas filmove u .mp4 formatu.
Mozes i da gledas DVD filmove, ali ces morati da se naviknes na (veoma) bucni DVD-ROM.
Xbox 360 mozes koristiti i kao MCE(povezes ga na TV i PC, pa streamujes filmove ili sta vec na veliki TV).
Kakva prevara :) pa vi bi ste trojezgrani 3.2GHz procesor i dva wireles kontrolera po ceni 2 malo jaca provoda na splavovima :) Pa nema to brale...
Pa onda neka kažu da nema, a ne da prodaju ovako.
Užas...
Geniuse, da da ipak ti kupiš PS3 :D
Ne mogu da verujem da sam ovo rekao, haha :)
Bih ali nemam pare za originale. Ali skroz bi mi vise odgovarao PS3 jer mi je multimedija jako vazna a PS3 ima to bolje reseno... ali mislim da ce i xBox da posluzi.
A taj PC ne mora da bude neka zver da bi strimovao HD video? Mogu recimo da skinem sa neta neki HD film i onda to snimim na taj slabiji PC i prikacim ga na xBox i gledam film?
Da li ima da se kupi onaj intercooler kod nas za xBox ili da pravim sam hladjenje ?
crossover
18.5.2008, 18:03
Da li ima da se kupi onaj intercooler kod nas za xBox ili da pravim sam hladjenje ?
Ima, 2.500 dinara je.
Opusteno...ta "vest" nije tacna, i uopste se ne radi o koriscenim-pa-popravljenim konzolama...
Da ne kucam dalje...
This simply isn't true. Yes, they are old hardware. YES, they have been processed by the repair center. NO, they aren't used, broken, returned, repaired, then sold as new XBOX 360 consoles.
November 30th, 2007, Best Buy sold a nicely priced XBOX 360 bundle including Guitar Hero 2 for dirt cheap (it was their Black Friday promotional bundle). Every last one was an old non-HDMI non-Falcon XBOX 360, despite Halo 3's earlier release with Bioshock, Call of Duty 4, and other Fall console-sellers. Where did they come from? It was later revealed that these units were held back in 2005 and early 2006 when it was first discovered that a massive number of them were failing. They had all been tested extensively at the factory and fitted with the new heatsink that original pre-Zephyr's were getting when they were last being made. These are brand-new XBOX 360s that were pre-screened against 3RLoD.
Jumping to [wrong] conclusions here, aren't we?
Since when has it been illegal to sell old stock? These aren't used. Acer got in trouble for putting used floppy drives and such in new PCs, but that's entirely different.
These are early manufacturing runs that WERE prone to 3RLoD, but they have been screened and processed with the new HSF. No one said that all of the ones they held back passed this scrutiny. Obviously, it was intensive to have kept them off the market this long.
In a way, yeah: Holding the flawed stock to investigate proves that they knew there was a problem in 2005/2006 and yet they stopped holding it and started shipping anyway. This held stock contributed to the early shortages that continued for record times (until the Wii). Microsoft should be held accountable for all the ubroken ones traded in as broken and sold for parts before they steped up and admitted that there was a problem; especially when it is so clear that they were aware of it. Many people went ahead and voided warranties and further damaged their consoles all because MS had already told them that they were out of luck and they felt that they had nothing to lose before MS owned up to it. 100% Microsoft's fault.
Klasican pokusaj konkurencije da drugom poturi klip pod tockove...
Bih ali nemam pare za originale. Ali skroz bi mi vise odgovarao PS3 jer mi je multimedija jako vazna a PS3 ima to bolje reseno... ali mislim da ce i xBox da posluzi.
A taj PC ne mora da bude neka zver da bi strimovao HD video? Mogu recimo da skinem sa neta neki HD film i onda to snimim na taj slabiji PC i prikacim ga na xBox i gledam film?
Da li ima da se kupi onaj intercooler kod nas za xBox ili da pravim sam [/[B]B]hladjenje ?
Taj intercooler ti ne bih preporucio jer se on stavlja preko zadnjih ''ventilatora'' i zapusice dovod velike kolicine vazduha...Samo osiguraj da kupis verziju konzole koja je proizvedena posle oktobra 2007 godine i bices siguran...ako ne igras 10 sati dnevno nece biti problema...
donator99
19.5.2008, 13:26
Nece on zapusiti dovod vazduha vec ce pojacati protok vazduha i tako ohladiti konzolu.
Nece on zapusiti dovod vazduha vec ce pojacati protok vazduha i tako ohladiti konzolu.
Ja sam procitao na mnogo foruma da je taj intercooler uradio vise stete nego koristi...vi radite kako hocete...poz :)
donator99
19.5.2008, 14:40
Prva verzije tog coolera je imala neke probleme koji su dovodili do topljenja nekih elektronskih komponenti Xboxa, medjutim, taj problem nije bio izazvan zapusavanjem dovoda vazduha, vec greskom nastalom u dizajnu.
Druga revizija je resila ovaj problem i sada kuler radi savrseno(ali je i dalje veoma bucan).
A cekaj, ako kupim nov xBox sada i drzim ga normalno da moze da sam uvlaci vazduh i igram recimo po 3-4 sata iz cuga, ne bi trebalo da bude problema?
Svejedno, nije mi tesko da nakarabudzim dve dvanestice otpozadi ako to pomaze...
donator99
19.5.2008, 14:49
Pitanje crkavanja Xboxa je pitanje srece.
Mozda crkne 2. dan.
Mozda prezivi 5 godina bez kvarova.
A cekaj, ako kupim nov xBox sada i drzim ga normalno da moze da sam uvlaci vazduh i igram recimo po 3-4 sata iz cuga, ne bi trebalo da bude problema?
Svejedno, nije mi tesko da nakarabudzim dve dvanestice otpozadi ako to pomaze...
Ne bi trebalo biti problema...Samo ga drzi horizontalno,gasi konzolu dzojstikom jer manje ''umara'' komponente,redovno cisti oko njega da se ne uvuce prasina(i blokira ventilaciju),nemoj ga drzati u zatvorenom kutku,uvek izvadi cd kad zavrsis igranje i pover brick (valjda se tako zove)nemoj drzati na tepihu zbog toplote...ako uradis sve ovo ne bi trebalo biti ni najmanjih problema...
Eh... sta znam... ja i ne igram tako cesto, ali nabavljam 42" LCD pa mi treba nesto da zakacim na tv a pozeljno bi bilo da mogu da odigram neku igru i da pogledam neki HD film... ipak mi je jeftinije da kupim xBox nego ceo PC samo za to...
Ne bi trebalo biti problema...Samo ga drzi horizontalno,gasi konzolu dzojstikom jer manje ''umara'' komponente,redovno cisti oko njega da se ne uvuce prasina(i blokira ventilaciju),nemoj ga drzati u zatvorenom kutku,uvek izvadi cd kad zavrsis igranje i pover brick (valjda se tako zove)nemoj drzati na tepihu zbog toplote...ako uradis sve ovo ne bi trebalo biti ni najmanjih problema...
I da mu peva svaki dan umirujuće pesme i da mu daje aspirin jednom dnevno :D
Ajde brate, ako treba tolko da se pazi taj Xbox najbolje mu je da kupi klimu samo za njega :)
Nemojte da shvatite ovaj post kao flejm, samo mi je komično to što mora da ga mazi i pazi :)
I da mu peva svaki dan umirujuće pesme i da mu daje aspirin jednom dnevno :D
Ajde brate, ako treba tolko da se pazi taj Xbox najbolje mu je da kupi klimu samo za njega :)
Nemojte da shvatite ovaj post kao flejm, samo mi je komično to što mora da ga mazi i pazi :)
Pa ovako... :
PC/PS3 - u slucaju da se nagomila prasina oko ventilatora dal bi ti cistio ili ne?to ne vazi samo za xbox 360 vec i za sve uredjaje sa ventilacijom
PC/PS3 - za sve platforme (i dvd playere,radio itd.) je preporuceno da se posle igranja izvadi CD zbog dva razloga 1)da se ne bi ogrebao 2)zbog sakupljanje prasine . Znaci i ovo vazi za sve
PC/PS3 - Ni pc ni ps3 nije preporucljivo drzati u zatvorenom kutku zbog nagomilavanja toplog vazduha,pa sa cime ce se komponente hladiti??I ovo vazi za sve platforme.
I ovo sto se tice tepiha,nije preporucljivo nijedan uredjaj na njemu drzati jer proizvodi toplotu , a to moze da rezultuje kvarom
Znaci ovo sto sam ja nabrojao nije samo za Xbox vec i za ostale platforme (Pc/PS3) ...sasvim je logicno da se svi ti uslovi obezbede ukoliko zelis da ti uredjaj duze radi...
Sad ne razumem sto ti mislis da je samo za Xbox 360?:icon_scra:icon_stud To su samo neke osnovne stvari...
Pa do sada nije bilo puno slučajeva da PS3 crkne zbog toga, a Xbox je izgradio i takvu reputaciju :D
mora preterano da pazi, PC uvek mogu da otvorim i očistim, slabije se na njemu skuplja prašina jer je veći. Ovo za disk prvi put čujem i malomi je glupavo :D
Uopšte, uređaj treba da bude predviđen za non stop rad, a ne da cvika kolko ga je dugo danas igrao, da mu ne bi crkao, razumeš :)
Ebiga... sta ces kad je osetljiv... ali ima tu jos jedna stvar. Skoro niko se nije zalio na novije revizije konzole. Jeste da ima milion nezadovoljnih ljudi kojima je box crko ali to su uglavnom stranci koji su ga kupili cim je izasao dok nasi su uglavnom kupovali novije revizije i nema puno njih odavde koji se zale sto znaci da vise nije kao nekad... a i ko zivi napolje ako mu se i desilo da mu rikne konzola, microsoft im je slao nove plus neke poklone tako da ni oni nemaju razlog da se nesto zale preterano (sem sto ih nervira nisu imali stete)...
donator99
19.5.2008, 16:36
Microsoft nikada nije pazio na kvalitet Xboxa 360.
Od pocetka se znalo da se stedelo na svakom koraku.Nedostatak inzenjera im definitivno nije pomogao.
Falcon konzole su nesto bolje po pitanju kvaliteta hardvera.Videcemo da li su dugovecne.
Genius, ako se ne igraš mnogo onda možeš da priuštiš sebi PS3. Filmove možeš valjda i sa harda da gledaš :icon_scra
donator99
19.5.2008, 19:47
Ako mislis na PS3, da, muzika, filmovi i slike se mogu pregledati sa harda.Sto kod Xboxa nije slucaj...stvarno glupos sa MS-ove strane.
Npr. da bi prebacio muziku na hard moras da ubacis Audio CD i rippujes na hard.O kopiranju sa npr. iPod-a nema ni govora...
Da ne pominjem drakonski DRM sto se tice XBLA naslova... :S
Pa to ti kažem, ako ti ne treba mnogo za igranje onda može i PS3 da radi, tj. moći eš i sa originalima da se smaraš :)
Da rade reputacije sad bi dobio jednu od donatora :D
Edit: Haha, sad vidim da ono iznad jeste donator, ja sam mislio da je Genius, lapsus, ovo se odnosi na geniusa :D
Xbox 360 Multimedia FAQ
--=PHYSICAL MEDIA=--
What kinds of discs can the Xbox 360 Read?
The Xbox 360 can read Xbox 360 Discs, Xbox 1 Discs, DVDs, CDs, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, CD-R, CD-RW, DualDiscs and probably some other formats as well.
Can the Xbox360 play DVD Audio Discs?
Yes
Can the Xbox360 play MS's own WMV HD DVDs?
No (despite the fact that pre-launch they said it could), however if appropriate licenses are available WMV HD files may be streamed over the network using windows media connect.
Can the Xbox360 play the upcoming HD-DVD or BRD media?
The base hardware no, however their is now an HD-DVD drive that connects through the USB port that will allow the playback of HD-DVD movies. There is no Blu-Ray drive add-on avaible or planned.
Do I need to purchase something like a "playback kit" to watch my DVD movies?
No The Xbox360 will allow DVD playback without any additional purchase, Although the remote is not included with Core versions the IR receiver is built in so you don't have to worry about it taking up any ports on your Xbox360 either. Early Premium Edition consoles will come with a "Media Remote" which is a smaller version of the $30 "Universal remote" available. HD-DVD movies require the purchase of the external HD-DVD USB drive.
Is DVD playback progressive scan this time, or better yet, upscaled to HD?
DVD playback is definitely progressive scan, It does not support upscaling through component video connections. If you have your Xbox 360 setup to output in 720p, 1080i, or 1080p it will automatically switch to 480p when a DVD movie is inserted. However if using a VGA connection movies will be scaled to your desired output resolution.
Can I rip music from a CD to the Xbox360's optional hard drive through the Xbox Dashboard?
Yes
Can I copy MP3s from an MP3-CD to the Xbox360's optional hard drive through the Xbox Guide?
No, music can only be ripped from an actual CD. However If you burn MP3s into a standard audio cd format you can rip those to the Xbox360's optional hard drive.
Can I rip DVDs to the Xbox360's optional hard drive?
No
Can I play video files from a disc?
Yes, in addition to DVD movies you can play WMV files from a writable DVD or CD.
--=STREAMING MEDIA=--
...From USB:
What kind of files can I stream from a USB device?
You can stream Audio files in MP3, and WMA, and Picture files in JPG, GIF, BMP, PNG, and TIFF formats, and video files using Mpeg-2 and WMV codecs.
Can the Xbox360 stream media from other sources?
Yes; you can stream media from MP3 players, Digital Cameras, Pen Drives, (any USB mass storage device) Even hard drives connected through USB.
Do I need anything special to Stream from my Apple iPod?
Yes there is a driver required to stream music from an Apple iPod, this can be downloaded for free through the Xbox Live Marketplace.
...From Window XP Media Center Edition PC:
Will I have to buy a Media Center Extender Kit to stream video from my Media Center PC?
No, Media Center Extender Capabilities are built right in.
What type of files can I play/stream?
With a Windows Media center PC you can stream Audio files in MP3, and WMA, Picture files in JPG, GIF, BMP, PNG, and TIFF formats, and video files using Mpeg-2 and WMV codecs.
Can the Xbox360 Play Divx and Xvid files?
NO, however there are many applications available that can re-encode your videos to the supported WMV format. (OVO VISE NE VAZI) As of December 07, it can. See DivX FAQ here. (http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=637843)
Can I run Media Center Applications through the Media Center Extender?
Yes you can, however it seems to be somewhat limited and often buggy.
...From a normal Windows XP PC:
Will all network streaming be done through the Media Center Extender?
No, the Xbox360 has network streaming capabilities auxiliary to the Media Center Extender that can allow it to stream from non MCE Windows XP machines. This can be done through a free program called "Windows Media Connect". However it is a simple streaming application and not as feature filled as the Media Center Extender.
Where can I download Windows Media Connect?
http://download.microsoft.com/download/9/e...8a/wmcsetup.exe (http://download.microsoft.com/download/9/e/5/9e5dee3c-4338-4094-9823-592938dd058a/wmcsetup.exe)
What type of files can I play/stream?
With Windows Media Connect you can stream Audio files in MP3, and WMA, Picture files in JPG, GIF, BMP, PNG, and TIFF formats, and video files using Mpeg-2 and WMV codecs.
Ali ne kapiram kako mogu da gledam HD filmove... mozda ako bih zakacio hard preko USB-a, ali ovde pise samo mpeg2 ili wmv kodek sto je malo bezveze... a divx kodek moze ali je ogranicen:
Here are some limitations on DivX/XviD playback:
· File Extensions: .avi, .divx
· Containers: AVI
· Video Profiles: MPEG-4 Part 2, Simple & Advanced Simple Profile
· Video Bitrate: 5 Mbps with resolutions of 1280 x 720 at 30fps.
· Audio Profiles: Dolby® Digital 2 channel and 5.1 channel, MP3
· Audio Max Bitrate: No restrictions.
donator99
19.5.2008, 20:32
Streamujes sa kompa.
A komp mora da se kaci na LAN ili moze na neki drugi nacin (ja imam wireless AP ali mi on sluzi samo za net a kompove nisam medjusobno povezao preko wirelessa)?
U stvari sad sam se setio da ima ona aplikacija za strimovanje svega i svacega ali za PS3... moram da vidim ima li tako nesto i za xBox.
EDIT: Ma imam jedan stari intel pentium 4 komp koji ne radi nista ionako a ima i wireless karticu u sebi. Strimovacu preko njega. Valjda mogu da nateram WM plejer da strimuje neki HD video (mozda mogu i titlovi ???) a preko wireless kartice mogu da imam i net. Samo mi treba ili pojacivac antene ili da kupim jos jedan AP da prosirim domet wireless signala...
Posto sam skoro dobio xbox 360 ( pre mesec-dva) ,dal bi mi neko mogao preporuciti nekoliko "must-have" naslova?
Trenutno imam samo tri igre:Saints Row,GTA 4(jos samo 10-15 misija mi ostalo do kraja) i Mass Effect ...
Znaci trebaju mi neke igre tipa Metal Gear Solida/Splinter Cella (sunjalice) ili neka dobra TPS (samo da nisu horor :( )??
A da nisu Gears of War,Bioshock ili Assassins creed jer ih imam za pc(ili taj Ninja Gaide o kojem svi pricaju...)...
Poz...
donator99
20.5.2008, 19:53
@genius
Za streamovanje podataka na Xbox imas 2 mogucnosti:
1)LAN kablom
Povezes LAN kablom PC i Xbox 360 i to je to.
2)Wireless
Za ovo moras da kupis Xbox 360 wireless adapter...koji kosta $99... >_>
Aplikacija za streaming se zove TVersity, podrzava PS3, Xbox 360 i Wii, dakle sve novije konzole.
@Leonida
Ako volis RPG-ove, uzmi Blue Dragon i Lost Odyssey.
Halo 3 je odlicna igra ako volis MP, u SP-u se i nije bas proslavila...
Forza ili PGR ako volis racing arkade.
Splinter Cell je najbolja tactical espionage action igra za 360(i ujedno i jedina, koliko ja znam :D).
Perfect Dark Zero je ok igra, i guess.
Od TPS-ova imas i npr. Dark Sector, mada se meni igra nije posebno svidela...(u Svetu kompjutera je dobila 72/100).
Jbg, jako je malo AAA igara za Xbox 360 koje nisu izasle i za komp...
Blue dragon deluje jako...detinjasto...Forzu sam dobio sa konzolom...Sto se tice trenutnih naslova za Xbox 360,slazem se sa, tobom-nema puno kvalitetnih...Medjutim u narednih godinu dana ce izaci mnogo dobrih igara za Xbox 360 (neke ce izaci i za pc/ps3),poput:
Fable 2 -Xbox eksluziva
Mafia 2 - Pc/Xbox/PS
GTA 4 DLC posebno za Xbox 360
Star Wars the Force Unleashed - PS3/Xbox360 i ostale ''manje'' platforme
Mafia 2 - Xbox/Ps/PS :n_klanja:
Gears of war - xbox/pc
Gears of war 2 - samo za xbox 360 (ovo jedva cekam!!!) :n_klanja:
Age of Conan
Alan Wake (to valjda izlazi i za Pc/ps3 , nisam siguran)
Saints Row 2
Mass Effect 1/2 (2 je vec u radu ,samo xbox 360 dok kec izlazi za pc za koji dan)
Borderlands
Ninja Gaiden 2
Halo Wars - ovo ce biti strava igra
The Protector (ovo mislim da izlazi i za ps3?)
Znaci sve u svemu izace tokom ove godine mnogo dobrih igara za Xbox 360 , ne sve bas eksluzive ali ima i dosta tih.
Evo jos nekih za PS3/Xbox 360
Mercenaries 2: World in Flames
Fallou3
Ace Combat 7 (?)
Far Cry 2
Bice lepa godina za igranje :D
donator99
20.5.2008, 20:24
Blue dragon deluje jako...detinjasto...Forzu sam dobio sa konzolom...Sto se tice trenutnih naslova za Xbox 360,slazem se sa, tobom-nema puno kvalitetnih...Medjutim u narednih godinu dana ce izaci mnogo dobrih igara za Xbox 360 (neke ce izaci i za pc/ps3),poput:
1)Fable 2 -Xbox eksluziva
2)Mafia 2 - Pc/Xbox/PS
3)GTA 4 DLC posebno za Xbox 360
4)Star Wars the Force Unleashed - PS3/Xbox360 i ostale ''manje'' platforme
5)Mafia 2 - Xbox/Ps/PS :n_klanja:
6)Gears of war - xbox/pc
7)Gears of war 2 - samo za xbox 360 (ovo jedva cekam!!!) :n_klanja:
8)Age of Conan
9)Alan Wake (to valjda izlazi i za Pc/ps3 , nisam siguran)
10)Saints Row 2
11)Mass Effect 1/2 (2 je vec u radu ,samo xbox 360 dok kec izlazi za pc za koji dan)
12)Ninja Gaiden 2
13)Halo Wars - ovo ce biti strava igra
Znaci sve u svemu izace tokom ove godine mnogo dobrih igara za Xbox 360 , ne sve bas eksluzive ali ima i dosta tih.
1)Portovace i na komp, kao sto su uradili sa Lost Chapters.
2)Ovo je naslov koji ce najverovatnije izaci 2009.
3)Najavili su neki oblik DLC-a i za PS3, a bilo je glasina da ce biti igre koje ce se prodavati kao i sve druge(znaci, na diskovima).
4)Za ovo se slazem, valjda ce ispasti onako kako su je najavili. :)
5)Pogledaj pod 2) . :)
6)Ovo je vec izaslo...
7)Izacice za PC, kao sto je bio slucaj i sa prvim delom...
8)Izlazi i za komp, mada, igra dosta obecava. :) U pitanju je MMO sa subscription nacinom placanja btw...
9)Izlazi za PC i Xbox 360, pravi ga Remedy koji su uradili i Max Payne 1 i 2.
U pitanju je psiholoski triler, koji je najavljen jos davne 2005. a do danas nismo dobili jedan jedini gameplay video...
10)Nisam siguran koliko ce ova igra dobro proci, sa obzirom da je GTA4 vec izasao. :)
11)Isti slucaj kao i sa GeoW2...Portovace ga na PC kad-tad.
12)Mnogo se ocekuje od ove igre, ali prvi preview nije bio bas u skladu sa visokim ocekivanjima(vise detalja i link ka reviewu mozete naci ovde (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=298318))...
13)Ovo je RTS u Halo svetu koliko ja znam...
Od onoga sto jos treba izdvojiti su definitivno Fallout 3, novi Prince of Persia i Far Cry 2.
crossover
20.5.2008, 20:27
Dead Rising niko nije spomenuo? Ili Burnout, kad je reč o trkanju?
donator99
20.5.2008, 20:32
Dead Rising niko nije spomenuo? Ili Burnout, kad je reč o trkanju?
Jbt, 'ladno sam zaboravio Burnout iako sam ga igrao 150 sati kao lud. :D
Burnout je must-have, cak iako ne volis arkade...
Na koje platforme izlaci nov PoP ? Far cry 2 i Fallout 3 sam bio napisao...
Evo sada sam na youtube video jos jednu igru Indiana jones,za next gen konzole.Igra deluje stvarno obecavajuce.
donator99
20.5.2008, 20:35
Na koje platforme izlaci nov PoP ? Far cry 2 i Fallout 3 sam bio napisao...
Pretpostavljam da su u pitanju Playstation 3, Xbox 360 i PC.
Koliko ja znam, i novi Tomb Raider izlazi ove godine, a vec za par meseci nas ocekuje i Soul Calibur 4(PS3&360). :D
Expressionism
20.5.2008, 22:44
According to CVG, the latest issue of Xbox World 360 states that Splinter Cell Conviction is going dark until late 2009 or Spring 2010. The magazine speculates Conviction was sent back to the drawing board after games like Ubisoft's own Assassin's Creed made it seem outdated.
Ubisoft's response to the story has been to pull a "no comment" and say that the news piece is pure speculation. Videogaming 247 states the last press release about the title (from last Summer) had Conviction hitting retail in late 2007. Some answers on Conviction's fate may be revealed at Ubisoft's UbiDays event in Paris next week
Vezano za xbox igre, tu je jos i Condemned 2 kao nesto sto vredi odigrati...
donator99
20.5.2008, 22:54
Vezano za xbox igre, tu je jos i Condemned 2 kao nesto sto vredi odigrati...
Da li prica ima veze sa onom iz prvog dela?
Sto se tice must-have igara, dodao bih na listu sledece naslove:
Devil May Cry 4
Dead Rising
Dead or Alive 4
Virtua Fighter 5
Earth Defense Force 2017
U da... tabacina nikad dosta :)
A inace, Condemned se bas skroz oslanja na pricu iz prvog dela i pozeljno je odigrati keca prvo...
U da... tabacina nikad dosta :)
A inace, Condemned se bas skroz oslanja na pricu iz prvog dela i pozeljno je odigrati keca prvo...
Ta je igra zesci horor,tako?
Jeste ali je stvarno dobra... ja sam gledao burazer dok je igrao keca i stvarno je super igra...
E sad nesto gledam. Ima da se nadju HD filmovi u WMV formatu koji staju na DVD disk. Znaci sigurno je neka kompresija u pitanju ali mozda to i nije tako lose. Znaci nadjem program za enkoding i lepo sebi enkodujem hd film na DVD disk u WMV i gledam ko covek :) A ako je bas dobar film podelim ga na dva-tri dvd-a i onda smanjim gubitak kvaliteta :) Onda me bas briga za strimovanje...
donator99
21.5.2008, 13:32
Pa, da, ali streamovanje te resava problema narezivanja diskova, vec gledas direktno sa harda.
A ako Xbox 360 ne podrzava taj format, a procesor ti je dovoljno brz, mozes da radis real time encoding u neki drugi format(za rezu 720p C2D je minimum).
Pa svi dobri kompovi su mi u kancelariji tako da otpada varijanta da kacim pc pored boxa. Samim tim mi za stream treba wireless a ne daju mi se pare na to sad... plus zbog daljine morao bih da uzmem i pojavicac signala za postojeci AP pa mi se ni to ne radi... lakse mi da rezem disk
Stigla mi Toshiba 42x3000pg :aplauz:
A Leonida mi poslao kontakt za nabavku xBox-a. Uzecu arcade jer mi za sada dovoljno da odigram po neku igru i da gledam HD filmove a kasnije idem za USA i tamo ima za male pare da se uzme i hard disk a i wireless adapter tako da cu to tamo da uzmem...
Koje su bitne razlike izmedju Arcade I Premium? Ovde na Wikipediji (http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360) se moze videti, ali meni nista nije jasno.Sta je Ethernet kabal? Da li i obicke slusalice mogu da se povezu na xBox360? Memorija me ne zanima jer moze da se doda externi hard-disk (moze, jel :paranoia:).Na internet- necu da idem (mozda ponekad).Video sam Arcade moze da se kupi za 25000 din a Premium za 33000din? Jel to skupo? I na kraju: koju bi ste mi preporucili Arcade ili Premium? Ne nameravam sad da kupim nego tacno za godinu dana (koliko ce cene pasti)
I naravno, onmah cu kupiti CoD4,CoD5,TES:Obvilion,najnoviji NFS i jos poneke igre.
Ja licno imam Premium model i taj bi ti preporucio iz vise razloga,pre svega jer je MNOGO pouzdaniji model(noviji imaju falcon plocu sto znaci tisi rad i dosta duzi zivotni vek).Sa njim dobijes slusalice,bezicni dzojstik,2 original igre,hdmi port (ovi noviji modeli) i hard disk od 20gb.Za arcade ces svakako kad tad morati da kupis hard disk (zbog snimanja igara i tako tih stvari)pa bi ti preporucio da uzmes Premium,jer arcade se uopste ne ispalti kupovati.
A od igara ti preporucujem da obavezno uzmes i Splinter Cell Double Agent,dosta je bolje odradjen nego na pc i vecinu ostalih platforma ( imam obe verzije i na Xbox 360 ima DALEKO manje bugova),a Cod 5 nije ni izasao :o .Obavezno uzmi i gta 4.
Znam da nije izasao.Ako si dobro procitao, rekao sam da uzimam Premium za godinu dana :(.Posto vidim da cene konzola samo padaju , kolika ce cena tada biti za Premium? Jos koliko godina ce izlaziti igre za xBox360? Koliko ce igra jos izaci za xBox? Mada znam da niko s sigurnoscu ne moze da odgovori na ova pitanja, bar mi koliko-toliko odgovoritehttp://www.sk.rs/forum/images/smilies/redface.gif.Ako bude kao za PS2 (i br igara i radni vek) bice odlicno :)
Pozz :ciao:
Pa vec sledece godine ce verovatno koliko sam cuo da izadje novi box iz Microsofta tako da je xBox tu negde pri kraju i cene nece da idu znacajno dole... mozda cak nece uopste... barem ne do jeseni kada izlazi nova revizija koja bi trebalo da bude malko jeftinija... tako da... mislim da je sad pravi trenutak za box jer taman ima dovoljno igara koje vredi odigrati a izgledaju prelepo jos uvek a i cena je korektna...
Nov Xbox nece izaci minimum jos 2-3 godine...to mogu da ti garantujem...
donator99
27.5.2008, 20:35
Novi Xbox 360 ce, pretpostavljam, izaci krajem 2009. za Bozicne praznike.
Microsoft je obecao da ce podrzavati 360 7 godina, mada ako to bude na nivou podrske za stari Xbox to ce biti isto kao da podrske uopste nema. :)
Pa i ja sam cuo nesto za kraj 2009. pa sam zato i rekao... Ma dobro... ima stvarno mnogo igara za 360 zbog kojih vredi nabaviti ga...
Jel ima neki nacin da platim Xbox Live Gold , a da ne trazi placane kreditnom karticom?
donator99
29.5.2008, 19:08
Jel ima neki nacin da platim Xbox Live Gold , a da ne trazi placane kreditnom karticom?
Mozes da kupis karticu koja ti omogucava 3 ili 12 meseci igranja preko Livea.
http://www.consolegame.com.my/images/484.jpg
Ajde mi posalji na PM adresu ako imas .
donator99
29.5.2008, 19:16
Ajde mi posalji na PM adresu ako imas .
Nazalost nemam, nisam cak ni siguran da li se ove kartice uopste prodaju u Srbiji.
Eventualno, pogledaj u radnji ciji sam ti broj ranije dao.
Ako nema ni tu, nisam siguran da ces igde naci...
Mada, uvek mozes preko interneta da narucis. :)
Freeloader
29.5.2008, 19:55
Ja sam skoro proveo nekoliko sati uz box i mogu vam reci da sam odusevljen. Tenis je fenomenalno odradjen - Virtua Tenis 3 - a takodje i NBA 2008 koju sam sa drugom igrao.Bas je super bilo,i nadam se da cu ga uskoro nabaviti,jos kad sam vido kakva je grafika i kojih sve igrica ima :qliranje: :to_care:
Na internetu se pojavljuje sve vise glasina da ce Microsoft u toku ove godine izbaciti blue-ray za Xbox 360 koji ce se moci kupiti ugradjen u konzolu(za one koji jos nemaju konzolu) ili kao dodatak koji ce se povezati preko usb porta (za one koji vec imaju konzolu)...mada videcemo sve u bliskoj buducnosti...Ima jedna velika firma koja tvrdi da ih je Microsoft zaposlio da napravi taj dodatak:
http://www.xbox360fanboy.com/2008/05/02/rumor-blu-ray-equipped-360-ships-q3/
http://www.crunchgear.com/2008/05/02/rumor-rlu-ray-xbox-360-shipping-in-q3/
http://www.engadget.com/2008/05/02/xbox-360-blu-ray-console-by-september/
http://tech.yahoo.com/blogs/patterson/18334/more-blu-ray-xbox-360-rumorsand-more-denials/
http://crave.cnet.com/8301-1_105-9934275-1.html
Eh, samo krpe taj Xbox. Strašno, tako im i treba, ko im je kriv što su se zaleteli ranije da bi "zaebali" PS.
donator99
31.5.2008, 10:05
Meni jedino nije jasno sta oni tacno pokusavaju da postignu sa BluRayom?
Posto su obecali da ce igre izlaziti do kraja samo na DVD-u, BluRay player bi, dakle, bio koriscen iskljucivo za movie playback, a svi znaju da je PS3 mnogo bolji u tom poslu(HDMI 1.3, napredniji audio formati).
Sto je najgore, ubacivanje BluRay playera bi samo nabilo cenu, a svi znamo da je jedini razlog zasto se PS3 ne prodaje vise od Xboxa upravo velika razlika u ceni u korist Xboxa.
Bas me zanima kako ce ovo objasniti kupcima...
Ne razumem koji je sad vas problem sto ce MOZDA izbaciti blueray?!Zasto svaki put kad Microsoft pokusa da uradi nesto korisno za Xbox vi odmah pomislite da hoce da nasteti PS3 ili nesto drugo??Ko fanboyevi ste...
Ma bice blueray ali eksterni ako uopste bude za one koji vec imaju box a hoce da gledaju filmove... to je logicno i pametno. Zasto bi kupovao konzolu sa ugradjenim BR ako ne planiram da ga koristim ikada? A u srbiji neznam koliko bas ima BR filmova da se kupe i po kojoj ceni da bi mi to bilo zanimljivo... Kad se pojave jeftini BR rezaci i jeftini BR diskovi a net bude brzi, to je vec druga prica...
Ne razumem koji je sad vas problem sto ce MOZDA izbaciti blueray?!Zasto svaki put kad Microsoft pokusa da uradi nesto korisno za Xbox vi odmah pomislite da hoce da nasteti PS3 ili nesto drugo??Ko fanboyevi ste...
Pa, da li baš imaju nameru da nam učine nešto korisno ili su u škripcu, to je pitanje.
Ljudi,nemojte mi se smejati , ali sta znaci formirati hard disk?Sta ce se desiti ako reformiram hardisk,dal ce mi sve obrisati sa Xbox 360 ili ...?
Naravno. Brise sve sa njega.
Nemoj to da radis :) Smes da formatiras samo memorijske kartice ali ce i one pretrpeti iste posledice (bice potpuno obrisane)...
Inace pojavljuju se masovno konzole sa novim drajvom. Ovog puta je to LiteOn i nije ga moguce flesovati i trenutno nema resenja za takve konzole :(
Samo trenutno genius, ne kloni duhom. :)
Ili nadjes nekog neupucenog vlasnika pa menjas novo za staro. :D
Zar nije OS Xboxa na flash memoriji kao kod PS-a 3 ili je na sakrivenom delu hard diska kojem korisnik nema pristup?
Ne mozes da napravis nikakvu stetu, samo mozes da izbrises downloadovane podatke, saveove i slicne stvari.
E da... ako ti to OS nudi opciju da formatiras onda je OK... ja sam mislio ti ces nesto da prckas sam na svoju ruku...
Hteo sam da pokusam da reformatiram drive jer sam mislio da mi to moze pomoci oko problema sa GTA 4...Evo problem,postovao sam na gta 4 forumu:
--------------------------------------------------------------------
Ok , i have a huge problem.I own a Xbox 360 premium (brand new) and from yestarday started experiencing enormous texture pop - outs.In my 35 hours play time i had absolutely not a single problem.But now , every building , or object needs 5 -7 seconds to load.I thougth that it maybe was a problem whit my Xbox 360 but it wasn't.I tested games like Bioshock,Assassins Creed,Race Driver Grid etc. and not a single problem occured.
Btw. , i heard the BENQ drives have problem whit this game,but it seems strange that for almost 40 hours play time i haven't had any problems,and that now i can't basicly play the game.I tryed clearing the cache but it didn't help.
Any other tips??
Btw. , sorry for my english , im from the same country as Niko
--------------------------------------------------------------------
Ovaj problem ima i moj komsija sa PS3.I on je presao celu igru bez apsolutno ikakvih problema i onda su usledili isti problemi kao kod mene.Texture non stop ''iskacu'' sto cini igru neigrivom.Stvarno ne razumem sto...40 sati raja i onda ovo,bez ikakvog razloga.I kod njega je kod 40 sati play - time se pojavio ovaj problem...Ima neko resenje?Evo izgleda kao kod ovog lika:
http://www.youtube.com/watch?v=hpwHh5d5DGM
Reci ortaku da updatuje PS3 na 2.35FW, izbrise instalaciju, patchuje igru, pa ponovo proba.
Sto se tice tvog problema, koliko ja znam, za Xbox 360 jos nije izbacen nikakav patch. :(
Mada, ako Xbox 360 koristi isti princip kesiranja podataka kao stari Xbox, probaj da formatiras hard, mozda pomogne...
Hmm... ako i drug na PS3 ima isti problem onda nije u pitanju problem sa bekapovanim diskom vec i original pati od istih problema... Moguce da je jednostavno problem sa igrom... ali cudno da to nije mnogo ljudi prijavilo kao problem. Jedino ako nisu jos izgurali toliko sati igranja... Ali opet, ako se na xBox nista ne instalira kako onda igra pukne posle nekog vremena a ne na pocetku... Jedino ako kad prodjes sve misije posle nekog vremena zabrljavi (secam se davno da je Civilization kad predjes igru moglo da se nastavi i dalje da se igra ali posle nekoliko stotina godina pocne da brljavi igra).
Znaci samo SETTINGS-->MEMORY-->HD--->FORMATE?Nece mi nesto zeznuti konzolu ili flash?
I da,cim sam presao sve misije igra je pocela da se ''ponasa sve cudnije''(npr. na uvodnom screenu je loadovao do slike ona dva policajca,kasnije je krenuo da louduje jos 2,3 slike posle toga).Pomislio sam da je problem sa konzolom , a ne igrom pa sam zatim dosta igrao Race Driver Gird,Saints Row i te nabrojane igre i apsolutno nijedan problem.Znaci sigurno je bezbedno reformirati hard-disk?:icon_stud
Znaci samo SETTINGS-->MEMORY-->HD--->FORMATE?Nece mi nesto zeznuti konzolu ili flash?
I da,cim sam presao sve misije igra je pocela da se ''ponasa sve cudnije''(npr. na uvodnom screenu je loadovao do slike ona dva policajca,kasnije je krenuo da louduje jos 2,3 slike posle toga).Pomislio sam da je problem sa konzolom , a ne igrom pa sam zatim dosta igrao Race Driver Gird,Saints Row i te nabrojane igre i apsolutno nijedan problem.Znaci sigurno je bezbedno reformirati hard-disk?:icon_stud
http://support.microsoft.com/kb/906502
Dakle, sigurno je.
A Firmware DVD-ROM-a ti sigurno nece zeznuti posto je on upisan u ROM na samom driveu, koji se ne moze formatirati iz OS-a.
Naravno, preporucujem ti da se pre formata konsultujes sa Googleom, o eventualnom backupu vaznijih podataka pre formata i slicnim stvarima. :)
http://support.microsoft.com/kb/906502
Dakle, sigurno je.
A Firmware DVD-ROM-a ti sigurno nece zeznuti posto je on upisan u ROM na samom driveu, koji se ne moze formatirati iz OS-a.
Naravno, preporucujem ti da se pre formata konsultujes sa Googleom, o eventualnom backupu vaznijih podataka pre formata i slicnim stvarima. :)
Ok,hvala.Evo sada cu uraditi pa cu proveriti dal ce gta 4 bolje raditi...
Ne pomaze ni malo...Nema nista drugo da uradim??Stvarno cudan problem,40 sati bez ijednog problema , a sada ne mozes maltene da igras...
A da probas disk ponovo da narezes?
Pa... jesi li probao da igras bez save game-a... odnosno gde ti on snima save game? Na memorijsku? Izvadi je ako je imas da vidimo sta ce da se desi... Nelogicno da igra mutira tek tako kad je igra sa diska, znaci svaki put ista...
Ej da... neki diskovi zaista mutiraju, odnosno desava se da im se promene svojstva posle nekog vremena... PS3 ima bug koji se resava pachom. xBox nema taj bug nego ti se verovatno disk uzyebao...
Eto, donator99 otkrio u cemu je problem :)
Znaci imam dva diska,jedna verzija koju sam ''nabavio'' 26 og - aprila ( nekoliko dana pre izlaska igre) i ovu drugu verziju koju sam nabavio danas (inace tor. je tek postavljen od pre kojeg dana,sto izbacuje da je razlog problema pre-realese verzija)
Igra i dalje ima redovne texture pop-outove...Donatore ili Genius jel imate neki savet?Evo sada sam opet poceo da igram Assassins Creed i igrao sam ga jedno 2 - 3 sata bez prestanka i sve radi fenomenalno...Ovaj problem stvarno nervira...40 sati igras gta 4 bez IJEDNOG problema i sad ovo...
Trenutno mi nista ne pada na pamet a ti nemoj da se mnogo nerviras jer si ispao pravi sreckovic. Svi novi xBox-ovi dolaze sa LiteOn DVD drajvom koji ne moze da se flesuje. :mad:
A ja sam trebao da uzmem konzolu za par nedelja sto znaci da tad nema sanse da nadjem neki stariji komad... znaci izduvao sam ga...
Jedino da nadjem neki polovan.
Pa bre zovi onog kontakta koji sam ti dao.Taj ce ti nabaviti i flesovati koju god verziju hoces.
Erm... u tome i jeste problem... nemoze vise to da se radi. Jedino ako ima neku zaostalu konzolu a i za to su male sanse, pogotovu sto ne mogu da uzmem sad nego tek za par nedelja...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.