PDA

Prikaži potpunu verziju : Xbox 360

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

GojaS
20.4.2012, 22:02
Da li je neko kupovao preko Xbox rebublika shopa i kakvi su utisci?

Ja i to dva puta.. Sve preporuke :)

Stella Rossa
19.5.2012, 19:27
l need HELP
Kupio sam kabal HDMI-DVI i povezao xbox sa monitorom slika je odlicna ali nemam ZVUK.
Ima li neki kabal,adapter ili vec sta da dobijem zvuk ?

Stella Rossa
19.5.2012, 19:45
l need HELP
Kupio sam kabal HDMI-DVI i povezao xbox sa monitorom slika je odlicna ali nemam ZVUK.
Ima li neki kabal,adapter ili vec sta da dobijem zvuk ?

Jel bi imalo zvuka ako kupim ovo i povezem sa xbox

http://www.accessoryon.com/48-143-large/for-xbox-360-audio-r-l-rca-adapter-cable-gaming-cables-gms004.jpg
I onda na adapter ovaj kabal
http://static.kupindoslike.com/NA-CABLE458-AUDIO-Cable-35mm-stereo-plug-2-RCA-plug-12m_slika_O_2181841.jpg

astro
21.5.2012, 0:58
trebalo bi da da.

Acahakler
2.6.2012, 16:21
Zelim da kupim XboxArcade u techomarketu za 16k.Zanima me da li taj Arcade moze da pusta sve igrice ili samo Arkadne??Hvala unapred

voodoo_
2.6.2012, 16:29
Može sve igre osim onih koje izričito traže instalaciju na hard disk, a to su samo ekspanzije i DLC-ovi za pojedine igre (Shivering Isles za Oblivion, DLC-ovi za Fallout 3 i New Vegas itd).

U prevodu radiće ti 99% regularnih Xbox 360 igara koje se pokreću sa DVD-a.

Acahakler
2.6.2012, 20:38
U super znaci mocicu da igram GTA4.Gde ima da se kupi memorijska kartica od 256MB i Cip LT3.0 i ima li neki server da je siguran za te cipove???

NjegovaWisost
2.6.2012, 22:10
U super znaci mocicu da igram GTA4.Gde ima da se kupi memorijska kartica od 256MB i Cip LT3.0 i ima li neki server da je siguran za te cipove???

:opanachke
Oвде можеш да попијеш бан за таква питања.

voodoo_
3.6.2012, 9:18
Kartica od 256 MB (ili 512 uz novije modele, zaboravio sam) se već dobija uz Xbox arcade.

Assassinator
14.6.2012, 20:01
IGN predvidja igre koje ce biti medju prvima za xbox 720.
http://www.ign.com/articles/2012/06/13/ign-forecasts-the-xbox-720-launch-lineup

Ako procitate na kraju gde kazu da pretpostavljaju da ce CoD 2013 izaci za 720, zakljucujemo da nam govore da ce nova kutija izaci sledece god ili pocetkom 2014.

Assassinator
17.6.2012, 11:14
Na internetu se pojavio ogroman leak u dokumentu od 56 stranica koji govori o xboxu 720, i njegovom razvoju i planu Microsofta u narednih 5 godina. E sad, mnogi su mislili da je fake, ali je Microsoft to uklonio putem svoje advokatske firme Covington & Burling LLP. Dakle, leak je prvo procureo ovde
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=478668
ali kada odete na http://www.scribd.com/doc/92821757/X...kpoint-Draft-1 (http://www.scribd.com/doc/92821757/XBox-720-9-24-Checkpoint-Draft-1)
pise da This content was removed at the request of Covington & Burling LLP, sto vam govori da su informacije koliko toliko pouzdane. E sad, dokument nije obrisan sa neta, ali gde god se pojavi, oni ga obrisu. Evo sada ovde, http://www.gamefront.com/files/21856362/XBox-720-9-24-Checkpoint-Draft-1.pdf
ako bude obrisan, updatovacu.

filpan
18.6.2012, 14:34
Izgleda bolesno. Nadam se da nece zaziveti

dragomix
11.7.2012, 9:35
Izgleda bolesno. Nadam se da nece zaziveti

Pre neki dan je M$ potvrdio da je dokument stvarno njihov grub nacrt za buducnost. Inace novi Xbox nece biti konzola kakve znamo danas. Bice multimedijalni centar, nesto kao pametna kuca. Komunicirace sa svim uredjajima po kuci. Cak ce hardver moci da se menja. U dogledno vreme prelaze na oblake ko PS. Najbolje je sve objasnjeno u sledecoj recenici.

"If Microsoft gets its way, the next Xbox will not only play games, but will also be your DVR, multimedia center and cable box."

Izgleda da govorimo mozda o poslednjoj generaciji konzola.

Acahakler
13.7.2012, 13:58
Ja ovo cudo 720 necu kupiti!Imam 360 koji mi je dovoljan.Mada 7 godina igram na tastaturi ,sad sam se uzeleo konzola i dzojstika.
Moze li neko da mi kaze zasto mi se punjiva baterija brzo trosi.Punio sam je jedan dan i probam samo da li radi.Nisam igrao X360 oko 3/4 dana upalim i kaze da je prazna :eek:

markos807
18.7.2012, 14:13
Da li neko koristi Xbox u PAL rezoluciji (720x576) i kako je izgleda? Planiram da ga nakacim na obican (neHDTV) televizor.

I jos nesto,da li KVM Switch ima ulaz za zvucnike? Posto mi u obzir dolazi da ga preko KVM Switcha nakacim na monitor (FullHD)

3LANCER
18.7.2012, 19:07
Koristio sam Xbox 360 na CRT televizoru i meni je bilo sasvim okej. Jedino za sitnije tekstove sam morao da prilazim tv-u da bih procitao, sve ostalo je izgledalo fino.

Assassinator
30.7.2012, 22:29
Pojavile se slike Xbox 720 developer kit-a. (http://www.ign.com/articles/2012/07/29/xbox-720-development-kit-photos-surface)

mciggzy
1.8.2012, 15:45
Ja ovo cudo 720 necu kupiti!Imam 360 koji mi je dovoljan.Mada 7 godina igram na tastaturi ,sad sam se uzeleo konzola i dzojstika.
Moze li neko da mi kaze zasto mi se punjiva baterija brzo trosi.Punio sam je jedan dan i probam samo da li radi.Nisam igrao X360 oko 3/4 dana upalim i kaze da je prazna :eek:

Uzmi Eneloop ili Duracell rechargeable;)

SrdjanGuitar
1.8.2012, 15:51
Ja sam u početku koristio Xbox sa crt tv-om,ali ti ne preporučujem isto. Videćeš i zašto ako probaš na nekom HD TV-u. Sitan tekst i mutne teksture jako kvare doživljaj.

Assassinator
6.8.2012, 23:31
Microsoft prvi put progovorio o novom Xboxu. (http://www.ign.com/articles/2012/08/06/microsoft-references-new-xbox-for-first-time?utm_campaign=ign+main+twitter&utm_source=twitter&utm_medium=social) Nema bas informacija, al makar se kuva.

dragomix
13.8.2012, 20:02
Ne znam sto niko nije postavio. Prodat je jedan primerak na ebay-u dev kit za novi Xbox. Prodao ga je neki lik koji ima 2, i prema onome sto prica specifikacije su sledece:

Intelov procesor
8GB RAM-a
HD6670 graficka

Neki developeri su potvrdili da su slike tacne i da se stvarno radi o novoj kutiji.

Ove slike su interesantne i zbog jedne stvari. Naime na jednoj od slika se vidi da imaju 2 demo-a, i da se jedan od njih zove D3D11 game. To znaci da nece biti nikakvog veceg skoka u grafici od one koju trenutno imamo na malo jacim PC-evima.

Assassinator
13.8.2012, 20:23
A jel se zna koji/kakav Intelov procesor?

dragomix
13.8.2012, 22:05
A jel se zna koji/kakav Intelov procesor?

Verovatno neki i5 ili i7.

Sta je bitno. Bitno je to da ce NextBox, a verovatno i PS4 biti bazirani na x64 arhitekturi (PS4 je prema prvim dev kitovima slicna masina, samo sto je AMD-ov procesor i jaca grafika), sto ce portovanje igara za PC omoguciti bez po muke (vecina PC-eva danas radi bas na x64 arhitekturi). Bukvalno se radi o PC-u sa optimizovanim operativnim sistemom i minimalnom upotrebom resursa na ostale gluposti sem igara.

Ovo ce biti veliki hendikep za Wii U, po pitanju snage ce biti ne tako daleko od novih konzola iz M$-a i Sony-a, ali ce biti baziran na power arhitekturi, pa ce svi engini morati da se pisu i za ovu arhitekturu da bi radili kako treba. Verovatno ce vecina developera bas zbog toga zaobilaziti Wii U, a ne zbog njegove snage.

markos807
27.8.2012, 20:32
I da li je istina da je M$ zakupio sajt xbox8.com sto govori u prilog da ce se nova konzola zvati Xbox8 umesto Xbox720? :)

Ocelot
27.8.2012, 20:49
Ne mora to ništa da znači. Inače, XBox 720 je samo privremen naziv jer ljudi ne znaju kako drugačije da ga nazovu kad govore o sledećoj generaciji. Placeholder.

nexexcalibur
27.8.2012, 21:55
I da li je istina da je M$ zakupio sajt xbox8.com sto govori u prilog da ce se nova konzola zvati Xbox8 umesto Xbox720? :)

Verovatno su otkupili prvih 10 brojeva, jer tako prave kompanije rade...a ne da im neka budala ispred nosa uzme pa posle proda za mnogo vece pare...

Inace xbox8 je kul ime, vidim da su ubacili win8 u taj neki xbox live dashboard shit, tako da me ne bi iznenadilo...kinect 8 http://forum.lyrsense.com/images/smilies/kolobok/spiteful.gif

dragomix
28.8.2012, 9:53
Verovatno su otkupili prvih 10 brojeva, jer tako prave kompanije rade...a ne da im neka budala ispred nosa uzme pa posle proda za mnogo vece pare...

Inace xbox8 je kul ime, vidim da su ubacili win8 u taj neki xbox live dashboard shit, tako da me ne bi iznenadilo...kinect 8 http://forum.lyrsense.com/images/smilies/kolobok/spiteful.gif

Moguce da ce se zvati Xbox 8. M$ pokusava da od win 8 napravi platformu za sve uredjaje, pa i novu kutiju. Kao sto sam vise puta napisao, nemojte ocekivati od ove generacije skok kao u prosloj, i neku veliku promenu grafike na bolje. Igre ce izgledati kao ono sto danas imamo na PC-u, dakle sve igre ce raditi u 1080p sa efektima kavi su teselacija i SM5.0 (danasnje konzole koriste SM3.0).

Bice tesko nagovoriti ljude da kupe novu konzolu, zato ni nema nicega, niti ce ga biti do polovine sledece godine, a nove konzole iz M$-a i Sony-a ocekujte tek za godinu ipo do 2.

dex3108
28.8.2012, 22:03
MS najavi 2 F2P igre za kutiju. Ne znam sta im bi ali nece na dobro izaci XD

nikolapfc89
5.9.2012, 18:59
Drugari,ne razumem se u XBOX,ceo zivot igram ps1,ps2,ps3,moze ukratko objasnjenje koja je razlika izmedju xbox-a i ps3?
I da mi pojasni neko sta znaci XBOX slim (to mu dodje tanki),Xbox Jasper itd,koja je razlika izmedju njih,i da li moze da se nadje do 120e polovan? Hvala unapred.

dragomix
5.9.2012, 19:14
Drugari,ne razumem se u XBOX,ceo zivot igram ps1,ps2,ps3,moze ukratko objasnjenje koja je razlika izmedju xbox-a i ps3?
I da mi pojasni neko sta znaci XBOX slim (to mu dodje tanki),Xbox Jasper itd,koja je razlika izmedju njih,i da li moze da se nadje do 120e polovan? Hvala unapred.

Razlika izmedju PS3 i Xbox-a 360 su samo igre i ta sto ne moras da platis da bi igrao Online na PS3. Sto se tice grafike i ostalih cuda, to je slicno, neke igre izgledaju bolje na PS3 neke na Xbox-u 360, ali nema tu neke velike razlike.

Xbox, kao i PS3, ima problem sa odlemljivanjem grafickog i/ili centralnog procesora od maticne. Xbox 360 je sa svojom jasper revizijom (to ti je to Xbox 360 jasper, revizija maticne i ubacivanje 65 nm procesora) je otklonio taj svoj problem sa RROD-om, dok PS3 to nije uspeo ni sa slim verzijom.

Xbox 360 slim ima valjda i wlan adapter, inace sve ostalo je isto. Stim sto je slim manji i ima procesore bazirane na manjoj tehnologiji.

Nadam se da sam ti pomogao. :) Bio sam vlasnik obe konzole, tako da ti pricam informacije iz prve ruke!

nikolapfc89
5.9.2012, 19:40
Hvala na odgovoru ;)
Zanima me samo,posto bih konzolu koristio za offline.Vidim neke price o banovima,i nemogucnosti live igranja,to sve nema veze sa offline-om? :confused:

dragomix
5.9.2012, 20:38
Hvala na odgovoru ;)
Zanima me samo,posto bih konzolu koristio za offline.Vidim neke price o banovima,i nemogucnosti live igranja,to sve nema veze sa offline-om? :confused:

I ja sam tako mislio, ali nije. Xbox ima svoj interfejs koji su oni nazvali live. Na njemu su svi achivmenti i ostala cuda. Kad je konzola banovana sa Live-a, to znaci da ne mozes da instaliras igre na HDD, sacuvas na HDD niti dobijas achivmente. Vrlo je opasno ako je konzolabanovana, jer je prakticno neupotrebljiva. Treba paziti kad kupujes da konzola vec nije banovana.

mvasic
5.9.2012, 22:21
I ja sam tako mislio, ali nije. Xbox ima svoj interfejs koji su oni nazvali live. Na njemu su svi achivmenti i ostala cuda. Kad je konzola banovana sa Live-a, to znaci da ne mozes da instaliras igre na HDD, sacuvas na HDD niti dobijas achivmente. Vrlo je opasno ako je konzolabanovana, jer je prakticno neupotrebljiva. Treba paziti kad kupujes da konzola vec nije banovana.

Live je online servis Microsofta. Ban znaci zabranu pristupa tom servisu. Uglavnom banuju konzole, a ne naloge. Sa banovanom konzolom moze sve, osim da pristupa online servisu. Moze da koristi HDD, moze da dobija achievemente.

irreal
6.9.2012, 9:29
Kad je konzola banovana sa Live-a, to znaci da ne mozes da instaliras igre na HDD, sacuvas na HDD niti dobijas achivmente.

Live je online servis Microsofta. Ban znaci zabranu pristupa tom servisu. Uglavnom banuju konzole, a ne naloge. Sa banovanom konzolom moze sve, osim da pristupa online servisu. Moze da koristi HDD, moze da dobija achievemente.

Upravo tako, nekada davno je ban znacio i onemogucavanje koriscenja HDD-a, ali nakon sto su ljudi ispravno zakljucili da je ilegalno da Microsoft tebi zabrani da koristis hardver koji si kupio, vec mogu samo da ti zabrane koriscenje njihovih online servisa, Microsoft je prestao da onemogucava koriscenje hard diskova i izdao update koji tada vec banovanim konzolama vraca mogucnost koriscenja hard diska.

dragomix
6.9.2012, 9:33
Upravo tako, nekada davno je ban znacio i onemogucavanje koriscenja HDD-a, ali nakon sto su ljudi ispravno zakljucili da je ilegalno da Microsoft tebi zabrani da koristis hardver koji si kupio, vec mogu samo da ti zabrane koriscenje njihovih online servisa, Microsoft je prestao da onemogucava koriscenje hard diskova i izdao update koji tada vec banovanim konzolama vraca mogucnost koriscenja hard diska.

Nisam znao za tu informaciju. Ja sam se prestravio kad sam procitao i momentalno sam izgasio konzolu sa neta. :)

nikolapfc89
6.9.2012, 19:44
Uzeo sam Xbox 360 Fat Jasper 20 gb (polovan) uglavnom za igranje sa drustvom offline,tipa trke neke,fudbal.Zanimaju me pre svega neki saveti,oko odrzavanja il bilo sta ako imate da posavetujete.
A zanima me konkretno jos:
1.Da li mogu da instaliram igru na HDD,i da je pokrenem bez CD-a?
2.DA li mogu da skinem npr Demo Pes 2013,a da prodje bez posledica (citao sam prosli post,zakljucujem da nema brige) i kako da prikacim na net sta mi je potrebno,preko lan-a? I da li mi je potreban nalog,i je l` besplatno to?
3.Da li je normalno kada cita sa CD-a direktno da se cuje laser,kao na ps2,cuje se bas da "grebe",ali to je na ps2 bilo normalno i radilo bez problema.

Eto toliko za sada,hvala unapred. :)

Crusader88
7.9.2012, 13:22
Zdravo ljudi uzeo sam u zamenu XENONA .
Sve je super sem citaca kojem ne radi laser, sada jurim ili laser ili drive ceo, pa da zamenim plocu samo sa mog stock driva

Dok ga ne kupim, mene zanima je li SMEM da updatujem LIVE da igram neke demoe sa neta ? A da to ne remeti flesovan drive koji ila lt3

3LANCER
7.9.2012, 18:19
Uzeo sam Xbox 360 Fat Jasper 20 gb (polovan) uglavnom za igranje sa drustvom offline,tipa trke neke,fudbal.Zanimaju me pre svega neki saveti,oko odrzavanja il bilo sta ako imate da posavetujete.
A zanima me konkretno jos:
1.Da li mogu da instaliram igru na HDD,i da je pokrenem bez CD-a?
2.DA li mogu da skinem npr Demo Pes 2013,a da prodje bez posledica (citao sam prosli post,zakljucujem da nema brige) i kako da prikacim na net sta mi je potrebno,preko lan-a? I da li mi je potreban nalog,i je l` besplatno to?
3.Da li je normalno kada cita sa CD-a direktno da se cuje laser,kao na ps2,cuje se bas da "grebe",ali to je na ps2 bilo normalno i radilo bez problema.

Eto toliko za sada,hvala unapred. :)

1. Ne, instaliranje igre na hard samo ubrzava njeno ucitavanje ali disk mora da ostane unutra sve vreme
2. Da, mozes da skines bilo koji demo i da igras do mile volje, trazice ti prvo registraciju na Live koja je besplatna.
3. Cuju se najverovatnije kuleri, drugar ima Falcon konzolu i ona se dere kao da polece avion, mada se moze cuti i drive sto resavas jel te instalacijom igre na hard.

Bonus runda: ako ti je flashovana konzola odlazak na Live ce ti verovatno povuci update firmvera i skloniti flash (nek ovo neko potvrdi, nisam 100% siguran); moja preporuka je da uzmes neki flash od 4-16GB i formatiras ga preko konzole i tako od njega napravis memorijsku karticu - na kompu ga iscitavas preko Xtaf GUI i ubacujes demoe koje imas da skines na svakom cosku (ako ti treba pomoc oko ovoga cimni me preko pp)

dragomix
7.9.2012, 19:34
1. Ne, instaliranje igre na hard samo ubrzava njeno ucitavanje ali disk mora da ostane unutra sve vreme
2. Da, mozes da skines bilo koji demo i da igras do mile volje, trazice ti prvo registraciju na Live koja je besplatna.
3. Cuju se najverovatnije kuleri, drugar ima Falcon konzolu i ona se dere kao da polece avion, mada se moze cuti i drive sto resavas jel te instalacijom igre na hard.

Bonus runda: ako ti je flashovana konzola odlazak na Live ce ti verovatno povuci update firmvera i skloniti flash (nek ovo neko potvrdi, nisam 100% siguran); moja preporuka je da uzmes neki flash od 4-16GB i formatiras ga preko konzole i tako od njega napravis memorijsku karticu - na kompu ga iscitavas preko Xtaf GUI i ubacujes demoe koje imas da skines na svakom cosku (ako ti treba pomoc oko ovoga cimni me preko pp)

Cuje mu se drive, neuporedivo je tisa konzola kad je igra instalirana. Pusti ti falcon, on se kao i stari PS3 cuje nenormalno. Jasper ploca je dosta hladnija, tisa i RROD je na njoj nemoguc (koliko sam cuo nije zabelezen ni jedan, a ni ja nisam mogao da najdem nigde na netu da je nekome jasper dobio RROD).

Crusader88
16.9.2012, 13:43
Poz ljudi sredio sam box, zmaenio sam drive i samo stavio stock plocu i radi kao podmazano.

Sad u dogledno vreme, da vratim stari fw na drive, updatujem dash i da se flesbe drive opet.

No da ne smaram, posto ne smem jos da idem na net, zbog errora e 66, jer je pajser cija je konozla bio dao nekom na flesovanje a taj je jos veci pajser pa nije updatovao prvo dash pa flesovao drive. Nego je samo flesovao drive, tako da sada dobijam error e 66, koji znaci da drive ima noviji fw nego sto ima dash.

Ukratko da li mogu male arcade game da se igraju offline ? Tako sto se instaliraju sa flesa, ili moraju samo preko accaunta , ili ako slucajno poslotoje na disku preko njega ?

Unapred zahvalan na odgovorima.

3LANCER
16.9.2012, 17:19
Za XBLA igre mora da se uradi Jtag na konzoli (inace tim postupkom moze da se sredi i firmware na drajvu pa da prestane da izbacuje errore)

Crusader88
16.9.2012, 20:10
Za XBLA igre mora da se uradi Jtag na konzoli (inace tim postupkom moze da se sredi i firmware na drajvu pa da prestane da izbacuje errore)

E sad ne baratam jos terminima super za xbox, sorry ako sam lose razumeo.

Drive mi ima LT 2 ili 3 , ne znam koj. Problem je dash, koji nije updatovan i zbog toga mi pravi error e 66 kad hocu live. U fazonu citao sam to znaci da fw je ili stariji na drivu od dasha ili je noviji u odnosu na dash.

Sada moram da vratim stock fw, da uradim update dash, pa onda opet da se flesuje drive.

Ja bih konzolu najradije cipovao RGH ali ne mogu jer je XENON, kazu da kod njega radi 1 u mesec dana, sto mi nema logike.
Ako je najstarija ploca, treba da bude logicno da ce na njoj da radi najbolje. No sta je tu je.

Opremljena je konzola sa 5 kulera, dodati su neki i uradjen je mod kucista, drive mi je van kucista tako da je konzola max mlaka. Videcu da li da ga vratim unutra, posto ima i jedan kuler na ono mesto gde je nekad stojao duva u pasivni hladjnak.

Da kucnem u drvo i ne baksuziram, nikad nije radjen Xclamp, tu su fabricki , i sem lasera nikad nije nista otislo.
Mora da je ovo jedan od onih primeraka iz neke dobre serije.

EDIT :

Ja sam drive bio povezivao sa kompom da vidim koji mu je drive key, jer sam mislio da je ceo crkao. SATA kabl je isao iz driva u komp, a napajao sam ga iz boxa. Jungle flasherom sam uspeo da ga vidim. Sta mi treba, posto preko sata kabla vidim drive na kompu, i imam napajanje iz boxa. Imam samusng toshiba drive.

3LANCER
17.9.2012, 19:18
Upravo sam o RGH pricao posto dodje isto ko i Jtag :) Takodje i meni je nelogicna ta prica da ne mozes jer je stara ploca (ako me pamcenje sluzi baz Xenon je mogao starog Jtag metodom da se hakne)

Crusader88
18.9.2012, 0:46
Upravo sam o RGH pricao posto dodje isto ko i Jtag :) Takodje i meni je nelogicna ta prica da ne mozes jer je stara ploca (ako me pamcenje sluzi baz Xenon je mogao starog Jtag metodom da se hakne)

Upravo to. Pitao sam na xbox republika i ovako neke ljude koji to rade, jok svi kazu da je neupotrebljiv RGH JTAG na Xenona jer ce kao da radi jednom u mesec dana.
Da se koristi samo da se izvuce kljuc iz ploce za drive i td.

Crusader88
21.9.2012, 1:33
Isao sam unazad dosta strana i nisam nasao o odrzavanju konzole nista konkretno.

Ono sto sam ja procitao da je nabolje , da rezimiram i da vidim da li se neko slaze.

1. Treba da stoji vertikalno, nikako na podu ili tepihu, jer tu ima dosta prasine.
2. Treba da se stavi nesto ispod nje oko ivica da ne bi bila prilepljena uz podlogu na kojoj stoji vertikalno.
3. Da se pokrije ako se ne koristi, krenuo sam ovo jer bas ima dosta prasine po kuci

E sada imam neko pitanjce oko koriscenja konkretno boxa. Znam da kad zavrsim igru, ostavim da u dashbordu jos 15ak min, da se jos vise oladi . I kad ga ugasim posle toga jos 10-ak minuta pustim da eksterni kuleri(koji su na pasivnom hladnjaku na procesoru) izbacuju i dalje vazduh.

Kad se igram sat vremena pa necu vise, a znam da hocu recimo za 3-4 sata. Da ga gasim ili da radi i dalje u leru ? Ja uvek kad ga gasim , gasim ga gore opisano.

Evo konzole, imam na sredini sa leve i desne strane izbusene rupe , na desnoj ima jedan kuler koji viri i koji bije u pasivni hladnjak na procesoru. Vidi se kuler koji je sa donje strane on bije u pasivni i duva , sa gornje strane ima jos jedan koji odvlaci topao vazduh iz pasivnog hladnjaka i koji ih salje na ona dva kulera koji su iza i koji izbace svu toplotu napolju. Takodje imam i dva mala koji su prilepljeni uz skroz desnu stranu u ovom horizontalnom polozaju i koji teraju vazduh napolju.
Do sada nisam imao nikakvih problema sa konzolom, cak se i ne greje zbog ovih kulera , vazduh koji izbacuje je mlak u najgorem slucaju.

http://imageshack.us/a/img825/3266/img20120921013430.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/825/img20120921013430.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

dragomix
21.9.2012, 9:36
Sve ovo sto pricas pije vodu za ploce koje su starije od Jasper ploce. Jaspera mozes bukvalno da koristis kako god hoces, ali ako hoces da konzola traje duze treba je pokrivati, drzati od poda daleko, ali ne i drzati vertikalno, vec horizontalno, ali na tako da ima prostora da vazduh prolazi i ispod konzole.

Nigde se ne moze naci postupak kako da konzolu ocistis od prasine. Kopao sam i nista. Ako neko nadje trebalo bi da okaci.

Crusader88
21.9.2012, 9:47
@dragomix

Dakle ti si pre za varijantu da stoji horizontalno, i da na neki nacin bude uzdignum malo od podloge na kojoj stoji ? Ja sam nasao 4 cepa od str8 dezodoransa :D i stavio na svakom kraju konzole , tako da sada ima jedno 2cm lufta . To je privremeno resenje dok ne smislim nesto drugo :) .

Ja sad zbog ona dva mala kulera mogao bih da je tako drzim, ali bih obavezno morao da joj nekako produzim "nozice" da bude udaljenija konzola od podloge.

Koji je tvoj savet pri koriscenju da se ostavi da radi po 5,6,7 sati u leru ili da se gasi ?

edit : evo linka koji sam citao sinoc http://www.nextgg.com/How-to-maintain-your-Xbox-360-01.html

dragomix
21.9.2012, 10:03
Stvarno ne bih znao sta da ti kazem. Ove Jasper ploce su toliko tihe i hladne da bukvalno mozes i da je gasis-palis po zelji (naravno opet je preporuceno da ima period od 15min hladjenja pre gasenja). Ja sam uvek vise za varjantu da ako pravis kratke pauze izmedju igranja, konzola stoji upaljeno, ali 5 i vise sati je mnogo. Pauze od do sat vremena su ok. Xbox i ima auto shutdown opciju, pa je namesti da se sam ugasi ako pravis vecu pauzu.

Ja na internetu stvarno nisam mogao da nadjem ni jedan slucaj da je Jasper ploca dobila RROD, sto je stvarno pohvalno. Ako imas Jasper sigurno si miran.;) Ako ne, onda treba da se pazi konzola kao da je od svile.

Crusader88
21.9.2012, 10:59
Znam to. Da je Jasper kulirao bih ja . Ovo je ona najgora Xenon :D .
Jedino pozitivno je to sto ako do sada nikad nije zezala, valjda nece i na dalje, plus ima dosta kulera i strujanja vazduha untra. Jos stoje fabricki X-clampovi, i ne greje se , tako da je izgleda neki dobar primerak sto je retkost, jer procitah da je 60% svih Xenona crklo :paranoia: .

Crusader88
23.9.2012, 10:18
Imam komponentni kabl, na tv imam komponentni ulaz kao mogucnost, ali je problem sto mi treba vga to rgb adapter. Dok sam imao sony2 taj adapter sam kupio i tako koristio.

Kako sam sve prodao, isti problem mi se javio za xbox da mi treba kabl, medjutim sada sam ga narpavio. Na tv-u slika je ekstra, svaka rezolucija sljaka super.

Medjutim problem mi se javlja kad prikljucim na monitor jer mi je zelena boja predominantna, je li je imao neko taj problem ?

Gledao sam 3x da vidim da li sam lepo spojio boje i njihova uzemljenja, sve je u redu sa kablom jer radi na tv-u super. A da nije do monitora znam jer sam povezao pre ps2 i njega.

Tako da mi mozda jos nesto fali dok sam napravio kabl.

Na vga ovo su pinovi
1 - Red - Orange
2 - Green - Green
3 - Blue - Blue
4 - No Connection
5 - Ground - No Connection
6 - Ground - Orange/White
7 - Ground - Green/White
8 - Ground - Blue/White
9 - No Connection
10 - Ground - No Connection -
11 - No Connect
12 - DDC DAT - No Connection
13 - Horizontal Synchronization - Brown
14 - Vertical Synchronization - Brown White
15 - DDC Clock - No Connection

Ja sam lepo povezao 3 boje i njihova uzemljenja , v-sync mi ne treba jer monitor ima sync at green.
Da li trebam da sem boja povezem jos neki pin sa tri doticne RGB "bananice" . Jer i da trebam ne znam kako to da uradim i gde da stavim, posto su sa jedne strane 3 bananice a sa druge VGA .

Evi ga sajt sa koga sam pravio kabl
http://myhometheater.homestead.com/vgacable.html

EDIT : Je li zna neko kako da igram igre sam XBOXA na XBOX360, konkretno me zanima Crash Nitro Cart da igram sa drugarima

dragomix
13.10.2012, 17:59
Halo 4 leak-ovao na net. U M$-u masovna histerija, fanovi besni jer pirati odigrase njihovu omiljenu igru pre njih. Za ovo ce sigurno da lete neke glave!:D

3LANCER
18.10.2012, 0:43
Zar nije tako bilo i za ODST i Reach? :)
Uostalom, piraterija je sad na konzolama najjaca i pirati gotovo svaki popularniji naslov mogu da nabave i po 10 dana pre izlaska tako da mogu ovi da kukaju MSu do sutra dokle god neko to leakuje.

KataKata
28.10.2012, 17:07
Imam komponentni kabl, na tv imam komponentni ulaz kao mogucnost, ali je problem sto mi treba vga to rgb adapter. Dok sam imao sony2 taj adapter sam kupio i tako koristio.

Kako sam sve prodao, isti problem mi se javio za xbox da mi treba kabl, medjutim sada sam ga narpavio. Na tv-u slika je ekstra, svaka rezolucija sljaka super.

Medjutim problem mi se javlja kad prikljucim na monitor jer mi je zelena boja predominantna, je li je imao neko taj problem ?

Gledao sam 3x da vidim da li sam lepo spojio boje i njihova uzemljenja, sve je u redu sa kablom jer radi na tv-u super. A da nije do monitora znam jer sam povezao pre ps2 i njega.

Tako da mi mozda jos nesto fali dok sam napravio kabl.

Na vga ovo su pinovi
1 - Red - Orange
2 - Green - Green
3 - Blue - Blue
4 - No Connection
5 - Ground - No Connection
6 - Ground - Orange/White
7 - Ground - Green/White
8 - Ground - Blue/White
9 - No Connection
10 - Ground - No Connection -
11 - No Connect
12 - DDC DAT - No Connection
13 - Horizontal Synchronization - Brown
14 - Vertical Synchronization - Brown White
15 - DDC Clock - No Connection

Ja sam lepo povezao 3 boje i njihova uzemljenja , v-sync mi ne treba jer monitor ima sync at green.
Da li trebam da sem boja povezem jos neki pin sa tri doticne RGB "bananice" . Jer i da trebam ne znam kako to da uradim i gde da stavim, posto su sa jedne strane 3 bananice a sa druge VGA .

Evi ga sajt sa koga sam pravio kabl
http://myhometheater.homestead.com/vgacable.html

EDIT : Je li zna neko kako da igram igre sam XBOXA na XBOX360, konkretno me zanima Crash Nitro Cart da igram sa drugarima

Verovatno ti kabal nije originalni microsoft-ov, kod nas se nalaze raznorazne kopije pa moguce da zbog toga imas problema sa slikom.
U sustini ne mozes igrati igre koje su pravljene za xbox 1 na xbox 360. Igrica koju trazis moze se igrati samo na PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox, Game Boy Advance i N-Gage, a ne na xbox360. Jedino da sacekas ako je prerade za xbox 360.

KataKata
28.10.2012, 17:13
Zna li neko na koliko Gb je moguce intaliradi igre na internom HDD xbox 360, da li je moguce iskoristi ceo HDD od 250Gb za instalaciju igara ili ima ogranicenja?

Assassinator
28.10.2012, 17:57
Zna li neko na koliko Gb je moguce intaliradi igre na internom HDD xbox 360, da li je moguce iskoristi ceo HDD od 250Gb za instalaciju igara ili ima ogranicenja?
Pretpostavljam da govoris engleski
The storage on the Xbox is used in a number of ways. It's used primarily as a place to hold information on your saved games as well as games and other items purchased through the Xbox Live marketplace (such as songs for Rock Band). This marketplace is just an on-line portal reachable only through the Xbox where you can purchase and download games, watch Netflix, listen to Last.fm music, peruse your Facebook account, etc. Each of these uses will carve out a bit of your local Xbox memory to save things like preference files, but most of your memory needs will be for downloaded games. Most of these games, both demos and full versions, require between 350MB and 2-3GB or storage. I have 20GB and it's barely enough to hold all the stuff I've purchased. Unless you're absolutely sure that your storage needs are small, I strongly recommend getting the largest amount of storage available to you. Even if 250GB is way too much, in a year or two I guarantee that 4GB, or even 20 GB, will be too little. And purchasing it later as an add-on will cost you far more.
Plus, mozes da koristi bilo koji USB kao dodatnu memoriju, samo moras da podesis u system settings pa memory options

Crusader88
29.10.2012, 10:59

moze na fat do 250 gigabajta. Ali moras da imas werstern digigital HDD od laptopa , pa ga preflesujes da ga Xbox vidi kao original. Prosto je proces traje minut.

A sto se tice Xbox original igara, veeeeeliki broj moze da se igra na Xbox360, samo treba da se lepo nareze igra , i da se ima HDD , i ona njegova druga particija gde se nalazi emulator za Xbox1 igre

Crusader88
29.10.2012, 11:02
Verovatno ti kabal nije originalni microsoft-ov, kod nas se nalaze raznorazne kopije pa moguce da zbog toga imas problema sa slikom.
U sustini ne mozes igrati igre koje su pravljene za xbox 1 na xbox 360. Igrica koju trazis moze se igrati samo na PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox, Game Boy Advance i N-Gage, a ne na xbox360. Jedino da sacekas ako je prerade za xbox 360.

Pa iz citanja si valjda shvatio da sam ja napravio taj kabl .
Sredio sam to tako sto koristim moj homemade kabl za igranje na TV-u, a original na monitoru. Taman se pogodilo, to sto i moj homemade kabl je nekih 4 metara, pa kada mi dodje drustvo i pikamo na TV-u , ne moram a premestam konzolu , samo rasprostrem kabl i ubodem u nju :) .

KataKata
29.10.2012, 11:35
moze na fat do 250 gigabajta. Ali moras da imas werstern digigital HDD od laptopa , pa ga preflesujes da ga Xbox vidi kao original. Prosto je proces traje minut.

A sto se tice Xbox original igara, veeeeeliki broj moze da se igra na Xbox360, samo treba da se lepo nareze igra , i da se ima HDD , i ona njegova druga particija gde se nalazi emulator za Xbox1 igre

Mislis da se igra od od nekih 2Gb nareze na DVD9 +R DL kao kada se reze igra za xbox360 ili neki drugi princip?

dragomix
29.10.2012, 11:50
Mislis da se igra od od nekih 2Gb nareze na DVD9 +R DL kao kada se reze igra za xbox360 ili neki drugi princip?

Ima poseban princip, ali to nije legalno raditi, pa nemoj ocekivati da ti neko ovde odgovori u detalje. Imas posebne forume namenjene za te stvari, potrazi malo.

KataKata
29.10.2012, 11:56
Ja sam napravila gresku pri kupovini konzole, kupila sam xbox 360 slim sa 4Gb HDD, dodala sam joj jos 2 USB-a od po 16GB, tako da mi sljaka igrice sa USB-a. Medjutim meni nije dosta da imam 4 instaliranih igara, pa bih da instaliram jos. Htela sam da uzmem externi HDD i da resim problem ali sam procitala da se on odranicava na 16GB, da xbox ne vidi vise od 16GB preko USB-a za igrice. A da se ceo externi HDD moze formatirati u FAT32, tako da se sa njega mogu citati filmovi na primer ali ne da se instaliraju igre na vise od 16Gb.
Sada mi je opcija da uzmem inerni HDD za xbox 360 slim od 250GB, pa sam u nedoumici da li i na njemu ima neko ogranicenje za instaliranje igara ili mogu celu memoriju da iskoristim za igre. Mislim ako i on ogranicava, onda da dokupim jos USB-ova od 16GB.

KataKata
29.10.2012, 11:59
Ima poseban princip, ali to nije legalno raditi, pa nemoj ocekivati da ti neko ovde odgovori u detalje. Imas posebne forume namenjene za te stvari, potrazi malo.

Opet i da se pokrene igrica sa xbox1 na xbox360 kakva bi to slika bila na full HD TV-u, jer igrice za xbox nisu radjene u HD.

nikolapfc89
29.10.2012, 12:01
Skupi pare i uzmi eksterni HDD.Imas od 250-500gb,pa i od 1TB.Samo treba da se formatira,i mozes da imas tonu igara.
Mozes da igras i igras brda igara.Doduse nije mala investicija,ali je definitivno najbolje resenje.

KataKata
29.10.2012, 12:08
Skupi pare i uzmi eksterni HDD.Imas od 250-500gb,pa i od 1TB.Samo treba da se formatira,i mozes da imas tonu igara.
Mozes da igras i igras brda igara.Doduse nije mala investicija,ali je definitivno najbolje resenje.

To sam i ja mislila ali sam ceprkajuci po neta naisla na informaciju da nije moguce iskoristiti svu memoriju za igrice, samo je moguce celu memoriju iskorictiti na primer za filmove ili muziku koji su prebaceni sa kompa pa ih pustiti preko xbox-a, znaci samo disk koji ce citati a kada ga xbox formatira kao svoj disk dobije se svega 16GB. Pa sam odustala od toga.

dragomix
29.10.2012, 12:12
Opet i da se pokrene igrica sa xbox1 na xbox360 kakva bi to slika bila na full HD TV-u, jer igrice za xbox nisu radjene u HD.

Xbox je bio najaca konzola (po hardveru) u prethodnoj generaciji, mada ja ga licno ne smatram konzolom te generacije nego nesto izmedju. Imao je dosta funkcija kao i ova generacija. Elem, najbolje igre na original xbox-u izgledaju kao prve igre koje su se pojavile za Xbox 360. Na kraju krajeva nije ni bitno kako izgleda igra, vazno da je dobra!;)

KataKata
29.10.2012, 12:20
Xbox je bio najaca konzola (po hardveru) u prethodnoj generaciji, mada ja ga licno ne smatram konzolom te generacije nego nesto izmedju. Imao je dosta funkcija kao i ova generacija. Elem, najbolje igre na original xbox-u izgledaju kao prve igre koje su se pojavile za Xbox 360. Na kraju krajeva nije ni bitno kako izgleda igra, vazno da je dobra!;)

Kako kome, meni je ipak vaznije da mi slika bude extra zato sam i uzela konzolu koja podrzava HD.

KataKata
29.10.2012, 12:23
Jedno prosto pitanje:
Koliko igara mozete da instalirate na konzoli od 120GB ili od 250GB ili od 320GB?
Ima li neko da je kupio konzolu sa HDD?

dragomix
29.10.2012, 12:42
Jedno prosto pitanje:
Koliko igara mozete da instalirate na konzoli od 120GB ili od 250GB ili od 320GB?
Ima li neko da je kupio konzolu sa HDD?

To ti je ko da pitas koliko glavica kupusa moze da stane u bure. Zavisi od velicine igre, neke su 3GB, neke su 16GB, a ima i onih koje su cak i vise od toga. Dakle stane nekih 10 igara bez problema na ovaj od 120GB, na 250 nekih 20 igara, a na 320GB nekih 30 (prosecno). Te brojke mnogo variraju gore-dole!

KataKata
29.10.2012, 12:54
To ti je ko da pitas koliko glavica kupusa moze da stane u bure. Zavisi od velicine igre, neke su 3GB, neke su 16GB, a ima i onih koje su cak i vise od toga. Dakle stane nekih 10 igara bez problema na ovaj od 120GB, na 250 nekih 20 igara, a na 320GB nekih 30 (prosecno). Te brojke mnogo variraju gore-dole!

Znaci nema ogranicenja u memoriji pri instaliranju igara.

dragomix
29.10.2012, 14:13
Znaci nema ogranicenja u memoriji pri instaliranju igara.

Mislis nema tacan broj igara koje mozes da instaliras? Ne, takvo ogranicenje ne postoji. Postoji samo ogranicenje u kolicini gigabajta. Sve ti bre isto ko na kompu, jos je i velicina igara dosta slicna! Vecina PC igara u poslednjih nekoliko godina su Xbox 360 portovi.

KataKata
29.10.2012, 15:44
Mislis nema tacan broj igara koje mozes da instaliras? Ne, takvo ogranicenje ne postoji. Postoji samo ogranicenje u kolicini gigabajta. Sve ti bre isto ko na kompu, jos je i velicina igara dosta slicna! Vecina PC igara u poslednjih nekoliko godina su Xbox 360 portovi.

A znas li mozda da li je tacno da konzola sa hakovanim DVD romom ne vidi interni HDD pri instaliranju igra, ponudi samo da igru instaliras na USB flashu ako je u njoj. Tj piratske igre se ne mogu instalirati na interni HDD ili sam lose upucena?

dragomix
29.10.2012, 15:50
A znas li mozda da li je tacno da konzola sa hakovanim DVD romom ne vidi interni HDD pri instaliranju igra, ponudi samo da igru instaliras na USB flashu ako je u njoj. Tj piratske igre se ne mogu instalirati na interni HDD ili sam lose upucena?

Lose si upucena!

P.S. Prestani da koristis izraze kao sto su hack, crack, rezanje igara itd, dobices kartu u jednom pravcu za Banvile!

bekam123
1.11.2012, 13:41
Kako kome, meni je ipak vaznije da mi slika bude extra zato sam i uzela konzolu koja podrzava HD.

Zahvalio sam se zato što mi je važno isto kao tebi jer ako igrica je dobra i slika je dobra onda je :to_care: i moj xbox360 250gb je kupljen u austriji imam puno igara i još samo mi fali onaj drugi wirelles džojstik i onda protiv brata igram Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 2 :kreza::kreza::kreza:

bekam123
1.11.2012, 13:57
Jel ima neko da mi preporuči dobre igre u društvu, Fazon Fifa 12, NBA Live, Fight Night Champion, MK i to.

Avanture bi bile dobre, i igre koje su multiplayer ali ne i split screen.

Evo ti jedne dobre igre Fifa Street (svi delovi)

bekam123
6.11.2012, 16:31

Neznaš šta pričaš igre kad ubaciš u xbox 360 imaš dve opcije Da odeš na install i Play Game ja sam instaliro par igara al to je bezveze da instaliraš ja prekuco (prešo sve misije) u Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 2 i nisam ga instaliro jer je to jednostavno B E Z V E Z N O instalirati I G R E na XBOX360 :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica:

Crusader88
6.11.2012, 16:35
Neznaš šta pričaš igre kad ubaciš u xbox 360 imaš dve opcije Da odeš na install i Play Game ja sam instaliro par igara al to je bezveze da instaliraš ja prekuco (prešo sve misije) u Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 2 i nisam ga instaliro jer je to jednostavno B E Z V E Z N O instalirati I G R E na XBOX360 :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica: :dedica:

Koj si ti troll ili potpuno neobavstena osoba.
Igre se INSTALIRAJU da bi se cuvao laser, cuvao disk i da bude manja buka.
Ja imam 15 igara instalirano na hdd, posto bukvalno se barem 10 uvek igraju, to su uglavnom tabacine i simulacije.

Pa ti samo sljakaj sa diska, pa ces posle da places kada trebas da kupis novi laser i da platis nekome da ti ugradi ako nisi vican.

I jos decku pricas da ne zna o cemu govori. Pa on je HC konzolas koji sve nas moze da uci od nintebda osmobitnog pa na dalje, ne pricajuci vec da je dugogodisnji vlasnik Xboxa...

bekam123
6.11.2012, 16:38
Skinuo sam par igara sa Interneta (Emule) ali iako su skinute u iso formatu ne rade!!! Ako ima još korisnika Xboxa360 i ako su spremni na neku razmenu neka mi se jave na mail.
Pozdrav!

Imam samo jedno pitanje i jedan odgovor za tebe ako nisi flešovao xbox 360 nemožeš igrati igre skinute preko interneta jedina mogućnost za ne flešovani xbox 360 je DEMO i pitanje da li si flešovao XBOX 360.

I jedna poruka za admine moderatore itd.itd. nemojte me kazniti jer sam govorio ''flešovanje'' PLEASE PLEASE PLEASE:n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_klanja: zato što sam hteo da odgovorim na pitanje :):).

bekam123
6.11.2012, 16:45
Koj si ti troll ili potpuno neobavstena osoba.
Igre se INSTALIRAJU da bi se cuvao laser, cuvao disk i da bude manja buka.
Ja imam 15 igara instalirano na hdd, posto bukvalno se barem 10 uvek igraju, to su uglavnom tabacine i simulacije.

Pa ti samo sljakaj sa diska, pa ces posle da places kada trebas da kupis novi laser i da platis nekome da ti ugradi ako nisi vican.

I jos decku pricas da ne zna o cemu govori. Pa on je HC konzolas koji sve nas moze da uci od nintebda osmobitnog pa na dalje, ne pricajuci vec da je dugogodisnji vlasnik Xboxa...

Imam xbox 360 godinu dana i koji mesec otriplike 1god,6meseci i naruto shippuden ultimate ninja storm 2 je instaliran izvine pogrešio sam SORY :)))))

Crusader88
19.11.2012, 11:23
Je li moze neko da mi preporuci najbolje platformske igre koje ima za xbox360, ali da nisu one male , nego koje su oficijelno izasle na diskovima ;) .

Pre neki dan kad sam se setao kroz tempo na vilinim vodama, tamo gde su reklamirali TV-e , bio je neki demo XBOX360 platforme, koje ne znam da li je zaista bila igra ili napravjeno za reklamne svrhe, igra je licila jako na Crasha, samo sto su bili dosta likova, neko lepo zelenio je ovladavalo igrom i cartoonish grafika.
Dakle tako nesto u fazonu Crasha , je li postoji tako nesto (a da nije Crash ;) )

3LANCER
22.11.2012, 1:49
postoji i Crash (of the Titans i Mind over mutant) :)

Rayman Origins je verovatno ono sto si video, ako je izgledalo kao crtac. Sjajna igra inace, lepo je sto ju je moguce igrati u do 4 igraca odjednom. Preporucujem i Sonic Generations i Lego igre (Star Wars, Batman...). Ostatak je najcesce u formi download igara preko Xbox Live gde preovladavaju platformeri i igre sa old-skul shmekom.

Crusader88
22.11.2012, 2:20
Hvala nabavio sam Raymona i Crashove :))) . Super su , zao mi sto ne mogu da igram te male igre jer imam Xenona koji ne moze RHG , tako da nema nista od tih mali za sada :( .

Videcu kad se oparim malo prodam ovo moje cudo, dodam nesto i onda na Jaspera , da mogu sve lagano da igram saa HDD-a :) .

nikolapfc89
22.11.2012, 23:34
Ako uzimas Jasper-a onda obavezno sa starim dashboardom,ne moze rgh na najnovije dashboarde (15574 i 16197).
Ja sad moram da cekam da srede to,a xbox bez rgh-a je zlo :kreza:

nikolapfc89
29.11.2012, 15:27
Ljudi uzeo sam VGA HD kabal preko virtual shopa za 1400din,kineski,i naravno slika je mutna.
Da li da uzmem Konigov,nasao sam preko neta oko 2000,da rizikujem?
Monitor LG Flatron L1919S.

genius
29.11.2012, 22:25
Svi vlasnici rgh modovanih konzola mogu od pre par dana da stave novi dashlauncer i najnoviju betu FSD-a sto im omogucava LiNK sistem igranja multiplejera direktno i besplatno....

To znaci da sve igre sa system link opcijom mogu da se igraju online u drustvu a sve sto je potrebno je (sem da se stavi najnoviji softver) da se ubode lan kabl u konzolu, forwarduju portovi na ruteru i to je to :)

3LANCER
29.11.2012, 22:49
Zar to nije moglo odavno preko onog programceta? (zaboravio sam naziv)
Ako ne isproba nek javi kako radi i da li ima problem da ako je ping 30+ da nece da se konektuje

genius
30.11.2012, 19:41
Ti programi o kojima pricas nikad nisu zaziveli zbog problema sa pingom, namestanjem portova, maltretiranjem sa kablovima i ostalim komplikacijama, plus si morao da se cimas da namestas aplikaciju na PC-u...

Ovo je elegantno resenje koje zbog jednostavnosti koriscenja omogucava da u svakom trenutku ima mnogo ljudi sa kojima moze da se igra lag free. Probao sam i radi fenomenalno....

Gooja
1.1.2013, 23:45
Molim vas da mi odgovorite na par pitanja.Kupio sam sinu xbox 360 250g
Nije čipovan ,nije flesovan
1.Dali moze da se surfuje,gleda youtub i slicno ako se ne placa, nekoristi gold live ?

2.Dali se taj neki live moze nabaviti bez novca?

3.Ako se xbox čipuje mozeli se surfovati po netu (ne mislim na multiplejer)

izvinjavam se ako negde vec postoje odgovori na ova pitanja
hvala

3LANCER
2.1.2013, 0:16
1. ne (nisam siguran da li uopste ima Youtube funkcija na konzoli)
2. Live je u sustini besplatan, ali sa free nalogom si ogranicen na sadrzaj iz Marketplace (demoi, trejleri), dok za multiplayer i Internet explorer funkciju moras da placas mesecnu pretplatu
3. ne
4. (bonus) postoji vec tema - http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=7353

Gooja
2.1.2013, 10:06
Da yotube postoji sigurno ja sam gledao sve radi na netu dok je aktiviran tal live ili kako već .prilikom kupovine dobili smo 30 dana
pa smo iskoristili nekih 2-3 dana .I šta kad se iskoristi ...onda se kupuje negde ?
na onom linku što si mi ljubazno stavio nisam našao baš sve odgovore
hvala na odgovorima pozzz

DeCoy
2.1.2013, 14:42
I šta kad se iskoristi ...onda se kupuje negde ?

Da kupuje se tj. obnavlja se pretplata, može se kupiti direktno sa sajta (http://www.xbox.com/en-GB/Live?xr=shellnav) ili putem subscription kartica (na Amazonu recimo). A pitanja da li to može za džabe i kako može predstavljaju kršenje Pravilnika ovog foruma.

dex3108
3.1.2013, 11:31
Izgleda da ce novi Xbox biti predstavljen na E3

http://majornelson.com/2013/01/02/countdown-to-e3-2013/

Thunderman
3.1.2013, 13:40
Jedan Xbox je ogranicen na 3 besplatna meseca, tako da ti ako hoces mozes da napravis novi account kada ti istekne besplatan mesec na prvom. Svejedno ces morati da kupis Gold ako budes hteo da igras igre duze vreme, ali ovo ti dodje kao privremeno resenje.

Gooja
3.1.2013, 13:45
Jedan Xbox je ogranicen na 3 besplatna meseca, tako da ti ako hoces mozes da napravis novi account kada ti istekne besplatan mesec na prvom. Svejedno ces morati da kupis Gold ako budes hteo da igras igre duze vreme, ali ovo ti dodje kao privremeno resenje.

Moram da priznam da mi i dalje nije nista jasno.Mene iskljucivo zanima da se u neko dogledno vreme xbox cipoje abdejtuje ili sta god a da nekako ako je moguće može preko xbox-a da se izadje na net na youtube i slično.Trenutno imamo još oko 28 dana tog lajva sta god bilo.Sta je meni najpametnije da uradim i ko to radi
hvala

nexexcalibur
3.1.2013, 15:26
Moram da priznam da mi i dalje nije nista jasno.Mene iskljucivo zanima da se u neko dogledno vreme xbox cipoje abdejtuje ili sta god a da nekako ako je moguće može preko xbox-a da se izadje na net na youtube i slično.Trenutno imamo još oko 28 dana tog lajva sta god bilo.Sta je meni najpametnije da uradim i ko to radi
hvala

Uzmes ps3 :D psn je dzabe

nidza92
7.1.2013, 6:17
Poz, imam solidan kompjuter, i planiram da kupim dzojstik , onaj Xbox-ov. Guglao sam i neki kazu da nije isto jer postoji lag zato sto dzojstik komunicira s kompom preko drajvera. Da li je ovo veliki problem? Ne bih sada kupovao novi Xbox, bolje mi je da nabudzim komp jos vise i cekam sledecu generaciju konzola.

dragomix
7.1.2013, 11:42
Poz, imam solidan kompjuter, i planiram da kupim dzojstik , onaj Xbox-ov. Guglao sam i neki kazu da nije isto jer postoji lag zato sto dzojstik komunicira s kompom preko drajvera. Da li je ovo veliki problem? Ne bih sada kupovao novi Xbox, bolje mi je da nabudzim komp jos vise i cekam sledecu generaciju konzola.

Uvek će lag biti veći na pc-u, ali to ni izbliza nije veliki problem!

CTOJAH
7.1.2013, 14:42
...Guglao sam i neki kazu da nije isto jer postoji lag zato sto dzojstik komunicira s kompom preko drajvera...

Svaki uredjaj komunicira sa PC-jem preko drajvera :dedica:

3LANCER
7.1.2013, 14:49

Imam takav setup (bezicni Xbox kontroler sa USB prijemnikom) i radi savrseno, bez ikakvog kasnjenja. Stavise igram borilacke igre online preko toga a iz zezanja sam probao i novi Counter-strike :)
Ranije su wireless kontroleri mozda i imali lag, sada je bezicni gamepad standard i apsolutno niko nigde nema lag kada igra preko toga. Stavise, Xbox kontroler je trenutno najbolji izbor za igranje na PCu - uzasno je izdrzljiv, ima dobru ergonomiju i prakticno sve moderne igre ga momentalno prepoznaju.

dex3108
9.1.2013, 21:57
MS je i zvanicno predstavio patend koji je procurio u javnost prije par mjeseci, a vezan je za ozivljavanje dnevne sobe

https://www.gameinformer.com/b/news/archive/2013/01/09/microsofts-illumiroom-concept-makes-your-living-room-terrifying.aspx

re1EatGRV0w

dragomix
10.1.2013, 16:26
Ja sam gledao jedan itervju sa Bilijem kad je pokazivao ovo cudo jos pre par godina(koncept i jednu sobu u kojoj radi). Jos tad su pokusavali da ozive celu sobu i tako stvore virtualnu realnost. U principu nije nikakva nova tehnologija, ali me zivo iteresuje kakve li ce projektore da koriste i koliko ce sve to da kosta.

Ocelot
4.2.2013, 19:15
Isto važi i za ovu temu. Dok ne izađu zvanične informacije, batalite raspravu.

dex3108
6.2.2013, 11:39
Project Gotham Racing 5 izgleda stize 2013.

http://www.vg247.com/2013/02/06/xbox-720-watch-project-gotham-5-art-unearthed-launching-2013-report/

http://www.lucidgames.co.uk/products/

zdravkelja
6.2.2013, 14:41
Dosta dugo stoji taj Road Opens.

Inace, Microsoft se dosta kocka sa novim Xboxom.

http://www.edge-online.com/news/the-next-xbox-always-online-no-second-hand-games-50gb-blu-ray-discs-and-new-kinect/

Always online, nema prodaje polovnih igara. Ovo drugo ce i Sony verovatno da odradi.

nexexcalibur
6.2.2013, 14:46
Dosta dugo stoji taj Road Opens.

Inace, Microsoft se dosta kocka sa novim Xboxom.

http://www.edge-online.com/news/the-next-xbox-always-online-no-second-hand-games-50gb-blu-ray-discs-and-new-kinect/

Always online, nema prodaje polovnih igara. Ovo drugo mozda i Sony odradi.

Ne znam da li se secas, ali bila je glasina pre nekoliko meseci da je Sony implementirao neki vid zastite koji ce spreciti upotrebu 2nd hand igara...

Iskreno, 2nd hand igre previse stete cine developerima, tako da je ovo logican potez za novu generaciju (u sustini steam sistem, aktiviras igru i ostaje na tvom nalogu)

dragomix
6.2.2013, 17:03
yea... NO! Sto bi rekli americki tinejdzeri!

Niko ne moze da zabrani niti limitira prodaju sopstvene svojine, pa cak i digitalne. Zato Steam ide na sud ovde u evropi, vremenom ce morati da dozvoli prodaju igara koje korisnik poseduje.

Ono sto oni mogu da urade i sto je vec radjeno je limitiran pristup delovima igre. Npr, dobijes igru od kuma Ljubise koji se naigrao Fife 15, pa je dobrovoljno pristao da ti da igru da se i ti okusas u sportskim aktivnostima. Ti naravno nemas nikakav limitiran pristup da sa komsijom Mikom odigras partiju kod kuce sa dva joypada, ali komsija Mika nije nikakav izazov pa pozelis da odes online i okusas se sa najboljim igracima. I onda PRC. Kupi kljuc koji kosta 10$ da bi imao pristup online MP-u.

Vremenom ce tako poceti, a onda ce developeri kao EA da pocnu da prave restrikcije na oruzije i opremu u svojim "RPG"-ovima i akcionim igrama, kao sto su uradili sa SWTOR-om ili ti nece dozvoliti da ugradis turbo pogon u NFS-u, dok im ne das neke pare!

Plasim se da ce im se sve to obiti o glavu, i to mnogo.

P.S. Korisnik mora da ima mogucnost da sa svojim hardverom i softverom radi sta god on pozeli. Niko nesme njemu da zabrani koriscenje konzole ako nije online. To je verovatno najbolji metod suzbijanja piraterije, ali ako ja zelim da modujem SVOJU konzolu, niko to ne sme da mi zabrani. Gubitak garancije da, gubitak svih funkcija konzole NE.

nexexcalibur
6.2.2013, 17:34
Aj u pare da ce biti aktivacionih kodova i vezivanje igara za nalog? E sad da li ce nalog biti vezan za hardver ili ce biti steam fazon nisam siguran...ali 2nd hand prodaja je gotova, lobi je odradio posao...

Iskreno, mene ovo uopste ne zanima, i tako sam navikao na steam, imam 100 igara vezanih za nalog i nista mi ne smeta...

dragomix
6.2.2013, 18:00
Ako bude tako, usta sam apsolutno siguran da nece, Nintendo odnosi laganu pobedu i ove generacije.

Ogromno je trziste 2nd hand igara, ogroman je broj ljudi koji ne zele konzolu na internet (ja sam prvi medju njima). Ne mozes da poredis steam sa konzolom, nikako.

Ako ispadne istinito, M$ vrlo brzo napusta konzolni biznis. Kao sto sam vec rekao, postoje cak i zakoni u ovom delu sveta koji zabranjuju takvo gazenje korisnika.

mvasic
6.2.2013, 19:00
U SAD je MP na konzolama ogroman hit. To ogroman broj ljudi ne zeli konzolu na net, ne stoji. Meni je Xbox na netu. Imam Live Gold nekoliko godina. MP, Netflix, ESPN, update za igre, rosteri za sportske igre...

2nd hand trziste igara izdavace boli vise nego piraterija. Ne dobijaju ni cent, a neko drugi pravi profit. Postoje zakoni, medjutim uzasno mnogo se radi na njihovom zaobilazenju. EA nisu uveli kodove zbog piraterije, nego upravo zbog 2nd hand trzista.

Blizzard je sa Diablom 3 svima dao smernicu, i svi ce lagano tim putem (govorim o velikim izdavacima i AAA naslovima).

NjegovaWisost
6.2.2013, 19:06
yea... NO! Sto bi rekli americki tinejdzeri!

Niko ne moze da zabrani niti limitira prodaju sopstvene svojine, pa cak i digitalne. Zato Steam ide na sud ovde u evropi, vremenom ce morati da dozvoli prodaju igara koje korisnik poseduje.

Ono sto oni mogu da urade i sto je vec radjeno je limitiran pristup delovima igre. Npr, dobijes igru od kuma Ljubise koji se naigrao Fife 15, pa je dobrovoljno pristao da ti da igru da se i ti okusas u sportskim aktivnostima. Ti naravno nemas nikakav limitiran pristup da sa komsijom Mikom odigras partiju kod kuce sa dva joypada, ali komsija Mika nije nikakav izazov pa pozelis da odes online i okusas se sa najboljim igracima. I onda PRC. Kupi kljuc koji kosta 10$ da bi imao pristup online MP-u.

Vremenom ce tako poceti, a onda ce developeri kao EA da pocnu da prave restrikcije na oruzije i opremu u svojim "RPG"-ovima i akcionim igrama, kao sto su uradili sa SWTOR-om ili ti nece dozvoliti da ugradis turbo pogon u NFS-u, dok im ne das neke pare!

Plasim se da ce im se sve to obiti o glavu, i to mnogo.

P.S. Korisnik mora da ima mogucnost da sa svojim hardverom i softverom radi sta god on pozeli. Niko nesme njemu da zabrani koriscenje konzole ako nije online. To je verovatno najbolji metod suzbijanja piraterije, ali ako ja zelim da modujem SVOJU konzolu, niko to ne sme da mi zabrani. Gubitak garancije da, gubitak svih funkcija konzole NE.

Šta sve ne pročitah ovde. Dobro, steam kaže da ne prodaje cijele stvari već samo pripatke stvarima (dakle igre koji pripadaju steam nalogu kao svojini), a tebe ne sprečava da prodaš steam nalog. I šta onda? Pojeo vuk magarca, steam malo izmjeni EULA prava i obaveze, i eto ti prodaje u Evropi i u čitavom svijetu.

Drugo, skoro niko više ne igra ništa single player sem PESA i NBA, i poneke rijekte igre. Sve se preselilo na net.

dragomix
6.2.2013, 19:39
Pre nekoliko meseci je Nemacki sud dosudio da je digitalna svojina svojina kao i svaka druga i da covek koji poseduje istu, moze istu da proda kao i da je ta svojina fizicka. Posle te presude razne grupe gradjana su tuzile Steam, a isti radi na modelu koji ce omoguciti prodaju digitalnih igara. Toliko o zabrani prodaje igara koje posedujes.

Sto se tice konzole koja je non stop online, da li ste vi svesni da USA ima jedno 10 puta losiju internet mrezu nego evropa, gde su brzine kakve mi imamo ovde u mnogim delovima drzave misaona imenica? Infrastruktura im je ocajna, i mnogi cak nemaju mesecni internet, nego kupuju MB. O tome kako je reagovala igracka industrija i igraci dovoljno je pogledati par stranih foruma i casopisa koji su preneli ovu vest.

Sto se tice konstatacije da niko ne igra vise nista SP, stacemo onda sa SP only igrama kakav je Batman npr? Da li tu igru NIKO nije igrao? Ne budite smesni bre, igre se i dalje kupuju zbog SP kampanje, sem COD i BF fransiza.

mvasic
6.2.2013, 19:54
Elem, to o americkom sporom internetu moze da se obesi maci o rep. Evo ti speedtest mog neta, meren sada (12:50):

http://www.speedtest.net/result/2490636923.png

U pitanju je osnovni paket koji nude. Nikakav brzi, ultra, mega, giga, turbo...

Radim kao trener. Uzrast klinaca u klubu je od 8-19, s tim da tinejdzeri preovladjuju. Igra se, naravno, sve, ali jedina zajednicka crta je da svi igraju MP. CoD, Battlefield, FIFA, NBA, NFL, NHL, NCAA. Zastupljenost ovih naslova je ogromna. Poneko je i odigrao Batman-a, i GTA, ali MP nosi ubedljivu pobedu. Pa cak i igre na mobilnim telefonima igraju u MP.

dragomix
6.2.2013, 20:14
Pazi ne zivim u ameriki, niti znam sta se tamo dogadja. Sva saznanja o tome sta i kako je tamo dobijam sa TV-a i interneta. Koliko znam infrastruktura interneta je dosla i do predsednickih izbora gde je jedna od tema u debati bila cinjenica da US zaostaje pre svega za Evropom po brzini interneta.

To sta deca igraju po ameriki me tek ne zanima, verovatno su oni i jedini koji ce progutati ovakvo gazenje od strane velike kompanije. Prema svim informacijama koje imam, prvenstveno komentara sa raznih stranih foruma, ovo ne zeli niko. Potrazi malo sam pa pogledaj reakcije. Ako treba okacicu linkove?

Mada da budem iskren, mislim da je bukvalno nemoguce da se ovo dogodi, a ako se dogodi Xbox svoje trziste moze samo da trazi na Americkom kontitnentu!

mvasic
6.2.2013, 20:27
Pazi ne zivim u ameriki, niti znam sta se tamo dogadja. Sva saznanja o tome sta i kako je tamo dobijam sa TV-a i interneta. Koliko znam infrastruktura interneta je dosla i do predsednickih izbora gde je jedna od tema u debati bila cinjenica da US zaostaje pre svega za Evropom po brzini interneta.

To sta deca igraju po ameriki me tek ne zanima, verovatno su oni i jedini koji ce progutati ovakvo gazenje od strane velike kompanije. Prema svim informacijama koje imam, prvenstveno komentara sa raznih stranih foruma, ovo ne zeli niko. Potrazi malo sam pa pogledaj reakcije. Ako treba okacicu linkove?

Mada da budem iskren, mislim da je bukvalno nemoguce da se ovo dogodi, a ako se dogodi Xbox svoje trziste moze samo da trazi na Americkom kontitnentu!

Pominjanje zaostajanja neta je u odnosu na Juznu Koreju (bio je clanak u USA Today). Navedeno je da je prosecna brzina neta u J. Koreji 50Mbps.

Fora je sto ameri imaju par velikih kompanija koje se surovo kolju oko trzista (Comcast, Verizon...). Svakih par meseci su neka povecanja, ubrzanja, boostovi... i sl.

Ta deca trose pare na igre, i cine veliki deo trzista. Sticajem okolnosti, to je drustvena grupa s kojom ja imam najvise kontakta i mogu, opet, da dam informacije iz prve ruke.

Vec se dogodilo. Diablo 3, EA (sve sportske simulacije imaju kod), UBI... Pitanje je samo koliko brzo ce da se rasiri.

nexexcalibur
6.2.2013, 21:14
Ma naravno da je MP sadasnjost i buducnost i naravno da ce uvek biti ljudi koji ce to poricati...dosta ljudi i dalje koristi XP :D

dragomix
6.2.2013, 21:23
Ja se samo secam fijaska koji je Ubi doziveo sa always on DRM-om. Cini mi se da isti fijasko moze da se dogodi bilo kome ko pokusa isto!

Ako pricas o buducnosti u oblacima... pa ni u tu buducnost nisam sasvim siguran. Korisnici je ne zele.

Blizzard je prica za sebe, nikad se ne moze uplitati u ovakve analize i price. Oni i sa osrednjom igrom prodaju 10 miliona primeraka. Ne treba vise pricati o njima.

CTOJAH
6.2.2013, 21:52
...Blizzard je prica za sebe, nikad se ne moze uplitati u ovakve analize i price. Oni i sa osrednjom igrom prodaju 10 miliona primeraka. Ne treba vise pricati o njima.

Blizard su prodali dusu djavolu (Diablo anyone ?) - to isto rade i njihovi konzumenti (namerno ili nehotice, svejedno) :dedica:

nexexcalibur
6.2.2013, 22:19
Ja se samo secam fijaska koji je Ubi doziveo sa always on DRM-om. Cini mi se da isti fijasko moze da se dogodi bilo kome ko pokusa isto!

Ako pricas o buducnosti u oblacima... pa ni u tu buducnost nisam sasvim siguran. Korisnici je ne zele.

Blizzard je prica za sebe, nikad se ne moze uplitati u ovakve analize i price. Oni i sa osrednjom igrom prodaju 10 miliona primeraka. Ne treba vise pricati o njima.

Dalekobilo da pricam o tome, pricam o multiplayeru kao buducnosti gaminga...evo ja sve slabije igram single player kod igara, cak ni ne razmisljam da kupim igru ako je nema multiplayer (jednostavno, single player je postao obican dodatak da ne vredi placati punu cenu samo za njega)

zdravkelja
6.2.2013, 22:26
E pa to je do preferencija, sto se mene tice multi ne mora ni da postoji :D

dragomix
6.2.2013, 23:19
Ali toliko je F2P MP naslova, da onda ni ne treba placati punu cenu za igre.

Sto se i mene tice, vecina igara ni ne treba da ima MP, samo odvajaju resurse bezveze umesto da naprave dobru SP igru!

dragomix
7.2.2013, 2:54
Evo ono o cemu sam pricao, ogroman deo Amerike nema stabilan net:

http://www.ign.com/videos/2013/02/06/game-scoop-the-pros-cons-of-an-always-connected-console

Negde na 6. minutu pocinje prica o infrastrukturi!

dex3108
7.2.2013, 20:49
Zamolio bih moderatore da ovo premjeste u neku next-gen temu jer su next-gen konzole potvrdjene (barem ja mislim tako) od strane Ubisoftovog CEO-a.

http://www.computerandvideogames.com/390000/ubisoft-next-playstation-and-xbox-will-bring-fantastic-innovation/

Nisu naglabanja ni glasine jer je jasno rekao da nove konzole imaju fantastican potencijal sto znaci da ih Ubisoft vec ima u svojim rukama.

dragomix
7.2.2013, 21:03
Ma mozes hiljade takvih vesti da okacis, dok Ocelot ne vidi svojim ocima da next gen konzole iz Microsofta i Sony-a dolaze (iako znamo SVE o njima), nece biti diskusije na tu temu. Ko da zivimo u srednjem veku, svi najposeceniji svetski forumi uveliko u debati, mi cekamo zvanicnu najavu. :facepalm

To je kao kad cekas da pocne kisa da pada da bi bio siguran da ti treba kisobran. Svi znamo sta ce se dogoditi za 13. dana, ne treba od toga bezati!

nikolapfc89
9.2.2013, 11:56
Rayman Legends Potvrđen i za Xbox 360 i PS3

Kao što naslov kaže, Ubisoft je danas potvrdio da će Rayman Legends, nastavak Rayman Originsa ipak izaći za sve konzole, u ISTO vreme kada i za Wii U u Septembru 2013. Više detalja sledi:

http://i.imgur.com/e9yOepU.jpg

Ubisoft's Rayman Legend Now Coming to Xbox 360 and PlayStation 3

Today, Ubisoft announced that its forthcoming title Rayman Legends, already announced for the Wii U system from Nintendo, will also be released on the Xbox 360 video game and entertainment system from Microsoft and the PlayStation 3 computer entertainment system. All versions will now hit shelves in early September 2013.

The Microsoft Xbox 360 and Sony PlayStation 3 versions of Rayman Legends are being developed by Ubisoft Montpellier, the same team behind the Nintendo Wii UTM game. Rayman Legends has been praised for its stunning visuals and innovative gameplay by media around the world and labeled as one of the most anticipated platformers of 2013.

“We heard from many Xbox & Playstation owners and Rayman fans who told us they really wanted to play Rayman Legends on their current system”, says Geoffroy Sardin, EMEA Chief Marketing & Sales Officer. ”We decided to give the fans what they wanted while at the same time broadening the audience exposed to this innovative and memorable game.”

Rayman Legends retains the fantasy appeal of its predecessor while adding a multitude of clever and entertaining gaming modes, new characters, new environments and a new soundtrack. The award-winning team of artists, designers and composers from Origins has also returned with an advanced UbiArt engine to include multi-dimension gameplay elements, an improved lighting system and updated game rendering that elevate Rayman’s graphics to the next level.

Izvor: All Games Beta: Wii U exclusive Rayman Legends to go multiplatform (http://www.allgamesbeta.com/2013/02/wii-u-exclusive-rayman-legends-to-go.html)

:aplauz::n_klanja:

nexexcalibur
23.2.2013, 14:05
Kompanija koja je hostovala microsoftovu E3 prezentaciju zakupila domen xboxevent.com (i to dan nakon sonijeve konferencije :D).

Microsoft ima neki Hosting Summit 27. marta, a bilo je glasina da ce otkriti novi box u aprilu...

Rekao bih da ih je uhvatila prpa.

Source (http://www.onlysp.com/2013/02/22/company-who-hosted-the-xbox-e3-2012-presentation-just-registered-xboxevent-com/)

nikolapfc89
23.2.2013, 14:16
Velika rasprodaja na Xbox Liveu

http://www.bug.hr/_cache/b5b072ae33aee009163ea303df12c71d.jpg?rand=60606660 4

Microsoft je pripremio veliku Xbox Live rasprodaju u sklopu koje će vlasnicima Xboxa 360 ponuditi mnogo naslova po znatno sniženim cenama

Larry "Major Nelson" Hryb je na svom službenom blogu najavio veliku Xbox Live rasprodaju koja će između 26. februara i 4.marta igračima pružiti priliku da po znatno sniženim cijenama nabave neke od vrlo popularnih naslova.

Po povoljnijim cenama će biti dostupno ukupno 60-ak igara, a svakog dana rasprodaje ponuda će biti drugačija, pa je preporučljivo kliknuti "follow" gumb na Major Nelsonovom Twitter profilu kako biste ostali u toku.

Popis igara kojima će cijene biti srezane do visokih 85% uključuju igre iz Assassin's Creed, Call of Duty serijala, Batman Arkham, Fallout i Halo serijala, te Borderlands (oba), Tekken 6 i Tag Tournament 2, Resident Evil (4, 5, 6), Max Payne 3 i ostale.

Listu svih igara koje će biti dostupne za vreme ovog promotivnog perioda možete pronaći ovde (http://majornelson.com/2013/02/22/the-xbox-live-ultimate-game-sale/)

nexexcalibur
25.2.2013, 18:23
26. april (http://www.theverge.com/2013/2/22/4018424/microsoft-likely-to-reveal-next-gen-xbox-april) se sve vise spominje kao datum najave novog iksboksa

http://i.minus.com/jyUIipAMrDcW3.png

nikolapfc89
26.2.2013, 23:39
Krenule akcije na lajvu.

Day 1 offers:

Halo 3 $9.99
Halo 4 $39.99
Halo: Reach $9.99
Halo Wars $9.99

nexexcalibur
14.3.2013, 22:16
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/263/430/3a0.jpg

Kazu da microsoft izbacuje svoju konzolu u junu. Ovo bi bila bomba i imo odlican potez ako imaju spremnu konzolu. Opet bi pretekli sony i osvojili first adopters market share. Hmm, nije ni cudo sto je Patcher izjavio da ce Microsoft dobiti next gen bitku, ocigledno je znao nesto vise. Dakle, u aprilu najava, predstavljanje pocetkom juna na E3 i krajem juna release...

http://www.pixelenemy.com/microsoft-acquires-pando-next-gen-xbox-expected-in-june/

Djordje Nedic
21.3.2013, 0:09
U junu? Dafak zar ne bi trebalo u decembru???
Svejedno 99% ga ne uzimam x360 koristim jos 2 godine sigurno a onda lepo nov pc.
Ako bude xbox novi uspesno hakovan nesto tipa rgh sada onda bi bolje razmislio.

mvasic
21.3.2013, 5:08
http://arstechnica.com/business/2012/08/119-million-americans-lack-broadband-internet-fcc-reports/

Mada je to ono što se kaže First World problems :D

Ma smorio me dragomix kako se razbacuje sa rekla-kazala informacijama. :)

Inace, zivim u USA, i taj clanak je malo hm.... Ovde dosta sveta koristi samo wireless, a i dosta je varijanti da iznajmis stan, a net ti je uracunat u cenu.

Aurum23
1.4.2013, 17:13
Pozdrav. Drugar je nedavno uzeo XBOX 360(samo onu kutiju :D ) i nedavno je naručio kablove i fale mu još džojstici. Sada, on je na internetu našao neke džojstike ali jedan košta 4000, što je po meni ipak previše :S
Sada mene zanima da li se mogu neki džojstici za PC ili PS2/3 koristiti i na xboxu ili se mora imati taj baš posebni za xbox??

dragomix
1.4.2013, 17:21
Mozes bilo koji gamepad sa PC-a, cak rade i PS2 kontroleri na Xbox-u 360...

Aprililili...

Sad ozbiljno, gamepad mora da ima xinput da bi radio na Xbox-u 360. Dakle, ne moze svaki, a obicno su svi u rangu od 4000 din pa na dalje. Bolje uzmes polovne originalne, i to one sa kablom, jer onda mozes da ih utaknes u PC i skoro sve PC igre sa njim bez problema.

dragomix
4.4.2013, 21:57
RIP M$ Next Box if true...

http://www.ign.com/articles/2013/04/04/more-details-on-always-online-xbox-revealed

dex3108
5.4.2013, 10:26
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

cW28VSmXnCo

nexexcalibur
5.4.2013, 11:38
http://i.imgur.com/fulDo2f.jpg

MS creative director...koja budala

http://www.reddit.com/r/gaming/comments/1bpbp0/im_glad_microsofts_creative_director_cares_about/

rendzer25
5.4.2013, 12:04
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

cW28VSmXnCo

Kakav kralj hehehe

zdravkelja
5.4.2013, 12:18
Boogie uglavnom knows his stuff :)

A ovaj Adam je idiot. "Why would I live there" sumira sve.

Gurace oni taj always connected feature kao bogom danu stvar, tipa: Budite uvek povezani sa prijateljima, instat patchevi i slicno... Al da vidim kako ce da objasne nemogucnost igranja bez neta, lavinu reklama (bice toga na neki nacin), nemogucnost prodaje polovnih igara (gotovo sigurno jedan od razloga zbog cega i guraju always connected).

dragomix
5.4.2013, 13:57
Mislim da si izostavio i mozda glavnu stvar, sta ce da rade kad im padnu serveri ili nesto slicno? Ko ce biti kriv. Nedaj boze da neko hakuje sistem.

Jos ako svi regioni ne budu podrzani, pa tek je to katastrofa.

Stvar je jasna, M$ ide samo na americko trziste, Japan i Evropa (sem UK-a) ih ne zanimaju. Mislim da je ovo pocetak kraja Xbox-a kao konzole, pod uslovom da je ovo tacno.

doctor
5.4.2013, 14:57
Uh, čisto sumnjam da će Microsoft ovo ostaviti ovako... To bi bila instant smrt za naredni Xbox.

A ovaj Francis je urnebesan, hehe...

dragomix
5.4.2013, 15:01
Ja sam ubedjen da ce ostati tako, ne znam zasto.

Koliko ce obicnih potrosaca da se cima oko ovoga, tek treba da se vidi, ali sto se tice "hard core" publike, ovo je veliki minus.

Inace, kruze price da je Microsoft postigao onaj isti dogovor sa EA-om koji je Nintendo odbacio. Neki kazu da su mozda osigurali cak i COD exkluzivu za next box. Treba da se saceka malo i vidi dal je sve istina, ali ako je ovako ocekujte masivno pomeranje Xbox-a ka casual publici.

doctor
5.4.2013, 15:25
Po meni Xbox već nekoliko godina unazad svesno i očigledno ide ka casual publici jer se M$-u dopada što može da uzme lovu na još 100 strana ako konzola postane onlajn multimedijalni centar. Izgleda da nisu svesni da se konzole ipak, u najvećem procentu, kupuju radi igranja igara... Ili bar ja tako mislim.

r0nIn
5.4.2013, 15:57
Budala.

http://www.gamersbook.com/repository/images/_variations/9/3/93d7f6333dab904123eb1ff49e30bb53_lightbox.png

dacajak
5.4.2013, 16:19
I ovaj video je isto postavljen na tom sajtu

cW28VSmXnCo

Svaka mu na mestu :)

dex3108
5.4.2013, 16:35
Fantastican gif koji cu ostaviti u formi linka jer je poveci :D

http://i.minus.com/iZ4Xc7uzxvJUA.gif

I jedan manji :D

http://i.minus.com/iFFi2CtuwpUD6.gif

dacajak
5.4.2013, 16:49
Fantastican gif koji cu ostaviti u formi linka jer je poveci :D

http://i.minus.com/iZ4Xc7uzxvJUA.gif

Haha, pogledao sam ovaj poveci gif i najsmesnije mi na kraju sta kaze za WiiU, odmah sam se setio dragomixa koji ti tako lepo da zahvalnicu :rofl:

M.C.
5.4.2013, 16:56
http://i.qkme.me/3tpl21.jpg :D

nexexcalibur
5.4.2013, 17:33
Lik ce definitivno proziveti pakao ovih dana. Ne iskljucujem ni otkaz kao moguci zavrsetak price :D

dragomix
5.4.2013, 18:46
Ovaj je neki slepac nevidjeni. Trazi da ga svi zovu sweet billy cak i u pravom zivotu! :D

http://i.imgur.com/WgVHms8.jpg

Nije ni cudo sto voli always on-line konzolu! :D

dex3108
5.4.2013, 22:54
Javio se i MS

http://majornelson.com/2013/04/05/official-statement-on-what-was-said-yesterday/

dragomix
5.4.2013, 23:00
Znaci bice always online... ali ovaj lik ce sve jedno dobiti otkaz! :D

Steta, ovo mu je vec treca ili cetvrta firma u kojoj dobija otkaz zbog iste stvari! :D

mvasic
5.4.2013, 23:24
Znaci bice always online...

Nije potvrdio za always online. Polovne igre su veliki deo kulture. I kupovina, i prodaja. Prodas CoD 1 kupis CoD 2 za manje pare. Oces da odigras neki SP, kupis polovnjak ili iznajmis. Velikim izdavacima ovo uzasno smeta.

Exia
6.4.2013, 11:09
Se meni cini ili Sony treba da ovom indijancu iz MS posalje neki poklon...nikad bolji marketing sa Sony i PS4...:D

nikolapfc89
6.4.2013, 11:45
http://i.imgur.com/DSG3oFT.jpg

:D:rofl:

dex3108
7.4.2013, 23:15
Kazu da ce nova kutija biti poskupa (500$ ili 300$ ako se odluce igraci na pretplatu), takodje nece podrzavati X360 igre i postoji sansa da se bazira na modifikovanom Win8. Najava je pomjerena za sredinu maja.

Crusader88
8.4.2013, 10:10
Oni stvarno nisu normalni, ja cu sadasnju kutiju da igram sigurno jos 2-3 godine, posto nisam mogaio dok sam studirao da se naigram bas. Imam rezervu od 50-ak igara koje cu sigurno da odigram :) .

A sto se tice nove kutije, kao sto neko rece slaba ce vajda biti u evropi od nje, tako da cemo svi ili ps4 ili WII U , u zavisnosti od licnih preferenca. Mada kad ja razmisljam ja cu iducu konzolu da kupim neki slim cipovan ps3 posto nisam odigrao ni jednu ps3 ekspluzivu, a retko i koju ps2 koja ima HD za ps3.

nikolapfc89
8.4.2013, 10:19
ja cu sadasnju kutiju da igram sigurno jos 2-3 godine

+1,i to minimum :opanachke

dragomix
8.4.2013, 10:21
A sto se tice nove kutije, kao sto neko rece slaba ce vajda biti u evropi od nje, tako da cemo svi na ps4 i WII U.

Samo da te ispravim! :D

Ista ova glasina, od istog lika, je u sebi sadrzala i jednu zanimljivu informaciju vazanu za 360. Prema njegovim recima bice izbacena verzija Xbox-a 360 od 99$ u istom trenutku kad i nextbox, zato sto nextbox nece imati BC. Veoma zanimljivo, bice mnogo zainteresovanih za Xbox od 99$ tj evra.

Crusader88
8.4.2013, 10:33
+1,i to minimum :opanachke

Jos kad prodam moju sadasnju i kupim RGH :) , onda komp sem dote necu ni da koristim :D.

edit: @ dragomix , To i cekam da nadjem jeftin xbox koji nece da me stresira sa eventualnim RROD-om , jos kad bi mogla ta verzija od 99 evra da se uradi rgh ... puna kapa :D
I da ako to vec planiraju, to znaci da nece odmah da odustanu od njega, jer ko bi na zapadu kupio konzolu sada za koju nece bar jos neko vreme da izadju nove igre, i gde nece biti online ? tj kad ga ugase za 360

dragomix
25.4.2013, 20:50
Evo malo vise detalja o Next Box-u...

http://windowsitpro.com/paul-thurrotts-wininfo/here-comes-next-xbox?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+windowsitpro%2Fwininfo+%28WIN %3ENews%3EWinInfo+News%29

Bice izbacena i treca generacija Xbox-a 360 verovatno, kao i PS3 super slim, i bice osetno jeftinija od sadasnje. Pominje se cena od 99$.

Thunderman
29.4.2013, 16:43
Zna li neko gde mogu da nabavim pecurke za analog stick? Trenutno su mi poprilicno izlizani a na nekim mestima je i guma otisla.

dragomix
29.4.2013, 17:03
Na novom gamepadu... :D

Sta mislis, da neko prodaje rezevne delove za potrosnu robu? Nisu ovo osamdesete i devedesete. Sad se i televizori menjaju na 3-4 godine, kamoli gamepadovi.

dex3108
29.4.2013, 17:15
Ako mozes nabavi putem ebay-a.

mvasic
29.4.2013, 17:25
Na primer:
http://www.evilcontrollers.com/products/xbox-360-controller-parts/thumbsticks.html

Thunderman
29.4.2013, 19:39
Znam za strane sajtove, nego sam gledao ako neko zna nesto kod nas.
Videcu na kraju da sam uzmem gumu pa rastopim da odgovara ako ne budem uzeo iz inostranstva. :D

irreal
29.4.2013, 21:19
Znam za strane sajtove, nego sam gledao ako neko zna nesto kod nas.
Videcu na kraju da sam uzmem gumu pa rastopim da odgovara ako ne budem uzeo iz inostranstva. :D

ja znam par servisa za PS3, menjaju pecurke i rade druge popravke kontrolera.

mislim da ovi jedni rade i xbox i da mogu da ti zamene. saljem ti broj na PP pa proveri, da ne reklamiramo.

Crusader88
30.4.2013, 0:21
http://dx.com/p/replacement-silicone-case-for-analog-cap-of-xbox-360-controller-6-piece-pack-44225

Ima jos i to bas sto to treba precesljaj sat, ja ne mogu oci me bole. Kad narucis stize za 2 nedelje, narucivao sam za xbox laser bio i jos neke sitnice . ocena 5 +

Exia
6.5.2013, 18:54
Next Xbox will not require Internet connection

http://www.gamespot.com/news/next-xbox-will-not-require-internet-connection-report-6407955

dex3108
20.5.2013, 21:15
EA se izgleda priklonio MS-u. Najavljeno predstavljanje UFC-a i FIFE sutra.

JAZO
20.5.2013, 21:46
Bas me zanima oce li upropastiti jos jedan sjajni serijal ufc

dex3108
21.5.2013, 9:21
Mogla bi se otkljucati Next Xbox tema.

http://i.imgur.com/cWCejjW.jpg

nexexcalibur
21.5.2013, 10:17
Mozete da pricate sta hocete, ali xbox ima dve nuklearke u svom taboru, CoD i BF :to_care: Samim tim, mainstream je njihov.

JAZO
21.5.2013, 11:46
Mozete da pricate sta hocete, ali xbox ima dve nuklearke u svom taboru, CoD i BF :to_care: Samim tim, mainstream je njihov.

Eh a kakve to veze ima.BF je do skoro bio kod ps3 imao raniji premium pa opet nista nije pomogao.Nema to nikakve veze vjeruj mi

Crusader88
26.5.2013, 1:06
Ajde neki iskusniji znalac da mi pomogne :).

Igram RDR obican, nisam zagledao da ima GOTY :nov_mad2: , pa me zanima da li to znaci kada bih hipoteticki krenuo njega da igram, da bih morao ispocetka ?

darrko
2.6.2013, 14:59
ja znam par servisa za PS3, menjaju pecurke i rade druge popravke kontrolera.

mislim da ovi jedni rade i xbox i da mogu da ti zamene. saljem ti broj na PP pa proveri, da ne reklamiramo.

I mene zanima taj servis, meni su otisle navlake na pecurkama a ne mogu nigde da nadjem kod nas da ih kupim, pa bi negde da narucim nekoliko. Izlizao sam na mom Razer Onzi gume za 2 meseca komplet.

Boondock Saint
10.6.2013, 15:29
http://www.youtube.com/watch?v=AcfQ_hF-R9I

Duci0167
13.6.2013, 13:37
Odlucih pod matore dane da kupim konzolu da ne izginemo oko otimanja PC-a. Odluci da procitam od 50 te strane do poslednje. Zakljucak je da sam preplasen :Freddy:
rrod-ovi,jasper,falcon,HDD i ludila --- starije verzije,novije,clamp fix
Znaci da uprostim XBOX 360 SLIM 250 - 21.000 din. Da ili ne? Flashovanje naravno LT 3.0? Ne interesuje me MP nikako.
Jel potrebno na novijim konzolama raditi xclamp? Odgovor je sigurno bio ali posle procitanih 47 strana u cugu ne mogu da se setim.

ps. Mnogo pesimistickih postova. Nisam gledao PS3 temu

Crusader88
13.6.2013, 20:52
konzola koja ima datum pravljenja nakon 2009 kupis i ladis ja#a. Nema sta da brines i td... i batali lt3. kad vec neces to uradi mu RGH. Igras sve male , arcade igre, igras xbox 1 igre, xbox 360 igre sa DLC-ovima. Igras sa eksternog harda, fleske, lan kable ili wireles preko kompa !

i to je to :)

Duci0167
14.6.2013, 5:22
Hvala na odgovoru i savetu.

nikolapfc89
14.6.2013, 9:57
Sto se tice pesimistickih postova,ne brini.
JA sam kupio polovnu konzolu odavno,radi bez problema :ciao:
Samo gledaj datum,opici RGH (ja jos nisam stigao da uradim,nedostatak novca :D ) i nemas brige.

Thunderman
16.6.2013, 0:08
I mene zanima taj servis, meni su otisle navlake na pecurkama a ne mogu nigde da nadjem kod nas da ih kupim, pa bi negde da narucim nekoliko. Izlizao sam na mom Razer Onzi gume za 2 meseca komplet.

Samo da javim da mi je prosla uplata i da sam veceras porucio pecurke sa Deal Extreme-a.
http://dx.com/p/replacement-plastic-analog-cap-for-xbox-360-controller-grey-2-piece-145260

Javicu kad mi stignu i sta se dalje desi.

Kidja
19.6.2013, 23:10
Nisam iznajmio konzolu odavno jel su svi cipovani posto bi iznajmio da mogu koristiti Xbox live :) imam online mec :p

via Tapatalk 2

vetar.
3.7.2013, 9:37
Uzeo sam pre jedno deset dana nov Xbox Slim 250GB i odmah ga čipovao (RGH), napunio sam mu HDD sa jedno 40 igara i još imam 60GB slobodnog prostora.
Na osnovu onoga šta konzola nudi, ponude igara i kako one izgledaju, nikad ne bi rekao da je u pitanju konzola stara skoro 7 godina! :)

Čipovan Xbox 360 je najbolja investicija bez konkurencije što se tiče bilo koje platforme za igranje, pogotovo ako vas konzola i čipovanje izađu ispod 200e. :D

Thunderman
8.7.2013, 15:04
Samo da javim da mi je prosla uplata i da sam veceras porucio pecurke sa Deal Extreme-a.
http://dx.com/p/replacement-plastic-analog-cap-for-xbox-360-controller-grey-2-piece-145260

Javicu kad mi stignu i sta se dalje desi.

Ovo mi je stiglo danas, pecurkice odlicno sluze kao zamena.

3 nedelje je trebalo sveukupno.

Osbourne
8.7.2013, 15:08
Čipovan Xbox 360 je najbolja investicija bez konkurencije što se tiče bilo koje platforme za igranje

Sto je bolja od ps3?

vetar.
8.7.2013, 17:04
Zato što je čipovan. :)
Novi PS3 ne moze da se hakuje.

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk 2

Thunderman
8.7.2013, 17:58
I upravo je taj faktor odlucio koju sam konzolu izabrao izmedju PS3 i X360. :D

Lampard
10.7.2013, 15:36
Za koliko se moze naci xbox360 cipovan, a da mogu da se igraju i igre online? Nista se ne razumem u xbox, kao ni u ps3 :D pa ako je neko voljan da pomogne, hvala mu!

vetar.
10.7.2013, 16:56
Nove čipovane konzole koštaju oko 250e, ako se potrudis mozes ih naći jeftinije.
Kod čipovanih konzola nemaš po difoltu mogućnost igranja online, ali koliko sam video postoji mogućnost nakon instaliranja nekih programa.

irreal
10.7.2013, 17:24
ps3 radi online najnormalnije? (ako ne pokreces multiman dok si ulogovan na PSN, jer zbog toga banuju)

a "dodatni programi" sluze da preko internet konekcije povezes tvoju konzolu sa konzolama drugih ljudi kao da su u lanu.

to nije pravi "online" i mozes specificno sa nekim da se dogovoris da igrate, nema nikakvu drugu funkcionalnost koju online servisi nude.

NIDZA bOj
11.7.2013, 20:56
I upravo je taj faktor odlucio koju sam konzolu izabrao izmedju PS3 i X360. :D

Iskreno, ja da imam 200 e, sebe bih castio ps3 cipovanim slimom i ext hardom od 500gb, i jedino za cime bih zalio jeste forza 4 i GOW.
A da sam na strani Xboxa lista bi bila podugacka..;)

AyrtonSenna
11.7.2013, 21:06
Pozdrav svima. Kupio sam X360, sa jasper plocom.
1. Zanima me jel moze da je zadesi RROD, s` obzirom da je cepam oko 3-4 sata dnevno sa pauzama?

dragomix
12.7.2013, 10:23
Jasper je koliko znam RROD free. Dogadjalo se ljudima da dobiju RROD sa jasperom, ali stvarno u retkim slucajevima. Nemas sta da brigas sa jasperom, samo pogledaj da po koji put ocistis konzolu od prasine.

AyrtonSenna
12.7.2013, 11:22
Jel treba da otvorim konzolu da je ocistim ili ima drugi nacin?

vetar.
12.7.2013, 12:09
Čišćenje se preproručuje (ali nije neophodno) na dve godine, a kad se već čisti i otvara, onda je poželjeno promeniti i pastu. Postoje uputstva za otvaranje konzole i uopšte ne deluje jednostavno.

Pošto pretpostavljam da si konzolu uzeo polovnu, pitanje koliko je korišćena, ako je dosta korišćena i ako su ti temperature visoke, modžda nije loše da se očisti i zameni pasta.

Moj Slim koji je nov uzet, ne planiram da otvaram i čistim sigurno par godina, a pitanje je i da li ću ga uopšte i kasnije čistiti.

Prati temperature konzole, gledaj da ne zatvoriš ventilacione otvore, ne igraj baš kad je 40c više od 3-4 sata bez prestanka i uživaj. :)

AyrtonSenna
12.7.2013, 13:46
Kupio sam polovnu arcade verziju, bez hdd a sa 2 wifi dzojstika. 2009 godiste sa japser plocom. Kako da pratim temperaturu kad nije radjen rgh? Samo lt je radjen. Direktno sam isao kod tog decka koji ju je prodao. On kaze da je nije mnogo koristio. Oko 1-2 sata dnevno igranja. Platio sam je 12.000 dinara. Mozda bih je prodao ali ne znam koliko bih mogao da dobijem za nju. Ima originalu kutiju, scart nastavak, hdmi, hd av kabal, napajanje, 2 dzojstika, 10 rezanih igrica i jedna originalna.

Thunderman
12.7.2013, 15:45
Iskreno, ja da imam 200 e, sebe bih castio ps3 cipovanim slimom i ext hardom od 500gb, i jedino za cime bih zalio jeste forza 4 i GOW.
A da sam na strani Xboxa lista bi bila podugacka..;)

Da, samo sto sam ja kupio moj Xbox pre 5 godina. :D

vetar.
12.7.2013, 16:11
Kupio sam polovnu arcade verziju, bez hdd a sa 2 wifi dzojstika. 2009 godiste sa japser plocom. Kako da pratim temperaturu kad nije radjen rgh? Samo lt je radjen. Direktno sam isao kod tog decka koji ju je prodao. On kaze da je nije mnogo koristio. Oko 1-2 sata dnevno igranja. Platio sam je 12.000 dinara. Mozda bih je prodao ali ne znam koliko bih mogao da dobijem za nju. Ima originalu kutiju, scart nastavak, hdmi, hd av kabal, napajanje, 2 dzojstika, 10 rezanih igrica i jedna originalna.

Ne znam kako se gleda temperatura bez RGH-a.

Što bi je prodavao ako si je tek uzeo!?

Crusader88
13.7.2013, 1:17

Idiotizam je da je prodas, to je JASPER, ne greje se i ne kvari se , tako da se ne tripuj.
Mozes da odradis RGH sa 30 jura, tako da nemoj da si stekara, ako zelis da uzivas. Ako jesi onda se igraj lepo sa LT, ne znam sto si kupovao ako hoces da prodas...

AyrtonSenna
13.7.2013, 17:11
Ne bih je ja ni prodao nego mi sad iskrslo nesto sa kompom, a nemam pare za popravku, pa da vidim koliko bih mogao da izvucem, i da kupim posle opet jasperku.

Serbandsteel
17.7.2013, 18:42
Pocetnik i prvi put u zivotu uzimam xbox 360(tj planiram da uzmem).Imam ponudu da uzmem ovakav xbox ovako izgleda http://images.bit-tech.net/content_images/2010/07/xbox-360-slim-review/xbox-36-slim-3.jpg kupujem je polovnu,sa godinu dana garncije ali je samo konzola i hteo sam da vas pitam vise pitanje u vezi te konzole/Da li je to ta koja se kvari to sam cuo da xboxu nije redak slucaj i koliko bi me izasla dotna oprema sa nekim najjadnijim harddiskom i 2 dzojstika i da li bi mogao ovaj dzojstih koji imam? http://shoprex.com/images/srproducts/large/srmpid2491.jpg

Crusader88
18.7.2013, 22:17
Pocetnik i prvi put u zivotu uzimam xbox 360(tj planiram da uzmem).Imam ponudu da uzmem ovakav xbox ovako izgleda http://images.bit-tech.net/content_images/2010/07/xbox-360-slim-review/xbox-36-slim-3.jpg kupujem je polovnu,sa godinu dana garncije ali je samo konzola i hteo sam da vas pitam vise pitanje u vezi te konzole/Da li je to ta koja se kvari to sam cuo da xboxu nije redak slucaj i koliko bi me izasla dotna oprema sa nekim najjadnijim harddiskom i 2 dzojstika i da li bi mogao ovaj dzojstih koji imam? http://shoprex.com/images/srproducts/large/srmpid2491.jpg

ne samo originalni xbox dzoistik moze. 2 komada polovna dobro ocuvana su ti do 5000 dinara oba. To je slim xbox, ako daje garanciju , ja bih ga uzeo bez razmisljanja jer je ok. I uradio bih mu RGH, onda mozes da igras igre i sa fleske, bilo kod hdd-a i lan kable sa kompa - kosta te to oko 35 jura.

tako da dzoitici do 5000 , 2 komada
RGH 35 jura
konzola koju hoces da kupis paaaa. Znas kako ja bih sva 3 uzeo do 200 evra, pa ti vidi.

pozz

Dzajo5
19.7.2013, 10:31
Jel se ocekuje znacajniji pad cene xbox360 kad izadje xbox one?
planiram da ga kupim a ne znam dal da cekam ili ne.
280eura nov sa 250gb + kinect i 1dzojstik.
i one sportske igre i neke adventures, slicna fora valjda

vetar.
19.7.2013, 12:14
Osetni pad se sigurno ne očekuje, zvanična trenutna cena je od 200$ (4GB verzija) do 300$ (250GB verzija sa igrama), ako slučajno budu spuštali cene biće to max za $50.
Kod nas možeš da nađeš dosta jeftino konzole, nove od 250GB sa uređenim RGH-om su oko 240e, a ako se potrudiš možeš da ih nađeš dosta jeftinije. :)

Dzajo5
19.7.2013, 12:31
Fora je sto zivim u inostranstvu a tu bas ne bih hteo da trazim polovnjaka, narocito posto nisam nesto upucen u konzole.
Pored toga, kontam da mogu da smuvam za povracaj poreza pa hocu novu.

Ja nisam ni znao dal da uzmem PS3 ili xbox(planiram samo offline igranje sa devojkom i drustvom, kao i co-op mada to valjda spada u offline, online me za sada ne interesuje), pa mi za to preporucili xbox zbog kinecta.
Pored toga Fifa,pes. nba. i slicno sto moze vs. ili co-op.

vetar.
19.7.2013, 13:19
Fora je sto zivim u inostranstvu a tu bas ne bih hteo da trazim polovnjaka, narocito posto nisam nesto upucen u konzole.
Pored toga, kontam da mogu da smuvam za povracaj poreza pa hocu novu.

Ja nisam ni znao dal da uzmem PS3 ili xbox(planiram samo offline igranje sa devojkom i drustvom, kao i co-op mada to valjda spada u offline, online me za sada ne interesuje), pa mi za to preporucili xbox zbog kinecta.
Pored toga Fifa,pes. nba. i slicno sto moze vs. ili co-op.

U inostranstvu obično često imaju velika sniženja u velikim marketima na konzole.

Ako planiraš da radiš RGH uzmi Xbox, ako to ne želiš uzmi PS3 ili ono što ti je povoljnije.

Dzajo5
19.7.2013, 14:02
sta je rhg? :D

vetar.
19.7.2013, 14:21
Reset Glitch Hack - vrsta čipovanja i hakovanja

I uradio bih mu RGH, onda mozes da igras igre i sa fleske, bilo kod hdd-a i lan kable sa kompa - kosta te to oko 35 jura.

Thunderman
20.7.2013, 23:02
Ruku na srce, za sportske igre i sl. Xbox 360 kontroler je nepobediv. Ovo ti kazem kao neko ko je imao PS1, PS2 i PSP pre uzimanja X360 i kao neko ko je proveo vise stotina sati igrajuci Fifu. Cim naucis da koristis analog (a brzo se privikne) "progledaces". Na novijim verzijama kontrolera popravljen je i D-pad ako ti ne odgovara, tako da je sve stvarno odlicno uradjeno.

Ako te zanimaju samo coop igre i "obicne" a ne toliko i ekskluzive onda bih ti preporucio X360 za drustvo.

Dzajo5
21.7.2013, 11:57
Ruku na srce, za sportske igre i sl. Xbox 360 kontroler je nepobediv. Ovo ti kazem kao neko ko je imao PS1, PS2 i PSP pre uzimanja X360 i kao neko ko je proveo vise stotina sati igrajuci Fifu. Cim naucis da koristis analog (a brzo se privikne) "progledaces". Na novijim verzijama kontrolera popravljen je i D-pad ako ti ne odgovara, tako da je sve stvarno odlicno uradjeno.

Ako te zanimaju samo coop igre i "obicne" a ne toliko i ekskluzive onda bih ti preporucio X360 za drustvo.

Nešto ne kontam najbolje :D Kažeš da je Xbox kontroler puno bolji od PSa?
Uzimam 99% Xbox, samo da još proverim neke stvari pa palim da ga uzmem.

NIDZA bOj
21.7.2013, 15:23
Pozdrav svima. Kupio sam X360, sa jasper plocom.
1. Zanima me jel moze da je zadesi RROD, s` obzirom da je cepam oko 3-4 sata dnevno sa pauzama?

Moze naravno, al bez brige.. Na Jasper plocama se desava 5 na 1000.. Samo cepaj i uzivaj, i vodi racuna da otvori na konzoli nisu preklopljeni necime.

Thunderman
21.7.2013, 18:57
Nešto ne kontam najbolje :D Kažeš da je Xbox kontroler puno bolji od PSa?
Uzimam 99% Xbox, samo da još proverim neke stvari pa palim da ga uzmem.

Kao korisnik oba, da. Pecurke su na njemu ulubljene dok su na PS izpucene te je teze igrati nja njima. PS je imao bolji D-Pad ali kao sto sam rekao na novijim verzijama X360 kontrolera i D-Pad je popravljen. Nekako mi i X360 sada lakse "lezi" u ruci i PS mi izgleda mali, ali to je erovatno zato sto koristim X360 duze vreme.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRw1Y15-N7EoJeSNJG_Q9vVIj3wJ1F6VO0bR6vHZ5-6sD1p3A5O

nikolapfc89
23.7.2013, 13:42
A i sam kvalitet je bolji.
Ne mozes da ga slomis i da hoces.

Dzajo5
23.7.2013, 14:42
Uzeo sam u nedelju novi xbox360 250gb sa kinectom.
Za sada sam vecinom igrao kinect sports i adventures. sabijaju igre. najbolje je sto imam i upalu misica :D
Danas uzeo polovnu fifu12 i onako, kul je igrati.

Journalist
24.7.2013, 0:19
Тотални сам лаик за конзоле, никада у животу ме нису интересовале, сада принуђен реших да купим ову из теме ради играња ГТА5, имам могућност да купим иксбокс без хард диска, у чему је фора, хоћу моћи да играм наведену игру без тога и у чему је разлика?
И јел постоје разне верзије наведене конзоле и у чему се разликују? Сваки икс бокс 360 може да покрене ГТА5 и да ради сасвим нормално, не постоји захтевност за конзоле, на свакој ради исто са истом графиком, зар не?

NjegovaWisost
24.7.2013, 4:02
Тотални сам лаик за конзоле, никада у животу ме нису интересовале, сада принуђен реших да купим ову из теме ради играња ГТА5, имам могућност да купим иксбокс без хард диска, у чему је фора, хоћу моћи да играм наведену игру без тога и у чему је разлика?
И јел постоје разне верзије наведене конзоле и у чему се разликују? Сваки икс бокс 360 може да покрене ГТА5 и да ради сасвим нормално, не постоји захтевност за конзоле, на свакој ради исто са истом графиком, зар не?

Na ovom bez DISKA možeš samo jednu veću igru i to je to....

vetar.
24.7.2013, 8:51

Na svakom Xboxu svaka igra radi isto.
Razlika je što ćeš na tom HDD-u od 4GB moći da prebaciš samo jednu igru, ali zato ćeš moći normalno da puštaš igre sa diskova.
Xbox podržava i eksterne hard diskove.
Postoje više verzija konzola, najbolja je i poslednja dostupna kod nas, Slim verzija (manje se greje, skoro nečujna i vrlo su male šanse da se pokvari).

Xbox može i da se čipuje i da puštaš igre skinute sa neta preko USB-a, PC-a, internog i eksternog hard diska.

Uzeo sam u nedelju novi xbox360 250gb sa kinectom.
Za sada sam vecinom igrao kinect sports i adventures. sabijaju igre. najbolje je sto imam i upalu misica :D
Danas uzeo polovnu fifu12 i onako, kul je igrati.

Ako ne planiraš da igraš online, preporučujem ti da uradiš RGH.

nikolapfc89
24.7.2013, 10:33
A uvek imas opciju da kupis hard disk za svoju konzolu (phat,slim) veci i tako resis problem.
Uzmes polovan,i nemas problema.

NIDZA bOj
24.7.2013, 15:40
Caka je u tome da nema bad sectore, inace si onda dzabe kupovao hard za xbox.

Druga stvar, RGH konzole nisu necujne ali prednost je sto nemas brige od pregreva ili neceg slicnog.

Sto se tice kontrolera koji je bolji, glas dajem za ovaj od xboxa, jos pogotovu crni, jedino na sta se zalim a to je D-pad. I dalje su im losi, imam od slima crni i na gore je ulubljeno i potrebno je mnogo jace stisnuti nego ostale strane da bi reagovao.

vetar.
24.7.2013, 18:01
Druga stvar, RGH konzole nisu necujne ali prednost je sto nemas brige od pregreva ili neceg slicnog.

Meni je nečujna, i ne samo to, podešeno mi je tako da mi temperatura ne prelazi 65c.
Kuler nije postavljen na 65% kao što bi većina pomislila, nego je podešen da radi automatski.

NjegovaWisost
24.7.2013, 19:00
Svašta ovde čovjek može pročitati :a_whistli A šta bi sa onim, kupiš konzolu, ubaciš igru, igraš i ne misliš?

vetar.
24.7.2013, 19:20
To i dalje stoji naravno, niti sam bilo šta podešavao, niti o nečemu razmišljao.
Čovek koji je odradio RGH je sve podesio, tako da imam konzolu koja se ne čuje i ne greje. :)

Inače, znam kako je to postigao, pa ako nekog interesuje mogu da ga uputim.

Teva
28.7.2013, 11:25
A jel mogu ja da pikam neku igru online? xD Msm jel postoji mogućnost da odem online sa piratom ili moram original?

Konzola ima RGH čip ugrađen :)

CTOJAH
28.7.2013, 11:38
@Teva
Idi slobodno - Njih (izdavace/developere) uopste ne interesuje dali si platio ili pokupio sa neta njihovu igru - Pa, ovo je ipak industrija zabave a ne profita :)

doctor
28.7.2013, 22:49
What? Valjda nikako ne bi smeo da se nakači onlajn, banovaće mu konzolu? Ili si bio sarkastičan?

Thunderman
28.7.2013, 23:21
I ja mislim da je sarkazam samo je mozda malo teze uociti jer stvarno postoje ljudi koji tako razmisljaju.

player1
28.7.2013, 23:32
Previse lose napisan sarkazam, koji uz to moze da napravi stetu coveku.
Nije u redu Stojane. :dedica:

CTOJAH
28.7.2013, 23:40
Covek otvoreno pita za "legalizaciju" piraterije, a vi se okomiste na mene :confused:
Nemoj se pravite ludi, a i na kraju moje recenice ima smeshka ;)

Djordje Nedic
5.8.2013, 9:30

Ne, jednostavno ne. GTAV ce zahtevati 8gb obaveznih na hardu, dakle neces moci da igras igru ako nemas hard od osam gb. Mozes i fles oveci da koristis umesto harda doduse. Svejedno da ista grafika, pokretace bez problema.

@Teva, neces moci sa rgh osim ako instaliras fsd 3.0 i system link, dakle nemas lajv nego emulaciju lan-a poput garene koja je petsto puta losija.
Da imas lt 3.0 mogao bi sve dobro narezane igre na lajvu bez problema

Lampard
10.8.2013, 21:00
Nabavio sam xbox 360 slim 4gb pa imam par pitanja ako je neko voljan da odgovori.
1. Gde se mogu naci jeftine, originalne igrice mogu i polovne
2. Da li je 4gb dovoljno, ili moram nabavljati hdd, igram sve igrice sa cd-ova
3. Kako da snimam gameplay ako je moguce
4. Da li postoji opasnost da se pregreje ako se igra npr. po 6-7 sati neprestano po ovim vrucinama, posto cini mi se da mi se vec posle 1h xbox dosta zagreje
5. Da li za igranje online je potreban Xbox live i kako ga mogu nabaviti
6. I da li ce ta moja konzola biti dovoljna da se bez seckanja i ikakvog problema pokrene GTA V kada izadje?
Hvala vam unapred. Molim nekog da odgovori :)

NIDZA bOj
11.8.2013, 11:11
1. Oglasi.. Nmg tacne adrese da dajem prema pravilniku, al ako se malo pomucis (tj. skoro nimalo) naci ces ih.

2. Hmm, neke ce ti zahtevati mesto na hard disku, i plus sto neces imati preveliki izbor za dlc ili XBLA igre posto ces biti ogranicen prostorom.

3. Jeste moguce je, sve sto si trebao da uradis je : https://www.google.com/search?q=how+to+record+gameplay+on+xbox+360&rls=com.microsoft:sr:%7Breferrer:source?%7D&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GZAZ_enRS353

4. Postoji, mada slim je u daleko manjoj sansi da se pregreje. Omoguci konzoli da ima nesmetano strujanje vazduha, i obavezno je polozi horizontalno na one gumene "nozice" tako da je xbox i onaj otvor sa strane okrenut ka plafonu.

5. I jeste i nije. Ako nije konzola cipovana, treba ti Live, ako jeste moze i preko Linka. Ono sto trebas da uradis, to je da zakacis konzolu na internet, odes na Live, i spremis kreditnu karticu sa novcem. Savet moj ti je ako neces da cipujes konzolu (da radis RGH) uzmi sebi 12.mesecnu pretplatu, oko 40 dolara i uzivaj.

6. Naravno da hoce, iako se desi u nekim igrama da zasecne na momente, ipak je to hardware star preko 7 godina, tako da..

voodoo_
11.8.2013, 20:10
Ja sam svojevremeno koristio USB fleš od 16 GB kao "hard disk", radio je posao OK. Doduše imao je solidne brzine čitanja i pisanja, neki Kingston je bio.

Lampard
11.8.2013, 20:28
5. I jeste i nije. Ako nije konzola cipovana, treba ti Live, ako jeste moze i preko Linka. Ono sto trebas da uradis, to je da zakacis konzolu na internet, odes na Live, i spremis kreditnu karticu sa novcem. Savet moj ti je ako neces da cipujes konzolu (da radis RGH) uzmi sebi 12.mesecnu pretplatu, oko 40 dolara i uzivaj.

jel to znaci da ako uradim rgh mogu sve igrice da igram online i da necu dobiti bananu ?

Ocelot
11.8.2013, 20:50
To znači da čitaš prethodne poruke i da razgovor o čipovanju ovde zaobiđete. Dosta je bilo tolerancije. Od sad slede kazne.

Lampard
25.8.2013, 21:18
Igrao sam sleeping dogs igru, i odjednom mi se xbox ugasi, kad sam ga opet upalio morao sam da uradim restart na ono dugme da bi dosao sebi, dok to nisam uradio nije moglo da se otvara ono za diskove. Sada mi igrice rade normalno, ali kao da mi je slika malo losija, i igrice zasigurno idu mnogo brze, bukvalno lete, jel zna neko u cemu je problem :confused:

CTOJAH
25.8.2013, 22:59
...igrice zasigurno idu mnogo brze, bukvalno lete, jel zna neko u cemu je problem :confused:
Poslednja ispravka: Lampard (danas u 22:22) Razlog: RESEN PROBLEM!!!
Pa, nisi bas ovo morao resiti :D

Lampard
26.8.2013, 8:38
Poslednja ispravka: Lampard (danas u 22:22) Razlog: RESEN PROBLEM!!!
Pa, nisi bas ovo morao resiti :D

Hehe, veruj mi jesam, ubacim fifu13 igraci kao drogirani, lete po terenu ne mozes da ih pohvatas, gta iv ubacim ona kola lete ko f1 da vozim..

tref
4.9.2013, 10:53
Offtopic:
Vidim da ima za xbox 360 emulator isto sam tako video da su napravili i za sony p.3. Da li je neko probao 360 emulator, kako radi, da li je igrivo?
PS: Ako postoji tema xbox 360 emulator, molim moderatore da ovo moje pitanje premeste. Hvala!

dragomix
4.9.2013, 11:29
Kad trazis emulatore idi prvo na ovaj sajt:

http://www.emulator-zone.com/

Vidi sta prvo pise.

tref
4.9.2013, 11:44
Kad trazis emulatore idi prvo na ovaj sajt:

http://www.emulator-zone.com/

Vidi sta prvo pise.

Ne trazim emulatore ovde, nego pitam, da li je iko probao i kakva su iskustva?
Na ovom sajtu, tvrde da je fake, da nema jos uvek validnog emulatora za xbox 360!
Definitivno fake!!

dragomix
4.9.2013, 12:04
Pa to ti i kazem. Proveris prvo dal je fake ili ne. Ovi likovi sa emulator zone su kredibilni i ako oni napisu da je fake, onda je fake. Nema sta da trazis.

Nece jos dugo vremena biti Xbox 360 emulatora. Koliko sam razumeo, pre ce napraviti Xbone i PS4 emulator preko nekakvih virualnih masina i rekompajliranja igara (sto su radili sa originalnim Xbox-om).

vetar.
5.9.2013, 11:58
Microsoft: Xbox 360 support to “go for another three years”

http://arstechnica.com/gaming/2013/09/microsoft-xbox-360-support-to-go-for-another-three-years/

player1
5.9.2013, 21:27
Ma dragomix zna najbolje. :D

dragomix
5.9.2013, 22:29
Znas li ti sta znaci podrska za sistem? Sony je svoju podrsku za PS2 batalio ove godine. Koliko je igara izaslo od 2006 do danas za PS2, ne racunajuci sportske igre? Mozes ih nabrojati na prste jedne ruke.

Posle 3 godine ce da izgase sve servise i igre vise nece moci da se igraju online. Verovatno ce to biti poslednja godina kad COD izadje za sistem. Fifa ce izlaziti jos par godina posle toga, ali to je otprilike to.

Borivoje_M
8.9.2013, 15:54
Nov sam ovde prvo da vas pozdravim sve / :ciao: a zatim da postavim nekoliko pitanja o Xboxu 360 cenim da ovde ima dosta ljudi koji se razumeju i imaju iskustva.
Dakle od skoro sam odlucio da kupim konzolu ,na PC je mali izbor igrica ,ovo next gen oko fife itd ... Izmedju PS3 i Xbox odlucio sam se za Xbox zbog cene i "narodovanja"...
1.E sada video sam na netu da ima polovnih za oko 100 evra ,cuo sam da su Slim bolje ,ali da se greju da li vredi da kupujem Fet ili da se isprsim malo za Slim?
2.Sta da gledam prilikom kupovine Xboxa?
3.Cuo sam da ce sa Xbox 720 izbaciti i neki Xbox one koji ce da kosta oko 100 evra jel je to konzola 360 ili ?
4.Da li ce nove igrice za 720 da se prave i za 360 ?

tref
8.9.2013, 16:31
Nov sam ovde prvo da vas pozdravim sve / :ciao: a zatim da postavim nekoliko pitanja o Xboxu 360 cenim da ovde ima dosta ljudi koji se razumeju i imaju iskustva.
Dakle od skoro sam odlucio da kupim konzolu ,na PC je mali izbor igrica ,ovo next gen oko fife itd ... Izmedju PS3 i Xbox odlucio sam se za Xbox zbog cene i "narodovanja"...
1.E sada video sam na netu da ima polovnih za oko 100 evra ,cuo sam da su Slim bolje ,ali da se greju da li vredi da kupujem Fet ili da se isprsim malo za Slim?
2.Sta da gledam prilikom kupovine Xboxa?
3.Cuo sam da ce sa Xbox 720 izbaciti i neki Xbox one koji ce da kosta oko 100 evra jel je to konzola 360 ili ?
4.Da li ce nove igrice za 720 da se prave i za 360 ?

1. Naravno da su slim bolje, zbog manjeg grejanja i manje zauzimaju prostor.
2. Da radi.
3. Xbox one je sledeca konzola microsofta, xbox 720 je bila spekulacija imena, sledeceg xboxa, tj. xbox one.
4. Pravice se iste igre, ali odvojeno, jedne ce se raditi za novi xbox one, a druge za xbox 360!

Borivoje_M
8.9.2013, 18:22
Da li je istina da ce najeftinija verzija Xbox one biti oko 100 dolara ? I kada ce se ona pojaviti kod nas na trzistu ako se zna . :)

tref
8.9.2013, 18:52
Da li je istina da ce najeftinija verzija Xbox one biti oko 100 dolara ? I kada ce se ona pojaviti kod nas na trzistu ako se zna . :)
Xbox One izlazi u Novembru i cena ce biti oko 500 eura! Naravno kod nas ce biti nadrukana cena, jer ce se svi u lancu nabavke, distribucije i prodaje, nadograditi, onako muski, racunaj kod nas negde oko 700 eura!

The Xbox One will be released in November 2013 for $499.99 in the US, £429.99 in the UK and 499.99 Euros in Europe. [1] (http://www.ign.com/articles/2013/06/10/e3-2013-xbox-launches-november-2013-for-499) In Australia, the Xbox One will cost $599.99 AU
Izvor: IGN

vetar.
8.9.2013, 20:47
Ne znam više nikog kod nas ko konzole kupuje u prodavnicama, cena kod ljudi koji donose konzole iz Mađarske će biti identične preporučenim EU cenama.

NjegovaWisost
14.9.2013, 13:05
Pala je žestoko cena polovnim Xboxovima svih vrsta i veličina... Ali su mi i dalje najjači ovi što prodaju polovne konzole ili nove preko oglasa bez garancije za 200 i više evra :D

Apex predator
17.9.2013, 3:25
Koliko je sada polovni xbox?

Lampard
17.9.2013, 14:54
oko 150e mozes odlican da nadjes.