PHONE ZONE<>
112017<><>

Speak & Translate

Aplikacija nas je oduševila! Ne samo zbog toga što podržava 117 svetskih jezika i „ume” da prevodi upisan tekst sa jednog na drugi, već što za 54 od njih omogućava glasovno prevođenje. Jednostavno, izaberete ulazni i izlazni jezik, u mikrofon izgovorite rečenicu i desiće se čudo: Speak & Translate ispisuje prevod na ekranu i „podvlači” ga odgovarajućim voiceoverom. Na naše još veće iznenađenje, aplikacija se uredno snalazi i sa našim jezikom, pa čak ume da koristi slova „sa kvačicama”. Izgovorili smo u mikrofon frazu „Čoveče, šta radiš?” i ona je baš tako bila ispisana na ekranu.

Kvalitet prevoda varira, ali je u većini slučajeva korektan i biće sasvim dovoljan da se pravilno sporazumete sa osobom sa drugog jezičkog područja. Autori su pribegli malom triku i u pokretački engine inkorporirali i Googleov i Microsoftov prevodilac, što je zanimljiv pristup problemu. Kao što smo već rekli, Speak & Translate može da se koristi glasovno ili upisivanjem teksta, a za srpski jezik su podržane obe varijante. Ukoliko vam se generički muški i ženski glas ne sviđaju, možete da preuzmete komplemente u visokoj definiciji, ali je za tako nešto potrebno registrovati program.

Nažalost, ovde dolazimo do problema koji će mnoge odvratiti od korišćenja aplikacije. Naime, Speak & Translate se iznajmljuje i ne možete da ga kupite „jednom za svagda”. Neregistrovana verzija donosi dnevno ograničenje prevedenih fraza.

Vladimir PISODOROV

 
Apple iPhone 8 i iPhone 8 Plus
Vivax Fly 4 i TPC-101 3G
Motorola Moto G5S i G5S Plus
Authenticator Plus
voice changer
Speak & Translate
Šta mislite o ovom tekstu?
Maki
Can’t Talk
Inkwire
Hanx Writer

Platforma:
iOS
Veličina:
84,5 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .apalon .com /speak _and _translate .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera