PHONE ZONE<>
112017<><>

Authenticator Plus

Dvostepena provera identiteta (two-factor ili two-step authentication) dodatni je bezbednosni korak prilikom prijave na sajtove. Funkcioniše tako što je, osim lozinke, potrebno da ukucate i kôd koji dobijate u vidu poruke na mobilni telefon. Na taj način, ako haker čak i ima tačnu lozinku, ne može da se uloguje bez vašeg telefona. Provera identiteta putem SMS-a ili poziva ima ozbiljan nedostatak koji je rezultovao krađom više naloga u Americi. Naime, mobilni provajderi su izdavali zamenske SIM kartice bez detaljne provere identiteta, tako bi haker regularno dobio novu SIM karticu na koju stiže kôd, dok bi vama mobilni prestao da radi. Dok vi shvatite šta se dešava, ode nalog. Zbog toga eksperti preporučuju da koristite isključivo softver. Osim toga, softver radi i kada nemate pristup mobilnoj mreži.

Već smo opisivali Google Authenticator, koji, osim prijave na Google, nudi i mogućnost prijave na sve ostale servise koji koriste isti sistem provere identiteta (TeamViewer, DropBox, Facebook, Amazon, Microsoft, Twitter i tako dalje). Prilikom aktiviranja usluge dvostruke provere identiteta, iz aplikacije skenirate QR kôd, koji uvezuje aplikaciju sa tim servisom, i dobijate rezervne kodove pomoću kojih možete da uđete u sistem ako aplikacija zakaže. Tu i leži najveći problem Googleove aplikacije – ako reinstalirate telefon (ili se pokvari ili ga izgubite), morate da koristite rezervni kôd za ulazak u sistem, zatim da isključite dvostepenu proveru, da je ponovo uključite i povežete sa novom aplikacijom. Ako ste kojim slučajem izgubili rezervni kôd, ne postoji način da uđete u sistem ikada više. Čak vam ni tehnička podrška tog sajta neće pomoći.

Zbog toga vam toplo preporučujemo da koristite alternativu: Authenticator Plus. Ova aplikacija funkcioniše potpuno isto kada je u pitanju način prijavljivanja na dvostepenu proveru identiteta i njeno kasnije korišćenje. Bitna razlika je što ovaj program ta podešavanja sinhronizuje sa vašim DropBox ili Google Drive nalogom, tako da reinstalacija programa zahteva samo njegovu ponovnu sinhronizaciju podešavanja i sve radi bez prestanka. To takođe znači da Authenticator Plus možete da koristite na više uređaja (što sa standardnim programom nije moguće). Program podešavanja štiti 256-bitnom AES enkripcijom. Ulazak u samu aplikaciju možete da obezbedite PIN kodom ili otiskom prsta, što donosi dodatni nivo sigurnosti. Kada imate mnogo različitih naloga, možete da ih grupišete radi preglednosti, mada je preglednost već olakšana prikazivanjem ikonice sajta. Kako bi prelazak na novi program bio što jednostavniji, Authenticator Plus omogućava da importujete podešene naloge iz Google Authenticatora. Iako se program plaća, vredi svaki cent, tačnije 300 njih.

Ivan ČABRILO

 
Apple iPhone 8 i iPhone 8 Plus
Vivax Fly 4 i TPC-101 3G
Motorola Moto G5S i G5S Plus
Authenticator Plus
Šta mislite o ovom tekstu?
voice changer
Speak & Translate
Maki
Can’t Talk
Inkwire
Hanx Writer

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
8,2 MB
Cena:
2,99 USD
Adresa:
www .authenticatorplus .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera