KOMPJUTERI I FILM<>
082017<><>

Filmovi, ukratko

Dark Tower

Serijal od osam knjiga „Mračna kula” spada među najobimnija i najpopularnija dela slavnog pisca Stivena Kinga. Ovog avgusta u bioskope stiže film „The Dark Tower”, danskog režisera Nikolaja Arsela („A Royal Affair”). Film kombinuje elemente iz nekoliko knjiga, kao i nove Kingove ideje kojih nema u romanima. U distopijskom Sred-svetu koji podseća na Divlji zapad, poslednji vitez-revolveraš, Roland Diskejn, pokušava da uhvati opasnog Čoveka u crnom. Njih obojica su u potrazi za legendarnom Mračnom Kulom koja ima moć da promeni cele svetove, ali i da ih uništi. Rolandov zadatak se komplikuje kada sreće dečaka Džejka, koji je došao iz potpuno drugog sveta. Glavne uloge tumače Idris Elba i Metju Mekonahi, a tu su i Ketrin Vinik, Džeki Erl Hejli i Tom Tejlor.

Atomic Blonde

 
Nakon zasluženog uspeha filma „John Wick”, režiser Dejvid Lič posvetio se još jednom akcionom trileru. U pitanju je „Atomic Blonde”, ekranizacija grafičke novele „The Coldest City” Entonija Džonstona i Sema Harta. Ovo je priča o Lorejn Broton, jednoj od najboljih agenata u MI6, koja uoči pada Berlinskog zida dobija zadatak da otkrije ko je u Berlinu ubio njenog dugogodišnjeg prijatelja i kolegu. Glavnu ulogu glumi Šarliz Teron, a uz nju su i Džejms Mekavoj, Džon Gudmen, Til Švajger, Sofija Butela, Tobi Džons i Bil Skarsgard. Specijalni kompjuterski efekti za film izvedeni su u studiju Chimney.

Baby Driver

Ljubitelji filmova koje režira Edgar Rajt („Hot Fuzz”, „Scott Pilgrim vs. the World”) imaju dodatni razlog da se vesele ovog avgusta – njegovo novo ostvarenje „Baby Driver”. Ova akciona komedija prati jednog od najboljih vozača koga kriminalci zovu kada je potrebno da se brzo pobegne. U pitanju je mladić koga svi zovu Baby i koji od detinjstva pati od tinitusa, pa neprestano sluša muziku kako bi maskirao iritantnu zvonjavu u ušima. Okrutni šef bande, kriminalac Dok, prisiljava Babyja da učestvuje u još jedom „posliću”, pljački koja deluje neizvodivo. U impresivnoj glumačkoj postavi ovog filma su Ansel Elgort, Lili Džejms, Kevin Spejsi, Džon Hem, Džejmi Foks, Džon Berntal i Eiza Gonzalez.

Dragan KOSOVAC

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
HDR (Hygh Dynamic Range) TV uređaji
DeepStack pobeđuje u pokeru

 KOMPJUTERI I FILM
The Emoji Movie
The Nut Job 2
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Fleš memorija i memorijske kartice
Kako postati programer (11): šabloni, izuzeci, build alatke, testiranje...

 VREMENSKA MAŠINA
Kwangmyongsong i drugari

 PRST NA ČELO
Klonovi koji to ipak nisu
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera