PHONE ZONE<>
072017<><>

Hopper

Došlo je vreme kada je bolje imati nego nemati. Usko povezana sa ovom vrlo dubokom mišlju, jeste želja svakog putnika da prevoz plati što je moguće manje. Kod brodskog prevoza to može da predstavlja problem, jer plovidba prosečno traje duže od jednog dana, a kiseliti se na trećoj palubi sa emigrantima iz Somalije nije svačija šoljica čaja.

Kod avionskog prevoza, međutim, gotovo svaka neudobnost i nelagodnost ima vrlo privremeni karakter, tako da je, makar za letove do 3000 kilometara, najbolja karta bezmalo uvek najjeftinija karta, osim u slučaju da čekanje tokom presedanja traje duže od četiri-pet sati. Baš vas briga što polećete u šest ujutru, sedite na srednjem sedištu između dva debela Nemca, što nemate opciju da birate sedište ili vam je dozvoljen samo kabinski prtljag. Krenuli ste na sajam u Nemačku i što se vas tiče, možete da visite na jednoj nozi tih nekoliko sati koliko traje direktni let ili put uz jedno presedanje. Moje iskustvo sa traženjem jeftinih avio-karata za evropske zemlje kaže da, ukoliko sa potragom za jeftinim kartama počnete na vreme, možete da prođete jeftinije nego što biste platili autobusku kartu ili gorivo/putarine ako idete kolima u društvu sa jednim putnikom.

U jurnjavi za jeftinim kartama mogu da vam pomognu online agregatori, ali bezmalo svako iniciranje pretrage za određene lokacije/datume mora da bude manuelno. Ono što vam treba je automatski, mobilni sistem koji će nekoliko puta dnevno pingovati booking servise svih avio-prevoznika u okruženju, tražeći najbolju ponudu za maršrutu koju ste mu zadali.

Tako nešto je Hopper, aplikacija za Android/iOS koja vam može uštedeti mnogo vremena za konsultovanje agregatora ili ručno kopanje po sajtovima prevoznika. Nakon što mu zadate polazni i odredišni aerodrom i odredite datum putovanja, aplikacija će zatražiti da odredite maksimalnu satnicu (koju ste spremni da tolerišete) između presedanja, pa i da selektujete isključivo direktne letove, ako ste spremni da platite malo više. Hopper vam dozvoljava da postavite više aktivnih upita za putovanje na jednu lokaciju za određene datume: recimo, rešili ste da idete u Dizeldorf od 21. do 25. avgusta, a kao polazni aerodrom ste izabrali Beograd, Temišvar i Budimpeštu, pa ko bude najjeftiniji, odabraćete taj... Kada naleti na dobru ponudu, program će vas obavestiti o njoj, dajući vam i predviđanje o fluktuaciji cena u bliskoj budućnosti, savetujući da sačekate ili da kartu odmah kupite.

Mana Hoppera je nemogućnost određivanja kliznog datuma dolaska i povratka (+/- 2 dana, recimo), već oba moraju da budu precizna.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
ASUS ZenFone Live
Nokia 3310 (2017)
ZTE Blade A512
(Huawei) Honor 8 Pro
LG K10 (2017) i K4 (2017)
Hopper
Šta mislite o ovom tekstu?
WeDo
Family Locator (Life360)
Tally
KIDOZ
Taskzy
Screenshot Assistant
Hidden Microphone Detector
WiFi Spy Detector
Appetence – Slow Dating App
Crushh

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
63 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .hopper .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera