PHONE ZONE<>
012010<><>

Buttons

Buttons nije ni preterano atraktivna, a ni preterano inventivna igra. Ipak, vraški je zanimljiva, naročito zato što neopterećeni možete odigrati partiju-dve, čak i dok okruženi masom ljudi čekate gradski prevoz na stanici.

U pitanju je Bejeweled klon, i to u svom najosnovnijem obliku. Igračko polje čini pravilna matrica sastavljena od 64 polja na kojima se nalaze šareni „dugmići” (tako je autor nazvao objekte). Dugmiće je potrebno uklapati u istobojne nizove (moraju sadržati tri ili više članova), čistiti ih sa ekrana i na taj način osvajati poene. Imajući u vidu sve rečeno, nemoguće je da do sada niste imali prilike da igrate naslov sličnog tipa...

Igra sadrži samo jedan radni režim i on podrazumeva prelaženje nivoa nakon dostizanja naznačenog broja uklopljenih dugmića. Performans je vremenski ograničen, što je predstavljeno skalom u donjem delu ekrana, a na tom putu imate i tri vrste pomoći. Stvaranje četvoročlanog niza u istom redu ili koloni omogućava „džoker” za zamenu mesta susednim dugmićima, petočlani niz istog tipa donosi bombu koja sa ekrana čisti sve dugmiće iste boje, dok petočlani niz ugnežden u različitoj vrsti i koloni (čitaj: L profil) donosi mogućnost randomizovanja položaja dugmića u matrici.

Buttons ne briljira s tehničke strane – grafička rešenja su elementarnog tipa (nema ništa od prštećih svetlosnih efekata i eksplozije boja), a ništa bolje ne možemo da konstatujemo ni za zvučnu komponentu (muzike uopšte nema). Sve to neće vam smetati da se na nekoliko trenutaka lepo opustite.

Vladimir PISODOROV

 
Buttons
Šta mislite o ovom tekstu?
Anno: Create a New World
Tom Clancy H.A.W.X.
PocketMan 0.11
Edge

Platforma:
Windows Mobile 2003/5/6, .NET Compact Framework 2.0
Veličina:
246 KB
Cena:
igra je besplatna
Adresa:
sites .google .com /site /buttonsgame
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera