NA LICU MESTA<>
051998<><>

EI + Internet = Ei-NET

U okviru proslave svog jubileja, pedeset godina postojanja, „Elektronska industrija” iz Niša organizovala je 16. aprila press-konferenciju na kojoj je iznet program za uključivanje ovog giganta u oblast Interneta. Kao organizatori i nosioci ovog projekta izdvojile su se četiri firme u sastavu „Elektronske Industrije” koje se bave računarima („Ei-Sigraf”, „Ei-Bull”, „Ei-Računari” i „Ei-Informatika”). Šta će biti u toj ponudi?

Nišlijama je već uveliko poznat „CentNet” (vidi prošli broj) komercijalni provajder koji već duže vreme živi i radi uz pomoć nekoliko partnera u tom poslu, od kojih se pominju „Ei-Sigraf”, „Telekom” i niški univerzitet. Kao provajderi koji će se pojaviti u Nišu biće još neke od četiri gore pomenute firme iz „Elektronske industrije”, koje će tehnički ostvarivati vezu preko „CentNeta”. Pored toga ostvareni su i neki ugovori o partnerstvu sa firmama koje nisu iz okvira „Elektronske industrije” (na primer, sa firmom „Pogled” oko ponude satelitskog povezivanja korisnika na Internet).

Kao važan deo restruktuiranja ovog giganta biće uvođenje intraneta u okvire „Elektronske industrije”, koji će, kako se planira, povezivati sve članice EI korporacije u Jugoslaviji u sopstvenu mrežu „Ei-Net”.

Posebna ponuda u obeležavanju jubileja biće izrada multimedijalne prezentacije na CD-u, koja će posedovati istoriografske podatke i poslovnu ponudu kompletne EI korporacije. Najavljena je i izrada web prezentacije koja će sadržati katalošku proizvodnu ponudu.

Možda je ovo trebalo ranije da se dogodi, ali sve u svemu modernizovanje niškog giganta trebalo bi da ga na pravi način uvede u svetske tokove razmene informacija.

Dušan STOJIČEVIĆ

 
 AKTUELNOSTI
Pokloni pa vladaj

 NOVE TEHNOLOGIJE
Sudar u kompjuteru
’Ej, sudija! Prljav ti objektiv!

 NA LICU MESTA
I*Net nudi novitete
EI + Internet = Ei-NET
Šta mislite o ovom tekstu?
NetForum ’98
YU Info ’98

 KOMPJUTERI I FILM
„Flubber”

 IZLOG
Don’t Panic Internet
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera