Prikaži potpunu verziju : Malo Anime...
Strane :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Da li je neko gledao Macross Zero, onaj sto ima pet chaptera, i da li postoji neki drugi?
Gled'o, odličan je, zero je zero :) , posle ide robotech serijal, ustvari ne baš, pošto je robotech kombinacija SDF macross i još par japanskih serija slične tematike, ali se priča o protokulturi nadovezuje, doduše animacija je užasna, u rangu sa transformers serijalom.
Ima tu još veza sa gundam serijalom, sa kojim macross, kažu deli tron mecha war drama anime podžanra :D .
Mislim da je u ovoj tehnici (OVA - original video animation) rađen još macross plus, koji govori o događanjima posle rata sa zentradima, mada je pravljen pre zero trebao bi da ima jednako dobru animaciju. Postoji još i macross II koji se odvija u nekom alternativnom svemiru, to i plus nisam gledao, ne mogu da nabavim, još uvek ;), to je isto OVA.
A negde sam pročitao da ima i serijal macross 7 koji je išao samo u Japanu, verovatno nije bio toliko dobar kada ga ameri nisu uzeli :D.
poz !!!
Da li se nekome mozda cini da u ovoj nasoj zemlji covek ne moze da vidi pravi anime.
Sve sto vidimo su neki Pokemoni, Digimoni, Bey blejdovi i ostale gluposti
A sta je sa pravom mangom. Ljude koji su ovde culi za GUNDAM, EVANGELION, MACROSS..... i tako dalje mogu se nabrojati na prste.
Ako vas ima javite se
M.Silenus
12.1.2006, 13:02
Anime-filmovi koje sam gledao?
Pa da vidimo
Ghost in the Shell ( koji je ujedno i jedan od najboljih sf filmova ikada )
Appleseed (fantastična animacija i skoro ništa više)
Animatrix (mnogo bolji od sva tri filma zajedno, ako izbacimo Last Flight of Osiris)
Robotech ( redovno sam gledao seriju, makar ovo što se davalo kod nas, a gledao sam i nekakav Robotech: The Movie , koji je zanimljiv )
Gall Force ( ne pitaj kako sam uopšte došao do toga ).
Sada , gledao sam davno na TV-u jednu anime-bajku , o nekoj devojci sa neba, koja na kraju filma uništi nekog demona ( bez imalo klanja ), tako što zatraži da on umre, i ona zajedno sa njim. Taj film me užasno interesuje, pa ako znaš kako se zove, pliiiiz javi.
PS
Jesi li gledao nešto od Ghibli-ja?
Meni se svidjao onaj deo iz Kill Bill-a koji je uradjen u toj tehnici, o tome kako je ona japanka postala profesionalni ubica.
nesonjacc
12.1.2006, 20:24
Eh Nostalgija. Kad bi se neko secao kraja 80 tih i pocetka 90 tih. Kada je nesto Animea moglo i da se vidi kod nas.
Dobro bar se neko seca Robotecha. ( kod nas emitovano prvih 14 episoda od ukupno 85.)Koji datira iz 1985. A 2006 ( tj za koji mesec izlazi novi nastavak- ROBOTECH SHADOW CHRONICLES( i to polu 3d)
Inace sta mislite o novom nacinu radjenja animea ( polu 3d- 3d mecha + i dalje crtani likovi.)
Npr MACROSS ZERO
ili Gundam Seed Destiny.( moja snazna preporuka za gledanje)
( ako ih je iko video)
INACHE KAKO NATERATI NASE TELEVIZIJE DA DAJU LJUDSKI ANIME.?????
hacker_aca
12.1.2006, 23:21
Veliki sam obožavalac animea! Samo nažalost, nema nešto mnogo toga kod nas (neznam za Srbiju, ali u CG ništa). Gledao sam Digimon film (the movie ili kako već, nisam ga gledao ispočetka) i sviđa mi se ima akcije dosta. Isto takođe, gledao sam prije nekih 2 godine neki anime o nekom kao šumskom bogu koga hoće neka tamo vlasnica topionice gvožđa da ubije pa tu ima neka devojka sa velikom vučicom i neko dječak što jaše malo povećeg jelena. Anime je stvarno do jaja, ako neko zna o kojem filmu pričam, možda bih mogao da kaže kako se zove, jer je stvarno dobar film.
@nesonjacc Pa finta je u tome što naš narod vidi da je crtano odmah to definiše kao neki crtać za djecu, a ne kao ono što bi trebalo. Tako ja u mom društvu, kažem kako bih rado uzeo ovaj digimon film kad bih ga našao negde, oni počeli da se sprdaju samnom kao da sam malo dijete od 5 godina. :confused:
E pa da,.
Narocito jer je Nudity i Gore neretka pojava u Animeu( npr GHOST IN THE SHELL - ume da bude vrlo krvavo, a o nuditiju da i ne pricam)
Nego zasto imamo Pokemone, Digimone...... Na tvu a anime kao sto je Macross, Gundam, Evangelion,Yukikaze,Tekkeman.....Kod nas jednostavno ne postoji
( ko je jos cuo za njih)- Dajte ljudi neko sigurno jeste
ako niste bacite pogled na
www.robotech.com
http://www.gundamofficial.com/
http://www.eva-r.com/
http://www.macross.co.jp/zero/
Zasto je dodjavola Mecha zamenjena Zivotinjicama, kojekakvim glupostima,cigrama......Naravno na nasim Televizijama
Mrk
Marko Belsak
13.1.2006, 15:34
Veliki sam obožavalac animea! Samo nažalost, nema nešto mnogo toga kod nas (neznam za Srbiju, ali u CG ništa). Gledao sam Digimon film (the movie ili kako već, nisam ga gledao ispočetka) i sviđa mi se ima akcije dosta. Isto takođe, gledao sam prije nekih 2 godine neki anime o nekom kao šumskom bogu koga hoće neka tamo vlasnica topionice gvožđa da ubije pa tu ima neka devojka sa velikom vučicom i neko dječak što jaše malo povećeg jelena. Anime je stvarno do jaja, ako neko zna o kojem filmu pričam, možda bih mogao da kaže kako se zove, jer je stvarno dobar film.
Film se zove Princeza Mononoke i relativno ga je lako naci, barem u Beogradu. Mozda ga i ponovo prikazu na nekom od nasih kanala.
Sada , gledao sam davno na TV-u jednu anime-bajku , o nekoj devojci sa neba, koja na kraju filma uništi nekog demona ( bez imalo klanja ), tako što zatraži da on umre, i ona zajedno sa njim.
Da nije Yuki - snezna kraljica?
http://www.pirana.co.yu/filmovi-info2.php3?oznaka=CR%20%2091
P.S.
Jel gledao neko Granzorda (nekada se prikazivao na rts-u)?
http://www.hobbyjapanonline.com/Anime/pic/TN_Granzord_2.JPG
nesonjacc
13.1.2006, 17:35
Naravno da sam gledao granzorta. Srecom uspeo da nabavim i DVD. Simpaticno ostvarenje. Radjen 1989
Osim Robotecha (a uz to i Saber Rider( na trecem kanalu davno) Bilo na Rts-u.
Inace ako vas interesuje sveobuhvatan registar Anime naslova pogledajte
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php
hacker_aca
13.1.2006, 23:23
Uff, koliko naslova, a ja neznam ništa o tome... Nego, jel neko gledao Yu-Gi-Oh! - Pyramide of light? (Piramida svetlosti, neznam jesam li tačno napisao) Nije loše, ko nije, neka ga pogleda. A evo danas sam pogledao Final Fantasy VII - Advent Children. Film rastura. A za koju platformu je pravljen Final Fantasy (čitav serijal)? Kad sam pogledao ovaj film, zainteresovao sam se i za igru.
M.Silenus
14.1.2006, 18:36
A za koju platformu je pravljen Final Fantasy (čitav serijal)? Kad sam pogledao ovaj film, zainteresovao sam se i za igru.
Final Fantasy je napravljen u nekih 11 delova , za gomilu igračkih platforma
(nes,snes,psx, PC (tek od 7-og dela, i to ne sve)). Inače , u pitanju je RPG.
Najbolja igra iz serijala Final Fantasy po opštem (i mom) mišljenju jeste sedmi deo. Definitivno igra sa najboljom pričom koju sam video na bilo kojoj platformi. Rađena je samo za PS, a u PC varijanti je odrađen samo osmi deo, koliko ja znam.
Inače, film Final Fantasy: Advert Children se nadovezuje direktno na sedmi deo, dešava se par godina nakon završetka igre. Svi likovi koje vidiš u filmu su iz igre. Cloud je glavni lik, najjača faca koju sam ikada vodio. Film mi je probudio sećanje na mnogo neprespavanih noći svojevremeno.
Ukoliko ikada imate prilike da odigrate sedmi deo, nemojte propustiti.
nesonjacc
14.1.2006, 22:11
Uff, koliko naslova, a ja neznam ništa o tome..
Nekako mislim da O TOME I PRICAM
par ispravki.
Nemojte povezivati robotech sa Macross zeroom( ili bilo kojim Makrossom)
Davne 1985 ( kada je robotech izasao, a animacija datira iz 1982
Robotech je kombinacija animacija 3 jedinstvenih japanskih serija
- SDF-1 macross(1982)36 epizoda
- SDC SOUTHERN CROSS(1982)24 episoda
- Mospeada.(1982)25 episoda
Ali samo animacija i nista drugo, jer robotech ima zasebnu pricu( mnogo bolju i od svih ovih serija zasebno)
Dakle 1982( znaci RUCNO CRTANJE)
Inace razlog za ovo je zakon Koji je 1985 vazio u SAD. Po kome ni jedna serija za emitovanje nije smela da ima manje od 50 epizoda.
Ali ipak robotech ima jedinstveni Timeline ispracen kroz Stripove, Graficke novele, igre...... I ako mene pitate Robotech rulez
Pa lepo posetite
http://www.uegroup.scherdan.com
E sad MACROSS
Imao gomilu nastavaka.
Prvo dugometrazni Film . MACROSS -DO YOU REMEMBER LOVE( aka - DYRL)
- koji iz koren menja pricu na koju se kasnije nadovezuju svi ostali nastavci.( 1984)- animacija vidno bolja.
-Macross flashback 2012( neka vrsta muzickog videa vise no nastavka)
-Macross II(lovers again)
-macross plus( + dugometrazni film)(1996)
- Macross 7( apsolutna katastrofa i u pogledu radnje i animacije( 1998)
Macross zero( prequel) 2002.
I za kraj Pozdrav.
Ja sam se strasno odusevio Zero-om...fenomenalno...ali sta ja znam:icon_mrgr
@nesonjacc imas li ti sve to sto si nabrojao?
Poz
nesonjacc
19.1.2006, 18:05
eh ovako.
-Ceo Robotech( 85 episoda) - ali na moju zalost u Real media formatu.Mada cu oskoro da dodjem i do DVDa
-Robotech II the sentinels( propala serija - koja je spojena u dugometrazni -film)
- robotech THE MOVIE- the untold story
-macross zero
-Dyrl
-macross flashback 2012
-Macross 7( ovo ti ne preporucujem)
A uskoro cu imati i MACROSS PLUS
Ea ako ti se svidjao ZERO nabavi GUNDAM SEED i GUNDAM SEED DESTINY. 100% ce ti se svidjati
pozdrav:icon_mrgr
INACHE KAKO NATERATI NASE TELEVIZIJE DA DAJU LJUDSKI ANIME.?????
Tesko, 90% ljudi u nasoj drzavi je zatucano i ne razumeju umetnost...tako da se neces nagledat mange na nasim kanalima.
Jel gledao neko Granzorda (nekada se prikazivao na rts-u)?
JA, JA! Dusu bi dao za par episoda, covece kako mi nedostaje!!!
Ljudi mogla bi da padne neka razmena cd-ova...imam:
-DBZ movie(broli legendary super sayon)
-Elfen Lied
-Rurouni Kenshin
-Transformers
-Wonderful Days
-Final Fantasy VII (Advent Children)Macross Zero
-Ninja scroll
-edit:Vampire Hunter D
ako neko hoce nesto od mene nek se javi...
p.s. uskoro bi trebao da nabavim jos neke stvari...
Poz
I meni... Bas sam se bio iznervirao kad su ga prekinuli onako odjednom... $&%$*&*$&*_*(#& domaca televizija
Da nije Yuki - snezna kraljica?
To je u pitanju-gledao sam to bas davno kao klinac-interesantan crtac/anima...
Najbolja igra iz serijala Final Fantasy po opštem (i mom) mišljenju jeste sedmi deo. Definitivno igra sa najboljom pričom koju sam video na bilo kojoj platformi. Rađena je samo za PS, a u PC varijanti je odrađen samo osmi deo, koliko ja znam.
Inače, film Final Fantasy: Advert Children se nadovezuje direktno na sedmi deo, dešava se par godina nakon završetka igre. Svi likovi koje vidiš u filmu su iz igre. Cloud je glavni lik, najjača faca koju sam ikada vodio. Film mi je probudio sećanje na mnogo neprespavanih noći svojevremeno.
Ukoliko ikada imate prilike da odigrate sedmi deo, nemojte propustiti.
Meni je ipak FF8 zakon-Squall Lionheart i Rinoa-likovi fantasticno dizajanirani(nesto izmedju anime i klasicnih likova-ekstra spoj!),najlepse animacije koje postoje,odlicna prica-epska saga i prica zivota...
Sedmicu sam igrao samo malo i to jako davno,postoji i u PC verziji(4cd)izasla je '98 godine,ima opis i u SK-Slobodan Macedonic koji je opisao i osmi deo:)
I ja volim manga crtace-ali ih se u poslednje vreme nisam nagledao na TV-tu ste u pravu....
Pokemon nije toliko los crtac koliko su debilni oni nasi glasovi-uzas!
Kada retardi pozajmljuju glas crtacu,on i sam postane takav....
I da ne zaboravim-pikaaaaaa pikaaaaa!
Haha....
Cudo niko nije spomenuo Vampire Hunter D i Akiru-to sam skoro gledao na DivX-u-fenomenalni su....
Gledao sam takodje i Ghost In The Shell koji je dobar,kao i FF-Spirit Whitin(koji nije nista specijalno,ali je dobro tehicki uradjen)
Kako klinac gledao sam pre svega Saber And The Star Sheriffs(sjajno!),Tritona,Gramzorta,Voltrona,Robot ech,Transformerse,.....
Jel se seca neko prava dva:)
ja imam samo uvodnu spicu za Saber Rider...
jedan drug mi je rekao da ghost in shell ima dva dela...
zna li neko sta se radi u drugom?
Jim Bravura
21.1.2006, 20:05
Jel neko gledao anime seriju "Vizionari" , mislim da se tako zvala.Svaki od likova-junaka je dobio TOTEM neke zivotinje u skladu sa sopstvenim osobinama i karakterom ciju moc je mogao da prizove kad mu zatreba. Slabo se secam(bilo je to prilicno davno),al znam da me je odusevila.Zna li neko nesto vise o tome.
P.S. Sramota je reci :icon_redf ,ali dok vi niste otvorili ovu temu,ja prakticno nisam znao nista o Anime.Mislim,gledao sam dosta naslova koje pominjete,ali za mene su to bile "crtane serije" :D ,ko i sve druge.Lepo kazu,covek se uci dok je ziv.I jos nesto,u cemu je razlika izmedju anime i manga serijala?
nesonjacc
21.1.2006, 23:25
P.S. Sramota je reci :icon_redf ,ali dok vi niste otvorili ovu temu,ja prakticno nisam znao nista o Anime.
Hm I sta bese ima novo?
:icon_roll
Eh ovako ZA NEUPUCENE
Manga = COMIC BOOK = strip, naravno japanske proizvodnje
Anime = ANIMATED SHOW = animirana serija opet japanske proizvodnje(99% slucajeva) cak i ako ste gledali na engleskom opet je 99% slucajeva original japanski samo sinhronizovan na engleski( amere mrzi da chitaju)Takozvani DUB.A kad su prevodili malo su i menjali.:icon_lol:
NPR - SABER RIDER je u stvari "Sei Jūshi Bismarck (Star Warrior Bismarck)" u originalu
sveobuhvatni registar ANIME i MANGA naslova mozete naci na
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/
Pa pre no sto postujete pogledajte da li je naslov o kome prichate ANIME ili ne.
WARNING::: SVAKI AMERICKI CRTAC(CARTOON) nije ANIME
Inache ANIME datira jos iz 60tih proslog veka.
Osamu Tezuka's 1963 Astro Boy TV series
POZDRAV :icon_cool
Meni je ipak FF8 zakon-Squall Lionheart i Rinoa-likovi fantasticno dizajanirani(nesto izmedju anime i klasicnih likova-ekstra spoj!),najlepse animacije koje postoje,odlicna prica-epska saga i prica zivota...
Sedmicu sam igrao samo malo i to jako davno,postoji i u PC verziji(4cd)izasla je '98 godine,ima opis i u SK-Slobodan Macedonic koji je opisao i osmi deo:)
Da, u pravu si, tek sada se sećam da je i 7-ica bila u verziji za PC. J..e ga, tada sam jos pikao PSX :)
Osmica je verovatno graficki najlepsa igra koju sam igrao, samo mi je bila malo dosadna u nekim trenucima posle sedmice, mada opet bolja od 95% igara koje sam igrao. Ah, Squall....
@nesonjacc
Hvala na informacijama :worshippy
Kakvo je vase misljenje o "Spirited Away"? Juce sam ga gledao, i prosto sam se odusevio pricom i kako je odradjen (i on spada u animu, zar ne?:icon_redf )
nesonjacc
22.1.2006, 15:31
Spada u anime
Ako hoces vise informacija
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=377
Ja ga nisam gledao pa ne mogu da komentarisem.
POzdrav
Nego da li je neko ovde cuo za GUNDAM. Legendu u svetu animea( uz macross)
cak 14 serija( a kod nas emitovano nista)
Poslednje 2 radjene su 2003-2005. I odusevile su me
Gundam seed(51 ep)
Gundam seed Destiny(50 ep)
OBAVEZNO POGLEDATI( kome padne saka)
Fenomenalnooooooooooooooooooooooooooooooooo
Sta reci, ja sam bas srecan sto znam madjarski pa stalno gledam jedan kanal na kome od 20:00 casova pa doooooo 2:35 ide samo anime !!! Naslovi kao Trigun, Cowboy Bebop, Blue Gender, Slayers, Yu Yu Hatusho, Kiddy Grade, Inuyasha, Full Metal Panic...Pogledajte malo sta ima na googleu kada ukucate ove naslove - sve do jednog vrhunski anime, jeb.s ovde kod nas samo pustaju onaj djubar za malu decu...nista ozbiljno i sinhronizacija je ocajna, ali na ovom kanalu sihronizacija je odradjena profesionalno, nema da jedan lik glumi njih petoro, ili zensko glumi muskog lika ... sve je odradjeno vrhunski....osim toga ako neko zna jos madjarski ime kanala je "A+" a sajt je: www.aplusztv.hu
See ya !!!
Jedini dobar anime crtac koji se kod nas emitovao u zadnjih nekoliko godina je Dragon Ball (Z) svi ostali (Beyblade i sl.) su cista glupost.
Ko sad kaze da je DragonBall (Z) glup dolazim mu na kucna vrata i lomom kolena :D :D :D :D :dedica: :dedica:
Jedini dobar anime crtac koji se kod nas emitovao u zadnjih nekoliko godina je Dragon Ball (Z)
Al' onaj naš dabing je kriminalan!!! :boodala:
Ovde je pravo pitanje kako staviti nasim televizijama do znanja da POSTOJI mnogo kvalitetnog animea. Zasto su se kao pijani vezali za jednolicne(ili nikakve) i to lose izdanke ovog zanra.(cast izuzecima)
Peticija mozda?
Ajde da cujem ideje. Pa da bre malo zivne ova nasa ucmala Anime scena.
Dali treba ostaviti cak i mladjim narastajima da rastu uz OVO. Ne brate.
Motku u ruke pa......
:dedica:
Spremi dusu, pa salji PM - imam sve epizode Grandzorta + nekih 5 koje bi trebalo zajedno da cine film :D
ja imam samo uvodnu spicu za Saber Rider...
jedan drug mi je rekao da ghost in shell ima dva dela...
zna li neko sta se radi u drugom?
Ne znam o cemu se radi u drugom delu, nisam ga pogledao, a imam ga vec par meseci. Video sam da je animacija odlicna i svi anime zaludjenici oko mene kazu da je odlican.
Moj favorit je Full Metal Alchemist
PM za razmenu
FiresnakE
10.2.2006, 13:01
Ja se iz moga detinjstva jako rado secam sledecih:
Saber Rider & The Star Sheriffs:aplauz:
Voltron - Defender Of The Universe:aplauz:
Robotech:aplauz:
Transformers:aplauz:
Ima tu jos ali ne mogu sad da se setim svih naslova.
Inace moje misljenje je da MANGU i ANIME definitivno
treba sto vise pustati kod nas:
1.zato sto 97% istih ima jako dobru pricu
2.zato sto su fenomenalno nacrtani, animirani....
i jos brdo drugih razloga
Mislim, moja generacija je imala gore navedene (crtace) tako smo ih zvali, a danasnji klinci imaju pokemone, teletabise i ostale ku**ce i palce kao da je 99% dece retardirano.UZAS!
TheProphecy
10.2.2006, 14:25
Uff koliko mesanja pojmova.Aneme su animirani filmovi,a Manga je strip.To je neka osnovna definicija.Mnogo stvari koje su ljudi ovde naveli nisu anime,npr Voltron,Transformers pa cak ni Robotec nije anima.Odlicna serija je Berserk,radjena po stripu 26 epizoda.Neki kazu da je to najbolja Anima i Manga do sada.
Nego da li je neko ovde cuo za GUNDAM. Legendu u svetu animea( uz macross)
E to nisam gledao!! A jel tebi to palo saka :)?
nesonjacc
10.2.2006, 17:35
da ANIME je animirani film
Manga je strip
Da pojmovi budu jasni.
Ali ROBOTECH, Voltron, Transformers - jesu ANIME-Baci pogled na
http://www.animenewsnetwork.com/
Sto se samog Robotech-a tice - Animacija je -MADE IN JAPAN.- samo Dub je ENGLISH( u slucaju Robotecha malo vise od samog Dub-a je - MADE IN USA)-
sastoji se iz animacije 3 serije(SDF1 MACROSS, SDC SOUTHERN CROSS, MOSPEADA.)- A ameri su to spojili u 1 koristivsi IZVORNU animaciju(samo editovali drugacije(malko)- DAKLE ANIME) slican slucaj sa SABER RIDER)
Inace sve je to ANIME iz 80tih(pocetka uglavnom) pa zato animacije i nije na nivou savremenog Animea
A kad smo kod suvereno najboljih tron dele GUNDAM i MACROSS
Macross- original + nastavci onog koriscenog za Robotech(poslednji radjen 2002)
Gundam - 14 serija + filmovi(prva radjena 1979 -poslednje radjeno 2005)
Ali meni je ubedljivo najblji poslednji GUNDAM -
Gundam SEED
-Plotline apsolutno fenomenalan
- realizacija fenomenalna( u svakom pogledu)
ocena 9,7 od 10( moja licna skala)
pozdrav
Ljudi zar nebi bilo strava imati i voziti se u necemu ovakvom:
703
ili ovakvom...:
704
ahhh to bi bilo strava...:qliranje:
Jim Bravura
11.2.2006, 21:43
Mislim, moja generacija je imala gore navedene (crtace) tako smo ih zvali, a danasnji klinci imaju pokemone, teletabise i ostale ku**ce i palce kao da je 99% dece retardirano.UZAS!Apsolutno se slazem u dijagnozi. Nekome je izgleda to i cilj. Mislim, pogledaj samo one nebuloze na B92. :mad: Pa to je uvredljivo i za retarde. Neverovatno je sta drzava dopusta.
hacker_aca
11.2.2006, 22:36
Eeee, ljudi, da znate kako se ja palim na anime ribe...... Ma Japanci rulez!
:D Hentai, jel` ? :a_bleh:
Eeee, ljudi, da znate kako se ja palim na anime ribe...... Ma Japanci rulez!
Ma ko se ne pali to je pitanje!!! kad nebi postojao hentai to bi bilo lose, jako lose....necu ni da zamisljam tako lose stvari...evo aco samo za tebe - zove se Kaname i dolazi iz Full Metal Panic-a:
706
No sta kazes ?! :D
Nego ti idi u google stavi na image search i upisi full metal panic i ondak pogledaj skroz prvu sliku...
The Finest Serbian Since '82
12.2.2006, 0:26
Skoro sam gledao "Vampire Hunter D" i ekstra mi se svideo. Ima zanimljivu pricu i super je uradjen.
dali bas niko niko niko nije cu za ---Gundaaaaaaaaaaaaaaaam
Ako nekome padne saka SEED gledati obavezno.
Goborim o ovome
http://fansub.frozen-layer.net/descargas/portadas/Gundam%20SEED%20-%20Portada%20-%20vol01.jpg
samo pogledajte
http://seedgenesis.net/
i procitajte synopsis
darthmajor
13.2.2006, 11:48
Poslednjih nedelju dana sam nodgledao tri anime serije!Full Metal Alchemist je genijalan, Full Metal Panic! je isto odlican, a ni D.N. Angel nije los...jako bih voleo da gledam robotech i Gundam!
Od filmova, omiljeni su mi Ghost in the Shell 1, Vampire hunter D, Akira i GITS 2.
Mrzim kada me zovu detinjastim sto gledam anime ("crtani") kada ne shvataju da mnogi uopste nisu ni za decu (npr, GITS).
Nase televizije bi definitivno trebale da pustaju anime-a, a i bolje bi bilo da samo lepo subtitle-uju posto su im glasovi katastrofalni.
Ako bude peticije, imate moj potpis! :)
nesonjacc
13.2.2006, 12:25
Haha. Apsolutno se slazem da su glasovi katastrofalni.
Jednostavno jedina Ekipa koja je je kod nas dobro Dubovala bila je ona koja je radila PRVE(a za mene i jedine)Nindza kornjache, Robotech....- i sve to na RTSu
A u toj ekipi su bili NIKOLA SIMIC, NADA BLAM.......Ali ta ekipa ne radi od jos od 90tih proslog veka.
Takoda bolje da lepo napisu Titl. Nismo nepismeni( a ni lenji ko ameri)
...Mrzim kada me zovu detinjastim sto gledam anime ("crtani") kada ne shvataju da mnogi uopste nisu ni za decu ...bolje bi bilo da samo lepo subtitle-uju posto su im glasovi katastrofalni.
Isti problem, takodje mrzim kad me neko zeza zbog moga nicka...isto je iz jednog animea, koristim jos jedan nick pored ovog a to je Vash The Stampede (Isto jedno ime iz animea Trigun). Djabe ti coveka ubedjujes da su animei strava kad je to u njegovim ocima samo jedan bedni crtac, kada ta neserecna dusa ni nezna sta je stvarno dobro. On misli da ako je nesto "nacrtano" ta se to nemoze razlikovati od npr. pokemona ili onih crtaca za malu decu....
Sto se tice domace sinhronizacije - kad sam cuo pokemone i kornjace samo sam uradio ovo :boodala:x3 i brzoooo prebacio kanal. Ti bedni "skrikavi" zvukovi mi idu na zivce.
-Domaca anime scena, sta da se kaze - ocajno...djubar za malu decu.
Postovanje svim "svesnim" ljudima koju postuju anime i ne misle o njemu kao nesto sto nije za njihov uzrast, ja mislim da su animei za sve uzrasti i vecina "ozbiljnih" animea prevaizlazi vecinu filmova 10000000x (po prici, izradi, ozbiljnosti, zaraznosti - ma po svemu !!! :aplauz:)
.................................................. .................................................
722
.................................................. .................................................
721
Ne znam o cemu se radi u drugom delu, nisam ga pogledao, a imam ga vec par meseci. Video sam da je animacija odlicna i svi anime zaludjenici oko mene kazu da je odlican.
Jao,jao,jao pa ti nisi to gledao a imas ga kod kuce :eek: :eek:
Pa to je definitivno najjaci anime film ikada napravljen (moje licno misljenje ali i mnogih drugih), mislim sta reci kad je bio nominovan na filmskom festivalu u Kanu. To je tako dobra i jaka prica zajedno sa realizacijom i tehnickom izvedbom da te dusa boli sto ima kraj:Battered: :Battered: :(
Ali sad sam se bacio na Ghost in the Shell epizode :D :D
Jos 21 sat anime materijala :D
U Italiji se 2000 prikazivao neki krvolocni anime u vreme rucka... Japanski naravno. Bilo je i dzinova i klanja i seckanja... A sto se nebi pokazivao i kod nas?? Naravno postoji i anime za 18+... Mozda bi to moglo posle ponoci na Kosavi?? :boxing:
hacker_aca
15.2.2006, 15:08
Imam ja +18 anime slike. Vise je za smejanje nego za gledanje. :D
M.Silenus
15.2.2006, 15:54
U Italiji se 2000 prikazivao neki krvolocni anime u vreme rucka... Japanski naravno. Bilo je i dzinova i klanja i seckanja... A sto se nebi pokazivao i kod nas?? Naravno postoji i anime za 18+... Mozda bi to moglo posle ponoci na Kosavi?? :boxing:
Da nije Fist of the North Star?
http://www.absoluteanime.com/fist_of_the_north_star/
Lucifer_King®
19.2.2006, 21:55
Po meni je najbolji Dragon Ball Z i GT-imam kuci ceo serijal GT o odlican je:to_care:
Akira mi je bio zakon strip, dok nisam gledao onaj anime , sve mu se redje vraćam kad se tog filma setim
KAd smo kod Akire - Pravi primer kako odredjene vrste animea nisu uopste za prikazivanje deci.
I pravi primer za ADULT anime
Ili biste da vam dete ima nocne more.
Ipak Akira spada u najbolja Anime ostvarenja.
A i verovali ili ne Ameri su 1990 potrosili cak 1 000 000 dolara samo na snimanje Duba i novog soundtracka. Za anime mnogo je
ste gledali najskuplji anime? Steamboy? Kvalitet animacije je tako nenadmasan da je... pa, nenadmasan :P
Ja ga uzo od ortaka (jedva) al bila DVD verzija (znaci jos kvalitetniji kvalitet) pa nikako nisam mogao da napravim bekap...
Znaci steampunk do yayaya :D
btw nemoj se kacite sa nesonjom oko anime-a :dedica:
Nikola Grbic
23.2.2006, 21:28
Hteo sam samo da vidim jel neko mozda gledao anime-The Hellsing Organisation?
Hteo sam samo da vidim jel neko mozda gledao anime-The Hellsing Organisation?
Me, me, me, me, me. Odlican anime sta reci negooooo zove se samo "Hellsing" a ne "The Hellsing Organisation"
A so' te zanima, imas li nekih pitanja ???
Pa ko jos nije cuo za Arucarda?
Nikola Grbic
24.2.2006, 15:13
Jel neko provalio da se Alucard unazad cita Dracula?
phoenix[illusion]
24.2.2006, 22:29
Jel' to onaj anime gde se jedan vampit iz pakla bori protiv nekog lika iz raja i na sve strane prsti krv?
Ili uopste o cemu se radi taj anime?
Jel neko provalio da se Alucard unazad cita Dracula?
Odma cim sam video to ime...
']Jel' to onaj anime gde se jedan vampit iz pakla bori protiv nekog lika iz raja i na sve strane prsti krv?
Ili uopste o cemu se radi taj anime?
neverujem zato sto alukard a ni njegov protivnik nisu iz raja/pakla...Tu se radi o organizaciji Hellsing koja se vec vekovima bavi eliminacijom vampira...kasnije se razvija padnja...nemam sad zivaca da to pisem...
779
Vidim da ljudi koji posećuju ovaj forum veoma malo znaju o anime-u, i jako me čudi što ne postoji neko ko se iole više razume u jednu od najlepših tvorevina japanske kulture. Anime komuna u ovoj zemlji najviše se okuplja na forumima Emulation Galaxy-a (http://www.emulationgalaxy.co.yu), gde možete naći gomilu edukativnog i zanimljivog sadržaja.
Što se tiče Macross serijala, predlažem da pogledate ovu adresu http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=77 gde su nabrojani svi delovi i njihove relacije. Takođe za svakog anime fan-a AniDB (anidb.info) predstavlja najvredniju stvar na internetu. Tu su evidentirane sve anime serije/filmovi sa kratkim opisom i pregrštom ostalih informacija koje ćete i sami videti.
nesonjacc, moram da naglasim da nisi u pravu kada kažeš da je Robotech bolji od originalnih japanskih serija (gore navedenih) koje ju čine jer su Ameri poprilično s*****li sinhronizaciju i isekli su popriličan broj scena (cenzura). Robotech je u širim anime krugovima poprilično bio napljuvan dok SDF Macross važi za najbolju seriju napravljenu u periodu do 1985. (pa možda i '90) godine. SDC Southern Cross i Mospeada su lošije prošli ali oni ni nemaju nikakve veze sa SDF Macross-om.
Od svih ovih stvari, sa priloženog grafa, jedino mi fale američke verzije SDC Southern Cross-a i Mospeada-e (poznate i kao Robotech Masters i Robotech New Generation) kao i Robotech THE MOVIE - The Untold Story koji nije objavljen zasebno već kao DVD dodatak za Robotech (The Macross Saga).
P.S. Možda sam malo zakasnio sa ovim postom ali dugo vremena nisam dolazio na ovaj forum:icon_stud
nesonjacc
22.3.2006, 15:09
Hm nikad nje kasno za ovaj forum
A meni je drago sto postoji neko sa kime ovde moze da se Animeu ljudski pricha
Interesantan je ovaj graph nema sta( samo sto SDC southern cross i Mospeada nemaju ama bas nikakve veze sa makrosom( osim sto ih je radila ista firma)
A sto se robotecha triche OGROMNA fan zajednica svedochi o apsloutnoj netachnosti tvoj tvrdnji
Da se razumemo
ROBOTECH nije english DUB SDF-1 MACROSSA - Daleko od toga( taj DUB je izashao 2005 i zove se MACROSS DUB a ne ROBOTECH)
Robotech ima svoj kontinuitet i jedinstveni timeline( koji je 100% drugachiji od macrossa)
Pojam PROTOCLUTURE u Robotechu i MAcrossu Ima potpuno drugachije znachenje( a kljuchan je za obe serije)
A i tvrdnja o sinhronizaciji ti je takodje potpuno netachna
Dakle u anime produkciji se VOICE recording radi pre pocetka animacije charactera( sto je jelte i logichno)
A posto je HARMONY GOLD dobio RAW animaciju a naknadno snimao Voicove - sta si nogao da ochekujesh( JAPANSKI i ENGLESKI nisu nimalo slichni)
Zatim Robotech ima sasvim novi soundtrack( kudikamo bolji od japanskih kolega - I po meni jedan od najboljih anime soundtrackova svih vremena( uz gundam seed i gundam seed destiny)
A i generalno JEDINO STO JE BOLJE u nastavcima makrossa je GRAFIKA jer je plotline potpuno besmislen( ovo dolazi do izrazaja najvise u ODVRATNOM MACROSS 7)( ako si za debatu o ovome - UVEK SAM TU)
A robotech svoj sluzbeni nastavak( radjen za Robotech a ne za neki drugi anime) dobija 2006
BESMISLENO JE ST OVAJ GRAPH DELI ROBOTECH- JER IMA JEDINSTVENI TIMELINE( Dakle gledati u kontinuitetu - da bi se razumelo)
A sto se tiche editinga samo su izbachenee explicit nudity scene( zbog toga sto je namenjem odredjenoj ciljnoj publici)
Robotech je pljuvan samo od strane MACROSS PURISTA( koje odlichno znam)
Ako postoje dokazi za PLJUVANJE bio bih zahvalan na LINKU
A samo jedno pitanje - Da li ljudi vise znaju i cene ime RICK HUNTER ili ime HIKARU ICHIJO?
A the untold story jeste objavljen zasebno( vhsovi iz 80tih) dvd jos nije doshao na red
A sto se tiche tog filma- Animacija je MEGAZONE 23( anime)
U graphu fali THE SENTINELS movie-1986( ako su vec spomenuti THE MASTERS saga i THE NEW GENERATION)- ovo je trebalo da bude serija ali je otkazano zbog nedostatka sredstava i lose politike uprave Harmony Golda- iako je scenario bio napisan, design odradjen a prvih nekoliko epizoda i ANIMIRANO
edino mi fale američke verzije SDC Southern Cross-a i Mospeada-e (poznate i kao Robotech Masters i Robotech New Generation)- ROBOTECH NIJE DUB
Robotech svoj sluzbeni nastavak dobija 2006 - ROBOTECH THE SHADOW CHRONICLES- nastavlja se direktno na epizodu 85( Potraga za ADMIRALOM HUNTEROM)
POzdrav
1. Nisam ni rekao da je Robotech samo DUB nego AMERIČKA VERZIJA.
2. Ako je Robotech fan zajednica OGROMNA onda je Macross zajednica još veća, čim su uradili i klasičan english dub Macross-a 2005.
3. Džabe Robotech-u kontinuitet i timeline kad je on veštački zbudžen od 3 serije koje nemaju veze jedna s drugim. Koliko god da se dijalozi (pošto je animacija istovetna zar ne?) razlikuju u Robotech-u (kompletnom) i u ove 3 japanske serije, ne može se stvoriti kontinualna priča. Sama ova činjenica daje utisak izveštačenog. Southern Cross ima nekih dodirnih tačaka sa Macross-om ali to je napravljeno pre svega da bi se privoleli Macross fanovi.
4. Da li si ti uopšte odgledao ceo Robotech i pomenute jap. serije i uporedio ih po sadržini? Ja priznajem da nisam odgledao sve, tako da svoje mišljenje većim delom baziram na poznatim činjenicama.
5. Da li ti je poznata činjenica da Zentroidi u Macross-u govore jezikom koji posebno smišljen za te potrebe, dok u Robotech-u oni govore ENGLESKI. Zar je to nešto što je bolje u Robotech-u u odnosu na Macross.:confused:
6. U anime produkciji se VOICE ACTING radi posle svega, tj. kada se završi sa animiranjem, jer je daleko jeftinije. Ovde (http://www.animeyume.com/site_general/justwhatisanime.html) se možeš da pročitaš detaljnije informacije (posebno obrati pažnju na Part 3 - Anime Effects, Structure).
7. Pitanje Robotech Sound Track je stvar muzičkog ukusa i to neću da zalazim. I meni se sviđa Robotech muzičke numere, ali i Macross-ove.
8. Macross ni nema prave nastavke. Svi ostali serijali (i filmovi) su spin-off-ovi i nisu ni pravljeni sa namerom da nastave priču, autori uvek vole da se poigravaju sa svojim kreacijama. Macross 7 je i po mom mišljenju bezveze, ali pravljen je kao mjuzikl jer je tad vladao (mada vlada i danas) rok, a ukusi japanaca se izgleda mnogo razlikuju od našeg pa je njima verovatno bio super.
9. Koja je to ciljna publika kojoj je namenjen Robotech kad su morali da izbace toliko scena (izbacili su i "krvave" scene)? Mala deca (prosečnog znanja i inteligencije) svejedno ne mogu da prate priču Robotech-a.
10. Pitaj nekoga u Japanu da li zan ko je Rick Hunter, ima da blene u tebe. Naravno da je Rick Hunter ime poznatije kad je Robotech emitovan u Americi kad 99 posto Amerikanaca nije ni znalo za Macross. Isti slučaj je i u Evropi.
Toliko od mene.
Au bre
1- NIJE AMERICHKA VERZIJA( ne postoji druga verzija - samo dubovi)- VEC JEDINA VERZIJA
2-NO COMMENT- ( Pazi ti tu sposobnost zakljuchivanja - MAcross ima JOSH veci comunity a vise je ljudi culo za ime RICK HUNTER- :aplauz:
3-Gresis uveliko- PRICHA JE FENOMENALNO SLOZENA- ODGLEDAJ CEO ROBOTECH PA CES ZNATI(animacija nije sve na svetu)
Iionako je Uzasna -Na animaciji radilo vishe razlicitih timova( sa ocigledno ne dobrom podelom zadataka i velikom prostornom distancom)-
Kao i cinjenicom da je ponekad iz kadra u kadar crtanje potpuno drugachije.
Imao sam prilike da analiziram FRAME by FRAME( znam o cemu pricham)
4- DA ODGLEDAO SAM ( a i radim na Robotech movie projektu koji iziskuje svakodnevno gledanje i analiziranje)
A ti izgleda nisi upoznat sa ROBOTECH prichom uopste- SAVetujem ti da nabavish KNIGE JACKA MC'KINNEYa kao i comics( narocito LEGEND OF ZOR-miniseriju)- onda ces shvatiti koliko su robotech i macross BABE i ZABE
Inache najvishe to dolazi do izrazaja na kraju MASTERS SAGE( kad sto sta postaje jasno)
5- PRVO nisu ZENTROIDI vec ZENTRADI( zjentolueadi) - a drugo cinjenica je da AMERI jednostavno tako prilaze tom problemu ( i to ne samo u ovom sluchaju)
6-Promasio si poentu - cak i da je voice sniman naknadno( sto zavisi od produkcije) postojao je scenario( TEKST ) po kome je animirano.Animator mora da zna sta character treba da kaze.( ne moze otprilike)- i to opet JAPANSKI
7-Jeste pitanje ukusa i to necu da komentarisem
8- Bash bih rekao nastavci( od kojih svaki ima spinoffove)-ali izgleda da su se odrekli SDF-1 MACROSSa jer se svi spinoffovi baziraju na DYRLu( koji je opet napravio ogromne izmene u prichi)
A nastavaka bash i nema
9- O ovom pa tek necu da pricham - svaki anime koji udje u USA ( koji je rated sa manje od 18+) ima isti problem- A ti dizes buku oko par scena koje nisu esencijalne za prichu- Sta mislis kako ce prochi dub GUNDAM SEEDA( kad je intro u pitanju kao i par krvavih scenica) PA ISTO TAKO
10- sam si sebi odgovorio( anime cini veliki procenat IZVOZA japana(koji nije visoka tehnolohija )
I za kraj- FACE IT-
Robotech i Macross su dve RAzlichite Franchize koje samo dele( igrom sluchaja) pocetnu animaciju i nista vise( i netreba ih uopste dovoditi u vezu)
A lichno ja nemam nista protiv Macrossa. sta vishe veliki sam obozavalac istoga( kao i soundtracka)
A jedino ne volim kad neko koristi argumentaciju koja NE STOJI( i uvek cu biti spreman da odbranim neke cinjenice)
Savet- potrebno ti je josh informacija o robotechu da bi mogao da ga ga komentarises- A domaci zadatak u pogledu macrossa si odradio( kao neko ko je bio u kontaktu sa macross puristima) ili je jedan od njih
POZDRAV
:tapsh:
Ma svejedno je, ova prepirka ionako ne vodi ničemu. Ko god da je pogledao ovaj topic verovatno se zapitao kojim jezikom govorimo. Ne kažem ja da Robotech sadržinski (pre svega mislim na priču) nevalja, nego mi smeta način na koji je nastao. Ne razumem tu američku filozofiju: "Hajde da uzmemo nešto što je tuđe, preradimo da to više ne liči na original i onda gledajmo kako od toga da zaradimo što više, ne samo u Americi nego i šire". Ne razumem tu njihovu posesivnost i netrpeljivost. Retke su japanske serije koje su Ameri obradili a da su ih time "poboljšali". Recimo mogu jedino da se setim Dragon Ball-a, japanski voice acting i gomila nebuloza stvarno srozavaju rejting serije. Robotech i Macross ne dele animaciju "igrom slučaja", s namerom je tako ispalo. Da je Harmony Gold sam uradio animaciju (pa makar i goru nego Japanci), ništa nebih imao protiv Robotech-a, ovako izgleda kao izraz nepoštovanje originalnog autora. Nekima je to OK, nekima nije. Dobro je što Japanci mnogo ne gledaju na to, niti im je stalo do toga koliko njihove stvari donose para u Americi. Pazi ovu izjavu Mamoru Oshi-ja (režiser Ghost in the Shell prvog filma) na pitanje tipa: "Šta imate da izjavite u vezi vesti da je pomenuti film postao blokbaster u Americi".
Odgovor (možda prevod na engleski i nije baš dosledan):
When Ghost in the Shell became No. 1 in America, someone put the newspaper cutting on the wall of our studio, but no one read it. The field of animation in Japan is very diferent from the american counterpart. No one realy cares about how much we sell, as long as we create things we want to create and do what we want to do. That's what we care about.
Takođe nemaju ništa ni protiv fansub-era (tj. likova koji nabave snimke serija sa digitalne tv i urade prevod a onda šire preko net-a) sve dok to rade besplatno (tj. ne profitiraju od toga). Dok Amerima to strašno smeta i čim neku seriju otkupe (licenciraju) odma im pismeno zaprete da prestanu da rade to što rade. Jelte, onda neće niko kupovati originalne DVD-ove. Pa i ne treba kad daš pare a dobiješ glupost. Prevod (i dub) obavezno bude lošiji od onog koji su uradili fansub-eri (ne dub, dub-ovanje ne rade) i obavezno što "američkije". Jedino kvalitet slike i zvuka može da bude dobar razlog za kupovinu.
A što se izvoza anime-a tiče, danas su stvari malo drugačije. Obično Japanci nisu zainteresovani da plasiraju ništa van Japana, već im američki distributeri traže pravo na distribuciju. Hvala bogu, ne menjaju serije ni na koji način, samo urade prevod i dub i uvodne špice budu sa credits-ima na engleskom a ne japanskom. Naravno, fanovi žele da dobiju isto ono što su mogli da vide na net-u ali kvalitetnije. O tome svedoče svi DVD rippovi koje imam. Tako da što se tiče Gundam SEED-a (i Destiny-a koji je licenciran pre jedno godinu dana kad se digla poprilična prašina) ne bi smeli da se razlikuju znatno od onoga što je prikazivano u Japanu (na dtv).
Što se tiče Macross DYRL, to je postala kao neka vrsta tradicije. Ima dosta filmova (recimo RahXephon, Escaflowne, X Movie...) koji se strahovito razlikuju od istoimenih serija. Ne znam zašto vole da prave takve "izlete"?
a i radim na Robotech movie projektu koji iziskuje svakodnevno gledanje i analiziranje
Jel' UEG-ov projekat?
I za kraj. Nisam nikakav Macross purista niti poznajem ikoga ko jeste. Koliko je realno očekivati da u ovoj zemlji, gde 99.99 posto ljudi ne zna šta je anime a kamoli šta su Robotech i Macross i kakva je njihova veza, postoji neko ko je pogledao sve to i ko može biti iole kompetentan pa da može da bude purista?
P.S. Ne mogu da verujem post mi je bio 600 karaktera duži od dozvoljenog, pa sam ga razbio na dva. :eek:
Hehe imao sam i ja tih problema sa mojim postom( bio je 1500 char duzi od dozvoljenog)- pa sam mnoge stvari izbacio
Potpuno se slazem u vezi Amerikanaca. Sve sto si rekao stoji
Ali jedino sto covek moze da uradi je da to prihvati.
Tachno je da su retka izdanja koja mogu da se pohvale Dobrim Dubom ili jednostavnoi recheno Americhkim izdanjima
Meni kao najbolji primer da je americhka verzija bolja od originala dolazi-
SABER RIDER AND THE STARR SHERIFFS ( Sei Jushi Bismarck -original) koji je u Japanu prosao katastrofalno a onda su Ameri Otkupili prava - stvorili dve potpuno nove epizode( dve poslednje) ,snimili novi soundtrack - i uz novi editing serija je prosla Fenomenalno u Americi kao i u Evropi - pa cak i kod nas.( a trenutno sam u procesu nabavke iste)
E sad robotech je izuzetak u svemu ovome zbog svoje specifichne i rekao bih jedinstvene strukture.
Lichno bih mnogo vishe voleo da Robotech ima sopstvenu animaciju - ali boze moj- Ne gledam KAKO je stvoren vec STA je stvoreno
Stvorena je epska saga koja umnogome prevazilazi mnoga tematski slichna ostvarenja
Kako je jedan od glavnih likova rekao - I DONT KNOW WHAT IS IT ABOUT THIS ROBOTECH THING. IT GETS INTO YOUR BLOOD.
A o ovome ce posvedociti citav comunity robotecha( koji bi bio jos mnogo veci da je izdavach -HARMONY GOLD imao iole bolju politiku prema fanovima(kakvu npr ima LUUCAS FILM kad su star wars fanovi u pitanju)
-I da to je UEG projekat. Stavise ja sam Osnivac i Vodja U.E.G
Hm i bash je cilj naseg projekta PODARITI robotechu ono sto nikada nije imao - sopstvenu originalnu animaciju
Pa videcemo koliko ce U.E.G uspeti
Ali bilo bi zanimljivo dobiti vise podrske iz ovih nasih Krajeva
Ali u pravu si kad kazes da ljudi verovatno nemaju pojma kojim jezikom govorim-o-sto je direktna posledica odvratne politike nasih televizija prema animeu.- a ako o ovome pocnem da pricham ubicu jos tri puna posta
Sto se DYRLa tiche - ajde izlet, izlet moze da se oprosti - ali zasto bazirati sve nadalje projekte na izletu?- nema smisla - originalna pricha je mnoogo bolja. To mi najvishe smeta
pozdrav
M.Silenus
26.3.2006, 13:03
Ajde dosta, zbuniste pošten narod:rolleyes:
Ok, ajde sad , koja je razlika između onoga što su puštali kod nas ( kad ono beše ) i ovoga (http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=57), i ima li iko ovde tu seriju na DVD-ju ili tako nešto?
nesonjacc
26.3.2006, 14:28
Bese davno- pocetkom 90tih proslog veka(RTS( nedeljom ujutro))
Razlike nema - to je ono sto su pustali(sinhronizovano na nas jezik- jedna od fenomenalnih sinhronizacija toga doba) - s tim sto su pustali do epizode 14(glovals report) a onda prestali sa pustanjem
A koliko sam ja razumeo -iz nekih izvora- materijal koji je posedovao RTS( a to je sve do epizode 36 -ali nisu imali prava za prikazivanje kompleta) stradalo je u bombardovanju 1999.
A to sto je na dotichnom linku je trecina Robotecha(ceo broji 85 epizoda- 3 generacije)
A jelte za to sto je POSTE NAROD zbunjen - rekoh u prethodnom postu ko je za to kriv.( a da mi lepo pisemo peticiju za emitovanje nekih odlichnih Anime serija - sta mislite o tome?)
A? sta mislite? po meni 2 serije najbolje spoj humora i nenormalnog lozenja i shibanja... trigun ipak prednjaci... el gledao neko?????
Naravno da sam gledao granzorta. Srecom uspeo da nabavim i DVD. Simpaticno ostvarenje. Radjen 1989
Osim Robotecha (a uz to i Saber Rider( na trecem kanalu davno) Bilo na Rts-u.
Inace ako vas interesuje sveobuhvatan registar Anime naslova pogledajte
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php
G D E D A N A DJ E M S A B E R R I D E R? ? ? ? ? ako ocete razmenu imam prvih 100 epizoda transformersa i 36 robotecha + ceo trigun + ceo bleach + dosta anime serija i filmova
PLEASE ANY1??
ja imam Angel sanctuary (nesto najbolesnije sto sam gledao u zivotu),Blood the last vampire, Fatal fury 2, Samurai X (tri dela), Samurai champloo,Rourouni Kenshin Seisouhen,ceo serijal Wolf's rain i jos brdo mange, ako nekom nesto reba nek javi. Surovi dobro bi mi dosli transformersi.
ceo bleach
?????????
Sunce ti, pa ti mora da si pronašao vremeplov i otputovao u budućnost da bi nabavio sve epizode?
Što se tiče Saber Rider-a, ako nemaš dobru vezu sa net-om možeš skoro i da zaboraviš na njega. Nije mi poznat niko ko ga ima kompletnog. Skupljana je bila kinta da se kupe originalni DVD-ovi ali ne znam kako se to završilo i da li su ti likovi voljni da podele to sa ikim (ipak to mnogo košta).
Trigun nisam pogledao, nikako da se nakanim. Bleach sam odgledao do 50 ep. Čekam da izađe još koja epizoda pa da odgledam u dahu još 20-tak epizoda. Bleach mangu sam pročitao do 200+ chapter-a. Mogu jedino da kažem da je manga daleko bolja od anime-a, prevashodno zbog manje cenzure a i crtež je malo bolji. Anime nekako ne uspeva da ispravno dočara scene iz mange mada ima i on svojih prednosti. Manga je već duže vremena prednjačila po radnji u odnosu na anime, tako da anime-om nisam bio suviše fasciniran. Već sam znao šta će se dogoditi i šta mogu očekivati. S druge strane priča u kasnijem delu Bleach-a (recimo od 40 epizode pa nadalje) je fantastična sa mnogo obrta i izneneđenja i ujedno i jedna od najboljih koje sam video.
Imamo nekoliko epizoda Triguna i stvarno je zakon :D Da sednes i da se smejes :)
Imam gomilu animeova, samo nikako da ih pogledam sve. Najdrazi mi je Visions of Escaflowne, cudi me sto ga niko nije pomenuo - film je malo cudan (i 'nabudzeniji') ali je OK. Hellsing je takodje zakon :D Prosto mi je zao sto kod nas ne moze da se nadje Hellsing manga (tj. mogu da se nadju samo epizode koje su ionako pretvorene u seriju - i jos kostaju 1000 din po knjizici. Auhhh.)
Pogledala sam prvih par epizoda Full Metal Panic i mnooggoo mi se dopao :D Mislim da ih imam sve, ali mi skola oduzima i previse vremena ._.
Kao mala sam jaaako volela Voltrona, sad vidim da na Super TV daju Voltron 3D verziju (uzas, nisam znala da li da placem ili da se smejem...) i Saber Rider, mada se ovog drugog ne secam previse (svega sto se secam je kooooonj... diivni metalni konj :D). I Grandzort, naravno :)
Usput, da li se jos ko seca Plave Princeze? Ja jos uvek imam album sa slicicama... :D
ceo serijal Wolf's rain
Dosadniji anime nisam videla :D Prve 3-4 epizode su bile tak-tak, ono ostalo je smorilo, a kada su pocele one epizode SA GLUPAVIM PONAVLJANJIMA, batalila sam gledanje. Mozda pogledam poslednju epizodu tek da vidim sta se desi na kraju :P
I jos uvek mi nije jasno, da li je ONO u crvenoj jaknici musko ili zensko? Nemam nista protiv anime androgenih likova, ali sto je puno, puno je :boodala:
zensko je, i ima samo jedna epizoda u kojoj se ponavljaju stvari i u pravu si ona maximalno smara
evo nabavih upravo Metropolis, Hellsing, Escaflowne, Van Helsing-London mission
secate li se Tritona?:rofl: :rofl: :rofl:
zensko je, i ima samo jedna epizoda u kojoj se ponavljaju stvari i u pravu si ona maximalno smara
Ah, dobro je, ipak jos nisam poludela :) Prevod mi je varirao, pa je malo bila "ona", malo "on"...
Cekaj, JEDNA se ponavlja? Ja ih imam bar 6-7, po jednu za svakog od likova...
secate li se Tritona?:rofl: :rofl: :rofl:
Ah, Triton... :P Kao klinka od 4-5 godina sam ga obozavala, tako da su mi na kraju kod Kineza (ili koaji su vec onda bili) kupili mac koji svetli :D Videla sam ga pre par godina na nekom kanalu i pomislila "Zar sam ja volela TO? Uhh... T_T"
...bolje Triton nego Teletabisi...
izvini lose sam se izrazio mislio sam na to da se ponavlja za svakog po jedna (4-5)
Ako volite da gledate ANIME, posetite forum namenjen za ANIME www.animehouse.co.sr
Diskusija, razmene, OQUP... ;)
hacker_aca
8.4.2006, 23:39
Ako volite da gledate ANIME, posetite forum namenjen za AIME www.animehouse.co.sr
Diskusija, razmene, OQUP... ;)
Dobar sajt, samo ja nisam neki ekspert za anime, ali ipak volim da ih odgledam. Možda se nesonjcu svidi. :)
Društvo, evo nekih anime slika što sam našao. Ček it aut (http://s45.photobucket.com/albums/f88/shesneverknownhappy/anime/?)
Jer zna neko gde mogu da nabavim neke anime epizode
MOzemo da se menjamo ja imam sve epizode ninja_scroll i 1 dumetrazni, i sve epizode hellsing-a .
koliko hellsing ima epizoda?
Nikola Grbic
11.4.2006, 19:42
Hellsing je najbolji anime ikad,a gledao sam ih dosta,i dragonball je extra
hellsing ima 13 ep.
Ako neko hoce da se menjamo-------cuo sam da imaju neke nove epizode hellsing-a,jer to istina?
Da, pravi se novi Hellsing. Zove se Hellsing Ultimate i na netu može da se nađe 1. epizoda (2. bi trebala da se pojavi u skorije vreme). Za razliku od originalnog Hellsing-a, ovaj novi će (nadam se) dosledno da prati mangu. Originalnom Hellsing-u su mnogi zamerali zato što mnogo odskače od mange. Meni se lično nije svideo ni malo. Gledao sam daleko, deleko bolje stvari od njega.
nesonjacc
11.4.2006, 23:58
Hellsing-a nisam jps uvek gledao pa ne mogu da ga komentarisem
Ali sto se mene tiche retko sta sto sam gledao je Bolje od Gundam SEEDa( i DESTINYja)
Pa ako neko hoce ANIME to je moja preporuka( 50 + 50 fenomenalnih epizoda)
Hellsing je najbolji anime ikad,a gledao sam ih dosta,i dragonball je extra
hellsing ima 13 ep.
Ako neko hoce da se menjamo-------cuo sam da imaju neke nove epizode hellsing-a,jer to istina?
dobro je , onda imam sve
LJUDIII .... treba mi Robotech :)))))))))))))))
nemate pojma kako me hvata nostalgija za timm ... :(
ako neko ima slucajnoo ... i ako zeli razmijenu .. ja imam
TRANSFORMERS
GITS standalone complax
GITS I i II
FULL Metal Alchemist
FULL Metal Panic
Shaman Kings
Helsing
Spirited Away
Howl's Moving Castle
i jos ponesto slicno tome :)
A sjeca li se neko mozda serije PLAVA PRINCEZA ??? Davno su je prikazivali kod nas .. prije nekih 15-ak god ... imam nostalgiju i za tim :)
ANYBODY???
Idi na animehouse.co.sr, tamo ima dosta ljudi koji imaju Robotech :)
Ijaaaoooo Plava princeza! Jos uvek imam album sa slicicama (koji je skoro-pa-popunjen).
EDIT: A-ha! Nasla :) Bosco Adventures (http://www.animenfo.com/animetitle,1003,vmbmoc,bosco_adventure.html).
A sjecam se i ja albuma sa slicicama :( ali je odavno izgubljen
Originalan naziv je Bosco Adventure?!
Jel ima negdje za download :) ??? da nema neko one sinhronizovane ... :)???
Hvala Puno !!!
GrimReaper
1.5.2006, 22:26
Jel ima nekog iz Nisa raspolozenog za razmenu? Nemam mnogo toga da ponudim (Hellsing svih 13 ep), a rado bih pogledao recimo taj Gundam koji toliko hvalite, ili bilo sta dobro :to_care: (jer mi se anime prilicno svidja, a nikada nisam imao prilike da gledam nesto dobro). Inache, gledao sam ranije Granzorta, Transformerse, Shaman King, itd.
Pa odgledao sam otprilike70% od sledecih stvari:
GHOST IN THE SHELL - STAND ALONE COMPLEX 1-12 I 17-23
GHOST IN THE SHELL 1
GHOST IN THE SHELL 2
MACROSS ZERO 1-5
VANDREAD 1-13
DIVERGENCE EVE 1-13
HEAT GUY J 1-4
BERSERK 1-25
HELLSING 1-13
TRANSFORMERS THE MOVIE
A WIND NAMED AMNESIA
APPLESEED
PATLABOR - MOBILE POLICE
F.A.K.K. 2
MEMORIES
RECORD OF LODOSS WAR
CHIHIRO
SUBMARINE 707R
LA BLUE GIRL 1-4
FINAL FANTASY - THE SPIRITS WITHIN
FINAL FANTASY VII Advent Children + Last Order
WONDERFUL DAYS
AKIRA
NINJA SCROLL - THE MOVIE
NINJA SCROLL 1-13
BLOOD - THE LAST VAMPIRE
BLOOD+ 1-26
VAMPIRE HUNTER D
ARJUNA
X - THE MOVIE
SCRAPPED PRINCEES
TSUBASA CHRONICLE - THE MOVIE
XXXHOLIC - THE MOVIE
GRANZORT 37-41
BLACK CAT 1-12
COWBOY BEBOP 1-13
GUNDAM SEED 1-50
GUNDAM SEED DESTINY 1-7
MOBILE SUIT Z GUNDAM - HEIRS TO THE STARS
ANIMATRIX
Golden Boy
Texhnolyze 1-22
Gungrave 1-26
FLCL 1-6
Full Metal Panic - Fumoffu 1-11
End of Evangelion Part 1-2
Neon Genesis Evangelion 1-26
Vampir Hunter D
Porco Rosso
Princeza Mononoke
Rah Xephon 1-26
Appleseed 2004
Macross Plus [Movie]
Nausicaä
Ninja Resurrection - The Revenge Of Jubei
Robotech 1-19
Wampire hunter D bloodlust
Wampire hunter D
Samurai Champloo 1-26
Z.O.E. 2167 Idolo
Escaflowne - movie
Samurai 7 1-26
Basilisk 1-24
Ergo Proxy 1-7
Rescue Wings 1-3
Cowboy bebop 1-26
Initial D Fourth Stage 1-4
Guyver 1-15
DNA² 1-15
Karas 1-3
GTO
Bosco_Adventure
7.5.2006, 19:12
A sjecam se i ja albuma sa slicicama :( ali je odavno izgubljen
Originalan naziv je Bosco Adventure?!
Jel ima negdje za download :) ??? da nema neko one sinhronizovane ... :)???
Hvala Puno !!!
ee, imam ja ;) malo sam googlao "plava princeza" pa našao ovaj forum, odlučih se registrirat samo da javim da imam 8 epizoda Plave Princeze s našom sikronizacijom, te 3 epizode originalne na japanskom, dvd kvaliteta. Evo za msn messenger npr.: drazen_nikolic@hotmail.com
poz
oke evo naslova koje trenutno posedujem + je ocena vise
- TRANSFORMERS - (epizode +prvi dugometrazni ) +++++++++++++++++
- robotech (85 epizoda realmedia) +++++++++++
- Berserk (25 epizoda (1dvd)+ 31 strip- (1dvd) 273 - chaptera sa poslednjim)
+ ORIGINAL SOUNDTRACK ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
- Granzort - sve epizode na 3 ili 4 dvda nisam siguran ++++++++++++++
- SAMURAI DEEPER KYO - 26 epizoda (1dvd + poslednja epizoda) ++++++++++++++++++++
- Macross zero 5 epizoda ++++++++++++++
- Xo2 u dva fajla po 5 epizoda (fali mi jos oko 5-10 epizoda) ?????????
- Elfen lied 13 epizoda i juprim poslednji 14ti ??????????
- I TREBAO BI DA DOBAVIM KOMPLETNOG INUYASHU NA 8-9 DVD-A
SLEDE DUGOMETRAZNI (SVI SU DOBRI)
- AKIRA
- My Neighbour TOTORO - ZA DECU
- SPIRITED AWAY - ZA DECU TAKODJE
- VAMPIRE HUNTER D (PRVI DEO IZ 1985 I DRUGI IZ 2000) PRVI JE MNOGO BOLJI
- BLOOD THE LAST VAMPIRE
- GHOST IN THE SHELL 1 & 2 (NA PO 2 DISKA)
- NINJA SCROLL
- FINAL FANTASY 7 ADVENT CHILDREN
- FATAL FURY -PO LEGENDARNOJ IGRI
- APPLE SEED
- Twilight of the Dark Master
- i josh par
***********************strip
- dakle berserk 31 volumes (273 chaptera) na 1 dvd na engleskom
- full metal alchemist 13 chaptera (3 cele epizode + od cetvrte 1/3) engleski
- dilan dog 51 broj
ko oce da se menja nek se javi na bozabaksuz@gmail.com (relacija BG i Smederevo)meni trebaju
- full metal alchemist manga i anime
- samurai deeper kyo soundtrack
- ako se neko od starijih seca kod nas je jedno vreme isao SOKO 7, bilo kakvu informaciju
- SPAWN (OSTETIO MI SE DISK OD ORTAKA A NISAM GA NI POGLEDAO)
- Hellsing
- i sta jos dobro imate da ponudite
Jedan mali savet --BACI REALMEDIA Robotech NIZ RIJEKU
Greota je gledati ga tako. NABAVI REMASTERED DVD -je( ja ih upravo nabavio). I mogu reci da su ga zaista odradili FENOMENALNO
A extra je to sto je sound editing radjen from scratch za 5.1 standard, + dodate scene koje nisu usle u originalan edit.
A nisi ga pitao jel' ima para.
M.Silenus
10.5.2006, 12:42
Jedan mali savet --BACI REALMEDIA Robotech NIZ RIJEKU
Greota je gledati ga tako. NABAVI REMASTERED DVD -je( ja ih upravo nabavio). I mogu reci da su ga zaista odradili FENOMENALNO
A extra je to sto je sound editing radjen from scratch za 5.1 standard, + dodate scene koje nisu usle u originalan edit.
A gde si to nabavio?
bozabaksuz
11.5.2006, 12:54
ey trenutno skupljam 9 dvd-a za Inuyashu, + sta mi josh treba za hellsing, i ko zna koliko diskova da pobrisem sva sra*a sa harda koja su se nakupila....
tako da robotech moze samo malo da saceka (tipa nedelju ili dve) posto mi i za to "best snimak edicija" treba 9 dvd-a............
Ljudi, ko da je bitno sta su anime, a sta mange. Ti crtaci su nam bili bruka kao klincima, barem mom godistu i starijim. Ova danasnja deca nemaju na cemu da rastu. Zato sam se ubio trazeci sablju i zvezdane serife, roboteka i ostale. Licno moj najbolji Granzort sam nasao, imam neka 2 dvd-a, ali mi fali prevod za prvih 20 epizoda, bilo kakav engleski ili nas. Ako neko zna nek mi molim vas javi. Imam takodje i mankore, koji nije isao kod nas ali vidim da dosta mase zna za njega. Ako neko hoce da se razmeni za sablju i zvezdane serife ali na engleskom (samo ne nemacki koji je svuda po netu i u torentima) neka se javi. Ja sam iz Novog Sada. Ne znam da li spada u grupu anime-a, ali je bruka crtac bio i hi-men, pa ewoksi, pa star wars crtani i drugi, a ne sadasnji bejblejd, pokemoni , pa cak i ovaj novi yu gi oh nije nesto posebno. Dajte da se organizujemo pa da pisemo rts-u da pusti prave stvari. Pozz!
Imam jedno pitanje, interesuje me na kojem sajtu mogu naci titlove za anime na srpskom...pre sam isao na www.ilgamer.tk, ali taj sajt vise ne radi (mislim neko ga je unishtio...tamo je nekada bio anime overdose....)
p.s. zato trazim titlove na srpkom shto vecina ljudi nezna brzo da cita engleski, i naravno da mogu drugima koji uopshte neznaju engleski da dam neshto dobro da pogledaju. Unapred hvala ;)
hmm, kad smo vec kod animea, mogao bi neko da zapocne temu o sjajnom Guilty Gear-u ili Chaos Legion-u koji je, iako lose ocenjen u sk, bas fina igra...
ja bih otvorio, samo neznam gde da ih svrstam :o . akcione, avanturicticke, roleplay? (chaos legion ima neke elemente rp)
e da, stvarno ovaj serijal yugioh cini mi se drugacije radjen - k'o da je crtan na brzinu, a i radnja mu dodje tako nekako zbrzana, ne vuce me da ga gledam kao ranije serijale
kao mali, gledao sam
Bosco adventures - zaprepastio sam se kad sam skoro video kako su likovi izgledali onda;
Gall Force - secam se da sam svaki put morao da objasnjavam kako to nije obican crtac vec umetnost kad bi majka rekla "ijuu sta to gledas?":D
sjajne Star Sheriff-e, Granzort-a sam snimao svaku epizodu dok ga nisu prekinuli:n-cc2: a i kasete su mi propale:boodala:... sad kad pustim ono sto je ostalo od njih i cujem muziku, brisem suze sa ociju:(
Cao cao ja sam iz Svedske. :ciao: Malo sam trazila na internetu i nasla ovaj forum. Nisam znala da i dole ima ljudi koji znaju za manga i anime. U Svedskoj je to sve sada popularno. U svakoj prodavnici mozes kupiti razlicite manga knjige i sada je isto doslo DVD anime.
Nisam tako dobra na ovom jeziku, izvinite:-) :rolleyes: Zivila sam u svedskoj 13 godina.:D
Cao cao ja sam iz Svedske. :ciao: Malo sam trazila na internetu i nasla ovaj forum. Nisam znala da i dole ima ljudi koji znaju za manga i anime. U Svedskoj je to sve sada popularno. U svakoj prodavnici mozes kupiti razlicite manga knjige i sada je isto doslo DVD anime.
Nisam tako dobra na ovom jeziku, izvinite:-) :rolleyes: Zivila sam u svedskoj 13 godina.:D
HeHe, nisi napravila ni jednu gresku, inace ja gledam anime otkad znam za sebe, znaci Robotek, Dragon Ball, Pokemoni, pa ondak Blue Gender, Trigun, Cowboy Bebup, Full Metal Panic!, FMP Fumuffu?, Inuyasha :D :D :D itd. Nazalost nisam nikada citao manga stripove, tako da neznam kakvi su... No nema veze hvala na linku...koristicu ga...Pozdrav iz Backe Topole !!! :alealeee:
Hehe hvala!!
I ja sam gledala anime sada 8 godina, ali vise sam presla na manga. Posto to je jeftino ovdje i ima vise toga nego anime. I manga je "the original story" zato vise volim. Trebas probati. :aplauz:
Ja sam iz Bosne iz Banjaluke hehe, sada za 3 sedmice idem tamo drugi put u 13 godina.:eek:
Nemoze se reci da ce ti biti dosadno :p
Hehe pa sigurno i nece biti dosadno. Super je tamo, narod je tako "different" nego ovdje, kultura i sve. Prosle godine sam bila u Japanu, i idem za godinu opet. Kad si tamo jednom bijo, nikad neces da se vratis kuci. Tamo je super, uvjek imas nesto da radis. Bila sam u manga kaficu, na 2 koncerta i tako.
Hehe pa sigurno i nece biti dosadno. Super je tamo, narod je tako "different" nego ovdje, kultura i sve. Prosle godine sam bila u Japanu, i idem za godinu opet. Kad si tamo jednom bijo, nikad neces da se vratis kuci. Tamo je super, uvjek imas nesto da radis. Bila sam u manga kaficu, na 2 koncerta i tako.
Blago tebi...i ja bi voleo da odem u Japan...Ali ne ide to tako lako ovde...but one day...one day i shall go there and never come in to this dump (country) agein !!! Hai, hai, tamo je jako lepo...nando kurai putujes?
p.s. E bilo bo dobro da mi posaljes tvoju e-mail adresu na pm (licne poruke) pa da sedopisujemo preko msn-a, da ovde ne pravimo off topic.
p.s no.2 Nando kurai > koliko cesto (japanski)
ako si bila u japanu pretposavljam da sigrno znas sta znaci hai :)
imam ja 1,25TB (trenutno,a bice još) anima a katalog je u ctf formatu Katalog (http://www.geocities.com/tomasbg1/anime) ,trebace vam program WhereIsIt
Meni je omiljena manga ( ili je on u stvari anima ) " Vampire hunter D ". Animatrix mi se ne svidja.
Interesantno dešavanje održaće se krajem meseca u Beogradu, u okviru BELEF-a:
"Beogradski letnji festival ove godine organizuje četvorodnevnu manifestaciju MANGADROM, posvećenu fenomenu mangi i anime filmova. Program obuhvata predavanja, radionice, gostovanja stranih manga autora, bazar stripova, izložbu radova domaćih autora odnosno tabli stripova inspirisanih mangama. Manifestacija će biti održana od 27. do 30. jula u Domu omladine."
VladarTame
10.7.2006, 10:00
Procitao sam ovu temu od pocetka do kraja i ja volim da pogledam neki anime film ali to je tesko nacin u BiH jako je tesko naci ljudi su ovdje nezainteresovani i neznaju da cjene nesto sto valja....
P.S.
Da li neko ima neku stranicu sa koje bi mogao da skinem serije ili citav film neke anime.......:n_klanja: :n_klanja:
A za one koje zanima +18 namime:
www.****.com
Procitao sam ovu temu od pocetka do kraja i ja volim da pogledam neki anime film ali to je tesko nacin u BiH jako je tesko naci ljudi su ovdje nezainteresovani i neznaju da cjene nesto sto valja....
P.S.
Da li neko ima neku stranicu sa koje bi mogao da skinem serije ili citav film neke anime.......:n_klanja: :n_klanja:
A za one koje zanima +18 namime:
www.****.com
hehe, citaj malo pazljivije:
...Vi koji nemozete naci anime, evo ja cu vam preporuciti ztranice gdje mozete download anime.
http://www.animesuki.com/series.php
Ali da bi mogli downloadati treba vam Bittorrent. Evo i link za bittorrent:
http://www.bittorrent.com
...
VladarTame
11.7.2006, 15:58
Hvala ...
ljudi, odgledao sam juce desetak epizoda Hellsinga (doduse na nemackom) i mogu vam reci da... :eek: ma sta pricam, dozivljaj ne moze recima da se opise:D :D :tapsh: :tapsh: :tapsh: :tapsh: :aplauz: :aplauz: :aplauz: :to_care: :nov_guita
gledao sam pre part dana ghost in the shell 2...(naravno ranije i keca) i savrshen je... jednostavno savrshen...
a da li je neko igrao ovo?
2614
A ko su dame i gospoda sa slike?
A ko su dame i gospoda sa slike?
gore: Victor Delacroix
sredina dole: Sieg Wahrheit
dole desno: Guilt Legion
dole levo: Malice Legion
sa obe strane (u pozadini): Hatred Legion
svi su likovi iz Capcom-ove Chaos Legion igre
Upravo odgledah i GUNDAM X(1996) -I moram da priznam da je odlican
Upravo nabavljam i Z gundam i ZZ gundam
I pitam se Zastooooooo glupe tv stanice sa ovih prostora nisu cule za MOBILE SUIT GUNDAM( kako je moguce ne cuti za ime GUNDAM) - posle 14 serija( po obicno 50 epizoda) - od 1979 pa do 2006
Naj nastavljanija anime franchiza( Svaka chast Sunrise inc-u)
Dakle hitno( ali hitno) edukovati ljude iz Srbije na temu MOBILE SUIT GUNDAM
Mozda da otvorim posebnu temu - i da probam da zainteresujem danasnju omladinu za ovaj fenomen
Jer mogu da tvrdim - Ko udje u GUNDAM svet ---- Ostaje tu
^U ovoj zemlji 80% ljudi ne zna ni šta je anime (nadam se da se to popravilo posle nedavno održanog Mangadroma). Od onih 20% posto koji nešto znaju, polovina ne zna šta je Gundam. Od preostalih 10%, polovina je samo čula za Gundam a još manje njih je odgledalo makar jedan serijal. Mogu da tvrdim da ljudi koji stvarno znaju šta je Gundam, koliko serija ga čine, kakva je njihova povezanost, kad su prikazivane itd. i kakav je fenomen Gundam u Japanu, mogu da se nabroje na prste jedne šake. Već sam ti ranije rekao da trošiš vreme (i post-ove) na pogrešnom forumu. Ovo NIJE anime forum i ovde nemoj da tražiš anime (a još gore Gundam) fan-ove, samo uzalud trošiš vreme. Anime fan-ovi se okupljaju na svojim forumima, koje sam ranije verovatno nabrojao, al' ajde da ponovim:
- http://www.emulationgalaxy.co.yu/emuforums (sekcija Anime/Manga/JDrama), uskoro (nadam se) trebalo bi ova sekcija da se premesti na poseban sajt AnimeGalaxy.
- http://www.bg-anime.com
- http://www.animehouse.co.sr
Na ovim, ali samo na ovim forumima možda i nađeš nekog s kim bi mogao da pričaš o Gundam-u. Ja stvarno ne znam zašto se ti čudiš slabim (bolje reći nikakvim) odzivom na ovom forumu (i topic-u). Ne znam kakve ti predrasude imaš, ali za mene je to sasvim očekivano. Još jedna stvar. Zašto si zapeo za Gundam? Ima toliko mnogo serija kojima nijedan Gundam ne može ni da prismrdi a koje su daleko bolji izbor za gledanje nekome ko tek ulazi u anime svet.
Recimo da sam TVRDOGLAV
I bas me zanima koji je To MECHA anime kome ni jedan Gundam serijal Ne moze ni da PRISMRDI?????
Valjda si shvatio da sam neka vrsta Mecha Freeka - I sasvim je logicho da sam Ogroman Fan -Gundama,Macrossa i tako dalje
A i da malko se cudim - Danasnji tipicni klinac - Zanimljiviji mu pokemoni i Ju-Gi-OH od ROBOTA ( e to nikada necu da svarim)
Vuckovic Veljko
6.8.2006, 9:57
Ja sam gledao Saber Ridera.
Shto se tice mecha....Neon Genesis ili Full Metal Panic! su odlicni ! A shto se tice cinjenice da se danasnja deca vise pale na neke karte a ne na Meckove za to su krivi nasi "nacionalni, evropski" kanali na kojima idu samo gluposti kao taj yugioh i pokemoni i raznorazni grand showovi i spanske serije....kompletan set za savrseni brainwash...
GrimReaper
7.8.2006, 13:24
Hm, danas sam gledao na TV-u "Princeza Mononoke". Prilično interesantna priča o bogu šuma, podsetilo me na dane iz mog detinjstva. :o
Hm, danas sam gledao na TV-u "Princeza Mononoke". Prilično interesantna priča o bogu šuma, podsetilo me na dane iz mog detinjstva. :o
Odlican anime! Prica mu je stvarno zanimljiva a animacije odradjene do savrsenstva...zadnji put sam princezu gledao pre 2 god...mogo bi opet...:)
Obozavam anime sa mecha tematikom.
Zato sam sa uzivanjem ponovo odgledao posle mnogo godina Robotech, Macros i Saber-a.
Od Gundama sam odgledao:
Mobile Suit Z Gundam - Heirs to the Stars
Mobile Suit Z Gundam II - Lovers
Mobile Suit Gundam F91
Gundam 0083 - Stardust Memory
Gundam Wing
Gundam Wing - Endless Waltz
Gundam Seed
Roronoa Zoro
13.8.2006, 18:23
Što je tiče mecha žanra Neon Genesis Evangelion je neprevaziđen mada i sa Full MEtal Panicom (sva tri serijala) sam se oduševio. A što se tiče ostalih anima najjači utisak na mene je ostavio Great Teacher Onizuka. Anima je čisto savršenstvo.:aplauz:
Amaterasu
18.9.2006, 11:39
U vezi Neon Genesis Evangelion, u potpunosti se slazem. Stvarno jedna od najboljih mecha anima ikada uradjenih. BTW, trenutno se radi i film po seriji, ali imaju malih problema da nagovore Hideaki Anoa da rezira. Na netu kruzi prica da je posle snimanja Death and Rebirth, pobegao negde u divljinu i da nece vise da se bavi ljudskim rodom. :)
Kad smo vec kod mecha zanra, zanima me da li neko ovde ima Five Star Stories film? Uspeo sam nekako da nabavim mange (doduse na japanskom, ali nema veze) i skoro sve ostalo sto je Mamoru Nagano uradio (Heavy metal L-Gaim sve 54 epizode, Brain Powerd itd), ali ovaj film ne mogu nikako da nadjem.
101st Airborne
18.9.2006, 12:11
Ne znam odakle nabavljate toliko anime, ali ja sam kao mali sekao vene na Robotech...mnooogo gotivno...znam i sad pricu napamet, od pocetka do kraja, dijaloge iz dugometraznog filma maltene napamet:)
nesonjacc
18.9.2006, 13:53
Epa nekako nam polazi za rukom.
Nego bash napamet -sbih 85 epizoda -Svata cast. Onda nisam jedini:n_klanja:
I nije TOLIKO ANIME -Vec toliko ANIMEA.
Dakle ne ANIMA -vec ANIME( nominativ)
Tako da moze da se kaze -Gledao sam ANIME seriju, Anime Serije bi bila mnozina
ALI NIGDE NEMA ANIMA -Ovo je za sve kojima nije bilo jasno
I nije TOLIKO ANIME -Vec toliko ANIMEA.
UPRAVO JESTE "toliko anime"! Reč "anime", kao i većina imenica u japanskom jeziku nema množinu i ne menja se - dakle, koliko god nama čudno zvučalo ostaje "toliko anime", a ako baš želite da fraza bude u duhu našeg jezika, može npr. "toliko anime filmova"...
Ovo nije srpski a ni latinski jezik pa da menjate reč po deklinacijama anima, animae :rofl:
PS. Gleda li neko nešto što nema veze sa vampirima ili mecha žanrom?? I degenerativnim oblicima shōnen i shōjo stila? Anybody?!?
nesonjacc
18.9.2006, 17:17
Kad je on rekao TOLIKO ANIME - u pitanju je bila promena imenice ANIMA
I shodno tome sam odgovorio. Poenta moga posta je da je to ANIME a ne ANIMA:n-cc2: :n-cc2:
Shodno tome i nije "TOLIKO ANIME" - Dok je reci Toliko ANIMEa prihvatljivo
Prema tome dabome
The mighty Boo
18.9.2006, 22:06
PS. Gleda li neko nešto što nema veze sa vampirima ili mecha žanrom?? I degenerativnim oblicima shōnen i shōjo stila? Anybody?!?
Odlican je Vampire Hunter D Bloodlust - prakticki vrhunac 2D animacije. Ni prvi deo nije los. Takodje je fantastican i Hellsing - bar sto se stila tice, a prica je truba. Ima ih jos ali ovo su legende...
Mecha = Robotech+Gundam+Evangelion = :eek: :n_klanja:
Najbolji shonen (muski anime, valjda ako sa odbro secam) je po meni GTO tj. Great Teacher Onizuka.
Roronoa Zoro
18.9.2006, 22:22
Odlican je Vampire Hunter D Bloodlust - prakticki vrhunac 2D animacije. Ni prvi deo nije los. Takodje je fantastican i Hellsing - bar sto se stila tice, a prica je truba. Ima ih jos ali ovo su legende...
Najbolji shonen (muski anime, valjda ako sa odbro secam) je po meni GTO tj. Great Teacher Onizuka.
Moj čovek jer od GTO-a prosto nema bolje tj. ima barem po anidb ispred su samo FMA i Kenshin. Uskoro ću srediti katalog i staviću link pa ako nekoga bude nešto zanimalo...
Kad je on rekao TOLIKO ANIME - u pitanju je bila promena imenice ANIMA
Zašto bi iko govorio anima?? Ili animea?!?!?! Odakle to??! :rofl:
Sedi, (shodno tome) jedinica :icon_stud ;)
Ja reko' "nešto što nema veze sa mecha ili vampir-sortom", ali hajde: Bloodlust je zaista najbolji u svom žanru, ali (a sad će da padne pravi blasphemy) i Robotech i Gundam i Evangelion su mi užasno spori i zamorni, svetovi užasno dosadni a likovi suvoparni. But that's just me.
Nasuprot tome stavljam X+Wolf's Rain+Bleach :alealeee:
ps.umalo da zaboravim Kenshina, svaka čast i slažem se...
101st Airborne
19.9.2006, 1:30
Ok ljudi opusteno, tek sam se bio probudio, tri blage ne znam sta sam zapravo mislio...meni je uvek u glavi ANIME, nikada ANIMA, a ANIMEA mi zvuci nekako bzvz...
I ne znam epizode napamet, samo razvoj price u globalu, neke upecatljive scene itd...ipak je proslo nekih 12-13 godina od poslednjeg ozbiljnog gledanja:)
...meni je uvek u glavi ANIME, nikada ANIMA, a ANIMEA mi zvuci nekako bzvz...
I potpuno si u pravu. Prva i osnovna stvar je naučiti ljude da poštuju drugi jezik i način izražavanja, da ne postanemo kao Amerikanci koji francuski "pežo" (peugeot) izgovaraju "pjudžo" a Beograd-Belgrade samo zato što im je tako lakše! Neki red i poštovanje moraju da postoje...
I ne znam epizode napamet, samo razvoj price u globalu, neke upecatljive scene itd...ipak je proslo nekih 12-13 godina od poslednjeg ozbiljnog gledanja:)
Onda navali na gradivo :ciao:
101st Airborne
19.9.2006, 1:42
E da se ima vremena, gledao bih ja sve sto se ovde pobrojali...mechove u principu gotivim...ali Robotech bih bas mogao da prebacim sa VHS na DVD...propasce...
Ili lepo nabavi remastered DVDje( kao ja)
A ako ti je u glavi ANIME ne ANIMA -zasto si rekao
Ne znam odakle nabavljate toliko ANIME???-
Da si na to dodao SERIJA, FILMOVA bilo bi ok. Ali posto nisi -zakljucak je da si po padezima menjao imenicu ciji nominativ jednine glasi ANIMA( sta god to bilo)
Toliko CEGA? -Toliko ANIME
A Anime-u je prihvatljivo iz razloga:
O cemu pricamo - Pricamo o ANIMEU - DA ne bismo rekli prichamo o ANIMI( i menjali imenicu ANIMA-sta god to bilo) - To jest prihvatljivo je u slucaju da ne dodamo na ANIME -SERIJAMA odnosno -FILMOVIMA.
Zakljucak: Trebalo je da kazes - Odakle nabavljate toliko ANIMEA, Odakle nabavljate tolike anime serije... Ali nije trebalo reci - odakle nabavljate toliko ANIME -jer je tu upitanj u imenica ANIMA
Ps -nemam ja loshu nameru ovde. Samo hocu da ispravim nepravdu.
nesonjacc
19.9.2006, 12:20
Evo jedan Repost sa emylation galaxyja
Dakle u pitanju je imenica ciji nominativ jednine glasi -ANIME - stoga
Pravilo
Imenica muškog roda i menja se po padežima i broju na sledeći način:
jednina
N. Anime
G. Animea
D. Animeu
A. Anime
V. Anime
I. Animeom
L. Animeu
množina
N. Animei
G. Animea
D. Animeima
A. Animee
V. Animei
I. Animeima
L. Animeima
Adekvatno a nama bliže poredjenje je promena imenice BIFE
N.BIfe
G.Bifea
D.Bifeu
A.Bife
V.Bife
I.Bifeom
L.Bifeu
N.Bifei
G.Bifea
D.Bifeima
A.Bifee
V.Bifei
I.Bifeima
L.Bifeima
Tako da NAUCITE SRPSKI a imenicu ciji nominativ jednine glasi ANIMA -ne koristite u ovoj temi, jer sta god znacila nema veze sa ovom temom
Pozdrav
101st Airborne
19.9.2006, 13:45
Jesi cuo nekad za izraz overkill?
nesonjacc
19.9.2006, 14:33
Overkill?? -- A ne -Samo necu da mi neko koristi termin ANIMA - a da pritom nema blage veza sa tim sta pricha.:rofl: :rofl:
A nazalost takvih je ovde dosta( cak i po nekim televizijama).:rofl:
Uostalom obrazlozenje sve kaze. -GRAMATIKA I GOTOVO
The mighty Boo
19.9.2006, 15:46
Ja reko' "nešto što nema veze sa mecha ili vampir-sortom", ali hajde: Bloodlust je zaista najbolji u svom žanru, ali (a sad će da padne pravi blasphemy) i Robotech i Gundam i Evangelion su mi užasno spori i zamorni, svetovi užasno dosadni a likovi suvoparni. But that's just me.
Nasuprot tome stavljam X+Wolf's Rain+Bleach :alealeee:
ps.umalo da zaboravim Kenshina, svaka čast i slažem se...
Sorry :D
X ima uzasno glup kraj :(
Wolfs Rain i Bleach sam samo video ali nisam ih cele odgledao ;)
Koji Kenshin OVA ili TV serija ili film? OVA je ekstra ali serija i filmovi nisu nesto posebno... (kao ni sam strip)
Evo jedan Repost sa emylation galaxyja
Dakle u pitanju je imenica ciji nominativ jednine glasi -ANIME - stoga
Pravilo
Imenica muškog roda i menja se po padežima i broju na sledeći način:
Tako da NAUCITE SRPSKI a imenicu ciji nominativ jednine glasi ANIMA -ne koristite u ovoj temi, jer sta god znacila nema veze sa ovom temom
Pozdrav
Čekaj da vidimo, ne znaš da čitaš, zbunio si se u svom ushićenju ili te roditelji nisu naučili da slušaš starije?
Znaš padeže, to je lepo, ja ih i dan-danas brkam ali kako smo utvrdili u pitanju je imenica iz japanskog jezika koja glasi isključivo anime, koja se nikada ne stavlja u množinu i ne, NE MENJA po padežima pa nije ni bitno! Dakle, iako je protivno našoj gramatici (i logici svih lektora koje sam do sada upoznala) ostaje anime, anime... (kome, čemu) - anime! Taj anime, toliko anime, mnogo anime, svima anime... Nepravilno je animeu, animi, animepređvaijfiojhneu... a ni citiranje svih živih foruma ove zemlje neće to promeniti.
Zapamti: japanski jezik je jedan od najkomplikovanijih jezika na planeti, posebno kada se lakoumno prevodi i koristi po nahođenju. Priupitaj neke lingviste i pozovi se na mene, slobodno, sve će ti objasniti :D
(ovo je sve pisano u šaljivo-obrazovnom tonu, naravno :Freddy: :opanachke )
X ima uzasno glup kraj :(
Film ili serija? :eek: Meni se sviđa, I'm sucker for all things spiritual :D
Wolfs Rain i Bleach sam samo video ali nisam ih cele odgledao ;)
Koji Kenshin OVA ili TV serija ili film? OVA je ekstra ali serija i filmovi nisu nesto posebno... (kao ni sam strip)
Imam film i seriju, film mi je super, serija se jeste razvukla a OVA-u nisam gledala... :o E da, zaboravila sam da pomenem i FMA, sjajan je!
nesonjacc
19.9.2006, 16:46
Hm da vidimo - Perfektno citam, brzo mislim, a gramatiku znam u prste.(IAKO SKOLU ZAVRSHIH POODAVNO)
U ovom sluchaju( kao i u sluchaju BIFE) - Da bismo ostali u duhu srpskog jezika - Menjamo IMENICU po padezima.
Bash zato sto ih i danas BRKASH -nisi kompententna da o ovome prichash.
U engleskom jeziku moze se reci
-We are talking about ANIME
Ali u srpskom se ne moze reci
-Mi pricamo o ANIME.
Pa nece moci to da ide tako -PROTIVNO NASHOJ GRAMATICI i LOGICI SVIH LEKTORA -Mozda u nekom tvom svetu.
Evo ja kod sebe imam deset ANIME?
Od svih ANIME koje sam gledao najbolji je?
Odakle toliko ANIME?
Nece biti.
IRIS - Za ovakve rasprave potrebno je zavrsiti bar 8 razreda osnovne -A da jesi, poznavala bi pravila srpskog jezika.
Molio bih nadlezne da IRIS vishe ne bude MANGA MODERATOR -jer je pokazala
dovoljan nivo nepoznavanja srpskog jezika. Kao i drskost koja je mene navela
na ovakav odgovor.( a forum nije mesto za tako nesto)
Za obrazlozenje ovakvog zahteva pogledati post iznad.
-Ovo nije pisano u saljivom tonu -Vrlo sam ozbiljan
Hvala
nesonjacc
19.9.2006, 17:00
:ANIMA
http://www.bg-anime.com/nuke/modules.php?name=News&file=article&sid=118
Eto odavde. Kao i od josh mnogo "PAMETNJAKOVICA" Tvog kova
Dakle - SEDI --0- +jedinica iz vladanja :icon_stud
Sto bi moj drug rekao -UMI SE - i ti prichaj o ANIME - a ja kao i svi koji poznaju srpski pricacemo o ANIMEU
Odakle toliko ANIME?
Nece biti.
Ne. Bice:
Evo ja kod sebe imam deset ANIME serija, filmova, knjiga, jabuka......
Od svih ANIME serija, filmova, knjiga, jabuka......koje sam gledao najbolji je?
Odakle toliko ANIME serija, filmova, knjiga, jabuka......?
Mozda si tih 8 razreda zavrsio sa protekcijom?
:ANIMA
http://www.bg-anime.com/nuke/modules.php?name=News&file=article&sid=118
Eto odavde. Kao i od josh mnogo "PAMETNJAKOVICA" Tvog kova
U tome i jeste problem, citirao si grešku koja je proizvod neobrazovanja i manjka profesionalnosti velikog broja naših novinara, zato je i napravljena kardinalna greška u naslovu emisije koju, opet, od urednika niko nije ni primetio niti znao da to išta znači! Možda će ti u budućnosti za referencu više poslužiti adekvatniji primeri: http://www.b92.net/zivot/pop.php?nav_id=208133, ili tekst o Mangadromu u aktuelnom broju SK-a.
Nikome neće pomoći ni stav, "ja ću kako ja mislim da treba a vi ostali čistite ulice", treba poštovati prevashodno druge pa sebe, i ukazivati na greške hladne glave i sa potpunim poverenjem u to šta radiš - da li si zaista i sam u pravu. Jedino će na taj način u ovoj zemlji moći nešto novo da se nauči a da se pritom poštuju sve različitosti koje svakog od nas krase.
Hvala lepo :)
Anime (アニメ?) is an abbreviation of the English word "animation" but in Japanese is spelled アニメーション (animēshon) written in katakana. Outside Japan, the term most popularly refers to the medium of animation originating in Japan, with distinctive character and background aesthetics that visually set it apart from other forms of animation (e.g. Walt Disney films, Warner Bros. short cartoons). Within Japan, the term anime is used to refer to all forms of animation from around the world. While some anime is entirely hand-drawn, computer assisted animation techniques are, in recent years, quite common. Storylines are typically fictional; examples of anime representing most major genres of fiction exist. Anime is broadcast on television, distributed on media such as DVD and VHS, or included in computer and video games. Anime is often influenced by Japanese comics known as manga. Some anime storylines have been adapted into live action films and television series.
Tako kaze Wikipedia :icon_stud
nesonjacc
19.9.2006, 19:35
Srle -hvala na objasnjenju termina ANIME
OCELOT - aj malo procitaj postove unazad.
Videces da se ovo ne odnosi na slucajeve ako dodash
SERIJA<FILMOVA<KNJIGA.........
Vec na sluchajeve kada se kaze samo ANIME -koji su daleko cesci.
Pa je tako i sa recenicom koja je direktan trigger za sve ovo.- odakle nabavljate toliko anime....
Stoga NECE BITI. I ipak si ti zavrsio ( ako jesi) sa protekcijom -jer te nisu naucili da procitash sta je pisano na temi na kojoj postujesh.
IRIS -Wow skontala si( nisi ti za bacanje)
Da citirao sam Kardinalnu gresku -jer me je i navela ne INTERVENCIJU. A ta ista kardinalna greska pomenuta tu napravljena je X puta na ovoj temi pre moje intervencije kao i na x drugih mesta.
Da nije bilo te greske -ne bih ni intervenisao
I vraticu se na BIFE(nom. jedn) -takodje nije nasa rech - i mi ne mozemo reci -VRACAM SE IZ BIFE( vec iz BIFEA) - Isto tako ne mozemo recu VIDIMO SE U BIFE(vec u BIFEU)
"Ovo se ne odnosi na ljude sa mestom boravista u selima unutrasnjosti Srbije( koji bash i kazu - u BIFE)"
Isti je sluchaj i sa ANIME( nom. jed.)
Sta ces, imao sam jedinicu iz postovanja po forumima.
Evo jedan predlog : Jin Roh - Wolf Brigade.
U pitanju je Anime movie, vrlo u art fazonu, sa orvelovskim okruzenjem i filozofskom pricom.Fenomenalna stavat.
Evo jos jednog : Grave of the Fireflies.Kom ne podje suza (i muskom) kad ga celog odgleda taj definitivno nije covek.
The mighty Boo
19.9.2006, 19:59
Film ili serija? :eek: Meni se sviđa, I'm sucker for all things spiritual :D
Imam film i seriju, film mi je super, serija se jeste razvukla a OVA-u nisam gledala... :o E da, zaboravila sam da pomenem i FMA, sjajan je!
Serija... Ali i film me nije odusevio... Akcija i scene borbe su ipak odlicne.
OVA je najbolja - prava drama bez blesave komike i opisuje period dok je Kenshin jos bio hladnokrvi ubica i njegov susret sa zenom koja mu je promenila zivot :love: :D
FMA je bas simpaticna serija.
Od ozbiljnijih filmova izdvojio bi: Jin Roh, Grave of the Fireflies, Porco Rosso i jos neke...
Vision of Escaflowne je jedna od najboljih serija Anime-a ikada - ko je gledao nek se javi... ;)
Cisto da vidis da se ne prze svi na vampire/mecha/krv do kolena anime. Posle svega najbolji Anime su i oni malo ozbiljniji :D
The mighty Boo
19.9.2006, 20:01
Evo jedan predlog : Jin Roh - Wolf Brigade.
U pitanju je Anime movie, vrlo u art fazonu, sa orvelovskim okruzenjem i filozofskom pricom.Fenomenalna stavat.
Evo jos jednog : Grave of the Fireflies.Kom ne podje suza (i muskom) kad ga celog odgleda taj definitivno nije covek.
Odlican izbor :aplauz: :D
I vraticu se na BIFE(nom. jedn) -takodje nije nasa rech - i mi ne mozemo reci -VRACAM SE IZ BIFE( vec iz BIFEA) - Isto tako ne mozemo recu VIDIMO SE U BIFE(vec u BIFEU)
"Ovo se ne odnosi na ljude sa mestom boravista u selima unutrasnjosti Srbije( koji bash i kazu - u BIFE)"
Isti je sluchaj i sa ANIME( nom. jed.)
Nisi ni ti za bacanje, ako ništa drugo zbog upornosti, "hajdučko koljeno"! :opanachke
Ipak ću ponovo morati da ti uzvratim. Reč "bife" potiče iz francuskog jezika, tačno, ali mi za nju imamo zamenu: vitrina, kredenac, bar... Možemo da se igramo sa time koliko želimo. Međutim, reč "anime" nema sinonim te je moramo koristiti u originalu. I još nešto, za razliku od francuskog u japanskom jeziku prosta imenica nema padeže pa ne može ni da bude nominativ jednine - zapravo, nije ni jednina pošto imenice u ovom jeziku nemaju množinu, uvek zvuče isto. Zato za reč "anime" i moramo da pravimo izuzetak, poštovali mi pravila srpskog jezika ili ne. Doduše, neću ni ja da se pravim previše pametna, ovo ipak prelazi u domen lingvistike a u japanski jezik se toliko ne razumem. Mislim da sam bila više nego jasna što se tiče žurnalistike - po meni, anime bi trebalo uklapati u rečenice shodno pravilima našeg jezika a ne prilagođavati je zakonitostima naše gramatike pošto je reč sama po sebi jedinstvena. I to je to.
Ne želim dalje da smaram korisnike foruma ovom tematikom... 'Ajmo dalje sa spiskovima filmova i omiljenim anime ostvarenjima! :alealeee:
The mighty Boo
19.9.2006, 20:03
Umm, cemu ova tupava rasprava o gramatici? :confused:
Od ozbiljnijih filmova izdvojio bi: Jin Roh, Grave of the Fireflies, Porco Rosso i jos neke...
Vision of Escaflowne je jedna od najboljih serija Anime-a ikada - ko je gledao nek se javi... ;)
Cisto da vidis da se ne prze svi na vampire/mecha/krv do kolena anime. Posle svega najbolji Anime su i oni malo ozbiljniji :D
Jup, jup, jup, Escaflowne, super crtež! Ostalo mi je previše mainstream, a Porco Rosso nikako ne ljubim - od Mijazakija definitivno Spirited Away! Živo me zanima kako će da ispadne prvenac njegovog sina...?? :icon_scra
Nego, sviđa li se ikome Samurai 7?
The mighty Boo
19.9.2006, 20:17
Nego, sviđa li se ikome Samurai 7?
Pa i nije nesto: kombinacija tripozne muzike, bledunjavih likova i solidne akcije... Originalni film je vrhunsko delo - ovo je vise cedjenje vode iz suve drenovine...
A sta ti kazes za GTO? To mi je verovatno najomiljeniji anime zato - biraj reci :Freddy: :D
Hm, good point. Tripozna muzika mi ne smeta, naprotiv... Ovih dana se sluša soundtrack iz Howl's Moving Castle :qliranje:
GTO?? Hehehehe, tebi i još milionima drugih. Nikad ga nisam gledala, neke scene samo u jednom sjajnom AMV-u. Onizuka mi liči na nekog... neki drugi anime lik. :cool:
nesonjacc
19.9.2006, 20:33
Iris - Ako nastavish sa ovim JEDINSTVENA -pomislicu da si resiila da postojece religije zamenish -Kultom koji nosi naziv -ANIME-:dedica:
Elem - Iako postoji zamena za Bife -ne znachi da mi tu rec ne koristimo shodno pravilima nase gramatike. Nazalost po tvoj kult -isti je sluchaj i sa imenicom ANIME.
Ali -ovako mozemo u nedogled pa je stvarno najbolje da vishe ne pricamo o tome( dok se ne nadje ponovo neki -WISE GUY -koji ce upotrebiti ono sto je i po meni i po tebi nepravilno -ANIMA-)
Pozdrav
The mighty Boo
19.9.2006, 20:38
GTO?? Hehehehe, tebi i još milionima drugih. Nikad ga nisam gledala, neke scene samo u jednom sjajnom AMV-u. Onizuka mi liči na nekog... neki drugi anime lik. :cool:
Evo je jedanaesta, zaboravljena bozija zapovest:
11. GTO se mora odgledati
Dakle - znas sta treba da radis :D
Sad videh...
Sta se bre raspravljate, kada vas, pravih obozavatelja Anime-a (:D ) covek moze nabrojati na prste.
Mislim, ko jos gleda ta uska lica sa sirokim, suznim ocima, ogromnim glavama i mrsavim telima... :dzavo:
Ah sad videh da se i pobratim Srle ukljucio u vasu raspravu...
Odoh, dok me ne vidi sta pisem :)
@ Mighty Boo: Yes, sir :D
Samo još da nađem nekoga koga ću da opelješim za isti...
@bobi: pardon, izvin'te, te sa suznim očima i ogromnim glavama nismo videli još od '68. :bibidu: :rofl:
The mighty Boo
19.9.2006, 20:52
@ Mighty Boo: Yes, sir :D
Samo još da nađem nekoga koga ću da opelješim za isti...
3 prazna DVD-a i tvoj je zauvek :D
An offer you cannot refuse.
@Bobi -Err - ti i tvoj opis anime charactera( koji su bash simpaticni by the way)
Lepo sacekaj da ti donesem par komada pa onda sudi. -nemoj ovako Anime neobrazovan da postujeh o tome :dedica: :icon_stud
Pa mogu valjda da imam predrasude, i pre nego sto ih odgledam, ko svaki, pravi balkanac? :)
A ko kaze da sam nestrpljiv?
Daj neku ekranizaciju Silmariliona ili Zemljomorja, onda bih bio nestrpljiv :)
@Iris
Nemam pojma, tek sam deceniju i po kasnije rodjen, na srecu. :dzavo:
To ce mozda Srle da bolje zna, posto je bio mlad u to vreme...buahaahahaha :dzavo:
(vidim ja, moracu sve ove moje postove da izbrisem do sutra, dok ih Srle ne vidi)
Daj neku ekranizaciju Silmariliona ili Zemljomorja, onda bih bio nestrpljiv :)
Evo, sad će Gedo Senki (Record of the Gedo War - Tales from Earthsea) pa uživaj... mada kažu da nema veze sa knjigom: http://www.animenewsnetwork.com/article.php?id=9368
101st Airborne
19.9.2006, 22:12
Iris - Ako nastavish sa ovim JEDINSTVENA -pomislicu da si resiila da postojece religije zamenish -Kultom koji nosi naziv -ANIME-:dedica:
Elem - Iako postoji zamena za Bife -ne znachi da mi tu rec ne koristimo shodno pravilima nase gramatike. Nazalost po tvoj kult -isti je sluchaj i sa imenicom ANIME.
Ali -ovako mozemo u nedogled pa je stvarno najbolje da vishe ne pricamo o tome( dok se ne nadje ponovo neki -WISE GUY -koji ce upotrebiti ono sto je i po meni i po tebi nepravilno -ANIMA-)
Pozdrav
Iskuliraj...
nesonjacc
19.9.2006, 23:08
Iskuliraj...:tapsh: :tapsh: :tapsh:
STA RECI...Osim -Bravo
101st Airborne
20.9.2006, 0:10
Reci - necu vise da prozivam ljude...probaj s tim...
Hm da vidimo - Perfektno citam, brzo mislim, a gramatiku znam u prste.(IAKO SKOLU ZAVRSHIH POODAVNO)
U ovom sluchaju( kao i u sluchaju BIFE) - Da bismo ostali u duhu srpskog jezika - Menjamo IMENICU po padezima.
Bash zato sto ih i danas BRKASH -nisi kompententna da o ovome prichash.
U engleskom jeziku moze se reci
-We are talking about ANIME
Ali u srpskom se ne moze reci
-Mi pricamo o ANIME.
Pa nece moci to da ide tako -PROTIVNO NASHOJ GRAMATICI i LOGICI SVIH LEKTORA -Mozda u nekom tvom svetu.
Odakle toliko ANIME?
Nece biti.
IRIS - Za ovakve rasprave potrebno je zavrsiti bar 8 razreda osnovne -A da jesi, poznavala bi pravila srpskog jezika.
Molio bih nadlezne da IRIS vishe ne bude MANGA MODERATOR -jer je pokazala
dovoljan nivo nepoznavanja srpskog jezika. Kao i drskost koja je mene navela
na ovakav odgovor.( a forum nije mesto za tako nesto)
Za obrazlozenje ovakvog zahteva pogledati post iznad.
-Ovo nije pisano u saljivom tonu -Vrlo sam ozbiljan
Hvala
BANIME ZBOG ANIME :kreza:
Možda ova gramatika baš i nije nešto preterano dobra, zar ne ... ali je veoma, veoma jasna!
Poslužiću se u startu tvojim rečima: Vrlo sam ozbiljan i dodaću:
prilično me ljuti boja tona koji upotrebljavaš u razgovoru sa jednom damom a pomalo i sa ostalim članovima u ovoj temi gde si ti započeo raspravu i odredio joj boju tona.
Šta mi se još ne dopada, pa to što vredjaš Moderatora ovog Foruma t.j. Iris, nedopustivo mi je takvo ponašanje i ispoljeno nevaspitanje koje se vidi iz poruka jednog mladog i do sada korektnog člana.
U prvom momentu sam pomislio da te zbog spomenutog odmah Banujem i bio sam u dilemi na koliko dugo...
recimo:
1 dan za uvredu Moderatora i
2 dana zato što je dama u pitanju,
svakako da sam prethodno pogledao tvoj profil gde se na letimičan, prvi pogled (nisam sve poruke pregledao, zbog vremena) vidi da si se do sada korektno ponašao i bio koristan i uvažen član.
Pošto skoro nikada ništa ne radim na prvu loptu, dilemu i odluku: da li i koliko treba da bude neko kažnjen zbog uvrede Moderatora ću prepustiti odluci većine koja vodi brigu i uredjuje ovaj Forum.
Ja lično neću odustati od barem jednog dana.
Ovo sam ovako napisao jer volim čiste odnose a i o tebi kao članu nemam loše mišljenje pa me sve ovo još više iznenadjuje. Pretpostavljam da je u pitanju tvoja trenutna nepažnja i da nemaš uvek takve manire u raspravama, bez obzira da li si ili nisi u pravu.
Tvoje obraćanje nadležnima mi je dalo ideju, zahvaljujem ti se, da zamolim koleginicu Iris da se priključi uredjivanju ove sobe: Kompjuteri i film zbog moje nedovoljne kompententnosti u ovoj temi ...
eto, moraću i ja da pišem molbe nadležnima :)
Upozorenje:
Pošto ova tema ima razloga da postoji, molim Vas vodite računa da ne započinjete i vodite rasprave koje su nepotrebne kao i da ne vredjate i omalovažavate druge članove.
Deo Foruma koji se označava kao OSTALE TEME vremenom sve više dobija na kvalitetu, naravno zajedničkim trudom i voljom pa dajte onda da to ne upropastimo nekim glupostima koje se mogu sresti na nekim drugim mestima, čak i na ovom Forumu u nekim drugim temama. Borimo se da nam ovaj prostor koji nema direktne veze sa računarima baš u svakoj temi bude što kvalitetniji, korisniji, vaspitaniji, lepši, zabavniji... dajmo malo više dobre volje, mašte, pameti i energije.
idemo dalje...
Amaterasu
20.9.2006, 20:20
Da li neko ima Five Star Stories anime?
Nabavio sam skoro sve ostalo od Mamoru Naganoa (Heavy Metal L-Gaim, Brain Powerd, Five Star Stories manga(prvih jedanaest, doduse na japanskom)), ali ovo nikako ne mogu da nadjem. A potpuni sam zaljubljenik u njegov crtez i dizajn. Licno mislim da je to ubedljivo najbolji mecha dizajn ikada, a video sam ih jako mnogo.
Evo nekoliko primera.
nesonjacc
20.9.2006, 21:24
Moram da se slozim sa tobom u pogledu mecha dizajna. Stvarno spadaju medju najbolje.( mada je ova tema vishe za zakljuchani post -malo (vishe )mecha animea)
Five Star Stories je izbacila grupa White_Base i možeš ga naći na njihovom IRC kanalu (server - irc.rizon.net, kanal #White_Base) a verovatno ima i torrent. Nisam nešto oduševljen filmom jer je kratak. Verovatno je adaptiran samo neki mizerno mali deo mange, jednostavno nema dovoljno materijala da bih ga kritikovao.
Amaterasu
21.9.2006, 13:37
Pa, jeste malo kratak. Anime je u stvari skracena prva manga (Destiny Lachesis), a do sada ih je objavljeno dvanaest (trinaesta je u pripremi). Koliko sam ja imao prilike da vidim, imaju jako zakomplikovanu radnju, sa barem desetak vremenskih linija na dvadesetak planeta i sa barem stotinak likova. Koga interesuje malo vise, nek ode na www.gearsonline.net, site ima dosta informacija...
Inace, za ljubitelje Gundam serijala. Mamoru Nagano je dizajnirao Mech-ove u Zeta i ZZ Gundam serijalima. Na http://www.zincpanic.com/view_character_designer.phtml?characters=235&b=30&e=59&sort=Genus&page=2, ima dosta njegovih radova, ukljucujuci i one za Gundam, Brain Powerd, Heavy Metal L-Gaim The Giant Gorg itd.
nesonjacc
21.9.2006, 17:10
Amaterasu -prebegni na susednu temu -O Mecha animeu( pa da ljudski diskutujemo o tome) :D
IPak ja rekoh jedni od najbojih( ne bash najbolji) -Za mene je KUNIO Ookawara -NEPREVAZIDJENI MECHA DESIGNER
Pa su stoga njegovi dizajni odradjeni za SEED , Destiny i STARGAZER -za mene BEST OF THE BEST
PS -Moderatori - premestite ove poslednje u Malo ( Vishe) mecha animea. Pozdrav
Mislim da je Iris pitala Za Eskaflon.Gledao sam i dopada mi se.
Vo jedan predlog za tebe Iris (a i za ostale koji nisu samo u Hack\Slash\Bang Bang Bang... fazonu:Battered: :Battered: :Battered: :nov_explo :icon_evil ): laputa: Castle in the Sky.U pitanju je Film, jedan od najboljih anime koji sam gledao.
Da ne bude zabune volim i ja Bang Bang ...:dzavo: :boxing: :boxing:
@srlle odgledaj ceo serial Cowboy Bebopa...izneadices se :dedica:
Evo jedan predlog za tebe Iris (a i za ostale koji nisu samo u Hack\Slash\Bang Bang Bang... fazonu:Battered: :Battered: :Battered: :nov_explo :icon_evil ): laputa: Castle in the Sky.U pitanju je Film, jedan od najboljih anime koji sam gledao.
Da ne bude zabune volim i ja Bang Bang ...:dzavo: :boxing: :boxing:
Eh, sa Mijazakijem nema greške! :aplauz:
Meni se ipak više sviđa Spirited Away (mislim da sam to već pomenula), ali i Howl's Moving Castle, sjajna ekranizacija knjige... toplo preporučujem!
Ma volim i ja kiss-kiss-bang-bang, naravno, ali mi se koncept priče koja se vrti oko čupanja ekstremiteta smučio. Zbog toga nisam ljubitelj mecha i sličnih žanrova, mnogo mi više leže istorijske anime koje su podjednako krvave ali imaju i sjajan zaplet. Još ako se doda malo ezoterije eto lepote - za tebe Srlle preporuka: X serijal - http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=464! Ili Earth girl Arjuna, malo je "pitomija" ;)
Highlander
22.9.2006, 19:12
hehe, Highlander: Vengeance (movie)
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=5552
Iris hvala za preporuke.X sam gledao par epizoda i Film a Howl's Moving Castle
cu da potrazim na netu.Uglavnom tako dolazim do Anime.Spirited Away je i jedan od mojih favorita.Jedna bajkovita prelepa pricica koja se retko srece u bilo kom animiranom zanru.:odoK:
Inuyasha, gledao sam ''Cowboy Beebop" film i jako mi se dopada.Na zalost seriju nemam, ali kad budem dosao do nje sigurno cu da je odgledam sa zadovoljstvom (ako ima ista od atmosvere iz filma).:Freddy:
iwcham1979
24.9.2006, 13:15
Drugari, zna li neko gde mogu naci Robotech? Bas me uhvatila nostalgija za tim. Narucio sam pre oko dve godine neki shit za real player. Ono cela saga na dva cd-a Ne moze da se gleda! Znate li da li postoje neki Dvd-i, divx-i.... Puno hvala!
Ah kakve smo crtane mi gledali u detinjstvu, u poredjenju s ovim djubretom sto se daje sada! Imam devojcicu, nema jos dve godine. Ne smem da joj pustim crtani. Kad odem u drugu sobu, ona za 2-5 minuta obavezno utrci i kaze: "Tata, pasi cutani!" Uzas!!!!!!!!
nesonjacc
24.9.2006, 13:27
E pa - za pocetak navrati do teme Mecha anime -ne mozesh da je promashish
A za kraj Imam ja robotech remastered( 4 krcata dvda).:D
TheProphecy
24.9.2006, 13:50
Ja imam ne jednom dvd-u 85ep,ne znam dal ima vise od toga.
nesonjacc
24.9.2006, 14:10
nema vishe -samo su ove moje epizode 4x the quality per episode( 640x480 dual audio)
Ah kakve smo crtane mi gledali u detinjstvu, u poredjenju s ovim djubretom sto se daje sada! Imam devojcicu, nema jos dve godine. Ne smem da joj pustim crtani. Kad odem u drugu sobu, ona za 2-5 minuta obavezno utrci i kaze: "Tata, pasi cutani!" Uzas!!!!!!!!
Možeš da joj pustiš "pitome" shojo anime npr. Sailor Moon ili Ah! My Goddess... to će joj se sigurno svideti. A ako joj se svidi, preporučiću ti još neke naslove... ;)
iwcham1979
24.9.2006, 20:23
Super, slobodno preporuci Iris. Dobro ce doci za godinu-dve. Jos je mala za anime. Ne plasi se ona crtanih tipa Robotech. Kamo srece da njih daju na cartoon Network-u. Ali ne, deca gledaju one polu raspadnute likove
kojima curi slina iz nosa, lete musice oko glve... i znate vec. Bas mi je drago
sto sam nasao ovaj forum. I jos mi je draze sto ima ljudi koji su radi da podele ono sto imaju sa drugima koji isto vole!!!! Gledao sam Robotech u 6,7,8 razredu i sve dok su mi trajali VHS-i. A jedno od najvecih razocarenja u inace bezbriznom detinjstvu mi je bilo saznanje da mi je buraz presnimio ceo VHS sa Robotechom, snimanom sa Tv-a, hehe. Secam se da nisam mogao da spavam mesecima ko covek!!!!!!! Novosadjani su tu maestralno pozajmili glasove likovima!!! Bio sam davno davno kupio original VHS koji se zvao Robotech, Cuvari Dveri. Glasove je pozajmila ista novosadska ekipa. Prica nije dovrsena, ali drugog Vhs-a nije bilo. Takodje sam gledao trilion, zilion puta Robotech- the movie (nesinhronizovan) Prilicno dobar crtani!! Ustvari toliko se
to gledalo da se posle ajd 13 godina secam imena svih likova, muzike... Posle
Robotecha gledao sam The Transformers, isto sa Tv-a imao The Movie (engleski), Saber Rader, Voltron (3 kanal). Nasao sam bio u nekom klubu The Visionaries. E to je suuuuuper. Ja sam ucio Engleski kao klinac uz anime, a sad klinci mogu da provale samo po koju frazu jer 90% Cartoon Network likova ne samo da je nacrtano retardirano, vec i govore tako!!!!!!
nesonjacc
24.9.2006, 20:37
Pa da to je bio standard kod nas -Transformerssi Voltron, Saber rider, i naravno Robotech.( samo steta sto je sada robotech na ivici ponora, zbog losheg rukovodjenja licencom firme koja ga je i releasovala.- takoda nas RT fanova ima sve manje)
Isti je sluchaj i samnom.-isti redosled( samo tek internet nam je doneo prosveteljenje i uspeli smo da skontamo vrednost japanske umetnosti( donekle)
Dodushe nazalost nashe televizije josh uvek ne nameravaju da daju mecha anime niti bilo sta dobro( vec junk tipa Ju-Gi-Oh i naravno neizostvne pokemone) - :boxing: :boxing: :boxing:
I na moju veliku zalost veoma je malo ljudi ovde koji su upoznati sa npr pojmom Gundam
Super, slobodno preporuci Iris. Dobro ce doci za godinu-dve. Jos je mala za anime. Ne plasi se ona crtanih tipa Robotech. Kamo srece da njih daju na cartoon Network-u. ... Posle
Robotecha gledao sam The Transformers, isto sa Tv-a imao The Movie (engleski)... Ja sam ucio Engleski kao klinac uz anime, a sad klinci mogu da provale samo po koju frazu jer 90% Cartoon Network likova ne samo da je nacrtano retardirano, vec i govore tako!!!!!!
Ako nije mala za Robotech, neće biti ni za bajkovite anime, sastaviću ti detaljniji spisak naknadno... Inače, obradovaće te informacija da sledeće godine počinje da se prikazuje live action film Transformers ! (http://www.transformersmovie.com) Videćemo kako će to izgledati, obzirom na mogućnosti koje nosi CGI i savremena digitalizacija likova u filmovima :)
Inače, i dalje može da se uči strani jezik uz anime, ali sada je to ipak japanski! :icon_stud ;)
Lucic Nemanja
25.9.2006, 0:52
Aj malo da se umetnem i u ivu temu.Uglavnom sam tamo gde je i nesonjacc:D .
Meni je omiljeni anime......pa ne znam recimo Dragon Ball.Samo sto kod nas nisu pustali mnogo dalje od nekdo oko pedesete epizode serijala Z,pa sam morao ostatak da skidam sa neta.Svidja mi se i Shaman King ako ste ga gledali.Ima jos dosta,ali ne mogu sad da ih nabrajam.
Meni se Evangelion nije svideo kao ni X anime. Previse bulaznjenja bar za moj stomak. Dragon ball isuvise predvidljiv. Od anime serijala i filmova najvise su na mene ostavili utisak:
Berserk (mada sam serijal od 26 episoda ne moze da se poredi sa mangom - ne prikazuje ni 50% atmosfere kao sama manga),
Gundam Seed serial - izuzetni serijal mada me je Seed vise odusevio zbog dramaticnosti od Destiny nastavka - sam Destiny je lako predvidljiv, mada prica ne zaostaje za prvim po fascinantnosti. Muzicka podrska je fenomenalna za oba dela.
Full Metal Alchemist - odlicna drama sa izuzetnom pricom. Vredi pogledati
Full Metal Panic - mada je ime slicno sa prethodnim serijalom, nema ni malo veze sa njim. Mecha sa primesom komedije, drame i ecchi elementima. Zna da bude krvava na momente. Takodje sa dobrom pricom
Last Exile - hmm ne bi tacno znao u koju kategoriju da ubrojim ovaj serijal al u sustini odlican anime sa dobrom dozom CGI-a. Pogledajte necete se razocarati.
Inuyasha - fin anime serijal, dosta dugacak, vredi ga pogledati mada zna da smara na momente
Slayers - teska komedija na foru Dungeons and Dragons. Ume da bude dramaticna sa vremena na vreme mada je nafilovana dobrim gegovima :) . Takodje vredno gledanja
Pored ovih sto sam naveo tu su jos i Cowboy Bebop, Trigun, Scryed, Genkutsuou (japanska varijanta Grofa od Monte Kristo u SF oblandi), Planetes, Bleach (smara na pocetku al prica kasnije postaje bas interesanta) itd.
Pojedini anime serijali su me dobro razocarali, narocito oni koji se zasnovani na izuzetnim manga serijalima. Tipichan primer je Kenshin u koji sam se razocarao samo tako. Manga je neverovatna al sam anime jedva i da prenosi deo atmosfere npr. sistem borbe je dosta unakazen i veoma lose prikazan. Air Gear i City Hunter su svedeni na detinjarije (manga obilije komichnim i dramatichim situacijama i ecchi elementima dok je u anime ostavljena samo komedija).
P.S. Za kraj preporucujem obavezno pogledati Great Teacher Onizuka skraceno GTO. Otkachena komedija sa perverznim karatistom u glavnoj ulozi koji je odlucio da postane nastavnik tj profesor. Vredi pogledati samo tako
@Kerber:
Sjajna lista, hvale vredna, samo me zanima koji kriterijum koristiš za ocenjivanje?
Inuyasha je recimo po meni prevaziđen koncept a crtež je definitivno passé. Last Exile je sjajan ali ne mogu da im oprostim toliku "evropeizaciju" likova. Kenshin briljira u sve tri varijante, samo je dinamika različita... itd. Dosta toga zavisi koliko polažemo na priču a koliko na crtež. I jedno i drugo su podložni promeni u odnosu na originalni manga layout.
Fenomenalna lista.
Samo bih ja stavio SEED na prvo mesto - Skroz sam poludeo gledajuci ono.:alealeee:
A sa druge strane evangelion mi je bio strasno odbojan.:eek:
Sto se tice kriterijuma zasnovan je na tome koliko cesto obrnem te diskove da ih pogledam jos po koji put :) . Inache retko kad gledam sam crtez mada ocekujem da bar lici na nesto, uglavnom me interesuje sama fabula, tehnike ili stilovi borbi ako je akcija u pitanju. Ponekad mi se smuci silno drndanje sa CGI, totalno zna da pokvari utisak. Ne mogu sad da se setim koji anime spada u tu grupu al ima ih bas. Evropeizacija (englizacija) i meni smeta, narocito ako kao primer uzmem Planetes: "you copy, I copy" zna bas da ide na zivce.
Berserk je jedan od prvih anime serijala na koji sam naleteo (znaci cisto japanski sa engleski subom). Toliko me je navuko da sam krenuo da trazim manga epizode po netu i jos uvek ih skidam. Ne prevazidjen je. Krvav, dramatichan, veliki broj preokreta i iznenadjena, sa hentai elementima :D , sto bi rekli nenad***** ;). Samo zato je kod mene na prvom mestu.
Ponekad mi se smuci silno drndanje sa CGI, totalno zna da pokvari utisak. Ne mogu sad da se setim koji anime spada u tu grupu al ima ih bas.
Final Fantasy, na primer :D Sviđa mi se što Japanci nisu generalno u tom fazonu, još uvek je mnogo veći broj anime ostvarenja rađenih tradicionalnom animacijom.
Berserk je jedan od prvih anime serijala na koji sam naleteo (znaci cisto japanski sa engleski subom). Toliko me je navuko da sam krenuo da trazim manga epizode po netu i jos uvek ih skidam. Ne prevazidjen je. Krvav, dramatichan, veliki broj preokreta i iznenadjena, sa hentai elementima :D , sto bi rekli nenad***** ;). Samo zato je kod mene na prvom mestu.
Toooooooo bloody :Battered:
Manga mi je mnogo bolja i uspelija, lakše mi je da podnesem toliku krv zato što je crtež crno-beli!!! A za preokrete je Tsubasa trenutno meni neprevaziđena... - nećemo o doujinshi varijantama ;)
Tsubasa Chronicle je interesantna i komichna (kuro-piki :D) i stvarno ima odlichne prekorete mada sam anime mi je nekako dull. Manga mi lepsa
Za Final Fantasy Spirits Within mogu da kazem da sam jedan od onih koji ga nalaze interesantnim. Da li zbog same radnje ili nachina na koji su likovi uradjeni bas i ne znam da kazem. Ali smatram da je sasvim ok ostvarenje. Lost children mi je bezveze, skroz odradjen za hard core fanove FFVII. Tradicionalano odradjen anime na osnovu price iz 7-ce mi je mnogo interesantniji i bolji (imena ne mogu da se setim, tu mi je negde medju diskovima al me mrzi da preturam sad :) ).
. Ponekad mi se smuci silno drndanje sa CGI, totalno zna da pokvari utisak. .
Zato mi se SEED posebno svidja- odlucili su da uprskos CGI( nazovi 3d) izazovu ipak mobile suitove crtaju )- dodushe vektorima
Dobro ima tu par CGI elemenata( Archangel odnosno Minerva ponekad|) -ali to je zanemarljivo
I pogodili su u centar mete. Ali muzika i fabula su toliko jaki da je vizuelni utisak( koji je fenomenalan) u drugom planu
Za Final Fantasy Spirits Within mogu da kazem da sam jedan od onih koji ga nalaze interesantnim. Da li zbog same radnje ili nachina na koji su likovi uradjeni bas i ne znam da kazem. Ali smatram da je sasvim ok ostvarenje. Lost children mi je bezveze, skroz odradjen za hard core fanove FFVII. Tradicionalano odradjen anime na osnovu price iz 7-ce mi je mnogo interesantniji i bolji (imena ne mogu da se setim, tu mi je negde medju diskovima al me mrzi da preturam sad :) ).
Advanced Children, misliš? Ni ja nisam oduševljena, previše digitalne animacije za moj ukus. Last Order, kratka OVA koja dolazi u paketu sa filmom je fantastična! Inače, Spirits Within je doživeo debakl, zbog toga su brže-bolje i uradili film koji ima "blage veze" sa najpopularnijim serijalom...
PS. Anime verziju Tsubase još nisam nabavila i.e. gledala *sigh*
Advanced Children
Advent Children :)
Inače, Spirits Within je doživeo debakl, zbog toga su brže-bolje i uradili film koji ima "blage veze" sa najpopularnijim serijalom...
Poenta svakog FF serijala da nema nikakvih dodirnih tacaka sa prethodnim. To su preneli i na film koji je prosao kako je prosao.
nesonjacc
25.9.2006, 20:50
Ali Spirits within nema ama bash nikakve veze sa FF. U stvari inicijalni naslov filma je bio Gaya(pa su mu samo prisrafili FF)
Tako da to ni po kom kriterijumu nije FF
Pa i nema. Raznolikost FF serijala se ogleda samo u igrama koje su izasle pod tim imenom. Cilj je ocigledno bio privuci zagrizene ljubitelje FF-a i one koji su makar probali neki od FF-a (ili culi za njih) da pogledaju film.
Advent Children :)
Da, tаčno! :n-hang:
Sad samo mogu da se vadim na koncentraciju kod pisanja poruka u 3 ujutro :a_whistli :o
I dalje se drzim toga da je Advent Children cist fanservice i da ima nekog smisla samo ako ste prethodno odigrali igru :) A ubedljivo je najbolji ako odgledade film sa smesnim fan titlovima... prica nikada nece biti ista XD
@iwcham1979
Ovo sto danas pustaju na TV-u je cist uzas. Gledala sam neki dan Silvestera (macak Silvester i Tviti) i nije mi bilo dobro od ocajne sinhronizacije. U moooooje vreme to nije bilo tako...
Yu-Gi-Oh! nije uopste los ako se pogleda prica u celini, ali su preterali sa kartama i izlizanim forama -.-;
A sad, sto se preporuka tice... evo sta sam ja kao mala volela:
- Voltron (<333!)
- Saber Rider
- Plava princeza (mada ne verujem da ces ovo uspeti naci ;_;)
- Granzort
- Candy Candy (ovo ti dodje kao meksicka sapunica, ali nije los anime)
Sailor Moon mi je malo... previse hiperaktivan. Uz to, americka verzija je nesto izmenjena zato sto je japanska prilicno ekstremna (tipa ima incesta i sl. :S)
Negde u avgustu sam odgledala Full Metal alchemist i bas me je odusevio anime :] Odlicna prica, jos bolji likovi... jedva cekam da pogledam film ^.^
nesonjacc
29.9.2006, 12:14
Eeeh nostalgijo -to smo svi voleli kao mali. Ovi danasnji klinci pojma nemaju sta je dobro.
@ Niliath.
Osnovna ideja Yu-Gi-Oh mozda i nije toliko losha -a li je loshih stvari u njemu toliko mnogo - Da Je ocena mnoogo negativna.
( isto vazhi i za pokemone i slichan trash)
Ovo sto danas pustaju na TV-u je cist uzas. Gledala sam neki dan Silvestera (macak Silvester i Tviti) i nije mi bilo dobro od ocajne sinhronizacije. U moooooje vreme to nije bilo tako...
Sinhronizacija nekad i sad...Sta treba reci za one legende od gegova: "Ma ne ne decko, to ti nikad nece...poletiti", "Gresis, ovaj gresis grdno sinak", "Nesto se tu zbiva sto se nikako ne slaze", "Ovaj mali je vise zbunjen od dva ludaka u buretu XD" itd. Legende nad legendama, uzivati je bilo i za gledanje i slusanje, al ovo sad...propast, cista propast. Ne ide mi u glavu zbog cega se odlucilo za ponovnu sinhronizaciju ako vec postoji jedna za isti crtac.
Narode jel neko cuo ista o tom nasem animiranom filmu koji se radi po nekom nasem stripu,u fazonu future u BG ili tako nesto.Navodno je pri kraju, pa kao salju na neke strane festivale itd.J:confused: el zna neko nesto o tome?
Yu-Gi-Oh? don't make me laugh :D :opanachke
tipicna scena iz crtaca:
-Ahaaaa, sad si gotov! Jer ja imam parce kartona na kome je nacrtan ZMAJ!!! I to mnogo opasan zmaj!!! :n-cc2:
-Ha, zezno si se sine, jer ja imam parce kartona na kome je nacrtan mis koji jede zmajeve!!!
<swoosh swoosh>
-O ne moj zmaj!!! Sta si uradio mom zmaju, neeeee moj zivot je propao :eek: odoh sad u bunar da krekecem :(
-Ha ha haaa, sad sam ja najopasniji od svu decu! :Freddy:
...ne vidim mnogo smisla u ovome...
nesonjacc
3.10.2006, 20:49
Hehheeee - Bravo mrmote Evo ti reputacija za ovo :alealeee:
Narode jel neko cuo ista o tom nasem animiranom filmu koji se radi po nekom nasem stripu,u fazonu future u BG ili tako nesto.Navodno je pri kraju, pa kao salju na neke strane festivale itd.J:confused: el zna neko nesto o tome?
Technotise je strip Alekse Gajića i Darka Grkinića po kome se trenutno radi animirani film koji pominješ. Za sada je urađeno svega 20 minuta filma, po prognozama bi trebalo da se završi za godinu, realnije za godinu ipo dana. To ti je informacija iz prve ruke :)
Trailer na adresi http://www.technotise.com/XviD-Technotise.avi
TheProphecy
4.10.2006, 10:57
Technotise je strip Alekse Gajića i Darka Grkinića po kome se trenutno radi animirani film koji pominješ. Za sada je urađeno svega 20 minuta filma, po prognozama bi trebalo da se završi za godinu, realnije za godinu ipo dana. To ti je informacija iz prve ruke :)
Trailer na adresi http://www.technotise.com/XviD-Technotise.avi
Odlicno izgleda!Cak je i crtez dobar,mada malo cudan :opanachke .
GrimReaper
4.10.2006, 14:25
Ah, pre neki dan sam završio sa čitanjem Bleach mange. Fantastično! :aplauz: Sad moram da uzmem da gledam anime, u pauzama izmedju izlaska novih chaptera. :D
Bleach? to bese ono odakle su uzeli 4 frejma za onu polku sto se vrti po netu? :)
Hah, danas sam odgledao vampire hunter D, super animacija (kvalitet, jeli), istripovana prica, setting i likovi... stvarno ok crtani :)
iwcham1979
5.10.2006, 21:34
Nabavio Robotech Remastered 4 DVD-a:alealeee: Sve epizode su sa .ogm ekstenzijom. Koji program najbolje pusta ovo???
Roronoa Zoro
6.10.2006, 13:09
Za to ti je najbolji media player classic.
Za OGM kontejner fajlove je dobar i VLC plajer.Taj ima sve moguce kodeke u sebi tako da ne moras nista da imas instalirano, a on pusta skoro sve.Ima malo ruzne fontove za titlove ali i njih mozes da povuces externo.A i ja obilato koristim Media Payer Classic.
iwcham1979
7.10.2006, 23:02
Ok, hvala. Vlc Player radi odlicno. Nego, jel neko gladao crtani po imenu The Visionaries? Radila ista ekipa koja je pravila Transformerse. Crtani je vise nego odlican!!!!!
Po mnogima najbolja anima ikada snimljena *, uz isto tako sjajna manga izdanja predstavlja must see za svakog iole poznavaoca, ljubitelja japanskog nacina crtanja. Naravno, toplo ga preporucujem svima koji ga nisu gledali, jer su propustili mnogo...
Zanimaju me vasi utisci o Naruto-u, ali i o svim drugim slicnim i vrednim pomena izdanjima.
+ Skupljam epizode, pa ako neko ima i ako je zainteresovan za dogovor... PM!
:)
* kaže se "najbolji anime", ili "najbolje anime ostvarenje", prim. mod. ;)
Highlander
9.10.2006, 22:21
Po mnogima najbolja anima...
Čudo da Iris nije reagovala... :D
Čudo da Iris nije reagovala... :D
Nisam videla :D
Po mnogima najbolji anime ikada snimljen, uz isto tako sjajna manga izdanja predstavlja must see za svakog iole poznavaoca, ljubitelja japanskog nacina crtanja. Naravno, toplo ga preporucujem svima koji ga nisu gledali, jer su propustili mnogo...
Naruto je očigledno veoma popularan serijal, i deo je mainstream zbirke svakog Zapadnjaka ali njegovi kvaliteti su sporni. Crtež i radnja su po mnogima neinspirativni i nezreli, a na Japan Media Arts festivalu održanom pre samo pet dana ga 80.000 glasača nije uvrstilo u top 10 manga i anime izdanja svih vremena! Sličan crtež a kvalitetnije izdanje ima (po meni) Hikaru No Go, takođe popularan manga i anime serijal.
A što se liste sa Japan Media Arts festivala tiče, ona zapravo ide ovako:
"The top ten manga are:
1. Slam Dunk (Manga)
2. JoJo's Bizarre Adventure (Manga)
3. Dragon Ball (Manga)
4. Fullmetal Alchemist (Manga)
5. Doraemon (Manga)
6. Phoenix (Manga)
7. Black Jack (Manga)
8. Nausicaä of the Valley of the Wind (Manga)
9. Mushishi (Manga)
10. Death Note (Manga)
The top 10 anime are:
1. Neon Genesis Evangelion (TV)
2. Nausicaä of the Valley of the Wind (Movie)
3. Laputa - Castle in the Sky (Movie)
4. Mobile Suit Gundam (TV)
5. Lupin III: The Castle of Cagliostro (movie)
6. Mushishi (TV)
7. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (TV)
8. My Neighbor Totoro (Movie)
9. Full Metal Alchemist (TV)
10. Ghost in the Shell (Movie)"
Iris, ja bi tvom spisku dodao i Princes Mononoke, Grave of the Fireflies, i
Berserk serijal.
Ljudi video sam trejler za Tehnotise.To mirise na dobro.Bas jedva cekam da se pojavi.Citao sam i jednu epizodu sripa i bas mi se svidelo.
Iris, ja bi tvom spisku dodao i Princes Mononoke, Grave of the Fireflies, i Berserk serijal.
Nije moj spisak, tako su Japanci glasali :D
I ja bih dodala par stvari...
Na top10 listi anime-a, 100% zasluzeno stoji Evangelion!! :alealeee:
To je (po mom misljenju) najbolja anime serija ikad!
Odmah iza toga Berserk! :D
nesonjacc
10.10.2006, 23:11
A evo i stanja na listi sajta AnimeNfo( generishe se lista svakih 15 minuta)
prvih 10
1 Rurouni Kenshin - Reminiscence (1999)
2 Kimi Ga Nozomu Eien (2003)
3 Fullmetal Alchemist (2003)
4 Full Moon wo Sagashite (2002)
5 Elfen Lied (2004)
6 Cowboy Bebop (1998)
7 Berserk (1997)
8 Hikaru no Go (2001)
9 Gundam SEED (2002)
10 Last EXILE (2003)
A za full listu( top 200) vidite:
http://www.animenfo.com/statistic/top.php?type=anime
I HM -Gundam Seed je Br 9 :alealeee: :alealeee: :alealeee: -sa prosechnom ocenom 9,1
Dok je :
Neon Genesis Evangelion (1995) na mestu br 23 :)
A ja se sa ovim slazem( Seed je bolji od Evangeliona u svakom pogledu) -i mnogo pitkiji za mase
Full metal alchemist i Berserk su takodje zasluzeno na svom visokom mestu
ALPENGIRL
11.10.2006, 5:09
hej
da li mozda neko ima SRPSKE titlove za :
- ROBOT CARNIVAL
- Grave Of The Fire Flies (1988)
- Kiki's Delivery Service (1989)
- Nausicaä of the Valley of Wind
- The Cat Returns
- Whisper of the Heart (1995)
- SPIRITED AWAY
- Howls Moving Castle
unapred HVALA ;)
:D
Oh yea josh jedan novi clan, nemoj ovaj post pogreshno da shvatish, dobrodosla na forum, ali evo jedan tip za tebe @ALPENGIRL, pre nego shto postavish neko pitanje, pokusaj da nadjes odgovor ;) http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=8676
here u go :)
Na žalost, domaći titlovi za anime su VEOMA retki, a i oni koji se mogu naći su često netačni! Nešto je bolja situacija sa hrvatskim prevodima.
Inače DVD izdanje Howl's Moving Castle se od pre nekoliko dana može kupiti na kioscima (kao "Pokretni zamak"), ima nekoliko titlova a čak je urađen i hrvatski dub! Srpski prevod je loš...
Inuyasha
11.10.2006, 14:59
...Srpski prevod je loš...
As usual...
ALPENGIRL
11.10.2006, 21:31
ja se izvinjavam...
znam koliko 'pogresan' post moze neke neprijatno
'obradovati'
(da upotrebim lepe reci ;) )
hvala u svakom slucaju svima.
Izgleda da sma uspela pronaci resenje.
POZZ<
svima !
:alealeee:
nesonjacc
14.10.2006, 10:16
Evo konacno odgledah kompletnog Fullmetal Achemist-a
I moram da priznam da je stvarno dobra stvar. + Mnooogo dobar smisao za humor( who are you calling ultra mega giga shorty :rofl: :rofl: )
Dok vizuelno spada naravno u sam vrh
Toplo preporuchujem svakom ko nije odgledao. :D
Ljudi jel zna ko sta o APLESEED 2?
ima li ko Grappler Baki serijal?
@srlle,
"Action movie-maestro John Woo will produce the sequel to the Appleseed movie, the first feature length all-CGI anime produced in Japan. Directed by Shinji Aramaki, who will also helm the sequel, Appleseed , which is based on the manga by Masamune Shirow, is a visually stunning and innovative use of computer-generated animation to mimic the effects of the best 2D animation rather than to create some sort of cheesy 3D puppetoon look." Trebalo bi da bude gotov sledeće godine a radno ime je Ex Machina.
http://www.appleseedthemovie.com/
... stunning and innovative use of computer-generated animation to mimic the effects of the best 2D animation rather than to create some sort of cheesy 3D puppetoon look....
Joj samo da ga ne upropaste...
Joj samo da ga ne upropaste...
John Woo da urpropasti?Cisto sumnjam!
Inuyasha
17.10.2006, 21:50
John Woo da urpropasti?Cisto sumnjam!
Ma ne...nego da ne promene izgled likova itd...i used to like the 3d chars and the world...
To moze da se desi, ostaje samo da cekamo i vidimo... mada ja nekako imam dobar predosecaj ;)
Inuyasha
17.10.2006, 22:27
Neznam...meni nije bash neshto ugodno...cim sam procitao da su svrgnuli 3d odma sam se uplashio da ce upropastiti dobar naslov...nadam se da nisam u pravu.
nesonjacc
18.10.2006, 10:07
Neznam...meni nije bash neshto ugodno...cim sam procitao da su svrgnuli 3d odma sam se uplashio da ce upropastiti dobar naslov...nadam se da nisam u pravu.
Pa jesi gledao Appleseed(2004)?? - To sto je full 3d mu ama uopste ne smeta da bude fenomenalan. Tako da i ja imam full poverenje u ovaj naslov
Inuyasha
18.10.2006, 10:41
Pa jesi gledao Appleseed(2004)?? - To sto je full 3d mu ama uopste ne smeta da bude fenomenalan. Tako da i ja imam full poverenje u ovaj naslov
Ti me izgleda nisi razumeo, ja se bunim zato shto sledeci nece biti u 3d-u !!! Nego neki ispeglani 2d...
...p.s. mali recnik modernih reci ;)
svrgnulithat means "skinuli" :)
nesonjacc
18.10.2006, 12:32
Tako mi i treba kad odgovaram 3 min posto sam se digao iz kreveta :boodala: :boodala: ( josh nisam ni oba oka otvorio). Sorry
Elem - Pa nece ni to da mu smeta. Jedina zamerka koju ja imam na Appleseed su Likovi - Kojima je 3d bio handicap. Tako da me 2d likovi raduju
:alealeee: :alealeee:
Inuyasha
18.10.2006, 20:29
Hehehe, svako ima svolje misljenje, npr, meni smeta kada se neshto izmeni (isto u slucaju filmova) zar nije glupo kada u jednom delu filma glumi jedan glumac, pa onda u drugom delu stave nekog sasvim drugog na istu ulogu...takve stvari mrzim...ali dobro videcemo shta ce odraditi sa Appleseedom, hope it will be ok !
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.