PDA

Prikaži potpunu verziju : Malo Anime...

Strane : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

tomas
18.10.2006, 20:41
Chester kaže:
Po mnogima najbolji anime ikada snimljen, uz isto tako sjajna manga izdanja predstavlja must see za svakog iole poznavaoca, ljubitelja japanskog nacina crtanja. Naravno, toplo ga preporucujem svima koji ga nisu gledali, jer su propustili mnogo...

naruto je dobar prvih 80 epizoda a sve posle toge je zestoko smaranje i dosadno...

MG-RAY
19.10.2006, 11:26
Meni je Naruto sasvim OK...jeste da ima 'smornih' epizoda...sa prevodjenjem se stiglo do negde oko 20x (209, valjda, FanSub)...znam da ih u originalu ima vise od 280(Strip)...ali...

Naime, postoji i igra(PS2 / GC) sa DBZ + Naruto + nesto trece (Battle Stadium D.O.N, 3D)

nesonjacc
19.10.2006, 15:24
Naime, postoji i igra(PS2 / GC) sa DBZ + Naruto + nesto trece (Battle Stadium D.O.N, 3D)
Tesko da postoji Anime po kome nije pravljena igra , i to gle Chuda za PS2

Cinjenica da Japanci svesno ignorishu postojanje PC platforme stvarno je porazhavajuca.:n-cc2:

srlle
19.10.2006, 15:36

Cinjenica da Japanci svesno ignorishu postojanje PC platforme stvarno je porazhavajuca.:n-cc2:
A mozda je i bolje sto ignorisu PC.To bi dovelo i do povecanog interesovanja zapadne zabavne industrije za zanr.Zamisli da se zapadnjaci malo vise ,,potrude'' oko Anime.Pa to bi bila KATASTROFA:n-cc2:

Iris
19.10.2006, 18:12

I obratno... baš sam ovih dana gledala Gakuen Heaven i Honey X Honey - oba anime ostvarenja pravljena su na osnovu popularnih PS2 igara.

Inuyasha
19.10.2006, 19:14
Ma...ja cu kupiti taj ps2 samo zbog Final Fantasy, KillZone, Tekken i naravno zbog ostatka anime igara koje su odlicne !!! Gledao sam puno naslova anime tipa, i mogu reci da bi bili veliki hitovi kada bi izasli na pc...

nesonjacc
19.10.2006, 20:16
Pa lepo bi bilo to. Josh samo da braca Japanci - Malo vishe paznje poklanjaju Lokalizacijama. :a_whistli

Lako je Igrati tabachine - Ali sta raditi sa netabachinama - Koje su jelte na japanskom( Ima naravno izuzetaka -Ali opet je vecina Ps2 igara radjena po Anime naslovima ne-prevedena sa japanskog. Pa iako nam se posreci da ih nabavimo u ovoj nashoj zabiti od drzave - Kakve to ima veze kad Ih ne razumemo -:kreza: )

Covenant
19.10.2006, 22:23
Nego,ja sam pomenuo,kada je ovaj topik tek otvoren i odlicni Vampire Hunter D-Bloodlust
Zaista je vrh vrhova,upravo sam ga ovih dana odgledao opet i ostao bez daha:)
Je'l gledao neko i Akiru?
Well?

nesonjacc
19.10.2006, 22:50
E -Bash sam jutros gledao Vampire-Hunter D Bloodlust. - I iz nekog razoga ne delim tvoje odusevljenje.
Mislim Dosta je dobar -Ali ni izbliza toliko da bih rekao da je Vrh. Po meni ima mnogo boljih stvari( i narativno i audiovizualno)

A sto se Akire tiche - Pa nekako sam ga gledao previshe mlad ( da bih bio odusevljen.) -You know what i mean. Ali ipak je Klasika :)

srlle
21.10.2006, 14:33
Je'l gledao neko i Akiru?
Well?

Mislis, jel ima neko da nije gledao Akiru?

Chester
21.10.2006, 14:36
Nazalost, ima...

Toliko sam cuo o Akiri, o cemu se zapravo radi?!

Chester
21.10.2006, 14:49
Da li neko zna nesto o mangdromu koji se odrzao u bg-- pre par meseci?
link, bilo sta...

Iris
21.10.2006, 16:55
Da li neko zna nesto o mangdromu koji se odrzao u bg-- pre par meseci?
link, bilo sta...

Imaš recenzije na sajtu Bg-Anime (http://www.bg-anime.com/nuke/modules.php?name=Stories_Archive&sa=show_month&year=2006&month=07&month_l=Jul), u arhivi tekstova, a i tekst u prošlom broju Sveta kompjutera (09/2006, strana 110)!

nesonjacc
21.10.2006, 18:26
A sta mi Nishlije da radimo ??-Da se slikamo.:( .
I kad se nesto i deshava u ovoj nashoj zemlji to mora da bude u BGu

Ovo me navelo na jednu interesantnu temu - Anime convencije.( CON)

Vrlo su cesta pojava worldwide, i sansa su da iz prve ruke ljudi dobiju novosti iz Anime i Manga sveta-na standovima "proizvodjacha" :D

A kod nas ih uopste nema. Kako bi bilo organizovati tako nesto( i to ne samo u "Prestonici" :boxing:

Iris
21.10.2006, 18:32
A sta mi Nishlije da radimo ??-Da se slikamo.:( .
I kad se nesto i deshava u ovoj nashoj zemlji to mora da bude u BGu

Pa eto, lepo si primetio. Okupi zainteresovane i napravite prvu anime konvenciju u zemlji, i to u Nišu.
Verujem da niko ne bi imao ništa protiv, au contraire :)

Inuyasha
28.10.2006, 16:26
Ma neka bude sve to u beogradu, ali ljudi, malo vishe reklama, ja nisam imao pojma da ce to (mangadrom) uopshe biti...organizacija je bila uzas...cuo sam da ona koja je prevodila sa japanskog na srpski nije imala pojma pa da je neko iz publike morao da prevodi...ma bad...nadam se da ce sledece godine (ako se odrzi) biti bolja organizacija i mnogo vishe reklama...da se zna...nemate pojma koliko mi je zao shto nisam otiso...

lucifer
28.10.2006, 23:51
Ijao i meni je zao sto sam propustio mangadrom doslo mi je da odgrizem nogu od muke.

Iris
29.10.2006, 0:44
Pa, ako vam je to neka uteha (gotovo) da niste ništa propustili

Bilo je 3972

lucifer
29.10.2006, 11:38
Pa malo si me utesila.Mislim da cu ponovo da se vratim pregledanju moje male kolekcije :) .E neznam da li ste znali za ovaj sajt http://www.animenewsnetwork.com/
ali super je :D .
U enciklopediji na sajtu se nalazi gomila stvari mozda cak i najveca baza na netu.

Inuyasha
29.10.2006, 16:23
Pa, ako vam je to neka uteha (gotovo) da niste ništa propustili

Bilo je 3972
Pa ok, ali pohto se ja bavim crtanjem, a tamo je bila ona japankinja koja je pikazivala razne metode itd...meni je josh uvek zao...no nema veze sledece godine nema sanse da propustim :D
...E neznam da li ste znali za ovaj sajt http://www.animenewsnetwork.com/
ali super je :D .
U enciklopediji na sajtu se nalazi gomila stvari mozda cak i najveca baza na netu.
btw...good site ;)

Iris
29.10.2006, 18:08
Pa ok, ali pohto se ja bavim crtanjem, a tamo je bila ona japankinja koja je pikazivala razne metode itd...meni je josh uvek zao...no nema veze sledece godine nema sanse da propustim :D

Zato sam i rekla "gotovo da niste ništa propustili".
Ne tuguj, Sakamoto-san svakako nije mangaka od značaja - pošto su ga vodeći anime i manga autori Japana najstrašnije ignorisali Belef je odlučio da dovuče štapom i kanapom bilo koga, samo da je iz Japana.
Da citiram Anicu Tucakov, jednu od selektora ovogodišnjeg Belefa: "Ima da dovučemo nekog sa ulice ako treba" :rofl:

Inuyasha
29.10.2006, 18:45
Zato sam i rekla "gotovo da niste ništa propustili".
Ne tuguj, Sakamoto-san svakako nije mangaka od značaja - pošto su ga vodeći anime i manga autori Japana najstrašnije ignorisali Belef je odlučio da dovuče štapom i kanapom bilo koga, samo da je iz Japana.
Da citiram Anicu Tucakov, jednu od selektora ovogodišnjeg Belefa: "Ima da dovučemo nekog sa ulice ako treba" :rofl:
Hehehehe lol, ok, i fell a ili better :D

lucifer
29.10.2006, 19:39
Interesuje me nesto.Da li vi mislite da su anima,manga i ostale japanske poslastice kod nas tabu?
Moja iskustva pokazuju da jeste 7 od 10 ljudi(ili bar nesto prilizno ljudima)su rekli "sta ti je bre ovo daj nesto normalno"!:paranoia:

Inuyasha
29.10.2006, 19:44
Em first of all nije anima nego ANIME...daj ljudi upamtite to vec jednom.
Inace da, nasi ljudi ne reaguju pozitivno na nove stvari, tako da jednom prosecnom smrtniku kod nas ne mozes objasniti da od Dragonballa ima bolji anime...shta da se radi, dok ove nashe televizije nepocnu da pustaju anime kalibra Evangeliona, Triguna i slicno nema nade da Anime i Manga zazive kod nas...masovno that is.

Iris
29.10.2006, 19:47
Interesuje me nesto.Da li vi mislite da su anima,manga i ostale japanske poslastice kod nas tabu?

Neeeeeee, samo smo balkanci pa mnogima daleko-istočnjačka dinamika i senzibilitet ne odgovaraju... i vice versa! Baš pre neki dan sam čitala o traumatizovanim Japancima u Parizu, idu na terapije posle posete ovom gradu. Navodno, ljudi su tamo neljubazni a od arhitekture i istorije dobijaju paranoju! :D

Inuyasha
29.10.2006, 19:52
hehehe :rofl:

Iris
29.10.2006, 19:59
:)

Ukratko, tradicija i kultura umnogome određuju tok nečije istorie, takođe i umetnosti.
Usudiću se da kažem da poznajem određene vidove japanske umetnosti i kulture, ali daleko od toga da mi je sve jasno ili da mi se sve sviđa. Isto je i sa manga i anime umetnošću - mi joj između ostalog i pridajemo toliki značaj zato što nam je mnogo toga nejasno ili čak nezamislivo. I biće, pošto niko od nas nije rođen u Aziji.

Inuyasha
29.10.2006, 20:05
Ma zazivece to kod nas, samo treba vremena...

lucifer
29.10.2006, 21:28
Mislim da si u pravu u vezi pridavanja znacaja japanskoj kulturi sa nase strane samo zato sto nam je potpuno strana pa ljude nepoznate stvari ili preplase ili ih oduseve nema treceg.E a ja ovako sav napaljen na japanke ovaj anime lepo pocnem da catujem sa jednom devojkom iz Japana i kazem ja da obozavam anime a ona meni "ja ne, nekako mi je detinjasto" ****** sam se totalno:( , ali posle ukapiram da je to za njih normalna stvar kao kod nas prase na raznju.(mozda sam malo na kraju preterao :) )

Inuyasha
30.10.2006, 7:37
Ukusi su razliciti ;), pa cak i u rodnoj zemlji anime...a jesi li je pitao za Mangu ha? Posho vecina japanaca vishe vole da citaju mange nego anime.

lucifer
30.10.2006, 8:37
Ma jesam ustvari sada si me podsetio da je obecala da mi posalje neke njene crteze.Ako uspem da ih icupam postavicu ih na forum obecavam, ali bice malo teze posto sada trenutno nije u Japanu.
A tebi koja je manga omiljena?Mene je odusevila Ghost in the shell 1 i 2, covece bio sam emotivno sj***n 7,8 dana.:(

Inuyasha
30.10.2006, 9:23
hehe, pa evo neka bude Oh My Goddess!...bila mi je prva manga...a inace je super, procitaj ;)

srlle
31.10.2006, 19:32
Moja iskustva pokazuju da jeste 7 od 10 ljudi(ili bar nesto prilizno ljudima)su rekli "sta ti je bre ovo daj nesto normalno"!:paranoia:

7 od 10 ! HA ! TI SI OPTIMISTA.Ja non stop imam problema sa zadrtim kolegama koji ne mogu da shvate.Komentari su razni od na pr:,,Kako mozes da gledas to za decu'' preko ,,A zasto su im tako velike oci (bako)'' do ,,Ti si perverzan, samo gledas te tinejdzerke sa velikim ocima i kratkim suknjicam'' !

E a kad bi samo videli filmove pout ,,Visitor Q'' ili ne daj boze neki hentai
skroz bi na****o.:boodala:

Inuyasha
31.10.2006, 21:10
Hehehe...hentai jel, ja sam ubedio moje drugove na bolji nacin da je anime strava...pokazao im Hellsing! :kreza:

lucifer
31.10.2006, 23:12
@srle
Tako ti je to u prokletoj zemlji Srbiji.Nikoga bre cak ni ne zanima da malo pogleda stvari iz drugog ugla. Anime ti je nesto specificno, nesto sto te vrati u zivot posle mucnog dana u sumornoj realnosti, osetis ukus samog zivota, pa bar je tako kod mene.:)

Inuyasha
1.11.2006, 0:03
Isto...mucan dan u skoli dodjem kuci odgedam neshto dobro...and back to normal :Dhttp://jac.anime.net/show_info/trigun.jpgweeeeee!

lucifer
1.11.2006, 20:27
A koji je to anime nisam imao prilike to da vidim?Ali izgleda interesantno:) .

Inuyasha
1.11.2006, 20:30
Nisi gledao Trigun ?!?!...joj nabavi ga shto pre...jedan od najboljih animea svih vremena...!

Teva
2.11.2006, 0:16
Ljudi jel moze neko da mi kaze gde mogu da nabavim neke dobre anime crtace?
Tipa dragon ball,yu-gi-oh!,trigun,TMNT(nisam siguran da je to anime al nema veze) ili bilo koji drugi manga,anime naslov vredan paznje...

Iris
2.11.2006, 0:34
@Teva:

U ovom broju SK-a, u Vodiču imaš jedan sajt na kome možeš da gledaš anime streamove, bez kršenja copyright-a.

bobi
2.11.2006, 0:41
7 od 10 ! HA ! TI SI OPTIMISTA.Ja non stop imam problema sa zadrtim kolegama koji ne mogu da shvate.Komentari su razni od na pr:,,Kako mozes da gledas to za decu'' preko ,,A zasto su im tako velike oci (bako)'' do ,,Ti si perverzan, samo gledas te tinejdzerke sa velikim ocima i kratkim suknjicam'' !

E a kad bi samo videli filmove pout ,,Visitor Q'' ili ne daj boze neki hentai
skroz bi na****o.:boodala:
Stvarno bre Srlle, dokle vise ti japanci? :opanachke
"Visitor Q"? To moram da ti iskopam iz foldera, da vidimo sta je to, da te vratimo na pravi put bre covece... :dzavo:

Teva
2.11.2006, 9:05
@Teva:

U ovom broju SK-a, u Vodiču imaš jedan sajt na kome možeš da gledaš anime streamove, bez kršenja copyright-a.
Aha ali mali problem se javlja...Imam dial up:(

Iris
2.11.2006, 11:45
Aha ali mali problem se javlja...Imam dial up:(

OK, poseti onda ***** sajt, naši ljudi rade skeniranje i prevode nekih nelicenciranih manga izdanja, za početak...

bvitnik
2.11.2006, 23:46
-> Iris.
1. Ne rade skeniranje. Koriste skenove (+ prevode) koje su uradile američke scanlater grupe. Znači obrišu engleski prevod iz oblačića i zamene ga sa našim a sav onaj posao koji treba uraditi da bi se sken doveo u stanje pogodno za prevod (čišćenje slike itd.) je već urađen.
2. Mange koje prevode (Death Note, Berserk...) su licencirane zar ne, naravno u Americi. Kod nas ništa nije licencirano tako da nam je svejedno ali i dalje fansubing serija i scanlating mangi je kršenje copyright-a neovisno o tome da li je nešto licencirano ili nije, kod nas ili ne. Tako kaže međunarodni zakon o copyright-u. Zato nemoj da Tevu opterećuješ copyright-om i licencama nego treba čoveku udeliti nešto da gleda/čita (samo mi koji već čitamo/gledamo zbog istog smo spremni za ćuzu a uvlačimo nevinog čoveka u naš svet :kreza:). I hvala Japancima što malo zažmure na ovakve stvari inače bi mi u zemlji Srbiji ostali kratkih rukava (i nogava :rofl:).

-> Teva, evo ti jedan link -> newageanime.bg.tc, nedavno su počeli sa radom, posle pada AnimeHouse foruma pa bi želeli da ubrzano skupe nove (i stare) članove. Uživaj!

Iris
3.11.2006, 1:02
-> Iris.
1. Ne rade skeniranje. Koriste skenove (+ prevode) koje su uradile američke scanlater grupe. Znači obrišu engleski prevod iz oblačića i zamene ga sa našim a sav onaj posao koji treba uraditi da bi se sken doveo u stanje pogodno za prevod (čišćenje slike itd.) je već urađen.

Još gore. Mislila sam da se čitav scanlation radi kod nas a ako ne - to je sramno pošto se time anulira tuđi rad i prevođenje.

2. Mange koje prevode (Death Note, Berserk...) su licencirane zar ne, naravno u Americi. Kod nas ništa nije licencirano tako da nam je svejedno ali i dalje fansubing serija i scanlating mangi je kršenje copyright-a neovisno o tome da li je nešto licencirano ili nije, kod nas ili ne. Tako kaže međunarodni zakon o copyright-u.

Dobro, pošto je pravilo ovog foruma da nema piraterije ni u kakvom obliku molim da se uopšte ne postavljaju linkovi sa anime i manga serijalima, a ako neko želi detaljnije informacije ili razmenu sa drugima predlažem da to radi preko ličnih poruka.

srlle
3.11.2006, 13:29
Manje zlo je da se krse kopirajtovi nego da mangi uopste nema.Neznam otkud sad tolika paznja za autorska prava i slicno.Pa svi smo poceli sa nelegalnim softverom, piratskim filmovima i slicno.Kamo lepe srece da izdavaci kod nas kupuju i izdaju mange.Tada bi ta prica o kopirajtovima i anuliranju tudjeg rada imala smisla, a ovako....

Roronoa Zoro
3.11.2006, 14:02
Što se tiče manga-i ima da se kupe i kod nas "Plato" samo cene nisu baš pristupačne (oko 1000-2000 sa vol).

bvitnik
3.11.2006, 17:21
-> ZDMSkyline, škartirana (i još jednom škartirana) TokyoPop (za neupućene američka) izdanja koja ne vrede ni upola te cene. Zamisli samo GTO, 25 volume-ova po 1000 kinti = 25000 kinti. Pa ko ima toliko para? To je kinta za dva 19'' CRT monitora a ja se još gnjavim sa ovom mojim 15'' monitorom starim ko biblija koji samo što nije izdahnuo... Ne kažem da manga ne vredi toliko ali je nama potpuno neprihvatljivo. Sve one pričice: "Kupite original da bi tako podržali autora..." je samo mazanje očiju. Mogu da se kladim da ni prebijene pare autor ne dobije za ono što bi ja kupio. On je i onako dobio neku fiksnu sumicu a golemi višak je otišao nekom birokrati u džep :mad:.

Inuyasha
3.11.2006, 17:28
ma lopovluk...ako nekome treba pomoc oko sajta za mange i anime....neka me kontaktira na pm.

Roronoa Zoro
3.11.2006, 19:38
To je zato samo što manga i anime nije toliko popularan i nema konkurencije tako da su i cene visoke.

Alokin
5.11.2006, 13:52
Meni nije los Spirited Away.

Inuyasha
14.11.2006, 15:55
Ljudi evo ja vidim da ova tema polako pada u zaborav pa sam mislio, ako se i modovi slazu, da organizujemo neko malo anime takmicenje tipa neko postavi sliku iz jednog animea, a ostali pogadjaju koji je to naslov...no, shta kazete?

Iris
14.11.2006, 16:06
Mislim da neće moći :)

Može jedino da se postavi neko glasanje...

Inuyasha
14.11.2006, 17:10
Ah...onda nishta...a na kavo glsanje si mislila? I'm out of ideas :D

lucifer
16.11.2006, 1:20
E poslusao sam te i pogledao sam Vash the Stampede imam samo jedan komentar WOW :tapsh: prosto fenomenalno odusevljen sam moze da stane uz rame Beserk-u.Dok me je Hellsing totalno razocarao a tek Blood + ne znam sta tacno ovo + zanci, valjda + smaranje:D.Hellsing je dosta razvucen ima svetle trenutke ali bre mnogo su smorili, dok je Blood ceo smor samo je prva epizoda dobra.

Inuyasha
16.11.2006, 20:12
Hehe, tako je to, ima fenomenalnih animea ima dobrih ali razvucenih i ima loshih do bola...drago mi je da ti se svideo trigun...stvarno je odlican naslov, e sad ako nisi pogledao Cowboy Bebup i Evangelion...i to ti preporucujem ;) :D

lucifer
16.11.2006, 22:06
Cowboy bebop sam pogledao film ali nisam tv izdanje(epizodno) ali obavezno cu da pogledam jer mi se svideo film a i ovo drugo cu pogledati.Nego jeli neko zna za neki kvalitetni mecha anime?

nesonjacc
16.11.2006, 22:22
Pa naravno da zna.
Pa apsolutna preporuka je bilo sta sa imenom GUNDAM.( imas tu podosta serija, filmova...)

I to narocito Gundam SEED(2002) i Gundam SEED DESTINY(2004) . Novije i apsolutno fenomenalno( a uz to i u sammom vrhu gledanosti) + Vrh su i u audio vizuelnom smislu.
A ok su josh i GUndam Wing, Gundam X, GUndam 0083 Stardust memory.....

E sad neko ce ti reci Evangelion -A ja cu na to reci

1 - Licno mi se ne svidja( subjektivna ocena).
2 - Ako je nekome Evangelion VRH - To je samo jer nije video SEED i Destiny.:D

Ako ikako mozes da ih nabavish , uradi to pod obavezno.

Bilo bi ok i pogledati klasike - MACROSS( i nastavke), Robotech.....

A ako naidjesh na FAFNER(dead agressor) - Zaobidji u sirokom luku( vizuelno fino, ali suplje.
Sto se escaflownea tiche - Dosta gotike( pogledao sam samo film, pa je dosta konfuzno)

Itd

bvitnik
17.11.2006, 2:12
^ Eeeee, daleko od toga da je Fafner šupalj, daleko. To te neko slago.

nesonjacc
17.11.2006, 2:23
Pa ako rodjene oci lazu onda jeste. Audiovizuelno je super - Ali mi se narativni deo ne svidja.
+Radnja se odvija previshe sporo. + Iz nekog razloga me KAZUKI previshe podseca na neke druge likove(i to ne samo jer Fafner ima istog char designera kao SEED i DESTINY)

+ Svidja mi se nacin na koji se kontrolishu fafneri, ali sam dizajn isatih je prilicno budjav. + U nekim segmentima je muzika totalni ripoff

Daleko od toga da je Fafner Losh. Samo se meni ne svidja

bvitnik
17.11.2006, 4:06
Meni je brzina kojom se odvija radnja sasvim OK. Ni sporo ni prebrzo a hvala bogu malo je epizoda u kojima se događa nešto nevažno za ceo zaplet. U odnosu na neke serije u kojima 20 epizoda "beru cveće" (neko je pomenuo Trigun) a tek u 6 se nešto događa, Fafner je extra.
Što se tiče dizajna fafnera, najveću zamerku imam upravo na taj račun. Objektivno gledano, fafneri izgledaju poprilično nezgrapno i nepraktično su dizajnirani i više su vizija nekog umetnika nego inženjera ali šta da se radi. Takva je serija. Malo se više išlo na ekstravagantnost nego na realnost.

srlle
18.11.2006, 22:16
Meni se Fafner svidja ( bar ono par epizoda koje sam video ).Obecava da ima dobru pricu, a i animacija je dooobra.Bas bih voleo da odgledam ceo serijal.

Inuyasha
19.11.2006, 14:54
...
E sad neko ce ti reci Evangelion -A ja cu na to reci

1 - Licno mi se ne svidja( subjektivna ocena).
2 - Ako je nekome Evangelion VRH - To je samo jer nije video SEED i Destiny.:D
...
Pa dobro, svako ima svolje mislejnje, ali Evangelion ti ima mnogo ozbiljniju pricu koja se bazira na otkrovenje, tako da...nije ni on za bacati. Po meni Evangelion je jedan od najboljih animea svih vremena. Nije samo stos u akciji i krjanju Eva sa Andjelima, nego treba i skontati shta to sve prestavlja. Tesko za razumeti, ali ako skontas radnju....Anime je neverovatan. Meni je Evangelion VRH i gledao sam seed i destiny. Svako ima svolje misljenje ;) (nekazem da su seed i destiny *****e, naprotiv odlicni su ali...neznam...meni se NGE vishe svidja)

nesonjacc
19.11.2006, 19:42
Hehe -nekako sam znao da ces to da kazes :D
Ipak ja sam vishe za GUNDAMski pristup naraciji.

grdja
19.11.2006, 21:22
Ma... MS Gundam Igloo. Ima nekih 6 epizoda, sve je renderovano, znaci kao Macross Zero, ali jos bolesnije....

Kerber
19.11.2006, 21:58
Pa dobro, svako ima svolje mislejnje, ali Evangelion ti ima mnogo ozbiljniju pricu koja se bazira na otkrovenje, tako da...nije ni on za bacati. Po meni Evangelion je jedan od najboljih animea svih vremena. Nije samo stos u akciji i krjanju Eva sa Andjelima, nego treba i skontati shta to sve prestavlja. Tesko za razumeti, ali ako skontas radnju....Anime je neverovatan.

Previse nelogicnosti, razbacivanje sa detaljima preuzetim iz biblije, andjeli za koje se ne zna odakle dolaze samo se zna da dolaze, kraj koji je van svemira, van tematike...ne znam...nemam pravu rec da opisem...Da ne idem dalje sa spoilerom ali veliki broj anime ostvarenja mi je mnooogo interesantniji nego sam NGE. Cak i pojedini NGE klonovi su bolje ispali nego original. Argento Soma na primer. NGE...po meni samo prosecno ostvarenje.

Ma... MS Gundam Igloo. Ima nekih 6 epizoda, sve je renderovano, znaci kao Macross Zero, ali jos bolesnije....

Kolega mi je skrenuo paznju da je u pitanju cist CGI, ko AppleSeed sto znaci...ughhhh. Ko Voltron skoro...potpuno bezveze.

Inuyasha
20.11.2006, 7:10
Previse nelogicnosti, razbacivanje sa detaljima preuzetim iz biblije, andjeli za koje se ne zna odakle dolaze samo se zna da dolaze, kraj koji je van svemira, van tematike...ne znam...nemam pravu rec da opisem...Da ne idem dalje sa spoilerom ali veliki broj anime ostvarenja mi je mnooogo interesantniji nego sam NGE. Cak i pojedini NGE klonovi su bolje ispali nego original. Argento Soma na primer. NGE...po meni samo prosecno ostvarenje.
...
Ehehehe, znaci nisi razumeo. P.s. jesi li odgledao End Of Evangelion? (dugometrazni koji je obavezan posle epizoda) e ako nisi to pogledao normalno da nisi razumeo. Kako sam npr ja skontao sve smicalice u animeu...A evo i moga omiljenog citata..."Humans made by man and woman. City, a human creation. Eva, a human creation as well. What are humans? Creation of God? Humans, created by that wich is human. This is that wich is life. My life, my heart, I am a wessel for my thoughts. Who is this? This is me. Who am I? What am I? What am I? I am I. This is myself that can be seen, yet this is not that wich is myself." Razumevanje, ako odgledash evangelion i razumesh ga, shvatices mnogo stvari, ali kada shvatish te stvari postavices sebi neka pitanja koja josh vishe kopkaju, ali na koje samo ti mozes odgovoriti.

Iris
20.11.2006, 14:17
Ehehehe, znaci nisi razumeo... Razumevanje, ako odgledash evangelion i razumesh ga, shvatices mnogo stvari, ali kada shvatish te stvari postavices sebi neka pitanja koja josh vishe kopkaju, ali na koje samo ti mozes odgovoriti.

Ne znam ni jednu osobu koja se može pohvaliti time da je u potpunosti razumela neka anime ostvarenja. Ne samo zato što je u većini slučajeva anime ograničen radnjom ili dešavanjima u originalnoj manga-i već i (ako to nije slučaj) Japanci imaju ugao posmatranja koji nama jednostavno izmiče. Ne zato što je bilo ko od nas nemaštovit ili zatucan, naravno da ne, već zato što su nam kulture previše različite - o tome sam mislim pisala u ranijim postovima. Kako mislite da Japanac, koji vodi poreklo iz taoističke i Šinto kulture percipira hrišćanstvo, anđele i arhanđele, duhove Prirode i tehnologiju? Mnogo drugačije nego bilo ko drugi. Iako su generalno zainteresovani za evropsku kulturu, mnogo je drugačije postavljaju i daju joj drugačiji značaj nego mi. Zato, bez obzira što nas još više kopkaju, anime ostvarenja nastavljaju da nam beže.

Ipak, ne pripadaju sva anime ostvarenja ovoj filozofskoj priči, naprotiv - ogroman broj su mushy ljubavne srednjoškolske priče koje razumemo više nego dobro :D

Inuyasha
21.11.2006, 21:16
Hehe, nekako tako...nego shto sam teo da kazem (nisam se dobro izrazio) da 90% animea razumem, bash iz razloga shto sam nakdnadno citao na netu e evangelionu itd. Anime mi je stvarno vrh, i neverujem da ce mi se ishta bolje svideti od njega. ako neko tvrdi da je evangelion shit a nije skontao ni 30% celokupne price...imace problema sa mnom, ali ako reshi da bude pametan I PITA ono shto nerazume, ja cu rado odgovoriti :)

lucifer
22.11.2006, 0:50
Pa dobro ako ti se svidja Evangelation ja ne mogu da ga prokomentarisem i necu jer nisam gledao, a kada ga pogledam reci cu ti moje misljenje :)
A interesuje me sta mislis o Ghost in the Shell 1 i 2?Pretpostavljam da si ga pogledao, na mene je ostavio jak utisak stvarno je dobar.

Inuyasha
23.11.2006, 10:26
Da, da cuveni GITS...dobar je dobar, barem meni se svidja :)

horvi
23.11.2006, 11:45
Zna li neko gde moze da se nabave neke Mange i Anime :alealeee:
ja trenutno kuci imam GUNDAM Seed fali mi nekis 5 epizoda :kreza: i GUNDAM Seed Destiny nekih 10 setak epizoda, EVANGELION, MACROSS Roboteck nekih 100 epizoda, Transformes 100 epizoda imam i neke filmove

srlle
27.11.2006, 20:08
@iris

Cooll ono sa prethodne strane. :tapsh:

M.Silenus
28.11.2006, 10:37
Erm, možda je neko već pitao, ali meni nije uspelo da nađem, pa...

Da nema neko prevode za Robotech Remastered?

Od ovoga što imam (ep 1-85) , epizode 36-85 su nadsinhronizovane ( italijanski )... a ja razumem samo engleski, srpski, bosanski, crnogorski i hrvatski ( ... koji sam ja poliglota )....

Piiiz, help!!!

Iris
28.11.2006, 13:05
@M. Silenus:

http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=10277

peter
28.11.2006, 23:01
ej slusajte jel neko gledao animu prica ide ovako gledao sam kao klinac
pa bih sada voleo da je nadjem...pomozite

devojku (ona je super, ima deo kada se ona nesto menja u nekom cvetu) uvlaci nesto kroz zemlju i ona je u nekakvom cudnom svetu
gde se bori protiv nekih likova, pronalazi nekog robota i ima neki fajt ostalo sam zaboravio!!!

mala pomoc pustana je na rts i politici ranije!!

rahxephon,berserk,mai hime,ninja scroll,street fighter 2,gall force,urotsukidoji
vampire d bloodlust!!!ovo obavezno pogledajte ko nije,naravno

M.Silenus
30.11.2006, 11:10
@M. Silenus:

Verovali ili ne, nisam toliki idiot.
Proverio sam adrese sa te teme pre nego što sam postovao poruku u kojoj tražim te prevode i jedino što sam našao su španski prevodi ( dobro, bilo je i drugih ) za prvih 36 epizoda... koje su, gle čuda, na engleskom koji razumem.

Iz tog razloga pitam, ima li nekoga ko ima te prevode, ili bi ste mogli da mi kažete ima li uopšte smisla gledati epizode 37-85 ( to su već drugi serijali ).

PS: izvinjavam se zbog ......., couldn't resist, mates!

Simke
1.12.2006, 5:35
Verovali ili ne, nisam toliki idiot.
Proverio sam adrese sa te teme pre nego što sam postovao poruku u kojoj tražim te prevode i jedino što sam našao su španski prevodi ( dobro, bilo je i drugih ) za prvih 36 epizoda... koje su, gle čuda, na engleskom koji razumem.

Iz tog razloga pitam, ima li nekoga ko ima te prevode, ili bi ste mogli da mi kažete ima li uopšte smisla gledati epizode 37-85 ( to su već drugi serijali ).

PS: izvinjavam se zbog ......., couldn't resist, mates!

Verovao ili ne, ti u tvojoj poruci:
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=162682&postcount=324
nisi napisao da si već gledao temu:
prema tome ...

lucifer
7.12.2006, 10:17
Sta ste se ucutali, ajde zivnite malo bre ljudi!!

Iris
7.12.2006, 13:50
Čekamo nova ostvarenja tokom Božićnog ludila pa ćemo da komentarišemo... ;)

ACHTUNG
7.12.2006, 14:01
Uvek me je odbijalo hard core manga.Robotech-cool ,to smo svi gledali kao klinci.Ali...skoro sam gledao sve epizode Berserka...OOO BRATE kakve stvar.Gats je totalno lud lik,zbog njega sam samo gledao ceo crtani.Citao sam stripove kasnije,ali se sve preeeevise zakomplikovalo.Da li imate neke crtace ovog tipa da preporucite?Mislim,definitivno me ne interesuju Japanke u minjacima(mislim na crtanom :) ),ali kad se onako skoncentrisu na nekog lika i tako ga dobro urade...To mora svakom da se svidi...

srlle
7.12.2006, 14:07
Pa sustina Anime nije u japankama u suknjicama vise u likovima i prici koja se tebi svidja.

Iris
7.12.2006, 18:12
Pa sustina Anime nije u japankama u suknjicama vise u likovima i prici koja se tebi svidja.

Pardon, zavisi.

U nekim žanrovima (ecchi) i te kako je bitna devojka i njeni... hmmm... atributi? :D
To što smo mi željni fenomenalnog zapleta i fantazmagorije u svakom delu ne znači da se samo takva manga i anime ostvarenja prave. Naprotiv!

"Be prepared to avert your eyes from the pornographic manga read by "sarariman" on the trains. So disgusting." Hehe...

Inuyasha
7.12.2006, 18:41
...Mislim,definitivno me ne interesuju Japanke u minjacima(mislim na crtanom :) ),ali kad se onako skoncentrisu na nekog lika i tako ga dobro urade...To mora svakom da se svidi...
Evo naprimer Kiddy Grade...jedna akcija, nisu bash u suknjicama...ali...u will see. BTW nije hentai :D

ACHTUNG
7.12.2006, 19:38
Gledao sam jednu stvar...zvala se La BLue Girl...OOO brate koji su to kompleksi...Glavni zloca u crtanom jeste neka vestica koja moze da proguta svakog.E sad fora je u tome sto ona ostale likove guta znate vec chime dok pokusavaju da je ****.A onda dolazi ostvarenje japanskih MEGA kompleksa-glavni dobrica ja ogroman lik koji **** ovu vesticu dok ona ne explodira????
:icon_scra Naravno podrazumeva se da je covek izuzetna "velicina" :eek:

Pa stvarno su manijaci.

Iris
7.12.2006, 20:00
Gledao sam jednu stvar...zvala se La BLue Girl...OOO brate koji su to kompleksi...
A onda dolazi ostvarenje japanskih MEGA kompleksa-glavni dobrica ja ogroman lik koji **** ovu vesticu dok ona ne explodira????
:icon_scra Naravno podrazumeva se da je covek izuzetna "velicina" :eek:

Prijatelju, to je hentai. I to čuveni. Recimo, "Duboko grlo" anime.

Ali ne pričamo ovde o tome! Molim, bez manijaka, kompleksa veličine i sl. Nismo kompetentni o tome da diskutujemo a i vrlo je neukusno.

ACHTUNG
7.12.2006, 20:41
LJudi preporucite mi nesto slicno Berserk-u.Znaci da ima krvi, ludih obrta i sto manje japanskog sado-mazohizma. Evo sad gledam
Guyver The Bioboosted Armor i razmisljam se. Dobio je vecu ocenu od Berserka.
Macros mi se ne svidja jer se preeeevise gube.

Inuyasha
7.12.2006, 22:01
Neki "anime" "La Blue Girl" jel :rolleyes: hehe...ali necu o tome, nego vidim volish mecha anime i lepe devojke i krv...odgledaj Full Metal Panic! (sva tri seriala)...nebrini svidece ti se.

lucifer
9.12.2006, 14:57
Znam da ovde ne govorimo o hentai ali ne mogu da ne prokementarisem la blue girll to "ostvarenje" je neukusno i odaje utisak jeftinog porno filma ne znam da li im je to i bila namera ali sve jedno krajnje bedno.:mad:

Inuyasha
9.12.2006, 16:35
Znam da ovde ne govorimo o hentai ali ne mogu da ne prokementarisem la blue girll to "ostvarenje" je neukusno i odaje utisak jeftinog porno filma ne znam da li im je to i bila namera ali sve jedno krajnje bedno.:mad:
Thats true...

ACHTUNG
10.12.2006, 15:48
Poceo sam da skidam GunGrave,ne znam da li ste culi za to.Cini mi se kao dobra makljaza.

srlle
10.12.2006, 17:02
Pardon, zavisi.

U nekim žanrovima (ecchi) i te kako je bitna devojka i njeni... hmmm... atributi? :D
To što smo mi željni fenomenalnog zapleta i fantazmagorije u svakom delu ne znači da se samo takva manga i anime ostvarenja prave. Naprotiv!

"Be prepared to avert your eyes from the pornographic manga read by "sarariman" on the trains. So disgusting." Hehe...

Pa dobro jeste, al u svakoj umetnosti ima 90% suda i kica a 10 % vrednih stvari.A mi svi na ovom topiku valda trazimo onih 10%.

Carnex
10.12.2006, 18:19
Nesto slicno berserku? Hmmm.. pa sada tesko je odrediti nesto slicno. pre svega bi ti preporucio da procitas mangu. Mnogo je detaljnija i nastavlja se tamo gde je anime odustao. A ta kombinacija srednjovekovno-britanskog dizajna stvari i nasilja je jedinstvena.
A ako oces cisto fantasy pogledaj NPR Record of Lodoss War. Ako oces nesto mracnije probaj Hellsing.

peter
10.12.2006, 20:35
A kako to skidate anime znam da anime epizoda iznosi 200mb u proseku kao to onda skidate...meni bi kompijuter svisnuo...
jel imate neki predlog kako mi koji nemamo tako dobar protok da skidamo anime!!!!!!!!!!

ACHTUNG
10.12.2006, 20:41
Trazis od nekoga ko ima pristup SBB hub-u da ti skine na primer.Tako ja radim.Brzina ide do 50kb/s tako da nije problem tih 200mb,....

genius
10.12.2006, 22:17
Jel gledao neko Hellsing? Meni deluje interesantno, pa ako valja da probam da ga poskidam...

Inuyasha
10.12.2006, 22:23
Ako mozes - skidaj, Hellsing je jedan od boljih anime naslova.

srlle
11.12.2006, 15:49
Skines sa neta Softver po imenu DC++ ili Strong DC ili neki takav i u hab listu ubacais neku od ovih adresa: nshub.homelinux.net:411 (novosadski lokalni Hub
nishlocal.kicks-ass.net:411 (niski lokalni)
82.117.192.82. ( ELITE beogradski lokal)
Ovaj zadnji trazi registraciju preko SBB-ovog mejla.Najbolje stavis sve lokalne adrese(habove) koje sam ti napisao(iserujes u programu minimum 10 GB nescega sto nije windowsow folder ili program files) i onda skidas ko blesav.:p

Iris
11.12.2006, 18:30
Postoji na forumu veliki broj tema sa informacijama koje vam trebaju, nemojte da širimo priču na sto različitih mesta. Koga zanimaju torrent i p2p programi neka pretraži forum! :icon_stud

Ovo je tema o anime (i manga) umetnosti...

Carnex
11.12.2006, 21:19
Hellsing je OK. katastrofalno isecen u odnosu na mangu i naravno zavrsen clifhangerom ali sta ces.
To je i generalni savet. Manga je u 99.9% slucajeva bolja od Animea.

lucifer
11.12.2006, 22:54
Hellsing je jedan skolski primer kako od jedne dobre ideje moze da ispadne glupost(ne u kompletnom smislu te reci).Kao prvo u pocetku te navuce a zatim ti smori zivot i dodje ti da izvrsis hara-kiri.Ne zezam se stvarno je tako a onda se na kraju pojavi tracak nade i The End.

Inuyasha
12.12.2006, 17:42
Sta ces...ostaje nam da vidimo kako ce odraditi ovaj novi deo (Hellsing Ultimate), nadam se da ce sve rupe biti popunjene.

srlle
26.12.2006, 17:23
Svi ste videli reklamu za Gibli, predpostavljam.

Iris
26.12.2006, 19:00
Izdavačka kuća Metrofilm je otkupila prava za čak 11 filmova Ghibli studija, od kojih se sledećih pet pojavilo u prodaji:

1. ZAČARANI GRAD (Spirited Away)
2. PORCO ROSSO (Porco Rosso)
3. KRALJEVSTVO MAČAKA (The cat returns)
4. TOTORO (Totoro)
5. ZAMAK NA NEBU (Castle in the sky)

Najavljena je i druga Ghiblijeva kolekcija koja će izaći 2007. godine i u kojoj će se naći sledeća izdanja:

1. KIKI'S DELIVERY SERVICE
2. MY NEIGHBOURS THE YAMADA
3. NAUSICA OF THE VALLEY OF THE WIND
4. ONLY YESTERDAY
5. POM POKO
6. WHISPER OF THE HEART

Izvor: BG-Anime

Inuyasha
26.12.2006, 19:13
Dobro je videti da se domaca anime scena polako budi.

Roronoa Zoro
26.12.2006, 21:55
A još bolja vest da će ista izdavačka kuća otkupiti i GiTS SAC 2nd GiG.

srlle
27.12.2006, 17:51
Odakle ti ta informacija?

Roronoa Zoro
28.12.2006, 19:32
Sa istog izvora, Mada sam zaboravio jednu sitnicu: "možda će izdati.."

lucifer
1.1.2007, 20:55
SRECNA NOVA GODINA svim Anime fans all over the world and posebno u Srbiji.
Puno srece prosperiteta i ljubavi!!!

Love & Peace

Inuyasha
10.1.2007, 18:59
E jel neko od vas voli gredati anime AMV-ove?...because i love them :D :D

Iris
10.1.2007, 23:31
Da, ali ne bilo kakve! Malo mi je muka od činjenice da je većina rađena za Naruto serijal, Hell i FFVII...

Neo_89
11.1.2007, 0:00
Da li neko zna da li Van Helsing ima više delova ili samo London Assigment?

Iris
11.1.2007, 0:49
Da li neko zna da li Van Helsing ima više delova ili samo London Assigment?

Ako nisi primetio, ovo je tema u kojoj govorimo isključivo o anime i povezanim manga projektima.
Pažljivo prati gde postuješ i O ČEMU! :icon_stud

Inuyasha
11.1.2007, 18:33
Da, ali ne bilo kakve! Malo mi je muka od činjenice da je većina rađena za Naruto serijal, Hell i FFVII...
...Nemislim na one glupe (mada je vecina jakooooo jadna) nego na one stvarno dobro odradjene, npr vecina amv-ova za evangelion je stvarno prva klasa, za naruto ima par boljih itd...probacu da postujem jedan od omiljenih na photobucket pa cu postaviti link ;)
p.s. ako ne uspem evo imena fajla: "(HurQlez03)(Evangelion)LinkinPark-Numb.avi"

GURIGURI
1.2.2007, 21:08
Da nije Yuki - snezna kraljica?
http://www.pirana.co.yu/filmovi-info2.php3?oznaka=CR%20%2091

P.S.
Jel gledao neko Granzorda (nekada se prikazivao na rts-u)?
http://www.hobbyjapanonline.com/Anime/pic/TN_Granzord_2.JPG

Gledao sam ga i zaista mi se dopao, ta serija je bila zaista zanimljiva. bas steta sto je sada ne prikazuju, vrlo rado bi je ponovo odgledao. btw dali neko mozda zna neki sajt na kome ima bilo sta o toj seriji....

Iris
1.2.2007, 21:52
btw dali neko mozda zna neki sajt na kome ima bilo sta o toj seriji....

www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2240

tomas
1.2.2007, 23:54
Hellsing je OK. katastrofalno isecen u odnosu na mangu i naravno zavrsen clifhangerom ali sta ces.
To je i generalni savet. Manga je u 99.9% slucajeva bolja od Animea.

anima je navodno nastala da ljudi pogledaju kako bi izgledalo pre nego sto počnu da čitaju ;)

Inuyasha
2.2.2007, 10:42
anima je navodno nastala da ljudi pogledaju kako bi izgledalo pre nego sto počnu da čitaju ;)
Na...ANIME je navodno nastao zato shto je jedna manga bila jako popularna, pa se moglo "izprofitirati" animiranje.

Marko Belsak
2.2.2007, 13:06
Kupio sam juce na trafici DVD Appleseed (nase izdanje - Jabukovo seme).

Nisam neki poznavalac Mangi ali su mi neki ljudi vec ranije pomenuli taj naslov. Film je uradjen veoma dobrom CGI animacijom, i DVD ima i neke dodatke kao sto su trejler i muzicke numere iz filma.

Ono sto pretstavlja problem je slika koju moj DVD plejer prikazuje na televizoru. Gotovo neprestano se mogu (moraju) videti sitne horizontalne smetnje. Nekad se javljaju na pozadini, nekad na likovima i predmetima koji se krecu, ali skoro uvek su prisutne. Bilo da su samo na odredjenom delu, ili skoro na citavom ekranu.

Ovo mi se ranije nije desavalo sa DVD TV plejerom. Cak ni kada sam preko njega pustao sve moguce divxiove, xvidove i sl.

Medjutim, na kompjuteru DVD se prikazuje bez problema. Ako Power DVD pegla te smetnje, onda ih pegla i BS player. Oba programa prikazuju film bez tih horizontalnih linija.

Moja pretpostavka je da su nasi izdavaci lose kompresovali taj film. DVD je inace obican, od 4,5GB. Popunjen je nesto preko 4GB, sto je i dobro, buduci da imam neke nase i sa samo 3,2 - 3,3GB zauzetih na disku.

Mozda tih 4GB nije bilo dovoljno za onakav CGI. A mozda je i moj DVD TV plejer losiji (mada je ostalih 50ak DVDova dobro prikazivao).

Zanima me da li jos neko ima kod sebe ovaj DVD? I da li ima iste probleme kao i ja?

M.Silenus
2.2.2007, 15:10
Ista stvar sa Spirited Away iz Ghibli kolekcije ( koja se, je li, može naći na trafikama ).
Inače, Appleseed, DVD verzija na koju sam svojevremeno naleteo je imala sličan problem.
Sve ovo je na računaru, pa izgleda da je problem u samom snimku a ne u mašini koja reprodukuje ( isprobao sam nekoliko plejera i dobio istu stvar na svakom ).

Inuyasha
2.2.2007, 15:24
Hm...strange, ja sam imao nekih sitnih problema sa zvukom u Appleseed-u, ali sam to resio, ali inace slika je super...stvarno neznam shta je to...imam izdanje doduse staro jedno godinu ipo dana...sve radi ko' podmazano...

darthmajor
2.2.2007, 16:40
Mene bi interesovalo da li se Appleseed moze kupiti u 'svim' trafikama, tj. da se tretira kao i ostali filmovi, posto sam ja danas obisao obliznje trafike i nema ga. Ako je tako, onda cu morati povecati radius mog traganja :)
Btw, koliko kosta? Jel' isto na intervalu od 100-300 din ili je skuplje?

mcdado
2.2.2007, 17:29
Gledao sam ga i zaista mi se dopao, ta serija je bila zaista zanimljiva. bas steta sto je sada ne prikazuju, vrlo rado bi je ponovo odgledao. btw dali neko mozda zna neki sajt na kome ima bilo sta o toj seriji....

Posedujem skoro sve epizode Granzorda (mislim da mi 3 ili 4 fale). Prikazivala se na trecem kanalu, nedeljom! Serija je odlicna!
Imam veliku kolekciju Anima serija, ako ima zainteresovnih za razmenjivanje (a iz BG je) neka me kontaktira na PP. :)

Marko Belsak
3.2.2007, 1:42
Mene bi interesovalo da li se Appleseed moze kupiti u 'svim' trafikama, tj. da se tretira kao i ostali filmovi, posto sam ja danas obisao obliznje trafike i nema ga. Ako je tako, onda cu morati povecati radius mog traganja :)
Btw, koliko kosta? Jel' isto na intervalu od 100-300 din ili je skuplje?

Ja sam Appleseed nasao u Beogradu, u blizini Vukovog spomenika. Izgleda da nema bas svuda. Cena je bila 99 din. i to dvaput prelepljena. Moguce je da je negde nisu spustili i da jos uvek kosta 200-300 din.

tomas
3.2.2007, 2:24
Na...ANIME je navodno nastao zato shto je jedna manga bila jako popularna, pa se moglo "izprofitirati" animiranje.

kako ti kažeš care :ciao:

Belfegor
5.2.2007, 18:09
ovako, svako ko i malo prati manga izdanja cuo je za najpoznatiju Fullmetal alchemist. mene zanima ima li neko ovaj film, cuo sam da je neverovatan, ne mislim na epizode serije, nego na dugometrazni film. i da za sve one koji poseduju PS2 izasla je i igra, i izgleda prilicni dobro:Freddy:

Chester
10.2.2007, 16:12
Bzzzzz....

Da li neko poseduje vece kolicine anime ostvarenja??? Npr na dvd-ima i raspolozen je za sharing... :dzavo:

pm za kontakt

Iris
11.2.2007, 13:30
U Beogradu je pre par nedelja osnovana nevladina organizacija koja se bavi promocijom manga, anime i drugih ostvarenja Japanske pop kulture - Sakurabana. Članovi NVO se sastaju svakog petka uveče, od 19-21h u konferencijskoj sali Doma omladine, na prvom spratu (ulaz iz Makedonske ulice).

Biće organizovana predavanja, strip radionice, neobavezna druženja i sl.

Slike sa prve manga radionice, održane 02. februara možete pogledati ovde: http://s156.photobucket.com/albums/t38/mangaradionica/

PS. Sakurabana još uvek nema sopstveni sajt, neka dešavanja možete pratiti na portalu BG-Anime (www.bg-anime.com/nuke/index.php) ili se lično pojaviti na okupljanjima petkom - tražite Bojana ili Miru.

Inuyasha
11.2.2007, 21:39
Ih shto ne zivim malo blize Beogradu...bilo bi tako super da mogu tamo da odem svake nedelje...http://i33.photobucket.com/albums/d93/Boris_Kozma/RotationofUntitled-Sc.jpg
ovo sam crtao pre jedno dve godine...sheta shto nemam skener da vidite shta sad radim...

Aksic Srdjan
11.2.2007, 22:16
@Inuyasha - Lep rad.

Samo, ono u desnom doljem uglu pise 05' a should be '05 ;)

Inuyasha
12.2.2007, 8:27
@Inuyasha - Lep rad.

Samo, ono u desnom doljem uglu pise 05' a should be '05 ;)
Hehe, whatever :D inace thx, ali kao shto sam rekao, ovo je matoro...

Yorda
12.2.2007, 22:49
P.S.
Jel gledao neko Granzorda (nekada se prikazivao na rts-u)?
http://www.hobbyjapanonline.com/Anime/pic/TN_Granzord_2.JPG
Nisam gledala Granzort,samo uvodnu temu,svaki put zaboravim,jer moja drugarica ima oko 10-20 epizoda na VHS-u.....Nemam pojma shta je Macross,kad se prikazivao ja verovatno josh nisam znala ni da chitam:D

EDIT: Posto ti je lista predugacka i spada pod spam, radio malo copy/paste pa se sve lepo preselilo u jedan slatki .txt! Da ne moras da kucas ponovo... :D
MModerator

Yorda
12.2.2007, 22:54
I joj zaboravi
Elfen Lied
A BLEACH IMA MOJA DRUGARICA SVE EPIZODE MUEWHAHAHAHAHAAAA
e,sad,ne znam da li je off topic prichati shta hotjesh da imash....svejedno,pricham o animi,a to nije off zar ne?

Iris
12.2.2007, 23:55
U pogonu Doma Omladine Beograda, 17.i 18. februara "Animanga vikend".

Ulaz je slobodan.

Više informacija ovde (http://www.domomladine.org/srpski/animanga_festival_07.htm).

GrimReaper
23.2.2007, 1:09
Hellsing je jedan skolski primer kako od jedne dobre ideje moze da ispadne glupost(ne u kompletnom smislu te reci).Kao prvo u pocetku te navuce a zatim ti smori zivot i dodje ti da izvrsis hara-kiri.Ne zezam se stvarno je tako a onda se na kraju pojavi tracak nade i The End.
Ovaj OVA je definitivno bolji od prvog dela, a neki kazhu i da bolje prati radnju mange. Ne bih znao, jer mangu nisam prochitao. Ako neko zna odakle da skinem mangu, ali da nije torrent (poshto nema seedera), PM. :ciao:

lucifer
23.2.2007, 20:41
Na sta mislis, na Hellsing:Protoculture?Ako se o tome radi nadam se da je bolji jer je ideja vise nego dobra i bilo bi steta da su opet za****i!

iwcham1979
24.2.2007, 21:49
Ajd pomoc, plz. Nikako da nadjem Gundam Seed, Destiny. Ustvari, nemam nista! Jedino sam uspeo da nadjem nekog ko prodaje Seed i Destiny, sve na 1 dvd-u. Verovatno je ocaj od kvaliteta? Pozdrav! Mozete na pm ako ima neke korisne informacije! Puno hvala!

muki85
25.2.2007, 5:25
Ljudi imam jednu toplu preporuku za Anime Freekove kao sto sam ja... Gledao sam AfroSamurai-a i mogu vam reci da je anima brookica... To je mini serija od 5 epizoda hq avi... Ako nekog interesuje moze razmena... Imam gomilu drugih... BG only.Pozzz

SirDuck
28.2.2007, 1:46
A gleda li neko One Piece?

Ja sam nov u vodama animea, skoro sam se "navukao" :D.

Iris
28.2.2007, 2:22
Ja sam nov u vodama animea, skoro sam se "navukao" :D.

Welcome to the club :D

Inuyasha
28.2.2007, 11:19
LoL....cek dok odgledash neke od legendi animea....tek ces se onda navuci :D

SirDuck
28.2.2007, 12:08
Hvala na dobrodoslici :D

Do sada sam ozbiljno (u smislu svaki dan gledam po 10 epizoda :D)gledao One piece i GTO, a na kompu mi "cuci" jos par naslova koji cekaju da zavrsim sa ovim.

Koje su to legende, predlozite mi nesto :)

Inuyasha
28.2.2007, 12:22
Trigun
Cowboy Bebup
Neon Genesis Evangelion
Gundam
Full Metal Panic!
Slayers
Full Metal Alchemist
YuYu Hakusho
Ghost In The Shell
Ah! My Goddess
Blue Gender
...........................ono nemogu vishe da se setim...ima tu josh, ali dok ovo nabavish sve, proci ce neko vreme ;)

SirDuck
28.2.2007, 13:05
Od ovoga imam FMA i Slayers...ostalo cemo posle ;)

Iris
28.2.2007, 13:57
Toplo ti preporučujem da počneš sa klasicima kao što su Ninja Scroll, Berserk ili Cowboy Bebop, pa onda pogledaj po jedno ostvarenje svakog žanra, da vidiš šta ti se najviše sviđa i šta ti najviše odgovara. Onda ćeš lako znati šta dalje... :)

SirDuck
28.2.2007, 14:05
U, ja obozavam One Piece, to mi je omiljeni (od ova dva :D, lol).
Preporucujem svima da pogledaju.
Ja sam "pojeo" sve epizode (oko 300) za mesec dana :D, i idalje se crta.

iwcham1979
1.3.2007, 0:24
Gledajte Robotech: Shadow Chronicles! Bolest!!!!:cool:

Inuyasha
1.3.2007, 10:20
@SirDuck91 samo tako dalje, ali nemoj se "predozirati" hehe :D
Ja bash juce uvece doneo sebi Bakuretsu Tenshi (neki ga zovu Bakuten) shto na engleskom znaci Burst Angel....odlicna serija, nije nishta extra, ali je jako dobra. Evo to ti je josh jedna preporuka hehe
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/6/67/Bakuretsu.jpg/300px-Bakuretsu.jpg

Roronoa Zoro
1.3.2007, 23:24
Već sam ti napomenuo, ali nije na odmet opet: obavezno pogledaj GTO jer nisam sreo čoveka kome se ovo nije dopalo. A za razmenu i katalog kontakt na pm.

SirDuck
1.3.2007, 23:56
Već sam ti napomenuo, ali nije na odmet opet: obavezno pogledaj GTO jer nisam sreo čoveka kome se ovo nije dopalo. A za razmenu i katalog kontakt na pm.

Ako meni kazes, pogledao sam, mnogo je dobar, ali mi je ipak na drugom mestu.
Simpatican momak Onizuka Eikichi, 22 years old, single :to_care:
@Iniyasha
Polako, jedan po jedan, posle GTO cu slayers, ne mogu da "svarim" sve odjedno :D

Iris
2.3.2007, 0:42
Već sam ti napomenuo, ali nije na odmet opet: obavezno pogledaj GTO jer nisam sreo čoveka kome se ovo nije dopalo.

Meni nije! :D
Crtež je loš, plot dosadan...

No offense, ZDMS... :)

Roronoa Zoro
2.3.2007, 1:59
Svako ima pravo na svoje mišljenje. Eto meni se ne dopada HP. BTW u poslednje vreme sam se strašno naložio na One Piece koji sam već dva puta odgledao i započeo treći put.

Dr Zoidberg
2.3.2007, 4:56
Dali bi bio neko ljubazan da mi postavi sve naslove svih serijala Hellsinga i Ghost In Shell
Posto nepratim bas anime scenu ovo bi mi bilo od velike pomoci.

P.S. Ja vec imam nekih 13 epizoda Hellsinga pa u koji deo to spada :)

Inuyasha
2.3.2007, 9:20
Za GITS neznam jel sam samo odgledao film, a shto se tice Hellsinga imash ceo serijal. OVA se josh uvek animira, ali mozes naci koju epizodu na netu...

Iris
2.3.2007, 11:03
Dali bi bio neko ljubazan da mi postavi sve naslove svih serijala Hellsinga i Ghost In Shell
Posto nepratim bas anime scenu ovo bi mi bilo od velike pomoci.

P.S. Ja vec imam nekih 13 epizoda Hellsinga pa u koji deo to spada :)

Google i Wikipedia su odgovori za sve :)

Roronoa Zoro
2.3.2007, 13:01
Hellsing ima 13 ep. i OVA od trenutno dve ep. i treća je u planu.
GiTS ima dva filma, dva serijala po 26 ep.(Ghost in the Shell Stand Alone Complex i Ghost in the Shell Stand Alone Complex - 2nd GIG) i spec od isto 26 ep ([Vision-Anime] Ghost in the Shell - Stand Alone Complex - Tachikoma Special). OVA je najprostije rečeno vrsta specijala. (OVA ili OAV=original anime video). Izostavio sam i GiTS film koji se pojavio krajem prošle godine koje se zove: Solid State Society. Nadam se da ti je pomoglo.

Dr Zoidberg
2.3.2007, 14:58
Veoma je pomglo hvala jos jednom :)

P.S Sta je OVA ? jer predpostavljam da nije zamenica :)

Iris
2.3.2007, 19:44
I opet - Google! I Wikipedia! Ukucaj skraćenicu i pročitaj sadržaj prvog rezultata koji dobiješ...

(Ovo ću da ponavljam ovo dok pojedinci ne nauče da upotrebljavaju Internet) :icon_stud

Inuyasha
2.3.2007, 22:13
Hehe, tako i treba...radite neshto u worthless peaces of #&%$ hehehe, use that head of yours for something else than just waching anime....:to_care: :dzavo: :D

SirDuck
6.3.2007, 10:23
Sta ste se ucutali animasi :p

Evo ja skoro zavrsio GTO, sada ne znam sta cu FMA ili Slayers...

Iris
7.3.2007, 12:11
Još jedan interesantan događaj za ljubitelje anime i srodnih umetnosti -

ANIMANGA VIKEND
Pogon Doma omladine Beograda
24. i 25. mart

U organizaciji Doma Omladine i Sakurabane će se održati još jedan animanga vikend.
Tokom dva dana biće organizovane radionce, okupljanja, predstavljanja anime izdanja, a ulaz za sva dešavanja je besplatan.

Više informacija naći ćete ovde (http://www.bg-anime.com/nuke/modules.php?name=News&file=article&sid=212&mode=flat&order=0&thold=-1).

Nadasaki
8.3.2007, 18:18
Još jedan interesantan događaj za ljubitelje anime i srodnih umetnosti -

ANIMANGA VIKEND
Pogon Doma omladine Beograda
24. i 25. mart

Pored ovakvih deshavanja, nama Mangadrom ne treba :rolleyes:
Ali zadovoljstvo mog prisustva cju prepustiti nekoj ozbiljnijoj organizaciji ;)

Nikola Grbic
9.3.2007, 13:29
cool bice nove epizode Hellsing-a,ja sam ih gledao ali na japanskom sa shpanskim titlom....:P

srlle
11.3.2007, 16:45
Jel imaju oni neka prava za prikazivanje tih serija koje tamo predstavljaju,ili
je to sve na divljaka?

Inuyasha
11.3.2007, 17:49
Ne...sigurno su skidali sa torrenta....daj ljudi ne postavljajte glupa pitanja...

Nadasaki
11.3.2007, 23:39
Ne...sigurno su skidali sa torrenta....daj ljudi ne postavljajte glupa pitanja...

Naprotiv, mislim da je pitanje na mestu ali poshto organizacija nije profitabilna a ti anime-i josh uvek nisu pokriveni zakonom, apsolutno je svejedno da li su legalni ili na "divljaka". Ipak, mislim da takve stvari treba ostaviti za male kucjne bioskope.

Inuyasha
12.3.2007, 8:44
zato kazem da neverujem da su tek tako downloadovali...

bvitnik
13.3.2007, 20:31
Neće biti emitovane cele epizode već će biti predstavljanje animea verovatno sa isečcima a za ovo ima ne treba dozvola.

Inuyasha
14.3.2007, 11:59
Moguce....ako se secate ranije sam spominjao AMV-ove...e pa sad, ovo mi je omiljeni i jedan od najboljih koji sam gledao...enjoy
http://www.youtube.com/watch?v=-AI85trJ004
i ovaj je isto odlican
http://www.youtube.com/watch?v=SNhPxPqOcaM

Oba su 5/5 ili 10/10...neverovatno dobro odradjeno

Gungrave
15.3.2007, 21:40
Anime na sat-tv:

VOX

08.03.2007
00:10 Uhr: Lupin III: Farewell to Nostradamus

15.03.2007
00:10 Uhr: Lupin III: Voyage to Danger TV-Premiere

22.03.2007
00:10 Uhr: Lupin III: Dragon of Doom

29.03.2007
00:55 Uhr: Lupin III: The secret of Twilight

MTV

Wolfs Rain - nedeljom u 00:30

Sol-Badguy
20.3.2007, 12:50
Evo ja skoro zavrsio GTO, sada ne znam sta cu FMA ili Slayers...

FMA FMA FMA!!! Kako je to do **** anime, sa sve odlichnim endingom!

Garson
27.3.2007, 2:59
Bio je kao neki festival anime u Domu Omladine u proshlu subotu i nedelju, ulaz je bio dzabe:)
Pushtali su sledece serijale:Ghost In The Shell (stigao sam na zadnju epizodu), Hellsing Ultimate (2 epizode), i Afro Samurai (5 epizoda, btw Samuel L. Jackson pozajmljuje glasove nekim likovima).Trebali su da puste i serijal Monster ali je to ostavljeno za sledece okupljanje u maju mesecu.

Inuyasha
27.3.2007, 11:20
Yep...rekli su da ce biti dobro...shteta, ali nisam mogao da odem...ah no matter, theres always next time :)

lucifer
28.3.2007, 18:59
Upravo sam zavrsio Evangelion i mogu reci da nije lose a i prica je dobra dok je kraj mnogo jak.Malo je teze da se skonta o cemu se radi ali kada ga ukapiras stvarno ti ponudi nesto posebno.A tek kraj kao sto rekoh je stvarno dobar svako od nas se bori sam sa sobom i konstantno pokusava da nadje sebe e kada se to desi valjda nam neke stvari postanu jasne neznam videcu!
Svakom mogu toplo da ga preporucim jer je stvarno ekstra jednostavno ima dusu.

Miluteen
29.3.2007, 2:58
Dakle ovako:

Trenutno paralelno gledam Fullmetal alchemist i Bleach, a kasnije ću početi i Naruto.

FMA i Bleach su ekstra, samo što bih Bleach ocenio višom ocenom jer ima, čini mi se, više akcije. Ali tek sam do pola stigao, videćemo dalje.

Inuyasha
29.3.2007, 10:48
Upravo sam zavrsio Evangelion i mogu reci da nije lose a i prica je dobra dok je kraj mnogo jak.Malo je teze da se skonta o cemu se radi ali kada ga ukapiras stvarno ti ponudi nesto posebno.A tek kraj kao sto rekoh je stvarno dobar svako od nas se bori sam sa sobom i konstantno pokusava da nadje sebe e kada se to desi valjda nam neke stvari postanu jasne neznam videcu!
Svakom mogu toplo da ga preporucim jer je stvarno ekstra jednostavno ima dusu.
Hehe, rekoh ja...to je problem shto vecina ljudi ne skonta radnju, ili ne pogledaju End Of Evangelion...

Inuyasha
29.3.2007, 20:03
Mrzim da radim dobule post, ali cuo sam da se sprema 4-ti film Evangeliona
"Rebuild Of Evangelion"....can't wait!

Iris
29.3.2007, 20:11
Ovih dana sam gledala & toplo preporučujem Code Geass (http://en.wikipedia.org/wiki/Code_Geass)...

Žanrovi: Adventure, Drama, Mecha, Military, Science Fiction, Supernatural

Britanija (u ovom anime ostvarenju predstavljena kao imperija) je posebnim oružjem napala i osvojila Japan koji se nakon okupacije naziva Zona 11, a narod gubi sva prava i postaje poznat pod nazivom "Jedanaestice". Stvara se jak pokret otpora...

lucifer
29.3.2007, 20:12
Mrzim da radim dobule post, ali cuo sam da se sprema 4-ti film Evangeliona
"Rebuild Of Evangelion"....can't wait!

4-ti??? Ja imam 2 dela "Death & Rebirth" i "End of Evangelion" koji je treci?

Inuyasha
29.3.2007, 21:52
Death and Rebirth, The End of Evangelion i Revival of Evangelion.
Revival of Evangelion je Death and Rebirth i The End of Evangelion upakovano u jedan film
Pazi....ova dva sem EoE su shit...ali kazu da ce ovaj cetvrti biti extra

lucifer
29.3.2007, 22:24
Malo sam prosunjao po netu i iskopao sam sledeci sajt
http://www.eva-r.com/

SirDuck
29.3.2007, 23:44
Ooovaj, moram da pitam da li nekoima mozda slucajno Mew mew power, iliti Mjau mjau druzinu? :)

Nije za mene, za devojcicu :), ne znam mnogo o ovome, danas sam video pola minuta sa nasom ocajnom sinhronizacijom i promenio, ali ona se lozi na to pa reko da nabavim negde :)

@Sol-Badguy
Kasno, vec sam poceo Slayers, posle... :)

Yorda
30.3.2007, 22:36
Ooovaj, moram da pitam da li nekoima mozda slucajno Mew mew power, iliti Mjau mjau druzinu? :)

Nije za mene, za devojcicu :), ne znam mnogo o ovome, danas sam video pola minuta sa nasom ocajnom sinhronizacijom i promenio, ali ona se lozi na to pa reko da nabavim negde :)

@Sol-Badguy
Kasno, vec sam poceo Slayers, posle... :)
imam ja na onim dvd-jevima shto su se prodavali na trafikama :D pogledaj,mozda ima na trafikama josh uvek:p :D

SirDuck
31.3.2007, 0:41
Nisam znao da ima na DVD-evima, hvala, pogledacu :)
Jel to sa nasom sinhronizacijom?

Roronoa Zoro
31.3.2007, 1:00
Jesu sa našom sinh. Ja iste nemam, ali mogu lako da ih nabavim.

SirDuck
31.3.2007, 12:56
Ok, skoknucu danas do kioska, pa ako ne nadjem onda cu da te cimam :p
U svakom slucaju arigatou! :D

Inuyasha
3.4.2007, 18:11
E ljudi, za one koji vole malo da se razonode, pronashao sam jedan odlican manga style web comic, koji je poceo da se crta josh 2000-te!...uglavnom...pogledajte sami
http://www.megatokyo.com/index.php?strip_id=1
p.s. ovo je link do prvog comica...uzivajte ;)

lucifer
3.4.2007, 22:08
Evo jedan lep i suptilan wallpaper za ljubitelje Evangelion-a.Enjoy :D

MG-RAY
3.4.2007, 22:55
Bio je kao neki festival anime [animanga, sakurabana.org.yu] u Domu Omladine u proshlu subotu i nedelju, ulaz je bio dzabe:)

Znas li mozda kada je sledeci...ovaj sam propustio :(... 2 bad...

phoenix[illusion]
3.4.2007, 23:00
Evo, poceo sam da gledam Hellsing-a, i meni je odlican crtani.
Sada me zanima, koliko ukupno ima Hellsing epizoda (ja sam nasao 13), i kakav je to OVA ili ultimate Hellsing?

bvitnik
4.4.2007, 1:09
-> MG-RAY, posećuj redovno www.sakurabana.org.yu i znaćeš.

Inuyasha
4.4.2007, 7:54
;236018']Evo, poceo sam da gledam Hellsing-a, i meni je odlican crtani.
Sada me zanima, koliko ukupno ima Hellsing epizoda (ja sam nasao 13), i kakav je to OVA ili ultimate Hellsing?
Hellsing ima 13 ep. i OVA od trenutno dve ep. i treća je u planu...
A shto se tice OVA...idi na wikipediju, u'l see...

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Evo jedan lep i suptilan wallpaper za ljubitelje Evangelion-a.Enjoy :D
Hehe, imam taj wall...oces da ja postavim moje wallpapere? :D

Iris
4.4.2007, 11:31
Znas li mozda kada je sledeci...ovaj sam propustio :(...

Jedan od organizatora mi je "šapnuo" da će najverovatnije biti u maju (sve zavisi od renoviranja DOB-a).

Hehe, imam taj wall...oces da ja postavim moje wallpapere? :D

Može, ali toplo preporučujem da ih uploaduješ negde na gomili, pa ovde postaviš link, da ne zatrpavamo server foruma atačmentima... OK?

Inuyasha
4.4.2007, 12:56
Može, ali toplo preporučujem da ih uploaduješ negde na gomili, pa ovde postaviš link, da ne zatrpavamo server foruma atačmentima... OK?
http://s33.photobucket.com/albums/d93/Boris_Kozma/Pic/ :D
p.s. ovo je manjina mojih wallova...uglavnom su sve slike 1024:768, ali ima i vecih rezolucija...kada budem imao volje da updatetujem album...javicu :)
Neke slike su malo izmodifikovane (izgledaju bolje nego original, otklonjene reklame itd...), dok se na nekima josh moze naci po koji link i slicno...malo se i vi potrudite :D
U i da josh jedna stvar...uzivajte ;)

Tihi
17.4.2007, 20:15
btw jel gledo neko Darker Than Black (http://www.imdb.com/title/tt0995941/) to je relativno nova anima tek su izasle 2 epizode

Inuyasha
17.4.2007, 23:41
btw jel gledo neko Darker Than Black (http://www.imdb.com/title/tt0995941/) to je relativno nova anima tek su izasle 2 epizode
Vidim da si nov...budi pozdravljen.
No offence ali ne kaze se anima nego ANIME. And btw vecina ljudi ne voli da gleda naslove koji josh nisu zavrsne (Izuzev animea kako npr Naruto sa mali milion epizoda). Za jedno desetak epizoda ce mo videti dal vredi shta ;)
Ja trenutno gledam Black Lagoon, i imam prilico pozitivno misljenje o njemu...preporuka :)

DarkNemos
17.4.2007, 23:45
Kolko se ja sećam anima u prevodu znači spirit iliti duh... Anime su nešto drugo...

Po meni neprevazidjena MANGA je Vampire Hunter D, Onizuka i Elfen Lied!!! Toliko...

Iris
18.4.2007, 0:49
Kolko se ja sećam anima u prevodu znači spirit iliti duh... Anime su nešto drugo...

Anima jeste duh, duša na latinskom, ali ovo je japanski, i uvažavajući njihovu gramatiku izgovaramo "anime"... već smo o tome pričali ranije u temi.

srlle
18.4.2007, 11:39
... i uvek Anime u bilo kojem rodu , jednini ili mnozini...:)

Inuyasha
19.4.2007, 9:23
Tacno tako, Anime, Anime, all the way
...BTW http://www.youtube.com/watch?v=Xxfitqgw4EY&mode=user&search=
ovo...ovo morate da odgledate, ima josh 12ep ovoga chuda (+dva coment specijala)...juce sam se celu noc smejao ko kreten...extra stvar :D
BTW#2 deseta epizoda nije na you-tube iz nekog...neam pojma kojeg razloga.
evo linka...
http://www.dailymotion.com/video/x1eryw_...episode-10
Enjoy.

Roronoa Zoro
19.4.2007, 11:41
A to čudo kako se naziva? Jer ipak neki pa i ja sa njima i dalje koristimo dial-up pa je gledanje videa postaje problem.

srlle
19.4.2007, 14:19
Deco, jl' gledao neko Gunslinger girl?Sta misliteo tome.Iris?

Inuyasha
19.4.2007, 18:21
A to čudo kako se naziva? Jer ipak neki pa i ja sa njima i dalje koristimo dial-up pa je gledanje videa postaje problem.
Naruto: The Abridged Series
You tube nije namenjen za dial up...so sry...

DJOLE_SUPERMAN
21.4.2007, 23:51
Naruto movie 4 trailer:
trailer 1:http://www.youtube.com/watch?v=xVgbmc5zPCQ
trailer 2:http://www.youtube.com/watch?v=QyO6NhHMWc4

treci film bi trebalo da bude realizovan 25.04.2007

MG-RAY
27.4.2007, 21:55
Jeste li odgledali ovih novih 10 epizoda Naruta, "Part II" , za promenu su pravo osvezenje od prethodnih 70 (140 -> ...), koje su cisto smaranje... :D (mada ima izuzetaka)... a i kvalitet je umnogome bolji, kao i sve drugo :)

Inuyasha
28.4.2007, 13:47
11 epizoda ;) Ja sam gledao, i mogu reci da su stvarno dobro poceli, izgleda da ovoga puta nece biti nepotrebnih scena i razvlacenja radnje...ako sve bude ko ovih 11, bice extra...

MG-RAY
28.4.2007, 18:41
11 epizoda ;) Ja sam gledao, i mogu reci da su stvarno dobro poceli, izgleda da ovoga puta nece biti nepotrebnih scena i razvlacenja radnje...ako sve bude ko ovih 11, bice extra...

pih...juce izasla :D ... nadajmo se :)

Inuyasha
2.5.2007, 17:55
E sada, poceo sam da gledan Ergo Proxy...i wow, to je neshto extra, stvarno dobar anime...http://en.wikipedia.org/wiki/Ergo_Proxy
Toooopla preporuka svima.
btw, malo sam updatovao katalog slika...

SirDuck
14.5.2007, 0:16
Sad sam pogledao Afro Samurai.
Hoce li se praviti jos ili je ono kraj?

Lord Elendil
14.5.2007, 2:46
E sada, poceo sam da gledan Ergo Proxy...i wow, to je neshto extra, stvarno dobar anime...http://en.wikipedia.org/wiki/Ergo_Proxy
Toooopla preporuka svima.
btw, malo sam updatovao katalog slika...

Slazem se sa tobom. :dedica: Mnogo dobro. :)

Sharpshooter
14.5.2007, 22:17
Jel' iko gledao Samurai champloo ? Jako lepa animacija , ljudi su se bas potrudili , a i ima neki shmek , tesko objasniti ... Sve u svemu thumbs up !!!
Elfen lied takodje spada u moje omiljene ... surova ali lepa prica ... nego nabavio sam Berserk samo me je mrsko da ga gledam , deluje zamorno , preporuke bi mi dobro dosle ili da ga ni ne pokrecem :D ?

Inuyasha
14.5.2007, 22:41
Ako ti se svideo Samuraj, odgledaj Cowboy Bebup! A za onaj Berzek...nisam ga gledao, posvrljalj internetom...

Sharpshooter
14.5.2007, 22:55
Ako ti se svideo Samuraj, odgledaj Cowboy Bebup! A za onaj Berzek...nisam ga gledao, posvrljalj internetom...

Fala na predlogu , odgledao sam par epizoda , iako nevolim filmove , serije i sl. koje se bave temetikom svemir itd. moram da priznam da mi se svideo . Cak , ako se nevaram isti lik je crtao oba animea zar ne ? Hvala u svakom slucaju , pogledacu da ga u skorije vreme nabavim zajedno sa wolfsrainom i evangelionom za kojim ceznem :n_klanja: .

Inuyasha
15.5.2007, 9:25
Hehe, da isti likovi su radili Samuraja i Cowboya, ali odlicno odradjen posao...bebup jeste svemir, ali ne spada u "rokamo se laserima" tematiku...to je neshto unikantno, videcesh...A shto se tice Evangeliona...to je neshto vanserisko i nevelja ga odgledati odjednom (sednem od jutra do sutra, ali pogledacu sve!)...that is no good, zato shto necesh nishta skontati, najbolje po 2-3 epizode na dan...ali inace Evangelion je remek delo, i obavezno, nakon shto si odgledao serial, nabavi film End Of Evangelion, jer necesh nista skontati.

nesonjacc
15.5.2007, 11:35
Sta li vam se toliko svidja kod Evangeliona. Nacisto me razocarao.....

Ako je neko za rokanje laserima i svemir samo cu da kazem GUNDAM all the wayyyyyyyy( sad sam vec odgledao 95 posto svega sto nosi naziv gundam. A toga ima mnooogo)( --a opasno tera na gledanje i po 20 epizoda na dan)

"MSG Char's counter attack " mnogi smatraju jednim od najboljih anime filmova ever.( tomino original 1988) - a izgleda zaista neverovatno za 1988.

Apsolutno svaka preporuka( ako ne pogledate ne znate sta propustate) - naravno Tomino je morao da napravi "masakr" glavnih likova...

lucifer
15.5.2007, 17:01
Ovako.Berserk je mnogo zesci Anime i to obavezno svako ko je u prilici da pogleda!Od mene preporuka!!!!!!!
Evangelion jeste i bice zauvek jedan od neverovatno dobrih Anime, i zato nemojte da pljujete po njemu ako NISTE RAZUMELI o cemu se radi.

PS:I takodje obavezno pogledajte End of Evangelion jer bez toga ko da ga niste gledali!

nesonjacc
15.5.2007, 18:35
Ma kakvo pljuvanje ..... I just personaly dont like it :) ( and thats a fact.):)

Gundam rulez:alealeee:

Inuyasha
15.5.2007, 19:59
Svidjao, ne svidjao ti se evangelion nije za svakoga...nej pisat nedoumice kako ne kontash shta nam je u njemu zanimljivo...but ok i forigve ya, zato shto si se lepo izjasnio u sledecem postu.

nesonjacc
15.5.2007, 20:07
Hehe. Ma nema frke. Kontam ja vas.... Isto nih se i ja ponashao da mi neko dira GUNDAM :D

P.S - Kontam ja sve lepo. ALi to ne znaci da to mora i meni da se svidja...

DarkNemos
15.5.2007, 20:48
Hehe. Ma nema frke. Kontam ja vas.... Isto nih se i ja ponashao da mi neko dira GUNDAM :D

Ma vitez koja je zakon...:kreza: Nijedan GUNDAM nemože da mu pridje:dzavo:

Inuyasha
15.5.2007, 21:15

^^ kao shto sam reko vec mali milion puta, svako ima pravo da izkaze svoje misljenje, i pravo na svoj stav.

p.s dark...vitez Koja nije anime :D :D :D

nesonjacc
15.5.2007, 21:20
E a aj sad da prestanemo da se ponavljamo ( jer pricamo jedno te isto) -a to je da svako ima pravo na svoje misljenje:D

Inuyasha
15.5.2007, 21:26
Yea, yea...hehe, nego jer neko ima neki dobar predlog (ghm...ne GUNDAM nesonjacc...znam da ces mi odma to preporucit :D ...odgledao sam ga :to_care: )...neki extreme anime...smorio sam se, nema shta da se gleda :)

lucifer
15.5.2007, 21:35
@inuyasha

Probaj Samurai 7 nije lose ali je dosta providno ili Vandread.Ovo drugo moze da prodje samo kao casual.

nesonjacc
15.5.2007, 21:59
Yea, yea...hehe, nego jer neko ima neki dobar predlog (ghm...ne GUNDAM nesonjacc...znam da ces mi odma to preporucit :D ...odgledao sam ga :to_care: )...neki extreme anime...smorio sam se, nema shta da se gleda :)

Ako si odledao tolike gundam naslove( 10 serija, 10 filma...) svaka cast:D

Inuyasha
15.5.2007, 22:03
Na nisam sve...odgledao sam SEED Destiny...mada, meni se nesvidja to bash toliko, tako da ni ne planiram da gledam ostalo ;) no har feelings bud.
@lucifer pogledacu na shta lice naslovi, pa ce mo videti...neznam, moda nabavim Chobits, cijem da je urnebesna komedija.

nesonjacc
15.5.2007, 22:09
Arghhhhhhhhhhhhhhhh - Geeez pa ti nisi nista odgledao...

OD ovoga trenutka te ne smatram kredibilnim za komentarisanje Gundam-a:a_bleh:

Aman bre pa MSV je samo reklama za igrackice ...:::ciao:

@ nabavi PLANETES - urnebesno je dobar...

Iris
16.5.2007, 9:48
... Ukusi su različiti, nemojte više potencirati jedna te ista Mecha anime ostvarenja i jednu te istu raspravu, već imate čitavu jednu temu za to...

http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=8414&page=4

Inuyasha
16.5.2007, 9:56
Arghhhhhhhhhhhhhhhh - Geeez pa ti nisi nista odgledao...

OD ovoga trenutka te ne smatram kredibilnim za komentarisanje Gundam-a:a_bleh:

Aman bre pa MSV je samo reklama za igrackice ...:::ciao:

Haha, ok :D

@ nabavi PLANETES - urnebesno je dobar...
Videcemo, videcemo ;)
... Ukusi su različiti, nemojte više potencirati jedna te ista Mecha anime ostvarenja i jednu te istu raspravu, već imate čitavu jednu temu za to...
Nebrini, i meni je dosta toga, necemo vishe :)

Iris
16.5.2007, 22:01
Anime koji će uskoro izaći i koji se nešto silno očekuje je "Highlander: The Search for Vengeance".

Trailere možete videti ovde (http://latefilm.com/highlander-search-for-vengeance-film-clips).

Aegon the Conqueror
19.5.2007, 2:34
Anime sam počeo gledam redovno od 2004. kad sam se učlanio na Emulation Galaxy. Danas i ne gledam toliko zato što me svaki novi anime koji pogledam manje-više smori (možda zbog glasova, premda volim japanski jezik). :(

Moja pažnja otišla je mangama koje gutam ko ludak. :)

Iris
19.5.2007, 9:19
Moja pažnja otišla je mangama koje gutam ko ludak. :)

Još uvek retko kod nas i hvale vredno :tapsh:

Inuyasha
20.5.2007, 20:45
Istina da vecina danasnjih anime nije neshto narocito, ali ima novijih naslova, koji su must see...:D
...na svu srecu...:opanachke

next
21.5.2007, 0:16
Ih kad bih jamogao da nabavim cuvene Branioce svemira,tj. Starzinger ili Granzort,ja bi bio mnogo srecan...Obozavao sam te crtace,ali evo vec 3 dana intezivno kopam(a trazim odavno) i nigde ne mogu da ih nadjem....

nesonjacc
21.5.2007, 4:47
Ih kad bih jamogao da nabavim cuvene Branioce svemira,tj. Starzinger ili Granzort,ja bi bio mnogo srecan...Obozavao sam te crtace,ali evo vec 3 dana intezivno kopam(a trazim odavno) i nigde ne mogu da ih nadjem....

Sta da ti kazem osim kopaj bolje...........:) - Ima toga i te kako

tomas
21.5.2007, 8:27

Imam :D

BlueGender
21.5.2007, 11:38
Da li se nekome mozda cini da u ovoj nasoj zemlji covek ne moze da vidi pravi anime.
Sve sto vidimo su neki Pokemoni, Digimoni, Bey blejdovi i ostale gluposti

A sta je sa pravom mangom. Ljude koji su ovde culi za GUNDAM, EVANGELION, MACROSS..... i tako dalje mogu se nabrojati na prste.

Ako vas ima javite se

Al' stvarno,znate li vi svi koliko ima dobrih anime-a?

Njih ne treba ni nabrajati:Bleach,DN Angel,DNA2,Death Note...

mislim ta mi ovde da radimo sa tim glupostima kad se u drugim zemljama pojavljuju oni koje sam nabrojao...

Inuyasha
21.5.2007, 18:24
Al' stvarno,znate li vi svi koliko ima dobrih anime-a?...
Ghm, normalno da znamo, da ne znamo ova tema nebi postojala...osim toga ni Blue Gender nije losh anime :D

Inuyasha
2.6.2007, 19:34
...zashto sam u poslednjih mesec dana vec jedno 5-i put u stanju da moram da pravim dobule post, bit, rvo vam jedan link koji ce me opravdati. http://www.exmachina.jp/
Rec je o novome appleseedu, koji izgleda fenomenalno, stvano nezanm dal je 2d ili 3d, zato shto in onoga sneak trailera na sajtu se stvarno ne moze reci...ali sustina je ista, ocekuje nas zanimljiv nastavak ^^

Sasa90
2.6.2007, 19:52
...zashto sam u poslednjih mesec dana vec jedno 5-i put u stanju da moram da pravim dobule post, bit, rvo vam jedan link koji ce me opravdati. http://www.exmachina.jp/
Rec je o novome appleseedu, koji izgleda fenomenalno, stvano nezanm dal je 2d ili 3d, zato shto in onoga sneak trailera na sajtu se stvarno ne moze reci...ali sustina je ista, ocekuje nas zanimljiv nastavak ^^
Ovo je bas zanimljivo... samo je troblem sto neznam ni jednu rec na japanskom pa mi onda ne vredi gledati

Inuyasha
2.6.2007, 20:33
...Vredi...Trailer :D

nesonjacc
2.6.2007, 22:06
Trejler apsolutno vredi..... Konacno likovi iako 3d izgledaju fenomenalno......................... Skidam kapu...:alealeee:

bvitnik
4.6.2007, 0:11
Trejler apsolutno vredi..... Konacno likovi iako 3d izgledaju fenomenalno......................... Skidam kapu...
Takođe. Sada lica izgledaju mnogo lepše. Nadajmo se da će i animacija biti bolja.

Inuyasha
4.6.2007, 11:04
Koliko sam video iz trailera, animacija ce biti WOW...jedva cekam...

bvitnik
4.6.2007, 22:33
^Mislio sam na animaciju lica. Animacija tela je rađena motion capture tehnikom tako da ne može biti loša.

Inuyasha
5.6.2007, 13:26
Videcemo, ja se nadam najboljem :)

Srlandand
7.6.2007, 17:04
Svakog petka u 7 u Domu Omladine ima manga i anime radionica Sakurabana. Bio sam jednom, nije nesto, ali moze da bude zanimljivo. Jedino sto vam treba su papir i olovka.

DukeofSerbia
8.6.2007, 12:13
Blue Submarine No. 6

Išlo svojevremeno na Viva-i. Da li možda neko gledao? Meni je delovalo zanimljivo, pa ako neko jeste, utisci.
Pitam, jer ne znam da li da skinem.

bvitnik
9.6.2007, 11:21
Pa serija je u principu malo čudna. Nije za svačiji ukus. Relativno je originalna, bavi se futurističkom nautikom sa sve nikim pomorskim mecha-ma (u nedostatku boljeg izraza). Ima dosta filozofije pogotovo na kraju pa ko nebi da malo mozga nek' zaobiđe. Tehnički je odrađena odlično a character design je radio Range Murata (http://en.wikipedia.org/wiki/Range_Murata) pa je crtež u njegovom stilu, i lepo izgleda po mom mišljenju. Pošto serija ima samo 4 epizode, onda ti i nije neki problem nabaviti, pa ako ti se svidi, svidi, ako ne, ne.

Dr Zoidberg
9.6.2007, 17:54
Ovako jel zna neko neki dobar anime u stilu DBZ i DBGT ?

P.S. jel bi mogao neko da mi pomogne oko nabavljanja dbgt serijala ? pm me plz :)