Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Malo Anime...

Strane : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12

Iris
6.5.2008, 21:40
Naruto je zapravo samo komercijalan, repetitive serijal koga ću u manjku boljeg naziva naprosto nazvati (beskrajno) dosadnim, ali o ukusima se ne raspravlja.

A da je "keva" svih anime serijala, nije! Naprotiv! :)

KiB0rG3000xII
6.5.2008, 21:48
Ha,navedi mi jednu Anime seriju koja je bolja od Naruta(take that :D)

tomas
6.5.2008, 21:55

Kao što reče iris,one piece je definitivno bolja od naruta;)

Iris
6.5.2008, 22:05

Spisak bi bio veoooma dug :D

Ali evo, za tebe i druge zainteresovane, Top 10 bi sadržao serijale kao što su: Fullmetal Alchemist, Death Note, Bleach, Nodame Cantabile, TRC, Code Geass: Lelouch of the Rebellion, One Piece, Wolf's Rain, Cowboy Bebop i Ruroni Kenshin.

I to je samo vrh ledenog brega ;)

AkuL
6.5.2008, 22:11
Naruto je cist kriminal za anime i uvreda za sasvim dobru mangu.

bvitnik
6.5.2008, 22:38
Ljudi Naruto je keva svih anime crtaca.Bolju ideju za crtanu seriju nisam u zivotu video ,a evo i gledanje privodim kraju zato sto mi je ostalo jos par epizoda

To što nisi gledao ništa bolje ne znači da je Naruto najbolji :D. Da je zanimljiv i pomalo originalan, to stoji, ali generalno gledano, najobičniji je prosek.

Guardian
6.5.2008, 22:44
Do sada nisam gledao ni jedan iole ozbiljan anime (osim Digimona, Pokemona, Gokua :D), ali bih hteo da pogledam bar jednu seriju, pa bih molio da mi nešto preporučite, hvala!

:ciao:

muki85
6.5.2008, 22:59
Full Metal Alchemist ti je bukvar :)

Red Dragon
6.5.2008, 23:06
Do sada nisam gledao ni jedan iole ozbiljan anime (osim Digimona, Pokemona, Gokua :D), ali bih hteo da pogledam bar jednu seriju, pa bih molio da mi nešto preporučite, hvala!

Moj ti je savet da poslusas Iris sta god ti preporucila, posto ja nisam zeleo da gledam detinjarije, vec nesto primereno mom uzrastu(seinen), sa malo ozbiljnijim temama i ona mi je dobro preporucila.
Mozda bi ti bilo zanimljivo Death Note ili Wolf's Rain, a moze da prodje i Devil May Cry.

Kad smo kod preporuka...Iris, daj mi predlozi nesto, moze akciono-borilacki, a moze i na fazon Wolf's Rain, samo nemoj nesto dugacko, nemam bas toliko vremena za gubljenje (u stvari, nemam ni malo, aj' sad da;)).

Nego Iris, vec neko vreme me kopka "ono" sto ti pise ispod nicka, i ja greskom ukucao na google slike i dobio........OVO?

http://www.toys.ac/T_makkurokurosuke-anime.gif
Ovo je, ili neko mitolosko bice (mada ovako jos nisam nigde video) ili posledica retkog koriscenja usisivaca??? :D

muki85
6.5.2008, 23:32
Cini mi se da se te zivotinjice pojavljuju u Howl's Moving Castle ako ne gresim :)

Iris
6.5.2008, 23:59
Nego Iris, vec neko vreme me kopka "ono" sto ti pise ispod nicka, i ja greskom ukucao na google slike i dobio........OVO?

http://www.toys.ac/T_makkurokurosuke-anime.gif
Ovo je, ili neko mitolosko bice (mada ovako jos nisam nigde video) ili posledica retkog koriscenja usisivaca??? :D

@muki85 - Bio si blizu ;)! A i Zmaj je, kad pomenu retko korišćenje :to_care:usisivača
U pitanju su moji omiljeni anime spiriti, poznati i kao Susuwatari (http://en.wikipedia.org/wiki/Susuwatari), pojavljuju se u Mijazakijevom filmu "Spirited Away", i beskrajno su mi simpatični! :aplauz:

http://www.onlineghibli.com/spirited_away/newimages/SASootballs.jpg

muki85
7.5.2008, 0:02
My bad, pogubio sam se vise, jer ne znam vise sta sam gledao od ghibli-evih filmova, jer su svi suvise simpaticni :) Secam se dela kada oni nose ugalj u onaj veliki kotao :D

Iris
7.5.2008, 0:10
Yep! :D

Kao što rekoh, beskrajno su mi simpatični pa eto objašnjenja za Zmaja - otkud oni u mom profilu... :)

Nego, back to the topic:

@Guardian: Sad već imaš brojne i različite preporuke u poslednjih nekoliko strana ove teme, sa sve linkovima, pa baci pogled unazad i izaberi bilo šta što ti se učini interesantnim. Verujem da se nećeš pokajati...

muki85
7.5.2008, 0:18
Ako su dugometrazni u pitanju, u slucaju da preskocis ghiblijeve filmove, bolje sebi odseci glavu :)

-edit: kad mi iris udari edit, moram sam sebi da udarim edit na svoj editovani text :)

Elem: Evo mog nekog suzenog izbora

1. Dugometrazni: Ghibli i iskljucivo Ghibli :)
2. Ninja Style: Ninja Scroll, Basilisk (Ovo obavezno) i Samurai Champloo
3. Sci-Fi i Sl.: Full Metal Alchemist, Gungrave, Ghost In the Shell, Wolf's Rain (Hvala Iris :))
4. Komedije i drame i slicno tome ne gledam... :D

bvitnik
7.5.2008, 2:28
^ Ne gledaš komedije???!!! Svetogrđe. Odgledaj GTO, Golden Boy, School Rumble, Azumanga Daioh, Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu, Honey and Clover, Sexy Commando Gaiden... a onda se vrati da kažeš to isto (ako smeš :D).

AkuL
7.5.2008, 9:43
muki85 Nemoj da ogranicavas ima mnogo dugometraznih vrednih gledanja.

Iris
7.5.2008, 11:23
^ Ne gledaš komedije???!!! Svetogrđe. Odgledaj GTO, Golden Boy, School Rumble, Azumanga Daioh, Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu, Honey and Clover, Sexy Commando Gaiden... a onda se vrati da kažeš to isto (ako smeš :D).

muki85 Nemoj da ogranicavas ima mnogo dugometraznih vrednih gledanja.

I opet se ne slažem :). Ovo je kada bi vam neko rekao da ne gleda horor filmove iz ovog ili onog razloga, a vi mu kažete da ne sme da se ograničava zato što postoje ostvarenja vredna gledanja!? Pa šta? Da opet ponovim, o ukusima se ne raspravlja...

Ja uopšte ne gledam mecha anime (sad će nesonjacc da me ubije :D), a za većinu naslova koje je bvitnik naveo smatram da su plitka ostvarenja za zabavu i jedno popodne te nisu vredna gledanja, i ne smatram da sam imalo uskraćena zbog toga što ih ne pratim. Jer, pored tolike raznovrsnosti žanrova koje manga i anime umetnost nude, zaista imate sva prava da birate - i još budete razmaženi pri tom ;)!

bvitnik
7.5.2008, 12:10
Posle tog samouskraćivanja, u jednom trenutku ipak pogledaš nešto što sebi dugo vremena uskraćuješ, dolazi šta...?? KAJANJE. Eeee, i ja sam bio takav. Nezainteresovan za neke žanrove. Komedija? Idi begaj - "ja gledam samo ozbiljne stvari". Gorko sam se pokajao kad sam odgledao GTO. Tada sam shvatio da ja ne znam šta je moj "ukus" i da to treba tek da otkrijem. Evo recimo Yakitate Japan. Ko bi rekao da anime o pekarima i pečenju hleba može biti zanimljiv. E pa itekako može. Uz komedije su gore pomenute i drame. Zašto drame? Zar Wolf's Rain nije drama? A FMA?

P.S. Iris, tvoje mišljenje o GTO znamo ali ako nisi odgledala anime (u celosti), molim te ne komentariši. Takođe GTO anime i manga se mnogo razlikuju i sasvim drugačiji utisak odaju. U animeu je mnogo više akcenat stavljen na komediju nego u mangi.

muki85
7.5.2008, 13:06
Nije samo stvar da li ja gledam ostale zanrove u anime serijalima, jer ja ne gledam ni komedije uopste (naravno mislim na igrane filmove)... Tako da je to samo posledica mog zanrovskog opredeljenja, a ne nekog h8ovanja anime komedija...

KiB0rG3000xII
7.5.2008, 13:56
To što nisi gledao ništa bolje ne znači da je Naruto najbolji :D. Da je zanimljiv i pomalo originalan, to stoji, ali generalno gledano, najobičniji je prosek.Da gledao sam ostale:Alucard,vampire hunter d,zmajeva kugla itd

tomas
7.5.2008, 15:04
meni su sve anime ok za gledanje bez obzira na žanr ali samo ako je dobro i kvalitetno, a više ne znam ni šta sam gledao, evo baš nešto gledam koliko sam sakupio u ovih zadnjih par godina posledni unos u katalog sam imao pre 5 dana i težak je 1.72TB a imam na hardu još 100GB koja tek treba da narežem i skida se još 200GB anima... aa haa da poslednje što sam odgledao je bombo blade i moram priznati da je skroz ok komedija...

Iris
7.5.2008, 15:25
Gorko sam se pokajao kad sam odgledao GTO. Tada sam shvatio da ja ne znam šta je moj "ukus" i da to treba tek da otkrijem. Evo recimo Yakitate Japan. Ko bi rekao da anime o pekarima i pečenju hleba može biti zanimljiv. E pa itekako može. Uz komedije su gore pomenute i drame. Zašto drame? Zar Wolf's Rain nije drama? A FMA?

Postoji sjajna kulinarska manga Addiction to Curry i sjajna je, vrlo informativna i ima brojne zanimljive karakteristike. Ni u jednom trenutku ne bih rekla ista loša niti da je Yakitate!! Japan nezanimljiv, naprotiv, ali ti ga maločas nisi ni pomenuo, zar ne? ;)

Što se tiče bilo kog serijala, ne moraš odgledati 40+ epizoda pa da znaš da li valja ili ne. Svi naslovi koje si prethodno naveo nisu žanrovski uopšte jednostavne i pitke komedije (osim Honey and Clover), već su u pitanju serijali sa izrazitom crtom erotike, perverzije i često nasilja. To je ipak namenjeno određenoj ciljnoj grupi, a ovde se ipak trudimo da preporučimo kvalitetne naslove namenjene većini, koje se i umetnički, stilom i kvalitetom izdvajaju, a žanrovski su dozirane. Razumeš o čemu pričam? :)

muki85
7.5.2008, 15:48
E sad kad je iris vec pomenula stil koji takodje mora da se odnosi na kvalitet, moram reci da jedan serijal ili dugometrazni anime, mora proci odredjeni kriterijum kod mene, a to je kriterijum crteza, posto se i sam bavim crtanjem, slikanjem i airbrushingom u photoshopu, jer sam graficki dizajner po zvanju :)

Elem primer loseg aka "nekvalitetnog" crteza je za mene Dragon Ballz bez uvrede, ali to ne znaci da je los, vec da ga ja necu odgledati...

A npr neki dobrog kvaliteta bi mogao biti Basilisk, Wonderful Days i Ghost in The Shell 2...

Maybe it's just me, ali sam perfekcionista sto se estetike tice :)

tomas
7.5.2008, 16:04
E sad kad je iris vec pomenula stil koji takodje mora da se odnosi na kvalitet, moram reci da jedan serijal ili dugometrazni anime, mora proci odredjeni kriterijum kod mene, a to je kriterijum crteza, posto se i sam bavim crtanjem, slikanjem i airbrushingom u photoshopu, jer sam graficki dizajner po zvanju :)

Elem primer loseg aka "nekvalitetnog" crteza je za mene Dragon Ballz bez uvrede, ali to ne znaci da je los, vec da ga ja necu odgledati...

A npr neki dobrog kvaliteta bi mogao biti Basilisk, Wonderful Days i Ghost in The Shell 2...

Maybe it's just me, ali sam perfekcionista sto se estetike tice :)

Jaoojjj zemljo otvori se!... Pa kako možeš da porediš nešto što je iz 1986 godine (dbz) sa nečim što je iz 2004 (innocence),ajde molim te objasni?!

muki85
7.5.2008, 16:05
Nema potrebe da se otvara zemlja... Evo ti i digimoni i pokemoni... Novija produkcija, a trash crtez...

[ovo je subjektivno misljenje smrtnika, koje podleze kritikama ostalih smrtnika]

tomas
7.5.2008, 16:13
Nema potrebe da se otvara zemlja... Evo ti i digimoni i pokemoni... Novija produkcija, a trash crtez...

[ovo je subjektivno misljenje smrtnika, koje podleze kritikama ostalih smrtnika]

da ali ti digimoni i pokemoni su namenjeni mlađoj populaciji;),sad će klinac od 10 godina da gleda dali je polu animacija u kombinaciji ca cg-om... Daj bre nemoj da zezaš,ložiš ili šta već :D

muki85
7.5.2008, 16:18
Ne lozim te ja... Moze anime da bude i iz '65 i iz '08 - ako nema crtez koji mi odgovara, jednostavno cu to preskociti i nista vise...

I ghibli radi anime koje mogu gledati deca, pa je crtez perfektan :p

Iris
7.5.2008, 16:26
I za mene je crtež "a must"! Zato ni ja ne gledam ostvarenja rađena pre polovine osamdesetih godina ;)

... A tu je, naravno, i storyline, upravo ono po čemu su Japanci jedinstveni.

bvitnik
7.5.2008, 16:27
-> Iris, komedije koje sam preporučio uzete su sa "top liste" komedija sa AniDB-a (ustvari običan search i lista sortirana po ocenama), naravno probrao sam kvalitetnije naslove. Samim tim ovi naslovi mogu se uzeti kao opšte prihvaćeni kao "dobri" i prihvatljivi od strane najšireg auditorijuma. Nikakve "ciljne grupe" im se ne mogu pripisati. Ako ocene na AniDB-u možemo da uzmemo kao objektivne (s obzirom na broj glasova), onda je ono što sam preporučio ustvari najbolje što se može preporučiti.

Možda nije potrebno 40+ epizoda pa "da znaš da li valja ili ne", mada ja uvek tvrdim da se knjizi ne može suditi po koricama, ali svakako nije dovoljno samo prvih nekoliko epizoda. Da sam se ja tom logikom vodio, mnogo dobrih serija ne bi nikad odgledao. Honey and Clover npr. Prvih 5-6 epizoda su mi bile iritantne a humor nije uspevao da me natera na smeh. Isto bih mogao da kažem i za izvikani GTO. S druge strane, mnogi serijali počeli su fenomenalno i prvi utisci bili su izvanredni da bi onda, kako se približava kraj, serija postajale sve bezveznija i bezveznija. To je ono pravilio "ko visoko leti, nisko pada :D".

Da rezimiram. Dela ne treba deliti na žanrove i izbegavati pripadnike određenog žanra već ih deliti na "dobra" i "loša" dela, čak i kad se uzmu ukusi u obzir pa makar oni bili i najkonzervativniji, u suprotnom, na scenu stupaju sve vrste predrasuda. Ukusi nisu apsolut niti su nepromenljivi u toku životnog doba i uvek je dobro naći nešto novo i zanimljivo.

-> KiB0rG3000xII, nisi ti još ništa odgledao, veruj mi.

EDIT:

Ovde se pominje crtež i kvalitet istog ali niko ne pominje po kom kriterijumu je crtež loš ili dobar. I nemojte molim vas da slučajno upoređujete kvalitet crteža dugometražnog filma i serije koja se emituje nedeljno ili bilo šta gde je velika razlika i u budžetu i u vremenu koje je potrošeno.

muki85
7.5.2008, 16:27
Konacno i neko da stane na moju stranu klackalice :)

tomas
7.5.2008, 16:31
opet mi nisi jasan. :)

Iris
7.5.2008, 16:41
@bvitnik:

OK, we agree to disagree ;)
Samo ne zaboravi da anime svet ima desetine žanrova, i jak rating sistem, i sve razlike koje si pomenuo...
Nije ni čudo da se ni mi, a ni mnogi poštovaoci ove moderne umetnosti Azije ne slažu međusobno :)

AkuL
7.5.2008, 18:07
Kada sam rekao "nemoj da ogranicavas" nisam mislio na zanr niti dovodio u pitanje neciji ukus vec sam hteo reci da pored Ghiblijevih filmova postoje drugi isto toliko dobri.Ghibli nije jedini studio u Japanu i Hayao Miyazaki nije jedini japanac koji ume da napravi dobar film.

MISA*
11.5.2008, 17:26
Moze li neko da mi preporuci koj anime da odgledam za vreme raspusta.
Da li je neko od vas gledao ovaj "Dead note"(tako se valjda pise)?Pa ako moze cisto da mi kaze u cemu se upste radi?Znateli neki sajt za download titlova za anime na srpskom?

Anaxander
11.5.2008, 18:03
Valjda misliš na Death Note (http://www.imdb.com/title/tt0758742/)? Ako je to onda titlovi -

http://www.anime-overdose.com/frontend.php?action=subs&gid=55

MISA*
11.5.2008, 19:31
Pa nije lose.Vredi ga pogledati.
Nego sam u glavnom hteo da vas pitam da mi preporucite neki interesantan anime.Stariji novi nije bitno vazno da ima dobru pricu i "udri ubi zakolji":to_care:

Iris
11.5.2008, 20:06
Pregledaj temu! :dedica::icon_stud

Red Dragon
11.5.2008, 20:33
Ja sam ih malo gledao, ali mislim da sam nekom u prethodnim postovima preporucio.... Devil May Cry, Samurai Champloo, Samurai Deeper Kyo...mada ovo su malo ozbiljniji(koliko je moguce da su ozbiljni) naslovi, ali mozes da pogledas.

A kakva si Iris, ja te pitao jos prosli put da mi nesto preporucis, a ti nista. Dobro, dobro....;)

Iris
11.5.2008, 20:41
A tebi je taktika da se umiljavaš moderatoru, ha? Dobro, dobro... :D

tomas
12.5.2008, 0:32
evo mala informacija za sve,katalg je updejtovan sa 1.25TB na 1.72TB
20900

Molim sve zainteresovane da razmenu informacija vrše isključivo preko privatnih poruka! Hvala :)
Mod

tomas
12.5.2008, 8:21
iris nije ovo oglas za razmenu,ovo je za one koji bi hteli nešto da gledaju a nemaju,totalno je besplatno ništa se ne naplaćuje. sve što treba je da su iz beograda i da ponesu hdd i naravno da se ograniče na 50gb :)

Iris
12.5.2008, 12:15
Jasno mi je, samo sam želela da naglasim da razmenu i dogovore obavljate putem ličnih poruka, da ne zagušimo temu :)

... Da sam mislila da je oglas u pitanju, poruka bi bila obrisana ;)

Iris
14.5.2008, 21:22
U organizaciji društva Sakurabana (http://www.myspace.com/sakurabana_beograd) i Doma Omladine Beograd će ovog vikenda biti održan mali festival posvećen anime i manga kulturi.

Tema ovog festivala će biti anime serijal Elfen Lied (a pošto znam da su ovde mnogi oduševljeni istim, eto prilike da saznaju nešto više! :))

Festival će trajati od petka, 16.05 do 18.05.2008., program će se održavati u konferencijskoj sali DOB-a, svakog dana od 20h.

Program nije namenjen mlađima od 18 godina!

Više o anime vikendu ovde (http://www.domomladine.org/sr_RS/news/305/17.html) (sajt DOB-a).

Mario Pavićević
17.5.2008, 15:22
Naleteh danas na televiziji(OBN) na neku anime seriju(mada mi je nekako proamericka sinhronizovana je na engleski)gledao sam samo 10min ali mi je delovalo interesantno,uglavnom postoje neki vatreni lordovi i zemljani koji su u ratu,glavni lik je valjda sin nekog vatrenog lorda koji je prognan ili tako nesto.Da li nekome zvuci poznato?I ako je odgovor potrvdan da li vredi skidati?

Iris
17.5.2008, 15:26
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=478848&postcount=286 :D

Zapravo je serijal sjajan, biće predstavljen u novom Vodiču...

ACHTUNG
21.5.2008, 2:40
Zavrsih Claymore,... Ko voli Berserk, volece i ovo...

BTW, 2 anime serijal ce biti tek oko 2010, ako ga uopste bude bilo...

Oh well, citace se manga do tada (mada 1. serijal ima nekoliko promena na kraju u odnosu na mangu)

Vuckovic Veljko
27.5.2008, 16:26
Nego jel gledao ko Mushishi veoma dobar anime u stvari jedan od najboljih koje sam gledao...

G@Rtn3R
27.5.2008, 18:58
Naleteh danas na televiziji(OBN) na neku anime seriju(mada mi je nekako proamericka sinhronizovana je na engleski)gledao sam samo 10min ali mi je delovalo interesantno,uglavnom postoje neki vatreni lordovi i zemljani koji su u ratu,glavni lik je valjda sin nekog vatrenog lorda koji je prognan ili tako nesto.Da li nekome zvuci poznato?I ako je odgovor potrvdan da li vredi skidati?

Davno su postojale cetri nacije: vodena, zemljana, vatrena i vazdusna.
U svakoj naciji ima ljudi koji mogu da kontrolisu odredjeni element (airbender - vazduh; firebender - vatra; waterbender - voda i earthbender - zemlja).
Svake generacije bi postojao i jedan, takozvani, Avatar koji bi mogao da kontrolise sva cetri elementa.
Zivjeli su u miru dok vatrena nacija nije napala ostale.
Tada je mogao pomoci samo taj lik Avatar ali on je nestao.
Nakon stotinjak godina kasnije jedna cura (waterbender) i njen brat su nasli Aang-a (airbender) koji je novi Avatar.
Ispostavilo se da je, u medjuvremenu, vatrena nacija unistila vazdusnu i gotova dokusurila vodenu a zemljana je jedina koja ostaje da se bori, pa sad Aang i ekipa pokusavaju da poprave stvar...

Iris
27.5.2008, 19:05
Avatar: The Last Airbender NIJE anime, serijal je američke proizvodnje od A do Š!

Molim da se tema ne spamuje netačnim podacima, trebalo je samo pogledati link koji sam navela u svom prethodnom postu :icon_stud

GrimReaper
27.5.2008, 19:20
Avatar: The Last Airbender NIJE anime, serijal je američke proizvodnje od A do Š!

Molim da se tema ne spamuje netačnim podacima, trebalo je samo pogledati link koji sam navela u svom prethodnom postu :icon_stud

Well, Japanci pod anime-om podrazumevaju sve vrste animiranih serija, ne samo njihove, a to shto mi anime poistovetjujemo sa Japanom je druga pricha... :)

Iris
3.6.2008, 15:03
@GrimReaper: Tek sad videh post :o

Ja se slažem, ali ovo je tema ipak vezana za Japanski stil animiranja, pošto imamo i temu koja se bavi ostalim, kao i ol' school crtaćima :)

Uostalom, i u drugim delovima sveta anime se smatra japanskom kreacijom (http://en.wikipedia.org/wiki/Anime#Word_usage). Ostali animirani filmovi nalik na anime stil opisuju se kao Anime-influenced (http://en.wikipedia.org/wiki/Anime-influenced_animation) animacija, i ima ih sve više poslednjih godina... (videćeš i da je "Avatar..." naveden kao primer).

lastexile777
5.6.2008, 12:59
postoji vise vrsta anima koje su japanski studiji animirali a ostalo je americka prizvodnja primeri spider rider ili legendarni Robotec plus neke danasnje hitove kao sto je Naruto ameri amerikanizuju

U ostalom Anime nisu vise ono sto su bile nekada u vreme Kenshina ili Yu Yu Hakusha mada ima i danas hitova kao npr Naruto Bleach One Piece tu je i Real Drive pa i dugo ocekivani Mugen No Junin. a licno mnogo ocekujem od anima koje stizu kao sto su Shikabane Hime, 2 sezone Pumpkin Scissors i Nabari no ou koji se trenutno emituje

Iris
6.6.2008, 12:01
Ne postoji samo više vrsta anime, Japan je koren i stablo anime produkcije u svetu, ostalo su grane i grančice ;)

Američki animirani filmovi kreirani pod uticajem anime stila nisu toliko brojni, a ono što nazivaš "amerikanizacijom" se mahom svodi na cenzurisanje i sinhronizovanje :). Pročitaj dva teksta na ovu temu, da malo razgraničiš šta je šta:

http://www.ex.org/3.3/14-column_riap.html
http://www.animefringe.com/magazine/2003/07/editorial/02/

U pravu si da anime nisu ono što su nekada bile - može se reći da su i bolje, raznovrsnije po tematici i daleko kvalitetnije u smislu stilizacije, ali opet su i površnije, pliće kada su zaplet i priča u pitanju, posebno u odnosu na manga ostvarenja. Što se ove sezone tiče, ja sam zadovoljna sa nastavkom Code Geass serijala, adaptacijom Vampire Knight manga-e i sjajnim ostvarenjem Kure-Nai! :)

lastexile777
8.6.2008, 1:00
Ne postoji samo više vrsta anime, Japan je koren i stablo anime produkcije u svetu, ostalo su grane i grančice ;)

Američki animirani filmovi kreirani pod uticajem anime stila nisu toliko brojni, a ono što nazivaš "amerikanizacijom" se mahom svodi na cenzurisanje i sinhronizovanje :). Pročitaj dva teksta na ovu temu, da malo razgraničiš šta je šta:

http://www.ex.org/3.3/14-column_riap.html
http://www.animefringe.com/magazine/2003/07/editorial/02/

U pravu si da anime nisu ono što su nekada bile - može se reći da su i bolje, raznovrsnije po tematici i daleko kvalitetnije u smislu stilizacije, ali opet su i površnije, pliće kada su zaplet i priča u pitanju, posebno u odnosu na manga ostvarenja. Što se ove sezone tiče, ja sam zadovoljna sa nastavkom Code Geass serijala, adaptacijom Vampire Knight manga-e i sjajnim ostvarenjem Kure-Nai! :)

Pa nebih se slozio sa tobom. Ja sam rekao amerikanizacija anima to je cesta pojava da amerikanci koriste japanske animacijske studie za svoje crtace takodje koriste cesto i tematiku iz japanskih anima. primer Tacunoko je radio ROBOTEC (to je ustvari americka verzija Macross sage), Bee Train je radio Spider Rider,tu je i svima dobro poznati (i odlicni) AVATAR koji je radio studio Gainax likovi koji stoje iza legendarnog (nazalost upropascenog) serijala NEO GENESIS EVANGELION ili EVA. E na to sam ja mislio kad sam rekao AMERIKANIZACIA anima. Ti pricas o LOKALIZACIJI a to pojava cenzure, menjanja price pa i samih likova a to je po meni bar nesto drugo.
Pozdravljam tvoju preporuku KURE-nai, CODE GEASS:aplauz: a ja bih dodao I Golgo 13 pa Nabari i (meni dragi Holic). A kao preporuku i SPEED GRAPHER, MONSTER, GANTZ itd Sve ove anime su eksplicitne ali ja sam uvek vise gotivio SEINEN nego SHONEN anime/mange:):D

Iris
8.6.2008, 1:20
Pa ne bih se slozio sa tobom. Ja sam rekao amerikanizacija anime to je cesta pojava da amerikanci koriste japanske animacijske studije za svoje crtace takodje koriste cesto i tematiku iz japanskih anime.

Zapravo, Amerikanci koriste studije u Južnoj Koreji ;)
"Avatar" je konkretno animiran u JM Animation i DR Movie studijima, a gomila američkih crtanih i CG filmova je rađena u Saeromu (http://en.wikipedia.org/wiki/Saerom), Sunwoo Entertainmentu (http://en.wikipedia.org/wiki/Sunwoo_Entertainment), AKOM (http://en.wikipedia.org/wiki/AKOM)-u... :)

lastexile777
8.6.2008, 1:37
Zapravo, Amerikanci koriste studije u Južnoj Koreji ;)
"Avatar" je konkretno animiran u JM Animation i DR Movie studijima, a gomila američkih crtanih i CG filmova je rađena u Saeromu (http://en.wikipedia.org/wiki/Saerom), Sunwoo Entertainmentu (http://en.wikipedia.org/wiki/Sunwoo_Entertainment), AKOM (http://en.wikipedia.org/wiki/AKOM)-u... :)

Tacno ali ja korejske studie i crtace nesmatram animama nego cg i 3d za koje se koristi kompjuter a ne rucno crtanje. Zato koreanci takodje koriste japanske animation studie za svo je naslove kao sto su Final Fantasy ili RAGNANROCK!:D;)

bvitnik
8.6.2008, 1:44
-> lastexile777, Robotech (odnosno SDF Macross) nije rađen po narudžbini amera. SDF Macross je namenski rađen za japansko tržište, u Americi je prikazivan tek godinu-dve kasnije (veštački spojen sa još dve druge nepovezane serije). Spider Rider su finansirali Kanađani, ne Ameri. Avatar nema nikakve veze sa Gainax-om. Final Fantasy nema veze sa Korejancima. Stvarno mi ne ide u glavu odakle vadiš ovakve dezinformacije. Anime naslova koji su rađeni po narudžbi amera, ili su finansirani od strane njih, nema mnogo. Prvi koji mi padaju na pamet su: Tranformersi, Afro Samurai (mada je originalni koncept uradio jedan Japanac još davno), Highlander, Vampire Hunter D: Bloodlust, Sigma 6, novi Batman serijal... Ostali američki crtaći su u najvećem broju animirani u korejskim ili kineskim studijima (recimo Robotech The Shadow Chronicles, pomenuti Avatar, Simpsonovi čak).
Molim te idi se edukuj umesto da se brukaš ovde.

lastexile777
8.6.2008, 1:53
bvitnik (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=1412) Bolje se ti edukuj. Spider Rider je radio GONZO isto i sigmu 6 a robotec je prepakovano izdane Macrossa za americko trziste (ujedno cenzurisano) Vidi se da nisi gledao ni jedan tako da nemoj da lupas gluposti a FF su itekako radili japanci. Plus TACUNOKO je radio Shadow Chronicles a koliko znam to je japanski studio. A FF nisi ni video jer da si ili citao gleado ili igrao znao bi da je originalna prica nastala u koreji a da su Japanci konkretno ENIX otkupili prava nemas veze s vezom

bvitnik
8.6.2008, 2:08
:rofl: pa jel' ti vidiš sebe šta govoriš? Gore tvrdiš da je Spider Rider-a radio Bee Train (što je tačno, zajedno sa kanaskim Cookie Jar Entertainment-om) a sada tvrdiš da je u pitanju Gonzo :rofl:. Šta je Macross ja dobro znam, samo tvrdim da nije pravljen za američko tržište, niti su ga ameri finansirali. Gore tvrdiš da, citiram, "korejanci koriste japanske animation studije za svoje naslove kao što su Final Fantasy..." što ja demantujem. Naravno da su ga radili Japanci jer je to japanski naslov :rofl:.

lastexile777
8.6.2008, 2:13
:rofl: pa jel' ti vidiš sebe šta govoriš? Gore tvrdiš da je Spider Rider-a radio Bee Train (što je tačno, zajedno sa kanaskim Cookie Jar Entertainment-om) a sada tvrdiš da je u pitanju Gonzo :rofl:. Šta je Macross ja dobro znam, samo tvrdim da nije pravljen za američko tržište, niti su ga ameri finansirali. Gore tvrdiš da, citiram, "korejanci koriste japanske animation studije za svoje naslove kao što su Final Fantasy..." što ja demantujem. Naravno da su ga radili Japanci jer je to japanski naslov :rofl:.

Jeste moja greska Bee Train je radio Spider rider a GONZO SIGMU 6. Ti imas svoje ja svoje misljenje a za FF nisi u pravu jer ponavljam nastao je u koreji a krenuo je u distribuciju iz Japana A i za MACROSS nisi u pravu. Jer je ROBOTEC americka verzija MACROSSA prepakovana i cenzurisana. TACUNOKO je nastavio da radi ROBOTEC a Studio Nue i Satelight (http://en.wikipedia.org/wiki/Satelight) su nastavili da rade Macross. ROBOTEC je za americko trziste i ameri su ga narucili konkretno Harmony Gold USA (http://en.wikipedia.org/wiki/Harmony_Gold_USA)

Hironobu Sakaguchi je lik koji je kreirao FF. on je kao mlad putovao u koreju i tamo sakupljao materijal i sam na svom blogu kaze da je FF podloska price nastala u Koreji

bvitnik
8.6.2008, 2:35
OK, FF je nastao u Koreji. Na koji FF konkretno misliš? Potvrdi ovu informaciju, daj link, pošto ja ne mogu ništa da nađem. Macross je rađen po nalogu amera. Uredu, potvrdi tu informaciju nečim. Ja imam izvore koji to demantuju.

lastexile777
8.6.2008, 2:40
Ne vredi stobom se raspravljati pogledaj malo istoriju FF a za macross ili robotec vidi Hrmony Gold. Kad sam rekao FF mislio sam na prvu rpg igru koja je objavljena tamo 80 i neke. ili blog doticnog autora ako znas japanski:);) Ja sam bio tamo 2004 i znam sta pricam aj pozdravljam te

bvitnik
8.6.2008, 3:23
Da rezimiramo. FF je korejanski naslov jer je Hironobu Sakaguchi (zakleti Japanac :rofl:) dobio ideju za njega putujući u Koreju i sakupljajući materijal za priču. OK, onda jeste korejanski 100%. Znači Dragon Ball je 100% kineski jer se bazira na kineskoj mitologiji (Son Goku jelte). Dobro prvi FF je korejanski, šta je sa ostalima? Koliko je meni poznato, FF naslovi nisu povezani pričom, potpuno su odvojeni (ne računajući "druge delove" pojedinih "delova" FF, kao X2 recimo). Svi su oni korejanski? Kako to? Indukcija? Znači sve što je Square radio zadnjih 20 godina, sve je bilo po nalogu Korejanaca? OK.
Idemo dalje. Macross je rađen po nalogu amera? Koja je to američka kompanija onda učestvovala u njegovoj produkciji? Harmony Gold sigurno nije. Harmony Gold je osnovan tek nakon prikazivanja serije, znači mnogo posle preprodukcije Macross-a, nikako nisu mogli biti umešali u njegovu produkciju. Sve kompanije koje su učestvovale u produkciji Macross-a su japanske. Macross je 100% japanski. Kako i zašto je kasnije nastala abominacija zvana Robotech, uopšte ne menja ovu činjenicu.

Iris
8.6.2008, 12:32
Serijal Final Fantasy je proizvod nekadašnje firme Square Co (sada Square Enix). Prva FF igra je napravljena 1987., kada je Square u potpunosti bio smešten u oblasti Ueno, Tokio u Japanu. Dakle, ni jedan jedini odeljak tadašnje firme Square Co. nije se nalazio van Japana!

Prve podružnice i pomoćne studije su otvorili 1989. godine i to u državama Vašington i Kalifornija, kasnije na Havajima, pa još dva u Velikoj Britaniji i Australiji. Nakon spajanja firmi Square i Enix 2003. godine nastao je sadašnji Square Enix (http://en.wikipedia.org/wiki/Square_Enix), a piše: "Square Enix's internal studios in Osaka/Tokyo, Japan and Beijing, China". Dakle, Japan i Kina. Koreja se nigde ne pojavljuje... a Sakaguči je inspiraciju mogao da nađe i na Marsu, pa FF svejedno ne bi bio marsovski! :)

Iris
8.6.2008, 12:42
OK, sad kad smo to rešili, da kažemo još jednom: molim bez svađe i prepirke, držimo se teme pošto ovo nije podforum o igrama... Koreanci imaju sjajne manhwe ali kod nas njihove animirane serije nisu dovoljno poznate pa nema načina da o njima iole kvalitetno diskutujemo. Ako neko zna više, nek nas prosvetli, ali držimo se činjenica.

Do tada, u ovoj temi pričamo o japanskom svetu anime, rešavamo nedoumice i zablude, za ostale crtane filmove i serije imate drugu temu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=5824)! :ciao:

Eni
8.6.2008, 17:36
Ala ste vi naspamovali ovde... lm, da se vratimo filmovima...

Vexille (http://en.wikipedia.org/wiki/Vexille)

Holi šit kakav film.
Japanska anima, 3D cel-shaded animacija koja izgleda preterano, sjajna futuristička "ala Blade Runner" priča...
Neću da otkrivam ništa više... Morate sami pogledati. Ima i elemenata Dine. Ma, bilo da volite SF, anime, filmove, prava stvar!

http://www5.picturepush.com/photo/a/789553/img/789553.jpg (http://www.picturepush.com/public/789553)

bvitnik
8.6.2008, 18:34
Bome, nije se proslavio. Vizuelno odlično izgleda, mecha dizajn je za pohvalu ali na svim ostalim aspektima je zakazao.

Ichigo222
10.6.2008, 17:55
Slazem se za Vexile nije nesto prosao kod publike mada ima dobre OST-ove i rad je cuvenog Masamunea Shirowa legende iza Ghost in Shela i aktuelnog Real Drive.

Iris
10.6.2008, 19:19
Slazem se za Vexile nije nesto prosao kod publike mada ima dobre OST-ove i rad je cuvenog Masamune Shirowa legende iza Ghost in Shela i aktuelnog Real Drive.

Nešto si ti pobrkao lončiće...

Shirow nema nikakve veze sa filmom Vexile! Ostvarenje potpisuje Fumihiko Sori.

Samo zato što je CG anime u pitanju, ne znači da je i tu prste umešao Masamune Shirow :)

bvitnik
10.6.2008, 19:24
Pomešao ga možda sa Appleseed-om.

<Rio_da>
10.6.2008, 20:00
Odgledao Samurai7.... :/ nista posebno, stvarno ga preterase u onim borbama, kao covek moze da sasece one ogromne robote... bar da su ih napravili manje pa ajde... i kraj je tupav...

Iris
11.6.2008, 1:11
Da, na žalost anime rimejk nije nešto.

Ako voliš anime tog žanra, toplo preporučujem samurai-anime-with-a-twist Samurai Champloo (http://www.youtube.com/watch?v=VWfCbY-zh0c), Rurouni Kenshin (http://www.youtube.com/watch?v=24mhVTAR8MY) i Samurai X dodatke, a možda ti legne i Afro Samurai (http://www.youtube.com/watch?v=0JdzlRY48w8), da ti ne bude previše :D (AF serijal ima samo 5 epizoda).

<Rio_da>
11.6.2008, 8:53
Procitao sam Samurai Champloo mangu i dosta je zabavno mada bi mogli malo vise da razviju likove... za sada sam odgledao prvu epizodu anime i svidja mi se sto je potpunija od mange... nadam se da ce sa 26 epizoda da ispricaju neku pricu i zaoruze celinu a ne kao u mangi... "prica se nastavlja, a mozda i ne" :)

Ichigo222
11.6.2008, 13:39
Nešto si ti pobrkao lončiće...

Shirow nema nikakve veze sa filmom Vexile! Ostvarenje potpisuje Fumihiko Sori.

Samo zato što je CG anime u pitanju, ne znači da je i tu prste umešao Masamune Shirow :)

Jesam pomesao ali ne sa Apelseedom nego sa Bloodom he he totalno sam izlapeo:D:)

Ichigo222
11.6.2008, 14:17
Rio Da, ako volis samuraje probaj mange Vagabond (http://en.wikipedia.org/wiki/Vagabond_%28manga%29) ili Blade of the Immortal (http://en.wikipedia.org/wiki/Blade_of_the_Immortal)

A krece anime Blade of the Immortal (TV) (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=9691) od jula.

Red Dragon
11.6.2008, 16:53
Vexille (http://en.wikipedia.org/wiki/Vexille)

Holi šit kakav film.
Japanska anima, 3D cel-shaded animacija koja izgleda preterano, sjajna futuristička "ala Blade Runner" priča...
Neću da otkrivam ništa više... Morate sami pogledati. Ima i elemenata Dine. Ma, bilo da volite SF, anime, filmove, prava stvar!

Izgleda da cu i ja ovo odgledati kad mi donesu. Ja mislio da je neki igrani SF, a ono anime?! Pa dobro, pretpostavljam da me nece ubiti ako ga odgledam, n'est pas?:D

Ichigo222
12.6.2008, 12:37
Izgleda da cu i ja ovo odgledati kad mi donesu. Ja mislio da je neki igrani SF, a ono anime?! Pa dobro, pretpostavljam da me nece ubiti ako ga odgledam, n'est pas?:D

Pa ako volis Sf nebi trebalo mada je meni poprilican shit. Ali sam ga odgledao ima nesto u njemu.... :paranoia:

M.Silenus
13.6.2008, 17:25
Ah, taj Vexille... pada mi na pamet ona narodna - nit' smrdi nit' miriše.

Elem, da prijavim nekoliko anima koje sam pogledao u skorije vreme (recimo, u zadnjih 6-12 meseci :D ).

Gunbuster i Diebuster. Prvi je legenda studija Gainax, drugi je nastavak koga je uništilo preterivanje autora. Pitty.

Ergo Proxy. The Best Animated SF Ever. Period.

Ghost in the Shell : Stand Alone Complex 1GiG (serija), Ghost in the Shell : Stand Alone Complex 2GiG (serija) i Ghost in the Shell : Stand Alone Complex : Solid State Society (dugometražni). Prva sezona je odlična, druga fenomenalna, dok dugometražni dokazuje da cela stvar mnogo bolje funkcioniše u epizodnom formatu. Ali i dalje dobro.

Gall Force : Eternal Story, Gall Force : Destruction i Gall Force : Stardust War. Odlično nacrtani svemirski brodovi. Dobro odrađene svemirske bitke. Paranoidi. Sve ostalo je đubre.

Macross : Do You Remember Love. Odličan. Osim malih gličeva u crtežu bez zamerki.

Sam & Max : Freelance Police... čekaj malo, pa ovo nije anime... svejedno je odličan. "Max : Wow, I didn't know my skull was threaded for easy access!", "Sam : Quick, press down on his medula oblongata! 5$ says it smells burnt toast!". Pa ko da ih ne voli :qliranje:

<Rio_da>
15.6.2008, 21:50
Ako nabavljate Shippuuden sa Dattebayo sajta obratite paznju na naziv Naruto Soulppuuden 063 :) Fora je sto su stavili Prvu epizodu Soul Eater-a... opet sam se upecao na jos jednu njihovu glupu foru :/

Nisam citao mangu tako da nisam imao pojma o cemu se radi u Soul Eater-u... odgledao sam epizodu i sva je nekako cudna... sama prica je debilna, likovi glupavi, sve je napravljeno kao neka komedija/parodija na supernatural/action anime... nasmejao sam se par puta ali stvarno nemam nikakvu zelju da saznam sta ce se desiti u sledecoj epizodi

pogledajte ako nemate sta drugo da gledate...

http://www.animenfo.com/animetitle,4196,ltyrfk,soul_eater.html

Ichigo222
21.6.2008, 22:29
Ako nabavljate Shippuuden sa Dattebayo sajta obratite paznju na naziv Naruto Soulppuuden 063 :) Fora je sto su stavili Prvu epizodu Soul Eater-a... opet sam se upecao na jos jednu njihovu glupu foru :/

Nisam citao mangu tako da nisam imao pojma o cemu se radi u Soul Eater-u... odgledao sam epizodu i sva je nekako cudna... sama prica je debilna, likovi glupavi, sve je napravljeno kao neka komedija/parodija na supernatural/action anime... nasmejao sam se par puta ali stvarno nemam nikakvu zelju da saznam sta ce se desiti u sledecoj epizodi

pogledajte ako nemate sta drugo da gledate...

http://www.animenfo.com/animetitle,4196,ltyrfk,soul_eater.html

Soul Eater je obicni dark fantazy ecci bez grama mozga sa uvrnutom animacijom i zabavnim humorom ko voli ovakav trip neka pogleda ima sub na yuurisanu. Meni je obican tresh koji je puno obecvao. Bolje gledati D Gray-man. http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4549

<Rio_da>
24.6.2008, 20:13
Samurai Champloo... stigao do pola i mogu slobodno reci da je 10 puta bolji od mange... lepo su razvili likove i epizode su odlicne...

Iris
25.6.2008, 0:20
Glad you like it ;)

Eto, imaš onda još 2 serijala da odgledaš, tebe smo makar zbrinuli...

<Rio_da>
27.6.2008, 9:13
OK... :) Izasao je novi [DB] Feedback Forum (http://www.dattebayo.com/pr/81) i pojasnili su foru sa Soul Eater epizodom (preporucijem da procitate ako ste odgledali epizodu)... uglavnom ispade da je to bio fakesub, a meni je cak bila i zanimljiva epizoda :rofl:

bvitnik
27.6.2008, 15:09
^ To si tek sad provalio? Pa to je njihovo klasično trolovanje. Svake nedelje kad neka od serija koje prevode pravi pauzu, kao u ovom slučaju Naruto, oni izbace troll epizodu. Čini mi se da do sada nisu nijednom omanuli i do sada je uvek bilo po 150000 ljudi koji su se zeznuli i pored toga što ovo rade već dugo vremena. Teško mi je da poverujem da postoji toliko naivnih ljudi. Znači proveravajte uvek datume izlaska epizoda pre nego što počnete da skidate i nazive torenata. Troll torenti počinju sa "n" ili "not". Ne dozvolite da prave majmune od vas.

Ichigo222
29.6.2008, 2:07
Zato sto je Dattebayo jedini sub koji radi naruta i bleach pa im se moze. Sve ostale sub grupe kasne dan dva ili vise jedino Dattebayo radi na vreme tako da necudi sto rade sta im je volja. Ja na srecu nemam tih problema jer redovno nalazim info kad izlazi sledeca ep. Naruto izlazi 03.07 mada se slazem da se treba paziti zamki

archmage333
29.6.2008, 6:07
Oprostite totalnoj neznalici na blasphemous rečima, ali koja je uopšte poenta famoznog Ghost in the Shell ..serijala. Mene taj video materijal uopšte nije dojmio. Za razliku od, na primer, Shigurui anime.
Mislim, malo ja gigabajta imam iza sebe, valjda zato što ne želim da trošim vreme na weird humor, metafizičke zagonetke i socijalne odnose koje ni izdaleka ne razumem.

Znam da bih se navikao, kad bi nekako naterao sebe da odgledam dovoljno tih "heavy" izdanja, ali ne želim. Apokaliptične, samurai, mech i uopšte extremne, šokantne anime su mi skroz ok, ali ni u tom fahu ne bih gledao bilo šta.
Ranije kada nam sve to uopšte nije bilo dostupno, gledao sam inserte (na MCM na primer) i maštao o danu kada ću u svemu tome moći da uživam u full izdanju.
Sad kada su se svi naprimali i postali manga/anime doktori, vidim da mi tek nekih 10-15% toga odgovara.
E da .. kako se zove ona legendarna SF anima u kojoj neka mašina istovremeno oplođava 10-tak devojaka? Sećam se inserta, kao da je juče bilo :D
I molim vas, neka se niko ne uvredi, znam koliki prezir zavređuje moje neizmerno neznanje :)

Iris
29.6.2008, 12:12
Oprostite totalnoj neznalici na blasphemous rečima, ali koja je uopšte poenta famoznog Ghost in the Shell ..serijala. Mene taj video materijal uopšte nije dojmio. Za razliku od, na primer, Shigurui anime.
Znam da bih se navikao, kad bi nekako naterao sebe da odgledam dovoljno tih "heavy" izdanja, ali ne želim. Apokaliptične, samurai, mech i uopšte extremne, šokantne anime su mi skroz ok, ali ni u tom fahu ne bih gledao bilo šta... Sad kada su se svi naprimali i postali manga/anime doktori, vidim da mi tek nekih 10-15% toga odgovara.

Sam si odgovorio :). Svako od nas gleda šta mu se sviđa. Tebi žanrovi kao što su mecha i cyberpank očigledno ne odgovaraju, to je ok, o ukusima se ne raspravlja! Shigurui je "čist" shonen, dakle tebi će verovatno odgovarati naslovi kao što su Bleach, Cowboy Bebop, Death Note i sl. :)

Svi ćemo se složiti da kada je anime u pitanju, nema poente pitati "šta je uopšte poenta (http://www.cs.utah.edu/~duongsaa/more_htm/jk_100animeRules.htm)"... :D

E da .. kako se zove onaj legendarni SF anime u kojoj neka mašina istovremeno oplođava 10-tak devojaka? Sećam se inserta, kao da je juče bilo :D

La Blue Girl? :icon_scra

bvitnik
29.6.2008, 16:14
-> Iris, bome Shigurui je daleko od shounen animea. Količina nasilja i perverzija ga nikako ne svrstava u tu kategoriju.

Ichigo222
29.6.2008, 18:18
-> Iris, bome Shigurui je daleko od shounen animea. Količina nasilja i perverzija ga nikako ne svrstava u tu kategoriju.

Tacno Shigurui je sve samo ne shonen evo tacnog opisa http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5108 dakle perverzije u rangu jednog Gantz (http://en.wikipedia.org/wiki/Gantz) a znaci ludnica

Iris
29.6.2008, 20:14

Upravo zbog toga i jeste shonen :)

Manjak sofisticiranosti u priči i fokus na akciju/klanicu/perverzije ga upravo svrstava u ovaj žanr, odnosno među anime ostvarenja koja su namenjena tinejdžerima! Ne zaboravite, to podrazumeva i ciljnu grupu sa 18 i 19 godina ;)

I da, znam da istoimena manga spada u seinen, ali anime adaptacija jednostavno nije toliko dobra (govorim o priči, naravno, stilizacija i crtež su posebna kategorija)...

bvitnik
29.6.2008, 22:46
I da, znam da istoimena manga spada u seinen, ali anime adaptacija jednostavno nije toliko dobra (govorim o priči, naravno, stilizacija i crtež su posebna kategorija)...

A otkud ti znaš da anime adaptacija nije toliko dobra? Koliko se sećam, autor mange je izjavio da je veoma zadovoljan animeom iako je bio sumnjičav u sposobnost da reditelj verno prenese atmosferu mange u anime.

P.S. Manga je seinen, anime je seinen. Seinen je seinen i tačka.

muki85
30.6.2008, 0:28
Da, na žalost anime rimejk nije nešto.

Ako voliš anime tog žanra, toplo preporučujem samurai-anime-with-a-twist Samurai Champloo (http://www.youtube.com/watch?v=VWfCbY-zh0c), Rurouni Kenshin (http://www.youtube.com/watch?v=24mhVTAR8MY) i Samurai X dodatke, a možda ti legne i Afro Samurai (http://www.youtube.com/watch?v=0JdzlRY48w8), da ti ne bude previše :D (AF serijal ima samo 5 epizoda).

Ja bih i pre Samurai Champloo-a kai i pre kenshina (mada njega smatraju za kultni samurajski anime) pre preporucio da se odgleda Basilisk koji je fenomenalan, kao i Ninja Scroll serijal.... :) Naravno i aFro samuraj je dobar :)

Iris
30.6.2008, 1:17
A otkud ti znaš da anime adaptacija nije toliko dobra?

P.S. Manga je seinen, anime je seinen. Seinen je seinen i tačka.

Nije tako jednostavno. Anime je u najvećem broju slučajeva samo ekranizacija izrazito popularnog manga izdanja ili video igre. Isto kao što se na Zapadu ekranizuju knjige, sa manjim ili većim uspehom. I baš kao što je slučaj sa ekranizacijom knjige, u ogromnom broju slučajeva reditelji i animatori nisu autori originalnog dela, i zbog toga je stalno prisutna bojazan mangaka da će reditelji napraviti dobar posao. Sumnja je uglavnom opravdana jer se anime serijal često pojavi na tržištu pre nego što je originalno delo uopšte i završeno, pa gledaoci dobiju iskasapljenu i uprošćenu verziju manga ostvarenja, odnosno mali deo priče koji se krpi kako zna i ume! Otuda često i naknadne OVA (http://en.wikipedia.org/wiki/Original_video_animation)-e ;)

Tu su izvori toga da žanr varira. Ako je manga shonen-ai ili ecchi, velika je verovatnoća da ćemo dobiti shojo ili shonen anime (npr. Gravitation ili Kodomo no Jikan). Ako je seinen u pitanju - vrlo lako može da se pretvori u shonen. Tu je i stalno prisutna cenzura (http://en.wikipedia.org/wiki/Editing_of_anime_in_American_distribution), o čemu se vrlo retko priča i što takođe utiče na kvalitet i žanr serijala, a razlike se teško primećuju. Nama, koji nismo Japanci razlike još teže upadaju u oči, prvo jer se kod nas uglavnom gledaju anime, a retko ko čita i prati originalno manga izdanje i bavi se dodatnim istraživanjem i drugo - ne znamo Japanski :)
A samo na prevodu se toliko toga gubi...

archmage333
30.6.2008, 3:00
Sam si odgovorio :). Svako od nas gleda šta mu se sviđa. Tebi žanrovi kao što su mecha i cyberpank očigledno ne odgovaraju, to je ok, o ukusima se ne raspravlja! Shigurui je "čist" shonen, dakle tebi će verovatno odgovarati naslovi kao što su Bleach, Cowboy Bebop, Death Note i sl. :)

Cyberpunk ? Kao Neuromancer? Ili šta. To mi je jedna od omiljenih igara.. Neuromancer.. knjigu nisam još čitao.
Volim i mechove ali nisam siguran da li volim mecha anime... to koliko znam nije isto. :confused:
Bleach sam maalko gledao, 4-5 epizoda i svideo mi se. . ali mi je drug prijavio da ume dosta da smara posle 50-tak epizoda tako da ne verujem da bi mi to leglo..

Svi ćemo se složiti da kada je anime u pitanju, nema poente pitati "šta je uopšte poenta (http://www.cs.utah.edu/~duongsaa/more_htm/jk_100animeRules.htm)"... :D

Da preformulišem pitanje : Šta je tu uopšte zabavno? :) Tebi, na primer...

La Blue Girl? :icon_scra

Moguće je ... .ali ...to je labeled "hentai"?

Da li to znači da je ceo film skroz hentai :rofl: ili može da bude kao neka apocalyptic-kinda-SF-type anima sa dve-tri takve scene....? Znači... da se ne vrti radnja samo oko seksa..

Uh .. .. sad sam vid'o slike iz te... La Blue Girl .. i :blushing: ne verujem da je to ta...
Ovo je bre neka baš full on sexy-time anima :biglaugh:
ne, ne .. ne verujem da je to bio neki pornić... to što sam ja video na McM, back then.. čini mi se da je imao razvijenu radnju i smisao... I da je bio very uzbudljiv :biglaugh:

<Rio_da>
30.6.2008, 9:41
Bleach sam maalko gledao, 4-5 epizoda i svideo mi se. . ali mi je drug prijavio da ume dosta da smara posle 50-tak epizoda tako da ne verujem da bi mi to leglo..

To posle 50te epizode ili tako neke su Filleri koji stvarno smaraju... najbolje je preskociti ih

SK fan
30.6.2008, 12:08
Mogu samo da kažem da je Bleach odličan jedan od najboljih animea koje sam pogledao ti filleri nisu toliko loši ja sam ih pogledao ali ovi sada filleri koji
su grubo prekinuli priču na najzanimljivijem mestu stvarno znaju da nerviraju:n-cc2::n-cc2:

<Rio_da>
30.6.2008, 12:20
Da ovi fileri sto sad piche su bas ubaceni glupavo... ali citam mangu i nekako mi se cini da je Bleach-u jos malo kraj... bitka sa Aizenom je pocela, naravno mogu autori da razvuku ovu bitku u nedogled ali mislim da je jos malo pa gotovo... :(

Ne razumem kako ce samo da se nadovezu na pricu kad se zavrse fileri... bas su ga glupavo presekli

SK fan
30.6.2008, 12:47
Da ovi fileri sto sad piche su bas ubaceni glupavo... ali citam mangu i nekako mi se cini da je Bleach-u jos malo kraj... bitka sa Aizenom je pocela, naravno mogu autori da razvuku ovu bitku u nedogled ali mislim da je jos malo pa gotovo... :(

Ne razumem kako ce samo da se nadovezu na pricu kad se zavrse fileri... bas su ga glupavo presekli

Nema šta da se nadovezuju na fillere jer oni su počeli posle bitke sa Aizenom
verovatno si primetio da Ishida i Sado imaju sve moći koje su imali u Hueco Mundo
to je bar moje mišljenje

<Rio_da>
30.6.2008, 14:18
Ne znam da li si citao mangu ali:

Ubacili su filere usred borbe u Hueco Mundo-u... jos ostaje da se bore(u anime)
Noitra VS Kenpachi - jedva cekam
Onaj 13 Gotei Research kapetan VS Research Espada No. 8
Byakuya VS protiv Afro Espada :)

mislim da su trebali da odrade te bitke i da ubace filere kad su krenula u mangi Turn The Pendulum ona minus poglavlja... ovako ce da se zavrse fileri i sta? Onda su kao opet otisli u Hueco Mundo i nekim cudom je Orihime opet zarobljena... mislim kako god da su napravili ubac ovih filera ne bi valjalo...

Red Dragon
30.6.2008, 14:20
E jesi stvarno ovi Ameri cudan narod i sa njihovim cenzurama tako, bas su mi oni konzervativci. Pre su konzerve, al sta sad.
Primetio sam da nisam jedini kojeg buni to sto su cesto izmesani shonen i seinen naslovi. Po wikiu, shonen (http://en.wikipedia.org/wiki/Sh%C5%8Dnen-ai) naslov je i Death Note! Mozda je moj mozak zakrzljao (i mozda je bolje da dignem ruke od anime serija), ali nikad ne bih zakljucio da je to serija namenjena mladjima, pogotovo temom kojom se bavi, kao i mranom i negativnom atmosferom. Mada to dovoljno objasnjava depresivnost Japanaca i stopu samoubistva (izvinite, malo je neslana sala, ali tako zaista ispada).

Nego recite mi da li vredi odgledati Tenjho Tenge, izgelda nesto vezano za borilacke vestine, mozda je i zanimljivo? Ajde Iris, sve si udomila, samo mene nisi, a ja ovde se jos umiljavam i pokusavam da ti privucem paznju!:D:opanachke

SK fan
30.6.2008, 15:13
<Rio_da> čitam Bleach mangu i znam gde su prekinuli zbog toga mi ovi filleri i smetaju bez obzira što ih gledam :) naravno

Red Dragon TT je dobar možeš slobodno da ga pogledaš malo su pri kraju preterali sa jednom pričom ali OK je ima eksplicitnih scena ima često echi i neke scene su baš nasilne

Iris
30.6.2008, 17:51
Nego recite mi da li vredi odgledati Tenjho Tenge, izgelda nesto vezano za borilacke vestine, mozda je i zanimljivo? Ajde Iris, sve si udomila, samo mene nisi, a ja ovde se jos umiljavam i pokusavam da ti privucem paznju!:D:opanachke

Uh, pa dobar je! :aplauz:
Doduše, ako si u fazonu tuča i priče začinjene sa dosta bespotrebnih i besmislenih ecchi momenata ;)
Crtež i stilizacija su sjajni :love:, anime adaptaciju iskreno nisam gledala ali verujem da će se svideti vama mužjacima :D

A ako voliš tuču i nadprirodni havoc, sjajni manga naslovi (po meni!) su Hands Off! i Code: Breaker...

SK fan
30.6.2008, 20:28
Pa dobro Iris nisu baš ni toliko ni besmisleni :):rolleyes:

Iris
1.7.2008, 16:22
Tinejdžerima nisu, da :D

Nego, mislim da nismo pominjali a vredi gledati:

Angel Sanctuary (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=458), OAV od samo 3 epizode rađen po istoimenom manga ostvarenju! Jedan od retkih slučajeva da mi se anime adaptacija sviđa više od stripa; možda zbog činjenice da su u pitanju samo tri epizode, dok se manga sastoji od 20 tankoubona (tomova)! :opanachke
Upozorenje: Tematika jeste teža za varenje (u pitanje se dovodi moralnost incesta, Božanska priroda i druga filozofska i religiozna načela), ako niste u tom fazonu, preskočite...

Katekyo Hitman Reborn (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6843) - pregršt akcije, mafija, sjajan crtež (http://img34.onemanga.com/mangas/00000024/00000013/01.jpg)... Epizode se još uvek daju, a pararelno izlaze i nove manga epizode! Veoma zabavno i kao stvoreno za letnje dane ;)

SK fan
1.7.2008, 16:43
Tenjho Tenge je anime koji se pogleda jednom i možda još jednom ako baš nema ništa nema dubinu koju imaju Wolf`s Rain Evangelion Ghost in the shell i sl.

Ichigo222
2.7.2008, 20:16
Ko voli Tenjho Tenage (kao ja) neka pogleda anime i mangu Ikki_Tousen (http://en.wikipedia.org/wiki/Ikki_Tousen) ima slicnih fazona i veoma je zabavan

Reborn (http://en.wikipedia.org/wiki/Reborn)! - pregršt akcije, mafija, sjajan crtež (http://img34.onemanga.com/mangas/00000024/00000013/01.jpg)... Epizode se još uvek daju, a pararelno izlaze i nove manga epizode! Veoma zabavno i kao stvoreno za letnje dane ;)

Savet zaobici anime Reborn (http://en.wikipedia.org/wiki/Reborn%21)! jer nema puno veze sa mangom pola stvari je ili izbaceno ili preskoceno (znam jer je citam od pocetka) sto ubija jednu izuzetno zanimljivu pricu ko hoce pravu mafijasku zezalicu neka pogleda Baccano (http://en.wikipedia.org/wiki/Baccano)! to je mafijaska crna komedija stvarno je ekstra ali mana je sto ima samo 13 ep:):D

Angel Sanctuary (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=458) je ( po meni) jos gori jer sam procitao svih 20 vol. i videh da ova neprati bas pricu mange. Mada je glavni razlog zbog cega mi se nije dopala je to sto je strasno cenzurisana i sto je bacena u shonen vode dok je manga jedna ozbiljna Mature prica. Ipak to je samo moje misljenje. :):D

Srlandand
8.7.2008, 20:10
Upravo sam shvatio koliko volim sestru od tekte. Dala mi je 265 epizoda Naruta (nipon verzija sa engleskim titlom) + 3 filma, Deathnote 30 i kusur epizoda, Full Metal Jacket malo manje od 30-tak epizoda + film i jos nekoliko animea. Pitanje je: sta koj #@%$@$# prvo da odgledam?! :D Posle mnogo premisljanja odlucio sam da prvo u'vatim da gledam Naruta (ipak mi je najdrazi :D).

<Rio_da>
8.7.2008, 21:08
Odgledao Samurai Champloo... odlicno, odlicno, odlicno... od mange koja nije imala ni smisao niti nekakvu pricu anime je odlicno zaokruzen sa dobrom pricom koja na kraju ima smisla i dovoljno(za ovakav anime) razvijenim likovima...

Odgledao konacno Death Note (pratio eng dub izdanja)... hm sta reci... prica je stvarno super... u nekim delovima je postalo dosta konfuzno tako da nisam bas sve shvatio ali dobro... steta sto je na kraju Light ispao onakav pajser... ali morao je da se zrtvuje zarad viseg cilja :/ Ali opet... pobedio bi da je mikami sledio uputstva...

Poceo da gledam Ninja Scroll... odgledao prvo ona 2x40min filma i tu sam ostao malo zbunjen... mislim, na kraju 2. dela onaj oslobadja sile pakla i tu je kraj... wtf? Da li ovi filmovi idu pre ili posle serije?
E onda sam uzeo da gledam seriju... nije lose, nikakva zamorna prica vec samo udri seci kolji i tako... odgledao 2 epizode, pa cu da sumiram utiske na kraju... E da, po meni je Yubei vise samurai nego shinobi al ajde...

Iris
8.7.2008, 22:05
Svaka čast momci, vi ste baš muški navalili na anime :tapsh:

@Srlandand: Pozdravi sestru od teKte i reci joj da ti sledeći put da nešto kvalitetnije od Naruto-a... nemoj se zadovoljiti komercijalom... a ako ona nema dobre serijale, naći ćemo ti boljeg dobavljača ;)

bvitnik
8.7.2008, 22:13
<Rio_da>, to što si ti gledao je Ninja Resurrection (iliti Makai Tenshou) što nema apsolutno nikakve veze sa Ninja Scroll-om (oh kako loš prevod naziva). To što si ostao zbunjen nije ništa čudno jer je serija/OVA prekinuta posle 2. epizode (finansijski razlozi verovatno). To što su imena junaka ista nema nikakve veze jer su oba u stvari bazirana na stvarnoj istorijskoj ličnosti zvanoj Yagyū Jūbei Mitsuyoshi (japanski Kraljević Marko).
Trebao si da gledaš Ninja Scroll (iliti Juubee Ninpuuchou) film, on ide pre serije Ninja Scroll.

Balaburin
8.7.2008, 23:37
da ne bi listao celu temu da li bi neko mogao da mi kaze koje anime su dobre za pogledati... gledao sam Afro Samuraja i dobro je ali to je poamerizovano :p
nije to pravi japan... jedine japanske anime koje sam gledao je Initial D sto me je odusevilo jer sam veliki fan tog sadrzaja...
sto se tice nekog drugog zanra jel ima neke koje su a must za gledanje...

Iris
9.7.2008, 0:19
Ne moraš da listaš kompletnu temu, pregledaj poslednjih deset strana ;)

Srlandand
9.7.2008, 12:47
Svaka čast momci, vi ste baš muški navalili na anime :tapsh:

@Srlandand: Pozdravi sestru od teKte i reci joj da ti sledeći put da nešto kvalitetnije od Naruto-a... nemoj se zadovoljiti komercijalom... a ako ona nema dobre serijale, naći ćemo ti boljeg dobavljača ;)

Ima ona dosta kvalitetnije, ali ja jos nisam neki zagrizeni anime fan, tako da se uhodavam sa Narutom. ;) Planiram da pocnem da gledam i ostale, ali tek kada se naviknem na slusanje japanskog, a Naruto mi je relativno poznat serijal, tako da sam njega poceo. :)

SK fan
9.7.2008, 12:58
Ako neko hoće nešto lagano i dobro može uvek da pogleda

Claymore ili Ghost Hunt ali ako neko hoće nešto ozbiljnoje savetujem Elfen Lied
Ghost in the Shell,Trigun ili fantastični Neon Genesis Evangelion

Ichigo222
10.7.2008, 19:18
da ne bi listao celu temu da li bi neko mogao da mi kaze koje anime su dobre za pogledati... gledao sam Afro Samuraja i dobro je ali to je poamerizovano :p
nije to pravi japan... jedine japanske anime koje sam gledao je Initial D sto me je odusevilo jer sam veliki fan tog sadrzaja...
sto se tice nekog drugog zanra jel ima neke koje su a must za gledanje...

Zavisi imas dosta anima kao npr Guntz, Monster, Wolfs Rain, Speed Grapher, Last Exile, Ergo Proxy, Ghost in Shell, Blood+, Mushisi a tu su i aktuelni One Piece, Bleach ili Naruto itd :):D;)

Mozete pljuvati po Narutu koliko hocete ali taj serijal je trenutno najgledaniji anime u svetu a manga je treca po prodaji u istoriji manga stripova iza Dragon Balla i One Piece sto znaci da je kvalitet na zavidnom nivou jer da nije ne bi ostvario ovoliki uspeh :a_bleh::D

<Rio_da>
10.7.2008, 19:31
Naruto manga je vrh... sutra izlazi novo poglavlje :) Ali cu prvo procitati Bleach pa onda naruta... first thing's first...

Red Dragon
12.7.2008, 10:55
Odgledao sam Tenjo Tenge (http://en.wikipedia.org/wiki/Tenjho_Tenge#Anime) i Tenjho Tenge: Ultimate Fight (u stvari, to su dve epizode koje su nastavak serije). Ali da ste videli moje reakcije.:D
Znao sam da je serija o borilackim vestinama. I to je sve. Donosi mi lik dvd i kaze, ok je serija, u fazonu Mortal Kombata, samo u srednjoj skoli.
I ja se lepo zavalim, prvo pustim mozak na poljanu (jer, jel'te, Mortal Kombat ne zahteva koriscenje mozga, to je samo tabanje bez ikakve radnje), a onda pustim seriju.
E sad, vi koji ste gledali seriju. Znate one scene kad (uglavnom) glavni lik nesto cuje/vidi sto ga iznenadi, pa zavrsi u onoj komicnoj pozi - padne na teme, a one ostanu da vise u vazduhu? Takva je bila moja reakcija kad sam pao sa stolice posle prve epizode.:D (Ako se secate sta se sve izdesavalo u prvoj epizodi)
Sama serija...paaaa... ok je, simpaticna. Ima komedije, drame, ljubavnog trougla/cetvorougla/petougla, originalnih/smesnih scena, jedino mi se cini da ima jako malo borbe.
Kako odmice epizode, serija dobija (na trenutke) ozbiljniji karakter, koju pokvare neozbiljne scene. E da, da li sam spomenuo fanservice?:D Ima ga nesto malo - jedno pedesetak kilograma. Koje vas tresne u glavu. Dosta (ne)naglasene erotike.
Likovi u seriji su ok, ali nista posebno. Mada sam stekao utisak da je akcenat stavljen na pogresne likove, oni koji bi trebalo da su glavni, dobili su sporedne uloge i obrnuto.
Takodje, imam utisak da je mnogo sadrzaja sabijeno u malo epizoda. Posto serija izgleda nedovrseno, pretpostavljam da manga i dalje traje (mada mi se ne cita).
I na kraju... sto se tice mange. Zasto imam utisak da manga nosi oznaku 18+?:D Nagadjam da je sadrzaj mnogo, mnogo, mnogo eksplicitniji nego sto je u seriji. Ispravite me ako gresim.:ciao:

Roronoa Zoro
12.7.2008, 12:16
Ne grešiš. Ono sto je u anime adaptaciji nenaglasena erotika u manga izdanju je prilično naglašena. Znači ženski atriputi sevaju na sve strane i u punom izdanju.
Inače za ljude koji su voleli prva tri serijala Slayers-a, počeo je sa emitovanjem Slayers Revolution (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5818), serija zadržava oldschool crtež na moju radost sa poboljšanom animacijom. Odgledao sam prvu epizodu i prilično sam zadovoljan, ali moći ću da budem objektivniji tek kada se serija bude pazvila. Preporuka u svakom slučaju za one koji vole da prate ongoing naslove.

_ToMeK_
12.7.2008, 14:32
Ljudi, da li je moguće da ima toliko anime i manga fanova u Srbiji. Gde ste skrivali svo ovo vreme? A ja mislio da je većina populacije zatucana za "grand produkciju" i španske serije...

Iris
12.7.2008, 15:43
Verovatno nisi gledao na pravom mestu...

A što se tiče "zatucanosti", znaš onu narodnu: "U svakom žitu ima kukolja" ;). Oplevićemo kukolj, eventually...

Red Dragon
12.7.2008, 21:43
Ljudi, da li je moguće da ima toliko anime i manga fanova u Srbiji. Gde ste skrivali svo ovo vreme? A ja mislio da je većina populacije zatucana za "grand produkciju" i španske serije...

Ma Iris je za sve kriva.;) Sve nas je prevarom navukla. Pa i mene, koji sam (iako sam pristojan poznavalac japanske kulture) mislio da je anime samo za decu i da nema naslova za nas odrasle. Ocigledno je da sam se presao. Ima sasvim dosta naslova koji se ni po cemu ne razlikuju od igranih serija.
A i muzika u anime serijalima je mnogo dobra!:D

Ichigo222
12.7.2008, 22:35
Naruto manga je vrh... sutra izlazi novo poglavlje :) Ali cu prvo procitati Bleach pa onda naruta... first thing's first...

Mora se citati manga posto nece skoro zavrsiti fillere. Dakle samo citanje chaptera bez predaha ;)

_ToMeK_
13.7.2008, 11:07
Pa, kod nas je činjenica da većina misli da su anime isključivo za decu taj faktor koji koči. Al' šta ćeš, naš čovek je takav, mrzi ga da makar malo istraži neku novu oblast i da skapira nešto novo. Kad bi odgledali seriju Berserk, ili pročitali istoimenu mangu, ukapirali bi neke stvari...

Iris
13.7.2008, 12:03
Kad bi odgledali seriju Berserk, ili pročitali istoimenu mangu, ukapirali bi neke stvari...

...I onda se svi dohvate Berserka, Hellsinga ili Trigun Maximum kao hipnotisani, pored toliko boljih i novijih naslova! :opanachke

Pred nosom su vam sjajni naslovi: Blood+, Gantz, XS Hybrid, Tekkon Kinkreet, Vagabond, Vinland Saga, Voices of a Distant Star i sve ostalo od Makoto Shinkai, Weiß Kreuz, One Piece, vampiri, ucenjivači, pirati, ubice, ludaci, astronauti... Toliko toga za kapiranje :)

Dajte malo maštovitosti, por favor ;)

_ToMeK_
13.7.2008, 14:52
Pa dobro, nisam ni ja baš 100% upućen, ne može, bre, čovek sve da stigne da pogleda, anime izlaze k'o lude, a nisu sve toliko dobre. Berserk mi je prvi pao na pamet kao tipičan primerak blood & guts everywhere anime koji ima zanimljivu radnju. Ne znam za vas, ali ja lično više gotivim te mal' starije anime.

Iris
13.7.2008, 19:40
A i muzika u anime serijalima je mnogo dobra!:D

Jesam li ti preporučila soundtrack iz anime X (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=464)? U pitanju je jedan od mojih omiljenih serijala, mada je manga by CLAMP još bolja!

Kompozitor je Naoki Sato, a traži soundtrack za TV seriju (pošto postoji i verzija komponovana za film, odnosno OAV).

Najbolje numere su definitivno Sadame (http://www.youtube.com/watch?v=8pSVu3KJc7E&feature=related) (odnosno, Sudbina) i Last Battle (http://www.youtube.com/watch?v=20Jt-KyyMS0) :qliranje:

Red Dragon
13.7.2008, 20:28
Najbolje numere su definitivno Sadame (http://www.youtube.com/watch?v=8pSVu3KJc7E&feature=related) (odnosno, Sudbina) i Last Battle (http://www.youtube.com/watch?v=20Jt-KyyMS0) :qliranje:

Lepe su numere, pogotovo Last Battle.
Mislim da je i Wolf's Rain imao lepe numere. Mada mi se vise urezuju u secanje "agresivnije" numere. Sta da kazem, Japanci su majstori za instrumentalnu muziku.
Nisam mogao gledao serija, ali uglavnom su mi uvodne numere najbolje. Vidi ove:
D.M.C (http://www.youtube.com/watch?v=gBLb8plLU1g)
Stray (http://www.youtube.com/watch?v=f4wEl_-80JE)
Raison D’être (http://www.youtube.com/watch?v=Wz-u9WGXwpc)
Blue Requiem (http://www.youtube.com/watch?v=yk1Taa1VSbk&feature=related)

Ima ih jos par dobrih, al' ne mogu sad sve da navedem. Ako se setim jos neceg dobrog, postavicu.:ciao:

Iris
13.7.2008, 21:24
Nisam mogao gledao serija, ali uglavnom su mi uvodne numere najbolje.

Stvar ukusa - meni ne, pošto je uglavnom slučaj da su na početku i kraju svake epizode pesme (sa vokalima) ... Ja više volim instrumentale ;)

Ali ima izuzetaka:

Mirage of Blaze opening (http://www.youtube.com/watch?v=-vta7W3cHk0&feature=related)

5cm per second ending (http://www.youtube.com/watch?v=STx2-lBGiyE)

Gravitation OVA (http://www.youtube.com/watch?v=vyNSc8_VWWE)

J-Rock rulz :D

PS. Imamo već temu o AMV spotovima (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=20993&highlight=anime) u Brbljaonici, pa predlažem da tamo nastavimo da postujemo interesantne numere iz anime serijala...

Mario Pavićević
13.7.2008, 22:23
Odgledah Wolf' rain i iskreno nisam se bas odusevio.Prvo su me ubile one 4 epizode sa vidjenjima proslosti iz ugla sva 4 vuka,a zatim i sam kraj serije koji mi je nekako zbrzan i nedorecen.

branko999999999
13.7.2008, 22:30
Da li je neko gledao Batman Gotham Knight (izasao je pre neki dan)/citao Blade Of The Immortal?

Viper
13.7.2008, 22:51
Batman Gotham Knight, gledao, dobar je bio, dobar :)

Setnja kroz 6 stilova crtanja u isto toliko kratkih prica, imaju dodirnih tacaka, malo istorije i malo pripreme za nadolazeci film, vredi pogledati svakako.

SK fan
14.7.2008, 11:26
Šta mislite o ovome :)

http://www.youtube.com/watch?v=66zMBXjiKVM

_ToMeK_
14.7.2008, 15:35
Jel' možete da mi preporučite neku mecha animu, a da nije Macross, Robotech, Gundam i Evangelion, te sam davno gledao.

Iris
14.7.2008, 15:48
Imaš posebnu temu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=8414) za mecha anime, potraži tamo... :)

I međuvremenu pogledaj Code Geass (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6704) i Code Geass R2 (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=9173) (nastavak), to je trenutno najaktuelnije.

_ToMeK_
17.7.2008, 0:04
Da li je neko gledao anime Ghost in the Shell: Innocence? Kakvi su utisci?

KiB0rG3000xII
17.7.2008, 1:14
Zanima i mene da li je neko gledo Apple seed i da li ce izaci dvojka

M.Silenus
17.7.2008, 10:38
Da li je neko gledao anime Ghost in the Shell: Innocence? Kakvi su utisci?

Za početak ću zaboraviti da sam gledao originalni GitS... ne, razmišljaću o njima kao poptpuno nezavisnim delima. U tom slučaju, Innocence je odličan anime, sa likovima koji su življi od onih u prvom GitS-u, dosta uglavnom dobro uklopljene klasične i kompjuterske animacije (često me podseća na digital backlot tehniku, s tim što likovi nisu snimani kamerom već crtani rukom - sama kompjuterska animacija zbog toga nije foto-realistična - što je dobro).

Kao nastavak, Innocence može da iritira. Tamo gde je GitS melanholičan, Innocence je naprosto grub. U grafičkom pogledu, imaš GitS koji je uglavnom crtan rukom naspram Innocence-a koji je uglavnom CGI...

Ako bih uporedio filmove sa likovima koji se pojavljuju u njima, rekao bih da je GitS Motoko, dok je Innocence Bato.

Kako god da okreneš, Innocence je svakako nešto što vredi odgledati,pri čemu moraš da mu oprostiš što je malo zastranio od originala.

Zanima i mene da li je neko gledo Apple seed i da li ce izaci dvojka

Stari Appleseed (1988) nisam gledao. Novi (iz 2004) je bezveze. Po wikipediji, nastavak Appleseed Ex Machina je izašao 20. oktobra 2007 u Japanu i nisam ga gledao.

tomas
17.7.2008, 10:44
Za sve definitivno ne smete propustiti Blade of Immortal aka Mugen no Junin,odgledao sam prvu ep i mnogo je dobar anime.
http://www.youtube.com/watch?v=tgkMB3NI_5M

_ToMeK_
17.7.2008, 11:08
Appleseed iz 1988. vredi odgledati, veruj mi.

Ichigo222
17.7.2008, 20:02
Jesam li ti preporučila soundtrack iz anime X (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=464)? U pitanju je jedan od mojih omiljenih serijala, mada je manga by CLAMP još bolja!

Kompozitor je Naoki Sato, a traži soundtrack za TV seriju (pošto postoji i verzija komponovana za film, odnosno OAV).

Mene je odusevila op tema X-dreams dakle pesma roka samo tako. Ako neko trazi dobre anime ostove neka nabavi numere iz Initial_D (http://en.wikipedia.org/wiki/Initial_D) ,Wangan_Midnight (http://en.wikipedia.org/wiki/Wangan_Midnight), Air_Gear, (http://en.wikipedia.org/wiki/Air_Gear,http://en.wikipedia.org/wiki/FLCL) FLCL (http://en.wikipedia.org/wiki/FLCL) a ima jos mnogo anima sa ekstra ostovima ja imam nekoliko desetina GB OST :);):qliranje:

Ichigo222
18.7.2008, 13:58
Evo mange za citanje koja dokazuje da jos postoji shonen manga/anime koje imaju smislaDeadman_Wonderland (http://en.wikipedia.org/wiki/Deadman_Wonderland) 3 volumea za sada od autora Eureke Sedam samo jos ozbiljnije i akciono orjentisano sa puno bizarnih likova. A za gledanje obavezno Blade_of_the_Immortal (http://en.wikipedia.org/wiki/Blade_of_the_Immortal). Konacno da meni najbolja samuraj manga posle 22 volumea dobije svoju anime adaptaciju.:):D:tapsh:

Ichigo222
20.7.2008, 1:25
Lose vesti za fanove Naruta Dattebayo prekida sa sabovanjem zbog j... Tv Tokija i ostalih kapitalistickih shitova!

<Rio_da>
20.7.2008, 1:38
Mene nisu ubedili :) puno su oni neozbiljni da bi ih sad ozbiljno shvatio...

Ichigo222
20.7.2008, 4:40
Mene nisu ubedili :) puno su oni neozbiljni da bi ih sad ozbiljno shvatio...

Ma kapitalisticke se... misle sad sto jedini rade sab pa mogu da zezaju ljude. Ima fanovi sami da rade uploud. Dattebayo americki ljigavci ccccc:mad::n-cc2::dzavo:

bvitnik
20.7.2008, 14:31
Klasično njihovo trolovanje. Nema Naruta ove nedelje, tek sledeće. Kako vam uvek polazi za rukom da nasedate na ove gluposti.

Ichigo222
20.7.2008, 19:50
Klasično njihovo trolovanje. Nema Naruta ove nedelje, tek sledeće. Kako vam uvek polazi za rukom da nasedate na ove gluposti.

Problem je u tome sto je na zvanicnom sajtu procurela informacija da su zabrnili uvoz svezih raova iz Japana, pa postoji verovatnoca da je tacna izjava Dattebaya mada logicno je da prze narod pa doticna vest je svuda na anime forumima.

Ichigo222
24.7.2008, 19:48
Dattebayo je ovih dana dao objasnjenje zasto ce (navodno ) prestati da rade naruta razlog je jednostavan. Neki likovi nepostuju pravilo dattebaya da ne izbacuju njihove sub epizode na tubu i ostalim streaming sajtovima. Posto nece da rizikuju da ih ugase odlucili su da odustanu od sabovanja Naruta a cak je moguce da ce isto postupiti i sa Bleachom. Naravno ukoliko je sve ovo tacno za opsirnije ojasnjenje ( uz klasicno njihovo pravdanje) pogledati http://www.dattebayo.com/pr/84

tomas
24.7.2008, 20:12
pa dobro šta sad tu je Fighting Dreamers grupa koja kasni 3 ep za datebayo gurpom...

<Rio_da>
24.7.2008, 21:47
Ma jeste... odavno se oni zale i to je cinjenica, bio je troll i za novu godinu sa ovom pricom i na kraju kao HA! HA!

ustvari nisu ni emitovane epizode tokom 2 nedelje pa ih nisu ni mogli sub-ovati... ali videcemo sve je moguce

Guardian
25.7.2008, 15:02
Danas sam odgledao 4. epizodu Death Note. To je jedini anime koji sam gledao, jer sam bio relativno skeptičan ovezi cele te priče (anime, manga and stuff)!
Death Note me je oduševio, sviđa mi se tematika i sjano uklopljene neke niti filozofije kroz celu priču, zanima me šta vi mislite o ovom crtaću i ako možete još nešto slično da mi preporučite...

Iris
25.7.2008, 16:39
Preporučila sam već ranije nešto na tu temu: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=510064&postcount=745

A pretrči i sam malo ovu temu, možda naletiš na još neki naslov koji ti se sviđa...

_ToMeK_
25.7.2008, 18:02
Šta mislite o Dragon Ball Z serijalu? Iako je jedan od najpopularnijih, mene generalno nije preterano oduševio zbog rastegnute radnje. U prevodu, mnogo pričaju, malo se tuku, a svi se lože na tu seriju zbog tuče...

Dr Zoidberg
25.7.2008, 18:31
Šta mislite o Dragon Ball Z serijalu? Iako je jedan od najpopularnijih, mene generalno nije preterano oduševio zbog rastegnute radnje. U prevodu, mnogo pričaju, malo se tuku, a svi se lože na tu seriju zbog tuče...

Pa saga sa Frizom je smarajuca, a ceo serijal ima dosta filera, tako da ako iseces filere imas oko 100 epizoda tuce :)

A fileri su ti epizode koje nemaju veze sa mangom, dodate da dopune anime :P

P.S. Drugi Naruto film izlazi sutra :D [tj. eng dub :P]

<Rio_da>
25.7.2008, 18:36
Hm... nisam znao da je i DB imao fillere...

_ToMeK_
25.7.2008, 19:36
Ma idi bre, preterali su sa tim filerima, epizoda traje 20 min, a borci provedu skoro 15 min gledajući se i lupetaju neke gluposti. Strašno...

Dr Zoidberg
25.7.2008, 19:49
Mozda ovde neko zna neki sajt gde pise koje su epizode filleri, ali u svakom slucaju nece ti nista skoditi da odgledas tih 260+ dbz epizoda :) ja sam ceo serijal odgledao nekoliko puta :D a samo jednom DB i GT jer su po meni smoreni :P drugi deo DB gde je goku vec porastao nije los, ali kad je klinac mene smara :D]

_ToMeK_
25.7.2008, 20:30
Ma DB GT je OK, prvenstveno što ima samo 64 epizode i što je smaranje svedeno na minimum. DB Z je zaguljen za gledanje, 291 epizoda je previše.

<Rio_da>
25.7.2008, 20:37
Upravo odgledao Rurouni Kenshin koji je izglasan kao anime no1 na AnimeNfo.Com... sta znam dobra prica, malo meni prica deluje suvise komplikovana i nejasna ali sta cu kad ne poznajem istoriju japana... preporuka za odgledati u svakom slucaju.

Iris
25.7.2008, 21:23
Hm, probaj Samurai X: Trust & Betrayal (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=210), tj. Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen OAV, koji se nastavlja na seriju, ali obavezno potraži Director's Cut (http://www.animenewsnetwork.com/review/samurai-x-director's-cut) verziju koji traje oko 2 sata. Možda ti priča bude konciznija, a animacija je vrhunska! Ovaj OAV se zapravo smatra najboljim RK ostvarenjem. Nije kao manga, ali verujem da će ti se svideti :)

PS. Prethodi TV serijalu!

<Rio_da>
25.7.2008, 21:35
E majku mu, najgore mi je kad odgledam nesto i onda se ispostavi da ima neki film ili serija pre toga da se odgleda... a i ja sam mentol, treba procitati wiki pa krenuti redom...

Iris
26.7.2008, 0:08
Nisi mentol, nego je manga i anime svet toliko bogat i razgranat, da ti treba makar nekoliko godina dok se prisabereš i snađeš u njemu :)

Must-have linkovi da bi uopšte počeli i pratili vesti i informacije iz anime sveta su sledeći:

http://www.animenewsnetwork.com/
http://www.anime-planet.com/anirec/
http://randomc.animeblogger.net/

Tu je, naravno, i domaće društvo ljubitelja japanske popularne kulture Sakurabana, koje se okuplja svakog petka uveče u 19 časova, u konferencionoj sali beogradskog Doma omladine :)

_ToMeK_
26.7.2008, 11:48
Iris, imam jedno pitanje za teb'. Osim ove tupave Yu-Gi-Oh serije koja je prikazivana na RTS-u, čuo sam da postoji i originalna verzija koja ima mnogo manje epizoda i da je mnogo mračnija od ove gluposti koju su puštali, tj. ima krvi i tako toga. Da li je ta informacija tačna, ili ne?

Iris
26.7.2008, 13:10
Ne razumem se preterano u Yu-Gi-Oh! franšizu, ali znam da postoji prva animirana verzija (spin-off) od 27 epizoda koja je pravljena pre deset godina, i koja je (kao i većina anime serijala) bazirana na originalnoj manga-i.

Ukratko, ono što ti tražiš su prvih sedam tomova originalne manga-e (http://www.shonenjump.com/manga/yugioh/), ili taj prvi serijal anime (http://en.wikipedia.org/wiki/Yu-Gi-Oh%21_%28first_series_anime%29) iz 1998. godine.

Što se tiče krvi i nasilja, reakcija Amerikanaca bi trebala sve da ti objasni: "In 2004 interview the editors of the United States Shonen Jump mentioned that Americans found surprise when reading the stories in Volumes 1 through 7, as they had not appeared on television as a part of the second anime series. Kazuki Takahashi (mangaka) added "The story is quite violent, isn't it? [laughs]" :D

_ToMeK_
26.7.2008, 13:41
U suštini, Ameri se trude da cenzurišu maltene sve nasilne anime, a ne zanima ih da li se time gubi smisao onoga što anime treba da prikažu. Gre'ota... Mada, što se tiče manga-i, za pojedine stvarno treba imati jak stomak...

Srlandand
26.7.2008, 14:09
Koliko me pamcenje sluzi Yu-Gi-Oh je nastao iz (kao sto je Iris rekla) mange Shadow Games, iz koje je vecina likova prebacena u kasniji serijal. Serija nije prikazivana u Americi jer je firma "4Kids Entertinment" mislila da je serija prenasilna (s tim da Yugi popije batine u skoro svakoj epizodi, verovatno su bili u pravu). Dvoboj cudovista se prvi put pojavio u devetoj epizodi, i to sa potpuno drugacijim pravilima (2000 zivotnih bodova, ne mozes direktno da napadnes protivnika, nema trap karti...). Eizoda je na slicnu foru pocetka Yu-Gi-Oh! serije, a pojavljuju se karte- Blue eyes White Dragon, Dark Magician, Summoned Skull,... Karte je prvi u prodaju pustio Bandai, i to slike cudovista i slike likova, ali ih je bilo premalo za igru. Posle je stvar preuzeo Konami...
I da se nadovezem na Dr Zoidberg-a- filere ubacuju kada anime prestigne mangu.
@Iris- 'El ides na Sakurabanu, posto znam mnogo ljudi odatle.

Iris
26.7.2008, 14:15
@Iris- 'El ides na Sakurabanu, posto znam mnogo ljudi odatle.

Svraćam do Doma omladine ponekad...

Srlandand
26.7.2008, 14:24
Mali off...
Ja takodje ponekad svratim sa sestrom (zove se Mina), a uglavnom znam ljude koji se druze sa njom. Inace, ja sam jedini koji se u trenutku bio smorio sa crtanjem manga likova, pa sam prezetovao svoju sposobnost crtanja karikatura i grafita. :)

Dr Zoidberg
26.7.2008, 19:22
Ae da vam preporucim jedan mali anime [5 epizoda] Afro Samurai :D Dobar, puno tuca, gore-a [krvi, glave noge na sve strane :D] Prica onako osrednja ali jbg ne moze sve sve u 5 epizoda :)

Iris
26.7.2008, 20:00
Kasniš 4 strane sa preporukom! :icon_stud

:)

_ToMeK_
26.7.2008, 20:34
Kako vam se čine sledeće anime: Darker Than Black, Blue Submarine 6, Heroic Age, Gungrave, X?

Iris
26.7.2008, 21:19
X?

Moj omiljeni serijal! Toplo preporučujem zbog sjajnog zapleta i radnje, kao i fantastične muzike :tapsh:

Budi pažljiv, treba ti X TV (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=464), ne X film (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=95)! Film je spin-off originalne manga-e, i to mnogo lošiji od serijala...

Ichigo222
26.7.2008, 21:21
Kako vam se čine sledeće anime: Darker Than Black, Blue Submarine 6, Heroic Age, Gungrave, X?
Darker Then Black VRH, Blu Submarine 6 Manje Vise, Heoric Age S..., Gungrave EKSTRA, X MRAK.
X zaobidji i film i anime jel su jako losa konverzija mange koja je inace otkazana. Znaci bolje procitaj mangu ( dokle je izasla 17 volumea) ako ne posluzice i X TV ( manje vise) :):D;)

_ToMeK_
26.7.2008, 21:43
Ma ja sam sve to gledao, nego sam hteo i neko mišljenje sa strane.

Aj' preporuči neki dobar anime, nebitna tematika.

Ichigo222
26.7.2008, 22:07
Npr Ergo Proxy, Last Exile, Guntz, Speed Grapher, novi Blade of Immortal, Toppa Guren, Monster itd

Iris
26.7.2008, 23:04
X zaobidji i film i anime jel su jako losa konverzija mange koja je inace otkazana. Znaci bolje procitaj mangu ( dokle je izasla 17 volumea) ako ne posluzice i X TV ( manje vise) :):D;)

X manga nije otkazana, već je rad na njoj obustavljen dok se ne nađe pogodan časopis u kome će priča biti finalizovana (obzirom da se veliki broj manga izdanja prvo izdaje u strip-magazinima, kao što je naša Stripoteka, pa se tek onda samostalno objavi u tankoubonima). Mnogi se nadaju se da će se to verovatno desiti kada CLAMP završi sa TRC i XXXHolic serijalima, dakle u sledećih nekoliko godina.

Do sada je izašlo 18 tomova + 5 samostalnih poglavlja.

Marshall George
27.7.2008, 1:50
Sword of the Stranger,solidno....Žao mi je što se ranije nisam interesovao za Anime...:dedica:

http://www.imdb.com/title/tt1121794/

Trejler:

http://www.youtube.com/watch?v=ivRE0DL9J6Q

Ichigo222
29.7.2008, 17:46
X manga nije otkazana, već je rad na njoj obustavljen dok se ne nađe pogodan časopis u kome će priča biti finalizovana (obzirom da se veliki broj manga izdanja prvo izdaje u strip-magazinima, kao što je naša Stripoteka, pa se tek onda samostalno objavi u tankoubonima). Mnogi se nadaju se da će se to verovatno desiti kada CLAMP završi sa TRC i XXXHolic serijalima, dakle u sledećih nekoliko godina.

Do sada je izašlo 18 tomova + 5 samostalnih poglavlja.

Verovatno si u pravu ali na sajtu Kadokave shoten ( dosadasnjeg izdavaca) stoji da je manga bar ya njih zavrsena. A razumem i zasto pa ima previse Shonen-AI i Shodjo-Ai, znaci romansa izmedju pripadnika istih polova. Jos ako uzmemo u obzir da Devojke iz CLAMPA rade u isto vreme vise projekata ko zna kad ce (i dali ce) zavrsiti X. :);):D

Iris
29.7.2008, 21:26
Verovatno si u pravu ali na sajtu Kadokave shoten ( dosadasnjeg izdavaca) stoji da je manga bar za njih zavrsena.

Naravno, pošto su upravo oni i prekinuli štampanje serijala, odnosno odbili da objave njegov zamišljeni kraj, navodno zbog ogromnog nasilja kao i blagog skretanja u shounen-ai u ranijim tomovima ;)

Zato se i traži drugi izdavač, i to ne samo za X, već i za Gouhou Drug (http://en.wikipedia.org/wiki/Legal_Drug).

Red Dragon
29.7.2008, 22:10
Sta je ovo Genshiken? Vidim da je izasao i drugi deo (oba imaju po 12 epizoda), valja li ovo sta? Izgleda da se bavi realnim situacijama or smth like that. Trenutno pokusavam da navatam neke serije sa sto manje epizoda, ali da valjaju.:D

KiB0rG3000xII
29.7.2008, 22:14
Odgledao sam 25 epizoda bleach-a pretty imressed mnogo bolji nego
naruto mada zanima me zasto se crtani zove bleach:confused::D:opanachke

<Rio_da>
29.7.2008, 23:09
E to nije ni meni jasno, moze da ima mnogo znacenja kao i jedno dublje znacenje, a moze da ima i znacenje Ichigo-ve boje kose za koju u Japanu kazu da je izbeljena... BLEACH-ed

U svakom slucaju BLEACH rules!!! Stagod to znacilo...

Roronoa Zoro
30.7.2008, 11:14
Sta je ovo Genshiken? Vidim da je izasao i drugi deo (oba imaju po 12 epizoda), valja li ovo sta? Izgleda da se bavi realnim situacijama or smth like that. Trenutno pokusavam da navatam neke serije sa sto manje epizoda, ali da valjaju.:D

Imaš Genshiken (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1783), Genshiken (2006)-OVA (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4782) i Genshiken 2 (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5210). I kao što si pomenuo bavi se realnim situacijama tačnije otaku-ima. Ali ako nemaš malo poduži "staž" preporučio bih ti da ga trenutno zaobiđeš jer teško ćeš se pohvatati. Ako ipak imaš onda preporuka.

Ichigo222
30.7.2008, 19:24
Naravno, pošto su upravo oni i prekinuli štampanje serijala, odnosno odbili da objave njegov zamišljeni kraj, navodno zbog ogromnog nasilja kao i blagog skretanja u shounen-ai u ranijim tomovima ;)

Zato se i traži drugi izdavač, i to ne samo za X, već i za Gouhou Drug (http://en.wikipedia.org/wiki/Legal_Drug).

Da ta manga ( Gouhou Drug (http://en.wikipedia.org/wiki/Legal_Drug)) ima smeka ali opet vuce ka AI tripu a meni je to Bljak!!! :D

Odgledao sam 25 epizoda bleach-a pretty imressed mnogo bolji nego
naruto mada zanima me zasto se crtani zove bleach:confused::D:opanachke

Bajo ala kasnis imas mnogo da gledas anime je ekstra ali pocinje da smara tamo posle prvog serijala filera ( 63 do 100... i neke) a ceo serijal pocinje da gubi smisao jer je previse razvucen i nema toliko razvijenu pricu. Mada svejedno Bleach je jedan od naj naj anime serijala koji se trenutno emituju. :):tapsh:

<Rio_da>
31.7.2008, 20:47
Hm, probaj Samurai X: Trust & Betrayal (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=210), tj. Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen OAV, koji se nastavlja na seriju, ali obavezno potraži Director's Cut (http://www.animenewsnetwork.com/review/samurai-x-director's-cut) verziju koji traje oko 2 sata. Možda ti priča bude konciznija, a animacija je vrhunska! Ovaj OAV se zapravo smatra najboljim RK ostvarenjem. Nije kao manga, ali verujem da će ti se svideti :)

PS. Prethodi TV serijalu!

Pokusavam da nadjem ovo sto si mi rekla ali ne uspevam :)

Cisto da pojasnim... ja sam gledao 4x25min OAV(sta god ovo znacilo) delove prica ukratko ide ovako, klinac prisustvuje onom pokolju, uzima ga samuraj kao ucenika, on postaje assassin za neku grupu koja se suprotstavlja tadasnjoj vlasti, ubija verenika, srece devojku, bla bla, devojka umire, umire i izdajica, u outrou 4. dela prikazuju se neki kao finalni sukobi i tu je kraj

E sad... sta ide gde? ide li nesto pre ili posle ovoga? da li si mislila na ova 4 dela da su zajedno 2 sata :icon_scra :icon_stud

bvitnik
31.7.2008, 23:23
^ To je početak. Posle toga ide sve ostalo. Pogledaj dijagram. (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=73).

<Rio_da>
1.8.2008, 8:22
Vidi ovo, nacrtano sa sve strelicama :D samo godine izdavanja nemaju bas veze sa mozgom

Red Dragon
1.8.2008, 22:04
Pogledaj dijagram. (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=73).
Ako sam ovo i planirao da odgledam, sad sam siguran da necu skoro, jer nemam pojma odakle da krenem....a ja mislio da nasledni red moze biti komplikovan... :D

Abyss
2.8.2008, 21:10
Greetings.Isto veliki fan anime filmova(i serija),a omiljeni:
Samurai Champloo(apsolutno bez premca)
Akira
Berserk
Claymore
Paprika
...a u ovom trenutku gledam(kad ne pisem ovo:opanachke)Perfect Blue i cini se da ce i tovaj u top 10.

Ichigo222
2.8.2008, 21:38
Ma najbolje procitaj mangu Kenshin i nemas brige jer je anime serijal ionako promenjen pogotovu kraj

Carnex
2.8.2008, 23:47
Definitivno. Inace jedna od najboljih manga. Genijalan strip

KiB0rG3000xII
4.8.2008, 13:23
Evo sad bas gledam bleacha i bas je cool crtani bolji od naruta i sad mi je jedan od omiljenih

<Rio_da>
4.8.2008, 14:21
Dobrodosao u klub...

Srlandand
4.8.2008, 22:51
Naruto verovatno jeste komercijala, cesto se ponavljaju fore, epizode su neretko predvidljive, ali ima taj neki smek koji te tera da gledas, i gledas, i gledas, i gledas... :D

SK fan
5.8.2008, 11:01
Naruto verovatno jeste komercijala, cesto se ponavljaju fore, epizode su neretko predvidljive, ali ima taj neki smek koji te tera da gledas, i gledas, i gledas, i gledas... :D

Ipak je Bleach bolji a D.Gray Man još bolji:)

Ichigo222
5.8.2008, 20:38
Ipak je Bleach bolji a D.Gray Man još bolji:)

Jeste Bleach bolji od G.Gray Mana ali te manga/anime nemaju nista zajednicko sem sto je DGM pokupio neke fazone od Bleacha, Bleach je bolji samo zato sto ima lepo zamisljenu fabulu koja medjutim pocinje opako da smara ( pogotovo meni jer pratim mangu od pocetka) jer pocinje da smara a vidi se da je autor Tite Kubo stigao do dela gde jednostavno nema sta novo da ubaci. E sad DGM je (bar po meni) bolji u mnogim segmentima od Bleacha prvo jos nije komercijala, drugo Dgm je za likove koji su gledali Isterivaca Djavola i one ( e tu i ja spadam ) freekove kiji kapiraju sta su to Exorcisti i koji gotive mesavinu Stempunka, Gotike i crnog humora. Jedino gde DGM kaska za Bleacho ( za Narutom necu ni da spmonjem jer sve aktuelne shonen mange nemogu da mu pridju bar po smeku i cooll likovima) jeste poprilicna doza pozamljenih elemenata plus anime je jako losija adaptacija inace fenomenalne mange. Zato bolje citati mangu nego gledati anime koji je inace poprilicno skracena verzija gde je dosta stvari preskoceno ili izbaceno. Nalbolji prmer takvog odnosa Manga/Anime je Full Metal Achemist cija anime adaptacija jednostavno od 30 ep pa nadalje nema veze sa mangom. Zato i DGM kaska za Bleachom koji prati mangu u stopu bez preskaknja ili skracivanja. :):D:dedica:

<Rio_da>
5.8.2008, 21:40
Au Ichigo al si objasnio :D

Sta mislis kako ce da pobedi Ulquiorru????

Iris
5.8.2008, 22:38
^ Ahem, ahem...

Nećemo sad u detalje ko bi koga dobio u duelu... Nije ovo Tekken :boxing:

Ja sam za to da se držite anime serijala u celini, bez tih "navijačkih" elemenata ;)

<Rio_da>
5.8.2008, 22:58
Vau... uvek na oprezu :) ovde nije pitanje ko bi koga dobio u duelu, vec kako ce Ichigo da pobedi :D(mora da pobedi!) posto je Ulquiorra oprao pod Ichigom u poslednjem tekkenu... Round 2 mora da bude nesto nesvakidasnje...

Iris
5.8.2008, 23:04
OK, duboko udahni i broj do 10, diši... :a_bleh:

Svejedno, nećemo da prepričavamo epizode i poglavlja, otići će nam tema u tri lepe šargarepe, što reče jednom Ulmawen u Brbljaonici.
Držimo se serijala u celini i... bez vidljivih spojlera! :dedica:

SK fan
6.8.2008, 1:08
Ichigo222@:Što se tiče mange pratim samo Claymore i Bleach
ja obožavam crni humor i ostale stvari koje si nabrojao u vezi D.Gray Mana
što se tiče pozamljenih stvari nije toliko očigledno i sve je lepo urađeno većina epizoda je dovoljno dobra da se može pogledati ponovo

nemojte me pogrešno razumeti ja volim i Bleach i Naruta ali počeli su da užasno smaraju sa dosadnim fillerima koji nisu toliko loši ali smaraju

tako da u poslednje vreme više pratim Code Geass i D.Gray Man

Roronoa Zoro
7.8.2008, 0:49
Zašt ose svaki anime 4um ili 4umi na kojima postoji anime thread završi o raspavi o naruto-u i bleach-u i raspravama (ko će koga pobediti, kada će se završiti fileri i slične da izvinete gluposti)?

Iris
7.8.2008, 1:26
Zato što veliki broj ne zna za bolje i kvalitetnije (teme, serijale...;))

Ovde neće biti sličnih priča, samo smo na kratko skrenuli u off :)

Nego, ljubitelje serijala sa naglaskom na supernatural može da obraduje novi serijal, Natsume Yuujin Chou (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=9419). U pitanju je ekranizacija istoimenog manga serijala, a meni kadrovi prve epizode najviše liče na Spirited Away i slične Mijazakijeve radove...

Više o letnjim anime izdanjima možete pročitati na ovom blogu (http://that.animeblogger.net/current-watches/)

KiB0rG3000xII
7.8.2008, 18:43
Zanima me kakav je crtani claymore?

SK fan
7.8.2008, 23:42
Claimore je famtastičan nećeš pogrešiti ako ga pogledaš

evo jedan primer čisto kako izgleda:):

http://www.youtube.com/watch?v=66zMBXjiKVM

<Rio_da>
8.8.2008, 10:08
Zašt ose svaki anime 4um ili 4umi na kojima postoji anime thread završi o raspavi o naruto-u i bleach-u i raspravama (ko će koga pobediti, kada će se završiti fileri i slične da izvinete gluposti)?

Zato sto su aktuelni... ali ne brini tu je Iris da se pobrine da se to ne desi i na ovom forumu... :n_klanja:

Roronoa Zoro
8.8.2008, 11:34
I One Piece je aktuelan pa ne pravim toliku buku, a uz to za klasu je bolji od gore pomenuta dva serijala.

Iris
8.8.2008, 11:59
Ja lično ne podnosim Naruto-a ali volim Bleach, odnosno volela sam serijal do 24. toma, pre celog onog smrtno dosadnog okršaja sa Espadama, dok mi je za One Piece svejedno, i pored neospornog kvaliteta nije mi se svideo...

Ukusi su različiti, tako je, i većina se uvek veže za najkomercijalnije/najpoznatije serijale... no zato ova tema i postoji, da pokaže da ima još mnogo ribe u Japanskom moru ;)

GrimReaper
8.8.2008, 14:16
Wah, posle 5 meseci konachno sam zavrshio Cowboy Bebop, i sad mogu da idem dalje. :D Mogu ljudi da ga proglase za najbolji anime koliko god puta hoce, ali meni je lichno bio prilichno dosadan (svaka chast za muziku, dodushe). Sledece na redu - Full Metal Alchemist (i vec sam se navukao). :D

Ja lično ne podnosim Naruto-a ali volim Bleach, odnosno volela sam serijal do 24. toma

Mda, Kubo Tite ga strashno razvlachi. Ja sam prochitao sve do poslednjeg chaptera koji je izashao, i mogu ti reci da izgleda nema nameru da ga zavrshi u skorije vreme (plus shto je izmedju bio filler od nekih 10-15 chaptera). :Freddy:

muki85
8.8.2008, 18:06
Kad vec spomenuste Naruto-a, da li mi neko moze reci da li je serija zavrsena, posto ne volim da gledam serije koje nisu gotove. Jednom sam se zeznuo za Prison Break...

KiB0rG3000xII
8.8.2008, 18:09
Kad vec spomenuste Naruto-a, da li mi neko moze reci da li je serija zavrsena, posto ne volim da gledam serije koje nisu gotove. Jednom sam se zeznuo za Prison Break...normalna je gotova sad je aktuelan naruto shippuuden izasla je 68 epizoda trenutno

tomas
8.8.2008, 19:43
normalna je gotova sad je aktuelan naruto shippuuden izasla je 68 epizoda trenutno

misliš 70-a ;)

<Rio_da>
8.8.2008, 19:54
Kad vec spomenuste Naruto-a, da li mi neko moze reci da li je serija zavrsena, posto ne volim da gledam serije koje nisu gotove. Jednom sam se zeznuo za Prison Break...

Ne... Naruto jos nije zavrsen i kako su krenuli sa filerima i mangu razvlace, mislim da nece biti gotovo za jos pola godine do godinu...

Ichigo222
9.8.2008, 23:24
A za ljubitelje Bleacha preporuka da procitaju/pogledaju serijal Yu_Yu_Hakusho (http://en.wikipedia.org/wiki/Yu_Yu_Hakusho) po cemu je radjen Bleach i zbog koga je doticni serijal u pocetku bio odbijen od strane Shonen Jumpa. Razlog je to sto Bleach dosta elementa kopira iz Hakusha koji je (bar po meni) bolji od svog naslednika.

GrimReaper
15.8.2008, 3:12
Odgledah Full Metal Alchemist i The Melancholy of Haruhi Suzumiya u zadnjih nedelju dana. Ovo prvo je extra, sad mi je jasno shto su ga toliko hvalili, anime je za desetku.

Jedino mi je malo falilo shto nema romantike (dodushe, to je samo moje skromno mishljenje :D) a i kraj mi se nije bash dopao, ja sam vishe happy-end tip (dobro, u filmu je malo bolji kraj, ali opet nije to to - ja sam navijao da se vrati u svoj svet i bude sa Winry, ili chak i sa Rose, ali izgleda da dechko prosto ima kompleks nizhe vrednosti. :D)

Shto se tiche Suzumiye Haruhi, simpatichno ostvarenje, nije neshto preterano, ali nije ni loshe. Pricha je malo konfuzna na pochetku, ali pretpostavljam da je to zbog toga shto epizode ne idu hronoloshki, posle se sve razjashnjava. Fino za ubijanje 2 popodneva. :)

Imate li neshto kratko za preporuchiti? Neshto dobro od nekih 12-13 epizoda da se malo zanimam dok ne kupim vetji hard? Zhanr nije mnogo bitan, gledam sve osim hentai-ja, mada, recimo da trenutno komedije/ljubavni imaju prednost (u takvoj sam fazi :D) Planirao sam da gledam GTO ili Rurouni Kenshin, ali oba su prilichno ogromna.

Ichigo222
15.8.2008, 20:04
Imate li neshto kratko za preporuchiti? Neshto dobro od nekih 12-13 epizoda da se malo zanimam dok ne kupim vetji hard? Zhanr nije mnogo bitan, gledam sve osim hentai-ja, mada, recimo da trenutno komedije/ljubavni imaju prednost (u takvoj sam fazi :D) Planirao sam da gledam GTO ili Rurouni Kenshin, ali oba su prilichno ogromna.
Pogledaj Baccano (http://en.wikipedia.org/wiki/Baccano)! u pitanju je mafijaska crna parodija znaci nesto nesvakidasnje ima 13 epizoda.
Romantika preporuka Ef:_A_Fairy_Tale_of_the_Two (http://en.wikipedia.org/wiki/Ef:_A_Fairy_Tale_of_the_Two). ima 12 epizoda druga sezona krece od oktobra, zatim pogledaj Ichigo_100%25 (http://en.wikipedia.org/wiki/Ichigo_100%25) romanticna ecci komedija od 13 epizoda . Ima jos dosta naslova ali ovo je za pocetak. :):D

GrimReaper
16.8.2008, 3:02
Hvala na trudu, ali ipak sam pocheo da gledam GTO. :) Jbg, privuklo me. :D

Ichigo222
16.8.2008, 21:18
Hvala na trudu, ali ipak sam pocheo da gledam GTO. :) Jbg, privuklo me. :D
Neka neka GTO rula samo tako vredan je svakog gigabajta :):D

Red Dragon
16.8.2008, 23:42

Devil May Cry ima 12 epizoda. Dobra je muzika, nabijen akcijom i hororom, a tu je i Dante. Odlicno za opustanje mozga.

mmn2911
19.8.2008, 17:43
Pozdrav svim ljubiteljima anime serija... I ja sam poceo da gledam anime skoro, do sada samo Princess Mononoke, Appleseed i trenutno gledam Samurai Champloo... Samo se pitam da li ima neki poseban razlog sto se anime ostvarenja uglavnom nalaze u .mkv i .ogg formatu? Pitam zato sto mi DVD player na LCD-u ne pusta te formate pa gledam na kompjuteru sto nije isti dozivljaj. :D

<Rio_da>
19.8.2008, 18:08
.mkv kontejner je zgodan zato sto podrzava aac kodek za zvuk i multikanalni audio(u kom mozes da stavis za jedan video, engleski i japanski dub) i ovaj aac je nesto kao 5.1 mp3 samo jos bolji, znaci kompresovani 6-to kanalni audio zapis... a i podrzava h.264 video kodek koji ima odlicnu kompresiju...

to su formati kojima barataju ljudi iz linuks sveta... verovali ili ne, i oni gledaju anime :)

<Rio_da>
21.8.2008, 21:04
Krenuo sam da gledam Elfen Lied... kako opisati ovaj bizaran anime u nekoliko reci: brutalan, perverzan, osrednji crtez i animacija, zanimljiva prica i likovi... Jedino sto mi se ne svidja je to sto je crtez likova malo "tupav", da je crtez malo ozbiljniji mislim da bi anime bio jos bolji... toliko za sad

Sharpshooter
22.8.2008, 1:07
Pre nego sto krenem da vas davim za preporuke evo i moj skroman doprinos ovoj temi :) .Nedavno sam poceo da citam mangu Yotsuba&!, sladje me nije ni jedna nasmejala, ukoliko ste voleli Azumangu obozavacete Yotsubu :D,obavezno je procitajte, makar zbog prelepog crteza :icon_stud .Negoo, ako vas ne mrzi navedite mi neki seinen/shonen naslov vredan paznje, nesto tipa xxxHolic, ili neka romance/komedija (but not too girlish!) tipa Love Hina. Tnx unapred :ciao:.

Iris
22.8.2008, 1:59
ako vas ne mrzi navedite mi neki seinen/shonen naslov vredan paznje, nesto tipa xxxHolic, ili neka romance/komedija (but not too girlish!) tipa Love Hina. Tnx unapred :ciao:.

Imaš pregršt predloga i preporuka kroz čitavu temu, prelistaj... pošto vidim da voliš radove grupe CLAMP, toplo preporučujem Tsubasa Reservoir Chronicle (http://en.wikipedia.org/wiki/Tsubasa_Reservoir_Chronicle) ili X/1999 (http://en.wikipedia.org/wiki/X/1999). Od romantičnih shounen komedija, hmmm, možda Koi no Kamisama (http://www.mangaupdates.com/series.html?id=28276) ili Mx0 (http://www.mangaupdates.com/series.html?id=2984)?

Preporučujem i Fruits Basket (http://www.mangaupdates.com/series.html?id=3), jer iako počinje kao shoujo, zaplet kasnije vodi ka mnogo kompleksnijoj priči, možda ti se zaista i svidi...

Sharpshooter
22.8.2008, 13:58
Hvala na brzom odgovoru, verujem da cu ih sve procitati. Nego izvinjavam se zbog svoje lenjosti :o.

Iris
22.8.2008, 14:07
Nego izvinjavam se zbog svoje lenjosti :o.

Samo ne budi lenj sledeći, i svaki drugi put ;)

Ichigo222
22.8.2008, 18:47
[:icon_stud .Negoo, ako vas ne mrzi navedite mi neki seinen/shonen naslov vredan paznje, nesto tipa xxxHolic, ili neka romance/komedija (but not too girlish!) tipa Love Hina. Tnx unapred :ciao:.[/quote]

Evo nekih preporuka Code:_Breaker (http://en.wikipedia.org/wiki/Code:_Breaker), Deadman Wonderland, (http://en.wikipedia.org/wiki/Deadman_Wonderland,http://en.wikipedia.org/wiki/Psyren), Psyren (http://en.wikipedia.org/wiki/Psyren) ili To_Love-Ru (http://en.wikipedia.org/wiki/To_Love-Ru) mozda i Strawberry_100%25 (http://en.wikipedia.org/wiki/Strawberry_100%25) :):D

tomas
23.8.2008, 0:30
[:icon_stud .Negoo, ako vas ne mrzi navedite mi neki seinen/shonen naslov vredan paznje, nesto tipa xxxHolic, ili neka romance/komedija (but not too girlish!) tipa Love Hina. Tnx unapred :ciao:.

welcome to the nhk

<Rio_da>
23.8.2008, 9:00
Odgledao Elfen Lied, odlicna prica... malo su preterivali sa onim brutalnim scenama, ali sve u svemu odlican anime. Pogledao 2 epizode Cowboy Bebop i dosta je dosadan crtac, nekako sam stekao utisak da se prica nece odvijati u nekom pravcu vec da ce samo da jure i da se tuku do besvesti sa svakim sledecim kriminalcem...

SK fan
23.8.2008, 12:26
Može neko da mi preporuči neki dobar seinen anime?:)
već duže vreme tražim nešto zanimljivo neznam da li se Elfen Lied računa u seinen??:confused:
ali to sam pogledao

Sharpshooter
23.8.2008, 13:34
Ako ti se svideo anime (Elfen lied), trebao bi i mangu da procitas jer prica ide dalje i daleko je bolje razradjena nego u animeu. Nemoj prerano suditi Cowboy Bebopu, cela serija predstavlja jednu lepu kompletiranu pricu, daj joj samo malo vremena da krene da se "razvija" .

GrimReaper
23.8.2008, 14:13
Odgledao Elfen Lied, odlicna prica... malo su preterivali sa onim brutalnim scenama, ali sve u svemu odlican anime. Pogledao 2 epizode Cowboy Bebop i dosta je dosadan crtac, nekako sam stekao utisak da se prica nece odvijati u nekom pravcu vec da ce samo da jure i da se tuku do besvesti sa svakim sledecim kriminalcem...

Evo ti moj sud o Bebopu.

Wah, posle 5 meseci konachno sam zavrshio Cowboy Bebop, i sad mogu da idem dalje. :D Mogu ljudi da ga proglase za najbolji anime koliko god puta hoce, ali meni je lichno bio prilichno dosadan (svaka chast za muziku, dodushe).:

<Rio_da>
23.8.2008, 16:35
Ako ti se svideo anime (Elfen lied), trebao bi i mangu da procitas jer prica ide dalje i daleko je bolje razradjena nego u animeu. Nemoj prerano suditi Cowboy Bebopu, cela serija predstavlja jednu lepu kompletiranu pricu, daj joj samo malo vremena da krene da se "razvija" .

Da li znaš od kog poglavlja prica ide dalje? Mislim, koje poglavlje mange...?

Sharpshooter
23.8.2008, 18:00
Mislim da nebih mnogo pogresio ako bih ti rekao da krenes da citas od 63. chaptera/ poglavlja ili kako vec.

Ichigo222
23.8.2008, 21:45
Da li znaš od kog poglavlja prica ide dalje? Mislim, koje poglavlje mange...?

Ma najbolje kreni iz pocetka jer je u seriji izbacen odredjen broj scena. Inace anime je stao kod volume 6 chapter 60 ;)

<Rio_da>
24.8.2008, 15:06
Izgleda da ste u pravu... u mangi(da li sam ubo padez?) ima vise likova, i tu negde oko 60tog poglavlja malo se razilaze price tako da bi bilo malo pogubljeno citati od 60tog poglavlja... krenucu od pocetka :)

Ichigo222
25.8.2008, 19:17
Izgleda da ste u pravu... u mangi(da li sam ubo padez?) ima vise likova, i tu negde oko 60tog poglavlja malo se razilaze price tako da bi bilo malo pogubljeno citati od 60tog poglavlja... krenucu od pocetka :)

Eto vidis rekoh ja he he :D

_ToMeK_
27.8.2008, 23:50
E sad, ovo pitanje me muči već neko vreme. Ukoliko visite na You Tube-u, poznato vam je da se može naći mnogo AMV-a(anime music videos, za neupućene). Na ART TV su ih puštali povremeno. Npr. uz The Unforgiven od Metallica-e je išao Records of Lodos War. Ali, takođe je bio i neki spot sa avio borbama, dok je u pozadini išla stvar Danger Zone od Kenny Loggins-a. Ako je neko slučajno gledao, neka bude drug pa nek kaže kako se zove. Ako niste, nema veze. Unapred hvala(molim one koji su odgovorni za održavanje foruma da budu user friendly, ne bih da bezveze postavljam novu temu).

mmn2911
28.8.2008, 10:54
Jel ovo? http://www.youtube.com/watch?v=1FucXmyL7-8
Ili ovo? http://www.youtube.com/watch?v=7f_kI5aREp8
Samo ukucas u youtube Danger Zone + amv i dobijes nekoliko... Pretpostavljam da je jedan od ova dva posto je ovo Macross a tu ima borbe aviona...

_ToMeK_
28.8.2008, 12:15
Ne, nije u pitanju Macross.

mmn2911
28.8.2008, 13:30
http://www.youtube.com/watch?v=m-pN_BWkeKY
Mozda ovo?
Ako nije, trazi ovde http://www.animemusicvideos.org/
Tu ima najvise tih videa...
Ili Gundam Wing http://www.youtube.com/watch?v=puqeJr9H_c4

_ToMeK_
28.8.2008, 14:57
Nije Yukikaze, a ni Gundam. Nema veze, baciću pogled na onu adresu što si mi dao. Hvala.

<Rio_da>
28.8.2008, 20:27
Poceo sa gledanjem Ergo Proxy... za sad prica je odlicna, malo smara sto odugovlace radnju, engleski dub je fenomenalan...

Ichigo222
28.8.2008, 21:07
Poceo sa gledanjem Ergo Proxy... za sad prica je odlicna, malo smara sto odugovlace radnju, engleski dub je fenomenalan...

Cekaj tek da vidis kraj. Mene je ta anima bacila u komu jos se nadam 2 sezoni. Inace za ljubitelje dobrog seinen mature naslova ( kao ja npr) lepa vest da je najavljena 3 sezona Black_Lagoon (http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Lagoon) znaci jedva cekam! :):eek:

Ichigo222
31.8.2008, 4:43
Upravo sam procitao jednu lepu i jednu losu vest. Prvo loasa da su fan sub grupe droop-ovale Nabari_no_ou (http://en.wikipedia.org/wiki/Nabari_no_ou) i Reborn (http://en.wikipedia.org/wiki/Reborn)! zato stoje omrazeni Funimation_Entertainment (http://en.wikipedia.org/wiki/Funimation_Entertainment) lincencirao obe serija ( kao i D.Gray-man (http://en.wikipedia.org/wiki/D.Gray-man)) pa su poslali pisma upozorenja sub grupama. Znaci nema vise doticnih anima!. A dobra vest je da sam na istom forumu nasao vest da je najavljen nastavak kultnog. Full_Metal_Alchemist (http://en.wikipedia.org/wiki/Full_Metal_Alchemist) znaci jedva cekam a evo i linka za doticne vesti anime-evo.net/newsblog/ (http://www.anime-evo.net/newsblog/) :)
(http://www.anime-evo.net/)

bvitnik
31.8.2008, 15:04
Nabari no Ou je i dalje živ :P. Funimation nije licencirao pomenute serije (makar ne zvanično) samo je pravno zastupao d-rights Inc. koji drži prava na Nabari no Ou i Reborn.

Red Dragon
31.8.2008, 18:16
Sasvim slucajno sam poceo da pratim Rurouni Kenshin (http://en.wikipedia.org/wiki/Rurouni_Kenshin) (prvenstveno jer sam hteo da pratim jednu drugu seriju, pa sam promasio, al ajde sad:D)... i mogu da vam reci da je serija jako dobra (osim ako meni nije opao kriterijum i IQ :opanachke:D). Ima svega...istorije, dosta akcije, humora, grimasa (pogotovo glavnog lika, a ni sporedni ne zaostaju), romantike (lepo ubaceni trenuci), pouke... i sve je tako izmesano da ni u jednom trenutku nije ni malo dosadno, vec je sa svakom epizodom sve bolje (sto se retko vidja). Ostalo mi je jos oko 10-ak epizoda, i ne prestaje da bude zanimljivo. Mada bi pre bila bolja rec opustajuce. A i ovo je prvi put da pratim seriju sa preko 90 epizoda.
Ima li nesto na ovaj fazon, moze i malo ozbiljnije (nadam i ovde se bavi koliko-toliko ozbiljnim temama)?

<Rio_da>
31.8.2008, 18:19
Au jeee.... 95 epizoda, tek mi sad nista nije jasno, sta sam onda ja gledao? Ja sam gledao one 4x25min epizode, da li se ova serija nastavlja na njih ili kako?

Red Dragon
31.8.2008, 18:28
Pojma nemam, mada mislim i da postoje neka dva filma vezana za ovu seriju. Njih cu odgledati kad budem mogao.

<Rio_da>
31.8.2008, 18:44
To kad dodje Iris sa godisnjeg, verovatno ce opet probati da mi objasni :D

tomas
31.8.2008, 18:56
Sasvim slucajno sam poceo da pratim Rurouni Kenshin (http://en.wikipedia.org/wiki/Rurouni_Kenshin) (prvenstveno jer sam hteo da pratim jednu drugu seriju, pa sam promasio, al ajde sad:D)... i mogu da vam reci da je serija jako dobra (osim ako meni nije opao kriterijum i IQ :opanachke:D). Ima svega...istorije, dosta akcije, humora, grimasa (pogotovo glavnog lika, a ni sporedni ne zaostaju), romantike (lepo ubaceni trenuci), pouke... i sve je tako izmesano da ni u jednom trenutku nije ni malo dosadno, vec je sa svakom epizodom sve bolje (sto se retko vidja). Ostalo mi je jos oko 10-ak epizoda, i ne prestaje da bude zanimljivo. Mada bi pre bila bolja rec opustajuce. A i ovo je prvi put da pratim seriju sa preko 90 epizoda.
Ima li nesto na ovaj fazon, moze i malo ozbiljnije (nadam i ovde se bavi koliko-toliko ozbiljnim temama)?

ako te interesuje nesto malo ozbiljnije,probaj monster....