Prikaži potpunu verziju : Malo Anime...
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
Dreamfall
14.1.2013, 13:08
Ne vidim kako je prica u Bleach bleda, kada se izbace svi fileri prica je sasvim OK, a sama ideja je zaista dobra...da si rekao da je prica u Dragon Ball nepovezana i rastegnuta i u nekim trenucima nelogicna, pa ajde, mislim nije Bleach Full metal alchemist i Death note pa da ima besprekornu fabulu, ali je ona daleko od djubreta. Mada kada se uzmu u obzir razliciti ukusi onda te razumem, ja sam recimo gledao sad 2 epizode Kaiji-a i nije me nista vuklo da nastavim dalje, a ti ga hvalis na sve strane :)
no šta vredi što je recimo crtež/stil sasvim fin u bleach-u kad je priča dosadna i bleda aka đubre
ali ipak bez obzira da li ćeš gledati ili ne to je samo primer da je i anime adaptacija isto dobra kao i manga
U pravu jesi, prica jeste bitna no zaista ne mogu da se nateram da gledam nesto sto mi se vizuelno ne svidja...
Ne vidim kako je prica u Bleach bleda, kada se izbace svi fileri prica je sasvim OK, a sama ideja je zaista dobra...
Bleach kao ideja jeste sjajan, ali da su fino zaokruzili i zavrsili pricu posle drugog ark-a ili koji je to vec bio po redu, Ichigo gubi moci i vraca se "normalnom zivotu" sve bi bilo sjajno. Vestacko produzavanje manga serijala samo zbog popularnosti i dobre zarade mi uzasno ide na nerve, a Bleach je klasican slucaj toga...
... ja sam recimo gledao sad 2 epizode Kaiji-a i nije me nista vuklo da nastavim dalje, a ti ga hvalis na sve strane :)
A šta može da se prosudi o seriji sa samo dve epizode odgledane? Ništa!
Kaiji je jedna od onih serija za koje nisi ni svestan da mogu da ti se svide.
Da sam ja tako probirivao samo naslove koji "lepo izgledaju" ili koji se "dogode" u prve dve epizode, uskratio bih sebi veliki broj odličnih naslova. Srećan sam što nije tako.
Roronoa Zoro
14.1.2013, 15:02
naslove koje sam napisao nisu preporuke, već uspešne anime adaptacije
drugo, neko ko kaže da su bleach isl naslovi dobri i ne mogu da očekujem da im se svidi Kaiji, a o Akagi-ju i da ne govorimo.
a i kakav je to anime koji od 360ep ima 200 filler epizoda?
a i kakav je to anime koji od 360ep ima 200 filler epizoda?
To je money maker ;)
Ista stvar kao i sa, recimo, Naruto franšizom.
Dreamfall
14.1.2013, 15:18
Ako mi se ne svidi ideja anime na pocetku ne vidim zasto bih mucio sebe da gledam nesto sto me ne interesuje, ja kazem da mi se sam koncept nije svideo, a to moze da se vidi i iz 2 epizode, ne uvek, ali u ovom slucaju meni je bilo dovoljno ;)
Inace iz vaseg blacenja Bleach serijala rekao bih da ste pratili isti, ali da vas je do bola razocarao filler maraton, ja sam recimo preskocio veci deo filera i za kanonsku pricu Bleacha, koja je preuzeta iz mange, ne mogu da prihvatim da je djubre ;) Prihvatam vase misljenje, ali ne i nametanje vaseg misljenja :D
Anime koji me je kupio od trenutka kada sam krenuo da ga gledam (bilo je potrebno manje od 2 epizode) je Zetsuen No Tempest (http://www.animecrazy.net/zetsuen-no-tempest-anime/) iako znam mnogo ljudi koji su mi rekli da je anime dosadan, meni se jako svideo...zato kazem da prihvatam razlicitost ukusa i propagiranje necijeg misljenja, ali ne mogu da prihvatim da neko bez obrazlozenja blati bilo sta :rolleyes: Kao sto ja uvek kazem CODuty fanovima: ,, Moze igra da ima najbolju pricu i gameplay na svetu, ali meni se ne svidja zato sto su mi svi likovi prazni ma koliko oni pokusavali da ih naprave badass'' :cool:
Roronoa Zoro
14.1.2013, 15:20
dok ima ovaca treba ih šišati, ali to je za zapadnjake
ali mene zanima domaća publika, šta oni vide u anime-u gde je 65% epizoda filleri i nemaju veze sa pričom, odgledam pet epizoda koji prate mangu i onda 30 nekih gluposti (sedam meseci čekanja za nov materijal), što je mnogo, mnogo je
Ako mi se ne svidi ideja anime na pocetku ne vidim zasto bih mucio sebe da gledam nesto sto me ne interesuje, ja kazem da mi se sam koncept nije svideo, a to moze da se vidi i iz 2 epizode, ne uvek, ali u ovom slucaju meni je bilo dovoljno ;)
Sa dve odgledane epizode, realno nisi ni stigao do koncepta :opanachke.
Kao što rekoh, Kaiji je jedan od naslova za koje ni ne znaš da mogu da budu dobri. Ja lično nikakvog afiniteta nemam prema kockanju niti vidim išta zanimljivo u tome. Kockanje me definitivno ne interesuje i u prvi mah nisam znao šta je to zanimljivo u Kaiji-ju. Kaiji je odličan primer kako serija čija radnja je usko vezana za kockanje, odnosno nešto nezanimljivo velikom broju ljudi, može da bude itekako zanimljiva. Da sam se vodio tom logikom da ne gledam ništa što nije zanimljivo (u prvi mah), ne bih odgledao Hikaru no Go jer me Go ne interesuje, ne bih odledao Yakitate Japan jer me pekarstvo i poslastičarstvo ne zanimaju, ne bih odgledao Bartender jer me alkoholna pića ne zanimaju, ne bih odledao još gomilu drugih naslova. Evo pomenut je i Hajime no Ippo. Nisam ga lično gledao ali ljudi koji ne vole boks ni malo, odgledali su ovu seriju sa užitkom. Prema mom iskustvu pravi biseri se kriju upravo na takvim mestima gde ih najmanje očekuješ.
Onda ti možda bude interesantan naslov i Chihayafuru (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=12991). Tematika je vezana za tradicionalnu japansku igru karata, Uta-garuta... http://en.wikipedia.org/wiki/Karuta
Opet, po meni, manga je mnogo kvalitetnija od anime adaptacije :)
Elfen Lied - prica i likovi su bezveze da ne kazem sr..., al' zato ima krvi kol'ko 'oces i poneka sisa - prosecan anime, ako ne i ispodprosecan po kvalitetu - svakako jedan od najprecenjenijih uz Bleach, FSN, Fate/Zero, itd...
Bleach kao ideja jeste sjajan, ali da su fino zaokruzili i zavrsili pricu posle drugog ark-a ili koji je to vec bio po redu, Ichigo gubi moci i vraca se "normalnom zivotu" sve bi bilo sjajno. Vestacko produzavanje manga serijala samo zbog popularnosti i dobre zarade mi uzasno ide na nerve, a Bleach je klasican slucaj toga...
Apsolutno se slažem sa tobom.
Erm, sada gledam Mirai Nikki (http://myanimelist.net/anime/10620/Mirai_Nikki_(TV)) (aka "Future Diary"). Nisam video da ga ovde pominjete, skroz je OK anime - ništa spektakularno, ali vredi utrošenog vremena. Ima 26 epizoda, do petnaeste sam stigao.
Greska bi bila jer je toliko stvari ostalo nedoreceno, malo jesu zapetljali taj kraj Aizen arc-a, ali mislim da bi smesno bilo da se anime takvog kalibra zavrsi na taj nacin, a da pritom nismo videli toliko stvari.
Inace mogu li da zamolim za preporuku anime-a, trenutno pratim One Piece, Naruto, Detective Connan? :)
Dreamfall
15.1.2013, 23:09
Odgledah sad Neon Genesis Evangelion i one pratece filmove(bez ovih novih rebuild izdanja), i ne znam sta da kazem, sta se desilo sa ovim serijalom ja ne znam...prvo anime, od 26 epizoda sve je bilo OK negde do 20, a onda krece raspad sistema, mislim jesam shvatio, uglavnom, sta je pisac rekao, ali to je kraj i odgovor na pitanja postavljena od epizode 21-26, a sta se desilo sa pitanjima iz prvih 20 epizoda? Cenim ja kraj u stilu Zigija Frojda, ali vise cenim da mi kazu sta se na kraju desilo i sta je bilo sa glavnim likovima i da se razresi misterija iza dogadjaja koji su opisani. Onda rekoh da odgledam filmove, a ono neki su manje vise preradjen anime, a jedan potpuno ignorise anime i ponudi mi kraj koji je WTF, suprotan uglavnom svemu sto je anime objasnjavao :n-cc2: . Stoga mi je ocajnicki potrebno drugo misljenje/stav ili objasnjenje WTF se desilo u ovom anime-u? Imam takvu losu naviku da razbijam glavu kada ne mogu da resim neki problem ili kada mi neko umesto objasnjenja prospe neki BS tipa 'upotrebi svoju mastu' :boodala:
BTW da li vredi da se odgledaju ovi rebuld filmovi, tj. da li imaju vise smisla od anime? Mnogo mi je zao sto mi je ovo prvo mecha anime ostvarenje koje sam odgledao, trazio sam nesto laganije da se uputim u zanr, a dobio sam mind twisted psihoanalizu :kreza: Sva sreca da sam paralelno krenuo da pratim i Tegnen Toppa Gurenn Lagann i nisam ostao u ubedjenju da je mecha los zanr...jos ima nade :D
Preporuka za anime za UM od mene je Sword Art Online (http://www.animecrazy.net/sword-art-online-anime/) jos ako volis MMORPG igre,puna kapa. Kraj ima smisla BTW i ostavlja prostora za nastavak, a pritom odgovara na sva pitanja ;) Jos sam krenuo da pratim i Magi (http://www.animecrazy.net/magi-anime/) , prve 2 epizode i za sada je OK, videcu sta ce dalje biti :rolleyes:
Roronoa Zoro
16.1.2013, 1:48
@Dreamfall
obavezno pogledaj filmove, mda pošto si gledao sada seriju možda bi trebao kasnije, pošto je prvi film rekapitulacija 70% serije, drugi ostalih 30% + novi materijal, dok treći i aktuelni je 100% nov materijal, a čeka se i četvrti i ujedno poslednji (nadam se u ovo vreme 2014-15 u bioskopima u Japanu) + 6-7 meseci za DB/DVD izdanje
tako da možeš da sačekaš da odrade sva četiri filma, a do tada će ti i sećanje na seriju izbledeti i gledaćeš sve kao prvi put. naravno NGE filmovi su praznik za oči
Dreamfall
16.1.2013, 17:10
^ Odgledah i ova dva dostupna Evangelion rebuild filma i nekih uvodnih 7min od treceg koji kruze netom, i moram da kazem da tako ispricana prica ima mnogo vise smisla od one koja je servirana tokom, i u finalu, anime i onih filmova posle nje :rolleyes: Jeste da prva dva filma prilicno lice na anime, ali i one male promene donose poboljsanje, i moram da priznam da ne bih imao nista protiv da se serijal zavrsio sa drugim filmom, mnogo kvalitetniji kraj od onog iz anime, iako nije sve objasnjeno...videcemo sta ce biti u ova dva preostala filma, do tada mogu mirno da spavam i odgledam neki drugi anime :D ...sada imam vec 2 on hold i 4 ongoing (cekam release novih epizoda ) :D
-> Dreamfall, odgovore na pitanja koja ostavlja Evangelion nećeš naći. Jednini način da malo bolje razumeš serijal je da se upoznaš sa okolnostima u kojima je nastao.
Tim rečeno, obavezan materijal za čitanje se nalazi na sledećim adresama (najbolje čitati tim redom):
1. MDWigs' Musings (http://www.angelfire.com/anime4/mdwigs/)
2. EvaOtaku (http://www.evaotaku.com/)
3. [EVA] Tom's take on the Newtype 100% art book (Part 00) (http://eva.onegeek.org/pipermail/oldeva/1998-April/013136.html)
4. The “Save Asuka” Project (http://www.windsong.demon.co.uk/nge/index.html)
5. The NGE Fan-Geeks Commentary Project (http://www.evacommentary.org/)
Odgledah sad Neon Genesis Evangelion i one pratece filmove(bez ovih novih rebuild izdanja), i ne znam sta da kazem, sta se desilo sa ovim serijalom ja ne znam...prvo anime, od 26 epizoda sve je bilo OK negde do 20, a onda krece raspad sistema, mislim jesam shvatio, uglavnom, sta je pisac rekao, ali to je kraj i odgovor na pitanja postavljena od epizode 21-26, a sta se desilo sa pitanjima iz prvih 20 epizoda? Cenim ja kraj u stilu Zigija Frojda, ali vise cenim da mi kazu sta se na kraju desilo i sta je bilo sa glavnim likovima i da se razresi misterija iza dogadjaja koji su opisani. Onda rekoh da odgledam filmove, a ono neki su manje vise preradjen anime, a jedan potpuno ignorise anime i ponudi mi kraj koji je WTF, suprotan uglavnom svemu sto je anime objasnjavao :n-cc2: . Stoga mi je ocajnicki potrebno drugo misljenje/stav ili objasnjenje WTF se desilo u ovom anime-u? Imam takvu losu naviku da razbijam glavu kada ne mogu da resim neki problem ili kada mi neko umesto objasnjenja prospe neki BS tipa 'upotrebi svoju mastu' :boodala:
BTW da li vredi da se odgledaju ovi rebuld filmovi, tj. da li imaju vise smisla od anime? Mnogo mi je zao sto mi je ovo prvo mecha anime ostvarenje koje sam odgledao, trazio sam nesto laganije da se uputim u zanr, a dobio sam mind twisted psihoanalizu :kreza: Sva sreca da sam paralelno krenuo da pratim i Tegnen Toppa Gurenn Lagann i nisam ostao u ubedjenju da je mecha los zanr...jos ima nade :D
Preporuka za anime za UM od mene je Sword Art Online (http://www.animecrazy.net/sword-art-online-anime/) jos ako volis MMORPG igre,puna kapa. Kraj ima smisla BTW i ostavlja prostora za nastavak, a pritom odgovara na sva pitanja ;) Jos sam krenuo da pratim i Magi (http://www.animecrazy.net/magi-anime/) , prve 2 epizode i za sada je OK, videcu sta ce dalje biti :rolleyes:
Odlicna preporuka, sreca sto ovako kratko traje, ko zna sta bi bilo sa mnom da sam imao vise epizoda za gledanje - malo su ubrzali neke stvari.
Kad god gledam neki "duzi" anime, odem lepo na wiki istog ostvarenja i gledam samo canon arc-ove i sve je lepo i bajno :opanachke Sem kod Naruta koji ubija u pojam sa flashback-ovima, sva sreca pa sam prvo gledao Shippuden (pa mi je sve bilo novo) inace bih poludeo :)
-> Dreamfall, odgovore na pitanja koja ostavlja Evangelion nećeš naći. Jednini način da malo bolje razumeš serijal je da se upoznaš sa okolnostima u kojima je nastao...
Hvala za dodatne informacije, procitao sam sve i neke stvari su mi sada jasnije, shvatio sam da je ono zapetljavanje na kraju anime i filmovima koji su usledili, a od kojih je kako vidim svaki imao svoju podverziju :kreza: , razlog nedostatka budzetskih sredstava, a nove rebuild filmove sam prihvatio kao pravu pricu serijala,tj kao nesto sto ima njusku, rep, opipljivu formu, a nadam se i smisleniji kraj :D Procitao sam i da je sam pisac rekao nesto kao u fazonu da je prica Evangeliona kao lavirint i da ne moze da se objasni, sto je odlicno opravdanje za izradu hiljadu razlicitih verzija iste price i za zgrtanje nove kolicine novca :a_whistli , a sa druge strane deluje logicno kada se analizira radnja serijala ;)
Sa druge strane moram da se slozim i sa necim sto je rekao jedan lik iz komentara na sajtu gde sam gledao anime i Evangelion filmove : ,, I see Evangelion as a flawed masterpiece, you can't deny it's ingenuity but you must hate every version of the end there is. It's as if writer lost inspiration at the very end and wrote the ending so there can be one. Although writer maybe didn't want a series to end, I think that, near the finale, he realised that there is so much left to be told... I hope he will tell us what he wanted then with his new movies...BTW penguin rocks :) ''
Fate/Stay Night - Pogledao jedva do kraja, tupava i dosadna serija. Neko me je ovde bio upozorio na to ali kad ne umem da slušam. :kreza:
Sad gledam FA: Brotherhood i već mi se, oko 20. epizode, više sviđa od prvog FA. Čini mi se da će razni interesantni likovi biti mnogo bolje razrađeni (npr. Mustang i ekipa oko njega). Mada, dovoljno je samo to što je Winry zaastupljenija i ja sam srećan. :D
Roronoa Zoro
17.1.2013, 16:30
onda pogledaj Fate/Zero, dosta ga ljudi dižu u nebesa, ali kda sam video kako recimo izgleda Alensandar Makedonski, reko' neka hvala
Lucic Nemanja
17.1.2013, 18:48
Kul je Fate/Zero, svakome bih ga preporučio, ali nikako nije nešto što treba dizati u nebesa. Gledao sam ga samo zbog Aleksandra, mnogo mi se dopao lik :D!
Mada sam sve vreme znao da će ga kad tad ubiti pošto je jasno naglašeno ko su zvezde serije od samog početka, opet mi je bilo žao kad se to desilo :(
Sass Drake
17.1.2013, 21:16
Za one koji još ne shvataju zašto je Zeon izgubio rat. :D
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_169806239_vlcsnap-2013-01-17-20h09m03s185.png (http://fotkica.com/slike.php?slika=1_169806239_vlcsnap-2013-01-17-20h09m03s185.png)
Jer ima neke velke razlike izmedju one piece anime i mange ? Jurio sam one piece dugo po epizodama i skorije sam stigao do zadnje, ali sad mi mnogo smorno da cekam da sledeca epizoda izadje pa hocu da citam mangu, ali ne znam da li ima neke razlike posto ne bi da citam ako je sve isto :D .
Sad gledam FA: Brotherhood i već mi se, oko 20. epizode, više sviđa od prvog FA. Čini mi se da će razni interesantni likovi biti mnogo bolje razrađeni (npr. Mustang i ekipa oko njega). Mada, dovoljno je samo to što je Winry zaastupljenija i ja sam srećan. :D
Cekaj tek da vidis sveopsti haos u zadnjih 5 epizoda, ne zna se ko pije, a ko placa, a onda se na kraju sve savrseno uklopi :alealeee: fantasticno ispricana prica, a kraj je najpravedniji moguci imajuci u vidu da braca moraju da plate neku cenu za ono sto su uradili na pocetku :paranoia: Uz Death note moj najomiljeniji anime :tapsh:
BTW nisam gledao Fate/Zero zato sto sam cuo da je Coa Makedonski predstavljen kao zensko :confused: , sto mi se nije uklapalo u viziju A.M. koju sam stvorio u glavi uceci istoriju :kreza:
Roronoa Zoro
18.1.2013, 1:09
@AngeR
i nema razlike, mda od anime se očekuje da odrade baš badass neke delove, a ono mlitavo.
slobodno se prebaci na mangu, ja sam recimo pola godine batalio anime sada sam sustigao i o5 pauza do sledeće zime, a manga se naravno redovno prati
Jer ima neke velke razlike izmedju one piece anime i mange ? Jurio sam one piece dugo po epizodama i skorije sam stigao do zadnje, ali sad mi mnogo smorno da cekam da sledeca epizoda izadje pa hocu da citam mangu, ali ne znam da li ima neke razlike posto ne bi da citam ako je sve isto :D .
Ne primecujem razliku, mozda recimo kada idu ka Fishman Island Kraken je u animeu vise stradao, cini mi se da su mu je Zoro odsekao tentacle, dok u mangi mislim da nije bilo toga vec se jedino Rafi bio sa njim kako bi ga pripitomio. Ali preporucio bih ti da cekas i ne pratis mangu jer se ja redovno razocaram kada prodjem kroz pricu a ne dozivim tako lepo kao sto je to kada gledas animirano. I ovaj Z arc je dodat u animeu zbog filma, tih par epizoda nema u mangi.
Ali preporucio bih ti da cekas i ne pratis mangu jer se ja redovno razocaram kada prodjem kroz pricu a ne dozivim tako lepo kao sto je to kada gledas animirano.
Ja bih ti preporučila upravo suprotno, jer originalni materijal je uvek bolji od animacije, i redovno se razočaram kad vidim koliko je anime površan, bled i loše nacrtan spram manga-e. A najčešće se i naglo prekine produkcija, posle par sezona, dok manga i dalje nastavlja sa pričom.
Roronoa Zoro
18.1.2013, 2:10
One Piece i dalje donosi fine $$ tako o prekidu produkcije nema govora
za crtež se slažem, znao je da bude od sasvim korektnog do odvratnog, ali više ovo drugo
a u OP-u nema nekog filozofiranja tako da površnosti/dubini ne treba da raspravljamo (da li je ima ili ne)
Ja bih ti preporučila upravo suprotno, jer originalni materijal je uvek bolji od animacije, i redovno se razočaram kad vidim koliko je anime površan, bled i loše nacrtan spram manga-e. A najčešće se i naglo prekine produkcija, posle par sezona, dok manga i dalje nastavlja sa pričom.
Moram da kazem da se delimicno slazem sa tobom :D Popularna manga je uglavnom bolje nacrtana od anime adaptacije, ali je posebno kada neki akcioni momenti iz mange 'ozive' uz pomoc OSTa i kvalitetnog voice over-a :rolleyes: Ja recimo volim da pratim anime i mangu paralelno, pa kad anime sustigne mangu i krenu smor filleri, ja okrenem mangu i pratim do kraja aktuelnog arc-a, onda pogledam anime adaptaciju i tako ukrug :D Izuzetak su anime koje su kompletirane i imaju malo epizoda...to je vec po mom misljenju skockana prica i tu retko citam mangu ako je ima ;)
BTW naisao sam na ovaj anime Claymore (http://anilinkz.com/series/claymore) i pitam se valja li ga odgledati? Sta vi mislite? :D
Roronoa Zoro
18.1.2013, 2:47
pa Claymore je jedan od anime-a koja ti pljune u lice izminjenim krajem i dobro poznatim rečima: "čitaj mangu ako hoćeš/želiš da vidiš kraj"
mda ono početak je smor, kraj bzv, sredina dobra, ali bolje čitaj mangu i ne gubi vreme sa anime adaptacijom, ali o5 manga je tako jednolika da je to neverovatno, pozadina skoro da i nema, a claymorke imaju iste face sa drugačijom frizurom, a muški likovi su svi zalizani i isti.
Mislim da ovo konkretno za One Piece ne važi. Manga je po mom mišljenju dosta nejasno nacrtana. Sve se ubrzano dešava, kadrovi se menjaju bez trunke predaha, slike su ili nejasne i ne vidi se lepo šta se događa ili su preobimne i imaju previše detalja tako da ih je teško sagledati itd. Prosto rečeno manga je naporna za čitanje. Anime koliko toliko dopunjuje radnju tako da sve dobija jasan tok. Kad se tu doda dobra glasovna gluma i muzika, mnogo je bolji doživljaj. Manga više deluje kao "story board" za anime.
Što se tiče One Piece-a, mislim da baš zbog ovoga gore rečenog nije potrebno suzdržavati se od mange. Sasvim komotno posle čitanja mange može i da se pogleda anime. Užitak neće biti umanjen.
BTW naisao sam na ovaj anime Claymore (http://anilinkz.com/series/claymore) i pitam se valja li ga odgledati? Sta vi mislite? :D
Meni se svideo ali je kraj baš WTF. Da sam znao da je radnja nedovršena ne bih ni počinjao da gledam. Ili manga ili da neko dovrši ovaj (ili odradi nov) anime.
http://youtu.be/z1kYdtVvfLQ
Posle ovako necega, ne bih se slozio. Mozda mozes uopsteno reci za neke, ali OP je nesto drugo.
Roronoa Zoro
18.1.2013, 11:00
dobro Iris ne voli One Piece, bar je tako bilo pre par godina
Mozda mozes uopsteno reci za neke, ali OP je nesto drugo.
Uopšteno i pričam, One Piece anime nikad nisam ni gledala ;)
dobro Iris ne voli One Piece, bar je tako bilo pre par godina
Ne sviđa mi se crtež/ilustracija, to je sve, znam da je One Piece dobra manga. Prosto, u slučajevima kada mi se crtež ne sviđa uglavnom ni ne počinjem sa čitanjem...
I to u mom slučaju važi za sve stripove, ne samo manga/manhwa ostvarenja.
Lucic Nemanja
18.1.2013, 11:10
BTW nisam gledao Fate/Zero zato sto sam cuo da je Coa Makedonski predstavljen kao zensko :confused: , sto mi se nije uklapalo u viziju A.M. koju sam stvorio u glavi uceci istoriju :kreza:
Lose si čuo. Kralj Artur je predstavljen kao žensko.
A Aleksandar je najveća carina od svih. Kad budeš, ako budeš, gledao prosto nećeš moći da ne voliš tog lika :).
Dreamfall
18.1.2013, 11:49
Lose si čuo. Kralj Artur je predstavljen kao žensko.
A Aleksandar je najveća carina od svih. Kad budeš, ako budeš, gledao prosto nećeš moći da ne voliš tog lika :).
Onda su me zahebali, ipak cu da odgledam pa cu da vidim valja li :D Hvala za savete za Claymore,preskocicu, ne mogu opet da odgledam anime bez zakljucka, jedan anime tipa Evangelion-a godisnje je dovoljan :kreza:
Dreamfall
19.1.2013, 18:38
Ako hoćeš badass borbu, najepic, najmoćnije, najluđe scene, anime od koga zastaje dah, anime u kome eksplozije stvaraju manje eksplozije koje eksplodiraju, anime sa najboljim, najbadass likom svihih vremena (KAMINA FOREVAH!!! :n_klanja: ) onda Tegnen Toppa Gurenn Lagann!!! Moj anime no. 1! :D
Odgledah malopre i Tegnen Toppa Gurenn Lagann na tvoju preporuku. Jako mi se svideo anime, jedini problem je tuzan kraj i premnogo radnje strpano u premalo epizoda...o tome u spojleru :(
Kraj mi se nikako nije svideo, ovakva sudbina glavnih likova je gora nego da su svi poginuli...Yoko forever alone, Simon luta ko beskucnik nakon sto je Nia umrla na svadbi, a Rosiu preuzima sve zasluge iako **** nije pomerio :facepalm jeste da to jako lici na nesto sto bi se realno desilo i u stvarnom zivotu, ali jbg ponekad moze i anime da se zavrsi happy end-om :nov_mad2: O tome sto je Kamina izginuo na pocetku iako je bio jedan od boljih likova anime i o tome sto je bez neke preke potrebe Kitan izginuo na kraju necu da trosim reci... :cool: Onda, radnja se odvija prebrzo, cas skoci mesec dana, cas 7, cas 20 godina unapred, a neke od najbitnijih informacija o svetu u kome se desava anime dobijemo za par minuta u dva tri dijaloga :paranoia:
Thunderman
20.1.2013, 14:06
I Fate/Zero od Ufotable ima odlicnu ekranizaciju novela.
Dreamfall
23.1.2013, 11:04
Odgledah malopre Code Geass i sta da kazem sem, najbolji anime ikada! :n_klanja: Nisam ocekivao nista od onoga sto se desilo u anime-i, neverovatno ispricana prica...neke stvari nisu 100% objasnjene, ali to nema uticaja na konacan utisak...pravo remek delo :tapsh:
O kraju :D
Kraj je fantastican, nisam na kraju ocekivao da Lelouch i C.C. prezive, ali jesu, zasto tako mislim? Pa vidimo nekoga kako vozi kociju sa senom, ne vidimo mu lice, a onda vidimo C.C. kako prica, origami zdrala, koga osim Sayako i Nunnally i Lelouch-a nisam video da neko drugi zna da napravi, a onda C.C. pita nesto Lelouch-a i podigne oci ka vozacu kocije :D Zdrala je mozda napravila i Nunnally ako joj je Lelouch dojavio da je ziv...sve u svemu sjajan kraj :alealeee:
zdravkelja
23.1.2013, 12:17
I ja sam to prvi put pogledao pre par meseci. Retko dobar zavrsetak :)
A da je Lelouch i umro, ne bi kraj bio nista losiji :)
Da ali sad imaju materijala za R3 :)
Da ali sad imaju materijala za R3 :)
to sto je ovaj ziv ne znaci da ima materijala za jos... mada kakva je bila druga sezona mozda i naprave jos neki veci buckuris od animea, da namaknu jos koji dinar od fanova serije.
edit: ako je neko admin ili mod to ne znaci da moze da menja tudje poruke kako mu se svidi...
Pa recimo ja bih voleo da se odradi i R3 za Code Geass, jer je to prilika da se objasni poreklo Geass-a i razjasne neke misterije o C.C. :D
Sta ja mislim da treba da urade u R3?
Trebalo bi da smeste R3 u doba nastanka Geass-a i u vreme kada C.C. dobija Geass pa kasnije i postaje besmrtna, mogli bi da obrade u par epizoda i zivot C.C. do trenutka kada srece Lelouch-a, jer C.C. je najmisteriozniji lik u anime-i, i meni najdrazi lik u anime ostvarenjima uopste :love: ...kako je glavni pokretac serije Geass, u direktnoj vezi sa C.C. , mislim da je ona pravi lik za protagonistu u R3 ;) Sto se mene tice prica sa Zerom i Lelouchom je zavrsena, britanska imperija je unistena, covecanstvo je krenulo putem pomirenja itd. mogli bi samo da prikazu glavne likove iz R1 i R2 Code Geass-a, da pokazu dokle su stigli i sta rade u novom svetu :a_whistli Sa razjasnjenom Geass misterijom autori anime mogu mirno i sa osmehom na licu da kazu - Job well done :) I bilo bi lepo da nam kazu kako je C.C.-no pravo ime :dedica:
evo jedne liste kvalitetnih anime naslova, ako ne znate sta da gledate ovde ima puno toga dobrog da se probere...
https://0-media-cdn.foolz.us/ffuuka/board/a/image/1337/26/1337264134127.jpg
zdravkelja
31.1.2013, 20:05
Odlicna lista :) Eh, koliko ja jos treba da pogledam...
Na ovo bih svakako dodao i Death Note. Mislim da ne postoji bolji nacin da uvuces u anime nekoga ko anime uopste i ne gleda :) Pored Miyazakijevih filmova.
Odgledah sad Ao no Exorcist (http://anilinkz.com/series/ao-no-exorcist) ... prilicno dobar anime sve dok se drzi mange, onda krece raspad...prica se rasplete u par epizoda, licnost nekih likova se menja u korenu kako bi posluzili da zavrse pricu...odradjeno je nesto kao kad je prvi FMA sustigao mangu, ali dosta losije :( Moja preporuka je da se anime gleda do 17. epizode, a onda moze da se predje na mangu koja je ongoing i pored dobrog crteza nudi OK pricu ;) Mozda jos pogledam OVA epizode kada procitam poslednji aktuelni chapter mange :rolleyes:
BTW dajte neku preporuku za anime duzi od 25 epizoda...valja li ovaj D-gray man da se odgleda?
^ Mobile Suit Zeta Gundam. :)
Roronoa Zoro
1.2.2013, 11:27
fina je lista i ima dosta naslovakoje nisam pogledao
mda bez samuraja molim, to već ne mogu da svarim
Odlicna lista :) Eh, koliko ja jos treba da pogledam...
Na ovo bih svakako dodao i Death Note. Mislim da ne postoji bolji nacin da uvuces u anime nekoga ko anime uopste i ne gleda :) Pored Miyazakijevih filmova.
slazem se, nema nista bolje od Mijazakija za pocetak... ljudi koji ne gledaju anime vole njegove filmove.
fina je lista i ima dosta naslovakoje nisam pogledao
mda bez samuraja molim, to već ne mogu da svarim
da da, Samurai X: T&B OVA je stvar koji bih i ja svima preporucio kao nesto odlicno.
Lucic Nemanja
10.2.2013, 18:33
Je l' gledao neko Mirai Nikki (Future Diary). Ja ga danas završio i nije mi se nešto dopao.
Je l' gledao neko Mirai Nikki (Future Diary). Ja ga danas završio i nije mi se nešto dopao.
Evo, ja sam. Meni je anime "legao", tako da... Prepun malih obrta, zanimljivih likova i tenzije... Jedino što mi se nije dopalo jeste muzika - ima onaj Holivudski zvučni efekat koji se tako loše uklopio... Dobro je da je prvi opening odličan (ali je zato drugi meh). xD
Počeo sam da gledam Deadman Wonderland... Čini se da je na istu foru kao i Mirai Nikki. Odličan početak, kao i (engleski, nekim čudom) OP.
Dreamfall
10.2.2013, 23:36
Ja sam krenuo da pratim D-Gray man (http://anilinkz.com/series/d-gray-man) stigao sam do 50 ep i ne mogu da verujem kako se, zasada, dobro odvija prica i otkrivaju stvari o glavnim likovima, stvarno posebno iskustvo. ;) Najjaci mi je glavni negativac, koga covek ne moze da mrzi i da 'oce, prava retkost je videti tako nesto :D Videcu kako ce se stvari dalje odvijati, ali za sada mi se svidja anime :rolleyes:
BTW jel valja da se pogleda Gintama (http://anilinkz.com/series/gintama) , ja pogledah par epizoda i nesto mi ne deluje sjajno, pa rekoh mozda kasnije postane bolji...vidim da je ongoing anime i da ima oko 270 ep. pa nije to tako za dzabe, valjda :o Nesto slicno sam doziveo i sa Hunter x Hunter anime-om, ali nastavio sam da gledam i ispalo je da je sasvim pristojan anime...mozda je i sa Gintamom tako, pa rekoh da pitam nekoga ko prati :a_whistli
Lucic Nemanja
11.2.2013, 4:07
Evo, ja sam. Meni je anime "legao", tako da... Prepun malih obrta, zanimljivih likova i tenzije... Jedino što mi se nije dopalo jeste muzika - ima onaj Holivudski zvučni efekat koji se tako loše uklopio... Dobro je da je prvi opening odličan (ali je zato drugi meh). xD
Počeo sam da gledam Deadman Wonderland... Čini se da je na istu foru kao i Mirai Nikki. Odličan početak, kao i (engleski, nekim čudom) OP.
Postao mi je malo zanimljiviji pred kraj da bi se sve srušilo na kraju. I likovi su mi bzv, jedino mi je kul onaj overly manly men Marco! Skroz je badass lik :D!
Ja sam krenuo da pratim D-Gray man (http://anilinkz.com/series/d-gray-man) stigao sam do 50 ep i ne mogu da verujem kako se, zasada, dobro odvija prica i otkrivaju stvari o glavnim likovima, stvarno posebno iskustvo. ;) Najjaci mi je glavni negativac, koga covek ne moze da mrzi i da 'oce, prava retkost je videti tako nesto :D Videcu kako ce se stvari dalje odvijati, ali za sada mi se svidja anime :rolleyes:
BTW jel valja da se pogleda Gintama (http://anilinkz.com/series/gintama) , ja pogledah par epizoda i nesto mi ne deluje sjajno, pa rekoh mozda kasnije postane bolji...vidim da je ongoing anime i da ima oko 270 ep. pa nije to tako za dzabe, valjda :o Nesto slicno sam doziveo i sa Hunter x Hunter anime-om, ali nastavio sam da gledam i ispalo je da je sasvim pristojan anime...mozda je i sa Gintamom tako, pa rekoh da pitam nekoga ko prati :a_whistli
DGM nije zavrsen tj kad zavrsis anime (tih 102/3 epizoda) trebao bi da nastavis sa mangom (kraj je recimo ostavljen open) ali manga izlazi jako sporo (teoretski na mesec dana). Sto se pak tice Gintame to je po meni najbolji comedy manga/anime koji sam gledao/citao...ali nije za svakoga posto je dosta epizodican i nema bas puno klasicnih arc-ova ali opet toliko je unikatan i zabavan (parodije na sve strane) da je po meni must watch/read.
WhhnN2Nlo28
fsxZjwiO5Jg
A da i meni omiljeni DGM OP
zK-EVhaeB48
^ Pogledacu i Gintamu posto sad ciljam neke duze i unikatne anime, ranije sam gledao uglavnom anime filmove i krace anime serije, pa i ono sto se vrtelo po TVu po koju epizodu,Digimoni, Zmajeva kugla,Yu-Gi-O i tako to :kreza: , ali vremena se menjaju :D
Inace meni se mnoogo dopadaju opening i closing teme za DGM, jedna od glavnih stvari koja me je povukla da krenem da gledam anime je i prvi opening :tapsh:
rSVc0-U2F70
Inace i ostali OST u DGM je od 20-e epizode nadalje poprimio karakter awesomeness-a :n_klanja: BTW stigao sam do 65 ep , i cini se 'that shit is getting serious' :Freddy:
Da se javim i ja nakon tolke pauze prisilne. :D Pa neke utisce ukratko da podelim.
Odgledao u skorije vreme Afro Samurai ono utisci pa mozda najlosiji anime u zadnje vreme, animacija odudara od svega sto sam video(cak i fist of the north star je imao bolji crtez), ne dopada mi se nije ni old style ni new style nego weird style, prica standardna likovi vade stvar tj ninja ninja.:rofl: Kraj ocekivan ali i fail jer nije epic kao sto je trebalo ali prica i likovi su ok izvedeni ali serijal ko serijal je Flat za mene nema osecaja pravog animea.
School Days samo jedan komentar TWISTED LIKE HELL od samog starta pocinje lool this just another comedy romansa a zavrsava se kao wtf tragedija i svi ali apsolutno svi likovi u ovom animeu su losi iz nekog razloga, za glavnog protagonistu i da ne govorim to je da davljenje a ne divljenje, i na kraju nikog nisam ni zalio ni zavoleo, ali prica je cool iako ja licno ne volim comedy/teens glupace sa ragbistima or harems ali ovo je izuzetak morbidno i vredno gledanja.
Angel Beats ekstra anime dokaz da ne treba da lete delovi tela da bi serijal bio cool, pomalo blesav na momente i u sledecem momentu tuzan jako animacija mi je ekstra crtez simpatican likovi ono skupili se ubilo se svi su ludi na neki nacin, ume i da te nasmeje i da ti napravi knedlu u grlu kraj je fenomenalan zato sto je i ocekivan i neocekivan u isto vreme, kako se protumaci, i ne ostavlja ravnodusnim onog ko se udubi a to je glavno.
I jako dobru pouku barem sam ja tako protumacio ima da se od zivota ne odustaje nikad pre vremena, ma koliko da je lose da se pokusa izvuci najbolje, a kada se vreme priblizi i kada nema dalje onda se samo prepustis i olaksas sebi.
Poceo i da gledam Claymore i ekstra je akcija i prica su super a Clare je Badass totalni sto bi rekli ameri (mada nista manje nisam ni ocekivao jer sam nacuo iz komentara.
Dreamfall
13.2.2013, 17:28
Pogledah sad DGM do kraja i moram da priznam da me je drugi deo druge sezone odusevio, koliko je prva sezona bila spora i okrenuta prema svakodnevnici glavnih likova, toliko je druga pokidala sa akcijom i revelation efektom :n_klanja: Nekoliko jako unikatnih i gotivnih likova( Marsal Cross carina :to_care: ) i par obrta u prici su me jako odusevili(makljaza na kraju i nova Lenalee :rolleyes: ), a tu je i pesma iz 92,93. epizode koja je genijalna :n_klanja:
fFw15PLvqmg
Kraj je jako glup, ali to ja zovem prvi FMA efektom, jbg kada su sustigli mangu :mad: odradice valjda posle, ili sve ispocetka kao Hunter x Hunter, ili jos jednu sezonu da zavrse pricu...odoh sad da citam mangu :icon_stud
http://www.dodaj.rs/f/1Q/YU/pICxTKI/springpreview.jpg
Dobrih stvari si postavio Pumba od svega toga mislim da obecavaju ova 3 naslova koja ce kad tad da mi padnu saka.
1.Shigeki No Kyonjin deluje totalno epic sa pricom taj survival instinkt etc, a i stil animacije mi se svidja pogotovo oblaci trailer (http://www.youtube.com/watch?v=5pDoaKnCXdo)
2. Devil Survivor 2 kolko sam ukapirao radi se po igri sa Nintendo Ds-a, valjda nece da zas**u jer realno igre vecina i nema neki materijal da se prebaci u serijal i to, mozda je ovo jedan od izuzetaka.
Inace deluje dobro a glavni lik me podseca po malo na onog iz Code Geass-a Lelounch-a, a stil je ko 2.5 D sa onim pozadinama kao da si u igri .
3. Kakumeiki Valvrave mi se svidja zbog nacina kako su uradjeni roboti.
Ovo sve ostalo od serijala deluje tipicno School zaplet, a prvi na listi sa leve strane ko polu hentai scenario i tako to uglavnom videcese ostali deluju budjavo, a Ove nisam osmotrio.
ljudi koji su citali mangu(Shigeki No Kyonjin) kazu da je veoma dobra i da je jedna od popularnijih od ovih novijih. videcemo, sigurno cu pogledati prvih par epizoda da vidim o cemu se radi - deluje zanimljivo....
Hm... ako sudimo po dobrim manga naslovima, onda je meni potencijalno najinteresantniji Karneval, jer je manga fenomenalna! Slično važi i za Aku no Hana (deluje kao uobičajeni shoujo, ali je manga prilično... pa, drugačija). Crtež je u oba slučaja sjajan, videćemo na šta će anime da liči...
Iris posto ti jedina na forumu na ovih 100+ strana nisi obelezila Gantz u anime verziji kao totalni crap(ne racunajuci mene) vec si ga u celini obelezila kao vrlo dobar (izuzimajuci kraj) pa mi to govori da su tvoje preporuke na mestu.
Reko aj da barem procitam o cemu se radi u Aku no Hana summary, neki iz ovoga zakljucujem jedno ovo je jos jedna od onih Psycho Bitch, Going Crazy Trougao stvari hmm mirisem krv . :D
Daj jos neki detalj jel intezivna brain-damage prica, ili se odvija polako pa onda postaje wtf sa vremenom, glavno je da nije Flat znaci da te neki motiv tera da citas/gledas dalje, ako toga nema onda dzabe sve.
Roronoa Zoro
19.2.2013, 16:11
Aku no Hana jedno što može da uništi je cenzura, a plašim se da će je biti. no biće BD da ispravi stvari. manga je odlična
od ostalih Azazel 2, Ika-Musume, Hoihoi-san i Seitokai Y
Dreamfall
19.2.2013, 21:38
Ispratio sam malopre Hunter x Hunter (2011) do 67 epizode i jedva cekam sledecu epizodu, jako unikatan anime :aplauz: Pravo osvezenje nakon sto sam zavrsio sa supermracnim D. Gray Man-om ( i mangu sam procitao :D ). Ima li neko preporuku sta da se gleda dalje? Neki zavrsen anime sa vise epizoda bi bio OK, sad sam odgledao sve epizode ongoing anime koje pratim ( Magi, Fairy Tail, HxH etc. ) i treba mi nesto da mi brze prodje vreme do sledecih epizoda :o Gledam i Gintamu, ali to je vise relax anime, po par epizoda dnevno :a_whistli
Magi citaj mangu bolje, jer iako je anime dobar seku mnogo mnogo stvari.
Dreamfall
21.2.2013, 14:58
Krenuo sam sad da gledam Psycho-Pass (http://anilinkz.com/series/psycho-pass) i moram da priznam da mracniji anime nisam skorije gledao :paranoia: Anime je mesavina Dredd-a, Minority Report-a, CSI ( onog originalnog, bez onih komicnih tehno izmisljotina iz kasnijih sezona/klonova) i jos kojecega,a i ima neku svoju originalnu notu, ali je jako tezak za gledanje zbog tematike koju obradjuje. Znao sam da ce da bude mindfu*k anime kada sam video da se odvija u buducnosti i da se bavi ljudskom psihom, ali sam ipak pogledao. Anime je sjajan, da me neko pogresno ne shvati, ali je naporan jer se bavi najmracnijim delovima ljdudske psihe...Apsolutno mogu da ga preporucim, ali maksimalno po 5 epizoda dnevno, u cilju ocuvanja sopstvenog mentalnog zdravlja :Freddy: BTW nemojte mnogo da se vezujete za sporedne likove, ako pogledate anime, shvaticete zasto :paranoia: Inace anime jos nije zavrsen...jedva cekam da vidim sta ce da bude na kraju.
Opening :D
93r_SSFyIfo
^Deluje zanimljivo. Jel nesto na foru Ergo Proxy-a?
Dreamfall
22.2.2013, 19:35
^Deluje zanimljivo. Jel nesto na foru Ergo Proxy-a?
Nisam gledao Ergo Proxy pa ne mogu da kazem.
Nego, ako bi neko mogao da mi hronoloski poredja (po toku radnje, ne po datumu izlaska anime) Mobile Suit Gundam anime serijal ( bez filmova) bio bih mu mnogo zahvalan :D Gledao sam nesto na Vikipediji, ali mi nista nije jasno, a jako bih voleo da odgledam ovaj serijal kako valja ;) BTW krenuo sam malo da gledam Saint Seiya (http://anilinkz.com/series/saint-seiya-omega) i zasada mi je meh, ni tamo ni vamo, pa ako je neko vec gledao moze da mi kaze da li anime vredi da se pogleda :D
Sass Drake
24.2.2013, 2:59
Ne znam da li ću izdržati dok se ne pojavi sub Unicorna. :nov_guita
Daj jos neki detalj jel intezivna brain-damage prica, ili se odvija polako pa onda postaje wtf sa vremenom, glavno je da nije Flat znaci da te neki motiv tera da citas/gledas dalje, ako toga nema onda dzabe sve.
Meni je i jedno i drugo :D Nije za svakoga definitivno, možda ti neće leći ali sačekaj serijal pa vidi, jer ko zna kako će cela priča da izgleda u anime formatu.
Lucic Nemanja
17.3.2013, 3:40
Odgledah Kemonozume... čudno jedno iskustvo. Jako cudno. Moraće da mi se slegnu utisci da bih bilo šta rekao, ali jedno ne mogu poreći, a to je da nisam nikad video ovako nešto. Potpuno drugačije nego bilo šta što sam do sada gledao.
Odgledah Kemonozume... čudno jedno iskustvo. Jako cudno. Moraće da mi se slegnu utisci da bih bilo šta rekao, ali jedno ne mogu poreći, a to je da nisam nikad video ovako nešto. Potpuno drugačije nego bilo šta što sam do sada gledao.
slazem se, anime je veoma specifican... ako ti se svideo, baci pogled(ako nisi) na Mind Game i Kaiba(rezirao ih isti lik kao i Kemonozume).
Laserstorm
17.3.2013, 11:44
Nisam gledao Ergo Proxy pa ne mogu da kazem.
Nego, ako bi neko mogao da mi hronoloski poredja (po toku radnje, ne po datumu izlaska anime) Mobile Suit Gundam anime serijal ( bez filmova) bio bih mu mnogo zahvalan :D Gledao sam nesto na Vikipediji, ali mi nista nije jasno, a jako bih voleo da odgledam ovaj serijal kako valja ;)
Ni ja nisam odgledao sve serije, jer sam ljubitelj Real Robot zhanra, a u kasnijim serijama su poceli da ubacuju Super Robot fazone i da se shlihtaju tinejdzerskoj populaciji i ubacuju elemente koje ima po ostalim animama (a koji meni idu na zhivce, tipa angst momak od 16 leta koji je ekstra talenat yadda yadda yadda...), ali od onoga sto sam gledao preporucujem sve, osim prve serije, jer je stvarno matora, ne znam da li ce se svakome dopasti.
Redosled gledanja (hronoloski poredjane po radnji):
Mobile Suit Gundam (1979)
Mobile Suit Gundam: 08th MS team (1996)
Mobile Suit Gundam: War in the Pocket (1989)
Mobile Suit Gundam: Stardust Memory (1991)
Mobile Suit Zeta Gundam (1985)
MS team i War in the Pocket se desava paralelno sa radnjom iz prve serije.
Da bi znao hronoloski kako serije stoje jedna u odnosu na drugu, pogledaj na wikipedijinom chlanku o Gundamu listu serijala i filmova, videces da zadnja kolona u tabeli daje fiktivni datum desavanja serije u univerzumu.
Dreamfall
17.3.2013, 14:28
^ Hvala, sada mogu da krenem da gledam ko covek :D
Inace u zadnje vreme sam odgledao Seikon no Qwaser, Katekyo Hitman Reborn, pokusao sam da gledam Queens blade, ali nije islo :kreza: kao ni sa Saint Seiya ( likovi su mi isli na zivce, od voice over-a do izgleda ) hocu jos da pogledam Guilty Crown (http://anilinkz.com/series/guilty-crown) i ovaj Mobile Suit serijal pa da se prebacim samo na anime koje se jos emituju ( Hunter xHunter, Magi i sl. ) pa da gledam po jednu epizodu nedeljno :cool: Pomalo pogledam i Gintamu ponekad jer prica (bar zasada ) nije povezana pa moze da se isprati i po jedna epizoda dnevno :D
Inace ako neko hoce da gleda Katekyo Hitman Reborn preporucujem mu da pogleda prvu i drugu epizodu, da preskoci sve do 20. i par posle 30. i ostalo je uglavnom OK...negde su me udavili kod 162. epizode jer su jos forsirali jedan isti arc sa istim neprijateljima(imao sam utisak da anime od 200ep ima samo 2 arc-a :icon_scra ), ali na kraju sam uspeo sve da odgledam. Nije los anime, ali mene nije nesto posebno odusevio :rolleyes:
Laserstorm
17.3.2013, 16:11
@Dreamfall:
Pazi, ovo sto sam ja napisao su serije koje pripadaju tzv. "originalnom" Gundam univerzumu (Universal Century kalendar- UC). Imas i alternativne univerzume tipa AC i slicno. Mislim, dosta su ga iskomplikovali, zato se ja samo drzim UC univerzuma i serija koje njemu pripadaju, jer prate osnovne postulate Real Robot zhanra, koji je inache i postavila MS Gundam serija iz 1979.
Ako volish takve mecha serije, onda ti preporuchujem i Armored Trooper Votoms.
Sass Drake
17.3.2013, 23:58
Ni ja nisam odgledao sve serije, jer sam ljubitelj Real Robot zhanra, a u kasnijim serijama su poceli da ubacuju Super Robot fazone i da se shlihtaju tinejdzerskoj populaciji i ubacuju elemente koje ima po ostalim animama (a koji meni idu na zhivce, tipa angst momak od 16 leta koji je ekstra talenat yadda yadda yadda...), ali od onoga sto sam gledao preporucujem sve, osim prve serije, jer je stvarno matora, ne znam da li ce se svakome dopasti.
Redosled gledanja (hronoloski poredjane po radnji):
Mobile Suit Gundam (1979)
Mobile Suit Gundam: 08th MS team (1996)
Mobile Suit Gundam: War in the Pocket (1989)
Mobile Suit Gundam: Stardust Memory (1991)
Mobile Suit Zeta Gundam (1985)
MS team i War in the Pocket se desava paralelno sa radnjom iz prve serije.
Da bi znao hronoloski kako serije stoje jedna u odnosu na drugu, pogledaj na wikipedijinom chlanku o Gundamu listu serijala i filmova, videces da zadnja kolona u tabeli daje fiktivni datum desavanja serije u univerzumu.
+
Mobile Suit Gundam ZZ (znam da mnogi ne vole ovaj serijal, al' šta bi im ja :D)
Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack
Mobile Suit Gundam Unicorn (ko će dočekati zadnju epizodu) :kreza:
dosta kasnije:
Mobile Suit Gundam F91
Mobile Suit Victory Gundam.
Od gore pomenutih, Zeta i Unicorn (barem ovih šest epizoda) su masterpiece.
kako godine ideu tako mi se anime entzijazam usporava,nekad sam gledo sve zivo sad....crvc (ah razmene cuvene)
nego,odgledah Psycho-Pass (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14195) ima li neko predlog za nesto slicnog kvaliteta?
Dreamfall
22.3.2013, 11:54
Odgledao sam malopre Psycho-Pass (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14195) do kraja (serija se juce zavrsila ) i moram da kazem da me je ovaj anime odusevio...najbolji moguci kraj koji sam do sada video, nije ni toliko srecan da ne poverujes, ni toliko tuzan da proklinjes autore. Animacija(stil, likovi, okruzenje,detalji ) je nesto najbolje sto sam video jos od Death Note-a koji sam dugo smatrao za jedan od najboljih anime ostvarenja na svim poljima (prica, animacija, likovi ). Posle megamracne prve polovine anime, druga polovina izvedena u maniru najboljih detektivskih filmova/serija. Apsolutna preporuka sa moje strane :n_klanja: Odoh sad da pogledam Guilty Crown (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=13001) i Ergo Proxy (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=5115) za koje kazu da su slicni kao Psycho-Pass :aplauz:
Dreamfall
26.3.2013, 21:42
Jel moze neko da mi kaze koliko epizoda One Piece-a mogu da preskocim, a da pritom ne propustim nista bitno u pogledu fabule? Gledao sam prvih 10 epizoda, ali me udavise silno, a bas hocu da vidim o cemu se radi u seriji :D
Roronoa Zoro
26.3.2013, 22:16
ako te One Piece udavio u prvih 10ep, batali ga i ne gubi vreme
ali eto baci pogled ovde: http://razielsdomain.forumotion.net/t10321-list-of-filler-episodes-for-one-piece
doduše One Piece u prvih 290ep ima manje-više kvaltetne filere, ali posle idu par flashback epizoda, pa feudalni Japan epizode (najlošije epizode ikada) i to kada se kuva na sve strane.
Boondock Saint
30.3.2013, 16:24
Danas premjera DBZ: Battle of the Gods filma u Japanu! Neko je vec postavio detaljnu radnju filma. Mega spojleri al' ko ce sacekati da stigne kod nas.
http://www.dblegends.com/2013/03/battle-of-gods-storyline/
edit: otvara se materjal za novu sagu o bogovima, videcemo hoce li Torijama ispratiti.
Roronoa Zoro
30.3.2013, 17:53
kod nas sigurno neće nikada, ali BD/DVD bi trebao da se pojavi najkasnije za 6-7 meseci
Boondock Saint
30.3.2013, 19:03
Ako budu bili pametni i izbace film u bioskopima i u Americi, bice jos kasnije. Ako su mogli jedni Pokemoni da dobiju bioskopsko izdanje sto ne bi i legendarni Goku. Da ubede staru ekipu da uradi dub i ljudi ce se gurati ispred bioskopa. Na trejlerima stoji da ih podrzava IMAX kao i 20th century fox. Samo da ih marketinski poguraju u USA i eto hita.
Odgledah malopre Code Geass i sta da kazem sem, najbolji anime ikada! :n_klanja: Nisam ocekivao nista od onoga sto se desilo u anime-i, neverovatno ispricana prica...neke stvari nisu 100% objasnjene, ali to nema uticaja na konacan utisak...pravo remek delo :tapsh:
O kraju :D
Kraj je fantastican, nisam na kraju ocekivao da Lelouch i C.C. prezive, ali jesu, zasto tako mislim? Pa vidimo nekoga kako vozi kociju sa senom, ne vidimo mu lice, a onda vidimo C.C. kako prica, origami zdrala, koga osim Sayako i Nunnally i Lelouch-a nisam video da neko drugi zna da napravi, a onda C.C. pita nesto Lelouch-a i podigne oci ka vozacu kocije :D Zdrala je mozda napravila i Nunnally ako joj je Lelouch dojavio da je ziv...sve u svemu sjajan kraj :alealeee:
Jeste post malo stariji,ali opet imam želju da odgovorim s obzirom da sam juče odgledao Code Geass po jedno 4. put.Smatram Code geass uz death note najboljim animama,ali mala prednost ide Code-u.Sitni detalji koji se nedaju primetiti iz prvog puta su jednostavno odlično odrađeni,zaista bih želeo kada bih naišao na animu dobru kao što je Code Geass,ali ništa mi nije dobro do sada kao Code Geass(Sem pomenutog Death Notea).
Zaista je lepo odrađen odnost Kallen i Leluša,kao i rivalstvo sa Suzaku-om.Kako je Kallen zapamtila Leluša nakon njegove smrti se da videti u završnici kada ona priča priču.Takođe jako mi je žao Suzaku-a koji je završio gore nego da je bio ubijen u onoj borbi,život koji on mora da vodi zarad dobrobiti čovečanstva je nešto strašno,ali na kraju kraj je genijalan baš iz razloga što su glavni likovi završili prilično gadno zarad sudbine sveta.
Suzaku-izgubio sve i mora da živi pod maskom
Leluš-Ubijen zarad Zero Requiem-a(postoji šansa da je ostao živ ukoliko je dobio code kada je ubio Čarlsa,to bi objasnilo i kako je Nanali sve shvatila kada ga je uhvatila za ruku na kraju,ali to nećemo znati verovatno nikada)
Nanali-Brat joj je ubijen,osoba koju je volela najviše.
Kallen-Isto kao i Nanali,Leluš za kojim je bila luda i spremna da umre u par navrata za njega je umro,u picture drami čak kasnije ga i proklinje što ne može da ga zaboravi
Jedino je možda Jeremiah je možda i najbolje prošao,ali ni on nije baš dobro,nema veze.
Što se treće sezone tiče,čitah da će biti nešto krajem ove godine vezano za dešavanja u E.U. u vremenu kada je Leluš postao Zero.To je davno trebalo da izađe,ali non stop odlažu nadam se da će izbaciti da pogledam i to,ali ne očekujem da bude dobro kao prve 2 sezone
EDoYQoR7OSU
Sjajan opening nemozes ga se naslusati...Inace po meni najbolji anime ove sezone...pure awesome
EDoYQoR7OSU
Sjajan opening nemozes ga se naslusati...Inace po meni najbolji anime ove sezone...pure awesome
Slazem se.
Hvala Iris na odgovoru. Inace znao sam da ce onaj Shingeki da bude dobar, moracu da bacim pogled ponovo(cim stigne net od sbb).
Ako ga nisam pomesao sa jos nekim to bi trebalo da je Survival radnja u Gradu otprilike?
I da neke drugare sam navukao na Anime skroz, pa me sad smaraju daj jos nesto i tako.
Jel postoji anime slican ko Claymore(kida steta sto nisu sve ispratili) a da nije Berserk? Ne u smislu dzinovskih maceva.
Code Geass je najbolji anime ikada isto kao sto je i Gangam Style najbolja pesma ikada...
attack on titan je poceo veoma obecavajuce, a i manga je veoma dobra... videcemo kako ce sve to da se zavrsi, al' za sada obecava.
Pa sad kao sto ne postoji najbolji film, tako mislim da i ne postoji najbolji anime uopsteno.
Iz dva razloga prvi neko se poveze i zavoli nekog lika i gleda vise puta, nekome kad se nesto dopada nek pljuje bilo ko do sutra. A kad imas jednog favorita, obicno ih imas vise.
A i kako pored varijacija zanrova neko da proglasi bas taj jedan najbolji u svakom elementu.
To je nerealno kao da za cistu komediju, kazes da ima pored humora i dubokoumnu dramaticnu radnju za oskara.
Dreamfall
10.4.2013, 17:48
Ispratih Zetsuen no Tempest (http://myanimelist.net/anime/14075/Zetsuen_no_Tempest) i Magi (http://myanimelist.net/anime/14513/Magi:_The_Labyrinth_of_Magic) do kraja (druga sezona Magi-ja u oktobru :alealeee: ) Fary Tail je na ledu, Queen's Blade me smorio, za Gundam serijal kao i One Piece i Gintamu, ne mogu da nadjem vremena jer ima mnogo :kreza: ,pa rekoh da pitam da li vi imate neku preporuku sta dalje da se pogleda :D
O onome sto sam odgledao... ZnT je bio OK od pocetka do kraja, malo su me smorili citati Sekspira u svakoj mogucoj stuaciji, ali to nije mnogo uticalo na krajnji utisak. Fino spakovana prica, par obrta koji su mogli da se naslute i zadovoljavajuci kraj, preporuka.
Magi anime je istumbao mangu na kojoj se zasniva, mozda cak i previse, ali dobra ideja,prica, upecatljivi likovi, i sjajna animacija su ga ucinili jednim od boljih anime-a koje sam skorije pogledao, preporuka.
Fairy Tail je otkazan napola arc-a, niko ne zna zasto ni da li ce se vracati, ali to nije neka steta posto je animacija bila losa, a manga jos vozi ;)
QB me je udavio, prica ide zbrda-zdola, mozda nekad odgledam kada budem imao vise vremena :rolleyes:
Pogledao sam prošlogodišnju Sankarea (http://myanimelist.net/anime/11499/Sankarea#addtolistanchor). Iako u žanrovskom opisu po netu obično stoji Comedy, Ecchi, Horror, Romance... ja bih izbacio horor a dodao dramu. Nije ništa posebno ali mi je simpatično šašava i lepo nacrtana, a i likovi su mi simpatični. Može da se pogleda u slobodno vreme. By the way, anime još uvek nema zaključen kraj jer je manga ongoing. Dodavane su neke sporedne epizode pre par meseci, tako da mi ne deluje kao napušten projekat i očekujem nastavak.
Roronoa Zoro
15.4.2013, 13:35
off
@Aibo
nema te na MAL-u možda?
Juče sam se registrovao. :D Rekoh možda ima neki sistem za preporuke na osnovu tvojih ocena. Nisam još ni pogledao propisno čemu sve služi sajt, ali čisto informacije radi, pod istim sam imenom kao i ovde.
Resio bio da ogledam Ga Rei Zero na zapalo mi je za oko sa mall-a, sta reci ja obozavam spoj igranja sa mozgom, super muzike, i odlicne izvedbe price koja je isla tako da zbuni na startu, al se sve objasni na kraju znaci skakanje kroz vreme ali kako treba, taman toliko da objasni stvari a ne ko Bleach (koga i ne volim zbog toga uopste)
Da ne govorim o glavnoj Protagonistkinji tolko cool i na jednoj i na drugoj strani, prosto navodi gledaoca pa se vrlo lako poveze sa likovima.
A epizoda pri kraju deo sa bolnicom, uh zestoko zaista zestoko i dirljivo nekako uradjeno.
Sjajno sve bez zamerki drzi te u iscekivanju, celo vreme da li ce ono sto mislim da se desi ili ne puno takvih momenata.
Cudno ali iako Prequel citam da je zapravo bolje uradjeno nego manga sequel.
Nakon ovog mi treba nesto bez izliva osecanja, Hellsing Ultimate mi pada na pamet.
Dreamfall
21.4.2013, 10:37
... sta reci ja obozavam spoj igranja sa mozgom, super muzike, i odlicne izvedbe price koja je isla tako da zbuni na startu, al se sve objasni na kraju znaci skakanje kroz vreme ali kako treba, taman toliko da objasni stvari a ne ko Bleach (koga i ne volim zbog toga uopste)
Nakon ovog mi treba nesto bez izliva osecanja, Hellsing Ultimate mi pada na pamet.
Pogledaj Psycho-Pass (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14195) ako volis dubokoumnu pricu, mracnu i napetu atmosferu i sjajnu muziku (http://www.youtube.com/watch?v=uZuLIrsKFYI) ( Egoist sjajno odradio pos'o ), totalno neocekivani rasplet i sjajan kraj se podrazumevaju ;)
Nesto bez izliva osecanja... Hunter xHunter 2011 (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=13262) je onda prava stvar za tebe, sirova zabava sa dobrom pozadinskom pricom :D
Krenuo sam inace da gledam One Piece i nakon sto sam preskocio dobar broj epizoda naisao sam na deo kada anime postaje zanimljiv :rolleyes: Usput sam naleteo i na Ixion Saga DT (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14401) koji je parodija ne sve i svasta, nesto kao Gintama, ali ne toliko kvalitetno. Sada sam stigao do 6. epizode i za sada deluje OK, anime je inace zavrsen i ima 25 epizoda, animacija je na poprilicno visokom nivou ;)
Ma ja volim onako kad je osecajno, to mi je omiljeno kad uz akciju ide i to od svega po deo, zato mi se ono gore i svidelo.
Ali obicno kad odgledam ovako nesto sledece sto vidim je nesto gde je samo i action i fight cisto da malo opustim misli.
HunterxHunter deluje mi malo isuvise neozbiljno, al videce se na prvi pogled lici na dbz like + naruto style.:to_care: Znam da je remake iz originala 1999.
Hellsing Ult najverovatnije jer gde ces vece akcije.
Psycho Pass deluje ko boles i like it.
Novosti, novosti...
http://www.critiques4geeks.com/2013/05/11/anime-trailer-to-ghost-in-the-shell-arises-first-film-border-1-ghost-pain/
Dreamfall
11.5.2013, 22:58
E to su bas sjajne vesti, sad bas pratim anime( pri kraju sam prve sezone ) i mogu reci da mi je ova vest legla kao maslac na vruc 'leba :D
Pogledao sam prošlogodišnju Sankarea (http://myanimelist.net/anime/11499/Sankarea#addtolistanchor). Iako u žanrovskom opisu po netu obično stoji Comedy, Ecchi, Horror, Romance... ja bih izbacio horor a dodao dramu. Nije ništa posebno ali mi je simpatično šašava i lepo nacrtana, a i likovi su mi simpatični. Može da se pogleda u slobodno vreme. By the way, anime još uvek nema zaključen kraj jer je manga ongoing. Dodavane su neke sporedne epizode pre par meseci, tako da mi ne deluje kao napušten projekat i očekujem nastavak.
Ne znam da li bih ikada odgledao Reu da ti nisi postavio ovde, hvala ti zato. Mnogo mi se svideo anime, imao sam svoje sumnje, ne volim horore i zato sam i oklevao, ali kao sto kazes - kakav crni horor, drama je. Prica me je neverovatno pogodila, voleo bih da ne stanu na tih 13 epizoda i dovrse - samo sto nikada necu prezaliti Rea-inu tragediju i kraj bi verovatno bio i njen kraj.
Odgledao sam prvih devet epizoda Attack on Titan (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14950) i odusevljen sam :eek: Da su epizode bile spojene mislim da bih sve odgledao u dahu i da ne bih ni primetio da ima 9 epizoda, sjajan anime :tapsh: Animacija na veoma visokom nivou, nije se stedelo na detaljima, ideja genijalna, prica zasada sjajna, likovi odlicno odradjeni, glasovna gluma skoro savrsena :n_klanja: Ako kvalitet anime na opadne do kraja mozda postane najbolji anime koji sam odgledao :rolleyes:
Dreamfall
12.6.2013, 15:10
Odgledao sam prvih par epizoda anime Suisei no Gargantia (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14961)(poznatog i kao Gargantia on the Verdurous Planet ) i mogu reci da sam vrlo zadovoljan prikazanim. Posle akcijom nabijene prve epizode, pripovedanje malo usporava, ali ne gubi na kvalitetu. Poprilicno fino ispricana uvodna prica u nekoliko epizoda i sada krecu komplikacije i no way reakcije na njih,nadam se da kvalitet anime nece opasti :aplauz: . Moram da priznam da mi se jako dopala animacija i par dobrih dizajnerskih ideja,likovi su za sada OK, videcemo sta ce biti dalje. Ono sto mi se prvenstveno dopalo kod anime je nacin pripovedanja i sam svet u kome se radnja odvija i detaljnost u docaravanju zivota ljudi koji tamo zive. Ako se kraj trenutno aktuelne epizode uzme u obzir, anime moze samo da bude jos bolji, ali videcemo :dedica: Izvinjavam se modovima zbog duplog posta, ali u zadnje vreme ljudi slabo posecuju ovu temu, ne znam zasto :paranoia:
Odgledao sam prvih devet epizoda Attack on Titan (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14950) i odusevljen sam :eek: Da su epizode bile spojene mislim da bih sve odgledao u dahu i da ne bih ni primetio da ima 9 epizoda, sjajan anime :tapsh: Animacija na veoma visokom nivou, nije se stedelo na detaljima, ideja genijalna, prica zasada sjajna, likovi odlicno odradjeni, glasovna gluma skoro savrsena :n_klanja: Ako kvalitet anime na opadne do kraja mozda postane najbolji anime koji sam odgledao :rolleyes:
Odlicna serija cinimi se da nisam bas dugo gledao tako dobru obicno pustim da se nakupe epizode pa da gledam ali ovu nema sanse od a pratim od prve Iznenadjuje na svakom koraku a najace je kad pogledas prvu epizodu a nemas pojma pretstavu kakva je serija. Gargantija je isto mnogo dobra serija prica je interesantna kao i likovi i celo to okruzenje je jedinstveno, Ince volim robote i bas sam pogledao onaj valvare i majestic princ i bas sam se razocarao samo kopiraju jedno te isto vec 20 i vise godina :n-cc2:
Nisam ni znao da ima ova tema od sad cu da posecujem.
Ja sam odgledala Girls und Panzer (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14334) i sjajno se provela :D Gomila klinki koja se ganja unaokolo tenkovima, serijal je priceless :rofl:
12 kratkih epizoda, toplo preporučujem ljubiteljima WoT i TO...
Ja sam odgledala Girls und Panzer (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14334) i sjajno se provela :D Gomila klinki koja se ganja unaokolo tenkovima, serijal je priceless :rofl:
12 kratkih epizoda, toplo preporučujem ljubiteljima WoT i TO...
Odgledao sam nisam nista specialno ali dobro je za opustanje.
Dreamfall
22.6.2013, 22:30
Odgledah i ja sve i svasta ovih dana :D
High School of the Dead (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=11271) , posle prve dve epizode anime, ocekivao sam klasican survival zombi horor, a dobio sam nekarakteristicnu mesavinu akcije, drame i komedije :D Mene je anime izuzetno zabavio, ima i par dobrih fora, a ono sto moram da izdvojim je sjajna animacija akcionih scena :rolleyes: Kvalitet likova varira, tako da imamo fino profilisani lik Saeko, i likove koji su kao bitni za pricu,a vrlo su povrsno odradjeni. Anime ima 12 epizoda i moze da se pogleda za jedan dan, i iako nije neko fantasticno ostvarenje, tesko da ce neko da ostane ravnodusan, preporuka sa moje strane. ;)
High School DxD (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=13558) ovaj anime sam slucajno pogledao jer ima slican naslov kao onaj malopre pomenuti, i nisam se mnogo razocarao :D Iako je originalan storyline izuzetno glup, pristojna glasovna gluma i puno akcije izvlace stvar. Anime se sigurno nece svakome svideti, ali meni se dopao, kao i mnogim drugim ljudima jer je sklepana i druga sezona koja krece sa emitovanjem pocetkom jula :D
Steins;Gate (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=11770) e ovo je vec potpuno druga prica. Jedno od najboljih anime ostvarenja koje sam odgledao :n_klanja: SciFi prica o putovanju kroz vreme, sa izuzetnom glasovnom glumom (Mamoru MIYANO/Rintarō Okabe :tapsh: ) i odlicno docaranom interakcijom izmedju nekih likova (Kurisu - Okabe - Mayuri- Suzuhara ) i sjajnim krajem (kraj je jos bolji kada se pogleda OVA ). Mali plot-hole koji je izgleda bio neophodan da bi neki likovi preziveli ipak postoji, ali ne kvari mnogo opsti utisak. Izuzetno su mi se dopale neke ideje (time leap npr) i to sto se anime dotakao i nekih stvarnih licnosti(John Titor)/dogadjaja(eksperimenti u CERNu)/naucnih cinjenica(Kerr-ove rotacione crne rupe). Apsolutna preporuka sa moje strane za gledanje ovog anime-a. Ono sto moram da dodam je i da kvalitet ovog anime-a ne lezi samo u prezentaciji vec i u tome sto podstice na razmisljanje i cak (u mom slucaju ) detaljnije istrazivanje materije koju anime pokriva. :n_klanja:
Accel World (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=13857) jako fin anime, moram da priznam da mi je glavni lik mnooooooooogo isao na zivce, ali sam shvatio da on mora da bude takav :kreza: Ideja za anime je jako dobra i bas bih bio srecan ako bi VR dostigla taj stepen da se koristi kao u anime-i :D Sama prica u anime-i ne ostavlja bas bez daha, a jako se primecuje pad kvaliteta naracije pri kraju sezone, sa cudnim cliffhanger krajem :paranoia: Mnogo sam vise ocekivao posle prvih 15 epizoda (kada sam se konacno pomirio sa time da je glavni lik idiJot :kreza: ), pa mi je zato krivo sto moja ocekivana nisu ispunjena. Mada i pored svega toga moram da priznam da mi se anime prilicno dopao ;) Postoje glasine da ce druga sezona krenuti sa emitovanjem na jesen, sto bi bilo fino da se prica lepo dovede kraju.
Krenuo sam jos da gledam i Soul Eater, Eureka Seven i Rahxephon, ali o njima kada ih odledam do kraja :D
Steins;Gate (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=11770)
najbolja anime serija u poslednjih x godina...
Mario Pavićević
23.6.2013, 13:28
I ja sam za vikend odgledao 12 epizoda Attack on Titan serijala i mogu reci da je prilicno dobar, dosta dobre akcije, interesanta ideja i zanimljiva uvodna numera.
Sa druge strane krenuo sam i sa Steins:Gate i prva epizoda me za sada nije impresionirala, ali videcemo kako ce se situacija odvijati.
zdravkelja
23.6.2013, 18:13
Steins Gate je prvih 10ak epizoda bukvalno zezancija i upoznavanje sa likovima. Onda postaje mnogo, mnogo ozbiljnije, cak pomalo i mucno. Retko dobro obradjen time travel, bez nekih ociglednih rupa. Odlican anime. Sad cekamo i film da bude dostupan za mase (ako vec i nije). Tuturuuu :D
Attack on Titan sam i ja pre neki dan poceo da gledam i, dok je sve u sustini dobro, mnogo se sporo radnja odvija. Npr, u ovoj 12. epizodi se bukvalno nista nije dogodilo. Ne znam sta oni misle u 25 epizoda da urade, valjda ce biti druga sezona.
Gargantia on Verdurous Planet mi je isto super. Mnogo mi se svidja svet, nema nista lepse od beskrajnog okeana :) Vec je i pri kraju, danas/sutra izlazi 12. epizoda i ostaje jos jedna.
Dreamfall
23.6.2013, 20:38
Sa druge strane krenuo sam i sa Steins:Gate i prva epizoda me za sada nije impresionirala, ali videcemo kako ce se situacija odvijati.
Prva epizoda jeste malo cudna(i anime je u pocetku malo sporiji, a oko 12. epizode krece da se zakuvava), ali ce se njena genijalnost primetiti kada odgledas poslednje dve epizode, sve se fino uklopi i mora covek da napravi ovakvu facu :eek: :tapsh:
Steins Gate je prvih 10ak epizoda bukvalno zezancija i upoznavanje sa likovima. Onda postaje mnogo, mnogo ozbiljnije, cak pomalo i mucno. Retko dobro obradjen time travel, bez nekih ociglednih rupa. Odlican anime. Sad cekamo i film da bude dostupan za mase (ako vec i nije). Tuturuuu :D
Gargantia on Verdurous Planet mi je isto super. Mnogo mi se svidja svet, nema nista lepse od beskrajnog okeana :) Vec je i pri kraju, danas/sutra izlazi 12. epizoda i ostaje jos jedna.
Nema jos SGate filma, cini mi se da je relativno skoro izasao, za Gargantiju se slazem, kao sto sam i ranije rekao ceo svet u koji je radnja smestena me je impresionirao.Inace kada sam krenuo da gledam Gargantiju naisao sam na informaciju da ce prva sezona imati 15 epizoda, a sada kaze da ce imati 13, mozda ce 2 epizode da uvale kao OVAe :D
Zaboravio sam jos da dodam neke anime koje sam odgledao...
Date A Live (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14953) ne znam zasto je ovaj anime popularan, ali jeste :D Meni je bio sasvim prosecan i sem jednog lika (Tohka) ostali likovi su mi se cinili bzv. Sama prica je glupa, a anime je nestvarno zbrzan, taman kada je nesto krenulo da se desava i ono kraj. Inace najsvetlija strana ovog anime-a je njegova komicnost koja ga izvlaci iz sivila prosecnosti. Nekome ce se dopasti, a nekome ne. Meni je bio OK i nista vise :D
Sastavio sam i dugacku listu za gledanje: Angel Beats, Guilty Crown,Ergo Proxy, Btoom!, Eureka Seven, Clannad, Fate/zero,Fate/stay night...ima jos naslova, ali ne mogu svih da se setim :D
Mario Pavićević
23.6.2013, 21:43
Nastavio sam danas sa gledanjem Steins:Gate, dosao do 13. epizode i moram reci da je iz epizode u epizodu sve bolji i bolji. Mada mi se i dalje po glavi vrti lozacka uvodna numera iz Attack on Titan:D
Nastavio sam danas sa gledanjem Steins:Gate, dosao do 13. epizode i moram reci da je iz epizode u epizodu sve bolji i bolji. Mada mi se i dalje po glavi vrti lozacka uvodna numera iz Attack on Titan:D
tu negde oko 12.-13.-14. epizode krece anime da vozi u petoj, poslednjih desetak epizoda je prava ludnica... ispalti se posle nesto sporijeg starta, zar ne? :D
Mario Pavićević
24.6.2013, 6:59
Isplati se, i ne samo zbog sporijeg strarta, likovi se polako uvlace pod kozu :)
Citajuci komentare poceo sam i ja da gledam steins gate i meni uposte ne ide sporo ide bas kako treba ni previse brzo a ni sporo.
Isplati se, i ne samo zbog sporijeg strarta, likovi se polako uvlace pod kozu :)
Tuturu :D I scene kada Okabe postane Hououin Kyouma su priceless :D Inace i muzika (posebno klavirske kompozicije) kasnije postaje sjajna, ali se teze primeti jer anime kasnije zahteva 100% koncentracije da bi se pohvatali svi konci ;)
v5DJfi-OJkw
i OP je sjajan kada se odslusa cela kompozicija...
s6YjDiJC9zg
:qliranje:
Danas pocinje JAPANIZAM (http://sakurabana.info/?cat=9), cisto da znate...
Same old, same old.... nema tamo ništa novo da se vidi/nauči.
Jedino što me interesuje je koncert benda 101A sutra uveče.
Thunderman
4.7.2013, 17:27
Bez ikoga da uvredim, ali mene bi bio ziv blam, bude me blam samo kad vidim pojedine ljude odande.
On topic, Shingeki no Kyojin ima odlican soundtrack, kao i JoJo. Malo mi je krivo sad sto manga SnK izlazi mesecno umesto nedeljno kao pre, ali sta da se radi.
Red Dragon
5.7.2013, 11:42
Bez ikoga da uvredim, ali mene bi bio ziv blam, bude me blam samo kad vidim pojedine ljude odande.
"Iris puna besa, uzima penkalo. Zatim kljucicem otkljucava donju fioku...i vadi malu crnu beleznciu. Otvara knjižicu i na prvoj slobodnoj strani, drhtavom rukom, pocinje da pise. Crno mastilo mastilo otkriva mracan tekst:
Thunderman se oblači u crveni kostim vampir devojcice i odlazi na cosplay te veceri i ponosno se kocoperi. Posle ide na koncert japanskog benda, gde divlja i peva na losem japanskom. Zatim krece kuci. Na izlazu iz zgrada, posmatrajuci zvezdano nebo, oklizne se na koru od banane i upada u otvoren saht...
Iris zatvara knjizicu. Umornim pokretom je vraca u fioku i zakljucava.
Sobom odjekuje Rjukov zlokoban smeh..."
...naisla inspiracija, sta cete...:D
zdravkelja
5.7.2013, 12:17
Haha, realno, ja svaki put kad sam isao na neki turniru Guilty Gearu ili BlazBlueu hvatala me je neka nelagodnost... U fazonu, sta ja uopste trazim ovde medju ovakvim likovima :D
Inace, zavrsila se Gargantia, svideo mi se kraj. Bas osvezavajuci anime :)
Red Dragon
5.7.2013, 12:21
Haha, realno, ja svaki put kad sam isao na neki turniru Guilty Gearu ili BlazBlueu hvatala me je neka nelagodnost... U fazonu, sta ja uopste trazim ovde medju ovakvim likovima :D
Inace, zavrsila se Gargantia, svideo mi se kraj. Bas osvezavajuci anime :)
Eh sto nema Blazblue na Steamu... cek bre, gde su bili ti turniri BB ili GG?:eek:
zdravkelja
5.7.2013, 13:47
Organizovala je Sakurabana par puta, BB prosle, pretprosle godine i jos par puta ranije, GG je poslednji put bio 2008 ili 2009.
Thunderman
5.7.2013, 14:17
Ja jednom otisao jer me drug molio da ne ide sam.
Nikad vise. :D
Ne znam koliko je ovo anime, ali ako nekog zanima ove godine Naruto Ultimate Ninja Storm izlazi i za PC:
http://www.uk.namcobandaigames.eu/product/naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-3-full-burst/playstation-3
Thunderman
5.7.2013, 15:55
Sad odgledah i DanganRonpa. Posto sam zavrsio celu igru na PSP-u, znam da ima potencijal da bude jedna od najboljih serija ove godine, sve zavisi od produkcije.
Svidja mi se ED:
4oa65h-8B-I
"Iris puna besa, uzima penkalo. Zatim kljucicem otkljucava donju fioku...i vadi malu crnu beleznciu. Otvara knjižicu i na prvoj slobodnoj strani, drhtavom rukom, pocinje da pise. Crno mastilo mastilo otkriva mracan tekst:
Thunderman se oblači u crveni kostim vampir devojcice i odlazi na cosplay te veceri i ponosno se kocoperi. Posle ide na koncert japanskog benda, gde divlja i peva na losem japanskom. Zatim krece kuci. Na izlazu iz zgrada, posmatrajuci zvezdano nebo, oklizne se na koru od banane i upada u otvoren saht...
Iris zatvara knjizicu. Umornim pokretom je vraca u fioku i zakljucava.
Sobom odjekuje Rjukov zlokoban smeh..."
...naisla inspiracija, sta cete...:D
Verujem da Thundermanu to nije pravo ime, tako da ce bezbedno da se vrati kuci :D Ako neko bas ima zelju da ide na cosplay event najbolje je da se ovako (http://th03.deviantart.net/fs70/PRE/i/2012/155/6/6/steins_gate___okabe_rintarou_by_mesopelagic-d529o1a.png) obuce :rolleyes:
Inace krenuo sam da gledam nekoliko anime-a istovremeno(Eureka 7, Desert Punk, Ergo Proxy, Soul eater, Btoom!, Kingdom(animacija u prvoj epizodi me je malo uplasila, ali sada deluje bolje :cool: Hagure Yuusha no Estetica i jos nekoliko :o) i desilo mi se da sam pozaboravljao fabulu u par njih, napomena drugima da to ne rade :kreza: Trenutno sam se zaustavio na Deadman Wonderland (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=11826)-u koji mi je najvise privukao paznju, za sada deluje vrlo zanimljivo ;)
Znate šta počinje mnogo da me nervira (posebno zato što se desilo par puta)? Odlučim se da gledam neki anime, i skrljam sve epizode u par dana (znam da to i vi radite) i skontam da nema više, odnosno, da nema nastavka, a priča nije završena... Počelo je sa Deadman Wonderland, pa BTOOOM! i Hyouka. Izuzetno mi ide na živce, a ne mogu da vidim igde da li je anime zaključen, a posebno ne smem da idem po forumuma gde je rizik od spojlera veliki. ffs.
Elem, imate li neki anime na foru Hyouka? Tipa limunadica, ništa specijalno, nešto što drži pažnju... Probao sam sa Kokoro Connect, i odustao sam.
I meni nedovršene anime baš cimaju živac. Zato od skora konsultujem wikipediu pre nego što se upustim u gledanje. Uglavnom mogu da se izvuku potrebne informacije iz uvodnog pasusa, bez približavanja spoilerima.
By the way, počeo sam da gledam Tokyo Magnitude 8.0 (http://myanimelist.net/anime/6211/Tokyo_Magnitude_8.0). Pogledao sam prve četiri epizode ali me nešto ne vuče da je gledam. Klasična drama, ali mi se za sad ne izdvaja ničim posebnim i upečatljivim. Nadam se da će postati zanimljivija.
Red Dragon
7.7.2013, 19:37
Ja sam napravio poduzu pauzu od anime sveta, sad moram da se podsetim nekih naslova... Tenjou Tenge, here I come (posto sam ispratio mangu do kraja jos odavno, moram da se podsetim zasto bese ovo kul serija. :D).
BTW, da li je mozda neko clan kluba Sakurabana, i ako moze da iznese utiske kako je tamo?:)
I da li je neko isao na ovogodisnji Japanizam i kako je bilo, ja nisam mogao zbog obaveza...
Znate šta počinje mnogo da me nervira (posebno zato što se desilo par puta)? Odlučim se da gledam neki anime, i skrljam sve epizode u par dana (znam da to i vi radite) i skontam da nema više, odnosno, da nema nastavka, a priča nije završena... Počelo je sa Deadman Wonderland, pa BTOOOM! i Hyouka. Izuzetno mi ide na živce, a ne mogu da vidim igde da li je anime zaključen, a posebno ne smem da idem po forumuma gde je rizik od spojlera veliki. ffs.
Elem, imate li neki anime na foru Hyouka? Tipa limunadica, ništa specijalno, nešto što drži pažnju... Probao sam sa Kokoro Connect, i odustao sam.
Uff i ja to mrzim najvise me iznerviralo u Deadman Wonderland i Airgear, ali nadam se da ce da izbace nastavke jednog lepog dana.
Schwabsteiger
9.7.2013, 17:31
Steins;Gate je stvarno odlican.Sve od price, preko likova i muzike je stvarno fantasticno.Ne secam se da mi je skoro nesto ovako drzalo paznju.Cak sam nakon odgledane anime uzeo i odigrao igru (novelu) par puta, sto bih preporucio svakome kome se SG dopao :D
Takodje sam, pod hajpom, odgledao i Robotics;Notes (koji deli isti univerzum kao i SG tj. desavanja su u world line-u 1.048596 kojim se SG zavrsava), ali ni priblizno nije dobra kao SG.Ima interesantnu ideju i par odlicnih referenci na SG, ali je nekako mlako odradjena.
Vidim da i Chaos;Head anima isto deli univerzum sa SG i RN, ali sam cuo da i nije bas nesto preterano interesantna, tako da ne zurim bas da je odgledam :D
Thunderman
11.7.2013, 19:33
C;H Visual Novel >>>>> C;H Anime.
Dreamfall
12.7.2013, 13:54
Odgledah malopre do kraja Eureka 7, Eureka 7:AO, Soul Eater, Desert Punk,Hagure Yuusha no Estetica,Tenjou tenge, Deadman Wonderland (od svega sam gledao po malo) :D ostali su mi jos Ergo Proxy, Ghost in shell, Kiba, Angel Beats, Btoom!,Guilty Crown, Fate/zero, Fate/stay night, Kingdom i Gundam seed/destiny :rolleyes:
Od svega sto sam odgledao mogu da preporucim Eureka Seven (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=4797) i HYnE (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=13821), E7:AO je sequel za E7 koji je previse zakomplikovan i ne doprinosi nista E7 univerzumu, glavni likovi se pojavljuju pomalo i radi reda. Sa druge strane originalna serija (Eureka Seven) je poprilicno unikatna i vredi da se pogleda ;) HYnE je cista zabava spakovana u 12 epizoda, dok je ideja za anime fina, sam kvalitet pripovedanja varira od pristojnog do WTF? , solidan cliffhanger na kraju koji obecava da ce prica u drugoj sezoni da bude sa uocljivijim repom i glavom :a_whistli
Tenjou Tenge je poceo fino i onda se izgubio u flashback-ovima i prakticno se nikada nije zavrsio, zadnja epizoda je u vidu 'ko 'oce da vidi sta ce biti dalje neka cita mangu, aj zdravo' :kreza:
Soul eater me je najvise razocarao jer se zavrsio na spektakularno idiotski nacin, drugi najjaci lik u univerzumu anime je izgubio od najslabijeg lika jer...ne znam zasto :kreza: To me je jos vise iznerviralo jer mi je stil crtanja anime isao na zivce, sto sam morao da istripim da bih dobio najgluplji kraj u istoriji svih anime-a koje sam pogledao :kreza:
Desert Punk ista stvar kao gore, da bi se anime zavrsio glavni lik je resio da odradi nesto sto inace ne bi...ako se tome doda i nepostojanje radnje koju su u zadnjih par epizoda morali da izmisle kako bi anime priveli kraju, onda je DP anime koji je tesko nekome preporuciti.
Deadman Wonderland je poceo jako dobro, nastavio je fino, a onda se i pristojno zavrsio, iako nismo dobili ni pola odgovora na postavljena pitanja. Zao mi je sto glavni lik pati od Shinji (evangelion) sindroma, ali tu je Shiro da ispravi stvari :D i ovo (http://www.youtube.com/watch?v=U_KaeRz6tIw)
Gargantija se zavrsila, ali o njoj sam rekao sve sto sam imao, pa da se ne ponavljam. Pristojan kraj(mada je poslednja epizoda mogla da bude jos malo duza) koji ostavlja mesta za novu sezonu...
Odgledao sam steins gate i dobar je mada su me malo nervirala lupetanja ali dobro karakteri su vrh pa nisam mnogo obracao paznju.Takodje sam odgledao Devil is a part timer i odusevio me a i slatko nasmejao tako da preporucujem da se pogleda.
Dreamfall
20.7.2013, 15:26
Pogledah malopre Break Blade, Gundam seed (prvu sezonu,sad gledam destiny ), Evangelion 3.3 film, Naruto Shippuden film i Valvrave. Krenuo sam da gledam jos Kiba,Ginga Kikoutai Majestic Prince,Gundam 00 i Buso Renkin :D
Break(broken) blade (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10952) je jako dobar, prilicno drugacija kompozicija sveta u odnosu na klasicni mecha anime(barem ove sto sam ja odgledao :D ), ali zaplet se zasniva na politickim prepucavanjima koja su i izvor sukoba, sto malo podseca na gundam seed i MSGundam 00. Animacija je jako dobra kao i dizajn mech-ova (ovde ih zovu golemi ), jedina zamerka mi je sto, pored glavnih, ostali likovi nisu dobili dovoljno mesta, a i mnoge stvari o glavnim likovima nisu objasnjene. Tu je naravno i odlican OST, iz koga se izdvaja ova (http://www.youtube.com/watch?v=rpHBjFuTuuY) pesma. ;)
Gundam seed, prva sezona jako dobra, drugu sam odledao samo par epizoda, ali je pocetak slican kao u prvoj sezoni,ocekujem slican kvalitet :rolleyes: ...ne znam sta jos da dodam meni se anime jako dopao, puno akcije, zapetljana prica i dobro docarana atmosfera tokom velikog sukoba...preporuka sa moje strane ;)
Evangelion 3.3 i Naruto filmovi... novi Evangelion film je haos zivi, prica je konfuznija nego ikada, a glavni lik radi nesto jer mu neko tako kaze, ko da nema mozak da sam razmislja, a u ostatku filma ne radi nista :kreza: Uvedeni su novi likovi koji ni sami ne znaju sta hoce, stari likovi imaju iz korena promenjene licnosti, ko zna zasto, WTF kraj se podrazumeva, jedine svetle tacke su jako dobra animacija i glasovna gluma. Najnoviji film o Narutu je dosta bolje osmisljen nego prethodni, ali realizacija i nije nesto, a na kraju je i previse zbrzan, moze da se odgleda, ali nije neka tragedija ako se preskoci ;)
Valvrave (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=14983) je kombinacija svega sto moze da se vidi u anime-i , drama, akcija, tragedija, mecha, scifi... poprilicno zabavan anime, sa neverovatnim cliffhanger krajem, meni se anime poprilicno dopao, a preporucujem ga i drugima :D Naravno najavljena je i druga sezona...
danas sam odlgedao Death Note i stvarno sam oduseveljen,to mi je prvi anime koji gledam.Pa bi da pitam da mi preporucite nesto drugo ? samo da nema bas mng epizoda npr kao Naruto
Fullmetal Alchemist Brotherhood, Code Geass, Hellsing Ultimate.
Sass Drake
25.7.2013, 22:06
danas sam odlgedao Death Note i stvarno sam oduseveljen,to mi je prvi anime koji gledam.Pa bi da pitam da mi preporucite nesto drugo ? samo da nema bas mng epizoda npr kao Naruto
Mobile Suit Gundam, Wolf's Rain, Ninja Scroll.
Steins Gate, Psycho Pass, Berserk, Ergo Proxy... Sa anime naslovima koji su ti već preporučeni iznad, biće ti dovoljno za par meseci. :)
sad cu sve da pregledam pa da odlucim koji da odgledam,hvala puno :ciao:
edit: eh nisam bas siguran koji da izaberem od ovih :D krenucu sa full metal alchemist ovih dana pa cu videti koliko mi se dopadne,nadam se samo da je zanimljiv kao death note..
Thunderman
26.7.2013, 5:50
Postaraj se da gledas FMA: Brotherhood a ne FMA (razlika je sto FMA:B ima pet puta bolju pricu dok u prvom delu prica je otisla u "full retard" mod).
I ja odskora poceo da gledam anime.Ranije sam nesto malo gledao Death note,da bih kasnije sasvim slucajno(guglajuci neku muziku na yt) naleteo na Hellsing anime.I otada se navukoh.Zatim sam odgledao i Hellsing ultimate,Bleach(ceo serijal i sva 4 filma),Ergo Proxy,Golden Boy i sada privodim kraju Black Lagoon koji mi je bas fino legao i steta sto nema vise epizoda:( Moze preporuka za sledeci anime,nesto na foru Black Lagoon?
Black Lagoon je i meni jedna od omiljenih anime serija, zbog svog odlicnog crnog humora i dobrih likova... ja ne znam za neku puno slicnu stvar, ali ako ti se gleda nesto sa dobrim likovima i gotivnom atmosferom i da su epizode price za sebe onda baci pogleda na Cowboy Bebop. mozes i Gungrave da overis.
Evo odgledao sam fma brotherhood prvu epizodu iskreno,nisam bs siguran da mi se dopada :D pogledacu i sledecu pa cu odluciti dal' cu dalje nastavii uglavnom,ne razumem bas sta se ovde desava a prva epizoda vec su haos neki napravili,previse se brzo sve odvija.
Dreamfall
26.7.2013, 18:58
Evo odgledao sam fma brotherhood prvu epizodu iskreno,nisam bs siguran da mi se dopada :D pogledacu i sledecu pa cu odluciti dal' cu dalje nastavii uglavnom,ne razumem bas sta se ovde desava a prva epizoda vec su haos neki napravili,previse se brzo sve odvija.
Mnogo je dobar anime, pogresices ako ne odgledas do kraja ;) Pogledaj obavezno Code Geass on je slican kao Death note, u nekim sitnicama cak i bolji ;)
Inace odgledao sam danas Mobile Suit Gundam 00...jako dobar anime, na par mesta me je podsetio na Code Geass, muzika je sjajna (http://www.youtube.com/watch?v=ueKSD9JocZE), a animacija varira od odlicne do OK...voice over je standarno odlican, kao u najvecem delu anime ostvarenja. Jedina zamerka mi je previse bzv. kraj koji vise lici na kraj izmedju sezona nego na zakljucak jedne sjajne anime serije. Sta sledece da odgledam iz Gundam univerzuma, zavrsavam sa seed Destiny, a krenuo sam sa AGE koji mi deluje bzv . ? :rolleyes:
FMA Brotherhood ima malo zbrzan i neprivlačan početak ali probaj da izdržiš jer se razvija u zaista odličan anime. Prvi serijal FMA ima ceo taj početak bolje razređen ali je kasniji razvoj po mom mišljenju lošiji od Brotherhood-a.
Sass Drake
26.7.2013, 19:52
Mnogo je dobar anime, pogresices ako ne odgledas do kraja ;) Pogledaj obavezno Code Geass on je slican kao Death note, u nekim sitnicama cak i bolji ;)
Inace odgledao sam danas Mobile Suit Gundam 00...jako dobar anime, na par mesta me je podsetio na Code Geass, muzika je sjajna (http://www.youtube.com/watch?v=ueKSD9JocZE), a animacija varira od odlicne do OK...voice over je standarno odlican, kao u najvecem delu anime ostvarenja. Jedina zamerka mi je previse bzv. kraj koji vise lici na kraj izmedju sezona nego na zakljucak jedne sjajne anime serije. Sta sledece da odgledam iz Gundam univerzuma, zavrsavam sa seed Destiny, a krenuo sam sa AGE koji mi deluje bzv . ? :rolleyes:
Ako kreneš sa UC serijama i dugometražnim, pokajaćeš se zbog jako lijepih riječi o SEED, SEED Destiny i 00 ili ćeš izmisliti novi pridjev koji je „veći” od odličan. Jedino ako ti se baš ne sviđa stari stil animacije koji savršeno pristaje ratnom žanru. Unicorn nije stari, ali animacija mu je na nivou ratnog žanra. :D
Ako ti se još ne počinje sa UC, pogledaj After War Gundam X, koji u nekom smislu predstavlja alternativni kraj Jednogodišnjeg rata.
Onda cu nastaviti sa FMA brotherhood,nadam se da ce me zainteresovati makar upola koliko i death note,inace da pitam jos,gde vi gledate anime? (nisam upotpunosti siguran da li to uopste smem da pitam ovde,neka edituju modovi ako sam pogresio) :)
Schwabsteiger
27.7.2013, 8:25
^Meni je FMA:Brotherhood jedan od omiljenih.Slazem se da je pocetak malo zbrzan, ali to je zato jer nisu hteli da se ponavljaju sa 20 i kusur epizoda iz prve FMA anime (dokle je anime pratio mangu), pa su sve to skratili u 10-ak.
Moja topla preporuka (kao i dr. ljudi ovde) je da probas da nastavis da gledas, jer stvarno kasnije postaje sve bolji.
Roronoa Zoro
27.7.2013, 12:40
pogledaj oba FMA, ja sam prvo pogledao "prvi" FMA + film, pa onda FMA:B i nisam se pokajao
^Meni je FMA:Brotherhood jedan od omiljenih.Slazem se da je pocetak malo zbrzan, ali to je zato jer nisu hteli da se ponavljaju sa 20 i kusur epizoda iz prve FMA anime (dokle je anime pratio mangu), pa su sve to skratili u 10-ak.
Moja topla preporuka (kao i dr. ljudi ovde) je da probas da nastavis da gledas, jer stvarno kasnije postaje sve bolji.
evo stigao sam do 16.e i mogu reci da je postalo interesantno..
inace ova scena kada je onaj alhemist iskoristio svoje dete i psa i pretvorio ih u himeru me je iskreno bas uznemirila :eek:
Schwabsteiger
27.7.2013, 17:58
inace ova scena kada je onaj alhemist iskoristio svoje dete i psa i pretvorio ih u himeru me je iskreno bas uznemirila :eek:
Takodje je i mene bila uzdrmala kad sam je odgledao.Ta epizoda sa Ninom je, verujem, svima ostala kao jedna od najtuznijih.A videces, do kraja ces imati jos par takvih, gde ja npr. nisam izdrzao a da ne pustim suzu :(
Dreamfall
27.7.2013, 18:38
Ako kreneš sa UC serijama i dugometražnim, pokajaćeš se zbog jako lijepih riječi o SEED, SEED Destiny i 00 ili ćeš izmisliti novi pridjev koji je „veći” od odličan. Jedino ako ti se baš ne sviđa stari stil animacije koji savršeno pristaje ratnom žanru. Unicorn nije stari, ali animacija mu je na nivou ratnog žanra. :D
Ako ti se još ne počinje sa UC, pogledaj After War Gundam X, koji u nekom smislu predstavlja alternativni kraj Jednogodišnjeg rata.
Nije animacija problem, samo me interesuje da li ima neke povezanosti izmedju serija iz UC univerzuma, a ako ne, onda koje prvo da gledam (rangirane od najbolje ka najgoroj :D ). Inace sam relativno nov u mecha zanru, prve mecha anime koji sam odgledao su bili Evangelion i Tengen toppa gurren lagann (gde sam popizdeo zbog kraja :n-cc2: ), pa Code Geass (koji me je odusevio :tapsh: ), onda sam krenuo sa Gundam serijama ( seed, destiny, 00, dve epizode AGEa ) a usput sam odgledao Valvrave,Break blade,Eureka seven/AO i krenuo da gledam Majestic Prince i Heroic age :D
Sto se tice FMA:B, meni je bilo i Envy-ja zao pri kraju ...oni koji su jos u fazi gledanja shvatice i zasto :paranoia:
Schwabsteiger
27.7.2013, 19:28
Sto se tice FMA:B, meni je bilo i Envy-ja zao pri kraju ...oni koji su jos u fazi gledanja shvatice i zasto :paranoia:
Envy-a mi je najvise bilo zao od svih :( Stvarno, te scene i nacini na koji su svi homunkulusi umrli su fantasticni, a bogami i jako tuzni.
Odgledah malopre do kraja Eureka 7, Eureka 7:AO, Soul Eater, Desert Punk,Hagure Yuusha no Estetica,Tenjou tenge, Deadman Wonderland (od svega sam gledao po malo) :D ostali su mi jos Ergo Proxy, Ghost in shell, Kiba, Angel Beats, Btoom!,Guilty Crown, Fate/zero, Fate/stay night, Kingdom i Gundam seed/destiny :rolleyes:
Od svega sto sam odgledao mogu da preporucim Eureka Seven (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=4797) i HYnE (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=13821), E7:AO je sequel za E7 koji je previse zakomplikovan i ne doprinosi nista E7 univerzumu, glavni likovi se pojavljuju pomalo i radi reda. Sa druge strane originalna serija (Eureka Seven) je poprilicno unikatna i vredi da se pogleda ;) HYnE je cista zabava spakovana u 12 epizoda, dok je ideja za anime fina, sam kvalitet pripovedanja varira od pristojnog do WTF? , solidan cliffhanger na kraju koji obecava da ce prica u drugoj sezoni da bude sa uocljivijim repom i glavom :a_whistli
Tenjou Tenge je poceo fino i onda se izgubio u flashback-ovima i prakticno se nikada nije zavrsio, zadnja epizoda je u vidu 'ko 'oce da vidi sta ce biti dalje neka cita mangu, aj zdravo' :kreza:
Soul eater me je najvise razocarao jer se zavrsio na spektakularno idiotski nacin, drugi najjaci lik u univerzumu anime je izgubio od najslabijeg lika jer...ne znam zasto :kreza: To me je jos vise iznerviralo jer mi je stil crtanja anime isao na zivce, sto sam morao da istripim da bih dobio najgluplji kraj u istoriji svih anime-a koje sam pogledao :kreza:
Desert Punk ista stvar kao gore, da bi se anime zavrsio glavni lik je resio da odradi nesto sto inace ne bi...ako se tome doda i nepostojanje radnje koju su u zadnjih par epizoda morali da izmisle kako bi anime priveli kraju, onda je DP anime koji je tesko nekome preporuciti.
Deadman Wonderland je poceo jako dobro, nastavio je fino, a onda se i pristojno zavrsio, iako nismo dobili ni pola odgovora na postavljena pitanja. Zao mi je sto glavni lik pati od Shinji (evangelion) sindroma, ali tu je Shiro da ispravi stvari :D i ovo (http://www.youtube.com/watch?v=U_KaeRz6tIw)
Gargantija se zavrsila, ali o njoj sam rekao sve sto sam imao, pa da se ne ponavljam. Pristojan kraj(mada je poslednja epizoda mogla da bude jos malo duza) koji ostavlja mesta za novu sezonu...
U vezi Eureka 7 anime,zanimljivo je da je lik koji je radio animaciju i dizajn likova ujedno i dj,i to vrlo dobar po mom misljenju.Guglajte Hiroyuki ODA na yt. Poceo da gledam juce seriju,epic kraj 3 epizode me je kupio.Kakvo rusenje sneska jeeeee:)
Sass Drake
28.7.2013, 18:10
Nije animacija problem, samo me interesuje da li ima neke povezanosti izmedju serija iz UC univerzuma, a ako ne, onda koje prvo da gledam (rangirane od najbolje ka najgoroj :D ).
Kako između kojih zavisno od godine u animi i lokacije u animi (neki likovi se pojavljuju u više anima, ali otom potom). Moj ti je prijedlog da uglavnom ideš redoslijedom kojim su izlazili što znači:
1) Mobile Suit Gundam (1979) (serija)
2) Mobile Suit Zeta Gundam (1985-1986) (serija)
3) Mobile Suit Gundam ZZ (1986-1987) (serija) (ova je malo veselijeg duha u odnosu na Zeta)
4) Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack (1988) (dugometražni)
5) Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket (1989) (OVA)
6) Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory (1991) (OVA)
7) Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team (1996-1999) (OVA)
8) Mobile Suit Gundam F91 (1991) (dugometražni)
9) Mobile Suit Victory Gundam (1993-1994) (serija)
10) Mobile Suit Gundam Unicorn (2010-2014) (OVA)
Unicorn obavezno ostavi za kraj jer još nije završen.
Boondock Saint
31.7.2013, 12:31
Jel gleda neko ovaj novi JoJo's Bizzare Adventures anime? Ja sam gledao samo one dve OVA sto obradjuju Stardust Crusaders deo. Izgleda da je dobar http://hotforhoth.wordpress.com/2013/07/29/jojos-bizzare-adventure-2012/#more-148
Thunderman
31.7.2013, 13:11
Ja, soundtrack je odlican a i JoJo vrti ogromne pare u JP tako da ce garantovano biti remake Stardust Crusaders-a.
Boondock Saint
31.7.2013, 14:17
Ja obozavam Stardust Crusaders. Ici cu toliko daleko da kazem da mi JoJo jedan od najomiljenijih animea. Prvi susret mi je bio pocetkom dvehiljaditih kada sam igrao odlicnu Capcomovu tabacinu. Onda sam se zainteresovao za serijal odgledao dve OVA serije i procitao mangu do kraja SC arke. Battle Tendency mi je do sada najjaci deo. A Dzozef najzanimiljiviji protagonista. Dzonatan smara a Jotaro je isuvise cudljiv.
Sass Drake
31.7.2013, 15:33
@ Dreamfall
Zaboravih da ti napišam i fikcionalne godine u kojima se dešavaju radnje:
1) Mobile Suit Gundam (UC 0079)
2) Mobile Suit Zeta Gundam (UC 0087)
3) Mobile Suit Gundam ZZ (UC 0088)
4) Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack (UC 0093)
5) Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket (UC 0079)
6) Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory (UC 0083)
7) Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team (UC 0079)
8) Mobile Suit Gundam F91 (1991) (UC 0123)
9) Mobile Suit Victory Gundam (1993-1994) (UC 00153)
10) Mobile Suit Gundam Unicorn (UC 0096)
Dreamfall
31.7.2013, 22:17
Hvala Sass Drake :alealeee: Sad imam neke obaveze pa sam malo usporio sa anime serijama, zadnje sto sam gledao je bio After War Gundam X i u prvih pet epizoda deluje fino...BTW jel gledao neko ovo Ga-Rei Zero (http://myanimelist.net/anime/4725/Ga-Rei:_Zero) ? prva epizoda mi je dosta cudna, ne znam da li valja da se anime isprati do kraja...
BTW jel gledao neko ovo Ga-Rei Zero (http://myanimelist.net/anime/4725/Ga-Rei:_Zero) ?
Vidim na linku porede je dosta sa Elfen Lied, tako da me je već zainteresovala, verovatno će biti sledeća na redu.
Vidim na linku porede je dosta sa Elfen Lied, tako da me je već zainteresovala, verovatno će biti sledeća na redu.
Steta sto ga porede as EL, bolji je od te izvikane anime jedno 10 puta...
Thunderman
3.8.2013, 20:55
Elfen Lied je djubre po meni koje je entry-level anime na koji se uglavnom loze ljudi koji prvi put vide gore pa misle da je "hardcore".
Ga-Rei Zero je dobar, uzmi i procitaj mangu posle.
Elfen Lied je djubre po meni koje je entry-level anime na koji se uglavnom loze ljudi koji prvi put vide gore pa misle da je "hardcore".
Ga-Rei Zero je dobar, uzmi i procitaj mangu posle.
Da, procitao sam da je anime prequel za mangu ...verovatno cu da pogledam, samo da odgledam ove silne Gundam serije :D BTW prvi anime koji sam ja pogledao je bio Dragon ball i to sam gledao po koju epizodu sa burazerom :D kasnije sam gledao Naruta, pa Sword of the stranger (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2340), pa onda sve ostalo :D
Upravo završio Deadman Wonderland. Šta znam, onako prosečno, i mnogo mi je patetičan ovaj glavni lik, ubi u pojam. Što se kraja tiče, serija ne da nije završena nego nije pošteno ni razrađena.
@Dreamfall odgledah Eureka 7,odlican anime.Kraj je mogao da bude malo drugaciji no i ovako je ok.Posle toga odgledah film koji me je zaista razocarao:(
@Dreamfall odgledah Eureka 7,odlican anime.Kraj je mogao da bude malo drugaciji no i ovako je ok.Posle toga odgledah film koji me je zaista razocarao:(
Voleo bih da mogu da ti preporucim da pogledas sequel ( Eureka 7 : AO ) ali to stvarno ne mogu zato sto je to jako konfuzan anime sa novim likovima i totalno nepovezanom radnjom, gde se ne pojavljuje niko sa Gekko Go, a Eureka i Renton se pojave samo u tri epizode :kreza: Najveci problem anime je i kataklizmicki lose inkorporirano putovanje kroz vreme i leptircic efekat, gde se ide do te mere da se u zadnjoj epizodi negira postojanje cele serije (?) uz pomoc topa(?) koji menja istoriju univerzuma (?!) :kreza: Nekoliko (tj. jako malo ) svetlih tacaka serije cu navesti u spojleru koji mozes da citas jedino ako odustanes od gledanja serije, ili nisi tip ljudi koji kukaju da ako im kazem kraj filma nece moci da uzivaju u istom...meni su recimo spojlerisali mesta gde Alma napada u FEARu da ti srce iskoci i to mi je horor element igre ucinilo jos boljim, ali ima ih razni ;)
Animacija je jako dobra, vidimo Rentona sa 30 godina, kada konacno lici na coveka,saznajemo da ima dva deteta gde je jedno umrlo odmah po rodjenju jer zbog mesane ljudske-koralijanske DNK ne moze da opstane tamo gde ima trapara, drugo dete je glavni lik serije za koga se na kraju utvrdi da u neku ruku i ne postoji :kreza:
Ma cuo sam da je krs nevidjeni,jedino muzika i animacija valjaju necemu.Da se ne bih bezveze mucio,da li je bar razjasnjeno sta se desilo sa Rentonom i Eurekom u poslednjoj epizodi prvog serijala?
Pazi njihova sudbina na kraju sequel anime nije 100% poznata, jer kako kazem, ispada da se anime nije ni desio pa ce i njihov zivot zbog toga biti drugaciji od onog koji je opisan u anime-i. Znaci ceka se neki kvalitetan anime, OVA ili film da zavrsi pricu ;) U medjuvremenu pogledaj Gargantiju i Steins;Gate, ako vec nisi, i imaces odlican miks mecha i time travel anime, koji E7:AO nije uspeo da postane...
Po ovome sto si rekao,ukoliko ikada budu planirali nastavak najbolje da AO puste niz vodu( jer se,jelte ,nije ni desio:) ) i da pricu nastave od poslednje epozode Eureka Seven.Iovako je kraj takav da ima dosta prostora za nastavak,samo da nadju pisca sa bar 2 gr mozga....
evo odgledao sam FMA B ,jos pre par dana samo nisam bio u prilici da postujem.
uglavnom sam odusevljen ali morma priznati da mi je DN mnogo vise 'legao' sad me zanima da li postoje neke extra episode ili nesto? znam za ove filmove ali nisam siguran da li oni imaju veze sa fma b..
@Schwabsteiger
moram priznati najteze mi je pala greed-ova smrt :P
sad se razmisljam izmedju black lagoon i code geass
Ja bih ti preporucio Code geass,ali po meni je ta serija jedna od the best evah,pa se moze reci da je malo subjektivna preporuka :D ,mozes da pogledas i Buso Renkin ako si jos u alhemicarskom raspolozenju,ja sam pogledao prvih 10 epizoda i nije toliko los ;)
odlucio sam se sa CG nzm samo da li gledam english sub ili dub? :D
ako zelis copy-paste odnos glavnih likaova kao iz DN-a i ako ti se gledaju nelogicni plot twistovi, jednom recju gledljiv buckuris sveg sto anime industrija ima da ponudi(dobrog i loseg) onda gledaj CG.
ako óces nesto dobro onda gledaj BL...
zdravkelja
9.8.2013, 22:33
Odlican je CG. I obavezno english sub, original je u 99% bolji :)
Fma izgleda ima 2 filma i za ovaj Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos kaze da prati brotherhood,ocekivao sam neku kratku ''avanturu'' koja se desila u buducnosti (nakon poslednje epizode) ali u traileru edward uopste nije porstao a a alphonse je i dalje u oklopu,ako bi mogao neko da mi pojasni malo?
Schwabsteiger
10.8.2013, 22:50
^Da.Ima Conqueror of Shamballa i The Star of Milos.Shamballa je film koji se nastavlja na prvobitan FMA iz 2003, a Star of Milos nisam odgledao nazalost, ali mislim da nije odredjeno tacno vreme kada se desava, ali verujem da je u vremenu neposredno nakon sto je Ed postao state alchemist.
@Dylan:
Takodje. Pored Envy-eve smrti, i Greed-ova mi je isto tesko pala :(
P.S.
Takodje postoje i cetiri ~15min. OVA-e za FMAB.
evo odgledao sam FMA B ,jos pre par dana samo nisam bio u prilici da postujem.
uglavnom sam odusevljen ali morma priznati da mi je DN mnogo vise 'legao' sad me zanima da li postoje neke extra episode ili nesto? znam za ove filmove ali nisam siguran da li oni imaju veze sa fma b..
@Schwabsteiger
moram priznati najteze mi je pala greed-ova smrt :P
Kad si u dilemi,odgledaj oba:) Nisam gledao Code Geass,no videces posle par epizoda lezi li ti ili ne.Sa druge strane Black Lagoon kao i OVA(Black Lagoon Roberta Blood Trail) su odlini,bar su menu legli.Jedini razlog za izbegavanje BL je ako si leceni alkohilicar ili bivsi strastvni pusac:) Eh da,i u BL ima momenata koji te nece ostaviti sasvim ravnodusnim,no tako je izgleda u vecini anime.
Odgledah 10 epizoda Gargantije
u cugu,odgledao bih i svih 13 no
baterija na tabletu je pocela da
smara.Odlican anime,jedino me plasi
da ce kraj da zbrzaju samo tako.U 10
epizodi se stvari zakuvavaju a ostalo
je jos samo 3(ili 4?) epizode.Mada
koliko sam skontao anime jos nije
gotov,ocekuje se druga sezona?
Takodje na par mesta nadjoh i 14
epizodu,navodno je u pitanju OVA,ali
nema prevoda a japanski mi bas
nesto i ne ide Ako neko zna gde
naci sub verziju neka sibne pm.
zdravkelja
13.8.2013, 22:28
Dobar je kraj bio. Samo se OVA priprema, nisam cuo nista o novoj sezoni.
Meni je bas bio osvezenje, pogotovo sto obozavam more, okean, brodove pa mi je sve bilo lepo. Beskonacni okean, tako ja zamisljam raj :D A i prica je ispala ok.
http://www.crunchyroll.com/anime-feature/2013/07/02-1/feature-gargantia-last-episode-screening-event-in-japan
Koliko sam skontao odradice jos dve epizode,tj 14 i 15-tu epizodu.14-ta je vec izasla,ali nigde nema verzije sa prevodom.
Inace kraj je odradjen vrhunski:)
Odgledao Code Geass i r1 i r2 ,svideo mi se anime,jedino
Dosta stvari su mi bile skroz nelogicne trenutno ne bi mogao da navedim nijedno jer bi morao da gledam ceo serijal opet pa da ih redom zapisujem.Najgori deo je onaj plot twist sa euphy,jeste tu trebao neki zaplet da se desi ali na onaj nacin?To mi je bilo nevoravtno glupo kako on odjednom nije mogao da kontrolise geass u bas tavkom momentu...
naporotiv ending mi se bas svideo
samo mi nije bas najjasnije ja jesam gledao japansku verziju a opet nije bilo leloucha na kraju ?
gNhyzoq4mxo
anyways bokoku no akito nisam ni gledao ali vidim da to nije nastavak nego neka desavanja izmedju r1 i r2 sto me bas i ne zanima stvarno steta mislim da su mogli lagano i r3 da naprave :a_whistli
Dreamfall
14.8.2013, 20:52
Dosta stvari su mi bile skroz nelogicne trenutno ne bi mogao da navedim nijedno jer bi morao da gledam ceo serijal opet pa da ih redom zapisujem.Najgori deo je onaj plot twist sa euphy,jeste tu trebao neki zaplet da se desi ali na onaj nacin?To mi je bilo nevoravtno glupo kako on odjednom nije mogao da kontrolise geass u bas tavkom momentu...
samo mi nije bas najjasnije ja jesam gledao japansku verziju a opet nije bilo leloucha na kraju ?
gNhyzoq4mxo
anyways bokoku no akito nisam ni gledao ali vidim da to nije nastavak nego neka desavanja izmedju r1 i r2 sto me bas i ne zanima stvarno steta mislim da su mogli lagano i r3 da naprave :a_whistli
Meni je cudnije bilo sto su je oni idiJoti od vojnika poslusali i porokali sve one ljude :kreza: Moram da priznam da je bilo par rupa, i to najvise u R2, npr. kada su ih pustili da maskirani odu sa onog trga,a pre toga su pobili one silne ljude na naredjenje Euphy :kreza: Inace u globalu sjajan anime, sa odlicnim krajem, koji je na pravi nacin zavrsio anime ;) Inace ima i razlicitih objasnjenja za kraj i kako je L. ziv , npr. da zelja CC nije bila da izgubi besmrtnost i da umre, vec da je neko iskreno zavoli, to je shvatila pre nego sto su se Lelouch i ona prikljucili borbi kada je Karen uletela u hangar sa njihovim mechovima, nesto slicno kaze izmedju redova i kada je obore pri kraju. Lelouch tada nasledjuje njen geass i postaje besmrtan...i tako je preziveo :D
Sad kad si odgledao CG ne zaustavljaj se, obrni Psycho-Pass da te ubije u pojam ( ne boj se bice druge sezone ;) ) i Tengen Toppa Guren Lagan da se razvalis od akcije :D Let the force be with you :alealeee:
zdravkelja
14.8.2013, 21:10
gNhyzoq4mxo
Svuda je isti kraj CGa, to je neko pustio rumor da postoje razliciti krajevi.
gledam attack on titan/shingeki no kyojin nisam daleko stigao ali je za sada je stvarno odlican i drzi me zainteresovanog, prica se da je i best anime 2013
inace intro je epic :tapsh:
NKflh9WztKo
Verujem da je vec pominjan,ako ne preporuka za Steins gate.Anime je malo sporiji na pocetku,poput Yuga kome je produvao motor ali zato od 12 epizode vozi ko BMW M5 pod kick down-om:) Prosto neverovatno koliko su uspeli da zamrse pricu i da se na kraju sve lepo razjasni,bez ikakvih rupa u prici.
Kad zavrsis steins gate pogledaj i OVA ,ko je samo dodatak na kraj i malo objasnjava neke stvar ali ima i ona nekih smesnih momenata.
voU-dRaNU88
Ima vise njih:) Meni je najurnebesnija scena bila kad Okabe popije limenku po sred celenke.A tek Mayuri u sledecoj sceni,ma vrh.U prvih 10 epizoda znao je me nasmeje i Daru.
Inace zna li se kada ce biti dostupan film?
Odgledah Psycho Pass, fin anime. Samo je kraj malo krs al sta da se radi.
Odgledah Psycho Pass, fin anime. Samo je kraj malo krs al sta da se radi.
najavljen je nastavak...
Poceo da gledam Attack on titan i deluje kao sasvi ok anime,mada je pocetak malo mucan.Zbog toga uporedo pratim i Gintamu,odlican comedy anime.Preporuka svima,valjanje od smeha je zagarantovano:)
https://www.youtube.com/watch?v=WaNDnaG21aM&feature=youtube_gdata_player
https://www.youtube.com/watch?v=pLKXNp6cn8g&feature=youtube_gdata_player
https://www.youtube.com/watch?v=5lZwbsEFhuI&feature=youtube_gdata_player
planiram da posle sword art online-a pocnem gledati claymore ili magi madoka,pa da li je iko gledao jedan od ova 2 i kakvi su utisci?
claymore je odlican do samog kraja koji zbrzan i nedorecen posto je manga i dalje ongoing, a kraj nije ni blizu dobar kao sto je slucaj sa ''izmisljenim krajem'' u prvom FMA-u.
magi madoka je jedna veoma bizarana stvar, valja pogledati... inace madoka nije bazirana po nekoj mangi ili knjizi tako da je to jos jedan plus sto je originalna stvar i graficki je veoma zanimljiva...
Watanabe sprema novi anime sa studiom BONES - veoma obecavajuce!
http://www.animenewsnetwork.com/news/2013-08-19/watanabe-bones-space-dandy-anime-characters-story-unveiled
Dreamfall
22.8.2013, 14:44
Iako imam puno obaveza u zadnje vreme uspeo sam da odgledam Heroic Age (http://myanimelist.net/anime/2002/Heroic_Age) (jos 10 anime-a je na listi cekanja :kreza: ) i mogu reci da sam poprilicno zadovoljan. Posle malo konfuznog uvoda fino se razradila prica, a tu je i pristojan kraj ;) Ono sto moram da izdvojim su jako dobro animirane borbe u svemiru i to sto ih ima 'kol'ko 'oces' pa ko voli akciju ovaj anime je prava stvar za njega, samo mora da se pregazi sporiji uvod :D Kao najveci nedostatak moram da izdvojim nepostojanje bilo kakve motivacije kod glavnih likova, sto njihovu interakciju svodi na besmisleno razglabanje o nebitnim stvarima, likovi kao da se svi kotrljaju ka kraju i boli ih uvo za sve :kreza: Ipak preporucujem da pogledate anime, narocito ako volite akciju :)
Boondock Saint
23.8.2013, 13:28
Jel neko provalio da hepi daje sinhronizovani Gundam Seed Destiny? Stigli su danas do sedme epizode.
Sass Drake
23.8.2013, 14:01
Jel neko provalio da hepi daje sinhronizovani Gundam Seed Destiny? Stigli su danas do sedme epizode.
Na srpski? :kreza::rofl:
Boondock Saint
23.8.2013, 15:02
Zapravo nije im losa uopste. Malo slabija za sporedne likove ali prilicno dobra sinhronizacija za glavne likove. Odavno sam prerastao ono klinacko "samo japanski dub" tako da mi ne smeta uopste.
Dreamfall
23.8.2013, 16:36
Zapravo nije im losa uopste. Malo slabija za sporedne likove ali prilicno dobra sinhronizacija za glavne likove. Odavno sam prerastao ono klinacko "samo japanski dub" tako da mi ne smeta uopste.
Moram da priznam da je prilicno dobro uradjena sinhronizacija na srpski za vecinu japanskih anime-a koje su prikazivali na nasim televizijama...sa druge strane ne mogu da podnesem engleski dub japanskih anime-a, uklapa se k'o engleski dub kineskih filmova :kreza: Ipak uvek je najbolji japanski dub za anime i uvek ima epskih momenata http://www.youtube.com/watch?v=uF3k1gImDm0 (link je spojler, ko nije gledao Code Geass neka ne otvara )
Boondock Saint
23.8.2013, 17:41
Zadnjih godina da, nasa sinhronizacija je stvarno porasla u kvalitetu. Mada pre desetak godina secam se nekih losijih, mislim da su bile za nesto sto je bilo na kanal D-u. Sto se tice eng dub-a, ja imam neku teoriju kojom se vodim a to je da ako je tematika cisto Japanska(likovi, lokacija, istorija, mitologija) onda cisto Japanski dub. A ako je setting zapadnjacki onda moze i eng. Recimo ako je neko gledao OVA za JoJo's Bizzare Adventures(Stardust Crusaders arku), recimo zadnje reci koje JoJo uputi Diu, u eng dubu su bile: "You've made one mistake Dio. You pissed me off." Dok na Japanskom, je bilo nesto kao "You made me very angry" ili tako. I sad kazi mi sta bolje zvuci?
Sinhronizacija po mom mišljenju i dalje nije na nivou. Oseća se totalno odsustvo emocija i generalna neuveljivost glasovnih glumaca a kad tome dodamo i da neki "mutiraju" svoj glas, onda još neozbiljnije zvuči. Gundam Seed makar nije "crtać za decu" i trebalo je malo više truda da se unese ili da jednostavno titluju i zaborave na sinhronizaciju. Ionako nije za decu koja ne znaju da čitaju.
Ja nijedan animirani film do sada nisam videla da je dobro sinhronizovan, kod nas. Glumci koji učestvuju u tim projektima misle da je kreveljenje i karikiranje voice acting i grdno se varaju, a niko bolji da se pojavi...
Boondock Saint
23.8.2013, 20:00
Ko sad karikira? Ja i danas mogu da se zakunem u FENOMENALNU sinhronizaciju 2k3 Nindza Kornjaca koju su radili Lutkic, Bosiljcic i ostali. To je tako tacan dub(glasovi odgovaraju, momci su ocigledno voleli svoj posao, gramaticki i najbitnije leksicki prilagodjeno) da realno nisam mogao da se odlucim izmedju duba i originala.
Ja nijedan animirani film do sada nisam videla da je dobro sinhronizovan, kod nas. Glumci koji učestvuju u tim projektima misle da je kreveljenje i karikiranje voice acting i grdno se varaju, a niko bolji da se pojavi...
Ovi 3D animirani moderni dečiji filmovi koji se prikazuju u bioskopima su odlično sinhronizovani. Naravno, ozbiljne pare su uložene i naši poznati glumci su angažovani da daju glasove. Razlika u kvalitetu između te sinhronizacije i onoga što može da se vidi na Happy-ju je više nego očigledna.
Još jedan primer odlične sinhronizacije je Sunđer Bob i još nekoliko crtaća sa B92. Ja kad sam čuo kako zvuči originalna engleska sinhronizacija, razočarao sam se. Naša je bolja. Dobro, anime i Sunđer Bob su dve totalno različite stvari ali jasno pokazuje šta može da se postigne kada se trud uloži.
Dreamfall
23.8.2013, 21:02
Evo malo poredjenja raznih dub verzija Death Note-a i originala na japanskom :D
ZWAmoUYRNbg
Voleo bih da vidim kako bi neki nas glumac odradio ovu scenu :aplauz:
Još jedan primer odlične sinhronizacije je Sunđer Bob
Upravo to mi je primer najgore sinhronizije koju sam ikad čula. Ona žena sa njenim kreštanjem me svaki put navede da brže-bolje promenim kanal, čim je čujem.
Dobar primer sinhronizacije je, recimo, Spirited Away od Mijazakija.
Još jedan primer odlične sinhronizacije je Sunđer Bob i još nekoliko crtaća sa B92. Ja kad sam čuo kako zvuči originalna engleska sinhronizacija, razočarao sam se. Naša je bolja.Hahah, apsolutno. I ja sam se razocarao glasom Sundjer Boba kad sam ga cuo na engleskom. Definitivno uz Boba mora da ide takav glas, nisam ni znao ko je Sundjer Bob ranije, ali me je prvo kupio sa glasom, to sigurno. :) A ne secam se da sam cuo neku valjanu sinhronizaciju na nasem tv-u jos od nindza kornjaca (stojikljovic, simic, blam i kompanija)
Upravo to mi je primer najgore sinhronizije koju sam ikad čula. Ona žena sa njenim kreštanjem me svaki put navede da brže-bolje promenim kanal, čim je čujem.
Dobar primer sinhronizacije je, recimo, Spirited Away od Mijazakija.
"Kreštanje" nema veze sa kvalitetom sinhronizacije. Glas Sunđer Boba a i on sam kao pojava treba da budu iritantni. Takav je Sunđer Bob. Suština je da je to "kreštanje" urađeno kvalitetno i verno dočarava Sunđer Boba.
Izvini, ali gledala sam epizode na engleskom jeziku i potpuno su drugačijeg kvaliteta. Sunđer Bob zvuči kao tinejdžer, a ne kao klimakterična žena: http://youtu.be/6unq-b1TAmg?t=7m39s. Ni jedan glas u originalnoj seriji nije ni iritantan niti kreštav, i naši "glumci" su potpuno podbacili, što je i logično, pošto se u ovoj zemlji dikcija i kvalitet glasa više ne vežbaju ni obučavaju ni u jednoj instituciji osim muzičke...
Molim da se uskoro vratimo temi, odnosno anime ostvarenjima.
Dreamfall
24.8.2013, 11:03
Naleteo sam pre neki dan slucajno na Kekkaishi (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6806) i prvi utisci su mi da jako podseca na Naruta ( i to na prvih 220 epizoda ) ali dosta stvari je odradjeno kvalitetnije nego u Narutu :D Dosta paznje je posveceno profilisanju likova, tako da prava prica krece tek oko 30 epizode :rolleyes: Videcu da li ce biti promene u kvalitetu/karakteristikama anime do kraja, ali na osnovu ovoga sto sam video mogu da ga preporucim bez problema...nije remek delo, ali je jako zabavan :aplauz:
EDIT: pogledao sam anime do kraja i mogu reci da mi se prilicno dopao, osim sto nije zavrsen jer je sustigao mangu kada je bio emitovan, ista stvar kao sa D-Gray man-om :kreza: Obradjeno je nekih 120 epizoda mange od 345 i bilo bi fino kada bi animirali i ostatak da se zavrsi prica :D Najveca mana anime je to sto nema definisan kraj, pa ostaje cudan osecaj nedovrsenosti na kraju, ali posto je manga najverovatnije zavrsila pricu to nije toliki hendikep ( za razliku od DGM gde manga nije izasla mesecima, a mozda i nece jer je autorka tesko povredila zglob ruke :mad: )...anyway topla preporuka za gledanje Kekkaishi-ja sa moje strane :)
U vezi sub vs dub debate,iskreno nisam gledao puno anime jer sam se tek odskora zarazio time,no vecina naslova koje sam pogledao je mnogo bolje odradjeno u originalom formatu.Jednostavno prosto je neverovatno koliko se japanci unesu u lik,dok mi dub verzije deluju nekako izvestaceno i neprirodno.Jedini anime koji sam gledao i koji ima relativno ok dub verziju je BL i Hellsing ultimate.
Dreamfall
25.8.2013, 19:58
Sad sam odgledao Hataraku Maou-sama! (http://myanimelist.net/anime/15809/Hataraku_Maou-sama!) jer se digla velika prasina oko njega i nisam zazalio, jedan od boljih comedy/supernatural anime-a koji sam pogledao, neke sam delove gledao po par puta, kraj malo bzv. kao da im je nestalo goriva i anime je stao, valjda ce biti druge sezone...
najjaci dijalog ...
Ashiya: Maou-sama can I release Dullahan?
Maou: Yes you can...
a onda Ashiya odlazi biciklom u kupovinu :rofl:
http://www.youtube.com/watch?v=MIG_Q6KgA6s
Odgledao sami njega,ima puno dobrih scena,ova mi je jedna od najboljih:)
https://www.youtube.com/watch?v=KjXd8HJvE78&feature=youtube_gdata_player
Sta kazete na novu epizodu shingeki no kyojin-a?Ja sam odusevljen :n_klanja:
lepo je i opravdala proslu koja je ocigledno bila namenjena da malo uspori desavanja.
Sass Drake
25.8.2013, 23:02
Sudeći po licu ženskog inteligentnog Titana mislim da znam ko je u njemu, samo joj se ne sjećam imena (ona smrknuta usamljena vučica). :D
Dreamfall
25.8.2013, 23:25
Ja sam prvo na nju pomislio Annie Leonhart (http://myanimelist.net/character/46490/Annie_Leonhart) . To znaci da kraljeva garda nesto petlja, a i Erenov cale mi je sumnjiv :rolleyes:
zdravkelja
26.8.2013, 1:15
Pa ono, ne moras biti genije :D Ja sam se slucajno spoilovao desavanjima iz mange pa mi je samo potvrdilo. Cak su i za ostale titane dali dosta naznaka u animeu, jedan je vrlo ocigledan.
Inace, iz onoga sto sam se spoilovao, ovo ide u drugu sezonu. Ima dosta toga da se desava, a serija je previse popularna da bi odradili neki kraj na brzinu. Samo cemo da se nacekamo. I pored uzasno sporog tempa cele serije, brzo sustizu mangu.
Dreamfall
26.8.2013, 13:37
Konacno sam do kraja odgledao Buso Renkin (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6601) i mogu reci da je jako specifican anime. Zao mi je sto nije imao vise epizoda jer je materijala za njih svakako bilo, ovako je sve na brzinu ispricano, zaplet se pojavljuje iz vedra neba, a rasplet je sabijen u zadnje 4 epizode. Pri kraju novi likovi se pojavljuju u hordama i postaje nemoguce da se covek veze za njih, zbog toga nije svim glavnim likovima posveceno dovoljno paznje tako da se na kraju stice utisak da se prica vrti oko samo dvoje ljudi :rolleyes: Inace ovaj anime je najbolje pogledati posle gustiranja FMA: B anime jer dele slicnu tematiku. Od mene moze preporuka, mada je to subjektivni stav jer kako kazem anime je specifican i zato ne verujem da ce se svima dopasti kao sto se meni dopao ;)
@Iris znaci da pregledam 124 strane?Radim 8-12 sati dnevno,ako budem iscitavao i ceo topik malo teze cu stici da odgledam neki anime:)
Probaj par random strana, za tih 5 minuta dobijaš bar 2-3 predloga, garantujem! :)
Kako uopšte stižeš nešto i da gledaš?!
Sve je u organizaciji:) Doduse sada bio na godisnjem odmoru,te sam sam i imao nesto slobodnog vremena,sada mahom pred spavanje odgledam 3-5 epizoda Gintame pa pod jorgan planinu:)
Problem nastaje kada se zanesem pa legnem u jedan,pola dva a moram da ustanem u pola 6 ujutru zbog posla.Srecom do posla imam 10km i idem biciklom te se vrlo brzo rasanim.
Dreamfall
27.8.2013, 22:12
Sve je u organizaciji:) Doduse sada bio na godisnjem odmoru,te sam sam i imao nesto slobodnog vremena,sada mahom pred spavanje odgledam 3-5 epizoda Gintame pa pod jorgan planinu:)
Problem nastaje kada se zanesem pa legnem u jedan,pola dva a moram da ustanem u pola 6 ujutru zbog posla.Srecom do posla imam 10km i idem biciklom te se vrlo brzo rasanim.
Ja gledam anime na poslu preko tableta (inace radim odskora u prodavnici racunara zato sto na starom poslu za koji sam se skolovao nije vise bilo mesta za mene, zivela Srbija :paranoia: ) gledam malo i kod kuce ako je anime zanimljiv pa moram da ga ispratim do kraja :D
Tako sam danas odgledao Pandora Hearts (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10436), prvo sam bio malo skeptican prema njemu zato sto sam procitao da vuce inspiraciju iz knjige ,, Alisa u zemlji cuda'' ali je na kraju ispalo da je jedino sto ih veze simbolika i besmislen kraj, zato sto je anime u svemu bolji od knjige ;) Moram da kazem da ovaj anime ima najgluplji kraj od svih anime ostvarenja koja su se zavrsila prerano i bez ikakvog smisla zato sto su sustigli mangu, a tu su najpoznatiji Ao no Exorcist, Bleach, prvi deo Naruta ( pre shippudena), Deadman Wonderland,Desert Punk,Soul Eater...ima ih jos kamion da napune, ali da ih ne nabrajam sve :kreza: Ono sto mi se svidelo je odlicno ispricana prica koja drzi paznju sve vreme, i sjajno uklopljeni flashback-ovi i interakcije izmedju likova...radnja ima tako prirodan tok da se ne primeti da je anime podeljen na epizode, takvo iskustvo sam doziveo gledajuci samo Attack on Titan, stvarno sjajno odradjeno :tapsh: Naravno Alice (B-Rabbit ) je najbolje odradjen lik iako nije isturena u prvi plan, jedan od meni najdrazih zenskih anime likova od onih koje sam do sada imao prilike da vidim :rolleyes: Naravno posle totalno izmisljenog kraja treba da se procita manga i to od 33. poglavlja jer tu krece razilazenje manga i anime verzija...svakako jedinstven anime koji vredi da se pogleda, ali samo pod uslovom da se kasnije nastavi sa citanjem mange, isto kao sto je slucaj sa Kekkaishi, Deadman Wonderland-om i ostalima :dedica: Naravno tu je i ova (http://www.youtube.com/watch?v=5wTK6_kaPvU) melodija koja ne izbija iz glave :D
prvo sam bio malo skeptican prema njemu zato sto sam procitao da vuce inspiraciju iz knjige ,, Alisa u zemlji cuda'' ali je na kraju ispalo da je jedino sto ih veze simbolika i besmislen kraj, zato sto je anime u svemu bolji od knjige ;)
Iskreno se nadam da se šališ...
A ako zaista hoćeš dobro manga štivo na temu Alise iz Zemlje Čuda, uzmi da čitaš Are You Alice? (http://www.mangaupdates.com/series.html?id=43245), ne taj Vampire Knight look-alike naslov...
Dreamfall
27.8.2013, 23:45
Iskreno se nadam da se šališ...
A ako zaista hoćeš dobro manga štivo na temu Alise iz Zemlje Čuda, uzmi da čitaš Are You Alice? (http://www.mangaupdates.com/series.html?id=43245), ne taj Vampire Knight look-alike naslov...
Nope, ne salim se, ali to je svakako moje misljenje nije neoboriva cinjenica,trebalo je to i da napisem,ali sam zaboravio :D Iako sam je davno citao, knjiga mi nije bas legla,iako mi se jako svidela inovativnost u njoj, totalna konfuzija u pogledu toka radnje i mlak kraj (koliko se secam sestra na kraju budi Alisu koja se toliko uspavala da je prekrilo opalo lisce sa drvetataj kraj sam shvatio kao licnu izdaju :kreza: ) su doveli do toga da mi knjiga ne bude toliko sjajna. Ponavljam to je moje misljenje, nemojte odma' da me bacite vukovima :D Hvala za manga preporuku, ako je bolja od knjige svakako cu je procitati ;)
Iako sam je davno citao, knjiga mi nije bas legla,iako mi se jako svidela inovativnost u njoj, totalna konfuzija u pogledu toka radnje i mlak kraj su doveli do toga da mi knjiga ne bude toliko sjajna.
Ne znam koliko godina imaš, ali ako si je davno čitao kapiram da si bio premlad da je skapiraš kako treba, daj joj šansu ponovo :)
Hvala za manga preporuku, ako je bolja od knjige svakako cu je procitati ;)
Nećeš se pokajati. Mada knjiga i dalje ostaje No.1 ;)
Odgledao sam black lagoon sve sa OVOm.
Zanima me oce li biti nastavka? I da li se manga posle roberta's blood trial nastavlja?
super mi je legeo anime,moja preporuka.
Za nastavak ne znam ali da super je Black Lagoon a i Revy je hot i to zesce .:dzavo:
Dreamfall
31.8.2013, 13:21
Odgledao sam sad Durarara!! (http://myanimelist.net/anime/6746/Durarara!!) i ne znam sta da kazem, sjajan anime :eek: Jako mi se svideo nacin pripovedanja, a likovi su ekstra odradjeni, stice se osecaj da nema sporednih likova, svaki lik koji je prikazan je dobio vremena da isprica svoju pricu, i svaka prica je sjajno odradjena :aplauz: Glavna fabula je tu cisto da poveze likove inace nema pravog protagoniste ni antagoniste...na kraju su likovi postavljeni na neki kolosek i ostavljen je prostor gledaocima da zakljuce sta ce dalje biti sa njima. Mada mi se cini da je jedina nerazjasnjena sudbina Celty-na jer sto se nje tice moze svasta da se desi :rolleyes: ...i da,veci deo OSTa u anime-u je jako cudan (http://www.youtube.com/watch?v=PGVAvGg4s1g), ali se sjajno uklopio. Od mene apsolutna preporuka za gledanje ovog anime-a, jeste da malo u pocetku izgleda konfuzno i nepovezano,ali kasnije je nemoguce da se prestane sa gledanjem, slucaj kao sa Steins;Gate-om :alealeee:
EDIT: BTW za sve koji vole SnK cela pesma iz prvog OP sa tekstom...btw sad sam saznao da Yeager (Jager) znaci lovac na nemackom :D
b3uMu0UfvAU
Odgledao sam black lagoon sve sa OVOm.
Zanima me oce li biti nastavka? I da li se manga posle roberta's blood trial nastavlja?
super mi je legeo anime,moja preporuka.
Ovo i mene zanima,nesto sam izguglao ali nisam siguran koliko je to tacno.Naime izaslo je 9 chaptera mange,onda je manga otisla na led vise od 2 godine i navodno je tek pocetkom ove godine ponovo pocela da izlazi,ali jaaaako sporo.Ako je sve ovo tacno,trebace vremena dok malo ne odmaknu sa mangom i krenu sa anime.No bolje da ti na pitanje odgovori neko ko je vise upucen u tematiku.
Btw lepo ti rekoh da ce ti odlicno leci BL.
Jedna od omiljenih scena u BL.Deco ucite engleski inace.....:)
https://www.youtube.com/watch?v=9F5p1_hR2Ws&feature=youtube_gdata_player
Da li je neko mozda gledao Jormungand?Na dosta foruma preporucuju ovaj anime onima kojima se dopao BL.
Btw lepo ti rekoh da ce ti odlicno leci BL.
Na dosta foruma preporucuju ovaj anime onima kojima se dopao BL.
U manga i anime svetu, skraćenica BL označava Boys' Love (http://en.wikipedia.org/wiki/Yaoi), odnosno ostvarenja sa gay tematikom. Malo obrati pažnju na to šta i kako pišeš u ovoj temi...
Prvo,mislim da sam bio prilicno jasan u vezi toga da sam skoro poceo da pratim anime.Drugo procitaj par stranica unazad i shvatices da sam pod BL mislio na Black Lagoon.Izvini na mojoj neinformisanosti,nece se vise ponoviti jer je ovo moj poslednji post na ovom forumu.
Ideja je i bila da te informišem, ne da se osetiš napadnutim zbog svog posta. Žao mi je ako si me pogrešno razumeo, nije mi bila namera da te uvredim već da skrenem pažnju na eventualnu dvosmislenost, pogotovu zato što neki možda nisu videli tvoje prošle postove.
Odgledao sam danas Ergo proxy (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=5115) i mogu da kazem da je ovo jedan od retkih anime-a koje sam pogledao, a da je radnja savrseno zaokruzena u formatu od dvadesetak epizoda (inace ja mislim da je format od 60 epizoda savrsen za jedan dobar anime, kao npr. FMA:B :D ). Animacija je varirala, od sjajne do prosecne, mnogo mi se svideo dizajn likova i onih kupola, ceo sistem zivota pod tim kupolama mi je u teoriji zvucao poprilicno dobro, ali je jako lose sproveden u delo, a kasnije se saznaje i skrivena istina o njima (kupolama i ljudima koji zive pod njima ) i vidi se da nije bas sve tako sjajno kao sto izgleda :kreza: Sama prica je na momente sjajna pa na momente konfuzna, par ubacenih epizoda koje nemaju nikakvog smisla ( drugacije poznate kao 'Naruto fileri' :D ) i zadovoljavajuc kraj, koji povezuje sve u jednu celinu i sluzi kao fin zakljucak ;) Likovi su prakticno samo delovi koji sluze da pokretanje radnje, a nesto jako bitno,na sta oni nemaju uticaj, se desava u pozadini, a zanimljivo je da to i sami likovi vole da naglasavaju :D Posto se prica odvija na unistenoj Zemlji valja da se obrati paznja prilikom gledanja jer iz cistog mira se pojavljuju bitne informacije o tome kako je do toga doslo...anyway, sasvim fin anime, poprilicno mracan, anime koji moze da natera coveka da razmisli o nekim stvarima kada ga odgleda, i od mene zasluzuje preporuku za gledanje... :aplauz:
U manga i anime svetu, skraćenica BL označava Boys' Love (http://en.wikipedia.org/wiki/Yaoi), odnosno ostvarenja sa gay tematikom. Malo obrati pažnju na to šta i kako pišeš u ovoj temi...
Normalno da modovi treba da upozoravaju na bilo kakve nepravilnosti ali ovo je bilo skroz nepotrebno i preterano..
Da li je bilo ko pomislio na to? :confused:
Roronoa Zoro
5.9.2013, 22:34
jedino hard-core anime ljubitelji koji poznaju skoro sve termine ili fujoshi (devojke koje se lože na yaoi/boys-love)
Svako koga iole zanima japanska pop-kultura se iole razume i u terminologiju, ili bi bar tako trebalo da bude. Ništa tu nije "hard-core" - svi su čuli za izraze kao što su otaku ili hentai, zar ne? Stoga, ako već pričamo o anime i manga svetu, logično je da znamo i o čemu pričamo, bez obzira da li pričamo o žanrovima ili o nečemu drugom.
Moja opaska je bila apsolutno dobronamerna, žao mi je što je shvaćena potpuno drugačije. Moja ideja je da informišemo jedni druge...
Roronoa Zoro
6.9.2013, 2:46
sve zavisi, ja eto tek od skoro znam šta znači tsunere, yandere isl nebuloze.
a kda se malo pogledaju malo komentari, retko koga i zanima šta je to BL i uvek će mu prva asocijacija biti BlackLagoon (meni jeste)
... uvek će mu prva asocijacija biti BlackLagoon (meni jeste)
Vidiš, ja nisam ni čula za Black Lagoon pošto ne pratim anime serijale već duži niz godina, pa je moja prva asocijacija bila drugačija - em što je to bio prvi post na strani, pa sam mislila da je dobro da skrenem pažnju... Nema veze, šta je tu je...
black lagoon je iz 2006te, znaci bas dugo ne gledas anime tj ne pratis sta se desava... uzmi odgledaj nesto novije, neces se pokajati ima tu i tamo dobrih stvari. :)
Rado, ali nemam vremena :( Uspevam samo da čitam manga izdanja, a i to sve ređe. Život, obaveze, druga zadovoljstva...
Black lagoon jedan od anime-a koji zvuce uzasno po meni u originalu, mnogo bolje u eng dub, a i vecina likova cak i nije iz japana cak ni radnja nije u samom japanu .
Kod mene je to sub vs dub uvek ono sto mi zvuci zesce ili prikladnije bez predrasude.
Roronoa Zoro
6.9.2013, 20:30
a da Levy poče da parla enleski, toliko dobro da uši krvare
Da Revy pogotovo dobro zvuci u Eng Dub onako kad krene da psuje kad se iznervira.:dzavo:
A znam da u originalu imaju delova cak i cele epizode kad pokusavaju da imitiraju engleski pa zvuci cudno prebacivanje.
A i logicno je da Dutch zvuci kao afro Amerikanac i prica na engleskom.
Ljudi Reby ili Rebi od Rebecca ne Levy ni Revy šta god bila "zvanična romanizacija". Zbog toga što Japanci ne razlikuju "b" i "v" glasove oni imaju poteškoća da napišu katakanom strana imena odnosno nadimak u ovom slučaju. Kad nekako smisle kako to da napišu, onda to još englezi romanizuju na kriv način. I sami glasovni glumci su izgovarali više kao "v" nego kao "b" pa je dodatno izazvalo pometnju. Kad se tu doda i da je njeno ime romanizovano na različite načine na različitim mestima, zabuni nema kraja ali s obzirom da se zna njeno puno ime onda se zna kako treba da zvuči (i da se piše) njen nadimak.
A dobro zvuci i jedno i drugo sve osim Levy to vec bi zvucalo cudno.
A dobro zvuci i jedno i drugo sve osim Levy to vec bi zvucalo cudno.
Možda se varam ali katakanom se njen nadimak piše isto kao Levi (Strauss) robna marka pa je to još jedna doza zabune. Da, Japanci takođe ne razlikuju "L" i "R".
Roronoa Zoro
7.9.2013, 9:09
na MAL-u i AniDB-u je Revy tako da je i za mene Revy
Zvanicno bi trebalo da je Reby oni su to izveli u Revy, ali sto bi mi sad polemisali kao da je to jedini primer gde se razlikuje izgovor imena.
Nego najace je kada nasi na srpski pokusaju da prepricaju radnju.
http://sr.wikipedia.org/sr/Goku
Pokidao sam se iako je istina ali cudno zvuci na na nasem.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.