Prikaži potpunu verziju : Starcraft II
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
Cekaj, ni u "recent" nemas dovoljno mator autosave?
ivanxxxxxxx
15.9.2010, 8:39
U sustini treba mu bilo koji sejv pre odlaska na CHAR!
Igru sam prešao i imam save za svaku misiju. Jel moze neko da stavi spojler koju zgradu treba demolirati i na kojoj je to misiji da bi se otključala tajna misija unapred zahvaljujem.
DarthRevan
15.9.2010, 11:11
cekaj, ni u "recent" nemas dovoljno mator autosave?
Ил' је крекована игра, ил' је обрисао.
ivanxxxxxxx
15.9.2010, 11:23
Igru sam prešao i imam save za svaku misiju. Jel moze neko da stavi spojler koju zgradu treba demolirati i na kojoj je to misiji da bi se otključala tajna misija unapred zahvaljujem.
---------Misija: Media Blitz----------------
Da mi je da znam, koj djavo ja postavljam, objasnjenja, pa zatim i crtam i postavljam postove, kad niko ne cita, 200 njih je pitalo ISTO i zar stvarno treba 200 puta dati isti odgovor?
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1145304&postcount=1991
---------Misija: Media Blitz----------------
Da mi je da znam, koj djavo ja postavljam, objasnjenja, pa zatim i crtam i postavljam postove, kad niko ne cita, 200 njih je pitalo ISTO i zar stvarno treba 200 puta dati isti odgovor?
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1145304&postcount=1991
Ja sam mentol :opanachke nisam obratio paznju.
NikolaS93
15.9.2010, 18:44
Ил' је крекована игра, ил' је обрисао.
Jeste ovo prvo ali imam recent listu, a u njoj imam samo prethodna dva-tri dana autosejvove, jer kao sto sam reko ja sam snimao sve u jedan fajl, a ti autosejvovi sto su ostali su sa poslednjih 2-3 misije+chellenges sto sam igrao. Igra sama brise autosejvove.
E jos ima nade. Vidi... igra pamti kraj svake misije, plus po nekoliko checkpointa po misiji. To sve ukupno je gomila sejvova.
Jedna manja poznata stvar je da se ne vide svi "recent" sejvovi koji su na hardu u recent listi igre. Vide se samo oni najnoviji. A oni stariji i dalje postoje.
Tako da odi u rucno u Documents\StarCraft II\Accounts\<tvoj nalog>\Saves\Unsaved folder i vidi dal tu ima neki sejv pre Chara. Ako ima, iskopiraj u Campaign folder.
NikolaS93
15.9.2010, 20:19
Da. Ima ih u Starcraft II folderu u podfolderu Saves/Unsaved.
Sad cu da probam.:aplauz:
Uspeo!
evo i ja sam uzeo igru konacno,jel ipak sada kada je krenula skola i onako imam gomilu slobodnog vremena.presao sam za sada 6 misija,krenuo sam na normal i nije tesko ali verujem da ce kasnije biti teze.igra u svakom slucaju za sada obecava da ce mi biti zanimljivo da je predjem jos nekoliko puta.nije me razocarala ni u jednom segmentu za sada...a nadam se da ce tako i ostati
Evo skinuo i ja igru,pa me zanima jedna stvar.
Kad izaberem radnike,da li se moze negde procitati koliko sam ih zaokruzio ili se mora brojati svaki put.
Ovo pitam zato sto recimo ako imam 7 polja sa mineralima,toliko i hocu da imam radnika koji ce tu raditi,a da bih to prekontrolisao,ispada logicno da se svi zaokruze i da se vidi koliko ih tu radi,a ne da moram svaki put brojati.
Ima li zato negde da se procita cifra zaokruzenog broja radnika ili nema?
Mozes da napravis grupu sa ctrl+neki broj i onda mozes da vidis koliko radnika imas. Takodje za svaki mineral bi trebalo da imas 3 radnika da bi sakupljao resurse kako valja, ako stavis po 1 ima da se nacekas
DarthRevan
17.9.2010, 18:12
Један ред у селекцији је 8 јединица.
Два реда су 16.
Три су 24.
Итд...
Треба да имаш три реда радника на минералима по бази.
Наравно, од кључне је важности да константно правиш нове и нове раднике, како би што пре имао нових 24 за засићење експанзије. Чим завршиш изградњу експанзије, одмах пошаљи део радника да скупљају минерале и направи зграде за скупљање гаса.
@bojanh
Glavno je da nonstop pravis radnike i tamam pre nego sto skupe sve resurse u startnoj bazi, napravis ekspanziju negde blizu, i naravno stitis je sa vojskom koju su usput pravi. Ovo kad nauscis, onda si savlado osnovnu ekonomiju. Naravno ovo vazi za Terran i protoss sa zerg je vec malo drugcije posto njima treba extra hatcheri da vise prave jedinice.
Kljucno je sa terran i protoss non stop praviti radilice(radnike)
Pih sad smo mu 2 puta rekli :P ...
ivanxxxxxxx
17.9.2010, 19:08
Za ovo sa radnicima, se slazem ukoliko igrate kampanju, to je definitivno tacno, ukoliko igrate na HARD ili BRUTAL, pa cak i tad ima izuzetaka, ali kad igras meceve, to moze da bude mac sa dve ostrice, mnogo radnika, manjak jedinica, treba imati pravi tajming za tako nesto, npr. ukoliko ti na pocetku stancas radnike, a igras protiv nekog ko igra sa zergovima, on moze da posalje one brze male bubasvabe, mislim da se zovu zerling, ili tako nesto i da bude odmah ZERG RUSH!
DarthRevan
18.9.2010, 10:20
Управо у мултиплејеру треба константно правити раднике. Наравно, подразумева се да не треба само да правиш раднике. :boodala:
Против Зергова блокираш choke. Направиш бункер и Factory на улазу и не могу ти ништа, а за то време ти изградиш рецимо Banshee-је и урнишеш му main...
ivanxxxxxxx
18.9.2010, 12:02
Da ali, za tako nesto ti treba 600-700 minerala, a to je u prevodu 12-14 SCV-a, i plus onaj koji je zauzet gradeci, ili vise njih, OTVARANJE sa ljudima je umetnost....nije to bas tako jednostavno...
moze li neko da mi pomogne oko kovera za desktop ja imam samo ova tri:
http://img844.imageshack.us/img844/6198/marine1600x1200.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/9859/starcraft2b.jpg
http://img3.imageshack.us/img3/1842/w92o.jpg
trebali bi mi i za Fallout(kojibilo deo) koveri
DarthRevan
18.9.2010, 16:43
Da ali, za tako nesto ti treba 600-700 minerala, a to je u prevodu 12-14 SCV-a, i plus onaj koji je zauzet gradeci, ili vise njih, OTVARANJE sa ljudima je umetnost....nije to bas tako jednostavno...
LOL
То је стандардно у TvZ. Блокирање, па Mech или брзи Banshee-ји.
ivanxxxxxxx
18.9.2010, 16:56
LOL
То је стандардно у TvZ. Блокирање, па Mech или брзи Banshee-ји.
Interesantno, ja sam to uvek radio malkice drugacije, ali ni ovo nije lose :D
DarthRevan
18.9.2010, 17:19
Interesantno, ja sam to uvek radio malkice drugacije, ali ni ovo nije lose :D
Главна фора је да у случају да се партија отегне (тј. Зерг је кренуо у Mutaling), извучеш Торове. Кад почнеш да их штанцујеш то је углавном GG.
Наравно, мораш да извиђаш и видиш шта истражује, колико експанзија има...
NikolaS93
18.9.2010, 17:24
moze li neko da mi pomogne oko kovera za desktop ja imam samo ova tri:
trebali bi mi i za Fallout(kojibilo deo) koveri
Starcraft (http://www.bing.com/images/search?q=starcraft+wallpapers&go=&form=QBIL&qs=n&sk=)
Fallout (http://www.bing.com/images/search?q=fallout+wallpapers&go=&form=QBIR&qs=n&sk=)
Cudan osecaj kada se zavrsi, bio sam vec besan jer sam ucitavao 3-4x na 99,2%..poludeo sam i krenuo jedan kvalitetan restart :to_care:
AcMilan91
19.9.2010, 18:25
jel moze da se igra preko mreze?
NikolaS93
21.9.2010, 10:42
^
Otkucaj na googlu, videces o cemu pricam.
Ne verujem u to al bi da mi treba ipak probao.
Kako se borite protiv nevidljivih Banshee? Jel ima neka jedinica koja ipak moze da ih vidi?
WU TANG CLAN
22.9.2010, 23:31
Sve tri rase imaju jedinicu i gradjevinu za detektovanje.
Protoss: photon cannons,observer
Zerg: spore colonies,overseer
Terran: missile turrets,raven
DarthRevan
23.9.2010, 10:48
Terran: missile turrets,raven
... Scanner Sweep...
ivanxxxxxxx
23.9.2010, 10:58
Postoje jos neki nacini da se detektuju nevidljive jedinice....
npr. Ghost EMP shot (otkriva ali na kratko vreme)
pa kod zergova Infestor sa Fungal Growth (pa sad ko igra sa zergovima
ima keca u rukavu) :D
Rammstein
25.9.2010, 11:52
Imam problem sa pokretanjem igre.Radi se o account-u.Napravio sam account na blizzardovom sajtu i kad pokrenem igru i unesem korisnicko ime igra se samo ugasi i izbaci me na desktop.Na sajtu sam primijetio da postoji opcija add game ali kad to pokusam trazi mi neki game code koji ne znam gdje da nadjem..Moze li neko da mi pomogne?
WU TANG CLAN
25.9.2010, 12:09
CD key se nalazi na unutrasnjoj strani DVD case-a.
miša topola
25.9.2010, 15:11
Jedno pitanje u vezi tih CD key-eva. Kada kupim original igru da li taj CD key mogu da koristim neograničen broj puta za taj CD/igru koji sam kupio?
WU TANG CLAN
25.9.2010, 15:18
Jedno pitanje u vezi tih CD key-eva. Kada kupim original igru da li taj CD key mogu da koristim neograničen broj puta za taj CD/igru koji sam kupio?
Igru aktiviras na Battle.net-u i ona je trajno vezana za tvoj account.
Koliko se oseca lag na battlenetu ,imam telekomov 2048kb/s?
WU TANG CLAN
26.9.2010, 16:20
Nema laga,barem ga do sada nisam primetio.Imam 4/256 SBB
Nema laga,barem ga do sada nisam primetio.Imam 4/256 SBB
256kb/s?
4mb download, 256kb upload
WU TANG CLAN
26.9.2010, 17:06
Upravo tako.:)
Ti imas dublo brzi protok. Npr. sa 2048kb/s warcraft 3 ima mali lag,sto po malo smeta e sad ne bi uzimao igru ako bi mi lagovala jos vise..
WU TANG CLAN
26.9.2010, 17:44
Nema sanse da laguje na 2MB,Ljudi igraju i sa 512.
DarthRevan
27.9.2010, 12:40
Ако довлачиш нешто са Нета, наравно да ће да лагује. Погаси све торенте и све остало што користи Интернет кад играш.
NikolaS93
27.9.2010, 20:33
Ако довлачиш нешто са Нета, наравно да ће да лагује. Погаси све торенте и све остало што користи Интернет кад играш.
E? Ja bas reko da bi neko stavljao nesto da skida dok igra nesto preko neta.
DarthRevan
28.9.2010, 11:21
ЛОЛ
Па шта знам, људи свашта раде... :busted:
Stvarno se lomim da predjem sa warcraft 3 na starcraft 2. Jednostavno nemam vremena da posvetim paznju za obe igre,ili jedna ili druga.WC3 igram skoro pa 7god. i stvarno imam želju da predjem na sc2,ali je tako teško odreći se ove igre. lma li jos neko ovaj problem?
Zna li se kad ce da izadje expanzija sa protosima i zergovima?
miša topola
29.9.2010, 22:26
Zna li se kad ce da izadje expanzija sa protosima i zergovima?
Sledeće i "one tamo" (2012) godine ;)
Auuu,pa da li su oni normalni. :)
Ja reko,mislio da li da zadrzim starcraft 2 instaliran ili ne,ako ce izaci do kraja ove godine,ali definitivno brisem...:(
miša topola
30.9.2010, 14:27
Kako da izbace u prodaju ekspanziju kada je igra startovala pre dva meseca? Ne bi im se isplatilo :)
mA reko,mozda su poceli da to prave jos kad ikad :)
Nisam ja upucen oko toga niti me zanima,samo mi bitno da znam kad ocekujem izlazak expanzija :D
Prošao Starcraft kampanju, nekoliko multi igara, detaljno analizovao likove - i šta da se kaže - to jest Starcraft u svim aspektima, ali mi nema onaj šmek jedinice. Jedinica je preodlična, imam ju instaliranu na mašini od izlaska, za dvicu nemam nekog posebnog razloga da je zadržim. Ne znam, ovo je neko drugo doba igara, fali mi duha u svemu, ovo je još jedna igra u nizu koja me nije dovoljno impresionirala. Možda nije problem u Starcraftu 2, možda je problem u meni, možda sam (napokon) odrastao :o
ivanxxxxxxx
1.10.2010, 9:14
Ne fali duh igrama, fali duh nama!
DarthRevan
1.10.2010, 10:21
Кроз 10 година, људи ће о Старкрафту 2 мислити исто тако као што се сад мисли о Старкрафту 1. Кључна реч: жал за младос'. :dedica:
Ne znam bogami, meni dvojka ima sasvim dovoljno duha ;) Možda malo previše cheesy na momente, ali to ne smeta toliko. Jedino što baš nikako ne mogu da im oprostim je što su podijelili kampanju na tri igre :n-cc2:
miša topola
1.10.2010, 13:56
Кроз 10 година, људи ће...
... igrati WoS ;)
konza strateg
2.10.2010, 0:26
... igrati WoS ;)
to bi bilo lepo... :alealeee:
miša topola
2.10.2010, 10:18
Naravno :)
Zašto ne bi bilo lepo? Imaju priliku da zarađuju od WoW-a i od WoS-a (ako mu "nadenu" takvo ime).
ivanxxxxxxx
4.10.2010, 8:51
Naravno :)
Zašto ne bi bilo lepo? Imaju priliku da zarađuju od WoW-a i od WoS-a (ako mu "nadenu" takvo ime).
Plus WoD :to_care:
ilic stefan
4.10.2010, 14:40
Prošao Starcraft kampanju, nekoliko multi igara, detaljno analizovao likove - i šta da se kaže - to jest Starcraft u svim aspektima, ali mi nema onaj šmek jedinice. Jedinica je preodlična, imam ju instaliranu na mašini od izlaska, za dvicu nemam nekog posebnog razloga da je zadržim. Ne znam, ovo je neko drugo doba igara, fali mi duha u svemu, ovo je još jedna igra u nizu koja me nije dovoljno impresionirala. Možda nije problem u Starcraftu 2, možda je problem u meni, možda sam (napokon) odrastao :o
Mislim da je jedino objašnjenje za ovo preveliko očekivanje. Naime skoro više od 10 godina su ljudi čekali igru i razmišljali ovako: "Igra će biti najbolja ikada". Što su duže čekali to su im očekivanja rasla. Naravno kada je igra izašla jednostavno nije bila toliko dobra kao njihova očekivanja pa su zato neki malo razočarani. Meni npr. koji sam čekao Starcraft neke 2 godine jer nisam nešto bio zainteresovan za tu igru do pre 2 godine je dobra i nije mi lošija od keca. Sa druge strane CNC4 me je toliko ubedačio da sam hteo da se obesim jer su naravno moja očekivanja bila prevelika a kad je igra izašla bila je totalno đubre.
Isto ovako će biti i sa Duke Nukem Forever-om. Radi se igra još malo 15 godina i sad će je uskoro završiti gearbox.
ivanxxxxxxx
4.10.2010, 14:43
Mislim da ce se to ispraviti kroz sledeca dva nastavka!
Sinoć sam prešao kampanju sviđa mi se igra mnogo jedva čekam da izađu nastavci mada ima do toga još dugo!
Nisam igrao prvi deo, u to vreme nisam imao računar :opanachke tako da ne znam kakva je u poređenju sa njime ali za ovaj mogu samo povhale da kažem!
Usput igrao sam Warcraft III ranije baš dosta i sviđaju mi se strategije ovog tipa! :aplauz:
evo ja sam danas presao kampanju.igrao sam lagano i mogu reci sa dosta uzivanja,i ne pamtim da sam skoro uzivao ovako u nekoj igri.mislim da je svaki komentar tipa igra failuje u ovom,ovom...bespotreban jer igra je odlicna i definitivno moze da zameni sc1
ivanxxxxxxx
7.10.2010, 9:21
Za mene ce SC2 biti bolji tek kada odigram sa Protosima, za Zergove se bas nesto i ne radujem!
ilic stefan
7.10.2010, 21:13
evo ja sam danas presao kampanju.igrao sam lagano i mogu reci sa dosta uzivanja,i ne pamtim da sam skoro uzivao ovako u nekoj igri.mislim da je svaki komentar tipa igra failuje u ovom,ovom...bespotreban jer igra je odlicna i definitivno moze da zameni sc1
Amin!
NjegovaWisost
8.10.2010, 15:13
http://www.pcberza.rs/news/detail.php?nwId=4061
Collectors edition
White Ripper
16.10.2010, 14:40
Instaliro sam danas igru i odusevio sam se,jer ja inace ne igram mnogo strategije osim one najbolje sam do sada igro (COH,WiC i sl.).
Covjek treba da bude pravo govedo pa da mu se ova igra ne svidi!
Obavezno igrati za one koji se predomisljaju.;)
pentraksil
17.10.2010, 0:12
Zaista, evo igram vec duze vreme pa i ja da tresnem komentar. Igra je odlicna, ima stari SC smek, odlicna grafa, gameplay onaj dobri stari RTS. Naravno najbolji deo igre je kampanja, sa sjajnom pricom. Ono sto bih posebno pohvalio je dizajn misija. Nije tipicno skupi vojsku unisti bazu kao u mnogim danasnjim RTS-ovima. Svaka misija je drugacija i zanimljiva na svoj nacin. Setanje po brodu ogroman plus. Svaka preporuka
USSVoyager
20.10.2010, 9:51
a ja ne mogu da instaliram igru..
nece da mi pokrene instalaciju uopste..
u cem je tu problem?
a ja ne mogu da instaliram igru..
nece da mi pokrene instalaciju uopste..
u cem je tu problem?
p.s. makina mi je athlon 5000+ na 2,6ghz..
3gb ddr2 na 800
g-force 9400gt 512 ddr2..
sa sve win7
trebalo bi da radi
problem je najverovatnije do instalacije.
proveri kod druga da li njemu moze da se instalira tvoja instalacija.
ako ni kod njega nece,skidaj opet,ali od drugog prodavca.
AcMilan91
21.10.2010, 19:27
jel moze ovo preko lana?
White Ripper
21.10.2010, 19:59
Trebalo bi da izađe podrška u nakom patchu. Valjalo bi.
http://www.pcberza.rs/news/detail.php?nwId=4061
Collectors edition
Da li je negde kod nas jos uvek moguce moguce nabaviti ovo? Kasnim debelo sa nabavkom igre zbog upisa godine. Zvao ComputerLand, kazu da im je bilo one time only (iako je CE i dalje na sajtu). Zvao GameS i kazu da je moguce naruciti ga, medjutim, kada sam otisao licno, kazu da ga nemaju i da ga nece skoro biti. Extreme CC nisam jos kontaktirao. Any suggestions?
White Ripper
24.10.2010, 22:31
Iskreno one protoss misije su me zasitile Starcrafta i podsjetile su me na Dotu.:paranoia:
Malo opada kvalitet misija pri kraju kamopanje ali OK, nema veze sve je dobro dok igra drži pažnju.:)
Trenutno igram 24 misiju gdje sam izabrao da počistim one zergovske "ptičice" na onoj platformi na nebu.:)
Interesuje me da li utiču što na završetak izbori pravljeni tokom igre?
Ne... mada zavrsetak predzadnje misije utice na to kako se razvija zadnja misija.
konza strateg
25.10.2010, 21:53
Da li je negde kod nas jos uvek moguce moguce nabaviti ovo? Kasnim debelo sa nabavkom igre zbog upisa godine. Zvao ComputerLand, kazu da im je bilo one time only (iako je CE i dalje na sajtu). Zvao GameS i kazu da je moguce naruciti ga, medjutim, kada sam otisao licno, kazu da ga nemaju i da ga nece skoro biti. Extreme CC nisam jos kontaktirao. Any suggestions?
imas na sajmu knjiga ;)
White Ripper
25.10.2010, 23:04
Završio sam kampanju sa terrancima ali sa 25 završenih misija. Koja je to 26-a i kako da je odigram?:paranoia: Odigro sam sve protoss misije tako da nije do toga sigurno.
nigrutin87
25.10.2010, 23:10
Ona misija kad imas Odina i treba da zauzmes broadcast tornjeve, u donjem desnom uglu na mapi imas jednu zgradu science facility, nju unistis, nadjes kao neki dokument unutra i otvara ti se bonus misija, i meni je promaklo to prvog puta.
AcMilan91
26.10.2010, 20:59
ovo uopste ne moze da se igra bez originala?
NjegovaWisost
27.10.2010, 2:29
ovo uopste ne moze da se igra bez originala?
Ne može online.
Od LANa ništa. HoN i slične igre su pokazale zašto :kreza:
White Ripper
27.10.2010, 17:51
Jeste li primjetili da su mahom nazivi onih vojnih jedinica iz mitologije Vikinga?:kreza: (Odin,Thor...)
Ne može pirat više ni u singlu, nažalost.
kako ne moze ,pa ja igram i dalje sa narodnjakom?
ivanxxxxxxx
29.10.2010, 10:04
Jeste li primjetili da su mahom nazivi onih vojnih jedinica iz mitologije Vikinga?:kreza: (Odin,Thor...)
:tapsh: Svaka cast sto si primetio!
ilic stefan
29.10.2010, 15:19
khm, minotaur battlecruiser, Valkirye, Odin, Thor... Nazivi oružija prema bogovima ili mitološkim stvorenjima je oduvek tu. Čak i u stvarnom svetu. To nije ništa začuđujuće.
ivanxxxxxxx
29.10.2010, 15:44
To jeste, ali ovi Vikinzi imaju veze sa LOST VIKINGS 1,2 logickom platformom, (od novijih naslova TRINE je nalik doticnim igrama)!
А ту је и игрица у кантини по имену Lost Viking :kreza:
konza strateg
30.10.2010, 20:15
zna li neko da mi objasni sta znaci ono bonus pool?
i koliko ima ljudi u ligama..ja sam vec tri dana prvi u bronzanoj ligi,a nikako da me prebaci u srebrnu!!??:n-cc2:
Bonus Pool su dodatni poeni koji se lagano akumuliraju tokom vremena i dupliraju poene koje zaradis kada ostvaris pobedu. Recimo, pobeda protiv nekog igraca tvog nivoa ti daje 10 poena i iz bonus poola dobijas jos 10 za tu pobedu, tako da lakse mozes da sakupljas poene i napredujes u svojoj diviziji.
E sad, sto se tice prelaska, u ovom slucaju, iz bronze u srebro, sistem tu gleda kakav imas ucinak sa jacim protivnicima. Dakle, ako uglavnom pobedjujes druge igrace iz bronze, ali uglavnom gubis od jace rangiranih igraca (srebro/zlato) i imas 50-50 odnos pobeda i poraza, sistem te ne prebacuje jer smatra da ti je ovo gde si - taman. :) Fora je da redovno pobedjujes igrace koji su slightly favored / favored i kada sistem primeti da to radis konstantno, prebacice te u jacu ligu.
konza strateg
31.10.2010, 13:39
bonus pool mi je trenutno 0 i prvi sam..nadam se da ce me uskoro prebaciti..
hvala!! :alealeee:
Pa sad ti je čovek napisao da je to nebitno, džabe si prvi ako si pobeđivao iste/niže rangirane od sebe.
Ne može pirat više ni u singlu, nažalost.
Ako imas RZR, mozes probati da obrises sve update verzije iz StarCraft foldera
C:\Program Files (x86)\StarCraft II\Versions
i da ostavis samo sledece dva:
-Base15405
-Shaders14513
Posle brisanja ponovi korake navedene u .nfo file-u osim update-ovanja igre.
Ako ne uspe tako, deinstaliraj igru. Uradi navedene korake iz .nfo file-a ali dozvoli samo dva update-a. Kada se dva puta update-uje, blokiraj pristup internetu Blizzard downloader-u ili jednostavno idi off-line pre startovanja igre. Korak dva sam proverio, radi bez ikakvih smetnji.
Jim Bravura
25.11.2010, 17:24
Вероватно најбоља игра коју сам икада одиграо :tapsh:
Да ствар буде занимљивија, нисам неки љубитељ РТС-а :opanachke , осим ако нема могућност паузирања (ко је рекао Dragonshard)
Једина замерка је последња мисија, где је на Хард веома тешко, док је на нормал "effortless". Могли су то мало боље да избалансирају.
Ja sam igru skinuo tek pre nedelju dana i zavrsio je. RELOADED, posebno sam skinuo samo jedan patch koji je bio verzija pre one najnovije i presao single.
Mene sad zanima zasto mi pise da sam presao 25/26 misija u single kad nigde nemam opciju da igram tu jednu koja fali!? Presao sam i one 3 kod kojih se nudio izbor.
Ja sam igru skinuo tek pre nedelju dana i zavrsio je. RELOADED, posebno sam skinuo samo jedan patch koji je bio verzija pre one najnovije i presao single.
Mene sad zanima zasto mi pise da sam presao 25/26 misija u single kad nigde nemam opciju da igram tu jednu koja fali!? Presao sam i one 3 kod kojih se nudio izbor.
Googlaj malo , ili ako si bio pazljiv na "casu" na kraju jedne trebalo je da procitas Secret found: 0 ! (ili No)
:) sad kad si to napisao setio sam se da sam negde to video, samo ne mogu da se setim gde. A i bilo bi lepo da mi neko (recimo ti) kaze gde je to, posto sam se vec ovde obratio za pomoc, umesto da guglam i trazim pomoc na nekom drugom mestu
NikolaS93
29.11.2010, 19:35
@Cvrcak
Evo:
http://www.sk.co.rs/forum/showpost.php?p=1145219&postcount=1987
ivanxxxxxxx
30.11.2010, 11:56
:) sad kad si to napisao setio sam se da sam negde to video, samo ne mogu da se setim gde. A i bilo bi lepo da mi neko (recimo ti) kaze gde je to, posto sam se vec ovde obratio za pomoc, umesto da guglam i trazim pomoc na nekom drugom mestu
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1145304&postcount=1989
Pronasao sam to, otkljucao sam tu tajnu misiju, ali je nigde ne vidim u meniju. Kako da je startujem? Ili moram ponovo da pocnem kampanju?
Jedini nacin "da normalno" otkljucas misiju je tokom normalnog prelaza Media Blizta, a ne preko replay-a na kraju igre.
Lepo ucitaj raniju zapamcenu poziciju, ako imas, i igraj odatle.
Nemam :) Poceo sam kampanju ponovo, kucao sifre za prelaz misije i onda je otkljucao i odigrao. Jbg, kad nisam znao na vreme
ilic stefan
7.12.2010, 18:35
Zato za svaki slučaj prelistaš walkthrough. Ne iščitaš ga celog nego se potrudiš da bar znaš koje tajne igra ima i da samo znaš za njih koliko toliko. Meni se npr. u igri Pricne Of Persia warrior within desilo da nisam skupio sve upgrade-ove za energiju pa sam morao ponovo da je igram celu. Od tada uvek malo prelistam neki walkthrough, ali se trudim da što manje od priče pročitam. Takođe pomaže i čuvanje pozicije posle svake misije tako da može da se ispravi svaka stvar koja se zabrlja.
Budimir_Trajkovic
9.12.2010, 9:04
Procurela je radna verzija završne video sekvence iz Heart of the Swarm-a.
:dzavo:
http://kotaku.com/5709838/
Napomena: Klip sadrži masivne spoilere, tako da ako ne želite da saznate kraj priče pre njenog početka NE klikćite na link ;)
Ovo neko smece, mislim da se neko igrao Blizzarda :D FAKE
ilic stefan
18.12.2010, 14:25
Pokupio sam neke viceve o Dark templarima na cevki. Smejao sam se pola sata.
A marine is moving to a tower...
Stops for a sec...
-What is this WHITE SHIT on me?
- From the shadows I CUM!
Marine trying to drink some beer.
The beer disappear
-Beer is an illusion!
nameless1
20.12.2010, 19:06
Sjajna igra! Stvarno ne mogu da verujem da moze nekom da se ne svidi..:confused:
Pa verovatno igra godine za pc.
Beast Master
21.12.2010, 10:02
Ja sam probao, nekako mi uopste neodgovara :kreza:
nameless1
21.12.2010, 13:58
Citat iz recenzije SK-a..
Kao što je sigurno da negde u kosmosu postoji inteligentni vanzemaljski život, tako je sigurno da negde postoje i ljudi kojima se ova igra neće svideti.
Ja sam probao, nekako mi uopste neodgovara :kreza:
Vanzemaljcu jedan!!:D
Anaxander
21.12.2010, 18:05
Ni meni se nimalo ne svidja, sad već ima dvoje vanzemaljaca.
Ni meni se nimalo ne svidja, sad već ima dvoje vanzemaljaca.
Zaraza se siri ! :cool:
Ovo je bar OK igra...
ilic stefan
21.12.2010, 20:22
Mene ubrojte kao trećeg. Jeste igra zabavna ali ništa posebno. Koliko najava i utrošenog vremena za celu igru moglo je daleko bolje. Setite se da su imali vremena još od 1998 godine. A sećam se jasno da su prve vesti o starcraftu bile još u oktobru-novembru 2006 godine. Ipak su imali 4 godine da sve ispeglaju i srede a ipak sve ovo što su uradili mogli su u jednoj godini.
Nije da je igra loša, dobra je ali sobzirom na sva iščekivanja nekako nije baš ni najbolja. Pre bih nagradu godine dao Assassin's Creed 2-ci. E to je zaista dobra igra. Em se nije toliko dugo čekalo na nju, em je daleko superiornija u odnosu na prvi deo igre.
Wastelander
21.12.2010, 21:31
Najgore od svega je to shto velish toliko godina, a inovacija nula.
Chisti starcraft 1 sa eyecandy update-om.
nameless1
21.12.2010, 21:37
Najgore od svega je to shto velish toliko godina, a inovacija nula.
Chisti starcraft 1 sa eyecandy update-om.
Meni se mnogo svidja ona novina sa brodom, dijalozima.. Nekako daje na atmosferi i SF smeku. Mislim da su mnogo menjali core mehaniku, vervatno bi ih spalili Koreanci na lomaci..
i koju ocenu po vama zasluzuje igra?
nameless1
21.12.2010, 22:42
Ja sam tek na petoj misiji, pa ne mogu da sudim, ali za sada je odlicna..
Lich_king2
21.12.2010, 23:19
vervatno bi ih spalili Koreanci na lomaci..
I sad oce da ih spale jer nema LAN-a. Koliko godina malo muzike.
i koju ocenu po vama zasluzuje igra?
92/100
Evo ja dajem 80/100 nije me bas odusevila koliko sam ocekivao.
Anaxander
22.12.2010, 12:36
http://6.media.dorkly.cvcdn.com/6/9/20b87a769596db6800b420a958a2b786.jpg
Umest fancy stavio bih gay, ali to je to. 5/10 od mene, igra je fail.
Blizzard pravi strategije na istu foru vec 15 godina i fail je jer nema LAN?
80/100 Tolko price a nista posebno, mada je ok ali samo to!
miša topola
22.12.2010, 17:39
Umesto ovog poređenja ja bi našao neku sliku sa bitnijim poređenjima ;)
nameless1
22.12.2010, 17:59
SC1 je imao dosadne misije, sve se svodilo na to da skupis vojsku i unistis protivnicku bazu, sto je znalo i te kako da smori. Ovde postoji mnogo vise raznovrsnosti u misijama i igra je jednostavno zabavnija. Toliko od mene za sada..
Psycho13
22.12.2010, 18:03
Po meni 9.5/10
Jeste da igra nije puno promenjena od prvog dela, ali znate onu izreku "Dobre stvari ne treba menjati, a kamoli one fenomenalne(mali dodatak)"!MASTERPIEZE!
Ma dajte, ne mogu uopšte da se porede prvi i drugi deo. Period od 10 godina u industriji video igara recimo odgovara čitavom veku u razvoju auto-industrije. Gotovo sve je već "izmišljeno", menja se samo šminka. Kao što je VW Golf bio u neku ruku "revolucija" kad se pojavio, danas na spominjanje Golfa petice (ili koji god više da je trenutno aktuelan) retko ko da će podići obrvu. Tako je i sa ovom igrom - dobra je, ali nije "revolucija". Slažem se da sitni detalji kao što je npr. ona misija sa podizanjem nivoa lave malo razbijaju monotonost single playera i time odstupaju od kampanje iz prvog dela.
Možda je i dobro što Blizzard nije previše eksperimentisao sa igrom i trudio se da izmisli toplu vodu, jer smo videli šta se desilo sa C&C 4.
Anaxander
22.12.2010, 19:28
S2 je dobra igra, ali pošto nosi to ime, očekivao sam više. Zašto ne volim S2? Zato što je su misije u kampanji jedino što mi se svidja, zanimljive su i zabavno ih je igrati. Medjutim, šarena laža od "epskoj" kampanji je velika glupost, nisam brojao ali mislim da je više od polovine misija onaj bounty za onog crnca i kako već beše, mali broj ima veze sa stvarnom pričom koja je toliko sterilna i predvidiva da to boli. Sećate se twistova iz brood wara? Bitno je da misija ima dosta, i da zato mogu da uzmu 60e. Grafika? Da, lepa je i šljašteća, toliko šljašteća da mehaničke jedinice ovde liče na igračke a ne na vozila/robote. Što se tiče same mehanike igre, kec je bio taktička igra sa akcentom na micro i macro aktivnostima, kamen, papire, makaze sistem nije bio toliko izražen, u 90% videa dvojke, koje sam gledao neko pokušava da cheesuje, ili u slučaju terana, namasuje MMM jedinice, pregazi sve i onda kaže protivniku da treba l2p... Ovaj (http://www.youtube.com/watch?v=s7k3ZM6bQx4) video lepo pokazuje neke od nedostataka dvojke. Možda lupam mnogo, ali ne volim ovu igru i zato nisam ni bacao pogleda na ovu temu do pre neki dan, neko reče kako se nekom ne svidja ova igre, pa evo par razloga.
Procurela je radna verzija završne video sekvence iz Heart of the Swarm-a.
:dzavo:
http://kotaku.com/5709838/
Napomena: Klip sadrži masivne spoilere, tako da ako ne želite da saznate kraj priče pre njenog početka NE klikćite na link ;)
Fan-made,nema lip-sync,Blizz nebi izbacio nesto ovako "nedovrseno"
Fan-made,nema lip-sync,Blizz nebi izbacio nesto ovako "nedovrseno"
Ovo je radna verzija. I ne radi je Blizz i nije ovo izbacio Blizz. Kompanija koja radi i koja je radila cinematic-e u Starcraft 2 je The Third Floor (http://www.thethirdfloorinc.com/). Da si procitao celu vest uocio bi ;)
The clip merges in storyboards and has no lip-synching to the dialogue, indicating it's something in the early stages of production. But the voice acting is a close match to what we've heard already in StarCraft II: Wings of Liberty, and the fact this disappeared from both YouTube and Vimeo on copyright claims lends credence to it.
The Third Floor (http://www.thethirdfloorinc.com/), whose watermark appears lower right, is a production company listing Blizzard as a client. StarCraft II: Wings of Liberty cinematics appear in their publicity reel. (http://www.thethirdfloorinc.com/#cinematics-f4d3b)
High life
22.12.2010, 23:39
Ovo je radna verzija. I ne radi je Blizz i nije ovo izbacio Blizz. Kompanija koja radi i koja je radila cinematic-e u Starcraft 2 je The Third Floor (http://www.thethirdfloorinc.com/). Da si procitao celu vest uocio bi ;)
The clip merges in storyboards and has no lip-synching to the dialogue, indicating it's something in the early stages of production. But the voice acting is a close match to what we've heard already in StarCraft II: Wings of Liberty, and the fact this disappeared from both YouTube and Vimeo on copyright claims lends credence to it.
The Third Floor (http://www.thethirdfloorinc.com/), whose watermark appears lower right, is a production company listing Blizzard as a client. StarCraft II: Wings of Liberty cinematics appear in their publicity reel. (http://www.thethirdfloorinc.com/#cinematics-f4d3b)
Bog zna sta je ovo. Moguce je da je u pitanju neki fan made spoof, ili nesto sto je u medjuvremenu odbaceno. Sve u svemu WoL zavrsetak diskvalifikuje bilo kakvu mogucnost da bi ovo moglo biti u HoSu. A i ne znam sta *****ju kad voice acting nema veze sa originalom.
Draugdur
23.12.2010, 21:17
Ma dajte, ne mogu uopšte da se porede prvi i drugi deo. Period od 10 godina u industriji video igara recimo odgovara čitavom veku u razvoju auto-industrije. Gotovo sve je već "izmišljeno", menja se samo šminka. Kao što je VW Golf bio u neku ruku "revolucija" kad se pojavio, danas na spominjanje Golfa petice (ili koji god više da je trenutno aktuelan) retko ko da će podići obrvu. Tako je i sa ovom igrom - dobra je, ali nije "revolucija". Slažem se da sitni detalji kao što je npr. ona misija sa podizanjem nivoa lave malo razbijaju monotonost single playera i time odstupaju od kampanje iz prvog dela.
Izvini, ali mislim da nisi u pravu. Tačno je to da SCII nije revolucija, ali je i daleko od ušminkanog keca. Raznovrsnost misija je definitivno značajan korak naprijed. Takođe, sa izborom redoslijeda misija i onim apgrejdima jedinica Blizzard je uspio da unese priličnu dozu nelinearnosti a da istovremeno očuva tok priče.
S2 je dobra igra, ali pošto nosi to ime, očekivao sam više. Zašto ne volim S2? Zato što je su misije u kampanji jedino što mi se svidja, zanimljive su i zabavno ih je igrati. Medjutim, šarena laža od "epskoj" kampanji je velika glupost, nisam brojao ali mislim da je više od polovine misija onaj bounty za onog crnca i kako već beše, mali broj ima veze sa stvarnom pričom koja je toliko sterilna i predvidiva da to boli. Sećate se twistova iz brood wara
Porediti priču iz SCII sa kompletnom sagom iz keca+BW nije baš fer...Ja bih ga prije poredio samo sa terranskom kampanjom iz keca a tu dvojka, realno, uopšte ne zaostaje.
E, sad, ako kažeš da je Blizzard napravio epsku glupost (bezobrazluk da ne pominjem) što je izbacio samo jednu kampanju kao cijelu igru, to je već druga priča...
High life
25.12.2010, 15:42
Izvini, ali mislim da nisi u pravu. Tačno je to da SCII nije revolucija, ali je i daleko od ušminkanog keca. Raznovrsnost misija je definitivno značajan korak naprijed. Takođe, sa izborom redoslijeda misija i onim apgrejdima jedinica Blizzard je uspio da unese priličnu dozu nelinearnosti a da istovremeno očuva tok priče.
Masis poentu...
Draugdur
25.12.2010, 16:26
Zbog čega?
Zbog toga sto je prica ocajno ispricana za razliku od keca. I btw pogledajte datum na onom "cinematicu", to je nesto od prosle godine...
nameless1
25.12.2010, 20:46
U kom smislu ocajno ispricana? Evo ja sam na sedmoj misiji i skoro se nista jos nije desilo, prema tome ne mogu da sudim za kvalitet price, ali ako mislis da je los dodatak ona interakcija sa likovima na brodu, tj. nacin storytellinga, onda se ne slazem uopste (mnogo je bolje od onih brbljajucih glavica koje se pojavljuju i nestaju, kao da su na chat-u)..
Draugdur
26.12.2010, 16:46
Otprilike i moje mišljenje.
Mada, da su mogli staviti više plot eksposišn-a u same misije, jesu... :a_whistli
konza strateg
27.12.2010, 2:34
sta mislite vi,hoce li posle ovog novog pecha i novih mapa biti ponovno rangiranje???
ivanxxxxxxx
27.12.2010, 12:01
@Anaxander
Sećate se twistova iz brood wara?
Grafika? Da, lepa je i šljašteća, toliko šljašteća da mehaničke jedinice ovde liče na igračke a ne na vozila/robote.
Ovoj je pravi opis stanja! Prica u 2 je sarena laza, a ona misija sa lavom .... haha kao po warcraft scenariju,jako losa prica, i jos gore ispricana, 1 je bio remek delo, kao sto je i stojalo u opisu sveta kompijutera,secam se i dan danas te recenice, da se i jedan SF film ne bi postideo takve price.
Takođe, sa izborom redoslijeda misija i onim apgrejdima jedinica Blizzard je uspio da unese priličnu dozu nelinearnosti a da istovremeno očuva tok priče.
Meni to nije nelineranost. Jel` ima to uticaja na celokupunu priču u igri? Nema. Od te "nelinearnosti" samo zavisi sa kakvim ću se neprijateljskim trupama susresti u sledećoj misiji.
Nelinearnost gejmpleja je mnogo bitnija stavka neko nelinearnost price u jednom RTSu.
Nije ti ovo RPG. ;)
Prava je milina bila preci igru po drugi put, gde se vecina misija nije desavala na isti nacin samo zasto sto sam isao drugacijim redosledom, pa sam imao razlicite trupe na raspolaganju.
Veliki plus Blizzardu za ovo!!!. :n_klanja:
P.S.
Inace, od te nelinearnosti zavise i neki dialozi na brodu. Nista specilano, ali ako npr. neki lik strada, je otisao, ili pak jos nije regrutovan, onda ni ne moze da komentarise na neke misije koji si presao (u odnosu na slucaj da je tu).
Draugdur
27.12.2010, 20:46
Meni to nije nelineranost. Jel` ima to uticaja na celokupunu priču u igri? Nema. Od te "nelinearnosti" samo zavisi sa kakvim ću se neprijateljskim trupama susresti u sledećoj misiji.
U pravu si, i meni bi bilo drago da vidim takvu nelinearnost nego ovakvu kakvu smo dobili, ali ovdje definitivno tražiš previše od jedne strategije, koja je uz to izašla 2010. Zadnjih godina ni RPGovi nisu na takav način nelinearni :paranoia:
Ono što sam htio da kažem je da to što je Blizzard uradio makar malo podiže replay-value u poređenju sa striktno linearnom kampanjom kakva je bila u kecu, a da istovremeno nije kvazi-TW brljotina kakva je (recimo) DoW Dark Crusade.
High life
29.12.2010, 14:22
U pravu si, i meni bi bilo drago da vidim takvu nelinearnost nego ovakvu kakvu smo dobili, ali ovdje definitivno tražiš previše od jedne strategije, koja je uz to izašla 2010. Zadnjih godina ni RPGovi nisu na takav način nelinearni :paranoia:
Ono što sam htio da kažem je da to što je Blizzard uradio makar malo podiže replay-value u poređenju sa striktno linearnom kampanjom kakva je bila u kecu, a da istovremeno nije kvazi-TW brljotina kakva je (recimo) DoW Dark Crusade.
Izvini, mozes li samo da mi objasnis zasto je Dark Crusade ''kvazi TW'' i ''brljotina'' ? A i to sto na autoputu mozes da predjes iz jedne trake u drugu ne znaci da ne ides po pravoj liniji.
Meni ovo ne lici na autoput:
http://starcraft.wikia.com/wiki/Wings_of_Liberty_missions
P.S.
I da, sve ono van srednje trake uopste nije neophodno da bi se igra zavrsila.
High life
29.12.2010, 15:20
Meni ovo ne lici na autoput:
http://starcraft.wikia.com/wiki/Wings_of_Liberty_missions
P.S.
I da, sve ono van srednje trake uopste nije neophodno da bi se igra zavrsila.
Jedna je stvar kad se prica racva i vodi u razlicitim pravcima, a druga kad pored glavne linearne price imas i opcionalni podzaplet sa mogicum dead-end racvanjem na kraju.
Haha...LOL za likove koji ocenjuju ovu igru samo na osnovu singlplejer kampanje... Ono što Starcraft čini tako dugovečnim i velikim je fantastičan multiplejer i to je ono zbog čega će i dvojka postojati narednih X godina i biti ubedljivo najmasovniji RTS na svetu.
Čak i kad bi se gledala samo kampanja, opet SC2 daleko odskače od proseka produkcijskim vrednostima i kvalitetnim blizardovskim "čizom" :), plus, imajte u vidu da je ovo samo prvi deo trilogije tako da se priča jos nije pošteno ni zakuvala...a ideje o nekakvoj OMG RPG nelinearnosti u ovakvom RTS-u nisu baš realne. I pored toga, imate mogućnost da donosite odluke tokom kampanje i imate interakciju sa NPC-ima, što je korak unapred.
I da ponovim, ko nije igrao multiplejer - koji predstavlja jezgro ove igre - ne može da sudi o celoj igri, nego samo o njenom malom delu koji se zove Wings of Liberty kampanja.
Jedna je stvar kad se prica racva i vodi u razlicitim pravcima, a druga kad pored glavne linearne price imas i opcionalni podzaplet sa mogicum dead-end racvanjem na kraju.
To sto putovanje pocinje i zasvrsava se na istom mestu, ne znaci da je put linearan.
P.S.
Interesantno je da si pomenuo "glavnu" linearnu pricu, jer to ima i 98% punokrvnih RPGova, ukljucujuci i free-roaming RPGove, koji su poznati po nelinearnosti (za razliku od Bioware-olikih, koji po strukturi mnogo vise lice na Starcraft2).
Naravno, nema ni smisla da glavna prica u Starcraftu bude takva, jer je u pitanju samo jedno poglavlje igre koje mora da pasuje sa kampanjama za zergove i protose. A uz to ni nije RPG, nego RTS, gde se drugi tip nelinearnisti ceni.
EDIT:
Pisanje misem mi je uzas. :kreza:
High life
29.12.2010, 20:04
To sto putovanje pocinje i zasvrsava se na istom mestu, ne znaci da je put linearan.
P.S.
Interesantno je da si pomenuo "glavnu" linearnu pricu, jer to ima i 98% punokrvnih RPGova, ukljucujuci i free-roaming RPGove, koji su poznati po nelinearnosti (za razliku od Bioware-olikih, koji po strukturi mnogo vise lice na Starcraft2).
Naravno, nema ni smisla da glavna prica u Starcraftu bude takva, jer je u pitanju samo jedno poglavlje igre koje mora da pasuje sa kampanjama za zergove i protose. A uz to ni nije RPG, nego RTS, gde se drugi tip nelinearnisti ceni.
EDIT:
Pisanje misem mi je uzas. :kreza:
To sto si nacrtao nema smisla. Linija je linija, prava ili kriva, i ni u kom slucaju ona moze biti nelinearna (jer je linija).
High life
29.12.2010, 20:29
Haha...LOL za likove koji ocenjuju ovu igru samo na osnovu singlplejer kampanje... Ono što Starcraft čini tako dugovečnim i velikim je fantastičan multiplejer i to je ono zbog čega će i dvojka postojati narednih X godina i biti ubedljivo najmasovniji RTS na svetu.
Čak i kad bi se gledala samo kampanja, opet SC2 daleko odskače od proseka produkcijskim vrednostima i kvalitetnim blizardovskim "čizom" :), plus, imajte u vidu da je ovo samo prvi deo trilogije tako da se priča jos nije pošteno ni zakuvala...a ideje o nekakvoj OMG RPG nelinearnosti u ovakvom RTS-u nisu baš realne. I pored toga, imate mogućnost da donosite odluke tokom kampanje i imate interakciju sa NPC-ima, što je korak unapred.
I da ponovim, ko nije igrao multiplejer - koji predstavlja jezgro ove igre - ne može da sudi o celoj igri, nego samo o njenom malom delu koji se zove Wings of Liberty kampanja.
Starcraft 2 sustinski nije odmakao od 1998 godine, i u tome je i glavni problem jer je Blizzard pokazao da vise nema **** da iznosi nove ideje vec se oslanja na staru slavu i agresivne marketinske kampanje koje mogu sebi da priuste zbog WoWa. A i manite me te price o dugovecnosti Starcrafta. Starcraft jeste odlicna igra, ali svoju ''dugovecnost'' on duguje pukom slucaju sto je postao popularan u Koreji ( a i tamo je SC igra koja se znatno vise gleda nego sto se igra, kao tenis kod nas).
WU TANG CLAN
29.12.2010, 20:44
Zasto bi menjao mehaniku koji savrseno funkcionise? SC2 je ubedljivo najbolji MP RTS i tako ce biti jos dugo.Kampanja je takodje odlicna,ali MP je sustina.Jedini problem je sto su potrebani jaki zivci i dosta izgubljenih meceva dok zapravo ne postanes koliko-toliko dobar.
Jedno je sigurno na trzistu nema igre koja toliko dize adrenalin kao jedan mec na B.net-u.
Draugdur
29.12.2010, 21:41
Izvini, mozes li samo da mi objasnis zasto je Dark Crusade ''kvazi TW'' i ''brljotina'' ? A i to sto na autoputu mozes da predjes iz jedne trake u drugu ne znaci da ne ides po pravoj liniji.
Zašto je kvazi-TW, mislim da je očigledno. A za brljotinu...a jbg, meni se nije svidjela kao DoW i Winter Assault :( Mnogo mi u Dark Crusade nedostaje strukturirana priča kao u prva dva. Ovako, kampanja u DC više podjseća na niz (nepovezanih) skirmisha, a njene mogućnosti kad je skirmish u pitanju jednostavno nisu dorasle TWu.
Da ne bude zabune, nisu ni DoW i WA imali neku super-duper priču, ali je ona takva kakva je u kombinaciji sa atmosferom WH svemira uspijevala da povuče.
A ja ponovo kažem - takvo račvanje je generalno rijetkost i svakako se ne može tražiti od jedne strategije.
Starcraft 2 sustinski nije odmakao od 1998 godine, i u tome je i glavni problem jer je Blizzard pokazao da vise nema **** da iznosi nove ideje vec se oslanja na staru slavu i agresivne marketinske kampanje koje mogu sebi da priuste zbog WoWa. A i manite me te price o dugovecnosti Starcrafta. Starcraft jeste odlicna igra, ali svoju ''dugovecnost'' on duguje pukom slucaju sto je postao popularan u Koreji ( a i tamo je SC igra koja se znatno vise gleda nego sto se igra, kao tenis kod nas).
Ne mogu da govorim za sve ostale, ali jedino što je Blizzard kod mene postigao svojom "marketinškom" kampanjom za SC2 (nema LANa, ubisoftovski DRM iz pakla, iscijepana kampanja...), je da je malo nedostajalo da popljujem igru i prije nego je izašla. Zapravo, da sam profesionalni recenzent, sumnjam da bih odolio iskušenju da joj "zalijepim" neku mizernu ocjenu iz čiste pakosti zbog Blizzardove bahatosti. Tako da, kad i pored svega toga hvalim igru, to ima poseban značaj.
Činjenica je da SC2 nije "revolucija" kao kec, mada bih ja doveo u pitanje i to koliko je kec zaista bio revolucionaran i generalno kvalitetan. Ali SC2 ima zato, pored kvalitetno odrađenih glavnih aspekata jednog RTSa, i gomilu sitnih inovacija koja me tjera da ga toliko hvalim. Po mom mišljenju, kad se uzmu u obzir stvari poput veličanstveno raznovrsnih misija, dobre atmosfere, odličnog soundtracka (dok ovo kucam slušam Terran Up the Night :kreza: ), standardno dobrih animacija (mada, moglo ih je biti više...), SC2 je jedan od najkvalitetnijih i najzabavniji (ako ne i No1 u obe kategorije) "klasičnih" RTSova u zadnjih 10 godina.
Ocekivati nesto revolucionarno od klasicne rts igre u 2010g je smesno. Ima varijacija kod nekih naslova (nema izgradnje baze, nema sakupljanja resura itd...) ali to je cisto da probaju nesto drugacije. Prava istina je da oduzimanjem nekih elemenata, multiplejer gubi na raznovrsnosti i limitira se broj razlicitih taktika.
Necu pricati o novim jedinicama, ali dodat je veliki broj sitnih mehanika koje igri cine zanimljivom : kada i na sta ce biti iskoristen chronoboost, da li ce se skenirati ili koristiti mule, larva injection i creep tumor...
Ne shvatam potrebu za dodavanjem neceg radikalnog, za tako nesto je ostavljen vrlo mocan map-editor u kome mogu cuda da se prave. Ne sumnjam da ce narednih godina izaci nekoliko mapa koje bi mogle da pomute slavu doti.
Zapitajte se zasto se drasticno ne menjaju pravila u starcraftu, cs-u, doti ?
U tim primerima je pogodjena sustina multiplejera i kao i u klasicnim sportovima dovoljne su samo povremene kozmeticke izmene cisto da se osvezi dozivljaj.
Pravi SC igraci nikada nisu ni trazili nesto novo, samo malo da se poboljsa grafika i neka ostane sve isto. Bitno je bilo nekoliko stvari: da igra ostane brza i nepredvidljiva od prvog minuta, dobro izbalansirana, zanimljiva za gledanje i sa puno razlicitih upotrebljivih pristupa za svaku rasu. Takodje svaka od 6 mogucih kombinacija 1v1 se igra drugacije. Vise je bilo straha da se nesto ne pokvari nego da se nesto poboljsa. A Blizzard je poboljsao dosta toga.
Koga vise zanima da se ukljuci u multiplejer nego da kuka kako "nista nije revolucionarno novo" neka obidje linkove:
http://www.gomtv.net/index.gom
http://www.teamliquid.net/sc2/
http://www.gosucoaching.com/
http://sotg-sc2.blogspot.com/
To sto si nacrtao nema smisla. Linija je linija, prava ili kriva, i ni u kom slucaju ona moze biti nelinearna (jer je linija).
To sto si rekao nema smisla, ili bar ne odgovara onome sto sam ja rekao ili nacrtao. :icon_scra
Ici od prve obavezne misije pa dalje radjenje samo obazenih misija je linearno iskustvo.
Ici malo misije sa jedne pa sa druge strane (izbor totalno na igracu), pa biranje par misija ili ovako ili onako nije linearno i vise lici na izlomljenu putanju do istog cilja.
High life
29.12.2010, 23:39
Ocekivati nesto revolucionarno od klasicne rts igre u 2010g je smesno.
Ma da. Kako li mi je samo moglo pasti na pamet da trazim da 12 godina kasnije u nastavak ubace nest novo. Bas sam neozbiljan.
Ima varijacija kod nekih naslova (nema izgradnje baze, nema sakupljanja resura itd...) ali to je cisto da probaju nesto drugacije. Prava istina je da oduzimanjem nekih elemenata, multiplejer gubi na raznovrsnosti i limitira se broj razlicitih taktika.
Prava istina je da niko sem Blizzarda (nekad, davno) i Massive-a nije ni pokusavao da uradi nesto novo, vec da na stari osnovu nabaci neki gimmick (kao sto ti rece '' da probaju nesto drugacije'').
Zapitajte se zasto se drasticno ne menjaju pravila u starcraftu, cs-u, doti ?
U tim primerima je pogodjena sustina multiplejera i kao i u klasicnim sportovima dovoljne su samo povremene kozmeticke izmene cisto da se osvezi dozivljaj.
Kad im izadju pravi nastavci (izuzev SCa) znacemo da li im se pravila menjaju.
Pravi SC igraci nikada nisu ni trazili nesto novo, samo malo da se poboljsa grafika i neka ostane sve isto.
A koji su to ''pravi'' SC igraci? Sta ih to cini ''pravim'', i zar je moguce da su ama bas svi ti ''pravi SC igraci'' zeleli samo SC1 u pleksiglas verziji. Za te prave ne znam, ali oni koji su taj Starcraft zapravo i igrali sve ovo vreme (nekih 6-7 hiljada nekosookih dusa, a medju njima i ja poluaktivno) nisu imali jedinstven stav niokocega u vezu Starcraft 2.
High life
29.12.2010, 23:41
To sto si rekao nema smisla, ili bar ne odgovara onome sto sam ja rekao ili nacrtao. :icon_scra
Ici od prve obavezne misije pa dalje radjenje samo obazenih misija je linearno iskustvo.
Ici malo misije sa jedne pa sa druge strane (izbor totalno na igracu), pa biranje par misija ili ovako ili onako nije linearno i vise lici na izlomljenu putanju do istog cilja.
Opet, to sto prica ima podzaplet ne znaci da je nelinearna.
White Ripper
29.12.2010, 23:49
iskreno ja ne igram RTS ali ovo sam odigro sa takvim uživanjem da je to za priču. Planiram da je preko raspusta obrnem again.:kreza:
Opet, to sto prica ima podzaplet ne znaci da je nelinearna.
Opet. Prica moze, a i ne mora da ima podzaplet (cineci je nelinearnom), ili moze da ima drugaciji podzaplet ili razradu. To sto je na kraju jedan kraj je ne cini linearnom. :D
High life
29.12.2010, 23:52
Ne mogu da govorim za sve ostale, ali jedino što je Blizzard kod mene postigao svojom "marketinškom" kampanjom za SC2 (nema LANa, ubisoftovski DRM iz pakla, iscijepana kampanja...), je da je malo nedostajalo da popljujem igru i prije nego je izašla. Zapravo, da sam profesionalni recenzent, sumnjam da bih odolio iskušenju da joj "zalijepim" neku mizernu ocjenu iz čiste pakosti zbog Blizzardove bahatosti.
A na kraju si je ipak kupio. Toliko o Blizzardovom ocajnom marketingu...
Opet. Prica moze, a i ne mora da ima podzaplet (cineci je nelinearnom), ili moze da ima drugaciji podzaplet ili razradu. To sto je na kraju jedan kraj je ne cini linearnom. :D
Podzaplet nije nikakvo grananje price. Podzaplet je to sto mu i ime kaze. Manji zaplet koji prati glavni.
pazi, moras mi dati neki konkretan predlog ili ideju sta bi ti ubacio u moderan rts i kako bi ga ucinio zanimljivijim.
Sa Warcraftom su ubacili rpg elemente sa herojima, i rekli su da zele da imaju dve razlicite strategije, pa SC ostaje cist rts.
Zaista igram puno strategija, nisam u fazonu da predjem kampanju 2 puta i da obrisem vec se jako dugo zadrzavam na multiplejeru. Najvise sam igrao DOW (pored sc-a), prvi deo je zaista bio fantastican, ali onda je upropascen sa 3 sledece ekspanzije jer nije bilo moguce izbalansirati 7-8 rasa u mp. A i da bi dobro igrao moras da naucis sve rase (iako igras samo sa jednom), a to je bilo nerealno. Tako da je to propalo, iako je imalo odlicnu bazu igraca prve dve godine. Zatim Supreme Commander gde je sve usmereno na bazu a jedinice samo stancujes i saljes, bez nekog ozbiljnijeg microvanja, jer nema poente, sto bas i nije interesantno za gledanje.
Ostale rts igre jedva da su vredne pomena, jer izdavaci po objavljivanju ne ulazu vise u igru, i zapostavljaju balansiranje i zelje igraca. Taj segmenat daje Blizzardu 90m prednosti u trci na 100m, bar kada je sc u pitanju.
ivanxxxxxxx
30.12.2010, 11:33
Starcraft u Koreji nije igra vec ima status religije.
I ako je ovaj SC2 nesto izmedju remake i restajling (a), multi mu je fantastican!
I dobro je sto je tako, da su Fallout 3 uradili na istom principu (druga kompanija), igrao bih je danim,nocima,mesecima,godinama, a ne bih je izbrisao nakon gorkog ukusa u ustima! :facepalm:n-cc2:
Wastelander
31.12.2010, 20:44
mini off.
Ali zato imash new vegas koji je po meni bolji od f trojke.
A sad po pitanju starcraft 2 multija:
Da li je istina da multi u sebi nema integrisan room chat?
WU TANG CLAN
1.1.2011, 5:18
Istina,ali ce biti ubacen za koji dan kroz patch.
Istina,ali ce biti ubacen za koji dan kroz patch.
Zacudio bi se koliko puta sam to cuo odkako je igra izasla u julu :D
WU TANG CLAN
2.1.2011, 13:52
I ja sam ali sada je zvanicno potvrdjeno.
Wastelander
3.1.2011, 15:05
Brate kako ova igra secka na ATI 4870. Probao sam i onaj framerate cap i nema poboljshanja.
Ima li josh neko alternativno reshenje?
Meni je na 4850 radila ok, a taj framerate cap sluzi za limitiranje fpsa jer se desavalo da graficke karte pregore jer su vrtele nenormalan fps u meniju i pregrevale se.
ilic stefan
7.1.2011, 0:38
Meni je na 4850 radila ok, a taj framerate cap sluzi za limitiranje fpsa jer se desavalo da graficke karte pregore jer su vrtele nenormalan fps u meniju i pregrevale se.
E, brate vidiš to je meni malo trulo. Ovamo su sa jedne strane najavljivali zaista nisku zahtevnost i super grafku. A sa druge strane 4850 je prilično jaka karta i još u nekim sekvencama u Starcraftu secka. Takođe nisam video uopšte tu prelepu grafiku koju su obećavali. Što se tiče grafike ovo je samo još jedan Red Alert 3 klon.
Ma u RA3 su samo nabili blur kao ludi, ipak je bolja grafika u SC2. To sto secne cak i na ovako jakoj karti samo pokazuje koliko proizvodjaci hardvera uticu na "optimizaciju" igara.
Ma u RA3 su samo nabili blur kao ludi, ipak je bolja grafika u SC2. To sto secne cak i na ovako jakoj karti samo pokazuje koliko proizvodjaci hardvera uticu na "optimizaciju" igara.
Cak i da su nabili taj blur izgleda dosta mocno,voda,eksplozije...mada nesvidjami se sto onda zgrade od japanaca sljaste dosta...ali sve u svemu izgleda mocno iako ja nemogu sve da stavim na maksimum.dok u sc2 sam morao da namestam nesto na low a nesto na medium i da poisljkucujem nesto da mi nebi kocilo kada ima dosta vojske...
A i mnog ljudi nisu zadovoljni grafikom sc2,ocekivali su vise,mada ima i nekih kome se svidja.
Wastelander
8.1.2011, 12:25
Dosta sam istrazivao zasto toliko secka igra i doshao do par reshenja.
Prva stvar koja je pomogla, prebacio sam kompletnu instalaciju igre na clean hard disk(fizichki), dok sa OS ostavio na drugom HD-u.
Ugasio sam modem(takoreci ishchupao sam mu kablove iz kompa :) ).
Izgleda da Blizz konstantno pravi konekciju sa serverom, bilo da igrate single ili multi.
Editovao par ini podeshavanja vezana za keshiranje ground textura.
Stuttering je gotovo skroz nestao.
Josh jednu stvar koju savetujem, jeste da nikad ne menjate grafichka podeshavanja pa nastavite da igrate, jer tada laguje ko dzavo:dzavo:.
Zhacni editujte display opcije pa restart igre, i onda cepajte :)
Heh, meni sve leti na max-u i imao sam zero problema do sada. Mozda je nesto do tvog kompa, ili 'verzije' koju si skinuo..
i meni je sve letelo na max. na konfi iz profila.
ilic stefan
9.1.2011, 15:12
Ima ona misija u zatvoru i kada se na skroz gornjem uglu pomeri kamera tu zaseče onda kao ludo. Jednostavo loša optimizacija igre. Za to su isto trebali malo da se pobrinu ili da to malo ispeglaju kroz neke pečeve.
Ja ću da odlepim od čekanja kampanje sa mojim milim Protosima PROKLETI LOPOVSKI BLIZZARD!!! :icon_evil
Pozz ljudi,
Siguran sam da je neko ovo pitanje vec postavio,ali me mrzi da citam 50-ak stranica unazad, pa da postavim dva pitanja.
1. Sta mi treba da bi igrao sc2 preko battle.neta? Ja imam World of Wacraft, i battle net klijent, secam se da su pisali da preko battle neta cemo moci da igramo free wc3 i sc2,ali kada sam probao da dodam sc2 trazilo mi je cd-key, znaci nista bez originala?
2. Kako da igram sc2 offline?
Wastelander
11.1.2011, 16:00
1. Ne moze da se igra bez originala
2.Ne mozemo da ti kazemo jer pravila foruma to ne dozvoljavaju.
DarthRevan
11.1.2011, 19:28
1. Ne moze da se igra bez originala
Може пријатељ без оригинала са Guest Pass-ом онога ко је купио оригинал да игра, мислим 7 сати или неколико дана, „шта пре наиђе“. Наравно, направи посебан налог на Б.нету.
Ižašao novi patch 1.2.0.
Info:
http://us.battle.net/sc2/en/blog/2053470#blog (http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/1213111662)
Eee, da je samo malo jeftinija igra...
pivonroll
18.1.2011, 15:19
Polako, razbice ga. A onda ce da krene posast multipleyera :)
Lan opcija ce izgleda biti dodata, pitanje je vremena. A najverovatnije ce se tako nesto desiti tek po izlasku poslednjeg Protos-dela trilogije.
Veliki su pritisci od strane organizatora velikih turnira, da se za njih napravi poseban klijent koji ce imati lan. Recimo MLG, GSL, Dreamhack, WCG sigurno zasluzuju tako nesto
pivonroll
18.1.2011, 16:41
Koliko sam upoznat za njih je Blizzard obezbedio Starcarft 2 Proffessional Edition, a na turnirima ce biti Blizzardovi ljudi koji ce asistirati organizatorima turnira. Mozda ce ta verzija da procuri, ko zna :(
gde si to cuo ? i koja je tu razlika, u odnosu na standardnu verziju ?
U sustini, ako nema lana nista bitno ne moze da se poboljsa, uvek mogu da postoje problemi sa internet konekcijom, a to vodi ka visesatnom odlaganju turnira.
MLG je u novembru imao takav problem, vise od dva dana je sve radilo fantasticno, gomila ljudi je bila u hali i pratila dogadjaj, a hiljade ljudi je gledalo live stream. Onda je pred finale doslo do problema sa netom, prolongirano je 3-4 sata i sve je pokvarilo utisak. Nikom vise nije ni stalo da odleda finale.
Turniri ce sigurno dobiti nesto, ali ne ocekuj da bilo sta procuri sa te strane, ipak je to na profi nivou, a u pitanju su i ogromne pare.
pivonroll
18.1.2011, 18:06
Ima ta informacija na netu. To je verzija starcraft 2 sa LAN-om. Ali on ce biti samo za organizatore turnira, nece biti za obicne smrtnike. Mozda ce da procuri, ko zna.
DarthRevan
18.1.2011, 20:34
Није толико тешко приштедети и купити СЦ2. Ја сам штедео од најаве 2007. и није ми било тешко да га купим кад је изашао. Мултиплејер је одличан, а недавно уведени чет канали су права револуција за учење игре. Сада се може директно разговарати са осталим играчима и организовати тренирање 1 на 1, па чак и мини турнири.
pivonroll
18.1.2011, 20:50
Samo mi jedna stvar smeta. Zasto je u startu iz battle.net-a 2.0 izbaceno onoliko funkcija koliko je imao predjasnji battle.net, a sada ih polako sve ponovo uvode? Kojom se oni logikom vode?
DarthRevan
19.1.2011, 21:03
Дастин Браудер рече да им је циљ да централизују све играчке активности и пренесу их на (Б.)нет. Lan је ту сувишан, јер се може играти са другима преко интернета. Наводно, избацили су га и да спрече пиратерију, али је по мом мишљењу то само прича. Један од главних разлога је сукоб са Кеспом (Корејско удружење е-спортиста). Близард хоће да он има монопол над организовањем турнира, а не Кеспа.
A i manite me te price o dugovecnosti Starcrafta. Starcraft jeste odlicna igra, ali svoju ''dugovecnost'' on duguje pukom slucaju sto je postao popularan u Koreji ( a i tamo je SC igra koja se znatno vise gleda nego sto se igra, kao tenis kod nas).
High, pa nisam ja preko korejskih sajtova saznao za SC1 i SC2! Niti pratim njihove mečeve, ligu itd. Saznao sam preko našeg nam dragog Sveta Kompjutera :) - živa istina za SC1.
Nisam ni znao da postoje turniri i lige, još u SC1 sam sa drugom u zgradi pored, preko dial up modema i direct konekcije modem - modem igrao SC1 i bio mi je do skoro instaliran na kompu. Tako da ta priča o dugovečnosti zbog Koreje pada u vodu, a ja nisam jedini ovde, a ni u Evropi, SAD i šire - van Koreje pa čak i istoka, koji ima slično iskustvo.
High life
30.1.2011, 12:56
Menjas teze. Kad se prica o tzv dugovecnosti Starcrafta misli se na to da igra jos uvek ima poprilicno veliku, aktivnu i organizovanu igracku zajednicu (u Koreji). A imas ti gomilu matorih igara, tipa Red Alert 2, koje ljudi instaliraju i igraju s'vremena na vreme.
OK, nismo uzeli dugovečnost iz istog ugla, ali tu smo negde :) Ali evo i pored Koreje, mislim da ima oko 3 miliona ukupno igrača, Evropa - SAD. A valjda se SC2 proda oko 3 - 4 miliona u početku, moguće da je cifra sada još veća.
E sada, da li će isti ti igrati to narednih 10 godina aktivno ne znam, ali biće MNOGO ljudi. Skoro sam se logovao na WC3 FT i dalje se masovno igra. A veruj mi, pre izlaska SC2 malo sam iz znatiželje i išao na b.net za SC1, igralo se samo tako.
Skoro sam se logovao na WC3 FT i dalje se masovno igra. A veruj mi, pre izlaska SC2 malo sam iz znatiželje i išao na b.net za SC1, igralo se samo tako.
Ja imam kuci Garenu koju mi brat koristi,
prosle godine sam otisao da vidm koliko ima igraca gde i slatko sam se nasmejao :)
Starcraft 1 - 600 - 800 uglavnom svaki dan,
kada je trebala dvojka da izadje broj se popeo do 1200.
Warcraft 3 FT - 7000-8000 igraca uglavnom svaki dan.
Warcraft 3 Dota - svaki dan preko 250 000 igraca :D
Dota pokosila i wc i sc :D
Ovo pokazuje da se prostije igre ipak najvise igraju. :)
Zato je Valve uzeo da radi novu dotu. Videli gde su pare.
Ima i u SC 2 DOTA, ali ima i dosta boljih modova koji ce tek postati popularni(Ship Battle je mnogo bolji od DOTE).
Nikako da postavim ovo, ali evo sada malo da "osvežim" topic :P
Verovali ili ne, ali konačno sam ga kompletirao! Poster Jimmy-a koji je izlazio u Screenfun-u u delovima čitavih 6 meseci!
Hehe screenfun :D ali kada sam video da oni jedini nude Jimmy-a ovde, morao sam ga uzimam dok nisam sklopio poster :) Kvalitet papira nije baš za poster, ali je kvalitet štampe dobar. Ovo sam slikao sa mobilnim, tako da ne očekujte da vidite sve detalje ovde. Možda uradim uskoro neki re-shoot :D
http://farm6.static.flickr.com/5017/5408161626_d936582caf_b.jpg
ilic stefan
9.2.2011, 0:37
Već kad smo kod Dzimija da li je ovo nekome palo na pamet.
http://bit.ly/fDV4O1
Zakleo bih se da je na levoj slici Jim Raynor crnac, drugačiji je i oblik glave i glas.
A evo još jednog zanimljivog poređenja.
http://bit.ly/hI5S83
Pilot golijata se malo ubucio. :D
Pre događaja iz drugog dela, J.R. je imao strašan sukob sa zergovima iz koje je jedva izvukao živu glavu. Tom prilikom su mu zergovske kandže i kiselina od eksplodirajućeg banelinga, do neprepoznatljivosti uništile lice. No, zahvaljujući rekonstruktivnoj hirurgiji J.R. is back better then ever! Što se glasa tiče pa alkohol, cigare i kiselina koja isparava su učinile svoje tokom godina. (inače isti glumac je dao glas Raynor-u u oba dela).
A rad u goliatu goji - premalo fizičkih aktivnosti kad exoskelet i drive by wire odrađuju sav posao. (ako se ne varam, taj avatar je rađen po uzoru od jednog od developera)
ilic stefan
10.2.2011, 0:31
Pre događaja iz drugog dela, J.R. je imao strašan sukob sa zergovima iz koje je jedva izvukao živu glavu. Tom prilikom su mu zergovske kandže i kise...
E svaka ti čast gde si izvukao to :D. Pretpostavljam da je to na Starcraft wiki. Mada slab je to izgovor od Blizzarda da se od kiseline i još nečega promeni boja kože, no dobro, ako jedan mali zergling može da istrpi dva pogotka iz puške jednog specter-a onda ok.
Mislio sam da je zanimljivo da uporedimo dve igre, ipak je razmak između 2 igre jedna decenija. Takođe istina je to da su uradili Golijat avatar po jednom liku iz razvojnog tima. Šteta za prethodni avatar, bio je baš nekako opasan, onaj opaki pogled, ona maska koje se pomera dok diše i onaj još opakiji glas. Zbog toga mi je Golijat bio omiljena jedinica u Starcraftu.
E svaka ti čast gde si izvukao to :D.
Imam bujnu maštu!:D
DarthRevan
10.2.2011, 14:45
Није портрет обичног голијата прављен по узору на Дастина Браудера, већ голијата плаћеника: :D
http://images.wikia.com/starcraft/images/d/d3/GoliathMerc_SC2_Head1.jpg
http://media.giantbomb.com/uploads/0/4705/761464-760612_browder_super_large.jpg
А и монах из Дијабла 3:
http://gizbuy.com/wp-content/uploads/2009/08/diablo3_monk2.jpg
Gledajte uzivo Assembly, jedan od najvecih turnira, danas i sutra:
http://www.own3d.tv/live/6131
http://www.justin.tv/glhf
Kupio bi igru sa drugom zbog igranja MP (na smenu :rofl:) a i buduće Blizzardive Dota-e :D Drugar bi igrao MP a ja bi uglavnom čekao novu Dota i sa vremena na vreme opičio po partiju dve.
Zanima me da li može da se napravi 2 online profila u igri?
Da, ako posedujes dve igre. :D
Da, ako posedujes dve igre. :D
Može čak i 3 ako poseduješ 3 igre:Freddy:
Jel će biti uskoro Protos kampanje ili tako nečeg?
Vao ala ste vickasti!
Lepo vas pitam da li u igri može da se napravi više online profila kao što može u svakoj normalnoj igri, svi COD-ovi, BF BC2... ili može da se ima samo 1?
Uostalom vas 2 pametna da li u opšte igrate igru ili ste odigrali samo pirtski SP i sada solite drugima pamet a veze nemate?
Pa to ti je odgovor. Jedino sa vise kupljenih kopija. Sta tu nije jasno?
Jedino mogu da se naprave 3 guest profila za offline igranje kampanje, i to je to.
Pa u COD i BF igrama na 1 cd key-u možeš da napraviš više vojnika/profila i da igraš. Zato pitam jer znam koliko je blizzard alav. Nije im dosta što igru naplaćuju 60e (umesto 40e) + ekspanzije će biti 60e (umesto 20e)... nego sada i ovo...
E pa stvar je u tome da ne postoji zastita na DVDu, sto se tice igre, i da je battle.net nalog jedini nacin identifikacija vlasnika igre. Isto je i sa svi Steam naslovima, na primer.
i jel cepa neko sc2 i dalje?:)
i kako ide?u kojoj si ligi i to?:)
ja sam pao sa diamonda u 3 na 3 i sad sam u svim ligama platinum :( nisam igrao mesec dva mrzelo me a i slab sam sad.gubi se skil to me jako smara :)
konza strateg
24.2.2011, 20:45
Igram i ja. Plavi 989, pa dodajte da peglamo
Silver liga uglavnom :)
Ne igram nesto preterano aktivno.
DarthRevan
1.3.2011, 15:00
У суботу је одржан турнир у Новом Саду (http://www.klanrur.co.rs/forum/index.php?showtopic=234917529&st=0). СЦ сцена у Србији се развија. :alealeee:
Један од најбољих српских играча је про Beastyqt (http://www.mymym.com/en/news/19671.html).
Stigao do platine, tu bio 30 neko mesto i onda sam prestao da igram. Nisam igrao mesecima,osecam sad kad bi krenuo, brzo bi se vratio u bronzanu :)
Browder: "Heart of the Swarm in six months to a year (http://gdc.gamespot.com/story/6302465/the-state-of-the-strategy-genre?tag=top_stories;title;6)"
StarCraft II i kinect 2v1 (http://eu.blizzard.com/en-gb/games/console/) :)
^ali moralo je da bude "awesome" na kraju. ;)
worldwideweb
7.4.2011, 23:09
Ljudi treba mi pomoc!!! Priznajem da sam zavisnik :( Starcraft zavisnik. :) Instalirao sam starcraft,ali problem je sto uzasno secka cim se pokrene jos u pocetnom meniju. On sam detektuje komponente na low iako radi sa medium podesavanjima na slabijem racunaru. Ta ista instalacija radi na dva slabija racunara (ja sam je instalirao) a kod mene secka ko nenormalna. Konfiguracija je:
AMD Athlon X2 250 3.0 GHz
3 GB RAM
ATI Radeon HD 5450 512 MB
500 GB hard
Neka mi neko pomogne ako Boga zna :)
koliko inca ima tvoj monitor i na kojoj rezoluciji igras starcraft ?
5450 je prilicno mrsava graficka. Medium detalju su gornji plafon za to (dok bi low trebalo da radi bez problema).
worldwideweb
8.4.2011, 9:36
Ima 18.5 inca a koci na svim rezolucijama. :/
Ukljuci fraps, pa daj konkretne podatke, koliko ima slika u sekdundi.
P.S.
I koji su to losiji racunari u pitanju? Koja graficka, igranje u kojoj rezoluciji?
worldwideweb
8.4.2011, 11:35
Kako da ukljucim taj fraps? Jedan racunar je AMD Athlon dual core 2.2 GHz 2 GB RAM i Ati radeon 4200,a drugi je jednojezgarni celeron 1.8 GHz sa nekom integrisanom grafikom,i na oba laptopa ide bez seckanja na medium dok na celeronu ne secka na low,a kod mene secka odmah cim pokrenem igru,u meniju ona planeta secka dok se okrece,zvuck secka,... :/
Da, to su definitivno dosta slabije masine (spor integralac i veoma spor integralac). 5450, kakav takav je, trebalo bi da je primetno brzi.
Fraps nadji preko googla, instaliraj i pokreni, veoma je jednostavno. A najbolji je nacin da izmeris koliko igra secka.
P.S.
Jel su instalirani drajveri za tu grafiku kako valja? Kako se pokazala u drugim igrama, jer isto tromija nego ostali racunari ili ne?
worldwideweb
8.4.2011, 11:42
To me i buni,najnoviji drajveri su,i ne secka na drugim igrama,AssassinsCreed je npr. auto podesio na high i radi bez seckanja,zato sam i zbunjen,jer i ako igra secka u meniju ne bi trebalo,bar ja tako mislim,ako vec grafika ne moze da podrzi a siguran sam da moze
worldwideweb
8.4.2011, 13:24
FPS
62
60
4
52
51
21
19
3
21
34
60
62
59
61
18
1
Evo rezultata frapsa
probaj ovako, iskljuci sve antiviruse ili slicne programe koji se brinu o kompu pa probaj da igras.
ako je isto onda probaj sa nekim starijim drajverima.
worldwideweb
8.4.2011, 13:36
Na zalost sve to sam vec probao odmah :( Nemam nista logicno na umu :)
worldwideweb
8.4.2011, 13:39
Ja sam bre instalirao na ove slabije racunare na isti nacin i svud radi samo kod mene ne. Pa bre da l' sam se kamenjem na Boga bacao... :D
zaista cudno, kao sto vidis i sam tvoja karta uspeva da izvuce 50-60fpsa sto je super, pa i sa 30 bi se normalno i lepo igrao.
Problem je sto doidje do ovih spajkova kada fps potpuno opadne, a to je vec neki softverski problem, nesto *****ava, jer je sam hardver dovoljno snazan.
Ovako se uvek nekome nadje neko *****e upo nekoj igri, i prosto je neresivo. Pa se kaze "gremlini" :) Mislim ako ti svedruge igre rade lepo jbg, jedino jos da probas reinstal win-a :(
worldwideweb
8.4.2011, 13:52
Tu sam te cekao!!! :D Windows je vec reinstaliran i Jopet isti problem :D
Verovatno nije ovo, ali probaj u opcijama da smanjih teksture na minimum i vidi dal pravi ikakvu razliku (tj. dal nece onako da osciluje fps).
worldwideweb
8.4.2011, 15:44
Pa sve sam i smanjio na minimum,rezultati testa su na minimalnim detaljima.
Da li postoji jos negde da se kupi kolektors edicija u Srbiji?
jel moze neko da mi pomogne posto sam juce skinuo igricu, a zelim da imam mape da igram protiv "kompjutera" a mogu samo da prelazim mislije a to jako smara. aj neka mi neko kaze gde da skinem mape, gde da ih stavim??? hvala
Da vas pitam nešto... jel može sada bar skirmish da se igra sa narodnom verzijom? :)
Jel igrao neko ovo
SC1 Campaign in SC2 - Mission 1
http://www.youtube.com/watch?v=_03Yo4GdMiQ&feature=channel_video_title
EDIT:
odgledao sam prvih nekoliko misija i mogu reci da je fenomenalno uradjena konverzija SC1 kampanje.
konza strateg
15.4.2011, 22:25
ovo je vrhunski..obradovalo me je kao da je izasao nastavak :D
nego ne mogu da se registrujem na onom sajtu mapster!? jel neko uspeo?
Jel igrao neko ovo
SC1 Campaign in SC2 - Mission 1
http://www.youtube.com/watch?v=_03Yo4GdMiQ&feature=channel_video_title
EDIT:
odgledao sam prvih nekoliko misija i mogu reci da je fenomenalno uradjena konverzija SC1 kampanje.
Jel ovo original mod?? kako da igram ovo?? NE VERUJEM!
Jel ovo original mod?? kako da igram ovo?? NE VERUJEM!
nije original ,fun made je u pitanju ,za sada su uradjene teran i zerg kopletne kampanje
evo ovde je upustvo kako i sta treba
http://www.sc2mapster.com/maps/sc1-episode-1-rebel-yell/
Sarmatian
17.4.2011, 17:14
nije original ,fun made je u pitanju ,za sada su uradjene teran i zerg kopletne kampanje
evo ovde je upustvo kako i sta treba
http://www.sc2mapster.com/maps/sc1-episode-1-rebel-yell/
Nije "fun" nego "fan" made ;). Fun made znaci da ga je napravila zabava a fan made znaci da su ga napravili fanovi...
Da vas pitam nešto... jel može sada bar skirmish da se igra sa narodnom verzijom? :)
mislim da ne...bilo je nekih budzevina al neznam koliko su dobre
Odigrah i ja konačno. Malo je reći da sam oduševljen. Najviše me je oduševio kraj, jer mu se iskreno nisam nadao. Naravno da sam priželjkivao takav rasplet još od prvog SC-a, ali nisam očekivao da će se desiti tako brzo...možda eventualno u SC3 ako ga bude. Pored toga, priča mi je bila vrlo zanimljiva. Pauze između misija su sjajno urađane i pune su sarkazma koji se odnosi na stvaran svet (manipulacija medijima, nesloga ljudi i međusobni sukobi...manje više oličenje sveta u kom danas živimo). Što se gejmpleja tiče, oduševljen sam permanentnim apgrejdima i plaćenicima. Konačno pešadija vredi nečemu, pa još kad se nabudži...a tek plaćenici. Mislim da nema misije u kojoj mi grupa sastavljena od War Pigs, Devil Dogs i Hammer Securitas nije bila primarna za napade. Još uz njih i 4 Medic-a i taman za punu grupu od 24 jedinice za hotkey! :to_care: Kad se do kraja apgrejduju (i konstantnim i apgrejdima u trenutnoj misiji), nema šta ne mogu da urade. Naravno, za ozbiljnije situacije uvek sam imao i Dusk Wing i Hels Angelse u pripravnosti. Maltene sam 90% igre odigrao isključivo sa plaćenicima...imao sam ih sve, ali sem letelica ništa nisam vucarao u borbu. Golijati su odlični za odbranu, ali slabašni za napad, a tenkove nisam ni mrdao iz baze jer ako dokače sopstvene jedinice... :paranoia:
Igrao sam na normal i retko koja misija mi je bila teška...uglavnom one gde sam ograničen vremenom (mrzim to Blizzardovo insistiranje u dobrom delu misija na brzini). Ne volim to brzinsko igranje, jer ne mogu na miru da se igram, a i ne volim da gubim jedinice...većinu misija sam prešao bez ijednog jedinog gubitka, zato sam i vodao plaćenike, jer su znatno otporniji. Nervira me generalno taj trend koji je sve češći u igrama da je sve na brzinu, da bi se igrač vežbao za MP sesije. Igram se preko 20 god., ali MP nikad nisam voleo, sem kooperativni ili neke igre poput Worms-a, ali da ne skrećem s teme.
Poslednji nivo mi je bio laganica, a prvo sam igrao varijantu sa kopnenim napadima. Vazdušni napadi su tek laganica...u oba slučaja, izgubio sam svega 20-ak jedinica i to samo zbog one lujke, ostali neprijatelji nisu ubili ni jednog jedinog marinca. Čak ni artifakt nisam uvek koristio, 2x max. Ona Protss kampanja me vizuleno a i stilom naracije podsetila na Warcraft3. Krivo mi je samo što su Ghost jedinice prilično neupotrebljive za ozbiljnije napade, jer su nuklearke smešne. Ipak, jedan duh u bunkeru sa apgrejdovanim dometom ršum pravi, tako da sam ih uglavnom tu štekao. Dobra je fora i kad se ušteka jedan Medic u bunker, pa lagano može da se arči Stimpack...za poslednju misiju je ovo zlata vredno. Imao bih još svašta da kažem, ali i ovo je predugo :kreza: Jedva čekam nastavak...BTW, ima li nekih preciznijih podataka kad će? :)
Pa otprilike izmedju novembra 2011 i marta 2012.
Iskreno ti predlazem da predjes igru jos jednom na hard nivou (koji isto nije preterano tezak, dok je brutal skoro nemoguc). Igrao si na normal, tu prakticno ne mozes da uzivas, zaista je lako, kao da nemas otpor kroz igru.
Sad si upoznat, znas sta valja od upgrejda, koje jedinice sa counteri za sta, tako da ces uzivati na vecoj tezini.
Hard zna da bude dosta zeznut pri kraju, ali je ipak pobediv.
Naravno, dosta zavisi i od konfiguracije tvoje vojske (po kom redosledu si isao misije i otkljucavao opremu u unapredjenja).
Pa mislim da ce uzivati i da ce mu sada to predstavljati optimalan izazov posto je naucio sta i kako na normal tezini :)
Sad nemam vremena da krećem sve iz početka, a volim da igram temeljno. Ali svakako ću preći još jednom, možda čak i na brutal probam, mada kapiram da je to više frustracija nego uživanje zbog mog stila igre (mikrovanje jakim jedinicama, koje na najvišem nivou težine verovatno nisu ništa jače od običnih jedinica na normal). I generalno, igram prilično defanzivno...prvo se ogradim bunkerima i ostalim defanzivnim građevinama/jedinicama (one perdition turrets-e obožavam :D ), apgrejdujem sve do kraja, pa tek onda krećem sa napadima, koji su uglavnom hit&run. Spičim nešto što je slabašno branjeno, da bih omogućio Dusk Wings-ima da ulete i isto tako napucaju nešto na brzinu, a onda bežanija i lečenje/popravka. :kreza: Zato sam u prvom delu obožavao Ghostove...promuvam 1-2 negde duboko, šibnem koju nuklearku i onda uletim iz vazduha i to Wrightovima. Šteta što su u dvojci oni još gore osakaćeni...za vazdušne bitke nemaju šta da traže pored Vikinga, a za kopnene ciljeve su isto preslabi. Svestan sam da u eventualnom multiju ne bih potrajao ni 10 min, jer SC nije igra gde je mikro upravljanje primarno, ali mi se sviđa što je kampanja tako urađena da je moguće odigrati je i na taj način. Resursa mi nikad nije falilo, iako sam gradio expanzije kad se oni iz primarne baze potroše, čisto da se SCV-i zanimaju. :to_care:
Što se misija tiče, većina mi se svidela, ali Belly of the beast mi je apsolutni favorit...maltene kao Diablo da igram u spejs okruženju i sa hordama zombija! :n_klanja:
Moze i preko nekih uk sajtova da se uzme za 35 evra (sve ukupno). Nemojte da hranite ove nase lopove!
konza strateg
6.5.2011, 11:12
Moze i preko nekih uk sajtova da se uzme za 35 evra (sve ukupno). Nemojte da hranite ove nase lopove!
kakvi su to uk sajtovi. daj mi link,molim te!:ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.